abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_205792511
Ook ik kom bij Binck vandaan waarover ik erg tevreden was. Bij Saxo ben ik dat zeker niet. Ook het platform is lang niet zo fijn en gebruiksvriendelijk als dat het geval was bij Binck.

Ik heb nog een tussen stap gemaakt naar De Giro maar na het openen van mijn rekening kwam ik (na dagen communiceren met medewerkers die ook geen idee hadden) er achter dat ik met die rekening weer niet kon belegen in bepaalde specialistische ETF’s. Overzetten van de rekening kon niet en ik zou het hele aanmeldproces opnieuw moeten doorlopen. Ik was er helemaal klaar mee en heb de rekening weer gesloten.

Als huisbank/grootbank heb ik de ING maar ook daar is er maar een beperkt assortiment ETF’s beschikbaar dus voor mij geen fijn alternatief en inderdaad heb ik geen zin om bij een andere grootbank ook weer een betaalrekening te moeten openen (en betalen).

Bij Saxo gaat het bij mij dit jaar wel beter maar de communicatie met medewerkers blijft dramatisch slecht en super traag. Helaas ontbreekt het bij mijn weten aan een (veel) beter alternatief.
pi_205935054
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2022 13:15 schreef AQuila360 het volgende:

[..]
De Giro is echt gevoelsmatig en ik weet niet precies waarom maar dat staat me echt tegen.

Maar Saxo is weer vrij duur en ook niet super alhoewel het wel steeds beter gaat.
Omdat het budget aanvoelt. Maar het is overgekomen door flatex. De flatex naam verdwijnt in Nederland.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_206000810
Saxo Bank wil via een spac naar het Damrak

Saxo Bank zou met de beursgang zijn 'aandeelhoudersbasis willen verbreden, zijn naamsbekendheid willen vergroten' en 'zijn groeistrategie willen versnellen'.

In het kort

Saxo Bank wil via een spac naar de beurs, ondanks het gure beleggingsklimaat.
De beursplannen zijn ook opvallend gezien de problemen bij Saxo en BinckBank.

Het Chinese Geely doet zijn meerderheidsbelang van de hand.

Saxo Bank wil via een spac, een lege beurshuls, naar de Amsterdamse beurs. Dat maakte de bank, moeder van BinckBank in Nederland, donderdag bekend. Het bedrijf mikt op een marktwaarde van minimaal §2 mrd.

Samen met de spac Disruptive Capital Acquisition Company (DCAC) zou het van oorsprong Deense Saxo Bank met de beursgang zijn 'aandeelhoudersbasis willen verbreden, zijn naamsbekendheid willen vergroten' en 'zijn groeistrategie willen versnellen'. In 2019 kocht Saxo Bank nog BinckBank weg van de Amsterdamse beurs. Nu wil het dus de omgekeerde weg bewandelen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://fd.nl/financiele-(...)spac-naar-het-damrak

AFM doet onderzoek zowel NL als FR en de accountant weigert te te tekenen :')
Dan zit een normale beursgang er inderdaad niet in en ga je dus knoeien
Wat een kut tent is het toch ook :r
pi_206015334
Inmiddels bijna anderhalf jaar geleden overgezet en ... het begint te wennen. Ik begin althans te vergeten hoe fijn het platform van BinckBank was en het platform van SaxoBank te accepteren voor wat het is. In april heb ik de geprobeerd over te stappan naar Lynx, maar ook daarvan ben ik teruggekomen. Maar een beursgang van SaxoBank? Die zag ik even niet aankomen. En gelet op de lopende onderzoeken en klanttevredenheid kan ik mij er ook niets bij voorstellen. We gaan het zien.
  zondag 18 september 2022 @ 12:41:18 #30
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_206017033
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2022 09:52 schreef Groepfunder het volgende:
..Maar een beursgang van SaxoBank? Die zag ik even niet aankomen. En gelet op de lopende onderzoeken en klanttevredenheid kan ik mij er ook niets bij voorstellen. We gaan het zien.
Ik wel

