abonnement Unibet Coolblue
pi_199576630
quote:
0s.gif Op zondag 23 mei 2021 08:54 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

En wat als het wel aan mij ligt, hoe ver reikt mijn macht dan om daar verandering in aan te brengen? Zelfhulpgoeroe's spiegelen ons maar wat graag voor dat we van ons leven kunnen maken wat we willen. Ik zie zelf juist in die maakbaarheidsgedachte een bron van depressie. Palahniuk heeft daar treffend over geschreven: "We are the middle children of history, raised by television to believe that someday we'll be millionaires and movie stars and rock stars, but we won't. And we are just learning this fact."

Verwachtingen zijn interessante fenomenen. Ze zijn deels maatschappelijk bepaald. Je kunt ze aanpassen. Toch klinkt 'ik werk onvrijwillig op een plantage, maar keuzevrijheid geeft maar stress en wat is er lekkerder dan werken in de buitenlucht' niet echt bevredigend. Een gelukkige slaaf blijft een slaaf.

Da's dan meteen mijn innerlijke worsteling: wat mag ik verwachten van dit leven? Mijn verwachtingen maar eens beter bekijken is een complexere opdracht dan je misschien zou vermoeden.
Ik ben zelf iemand die niet zo van extremen is wat dit betreft. Je hebt een deel helemaal niet onder controle. Daar zou je je dan wat mij betreft ook niet druk over moeten maken. Dat is lastig, maar wel mogelijk. Daarnaast is het makkelijk om de negatieve kanten daarvan te bezien, maar het feit dat je in Nederland woont en hier een opleiding hebt kunnen doen zijn zaken waar je zonder invloed op te hebben gehad best mooi zijn. Maar ook daar, mazzel gehad maar dat is gewoon iets waar je verder weinig aan kunt doen.

Een deel heb je wel degelijk invloed. Alleen als je verwachtingen dermate hoog zijn dat het nauwelijks nog realistisch/haalbaar is, dan loop je het grootste deel van de tijd ontevreden rond en raak je langzaam verzuurd.

Zelf dee ik zaken altijd een beetje in: 1. Waar ik geen invloed op heb en daar moet je dan ook. Iet te ver verwachtingen van hebben. 2. Waar ik we invloed op heb mag ik van mezelf niet over zeuren (Nouja, mag wel, zolang ik er dan maar we iets aan doe).

Nu blijkt 2 vaak veel groter dan ik dacht. Ook zaken die onveranderbaar lijken kun je soms indirect beïnvloeden. Of je moet eerst de zaken dichtbij aanpakken om daarmee de ruimte te creeeren om het wel te kunnen veranderen. Als
Je verwachtingen te hoog en/of te ver weg liggen leveren ze frustratie op. Houd ze klein en dichtbij, voor verder weg heb je hoop en visie, maar accepteer dat je dat niet direct kunt sturen.

Zo ben ik van stagiair nu toch echt een van de mensen die de toekomst van een groot bedrijf bepaalt geworden. De mogelijkheid die ik nu heb om zaken te veranderen is hee groot maar niet oneindig. Maar we groter dan voorheen. Ik was hier nooit gekomen als ik eerder niet was begonnen met mijn eigen hoekje/invloedssfeer helemaal in te richten.

Daarnaast zijn er soms dingen te accepteren. Ik heb soms te maken met Nederlandse wetgeving die achterlijke eisen stelt aan administratie en registratie. Het is van de pot gerukt idioot, voor mensen die zelden nuttig werk hebben gedaan en leven in een papieren werkelijkheid. Daar kan ik heel sacherijnig over worden, zou ook terecht zijn. Ik kies er echter voor dit werk zo slim mogelijk te organiseren zodat het me zo min mogelijk gedoe oplevert. Dat maakt ruimte voor zinvoller werk en scheelt mij zo veel mogelijk frustratie. Het dee dat verblijft: soms moet je dat gewoon slikken. Gedachten op oneindig en doorheen bijten.
Whatever...
pi_199590706
Meerderheid van de loonslaven gaan ook gewoon met tegenzin naar werk hoor. Zie werk meer als iets dat een structuur in je leven brengt want een structuurloze leven maakt een mens lui en is depressie wekkend. Somberheid treedt op en je hebt al helemaal geen zin meer in leven.

Maar je vertelt ook weinig over jezelf. Ben je alleenstaande?
pi_199601483
Interessant topic en heb ik met veel interesse gevolgd.

Er zijn al best veel bruikbare en nuttige posts gedeeld. Maar ik zou ook mijn bijdrage willen leveren.

''In het leven moet je zelf de slingers ophangen''. Dit geldt ook goed voor werk. Je moet zelf proberen om het beste te maken van elke situatie, of in deze situatie, werk. Niemand ontkomt aan een negatief gevoel of emotie op of omtrent werk. Werk is, ook al is dat je hobby en je droom, het neemt niet weg dat ook dat soort werk negatieve emoties en momenten kan hebben. Ik ken er maar weinig die zeggen elke dag met 100% positiviteit naar werk te gaan. Mindere dagen heb je altijd en sommige onderdelen van je werk vind je ook wellicht minder leuk om te doen.

Maar dat is allemaal ''part of life''. We moeten werken om een dak boven ons hoofd te krijgen, eten op tafel te krijgen en ook nog eens sociale activiteiten ontplooien. Dit alles kunnen we niet zonder werk. Werk is dus iets wat we simpelweg ''moeten''. Het geeft betekenis aan ons leven en een dagbesteding. De hele dag niets doen leidt ook tot depressiviteit en de dagen lijken maar niet voorbij te gaan. Ook vond ik de opmerking dat je niet op alles invloed hebt een goede opmerking. Je kunt namelijk veel dingen niet beïnvloeden. Maar je hebt wel de keus om daar iets aan te doen (of niet). Als je een giftige werkplek hebt, dan is de keus om daar weg te gaan. Want een giftige werkplek geeft stress en negatieve gevoelens. Dat heeft ook weer invloed op je fysieke gesteldheid.

Vergeet ook niet om naar jezelf om te kijken. Kijk naar je eigen geestesgesteldheid, je mogelijkheden en kansen. Hard werken hoort erbij maar kijk ook goed naar je omgeving. Ik ken genoeg collega's die vertrokken. Dat heeft uiteraard uiteenlopende redenen, maar het feit dat ze weg zijn gegaan geeft mij wel aan dat het echt niet onoverkomelijk is om naar jouw eigen motivatie te kijken.

Stel nou dat je nooit meer hoeft te werken omdat je financieel onafhankelijk zou zijn. Hoe zou je je dan voelen? Verveel je je dan de hele dag of ga je toch weer aan het werk? Wellicht niet meer fulltime, maar paar dagen per week?

