abonnement Unibet Coolblue
pi_199576630
quote:
0s.gif Op zondag 23 mei 2021 08:54 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

En wat als het wel aan mij ligt, hoe ver reikt mijn macht dan om daar verandering in aan te brengen? Zelfhulpgoeroe's spiegelen ons maar wat graag voor dat we van ons leven kunnen maken wat we willen. Ik zie zelf juist in die maakbaarheidsgedachte een bron van depressie. Palahniuk heeft daar treffend over geschreven: "We are the middle children of history, raised by television to believe that someday we'll be millionaires and movie stars and rock stars, but we won't. And we are just learning this fact."

Verwachtingen zijn interessante fenomenen. Ze zijn deels maatschappelijk bepaald. Je kunt ze aanpassen. Toch klinkt 'ik werk onvrijwillig op een plantage, maar keuzevrijheid geeft maar stress en wat is er lekkerder dan werken in de buitenlucht' niet echt bevredigend. Een gelukkige slaaf blijft een slaaf.

Da's dan meteen mijn innerlijke worsteling: wat mag ik verwachten van dit leven? Mijn verwachtingen maar eens beter bekijken is een complexere opdracht dan je misschien zou vermoeden.
Ik ben zelf iemand die niet zo van extremen is wat dit betreft. Je hebt een deel helemaal niet onder controle. Daar zou je je dan wat mij betreft ook niet druk over moeten maken. Dat is lastig, maar wel mogelijk. Daarnaast is het makkelijk om de negatieve kanten daarvan te bezien, maar het feit dat je in Nederland woont en hier een opleiding hebt kunnen doen zijn zaken waar je zonder invloed op te hebben gehad best mooi zijn. Maar ook daar, mazzel gehad maar dat is gewoon iets waar je verder weinig aan kunt doen.

Een deel heb je wel degelijk invloed. Alleen als je verwachtingen dermate hoog zijn dat het nauwelijks nog realistisch/haalbaar is, dan loop je het grootste deel van de tijd ontevreden rond en raak je langzaam verzuurd.

Zelf dee ik zaken altijd een beetje in: 1. Waar ik geen invloed op heb en daar moet je dan ook. Iet te ver verwachtingen van hebben. 2. Waar ik we invloed op heb mag ik van mezelf niet over zeuren (Nouja, mag wel, zolang ik er dan maar we iets aan doe).

Nu blijkt 2 vaak veel groter dan ik dacht. Ook zaken die onveranderbaar lijken kun je soms indirect beïnvloeden. Of je moet eerst de zaken dichtbij aanpakken om daarmee de ruimte te creeeren om het wel te kunnen veranderen. Als
Je verwachtingen te hoog en/of te ver weg liggen leveren ze frustratie op. Houd ze klein en dichtbij, voor verder weg heb je hoop en visie, maar accepteer dat je dat niet direct kunt sturen.

Zo ben ik van stagiair nu toch echt een van de mensen die de toekomst van een groot bedrijf bepaalt geworden. De mogelijkheid die ik nu heb om zaken te veranderen is hee groot maar niet oneindig. Maar we groter dan voorheen. Ik was hier nooit gekomen als ik eerder niet was begonnen met mijn eigen hoekje/invloedssfeer helemaal in te richten.

Daarnaast zijn er soms dingen te accepteren. Ik heb soms te maken met Nederlandse wetgeving die achterlijke eisen stelt aan administratie en registratie. Het is van de pot gerukt idioot, voor mensen die zelden nuttig werk hebben gedaan en leven in een papieren werkelijkheid. Daar kan ik heel sacherijnig over worden, zou ook terecht zijn. Ik kies er echter voor dit werk zo slim mogelijk te organiseren zodat het me zo min mogelijk gedoe oplevert. Dat maakt ruimte voor zinvoller werk en scheelt mij zo veel mogelijk frustratie. Het dee dat verblijft: soms moet je dat gewoon slikken. Gedachten op oneindig en doorheen bijten.
Whatever...
pi_199590706
Meerderheid van de loonslaven gaan ook gewoon met tegenzin naar werk hoor. Zie werk meer als iets dat een structuur in je leven brengt want een structuurloze leven maakt een mens lui en is depressie wekkend. Somberheid treedt op en je hebt al helemaal geen zin meer in leven.

Maar je vertelt ook weinig over jezelf. Ben je alleenstaande?
pi_199601483
Interessant topic en heb ik met veel interesse gevolgd.

Er zijn al best veel bruikbare en nuttige posts gedeeld. Maar ik zou ook mijn bijdrage willen leveren.

''In het leven moet je zelf de slingers ophangen''. Dit geldt ook goed voor werk. Je moet zelf proberen om het beste te maken van elke situatie, of in deze situatie, werk. Niemand ontkomt aan een negatief gevoel of emotie op of omtrent werk. Werk is, ook al is dat je hobby en je droom, het neemt niet weg dat ook dat soort werk negatieve emoties en momenten kan hebben. Ik ken er maar weinig die zeggen elke dag met 100% positiviteit naar werk te gaan. Mindere dagen heb je altijd en sommige onderdelen van je werk vind je ook wellicht minder leuk om te doen.

Maar dat is allemaal ''part of life''. We moeten werken om een dak boven ons hoofd te krijgen, eten op tafel te krijgen en ook nog eens sociale activiteiten ontplooien. Dit alles kunnen we niet zonder werk. Werk is dus iets wat we simpelweg ''moeten''. Het geeft betekenis aan ons leven en een dagbesteding. De hele dag niets doen leidt ook tot depressiviteit en de dagen lijken maar niet voorbij te gaan. Ook vond ik de opmerking dat je niet op alles invloed hebt een goede opmerking. Je kunt namelijk veel dingen niet beïnvloeden. Maar je hebt wel de keus om daar iets aan te doen (of niet). Als je een giftige werkplek hebt, dan is de keus om daar weg te gaan. Want een giftige werkplek geeft stress en negatieve gevoelens. Dat heeft ook weer invloed op je fysieke gesteldheid.

Vergeet ook niet om naar jezelf om te kijken. Kijk naar je eigen geestesgesteldheid, je mogelijkheden en kansen. Hard werken hoort erbij maar kijk ook goed naar je omgeving. Ik ken genoeg collega's die vertrokken. Dat heeft uiteraard uiteenlopende redenen, maar het feit dat ze weg zijn gegaan geeft mij wel aan dat het echt niet onoverkomelijk is om naar jouw eigen motivatie te kijken.

Stel nou dat je nooit meer hoeft te werken omdat je financieel onafhankelijk zou zijn. Hoe zou je je dan voelen? Verveel je je dan de hele dag of ga je toch weer aan het werk? Wellicht niet meer fulltime, maar paar dagen per week?

En vergeet niet te relativeren. We hebben het niet zo slecht met zijn allen. Je bent nergens aan gebonden wat je niet perse zou willen. Er zijn voldoende vacatures en carriéreswitches die ik heb gezien. Kijk om je heen, bedenk wat je wil en handel ernaar als je iets wil. De wereld ligt aan je voeten :)

Werk hard en doe je best. Laat zien dat je de wil hebt om te leren en dat je wil oppakken. Een opa van een vriend van mij zei toen een keer: ''als je hard werkt, je best doet en laat zien dat je wil leren, dan heb je al deuren geopend die je nu nog niet ziet. Al die open deuren leiden vervolgens tot nieuwe kansen, mogelijkheden en mentale en fysieke gezondheid''.
pi_199601590
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:44 schreef Stepperoller het volgende:
@:girlnextdoor. wat vind je van de reacties tot nu toe?
quote:
1s.gif Op maandag 24 mei 2021 11:17 schreef girlnextdoor. het volgende:

[..]

Precies. In onze maatschappij is het zo dat je dan al snel als failure wordt gezien en dat is wat zij waarschijnlijk niet wil.
Op dinsdag 10 mei 2022 20:00 schreef Souryhet volgende: Dan was ik fout, maar zover mijn radar gaat is die troela niet echt overtuigend en ze was een fan. Please dit riekt naar aandacht
  maandag 24 mei 2021 @ 19:27:02 #55
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_199601796
quote:
7s.gif Op zondag 16 mei 2021 00:41 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ben jij veeleisend voor jezelf en je omgeving?
Naar mijn omgeving toe niet. Ik vind het al snel prima. Ik maak ook niemand kapot om de fouten die degene maakt.

