abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  zaterdag 3 juli 2021 @ 09:45:32 #1
482094 Mikeytt
Die/hen/hun. 1997
pi_200181594
https://nos.nl/artikel/23(...)-is-de-nieuwe-crisis

quote:
De krapte op de arbeidsmarkt treft steeds meer beroepsgroepen, blijkt uit een analyse van de NOS op basis van cijfers van het UWV. Naast de bekende schaarste aan onder meer machinemonteurs en verpleegkundigen is er nu ook een tekort aan hoveniers, loopbaanadviseurs, receptionisten en verkopers.

Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan Tilburg University, noemt het tekort aan loopbaanadviseurs opvallend. "De krapte op de arbeidsmarkt is nooit weggeweest, hij is alleen kortstondig onderdrukt door corona. Nu hebben we weer mensen nodig, en de loopbaanadviseurs moeten die mensen gaan vinden." Volgens het UWV is er binnen deze sector vooral vraag naar recruiters die personeel werven voor bedrijven.

De tekorten bestaan in verschillende delen van het land. Op basis van gegevens over de vraag naar beroepsgroepen in de 35 arbeidsmarktregio's kun je precies zien aan welke werknemers in welke regio's de meeste behoefte is.

Het UWV meet de vraag naar beroepen door te kijken naar het aantal openstaande vacatures en het aantal kortdurend werklozen dat die vacatures kan vullen. Bij een 'krappe' situatie zijn er meer banen dan mensen om die op te vullen. Dit betekent dat bedrijven moeilijk personeel kunnen vinden.

"We zien ook in het tweede kwartaal al dat het aantal vacatures over de volle breedte blijft toenemen", zegt Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie van het UWV. "De arbeidsmarkt wordt dus nog krapper."

Vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar is de vraag naar hoveniers in Zuid-Holland, Noord-Brabant en regio Zwolle toegenomen. Eind vorig jaar was de arbeidsmarkt daar nog in balans, maar inmiddels zijn er meer hoveniers, kwekers en tuinders nodig dan er mensen beschikbaar zijn om dit werk te doen.

Ook ontstond er begin dit jaar een tekort aan verkopers en vertegenwoordigers in de regio's Zeeland en Noord-Brabant. Er zijn er nu ook meer telefonisten en receptionisten nodig dan eind 2020. En ook de vraag naar specialisten personeels- en loopbaanadvies nam dus toe, vooral in Zuid-Limburg en de regio rondom Zwolle.

Naast deze nieuwe krapteberoepen, is er ook nog altijd een tekort aan elektriciens, machinemonteurs en verpleegkundigen. In het hele land is er een schreeuwend tekort aan deze beroepsgroepen. Maar ook logistiek medewerkers, loodgieters en technici zijn in het hele land moeilijk te vinden.

Het is belangrijk dat er mensen gevonden worden om deze vacatures te vullen, zegt Wilthagen. "Een tekort aan mensen is ook een vorm van crisis. Het belemmert het economisch herstel. Als we de mensen niet hebben, dan kunnen bedrijven en organisaties niet de producten en diensten leveren die ze zouden willen leveren."

Wilthagen wijst op de scholen die na de coronalockdown weer open mochten: "Sommige scholen bleven dicht omdat ze te weinig mensen hadden." Zo werkt een tekort aan personeel door in de hele samenleving, en daar heeft iedereen last van.
Meer personeel

Een snelle oplossing voor dit tekort aan mensen is er niet. Het tekort is een direct gevolg van de bevolkingssamenstelling: het aantal ouderen neemt toe, en het aantal jongeren neemt af. En personeel uit het buitenland aantrekken of mensen omscholen kost tijd.

"Er is geen pasklaar antwoord", zegt Wilthagen. "Al kunnen we als deeltijdland wel meer gaan werken. Dat is de snelste oplossing; maar dan moeten we meer werken wel aantrekkelijker maken."
Betekenisvol werk

Loopbaanadviseur Anda Jongkamp herkent dit ook: "Mensen zijn steeds vaker op zoek naar zinvol werk. Dat is echt een andere vraag dan 'is er werk voor mij?'" Zo merkte Ingrid Nijkamp tijdens de coronacrisis dat leidinggeven op afstand niet haar ding is. "Ik ga nu als zzp'er verder en mijn eigen zaken regelen. Dat zou ik twee jaar geleden niet hebben gedaan."