En vergeet niet te relativeren. We hebben het niet zo slecht met zijn allen. Je bent nergens aan gebonden wat je niet perse zou willen. Er zijn voldoende vacatures en carriéreswitches die ik heb gezien. Kijk om je heen, bedenk wat je wil en handel ernaar als je iets wil. De wereld ligt aan je voeten :)

Werk hard en doe je best. Laat zien dat je de wil hebt om te leren en dat je wil oppakken. Een opa van een vriend van mij zei toen een keer: ''als je hard werkt, je best doet en laat zien dat je wil leren, dan heb je al deuren geopend die je nu nog niet ziet. Al die open deuren leiden vervolgens tot nieuwe kansen, mogelijkheden en mentale en fysieke gezondheid''.
pi_199601590
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:44 schreef Stepperoller het volgende:
@:girlnextdoor. wat vind je van de reacties tot nu toe?
quote:
1s.gif Op maandag 24 mei 2021 11:17 schreef girlnextdoor. het volgende:

[..]

Precies. In onze maatschappij is het zo dat je dan al snel als failure wordt gezien en dat is wat zij waarschijnlijk niet wil.
Op dinsdag 10 mei 2022 20:00 schreef Souryhet volgende: Dan was ik fout, maar zover mijn radar gaat is die troela niet echt overtuigend en ze was een fan. Please dit riekt naar aandacht
  maandag 24 mei 2021 @ 19:27:02 #55
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_199601796
quote:
7s.gif Op zondag 16 mei 2021 00:41 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ben jij veeleisend voor jezelf en je omgeving?
Naar mijn omgeving toe niet. Ik vind het al snel prima. Ik maak ook niemand kapot om de fouten die degene maakt.

Enige wat ik verwacht is een bepaalde ethiek. En helaas is die wel eens ver te zoeken. Dat je normaal met werknemers om gaat en met respect naar de verantwoordelijkheden die ik heb.

Van mezelf verwacht ik dat ik de werkzaamheden uit kan voeren zodoende dat het bijdraagt aan het bedrijf en ik niet de kantjes er van af loop.

Op dit moment heb ik het zwaar met name door bedrijfspolitiek, waardoor ik regelmatig in conflicten kom.
  maandag 24 mei 2021 @ 19:33:09 #56
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199601902
quote:
1s.gif Op maandag 24 mei 2021 19:27 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Naar mijn omgeving toe niet. Ik vind het al snel prima. Ik maak ook niemand kapot om de fouten die degene maakt.

Enige wat ik verwacht is een bepaalde ethiek. En helaas is die wel eens ver te zoeken. Dat je normaal met werknemers om gaat en met respect naar de verantwoordelijkheden die ik heb.

Van mezelf verwacht ik dat ik de werkzaamheden uit kan voeren zodoende dat het bijdraagt aan het bedrijf en ik niet de kantjes er van af loop.

Op dit moment heb ik het zwaar met name door bedrijfspolitiek, waardoor ik regelmatig in conflicten kom.
Dan zul je wel veel herkennen in de posts van Claudia_x. Het standaard bedrijfsmodel kost jullie veel energie. Hiërarchisch, bureaucratisch, directief: het leidt tot zwakke werkethiek en teams die geen verantwoordelijkheid nemen.
Resistance is futile.
  maandag 24 mei 2021 @ 19:41:21 #57
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_199602061
quote:
7s.gif Op maandag 24 mei 2021 19:33 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dan zul je wel veel herkennen in de posts van Claudia_x. Het standaard bedrijfsmodel kost jullie veel energie. Hiërarchisch, bureaucratisch, directief: het leidt tot zwakke werkethiek en teams die geen verantwoordelijkheid nemen.
Ja, haar verhaal is precies het mijne. Al was mijn fantasie om in een winkel te gaan werken :+

Ik ben continu aan het trekken om allerlei zaken gedaan te krijgen. En die bedrijfspolitiek maakt dat heel erg lastig. En dan krijg je ook nog kritiek dat alles langzaam gaat door mensen die geen respect hebben voor je verantwoordelijkheden.

Ik heb uiteindelijk ook een aantal dingen verneukt en dan kom je in een vicieuze cirkel dat je harder moet werken dan iemand anders om nog iets gedaan te krijgen, terwijl de motivatie na alle obstakels steeds minder wordt, waardoor je steeds harder moet werken, enz :+

Maar goed, what to do :+
pi_199602206
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 19:07 schreef black-soldier het volgende:
En vergeet niet te relativeren. We hebben het niet zo slecht met zijn allen. Je bent nergens aan gebonden wat je niet perse zou willen. Er zijn voldoende vacatures en carriéreswitches die ik heb gezien. Kijk om je heen, bedenk wat je wil en handel ernaar als je iets wil. De wereld ligt aan je voeten :)
Ik vraag me altijd af, is dit nou gespeelde naïviteit of wat?
pi_199603030
quote:
7s.gif Op maandag 24 mei 2021 19:33 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dan zul je wel veel herkennen in de posts van Claudia_x. Het standaard bedrijfsmodel kost jullie veel energie. Hiërarchisch, bureaucratisch, directief: het leidt tot zwakke werkethiek en teams die geen verantwoordelijkheid nemen.
De vraag is: waarom kies je er voor er aan mee te doen? Ik verkies dat niet te doen en gek genoeg maakt mij dat enorm succesvol in een flinke multinational. Echt - de meeste conventies zitten in ons hoofd. Bijna altijd is er veel meer ruimte dan mensen zelf denken.

Onafhankelijk denkers worden door echte leiders gewaardeerd. En met wat geluk kun je zelf leider worden.

Be the change you want to see in the world.
Whatever...
pi_199603031
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 19:49 schreef Modus het volgende:

[..]

Ik vraag me altijd af, is dit nou gespeelde naïviteit of wat?
Nee, dat is relativering.
pi_199603316
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 20:36 schreef black-soldier het volgende:

[..]

Nee, dat is relativering.
Ja want de wereld ligt aan iedereens voeten? Iedereen kan worden wat ie wil?
pi_199603755
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 20:48 schreef Modus het volgende:

[..]

Ja want de wereld ligt aan iedereens voeten? Iedereen kan worden wat ie wil?
Née, maar iedereen kan er wel iets moois van maken. Dat geldt voor mensen in Nederland die niet de pech hebben een flinke beperking op te lopen oid gemiddeld gewoon wel.

Wat ik zie is dat mensen heel vaak vanalles willen en verwachten, maar er zelden de moeite voor willen doen die het kost. Dat geldt voor inspanning door studie, training, oefening, maar net zo goed voor lef tonen, persoonlijk risico nemen, moeilijke gesprekken voeren, doorzetten als het tegen zit of echt gaan voor iets waar jij in gelooft. Dat is moeilijk. Soms extreem moeilijk.

