abonnement Unibet Coolblue
  PR en moderator donderdag 24 juni 2021 @ 22:58:00 #1
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200050258
quote:
17s.gif Op zondag 20 juni 2021 21:04 schreef Viv het volgende:
Beste VIVA-forummers,

Wat dapper dat jullie komen spieken of FOK! iets voor jullie zou kunnen zijn, nu jullie vaste thuishaven binnenkort stopt. Wij weten als geen ander hoeveel een forum voor iemand kan betekenen, zeker als je daar al jaren komt.

Jullie zijn uiteraard van harte welkom om voortaan mee te posten op het FOK! Forum, maar we begrijpen dat dit wennen is. Wij hebben daarom voor jullie een eigen stekje gecreëerd: VF.

Voel je vrij om daar te landen en elkaar terug te vinden! Vanuit VF als veilige haven kunnen jullie dan op jullie eigen tempo de andere pijlers (hier subfora genoemd) gaan ontdekken.

We hebben overigens niet de insteek om de VIVA-community in zijn geheel "over te nemen". Elke user (en moderator) zal voor zichzelf moeten onderzoeken waar diegene zich voortaan thuis zou kunnen voelen.

Hieronder nog wat achtergrondinformatie over het FOK! Forum:

o We bestaan al sinds 1999.
o FOK! wordt gefinancierd door inkomsten uit advertenties, donaties en abonnementen.
o We zijn dus financieel onafhankelijk: er is geen moederbedrijf dat de stekker eruit kan trekken als het even wat minder rendabel is.
o Onze onafhankelijkheid reikt overigens verder dan dat: niemand heeft het recht FOK! te claimen, bijvoorbeeld qua politieke richting.
o Onze doelgroep is namelijk iedereen die binnen de fatsoensnormen en wettelijke grenzen (zoals omschreven in onze user policy) met elkaar in gesprek wil. Een mooie kans om eens andere meningen en zienswijzen te horen en proeven.
o Onze visie is dat iedereen een plekje op FOK! moet kunnen vinden, een brede community die niemand uitsluit. Iedere subcultuur is welkom, met de eigen tone of voice. Hierbij geldt: leven en laten leven!
o FOK! heeft dus voor elk wat wils. Een logisch gevolg daarvan is dat er gegarandeerd ook subfora en topics zullen zijn waar je niks mee hebt. Mocht dit nadelig zijn voor jouw gebruikerservaring, dan kun je via de settings deze subfora verwijderen uit de forumindex en actieve topics. Maar je ontneemt jezelf daarmee wel de kans eens buiten de eigen bubbel te kijken.

Is er iets onduidelijk, of missen jullie hier een functionaliteit of een pijler die er op het VIVA-forum wel is? Wij horen het graag!

Hartelijke groeten,

De crew* van het FOK! Forum

*Te herkennen aan de kleur van onze usernames:

Blauw: Moderator
Donkerblauw: Forum Admin
Rood: Admin
Paars: PR
Donkerpaars: Manager PR
Hieronder nog een boodschap van onze admins @yvonne en @Danny :
quote:
17s.gif Op maandag 21 juni 2021 20:22 schreef yvonne het volgende:
Dat andere fora bezig zijn met de ontheemden op te vangen juich ik alleen maar toe.
Dat andere fora alles op alles zetten om hun hele gebeuren om te gooien voor de ontheemden is prachtig. ^O^

We zijn hier niet met een strijd bezig hoe de meeste VIVA-ers binnen te halen.
Dat is niet onze insteek.

Persoonlijk dacht ik terug aan de tijd dat het er bij FOK! erg om spande of we wel zouden overleven, en meteen daar achteraan denk je: "jamaar waar moeten we dan heen?"

En die gedachte speelde bij mij door m'n hoofd, je plek waar je al jaren met elkaar post en waar je lief en leed deelt wordt zomaar, pats, boem, opgeheven.

De plek waar je vanaf het begin bij bent, waar Danny zijn Knorretje heeft leren kennen, waar huwelijken tussen FOK!kers uit voor gekomen zijn, de vele, vele babietjes die geboren zijn, de meetings, de verdrietige zaken, alles en nog veel meer wat je deelt zou dan wegvallen.

Dat is toch onverteerbaar?

Dus dit is een plekje, óp FOK!, van ons voor jullie.
Geen strijd, geen gedoe, gewoon recht uit het hart.
Wees welkom.
Wij wennen vast wel aan jullie en jullie vast wel aan ons O+
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 juni 2021 08:54 schreef Danny het volgende:
Welkom dames (en vast ook heren en welk ander allooi dan ook) *O*
FOK! heeft een reputatie die lang niet altijd strookt met de werkelijkheid (en soms ook wel). Probeer vooral zelf te oordelen en niet blind te vertrouwen op wat anderen van en over FOK! zeggen (zowel in positieve als negatieve zin). Natuurlijk hoop ik dat jullie het hier leuk (gaan) vinden, maar zo niet hoop ik dat jullie een mooie plek vinden waar je het wél naar je zin gaat hebben.
Het sluiten van een forum - een plek waar je vaak jarenlang je dagelijks hebt vermaakt met anderen, waar je lief en leed hebt gedeeld, waar je vrienden hebt gemaakt - kan behoorlijk zwaar vallen. Kies vooral de plek die het beste bij je past om je daar overheen te zetten. Natuurlijk hoop ik dat dat gezellig bij ons is, maar als dat niet zo is hoop ik dat je in ieder geval een plek vindt dat je je nieuwe thuis kunt noemen.

Dat gezegd hebbende: wij zijn natuurlijk wel al 21 jaar de grootste (met inmiddels meer dan 200 miljoen posts) en we zijn allemaal enorm begaan met het forum. Dat moet ook wel, want je zet je niet vrijwillig (al onze crewleden steken vrijwillig en onbaatzuchtig hun tijd in FOK!) je vrije tijd in om FOK! beter te maken en te modereren als het je niet interesseert. Zit je ergens mee of mis je hier iets dat je daar wel had? Laat het gewoon weten en we kunnen allicht kijken of we daar iets aan kunnen veranderen. Kom je ergens niet uit of snap je iets niet (dit forum zal vast compleet anders werken dan het Vivaforum)? Wees niet bang het te vragen.

Ja, we werken met afkortingen van onze forums (pijlers heten die bij Viva?), maar ze hebben ook gewoon een volledige naam en beschrijving en die afkortingen leer je echt in no time.

Het nadeel van een site die helemaal onafhankelijk is en op vrijwilligers draait is dat we niet kunnen zeggen tegen een team betaalde ontwikkelaars 'bouw dat eens even'. We kunnen wel ons stinkende best doen en dat doen we al 21 jaar.
Geef ons een kans. We staan open voor alles en iedereen.
Sommige van onze forums kunnen heel fel zijn in discussies, anderen zijn juist heel rustig. Belangrijk is altijd dat je elkaar met respect behandelt. We zijn erg gesteld op humor, maar dat moet een serieus gesprek niet in de weg zitten. Gebeurt dat wel? Rapporteer dan. Moderators zullen er dan eens extra naar kijken.

Anyway, jullie zijn allemaal bekend met hoe een forum werkt dus laat ik niet neerbuigend hier alle opties gaan voorkauwen. Bij vragen staan we klaar.

Welkom :)

edit:
oja, ik ben lang zo naar niet als sommigen graag roepen
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 00:47 schreef Moira het volgende:

[..]

De rode admins hebben we er 5 van, waarvan 4 die iedereen kent (@:Danny is degene dankzij wie we al bijna 22 jaar vermaak hebben, @:Breuls doet IT-dingen, @:Iteejer doet PR en IT-dingen en zijn vrouw @:yvonne is de moeder van alle forummers) en een 5e bonus oldbie (Danny's vrouw @:knorretje die op FOK! niet echt actief meer is). Veruit het meeste werk dat zij verrichten is achter de schermen, misschien willen ze er zelf wel wat over komen vertellen.

De donkerblauwe forumadmins hebben we er wat meer van. Ik ben als de dood dat ik iemand vergeet maar volgens mij heb ik ze met @:Opa.Bakkebaard @:Pharkus @:murp @:GGMM en @:Straatcommando. (@:Snakey is eigenlijk geen FA meer maar niemand durft z'n kleurtje af te pakken want dat hoort gewoon zo en @:Tagliano is soms wel FA en soms ook weer niet).
FA's zijn degenen die toezicht houden over het gehele forum, in close samenspraak met alle mods. Je zal ze wel eens zien posten (meestal als user, soms als FA als de mods er niet uit komen) maar het meeste werk leveren ze achter de schermen, waar ze mods waar nodig helpen hun subfora in goede banen te leiden en users helpen problemen op te lossen. Als je mailt naar forum@fok.nl krijg je hen aan de lijn en zullen ze je zo goed mogelijk proberen te helpen. Achter de schermen loopt een topic waar mods hen vragen kunnen stellen wat ze ergens mee aanmoeten, of melden dat een user iets mogelijk banwaardigs heeft gedaan. Samen met de admins zijn zij de enige die forumbans uit kunnen delen, mods kunnen dat dus niet.

Blauwe moderators zie je overal rondhobbelen, ik heb geen idee hoe veel het er in totaal zijn maar het zijn er veel. De meeste subfora hebben 2 of meer (soms wel 5) moderators, en we hebben >60 subfora. Sommige moderators modden meerdere subfora. Het ene subforum is druk en vereist veel moderatie, het andere subforum is rustig met meer ruimte voor andere dingen. Mods zijn overal op het forum 'gewoon' users en zullen doorgaans alleen in hun eigen subforum van hun modknopjes gebruik maken (uitzonderingen daargelaten voor spoedgevallen). Elke user met affiniteit voor een forum kan mod worden als men dat passend acht. Sommigen blijven jáááren mod, anderen maar heel kort.
Mods proberen hun forum in goede banen te leiden op welke manier dan ook passend is bij het betreffende subforum. Bij het ene forum zal dat gaan door er bovenop te zitten en waar nodig te waarschuwen en verwijderen (dat gaat meestal gepaard met een DirectMessage/DM, een note, en eventueel overleg achter de schermen), bij het andere forum zal dat niet zo veel hoeven en is er meer ruimte om leuke acties voor users op touw te zetten in samenwerking met de PR-collega's. In het crewforum (FC voor ForumCrew) loopt naast het eerder genoemde FA-topic voor ieder subforum een eigen centrale topicreeks waar de 'huismods' zaken aangaande hun subforum met elkaar bespreken.

De paarse PR-lui doen eigenlijk van alles en nog wat, aan hun kleurtje kun je hun takenpakket niet precies aflezen. Wat overeenkomt is dat we contact hebben met derde partijen om leuke acties te regelen voor onze users, of dat we ons op andere manieren inzetten voor FOK!'s 'public relations'. @:Viv (de donkerpaarse Manager PR) houdt overal een beetje overzicht op en delegeert waar mogelijk leuke acties vanuit de PR-mailbox. Ik ben bijv. paars omdat ik bordspellen als prijsjes regel voor MOL en ESF, @:Isdatzo is paars omdat hij prijsjes regelt voor de fotowedstrijd op FOT en @:Fugue is paars omdat ze boeken regelt voor recensies in LIT. @:Erasmus is dan weer paars omdat hij wat bij kan dragen op marketinggebied. Er zijn wel meer mensen die PR-bijdragen doen (niet iedereen is paars), misschien kan Viv daar nog wat over kwijt. PR-crew heeft ook een eigen subforum CPR (Communications and Public Relations) om daar dus te bespreken wie wat doet en hoe dat gaat enzo.

En dan is dit alleen nog het forum, want de frontpage is weer een hele andere wereld :o
POLL

[ Bericht 11% gewijzigd door Moira op 27-06-2021 13:22:27 ]
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_200050353
FiPo *O*

Zo, hebben we die ook weer gehad.
  PR en moderator donderdag 24 juni 2021 @ 23:04:20 #3
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200050366
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:03 schreef r_one het volgende:
FiPo *O*

Zo, hebben we die ook weer gehad.
Leg ze dan ook even uit wat dat betekent en waarom dat (g)een meerwaarde heeft _O-
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_200050382
quote:
10s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:04 schreef Moira het volgende:

[..]

Leg ze dan ook even uit wat dat betekent en waarom dat (g)een meerwaarde heeft _O-
Firstpost?
pi_200050396
quote:
10s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:04 schreef Moira het volgende:

[..]

Leg ze dan ook even uit wat dat betekent en waarom dat (g)een meerwaarde heeft _O-
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:05 schreef -Lithium- het volgende:

[..]

Firstpost?
^O^

en de crew is er niet zo blij mee
pi_200050422
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 22:57 schreef Moira het volgende:

[..]

Hoe gaat dat in z'n werk dan? :o (ik ken irc wel maar niet hoe je daar weerwolven in kan spelen zegmaar)
Haha weet je, al sla je me dood!
Ik was de helft van de tijd straalbezopen toen we dat speelden en is ook al superlang geleden. Weet wel dat het altijd heel leuk en gezellig was *)
  PR en moderator donderdag 24 juni 2021 @ 23:08:08 #7
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200050424
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:05 schreef -Lithium- het volgende:

[..]

Firstpost?
Oh is dat er ook al eentje die jullie ook gebruiken? :D Ik zat laatst ook TerugVindPost uit te leggen, zie ik overal op Viva TVP staan _O-

(hier kun je dat trouwens ook instellen, ipv een 'volg topic'-knop krijg je dan een 'TVP'-knop :D omdat sinds die volg-topic optie het TVP'en niet meer nodig is)
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
  PR en moderator donderdag 24 juni 2021 @ 23:08:47 #8
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200050435
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:08 schreef -Lithium- het volgende:

[..]

Haha weet je, al sla je me dood!
Ik was de helft van de tijd straalbezopen toen we dat speelden en is ook al superlang geleden. Weet wel dat het altijd heel leuk en gezellig was *)
_O- mooie herinneringen dus :D
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_200050463
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:08 schreef Moira het volgende:

[..]

Oh is dat er ook al eentje die jullie ook gebruiken? :D Ik zat laatst ook TerugVindPost uit te leggen, zie ik overal op Viva TVP staan _O-

(hier kun je dat trouwens ook instellen, ipv een 'volg topic'-knop krijg je dan een 'TVP'-knop :D omdat sinds die volg-topic optie het TVP'en niet meer nodig is)
Nee was een gokje ;)

Tvp is wel standaard idd haha
pi_200050486
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:08 schreef Moira het volgende:

[..]

_O- mooie herinneringen dus :D
Zeker! Speelden toen Barafranca, een maffiaspel. Zat echt een hele wereld achter op irc, echt ontzettend veel lol gehad daar.
pi_200050760
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 22:58 schreef Moira het volgende:
Beste VIVA-forummers,

De crew* van het FOK! Forum

*Te herkennen aan de kleur van onze usernames:

Blauw: Moderator
Donkerblauw: Forum Admin
Rood: Admin
Paars: PR
Donkerpaars: Manager PR

Wat is het verschil tussen al die taken?
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200050815
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:31 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

Wat is het verschil tussen al die taken?
Blauw en donkerblauw kan je gerust boos maken, bij rood begint het gevaarlijk te worden. :T
pi_200050838
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:36 schreef bamibij het volgende:

[..]

Blauw en donkerblauw kan je gerust boos maken, bij rood begint het gevaarlijk te worden. :T
Kijk, dit is cruciale informatie ^O^
pi_200050848
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:06 schreef r_one het volgende:

[..]


[..]

^O^

en de crew is er niet zo blij mee
*O*

Waarom niet?
pi_200050878
Hoeveel Viva-ers kunnen we inmiddels al verwelkomen?
pi_200050925
quote:
1s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:40 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
Hoeveel Viva-ers kunnen we inmiddels al verwelkomen?
Pohhh denk zéker wel 3 ofzo hoor.
pi_200050969
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:44 schreef -Lithium- het volgende:

[..]

Pohhh denk zéker wel 3 ofzo hoor.
Het forum zelf had wat..6 users? Dan is deze opbrengst niet slecht!
pi_200050998
quote:
1s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:49 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]

Het forum zelf had wat..6 users? Dan is deze opbrengst niet slecht!
Jullie zijn supergoed bezig! ^O^
pi_200051097
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:51 schreef -Lithium- het volgende:

[..]

Jullie zijn supergoed bezig! ^O^
'We' dan lijkt mij :)
  PR en moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 00:47:55 #20
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200051354
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:31 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

Wat is het verschil tussen al die taken?
De rode admins hebben we er 5 van, waarvan 4 die iedereen kent (@Danny is degene dankzij wie we al bijna 22 jaar vermaak hebben, @Breuls doet IT-dingen, @iteejer doet PR en IT-dingen en zijn vrouw @yvonne is de moeder van alle forummers) en een 5e bonus oldbie (Danny's vrouw @knorretje die op FOK! niet echt actief meer is). Veruit het meeste werk dat zij verrichten is achter de schermen, misschien willen ze er zelf wel wat over komen vertellen.

De donkerblauwe forumadmins hebben we er wat meer van. Ik ben als de dood dat ik iemand vergeet maar volgens mij heb ik ze met @Opa.Bakkebaard @Pharkus @murp @GGMM en @Straatcommando. (@Snakey is eigenlijk geen FA meer maar niemand durft z'n kleurtje af te pakken want dat hoort gewoon zo en @Tagliano is soms wel FA en soms ook weer niet).
FA's zijn degenen die toezicht houden over het gehele forum, in close samenspraak met alle mods. Je zal ze wel eens zien posten (meestal als user, soms als FA als de mods er niet uit komen) maar het meeste werk leveren ze achter de schermen, waar ze mods waar nodig helpen hun subfora in goede banen te leiden en users helpen problemen op te lossen. Als je mailt naar forum@fok.nl krijg je hen aan de lijn en zullen ze je zo goed mogelijk proberen te helpen. Achter de schermen loopt een topic waar mods hen vragen kunnen stellen wat ze ergens mee aanmoeten, of melden dat een user iets mogelijk banwaardigs heeft gedaan. Samen met de admins zijn zij de enige die forumbans uit kunnen delen, mods kunnen dat dus niet.

Blauwe moderators zie je overal rondhobbelen, ik heb geen idee hoe veel het er in totaal zijn maar het zijn er veel. De meeste subfora hebben 2 of meer (soms wel 5) moderators, en we hebben >60 subfora. Sommige moderators modden meerdere subfora. Het ene subforum is druk en vereist veel moderatie, het andere subforum is rustig met meer ruimte voor andere dingen. Mods zijn overal op het forum 'gewoon' users en zullen doorgaans alleen in hun eigen subforum van hun modknopjes gebruik maken (uitzonderingen daargelaten voor spoedgevallen). Elke user met affiniteit voor een forum kan mod worden als men dat passend acht. Sommigen blijven jáááren mod, anderen maar heel kort.
Mods proberen hun forum in goede banen te leiden op welke manier dan ook passend is bij het betreffende subforum. Bij het ene forum zal dat gaan door er bovenop te zitten en waar nodig te waarschuwen en verwijderen (dat gaat meestal gepaard met een DirectMessage/DM, een note, en eventueel overleg achter de schermen), bij het andere forum zal dat niet zo veel hoeven en is er meer ruimte om leuke acties voor users op touw te zetten in samenwerking met de PR-collega's. In het crewforum (FC voor ForumCrew) loopt naast het eerder genoemde FA-topic voor ieder subforum een eigen centrale topicreeks waar de 'huismods' zaken aangaande hun subforum met elkaar bespreken.