Enige wat ik verwacht is een bepaalde ethiek. En helaas is die wel eens ver te zoeken. Dat je normaal met werknemers om gaat en met respect naar de verantwoordelijkheden die ik heb.

Van mezelf verwacht ik dat ik de werkzaamheden uit kan voeren zodoende dat het bijdraagt aan het bedrijf en ik niet de kantjes er van af loop.

Op dit moment heb ik het zwaar met name door bedrijfspolitiek, waardoor ik regelmatig in conflicten kom.
  maandag 24 mei 2021 @ 19:33:09 #56
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199601902
quote:
1s.gif Op maandag 24 mei 2021 19:27 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Naar mijn omgeving toe niet. Ik vind het al snel prima. Ik maak ook niemand kapot om de fouten die degene maakt.

Enige wat ik verwacht is een bepaalde ethiek. En helaas is die wel eens ver te zoeken. Dat je normaal met werknemers om gaat en met respect naar de verantwoordelijkheden die ik heb.

Van mezelf verwacht ik dat ik de werkzaamheden uit kan voeren zodoende dat het bijdraagt aan het bedrijf en ik niet de kantjes er van af loop.

Op dit moment heb ik het zwaar met name door bedrijfspolitiek, waardoor ik regelmatig in conflicten kom.
Dan zul je wel veel herkennen in de posts van Claudia_x. Het standaard bedrijfsmodel kost jullie veel energie. Hiërarchisch, bureaucratisch, directief: het leidt tot zwakke werkethiek en teams die geen verantwoordelijkheid nemen.
Resistance is futile.
  maandag 24 mei 2021 @ 19:41:21 #57
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_199602061
quote:
7s.gif Op maandag 24 mei 2021 19:33 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dan zul je wel veel herkennen in de posts van Claudia_x. Het standaard bedrijfsmodel kost jullie veel energie. Hiërarchisch, bureaucratisch, directief: het leidt tot zwakke werkethiek en teams die geen verantwoordelijkheid nemen.
Ja, haar verhaal is precies het mijne. Al was mijn fantasie om in een winkel te gaan werken :+

Ik ben continu aan het trekken om allerlei zaken gedaan te krijgen. En die bedrijfspolitiek maakt dat heel erg lastig. En dan krijg je ook nog kritiek dat alles langzaam gaat door mensen die geen respect hebben voor je verantwoordelijkheden.

Ik heb uiteindelijk ook een aantal dingen verneukt en dan kom je in een vicieuze cirkel dat je harder moet werken dan iemand anders om nog iets gedaan te krijgen, terwijl de motivatie na alle obstakels steeds minder wordt, waardoor je steeds harder moet werken, enz :+

Maar goed, what to do :+
pi_199602206
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 19:07 schreef black-soldier het volgende:
En vergeet niet te relativeren. We hebben het niet zo slecht met zijn allen. Je bent nergens aan gebonden wat je niet perse zou willen. Er zijn voldoende vacatures en carriéreswitches die ik heb gezien. Kijk om je heen, bedenk wat je wil en handel ernaar als je iets wil. De wereld ligt aan je voeten :)
Ik vraag me altijd af, is dit nou gespeelde naïviteit of wat?
pi_199603030
quote:
7s.gif Op maandag 24 mei 2021 19:33 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dan zul je wel veel herkennen in de posts van Claudia_x. Het standaard bedrijfsmodel kost jullie veel energie. Hiërarchisch, bureaucratisch, directief: het leidt tot zwakke werkethiek en teams die geen verantwoordelijkheid nemen.
De vraag is: waarom kies je er voor er aan mee te doen? Ik verkies dat niet te doen en gek genoeg maakt mij dat enorm succesvol in een flinke multinational. Echt - de meeste conventies zitten in ons hoofd. Bijna altijd is er veel meer ruimte dan mensen zelf denken.

Onafhankelijk denkers worden door echte leiders gewaardeerd. En met wat geluk kun je zelf leider worden.

Be the change you want to see in the world.
Whatever...
pi_199603031
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 19:49 schreef Modus het volgende:

[..]

Ik vraag me altijd af, is dit nou gespeelde naïviteit of wat?
Nee, dat is relativering.
pi_199603316
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 20:36 schreef black-soldier het volgende:

[..]