Saxo verdient te weinig om de overnamesom van Binck terug te verdienen ondanks hogere tarieven
Een normale beursgang zit er niet in, vanwege de diverse problemen
Toekomst ziet er niet goed uit voor Saxo dus, mogen anderen de shit betalen
Pomp je dus de tent op en laat je anderen voor de verliezen opdraaien
Als de koers gehalveerd is of minder dan koop je de tent weer terug
Heb je alsnog geld verdient
Winsten privatiseren, verliezen collectiviseren

Om te :r
pi_206017399
quote:
6s.gif Op zondag 18 september 2022 12:41 schreef ikweethetookniet het volgende:
Als de koers gehalveerd is of minder dan koop je de tent weer terug
Heb je alsnog geld verdient
Klopt, maar dan moet je wel eerst een partij vinden die jouw gare tent wil kopen. In het FD worden drie argumenten gegeven:
1. aandeelhoudersbasis verbreden. Waarom? Je zou kunnen denken dat de huidige aandeelhouders willen cashen, maar gelet op de huidige problemen en het beursklimaat valt er (denk ik) helemaal niet zoveel te cashen. Dan blijft alleen dat andere voordeel over: een stukje eigendom afstaan om zelf minder risico te lopen, maar dat is voor nieuwe investeerders geen reden om wat extra geld op tafel te leggen.
2. Naamsbekendheid vergroten. Waarom? Mensen die een broker zoeken, kijken niet als eerst tussen de in Amsterdam genoteerde aandelen. Aan het aandeel IEX Group kun je zien wat voor succes dat is. Het enige voordeel dat ik zie, is dat klanten van Saxobank mogelijk een deel van hun service fee als dividend terug kunnen krijgen. Maar dat is wel een heel schrale reden om een aandeel te kopen.
3. Expansie naar China. Dat zou geld kunnen kosten en dat geld kun je ophalen door nieuwe aandelen uit te geven, maar in dit geval was de idee juist om geen nieuwe aandelen uit te geven.

Nee, ik zie het nog steeds niet voor me.

[ Bericht 0% gewijzigd door Groepfunder op 18-09-2022 13:15:37 ]
  dinsdag 8 november 2022 @ 13:59:10 #32
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_206602093
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2022 13:09 schreef Groepfunder het volgende:Klopt, maar dan moet je wel eerst een partij vinden die jouw gare tent wil kopen.......
Nee, ik zie het nog steeds niet voor me.
Saxo Bank vangt de grootste vis

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Afgelopen vrijdag mocht directeur Saskia Klep van Saxo Bank tijdens de BeleggersFair in Amsterdam haar prijs voor de grootste vis in ontvangst nemen. Saxo Bank is door de bezoekers van die fair namelijk verkozen tot beste broker van Nederland.

Het was op zijn minst een verrassende keuze van de in totaal meer dan 6000 beleggers die volgens organisator Triple I in de verschillende prijscategorieŽn hun stem uitbrachten. De afgelopen jaren kende onlinebroker Saxo grote problemen; we hebben er in het FD uitgebreid over geschreven.

De verhuizing van de 400.000 Nederlandse klantenportefeuilles van dochter Binckbank naar moeder Saxo Bank liep uit op een chaos. Klanten kregen te maken met onterechte kosten, vermiste portefeuilles en een overbelaste helpdesk. Daarnaast kreeg Saxo Bank een voorwaardelijke boete van de Autoriteit FinanciŽle Markten voor misselling van risicovolle beleggingsproducten aan onervaren beleggers.

quote:
De reacties op sociale media op de publieksprijs voor Saxo Bank varieerden dan ook van 'als je daar een rekening hebt, weet je wel beter' tot 'hahaha, wat een onzin'.
Als ik ongevraagd een tip mag geven aan de mensen van Saxo: negeer die reacties. Mijn oudere broers lachten mij vroeger ook uit om die medaille aan mijn lamp. Het is allemaal afgunst. Ik zou dat beeldje van die melkkoe pontificaal op de schouw zetten van het Amsterdamse hoofdkantoor. Het is vast geen makkelijke tijd geweest voor de werknemers daar. En zij konden het ook niet allemaal helpen dat die verhuizing van Binckbank naar Saxo Bank zo'n puinhoop werd.

Lees het volledige artikel: https://fd.nl/financiele-(...)angt-de-grootste-vis

Nu wel :+ _O- _O-
Wat een oplichting weer :r
  dinsdag 8 november 2022 @ 14:01:45 #33
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_206602124
En de sponsor van https://www.beleggersfair.nl/#partners

= Saxo Bank :') _O- _O- _O- _O-
pi_206607112
You made my day @ikweethetookniet ! _O-
pi_206994945
Saxo Bank toch niet naar Damrak wegens 'marktomstandigheden' :') _O- _O- _O-

Het uitblijven van de notering betekent dat investeringsbedrijf Geely, van de Chinese miljardair Li Shufu, niet van zijn meerderheidsbelang in Saxo af kan. Dat was wel de bedoeling van de notering.

In het kort

• Saxo Bank gaat toch niet naar het Damrak wegens 'uitdagende marktomstandigheden'.
• Het Chinese Geely houdt het daarmee voor het zeggen, terwijl dat niet het plan was.
• Saxo kent veel problemen en maakt door de afgekoelde aandelenmarkt minder winst.

Saxo Bank krijgt toch geen Amsterdamse beursnotering. De oorspronkelijk Deense broker zou naar het Damrak via een fusie met een spac, een lege beurshuls, maar blaast dit af wegens 'uitdagende marktomstandigheden'. Dat is opmerkelijk, aangezien het plan minder dan drie maanden geleden werd aangekondigd, toen het beurssentiment negatiever leek dan nu.

quote:
Saxo heeft ook te maken met een klachtenregen van klanten, toezichthouders die ingrijpen en een dalende winst, maar de marktomstandigheden zijn 'de enige reden' voor het afzien van de beursnotering, zegt het moederbedrijf van BinckBank in een reactie
:o _O- _O-

Het besluit betekent dat investeringsbedrijf Geely, van de Chinese miljardair Li Shufu, niet van zijn meerderheidsbelang af kan. Dat was volgens een woordvoerder wel de bedoeling van de notering.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Saxo kreeg dit jaar ook in Denemarken de toezichthouder op zijn dak, blijkt uit de halfjaarcijfers. :') _O- De broker zou te veel geld hebben uitgeleend aan klanten, al waren de risico's van de leningen volgens Saxo volledig afgedekt.

https://fd.nl/financiele-(...)iet-fuseren-met-spac

Wat een ballentent :r en snel proberen te verkopen voor de hoofdprijs 8)7 en dat is dus niet gelukt _O_ _O_
pi_207000753
quote:
6s.gif Op donderdag 8 december 2022 15:23 schreef ikweethetookniet het volgende:
Wat een ballentent :r en snel proberen te verkopen voor de hoofdprijs 8)7 en dat is dus niet gelukt _O_ _O_
Het onderstreepte deel lijkt mij goed nieuws. Overigens is het 'transactieoverzicht' bij SaxoBank sinds kort sterk verbeterd. Je kunt nu weer zien hoeveel dividend er p/a is uitgekeerd, zoals dat vroeger bij BinckBank ook kon. Nu het dividendrapport ook nog even verbeteren en het wordt misschien nog 'ns wat.
  donderdag 8 december 2022 @ 22:35:23 #37
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_207000839
Je kunt bij Saxo nu ook periodiek beleggen in ETF's, zonder torenhoge transactiekosten. Werd wel tijd.
pi_207001424
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2022 22:35 schreef BasEnAad het volgende:
Je kunt bij Saxo nu ook periodiek beleggen in ETF's, zonder torenhoge transactiekosten. Werd wel tijd.
En Saskia Klep de directeur maar roepen dat wij als klanten de weg moesten leren te vinden :r
Wat een incompetente trut is dat zeg, had al lang door DNB eruit getrapt moeten worden
Hoeveel erger moet zij nog blunderen voordat het gaat gebeuren :?

[ Bericht 0% gewijzigd door ikweethetookniet op 08-12-2022 23:48:40 ]
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')