abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_200876638


Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologien, en een aantal zeer nieuwe technologien ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en
en een technische uitleg:

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?
Bij steeds meer bedrijven en webshops kan dat. Een overzicht van bedrijven in Nederland is hier te vinden.

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld n blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt genstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Op sites als Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. Bitstamp, Bitfinex, BTC-e en Kraken zijn voorbeelden. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

n van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:


Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen o.a. op bitcoinwisdom. heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:Attentie:
- De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in deze reeks besproken.
- De waan van de dag wat betreft het handelen in altcoins wordt hier besproken.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_200876641
twitter


Van deze chart word ik wel blij.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_200904179
Mooie jump, op naar 50!
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_200967822


BiTcOiN iS sLoW tEcH
Uitvinder van de biersmiley.
pi_200977201
twitter


Zieke distributie. Buckle up voor de volgende leg up!

Gezien de zware correctie van 50%+ dit jaar is de market weer veel gezonder. Het $250k target is nu veel realistischer dan aan het begin van het jaar. Mogelijk schiet het zelfs door richting de 400ish. 2013 replay here we come!
pi_200978043
quote:
0s.gif Op donderdag 19 augustus 2021 09:19 schreef Piva het volgende:
[ twitter ]

Zieke distributie. Buckle up voor de volgende leg up!

Gezien de zware correctie van 50%+ dit jaar is de market weer veel gezonder. Het $250k target is nu veel realistischer dan aan het begin van het jaar. Mogelijk schiet het zelfs door richting de 400ish. 2013 replay here we come!
Vergeet niet dat er ook veel van exchanges is gegaan door angst voor reguleringen.

twitter


Supercycle anyone?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_200978469
quote:
0s.gif Op donderdag 19 augustus 2021 10:05 schreef dimmak het volgende:

[..]
Vergeet niet dat er ook veel van exchanges is gegaan door angst voor reguleringen.

[ twitter ]

Supercycle anyone?
Zhupercycle! _O_
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_201012150
2013 vs nu.
  zaterdag 21 augustus 2021 @ 21:02:45 #9
62913 Blik
The one and Only!
pi_201016663
Over wat voor tijdsbestek gaat dat?
pi_201038219
twitter


Draadje van President Bukele op Twitter (gebruik de vertaalfunctie). Toch wel verhelderend en big if true. Hij was de laatste tijd vrij stil over het onderwerp.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201040172
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 09:04 schreef dimmak het volgende:
[ twitter ]

Draadje van President Bukele op Twitter (gebruik de vertaalfunctie). Toch wel verhelderend en big if true. Hij was de laatste tijd vrij stil over het onderwerp.
Blijkbaar veel FUD binnen El Salvador (o.a. van de politieke oppositie) dat de bevolking gedwongen zou worden om Bitcoin te gebruiken, maar dat is dus duidelijk niet zo. Het is volledig een vrije keuze.

Al is het natuurlijk wel zo dat als het aanslaat er een tijd komt dat je Bitcoin haast wel moet gebruiken omdat iedereen het doet :) :s)
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_201042806
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 augustus 2021 21:02 schreef Blik het volgende:
Over wat voor tijdsbestek gaat dat?
Sorry, het is lastig om dit grafiek goed in beeld te krijgen. De blauwe lijn is 2013, de andere grafiek is van covid crash links tot nu. De diepte van de covid crash is eigenlijk gelijk diepte van de recente dip (zowel 2013 als nu), het diepte punt was mijn uitgang punt.

Zoals je ziet is de 2013 grafiek veel aggresiever, maar de % koersschommelingen zijn nagenoeg gelijk. De 2013 top zou een $500k impliceren. Maar waarschijnlijk doet het er wel wat langer over aangezien 2013 top al in mid novermber zou zijn :p :X

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 23-08-2021 16:13:13 ]
pi_201060978
Wat is jullie favoriete app voor LN? Heb er een aantal geinstalleerd nu om te kijken welke het beste werken.

[ Bericht 50% gewijzigd door #ANONIEM op 24-08-2021 22:44:32 ]
pi_201063887
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 22:44 schreef Piva het volgende:
Wat is jullie favoriete app voor LN? Heb er een aantal geinstalleerd nu om te kijken welke het beste werken.
• Zeus, omdat die over Tor makkelijk verbinding maakt met mijn eigen node en ik daar bijv. ook mijn kanalen mee kan beheren.
• Blue Wallet als beste allround wallet.
• Muun vanwege het gebruiksgemak. Je hebt daar 1 balans voor zowel on-chain als off-chain.

Zeus gebruik ik het meest, blue was in de periode voor mijn eigen node mijn daily driver en Muun gebruik ik als backup voor Zeus en gebruik ik om kanalen te balanceren.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201064428
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 08:37 schreef dimmak het volgende:

[..]
• Zeus, omdat die over Tor makkelijk verbinding maakt met mijn eigen node en ik daar bijv. ook mijn kanalen mee kan beheren.
• Blue Wallet als beste allround wallet.
• Muun vanwege het gebruiksgemak. Je hebt daar 1 balans voor zowel on-chain als off-chain.

Zeus gebruik ik het meest, blue was in de periode voor mijn eigen node mijn daily driver en Muun gebruik ik als backup voor Zeus en gebruik ik om kanalen te balanceren.
Ik zal Zeus ook eens proberen. Gisteren wallet of satoshi geinstalleerd, dat werkt bijzonder gemakkelijk!
Blue wallet vind ik maar niets eigenlijk. Muun werkt ook prima idd

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2021 09:43:48 ]
pi_201071206
Het boek 21 lessons van Dergigi, zeker de moeite waard!

https://21lessons.com/audio

Gesproker door Guy Swann en er is een LN tip jaar voor als je wat achter wilt laten. _O_
pi_201071926
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 19:29 schreef Piva het volgende:
Het boek 21 lessons van Dergigi, zeker de moeite waard!

https://21lessons.com/audio

Gesproker door Guy Swann en er is een LN tip jaar voor als je wat achter wilt laten. _O_
Ook in de voorverkoop als Nederlands boek.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201091821
twitter


Prima usecase ook, de mogelijkheden zijn oneindig.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201177908
SPOILER: Een gedeelte uit de laatste Willy Woo nieuwsbrief
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201264868
Het duitse beheerder of $500 billion gaat binnenkort ook een klein bedraf investeren in bitcoin. Dit was altijd mijn thesis, dat all dit soort partijen 1-2% gaan investeren. Gezien het risk reward ongekent is. Dat gebeurd nu dus ook daadwerkelijk.

Bizar hoe vroeg we zijn, maar ook om te zien hoe snel het opeens gaat.

quote:
Union Invest’s Experimentation With Crypto

As reported to Bloomberg news, portfolio manager David Barthe said that the company was considering adding Bitcoin to their funds in small amounts, comprising 1-2% of their portfolios. This will be starting at an unknown date in Q4.
pi_201289340
https://www.rtlnieuws.nl/(...)almiddel-koersdaling

Ik vraag me af wat het gaat worden met de bitcoin in El Salvador. Zou het echt het historische begin zijn van een nieuw tijdperk, of wordt het een flop?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_201290598
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 10:22 schreef sirdanilot het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)almiddel-koersdaling

Ik vraag me af wat het gaat worden met de bitcoin in El Salvador. Zou het echt het historische begin zijn van een nieuw tijdperk, of wordt het een flop?
Alleen al de besparingen op fees van de "remittances" zal het een enorm success maken.
pi_201290723
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 10:22 schreef sirdanilot het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)almiddel-koersdaling

Ik vraag me af wat het gaat worden met de bitcoin in El Salvador. Zou het echt het historische begin zijn van een nieuw tijdperk, of wordt het een flop?
Het kan gewoon gebruikt worden als wettig betaalmiddel naast fiat. Het nieuws brengt dit alsof met fiat betalen daar niet meer mogelijk is. En och demonstraties met wel liefst 1000 mensen word gebracht alsof bitcoin het land in chaos brengt. Het IMF brengt dit soort landen al jaren chaos. Maar dat er wekelijks demonstraties in Frankrijk zijn haalt nauwelijk het nieuws.