De paarse PR-lui doen eigenlijk van alles en nog wat, aan hun kleurtje kun je hun takenpakket niet precies aflezen. Wat overeenkomt is dat we contact hebben met derde partijen om leuke acties te regelen voor onze users, of dat we ons op andere manieren inzetten voor FOK!'s 'public relations'. @Viv (de donkerpaarse Manager PR) houdt overal een beetje overzicht op en delegeert waar mogelijk leuke acties vanuit de PR-mailbox. Ik ben bijv. paars omdat ik bordspellen als prijsjes regel voor MOL en ESF, @Isdatzo is paars omdat hij prijsjes regelt voor de fotowedstrijd op FOT en @Fugue is paars omdat ze boeken regelt voor recensies in LIT. @Erasmus is dan weer paars omdat hij wat bij kan dragen op marketinggebied. Er zijn wel meer mensen die PR-bijdragen doen (niet iedereen is paars), misschien kan Viv daar nog wat over kwijt. PR-crew heeft ook een eigen subforum CPR (Communications and Public Relations) om daar dus te bespreken wie wat doet en hoe dat gaat enzo.

En dan is dit alleen nog het forum, want de frontpage is weer een hele andere wereld :o

[ Bericht 1% gewijzigd door Moira op 25-06-2021 00:58:52 ]
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
  PR en moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 01:33:19 #21
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200051513
Ohja en @Greys is als groene in a league of her own want die zet gewoon ff http://songfestivalforum.nl en https://twitter.com/esf_fok op en fixt door daar een geweldige sfeer te creëren die internationaal opvalt gewoon persaccreditatie voor 2 weken in het perscentrum het Eurovisie Songfestival ^O^
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
  vrijdag 25 juni 2021 @ 01:53:31 #22
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_200051553
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 00:47 schreef Moira het volgende:

[..]

De rode admins hebben we er 5 van, waarvan 4 die iedereen kent (@:Danny is degene dankzij wie we al bijna 22 jaar vermaak hebben, @:Breuls doet IT-dingen, @:Iteejer doet PR en IT-dingen en zijn vrouw @:yvonne is de moeder van alle forummers) en een 5e bonus oldbie (Danny's vrouw @:knorretje die op FOK! niet echt actief meer is). Veruit het meeste werk dat zij verrichten is achter de schermen, misschien willen ze er zelf wel wat over komen vertellen.

De donkerblauwe forumadmins hebben we er wat meer van. Ik ben als de dood dat ik iemand vergeet maar volgens mij heb ik ze met @:Opa.Bakkebaard @:Pharkus @:murp @:GGMM en @:Straatcommando. (@:Snakey is eigenlijk geen FA meer maar niemand durft z'n kleurtje af te pakken want dat hoort gewoon zo en @:Tagliano is soms wel FA en soms ook weer niet).
FA's zijn degenen die toezicht houden over het gehele forum, in close samenspraak met alle mods. Je zal ze wel eens zien posten (meestal als user, soms als FA als de mods er niet uit komen) maar het meeste werk leveren ze achter de schermen, waar ze mods waar nodig helpen hun subfora in goede banen te leiden en users helpen problemen op te lossen. Als je mailt naar forum@fok.nl krijg je hen aan de lijn en zullen ze je zo goed mogelijk proberen te helpen. Achter de schermen loopt een topic waar mods hen vragen kunnen stellen wat ze ergens mee aanmoeten, of melden dat een user iets mogelijk banwaardigs heeft gedaan. Samen met de admins zijn zij de enige die forumbans uit kunnen delen, mods kunnen dat dus niet.

Blauwe moderators zie je overal rondhobbelen, ik heb geen idee hoe veel het er in totaal zijn maar het zijn er veel. De meeste subfora hebben 2 of meer (soms wel 5) moderators, en we hebben >60 subfora. Sommige moderators modden meerdere subfora. Het ene subforum is druk en vereist veel moderatie, het andere subforum is rustig met meer ruimte voor andere dingen. Mods zijn overal op het forum 'gewoon' users en zullen doorgaans alleen in hun eigen subforum van hun modknopjes gebruik maken (uitzonderingen daargelaten voor spoedgevallen). Elke user met affiniteit voor een forum kan mod worden als men dat passend acht. Sommigen blijven jáááren mod, anderen maar heel kort.
Mods proberen hun forum in goede banen te leiden op welke manier dan ook passend is bij het betreffende subforum. Bij het ene forum zal dat gaan door er bovenop te zitten en waar nodig te waarschuwen en verwijderen (dat gaat meestal gepaard met een DirectMessage/DM, een note, en eventueel overleg achter de schermen), bij het andere forum zal dat niet zo veel hoeven en is er meer ruimte om leuke acties voor users op touw te zetten in samenwerking met de PR-collega's. In het crewforum (FC voor ForumCrew) loopt naast het eerder genoemde FA-topic voor ieder subforum een eigen centrale topicreeks waar de 'huismods' zaken aangaande hun subforum met elkaar bespreken.

De paarse PR-lui doen eigenlijk van alles en nog wat, aan hun kleurtje kun je hun takenpakket niet precies aflezen. Wat overeenkomt is dat we contact hebben met derde partijen om leuke acties te regelen voor onze users, of dat we ons op andere manieren inzetten voor FOK!'s 'public relations'. @:Viv (de donkerpaarse Manager PR) houdt overal een beetje overzicht op en delegeert waar mogelijk leuke acties vanuit de PR-mailbox. Ik ben bijv. paars omdat ik bordspellen als prijsjes regel voor MOL en ESF, @:Isdatzo is paars omdat hij prijsjes regelt voor de fotowedstrijd op FOT en @:Fugue is paars omdat ze boeken regelt voor recensies in LIT. @:Erasmus is dan weer paars omdat hij wat bij kan dragen op marketinggebied. Er zijn wel meer mensen die PR-bijdragen doen (niet iedereen is paars), misschien kan Viv daar nog wat over kwijt. PR-crew heeft ook een eigen subforum CPR (Communications and Public Relations) om daar dus te bespreken wie wat doet en hoe dat gaat enzo.

En dan is dit alleen nog het forum, want de frontpage is weer een hele andere wereld :o
THX! Deze uitleg hebben wij gewone stervelingen nooit gekregen, maar het is geweldig dat Viva FOK! een reden biedt om dit eens te verduidelijken!!
STICKY :D
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  PR en moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 02:12:02 #23
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200051586
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 01:53 schreef Maanvis het volgende:

[..]

THX! Deze uitleg hebben wij gewone stervelingen nooit gekregen, maar het is geweldig dat Viva FOK! een reden biedt om dit eens te verduidelijken!!
STICKY :D
Ik weet zeker dat het her en der uitgelegd staat (zoals hier nu ook weer in een topic dat we straks weer vergeten zijn) maar dat soort dingen moeten gewoon eens centraal/makkelijk terugvindbaar komen te staan _O-
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_200051802
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 00:00 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]

'We' dan lijkt mij :)

Oké Oké, we *)
  vrijdag 25 juni 2021 @ 08:10:04 #25
496589 Vivadreamglasses
Only dead fish go with the flo
pi_200052196
Hello!
  Moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 08:16:22 #26
382129 crew  Donna
pi_200052236
Er loopt op Viva een poll 'waar ga jij straks heen' en Fok! doet het best goed hoor!

WAAR BEN JIJ STRAKS TE VINDEN?
Totaal aantal stemmen: 324

Ouders.nl (18%)
Fok! (15%)
Femme.nl (13%)
Contactpuntje (4%)
Ik hoop dat (een) forummer(s) een kwalitatief hoogstaand nieuw forum opzet(ten) (35%)
Een ander forum (2%)
Nergens meer, ik stop ermee (12%)
pi_200052258
@Moira

Thx voor het uitgebreide antwoord. _O_
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200052433
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 08:16 schreef Donna het volgende:
Er loopt op Viva een poll 'waar ga jij straks heen' en Fok! doet het best goed hoor!

WAAR BEN JIJ STRAKS TE VINDEN?
Totaal aantal stemmen: 324

Ouders.nl (18%)
Fok! (15%)
Femme.nl (13%)
Contactpuntje (4%)
Ik hoop dat (een) forummer(s) een kwalitatief hoogstaand nieuw forum opzet(ten) (35%)
Een ander forum (2%)
Nergens meer, ik stop ermee (12%)
ja, Fok doet het heel goed *G*

De stemmen op Ouders en Femme zijn gebaseerd op beloofde aanpassingen. Even afwachten of die doorgaan als er weinig mensen over stappen. Ik denk dat de meesten naar Rik gaan.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200052446
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 08:38 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

ja, Fok doet het heel goed *G*

De stemmen op Ouders en Femme zijn gebaseerd op beloofde aanpassingen. Even afwachten of die doorgaan als er weinig mensen over stappen. Ik denk dat de meesten naar Rik gaan.
Wat is Rik?
Op dinsdag 10 mei 2022 20:00 schreef Souryhet volgende: Dan was ik fout, maar zover mijn radar gaat is die troela niet echt overtuigend en ze was een fan. Please dit riekt naar aandacht
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 08:40:31 #30
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200052461
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 08:16 schreef Donna het volgende:
Er loopt op Viva een poll 'waar ga jij straks heen' en Fok! doet het best goed hoor!

WAAR BEN JIJ STRAKS TE VINDEN?
Totaal aantal stemmen: 324

Ouders.nl (18%)
Fok! (15%)
Femme.nl (13%)
Contactpuntje (4%)
Ik hoop dat (een) forummer(s) een kwalitatief hoogstaand nieuw forum opzet(ten) (35%)
Een ander forum (2%)
Nergens meer, ik stop ermee (12%)
In de comments lijkt het erop dat de meesten naar ouders.nl gaan. Die zet een nieuw forum op en de praattopics daarover op ouders.nl zitten al vol met VIVA users.

Ik veaag me alleen af hoeveel mensen nu daadwerkelijk daarvan op de hoogte zijn. 324 stemmen is niet veel voor zoiets ingrijpends.
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200052463
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 08:39 schreef Stepperoller het volgende:

[..]

Wat is Rik?
Een user die ervaring heeft met het maken van fora. Die van de 35%
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200052501
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 08:40 schreef Danny het volgende:

[..]

In de comments lijkt het erop dat de meesten naar ouders.nl gaan. Die zet een nieuw forum op en de praattopics daarover op ouders.nl zitten al vol met VIVA users.

Ik veaag me alleen af hoeveel mensen nu daadwerkelijk daarvan op de hoogte zijn. 324 stemmen is niet veel voor zoiets ingrijpends.
Hoe schat jij de viva aantallen in?
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
  vrijdag 25 juni 2021 @ 08:44:53 #33
187137 Rozevla
Cees Chinees
pi_200052510
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 08:16 schreef Donna het volgende:
Er loopt op Viva een poll 'waar ga jij straks heen' en Fok! doet het best goed hoor!

WAAR BEN JIJ STRAKS TE VINDEN?
Totaal aantal stemmen: 324

Ouders.nl (18%)
Fok! (15%)
Femme.nl (13%)
Contactpuntje (4%)
Ik hoop dat (een) forummer(s) een kwalitatief hoogstaand nieuw forum opzet(ten) (35%)
Een ander forum (2%)
Nergens meer, ik stop ermee (12%)
Ik mis chaturbate in dit lijstje
Dying whore's cancer heater!!!!!!
  Moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 08:51:08 #34
382129 crew  Donna
pi_200052580
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 08:40 schreef Danny het volgende:

[..]

In de comments lijkt het erop dat de meesten naar ouders.nl gaan. Die zet een nieuw forum op en de praattopics daarover op ouders.nl zitten al vol met VIVA users.

Ik veaag me alleen af hoeveel mensen nu daadwerkelijk daarvan op de hoogte zijn. 324 stemmen is niet veel voor zoiets ingrijpends.
Is het ook niet, maar er liepen wel 20 topics tegelijk, maar daar kon geen poll meer aan toegevoegd worden en dit topic is nog redelijk recent en niet zo heel actief.
Heel veel hebben ook niet door dat het om een nieuw forum van Ouders.nl gaat.

Het is nogal een chaos!
  Moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 08:52:12 #35
382129 crew  Donna
pi_200052585
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 08:38 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

ja, Fok doet het heel goed *G*

De stemmen op Ouders en Femme zijn gebaseerd op beloofde aanpassingen. Even afwachten of die doorgaan als er weinig mensen over stappen. Ik denk dat de meesten naar Rik gaan.
Op Femme schijnt ook helemaal geen activiteit meer te zijn nu. Denk niet dat ze op die aanpassingen gaan wachten.

En naast die Rik waren er nog wel 2 of 3 begonnen aan een nieuw forum. Denk dat dat ook niks wordt allemaal.
  Forum Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 08:59:57 #36
58651 crew  murp
murp
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 09:00:55 #37
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200052667
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 08:44 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

Hoe schat jij de viva aantallen in?
geen idee, dan zou ik uitgebreider moeten gaan kijken, maar het zullen het toch vast meer dan 350 zijn?
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200052829
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 08:52 schreef Donna het volgende:

[..]

Op Femme schijnt ook helemaal geen activiteit meer te zijn nu. Denk niet dat ze op die aanpassingen gaan wachten.

En naast die Rik waren er nog wel 2 of 3 begonnen aan een nieuw forum. Denk dat dat ook niks wordt allemaal.
Ik weet het ook niet zo. Ik heb destijds nog op het violaforum gezeten en dat gaat even goed maar al snel vervalt het. Aan de andere kant is er dan geen viva meer om op terug te vallen.
He puts up with my extravagance and my nonsense
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 09:37:20 #39
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200053136
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 00:47 schreef Moira het volgende:

[..]

De rode admins hebben we er 5 van, waarvan 4 die iedereen kent (@:Danny is degene dankzij wie we al bijna 22 jaar vermaak hebben, @:Breuls doet IT-dingen, @:Iteejer doet PR en IT-dingen en zijn vrouw @:yvonne is de moeder van alle forummers) en een 5e bonus oldbie (Danny's vrouw @:knorretje die op FOK! niet echt actief meer is). Veruit het meeste werk dat zij verrichten is achter de schermen, misschien willen ze er zelf wel wat over komen vertellen.
ik kan alleen voor mezelf spreken want het is niet zo dat we elkaar hier op de huid zitten en inklokken oid.
- administratie (facturen, aangiftes)
- mail van users (afhandelen privacy requests vooral, maar ook wel klachten behandelen af en toe)
- development (nieuwe functionaliteit, vooral aan het forum, maar soms ook aan de frontpage)
- berichten op de frontpage plaatsen (elke dag een picdump iig), maar heb ook wel reviews, columns, specials en nieuws gepost. Dat doe ik eigenlijk alleen nog als ik iets bijzonders tegen kom, als het echt nodig is omdat er geen berichten staan of als ik tijd teveel heb (heb ik niet).
- reageren op vragen op het forum (in feedback, het bugtopic en op plekken waar ik gementioned wordt, indien relevant en als ik eraan toe kom)
- bijlezen van nieuwe wetten en regelgeving en zorgen dat we daarop aangepast raken (bv een heel systeem bouwen om alle usergegevens eenvoudig en snel te verwijderen als een user zijn account wil verwijderen (op #ANONIEM gaan heet dat). Dat soort dingen kosten HEEL veel tijd, terwijl de user zelf er niets van merkt en eigenlijk niets aan heeft. Daar hoort ook het schrijven van de voorwaarden en policies bij.

En dan is een dag snel gevuld. Blijft alsnog een 7 dagen per week taak, alleen ben ik geen 28 meer (toen begon ik met FOK!) en ben geen 16 uur per dag meer aanwezig. Dat zijn nu nog 8-12 uur per dag gemiddeld want inmiddels ben ik 50 en merk ik dat ik minder energie heb dan vroeger -O-

Verder nog zaken als zorgen voor inkomsten (affiliate dingen uitzoeken e.d.) en natuurlijk ook af en toe de moderatie of banknop bedienen als ik toevallig iets tegen kom.
Het is een behoorlijke dagtaak waarin voor een beetje mee-reageren voor de lol eigenlijk jammer genoeg niet zoveel tijd meer is (terwijl dat EIGENLIJK het leukste is).
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200053714
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 09:00 schreef Danny het volgende:

[..]

geen idee, dan zou ik uitgebreider moeten gaan kijken, maar het zullen het toch vast meer dan 350 zijn?
Vast meer dan 350. Ik las ergens 2 miljoen unieke logins per maand?

uit 2015:

"Net nog vroeg iemand: ‘Oh, dus jij bent communitymanager van het VIVA-forum? Daar op dat forumpje zitten toch alleen maar van die stomme wijven?’ Denigrerend, vond ik. En vooral dom, want hállo: dat ‘forumpje’ trekt elke maand ruim 2,7 miljoen unieke bezoekers. Dagelijks zijn er tienduizenden vrouwen actief, gemiddeld hoogopgeleid en 33 jaar oud. Niet dom dus, wel heel kritisch.”"

De meeste leden hebben meerdere accounts: om te kletsen, voor de sekspijler, om een vraag te stellen waar ze hun kletsaccount niet voor willen gebruiken. :')

Ik zie altijd dezelfde mensen. Het aantal actieve schrijvers is niet groot.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
  Moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 10:21:21 #41
382129 crew  Donna
pi_200053726
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 10:20 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

Vast meer dan 350. Ik las ergens 2 miljoen unieke logins per maand?

uit 2015:

"Net nog vroeg iemand: ‘Oh, dus jij bent communitymanager van het VIVA-forum? Daar op dat forumpje zitten toch alleen maar van die stomme wijven?’ Denigrerend, vond ik. En vooral dom, want hállo: dat ‘forumpje’ trekt elke maand ruim 2,7 miljoen unieke bezoekers. Dagelijks zijn er tienduizenden vrouwen actief, gemiddeld hoogopgeleid en 33 jaar oud. Niet dom dus, wel heel kritisch.”"

De meeste leden hebben meerdere accounts: om te kletsen, voor de sekspijler, om een vraag te stellen waar ze hun kletsaccount niet voor willen gebruiken. :')

Ik zie altijd dezelfde mensen. Het aantal actieve schrijvers is niet groot.
Ik ben wel heel benieuwd hoeveel er inderdaad echt actief zijn.
pi_200053739
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 08:52 schreef Donna het volgende:

[..]

Op Femme schijnt ook helemaal geen activiteit meer te zijn nu. Denk niet dat ze op die aanpassingen gaan wachten.

En naast die Rik waren er nog wel 2 of 3 begonnen aan een nieuw forum. Denk dat dat ook niks wordt allemaal.
Eens. Al die aanpassingen kosten ook geld. Waarom zouden ze dat doen als er toch niemand gebruik van gaat maken? Bij ouders.nl kan me nog wel voorstellen dat ze zoiets gaan doen.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200053754
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 10:21 schreef Donna het volgende:

[..]

Ik ben wel heel benieuwd hoeveel er inderdaad echt actief zijn.
14 en dan al die klonen van Murrmurr :X
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200055975
Ik was niet echt actief meer. Erger nog, ik wist zelfs mijn ww niet meer dus ik moest een nieuw account aanmaken omdat mijn oude account op een mailadres stond dat ik niet meer gebruik. 😂
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 13:15:42 #45
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_200056218
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 10:20 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

Vast meer dan 350. Ik las ergens 2 miljoen unieke logins per maand?

uit 2015:

"Net nog vroeg iemand: ‘Oh, dus jij bent communitymanager van het VIVA-forum? Daar op dat forumpje zitten toch alleen maar van die stomme wijven?’ Denigrerend, vond ik. En vooral dom, want hállo: dat ‘forumpje’ trekt elke maand ruim 2,7 miljoen unieke bezoekers. Dagelijks zijn er tienduizenden vrouwen actief, gemiddeld hoogopgeleid en 33 jaar oud. Niet dom dus, wel heel kritisch.”"

De meeste leden hebben meerdere accounts: om te kletsen, voor de sekspijler, om een vraag te stellen waar ze hun kletsaccount niet voor willen gebruiken. :')

Ik zie altijd dezelfde mensen. Het aantal actieve schrijvers is niet groot.
Bij RTL4 wisten ze te melden dat het ging om 1,2 miljoen p/maand ging.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  Moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 13:22:23 #46
382129 crew  Donna
pi_200056321
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 10:24 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

14 en dan al die klonen van Murrmurr :X
Hahaha.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 13:31:13 #47
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200056443
quote:
17s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 13:15 schreef yvonne het volgende:

[..]