Nee, dat is relativering.
Ja want de wereld ligt aan iedereens voeten? Iedereen kan worden wat ie wil?
pi_199603755
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 20:48 schreef Modus het volgende:

[..]

Ja want de wereld ligt aan iedereens voeten? Iedereen kan worden wat ie wil?
Née, maar iedereen kan er wel iets moois van maken. Dat geldt voor mensen in Nederland die niet de pech hebben een flinke beperking op te lopen oid gemiddeld gewoon wel.

Wat ik zie is dat mensen heel vaak vanalles willen en verwachten, maar er zelden de moeite voor willen doen die het kost. Dat geldt voor inspanning door studie, training, oefening, maar net zo goed voor lef tonen, persoonlijk risico nemen, moeilijke gesprekken voeren, doorzetten als het tegen zit of echt gaan voor iets waar jij in gelooft. Dat is moeilijk. Soms extreem moeilijk.

En je hoeft al die moeite niet te doen, maar verwacht dan ook niet de resultaten. En zelfs als je alle moeite wel doet krijg je niet altijd het gewenste resultaat. Alleen de kans erop us groter.

Dat is het leven. Werk hard, zoek het mooie in alles en geniet een beetje. Zolang je gezond bent moet er iets moois can te maken zijn.

En ja, je bent in staat je gedachten te sturen en positiever te maken. Gedachten die je niet helpen moet je niet zo veel aandacht geven. Gedachten die je verder helpen, positief en negatief zijn degenen die je juist meer aandacht kunt geven. En als je dan klaar bent met werken hoef je ook even niets. Ik ga dan een uurtje hardlopen of naar de sportschool, iets doen waardoor ik even alleen aan het ‘doen’ ben om de ‘thought train’ even achter te laten.
Whatever...
pi_199603920
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 21:08 schreef Spanky78 het volgende:

En je hoeft al die moeite niet te doen, maar verwacht dan ook niet de resultaten. En zelfs als je alle moeite wel doet krijg je niet altijd het gewenste resultaat. Alleen de kans erop us groter.
Ja, ongeveer 0,001%.

Ja je hebt theoretisch gelijk maar de overgrote meerderheid van de werkende mens is gewoon een inwisselbaar radertje in het geheel en zal dat altijd blijven, alle inspanningen ten spijt. De wereld is niet maakbaar.
pi_199604679
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 21:14 schreef Modus het volgende:

[..]

Ja, ongeveer 0,001%.

Ja je hebt theoretisch gelijk maar de overgrote meerderheid van de werkende mens is gewoon een inwisselbaar radertje in het geheel en zal dat altijd blijven, alle inspanningen ten spijt. De wereld is niet maakbaar.
Oneens. Het is niet helemaal maakbaar, maar zeker in Nederland zit bijna niemand vast, behalve in zijn eigen comfortabele hoekje.

je kunt door je gedrag te veranderen echt een heel eind komen. Dat fatalistisch gedoe helpt helemaal niets. Zelfs al zou er niets maakbaar zijn zou ik nog optimisme verkiezen.

Natuurlijk heb ik ‘survivor bias’. Maar uiteindelijk is accepteren waar je staat en van daaruit bouwen aan iets van een toekomst in Nederland gewoon prima mogelijk. Maar zolang jij zelf kiest om een inwisselbaar radertje te zijn, zul je dat worden, zijn en blijven, totdat je besluit dat niet meer te zijn.
Whatever...
pi_199604777
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 21:44 schreef Spanky78 het volgende:

Natuurlijk heb ik ‘survivor bias’. Maar uiteindelijk is accepteren waar je staat en van daaruit bouwen aan iets van een toekomst in Nederland gewoon prima mogelijk. Maar zolang jij zelf kiest om een inwisselbaar radertje te zijn, zul je dat worden, zijn en blijven, totdat je besluit dat niet meer te zijn.
Ja dat kan je willen, en heel lang heel hard proberen. Maar de kans dat het ook lukt, is vrij minimaal. Groter dan wanneer je niks probeert, ja uiteraard. Maar niet ook maar in de buurt komend bij iets van garanties. En zo wordt het altijd gebracht. "Als je wil kan je alles!" Dat is zulke totale bullcrap.

Dat wordt alleen maar gedacht door hele naïeve mensen en/of mensen die proberen iets te verdienen aan het uitdragen van die boodschap.

