abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_199905102


Hartelijk welgekomen bij alweer de vijfde editie van de FPCL, de FOK! Premier Cycling League. Na een raar jaar, een vreemde tijd, gaan we weer met goede moed een nieuw wielerseizoen in. Wie laat zich niet gek maken door de corona en gaat ervandoor met de kampioensschaal, speciaal voor dit vijfjarig jubileum een plastic editie?!

Wie heeft de beste microanalyse (DRT'ers vinden dit een leuke verwijzing) gemaakt van de wielerwereld en kan dit koppelen aan de beste strategie tijdens het bieden? Dat gaan we allemaal meemaken het komende wielerseizoen.

De FPCL wordt afgewerkt in competitievorm; elke week neemt jouw team het op tegen het team van een andere user. Met een beetje geluk scoor je met een team vol kneuzen een vijfde plaats, waar een team vol toppers geen topklassering garandeert. Maar een goed team is op zich toch ook wel handig. Ik zou de managers dan ook willen adviseren om uren, zo niet dagen, te investeren in het samenstellen van het ultieme team, dat elke week weer mondjes kan gaan snoeren!

Met de opzet van het spel onderscheidt de FPCL zich van de normale wielerpoule, waar na een paar etappes of wedstrijden 95% van de deelnemers al kansloos is of waarbij je afhankelijk bent van een slecht genomen bocht in een massasprint of een afgelopen ketting in volle finale.

De vraag is natuurlijk welke strategie eenieder gaat volgen tijdens de biedrondes. En wie heeft er Matxin aangesteld als scout? Wie moet het doen met de adviezen van Thijsje Zonneveld? Wie krijgt een schansspringer die hij of zij niet kent in de schoot geworpen door een opdringerige zaakwaarnemer? Wie betaalt de hoofdprijs voor de nieuwe Pecharroman? Spannend! Wie kroont zich uiteindelijk tot de Patrick Lefevere van Fok?

Je zou kunnen zeggen dat het leven draait om het maken van keuzes. Bij elke keuze twijfel je, want je moet er goed over nadenken. Hetzelfde als dat je een auto gaat kopen, moet je ook over nadenken. Doe je leren bekleding? Pak je een automaat?

Dit geldt ook voor de FPCL. Heb je na lang wikken en wegen je lijstje klaar, ga je toch weer twijfelen. Heb je je lijstje eenmaal verstuurd dan lijken de minuten wel uren en de uren wel dagen en zit je met klotsende oksels te wachten totdat de deadline verstreken is.

Eindstand vorig jaar (afgebroken na 11 speelrondes):


Hoe werkt het spel?
• Voordat de competitie begint is het de taak van de manager om een team bij elkaar te krijgen. Dit gebeurt middels een draft waarbij gewerkt wordt met blinde biedingen.
• De draft werkt als volgt: Met een budget van 100 miljoen dien je een team van 14 renners samen te stellen in verschillende biedrondes. Het minimumbod voor een renner bedraagt 0,10 miljoen en biedingen mogen tot twee cijfers achter de komma precies zijn. Na een biedronde worden alle biedingen naast elkaar gelegd, waarbij de persoon met het hoogste bod op een renner deze in zijn team kan verwelkomen. Voor een voorbeeldje verwijs ik naar vier jaar geleden: SPT / FOK! Premier Cycling League, bij vragen of onduidelijkheden kun je uiteraard ook in het topic terecht.
• De teams nemen het vervolgens tijdens het seizoen elke speelronde tegen elkaar op in onderlinge confrontaties, waarbij het vooraf gepubliceerde speelschema gevolgd wordt. De winnaar krijgt 3 punten, een gelijkspel levert 1 punt voor beiden op en de verliezer staat met lege handen.
• Deze resultaten worden verwerkt in een stand, die de uitslag van het spel uiteindelijk bepaalt. Bij een gelijk puntenaantal in de totale tussenstand geeft het aantal gescoorde punten de doorslag. Is dit ook gelijk dan wordt er geloot.
• Elke wedstrijd van het niveau .1 en hoger telt mee (met uitzondering van ploegen- en duotijdritten), voor een volledig overzicht verwijs ik u door naar de kalender. Wordt een wedstrijd toegevoegd aan de kalender dan wordt deze toegevoegd aan de speelronde waar deze qua datum in valt. Wordt een wedstrijd verplaatst dan geldt hiervoor hetzelfde. Uitzonderingen hierbij vormen koersen die (gaan) vallen na de laatste wedstrijd die op de oorspronkelijke kalender staat.
• Als er een renner wordt betrapt op doping, al dan niet mechanisch, dan krijgt het team waar hij voor rijdt drie punten in mindering. De gescoorde punten van deze renner in de speelronde die bezig is vervallen, eerder gescoorde punten en resultaten van het team blijven wel staan.
• Transfers werken als volgt: voor aanvang van de transferperiode maak je kenbaar welke renner(s) je wilt verkopen. Hiervoor ontvang je de helft van het bedrag dat je voor deze renner hebt betaald terug. Dit bedrag kun je samen met je nog resterende budget gebruiken om je team weer aan te vullen tot het aantal van 14, met renners die nog op de markt zijn. Ook dit gebeurt middels blinde biedrondes.