De krapte wordt zo sterk, dat werknemers eisen kunnen gaan stellen. "Dat is een unieke situatie", vertelt Wilthagen. "De afgelopen tijd was er voor veel mensen te weinig werk. Nu is het andersom: te veel werk voor te weinig mensen."
Zelfs een tekort aan receptionisten :')
Bij mijn werkgever staan er ook al een paar maanden veel vacatures open, maar er zijn simpelweg te weinig sollicitanten :+
BLACK LIVES MATTER
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_200181709
En zolang bepaalde CAO's verlopen zijn en er al jaren geen verhoging is geweest blijven mensen wegrennen uit die sectoren, beetje dom korte termijn denken van die zielige werkgevers, als iemand eenmaal weg is uit de sector zie je hem/haar/het nooit meer terug.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  Mod /KLB - Meeste terechte klachten 2020 zaterdag 3 juli 2021 @ 09:56:13 #3
492201 crew  Fugue
Sicker than your average
pi_200181718
quote:
De krapte wordt zo sterk, dat werknemers eisen kunnen gaan stellen. "Dat is een unieke situatie",
Lijkt mij zelfs een hele gezonde situatie.
The panther's tread is on the stairs,
Coming up and up the stairs.
pi_200181734
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 09:56 schreef Fugue het volgende:

[..]

Lijkt mij zelfs een hele gezonde situatie.
RT
pi_200181813
quote:
"Mensen zijn steeds vaker op zoek naar zinvol werk.
De mensen die zinvol werk kunnen geven, hebben echter geen geld om dat werk te kunnen betalen.
pi_200181814
Vooral de banen, waar je weinig verdient.
Mensen willen niet meer werken voor een dubbeltje. En uiteraard veel zzpers.
pi_200181816
Is er een personeels tekort of zijn de salarissen te laag om interessant te zijn?
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
  zaterdag 3 juli 2021 @ 10:05:59 #8
65846 Bocaj
COVID-19? Scare Them To Death!
pi_200181824
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:04 schreef zuco het volgende:
En uiteraard veel zzpers.
Feitelijk de nieuwe flexers... volgens mij!
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
  zaterdag 3 juli 2021 @ 10:08:11 #9
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_200181837
Vreemd. Ik kreeg een afwijzing omdat men iemand zocht “met minder ervaring”. Zo lang dit soort leeftijdsdiscriminatie niet aangepakt wordt, hou je dit probleem.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_200181875
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:08 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Vreemd. Ik kreeg een afwijzing omdat men iemand zocht “met minder ervaring”. Zo lang dit soort leeftijdsdiscriminatie niet aangepakt wordt, hou je dit probleem.
Hoe oud ben jij?
pi_200181879
Kreeg laatst nog voor een nogal stevige baan ¤12 aangeboden :') Bruto _O- _O- _O-
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_200181908
Grote tekorten aan net afgestudeerde hbo'ers met toch 5 jaar relevante werkervaring en bereidheid om voor minimumloon te werken? :N
pi_200181912
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:08 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Vreemd. Ik kreeg een afwijzing omdat men iemand zocht “met minder ervaring”. Zo lang dit soort leeftijdsdiscriminatie niet aangepakt wordt, hou je dit probleem.
Iemand met minder ervaring kun je nog kneden. Dat is voor een aantal werkgevers ook belangrijk.
pi_200181937
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:04 schreef Mike-The-Situation het volgende:
Is er een personeels tekort of zijn de salarissen te laag om interessant te zijn?
Het zal wel een combinatie zijn van een aantal factoren. Salaris, uitdaging, cao. Bovendien halen steeds meer jongeren een hbo diploma.
pi_200181945
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:16 schreef Cherni het volgende:

[..]