Vergeet ook niet dat succesvolle mensen nog wel eens onterecht alles aan hun eigen inspanningen toekennen en beweren dat geluk uiteraard helemaal geen rol gespeeld heeft.

[ Bericht 3% gewijzigd door Modus op 24-05-2021 21:55:44 ]
pi_199605011
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 21:49 schreef Modus het volgende:

[..]

Ja dat kan je willen, en heel lang heel hard proberen. Maar de kans dat het ook lukt, is vrij minimaal. Groter dan wanneer je niks probeert, ja uiteraard. Maar niet ook maar in de buurt komend bij iets van garanties. En zo wordt het altijd gebracht. "Als je wil kan je alles!" Dat is zulke totale bullcrap.

Dat wordt alleen maar gedacht door hele naïeve mensen en/of mensen die proberen iets te verdienen aan het uitdragen van die boodschap.

Vergeet ook niet dat succesvolle mensen nog wel eens onterecht alles aan hun eigen inspanningen toekennen en beweren dat geluk uiteraard helemaal geen rol gespeeld heeft.
Er zijn geen garanties, behalve dat je ooit zult sterven. Lekker belangrijk.

Maak er het beste van - het feit dat je in Nederland woont an sich maakt je al tot een van de rijkste 2% ter wereld.

En ja, ik ben bekend met survivor bias.
Whatever...
pi_199605020
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 20:48 schreef Modus het volgende:

[..]

Ja want de wereld ligt aan iedereens voeten? Iedereen kan worden wat ie wil?
Tuurlijk niet. Je hebt altijd uitzonderingen. Daar had ik het niet over. Het is niet zwart-wit. Niet iedereen krijgt dezelfde kansen. Buiten het feit dat er uitzonderingen zijn, heb je in Nederland allerlei kansen om wat van je leven te maken. Die kansen moet je pakken.

En ja, als je er hard voor werkt dan kan je inderdaad worden wat je wil. Uiteraard heb je allerlei factoren dat niet voor iedereen geldt uiteraard.

Ik wil alleen zeggen dat werken iets is wat ons leven vult voor wat we kunnen doen. En dat je best een slechte dag mag hebben. Maar als je overal op gaat zeiken en het een anders schuld is kom je nergens. Je moet er zelf het beste van maken in het leven. Dat gaat niemand voor jou doen.
pi_199605742
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 21:49 schreef Modus het volgende:

[..]

Ja dat kan je willen, en heel lang heel hard proberen. Maar de kans dat het ook lukt, is vrij minimaal. Groter dan wanneer je niks probeert, ja uiteraard. Maar niet ook maar in de buurt komend bij iets van garanties. En zo wordt het altijd gebracht. "Als je wil kan je alles!" Dat is zulke totale bullcrap.

Dat wordt alleen maar gedacht door hele naïeve mensen en/of mensen die proberen iets te verdienen aan het uitdragen van die boodschap.

Vergeet ook niet dat succesvolle mensen nog wel eens onterecht alles aan hun eigen inspanningen toekennen en beweren dat geluk uiteraard helemaal geen rol gespeeld heeft.
Geluk van de juiste plaats op het juiste moment speelt zeker een rol. Maar bedenk ook dat iemand op die juiste plaats moest komen. Ik kan in mijn loopbaan heel veel geluk momenten aanwijzen, maar kan ook heel eerlijk zeggen dat die momenten niet geweest waren als ik niet door hard werken op die plaats was gekomen.

Nog steeds ben ik slechts een radertje die niet echt gemist zal worden als ik weg val. Maar toch heb ik het riant beter dan menig Nederlander. Maakbaar? Nee. Maar je berusten in je lot gaat het zeker niet beter maken.
pi_199605887
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 22:40 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Geluk van de juiste plaats op het juiste moment speelt zeker een rol. Maar bedenk ook dat iemand op die juiste plaats moest komen. Ik kan in mijn loopbaan heel veel geluk momenten aanwijzen, maar kan ook heel eerlijk zeggen dat die momenten niet geweest waren als ik niet door hard werken op die plaats was gekomen.

Nog steeds ben ik slechts een radertje die niet echt gemist zal worden als ik weg val. Maar toch heb ik het riant beter dan menig Nederlander. Maakbaar? Nee. Maar je berusten in je lot gaat het zeker niet beter maken.
Eens hiermee.