Bij RTL4 wisten ze te melden dat het ging om 1,2 miljoen p/maand ging.
1,2 miljoen unieke sessies? ik geloof echt niet dat 1,2 miljoen verschillende users daar meeposten (of inlogden).
Dan zouden ze veel meer posts moeten hebben dan 33,5 miljoen.
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
  Moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 13:37:51 #48
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_200056536
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 13:31 schreef Danny het volgende:

[..]

1,2 miljoen unieke sessies? ik geloof echt niet dat 1,2 miljoen verschillende users daar meeposten (of inlogden).
Dan zouden ze veel meer posts moeten hebben dan 33,5 miljoen.

Wat zijn onze cijfers eigenlijk?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 13:39:47 #49
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200056567
quote:
5s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 13:37 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Wat zijn onze cijfers eigenlijk?
een dikke 10!
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 25 juni 2021 @ 13:42:17 #50
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_200056601
quote:
5s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 13:37 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Wat zijn onze cijfers eigenlijk?
In elk geval meer dan 200 miljoen posts :7
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 13:42:57 #51
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_200056612
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 13:39 schreef Danny het volgende:
een dikke 10!
Een 5,5 vond ik altijd knapper. Daar moet je echt je best voor doen om exact zo uit te komen.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 13:43:10 #52
382129 crew  Donna
pi_200056614
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 13:31 schreef Danny het volgende:

[..]

1,2 miljoen unieke sessies? ik geloof echt niet dat 1,2 miljoen verschillende users daar meeposten (of inlogden).
Dan zouden ze veel meer posts moeten hebben dan 33,5 miljoen.

Daar moeten bezoekers (mee lees sessies) gewoon bij in zitten.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 13:50:17 #53
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200056697
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 13:43 schreef Donna het volgende:

[..]

Daar moeten bezoekers (mee lees sessies) gewoon bij in zitten.
ja, en dan is 1,2 miljoen per maand eigenlijk ongeveer 1/10e daarvan. sessie resetten zich na x uur (24 ofzo), dus als je 24 uur niet bent geweest tel je gewoon opnieuw mee als 'unieke'.
Gezien het aantal geregistreerde gebruikers tov ons en het totaal aantal posts zal het forum ongeveer 1/5e aan actieve users hebben (meelezend danwel meepostend).
Geen idee hoeveel wij er hebben overigens, maar viva zal dus ongeveer 1/5 tot 1/4 hebben van wat wij hebben. Rekenen we heel gunstig zal het 1/3 zijn, maar dat denk ik niet. Daarvoor zijn er echt veel te weinig posts voor een forum dat ook al 16 jaar ofzo draaide.
Nog steeds een flinke hoeveelheid overigens hoor. 35 miljoen posts is niet niks.
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 14:23:07 #54
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200057115
POLL

Eens even kijken. Soort van pre-inventarisatie :)
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
  PR en moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 14:28:59 #55
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200057206
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 14:23 schreef Danny het volgende:
[poll=2649]

Eens even kijken. Soort van pre-inventarisatie :)
Ik kan de uitkomst niet zien zonder erop te stemmen maar ik kan er niet op stemmen want ik zit hier al 12 jaar ;(
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_200057208
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 10:24 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

14 en dan al die klonen van Murrmurr :X
_O-
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 14:55:00 #57
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200057580
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 14:28 schreef Moira het volgende:

[..]

Ik kan de uitkomst niet zien zonder erop te stemmen maar ik kan er niet op stemmen want ik zit hier al 12 jaar ;(
o ja, dat stond nog op m'n todo lijst :D
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200057599
Ik kom hier al sinds 2000, ben uit de tijd van Dirk en Forumhoeren. Dit is mijn derde username op FOK! De eerste heb ik laten verwijderen omdat ik herkend werd irl (niet leuk), van de tweede ben ik het wachtwoord en het mailadres kwijt. Bij viva las ik voornamelijk mee, actief schrijven deed ik alleen toen ik zwanger was (daar mag dat ;))
Ten opzichte van 20 jaar geleden vind ik het hier wel een beetje lomp en puberaal, maar dat kan ook komen omdat ik destijds ook een puber was en daar zelf toen ook beter tussen paste. FOK is wel groter dan VIVA, dus je wordt hier niet zo gauw deel van de bekende kliek, tenzij je veel in een klein subforum blijft.
Ik hoop dat de viva-dames zich niet te veel laten afschrikken, sommige subfora zullen niet je ding zijn (klaagbaak), andere subfora zijn dan juist wel weer leuker en actiever hier (trash tv topics).
Moderatie is op FOK in ieder geval stukken beter en transparanter dan op viva.

P.S. Danny, knap dat je dit forum al decennia lang in de lucht weet te houden, ik heb nog steeds goede herinneringen aan de beginjaren.
pi_200057889
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 13:43 schreef Donna het volgende:

[..]

Daar moeten bezoekers (mee lees sessies) gewoon bij in zitten.
Misschien is het ook wel totaal. Viva zelf en het forum. En je moest voortdurend inloggen.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
  PR en moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 15:26:30 #60
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200057914
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 14:55 schreef Danny het volgende:

[..]

o ja, dat stond nog op m'n todo lijst :D
Kun je er niet nog een 'ik wil de antwoorden zien'-antwoordoptie aan toevoegen voor de FOK!kers? of wordt dat dan een hele andere poll
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_200057915
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 13:50 schreef Danny het volgende:

[..]

Daarvoor zijn er echt veel te weinig posts voor een forum dat ook al 16 jaar ofzo draaide.
Nog steeds een flinke hoeveelheid overigens hoor. 35 miljoen posts is niet niks.
Vanaf 1999. Je hebt daar ook ontzettend veel tel-, lepel- en v/a topics.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200058002
Hoi!
Ik ga ook eens een poging doen. Ik was al langer op FOK geregistreerd, maar alleen om mee te lezen over de aivd kerstpuzzel.
Wat ik alleen niet zo goed snap hier is hoe het werkt met al die 'reeksen' van topics. Als ik bijvoorbeeld naar het ouders-forum ga: Ouder(s)
Dan zie ik bij de open topics alleen maar topics staan met 'deel zoveel'. Is het de bedoeling dat als je een vraag hebt je deze stelt in één van die algemene topics? Ik zie namelijk niet echt een apart topic per 'vraag' oid, zoals bij viva wel zo is.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 15:46:20 #63
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200058111
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 15:35 schreef masatu het volgende:
Hoi!
Ik ga ook eens een poging doen. Ik was al langer op FOK geregistreerd, maar alleen om mee te lezen over de aivd kerstpuzzel.
Wat ik alleen niet zo goed snap hier is hoe het werkt met al die 'reeksen' van topics. Als ik bijvoorbeeld naar het ouders-forum ga: Ouder(s)
Dan zie ik bij de open topics alleen maar topics staan met 'deel zoveel'. Is het de bedoeling dat als je een vraag hebt je deze stelt in één van die algemene topics? Ik zie namelijk niet echt een apart topic per 'vraag' oid, zoals bij viva wel zo is.
Dat is nogal een discussiepunt hier. Ik vind dat je met een specifieke vraag gewoon een nieuw topic opent, maar anderen willen zoveel mogelijk in centrale topics. Ik zou zeggen dat je gewoon een topic kunt openen tenzij er echt een duidelijk lopend topic staat dat over hetzelfde gaat. En anders zal een modje het vast wel melden hoor :)
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 15:48:11 #64
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200058130
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 15:26 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

Vanaf 1999. Je hebt daar ook ontzettend veel tel-, lepel- en v/a topics.
Ik dacht ergens 2005 te hebben gelezen
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
  Moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 15:49:03 #65
382129 crew  Donna
pi_200058144
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 15:48 schreef Danny het volgende:

[..]

Ik dacht ergens 2005 te hebben gelezen
Ja dat wordt overal genoemd, 2004 of 2005, maar het is idd 1999.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 16:45:34 #66
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200058822
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 15:49 schreef Donna het volgende:

[..]

Ja dat wordt overal genoemd, 2004 of 2005, maar het is idd 1999.
Ze hebben daar ook crashes gehad waardoor er veel verloren is gegaan? Want topic 2 is de oudste die ik kan vinden en die stamt uit 2006
https://forum.viva.nl/rel(...)e-om/list_messages/2

Edit: https://web.archive.org/web/20010225090756/http://forum.viva.nl/
Da's 2001 idd en daar lijkt het al een tijdje te draaien

[ Bericht 7% gewijzigd door Danny op 25-06-2021 16:50:48 ]
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200059917
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 16:45 schreef Danny het volgende:

[..]

Ze hebben daar ook crashes gehad waardoor er veel verloren is gegaan? Want topic 2 is de oudste die ik kan vinden en die stamt uit 2006
https://forum.viva.nl/rel(...)e-om/list_messages/2

Edit: https://web.archive.org/web/20010225090756/http://forum.viva.nl/
Da's 2001 idd en daar lijkt het al een tijdje te draaien
Heel veel oude topics zijn weg. Zo'n beetje alles van voor 2008. Het verbaast me dat je er nog eentje uit 2006 hebt opgeduikeld.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 18:50:21 #68
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200060660
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 17:56 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

Heel veel oude topics zijn weg. Zo'n beetje alles van voor 2008. Het verbaast me dat je er nog eentje uit 2006 hebt opgeduikeld.
Zonde hoor. Was dat een crash of hebben ze dat toen bewust gepurged?
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200060939
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 18:50 schreef Danny het volgende:

[..]

Zonde hoor. Was dat een crash of hebben ze dat toen bewust gepurged?
Ik heb geen idee. Mensen kwamen er van de week pas achter toen ze op zoek gingen naar oude topics. Ik weet ook niet hoe het zit met bewaartermijnen. En of er nog wel oude topics bestaan. Jammer is het wel. Als je je oude posts wil kopiëren heb je maar een gedeelte. Dat is best raar.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 19:24:04 #70
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200061118
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 19:08 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

Ik heb geen idee. Mensen kwamen er van de week pas achter toen ze op zoek gingen naar oude topics. Ik weet ook niet hoe het zit met bewaartermijnen. En of er nog wel oude topics bestaan. Jammer is het wel. Als je je oude posts wil kopiëren heb je maar een gedeelte. Dat is best raar.
Ja, een crash zou nog kunnen. Daar kun je niet altijd iets aan doen (hoewel backups natuurlijk 99% ondervangen), maar je gaat toch niet zomaar 20 jaar lief en leed van mensen zomaar weggooien? Ik vind 't nogal schandalig wat viva doet om heel eerlijk te zijn. Hoeveel moeite kan het zijn om het online te laten of desnoods de database te ontdoen van persoonsgegevens en de posts op een usb stickje te leveren voor een tientje voor liefhebbers.
Las ook dat mensen al hebben aangeboden het forum te kopen, maar daar komt geen reactie op. (doet me ook vrezen voor wat er met tweakers zou kunnen gebeuren overigens. dat is van dezelfde eigenaar).
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200061285
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 19:24 schreef Danny het volgende:

[..]

Ja, een crash zou nog kunnen. Daar kun je niet altijd iets aan doen (hoewel backups natuurlijk 99% ondervangen), maar je gaat toch niet zomaar 20 jaar lief en leed van mensen zomaar weggooien? Ik vind 't nogal schandalig wat viva doet om heel eerlijk te zijn. Hoeveel moeite kan het zijn om het online te laten of desnoods de database te ontdoen van persoonsgegevens en de posts op een usb stickje te leveren voor een tientje voor liefhebbers.
Las ook dat mensen al hebben aangeboden het forum te kopen, maar daar komt geen reactie op. (doet me ook vrezen voor wat er met tweakers zou kunnen gebeuren overigens. dat is van dezelfde eigenaar).
Dat ze het forum niet verkopen snap ik nog wel.Je komt anders nooit meer van die naam af. Of misschien zijn de biedingen niet hoog genoeg. voor 3k ofzo gaan ze geen moeite doen. Voor de users vind ik het ook wel schandalig. Er zijn al programmaatjes geschreven waardoor je zo een topic of eigen posts kan kopiëren. Sommige vrouwen hebben hun eigen zwangerschapstopic. Dat is toch echt wel leuk voor later. Elke pagina downloaden en kopiëren is niet te doen. En dat vind ik wel een beetje achterlijk. In ieder geval eigen posts zouden op een makkelijke manier te krijgen moeten zijn.

Tweakers loopt toch nog goed?

Het forum heeft het ook een beetje op zich afgeroepen he. Iedereen aan de adblocker en niemand was enthousiast over het blad zelf. De Viva werd altijd afgezeken op het forum. over alles werd gezeurd. De lees ook etc. Dat is echt wel een verschil met hier.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 19:42:57 #72
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200061390
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 19:36 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

Dat ze het forum niet verkopen snap ik nog wel.Je komt anders nooit meer van die naam af. Of misschien zijn de biedingen niet hoog genoeg. voor 3k ofzo gaan ze geen moeite doen. Voor de users vind ik het ook wel schandalig. Er zijn al programmaatjes geschreven waardoor je zo een topic of eigen posts kan kopiëren. Sommige vrouwen hebben hun eigen zwangerschapstopic. Dat is toch echt wel leuk voor later. Elke pagina downloaden en kopiëren is niet te doen. En dat vind ik wel een beetje achterlijk. In ieder geval eigen posts zouden op een makkelijke manier te krijgen moeten zijn.
zeker als je de boel permanent wil gaan weggooien.

quote:
Tweakers loopt toch nog goed?
volgens hen zelf niet. Vandaar dat ze nu de goedkope abonnementen eruit hebben gegooid en je voor het kunnen lezen van alle items op de fp 40 euro per maand neer moet gaan leggen. 'plus' items heet dat (vind je op vrijwel alle DPG sites overigens - ad.nl bijvoorbeeld). En dat moet omdat ze verlies draaien, aldus zij zelf. Als DPG besluit dat ze te weinig winst maken kunnen ze de boel net zo goed meteen sluiten. In principe hebben ze hardware.info al gesloten door die samen te voegen met tweakers. Dat voorspelt ook niet bijzonder veel goeds natuurlijk.

quote:
Het forum heeft het ook een beetje op zich afgeroepen he. Iedereen aan de adblocker en niemand was enthousiast over het blad zelf. De Viva werd altijd afgezeken op het forum. over alles werd gezeurd. De lees ook etc. Dat is echt wel een verschil met hier.
Nou ja, hier klaagt men ook over de frontpage he (en adblockgebruik is hier ook wel een probleem). Op veel - zo niet alle - forums heb je die tweedeling wel een beetje en dat is bij ons ook het geval. Tot er een probleem is. Dan staat vrijwel heel FOK! klaar om te helpen *O*
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200062019
Zou als ze tweakers dreigen te sluiten de community daar er geen oplossing voor inrichten? Zit veel technische kennis met resources daar.

En Fok! en Tweakers deelden eerder toch een serverpark?
pi_200062669
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 19:24 schreef Danny het volgende:

[..]

Ja, een crash zou nog kunnen. Daar kun je niet altijd iets aan doen (hoewel backups natuurlijk 99% ondervangen), maar je gaat toch niet zomaar 20 jaar lief en leed van mensen zomaar weggooien? Ik vind 't nogal schandalig wat viva doet om heel eerlijk te zijn. Hoeveel moeite kan het zijn om het online te laten of desnoods de database te ontdoen van persoonsgegevens en de posts op een usb stickje te leveren voor een tientje voor liefhebbers.
Las ook dat mensen al hebben aangeboden het forum te kopen, maar daar komt geen reactie op. (doet me ook vrezen voor wat er met tweakers zou kunnen gebeuren overigens. dat is van dezelfde eigenaar).
Wat is vooral lullig vind zijn de posts van mensen die overleden zijn die nu verwijderd worden. Er zijn in de loop der jaren heel wat mensen geweest die ernstig ziek werden, daar openhartig over schreven en vervolgens overleden. Dat bleef toch een soort nalatenschap. Ik had er niet eens over nagedacht dat Tweakers dezelfde eigenaar heeft.
pi_200062708
Weet trouwens niet of dit op prijs gesteld wordt maar voor wie nieuwsgierig is naar de uitkomst van de poll en hem niet kan zien, dit is de tussenstand nu:

pi_200062721
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 19:42 schreef Danny het volgende:

[..]

zeker als je de boel permanent wil gaan weggooien.
[..]

volgens hen zelf niet. Vandaar dat ze nu de goedkope abonnementen eruit hebben gegooid en je voor het kunnen lezen van alle items op de fp 40 euro per maand neer moet gaan leggen. 'plus' items heet dat (vind je op vrijwel alle DPG sites overigens - ad.nl bijvoorbeeld). En dat moet omdat ze verlies draaien, aldus zij zelf. Als DPG besluit dat ze te weinig winst maken kunnen ze de boel net zo goed meteen sluiten. In principe hebben ze hardware.info al gesloten door die samen te voegen met tweakers. Dat voorspelt ook niet bijzonder veel goeds natuurlijk.
[..]

Nou ja, hier klaagt men ook over de frontpage he (en adblockgebruik is hier ook wel een probleem). Op veel - zo niet alle - forums heb je die tweedeling wel een beetje en dat is bij ons ook het geval. Tot er een probleem is. Dan staat vrijwel heel FOK! klaar om te helpen *O*
Dat wist ik niet, maar weet ook heel weinig van tweakers. :@

Die adblockers heb ik nooit zo begrepen. Je houdt een forum daarmee in de lucht. Een keer een advertentie wegklikken is de moeite niet. Hier zijn de advertenties echt stukken minder dan op Viva. Hoe vaak ik al niet per ongeluk op een ad heb geklikt daar. Maar dan nog is het wegklikken en weer verder forummen. 2 seconden max.

Hoe doet geen stijl het?
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
  Moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 21:04:44 #77
382129 crew  Donna
pi_200062753
De advertenties op VIVA begonnen te schreeuwen als je eroverheen scrollde. Daarom had ik daar een adblocker.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 21:08:21 #78
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200062813
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 21:02 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

Dat wist ik niet, maar weet ook heel weinig van tweakers. :@

Die adblockers heb ik nooit zo begrepen. Je houdt een forum daarmee in de lucht. Een keer een advertentie wegklikken is de moeite niet. Hier zijn de advertenties echt stukken minder dan op Viva. Hoe vaak ik al niet per ongeluk op een ad heb geklikt daar. Maar dan nog is het wegklikken en weer verder forummen. 2 seconden max.
Ja, dat vind ik ook hoor, maar ik snap wel dat er mensen zijn die zich daar meer aan storen om wat voor reden dan ook. Vandaar dat we de abo's aanbieden (die overigens op verzoek van de users zijn ontstaan)

quote:
Hoe doet geen stijl het?
Ik zou het werkelijk niet weten. Ik weet dat ze heel veel bedelen om donaties en geenstijl premiumaccounts, maar hoe dat zich verhoudt tot inkomsten/uitgaven? geen idee.
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200063038
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 21:04 schreef Donna het volgende:
De advertenties op VIVA begonnen te schreeuwen als je eroverheen scrollde. Daarom had ik daar een adblocker.
Ja, dat is waar. Daar schrok ik altijd van.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 22:05:50 #80
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200063761
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 21:24 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

Ja, dat is waar. Daar schrok ik altijd van.
ik moet eerlijk zeggen dat die bij ons ook weleens voorbij komen. We hebben zelf niet in de hand welke ads er precies geplaatst worden. We zetten een code neer in de pagina en de partij waar die naar linkt zet daar dan een advertentie neer.
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200063808
Fok staat op 2 in de Viva poll. Ouders op 3. Er zijn vandaag meer dan 100 stemmen bijgekomen.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200063928
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 22:05 schreef Danny het volgende:

[..]

ik moet eerlijk zeggen dat die bij ons ook weleens voorbij komen. We hebben zelf niet in de hand welke ads er precies geplaatst worden. We zetten een code neer in de pagina en de partij waar die naar linkt zet daar dan een advertentie neer.
Ik heb nergens last van, want abbo, maar die geluidjes waren wel irritant ja.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 22:39:35 #83
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200064473
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 22:09 schreef schaakkipje het volgende:
Fok staat op 2 in de Viva poll. Ouders op 3. Er zijn vandaag meer dan 100 stemmen bijgekomen.
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 22:09 schreef schaakkipje het volgende:
Fok staat op 2 in de Viva poll. Ouders op 3. Er zijn vandaag meer dan 100 stemmen bijgekomen.
ah ja, ik zie het. Ik tel dat als bovenaan staan. Dat andere is iets dat nog helemaal gebouwd moet worden en zover ik begrijp zijn daar 4 verschillende mensen mee bezig ofzo. En of dat binnen een week gaat lukken vraag ik me sowieso af.
Maar goed, ik denk dat de meesten naar ouders.nl zullen gaan. Daar kunnen ze met de crew in gesprek (niet dat dat hier niet zou kunnen, maar toch) en die gaan aan alle eisen voldoen die de viva-ers stellen (wat onmogelijk is, maar dat idee geven ze in ieder geval).
Och, je kunt het slechter treffen natuurlijk, maar ik heb toch het idee dat het vooral een ouders dingetje is. We zullen zien :)
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
  PR en moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 22:45:34 #84
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200064611
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 21:02 schreef Ed1234 het volgende:
Weet trouwens niet of dit op prijs gesteld wordt maar voor wie nieuwsgierig is naar de uitkomst van de poll en hem niet kan zien, dit is de tussenstand nu:

[ link | afbeelding ]
Dankjewel _O_
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
  PR en moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 23:02:15 #85
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200064971
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 22:05 schreef Danny het volgende:

[..]

ik moet eerlijk zeggen dat die bij ons ook weleens voorbij komen. We hebben zelf niet in de hand welke ads er precies geplaatst worden. We zetten een code neer in de pagina en de partij waar die naar linkt zet daar dan een advertentie neer.
Met als aanvulling dat we problemen met advertenties in deze reeks kunnen melden: Topicreeks: FOK! en advertenties. Meld hier problemen...
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 23:07:58 #86
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200065101
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 21:02 schreef Ed1234 het volgende:
Weet trouwens niet of dit op prijs gesteld wordt maar voor wie nieuwsgierig is naar de uitkomst van de poll en hem niet kan zien, dit is de tussenstand nu:

[ link | afbeelding ]
Wel jammer dat degenen die 'nee' hebben gestemd niet melden waarom. Ik ben daar oprecht benieuwd naar, vooral omdat we eventuele bezwaren misschien wel weg kunnen nemen of op kunnen lossen...
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200065142
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 22:39 schreef Danny het volgende:

[..]


[..]

ah ja, ik zie het. Ik tel dat als bovenaan staan. Dat andere is iets dat nog helemaal gebouwd moet worden en zover ik begrijp zijn daar 4 verschillende mensen mee bezig ofzo. En of dat binnen een week gaat lukken vraag ik me sowieso af.
Maar goed, ik denk dat de meesten naar ouders.nl zullen gaan. Daar kunnen ze met de crew in gesprek (niet dat dat hier niet zou kunnen, maar toch) en die gaan aan alle eisen voldoen die de viva-ers stellen (wat onmogelijk is, maar dat idee geven ze in ieder geval).
Och, je kunt het slechter treffen natuurlijk, maar ik heb toch het idee dat het vooral een ouders dingetje is. We zullen zien :)
Ouders belooft veel. Of ze het waarmaken is een tweede. Ze krijgen voor het eerst moderators per pijler en dat zijn vrijwilligers. De mensen van ouders.nl forummen anders dan die van Viva dus ik vraag me af wie mod gaat worden en hoe dat uitpakt.

De meeste mensen hebben nog geen keuze gemaakt. Er zijn wel een aantal mensen die wat meer leidend zijn. Het is een beetje afhankelijk van wat zij gaan doen.

Ik heb wel meer vertrouwen in het eigen gemaakte forum. Als kleinschalig forum voor erbij. We hebben nog tot augustus. Het hoeft niet binnen een week af.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200065292
Ik heb juist niet zoveel vertrouwen in een zelf opgezet forum. Niet omdat ik een pessimistisch zuur wijf ben :)

Maar ik heb gezien hoe het ooit ging met het Yes-forum, ook daarbij hebben de leden zelf een nieuw forum gemaakt. Maar dat bloedde uiteindelijk toch dood. Een goedlopend forum is toch best een kunst, en qua moderatie is er ook nog niet echt een plan volgens mij. Viva moderators werden in ieder geval (gedeeltelijk) betaald. Wat ik ook niet helemaal snap is waarom er meerdere mensen mee bezig zijn en zij hun krachten niet bundelen.
pi_200065378
Ik vind het plan van ouders.nl trouwens wel oké klinken, geen idee hoe rendabel het zal zijn: https://www.ouders.nl/for(...)orum-dit-is-het-plan Ze bestaan al meer dan 25 jaar las ik, dus we zullen zien.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 23:31:53 #90
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200065545
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 23:19 schreef Ed1234 het volgende:
Ik vind het plan van ouders.nl trouwens wel oké klinken, geen idee hoe rendabel het zal zijn: https://www.ouders.nl/for(...)orum-dit-is-het-plan Ze bestaan al meer dan 25 jaar las ik, dus we zullen zien.
quote:
Zoals inmiddels bekend is, is Ouders.nl van plan een nieuw forum op te zetten. Dit forum komt op een eigen website en staat dus los van Ouders.nl. We verwachten in de tweede week van juli live te kunnen met het nieuwe forum. We begrijpen dat er veel vragen zijn over de invulling en planning. In dit topic kun je al jouw vragen stellen en zullen we nieuwe updates en ontwikkelingen melden.

Wat zal dit nieuwe forum inhouden?

Een nieuw forum, mét nieuwe naam, dat niet hoofdzakelijk op ouderschap gericht is.
Met alle huidige rubrieken / pijlers van Viva.
De ouderschaps rubrieken zullen gekoppeld zijn met de community van Ouders.nl, maar krijgen op het nieuwe forum een veel minder prominente plek.
Het nieuwe forum zal de features hebben die je gewend bent: elkaar privéberichten kunnen sturen, eigen berichten kunnen bewerken, topics kunnen toevoegen aan je favorieten en foto’s & smileys in je posts.
Moderators per rubriek: omdat we verwachten dat de druk op onze huidige moderators zal stijgen, gaan we werken met moderators per rubriek. Dit zijn vrijwilligers en mede-forum gebruikers die ook duidelijk aangemerkt zullen zijn als moderator binnen hun rubriek.
Niet al deze punten zullen direct bij de livegang van het nieuwe forum beschikbaar zijn, maar zullen in de weken daarna alsnog toegevoegd worden.

Heb je vragen of suggesties? Laat het ons vooral hieronder weten.
Mja, het klinkt als een compleet standaard forum, aangevuld met smilies. Ik mis even hoe ze denken aan users te gaan komen. Als ik kijk naar recente postid's zie ik post-id 7 miljoen ofzo. Ik hoop oprecht dat ze wat posts hebben verwijderd, want anders is 7 miljoen in 25 jaar ERG weinig en is het dus helemaal zo'n druk forum niet (ter vergelijking, wij hebben 200 miljoen posts in 21 jaar op alleen het forum). Met 7 miljoen posts is het dus al een rustig forum en daar komt dan een LEEG forum naast te staan. Ik ben skeptisch, maar goed, ik heb er verder ook niets over te beslissen. Dat is aan de viva-users.
Hoop ik dat ze massaal naar FOK! komen? Tuurlijk. Ze zijn meer dan welkom, en we doen ons best ze zich thuis te laten voelen. Gaan ze liever ergens anders heen hoop ik alleen maar dat ze niet over een jaar of twee weer op zoek moeten naar iets nieuws omdat het toch niet loopt, toch uitgestorven is of ouders.nl toch merkt dat zo'n nieuw forum te weinig mensen trekt en meer kost dan het oplevert. Kortom; gaan ze daarheen, dan hoop ik dat het ze voor de wind gaat, puur omdat ik een forumliefhebber ben en me prima in hun situatie kan verplaatsen.
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200065578
22.5 jaar valt best mee. Komt ie vent goed mee weg als je het mij vraagt
pi_200065615
Ik zie het eigen forum ook niet als main forum zeg maar. Meer iets voor erbij. Uiteindelijk. Beetje afhankelijk van de mensen die erbij komen.

Met ouders.nl heb ik niets. Het plan klinkt op zich wel goed, maar je moet het ook waar kunnen maken.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 23:36:25 #93
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_200065621
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 21:08 schreef Danny het volgende:

[..]

Ja, dat vind ik ook hoor, maar ik snap wel dat er mensen zijn die zich daar meer aan storen om wat voor reden dan ook. Vandaar dat we de abo's aanbieden (die overigens op verzoek van de users zijn ontstaan)
[..]

Ik zou het werkelijk niet weten. Ik weet dat ze heel veel bedelen om donaties en geenstijl premiumaccounts, maar hoe dat zich verhoudt tot inkomsten/uitgaven? geen idee.
Ze hebben recent iig weer een betaalde stukjesschrijver aangenomen, of terug aangenomen.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_200065644
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 21:04 schreef Donna het volgende:
De advertenties op VIVA begonnen te schreeuwen als je eroverheen scrollde. Daarom had ik daar een adblocker.
Dat maar vooral die stomme 'Lees meer'-knop die versprong waardoor ik op de ad klikte in plaats van die suffe knop. Om de drie keer zat ik weer op een andere site naar lelijke schoenen te kijken. |:(
He puts up with my extravagance and my nonsense
pi_200065653
Ik denk ook dat ouders.nl na verloop van tijd heen succes gaat worden. Dat er gewoon niet voldoende geld binnenkomt.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200065673
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 23:37 schreef Athenais het volgende:

[..]

Dat maar vooral die stomme 'Lees meer'-knop die versprong waardoor ik op de ad klikte in plaats van die suffe knop. Om de drie keer zat ik weer op een andere site naar lelijke schoenen te kijken. |:(
Hahaha dat had ik dus ook.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 23:39:23 #97
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200065675
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 23:37 schreef Athenais het volgende:

[..]

Dat maar vooral die stomme 'Lees meer'-knop die versprong waardoor ik op de ad klikte in plaats van die suffe knop. Om de drie keer zat ik weer op een andere site naar lelijke schoenen te kijken. |:(
ja, die snap ik ook niet. Natuurlijk wil je het topic lezen. Waarom zou je dat achter een 'lees meer' knop zetten? Echt...
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200065681
Ah ik heb niet naar post id’s gekeken maar dat is inderdaad een behoorlijk verschil dan. En inderdaad ben ik bang dat het net zo leeg blijft als het yes-forum. Daar gingen de vaste gebruikers naartoe maar er was weinig nieuwe aanwas. Dat was bij het Viva forum vroeger wel de kracht, dat ze eigenlijk altijd hoog in de Google zoekresultaten kwamen en daardoor veel nieuwe leden kregen en unieke bezoekers. Dat was de laatste jaren sowieso minder met alle ontwikkelingen qua zoekmachines.

Mijn inschatting is wel dat een behoorlijk gedeelte van de mensen op het Viva forum ook alleen (of vooral) op dat forum actief zijn/zijn geweest. Dan is de overstap naar een ander forum best groot.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 23:39:55 #99
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200065684
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 23:36 schreef yvonne het volgende:

[..]

Ze hebben recent iig weer een betaalde stukjesschrijver aangenomen, of terug aangenomen.
Ja, ze hadden op hun verjaardag de toegang geblokkeerd tenzij je een abo nam of doneerde.
moeten wij ook maar eens doen :D
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200065696
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 22:39 schreef Danny het volgende:

[..]


[..]

ah ja, ik zie het. Ik tel dat als bovenaan staan. Dat andere is iets dat nog helemaal gebouwd moet worden en zover ik begrijp zijn daar 4 verschillende mensen mee bezig ofzo. En of dat binnen een week gaat lukken vraag ik me sowieso af.
Maar goed, ik denk dat de meesten naar ouders.nl zullen gaan. Daar kunnen ze met de crew in gesprek (niet dat dat hier niet zou kunnen, maar toch) en die gaan aan alle eisen voldoen die de viva-ers stellen (wat onmogelijk is, maar dat idee geven ze in ieder geval).
Och, je kunt het slechter treffen natuurlijk, maar ik heb toch het idee dat het vooral een ouders dingetje is. We zullen zien :)
Ware het niet dat hoe meer users hun wensen uitspreken, hoe tegenstrijdige de doelen worden. De een wil iets en de ander wil het tegengestelde. Dus een deel zal teleurgesteld zijn doordat het andere deel op de wenken bediend wordt.
pi_200065700
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 23:37 schreef Athenais het volgende:

[..]

Dat maar vooral die stomme 'Lees meer'-knop die versprong waardoor ik op de ad klikte in plaats van die suffe knop. Om de drie keer zat ik weer op een andere site naar lelijke schoenen te kijken. |:(
Inderdaad, hoe irritant is dat. Op mobiel is het echt een drama met scrollen met alle advertenties die langzaam laden en de pagina omlaag schuiven. Hoe vaak ik wel niet mis heb geklikt op die stomme knop.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 23:42:28 #102
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_200065717
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 21:02 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

Dat wist ik niet, maar weet ook heel weinig van tweakers. :@

Die adblockers heb ik nooit zo begrepen. Je houdt een forum daarmee in de lucht. Een keer een advertentie wegklikken is de moeite niet. Hier zijn de advertenties echt stukken minder dan op Viva. Hoe vaak ik al niet per ongeluk op een ad heb geklikt daar. Maar dan nog is het wegklikken en weer verder forummen. 2 seconden max.

Hoe doet geen stijl het?
@Danny! Zet ergens prominent neer dit, stel dat er weereens iemand klaagt over de ads ;)
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 23:47:43 #103
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200065770
quote:
17s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 23:42 schreef yvonne het volgende:

[..]

@:Danny! Zet ergens prominent neer dit, stel dat er weereens iemand klaagt over de ads ;)
misschien moet het in onze sig?
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
  Admin vrijdag 25 juni 2021 @ 23:48:25 #104
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200065778
shit, bedtijd. morgen vroeg op. dochterlief moet naar haar vrijwilligerswerk
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
  Moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 23:49:23 #105
184769 crew  Deisyy
pi_200065788
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 23:47 schreef Danny het volgende:

[..]

misschien moet het in onze sig?
Kan ook een banner van gemaakt worden.
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
  Admin zaterdag 26 juni 2021 @ 00:10:28 #106
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_200066082
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 23:48 schreef Danny het volgende:
shit, bedtijd. morgen vroeg op. dochterlief moet naar haar vrijwilligerswerk
Trusten :)
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  Admin zaterdag 26 juni 2021 @ 00:10:49 #107
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_200066088
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 23:49 schreef Deisy het volgende:

[..]

Kan ook een banner van gemaakt worden.
Zo'n knipperende!
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  Moderator zaterdag 26 juni 2021 @ 00:14:00 #108
184769 crew  Deisyy
pi_200066118
quote:
17s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 00:10 schreef yvonne het volgende:

[..]

Zo'n knipperende!
Uiteraard, een beetje murp-UI-achtige, het moet wel opvallen.
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
  Admin zaterdag 26 juni 2021 @ 00:14:30 #109
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_200066120
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 00:14 schreef Deisy het volgende:

[..]

Uiteraard, een beetje murp-UI-achtige, het moet wel opvallen.
@murp *O*
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_200066150
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 23:36 schreef schaakkipje het volgende:
Ik zie het eigen forum ook niet als main forum zeg maar. Meer iets voor erbij. Uiteindelijk. Beetje afhankelijk van de mensen die erbij komen.

Met ouders.nl heb ik niets. Het plan klinkt op zich wel goed, maar je moet het ook waar kunnen maken.
Ik denk als iemand het waar kan maken zij toch wel aangezien ze al een goed lopend, nou ja redelijk dan, forum hebben. Ik heb daar toch wel meer vertrouwen in dan die initiatieven door Viva forummers om zelf een nieuw forum op te zetten.

Voordeel van Fok is dat er al flink veel users zijn. Ik hou daarom Fok als no. 1 en Ouders.nl er dan nog naast bij. Ben benieuwd of dat wat wordt. En Fok las ik toch al langer regelmatig mee dus zal ik er nu eens echt in duiken.

Wat ik trouwens wel veel fijner vind bij Ouders.nl is het mobiel forummen. Ik forum alleen maar mobiel. Zijn daar nog op Fok wijzigingen in te verwachten? Ik wil best meewerken (zulke dingen zijn mijn werk dus…).
  Admin zaterdag 26 juni 2021 @ 00:19:03 #111
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_200066167
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 00:17 schreef holyguacamole het volgende:

[..]

Ik denk als iemand het waar kan maken zij toch wel aangezien ze al een goed lopend, nou ja redelijk dan, forum hebben. Ik heb daar toch wel meer vertrouwen in dan die initiatieven door Viva forummers om zelf een nieuw forum op te zetten.

Voordeel van Fok is dat er al flink veel users zijn. Ik hou daarom Fok als no. 1 en Ouders.nl er dan nog naast bij. Ben benieuwd of dat wat wordt. En Fok las ik toch al langer regelmatig mee dus zal ik er nu eens echt in duiken.

Wat ik trouwens wel veel fijner vind bij Ouders.nl is het mobiel forummen. Ik forum alleen maar mobiel. Zijn daar nog op Fok wijzigingen in te verwachten? Ik wil best meewerken (zulke dingen zijn mijn werk dus…).
Ik mention @Danny even, dan kan hij hier morgen even naar kijken :)
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  zaterdag 26 juni 2021 @ 00:24:23 #112
2651 svann
night-hawk
pi_200066215
quote:
17s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 00:10 schreef yvonne het volgende:
Zo'n knipperende!
Er moet eens een banner meedraaien over affiliate links met wat voorbeelden van webwinkels.
Voor een hoop mensen is dat onbekend en voor de rest een reminder.

* stelt het maar weer eens een keer voor
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  Admin zaterdag 26 juni 2021 @ 00:25:44 #113
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_200066232
quote:
3s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 00:24 schreef svann het volgende:

[..]

Er moet eens een banner meedraaien over affiliate links met wat voorbeelden van webwinkels.
Voor een hoop mensen is dat onbekend en voor de rest een reminder.

* stelt het maar weer eens een keer voor
@Danny *O*
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  Admin zaterdag 26 juni 2021 @ 07:07:53 #114
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200067550
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 00:17 schreef holyguacamole het volgende:

[..]

Ik denk als iemand het waar kan maken zij toch wel aangezien ze al een goed lopend, nou ja redelijk dan, forum hebben. Ik heb daar toch wel meer vertrouwen in dan die initiatieven door Viva forummers om zelf een nieuw forum op te zetten.

Voordeel van Fok is dat er al flink veel users zijn. Ik hou daarom Fok als no. 1 en Ouders.nl er dan nog naast bij. Ben benieuwd of dat wat wordt. En Fok las ik toch al langer regelmatig mee dus zal ik er nu eens echt in duiken.

