SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar je hebt Krenteweggequote:Op zondag 7 maart 2021 13:25 schreef Lonaa het volgende:
Joel
Overijssel en Gelderland hebben vrij veel matige dingen.
Had ik nog nooit van gehoord, maar die ga ik ook een keer makenquote:Op zondag 7 maart 2021 19:30 schreef Vanyel het volgende:
Is dit dan weer een excuus voor kelderkoek?
Arretjescake is net even anders. Heb ik toevallig van de week gemaaktquote:Op zondag 7 maart 2021 19:43 schreef Hupje het volgende:
Is kelderkoek hetzelfde als arretjescake? En watergruwel is volgens Google krentjebrij?
Ik wil ook nog Brabantse witte eierkoeken maken en misschien worstenbroodjes.
Niet iedereen maakt kelderkoek op dezelfde manier. Geldt ook voor arretjescake. Volgens mij zijn er zat overlappende manieren.quote:
Dat is makkelijk te maken toch voor 1 persoon??klein potje capucijners en een klein stukje of bakje spek.quote:Op zondag 7 maart 2021 15:54 schreef Yinny het volgende:
Hollandse captains dinner, daar heb ik wel zin in, maar helaas ben ik de enige hier in huis die capucijners lust
Ben beniuwd of je eigenlijk wel uiers kan kopen bij een slagerquote:Op maandag 8 maart 2021 00:14 schreef Molo het volgende:
Iets met uierboord lijkt me wel tof maar heb het nog nooit gegeten, laat staan gemaakt.
Misschien ijzerkoekjes proberen of een kapsalon
Neeeeee, daar hoort nog veel bij! Piccalilly, aardappelen, gebakken uien, bietjes, augurken en appelmoes....zonde om voor 1 persoon te makenquote:Op maandag 8 maart 2021 00:05 schreef 111210 het volgende:
[..]
Dat is makkelijk te maken toch voor 1 persoon??klein potje capucijners en een klein stukje of bakje spek.
Ja dat weet ik, maak het soms ook wel eens voor mijzelf (zonder bietjes dan) maar al die ingrediënten kan je juist makkelijk doseren voor 1 persoon zonder te veel te maken.quote:Op maandag 8 maart 2021 07:01 schreef Yinny het volgende:
[..]
Neeeeee, daar hoort nog veel bij! Piccalilly, aardappelen, gebakken uien, bietjes, augurken en appelmoes....zonde om voor 1 persoon te maken
Ik vind piccalilly alleen lekker bij dit, dus zonde van de rest van pot. Net als zilveruitjes en augurkenquote:Op maandag 8 maart 2021 07:06 schreef 111210 het volgende:
[..]
Ja dat weet ik, maak het soms ook wel eens voor mijzelf (zonder bietjes dan) maar al die ingrediënten kan je juist makkelijk doseren voor 1 persoon zonder te veel te maken.
Ah ja dan is het lastig, die 3 komen hier wel snel op bij andere gerechten.quote:Op maandag 8 maart 2021 08:12 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ik vind piccalilly alleen lekker bij dit, dus zonde van de rest van pot. Net als zilveruitjes en augurken
Ha had de aflevering gezien van Rudolph. Moet wel lekker zijn.quote:Op woensdag 10 maart 2021 09:59 schreef Yinny het volgende:
Rotterdamse maastroompjes
[ afbeelding ]
Echt vreemd dat als geboren en getogen Rotterdamse er nog nooit van heb gehoord, dus bij deze weer goedgemaakt!
Het smaakt naar boterkoek met spijs
Recept:
https://www.24kitchen.nl/recepten/rotterdamse-maasstroompjes
En dit gehalveerd, want ik heb ze kleiner gemaakt en vind nog dat ik er veel heb
[ afbeelding ]
Hele kleffe Zeeuwse bolussen, het rollen ging niet echt lekker, maar ze smaken goed
Recept: https://rutgerbakt.nl/bro(...)lt-zeeuwse-bolussen/
Als het nou nog een broodje kroket met mosterd was geweestquote:Op woensdag 10 maart 2021 10:13 schreef Molo het volgende:
Niet kleffe bolussen zijn geen echte bolussen
Ik maak vanmiddag een broodje knakworst hier, ook soort van Hollandsch
Ik heb geen frituurpan en mijn kind bliefde ditquote:Op woensdag 10 maart 2021 16:44 schreef Yinny het volgende:
[..]
Als het nou nog een broodje kroket met mosterd was geweest
Is dat eigenlijk een soort rijstepap maar dan van gort? Ken het niet.quote:Op woensdag 10 maart 2021 19:35 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik wist meteen wat ik zou maken, watergruwel (krentjebrij).
Mijn moeder maakte dit een paar keer per jaar en als zij uit de keuken kwam met een zwarte pan wisten wij het al, genieten. Ik heb het het recept uit het Haagse Kookboek aangehouden. Erg lekker maar ik verdenk mijn moeder ervan indertijd veel meer suiker te gebruiken. Niet voor het eerst trouwens, net als met zout
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het komt uit diverse delen van het land, mijn moeder noemde het twents, mijn vader fries en men denkt ook noordhollands.quote:Op woensdag 10 maart 2021 20:33 schreef Myraela het volgende:
[..]
Is dat eigenlijk een soort rijstepap maar dan van gort? Ken het niet.
Gewone zelfgemaakte eierkoeken smaken ook anders omdat de bakker ammonium bicarbonaat gebruikt,quote:Op woensdag 10 maart 2021 21:34 schreef Hupje het volgende:
De Brabantse witte eierkoeken zijn best lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Maar in de verste verte niet zoals wij ze vroeger bij de bakker kochten:
[ afbeelding ]
Zijn deze krokant?quote:Op woensdag 10 maart 2021 21:34 schreef Hupje het volgende:
De Brabantse witte eierkoeken zijn best lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Maar in de verste verte niet zoals wij ze vroeger bij de bakker kochten:
[ afbeelding ]
Lekker!quote:Op woensdag 10 maart 2021 22:24 schreef Hupje het volgende:
[..]
Het buitenste laagje wel, de binnenkant is lekker chewy.
Letterlijk vertaald is het taai, maar ik bedoel dan een soort van lekker taai, een beetje plakkerig.quote:Op donderdag 11 maart 2021 07:15 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Lekker!
Ik vraag me trouwens al langer af; heeft chewy ook een NL's woord/vertaling?
Ja ik vind taai ook niet echt de goede vertaling want klinkt negatief (oud). Denk dat chewy echt een Engelse term blijft.quote:Op donderdag 11 maart 2021 08:14 schreef Hupje het volgende:
[..]
Letterlijk vertaald is het taai, maar ik bedoel dan een soort van lekker taai, een beetje plakkerig.
Kauwbaar?quote:Op donderdag 11 maart 2021 09:01 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ja ik vind taai ook niet echt de goede vertaling want klinkt negatief (oud). Denk dat chewy echt een Engelse term blijft.
Dat is al wel beter! Ik dacht altijd aan kauwerig maar dat vond ik ook vreselijk. Zit ergens denk ik tussen kauwbaar en kleverig in.quote:
7 cm dik Ik ga foto zoeken.quote:Op donderdag 11 maart 2021 17:22 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
Vlaardingse ijzerkoekjes!
Recept uit de Koekjesbijbel
Zoiets, maar dan met een beetje water ipv ei
https://www.weekendbakery(...)-iron-plate-cookies/
Ik heb ipv uitrollen gewoon een rol gemaak en plakjes gesneden. En een stuk kleiner gemaakt, want moesten 8 cm groot zijn en 7mm dik...
Oh fantastischquote:Op donderdag 11 maart 2021 17:22 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
Vlaardingse ijzerkoekjes!
Recept uit de Koekjesbijbel
Zoiets, maar dan met een beetje water ipv ei
https://www.weekendbakery(...)-iron-plate-cookies/
Ik heb ipv uitrollen gewoon een rol gemaak en plakjes gesneden. En een stuk kleiner gemaakt, want moesten 8 cm groot zijn en 7mm dik...
Ziet er wel lekker uit zeg!quote:Op donderdag 11 maart 2021 19:19 schreef Hupje het volgende:
@:Yinny Ik ben benieuwd hoe ze smaken!
Ik maakte balkenbrij met cranberry compote.
[ afbeelding ]
Niet helemaal zoals het hoort, want geen restvlees gebruikt en iets te kort de tijd genomen voor het opstijven. Maar vriend vond het aardig in de buurt komen van zijn herinneringen.
En wat een werk johquote:Op donderdag 11 maart 2021 21:30 schreef Yinny het volgende:
Ze smaakten naar koekjes...ongeveer naar stroopwafel kruimels, maar dan alleen een knapperige buitenkant en binnen een beetje zacht.
@:Molo
IJzer was nieuw. De baktijden heb ik niet goed aangehouden, want ik had ze na 2 min moeten omdraaien, maar dan waren ze nog bleek, dat was op stand 3. Toen op hoogste temperatuur en kon ik korter bakken...Al met al bijna een uur bezig geweest met 22 koekjes bakken
Wat zit er nu voor vlees in? Gaaf dat je dat hebt gemaakt!quote:Op donderdag 11 maart 2021 19:19 schreef Hupje het volgende:
@:Yinny Ik ben benieuwd hoe ze smaken!
Ik maakte balkenbrij met cranberry compote.
[ afbeelding ]
Niet helemaal zoals het hoort, want geen restvlees gebruikt en iets te kort de tijd genomen voor het opstijven. Maar vriend vond het aardig in de buurt komen van zijn herinneringen.
Ik was nieuwsgierig en had het nooit gegeten, dus watergruwel gemaakt en nu aan het etenquote:Op woensdag 10 maart 2021 19:35 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik wist meteen wat ik zou maken, watergruwel (krentjebrij).
Mijn moeder maakte dit een paar keer per jaar en als zij uit de keuken kwam met een zwarte pan wisten wij het al, genieten. Ik heb het het recept uit het Haagse Kookboek aangehouden. Erg lekker maar ik verdenk mijn moeder ervan indertijd veel meer suiker te gebruiken. Niet voor het eerst trouwens, net als met zout
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Warm vind ik het ook niets. Ik eet het 'l liefst direct uit de koelkast.quote:Op vrijdag 12 maart 2021 12:18 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ik was nieuwsgierig en had het nooit gegeten, dus watergruwel gemaakt en nu aan het eten
....hmmmmwah....misschien dat ik het koud lekkerder vindt...
Koud is het idd een stuk beter te doen...maar het is nog steeds geen "wauw, dit ga ik vaker maken!"quote:Op vrijdag 12 maart 2021 12:25 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Warm vind ik het ook niets. Ik eet het 'l liefst direct uit de koelkast.
Er zijn veel mensen die het ook niet lusten. Had het op FB geplaatst en mijn nichtje uit Australië leek het lekker, maar ze had het nooit gehad zei ze, haar vader en onze oma hadden het nooit gemaakt.
Maar toen zij een tijd bij ons woonde was haar eerste reactie "what an awful color" en na 1 hap "sorry, I don't eat this"
Zij kon zich dit niet meer herinneren, maar wij weten het nog precies, hadden er zo'n lol om.
Voor mij is het denk ook heel sterk een herinnering. En mijn moeder was niet origineel in desserts. Vla en yoghurt, met als hoogtepunt hopjesvla. En als ze het zelf maakte griesmeelpudding of ditquote:Op zaterdag 13 maart 2021 11:53 schreef Yinny het volgende:
[..]
Koud is het idd een stuk beter te doen...maar het is nog steeds geen "wauw, dit ga ik vaker maken!"
Door de gort wil ik dit wel maken:
http://www.tastehongkong.(...)nuts-and-jobs-tears/
Zooooo dat ziet er lekker uit zeg!quote:Op zaterdag 13 maart 2021 14:26 schreef dimmak het volgende:
[ afbeelding ]
Paprijst met boter en suiker en gebakken noodzeetong.
Aparte combinatie!quote:Op zaterdag 13 maart 2021 14:26 schreef dimmak het volgende:
[ afbeelding ]
Paprijst met boter en suiker en gebakken noodzeetong.
Jij kruidnagelt en lauriert je azijn niet?quote:Op zaterdag 13 maart 2021 20:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
[ afbeelding ]
Kilootje rundvlees gaat een nachtje kuren in azijnbad. Wordt vervolgd.
Uierboord wordt verkocht door slagerij Ooteman, op de Oude Binnenweg.quote:Op maandag 8 maart 2021 06:55 schreef Yinny het volgende:
Ben beniuwd of je eigenlijk wel uiers kan kopen bij een slager
Uierboord kochten we vroeger wel eens voor op brood, doet een beetje denken aan lever qua smaak.
Zoervleisquote:Op zaterdag 13 maart 2021 20:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
[ afbeelding ]
Kilootje rundvlees gaat een nachtje kuren in azijnbad. Wordt vervolgd.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik zag later dat dat ook onderdeel was van de behandelingquote:Op zondag 14 maart 2021 06:45 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Jij kruidnagelt en lauriert je azijn niet?
quote:Op zondag 14 maart 2021 12:01 schreef Hupje het volgende:
Tijd voor lunch!
[ afbeelding ]
Een stuk beter gelukt dan mijn vorige poging.Skonne broojkes!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
In het vissersdorp waar ik weg kom is dit traditionele zaterdag kost.quote:
Ach,ik marineer meestal niet eens. Na tig uur in hete azijn is het ook zat.quote:Op zondag 14 maart 2021 12:25 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ik zag later dat dat ook onderdeel was van de behandeling
Maar een uurtje geleden is het vlees plus uien plus kruidnagels en laurieren in de slowcooker verdwenen. Ik heb er vertrouwen in dat de kruiderij de komende zes uur op peil gaat komen.
Het kwam ook meer doordat ik gisteravond geen zin had het slowcookerklaar te maken.quote:Op zondag 14 maart 2021 15:06 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ach,ik marineer meestal niet eens. Na tig uur in hete azijn is het ook zat.
Doe ik altijd meteen, anders lost het zo slecht op.quote:Op zondag 14 maart 2021 15:15 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Het kwam ook meer doordat ik gisteravond geen zin had het slowcookerklaar te maken.
Azijnbadje kon nog net. En damn, die proef ik wel door saus heen zeg! Maar er moet dadelijk nog peperkoek bij
Een helequote:Op zondag 14 maart 2021 15:17 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Doe ik altijd meteen, anders lost het zo slecht op.
Misschien komt dat omdat er hier een hele in gaat
Gedroogd veen, uit Drenthequote:
De bakker klopt wel, maar het is koekquote:Op zondag 14 maart 2021 16:19 schreef derLudolf het volgende:
Gedroogd veen, uit Drenthe
Volgens mij een soort bonbons, zie ze wel eens bij de bakker liggen.
quote:
Ik ken het alleen met appel maar zoals met een streekgerecht wel vaker is lijkt elke bakker een eigen versie te hebben. Vaak gebakken in een soort slofvorm maar voor thuis werkt een cakeblik of een springvorm net zo goed.quote:Op zondag 7 maart 2021 22:54 schreef Elleska het volgende:
Goed excuus voor Drentse Turf
Al eens gemaakt volgens dit recept : https://outmijnkeuken.nl/2017/02/18/streekgerecht-drentse-turf/
Kwam nu deze tegen en dat ziet er wel leuk uit : https://www.studiofoek.nl(...)kleurencirkel-2020-5
Ziet er goed uit! Wij hadden gisteren hachee, dus niet echt een streekgerecht, maar dat rook zo lekker tijdens het stovenquote:Op zondag 14 maart 2021 18:30 schreef Cat-astrophe het volgende:
Friet met zoorvleis dus. Frietjes ook zelfgemaakt uiteraard.
In de cooker
[ afbeelding ]
Bijna uitgeprutteld (met live stoom actie)
[ afbeelding ]
Op het bord
[ afbeelding ]
Ik had wel iets meer frietjes mogen maken, achteraf gezien.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |