abonnement Unibet Coolblue
pi_198965707


Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht Kook mee met CUL!

De regel:
• Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past.

In de week van 12 tot en met 18 april koken we 1 of meerdere gerechten uit Italie!


Pizza, pesto, pasta. Maar de Italiaanse keuken heeft natuurlijk meer te bieden. De meeste gerechten zijn niet ingewikkeld en hebben vaak maar een beperkt aantal ingredienten. Kwaliteit wordt verkozen boven kwantiteit. Er is wel grote verscheidenheid aan soorten ingredienten. Veel verschillende soorten vis en vlees. Alle kazen die je je kan wensen en veel verschillende soorten groente.
Binnen Italie zijn er bepaalde pastasoorten of ingredienten die vrij typisch zijn voor een bepaalde streek. Op de algemene Wikipediapagina over de Italiaanse keuken vind je de verschillende streken met ook wat informatie voor die specifieke streek.

Als er in het weekend of op feestdagen uitgebreid getafeld wordt (want dat kunnen ze, die Italianen!), worden er vaak een behoorlijk aantal gangen geconsumeerd.

De verschillende gangen in de maaltijd:
Aperitivo, (aperitief) een alcoholisch drankje voorafgaand aan de maaltijd.
Antipasto, betekent voorafgaand aan de maaltijd, is een hapje vooraf. Dit kan een warm of koud gerecht zijn. Bijvoorbeeld een kleine salade.
Primo, eerste gang. Een klein warm gerecht. Bijvoorbeeld pasta, soep of risotto.
Secondo, hoofdmaaltijd. Vaak gebakken vis of vlees.
Contorno, bijgerecht dat bij de Secondo wordt geserveerd. Vaak salade of gekookte groenten.
Formaggio e frutta, het eerste nagerecht. Dit is een kaasplankje en/of fruit.
Dolce, iets zoets zoals taart, cake, tiramisu of gelato.
Caffč, een kop koffie.
Digestivo, een klein glas sterke drank. Bijvoorbeeld likeur, grappa of limoncello. Dit om de gerechten die zwaar op de maag liggen wat te verzachten.

Oke, al met al is dit een beetje een ongeinspireerde OP, maar de Italiaanse keuken is heerlijk wat mij betreft.
Goede rijpe tomaten (liefst zo van de plant) vers brood, wijn, kaas. Je kan me er wakker voor maken!

https://thetinyitalian.com/category/italian-recipes/
https://www.lacucinaitaliana.com/recipes?refresh_ce=
https://foodgawker.com/?s=italian
Sterkheidsbaas van alles.
  zondag 11 april 2021 @ 20:09:32 #2
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_198965757
Net toevallig pasta pesto gemaakt :@



1 cup Macaroni
1 cup erwten
2 cups brocolli
1 cup rulgehackt
3 eetlepels groene pesto

:9
BLACK LIVES MATTER
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  zondag 11 april 2021 @ 20:19:16 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_198965885
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 20:09 schreef Mikeytt het volgende:
Net toevallig pasta pesto gemaakt :@

[ afbeelding ]

1 cup Macaroni
1 cup erwten
2 cups brocolli
1 cup rulgehackt
3 eetlepels groene pesto

:9
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 20:05 schreef Lonaa het volgende:

De regel:
• Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past.

In de week van 12 tot en met 18 april koken we 1 of meerdere gerechten uit Italie!

Het is nog geen 12 april. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
  zondag 11 april 2021 @ 20:21:30 #4
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198965914
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 20:19 schreef golfer het volgende:

[..]


[..]

Het is nog geen 12 april. :{w
Ergens op aarde wel :T
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_198966291
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 20:19 schreef golfer het volgende:

[..]


[..]

Het is nog geen 12 april. :{w
Een beetje coulance is wel op zijn plek aangezien de Italië week verzet is :P
pi_198966363
Minder miepen, meer praten over eten.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198966398
Zelf had ik voor Italie het plan om ragu te maken, maar mijn wederhelft is er de hele week niet en vind het wat veel moeite voor mezelf.

Voor panzanella vind ik het weer niet mooi genoeg. Hoewel, ik heb er wel alles voor in huis dus misschien eet ik die van de week nog wel :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198966667
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 20:09 schreef Mikeytt het volgende:
Net toevallig pasta pesto gemaakt :@

[ afbeelding ]

1 cup Macaroni
1 cup erwten
2 cups brocolli
1 cup rulgehackt
3 eetlepels groene pesto

:9
Gaat de broccoli niet overheersen habibo?
pi_198969748
quote:
2s.gif Op zondag 11 april 2021 20:54 schreef Lonaa het volgende:
Zelf had ik voor Italie het plan om ragu te maken, maar mijn wederhelft is er de hele week niet en vind het wat veel moeite voor mezelf.