Wat ik trouwens wel veel fijner vind bij Ouders.nl is het mobiel forummen. Ik forum alleen maar mobiel. Zijn daar nog op Fok wijzigingen in te verwachten? Ik wil best meewerken (zulke dingen zijn mijn werk dus…).
Het toeval wil dat er momenteel inderdaad gewerkt wordt aan een nieuwe mobile-first vormgeving, dus ja, daaraan wordt gewerkt, maar dat is niet iets van een paar maanden.
De huidige vormgeving van desktop stamt uit 2009 met wat updates hier en daar. De mobiele is volgens mij ook al minstens 10-12 jaar oud. Het voldoet, maar daarmee is het meeste wel gezegd.
Wat mis je mobiel nog of zou je anders willen zien? Er is mobiel nog best wel wat aan te passen om het geheel nog even op te frissen namelijk en daar sta ik prima voor open. Zou wel gaan om puur cosmetische aanpassingen. Nu een heel nieuwe layout bouwen zou echt zonde zijn van de tijd nu er al aan een nieuwe gewerkt wordt.
Je aanbod om te helpen: wat css wijzigingen lukt me zelf ook nog wel, maar als het toch nodig blijkt, mag ik dan alsnog een beroep op je doen?

quote:
3s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 00:24 schreef svann het volgende:

Er moet eens een banner meedraaien over affiliate links met wat voorbeelden van webwinkels.
Voor een hoop mensen is dat onbekend en voor de rest een reminder.

* stelt het maar weer eens een keer voor
ja, dat is an sich een goed idee inderdaad. geen idee waarom ik dat telkens weer vergeet (maar ik vrees dat het ouderdom is. ik vergeet soms letterlijk waarom ik naar de keuken loop en merk dat ik sowieso steeds meer dingen domweg vergeet)
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200068410
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 07:07 schreef Danny het volgende:

[..]

Het toeval wil dat er momenteel inderdaad gewerkt wordt aan een nieuwe mobile-first vormgeving, dus ja, daaraan wordt gewerkt, maar dat is niet iets van een paar maanden.
De huidige vormgeving van desktop stamt uit 2009 met wat updates hier en daar. De mobiele is volgens mij ook al minstens 10-12 jaar oud. Het voldoet, maar daarmee is het meeste wel gezegd.
Wat mis je mobiel nog of zou je anders willen zien? Er is mobiel nog best wel wat aan te passen om het geheel nog even op te frissen namelijk en daar sta ik prima voor open. Zou wel gaan om puur cosmetische aanpassingen. Nu een heel nieuwe layout bouwen zou echt zonde zijn van de tijd nu er al aan een nieuwe gewerkt wordt.
Je aanbod om te helpen: wat css wijzigingen lukt me zelf ook nog wel, maar als het toch nodig blijkt, mag ik dan alsnog een beroep op je doen?
[..]

ja, dat is an sich een goed idee inderdaad. geen idee waarom ik dat telkens weer vergeet (maar ik vrees dat het ouderdom is. ik vergeet soms letterlijk waarom ik naar de keuken loop en merk dat ik sowieso steeds meer dingen domweg vergeet)
Ik zal eens kijken wat ik tegenkom dan maak ik een lijstje suggesties. Waar kan ik dat dan kwijt? Misschien een speciaal topic ervoor?

Ik ben zelf druk met betaald werk, gezin, hobbies, en wat al nog meer. Maar ik denk dat ik vooral wat kan betekenen qua gericht advies of een kleine aanpassing maken. Heb ook ervaring met ontwerp.

Het eerste punt wat ik al wil teruggeven betreft de grootte van de interface onderdelen. Heb net al de lettergrootte weten aan te passen in de instellingen (dit zou op mobiel echter standaard 1 tikkie groter moeten zijn). Maar de rest zoals de knopjes blijft nog iebelig klein.

Ik zag ook al andere dingen. Bijv als je op een gebruiker klikt zie je z’n posts (in Viva ‘loepen’). Op Viva zie je dan onder elke post al meteen de inhoud ervan, dus je kunt meteen de hele lijst door om een beeld van die persoon te krijgen. Hier moet je op elke post eerst klikken, lijkt het. Zulke dingen dus.
pi_200068895
quote:
17s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 23:42 schreef yvonne het volgende:

[..]

@:Danny! Zet ergens prominent neer dit, stel dat er weereens iemand klaagt over de ads ;)
Jeetje, ik was gewend om Brave te gebruiken omdat het viva forum onmogelijk te lezen was zonder ad-blocker, maar zelfs met Chrome zonder adblocker is het goed te doen! Wat een verademing tov VF.
pi_200068899
Oh ja, zelfde lettergrootte maar meer witruimte eromheen en minder knopjes en dingetjes zou misschien ook kunnen helpen.
pi_200068924
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 10:24 schreef Djezzebella het volgende:

[..]

Jeetje, ik was gewend om Brave te gebruiken omdat het viva forum onmogelijk te lezen was zonder ad-blocker, maar zelfs met Chrome zonder adblocker is het goed te doen! Wat een verademing tov VF.
Het enige wat ik vervelend vind is dat er op mobiel over mijn hele scherm regelmatig een ad schuift die ik dan echt weg moet klikken. Als die vanzelf weer weg zou schuiven zou al veel schelen. Of dat je op de hele ad kan vegen daarvoor ipv alleen dat kleine knopje.

Maar misschien neem ik hier ook wel een abbo.
pi_200069360
@Danny ben het al weer kwijt maar hoe kan ik ook al weer een abbo nemen? Ik kan de link niet meer terugvinden. Zie het in het menu ook niet.

Misschien standaard linkje opnemen in de OP? Wil je geen advertenties dan kun je hier abbo nemen voor zoveel euries… zoiets?
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 26 juni 2021 @ 11:04:16 #120
39237 crew  H_T
2733
pi_200069429
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 10:58 schreef holyguacamole het volgende:
@:Danny ben het al weer kwijt maar hoe kan ik ook al weer een abbo nemen? Ik kan de link niet meer terugvinden. Zie het in het menu ook niet.

Misschien standaard linkje opnemen in de OP? Wil je geen advertenties dan kun je hier abbo nemen voor zoveel euries… zoiets?
Op mobiel staat onderaan de pagina 'premium account', op desktop heet die optie abonnement. En wat ook werkt: shop.fok.nl dan ben je er meteen :)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_200070367
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 00:17 schreef holyguacamole het volgende:
Wat ik trouwens wel veel fijner vind bij Ouders.nl is het mobiel forummen. Ik forum alleen maar mobiel. Zijn daar nog op Fok wijzigingen in te verwachten? Ik wil best meewerken (zulke dingen zijn mijn werk dus…).
Dit lees ik wel vaker. Ik fok ook alleen maar mobiel en ik ben echt stikverliefd op de mobiele lay-out.
Wat vind jij daar niet fijn aan?
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_200070389
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 07:07 schreef Danny het volgende:

Het toeval wil dat er momenteel inderdaad gewerkt wordt aan een nieuwe mobile-first vormgeving, dus ja, daaraan wordt gewerkt,
Mijn hart wat doe je :'(
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_200070442
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 12:06 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Dit lees ik wel vaker. Ik fok ook alleen maar mobiel en ik ben echt stikverliefd op de mobiele lay-out.
Wat vind jij daar niet fijn aan?
In vergelijking met Viva en Ouders.nl een stuk drukker. Te kleine knopjes, teveel dingetjes op het scherm, teveel tekst, te weinig witruimte. Onoverzichtelijker.

Het is zeker niet slecht maar we waren op Viva verwend denk ik.
pi_200070474
A
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 11:04 schreef H_T het volgende:

[..]

Op mobiel staat onderaan de pagina 'premium account', op desktop heet die optie abonnement. En wat ook werkt: shop.fok.nl dan ben je er meteen :)
Ah ik zie het, helemaal verstopt in de voettekst. Je moet het even weten 😄 Dank!

(zou misschien op een wat opvallendere plek kunnen voor newbies?)
pi_200070565
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 12:10 schreef holyguacamole het volgende:

[..]

In vergelijking met Viva en Ouders.nl een stuk drukker. Te kleine knopjes, teveel dingetjes op het scherm, teveel tekst, te weinig witruimte. Onoverzichtelijker.

Het is zeker niet slecht maar we waren op Viva verwend denk ik.
Mja, kwestie van voorkeur dan.
Ik ging nav dit subforum kijken bij Viva en ergerde me aan de hoeveelheid loze ruimte, te weinig tekst op het scherm etc.

Ik vind het heerlijk dat ik echt wat te lezen heb voor ik door hoef te scrollen, dat de knopjes niet overdreven veel ruimte innemen maar lekker bescheiden zijn, de aandacht puur uitgaat naar waarvoor ik hier ben :)
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 26 juni 2021 @ 12:21:08 #126
39237 crew  H_T
2733
pi_200070625
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 12:17 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Mja, kwestie van voorkeur dan.
Ik ging nav dit subforum kijken bij Viva en ergerde me aan de hoeveelheid loze ruimte, te weinig tekst op het scherm etc.

Ik vind het heerlijk dat ik echt wat te lezen heb voor ik door hoef te scrollen, dat de knopjes niet overdreven veel ruimte innemen maar lekker bescheiden zijn, de aandacht puur uitgaat naar waarvoor ik hier ben :)
Ik vind de huidige mobiele versie ook prima werken :) Maar wie weet kan het nog een stuk fijner :)

FOK geeft meestal ook de optie om de oude versite te blijven gebruiken, dus als dat nu weer zo is en het bevalt me niet is er waarschijnlijk niets aan de hand en kan ik gewoon de oude versie blijven gebruiken :)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_200070741
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 12:17 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Mja, kwestie van voorkeur dan.
Ik ging nav dit subforum kijken bij Viva en ergerde me aan de hoeveelheid loze ruimte, te weinig tekst op het scherm etc.

Ik vind het heerlijk dat ik echt wat te lezen heb voor ik door hoef te scrollen, dat de knopjes niet overdreven veel ruimte innemen maar lekker bescheiden zijn, de aandacht puur uitgaat naar waarvoor ik hier ben :)
Daar zit ook wel wat in maar de knopjes zijn zo klein dat ik misklik. En mijn vingers zijn echt niet groot. Ze zijn zelfs kleiner dan de knopjes van mijn telefoon toetsenbord die al bekend staat om de kleine knopjes.

Het zijn er ook teveel.

Ik hou wel net als jij van veel tekst. Maar dat is op Viva ook hoor. In sommige topics staan echt hele lange teksten, er is alleen meer wit omheen.
pi_200070820
@Danny Ik zag ook dat je ergens “zoomen op mobiel” aan kunt zetten, klopt dat? Volgens mij heb ik dat gedaan, maar kan het niet meer terugvinden. Nu kan ik op te kleine dingen inzoomen. Ik denk dat zoiets standaard aan zou moeten staan.
pi_200071095
Misschien heb ik een hoop uitgezet dan, ik zie bij het lezen voor mijn gevoel amper knopjes.
Of ze horen er zo bij voor me, dat ze niet bewust registreren tot ik ze nodig heb, en dan ben ik blij dat ze er zijn.

Maar het idee dat de oude behouden kan blijven is al helemaal fijn O+
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zaterdag 26 juni 2021 @ 13:06:21 #130
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_200071266
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 07:07 schreef Danny het volgende:
ik vergeet soms letterlijk waarom ik naar de keuken loop
In dat geval gewoon voor de zekerheid de koelkast openen en een potje bier pakken. Goeie kans dat dat soberso* de reden was :s)

*soberso is de juiste FOK!-spelling van sowieso
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_200076607
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 07:07 schreef Danny het volgende:

[..]

Het toeval wil dat er momenteel inderdaad gewerkt wordt aan een nieuwe mobile-first vormgeving, dus ja, daaraan wordt gewerkt, maar dat is niet iets van een paar maanden.
De huidige vormgeving van desktop stamt uit 2009 met wat updates hier en daar. De mobiele is volgens mij ook al minstens 10-12 jaar oud. Het voldoet, maar daarmee is het meeste wel gezegd.
Wat mis je mobiel nog of zou je anders willen zien? Er is mobiel nog best wel wat aan te passen om het geheel nog even op te frissen namelijk en daar sta ik prima voor open. Zou wel gaan om puur cosmetische aanpassingen. Nu een heel nieuwe layout bouwen zou echt zonde zijn van de tijd nu er al aan een nieuwe gewerkt wordt.
Je aanbod om te helpen: wat css wijzigingen lukt me zelf ook nog wel, maar als het toch nodig blijkt, mag ik dan alsnog een beroep op je doen?
[..]

ja, dat is an sich een goed idee inderdaad. geen idee waarom ik dat telkens weer vergeet (maar ik vrees dat het ouderdom is. ik vergeet soms letterlijk waarom ik naar de keuken loop en merk dat ik sowieso steeds meer dingen domweg vergeet)
@Danny Iets grotere dingen kan ik trouwens ook wel aanpassen. Alleen uren en hele avonden bezig zijn dat niet.
pi_200077649
Soberso :')

Op Viva hadden we heel veel varianten maar deze kende ik nog niet.
  Admin zaterdag 26 juni 2021 @ 20:09:47 #133
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200078291
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 10:26 schreef holyguacamole het volgende:

[..]

Het enige wat ik vervelend vind is dat er op mobiel over mijn hele scherm regelmatig een ad schuift die ik dan echt weg moet klikken. Als die vanzelf weer weg zou schuiven zou al veel schelen. Of dat je op de hele ad kan vegen daarvoor ipv alleen dat kleine knopje.

Maar misschien neem ik hier ook wel een abbo.
pro tip; je hoeft niet op het kruisje te klikken. Waar dan ook op het scherm, zolang het niet op de reclame zelf is, werkt prima om 'm weg te werken ^O^

quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 12:10 schreef holyguacamole het volgende:

[..]

In vergelijking met Viva en Ouders.nl een stuk drukker. Te kleine knopjes, teveel dingetjes op het scherm, teveel tekst, te weinig witruimte. Onoverzichtelijker.

Het is zeker niet slecht maar we waren op Viva verwend denk ik.
We hebben hier regelmatig geprobeerd witruimte toe te voegen, maar dan staat half FOK! meteen te schreeuwen dat ze teveel moeten scrollen en dat er te weinig tekst op hun scherm staat. Ik ben ook een fan van rust en dus witruimte, maar lang niet iedereen waardeert dat -O-

quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 12:33 schreef holyguacamole het volgende:
@:Danny Ik zag ook dat je ergens “zoomen op mobiel” aan kunt zetten, klopt dat? Volgens mij heb ik dat gedaan, maar kan het niet meer terugvinden. Nu kan ik op te kleine dingen inzoomen. Ik denk dat zoiets standaard aan zou moeten staan.
rechtboven op je naam, dan op 'opties' en daar staat-ie tussen iig. Ik heb de mobiele layout niet zelf gemaakt, dus waarom dat niet standaard aan staat weet ik niet, maar dat is natuurlijk een koud kunstje om aan te passen :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 13:06 schreef flipsen het volgende:

[..]

In dat geval gewoon voor de zekerheid de koelkast openen en een potje bier pakken. Goeie kans dat dat soberso* de reden was :s)

*soberso is de juiste FOK!-spelling van sowieso
Jup, en het is kad en hont
en zowel friet als patat noemen we patat. Zoals het hoort.
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200078426
Hellup! Zou je @lithium en mij nog 1 keer willen uitleggen hoe je mobiel een UI kunt maken?
pi_200078427
.

[ Bericht 66% gewijzigd door Vanyel op 26-06-2021 20:16:01 ]
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_200078432
😇
pi_200078491
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 20:09 schreef Danny het volgende:

[..]

pro tip; je hoeft niet op het kruisje te klikken. Waar dan ook op het scherm, zolang het niet op de reclame zelf is, werkt prima om 'm weg te werken ^O^
[..]

Dat ernaast klikken gaat wat lastig als de reclame schermvullend is (zoals op mijn mobiel) 😉

Ik bedoel die pop-up reclame die steeds verschijnt, niet de losse blokken in de pagina zelf.
  Admin zaterdag 26 juni 2021 @ 20:19:44 #139
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200078497
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 20:15 schreef Whiskers82 het volgende:
Hellup! Zou je @:lithium en mij nog 1 keer willen uitleggen hoe je mobiel een UI kunt maken?
op mobiel weet ik zo niet eerlijk gezegd :@
op desktop klik je op je usericon (of op de placeholder die daar staat) en dan kun je van daaruit een van de door jou geüploade usericons selecteren of naar de usericon manager gaan om een nieuwe te uploaden of usericons te verwijderen.
Directe link: https://forum.fok.nl/fok/usericon_manager

Je UI moet 60x60 pixels zijn. De maximale filesize is afhankelijk van je account. Met een abo mag die groter zijn dan zonder, maar op de uploadpagina staat dat allemaal vermeld.
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200078511
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 20:19 schreef Danny het volgende:

[..]

op mobiel weet ik zo niet eerlijk gezegd :@
op desktop klik je op je usericon (of op de placeholder die daar staat) en dan kun je van daaruit een van de door jou geüploade usericons selecteren of naar de usericon manager gaan om een nieuwe te uploaden of usericons te verwijderen.
Directe link: https://forum.fok.nl/fok/usericon_manager

Je UI moet 60x60 pixels zijn. De maximale filesize is afhankelijk van je account. Met een abo mag die groter zijn dan zonder, maar op de uploadpagina staat dat allemaal vermeld.
Eeuwig dank! _O_
  Admin zaterdag 26 juni 2021 @ 20:20:46 #141
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200078512
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 20:19 schreef holyguacamole het volgende:

[..]

Dat ernaast klikken gaat wat lastig als de reclame schermvullend is (zoals op mijn mobiel) 😉

Ik bedoel die pop-up reclame die steeds verschijnt, niet de losse blokken in de pagina zelf.
ja die bedoel ik ook. op mobiel kan ik daar vaak toch net naast klikken op de donkere overlay zeg maar.
vanwege de overeenkomst met de adprovider kunnen we niet zelf andere mogelijkheden implementeren overigens.
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200078578
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 20:09 schreef Danny het volgende:

[..]

We hebben hier regelmatig geprobeerd witruimte toe te voegen, maar dan staat half FOK! meteen te schreeuwen dat ze teveel moeten scrollen en dat er te weinig tekst op hun scherm staat. Ik ben ook een fan van rust en dus witruimte, maar lang niet iedereen waardeert dat -O-
[..]

Die witruimte is alleen op mobiel nodig natuurlijk. Klaagden mensen daar destijds ook over?
  Admin zaterdag 26 juni 2021 @ 20:26:09 #143
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200078606
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 20:24 schreef holyguacamole het volgende:

[..]

Die witruimte is alleen op mobiel nodig natuurlijk. Klaagden mensen daar destijds ook over?
De eerste vraag bij ELKE verandering op FOK! is
'hoe zet ik het uit'
meestal gevolgd door 'hier krijg ik oogaids van'

Klagen hoort een beetje bij FOK!, maar blijft gelukkig vaak beperkt tot het feedback of bugforum, klaagbaak en de vbl slowchat :P
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200078619
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 20:20 schreef Danny het volgende:

[..]

ja die bedoel ik ook. op mobiel kan ik daar vaak toch net naast klikken op de donkere overlay zeg maar.
vanwege de overeenkomst met de adprovider kunnen we niet zelf andere mogelijkheden implementeren overigens.
Misschien zou een timer ook kunnen helpen, net zoals je bij die Youtube filmpjes ziet. Als je ziet dat de advertentie in enkele seconden vanzelf verdwijnt is het misschien minder vervelend.
pi_200078644
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 20:26 schreef Danny het volgende:

[..]

De eerste vraag bij ELKE verandering op FOK! is
'hoe zet ik het uit'
meestal gevolgd door 'hier krijg ik oogaids van'

Klagen hoort een beetje bij FOK!, maar blijft gelukkig vaak beperkt tot het feedback of bugforum, klaagbaak en de vbl slowchat :P
Misschien zouden andere nieuwe Viva forummers hierbij ook aan kunnen geven wat ze prettig vinden.
pi_200078751
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 20:20 schreef Danny het volgende:

[..]

ja die bedoel ik ook. op mobiel kan ik daar vaak toch net naast klikken op de donkere overlay zeg maar.
vanwege de overeenkomst met de adprovider kunnen we niet zelf andere mogelijkheden implementeren overigens.
Oh ja, als de pop-up advertentie wat kleiner is lukt dat inderdaad zie ik.
  Admin zaterdag 26 juni 2021 @ 20:35:47 #147
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200078782
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 20:26 schreef holyguacamole het volgende:

[..]

Misschien zou een timer ook kunnen helpen, net zoals je bij die Youtube filmpjes ziet. Als je ziet dat de advertentie in enkele seconden vanzelf verdwijnt is het misschien minder vervelend.
ook hier geldt dat we hier geen enkele invloed op hebben -O-
We zijn zelf ook niet blij met de popover ads. Helaas blijken ze een noodzakelijk kwaad op dit moment.
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200079140
Meld! Kom van Viva vooral als meelezer. Gebruikers naam was al bezet dus een verse start dan maar als het ware soort van...dan toch😁👍
"I'll wait for you and should I fall behind then you'll wait for me"❤️ Bruce Springsteen
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 26 juni 2021 @ 20:52:59 #149
39237 crew  H_T
2733
pi_200079162
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 20:52 schreef Tiswattuttis het volgende:
Meld! Kom van Viva vooral als meelezer. Gebruikers naam was al bezet dus een verse start dan maar als het ware soort van...dan toch😁👍
Welkom! ^O^
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  Moderator zaterdag 26 juni 2021 @ 20:53:11 #150
184769 crew  Deisyy
pi_200079166
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 20:52 schreef Tiswattuttis het volgende:
Meld! Kom van Viva vooral als meelezer. Gebruikers naam was al bezet dus een verse start dan maar als het ware soort van...dan toch😁👍
Welkom op FOK! *O*
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
pi_200079302
Welkom Tiswat 👍
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200079736
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 20:53 schreef Deisyy het volgende:

[..]

Welkom op FOK! *O*
:o je y weer terug?
  Moderator zaterdag 26 juni 2021 @ 21:15:21 #153
184769 crew  Deisyy
pi_200079742
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 21:14 schreef Magica het volgende:

[..]

:o je y weer terug?
Ja O+
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
pi_200079768
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 21:15 schreef Deisyy het volgende:

[..]

Ja O+
Waarom :o
  Admin zaterdag 26 juni 2021 @ 21:17:29 #155
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_200079808
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 20:52 schreef Tiswattuttis het volgende:
Meld! Kom van Viva vooral als meelezer. Gebruikers naam was al bezet dus een verse start dan maar als het ware soort van...dan toch😁👍
Welkom *O*
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  Moderator zaterdag 26 juni 2021 @ 21:18:20 #156
184769 crew  Deisyy
pi_200079834
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 21:16 schreef Magica het volgende:

[..]

Waarom :o
Ik voelde me geamputeerd, het klopte gewoon niet zonder die ene :D
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
pi_200080219
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 21:18 schreef Deisyy het volgende:

[..]

Ik voelde me geamputeerd, het klopte gewoon niet zonder die ene :D
Haha :D
  PR en moderator zaterdag 26 juni 2021 @ 22:01:40 #158
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200080920
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 20:52 schreef Tiswattuttis het volgende:
Meld! Kom van Viva vooral als meelezer. Gebruikers naam was al bezet dus een verse start dan maar als het ware soort van...dan toch😁👍
Welkom welkom *O*

Mag ik je ook (met vraagtekentje) in dit lijstje zetten? VF / Wie was jij op het VIVA-forum?
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
  PR en moderator zaterdag 26 juni 2021 @ 22:14:05 #159
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200081235
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 19:42 schreef -Lithium- het volgende:
Soberso :')

Op Viva hadden we heel veel varianten maar deze kende ik nog niet.
Persoonlijk gebruik ik ‘soberzo’ :7
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_200081606
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 22:14 schreef Moira het volgende:

[..]

Persoonlijk gebruik ik ‘soberzo’ :7
Klinkt wel chiquer :)
  Spellchecker zaterdag 26 juni 2021 @ 22:31:51 #161
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_200081817
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 21:14 schreef Magica het volgende:

[..]

:o je y weer terug?
Huh wat nou weer 8)7
pi_200081820
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 20:24 schreef holyguacamole het volgende:

[..]

Die witruimte is alleen op mobiel nodig natuurlijk. Klaagden mensen daar destijds ook over?
Niet }:|
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_200081834
Dank voor t welkom! 😁Ga ff rondneuzen,tot later!
"I'll wait for you and should I fall behind then you'll wait for me"❤️ Bruce Springsteen
  Moderator zaterdag 26 juni 2021 @ 22:34:06 #164
184769 crew  Deisyy
pi_200081900
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 22:31 schreef maily het volgende:

[..]

Huh wat nou weer 8)7
Hoi *)
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
  zaterdag 26 juni 2021 @ 22:42:39 #165
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_200082179
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 22:31 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Niet }:|
Eens, die witruimte is totaal overbodig. Ben ook zeer gelukkig met de huidige mobiele layout.
Ik heb je lief mijn hele leven
  PR en moderator zaterdag 26 juni 2021 @ 22:52:14 #166
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200082494
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 22:42 schreef laziness het volgende:

[..]

Eens, die witruimte is totaal overbodig. Ben ook zeer gelukkig met de huidige mobiele layout.
Ik ook! Het is denk ik vooral een kwestie van gewenning. Waar je aan gewend bent vind je fijn, waar je (nog) niet aan gewend bent (nog) niet.

Wmb als enige sidenote voor @Danny dat het op de mobiele layout wel handig is dat de edit-knop en quote-knop ieeeetsie verder uit elkaar zouden staan :D Als user heb je dat alleen bij je eigen posts, maar als mod bij élke post. Als je een euro kreeg voor elke keer dat we per ongeluk op ‘wijzigen’ ipv ‘quote’ drukken mobiel, zou je nu écht rijk zijn!
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
  Moderator zaterdag 26 juni 2021 @ 22:54:30 #167
184769 crew  Deisyy
pi_200082564
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 22:52 schreef Moira het volgende:

[..]

Ik ook! Het is denk ik vooral een kwestie van gewenning. Waar je aan gewend bent vind je fijn, waar je (nog) niet aan gewend bent (nog) niet.

Wmb als enige sidenote voor @:Danny dat het op de mobiele layout wel handig is dat de edit-knop en quote-knop ieeeetsie verder uit elkaar zouden staan :D Als user heb je dat alleen bij je eigen posts, maar als mod bij élke post. Als je een euro kreeg voor elke keer dat we per ongeluk op ‘wijzigen’ ipv ‘quote’ drukken mobiel, zou je nu écht rijk zijn!
Ja dit zou wel heel fijn zijn, ik heb er al een paar keer naast gezeten met mijn worstenvingers.
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
  PR en moderator zaterdag 26 juni 2021 @ 22:55:42 #168
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200082600
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 22:54 schreef Deisyy het volgende:

[..]

Ja dit zou wel heel fijn zijn, ik heb er al een paar keer naast gezeten met mijn worstenvingers.
Ik heb minivingers en soms druk ik écht op quote maar vindt mijn touchscreen dat ik net een milimeter te ver naar links zat en toch op edit drukte :')
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_200082631
Ik heb dat alleen bij de like. Die pakt zelden.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  Moderator zaterdag 26 juni 2021 @ 23:01:36 #170
184769 crew  Deisyy
pi_200082752
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 22:55 schreef Moira het volgende:

[..]

Ik heb minivingers en soms druk ik écht op quote maar vindt mijn touchscreen dat ik net een milimeter te ver naar links zat en toch op edit drukte :')
Als ik mobiel FOK! heb ik wel het gevoel dat ik worstenvingers heb, in het begin is het me een paar keer overkomen dat ik posts van users aanpaste in plaats van quotte, nu check ik dat altijd extra.
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
  zaterdag 26 juni 2021 @ 23:01:52 #171
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_200082762
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 22:57 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb dat alleen bij de like. Die pakt zelden.
Ook dat herken ik. Die like knop werkt slecht. En dan druk je zo vaak dat ie weer unliked.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_200082768
Goedenavond iedereen, ook ik kom vanaf het Viva forum. Jaaaaaren lid geweest daar, dus ik ben nog een beetje in de rouw! 😜
Ik bedoel het niet zo rot, als dat het m’n strot uitkomt!
  Moderator zaterdag 26 juni 2021 @ 23:02:05 #173
184769 crew  Deisyy
pi_200082775
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 22:57 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb dat alleen bij de like. Die pakt zelden.
Ja, soms moet je een beetje geduldig zijn voordat ie pakt.
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
  Spellchecker zaterdag 26 juni 2021 @ 23:02:16 #174
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_200082786
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 22:54 schreef Deisyy het volgende:

[..]

Ja dit zou wel heel fijn zijn, ik heb er al een paar keer naast gezeten met mijn worstenvingers.
AH
  Moderator zaterdag 26 juni 2021 @ 23:03:07 #175
184769 crew  Deisyy
pi_200082804
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 23:02 schreef maily het volgende:

[..]

AH
Waarom? :'(
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
  Moderator zaterdag 26 juni 2021 @ 23:04:53 #176
184769 crew  Deisyy
pi_200082893
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 23:02 schreef TattooJaydi het volgende:
Goedenavond iedereen, ook ik kom vanaf het Viva forum. Jaaaaaren lid geweest daar, dus ik ben nog een beetje in de rouw! 😜
Sterkte met het verlies, maar welkom op FOK! *O*
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
  PR en moderator zaterdag 26 juni 2021 @ 23:05:32 #177
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200082913
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 23:01 schreef Deisyy het volgende:

[..]

Als ik mobiel FOK! heb ik wel het gevoel dat ik worstenvingers heb, in het begin is het me een paar keer overkomen dat ik posts van users aanpaste in plaats van quotte, nu check ik dat altijd extra.
Ja dan voelen de mijne dus ook als worstenvingers _O- zou iig ideaal zijn als daar een klein beetje extra afstand tussen kan :D
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_200083036
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 23:04 schreef Deisyy het volgende:

[..]

Sterkte met het verlies, maar welkom op FOK! *O*
Dank je wel! ☺ Nu nog even uitvogelen hoe alles hier werkt.. maar dat komt vast wel goed! Kan alleen nergens vinden hoe ik het wachtwoord wijzig dat ik standaard van jullie gekregen heb?
Ik bedoel het niet zo rot, als dat het m’n strot uitkomt!
  Moderator zaterdag 26 juni 2021 @ 23:12:27 #179
184769 crew  Deisyy
pi_200083092
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 23:10 schreef TattooJaydi het volgende:

[..]

Dank je wel! ☺ Nu nog even uitvogelen hoe alles hier werkt.. maar dat komt vast wel goed! Kan alleen nergens vinden hoe ik het wachtwoord wijzig dat ik standaard van jullie gekregen heb?
Je kan hier onderaan de pagina je wachtwoord wijzigen https://forum.fok.nl/user/profile

En als je nog meer vragen hebt kan je die natuurlijk altijd stellen en proberen we je daarmee te helpen.
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
  Spellchecker zaterdag 26 juni 2021 @ 23:15:03 #180
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_200083210
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 23:10 schreef TattooJaydi het volgende:

[..]

Dank je wel! ☺ Nu nog even uitvogelen hoe alles hier werkt.. maar dat komt vast wel goed! Kan alleen nergens vinden hoe ik het wachtwoord wijzig dat ik standaard van jullie gekregen heb?
Welkom!
Standaard wachtwoord is nog steeds Berenpak2 toch?
pi_200083320
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 23:15 schreef maily het volgende:

[..]

Welkom!
Standaard wachtwoord is nog steeds Berenpak2 toch?
Nee, het is veranderd naar vivaforever3
Ik bedoel het niet zo rot, als dat het m’n strot uitkomt!
pi_200083742
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 23:31 schreef Danny het volgende:

[..]


[..]

Mja, het klinkt als een compleet standaard forum, aangevuld met smilies. Ik mis even hoe ze denken aan users te gaan komen. Als ik kijk naar recente postid's zie ik post-id 7 miljoen ofzo. Ik hoop oprecht dat ze wat posts hebben verwijderd, want anders is 7 miljoen in 25 jaar ERG weinig en is het dus helemaal zo'n druk forum niet (ter vergelijking, wij hebben 200 miljoen posts in 21 jaar op alleen het forum). Met 7 miljoen posts is het dus al een rustig forum en daar komt dan een LEEG forum naast te staan. Ik ben skeptisch, maar goed, ik heb er verder ook niets over te beslissen. Dat is aan de viva-users.
Hoop ik dat ze massaal naar FOK! komen? Tuurlijk. Ze zijn meer dan welkom, en we doen ons best ze zich thuis te laten voelen. Gaan ze liever ergens anders heen hoop ik alleen maar dat ze niet over een jaar of twee weer op zoek moeten naar iets nieuws omdat het toch niet loopt, toch uitgestorven is of ouders.nl toch merkt dat zo'n nieuw forum te weinig mensen trekt en meer kost dan het oplevert. Kortom; gaan ze daarheen, dan hoop ik dat het ze voor de wind gaat, puur omdat ik een forumliefhebber ben en me prima in hun situatie kan verplaatsen.
Mocht je nog op zoek zijn, naar leuke, doch rechtvaardige moderator, dan houd ik me aanbevolen. Ik draai al heel wat jaren mee op Viva en ik weet wel redelijk goed hoe het daar gaat. Dus ja, dit is een open sollicitatie! 😄
Ik bedoel het niet zo rot, als dat het m’n strot uitkomt!
pi_200087853
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 23:31 schreef TattooJaydi het volgende:

[..]

Mocht je nog op zoek zijn, naar leuke, doch rechtvaardige moderator, dan houd ik me aanbevolen. Ik draai al heel wat jaren mee op Viva en ik weet wel redelijk goed hoe het daar gaat. Dus ja, dit is een open sollicitatie! 😄
Wil je verder nog iets kwijt?

Over je viva nick bijvoorbeeld. :s)
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
  Admin zondag 27 juni 2021 @ 12:27:04 #184
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200088466
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 23:31 schreef TattooJaydi het volgende:

[..]

Mocht je nog op zoek zijn, naar leuke, doch rechtvaardige moderator, dan houd ik me aanbevolen. Ik draai al heel wat jaren mee op Viva en ik weet wel redelijk goed hoe het daar gaat. Dus ja, dit is een open sollicitatie! 😄
Tof :)
ik zit zelf niet zo in het aanstellen van modjes, maar we hebben een prachtig systeem (al zeg ik het zelf) om je aan te melden als mod, waar dan de FA's (en @yvonne doet daar ook nog wel wat mee zo nu en dan) iets mee kunnen.
https://forum.fok.nl/pages/jointhecrew

Daar kan dan op het moment dat er inderdaad iemand nodig is worden gekeken. Hier in zo'n topic raakt dat ondergesneeuwd en vergeten we het etc.
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_200088662
Ik las op Viva veel kritiek op de mobiele versie. Adds die de pagina overnemen. Dat het onoverzichtelijk was enzo. Ik heb die ervaring zelf niet. Ook zonder abbo was alles goed. Die ene advertentie klikte ik gewoon weg. Dus ik snap het niet helemaal. Hebben zij dat een andere versie? Ligt het aan Android?
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200088850
quote:
0s.gif Op zondag 27 juni 2021 12:41 schreef schaakkipje het volgende:
Ik las op Viva veel kritiek op de mobiele versie. Adds die de pagina overnemen. Dat het onoverzichtelijk was enzo. Ik heb die ervaring zelf niet. Ook zonder abbo was alles goed. Die ene advertentie klikte ik gewoon weg. Dus ik snap het niet helemaal. Hebben zij dat een andere versie? Ligt het aan Android?
Ik denk dat die ene pop-up advertentie die je als eerste ziet daar heel veel in doet. Vervolgens wordt de helft van je scherm bedekt door een banner. En dan heb je dus het idee dat het een site is vol met reclames.

Wat daarna eigenlijk wel meevalt maar op de eerste indruk haken mensen dan al af denk ik.

Het onoverzichtelijke komt omdat het wat gedateerd lijkt. In verhouding veel knopjes, lijntjes, kleurverloopjes, pictogrammetjes. En ook vrij klein allemaal. Wat anders oogt dan de vrij strakke sites van Viva en Ouders.nl Daar staan misschien ook wel al die dingen op maar allemaal in dezelfde kleur. En minder tegelijk.

Eigenlijk werkt het hier best goed op mobiel, maar dat merk je daarna pas. Je moet je dus even door die eerste indruk heen worstelen.
pi_200089053
Ja dat zou kunnen. Al zie ik ook geen banner die de helft van het scherm inneemt. Ik heb ook gekeken met adds aan. De banner onderaan is niet heel groot. Die was me daarvoor nog nooit opgevallen. Het is wel jammer dat mensen dan zo snel afhaken.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200089100
Bovenaan het topic staat ook een banner en die is vrij groot. Je ziet eerst die pop-up en daarna die grote banner.
pi_200089143
Ik kan helaas geen schermafdruk plaatsen maar net zag ik:
- de zwarte bovenbalk
- de menubalk met index, actief, myat, etc
- de banner
- de banner onderaan

En toen was mijn telefoonscherm vol. Ik zie dus alleen een menu en banners. Pas als ik scroll komt het topic in beeld.

Ik denk dat ze daarom ontmoedigd zijn.
pi_200089175
quote:
0s.gif Op zondag 27 juni 2021 12:41 schreef schaakkipje het volgende:
Ik las op Viva veel kritiek op de mobiele versie. Adds die de pagina overnemen. Dat het onoverzichtelijk was enzo. Ik heb die ervaring zelf niet. Ook zonder abbo was alles goed. Die ene advertentie klikte ik gewoon weg. Dus ik snap het niet helemaal. Hebben zij dat een andere versie? Ligt het aan Android?
Ik gebruik zelf iOS maar vind het Viva forum ook een drama op mobiel. Bij mij komt het vooral omdat de pagina vaak traag laad door de grote bewegende advertenties. Ik ga dan naar de volgende pagina, klik op het naar beneden scrollen, klik op “laad meer” en vervolgens verspringt de pagina naar beneden door de advertie die net geladen is en klik ik op de advertentie zelf. Ik ben vast te snel voor het Viva forum 😉

Sowieso ligt het niet alleen aan de advertenties. Ook als ik nu bijvoorbeeld op mijn mobiel naar het forum ga dan verspringt hij na een seconde ongeveer en een seconde later nog een keer. Dit is gewoon op de pagina’s “voor jou”, “nieuwe topics” etc. dus niet alleen wanneer ik in een topic ga.

Daarnaast heb ik mij er altijd al aan geïrriteerd dat basisfunctionaliteiten als het liken van een post of het ontvangen van een notificatie bij een quote niet kan.
pi_200089252
quote:
0s.gif Op zondag 27 juni 2021 12:27 schreef Danny het volgende:

[..]

Tof :)
ik zit zelf niet zo in het aanstellen van modjes, maar we hebben een prachtig systeem (al zeg ik het zelf) om je aan te melden als mod, waar dan de FA's (en @:yvonne doet daar ook nog wel wat mee zo nu en dan) iets mee kunnen.
https://forum.fok.nl/pages/jointhecrew

Daar kan dan op het moment dat er inderdaad iemand nodig is worden gekeken. Hier in zo'n topic raakt dat ondergesneeuwd en vergeten we het etc.
Thnx Danny, gedaan! *)
Ik bedoel het niet zo rot, als dat het m’n strot uitkomt!
pi_200089290
Nog iets waar ik mij aan irriteer (of vooral het oled schermpje van mijn telefoon irriteert zich er aan), is dat het logo altijd bovenaan in beeld staat.

Viva forum is wel beter in het toevoegen van Smileys. Wat ik wel mis op zowel Fok als Viva is de dansende banaan en de party parrot.
pi_200089361
quote:
0s.gif Op zondag 27 juni 2021 13:27 schreef Ed1234 het volgende:

[..]

