SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar je hebt Krenteweggequote:Op zondag 7 maart 2021 13:25 schreef Lonaa het volgende:
Joel
Overijssel en Gelderland hebben vrij veel matige dingen.
Had ik nog nooit van gehoord, maar die ga ik ook een keer makenquote:Op zondag 7 maart 2021 19:30 schreef Vanyel het volgende:
Is dit dan weer een excuus voor kelderkoek?
Arretjescake is net even anders. Heb ik toevallig van de week gemaaktquote:Op zondag 7 maart 2021 19:43 schreef Hupje het volgende:
Is kelderkoek hetzelfde als arretjescake? En watergruwel is volgens Google krentjebrij?
Ik wil ook nog Brabantse witte eierkoeken maken en misschien worstenbroodjes.
Niet iedereen maakt kelderkoek op dezelfde manier. Geldt ook voor arretjescake. Volgens mij zijn er zat overlappende manieren.quote:
Dat is makkelijk te maken toch voor 1 persoon??klein potje capucijners en een klein stukje of bakje spek.quote:Op zondag 7 maart 2021 15:54 schreef Yinny het volgende:
Hollandse captains dinner, daar heb ik wel zin in, maar helaas ben ik de enige hier in huis die capucijners lust
Ben beniuwd of je eigenlijk wel uiers kan kopen bij een slagerquote:Op maandag 8 maart 2021 00:14 schreef Molo het volgende:
Iets met uierboord lijkt me wel tof maar heb het nog nooit gegeten, laat staan gemaakt.
Misschien ijzerkoekjes proberen of een kapsalon
Neeeeee, daar hoort nog veel bij! Piccalilly, aardappelen, gebakken uien, bietjes, augurken en appelmoes....zonde om voor 1 persoon te makenquote:Op maandag 8 maart 2021 00:05 schreef 111210 het volgende:
[..]
Dat is makkelijk te maken toch voor 1 persoon??klein potje capucijners en een klein stukje of bakje spek.
Ja dat weet ik, maak het soms ook wel eens voor mijzelf (zonder bietjes dan) maar al die ingrediënten kan je juist makkelijk doseren voor 1 persoon zonder te veel te maken.quote:Op maandag 8 maart 2021 07:01 schreef Yinny het volgende:
[..]
Neeeeee, daar hoort nog veel bij! Piccalilly, aardappelen, gebakken uien, bietjes, augurken en appelmoes....zonde om voor 1 persoon te maken
Ik vind piccalilly alleen lekker bij dit, dus zonde van de rest van pot. Net als zilveruitjes en augurkenquote:Op maandag 8 maart 2021 07:06 schreef 111210 het volgende:
[..]
Ja dat weet ik, maak het soms ook wel eens voor mijzelf (zonder bietjes dan) maar al die ingrediënten kan je juist makkelijk doseren voor 1 persoon zonder te veel te maken.
Ah ja dan is het lastig, die 3 komen hier wel snel op bij andere gerechten.quote:Op maandag 8 maart 2021 08:12 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ik vind piccalilly alleen lekker bij dit, dus zonde van de rest van pot. Net als zilveruitjes en augurken
Ha had de aflevering gezien van Rudolph. Moet wel lekker zijn.quote:Op woensdag 10 maart 2021 09:59 schreef Yinny het volgende:
Rotterdamse maastroompjes
[ afbeelding ]
Echt vreemd dat als geboren en getogen Rotterdamse er nog nooit van heb gehoord, dus bij deze weer goedgemaakt!
Het smaakt naar boterkoek met spijs
Recept:
https://www.24kitchen.nl/recepten/rotterdamse-maasstroompjes
En dit gehalveerd, want ik heb ze kleiner gemaakt en vind nog dat ik er veel heb
[ afbeelding ]
Hele kleffe Zeeuwse bolussen, het rollen ging niet echt lekker, maar ze smaken goed
Recept: https://rutgerbakt.nl/bro(...)lt-zeeuwse-bolussen/
Als het nou nog een broodje kroket met mosterd was geweestquote:Op woensdag 10 maart 2021 10:13 schreef Molo het volgende:
Niet kleffe bolussen zijn geen echte bolussen
Ik maak vanmiddag een broodje knakworst hier, ook soort van Hollandsch
Ik heb geen frituurpan en mijn kind bliefde ditquote:Op woensdag 10 maart 2021 16:44 schreef Yinny het volgende:
[..]
Als het nou nog een broodje kroket met mosterd was geweest
Is dat eigenlijk een soort rijstepap maar dan van gort? Ken het niet.quote:Op woensdag 10 maart 2021 19:35 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik wist meteen wat ik zou maken, watergruwel (krentjebrij).
Mijn moeder maakte dit een paar keer per jaar en als zij uit de keuken kwam met een zwarte pan wisten wij het al, genieten. Ik heb het het recept uit het Haagse Kookboek aangehouden. Erg lekker maar ik verdenk mijn moeder ervan indertijd veel meer suiker te gebruiken. Niet voor het eerst trouwens, net als met zout
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het komt uit diverse delen van het land, mijn moeder noemde het twents, mijn vader fries en men denkt ook noordhollands.quote:Op woensdag 10 maart 2021 20:33 schreef Myraela het volgende:
[..]
Is dat eigenlijk een soort rijstepap maar dan van gort? Ken het niet.
Gewone zelfgemaakte eierkoeken smaken ook anders omdat de bakker ammonium bicarbonaat gebruikt,quote:Op woensdag 10 maart 2021 21:34 schreef Hupje het volgende:
De Brabantse witte eierkoeken zijn best lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Maar in de verste verte niet zoals wij ze vroeger bij de bakker kochten:
[ afbeelding ]
Zijn deze krokant?quote:Op woensdag 10 maart 2021 21:34 schreef Hupje het volgende:
De Brabantse witte eierkoeken zijn best lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Maar in de verste verte niet zoals wij ze vroeger bij de bakker kochten:
[ afbeelding ]
Lekker!quote:Op woensdag 10 maart 2021 22:24 schreef Hupje het volgende:
[..]
Het buitenste laagje wel, de binnenkant is lekker chewy.
Letterlijk vertaald is het taai, maar ik bedoel dan een soort van lekker taai, een beetje plakkerig.quote:Op donderdag 11 maart 2021 07:15 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Lekker!
Ik vraag me trouwens al langer af; heeft chewy ook een NL's woord/vertaling?
Ja ik vind taai ook niet echt de goede vertaling want klinkt negatief (oud). Denk dat chewy echt een Engelse term blijft.quote:Op donderdag 11 maart 2021 08:14 schreef Hupje het volgende:
[..]
Letterlijk vertaald is het taai, maar ik bedoel dan een soort van lekker taai, een beetje plakkerig.
Kauwbaar?quote:Op donderdag 11 maart 2021 09:01 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ja ik vind taai ook niet echt de goede vertaling want klinkt negatief (oud). Denk dat chewy echt een Engelse term blijft.
Dat is al wel beter! Ik dacht altijd aan kauwerig maar dat vond ik ook vreselijk. Zit ergens denk ik tussen kauwbaar en kleverig in.quote:
7 cm dik Ik ga foto zoeken.quote:Op donderdag 11 maart 2021 17:22 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
Vlaardingse ijzerkoekjes!
Recept uit de Koekjesbijbel
Zoiets, maar dan met een beetje water ipv ei
https://www.weekendbakery(...)-iron-plate-cookies/
Ik heb ipv uitrollen gewoon een rol gemaak en plakjes gesneden. En een stuk kleiner gemaakt, want moesten 8 cm groot zijn en 7mm dik...
Oh fantastischquote:Op donderdag 11 maart 2021 17:22 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
Vlaardingse ijzerkoekjes!
Recept uit de Koekjesbijbel
Zoiets, maar dan met een beetje water ipv ei
https://www.weekendbakery(...)-iron-plate-cookies/
Ik heb ipv uitrollen gewoon een rol gemaak en plakjes gesneden. En een stuk kleiner gemaakt, want moesten 8 cm groot zijn en 7mm dik...
Ziet er wel lekker uit zeg!quote:Op donderdag 11 maart 2021 19:19 schreef Hupje het volgende:
@:Yinny Ik ben benieuwd hoe ze smaken!
Ik maakte balkenbrij met cranberry compote.
[ afbeelding ]
Niet helemaal zoals het hoort, want geen restvlees gebruikt en iets te kort de tijd genomen voor het opstijven. Maar vriend vond het aardig in de buurt komen van zijn herinneringen.
En wat een werk johquote:Op donderdag 11 maart 2021 21:30 schreef Yinny het volgende:
Ze smaakten naar koekjes...ongeveer naar stroopwafel kruimels, maar dan alleen een knapperige buitenkant en binnen een beetje zacht.
@:Molo
IJzer was nieuw. De baktijden heb ik niet goed aangehouden, want ik had ze na 2 min moeten omdraaien, maar dan waren ze nog bleek, dat was op stand 3. Toen op hoogste temperatuur en kon ik korter bakken...Al met al bijna een uur bezig geweest met 22 koekjes bakken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |