Nice!quote:Op maandag 5 april 2021 17:03 schreef sigme het volgende:
Rode kool en lamsbout-in-bier:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Toe: stoofperen en (veel) slagroom
Een enkel keertje wel iets aardappeligs, maar niet vaak. En we hadden gister al wat gestampte piepers om de andijvie heenquote:Op maandag 5 april 2021 17:20 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Nice!
Maak je nooit aardappels bij dat soort gerechten?
Zo die egg benedictquote:Op maandag 5 april 2021 19:44 schreef Molo het volgende:
Vanavond pasteitjes met longhaas, knolselderij, ui en aardappel en zootje specerijen
En restje gebakken venkel erbij.
[ afbeelding ]
Vanmiddag hadden we als brunch een eggs Benedict met zalm
Hollandaisesaus goed gelukt
[ afbeelding ]
Tippiequote:Op maandag 5 april 2021 20:05 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Zo die egg benedict
Nu thee en m&m's paaseitjes
Jammie ontbijtjequote:
Heb je toevallig foto van de binnenkant van die pasteitjes? Lijkt me kei lekker.quote:Op maandag 5 april 2021 19:44 schreef Molo het volgende:
Vanavond pasteitjes met longhaas, knolselderij, ui en aardappel en zootje specerijen
En restje gebakken venkel erbij.
[ afbeelding ]
Felies met je jarigequote:Op woensdag 7 april 2021 16:44 schreef Kanaroe het volgende:
Vanmiddag chocoladebollen en vanavond sushi op aanvraag van de jarige in da house, ik vind het wel een beetje frisjes voor sushi maar vooruit
Dankje! Jij hebt lekkere warme soepquote:Op woensdag 7 april 2021 17:03 schreef maily het volgende:
[..]
Felies met je jarige
Wij hebben gepureerde tomaten-/paprikasoep, een soort van Griekse salade en een halve focaccia.
Ik maak straks even fotootje van een opgewarmdequote:Op dinsdag 6 april 2021 19:28 schreef Myraela het volgende:
[..]
Heb je toevallig foto van de binnenkant van die pasteitjes? Lijkt me kei lekker.
Friet ziet er goed uit! Zou daarvan wel 3 porties lustenquote:Op woensdag 7 april 2021 18:25 schreef sigme het volgende:
[ afbeelding ]
Pommes frites (zelfgemaakt natuurlijk) met kroket van de krokettenkunstenaar.
[ afbeelding ]
Toe: Panna cotta van slagroom die dringend op moest.
Arme jij hahaquote:Op woensdag 7 april 2021 18:43 schreef phoenyx het volgende:
[ afbeelding ]
Weer hondenvoer, ei tomaat, aangebrande droge tartaar, slappe ui, slecht gezout en gepeperd, vochtig, net een babyluier
quote:Op woensdag 7 april 2021 17:43 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik maak straks even fotootje van een opgewarmde
quote:Op woensdag 7 april 2021 18:43 schreef phoenyx het volgende:
[ afbeelding ]
Weer hondenvoer, ei tomaat, aangebrande droge tartaar, slappe ui, slecht gezout en gepeperd, vochtig, net een babyluier
OT: ik had lasagna gemaakt, sla met rijstazijn erbijquote:
Als een mod je post aanpast, gaat hij meestal 'op slot', zodat je het verwijderde niet weer terug kan zetten.quote:Op donderdag 8 april 2021 08:47 schreef FutureFairytale het volgende:
@:Muck; wat betekent 'je post is niet vergrendeld'?
Ontbijt: Kwark met rode druiven, sinaasappel en thee.
Lunch: Kippensoep, vitalu crackers met kaas en gekookt ei.
Avond: KFC Hotwings & friet
En vind je het lekker?quote:Op donderdag 8 april 2021 17:50 schreef maily het volgende:
Raspatat (nog nooit gegeten) met een frikandel.
En een heerlijke Griekse salade.
Ooh nee hoor, til er niet zwaar aanquote:Op donderdag 8 april 2021 17:59 schreef Muck het volgende:
[..]
Als een mod je post aanpast, gaat hij meestal 'op slot', zodat je het verwijderde niet weer terug kan zetten.