Ik gebruik zelf iOS maar vind het Viva forum ook een drama op mobiel. Bij mij komt het vooral omdat de pagina vaak traag laad door de grote bewegende advertenties. Ik ga dan naar de volgende pagina, klik op het naar beneden scrollen, klik op “laad meer” en vervolgens verspringt de pagina naar beneden door de advertie die net geladen is en klik ik op de advertentie zelf. Ik ben vast te snel voor het Viva forum 😉

Sowieso ligt het niet alleen aan de advertenties. Ook als ik nu bijvoorbeeld op mijn mobiel naar het forum ga dan verspringt hij na een seconde ongeveer en een seconde later nog een keer. Dit is gewoon op de pagina’s “voor jou”, “nieuwe topics” etc. dus niet alleen wanneer ik in een topic ga.

Daarnaast heb ik mij er altijd al aan geïrriteerd dat basisfunctionaliteiten als het liken van een post of het ontvangen van een notificatie bij een quote niet kan.
Bij Viva merk ik dit niet omdat ik daar een adblocker gebruik. Ik voelde me daar niet schuldig over omdat de kosten gedekt werden door het blad (althans, in theorie).

Dat te snelle herken ik.

Ik heb het hier op Fok ook. Als ik reageer op een bericht (dus via de quoteknop) en meteen begin te typen zit ik midden in de quote te typen. Ik ben me nu aan het aanleren na dat knopje eerst tot drie te tellen.

@Danny eentje voor op de lijst!

[ Bericht 3% gewijzigd door holyguacamole op 27-06-2021 13:57:41 ]
  PR en moderator zondag 27 juni 2021 @ 13:43:18 #194
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200089392
quote:
1s.gif Op zondag 27 juni 2021 13:41 schreef holyguacamole het volgende:

[..]

Bij Viva merk ik dit niet omdat ik daar een adblocker gebruik. Ik voelde me daar niet schuldig over omdat de kosten gedekt werden door het blad (althans, in theorie).

Dat te snelle herken ik.

Ik heb het hier op Fok ook. Als ik reageer op een bericht (dus via de quoteknop) en meteen begin te typen zit ik midden in de quote te typen. Ik ben me nu aan het aanleren na dat knopje eerst tot drie te tellen.
Dit is een wijze les idd _O- Altijd ff ná het laatste [/quote] bracket klikken om daar te typen haha
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_200089489
Die grote banner bovenaan zie ik nu ook.maar die kleine onderaan niet meer. Of nee, dat is een pop up. Ik ga gelijk naar MyAT. Op viva mobiel had ik behalve het verspringen ook geen last.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200089549
quote:
1s.gif Op zondag 27 juni 2021 13:44 schreef RamboDirk het volgende:
Hallo fokkers!

Mijn man heeft app contact met mijn beste vriendin, moet ik nu van hem scheiden?
Uiteraard!
pi_200090088
Ik heb belachelijk lang op het VF gezeten dus blaas nu mijn fokaccount maar eens nieuw leven in.
Ik vind vooral hier de knopjes irritant klein, om naar de volgende pagina’s te gaan bv. En ik mis de Maaike hartjes smileys. Verder vind ik dit vooralsnog wel het beste alternatief geloof ik :-)
pi_200091708
quote:
0s.gif Op zondag 27 juni 2021 14:38 schreef DonnaNoble het volgende:
Ik heb belachelijk lang op het VF gezeten dus blaas nu mijn fokaccount maar eens nieuw leven in.
Ik vind vooral hier de knopjes irritant klein, om naar de volgende pagina’s te gaan bv. En ik mis de Maaike hartjes smileys. Verder vind ik dit vooralsnog wel het beste alternatief geloof ik :-)
Welkom hoor *G* *G* *O*
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
  Moderator zondag 27 juni 2021 @ 17:32:23 #199
184769 crew  Deisyy
pi_200093000
quote:
0s.gif Op zondag 27 juni 2021 14:38 schreef DonnaNoble het volgende:
Ik heb belachelijk lang op het VF gezeten dus blaas nu mijn fokaccount maar eens nieuw leven in.
Ik vind vooral hier de knopjes irritant klein, om naar de volgende pagina’s te gaan bv. En ik mis de Maaike hartjes smileys. Verder vind ik dit vooralsnog wel het beste alternatief geloof ik :-)
Welkom (terug)! *O*

Eens met de knopjes hoor, ik zit er zelf ook weleens naast, en voor smileys kan je hier ook eens kijken, die hoeven niet meer tussen tags, maar kunnen zo gecopy/paste worden https://rozevla.nl/smilies/
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
  PR en moderator zondag 27 juni 2021 @ 17:33:42 #200
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200093019
quote:
0s.gif Op zondag 27 juni 2021 14:38 schreef DonnaNoble het volgende:
Ik heb belachelijk lang op het VF gezeten dus blaas nu mijn fokaccount maar eens nieuw leven in.
Ik vind vooral hier de knopjes irritant klein, om naar de volgende pagina’s te gaan bv. En ik mis de Maaike hartjes smileys. Verder vind ik dit vooralsnog wel het beste alternatief geloof ik :-)
Welkom :D ik vind zelf pagina’s sowieso irritant, dus ik heb ingesteld dat ik alle posts op 1 pagina heb staan. Mocht je eens willen checken hoe dat FOK!t heb ik hier uitgelegd hoe je dat in kunt stellen:
VF / VIVA-forummers: Welkom op FOK!
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_200094666
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 23:07 schreef Danny het volgende:

[..]

Wel jammer dat degenen die 'nee' hebben gestemd niet melden waarom. Ik ben daar oprecht benieuwd naar, vooral omdat we eventuele bezwaren misschien wel weg kunnen nemen of op kunnen lossen...
Nou, sommigen wil je hier echt niet.
Ze genereren dan wel content omdat de iedere dag de hele dag forumen maar door hun hatelijke gedrag jagen ze ook veel (nieuwkomers) weg.
Plus dat de mods vroeg of laat te maken krijgen met bedreigingen en chantage.

Verder kan over het Viva-forum nog gezegd worden dan zo'n 40 procent van de topics gestart worden door moderatoren/tekstschrijvers. Dat geeft dus nogal een vertekend beeld van de bedrijvigheid.
pi_200094854
Zoveel? Nooit geweten.
  zondag 27 juni 2021 @ 18:48:21 #203
446335 Athenais
Wellicht.
pi_200094863
De mods werden bedreigd? Die is nieuw voor me.
He puts up with my extravagance and my nonsense
pi_200096213
Voor mij ook. Klinkt niet lekker.
pi_200096792
Zo, dat zijn een hoop heftige beweringen in 1 post. Nieuwkomers werden weggejaagd? Zat er zelf een jaar of 2 en heb dat niet ervaren.
Ook niet dat mods werden gechanteerd/bedreigd.
Ik geloof best dat een hoop topics verzonnen waren. Maar hoe kom je überhaupt op 40%?

Heb je nog oude grudges ofzo?
  zondag 27 juni 2021 @ 20:06:06 #206
446335 Athenais
Wellicht.
pi_200097127
Wegjagen is wel fors gesteld maar dat nieuwkomers zich niet echt welkom voelden is niet ongeweten.

Anderzijds: viva stond bol van de overdrijvingen, daar past een post over 40% faux content wel goed tussen. :D
He puts up with my extravagance and my nonsense
pi_200097275
quote:
1s.gif Op zondag 27 juni 2021 20:06 schreef Athenais het volgende:
Wegjagen is wel fors gesteld maar dat nieuwkomers zich niet echt welkom voelden is niet ongeweten.

Anderzijds: viva stond bol van de overdrijvingen, daar past een post over 40% faux content wel goed tussen. :D
Ik ben wat actiever geworden toen ik begon te schrijven in een "zwanger worden in maandgroepje" en van daaruit ook wat meer uitgeweken naar andere plekken op het forum. Misschien al een andere start dan bijv. als nieuwe TO een spraakmakend topic openen.
pi_200097387
Moet wel zeggen dat de laatste maanden élke keer de TO's van topics die ik volgde gepermaband werden omdat het fake/trolls zouden zijn. Werd daar wel een beetje moe van. Zou wel insidious zijn als eigenlijk Viva zelf er steeds achter zat:')
  zondag 27 juni 2021 @ 20:23:37 #209
446335 Athenais
Wellicht.
pi_200097669
Zal er ook inderdaad mee te maken hebben waar je begint en welke topics. Misschien ook wel wat er rond die tijd algemeen op zo'n forum speelt.
He puts up with my extravagance and my nonsense
pi_200098501
quote:
1s.gif Op zondag 27 juni 2021 17:33 schreef Moira het volgende:

[..]

Welkom :D ik(…) ik hier uitgelegd hoe je dat in kunt stellen:
VF / VIVA-forummers: Welkom op FOK!
Merci beaucoup!
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 27 juni 2021 @ 20:53:38 #211
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_200098539
quote:
1s.gif Op zondag 27 juni 2021 12:58 schreef holyguacamole het volgende:

[..]

Ik denk dat die ene pop-up advertentie die je als eerste ziet daar heel veel in doet. Vervolgens wordt de helft van je scherm bedekt door een banner. En dan heb je dus het idee dat het een site is vol met reclames.

Wat daarna eigenlijk wel meevalt maar op de eerste indruk haken mensen dan al af denk ik.

Het onoverzichtelijke komt omdat het wat gedateerd lijkt. In verhouding veel knopjes, lijntjes, kleurverloopjes, pictogrammetjes. En ook vrij klein allemaal. Wat anders oogt dan de vrij strakke sites van Viva en Ouders.nl Daar staan misschien ook wel al die dingen op maar allemaal in dezelfde kleur. En minder tegelijk.

Eigenlijk werkt het hier best goed op mobiel, maar dat merk je daarna pas. Je moet je dus even door die eerste indruk heen worstelen.
Juist die lijntjes, in elk geval tussen de posts, vind ik echt een voordeel van FOK!. Op veel fora zijn de posts erg onduidelijk van elkaar gescheiden, op FOK! heeft elke post gewoon een duidelijk eigen vak en zie je echt in één oogopslag hoe de posts van elkaar gescheiden zijn.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zondag 27 juni 2021 @ 21:08:29 #212
2651 svann
night-hawk
pi_200098941
quote:
0s.gif Op zondag 27 juni 2021 18:40 schreef nomina het volgende:
Nou, sommigen wil je hier echt niet.
Zo te horen gaan jullie het hier wel trekken. :Y
Alleen KLB (Klaagbaak), NWS (Nieuws) en VBL (Voetbal) zou ik afraden.
Maar, dat is een kwestie van smaak.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_200099463
quote:
10s.gif Op zondag 27 juni 2021 21:08 schreef svann het volgende:

[..]

Zo te horen gaan jullie het hier wel trekken. :Y
Alleen KLB (Klaagbaak), NWS (Nieuws) en VBL (Voetbal) zou ik afraden.
Maar, dat is een kwestie van smaak.
Maar klaagbaak is juist zo leuk. 😁
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
  zondag 27 juni 2021 @ 21:31:25 #214
2651 svann
night-hawk
pi_200099567
quote:
0s.gif Op zondag 27 juni 2021 21:28 schreef schaakkipje het volgende:
Maar klaagbaak is juist zo leuk. 😁
Haha. Vandaar de disclaimer.

Mooi, jullie zijn gewoon net zo divers als wij.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_200099829
quote:
0s.gif Op zondag 27 juni 2021 19:57 schreef Avienda01 het volgende:
Zo, dat zijn een hoop heftige beweringen in 1 post. Nieuwkomers werden weggejaagd? Zat er zelf een jaar of 2 en heb dat niet ervaren.
Ook niet dat mods werden gechanteerd/bedreigd.
Ik geloof best dat een hoop topics verzonnen waren. Maar hoe kom je überhaupt op 40%?

Heb je nog oude grudges ofzo?
Ik zeg ook niet dat alle nieuwkomers werden gepest. Maar stel dat iemand nieuw op het forum is en een topic opent en dat dan een groepje tokkies de topicstarter kleineren ook al leent het topic er zich niet voor. Die zal dan wel niet meer terugkomen.
Die bedreigingen waren voor jou tijd.
Die 40 procent is een inschatting.
pi_200100031
Ik denk ook niet dat het goed is als iedereen van Viva naar Fok gaat. Het is toch best een grote populatie die je dan in 1 keer naar binnenhaalt. Dat komt denk ik de sfeer niet ten goede. En dat is niet omdat alle viva vrouwen bitches zijn ofzo. Het zijn toch 2 verschillende cultuurtjes. Druppelgewijs zou wel kunnen. Wij van viva zullen toch moeten integreren en dat gaat moeilijker met een grote groep.

Het kleineren heb ik wel gezien op Viva. Fraai was dat niet. De pikorde is hier anders. Ik denk niet dat dergelijk gedrag hier getolereerd wordt.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200100035
Ik kan me nog wel een rare sfeer in topics herinneren, niet naar mods maar naar andere mensen. Er zijn vreemde vogels op de wereld hoor. In hoeverre je zoiets serieus moet nemen, geen idee. Kan me wel voorstellen dat in zo’n situatie modereren minder fijn is als jij degene bent die allerlei trollen eruit moet gooien.

[ Bericht 2% gewijzigd door holyguacamole op 27-06-2021 22:16:18 ]
  zondag 27 juni 2021 @ 22:31:26 #218
446335 Athenais
Wellicht.
pi_200100962
Dat gaat sowieso niet gebeuren, een deel wil gewoon niet naar hier. Maar bedreigingen van mods is wel nieuw voor me terwijl er op viva niet stilletjes werd gedaan over debiel stalkingsgedrag en dergelijke. Daar sta ik oprecht van te kijken.

Uberhaupt, wat voor gebrek aan leven heb je dan? :') Beetje een mod zitten stalken en chanteren.
He puts up with my extravagance and my nonsense
pi_200101820
quote:
0s.gif Op zondag 27 juni 2021 21:41 schreef nomina het volgende:

[..]

Ik zeg ook niet dat alle nieuwkomers werden gepest. Maar stel dat iemand nieuw op het forum is en een topic opent en dat dan een groepje tokkies de topicstarter kleineren ook al leent het topic er zich niet voor. Die zal dan wel niet meer terugkomen.
Die bedreigingen waren voor jou tijd.
Die 40 procent is een inschatting.
Iedere nieuwe TO is ook altijd een trol of heeft op een andere manier kwaad in de zin ja haha. Maar serieus, is toch fijn dat je meteen kunt zien welke posters je niet serieus hoeft te nemen.
pi_200102228
quote:
10s.gif Op zondag 27 juni 2021 21:08 schreef svann het volgende:

[..]

Zo te horen gaan jullie het hier wel trekken. :Y
Alleen KLB (Klaagbaak), NWS (Nieuws) en VBL (Voetbal) zou ik afraden.
Maar, dat is een kwestie van smaak.
VBL :')
  zondag 27 juni 2021 @ 23:42:53 #221
2651 svann
night-hawk
pi_200102511
quote:
0s.gif Op zondag 27 juni 2021 23:23 schreef Boze_Eend het volgende:
VBL :')
Dat lijkt me passender in KLB. :P
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  zondag 27 juni 2021 @ 23:52:04 #222
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200102625
VBL, KLB en NWS is inderdaad een apart slag volkje. Maar ook binnen deze subforums heb je topics waar er ook weer een heel ander groep mensen zitten die niet in andere topics zitten dus ja het is maar hoe je zelf bent en wat je leuk vindt.

Soms is het beetje zoeken waar je bij past.
pi_200104267
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 13:42 schreef heywoodu het volgende:

[..]

In elk geval meer dan 200 miljoen posts :7
Per dag?
  Admin maandag 28 juni 2021 @ 13:14:10 #224
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_200107198
quote:
0s.gif Op zondag 27 juni 2021 18:40 schreef nomina het volgende:

Nou, sommigen wil je hier echt niet.
Ze genereren dan wel content omdat de iedere dag de hele dag forumen maar door hun hatelijke gedrag jagen ze ook veel (nieuwkomers) weg.
Plus dat de mods vroeg of laat te maken krijgen met bedreigingen en chantage.
Dat klinkt wel heftig. Maar ja, vooraf kunnen we daar natuurlijk nooit op selecteren.

quote:
Verder kan over het Viva-forum nog gezegd worden dan zo'n 40 procent van de topics gestart worden door moderatoren/tekstschrijvers. Dat geeft dus nogal een vertekend beeld van de bedrijvigheid.
Zolang erop gereageerd wordt is er natuurlijk bedrijvigheid. Bij ons zijn mods overigens ook gewoon user.
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
  Moderator maandag 28 juni 2021 @ 13:58:28 #225
382129 crew  Donna
pi_200107866
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 13:14 schreef Danny het volgende:

Zolang erop gereageerd wordt is er natuurlijk bedrijvigheid. Bij ons zijn mods overigens ook gewoon user.
Mja, tot je daarna een artikel tegenkomt in de Viva waar het topic uitgebreid besproken wordt. :r
pi_200110075
VBL is een warm bad jongens (en meisjes). Erg raar deze demonisering.
pi_200121056
Ik zat hier al, maar post erg weinig. Kijk af en toe eens.

Denk niet dat de vaste kliek hier naar toe gaat, wat misschien beter is voor nieuwe aanwas. Ach, Reddit en dit zijn genoeg. No way dat ik naar ouders.nl ga.
  Admin dinsdag 29 juni 2021 @ 13:36:06 #228
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_200125384
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 13:58 schreef Donna het volgende:

[..]

Mja, tot je daarna een artikel tegenkomt in de Viva waar het topic uitgebreid besproken wordt. :r
Dat zijn misselijke praktijken, want je weet dat jouw quotes gebruikt zijn, maar dan niet meer in context.

We hadden hier jaren geleden ook een dame ( of heer _O-) die in LIT rondhing, en daar verhalen schreef, maar ook om meningen vroeg etc, en die bleek daar later een boek over geschreven te hebben.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:10:21 #229
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_200128342
quote:
17s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 13:36 schreef yvonne het volgende:

[..]

Dat zijn misselijke praktijken, want je weet dat jouw quotes gebruikt zijn, maar dan niet meer in context.

We hadden hier jaren geleden ook een dame ( of heer _O-) die in LIT rondhing, en daar verhalen schreef, maar ook om meningen vroeg etc, en die bleek daar later een boek over geschreven te hebben.
Netjes toch?
Enne, Yoheeee Matrix Icon :)
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  Admin woensdag 30 juni 2021 @ 12:47:07 #230
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_200140283
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:10 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Netjes toch?
Enne, Yoheeee Matrix Icon :)
:S___D
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  Official ESF Kreviewer donderdag 1 juli 2021 @ 10:28:00 #231
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_200153160
Ik ben ondertussen 20 jaar geband op het ViVa forum, eerst mijn 89 accounts en daarna mijn ip adressen, accounts en andere dingen.
Het kan wellicht te maken hebben met mijn manier van posten, maar ik zou hier toch graag nog eens over willen evalueren.

Zou een ViVa moderator hier nog even op terug willen komen? Alvast bedankt.

P.s.

Op Partyflock dacht men dat mijn account Günther™ de echte Günther™ was. Ik vind het jammer dat ook dit account op Viva forum niet welkom was.

Ik heb dus niet persé alleen warme gevoelens overgehouden aan mijn korte periode op het forum. Toch heet ik alle users, exclusief de moderators (net als op fok) een warm hart toe.

Groetjes,

Günther™
pi_200156992
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 13:58 schreef Donna het volgende:

[..]

Mja, tot je daarna een artikel tegenkomt in de Viva waar het topic uitgebreid besproken wordt. :r
Tja, je hebt zelf de algemene voorwaarden geaccepteerd. Dat staat er gewoon in hoor. Daarom heb ik er nooit wat gepost.
  Moderator donderdag 1 juli 2021 @ 16:11:29 #233
382129 crew  Donna
pi_200157252
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 15:48 schreef Granqvist het volgende:

[..]

Tja, je hebt zelf de algemene voorwaarden geaccepteerd. Dat staat er gewoon in hoor. Daarom heb ik er nooit wat gepost.
Ik vind het toch ietwat anders als dat door uitlokking van hun zelf komt.
Maar ik heb zelf nooit gevoelige dingen gepost en daar zelf ook niet mee te maken gehad, maar ik snap wel dat mensen zich genaaid hebben gevoeld daardoor.

Ze weten bij VIVA ook echt wel dat ik weet niet hoeveel % die voorwaarden niet leest.
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 1 juli 2021 @ 19:44:37 #234
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_200159960
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juli 2021 16:11 schreef Donna het volgende:

[..]

Ik vind het toch ietwat anders als dat door uitlokking van hun zelf komt.
Maar ik heb zelf nooit gevoelige dingen gepost en daar zelf ook niet mee te maken gehad, maar ik snap wel dat mensen zich genaaid hebben gevoeld daardoor.

Ze weten bij VIVA ook echt wel dat ik weet niet hoeveel % die voorwaarden niet leest.
Dat ligt dan toch aan die users zelf :P
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Moderator donderdag 1 juli 2021 @ 19:50:09 #235
382129 crew  Donna
pi_200160011
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 19:44 schreef puzziepie het volgende:

[..]

Dat ligt dan toch aan die users zelf :P
Ik vind het gewoon niet netjes om artikelen de schrijven over gevoelige forum topics.
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 1 juli 2021 @ 19:52:03 #236
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_200160048
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 19:50 schreef Donna het volgende:

[..]

Ik vind het gewoon niet netjes om artikelen de schrijven over gevoelige forum topics.
Nee maar mensen reageren er wel op /gaan er op in , en dat is een keuze van die mensen zelf.
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Moderator donderdag 1 juli 2021 @ 19:55:49 #237
382129 crew  Donna
pi_200160096
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 19:52 schreef puzziepie het volgende:

[..]

Nee maar mensen reageren er wel op /gaan er op in , en dat is een keuze van die mensen zelf.
Ja en het niet (volledig) lezen van de algemene voorwaarden ook, maar ik blijf het echt stom vinden.
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 1 juli 2021 @ 19:58:41 #238
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_200160132
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 19:55 schreef Donna het volgende:

[..]

Ja en het niet (volledig) lezen van de algemene voorwaarden ook, maar ik blijf het echt stom vinden.
Dat is gewoon dom van mensen. Maar goed ik heb niks met Viva , heb er nooit gepost en het heeft mij ook nooit aangesproken. Eigen verantwoordelijk vind ook wel een ding, je kan niet alles op een ander afschuiven zeg maar. Je bent er ook zelf bij.
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  donderdag 1 juli 2021 @ 21:42:43 #239
131016 mspoez
Crazy catlady
pi_200161517
Ben al net zo lang lid van Viva als van FOK!, heb hier nog maar zelden een ban gehad en daar al dertighonderd keer ofzo. Het groepje op Viva dat de dienst uitmaakt op het forum is gemeen, vervelend en zeer overtuigd van het eigen gelijk. Ik ben zeer benieuwd of ik oud-sekteleden hier ga herkennen.
Prrrrr
  Spellchecker donderdag 1 juli 2021 @ 21:45:06 #240
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_200161552
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 21:42 schreef mspoez het volgende:
Ben al net zo lang lid van Viva als van FOK!, heb hier nog maar zelden een ban gehad en daar al dertighonderd keer ofzo. Het groepje op Viva dat de dienst uitmaakt op het forum is gemeen, vervelend en zeer overtuigd van het eigen gelijk. Ik ben zeer benieuwd of ik oud-sekteleden hier ga herkennen.
:o

Rellen! |:)
  donderdag 1 juli 2021 @ 21:46:41 #241
131016 mspoez
Crazy catlady
pi_200161573
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 21:45 schreef maily het volgende:

[..]

:o

Rellen! |:)
Herkennen is genoeg. Ik heb al zo vaak gedacht, dit gedrag ga je op FOK! niet mee wegkomen :-)
Prrrrr
  Spellchecker donderdag 1 juli 2021 @ 21:47:19 #242
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_200161586
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 21:46 schreef mspoez het volgende:

[..]

Herkennen is genoeg. Ik heb al zo vaak gedacht, dit gedrag ga je op FOK! niet mee wegkomen :-)
En anders rapporteren ;)
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 1 juli 2021 @ 22:06:42 #243
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_200161803
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 21:42 schreef mspoez het volgende:
Ben al net zo lang lid van Viva als van FOK!, heb hier nog maar zelden een ban gehad en daar al dertighonderd keer ofzo. Het groepje op Viva dat de dienst uitmaakt op het forum is gemeen, vervelend en zeer overtuigd van het eigen gelijk. Ik ben zeer benieuwd of ik oud-sekteleden hier ga herkennen.
Oud-sekteleden? :D
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_200165013
quote:
0s.gif Op zondag 27 juni 2021 22:31 schreef Athenais het volgende:
Dat gaat sowieso niet gebeuren, een deel wil gewoon niet naar hier. Maar bedreigingen van mods is wel nieuw voor me terwijl er op viva niet stilletjes werd gedaan over debiel stalkingsgedrag en dergelijke. Daar sta ik oprecht van te kijken.

Uberhaupt, wat voor gebrek aan leven heb je dan? :') Beetje een mod zitten stalken en chanteren.
Het zou mij verbazen dat het niet gebeurt.
Ik zit zelf in veel Facebook groepen en daar is het ook een probleem dat de moderators bedreigd en gestalkt worden door users die het niet eens waren met de moderatie..
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  vrijdag 2 juli 2021 @ 09:44:58 #245
446335 Athenais
Wellicht.
pi_200165068
Ik vind facebookgroepen niet helemaal te vergelijken met grote fora.

Maar het zal ongetwijfeld. Er hebben wel raardere dingen op viva gestaan.
He puts up with my extravagance and my nonsense
pi_200165136
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 21:42 schreef mspoez het volgende:
Ben al net zo lang lid van Viva als van FOK!, heb hier nog maar zelden een ban gehad en daar al dertighonderd keer ofzo. Het groepje op Viva dat de dienst uitmaakt op het forum is gemeen, vervelend en zeer overtuigd van het eigen gelijk. Ik ben zeer benieuwd of ik oud-sekteleden hier ga herkennen.
Ik verwacht dat groepje hier niet terug omdat zij heel erg van de #doeslief zijn. En je kan van alles van Fok vinden, maar #doeslief dekt de lading niet.
Er wil een grote groep naar het nog te bouwen nieuwe forum van ouders, maar ik ben bang dat dat te zoet wordt.
Zelf voel ik me nog steeds ontheemd.
Wat ik sowieso mis is de optie om mensen te blocken. Daar moet je voor betalen en dat ga ik voorlopig niet doen.
Clap your hands if you're working too hard
pi_200165185
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 19:50 schreef Donna het volgende:

[..]

Ik vind het gewoon niet netjes om artikelen de schrijven over gevoelige forum topics.
Je bedoelt het wekelijkse rubriekje toch? Ik heb daar een aantal keer ingestaan, maar dat kan me nou echt niets schelen.
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200165261
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 19:50 schreef Donna het volgende:

[..]

Ik vind het gewoon niet netjes om artikelen de schrijven over gevoelige forum topics.
Ik vind het naïef om te denken dat dat niet gebeurt. Het is een gratis forum dat bij een tijdschrift hoort, wat verwacht je? Bovendien, wat is het verschil, mensen die jouw verhaal op papier lezen of op een scherm? -insert emoji die schouders ophaalt-
Clap your hands if you're working too hard
  Moderator vrijdag 2 juli 2021 @ 10:04:41 #249
382129 crew  Donna
pi_200165322
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juli 2021 09:55 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

Je bedoelt het wekelijkse rubriekje toch? Ik heb daar een aantal keer ingestaan, maar dat kan me nou echt niets schelen.
Nee echt hele artikelen bedoel ik.
  Moderator vrijdag 2 juli 2021 @ 10:05:50 #250
382129 crew  Donna
pi_200165344
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juli 2021 10:01 schreef Snolkelderij het volgende:

[..]

Ik vind het naïef om te denken dat dat niet gebeurt. Het is een gratis forum dat bij een tijdschrift hoort, wat verwacht je? Bovendien, wat is het verschil, mensen die jouw verhaal op papier lezen of op een scherm? -insert emoji die schouders ophaalt-
Nouja, als je nu dat topic ziet van die kerel die langs de snelweg vreemd is gegaan met een andere vent, dan zou ik toch even slikken (...) als ik dat als headliner op de VIVA zag staan in de supermarkt denk ik . :Y)
pi_200165643
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juli 2021 10:04 schreef Donna het volgende:

[..]

Nee echt hele artikelen bedoel ik.
Oh echt? Ik lees de Viva niet. Wat niet weet wat niet deert. O-)
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
  Moderator vrijdag 2 juli 2021 @ 10:34:53 #252
382129 crew  Donna
pi_200165668
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juli 2021 10:33 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

Oh echt? Ik lees de Viva niet. Wat niet weet wat niet deert. O-)
Ik ook niet. Hooguit 2 nummers per jaar.
Maar er was toen zo'n heel ophef topic over en sindsdien wordt het in heel veel 'privé' topics weer even aangehaald.
pi_200166115
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juli 2021 10:34 schreef Donna het volgende:

[..]

Ik ook niet. Hooguit 2 nummers per jaar.
Maar er was toen zo'n heel ophef topic over en sindsdien wordt het in heel veel 'privé' topics weer even aangehaald.
Het zou netjes zijn geweest als de redactie over zoiets dan even overlegd met de TO. Om bijvoorbeeld details te veranderen. Maar aan de andere kant is alles wat jij schrijft van Viva.

Ik heb natuurlijk ook weleens een Viva gelezen en bij sommige verhalen vroeg ik me destijds af hoe het kan dat je dat soort dingen vertelt en ook nog verwacht dat je anoniem blijft. Zeer gedetailleerde verhalen van miss X en dan staat onder het verhaal: naam is bij de redactie bekend. Misschien waren dat wel allemaal oude topics. :|W
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200169764
Nick is bij de reactie bekend snapt half NL natuurlijk niet :D
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_200171488
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juli 2021 16:00 schreef DancingPhoebe het volgende:
Nick is bij de reactie bekend snapt half NL natuurlijk niet :D
Ik ken Nick toevallig ook
  zondag 4 juli 2021 @ 11:01:47 #256
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_200197727
Ik vind het erg jammer dat het Viva forum er mee gaat stoppen. Het is best een goed lopend forum.
Kunnen ze het niet redden met reclame inkomsten ofzo?

Dat veel tijdschriften niet goed verkopen en er mee stoppen is al langer bezig. Maar het forum? ;(
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_200197933
quote:
1s.gif Op zondag 4 juli 2021 11:01 schreef MissButterflyy het volgende:
Ik vind het erg jammer dat het Viva forum er mee gaat stoppen. Het is best een goed lopend forum.
Kunnen ze het niet redden met reclame inkomsten ofzo?

Dat veel tijdschriften niet goed verkopen en er mee stoppen is al langer bezig. Maar het forum? ;(
Als ik het goed begrijp is het forum voor Viva altijd een tool tbv het magazine geweest en heeft het op zich zelf geen waarde voor de overlords daar.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 4 juli 2021 @ 11:27:08 #258
269689 crew  Viv
pi_200198041
quote:
1s.gif Op zondag 4 juli 2021 11:01 schreef MissButterflyy het volgende:
Ik vind het erg jammer dat het Viva forum er mee gaat stoppen. Het is best een goed lopend forum.
Kunnen ze het niet redden met reclame inkomsten ofzo?

Dat veel tijdschriften niet goed verkopen en er mee stoppen is al langer bezig. Maar het forum? ;(
Als het forum zelf winstgevend was, zouden ze de stekker er niet uittrekken lijkt mij. Hier op FOK! worden de reclame-inkomsten aangevuld met andere bronnen (abonnementen, donaties, vergoeding voor nickchanges).
pi_200198803
Waar vind ik die emoticons??
Nu moet ik iedere keer quote en dan command uitvissen kopiëren en plakken

Beetje omslachtig
pi_200198827
quote:
0s.gif Op zondag 4 juli 2021 12:33 schreef Vladimir-Putin het volgende:
Waar vind ik die emoticons??
Nu moet ik iedere keer quote en dan command uitvissen kopiëren en plakken

Beetje omslachtig
Mobiel of desktop?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_200199530
quote:
0s.gif Op zondag 4 juli 2021 12:35 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Mobiel of desktop?
Mobiel graag.
Desktop zijn ze wel te vinden.
Clap your hands if you're working too hard
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 4 juli 2021 @ 16:14:22 #262
269689 crew  Viv
pi_200202861
quote:
0s.gif Op zondag 4 juli 2021 13:32 schreef Snolkelderij het volgende:

[..]

Mobiel graag.
Desktop zijn ze wel te vinden.
Op je username tikken > Opties > emoticons weergeven > Opslaan (rechtsonder)
pi_201110644
quote:
0s.gif Op zondag 4 juli 2021 12:35 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]
Mobiel of desktop?
Mobiel
  Admin zaterdag 28 augustus 2021 @ 16:21:22 #264
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_201110848
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 augustus 2021 16:10 schreef Vladimir-Putin het volgende:

[..]
Mobiel
quote:
0s.gif Op zondag 4 juli 2021 16:14 schreef Viv het volgende:

[..]
Op je username tikken > Opties > emoticons weergeven > Opslaan (rechtsonder)
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
  zaterdag 28 augustus 2021 @ 16:25:06 #265
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_201110917
Goeie kick... alle VIVA´ers zijn intussen weer terug naar hun eigen forum dat toch niet is opgeheven?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Spellchecker zaterdag 28 augustus 2021 @ 16:57:10 #266
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_201111504
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 augustus 2021 16:25 schreef flipsen het volgende:
Goeie kick... alle VIVA´ers zijn intussen weer terug naar hun eigen forum dat toch niet is opgeheven?
Ik heb er twee gevangen met de wordfeudcompetitie :+
pi_202080044
Ik kom even hier kijken, Viva gaf me een permaban.

Hopelijk is het hier gezelliger.
🌝

Groetjes van een vivafossiel sinds 2001.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 7 november 2021 @ 22:56:45 #268
39237 crew  H_T
2733
pi_202080082
quote:
0s.gif Op zondag 7 november 2021 22:54 schreef Poezenmeisje het volgende:
Ik kom even hier kijken, Viva gaf me een permaban.

Hopelijk is het hier gezelliger.
🌝

Groetjes van een vivafossiel sinds 2001.
Welkom O+ Kijk gerust even rond. FOK heeft genoeg hoekjes om te verkennen, en elk hoekje is weer net even anders :s)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 8 november 2021 @ 00:32:32 #269
269689 crew  Viv
pi_202080857
quote:
0s.gif Op zondag 7 november 2021 22:54 schreef Poezenmeisje het volgende:
Ik kom even hier kijken, Viva gaf me een permaban.

Hopelijk is het hier gezelliger.
🌝

Groetjes van een vivafossiel sinds 2001.
Welkom! *O*

De VIVA-forummers die hier zijn blijven plakken, posten meer buiten Viva Forever dan erbinnen. :D Hier wat tips om je wegwijs te maken:

VF / Het grote 'ik zoek een topic!' topic
VF / Welke delen van Fok heb jij al verkend?
VF / Wie was jij op het VIVA-forum?
VF / Overeenkomsten tussen Viva- en FOK!-gebruiken
  Tettenkoning maandag 8 november 2021 @ 10:55:21 #270
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_202083780
quote:
0s.gif Op zondag 7 november 2021 22:54 schreef Poezenmeisje het volgende:
Ik kom even hier kijken, Viva gaf me een permaban.

Hopelijk is het hier gezelliger.
🌝

Groetjes van een vivafossiel sinds 2001.
Uiteraard is het hier veel gezelliger. Welkom trouwens :)
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
  Moderator maandag 22 november 2021 @ 17:50:53 #271
382129 crew  Donna
pi_202295313
Ik heb een perma op ViaFora _O-
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 22 november 2021 @ 19:16:36 #272
269689 crew  Viv
pi_202296364
quote:
0s.gif Op maandag 22 november 2021 17:50 schreef Donna het volgende:
Ik heb een perma op ViaFora _O-
Inmiddels toch echt? :D Wat heb je gedaan? O-)
  Moderator maandag 22 november 2021 @ 19:24:29 #273
382129 crew  Donna
pi_202296460
quote:
0s.gif Op maandag 22 november 2021 19:16 schreef Viv het volgende:

[..]
Inmiddels toch echt? :D Wat heb je gedaan? O-)
Ik ben zo'n relnicht. :'(

De moderatie is van transparant zoals hier naar super duper wazig gegaan. Ineens bijna alle mods weg en later nieuwe mods. 1 mod werd echt gemist en was ook spoorloos verdwenen maar je mocht er niet naar vragen. Nu was er een nieuwe mod en die 'klonk' zoals die ene die gemist werd. Dus ik vroeg hee ben jij die en die.
Daarvoor kreeg ik een waarschuwing voor nickhinten. Dus ik zei dat ik niet hint, maar gewoon netjes vraag.
Daarop kreeg ik een zure pm van een mod dat gissen niet is toegestaan en daarmee de discussie gesloten is.
Dus die pm van die mod had ik in het feedback op moderatie topic geplaatst en daar was mijn perma. Dat mocht schijnbaar niet. :D
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 22 november 2021 @ 19:41:41 #274
269689 crew  Viv
pi_202296696
quote:
0s.gif Op maandag 22 november 2021 19:24 schreef Donna het volgende:

[..]
Ik ben zo'n relnicht. :'(

De moderatie is van transparant zoals hier naar super duper wazig gegaan. Ineens bijna alle mods weg en later nieuwe mods. 1 mod werd echt gemist en was ook spoorloos verdwenen maar je mocht er niet naar vragen. Nu was er een nieuwe mod en die 'klonk' zoals die ene die gemist werd. Dus ik vroeg hee ben jij die en die.
Daarvoor kreeg ik een waarschuwing voor nickhinten. Dus ik zei dat ik niet hint, maar gewoon netjes vraag.
Daarop kreeg ik een zure pm van een mod dat gissen niet is toegestaan en daarmee de discussie gesloten is.
Dus die pm van die mod had ik in het feedback op moderatie topic geplaatst en daar was mijn perma. Dat mocht schijnbaar niet. :D
Oh, vreemde gang van zaken zeg. :{

Dat laatste mag hier overigens ook niet, DM's/PM's openbaar maken. ;) Maar een perma ban kennen we hier eigenlijk niet, zelfs de meest notoire trollen komen na maximaal een jaar weer uit de kliko gekropen. :+
  Moderator maandag 22 november 2021 @ 19:45:40 #275
382129 crew  Donna
pi_202296767
Ja ik had wel een waarschuwing of afkoelban verwacht, maar dit? :X
  Moderator maandag 22 november 2021 @ 19:52:49 #276
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_202296912
quote:
0s.gif Op maandag 22 november 2021 19:24 schreef Donna het volgende:
De moderatie is van transparant zoals hier
O+
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator maandag 22 november 2021 @ 20:12:49 #277
382129 crew  Donna
pi_202297364
quote:
88s.gif Op maandag 22 november 2021 19:52 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]
O+
O+
pi_202304386
quote:
0s.gif Op maandag 22 november 2021 17:50 schreef Donna het volgende:
Ik heb een perma op ViaFora _O-
Lolwhut? :7

Ik ben kennelijk op tijd vertrokken.
He puts up with my extravagance and my nonsense
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')