En je hoeft al die moeite niet te doen, maar verwacht dan ook niet de resultaten. En zelfs als je alle moeite wel doet krijg je niet altijd het gewenste resultaat. Alleen de kans erop us groter.

Dat is het leven. Werk hard, zoek het mooie in alles en geniet een beetje. Zolang je gezond bent moet er iets moois can te maken zijn.

En ja, je bent in staat je gedachten te sturen en positiever te maken. Gedachten die je niet helpen moet je niet zo veel aandacht geven. Gedachten die je verder helpen, positief en negatief zijn degenen die je juist meer aandacht kunt geven. En als je dan klaar bent met werken hoef je ook even niets. Ik ga dan een uurtje hardlopen of naar de sportschool, iets doen waardoor ik even alleen aan het ‘doen’ ben om de ‘thought train’ even achter te laten.
Whatever...
pi_199603920
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 21:08 schreef Spanky78 het volgende:

En je hoeft al die moeite niet te doen, maar verwacht dan ook niet de resultaten. En zelfs als je alle moeite wel doet krijg je niet altijd het gewenste resultaat. Alleen de kans erop us groter.
Ja, ongeveer 0,001%.

Ja je hebt theoretisch gelijk maar de overgrote meerderheid van de werkende mens is gewoon een inwisselbaar radertje in het geheel en zal dat altijd blijven, alle inspanningen ten spijt. De wereld is niet maakbaar.
pi_199604679
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 21:14 schreef Modus het volgende:

[..]

Ja, ongeveer 0,001%.

Ja je hebt theoretisch gelijk maar de overgrote meerderheid van de werkende mens is gewoon een inwisselbaar radertje in het geheel en zal dat altijd blijven, alle inspanningen ten spijt. De wereld is niet maakbaar.
Oneens. Het is niet helemaal maakbaar, maar zeker in Nederland zit bijna niemand vast, behalve in zijn eigen comfortabele hoekje.

je kunt door je gedrag te veranderen echt een heel eind komen. Dat fatalistisch gedoe helpt helemaal niets. Zelfs al zou er niets maakbaar zijn zou ik nog optimisme verkiezen.

Natuurlijk heb ik ‘survivor bias’. Maar uiteindelijk is accepteren waar je staat en van daaruit bouwen aan iets van een toekomst in Nederland gewoon prima mogelijk. Maar zolang jij zelf kiest om een inwisselbaar radertje te zijn, zul je dat worden, zijn en blijven, totdat je besluit dat niet meer te zijn.
Whatever...
pi_199604777
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 21:44 schreef Spanky78 het volgende:

Natuurlijk heb ik ‘survivor bias’. Maar uiteindelijk is accepteren waar je staat en van daaruit bouwen aan iets van een toekomst in Nederland gewoon prima mogelijk. Maar zolang jij zelf kiest om een inwisselbaar radertje te zijn, zul je dat worden, zijn en blijven, totdat je besluit dat niet meer te zijn.
Ja dat kan je willen, en heel lang heel hard proberen. Maar de kans dat het ook lukt, is vrij minimaal. Groter dan wanneer je niks probeert, ja uiteraard. Maar niet ook maar in de buurt komend bij iets van garanties. En zo wordt het altijd gebracht. "Als je wil kan je alles!" Dat is zulke totale bullcrap.

Dat wordt alleen maar gedacht door hele naïeve mensen en/of mensen die proberen iets te verdienen aan het uitdragen van die boodschap.

Vergeet ook niet dat succesvolle mensen nog wel eens onterecht alles aan hun eigen inspanningen toekennen en beweren dat geluk uiteraard helemaal geen rol gespeeld heeft.

[ Bericht 3% gewijzigd door Modus op 24-05-2021 21:55:44 ]
pi_199605011
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 21:49 schreef Modus het volgende:

[..]

Ja dat kan je willen, en heel lang heel hard proberen. Maar de kans dat het ook lukt, is vrij minimaal. Groter dan wanneer je niks probeert, ja uiteraard. Maar niet ook maar in de buurt komend bij iets van garanties. En zo wordt het altijd gebracht. "Als je wil kan je alles!" Dat is zulke totale bullcrap.

Dat wordt alleen maar gedacht door hele naïeve mensen en/of mensen die proberen iets te verdienen aan het uitdragen van die boodschap.

Vergeet ook niet dat succesvolle mensen nog wel eens onterecht alles aan hun eigen inspanningen toekennen en beweren dat geluk uiteraard helemaal geen rol gespeeld heeft.
Er zijn geen garanties, behalve dat je ooit zult sterven. Lekker belangrijk.

Maak er het beste van - het feit dat je in Nederland woont an sich maakt je al tot een van de rijkste 2% ter wereld.

En ja, ik ben bekend met survivor bias.
Whatever...
pi_199605020
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 20:48 schreef Modus het volgende:

[..]

Ja want de wereld ligt aan iedereens voeten? Iedereen kan worden wat ie wil?
Tuurlijk niet. Je hebt altijd uitzonderingen. Daar had ik het niet over. Het is niet zwart-wit. Niet iedereen krijgt dezelfde kansen. Buiten het feit dat er uitzonderingen zijn, heb je in Nederland allerlei kansen om wat van je leven te maken. Die kansen moet je pakken.

En ja, als je er hard voor werkt dan kan je inderdaad worden wat je wil. Uiteraard heb je allerlei factoren dat niet voor iedereen geldt uiteraard.

Ik wil alleen zeggen dat werken iets is wat ons leven vult voor wat we kunnen doen. En dat je best een slechte dag mag hebben. Maar als je overal op gaat zeiken en het een anders schuld is kom je nergens. Je moet er zelf het beste van maken in het leven. Dat gaat niemand voor jou doen.
pi_199605742
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 21:49 schreef Modus het volgende:

[..]

Ja dat kan je willen, en heel lang heel hard proberen. Maar de kans dat het ook lukt, is vrij minimaal. Groter dan wanneer je niks probeert, ja uiteraard. Maar niet ook maar in de buurt komend bij iets van garanties. En zo wordt het altijd gebracht. "Als je wil kan je alles!" Dat is zulke totale bullcrap.

Dat wordt alleen maar gedacht door hele naïeve mensen en/of mensen die proberen iets te verdienen aan het uitdragen van die boodschap.

Vergeet ook niet dat succesvolle mensen nog wel eens onterecht alles aan hun eigen inspanningen toekennen en beweren dat geluk uiteraard helemaal geen rol gespeeld heeft.
Geluk van de juiste plaats op het juiste moment speelt zeker een rol. Maar bedenk ook dat iemand op die juiste plaats moest komen. Ik kan in mijn loopbaan heel veel geluk momenten aanwijzen, maar kan ook heel eerlijk zeggen dat die momenten niet geweest waren als ik niet door hard werken op die plaats was gekomen.

Nog steeds ben ik slechts een radertje die niet echt gemist zal worden als ik weg val. Maar toch heb ik het riant beter dan menig Nederlander. Maakbaar? Nee. Maar je berusten in je lot gaat het zeker niet beter maken.
pi_199605887
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 22:40 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Geluk van de juiste plaats op het juiste moment speelt zeker een rol. Maar bedenk ook dat iemand op die juiste plaats moest komen. Ik kan in mijn loopbaan heel veel geluk momenten aanwijzen, maar kan ook heel eerlijk zeggen dat die momenten niet geweest waren als ik niet door hard werken op die plaats was gekomen.

Nog steeds ben ik slechts een radertje die niet echt gemist zal worden als ik weg val. Maar toch heb ik het riant beter dan menig Nederlander. Maakbaar? Nee. Maar je berusten in je lot gaat het zeker niet beter maken.
Eens hiermee.

Hard werken om iets te willen bereiken is een van de voorwaarden om iets te bereiken in het leven. Zonder ''hard'' te werken kom je ook nergens, zo simpel is het.

Het leven is ook niet in 100% maakbaar. Daar hoort geluk ook een beetje bij. Waar ben je opgegroeid, hoe was je jeugd, had je een dak boven je hoofd, etc. Dat speelt uiteraard allemaal mee. Maar het onderliggende principe dat hard werken uiteindelijk ertoe leidt dat je ergens komt en iets bereikt in het leven geldt voor iedereen. Maar de weg daar naartoe is niet voor iedereen gelijk.

Iedereen heeft dan ook bumps on the road. Dat hoort bij het leven, ook bij het werk. Je kan steeds bij een werkgever terechtkomen waar je het niet kunt uithouden. Dat is pech en je moet ook een beetje geluk hebben hiermee. Maar om dan de handdoek in de ring te gooien en anderen de schuld te geven is zo makkelijk. Je kunt ook die ervaringen meepikken en verder zoeken wat wel bij je past. Het zal niet makkelijk zijn, zeker niet. Sinds wanneer is het leven an sich makkelijk en eerlijk? Het ligt er ook aan hoe je met tegenslagen omgaat. Je kunt dat omzetten in kracht of je kunt de handdoek in de ring gooien en opgeven.

En natuurlijk, je mag balen en je moet zelfs balen als iets niet helemaal gaat zoals je wil. We zijn mensen. Balen en huilen is menselijk en dat hoort er ook bij. laat je ook nooit zeggen dat je ook niet even mag balen als je wat tegenslagen hebt in het leven of werk.

Probeer die negatieve energie, ervaringen etc. om in nieuwe energie om door te gaan waarbij het echt wel mag om even te balen en emotioneel te zijn. Dat maakt ons ook gewoon mensen.
pi_199607053
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 22:50 schreef black-soldier het volgende:

[..]

Eens hiermee.

Hard werken om iets te willen bereiken is een van de voorwaarden om iets te bereiken in het leven. Zonder ''hard'' te werken kom je ook nergens, zo simpel is het.

Het leven is ook niet in 100% maakbaar. Daar hoort geluk ook een beetje bij. Waar ben je opgegroeid, hoe was je jeugd, had je een dak boven je hoofd, etc. Dat speelt uiteraard allemaal mee. Maar het onderliggende principe dat hard werken uiteindelijk ertoe leidt dat je ergens komt en iets bereikt in het leven geldt voor iedereen. Maar de weg daar naartoe is niet voor iedereen gelijk.

Iedereen heeft dan ook bumps on the road. Dat hoort bij het leven, ook bij het werk. Je kan steeds bij een werkgever terechtkomen waar je het niet kunt uithouden. Dat is pech en je moet ook een beetje geluk hebben hiermee. Maar om dan de handdoek in de ring te gooien en anderen de schuld te geven is zo makkelijk. Je kunt ook die ervaringen meepikken en verder zoeken wat wel bij je past. Het zal niet makkelijk zijn, zeker niet. Sinds wanneer is het leven an sich makkelijk en eerlijk? Het ligt er ook aan hoe je met tegenslagen omgaat. Je kunt dat omzetten in kracht of je kunt de handdoek in de ring gooien en opgeven.

En natuurlijk, je mag balen en je moet zelfs balen als iets niet helemaal gaat zoals je wil. We zijn mensen. Balen en huilen is menselijk en dat hoort er ook bij. laat je ook nooit zeggen dat je ook niet even mag balen als je wat tegenslagen hebt in het leven of werk.

Probeer die negatieve energie, ervaringen etc. om in nieuwe energie om door te gaan waarbij het echt wel mag om even te balen en emotioneel te zijn. Dat maakt ons ook gewoon mensen.
En wat je wil bereiken kunnen soms kleine stappen zijn en niet eens altijd in geld. Maar ook in ontwikkelkanden etc.
pi_199607266
werken is nooit leuk geweest?

Als er een manier is om dit fulltime thuis te doen is het nog draaglijk, in de bouw is het lastig...
Op maandag 26 juli 2021 17:30 schreef Ixnay het volgende:[/b]
Van alle terechte klachten ooit is deze het meest terechte.
pi_199607504
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 21:49 schreef Modus het volgende:

Vergeet ook niet dat succesvolle mensen nog wel eens onterecht alles aan hun eigen inspanningen toekennen en beweren dat geluk uiteraard helemaal geen rol gespeeld heeft.
Alle goede dingen in het leven komen door hard werken of skills en bij alle slechte dingen zijn ze genaaid door iets of iemand :') dat merk ik in ieder geval bij veel levensverhalen die ik hoor.
Facts don't care about your feelings
pi_199607915
Interessante discussie. Ik sluit me volledig aan bij Spanky78, hard werken vergroot je kans op succes en je kan bijsturen om dingen net even leuker te maken. Zo heb ik het ook altijd gedaan. Maar een garantie op succes is er helaas niet. En zelfs al doet de kans zich voor, ik merk bij mezelf, je moet het ook durven. En je moet bereid zijn om offers te maken.
pi_199608420
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 08:25 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Alle goede dingen in het leven komen door hard werken of skills en bij alle slechte dingen zijn ze genaaid door iets of iemand :') dat merk ik in ieder geval bij veel levensverhalen die ik hoor.
Erg cynisch. Er zullen er een paar zijn die zo denken, dat zijn absolute geluksvogels die in 2011 bitcoins hebben gekocht ofzo. Een beetje survivor bias heeft iedereen wel, inclusief ikzelf, maar types die jij beschrijft zullen meestal niet echt super succesvol zijn. Omdat zo'n houding namelijk echt niet helpt.

Wat mij betreft gaat het hand in hand.
1. Je moet de dingen doen waarvan je weet dat ze 'goed' zijn, maar die vaak ook oncomfortabel, risicovol of sociaal niet altijd geaccepteerd worden (risico nemen om voor jezelf te beginnen als je een goede baan hebt bijvoorbeeld)

2. Als je kansen krijgt, moet je ze ook pakken en hard werken om kansen om te zetten in daadwerkelijk succes. En dat vergt soms lef, risico en is soms gewoon helemaal niet zo leuk. Heel veel mensen zijn niet bereid om 'embrace the suck' te doen. Doorbijten als het nodig is. Die geven op, blijven in hun veilige en comfortabele omgeving.

3. Geluk heeft iedereen een aantal keer in zijn/haar leven. Net als pech. Sommigen krijgen meer of minder van het een of ander en een deel kun je niets mee. Een dodelijke ziekte, oorlog, natuurrampen kun je niets aan doen. Echter hoe je met geluk en pech omgaat ligt wel in eigen hand. Geluk maak je deels zelf door op de plekken te zijn waar je geluk kunt hebben (vergelijk het met een goede spits, die staat op de goede plek om te scoren, dat is niet alleen maar mazzel). En pech kun je op diverse manieren mee om gaan. Als je slachtoffer wilt zijn van het leven dan helpt jou dat niet. En zul je altijd zuur naar anderen kijken.

De mensen die ik ken die echt succesvol zijn hebben altijd ergens een nederigheid mbt de hulp, kansen, geluk die ze gehad hebben. Maar ze hebben ook kansen gepakt, het geluk niet voorbij laten gaan en keihard gewerkt als het niet meezat. En ze zien dat zelf ook vrij goed in, dat je beiden nodig hebt, inclusief enige intelligentie en gezondheid.

Figuren die dat niet doen eindigen vrijwel altijd ellendig. Die hebben een paar jaar 'mazzel', maar meestal eindigen ze ongelukkig, alleen, berooid en/of verslaafd etc. Omdat hun houding ze niet in staat stelt succesvol te blijven, zelfs na enorm veel geluk.
Whatever...
pi_199608826
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 09:59 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Erg cynisch. Er zullen er een paar zijn die zo denken, dat zijn absolute geluksvogels die in 2011 bitcoins hebben gekocht ofzo. Een beetje survivor bias heeft iedereen wel, inclusief ikzelf, maar types die jij beschrijft zullen meestal niet echt super succesvol zijn. Omdat zo'n houding namelijk echt niet helpt.

Dat klopt, ik ken weinig succesvolle mensen :D
Facts don't care about your feelings
pi_199609426
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 mei 2021 23:00 schreef Janneke141 het volgende:
Het meest simpele antwoord: door iets te gaan doen wat je leuk vindt, en dat je voldoening geeft.

Waar ligt je interesse? Waar ben je goed in? Welke voorbeelden heb je, buiten je directe familie, die wel de goede kanten laten zien?
Nee. AUB geen non-advies als deze. Is in dezelfde trant als 'wees jezelf' en 'geloof jezelf' en 'volg je hart' etc.
Op maandag 26 juli 2021 17:30 schreef Ixnay het volgende:[/b]
Van alle terechte klachten ooit is deze het meest terechte.
pi_199618766
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 05:58 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

En wat je wil bereiken kunnen soms kleine stappen zijn en niet eens altijd in geld. Maar ook in ontwikkelkanden etc.
Mee eens.

Het gaat meestal in kleine stappen. En soms voelt het niet zo. Maar ook daarom zijn secundaire voorwaarden belangrijk. Wat kan je leren en hoe kan je dat bereiken? Maar een goed werkcultuur is net zo belangrijk.
pi_199619018
quote:
1s.gif Op maandag 24 mei 2021 21:08 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Née, maar iedereen kan er wel iets moois van maken. Dat geldt voor mensen in Nederland die niet de pech hebben een flinke beperking op te lopen oid gemiddeld gewoon wel.

Wat ik zie is dat mensen heel vaak vanalles willen en verwachten, maar er zelden de moeite voor willen doen die het kost. Dat geldt voor inspanning door studie, training, oefening, maar net zo goed voor lef tonen, persoonlijk risico nemen, moeilijke gesprekken voeren, doorzetten als het tegen zit of echt gaan voor iets waar jij in gelooft. Dat is moeilijk. Soms extreem moeilijk.

En je hoeft al die moeite niet te doen, maar verwacht dan ook niet de resultaten. En zelfs als je alle moeite wel doet krijg je niet altijd het gewenste resultaat. Alleen de kans erop us groter.

Dat is het leven. Werk hard, zoek het mooie in alles en geniet een beetje. Zolang je gezond bent moet er iets moois can te maken zijn.
Ik kan hier niet zoveel mee omdat ik me niet aangesproken voel. Ik werk hard, doe m'n best, neem risico's, spreek me uit. In m'n werk ben ik dan ook succesvol, alleen maakt dat me niet (per definitie) gelukkig.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_199619208
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 21:26 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Ik kan hier niet zoveel mee omdat ik me niet aangesproken voel. Ik werk hard, doe m'n best, neem risico's, spreek me uit. In m'n werk ben ik dan ook succesvol, alleen maakt dat me niet (per definitie) gelukkig.
Er zijn ook veel mensen die er op een gegeven moment achter komen dat ze dat niet uit werk kunnen halen. Die 'nemen dan genoegen' met een 6/10 baan ofzo, en halen hun bevrediging/uitdaging/anders uit dingen buiten werk.

Da's niet altijd makkelijk want buiten fulltime werken om blijft er nou eenmaal niet zo heel veel tijd over voor andere dingen.

Vergeet ook niet dat werk niet in eerste instantie bestaat om leuk te zijn.
pi_199619315
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 21:26 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Ik kan hier niet zoveel mee omdat ik me niet aangesproken voel. Ik werk hard, doe m'n best, neem risico's, spreek me uit. In m'n werk ben ik dan ook succesvol, alleen maakt dat me niet (per definitie) gelukkig.
Spanky78 en jij hebben beiden gelijk.

Het ligt allemaal in het midden en nog belangrijker, per persoon. Iedereen is uiteraard anders en heeft andere behoeften en ambitie.

Ik snap Spanky78 dat je hard moet werken om kansen en deuren te openen. Dat gaat niet gebeuren als je dat niet wil of dat je daar toch niet zoveel trek in hebt en dat niet bij je past. Dat kan allemaal is echt niet erg. Ik denk ook dat als je hard werkt, je goed je best doet en laat zien dat je wil, dat er dan deuren openen en je dan de resultaten kunt zien.