In jouw post heb ik alleen de quote naar een verwijderde post aangepast, maar verder niets in de post zelf. Je kunt hem dus nog wel zelf wijzigen, mocht je dat willen
Pistachenootjesquote:Op vrijdag 9 april 2021 16:41 schreef Karzai het volgende:
Ik open het weekend maar weer
[ afbeelding ]
ik heb er maar een paar van gegeten, vanmiddag weer een borrelhapje met olijjfjes, salami en pistachenootjesquote:Op zaterdag 10 april 2021 12:34 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Pistachenootjes
Nu 2 crackers met gekookt ei en thee.
Knap. Als ik dat koop kan ik niet stoppen tot het op is. Daarom ruim half jaar geleden al dat ik t heb gekochtquote:Op zaterdag 10 april 2021 13:48 schreef Karzai het volgende:
[..]
ik heb er maar een paar van gegeten, vanmiddag weer een borrelhapje met olijjfjes, salami en pistachenootjes
ik had woensdag de halve zak opgesnaaidquote:Op zaterdag 10 april 2021 13:58 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Knap. Als ik dat koop kan ik niet stoppen tot het op is. Daarom ruim half jaar geleden al dat ik t heb gekocht
quote:Op zaterdag 10 april 2021 13:59 schreef Karzai het volgende:
[..]
ik had woensdag de halve zak opgesnaaid
Jullie eten vroeg!quote:Op zaterdag 10 april 2021 15:27 schreef sigme het volgende:
Wij hadden armeluis-asperges
[ afbeelding ]
Vrij naar dit recept: https://dagelijksekost.ee(...)opsla-en-aardappelen
Aardappels, schorseneren. gebakken sla en rode poon, met mosterdvinaigrette.
Toe: stoofpeertjes met fiene griesmeelpudding.
Schorsenerenquote:Op zaterdag 10 april 2021 15:27 schreef sigme het volgende:
Wij hadden armeluis-asperges
[ afbeelding ]
Vrij naar dit recept: https://dagelijksekost.ee(...)opsla-en-aardappelen
Aardappels, schorseneren. gebakken sla en rode poon, met mosterdvinaigrette.
Toe: stoofpeertjes met fiene griesmeelpudding.
Oh ja, het resultaat:quote:Op zaterdag 10 april 2021 15:05 schreef golfer het volgende:
Ik doe de TT eer aan: vandaag staan er nieuwe verse Nederlandse asperges op het menu.
Vanavond: gekookte asperges, met gekookte nieuwe krielaardappeltjes, een gepocheerd eitje en i.p.v. beenham ovengebakken achterham erbij.
Zandvoort?quote:Op zaterdag 10 april 2021 19:13 schreef borisz het volgende:
Ik heb Grieks laten komen van een nieuwe Bezorggriek.
Heerlijk ja! Met pizza nog niet gehad, pasta welquote:Op zaterdag 10 april 2021 23:16 schreef Prego het volgende:
[..]
Schorseneren
Ik had een pizza met oa zwarte truffel god wat houd ik van truffel, die geur
Jammie! Schattig zo al die geschilde aardappeltjesquote:Op zaterdag 10 april 2021 23:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh ja, het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Wat had je? Beviel deze?quote:Op zaterdag 10 april 2021 19:13 schreef borisz het volgende:
Ik heb Grieks laten komen van een nieuwe Bezorggriek.
Net te ver weg voor bezorging. Ik ga graag eens in Zandvoort Grieks eten .quote:
Mixed Grill. Mede met 30% korting van Ubereats.quote:
Wat had je dan precies aan kreefterige zaken?quote:Op zondag 11 april 2021 23:07 schreef klappernootopreis het volgende:
Vandaag even uitgepakt, in plaats van zelf een prakkie koken hebben we de telefoon gepakt en een kreeftdiner besteld. Kost een beetje maar dan heb je ook wat..
quote:Op zondag 11 april 2021 17:10 schreef golfer het volgende:
Straks: spaghetti carbonara met een frisse bladsla erbij.
quote:Op maandag 12 april 2021 17:15 schreef Karzai het volgende:
bonenprutje uit het vriesvak gevist, piccalily erbij @:maily
Elk een halve kreeft met venkel, kerstomaatjes, knoflook, geroosterde aardappeltjes en salade.quote:Op maandag 12 april 2021 13:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat had je dan precies aan kreefterige zaken?
Oooh wat lekker dat hele bordquote:Op maandag 12 april 2021 18:20 schreef sigme het volgende:
[ afbeelding ]
Pasta met tomatensaus, gebakken reuzechampignon, varkenshaasje met rrrrrrrrrrrrroomsaus.