Hard werken om iets te willen bereiken is een van de voorwaarden om iets te bereiken in het leven. Zonder ''hard'' te werken kom je ook nergens, zo simpel is het.

Het leven is ook niet in 100% maakbaar. Daar hoort geluk ook een beetje bij. Waar ben je opgegroeid, hoe was je jeugd, had je een dak boven je hoofd, etc. Dat speelt uiteraard allemaal mee. Maar het onderliggende principe dat hard werken uiteindelijk ertoe leidt dat je ergens komt en iets bereikt in het leven geldt voor iedereen. Maar de weg daar naartoe is niet voor iedereen gelijk.

Iedereen heeft dan ook bumps on the road. Dat hoort bij het leven, ook bij het werk. Je kan steeds bij een werkgever terechtkomen waar je het niet kunt uithouden. Dat is pech en je moet ook een beetje geluk hebben hiermee. Maar om dan de handdoek in de ring te gooien en anderen de schuld te geven is zo makkelijk. Je kunt ook die ervaringen meepikken en verder zoeken wat wel bij je past. Het zal niet makkelijk zijn, zeker niet. Sinds wanneer is het leven an sich makkelijk en eerlijk? Het ligt er ook aan hoe je met tegenslagen omgaat. Je kunt dat omzetten in kracht of je kunt de handdoek in de ring gooien en opgeven.

En natuurlijk, je mag balen en je moet zelfs balen als iets niet helemaal gaat zoals je wil. We zijn mensen. Balen en huilen is menselijk en dat hoort er ook bij. laat je ook nooit zeggen dat je ook niet even mag balen als je wat tegenslagen hebt in het leven of werk.

Probeer die negatieve energie, ervaringen etc. om in nieuwe energie om door te gaan waarbij het echt wel mag om even te balen en emotioneel te zijn. Dat maakt ons ook gewoon mensen.
pi_199607053
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 22:50 schreef black-soldier het volgende:

[..]

Eens hiermee.

Hard werken om iets te willen bereiken is een van de voorwaarden om iets te bereiken in het leven. Zonder ''hard'' te werken kom je ook nergens, zo simpel is het.

Het leven is ook niet in 100% maakbaar. Daar hoort geluk ook een beetje bij. Waar ben je opgegroeid, hoe was je jeugd, had je een dak boven je hoofd, etc. Dat speelt uiteraard allemaal mee. Maar het onderliggende principe dat hard werken uiteindelijk ertoe leidt dat je ergens komt en iets bereikt in het leven geldt voor iedereen. Maar de weg daar naartoe is niet voor iedereen gelijk.

Iedereen heeft dan ook bumps on the road. Dat hoort bij het leven, ook bij het werk. Je kan steeds bij een werkgever terechtkomen waar je het niet kunt uithouden. Dat is pech en je moet ook een beetje geluk hebben hiermee. Maar om dan de handdoek in de ring te gooien en anderen de schuld te geven is zo makkelijk. Je kunt ook die ervaringen meepikken en verder zoeken wat wel bij je past. Het zal niet makkelijk zijn, zeker niet. Sinds wanneer is het leven an sich makkelijk en eerlijk? Het ligt er ook aan hoe je met tegenslagen omgaat. Je kunt dat omzetten in kracht of je kunt de handdoek in de ring gooien en opgeven.

En natuurlijk, je mag balen en je moet zelfs balen als iets niet helemaal gaat zoals je wil. We zijn mensen. Balen en huilen is menselijk en dat hoort er ook bij. laat je ook nooit zeggen dat je ook niet even mag balen als je wat tegenslagen hebt in het leven of werk.

Probeer die negatieve energie, ervaringen etc. om in nieuwe energie om door te gaan waarbij het echt wel mag om even te balen en emotioneel te zijn. Dat maakt ons ook gewoon mensen.
En wat je wil bereiken kunnen soms kleine stappen zijn en niet eens altijd in geld. Maar ook in ontwikkelkanden etc.
pi_199607266
werken is nooit leuk geweest?