Coronanoot:
Ik ga gewoon uit van de normale opzet. Mochten er koersen verplaatst worden of alsnog een plek op de kalender weten te vinden, dan schuiven die gewoon in de speelronde waar ze qua datum in vallen. Mochten er een enkele volledige ronde wegvallen dan noteren we daar een reeks brilstanden, maar dat moeten er niet te veel worden. Mochten we er weer een half jaar ofzo uit gaan dan zitten we wederom met een groot probleem.


Teams:
Aguero - Team Overal Pijn p/b Fizik
baggerbaas - Bitumineuze Voegvullingsmassa
Bill_Hillie - Skoekeloen Cycling
Chiappucci - De Dommekrachten p/b Feltet
Dale__Cooper - TeamKoers
DecoAoreste - Balance Boys p/b Random.org
El-Stinho - Naastenliefde > Vlaggetjesliefde
Faraday01 - Faraday's Fiets Fanatici
Felagund - Wielerclub Als het draait p/b Hela Curry
franklop - Team Marginal Gains powered by Sky & Rondere Wielen
Fretwork - Wuyts' Worst Nightmare
Frozen-assassin - Met Vallen en Opstaan empowered by Hansaplast
GotenSSJ - Texas Forever
heywoodu - De Veluwse Vélo
hhh38 - De Sprinttrein p/b HTC/Highroad
I.R.Baboon - Bavianen Op Rolletjes
ijs_beer - Pau is een mooie stad
Immerdebestebob - Team Altijd Koers
knijn1985 - Grosu mannenfinishers
Koffieplanter - Team Diederik Gommers van de Diederik Gommers Show p/b Diederik Gommers
Mani89 - Altijd Tegen Mij
Max23 - Belonna
maxi-mus - Team Teflon
Mexicanobakker - De billenknijpers
Momo - PatLef's AlchoholistenPack
noodgang - Team Kneuzenkermis-Pfizer
Rellende_Rotscholier - AlaPhilipsen in laatste wiel
Sabata - 801 Harriers by Schönbacher Cycling
showtimer - Einde tijdperk
Slobeend - Primoz & the Pacemakers
Steven184 - Ed, Eth & Eddie ft. Down met Dylan
wimderon - Het Outbreak Management Team

Speelschema:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://tournamentscheduler.net/schedule/MTA4ODg1ODYyODY

Kalender:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
FPCL Croky Cup:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Puntentelling:
Citius, Altius, Fortius.
pi_199905375
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juni 2021 22:47 schreef wimderon het volgende:

[..]


Citius, Altius, Fortius.
  dinsdag 15 juni 2021 @ 23:51:53 #3
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_199905855
Iemand behoefte aan een Afrikaantje?
  woensdag 16 juni 2021 @ 12:14:52 #4
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_199909381
Even een paar kreupele ouwe lullen dumpen.
  woensdag 16 juni 2021 @ 12:20:22 #5
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_199909450
Nou, Moreno maagpijn Hofland is sinds februari niet eens meer opgestapt maar ik weet zeker dat hij voor jullie teams een verrijking zou zijn.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  Moderator woensdag 16 juni 2021 @ 12:45:03 #6
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_199909703
Ik ga door met dit team, zelfs met Pelukki die er niks van bakt. Je weet het nooit bij hem he
  woensdag 16 juni 2021 @ 12:49:11 #7
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_199909760
Iedereen in de dubbele cijfers is mooi, maar slechts 1 renner boven de 200 is dan weer erg matig.

Kan je de lijst met beschikbare renners nog eens sturen @wimderon?
pi_199910268
Valt me nog alleszins mee, al ben ik verbijsterd dat Schelling Ide en gokje Ben O'Connor zich tot squadron leaders hebben ontpopt. Teniente Oliveira er kort achter en degenen die ik als kopman had verwacht staan er bij als een stel "square bashers" in basistraining. Ik laat nog weten wie washout lane kan opzoeken 👺
"Toto, it's called motor racing. Alright? We want Car Racing!"
pi_199912914
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juni 2021 12:49 schreef hhh38 het volgende:
Iedereen in de dubbele cijfers is mooi, maar slechts 1 renner boven de 200 is dan weer erg matig.

Kan je de lijst met beschikbare renners nog eens sturen @:wimderon?
https://www.dropbox.com/s(...)sferperiode.xls?dl=0

Daar komen de renners die van de hand gedaan worden uiteraard nog bij. En ik zoek vergeefs naar een overzichtje met tussentijdse transfers, anders wordt @showtimer boos :@
pi_199912928
Nee hoor.
  Moderator woensdag 16 juni 2021 @ 17:36:30 #11
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_199913310
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juni 2021 16:51 schreef wimderon het volgende:

[..]

https://www.dropbox.com/s(...)sferperiode.xls?dl=0

Daar komen de renners die van de hand gedaan worden uiteraard nog bij. En ik zoek vergeefs naar een overzichtje met tussentijdse transfers, anders wordt @:showtimer boos :@
Mijn Remy staat er nog tussen.
  woensdag 16 juni 2021 @ 20:17:45 #12
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_199916044
Ik twijfel serieus wat ik wil met Gogl, De Bie, Perez en Barcelo :') Allemaal net een paar resultaten die hoop geven, maar verder amper punten :')

Wat is wijsheid? :')
pi_199916303
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juni 2021 20:17 schreef Immerdebestebob het volgende:
Ik twijfel serieus wat ik wil met Gogl, De Bie, Perez en Barcelo :') Allemaal net een paar resultaten die hoop geven, maar verder amper punten :')

Wat is wijsheid? :')
Ruilen met mij tegen Van Garderen?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  woensdag 16 juni 2021 @ 20:40:22 #14
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_199916492
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juni 2021 20:31 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ruilen met mij tegen Van Garderen?
Rune Herregodts in de aanbieding?
pi_199916969
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juni 2021 20:40 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Rune Herregodts in de aanbieding?
Ik twijfel nog over Aime de Gendt, maar ik denk dat ik hem nog een kans geef.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  woensdag 16 juni 2021 @ 21:04:04 #16
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_199917045
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juni 2021 21:00 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ik twijfel nog over Aime de Gendt, maar ik denk dat ik hem nog een kans geef.
Zat al te denken. Beetje zelfde profiel als Barcelo :')
pi_199918272
Moet een ander team jouw speler overkopen voor de helft van het geld of krijg je het geld ongeacht hiervan?
pi_199919604
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juni 2021 21:46 schreef Dale__Cooper het volgende:
Moet een ander team jouw speler overkopen voor de helft van het geld of krijg je het geld ongeacht hiervan?
Je krijgt het sowieso.
pi_199920223
Oei, dan wordt even bezien of ik beoogd kopman Pinot ga verkopen.
  woensdag 16 juni 2021 @ 23:11:16 #20
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_199920235
Uitstel tot zondag mogelijk?

Onder werktijd een hele analyse maken is matig :D
pi_199929866
Asgreen wordt DK kampioen tijdrijden, daarmee moet deze ronde wel binnen zijn tegen @Mexicanobakker, die volgens mij überhaupt bijna niemand aan de start heeft, met ook nog de puntjes van Campenaerts van gisteren.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  donderdag 17 juni 2021 @ 21:27:22 #22
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
  donderdag 17 juni 2021 @ 21:48:06 #23
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_199935728
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juni 2021 23:11 schreef Immerdebestebob het volgende:
Uitstel tot zondag mogelijk?

Onder werktijd een hele analyse maken is matig :D
Ik hoop hier ook op :P
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_199939126
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juni 2021 23:11 schreef Immerdebestebob het volgende:
Uitstel tot zondag mogelijk?

Onder werktijd een hele analyse maken is matig :D
Je kunt toch tot maandag bieden? Welke stumpers je kwijt wil zal toch wel duidelijk zijn?
  vrijdag 18 juni 2021 @ 07:10:48 #25
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_199939775
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 juni 2021 00:36 schreef wimderon het volgende:

[..]

Je kunt toch tot maandag bieden? Welke stumpers je kwijt wil zal toch wel duidelijk zijn?
Oke ik ga mijn best doen de knoop door te hakken.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')