Vooraf:bietensalade met augurk & feta
Toe: warme custardpudding met rumrozijnen & brokjes 99% pure chocolade
Jerk chicken, yum!!quote:Op maandag 12 april 2021 19:12 schreef klappernootopreis het volgende:
Vanavond Geroosterde kip, op een bedje van ui en knoflook met jamaican jerk rub en frietjes.
Lekker!quote:Op dinsdag 13 april 2021 17:25 schreef mascara-klodder het volgende:
Onverwachts naar mijn ouders. En wat een mazzel heb ik:
vooraf cocktail met Hollandse garnaaltjes en daarna witlof ham/kaas ovenschotel met aardappelpuree
Zo lekker is dat van moedersquote:Op dinsdag 13 april 2021 17:25 schreef mascara-klodder het volgende:
Onverwachts naar mijn ouders. En wat een mazzel heb ik:
vooraf cocktail met Hollandse garnaaltjes en daarna witlof ham/kaas ovenschotel met aardappelpuree
quote:Op dinsdag 13 april 2021 17:28 schreef Karzai het volgende:
ik ga ook bij mijn moedertje eten weet nog niet wat ik voorgeschoteld krijg, maar die kan goed koken dus het zal wel iets lekkers zijn
lekker ik at een kikkererwten curry met spinazie en wraps, kreeg een bakje mee dus vanavond nog een keerquote:Op dinsdag 13 april 2021 19:34 schreef mascara-klodder het volgende:
Het werd er alleen nog maar beter op want de kaas was 4-kazensaus met daaroverheen nog van die gratinkaas
En straks bij de thee nog een plan appel/kaneelcake die stiefmoeders vanmiddag had gebakken
[ link | afbeelding ]
Ooh ziet er zo lekker uitquote:Op dinsdag 13 april 2021 19:34 schreef mascara-klodder het volgende:
Het werd er alleen nog maar beter op want de kaas was 4-kazensaus met daaroverheen nog van die gratinkaas
En straks bij de thee nog een plan appel/kaneelcake die stiefmoeders vanmiddag had gebakken
[ link | afbeelding ]
oh verkeerde topicquote:Op woensdag 14 april 2021 08:26 schreef Karzai het volgende:
Scan ging vlot stond 10 minuten later weer buiten
Ik ben vandaag inspiratieloos, help jij me uit de brand??quote:Op woensdag 14 april 2021 10:48 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Nu thee en tikkels drop/mint
Ik heb vanavond bloemkool met Colman's kaassaus en wat overgebkeven red cheddar we bij in en speklapjes gemarineerd in BBQ rub. En zelfgemaakte frietjes.quote:Op woensdag 14 april 2021 17:11 schreef Moass het volgende:
[..]
Ik ben vandaag inspiratieloos, help jij me uit de brand??
Moeilijk ontcijferen maar klinkt lekker, dm je adres maar.quote:Op woensdag 14 april 2021 17:14 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
Ik heb vanavond bloemkool met Colman's kaassaus en wat overgebkeven red cheddar we bij in en speklapjes gemarineerd in BBQ rub. En zelfgemaakte frietjes.
Sorry, maar het invoerveld op fok wordt steeds maar weer bedekt met een irritante Ad. Je kunt amper zien wat je invoert. Blijkbaar wil fok de laatste users wegjagen..quote:Op woensdag 14 april 2021 17:17 schreef Moass het volgende:
[..]
Moeilijk ontcijferen maar klinkt lekker, dm je adres maar.
Ja hoor, pasta is altijd goed!quote:Op woensdag 14 april 2021 17:11 schreef Moass het volgende:
[..]
Ik ben vandaag inspiratieloos, help jij me uit de brand??
I know the feel!quote:Op woensdag 14 april 2021 17:21 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
Sorry, maar het invoerveld op fok wordt steeds maar weer bedekt met een irritante Ad. Je kunt amper zien wat je invoert. Blijkbaar wil fok de laatste users wegjagen..
Dm jij wél je adres?quote:Op woensdag 14 april 2021 17:29 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ja hoor, pasta is altijd goed!
Ik eet noedels, kastanjechamps en visburger.
Een Wedgewoodbordje geluk nog welquote:Op donderdag 15 april 2021 12:32 schreef mascara-klodder het volgende:
Lunch was zeer pittige chinese mie met kipketjap, taugé, ui, knoflook, tomatenblokjes erbij had ik komkommer met rode ui en taugé in zoetzuur gemaakt
Dit wordt tevens mijn avondeten en mijn ontbijt voor morgen
Een bordje geluk
[ link | afbeelding ]
Thanks!quote:Op donderdag 15 april 2021 13:22 schreef FutureFairytale het volgende:
Heerlijke foto's MK en Mahra!
Lunch was kippensoep en crackers met gatenkaas.
Vanavond wordt het pasta met boursin, spinazie en prosciutto.
Ik geloof dat je aan Ramadan doet, aan die uitgebreide maaltijden te lezenquote:Op donderdag 15 april 2021 17:37 schreef Mahra het volgende:
[..]
Thanks!
Ik weet inmiddels wat ik voor vanavond ga maken. Soep en co ( baklava, de rest van de hapjes, dadels en olijven) en ik doe er wat fruit bij, maiskolven en ik ga quesadilla's maken.
Klopt! Nog een half uurtje!quote:Op donderdag 15 april 2021 19:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik geloof dat je aan Ramadan doet, aan die uitgebreide maaltijden te lezen
Njoy!quote:
Ik had een mixed grill van de Turkquote:Op vrijdag 16 april 2021 16:23 schreef golfer het volgende:
Voor straks een mixed grill voor 2 personen van de Griek besteld.
Ik doe hier ideeën opquote:Op zaterdag 17 april 2021 17:36 schreef marc0871 het volgende:
Ik ben nu een grote pan gulyash aan het maken
[ afbeelding ]
Bijna een kilo riblap,
2,5 medium ui,
4 grote tenen knoflook,
3 bospenen,
Een rode en een oranje paprika. Beide 220 tot 260 gram. Zelf geoogst
4 tomaten,
Blikje tomatenpuree,
1 theelepel Karwijzaad,
2 theelepels Marjoraam,
Runderbouillonblokje,
Peper en zout naar smaak,
Water tot alles onder staat,
2 blaadjes laurier.
Staat al bijna 1,5 uur te koken.
Zo wat basmatirijst koken voor erbij.
Het overschot gaat in de vriezer.
Ik word er iig nu al heel gelukkig vanquote:
Met een kuiltje voor de jusquote:Op zaterdag 17 april 2021 18:46 schreef sigme het volgende:
[ afbeelding ]
Choucroute met rrrrrrrrrrrrrromige puree en een schouderkarbonade van eigen vark.
Ben je weer bij je ouders? Geloof niet dat je em voor jezelf zo dektquote:Op zondag 18 april 2021 08:25 schreef mascara-klodder het volgende:
Ontbijttafel is gedekt inmiddels: verse jus d'orange, croissantjes, broodjes, zacht ggekookt eitje, diverse soorten zoet en hartig beleg, koffie en thee
Kloptquote:Op zondag 18 april 2021 09:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ben je weer bij je ouders? Geloof niet dat je em voor jezelf zo dekt
Je eet goed in ieder geval
Burp ....quote:Op zondag 18 april 2021 11:32 schreef uniekhoorn het volgende:
monchoutaart en koffie.
Als lunch afbak broodjes, scrabbled eggs, worstenbroodjes, croissants en ander beleg.
Vanavond patat met snacks ...
Jij of je vriend jarig?quote:Op zondag 18 april 2021 11:32 schreef uniekhoorn het volgende:
monchoutaart en koffie.
Als lunch afbak broodjes, scrabbled eggs, worstenbroodjes, croissants en ander beleg.
Vanavond patat met snacks ...
Doe ik ook altijd, vooral bij tomatencreme. Zo lekker die kaasdraden Vraag het ook in een restaurant als ik tomatensoep bestel. Krijg vaak dan een bakje kaas ernaast (gratis).quote:Op zondag 18 april 2021 15:53 schreef Mahra het volgende:
Dit was het gisteren. Ik hou van kaas in tomatensoep.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Oh, ben dus niet de vreemde dame gelukkig! Hoe meer kaas, des te beter haha. Voor vandaag o.a. een stamppotje.quote:Op zondag 18 april 2021 16:05 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Doe ik ook altijd, vooral bij tomatencreme. Zo lekker die kaasdraden Vraag het ook in een restaurant als ik tomatensoep bestel. Krijg vaak dan een bakje kaas ernaast (gratis).
Je tafel ziet er weer heerlijk uit
Nee zeker niet. Kaas for life!quote:Op zondag 18 april 2021 16:17 schreef Mahra het volgende:
[..]
Oh, ben dus niet de vreemde dame gelukkig! Hoe meer kaas, des te beter haha. Voor vandaag o.a. een stamppotje.