Voor panzanella vind ik het weer niet mooi genoeg. Hoewel, ik heb er wel alles voor in huis dus misschien eet ik die van de week nog wel :9
Panini's!!! Brood+ Italiaans beleg + grill = perfect ontbijt/lunch/avondeten
pi_198969790
quote:
2s.gif Op zondag 11 april 2021 20:54 schreef Lonaa het volgende:
Zelf had ik voor Italie het plan om ragu te maken, maar mijn wederhelft is er de hele week niet en vind het wat veel moeite voor mezelf.
Neejoh, als iets perfect invriest is het dat wel. Gewoon lekker maken. O+ :9
pi_198969898
quote:
2s.gif Op zondag 11 april 2021 20:54 schreef Lonaa het volgende:
Zelf had ik voor Italie het plan om ragu te maken, maar mijn wederhelft is er de hele week niet en vind het wat veel moeite voor mezelf.

Voor panzanella vind ik het weer niet mooi genoeg. Hoewel, ik heb er wel alles voor in huis dus misschien eet ik die van de week nog wel :9
Ik maak ragu ook vaak in de slowcooker. (en dan veel de vriezer in)
We have far more in common than that which devides us..
pi_198969998
quote:
14s.gif Op maandag 12 april 2021 09:22 schreef Myraela het volgende:

[..]

Neejoh, als iets perfect invriest is het dat wel. Gewoon lekker maken. O+ :9
quote:
0s.gif Op maandag 12 april 2021 09:37 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik maak ragu ook vaak in de slowcooker. (en dan veel de vriezer in)
Ik ben niet per se een hele grote voorstander van 'tomatensaus' dus de drempel om het te maken is sowieso wat hoger. Naja, ik sluit het niet uit alsnog. :Y)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198970002
quote:
1s.gif Op maandag 12 april 2021 09:17 schreef Yinny het volgende:

[..]

Panini's!!! Brood+ Italiaans beleg + grill = perfect ontbijt/lunch/avondeten
Brood + beleg is altijd perfect O+
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198970251
Ik maak vandaag pasta alla norma https://www.theguardian.c(...)ect-pasta-alla-norma
Ik maak dit regelmatig, ik heb dan ook altijd een basilicumplantje staan en eens in de zoveel tijd haalt mijn man een torentje ricotta salata bij het kaaswinkeltje vlakbij zijn werk en ik vries dat in stukken in.

Ik ben gek op Italiaans eten, heb langere periodes in Italië doorgebracht (en Italiaans gestudeerd)
pi_198976810
Risotto met zeekraal en garnalen :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198993166
Goed, panini's maken!
Beginnen met deeg maken
https://rutgerbakt.nl/brood-recepten/zelf-panini-broodjes-bakken/

En eindigen als lunch met salami, mozzarella, verse tomaat en rucola


En als ik toch aan het bakken ben, ook maar ciabatta in de oven...

Helaas geen grote gaten


Fusilli met gerookte zalm en room


Als dolce heb ik pizzelles gemaakt, Italiaanse wafeltjes
https://www.kingarthurbaking.com/recipes/classic-pizzelle-recipe


En dit staat nu klaar voor de lasagne van de week
pi_198997508
Jeetje, Yinny. Lekker bezig hoor. *O*
pi_199031050
Ik had vorige week al een weinig inspirerende pasta pesto gemaakt.


Vandaag maakte ik voor het eerst focaccia. Maar hij kwam niet los van de bodem :( Terwijl ik toch al behoorlijk wat olijfolie had gebruikt. Maar ach, de onderkant los smaakte ook.



[ Bericht 0% gewijzigd door Hupje op 17-04-2021 13:05:11 (Verkeerde broodsoort genoemd, haha) ]
pi_199037644
Snelle pasta van donderdag!
Van dit

Naar dit binnen 15 ​minuten

Recept:
https://www.paolos.nl/originele-pasta-carbonara

En gisteren deze eindelijk klaar, inclusief zelfgemaakte lasagnebladen

Recept: https://smittenkitchen.com/2012/02/lasagna-bolognese/
pi_199037804
Oeh ja, carbonara, dat kan ik morgen wel weer eens maken. Ik had deze week nog risotto funghi gemaakt, met voor mij een hand rucola er overheen, altijd lekker
pi_199037853
Zelfgemaakte lasagnebladen _O_

Dat had ik niet, had wel lasagne. Met spicy mushroom ragu van Ottolenghi. Was debiellekker, maar wat ook gebeurde, voor het eerst in mijn leven, is dat het geen grote takkebende op mijn bord werd. O+ O+

Gewoon, mooi stukje uit de schaal scheppen en op het bord, laagjes zichtbaar alles. :o


Sterkheidsbaas van alles.
pi_199039704
quote:
2s.gif Op zaterdag 17 april 2021 10:29 schreef Lonaa het volgende:
Zelfgemaakte lasagnebladen _O_

Dat had ik niet, had wel lasagne. Met spicy mushroom ragu van Ottolenghi. Was debiellekker, maar wat ook gebeurde, voor het eerst in mijn leven, is dat het geen grote takkebende op mijn bord werd. O+ O+

Gewoon, mooi stukje uit de schaal scheppen en op het bord, laagjes zichtbaar alles. :o

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooie!
pi_199042181
Hier ook begonnen aan de lasagne.
Bleekselderij alleen vervangen door paprika. De melk en knoflook stonden nog niet klaar.


Jeroen kijkt toe in de hoop dat ik wat op de grond laat vallen :+


Even aanvullen:

Ik in actie, een grotere pan erbij gepakt maar :P


Staat nu te pruttelen terwijl ondertussen mijn stiefmama de bechamel maakt O+






Mijn vader gaan we zo voorzichtig vertellen dat we niet al om 17.55uur aan tafel zitten :7

[ Bericht 17% gewijzigd door mascara-klodder op 17-04-2021 17:28:16 ]
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_199043149
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 april 2021 16:41 schreef mascara-klodder het volgende:
Hier ook begonnen aan de lasagne.
Bleekselderij alleen vervangen door paprika. De melk en knoflook stonden nog niet klaar.
[ link | afbeelding ]

Jeroen kijkt toe in de hoop dat ik wat op de grond laat vallen :+
[ link | afbeelding ]

Even aanvullen:

Ik in actie, een grotere pan erbij gepakt maar :P
[ link | afbeelding ]

Staat nu te pruttelen terwijl ondertussen mijn stiefmama de bechamel maakt O+

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]


Mijn vader gaan we zo voorzichtig vertellen dat we niet al om 17.55uur aan tafel zitten :7

Zo herkenbaar! Duurt altijd langer dan je denkt, lasagne maken
  zaterdag 17 april 2021 @ 23:25:46 #25
370431 drakin
vurig typje
pi_199048156
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  zaterdag 17 april 2021 @ 23:35:06 #26
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_199048290
quote:
Je weet dat riso geen rijst is?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 17 april 2021 @ 23:40:08 #27
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_199048364
Morgen Melanzane alla parmigiana hier.
Was nog lastig om aan mozzarella en parmezaanse kaas te komen hier met die ransomware perikelen _O-

Wel zin in :9

Lekker met getoaste broodkruimels erop :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 17 april 2021 @ 23:46:09 #28
370431 drakin
vurig typje
pi_199048442
Dus dit werd dat moet precies volgens recept? Ik heb ook geen basilicum gebruikt
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  zaterdag 17 april 2021 @ 23:54:32 #29
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_199048524
quote:
18s.gif Op zaterdag 17 april 2021 23:46 schreef drakin het volgende:
Dus dit werd dat moet precies volgens recept? Ik heb ook geen basilicum gebruikt
Wat is er Italiaans aan dan?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_199048572
quote:
18s.gif Op zaterdag 17 april 2021 23:46 schreef drakin het volgende:
Dus dit werd dat moet precies volgens recept? Ik heb ook geen basilicum gebruikt
Hoe kom je dan aan die groene kleur?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 18 april 2021 @ 00:01:58 #31
370431 drakin
vurig typje
pi_199048607
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 april 2021 23:59 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Hoe kom je dan aan die groene kleur?
zelfgemaakte pesto van daslook, niet in Italië geplukt trouwens.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_199049789
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 april 2021 23:35 schreef Molo het volgende:

Je weet dat riso geen rijst is?
Ik denk dat de blogster zelf al denkt dat het rijst is, want ze noemt het een rijstsalade en gebruikt vervolgens riso.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 18 april 2021 @ 08:53:46 #33
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_199050210
quote:
0s.gif Op zondag 18 april 2021 06:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik denk dat de blogster zelf al denkt dat het rijst is, want ze noemt het een rijstsalade en gebruikt vervolgens riso.
Ja daar gaat het ook al fout idd :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_199050275
Riso is het Italiaanse woord voor rijst, dus ik snap de verwarring wel. Maar die pakjes van De Cecco bevatten uiteraard orzo.
  zondag 18 april 2021 @ 10:32:12 #35
370431 drakin
vurig typje
pi_199051023
ok ik doe wel niet meer mee hoor met dat negatieve commentaar.
Ik had toevallig dit in huis en was vast voor het wildplukken van volgende week bezig.

pesto en deze heerlijke Italiaanse kaas pasten nog net perfect bij deze week, en aan een recept precies houden ben ik toch niet goed.