Als er een manier is om dit fulltime thuis te doen is het nog draaglijk, in de bouw is het lastig...
Op maandag 26 juli 2021 17:30 schreef Ixnay het volgende:[/b]
Van alle terechte klachten ooit is deze het meest terechte.
pi_199607504
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 21:49 schreef Modus het volgende:

Vergeet ook niet dat succesvolle mensen nog wel eens onterecht alles aan hun eigen inspanningen toekennen en beweren dat geluk uiteraard helemaal geen rol gespeeld heeft.
Alle goede dingen in het leven komen door hard werken of skills en bij alle slechte dingen zijn ze genaaid door iets of iemand :') dat merk ik in ieder geval bij veel levensverhalen die ik hoor.
Facts don't care about your feelings
pi_199607915
Interessante discussie. Ik sluit me volledig aan bij Spanky78, hard werken vergroot je kans op succes en je kan bijsturen om dingen net even leuker te maken. Zo heb ik het ook altijd gedaan. Maar een garantie op succes is er helaas niet. En zelfs al doet de kans zich voor, ik merk bij mezelf, je moet het ook durven. En je moet bereid zijn om offers te maken.
pi_199608420
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 08:25 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Alle goede dingen in het leven komen door hard werken of skills en bij alle slechte dingen zijn ze genaaid door iets of iemand :') dat merk ik in ieder geval bij veel levensverhalen die ik hoor.
Erg cynisch. Er zullen er een paar zijn die zo denken, dat zijn absolute geluksvogels die in 2011 bitcoins hebben gekocht ofzo. Een beetje survivor bias heeft iedereen wel, inclusief ikzelf, maar types die jij beschrijft zullen meestal niet echt super succesvol zijn. Omdat zo'n houding namelijk echt niet helpt.

Wat mij betreft gaat het hand in hand.
1. Je moet de dingen doen waarvan je weet dat ze 'goed' zijn, maar die vaak ook oncomfortabel, risicovol of sociaal niet altijd geaccepteerd worden (risico nemen om voor jezelf te beginnen als je een goede baan hebt bijvoorbeeld)

2. Als je kansen krijgt, moet je ze ook pakken en hard werken om kansen om te zetten in daadwerkelijk succes. En dat vergt soms lef, risico en is soms gewoon helemaal niet zo leuk. Heel veel mensen zijn niet bereid om 'embrace the suck' te doen. Doorbijten als het nodig is. Die geven op, blijven in hun veilige en comfortabele omgeving.

3. Geluk heeft iedereen een aantal keer in zijn/haar leven. Net als pech. Sommigen krijgen meer of minder van het een of ander en een deel kun je niets mee. Een dodelijke ziekte, oorlog, natuurrampen kun je niets aan doen. Echter hoe je met geluk en pech omgaat ligt wel in eigen hand. Geluk maak je deels zelf door op de plekken te zijn waar je geluk kunt hebben (vergelijk het met een goede spits, die staat op de goede plek om te scoren, dat is niet alleen maar mazzel). En pech kun je op diverse manieren mee om gaan. Als je slachtoffer wilt zijn van het leven dan helpt jou dat niet. En zul je altijd zuur naar anderen kijken.

De mensen die ik ken die echt succesvol zijn hebben altijd ergens een nederigheid mbt de hulp, kansen, geluk die ze gehad hebben. Maar ze hebben ook kansen gepakt, het geluk niet voorbij laten gaan en keihard gewerkt als het niet meezat. En ze zien dat zelf ook vrij goed in, dat je beiden nodig hebt, inclusief enige intelligentie en gezondheid.

Figuren die dat niet doen eindigen vrijwel altijd ellendig. Die hebben een paar jaar 'mazzel', maar meestal eindigen ze ongelukkig, alleen, berooid en/of verslaafd etc. Omdat hun houding ze niet in staat stelt succesvol te blijven, zelfs na enorm veel geluk.
Whatever...
pi_199608826
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 09:59 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Erg cynisch. Er zullen er een paar zijn die zo denken, dat zijn absolute geluksvogels die in 2011 bitcoins hebben gekocht ofzo. Een beetje survivor bias heeft iedereen wel, inclusief ikzelf, maar types die jij beschrijft zullen meestal niet echt super succesvol zijn. Omdat zo'n houding namelijk echt niet helpt.

Dat klopt, ik ken weinig succesvolle mensen :D
Facts don't care about your feelings
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')