Like voor hondquote:Op zondag 18 april 2021 18:51 schreef mascara-klodder het volgende:
Vanmiddag heerlijke boswandeling gemaakt met de hont
[ link | afbeelding ]
Daarna natuurlijk een ijsje: Cornetto Dragon. Dit gaat mijn ijsje van deze zomer worden. Aardbei-mango-passievruchtsmaak
[ link | afbeelding ]
Net na de mihoem met kipsaté een kop cappuccino nog op
Bohquote:Op zondag 18 april 2021 17:40 schreef golfer het volgende:
Burgers van de Burger King laten bezorgen.
Double BBQ lover.quote:Op zondag 18 april 2021 19:22 schreef marc0871 het volgende:
Boh
Gewone, double of triple?
Kan hier helaas niet
Balen!quote:Op zondag 18 april 2021 19:05 schreef Kanaroe het volgende:
De makreel viel ontzettend tegen helaas, hij was niet echt vers denk ik. Of ik heb teveel dille gebruikt.
Uiteindelijk maar heel veel salade gegeten!
De gehaktballen voor husband vielen in goede aarde, dus toch 1 zeer tevreden eter hier in huis!
Ook lekkerquote:
Ojee, je maaltijd van gisteren niet goed gevallen?quote:Op maandag 19 april 2021 13:44 schreef marc0871 het volgende:
Kweenie.
Na een onrustige avond, nacht en ochtend, heb ik een paar beschuitjes en een kom thee op.
Ik ben nu alweer misselijk.
Beterschap, misselijk is kutquote:Op maandag 19 april 2021 13:44 schreef marc0871 het volgende:
Kweenie.
Na een onrustige avond, nacht en ochtend, heb ik een paar beschuitjes en een kom thee op.
Ik ben nu alweer misselijk.
Oooh heerlijk!quote:Op maandag 19 april 2021 14:30 schreef golfer het volgende:
Voor vanavond bezig om een klassieke Franse uiensoep te maken.
Dank.quote:Op maandag 19 april 2021 13:53 schreef maily het volgende:
[..]
Ojee, je maaltijd van gisteren niet goed gevallen?
Beterschap!
Dank.quote:Op maandag 19 april 2021 15:20 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Beterschap, misselijk is kut
Wat balen zeg! Raar trouwens een metaalsmaak in tomatensaus.( Misschien heb je wel corona, hoop het niet trouwens...maar daar worden je smaakpapillen door aangetast)quote:Op maandag 19 april 2021 16:13 schreef anndb het volgende:
Al enige dagen zin in spaghetti. Vanmorgen bij de slager nieuw van iemand in de buurt hier, potten tomaten saus, puur, van eigen bio tomaten. Uurtje of 1,5 geleden opgezet met gehakt, ui, knoflook, peper zout en lepeltje tomatenpuree. Op laag vuurtje, net even proeven: proef ik net een heel metaalachtige smaak, daarna extreem droge mond. Denk dat dit een enkeltje in de container gaat worden.
Nu maar iets bestellen denk ik?
Had er zo’n zin in.
ow wat zonde zegquote:Op maandag 19 april 2021 16:13 schreef anndb het volgende:
Al enige dagen zin in spaghetti. Vanmorgen bij de slager nieuw van iemand in de buurt hier, potten tomaten saus, puur, van eigen bio tomaten. Uurtje of 1,5 geleden opgezet met gehakt, ui, knoflook, peper zout en lepeltje tomatenpuree. Op laag vuurtje, net even proeven: proef ik net een heel metaalachtige smaak, daarna extreem droge mond. Denk dat dit een enkeltje in de container gaat worden.
Nu maar iets bestellen denk ik?
Had er zo’n zin in.
Ook beterschap gewenst! Hopelijk kun je snel weer lekker eten!quote:Op maandag 19 april 2021 13:44 schreef marc0871 het volgende:
Kweenie.
Na een onrustige avond, nacht en ochtend, heb ik een paar beschuitjes en een kom thee op.
Ik ben nu alweer misselijk.
Hahaha inderdaad!!quote:Op zondag 18 april 2021 16:27 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Nee zeker niet. Kaas for life!
Balen! Staat t al een tijd op.. Bij een goede Italiaan een spaghetti bestellen dan maar?quote:Op maandag 19 april 2021 16:13 schreef anndb het volgende:
Al enige dagen zin in spaghetti. Vanmorgen bij de slager nieuw van iemand in de buurt hier, potten tomaten saus, puur, van eigen bio tomaten. Uurtje of 1,5 geleden opgezet met gehakt, ui, knoflook, peper zout en lepeltje tomatenpuree. Op laag vuurtje, net even proeven: proef ik net een heel metaalachtige smaak, daarna extreem droge mond. Denk dat dit een enkeltje in de container gaat worden.
Nu maar iets bestellen denk ik?
Had er zo’n zin in.
Klinkt goed.quote:Op maandag 19 april 2021 16:06 schreef Karzai het volgende:
ik heb kippendijen in een marinade van knoflook, kerrie, chilipoeder, gember en ketjap gelegd
die ga ik later bakken met erwtjes en rode peper
zoetzure rode ui en komkommer, en rijst erbij
Zondequote:Op maandag 19 april 2021 16:13 schreef anndb het volgende:
Al enige dagen zin in spaghetti. Vanmorgen bij de slager nieuw van iemand in de buurt hier, potten tomaten saus, puur, van eigen bio tomaten. Uurtje of 1,5 geleden opgezet met gehakt, ui, knoflook, peper zout en lepeltje tomatenpuree. Op laag vuurtje, net even proeven: proef ik net een heel metaalachtige smaak, daarna extreem droge mond. Denk dat dit een enkeltje in de container gaat worden.
Nu maar iets bestellen denk ik?
Had er zo’n zin in.
Oefquote:Op maandag 19 april 2021 16:23 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Wat balen zeg! Raar trouwens een metaalsmaak in tomatensaus.( Misschien heb je wel corona, hoop het niet trouwens...maar daar worden je smaakpapillen door aangetast)
Hier basmatirijst met riblappen-rendang, paksoi, prei en taugé
Dank.quote:Op maandag 19 april 2021 16:24 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ook beterschap gewenst! Hopelijk kun je snel weer lekker eten!
vanvond, simpele, amerikaanse spaghetti met bolognese gehakt saus met prei ui courgette paprika en champions, lekker slordig gesneden met extra tomaten pure extra en olijven en olijfolie, mischien noch ff vanavond langs bij de appie voor wat gnoccie er door heen. kan er weer wat emmentaler op.quote:Ingrediënten
150 gr penne pasta
2 sjalotjes
1 teen knoflook
1 kleine broccoli
½ rode peper zonder zaadjes
2 el olijfolie
¼ blik ansjovis (à 46 g)
50 gr zwarte olijven ringen
1 el kappertjes
300 gr passata (tomatensaus)
125 gr tonijn op olie (uitgelekt)
Bereidingswijze
1
Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in 8 min. beetgaar.
2
Snijd de knoflook en snipper de sjalotjes fijn. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli de laatste 3 min. mee met de pasta.
3
Snijd de rode peper in ringen en houd deze apart.
4
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui, knoflook en ansjovis met de helft van de olie uit het blikje toe en fruit 1 min. Voeg de olijven, kappertjes en rode peper toe aan de pan en fruit dit nog gedurende 3 minuten mee.
5
Blus het geheel af met de passata en breng aan de kook. Als de saus enkele minuten lichtjes heeft gekookt meng je de penne en broccoli samen met de tonijn door de saus.
knoflook is altijd lekker. heel veel knoflook ook.quote:Op dinsdag 20 april 2021 22:04 schreef Prego het volgende:
Van een « nieuw » Méditerraans/Grieks restaurant laten bezorgen: 4 pitas naturel, eendeborst plakjes in dadelsaus, souvlaki, houmous, tzaziki, pittige tarama, fetaballen « gepanneerd » in zwarte olijven en baklava’s als dessert.
Ik zit godnakes vol maar het was heerlijk (zijn er hier meer mensen die het lekker vinden om na de maaltijd knoflook op te boeren? )
Nu een pilsje
Broodje halfom heb ik nog nooit gegeten. Zie t vaak langskomen. Wil t wel eens proberen. Sowieso nooit 1 van die 2 ook los gegeten.quote:Op woensdag 21 april 2021 11:21 schreef Karzai het volgende:
vanmiddag kippensoep en een broodje halfom
vanavond andijviestamppot met rookworst
Is heerlijk. Pekelvlees en gekookte runderlever (geen varkens).quote:Op woensdag 21 april 2021 15:25 schreef FutureFairytale het volgende:
Broodje halfom heb ik nog nooit gegeten. Zie t vaak langskomen. Wil t wel eens proberen. Sowieso nooit 1 van die 2 ook los gegeten.