Dit was heerlijk en nee het was geen pasta.

Ik had het ook met bloemkoolrijst kunnen maken
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_199052580
quote:
17s.gif Op zondag 18 april 2021 10:32 schreef drakin het volgende:
ok ik doe wel niet meer mee hoor met dat negatieve commentaar.
Ik had toevallig dit in huis en was vast voor het wildplukken van volgende week bezig.

pesto en deze heerlijke Italiaanse kaas pasten nog net perfect bij deze week, en aan een recept precies houden ben ik toch niet goed.

Dit was heerlijk en nee het was geen pasta.

Ik had het ook met bloemkoolrijst kunnen maken
Als het maar lekker was, toch?
pi_199052862
Ik heb van de week "giardiniera" gemaakt, italiaans tafelzuur met bloemkool, broccoli, paprika, rode ui, knoflook en oregano. Er zijn verschillende manieren om dit te maken, in azijn of in olie, ik doe het met natuurlijke fermentatie in een brine van 2,5% zout. Het is goed actief en de giardiniera zelf ruikt al lekker, alleen die lucht die er tijdens fermentatie vanaf komt is wel wat... funky. Dat is natuurlijk altijd wel zo met fermentatie maar met bloemkool/broccoli is het wel erg sterk.



Heb het nog niet geproefd, het moet nog wel een paar weekjes rijpen.
pi_199052888
Oh wow
pi_199062283
quote:
17s.gif Op zondag 18 april 2021 10:32 schreef drakin het volgende:
ok ik doe wel niet meer mee hoor met dat negatieve commentaar.
Ik had toevallig dit in huis en was vast voor het wildplukken van volgende week bezig.

pesto en deze heerlijke Italiaanse kaas pasten nog net perfect bij deze week, en aan een recept precies houden ben ik toch niet goed.

Dit was heerlijk en nee het was geen pasta.

Ik had het ook met bloemkoolrijst kunnen maken
Pesto is in Italië ook niet altijd van basilicum gemaakt, alleen pesto alla genovese, de bekendste, is met basilicum.

Alsjeblieft blijf meekoken, vind het leuk om veel deelnemers te zien;)
pi_199062463
Laatste dag!
Eenvoudige antipasti


Pizza's!



En zelfgemaakte gianduia, oftewel hazelnoten/chocoladepasta

Vloeibaar als het nog warm is...

En afgekoeld...jammie!
pi_199063870
@drakin Ik las het meer als "wist je dat?". Ik heb in ieder geval weer iets geleerd.

@Farenji Wauw!

@Yinny Ik zou zo aanschuiven :9

Ik maakte nog vega lasagne:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Simpel maar lekker. Met linzen O+
pi_199064238
quote:
1s.gif Op zondag 18 april 2021 21:12 schreef Yinny het volgende:
Laatste dag!
Eenvoudige antipasti
[ afbeelding ]

Pizza's!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En zelfgemaakte gianduia, oftewel hazelnoten/chocoladepasta
[ afbeelding ]
Vloeibaar als het nog warm is...
[ afbeelding ]
En afgekoeld...jammie!
O+
Die pizza vol kaas O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator maandag 19 april 2021 @ 07:55:56 #43
446930 crew  ESF1Gamer
pi_199065585
Geen idee hoe italiaans het is:



Macaroni ovenschotel
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_199065766
quote:
1s.gif Op zondag 18 april 2021 23:06 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

O+
Die pizza vol kaas O+
Ja, vriend is dol op kaas en hoe meer, hoe beter
pi_199066336
Ik ga maar bij Yinny wonen, denk ik
pi_199106921
Ik maakte zondag voor het eerst ragu, eindelijk. Lekker makkelijk in de slowcooker. De volgende dag opgewarmd en gegeten met linguini en salade van haricots verts, rucola en hazelnoot. Zoals verwacht was het ontzettend lekker. Gelukkig was er genoeg ragu om nog twee porties in te vriezen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Spoilers!
pi_199107213
quote:
1s.gif Op donderdag 22 april 2021 08:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik maakte zondag voor het eerst ragu, eindelijk. Lekker makkelijk in de slowcooker. De volgende dag opgewarmd en gegeten met linguini en salade van haricots verts, rucola en hazelnoot. Zoals verwacht was het ontzettend lekker. Gelukkig was er genoeg ragu om nog twee porties in te vriezen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Ziet er echt heerlijk uit. Dit ga je vaker doen denk :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')