Iemand met minder ervaring kun je nog kneden. Dat is voor een aantal werkgevers ook belangrijk.
Ja, dat is voor ons ook belangrijkste motief. Mensen met veel evening hebben vaak toch ingesleten gewoontes. Vaak onbewust, maar is lastiger uit te kneden.
pi_200181954
Goede mensen is gewoon erg moeilijk. Ook als er prima betaald wordt…
Een echte oplossing is er niet, behalve wellicht meer automatiseren maar ook daar heb je schaarse techneuten voor nodig.
pi_200181990
Er zijn gewoon veel te veel bedrijven in Nederland. Iedere hansworst denkt het te gaan maken en de overheid int al anderhalf jaar lang geen cent belasting meer. Ja, dan krijg je dus dat zelfs in de horeca er meer ondernemingen zijn dan voor de crisis.

Het is hoog tijd voor een faillissementsgolf om de economie te zuiveren van bedrijven zonder bestaansrecht. Er zijn niet genoeg mensen om zoveel bedrijven in de lucht te houden.
pi_200182120
quote:
10s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:20 schreef KareldeStoute het volgende:
Goede mensen is gewoon erg moeilijk. Ook als er prima betaald wordt…
Een echte oplossing is er niet, behalve wellicht meer automatiseren maar ook daar heb je schaarse techneuten voor nodig.
Als er in een vacature het woord 'techneut' voorkomt scroll ik sowieso verder. 'Techneut' betekent iemand die slechts interesse heeft in het technische aspect van iets. In feite een beledigende uitdrukking. 'Technicus' is trouwens beschermd, net als 'ingenieur', 'dokter', 'luitenant' etc.
  zaterdag 3 juli 2021 @ 10:40:52 #19
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_200182156
Hier zijn 2 oplossingen voor: de prijjs verhogen ((lonen) of het aanbod vergroten (arbeidsimmigratie). Nederland onder de VVD kiest altijd het laatste. Wat niet duurzaam is omdat er steeds meer mensen, migratie, nodig zijn.

Als je minder migratie toestaat gaan de lonen omhoog. Nederland wordt hierdoor minder concurrerend met het buitenland, waardoor bepaalde arbeid (vooral de laagbetaalde) vertrekt. Dan heb je die mensen ook niet meer nodig. Evenwicht.
Gott strafe das treulose Italien!
pi_200182240
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:37 schreef Makrelis het volgende:

[..]

Als er in een vacature het woord 'techneut' voorkomt scroll ik sowieso verder. 'Techneut' betekent iemand die slechts interesse heeft in het technische aspect van iets. In feite een beledigende uitdrukking. 'Technicus' is trouwens beschermd, net als 'ingenieur', 'dokter', 'luitenant' etc.
Oh, het was zeker niet beledigend bedoeld. Mensen met een goede technische opleiding zijn gewoon erg schaars.
pi_200182348
Er zijn helemaal geen tekorten, wel stellen bedrijven onredelijke eisen. Bepaalde domein kennis eisen terwijl die absoluut niet noodzakelijk is. 6 jaar ervaring met programmeertaal X terwijl iemand met 5 jaar die ervaring het ook net zo goed kan.
pi_200182367
quote:
10s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:46 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Oh, het was zeker niet beledigend bedoeld. Mensen met een goede technische opleiding zijn gewoon erg schaars.
Ik begreep dat je het niet beledigend bedoelde. ;)

En als ze dan een zogenaamd goede opleiding hebben zegt dat nog niks. Ik krijg te maken met hts-ers die niet fatsoenlijk een tekening kunnen lezen, maar die zich wèl heel wat voelen omdat ze op papier ingenieur zijn. Als je sommige LinkedIn-profielen leest, man man man. Denken dat ze zowat professor zijn. Ik ken iemand die jaren ervaring heeft als internationaal HR manager en zij heeft geen technische achtergrond. Ik vroeg hoe zij nou het kaf van het koren scheiden zonder technische achtergrond. Ze zei dat ze daar met het grootste gemak doorheenprikt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Makrelis op 03-07-2021 11:01:45 (typo zij/zei) ]
pi_200182430
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:55 schreef Makrelis het volgende:

[..]

Ik begreep dat je het niet beledigend bedoelde. ;)

En als ze dan een zogenaamd goede opleiding hebben zegt dat nog niks. Ik krijg te maken met hts-ers die niet fatsoenlijk een tekening kunnen lezen, maar die zich wèl heel wat voelen omdat ze op papier ingenieur zijn. Als je sommige LinkedIn-profielen leest, man man man. Denken dat ze zowat professor zijn. Ik ken iemand die jaren ervaring heeft als internationaal HR manager en zij heeft geen technische achtergrond. Ik vroeg hoe zij nou het kaf van het koren scheiden zonder technische achtergrond. Ze zij dat ze daar met het grootste gemak doorheenprikt.
Ik hoor die klachten van oud collega's ook. Hbo,ers wtb die geen tekening kunnen lezen. Gekker kan bijna niet. Mooi vak trouwens(constructeur) piping. Zo nu en dan mis ik het wel. Het blijft kriebelen.
  zaterdag 3 juli 2021 @ 11:08:08 #24
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_200182505
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:08 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Vreemd. Ik kreeg een afwijzing omdat men iemand zocht “met minder ervaring”. Zo lang dit soort leeftijdsdiscriminatie niet aangepakt wordt, hou je dit probleem.
Als ik daar elke keer een euro voor kreeg...

Heb uiteindelijk carrièreswitch gemaakt naar het toerisme toe (waarschijnlijk volgende maand alweer een boel boekingen) en ben eigenlijk helemaal klaar met kantoorwerk.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_200182621
Dit nieuwsartikel lijkt onbeduidend maar is natuurlijk rampzalig voor dit land, naïeve politici grijpen dit massaal aan om nog meer expats, Polen en buitenlandse studenten hierheen te halen terwijl dat helemaal niet nodig is. Waarom is het erg als een start-up niet kan starten? Hoe kost ons dat welvaart? De rest van de economie blijft immers prima draaien ondanks dat.

Het stikt van de valse economische redeneringen. Zie ook de broken window fallacy of het idee dat oorlog goed is voor de economie. Allemaal klinkklare onzin.
pi_200182629
Je moet je ook afvragen gaan die tekorten over eventuele vaste contracten of is het tijdelijk werk om even voor een paar maanden de shit te mogen opruimen en je daarna weer mag vertrekken.
  zaterdag 3 juli 2021 @ 11:23:43 #27
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_200182741
Ik snap toch niet helemaal hoe er opeens zo'n tekort is? of valt het gewoon meer op omdat het land weer opstart na corona?
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_200182773
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 09:45 schreef Mikeytt het volgende:
https://nos.nl/artikel/23(...)-is-de-nieuwe-crisis
[..]

Zelfs een tekort aan receptionisten :')
Bij mijn werkgever staan er ook al een paar maanden veel vacatures open, maar er zijn simpelweg te weinig sollicitanten :+
Ik kijk wel eens rond op vacaturebanken, maar meeste functies zijn 12-25 uurtjes tegen 13.50 loon. Allemaal van dat halfslachtige gedoe. Dat is toch niet in te vullen...
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel...
pi_200182782
In Rotterdam zijn 800 1e jaars studenten econometrie. Economie bedoel je? Nee econometrie. Hou op met dat gelul over tekorten. Bedrijven willen graag 10 top kandidaten om uit te kiezen. Nou flikker lekker op je doet het maar met 1.
pi_200182788
quote:
2s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 11:23 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Ik snap toch niet helemaal hoe er opeens zo'n tekort is? of valt het gewoon meer op omdat het land weer opstart na corona?
Veel werknemers zijn verkast naar banen die te maken hebben met de coronacrisis.
Verder zie je ook wel een groei, in onze stad zit meer horeca dan voor de crisis. En deze maand gaat er nog een tent open met meer dan 300 zitplaatsen...
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel...
pi_200182807
quote:
2s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 11:23 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Ik snap toch niet helemaal hoe er opeens zo'n tekort is? of valt het gewoon meer op omdat het land weer opstart na corona?
De mensen die door een hoepeltje springen voor een kutsalaris zijn waarschijnlijk allemaal aan het werk. Als bedrijven nu personeel aan willen trekken kost het ze meer moeite en moeten ze meer betalen en daar hebben ze niet zoveel trek in. Zo lees ik het althans, zeker met dat laatste stuk over personeel dat eisen kan stellen.
  Mod /KLB - Meeste terechte klachten 2020 zaterdag 3 juli 2021 @ 11:46:09 #32
492201 crew  Fugue
Sicker than your average
pi_200182959
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:55 schreef Alpha0 het volgende:
Er zijn helemaal geen tekorten, wel stellen bedrijven onredelijke eisen. Bepaalde domein kennis eisen terwijl die absoluut niet noodzakelijk is. 6 jaar ervaring met programmeertaal X terwijl iemand met 5 jaar die ervaring het ook net zo goed kan.
Een groot aantal bedrijven heeft ook geen zin/tijd om bijvoorbeeld stagiaires of pas afgestudeerden te begeleiden maar verwachten wel dat iemand met x jaar ervaring komt aanwaaien.
Ja dan krijg je vanzelf een tekort aan goed opgeleid personeel.
The panther's tread is on the stairs,
Coming up and up the stairs.
pi_200182978
Nou, dan zullen de lonen vast snel gaan stijgen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Pools are perfect for holding water"
pi_200183028
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 11:48 schreef probeer het volgende:
Nou, dan zullen de lonen vast snel gaan stijgen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat is wel wat de vrije markt-fetisjisten ons altijd willen doen geloven toch? Kwestie van vraag en aanbod, als de vraag groter is dan het aanbod zouden de prijzen moeten stijgen.
pi_200183051
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 11:54 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dat is wel wat de vrije markt-fetisjisten ons altijd willen doen geloven toch? Kwestie van vraag en aanbod, als de vraag groter is dan het aanbod zouden de prijzen moeten stijgen.
Nouja ... het kan ook zijn dat we onszelf met die verhoging van het minimumloon van 0,96% compleet uit de markt geprijsd hebben hoor.

_O-
"Pools are perfect for holding water"
pi_200183137
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 11:46 schreef Fugue het volgende:

[..]

Een groot aantal bedrijven heeft ook geen zin/tijd om bijvoorbeeld stagiaires of pas afgestudeerden te begeleiden maar verwachten wel dat iemand met x jaar ervaring komt aanwaaien.
Ja dan krijg je vanzelf een tekort aan goed opgeleid personeel.
Dit is wel een ding ja. Ik ben zelf techneut (plc programmeur in de machinebouw). Er is extreem veel vraag naar mensen in de automatisering.

Er zijn een paar bedrijven die erg veel tijd, moeite en geld investeren in stagiaires. 75% van de studenten blijft daar hangen.

En de rest van de markt maar klagen dat ze niemand kunnen krijgen.

Investeren in de toekomst is belangrijk
pi_200183182
Als mensen nou wat meer gaan werken, dan kunnen de huizenprijzen ook nog wat omhoog, en zeuren ze minder omdat ze vast zitten aan hun torenhoge hypotheek. Ideale situatie voor politici :7
-----------------------------------------------------------------
pi_200183683
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 12:12 schreef Haushofer het volgende:
Als mensen nou wat meer gaan werken, dan kunnen de huizenprijzen ook nog wat omhoog, en zeuren ze minder omdat ze vast zitten aan hun torenhoge hypotheek. Ideale situatie voor politici :7
Dat is natuurlijk de ultieme wens van partijen zoals de VVD. Mensen met lage inkomens die meerdere banen nodig hebben, om rond te komen. 40 uur werken is dan niet langer voldoende om rond te komen.
Zoals je nu al bij de unterschicht in Amerika ziet.
  zaterdag 3 juli 2021 @ 12:56:17 #39
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_200183719
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 11:48 schreef probeer het volgende:
Nou, dan zullen de lonen vast snel gaan stijgen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Of de arbeidsmigratie zal sneller toenemen.

We moeten eens stoppen met de mythe van de eeuwigdurende groei. We lopen nu tegen de grenzen aan. Een mooie gelegenheid om de meest vervuilende en overlastgevende industrieen te sluiten in Nederland.
Gott strafe das treulose Italien!
pi_200183751
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:16 schreef Vasilevski het volgende:
Grote tekorten aan net afgestudeerde hbo'ers met toch 5 jaar relevante werkervaring en bereidheid om voor minimumloon te werken? :N
Ja en natuurlijk eerst 3 maanden onbetaald traineeship.
pi_200183752
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 12:56 schreef LXIV het volgende:

[..]

Of de arbeidsmigratie zal sneller toenemen.

We moeten eens stoppen met de mythe van de eeuwigdurende groei. We lopen nu tegen de grenzen aan. Een mooie gelegenheid om de meest vervuilende en overlastgevende industrieen te sluiten in Nederland.
Die lekker naar landen waarbij er geen controle is op de vervuiling ^O^
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel...
pi_200183765
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 12:56 schreef LXIV het volgende:

[..]

Of de arbeidsmigratie zal sneller toenemen.

We moeten eens stoppen met de mythe van de eeuwigdurende groei. We lopen nu tegen de grenzen aan. Een mooie gelegenheid om de meest vervuilende en overlastgevende industrieen te sluiten in Nederland.
Zonder grappen, dat is inderdaad precies wat er gaat gebeuren ja. Helaas.
"Pools are perfect for holding water"
pi_200183811
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 12:59 schreef Wantie het volgende:

[..]

Die lekker naar landen waarbij er geen controle is op de vervuiling ^O^
Iedereen die daar werkte voor de rest van haar/zijn leven na de WW in de bijstand.
pi_200183973
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 11:54 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dat is wel wat de vrije markt-fetisjisten ons altijd willen doen geloven toch? Kwestie van vraag en aanbod, als de vraag groter is dan het aanbod zouden de prijzen moeten stijgen.
Bij alle artikelen over personeelstekort zie je wel een variatie op deze alinea. Vraag en aanbod is heilig maar niet als de werknemer een keer dreigt te profiteren.
quote:
Een snelle oplossing voor dit tekort aan mensen is er niet. Het tekort is een direct gevolg van de bevolkingssamenstelling: het aantal ouderen neemt toe, en het aantal jongeren neemt af. En personeel uit het buitenland aantrekken of mensen omscholen kost tijd.
pi_200184004
quote:
2s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 11:23 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Ik snap toch niet helemaal hoe er opeens zo'n tekort is? of valt het gewoon meer op omdat het land weer opstart na corona?
Waarom denk je dat het ineens is? Beetje gekke gedachte...
pi_200184013
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 12:59 schreef Wantie het volgende:

[..]

Die lekker naar landen waarbij er geen controle is op de vervuiling ^O^
Welke landen zijn dit?
pi_200184048
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 11:46 schreef Fugue het volgende:

[..]

Een groot aantal bedrijven heeft ook geen zin/tijd om bijvoorbeeld stagiaires of pas afgestudeerden te begeleiden maar verwachten wel dat iemand met x jaar ervaring komt aanwaaien.
Ja dan krijg je vanzelf een tekort aan goed opgeleid personeel.
Dat komt omdat die mensen die je opleidt na ca 2 jaar weggaan omdat ze daar meer kunnen verdienen.
pi_200184299
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 13:03 schreef Horzula het volgende:

[..]

Iedereen die daar werkte voor de rest van haar/zijn leven na de WW in de bijstand.
Nee joh, die zijn automatisch geschikt voor andere banen die nu niet ingevuld worden...
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel...
pi_200184313
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 13:21 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Welke landen zijn dit?
Je kent er vast wel een paar
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel...
pi_200184324
Oplossing in 4 hele kleine woordjes


abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')