En iedere keer dezelfde nonsens van bitcoin word gebruikt door criminelen en slurpt energie dat slecht is voor het klimaat om over de China fud nog maar te zwijgen. Fiat word al jaren door criminelen gebruikt dmv witwas praktijken.

Als je onderstaand artikel leest dan valt je niets meer te binnen en dat is een van de voorbeelden. Uiteraad zijn er opstart problemen. Zelfs als een chemische installatie moet opstarten heb je met opstart problemen te maken. Schijnbaar heeft men nog nooit gehoord van kinderziektes.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)etaalmiddel-a4057564
pi_201337235
twitter


Next
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201353826
twitter


Hij weet van geen ophouden. Als niemand anders het doet, koopt Saylor ze wel allemaal _O_

quote:
Coinbase looking to raise $1.5 billion through debt offering
Zal Conbase hetzelfde gaan doen als Michael?
pi_201361724
Ik vermoed dat de komende 15 maanden kei hard wordt toegeslagen door de autoriteiten:

"Securities and Exchange Commission (SEC) Chair Gary Gensler warned that crypto exchanges like Coinbase should register with the regulator "

Voor bitcoin denk ik niet dat dit echt een probleem gaat zijn. Maar voor alles wat ook maar crypto gerelateerd is gaat het wel lastig worden.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-09-2021 22:52:48 ]
pi_201364740
BTC ziet er goed uit.

twitter


Deze cycle gaat naar ergens tussen de $200k en 1 mil. Not too bad!

pi_201383735

Goede docu over bitcoin's energie.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-09-2021 13:33:48 ]
pi_201384749
quote:
Thanks, ga ik binnenkort even aanslingeren.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201395623
Deze voor in the intro mischien?

https://fixedfloat.com/

Directe swap van shitcoins naar LN mogelijk! Werkte prima en fees zijn redelijk.
pi_201411143
Wat een bedragen :D maar ff onderzoeken of dit wat voor me is.
pi_201415819
twitter


Zeg het maar |:)
pi_201415975
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 september 2021 18:06 schreef Gehrman het volgende:
[ twitter ]

Zeg het maar |:)
CryptoWhale wil nog wat goedkope bitcoin inslaan. :Y)

[ Bericht 0% gewijzigd door Tourniquet op 18-09-2021 18:41:55 ]
pi_201416139
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 september 2021 18:06 schreef Gehrman het volgende:

Zeg het maar
Kijk die reacties eronder.

De enige mensen die deze scammer nog volgen zijn andere scammers :')
pi_201427773
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 september 2021 18:06 schreef Gehrman het volgende:
[ twitter ]

Zeg het maar |:)
CryptoRandy :') Als aanhanger van BSV moet je wel zulke onzin posten.

https://www.reddit.com/r/(...)_really_just_a_scam/
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201437202
twitter


_O_
pi_201469537
De Bitcoin Show stopt ermee. De meetups gaan als het goed is wel door. Op zich ben ik er niet zo rouwig om, de laatste tijd vond ik de Satoshi Show toch lekkerder wegluisteren. Vooral zonder Aaron leek het steeds meer op een Boris show en ondanks dat hij lekker maximalistisch kan zijn neigt hij heel vaak naar de wappiehoek. Dat is prima, maar niet voor een Bitcoin podcast.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201478233
twitter
pi_201479796
quote:
0s.gif Op woensdag 22 september 2021 14:02 schreef dimmak het volgende:
De Bitcoin Show stopt ermee. De meetups gaan als het goed is wel door. Op zich ben ik er niet zo rouwig om, de laatste tijd vond ik de Satoshi Show toch lekkerder wegluisteren. Vooral zonder Aaron leek het steeds meer op een Boris show en ondanks dat hij lekker maximalistisch kan zijn neigt hij heel vaak naar de wappiehoek. Dat is prima, maar niet voor een Bitcoin podcast.
Ik begrijp de NL podcasts sowieso niet echt. Waarom niet naar Engelse luisteren? Zelfde of nog betere gasten dan ons klein landje.
pi_201480481
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 10:05 schreef Piva het volgende:

[..]
Ik begrijp de NL podcasts sowieso niet echt. Waarom niet naar Engelse luisteren? Zelfde of nog betere gasten dan ons klein landje.
Omdat Hollandse nuchterheid _O_ Engelse podcasts pak ik alleen mee bij goede gasten.

Verder zijn de communities rondom Satoshi Radio en de Bitcoin Show vrij actief. De Nederlandse Bitcoin community is groot, vooral op Telegram en de meetups zijn ook goed.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201480920
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 11:02 schreef dimmak het volgende:

[..]
Omdat Hollandse nuchterheid _O_ Engelse podcasts pak ik alleen mee bij goede gasten.

Verder zijn de communities rondom Satoshi Radio en de Bitcoin Show vrij actief. De Nederlandse Bitcoin community is groot, vooral op Telegram en de meetups zijn ook goed.
Ik zal het nog eens proberen dan!
pi_201483869
For the love of LN, drop me 21 sat QR!
pi_201484470
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 15:25 schreef Piva het volgende:
For the love of LN, drop me 21 sat QR!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201484574


Fuck, 1 sat in fee. Deze tech zou verboden moeten zijn! Al die toekomstige werkloze bankiers.
pi_201484724
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 16:21 schreef Piva het volgende:
[ afbeelding ]

Fuck, 1 sat in fee. Deze tech zou verboden moeten zijn! Al die toekomstige werkloze bankiers.
Lightning is cool en verslavend. Lekker duizenden euro's op experimentele software knallen en ermee spelen.

#reckless
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201484740
quote:
morgen chris woerts weer bij VI *O* *O* :D :D :D :D @ikweethetookniet
pi_201484827
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 16:35 schreef dimmak het volgende:

[..]
Lightning is cool en verslavend. Lekker duizenden euro's op experimentele software knallen en ermee spelen.

#reckless
Lol, ooit 100 euro op geknalt. Dat is nu 1000 euro waard lmao.

Voor mijn vermogen is een trage adoptie bevordelijk :')

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2021 16:46:01 ]
pi_201484910
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 16:37 schreef Wereldgozer het volgende:
morgen chris woerts weer bij VI *O* *O* :D :D :D :D @:ikweethetookniet
:D *Gaat nu zwaar bitcoins inkopen*
Chris heeft er verstand van :+
Valentijn ook, maar dan anders :P
pi_201485126
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 16:45 schreef Piva het volgende:

[..]
Lol, ooit 100 euro op geknalt. Dat is nu 1000 euro waard lmao.

Voor mijn vermogen is een trage adoptie bevordelijk :')
Inmiddels al 700 euro aan hardware aangeschaft voor een LN node en ook flink wat liquiditeit in kanalen inmiddels.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201487241
https://blog.twitter.com/(...)ing-tips-to-everyone

n van de grooste website van de wereld gaat Bitcoin Lightning donaties implementeren. Lightning critici in disbelief.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201489646
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 17:04 schreef dimmak het volgende:

[..]
Inmiddels al 700 euro aan hardware aangeschaft voor een LN node en ook flink wat liquiditeit in kanalen inmiddels.
Nice :)
pi_201489665
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 19:30 schreef dimmak het volgende:
https://blog.twitter.com/(...)ing-tips-to-everyone

n van de grooste website van de wereld gaat Bitcoin Lightning donaties implementeren. Lightning critici in disbelief.
LN maakt zoveel overige chains al overbodig lol.

Ben benieuwd naar overige ontwikkelingen. Volgens mij wilt Jack ook smart contracts maken op L2/3 zodat zelfs ETH eigenlijk overbodig wordt.
pi_201492571


Ziet er wel slick uit.
pi_201492715
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 15:25 schreef Piva het volgende:
For the love of LN, drop me 21 sat QR!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
edit: Thx @Piva :D

[ Bericht 12% gewijzigd door Tourniquet op 24-09-2021 11:52:52 ]
pi_201499243
Important notice - closure of your derivatives positions by 23rd December 2021
Dear User,We previously announced that we will restrict derivatives offerings for existing users from the Netherlands.

Effective immediately, you will have 90 days to reduce and close any existing positions you may have in the following products:Futures
Options
Margin
Leveraged Tokens


You will be able to top-up your margin balance to prevent margin calls and liquidations, but you will not be able to increase your positions or open new ones.Please monitor any open positions you have and close them before 23rd December 2021, 11:59 PM UTC. Thereafter you will no longer be able to manually close the positions and Binance will close any remaining open positions.

We aim to make this transition as straight-forward as possible.Should you have any questions, please feel free to reach out to our Customer Support Team for assistance.


Thank you,
Binance

Even hier neer zetten
Aangezien de chat topic gesloten is.
Zelf gebruik ik die optie niet .
Best kans dat dit de enigste manier voor binance is om een goedkeuring te krijgen om in Nederland een licentie te krijgen.
bassie is gek
pi_201501194
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 september 2021 16:08 schreef suijkerbuijk het volgende:
Important notice - closure of your derivatives positions by 23rd December 2021
Dear User,We previously announced that we will restrict derivatives offerings for existing users from the Netherlands.

Effective immediately, you will have 90 days to reduce and close any existing positions you may have in the following products:Futures
Options
Margin
Leveraged Tokens


You will be able to top-up your margin balance to prevent margin calls and liquidations, but you will not be able to increase your positions or open new ones.Please monitor any open positions you have and close them before 23rd December 2021, 11:59 PM UTC. Thereafter you will no longer be able to manually close the positions and Binance will close any remaining open positions.

We aim to make this transition as straight-forward as possible.Should you have any questions, please feel free to reach out to our Customer Support Team for assistance.

Thank you,
Binance

Even hier neer zetten
Aangezien de chat topic gesloten is.
Zelf gebruik ik die optie niet .
Best kans dat dit de enigste manier voor binance is om een goedkeuring te krijgen om in Nederland een licentie te krijgen.
Ik zou er niet raar van op kijken.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201501310
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 september 2021 18:24 schreef dimmak het volgende:

[..]
Ik zou er niet raar van op kijken.
Had dit binnen via email .
bassie is gek
pi_201513817
twitter


Damn, wat als we echt een 2013 doen! n monthly candle kan binnenkort al het verschil maken..
pi_201574660
quote:
Ons geld is stuk. Voor een groeiende groep Nederlanders wordt het steeds lastiger om vermogen op te bouwen. Ze beginnen hun loopbaan met een flinke studieschuld. Huizen zijn onbetaalbaar. Op spaargeld krijg je geen rente meer. Ze worden ‘slapend arm’.

Wereldwijd leven miljarden mensen onder financile censuur en surveillance of hoge inflatie. Hun bankrekeningen worden afgesloten, omdat ze opkomen voor minderheden of de oppositie steunen. Of ze werken in het buitenland en betalen schandalige tarieven om hun loon naar hun familie thuis te sturen.
Het boek van de gebroeders Slagter (van o.a. Lekker Cryptisch, Satoshi Radio), Ons Geld is Stuk, is ook te bestellen.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201601045
quote:
0s.gif Op zondag 19 september 2021 15:39 schreef dimmak het volgende:

[..]
CryptoRandy :') Als aanhanger van BSV moet je wel zulke onzin posten.

https://www.reddit.com/r/(...)_really_just_a_scam/
pi_201603598
quote:
9s.gif Op zaterdag 2 oktober 2021 01:39 schreef Gehrman het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Haha, achterlijke vent.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201619724
Het eerste wat je op twitter moet doen is cryptowhale blocken.
pi_201624829
twitter
pi_201648649
twitter


gradually then suddenly
pi_201655490
twitter

Probably nothing..
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 6 oktober 2021 @ 10:55:37 #67
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_201656658
quote:
0s.gif Op woensdag 6 oktober 2021 08:59 schreef dimmak het volgende:
[ twitter ]
Probably nothing..
Mja, maar zijn de meeste van die long term holders niet gewoon wallets waar mensen de toegang toe kwijt zijn? Dat zou dan inhouden dat de meeste coins just niet meer lang gehold worden en juist richting exchanges worden gestuurd.
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_201658723
quote:
3s.gif Op woensdag 6 oktober 2021 10:55 schreef Rossdale het volgende:

[..]
Mja, maar zijn de meeste van die long term holders niet gewoon wallets waar mensen de toegang toe kwijt zijn? Dat zou dan inhouden dat de meeste coins just niet meer lang gehold worden en juist richting exchanges worden gestuurd.
Dat behoort idd tot de sovereign supply. Log term hodlers hebben ze daarvan gesplitst. Geen idee hoe ze dat precies meten maar daar draaien ze allemaal onchain analyses voor. Het kunnen bijv. wallets zijn waar nog steeds UTXO's aan toegevoegd worden of enige vorm van activiteit zichtbaar is.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201659300
wtf gebeurt hier dan

btc spring van 51.5k naar 55.5k binnen een paar min
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  woensdag 6 oktober 2021 @ 15:24:52 #70
62913 Blik
The one and Only!
pi_201659420
Organische groei :)
pi_201661867
Gaat de bitcoin verder stijgen?
pi_201662028
China is in disbelief!
pi_201742547
https://lightning.gifts/r(...)6c94f89029f3272451cc

LN URL word langzaam aan geimplenteerd en krijgt snel meer toepassingen!


Hij bespreekt hier een heel aantal mogelijkheden met LN!
pi_201742935
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 16:05 schreef Piva het volgende:
https://lightning.gifts/r(...)6c94f89029f3272451cc

LN URL word langzaam aan geimplenteerd en krijgt snel meer toepassingen!


Hij bespreekt hier een heel aantal mogelijkheden met LN!
LNURL is gelukkig wel breed geaccepteerd momenteel. Net als de protocolstandaard BOLT11. Het wachten is echter op BOLT12 waardoor toffe dingen mogelijk zijn zoals credits, statische adressen. Alleen ziet LND het niet erg zitten, C-lightning heeft het wel. LND wordt echter het meest gebruikt.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201748640
Een nieuw pareltje van Alex Gladstein: https://bitcoinmagazine.c(...)ack-and-digital-cash

En een must-read over decentralized Identifiers: https://bitcoinmagazine.c(...)-bitcoin-fix-the-web
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201752144
Met lnbits.com kan je statische QRs maken waarmee je meerdere keren een betaling via LN kan ontvangen. Dt werkt wel goed :o

pi_201772593
And so it begins…

twitter
  zaterdag 16 oktober 2021 @ 13:43:37 #79
62913 Blik
The one and Only!
pi_201779407
Waar kan ik het beste bitcoin staken? Btc locked staking bij binance zit “altijd” vol en nu krijg ik maar 0,5% bij binance. Welk alternatief geeft me meer satjes per dag en is betrouwbaar? Crypto.com?
  zaterdag 16 oktober 2021 @ 16:05:54 #80
30302 Roellie80
No fear, I is here
pi_201781433
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 13:43 schreef Blik het volgende:
Waar kan ik het beste bitcoin staken? Btc locked staking bij binance zit “altijd” vol en nu krijg ik maar 0,5% bij binance. Welk alternatief geeft me meer satjes per dag en is betrouwbaar? Crypto.com?
Alles is betrouwbaar tot het niet meer betrouwbaar is...

Ik heb mijn Bitcoin verdeeld over: crypto.com, Nexo, Ledn en Celcius voor gemiddeld ongeveer 5.8%
Bitcoin, a weapon of mass disruption
pi_201781552
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 13:43 schreef Blik het volgende:
Waar kan ik het beste bitcoin staken? Btc locked staking bij binance zit “altijd” vol en nu krijg ik maar 0,5% bij binance. Welk alternatief geeft me meer satjes per dag en is betrouwbaar? Crypto.com?
Waarom zou je je bitcoin risken voor een paar procent?

Mocht je echt winst willen maken, dan zou ik bitcoin verkopen. GBTC kopen (dikke premie). Waarschijnlijk fixen hun binnen een half jaar wel een ETF status en pak je 30+% op jaar basis.

(Dit is wel eenmalig en slechts tijdelijk toegankelijk.).
pi_201794772
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 13:43 schreef Blik het volgende:
Waar kan ik het beste bitcoin staken? Btc locked staking bij binance zit “altijd” vol en nu krijg ik maar 0,5% bij binance. Welk alternatief geeft me meer satjes per dag en is betrouwbaar? Crypto.com?
Ik heb een gedeelte bij Ledn staan.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201807402
Morgen gaat de eerste future based ETF live en Grayscale heeft papieren ingediend om hun fund om te zetten in een spot based ETF. De ETF's gaan om je oren vliegen de komende tijd.

Die future based ETF lijkt mij niet zo heel toevoegen, maar spot based is wel tof.
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 18 oktober 2021 @ 15:49:29 #84
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_201807520
Chris Woerts vanavond bij VI
Nou dan weet je het wel :7
pi_201807542
quote:
6s.gif Op maandag 18 oktober 2021 15:49 schreef ikweethetookniet het volgende:
Chris Woerts vanavond bij VI
Nou dan weet je het wel :7
Chris Woerts zit in Bitcoin sinds 5k. Doet ie goed.
pi_201807756
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 15:35 schreef dimmak het volgende:
Morgen gaat de eerste future based ETF live en Grayscale heeft papieren ingediend om hun fund om te zetten in een spot based ETF. De ETF's gaan om je oren vliegen de komende tijd.

Die future based ETF lijkt mij niet zo heel toevoegen, maar spot based is wel tof.
Ik zit te twijfelen om nog wat meer bitcoin te verkopen voor GBTC shares. De premie is best ziek :p Eigenlijk heb ik wel genoeg GBTC, maar die 17% is so tempting ;p
pi_201807856
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 16:18 schreef Piva het volgende:

[..]
Ik zit te twijfelen om nog wat meer bitcoin te verkopen voor GBTC shares. De premie is best ziek :p Eigenlijk heb ik wel genoeg GBTC, maar die 17% is so tempting ;p
Ik denk dat die premium langzaam verdampt als ze richting spot ETF gaan. Tenminste, dat hoop ik voor ze, anders wordt het een dure onderneming. :P
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201832608
Happy ATH allen! *O*
  Moderator woensdag 20 oktober 2021 @ 15:45:55 #89
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_201832634
ATH _O_
Recordhouder aantal posts op n dag.
4045
onlogisch
pi_201832650
*O*
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201833337
Zou het nog verstandig zijn nu nog BTC bij te kopen?
pi_201834385
quote:
0s.gif Op woensdag 20 oktober 2021 16:40 schreef Alloch87 het volgende:
Zou het nog verstandig zijn nu nog BTC bij te kopen?
Het is altijd verstandig bitcoin te kopen....
Love is in the air!
pi_201839498
Hoe groot is de kans eind van het jaar boven de 100k

Eind van het jaar stijgt het meestal en hoor verhalen dat het gewoon haalbaar is..
pi_201839641
quote:
0s.gif Op woensdag 20 oktober 2021 22:38 schreef Enawh het volgende:
Hoe groot is de kans eind van het jaar boven de 100k

Eind van het jaar stijgt het meestal en hoor verhalen dat het gewoon haalbaar is..
Thanksgiving, wall street bonussen, Chinees nieuwjaar. Dat komt wel goed komende half jaar
Op zondag 18 juli 2021 22:02 schreef Catkiller het volgende:
Achterlijke hoer respecteer gewoon de mening van een ander
pi_201842499
quote:
0s.gif Op woensdag 20 oktober 2021 18:18 schreef Landgeld het volgende:

[..]
Het is altijd verstandig bitcoin te kopen....
Is dat werkelijk zo?
pi_201843279
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 08:49 schreef Alloch87 het volgende:

[..]
Is dat werkelijk zo?
Op korte termijn verwacht ik nog wel pieken. Op midden termijn wel dalen. En op lange termijn maakt het geen reet uit wanneer je Bitcoin koopt aangezien the only way up is.

Waarschijnlijk verklaar je mij hiermee voor gek, maar om het te snappen zal je Bitcoin en ons huidige monetaire systeem moeten gaan begrijpen. Ik zou zeggen: koop wat Bitcoin, luister een podcast en lees een boek.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201844627
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 08:49 schreef Alloch87 het volgende:

[..]
Is dat werkelijk zo?
Bekijk de 12 jarige chart eens.

Ons geld (euro, dollar of welke andere fiat valuta dan ook) is stuk. Meer inflatie, meer geld printen, meer defaults. Of verwacht je dat nog 10 jaar 0% rente op je euro rekening goed zal zijn voor onze economie en financieel systeem?

Zelfs grote jongens als Paul Tudor Jones, Ray Dalio, George Soros, Pimpco, Fidelity investereren inmiddels allemaal in bitcoin.

Er is inmiddels een bitcoin ETF, wat voor veel meer geld vanaf Wall Street zal zorgen. Voor het eerst kunnen veel partijen nu pas bitcoin kopen. En sinds begin dit jaar is Bitcoin ingevoerd als wettig betaal middel in het eerste land, er gaan er vast meer volgen!
pi_201867698
quote:
0s.gif Op woensdag 20 oktober 2021 22:38 schreef Enawh het volgende:
Hoe groot is de kans eind van het jaar boven de 100k

Eind van het jaar stijgt het meestal en hoor verhalen dat het gewoon haalbaar is..
Die kans is vrij groot. Dus alles wat je nu inlegt gaat dan x1. 75
Love is in the air!
  zondag 24 oktober 2021 @ 21:43:41 #99
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_201891074
Ik ben een leek op dit gebied, maar het ziet er toch aantrekkelijk uit om eens in te stappen, bijv met 1.000,-

Beetje gezocht naar de risico's en die lijken vooral te zitten in regulering door overheden en ik las iets over de onstabiliteit van Tether?

Maar goed, waar zou een newbie het best voor 1.000 kunnen investeren in Bitcoin?

Edit: ah, ik vind zojuist het [N00B] topic. Ik ga daar wel even neuzen.

[ Bericht 10% gewijzigd door Brave_Sir_Robin op 24-10-2021 21:54:07 ]
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
pi_201894666
quote:
0s.gif Op zondag 24 oktober 2021 21:43 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:
Ik ben een leek op dit gebied, maar het ziet er toch aantrekkelijk uit om eens in te stappen, bijv met 1.000,-

Beetje gezocht naar de risico's en die lijken vooral te zitten in regulering door overheden en ik las iets over de onstabiliteit van Tether?

Maar goed, waar zou een newbie het best voor 1.000 kunnen investeren in Bitcoin?

Edit: ah, ik vind zojuist het [N00B] topic. Ik ga daar wel even neuzen.
Edit: daar antwoord gegeven.
Uitvinder van de biersmiley.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')