Ziet er niet slecht uit.quote:Op woensdag 21 april 2021 18:42 schreef Phoenyx-God het volgende:
[ afbeelding
Goedkope kippensoep met vrijwel niks erin en wat goedkoop ranzig droog brood. Jezus had het nog beter maar ja, dat is mijn vriendin die dit dan maakt
Fijn. Houwe zo!quote:Op woensdag 21 april 2021 16:02 schreef marc0871 het volgende:
Ha, gaat de goede kant weer op.
Vanmiddag kreeg ik ineens honger, na 3 dagen niet, en heb 4 bolletjes Saks naar binnen zitten werken.
Ze blijven nog zitten ook
Nou nog ff verzinnen waar ik vanavond trek in heb.
opzich is die gekookte lever en pekelvlees los niet zo lekker, maar bij elkaar ineens weer wel.quote:Op woensdag 21 april 2021 15:25 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Broodje halfom heb ik nog nooit gegeten. Zie t vaak langskomen. Wil t wel eens proberen. Sowieso nooit 1 van die 2 ook los gegeten.
Vanmiddag had ik uiensoep, crackers kaas en ei.
Vanavond, net als gisteren, pasta prosciutto.
de slow en multicooker is mijn hulpje, je moet wel nadenken over wanneer je groenten enzo toevoegt, vlees wordt lekker als je het lekker lang rustig laat garen, maar groenten niet zo, die moet je echt pas op het laatst toevoegenquote:Op woensdag 21 april 2021 19:01 schreef Scheepskok het volgende:
Gisteren aardappelblokjes en drumsticks uit de slowcooker.
Bodem belegd met uienringen, daarbovenop de voorgekookte aardappelblokjes en dan de drumsticks. Zes uur lang op de laagste stand.
Van de ui bleef weinig over. De aardappelblokjes waren niet lekker, maar dat lag aan de kruiding, kant en klaar voorgekookt AH met knoflookkruiden. Op zich was het goed, maar de smaak was superflauw.
Maar de drumsticks, wauw!! Het vlees schoof gewoon van het bot. Het kapje kraakbot viel ook gewoon vrij. Het bot was direct helemaal kaal en het vlees was supermals. Helemaal geen gedoe en gekluif meer.
Ik eet dit zelf ook regelmatig, alleen kook er altijd wat vermicelli mee. Handje vol is voldoende. Het is al snel teveel.quote:Op woensdag 21 april 2021 18:42 schreef Phoenyx-God het volgende:
[ afbeelding ]
Goedkope kippensoep met vrijwel niks erin en wat goedkoop ranzig droog brood. Jezus had het nog beter maar ja, dat is mijn vriendin die dit dan maakt
Heb je een recept voor de macaronisaus?quote:Op donderdag 22 april 2021 11:40 schreef mascara-klodder het volgende:
Een grote pan macaroni-saus voor mijn ouders staat te pruttelen
[ link | afbeelding ]
En ondertussen het voorbereidende werk gedaan voor de bami voor mij vanavond
[ link | afbeelding ]
Lekker bezig zo deze ochtend
Lekker bezig!quote:Op donderdag 22 april 2021 11:40 schreef mascara-klodder het volgende:
Een grote pan macaroni-saus voor mijn ouders staat te pruttelen
[ link | afbeelding ]
En ondertussen het voorbereidende werk gedaan voor de bami voor mij vanavond
[ link | afbeelding ]
Lekker bezig zo deze ochtend
Lekker kokkerellen, love it!quote:Op donderdag 22 april 2021 11:40 schreef mascara-klodder het volgende:
Een grote pan macaroni-saus voor mijn ouders staat te pruttelen
[ link | afbeelding ]
En ondertussen het voorbereidende werk gedaan voor de bami voor mij vanavond
[ link | afbeelding ]
Lekker bezig zo deze ochtend
Jammie! Lekker! Volgende keer dan maar wat pittigs bestellen.quote:Op donderdag 22 april 2021 17:04 schreef Karzai het volgende:
ik ga thais bestellen
Plaa choe chee
Een pittig gebakken visfilet gerecht met gemengde groenten in rode kokoscurry saus en basilicum
en een sateetje erbij
kan ik wel drie dagen van eten, pittigheid valt helaas tegen
[ afbeelding ]
Beter sambal toevoegen dan dat het te heet is.quote:Op donderdag 22 april 2021 17:04 schreef Karzai het volgende:
ik ga thais bestellen
Plaa choe chee
Een pittig gebakken visfilet gerecht met gemengde groenten in rode kokoscurry saus en basilicum
en een sateetje erbij
kan ik wel drie dagen van eten, pittigheid valt helaas tegen
[ afbeelding ]
Een blauwe pan?!quote:Op donderdag 22 april 2021 11:40 schreef mascara-klodder het volgende:
Een grote pan macaroni-saus voor mijn ouders staat te pruttelen
[ link | afbeelding ]
En ondertussen het voorbereidende werk gedaan voor de bami voor mij vanavond
[ link | afbeelding ]
Lekker bezig zo deze ochtend
Indisch en indonesisch eten is ook gewoon geil.quote:Op donderdag 22 april 2021 18:58 schreef maily het volgende:
[..]
Een blauwe pan?!
Maar goed bezig klodder!!
Bewaren tot morgen.quote:Op donderdag 22 april 2021 19:22 schreef christmastsunami het volgende:
Ik zit zo te denken, die lams biefstuk is niet helemaal ontdooid, dus bakken gaat niet lukken.
wat zal ik doen, het eerst in een bak met water laten ontdooien, of gewoon rustig laten garen in wat olie? en op het laatst aanschroeien?
quote:Op donderdag 22 april 2021 19:41 schreef maily het volgende:
[..]
Bewaren tot morgen.
Wij hadden kipshoarma met knoflook en Griekse salade met knoflook, zelfgemaakte tzaziki met nog meer knoflook. Met Turks brood.
He jammer ...quote:Op donderdag 22 april 2021 21:35 schreef christmastsunami het volgende:
nou mijn stamppotje was gelukt hoor, zelfs nog extra gechecked of ie uberhaupt op smaak was, pezo.
maar die lamsbiefstuk van de aldi was deze keer een miskoop, ik zat er al in te snijden omdat ik een paar rare stukjes zag, maar ooh jee ik heb op een paar zenuwen zitten kouwen, zeentjes.
het gaat honderd keer goed, en soms is het haas, maar deze keer, in de prullenbak.
Als Ik ergens van gruwel dan is het wel pasta (behalve dan lasagne)quote:Op donderdag 22 april 2021 14:16 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Lekker bezig!
Wil jij geen macaroni mee-eten?
quote:Op vrijdag 23 april 2021 12:36 schreef mascara-klodder het volgende:
En vanavond eten alle kleinkinderen hier en ga ik dus zo beginnen met pannenkoeken bakken
[ link | afbeelding ]
Lol, bedoel die van mijn ouders dusquote:Op vrijdag 23 april 2021 13:16 schreef golfer het volgende:
[..]
Sinds wanneer heb jij kleinkinderen?
Gruwelen van pasta, wat is ditquote:Op vrijdag 23 april 2021 12:58 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Als Ik ergens van gruwel dan is het wel pasta (behalve dan lasagne)
@:scheepskok, heb 'm zo gemaakt als me was 'opgedragen' door stiefmoeder. Zo heeft mijn vader het 't liefste.
1 kilo rundergehakt
grote bak macaroni-groenten die al voorgesneden zijn.
2 dunne prei
3 tenen knoflook fijn gehakt
schep sambal
pot 400ml pastasaus pikant
pot 400ml pastasaus basilicum
Zijn daarvan dus nog meerdere porties ingevroren
nou laat die wafel dat desert maar zitten, ik ga voor optie Aquote:Op vrijdag 23 april 2021 18:16 schreef sigme het volgende:
[ afbeelding ]
M'n groentepakket bevatte paksoi. Geroerbakken paksoi, witte lijst, onzichtbare gebakken shitake en oesterzwammen, pindasaus.
Toe:
[ afbeelding ]
Wafel met mascarpone en aardbeien uit het fruitpakket
die ansjovis van die tapas van de jumbo, is gewoon goor, mijn hele mond smaakt naar azijn en zout, slaat nergens opquote:Op zaterdag 24 april 2021 15:12 schreef Karzai het volgende:
ansjovis is erg zout ja, is wel lekker op een pizza of door de pasta
Die van Tante Fanny?quote:Op zaterdag 24 april 2021 15:12 schreef Karzai het volgende:
ansjovis is erg zout ja, is wel lekker op een pizza of door de pasta
denk dat ik voor vanavond zo'n rol deeg haal en zelf een pizzaatje samenstel
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |