abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_200876638


Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologien, en een aantal zeer nieuwe technologien ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en
en een technische uitleg:

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?
Bij steeds meer bedrijven en webshops kan dat. Een overzicht van bedrijven in Nederland is hier te vinden.

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld n blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt genstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Op sites als Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. Bitstamp, Bitfinex, BTC-e en Kraken zijn voorbeelden. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

n van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:


Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen o.a. op bitcoinwisdom. heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:Attentie:
- De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in deze reeks besproken.
- De waan van de dag wat betreft het handelen in altcoins wordt hier besproken.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_200876641
twitter


Van deze chart word ik wel blij.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_200904179
Mooie jump, op naar 50!
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_200967822


BiTcOiN iS sLoW tEcH
Uitvinder van de biersmiley.
pi_200977201
twitter


Zieke distributie. Buckle up voor de volgende leg up!

Gezien de zware correctie van 50%+ dit jaar is de market weer veel gezonder. Het $250k target is nu veel realistischer dan aan het begin van het jaar. Mogelijk schiet het zelfs door richting de 400ish. 2013 replay here we come!
pi_200978043
quote:
0s.gif Op donderdag 19 augustus 2021 09:19 schreef Piva het volgende:
[ twitter ]

Zieke distributie. Buckle up voor de volgende leg up!

Gezien de zware correctie van 50%+ dit jaar is de market weer veel gezonder. Het $250k target is nu veel realistischer dan aan het begin van het jaar. Mogelijk schiet het zelfs door richting de 400ish. 2013 replay here we come!
Vergeet niet dat er ook veel van exchanges is gegaan door angst voor reguleringen.

twitter


Supercycle anyone?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_200978469
quote:
0s.gif Op donderdag 19 augustus 2021 10:05 schreef dimmak het volgende:

[..]
Vergeet niet dat er ook veel van exchanges is gegaan door angst voor reguleringen.

[ twitter ]

Supercycle anyone?
Zhupercycle! _O_
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_201012150
2013 vs nu.
  zaterdag 21 augustus 2021 @ 21:02:45 #9
62913 Blik
The one and Only!
pi_201016663
Over wat voor tijdsbestek gaat dat?
pi_201038219
twitter


Draadje van President Bukele op Twitter (gebruik de vertaalfunctie). Toch wel verhelderend en big if true. Hij was de laatste tijd vrij stil over het onderwerp.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201040172
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 09:04 schreef dimmak het volgende:
[ twitter ]

Draadje van President Bukele op Twitter (gebruik de vertaalfunctie). Toch wel verhelderend en big if true. Hij was de laatste tijd vrij stil over het onderwerp.
Blijkbaar veel FUD binnen El Salvador (o.a. van de politieke oppositie) dat de bevolking gedwongen zou worden om Bitcoin te gebruiken, maar dat is dus duidelijk niet zo. Het is volledig een vrije keuze.

Al is het natuurlijk wel zo dat als het aanslaat er een tijd komt dat je Bitcoin haast wel moet gebruiken omdat iedereen het doet :) :s)
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_201042806
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 augustus 2021 21:02 schreef Blik het volgende:
Over wat voor tijdsbestek gaat dat?
Sorry, het is lastig om dit grafiek goed in beeld te krijgen. De blauwe lijn is 2013, de andere grafiek is van covid crash links tot nu. De diepte van de covid crash is eigenlijk gelijk diepte van de recente dip (zowel 2013 als nu), het diepte punt was mijn uitgang punt.

Zoals je ziet is de 2013 grafiek veel aggresiever, maar de % koersschommelingen zijn nagenoeg gelijk. De 2013 top zou een $500k impliceren. Maar waarschijnlijk doet het er wel wat langer over aangezien 2013 top al in mid novermber zou zijn :p :X

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 23-08-2021 16:13:13 ]
pi_201060978
Wat is jullie favoriete app voor LN? Heb er een aantal geinstalleerd nu om te kijken welke het beste werken.

[ Bericht 50% gewijzigd door #ANONIEM op 24-08-2021 22:44:32 ]
pi_201063887
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 22:44 schreef Piva het volgende:
Wat is jullie favoriete app voor LN? Heb er een aantal geinstalleerd nu om te kijken welke het beste werken.
• Zeus, omdat die over Tor makkelijk verbinding maakt met mijn eigen node en ik daar bijv. ook mijn kanalen mee kan beheren.
• Blue Wallet als beste allround wallet.
• Muun vanwege het gebruiksgemak. Je hebt daar 1 balans voor zowel on-chain als off-chain.

Zeus gebruik ik het meest, blue was in de periode voor mijn eigen node mijn daily driver en Muun gebruik ik als backup voor Zeus en gebruik ik om kanalen te balanceren.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201064428
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 08:37 schreef dimmak het volgende:

[..]
• Zeus, omdat die over Tor makkelijk verbinding maakt met mijn eigen node en ik daar bijv. ook mijn kanalen mee kan beheren.
• Blue Wallet als beste allround wallet.
• Muun vanwege het gebruiksgemak. Je hebt daar 1 balans voor zowel on-chain als off-chain.

Zeus gebruik ik het meest, blue was in de periode voor mijn eigen node mijn daily driver en Muun gebruik ik als backup voor Zeus en gebruik ik om kanalen te balanceren.
Ik zal Zeus ook eens proberen. Gisteren wallet of satoshi geinstalleerd, dat werkt bijzonder gemakkelijk!
Blue wallet vind ik maar niets eigenlijk. Muun werkt ook prima idd

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2021 09:43:48 ]
pi_201071206
Het boek 21 lessons van Dergigi, zeker de moeite waard!

https://21lessons.com/audio

Gesproker door Guy Swann en er is een LN tip jaar voor als je wat achter wilt laten. _O_
pi_201071926
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 19:29 schreef Piva het volgende:
Het boek 21 lessons van Dergigi, zeker de moeite waard!

https://21lessons.com/audio

Gesproker door Guy Swann en er is een LN tip jaar voor als je wat achter wilt laten. _O_
Ook in de voorverkoop als Nederlands boek.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201091821
twitter


Prima usecase ook, de mogelijkheden zijn oneindig.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201177908
SPOILER: Een gedeelte uit de laatste Willy Woo nieuwsbrief
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201264868
Het duitse beheerder of $500 billion gaat binnenkort ook een klein bedraf investeren in bitcoin. Dit was altijd mijn thesis, dat all dit soort partijen 1-2% gaan investeren. Gezien het risk reward ongekent is. Dat gebeurd nu dus ook daadwerkelijk.

Bizar hoe vroeg we zijn, maar ook om te zien hoe snel het opeens gaat.

quote:
Union Invest’s Experimentation With Crypto

As reported to Bloomberg news, portfolio manager David Barthe said that the company was considering adding Bitcoin to their funds in small amounts, comprising 1-2% of their portfolios. This will be starting at an unknown date in Q4.
pi_201289340
https://www.rtlnieuws.nl/(...)almiddel-koersdaling

Ik vraag me af wat het gaat worden met de bitcoin in El Salvador. Zou het echt het historische begin zijn van een nieuw tijdperk, of wordt het een flop?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_201290598
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 10:22 schreef sirdanilot het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)almiddel-koersdaling

Ik vraag me af wat het gaat worden met de bitcoin in El Salvador. Zou het echt het historische begin zijn van een nieuw tijdperk, of wordt het een flop?
Alleen al de besparingen op fees van de "remittances" zal het een enorm success maken.
pi_201290723
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 10:22 schreef sirdanilot het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)almiddel-koersdaling

Ik vraag me af wat het gaat worden met de bitcoin in El Salvador. Zou het echt het historische begin zijn van een nieuw tijdperk, of wordt het een flop?
Het kan gewoon gebruikt worden als wettig betaalmiddel naast fiat. Het nieuws brengt dit alsof met fiat betalen daar niet meer mogelijk is. En och demonstraties met wel liefst 1000 mensen word gebracht alsof bitcoin het land in chaos brengt. Het IMF brengt dit soort landen al jaren chaos. Maar dat er wekelijks demonstraties in Frankrijk zijn haalt nauwelijk het nieuws.

En iedere keer dezelfde nonsens van bitcoin word gebruikt door criminelen en slurpt energie dat slecht is voor het klimaat om over de China fud nog maar te zwijgen. Fiat word al jaren door criminelen gebruikt dmv witwas praktijken.

Als je onderstaand artikel leest dan valt je niets meer te binnen en dat is een van de voorbeelden. Uiteraad zijn er opstart problemen. Zelfs als een chemische installatie moet opstarten heb je met opstart problemen te maken. Schijnbaar heeft men nog nooit gehoord van kinderziektes.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)etaalmiddel-a4057564
pi_201337235
twitter


Next
Uitvinder van de biersmiley.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')