Maar ik begrijp Claudia ook erg goed! Ook zij heeft gelijk. Het is niet zo dat iemand hier de waarheid heeft. Iedereen moet dit voor zichzelf bedenken en uitvogelen. Als iemand totaal niet kan trekken om een kantoorbaan te hebben maar graag iets praktisch wil doen, dan is dat ook prima. Daar is ook niets mis mee. Je hebt ook mensen die ook dingen doen die ze oprecht leuk vinden, ook al kost het veel tijd en is de werkdruk hoog. Aan werkdruk ontkom je nergens. Maar het onderliggende plezier is er wel. Als je dat niet hebt, dan is het zwaar.

Ook gaan mensen iets anders doen dat minder goed verdient, maar wel echt veel leuker vinden dan wat ze nu doen. Dat is allemaal prima.
pi_199619401
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 21:34 schreef Modus het volgende:

[..]

Er zijn ook veel mensen die er op een gegeven moment achter komen dat ze dat niet uit werk kunnen halen. Die 'nemen dan genoegen' met een 6/10 baan ofzo, en halen hun bevrediging/uitdaging/anders uit dingen buiten werk.

Da's niet altijd makkelijk want buiten fulltime werken om blijft er nou eenmaal niet zo heel veel tijd over voor andere dingen.

Vergeet ook niet dat werk niet in eerste instantie bestaat om leuk te zijn.
Wat je zegt zie ik ook in de praktijk.

Mensen die veel verdienen zijn uiteindelijk iets anders gaan doen wat minder verdiende (maar echt niet slecht). Als je eenmaal een bepaalde salaris gewend bent, dan is het mentaal moeilijk om met minder genoegen te nemen. Maar alsnog zie ik veel mensen die uiteindelijk een 5 of 6/10 baan nemen. Verdient minder (niet slecht), net zoveel werkdruk en stress elke dag. Maar toch blijven de mensen bij deze baan. Ik hoor van die mensen dat zij de werkzaamheden gewoon erg leuk vinden.

Dat mensen zeggen dat je hart volgen bullshit is, dan is dat echt onzin. Je moet echt wel tot een bepaalde hoogte je werk leuk vinden. Zeker niet 10 uit 10. Waar de grens ligt, ligt per persoon.

Een tip voor iedereen hier: op Spotify heb je een podcast over jonge professionals die een carriereswitch hebben gedaan. Erg interessant en ook dat veel mensen met dit probleem rondloopt: Baanbrekers
pi_199619529
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 21:34 schreef Modus het volgende:

[..]

Er zijn ook veel mensen die er op een gegeven moment achter komen dat ze dat niet uit werk kunnen halen. Die 'nemen dan genoegen' met een 6/10 baan ofzo, en halen hun bevrediging/uitdaging/anders uit dingen buiten werk.

Da's niet altijd makkelijk want buiten fulltime werken om blijft er nou eenmaal niet zo heel veel tijd over voor andere dingen.

Vergeet ook niet dat werk niet in eerste instantie bestaat om leuk te zijn.
Ik kan daar ook niks mee, het idee dat werk niet bestaat om leuk te zijn. Da's me te calvinistisch, alsof er een intentie achter zit en werk een straf is voor de zondeval. Ik voel me geen speelbal van god, geen slachtoffer van het kapitalisme, geen willoze werknemer.

Een parttime baan nemen en de rest van de tijd met plezierige activiteiten vullen is een optie. Ik vind het alleen nogal wat om een groot deel van mijn tijd te vullen met iets wat me geen voldoening geeft. Ik denk ook niet dat mijn probleem zou zijn opgelost als ik morgen de loterij zou winnen en zou kunnen doen dat ik wil. Dan zou ik me waarschijnlijk nog steeds afvragen wat me dan precies voldoening brengt. De noodzaak om te werken zorgt in ieder geval nog voor de noodzaak om actief bezig te zijn met die vraag.

Ik vind dat de gevoelens over werk hier erg gerationaliseerd worden. Laat ik voorop stellen dat mijn twijfels over werk eenvoudigweg begonnen met het hebben van een rotgevoel. Ik had daar niet meteen een verklaring voor paraat. Misschien zijn anderen voor zichzelf een open boek. Ik vind het tamelijk lastig om vragen te beantwoorden als 'waar komen je verwachtingen vandaan?' en 'welk doel wil je in je leven bereiken'? Ik heb geen flauw idee. 't Leven is in feite zonder betekenis en zonder doel en hetgeen ik ervan verwacht is vermoedelijk een combinatie van nature en nurture.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_199619669
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 21:44 schreef black-soldier het volgende:

Een tip voor iedereen hier: op Spotify heb je een podcast over jonge professionals die een carriereswitch hebben gedaan. Erg interessant en ook dat veel mensen met dit probleem rondloopt: Baanbrekers
Dank voor de tip!

Ik ben zelf gefascineerd door de levensloop van Wittgenstein: in een ontieglijk rijk nest geboren, afstand gedaan van z'n fortuin, meermalen gestopt met zijn academische carrière, vrijwillig in een oorlog gaan vechten. Een onaangename man maar ook een groot denker - en een dolende ziel.

Vanwege z'n levensloop heb ik ook de biografie van Gordon Ramsay gelezen. Want ook die vond ik fascinerend: een roeping hebben als voetballer, door een blessure moeten stoppen met je carrière en dan een tweede roeping 'vinden' en daar héél goed in worden. Ik vind dat van een groots doorzettingsvermogen getuigen en een bewonderenswaardige vindingrijkheid.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_199619796
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 21:51 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Ik kan daar ook niks mee, het idee dat werk niet bestaat om leuk te zijn. Da's me te calvinistisch, alsof er een intentie achter zit en werk een straf is voor de zondeval. Ik voel me geen speelbal van god, geen slachtoffer van het kapitalisme, geen willoze werknemer.
Wat ik bedoel is dat tegenwoordig heel erg gedaan wordt (en gestimuleerd van jongs af aan) alsof werken het hoogst bereikbare is, en dat het altijd top top leuk leuk is. Dat is gewoon niet zo, en kan ook niet zo zijn, omdat wat ik al zei, het doel van werk is niet leuk te zijn, het eerste doel van werk is op wat voor manier dan ook een bijdrage leveren aan de maatschappij. Als dat dan leuk is om te doen, is dat mooi meegenomen, maar voor heel veel mensen is werk helemaal niet leuk, of iig niet heel erg leuk. Snap je wat ik bedoel? Misschien heb je onbewust wel allerlei verwachtingen die minder realistisch (b)lijken te zijn.
quote:
Een parttime baan nemen en de rest van de tijd met plezierige activiteiten vullen is een optie. Ik vind het alleen nogal wat om een groot deel van mijn tijd te vullen met iets wat me geen voldoening geeft. Ik denk ook niet dat mijn probleem zou zijn opgelost als ik morgen de loterij zou winnen en zou kunnen doen dat ik wil. Dan zou ik me waarschijnlijk nog steeds afvragen wat me dan precies voldoening brengt. De noodzaak om te werken zorgt in ieder geval nog voor de noodzaak om actief bezig te zijn met die vraag.

Ik vind dat de gevoelens over werk hier erg gerationaliseerd worden. Laat ik voorop stellen dat mijn twijfels over werk eenvoudigweg begonnen met het hebben van een rotgevoel. Ik had daar niet meteen een verklaring voor paraat. Misschien zijn anderen voor zichzelf een open boek. Ik vind het tamelijk lastig om vragen te beantwoorden als 'waar komen je verwachtingen vandaan?' en 'welk doel wil je in je leven bereiken'? Ik heb geen flauw idee. 't Leven is in feite zonder betekenis en zonder doel en hetgeen ik ervan verwacht is vermoedelijk een combinatie van nature en nurture.
En als ik dit zo lees (en voorgaande posts), weet je gewoon niet zo goed wat je met het leven aanmoet, en niet pas sinds kort. Ms ook wel zo'n 'is dit het nou'-gevoel. Dan kan werk behoorlijk in de weg zitten, want mentaal tot rust komen om daar eens goed over na te denken is dan wel nodig, en werk dendert daar altijd maar overheen en kost simpelweg heel veel tijd van je leven, direct en indirect.
pi_199619876
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 22:04 schreef Modus het volgende:

En als ik dit zo lees (en voorgaande posts), weet je gewoon niet zo goed wat je met het leven aanmoet, en niet pas sinds kort. Ms ook wel zo'n 'is dit het nou'-gevoel. Dan kan werk behoorlijk in de weg zitten, want mentaal tot rust komen om daar eens goed over na te denken is dan wel nodig, en werk dendert daar altijd maar overheen en kost simpelweg heel veel tijd van je leven, direct en indirect.
Ik denk dat dat voor heel veel mensen geldt die geen 'roeping' voelen. Naarmate je ouder wordt, weet je beter waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Dat heb ik ook. In die zin ben ik verder dan toen ik 18 was en een studie moest kiezen. Mentale rust gaat mij niet ineens een geweldig inzicht geven. Ik geloof meer in dingen doen, niet blijven piekeren of bij de pakken neer gaan zitten. Probeer iets, kijk of je het leuk vindt
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_199619921
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 22:09 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Ik denk dat dat voor heel veel mensen geldt die geen 'roeping' voelen. Naarmate je ouder wordt, weet je beter waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Dat heb ik ook. In die zin ben ik verder dan toen ik 18 was en een studie moest kiezen. Mentale rust gaat mij niet ineens een geweldig inzicht geven. Ik geloof meer in dingen doen, niet blijven piekeren of bij de pakken neer gaan zitten. Probeer iets, kijk of je het leuk vindt
Oke maar het is je dus niet helemaal duidelijk wat voor baan hierbij hoort?
  dinsdag 25 mei 2021 @ 22:12:20 #87
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_199619931
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 21:59 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Dank voor de tip!

Ik ben zelf gefascineerd door de levensloop van Wittgenstein: in een ontieglijk rijk nest geboren, afstand gedaan van z'n fortuin, meermalen gestopt met zijn academische carrière, vrijwillig in een oorlog gaan vechten. Een onaangename man maar ook een groot denker - en een dolende ziel.

Vanwege z'n levensloop heb ik ook de biografie van Gordon Ramsay gelezen. Want ook die vond ik fascinerend: een roeping hebben als voetballer, door een blessure moeten stoppen met je carrière en dan een tweede roeping 'vinden' en daar héél goed in worden. Ik vind dat van een groots doorzettingsvermogen getuigen en een bewonderenswaardige vindingrijkheid.
Ik noem een Bram Peper en een John de Bever :P
pi_199619991
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 22:11 schreef Modus het volgende:

[..]

Oke maar het is je dus niet helemaal duidelijk wat voor baan hierbij hoort?
Ik kan wel een lijstje maken. En ik heb vrij serieuze tests gedaan om te kijken of ik iets over het hoofd zag. Maar het is de vraag of die banen in de praktijk zo goed uitpakken. Ik zou bijvoorbeeld een uitstekende consultant zijn, maar moet er niet aan denken om voor McKinsey te werken.

Een optie die ik hier niet onbenoemd wil laten, is dat ik zelf nog heb gekeken naar een opleiding bij de Open Universiteit. Ik vind het prettig dat je per module betaalt zodat je geen fortuin kwijt bent als je gaandeweg ontdekt dat iets het toch niet is.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_199620002
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 21:51 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Ik kan daar ook niks mee, het idee dat werk niet bestaat om leuk te zijn. Da's me te calvinistisch, alsof er een intentie achter zit en werk een straf is voor de zondeval. Ik voel me geen speelbal van god, geen slachtoffer van het kapitalisme, geen willoze werknemer.

Een parttime baan nemen en de rest van de tijd met plezierige activiteiten vullen is een optie. Ik vind het alleen nogal wat om een groot deel van mijn tijd te vullen met iets wat me geen voldoening geeft. Ik denk ook niet dat mijn probleem zou zijn opgelost als ik morgen de loterij zou winnen en zou kunnen doen dat ik wil. Dan zou ik me waarschijnlijk nog steeds afvragen wat me dan precies voldoening brengt. De noodzaak om te werken zorgt in ieder geval nog voor de noodzaak om actief bezig te zijn met die vraag.

Ik vind dat de gevoelens over werk hier erg gerationaliseerd worden. Laat ik voorop stellen dat mijn twijfels over werk eenvoudigweg begonnen met het hebben van een rotgevoel. Ik had daar niet meteen een verklaring voor paraat. Misschien zijn anderen voor zichzelf een open boek. Ik vind het tamelijk lastig om vragen te beantwoorden als 'waar komen je verwachtingen vandaan?' en 'welk doel wil je in je leven bereiken'? Ik heb geen flauw idee. 't Leven is in feite zonder betekenis en zonder doel en hetgeen ik ervan verwacht is vermoedelijk een combinatie van nature en nurture.
Die laatste vragen van jou, die worden ook in de podcast best vaak opgeworpen door mensen die uiteindelijk iets anders zijn gaan doen. Ze volgden het onderwijssysteem, kozen iets wat voor de hand leek maar uiteindelijk was het niets voor hun. Maar het is ook een bepaald gevoel dat je altijd wel heeft getrokken maar dat je daar niet voor koos omdat dat niet voor de hand lag.

Dit zijn ook vragen die heel valide zijn. Je moet namelijk nog erg lang tot je met pensioen bent. Als je iets doet wat je echt 100% niet leuk vindt, dan gaan die jaren wel zwaar worden. Ik ben dus van mening dat je je werk tot op zekere hoogte leuk moet vinden, want stress en minder leuke momenten krijg je met elk werk. Ook als je bij wijze van spreken een schoonmaker bent. Elk werk is zwaar en stressvol. Bij elk werk krijg je met mindere momenten te maken. Maar als je het werk in de basis leuk vindt, dan is dat al voldoende om lang te kunnen volhouden.

Niet alleen jij, maar in mijn vriendengroep ken ik ook een paar die hier tegen aan lopen. Ze hebben een studie afgerond, gingen werken, viel 100% tegen, gingen van baan wisselen, toch niet wat ze wilden en zijn nu nog steeds zoekende. Het punt is, zij stoppen niet met zoeken. Ze gooien de handdoek niet in de ring, ondanks ze al zo vaak tegenslagen hebben gehad. Dat vind ik wel mooi en dat bevestigt ook weer dat ik persoonlijk goed op mijn plek zit. Maar dat geldt niet voor iedereen en dat besef ik heel erg goed.
pi_199620010
Als dat eenmaal in je opvoeding is meegegeven zul je werk nooit echt leuk vinden.
Maar je voorbeelden zijn nooit gestopt met werken of ontslagen. Dus werk eerst daar aan.
Vakman pur sang
pi_199620074
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 22:04 schreef Modus het volgende:

[..]

Wat ik bedoel is dat tegenwoordig heel erg gedaan wordt (en gestimuleerd van jongs af aan) alsof werken het hoogst bereikbare is, en dat het altijd top top leuk leuk is. Dat is gewoon niet zo, en kan ook niet zo zijn, omdat wat ik al zei, het doel van werk is niet leuk te zijn, het eerste doel van werk is op wat voor manier dan ook een bijdrage leveren aan de maatschappij. Als dat dan leuk is om te doen, is dat mooi meegenomen, maar voor heel veel mensen is werk helemaal niet leuk, of iig niet heel erg leuk. Snap je wat ik bedoel? Misschien heb je onbewust wel allerlei verwachtingen die minder realistisch (b)lijken te zijn.
[..]

En als ik dit zo lees (en voorgaande posts), weet je gewoon niet zo goed wat je met het leven aanmoet, en niet pas sinds kort. Ms ook wel zo'n 'is dit het nou'-gevoel. Dan kan werk behoorlijk in de weg zitten, want mentaal tot rust komen om daar eens goed over na te denken is dan wel nodig, en werk dendert daar altijd maar overheen en kost simpelweg heel veel tijd van je leven, direct en indirect.
Je hebt hier ook zeker een punt.

Werken is vaak ook afzien en is vaak ook niet perse ''leuk''. Dat heb je met elk werk dat je doet. Maar als je het onderliggende werk, buiten de mindere momenten, totaal niets vindt, dan snap ik best dat je zegt dat je iets leuks wil doen. Je hebt ook nog zo lang, waarom zou je je mentaal en fysiek kapotmaken als je er 100% geen voldoening uit kunt halen? En ook niet een beetje?
pi_199620075
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 22:15 schreef black-soldier het volgende:

Dit zijn ook vragen die heel valide zijn. Je moet namelijk nog erg lang tot je met pensioen bent.
Niet echt. Dankzij bitcoins uit 2011 denk ik op m'n 50e met pensioen te kunnen. :Y)
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_199620115
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 22:18 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Niet echt. Dankzij bitcoins uit 2011 denk ik op m'n 50e met pensioen te kunnen. :Y)
Dan heb jij de loterij te pakken!

hoe oud ben je nu?
pi_199620204
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 22:21 schreef black-soldier het volgende:

[..]

Dan heb jij de loterij te pakken!

hoe oud ben je nu?
Ik ben 40. En ik zit totaal niet in de positie van velen die hun draai in de wereld van werk niet kunnen vinden. Ik heb het financieel goed dankzij hard werken, gezond verstand en het nemen van risico. En aanpassingen gaan me prima af (banen vinden, promotie maken, ruimte krijgen). Ik ben niet zielig, alleen zoekende.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_199620234
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 22:25 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Ik ben 40. En ik zit totaal niet in de positie van velen die hun draai in de wereld van werk niet kunnen vinden. Ik heb het financieel goed dankzij hard werken, gezond verstand en het nemen van risico. En aanpassingen gaan me prima af (banen vinden, promotie maken, ruimte krijgen). Ik ben niet zielig, alleen zoekende.
Maar wat doe je nu? Ik kan het gemist hebben, maar werk je op dit moment ook? Of zit je nu zonder baan en zoekende?
pi_199620249
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 22:18 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Niet echt. Dankzij bitcoins uit 2011 denk ik op m'n 50e met pensioen te kunnen. :Y)
Kun je lachen, ik heb in de zomer van 2010 bijna voor 50¤ Bitcoins gekocht. Maar omdat het gedoe was met shady betalen en wallets op het laatste moment toch niet gedaan …. Ik geloof dat 1 btc toen 7 cent was ofzo 😱

Ik zat echt al ergens in betaalscherm. M

Zal later nog wel reageren op de rest. Geloof niet dat mijn Posts helemaal begrepen worden. Iig niet zoals ik ze had bedoeld. Hint: het gaat niet perse over werk. Maar wel over verwachtingen en hoe je daarmee omgaat.
Whatever...
  dinsdag 25 mei 2021 @ 22:28:04 #97
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_199620256
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:39 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Ik heb net te horen gekregen dat ik een nieuwe baan heb. Dat betekent voor mij het einde van mijn IT-carrière en een terugkeer naar de wetenschap, maar onder andere voorwaarden. Ik heb straks ruimte en intellectuele uitdaging. Nu zorgen dat de werkdruk behapbaar blijft en ik niet (te snel) doorgroei in een functie waarin ik allerlei verantwoordelijkheden krijg die ik niet wil hebben.
Maar waarom zou je dan persé door moeten groeien? Is dat dan niet de val waar men te snel intrapt?
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_199620257
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 22:27 schreef black-soldier het volgende:

[..]

Maar wat doe je nu? Ik kan het gemist hebben, maar werk je op dit moment ook? Of zit je nu zonder baan en zoekende?
Ik werk nu in de IT en heb net een nieuwe baan gevonden.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_199620289
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 22:27 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Kun je lachen, ik heb in de zomer van 2010 bijna voor 50¤ Bitcoins gekocht. Maar omdat het gedoe was met shady betalen en wallets op het laatste moment toch niet gedaan …. Ik geloof dat 1 btc toen 7 cent was ofzo 😱
je bent niet de enige die niet is ingestapt.... ik was in 2010 16 jaar :P Was ik maar toen ingestapt.
pi_199620304
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 22:28 schreef livelink het volgende:

[..]

Maar waarom zou je dan persé door moeten groeien? Is dat dan niet de val waar men te snel intrapt?
In mijn geval is dat inderdaad een val waar ik te snel intrap! En dat terwijl ik op de hoogte ben van het Peter Principle.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')