abonnement Unibet Coolblue
pi_198009640
Na wat gezocht te hebben bleek dat er binnen DIG geen topic is over smart home / thuis automatisering / Home Automation (HA). Ik weet niet of er hier meer mensen zijn die daar mee bezig zijn, maar ik dacht, laat ik er eens een topic over openen :)

Met HA kun je op verschillende manieren beginnen. Neem de Klik Aan Klik Uit units die je vroeger (en nog steeds) hebt, waarmee je met een druk op de afstandsbediening een lamp aan kunt laten gaan, zonder op te moeten staan van de bank. Handig.

Of je thermostaat, een Nest bv, die best veel mensen hebben (maar CoolGuy niet), waardoor je op afstand je temperatuur in huis kunt regelen, zodat je in een lekker warm huis thuis komt. Philips Hue, waarmee je lampen automatisch aan uit of uit kunt laten gaan, of aan of uit kunt zetten met de app. Het zijn allemaal dingen die in principe je wooncomfort een beetje verhogen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om mee bezig te zijn :P

Maar wat nou als je wat meer wil dan dat? Wat als je dingen automatisch wil laten gaan, zonder dat er handelingen van jou nodig zijn? Dan kom je al snel uit bij een HA Controller. Die komen er in allerlei soorten, maten en prijzen. Ze doen allemaal ongeveer hetzelfde, maar de ene kan wat meer dan de andere, of werkt net wat handiger.

Die KaKu waar ik eerder over sprak? Dat werkt met een 433Mhz signaal. Maar die Philips Hue? Die werken obv het zogenaamde Zigbee protocol. Ze spreken elkaars taal niet dus heb je gescheiden systemen.

Toen ik mijn huidige huis kocht wilde ik eens voorzichtig gaan beginnen met wat aan HA te doen, maar welke controller koop je dan? Belangrijk om te weten is dat veel bedrijven die een controller uitbrengen, ook zelf direct sensoren en andere slimmigheden op de markt brengen, die te koppelen zijn met hun eigen sensoren. Dat is mooi, want dan heb je het bovenstaande issue dat ze elkaars taal niet spreken dus ook niet. Sommige controllers gaan iets verder dan hun eigen producten. Neem bijvoorbeeld Somfy. Iedereen kent deze wel, van de rolluikmotoren etc. Somfy kun je koppelen met bijvoorbeeld Philips Hue. Is het avond? Mooi, rolluik(en) naar beneden, en tegelijkertijd de lampen aan. Tof!

Maar ja, die lamp in de hoek daar, die zit nog op een KaKu schakelaar, die doet dus niet mee. Tevens heeft bijvoorbeeld Somfy ook hun eigen deur/raam sensoren. Dat is leuk, dan weet je wanneer een deur open gaat (bijvoorbeeld als je niet thuis bent), maar zo'n sensor kost wel rond de 80 euro per stuk.

Zijn er dan geen goedkopere alternatieven? Jawel, maar die zijn niet altijd zomaar koppelbaar met je controller. Sure, je kunt bijvoorbeeld een USB dongle kopen die de mogelijkheid geeft tot bijvoorbeeld het Z-Wave (Plus) protocol, maar ja, dan moet je alweer een uitbreiding kopen op het systeem dat je al hebt, kost dus weer extra geld.

Bovenstaande is ongeveer het proces waar ik doorheen liep, toen ik op zoek ging naar de (on)mogelijkheden van de verschillende controllers die er op de markt zijn. Ik wilde een controller die zoveel mogelijk protocollen sprak, right out of the box. En ik kwam uit bij de Homey, van Athom.



Ik heb dit apparaat gekocht, omdat deze meerdere protocollen spreekt, namelijk:

433.92 MHz, 868 Mhz, Bluetooth, Bluetooth Smart, Somfy RTS, Z-wave, Z-wave Plus, ZigBee, Infrarood.

Daarmee heb je de 'grote protocollen' wel te pakken. Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer vast zit aan een bepaald merk (met bijbehorende prijzen).

Met andere woorden, het is nu mogelijk om als een bewegingssensor van Philips Hue (zigbee) beweging detecteert, een lamp die op een Kaku unit (433Mhz) zit aan te laten gaan, maar kan bijvoorbeeld ook dienen als input om een Fibaro tussenstekker (Z-Wave Plus) aan of uit te laten gaan.

Stel je gaat in de ochtend werken, en je staat op. Je loopt voorbij de sensor die beneden in de keuken een lamp aan zet, en direct ook de stekker aan schakelt waar je koffie machine op zit, zodat je koffie klaar is op het moment dat jij klaar bent op de badkamer, waar ook nog een lampje is aan gegaan vanwege diezelfde (of een andere) bewegingssensor.

Je kunt ook zo ver gaan dat die lamp na een X aantal minuten weer uit gaat, of als diezelfde sensor bijvoorbeeld 60 seconden lang geen beweging meer heeft gedetecteerd. Omdat je een wekker hebt gezet en Homey dat weet, kan hij ook al je Nest / andere thermostaat) een uur van tevoren vertellen om te gaan verwarmen, zodat het warm is als je beneden komt.

Dat is de grote kracht van Homey. Het aantal verschillende protocollen dat hij aan kan, gecombineerd met de apps die je kunt installeren op Homey, waardoor ineens een hele range aan apparaten van bv een bepaald merk aan te sturen zijn.

Ik heb zelf in huis:

Athom Homey.
Verschillende Z-Wave Plus deur/raam sensoren.
Z-Wave Plus bewegingssensor.
2 Philips Hue Sensoren.
Philips Hue lampen.
KlikAan KlikUit units voor lampen.
Somfy RTS motor voor het rolluik (wordt in toekomst uitgebreid).

Is het alleen maar leuk, of levert het ook voordelen op?

Dat is maar hoe je het wil zien. Ik vind het makkelijk dat alles automatisch kunt laten gaan, of als je bv bent vergeten je droger uit te schakelen, je dat vanaf je telefoon kunt doen. Meest recente voorbeeld van wat ik heb gedaan is dat ik een Fibaro tussenstekker (die ook het verbruik bijhoudt) heb gezet tussen het stopcontact in de muur, en de verlengkabel waarop alle stekkers zitten van de audio/video op onze slaapkamer. Daardoor kwam ik er achter dat het standby hebben van de verschillende apparaten 87 watt per uur kostte ongeveer, en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Omdat die stekker op afstand uit te schakelen is staat alles nu uit.

Kosten

Tja, dat is altijd een belangrijke natuurlijk. Niet elke sensor kost evenveel, maar ook niet elke sensor kán even veel. Bijvoorbeeld. De Fibaro sensoren die ik heb op de buitendeur en de tuindeuren hebben ook een ingebouwde temperatuursensor. De sensoren die ik heb op de binnendeuren hebben dat niet, maar zijn daarom ook een stukje goedkoper.

De Homey Controller kost 299 euro.
Ik heb meerdere sensoren van Hank op de binnendeuren, die kosten ongeveer 35 euro per stuk.
De Fibaro multi-sensor kost rond de 60 euro, net als de deursensoren op de buitendeuren/ramen.
De tussenstekkers van Fibaro kosten ook rond de 60 euro. Daarvan heb ik er momenteel 5. Dan heb ik ook nog een NodOn tussenstekker, en die kost ongeveer 45 euro. Het prijsverschil zit hem (denk ik) in de grootte (of juist niet) van de stekker. De NodOn is een stukje lomper dan de Fibaro. De Fibaro hebben ook nog een lichtring die verandert op basis van het verbruik van dat moment. Overigens is dit (en nog héél veel meer) allemaal instelbaar op de stekker.

Je hebt ook goedkopere stekkers die schakelbaar zijn, van Neo Coolcam, maar die hebben een belangrijk nadeel. Ze dienen niet als repeaters voor het Z-Wave mesh netwerk.

Wat betekent dat?

Z-Wave is het protocol, en veel sensoren en stekkers praten via dat protocol met de controller. Maar die controller heeft geen ongelimiteerd bereik. Met andere woorden, een deur sensor die in ons geval op de zolder hangt, en door een batterijtje gevoed wordt, kan niet Homey rechtstreeks bereiken, want een te grote afstand, en krijgt zijn signalen dus bij Homey door over verschillende nodes heen te gaan. Die vertraging merk je niet, maar je hebt wél nodes nodig om je gehele huis 'gedekt' te krijgen. Die nodes worden gevormd door alles wat géén batterijvoeding, maar netstroomvoeding heeft', in dit geval dus mijn Fibaro tussenstekkers. Die van Neo Coolcam doen dit niet, daarom heb ik die niet.

Hoe ziet mijn Z-Wave Mesh er dan uit? Nou, zo:



Het is een beetje een rommelige OP geworden, maar dat wil ik nog aanpassen/verder uitbreiden, dan wel met meer posts komen.

Hopelijk zijn er meer mensen hier die bezig zijn met HA. Vragen? Opmerkingen? Ervaringen? Moeilijkheden? Deel ze hier! :)

Openingspost komt van CoolGuy ©

Nieuw deeltje :)
  zondag 14 februari 2021 @ 22:35:23 #2
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_198010149
OP is wel lang en oud.

Anyway. Lente komt eraan en dat is een mooi moment om over m'n tuin na te gaan denken. Nu hoef ik geen BBQ met spraak besturing, maar m'n verlichting wel. Denk ik.

Hue lijkt me de beste keus, maar is wat duurder natuurlijk. Of misschien is een simpele zonnelamp ook goed? Gewoon overdag opladen en als het donker wordt branden. Leuk vlinders ofzo :+

Hoe hebben jullie je tuinverlichting, en ben je niet bang dat je tuin leeggeroofd wordt? :@
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_198010336
quote:
3s.gif Op zondag 14 februari 2021 22:35 schreef Notorious_Roy het volgende:
OP is wel lang en oud.

Anyway. Lente komt eraan en dat is een mooi moment om over m'n tuin na te gaan denken. Nu hoef ik geen BBQ met spraak besturing, maar m'n verlichting wel. Denk ik.

Hue lijkt me de beste keus, maar is wat duurder natuurlijk. Of misschien is een simpele zonnelamp ook goed? Gewoon overdag opladen en als het donker wordt branden. Leuk vlinders ofzo :+

Hoe hebben jullie je tuinverlichting, en ben je niet bang dat je tuin leeggeroofd wordt? :@
Ik heb op dit moment geen tuinverlichting, maar er staat een lantaarnpaal die rechtstreeks op mijn tuin schijnt. Ook hebben mijn camera's IR dus geen probleem met het zien van mensen.
The media's the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent... They control the minds of the masses.
pi_198010342
Weet iemand een goede slimme radiator kraan die functioneert zonder internet/cloud en ik kan koppelen aan home assistant?
The media's the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent... They control the minds of the masses.
  Moderator zondag 14 februari 2021 @ 22:57:06 #5
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_198010471
quote:
3s.gif Op zondag 14 februari 2021 22:35 schreef Notorious_Roy het volgende:
OP is wel lang en oud.

Anyway. Lente komt eraan en dat is een mooi moment om over m'n tuin na te gaan denken. Nu hoef ik geen BBQ met spraak besturing, maar m'n verlichting wel. Denk ik.

Hue lijkt me de beste keus, maar is wat duurder natuurlijk. Of misschien is een simpele zonnelamp ook goed? Gewoon overdag opladen en als het donker wordt branden. Leuk vlinders ofzo :+

Hoe hebben jullie je tuinverlichting, en ben je niet bang dat je tuin leeggeroofd wordt? :@
Ik heb Hue in de tuin inderdaad.
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 14 februari 2021 @ 23:13:24 #6
277627 Seven.
We are Borg.
pi_198010660
quote:
3s.gif Op zondag 14 februari 2021 22:35 schreef Notorious_Roy het volgende:
OP is wel lang en oud.

Anyway. Lente komt eraan en dat is een mooi moment om over m'n tuin na te gaan denken. Nu hoef ik geen BBQ met spraak besturing, maar m'n verlichting wel. Denk ik.

Hue lijkt me de beste keus, maar is wat duurder natuurlijk. Of misschien is een simpele zonnelamp ook goed? Gewoon overdag opladen en als het donker wordt branden. Leuk vlinders ofzo :+

Hoe hebben jullie je tuinverlichting, en ben je niet bang dat je tuin leeggeroofd wordt? :@
Wij hebben Hue, erg blij mee!





En nee, we zijn niet bang :+
Resistance is futile.
pi_198010807
quote:
14s.gif Op zondag 14 februari 2021 23:13 schreef Seven. het volgende:

[..]

Wij hebben Hue, erg blij mee!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En nee, we zijn niet bang :+
Ik ken die bakken van youtubers die eetbare planten kweken. Ik heb ze nog nooit gezien in ons land.
The media's the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent... They control the minds of the masses.
  zondag 14 februari 2021 @ 23:29:52 #8
277627 Seven.
We are Borg.
pi_198010860
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2021 23:25 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]

Ik ken die bakken van youtubers die eetbare planten kweken. Ik heb ze nog nooit gezien in ons land.
In Australië gebruikt men ook zinken bakken voor hun raised beds, klopt. Dst was m'n inspiratie maar ik vind ze nieuw te gepolijst (glimmen nogal, ik hou van iets doorleefder)

Ik heb op marktplaats een roestige ijzeren voersilo gekocht van 8 meter hoog voor 150 euro, en mijn man heeft 'm in plakken geslepen van verschillende dikte en in elkaar geschoven. Raambescherming over de scherpe randjes getikt.
Resistance is futile.
pi_198010877
quote:
14s.gif Op zondag 14 februari 2021 23:29 schreef Seven. het volgende:

[..]

In Australië gebruikt men ook zinken bakken voor hun raised beds, klopt.

Ik heb op marktplaats een ijzeren voersilo gekocht van 8 meter hoog voor 150 euro, en mijn man heeft 'm in plakken geslepen van verschillende dikte en in elkaar geschoven. Raambescherming over de scherpe randjes getikt.
Slim gedaan. Dat is een zeer goedkope optie om het goed voor elkaar te krijgen. Het is dat het geen optie is voor mijn tuin, anders had ik hetzelfde gedaan.
The media's the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent... They control the minds of the masses.
pi_198156405
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2021 22:57 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik heb Hue in de tuin inderdaad.
Hoe zit je met zigbee in je tuin? Ik heb daar hier toch wat moeite mee. Ik heb IKEA tradfri plugs gekocht en heb er eentje bij mijn achterdeur, maar in mijn schuur werkt de volgende niet. :(

Nu twijfel ik of ik er eentje buiten (onder overkapping) moet hangen. Weet niet of dat zomaar kan ivm veiligheid.

Hoe zit dat bij jou? Hoe zorg je ervoor dat je buitenlampen altijd in verbinding staan met Homey? Als je overal hue hebt dan moeten ze ook aanstaan willen ze als mesh werken toch?
  dinsdag 23 februari 2021 @ 07:28:44 #11
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_198156506
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 06:45 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Hoe zit je met zigbee in je tuin? Ik heb daar hier toch wat moeite mee. Ik heb IKEA tradfri plugs gekocht en heb er eentje bij mijn achterdeur, maar in mijn schuur werkt de volgende niet. :(

Nu twijfel ik of ik er eentje buiten (onder overkapping) moet hangen. Weet niet of dat zomaar kan ivm veiligheid.

Hoe zit dat bij jou? Hoe zorg je ervoor dat je buitenlampen altijd in verbinding staan met Homey? Als je overal hue hebt dan moeten ze ook aanstaan willen ze als mesh werken toch?
Hier werkt zigbee (HUE) prima in de tuin. Moet wel zeggen dat het langste stuk dat ie overbrugt zonder meshpunt ertussen een meter of 8 is, en dat was wel krap. Die spot staat wel echt op de grens van wat de verbinding haalt.
  dinsdag 23 februari 2021 @ 08:01:41 #12
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_198156683
En jatten van het spul... Mja, misschien de kabeltjes borgen zodat je niet ff snel een lampje los kan maken en weg kan lopen.
  dinsdag 23 februari 2021 @ 08:43:39 #13
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_198156974
Als ze het jatten heb ik er in ieder geval een video van :)
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_198157015
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:01 schreef bleiblei het volgende:
En jatten van het spul... Mja, misschien de kabeltjes borgen zodat je niet ff snel een lampje los kan maken en weg kan lopen.
Ik bedoelde met veiligheid meer brandveiligheid. Niet echt mijn terrein, maar ik plug niet zomaar buiten iets in.

Ik weet niet of ik zomaar een IKEA plug buiten kan inpluggen en of dat veilig is als het een keer hard regent ofzo. :@
pi_198157020
quote:
99s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:43 schreef XL het volgende:
Als ze het jatten heb ik er in ieder geval een video van :)
Hier ook. Tenzij ze mijn NAS en Eufy base station meenemen. ;(
  dinsdag 23 februari 2021 @ 08:55:07 #16
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_198157068
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:48 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Hier ook. Tenzij ze mijn NAS en Eufy base station meenemen. ;(
Ja, dat zou treurig zijn. Als ze daar komen hebben ze het wel echt verdiend. Mijn houtje-touwtje alarm is zo onvoorspelbaar (niet gebouwd door een profi, maar door een idioot (ikzelf)) en je moet zowel de NAS als de backup daarvan bij de kabelaansluiting en op de zolder weghalen. Een domme beweging en het licht in het hele huis en daarbuiten knippert (tenzij ze eerst alle lampen jatten), alle rookmelder loeien, de bewatering in de tuin gaat sproeien. De sirene buiten gaat aan. Het is echt een show voor de hele buurt dan!
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_198157135
quote:
99s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:55 schreef XL het volgende:

[..]

Ja, dat zou treurig zijn. Als ze daar komen hebben ze het wel echt verdiend. Mijn houtje-touwtje alarm is zo onvoorspelbaar (niet gebouwd door een profi, maar door een idioot (ikzelf)) en je moet zowel de NAS als de backup daarvan bij de kabelaansluiting en op de zolder weghalen. Een domme beweging en het licht in het hele huis en daarbuiten knippert (tenzij ze eerst alle lampen jatten), alle rookmelder loeien, de bewatering in de tuin gaat sproeien. De sirene buiten gaat aan. Het is echt een show voor de hele buurt dan!
Gelachen om je post :D

De bewatering ook als soort van alarm :D Dat zal ze leren!

Waar heb je je bewatering van overigens? Ik heb nu een Gardena hangen die automatisch sproeit op bepaalde dagen en bepaalde tijden, maar niet gekoppeld aan Homey. :(
  dinsdag 23 februari 2021 @ 09:21:31 #18
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_198157277
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 09:03 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Gelachen om je post :D

De bewatering ook als soort van alarm :D Dat zal ze leren!

Waar heb je je bewatering van overigens? Ik heb nu een Gardena hangen die automatisch sproeit op bepaalde dagen en bepaalde tijden, maar niet gekoppeld aan Homey. :(
Onder de grond (ventielen) ligt alles van profi spul (hunter), maar ik heb boven de grond ook de gardena voor verbinden met app en grasmaaier en smart home.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 23 februari 2021 @ 09:31:10 #19
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_198157391
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:48 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik bedoelde met veiligheid meer brandveiligheid. Niet echt mijn terrein, maar ik plug niet zomaar buiten iets in.

Ik weet niet of ik zomaar een IKEA plug buiten kan inpluggen en of dat veilig is als het een keer hard regent ofzo. :@
Brandveiligheid... buiten moet je natuurlijk wel buitenspul gebruiken. HUE biedt allerlei outdoor spul aan bijv. Dus als je een ikea plug voor binnen gebruikt. Zorg er dan voor dat ie in een waterdichte box zit.
pi_198157713
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 09:31 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Brandveiligheid... buiten moet je natuurlijk wel buitenspul gebruiken. HUE biedt allerlei outdoor spul aan bijv. Dus als je een ikea plug voor binnen gebruikt. Zorg er dan voor dat ie in een waterdichte box zit.
Misschien een hele domme vraag, maar de lichten van bijvoorbeeld HUE werken toch alleen in je mesh netwerk als ze aanstaan? Ik zoek vooral iets waardoor ik in mijn schuur ook Zigbee heb.

Als ik daarvoor iets van Hue in mijn tuin moet plaatsen (of onder overkapping), dan is dat prima. Maar liefst dan wel iets wat altijd werkt als doorgeefluik naar mijn schuur.
  dinsdag 23 februari 2021 @ 10:04:23 #21
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_198157753
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 10:01 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Misschien een hele domme vraag, maar de lichten van bijvoorbeeld HUE werken toch alleen in je mesh netwerk als ze aanstaan? Ik zoek vooral iets waardoor ik in mijn schuur ook Zigbee heb.

Als ik daarvoor iets van Hue in mijn tuin moet plaatsen (of onder overkapping), dan is dat prima. Maar liefst dan wel iets wat altijd werkt als doorgeefluik naar mijn schuur.
Zigbee werkt net als zwave.
Zolang er stroom op staat is ie actief als meshpunt. Daarom vreten hue lampen ook altijd 0.5w (ook als ze uit staan).

Gaat natuurlijk niet op als je met een schakelaar de stroom er af gooit.

Waar ik wel tegenaan liep is dat zigbee signaal (net als wifi) niet lekker door goed geïsoleerde muren of ramen heen gaat. Dus daar moet je wel rekening mee houden.
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 10:13:38 #22
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_198157854
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 06:45 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Hoe zit je met zigbee in je tuin? Ik heb daar hier toch wat moeite mee. Ik heb IKEA tradfri plugs gekocht en heb er eentje bij mijn achterdeur, maar in mijn schuur werkt de volgende niet. :(

Nu twijfel ik of ik er eentje buiten (onder overkapping) moet hangen. Weet niet of dat zomaar kan ivm veiligheid.

Hoe zit dat bij jou? Hoe zorg je ervoor dat je buitenlampen altijd in verbinding staan met Homey? Als je overal hue hebt dan moeten ze ook aanstaan willen ze als mesh werken toch?
Dat probleem heb ik niet, maar ik heb dan ook geen diepe tuin. Daar komt bij dat ik voor Hue niet afhankelijk ben van Homey. Ik heb de lampen niet rechtstreeks aan Homey gekoppeld, maar aan de Hue bridge, en die is weer gekoppeld aan Homey.

Wellicht maakt dat, icm een niet diepe tuin verschil. Ik denk dat er tussen de lampen in de tuin (die op gelijke diepte 'de tuin in' staan) en de binnen-hue-lamp die het dichtste bij is wellicht een meter of...mwah 10 tot 12 zit, maar ze werken hier prima.
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 23 februari 2021 @ 10:33:16 #23
495114 Mallerd01
Roept ook maar wat.
pi_198158100
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 10:01 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Misschien een hele domme vraag, maar de lichten van bijvoorbeeld HUE werken toch alleen in je mesh netwerk als ze aanstaan? Ik zoek vooral iets waardoor ik in mijn schuur ook Zigbee heb.
Zoals hierboven al gezegd: zolang er stroom op staat werken ze (je kent die HUE opzetstopcontacten vast wel), dat geldt dus ook voor hue-lampen, vandaar dat je vaak je schakelaar of vast moet zetten, of er rekening mee moet houden dat als je die schakelaar omzet, je lampen resetten. Vandaar dat ik liever ook gewoon met dimmers werk dan met 'slimme' lampen.

quote:
Als ik daarvoor iets van Hue in mijn tuin moet plaatsen (of onder overkapping), dan is dat prima. Maar liefst dan wel iets wat altijd werkt als doorgeefluik naar mijn schuur.
Ja dit kan, let er wel op dat bij zowel zwave als zigbee het zo is dat batterij-gestuurde nodes geen coördinator kunnen zijn. Concreet betekent dat, dat als je in je schuur zo'n ding ophangt en die is te ver van je mesh-netwerk verwijdert, je dan een node ertussen moet zetten die niet op een batterij staat, anders zal er niets veranderen.
pi_198158352
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 10:13 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat probleem heb ik niet, maar ik heb dan ook geen diepe tuin. Daar komt bij dat ik voor Hue niet afhankelijk ben van Homey. Ik heb de lampen niet rechtstreeks aan Homey gekoppeld, maar aan de Hue bridge, en die is weer gekoppeld aan Homey.

Wellicht maakt dat, icm een niet diepe tuin verschil. Ik denk dat er tussen de lampen in de tuin (die op gelijke diepte 'de tuin in' staan) en de binnen-hue-lamp die het dichtste bij is wellicht een meter of...mwah 10 tot 12 zit, maar ze werken hier prima.
Een bridge is toch niet nodig voor Homey? :o
pi_198158361
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 10:04 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Zigbee werkt net als zwave.
Zolang er stroom op staat is ie actief als meshpunt. Daarom vreten hue lampen ook altijd 0.5w (ook als ze uit staan).

Gaat natuurlijk niet op als je met een schakelaar de stroom er af gooit.

Waar ik wel tegenaan liep is dat zigbee signaal (net als wifi) niet lekker door goed geïsoleerde muren of ramen heen gaat. Dus daar moet je wel rekening mee houden.
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 10:33 schreef Mallerd01 het volgende:

[..]

Zoals hierboven al gezegd: zolang er stroom op staat werken ze (je kent die HUE opzetstopcontacten vast wel), dat geldt dus ook voor hue-lampen, vandaar dat je vaak je schakelaar of vast moet zetten, of er rekening mee moet houden dat als je die schakelaar omzet, je lampen resetten. Vandaar dat ik liever ook gewoon met dimmers werk dan met 'slimme' lampen.
[..]

Ja dit kan, let er wel op dat bij zowel zwave als zigbee het zo is dat batterij-gestuurde nodes geen coördinator kunnen zijn. Concreet betekent dat, dat als je in je schuur zo'n ding ophangt en die is te ver van je mesh-netwerk verwijdert, je dan een node ertussen moet zetten die niet op een batterij staat, anders zal er niets veranderen.
Dank. :)

Ik ga me binnenkort toch maar eens verdiepen in Hue voor in de tuin. Sowieso heb ik nu grotendeels domme verlichting in de tuin, dus tijd voor wat nieuws. ;) Dat lost ook waarschijnlijk meteen mijn probleem op met Zigbee in de schuur.
pi_198158420
Ik heb maar eens een lijstje gemaakt van wat ik heb hangen. Ik ben ook wel benieuwd naar die van jullie. :Y

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 11:03:38 #27
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_198158466
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 10:54 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Een bridge is toch niet nodig voor Homey? :o
Dat is correct, maar als ik de lampen alleen aan Homey hang en Homey kapt er mee om een of andere reden, heb ik geen licht meer. Als ik Homey de Hue bridge aan laat sturen heb ik de voordelen van Homey, maar als die ermee kapt kan ik nog altijd met de Hue app mijn licht bedienen. :)
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 23 februari 2021 @ 11:07:50 #28
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_198158512
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 10:54 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Een bridge is toch niet nodig voor Homey? :o
Niet perse. Maar dan kan je bijv. Geen scenes maken en die door Homey laten schakelen. En de HUE lampen krijgen geen software updates.
  dinsdag 23 februari 2021 @ 11:13:00 #29
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_198158581
@CoolGuy; ik heb het nog steeds niet gefixed met de tv en lichtmeter :@ . Moet ook zeggen dat de WAF hard afneemt momenteel. SQ heeft al een paar keer geroepen dat ze helemaal klaar is met lampen die ineens aan of uit gaan :') .
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 11:29:40 #30
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_198158811
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 11:13 schreef bleiblei het volgende:
@:CoolGuy; ik heb het nog steeds niet gefixed met de tv en lichtmeter :@ . Moet ook zeggen dat de WAF hard afneemt momenteel. SQ heeft al een paar keer geroepen dat ze helemaal klaar is met lampen die ineens aan of uit gaan :') .
Maar....waarom gaan lampen ineens uit of aan? :P Want dát gebeurt hier dan weer niet.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_198191389
Lijstje volgt nog, nu te moe
Resistance is futile.
  Moderator donderdag 25 februari 2021 @ 10:19:15 #32
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_198193860
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 11:00 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Ik heb maar eens een lijstje gemaakt van wat ik heb hangen. Ik ben ook wel benieuwd naar die van jullie. :Y

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ook maar even dan. Volgens mij ben ik zo compleet. In de keuken moet ik nog iets voor de inbouwspots. Dat zijn er 13, om die nu allemaal te vervangen voor Hue is ook zowat, dan kan ik beter een Fibaro switch achter de knop zetten denk ik, maar dat heb ik dus nog niet:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 25 februari 2021 @ 11:21:33 #33
495114 Mallerd01
Roept ook maar wat.
pi_198194834
Ik zie hier wat lijstjes waarin beweging-sensoren in voorkomen. Nu ben ik zelf al een tijdje op zoek naar een goeie om mee aan de slag te gaan en twijfel een beetje tussen de Hue en de Aqara of zelfs nog een andere om mee te beginnen. Waar ik me vooral zorgen om maak bij de draadloze varianten is de batterijduur, ik heb weinig zin om iedere 2 maanden een nieuwe batterij erin te hangen.

Ik heb een aantal deursensoren die al ruim drie jaar hier hangen waarvan de batterij nu op 75% staat en dus nog wel een aantal jaren meekunnen, zoiets zoek ik eigenlijk ook voor beweging. Bedraad is eventueel ook een optie maar ik zou het wel prettig vinden als ik ze via Zwave of Zigbee aan zou kunnen sturen (om verkeer over m'n LAN te voorkomen) dus dan zou het alleen laden via bijvoorbeeld een USB-aansluiting zijn.

Concreet dus:
- Hoe zit het met die batterijduur ongeveer?
- Zijn er nog andere goede opties waar ik naar zou kunnen kijken (aansturing maakt weinig uit, gebruik Hass, bij voorkeur niet over wifi)?
  Moderator donderdag 25 februari 2021 @ 12:00:04 #34
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_198195551
quote:
5s.gif Op donderdag 25 februari 2021 11:21 schreef Mallerd01 het volgende:
Ik zie hier wat lijstjes waarin beweging-sensoren in voorkomen. Nu ben ik zelf al een tijdje op zoek naar een goeie om mee aan de slag te gaan en twijfel een beetje tussen de Hue en de Aqara of zelfs nog een andere om mee te beginnen. Waar ik me vooral zorgen om maak bij de draadloze varianten is de batterijduur, ik heb weinig zin om iedere 2 maanden een nieuwe batterij erin te hangen.

Ik heb een aantal deursensoren die al ruim drie jaar hier hangen waarvan de batterij nu op 75% staat en dus nog wel een aantal jaren meekunnen, zoiets zoek ik eigenlijk ook voor beweging. Bedraad is eventueel ook een optie maar ik zou het wel prettig vinden als ik ze via Zwave of Zigbee aan zou kunnen sturen (om verkeer over m'n LAN te voorkomen) dus dan zou het alleen laden via bijvoorbeeld een USB-aansluiting zijn.

Concreet dus:
- Hoe zit het met die batterijduur ongeveer?
- Zijn er nog andere goede opties waar ik naar zou kunnen kijken (aansturing maakt weinig uit, gebruik Hass, bij voorkeur niet over wifi)?
Ik woon sinds oktober 2017 in dit huis. Ik heb ook in dit huis de Hue sensoren gekocht. De batterijwaarden beginnen nu laag te worden, maar:

Woonkamer: 26%
Slaapkamer: 38%
Overloop: 47%
Badkamer: 31%

Zaten een paar maanden tussen qua aanschaf steeds, dus we praten niet over 1 sensor gekocht in 2017 en de andere vorige week bij wijze van, deze waren allemaal in de 1e helft van 2018 in huis.

Ik heb een sensor van Fibaro gehad, maar die hing continue vast, dus die heb ik weg gedaan. Ik heb verder geen ervaring met andere sensoren. Xiaomi zou ik wel aandurven want de batterijtjes in die deursensoren gaan véél langer mee dan de batterijen in de fibaro en Hank deur/raamensoren die ik hiervoor had, dus denk ik dat de batterijtjes in de Xiaomi bewegingssensoren ook relatief lang mee gaan.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 25 februari 2021 @ 14:34:17 #35
495114 Mallerd01
Roept ook maar wat.
pi_198197779
quote:
0s.gif Op donderdag 25 februari 2021 12:00 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik woon sinds oktober 2017 in dit huis. Ik heb ook in dit huis de Hue sensoren gekocht. De batterijwaarden beginnen nu laag te worden, maar:

Woonkamer: 26%
Slaapkamer: 38%
Overloop: 47%
Badkamer: 31%

Zaten een paar maanden tussen qua aanschaf steeds, dus we praten niet over 1 sensor gekocht in 2017 en de andere vorige week bij wijze van, deze waren allemaal in de 1e helft van 2018 in huis.
Thanks voor de info, dat valt goed mee, denk dat ik maar gewoon eens zo'n ding aanschaf en ermee ga puzzelen :)

quote:
Ik heb een sensor van Fibaro gehad, maar die hing continue vast, dus die heb ik weg gedaan. Ik heb verder geen ervaring met andere sensoren. Xiaomi zou ik wel aandurven want de batterijtjes in die deursensoren gaan véél langer mee dan de batterijen in de fibaro en Hank deur/raamensoren die ik hiervoor had, dus denk ik dat de batterijtjes in de Xiaomi bewegingssensoren ook relatief lang mee gaan.
Fibaro's heb ik hier in de muur zitten, zijn prima apparaten maar wel echt duur en voor mij niet de moeite om mee te gaan proberen. Daarbij hoor ik ook slechte verhalen over de batterijduur daarvan. Voordeel zou wel zijn dat het Zwave is, waar ik meer apparaten van heb en het netwerk wat stabieler van is. Zou voor een testje weinig uitmaken maar als ik echt die Zigbee sensoren op ga hangen moet ik nog wat extra bedrade controllers ergens weg gaan frommelen >:)
  Moderator donderdag 25 februari 2021 @ 14:37:05 #36
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_198197819
quote:
0s.gif Op donderdag 25 februari 2021 14:34 schreef Mallerd01 het volgende:

[..]

Thanks voor de info, dat valt goed mee, denk dat ik maar gewoon eens zo'n ding aanschaf en ermee ga puzzelen :)
[..]

Fibaro's heb ik hier in de muur zitten, zijn prima apparaten maar wel echt duur en voor mij niet de moeite om mee te gaan proberen. Daarbij hoor ik ook slechte verhalen over de batterijduur daarvan. Voordeel zou wel zijn dat het Zwave is, waar ik meer apparaten van heb en het netwerk wat stabieler van is. Zou voor een testje weinig uitmaken maar als ik echt die Zigbee sensoren op ga hangen moet ik nog wat extra bedrade controllers ergens weg gaan frommelen >:)
Ik heb tig van die Xiaomi raamsensoren, en ik heb maar 1 controller, en dat is Homey. Maar, ik heb wel Hue door het hele huis, wat ook zigbee is, dus als die mee doen met een zigbee mesh dan zal het mesh netwerk hier in huis wel ruim voldoende zijn. Ik heb nog nooit een issue gehad met die Xiaomi sensoren.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 25 februari 2021 @ 14:46:03 #37
495114 Mallerd01
Roept ook maar wat.
pi_198197956
quote:
0s.gif Op donderdag 25 februari 2021 14:37 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik heb tig van die Xiaomi raamsensoren, en ik heb maar 1 controller, en dat is Homey. Maar, ik heb wel Hue door het hele huis, wat ook zigbee is, dus als die mee doen met een zigbee mesh dan zal het mesh netwerk hier in huis wel ruim voldoende zijn. Ik heb nog nooit een issue gehad met die Xiaomi sensoren.
Probleem is vaak de afstand, ik had hier een GLEDOPTO hangen in mijn keuken (NAS staat in de meterkast) en het kwam regelmatig voor dat ie hem niet kon vinden. Toen m'n plantenbak maar van verlichting voorzien (en dus een bedrade schakelaar toegevoegd) en toen ging het al beter. Dus voor de benedenverdieping kan ik wel vooruit. Boven moet ik nog wat dingen gaan bedenken die nog 'slim' mogen :)
  Moderator donderdag 25 februari 2021 @ 14:49:35 #38
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_198197995
quote:
0s.gif Op donderdag 25 februari 2021 14:46 schreef Mallerd01 het volgende:

[..]

Probleem is vaak de afstand, ik had hier een GLEDOPTO hangen in mijn keuken (NAS staat in de meterkast) en het kwam regelmatig voor dat ie hem niet kon vinden. Toen m'n plantenbak maar van verlichting voorzien (en dus een bedrade schakelaar toegevoegd) en toen ging het al beter. Dus voor de benedenverdieping kan ik wel vooruit. Boven moet ik nog wat dingen gaan bedenken die nog 'slim' mogen :)
Je hebt geen Hue dus? Tja, dan wellicht wat tussenstekkers die Zigbee doen, als repeater. Die heb je dan niet veel nodig want voor Z-Wave had ik aan 1 Fibaro tussenstekker per verdieping voldoende (maar ik heb er meer) om een dekkende mesh te krijgen.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 25 februari 2021 @ 14:51:24 #39
495114 Mallerd01
Roept ook maar wat.
pi_198198014
quote:
0s.gif Op donderdag 25 februari 2021 14:49 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Je hebt geen Hue dus? Tja, dan wellicht wat tussenstekkers die Zigbee doen, als repeater. Die heb je dan niet veel nodig want voor Z-Wave had ik aan 1 Fibaro tussenstekker per verdieping voldoende (maar ik heb er meer) om een dekkende mesh te krijgen.
Ik heb hier 1 hue tussenstekker (de plantenbak), maar ik heb geen bridge.
Klopt, je hebt ook niet heel veel nodig, alhoewel Zigbee wel meer moeite heeft met muren dan Zwave is mijn ervaring.
  Moderator donderdag 25 februari 2021 @ 14:53:34 #40
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_198198036
quote:
14s.gif Op donderdag 25 februari 2021 14:51 schreef Mallerd01 het volgende:

[..]

Ik heb hier 1 hue tussenstekker (de plantenbak), maar ik heb geen bridge.
Klopt, je hebt ook niet heel veel nodig, alhoewel Zigbee wel meer moeite heeft met muren dan Zwave is mijn ervaring.
Geen idee, ik heb beide protocollen door het hele huis, en beiden werken prima.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator vrijdag 26 februari 2021 @ 19:35:36 #41
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_198222189
Zo, ein-de-lijk de laatste Fibaro raamsensor vervangen voor een Xiaomi. Die Fibaro hebben tamper alarm, maar bij Fibaro waren die continue in alarmstaat, waardoor er in de Homey app dus continue overal uitroeptekens te zien waren op die sensoren, terwijl er niks aan de hand was.

Ik had ze met de tijd al allemaal vervangen, en dit was de laatste. En ik heb ook nog een Wifi range extender besteld en in het schuurtje geplaatst, want de IP camera achter in de tuin had het moeilijk. Daarnaast is de TV in de tuin ook afhankelijk van wifi, want ik kijk daar TV met de Ziggo app (TV draait op Android), en dat werkte ook niet optimaal, dus hopelijk nu met de extender is dat probleem ook opgelost.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_198422207
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 19:35 schreef CoolGuy het volgende:
Zo, ein-de-lijk de laatste Fibaro raamsensor vervangen voor een Xiaomi. Die Fibaro hebben tamper alarm, maar bij Fibaro waren die continue in alarmstaat, waardoor er in de Homey app dus continue overal uitroeptekens te zien waren op die sensoren, terwijl er niks aan de hand was.

Ik had ze met de tijd al allemaal vervangen, en dit was de laatste. En ik heb ook nog een Wifi range extender besteld en in het schuurtje geplaatst, want de IP camera achter in de tuin had het moeilijk. Daarnaast is de TV in de tuin ook afhankelijk van wifi, want ik kijk daar TV met de Ziggo app (TV draait op Android), en dat werkte ook niet optimaal, dus hopelijk nu met de extender is dat probleem ook opgelost.
Extender vind ik wel gekloot, maar hopelijk werkt het. Ik ben blij dat ik een unify netwerkje heb. :)
pi_198422234
Hier ook nieuw speelgoed trouwens *O*


Xiaomi humidifier. Krijg hem alleen nog niet op Homey omdat ik de token nog ergens vandaan moet toveren. Niet erg gebruiksvriendelijk.
  Moderator woensdag 10 maart 2021 @ 08:54:07 #44
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_198422243
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 08:50 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Extender vind ik wel gekloot, maar hopelijk werkt het. Ik ben blij dat ik een unify netwerkje heb. :)
Ja, werkt goed, prima verbinding nu achter in de tuin. :)
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator woensdag 10 maart 2021 @ 08:56:36 #45
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_198422285
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 08:53 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Hier ook nieuw speelgoed trouwens *O*

Xiaomi humidifier. Krijg hem alleen nog niet op Homey omdat ik de token nog ergens vandaan moet toveren. Niet erg gebruiksvriendelijk.
Hmja, lastig. Nou ja, voor mij is er nu even een stop op nieuw speelgoed toevoegen, tot we definitief de knoop hebben doorgehakt of we gaan verhuizen of niet. Indien niet kan er weer nieuw spul bij, indien wel kan ik in een nieuw huis helemaal opnieuw beginnen :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_198422482
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 08:56 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Hmja, lastig. Nou ja, voor mij is er nu even een stop op nieuw speelgoed toevoegen, tot we definitief de knoop hebben doorgehakt of we gaan verhuizen of niet. Indien niet kan er weer nieuw spul bij, indien wel kan ik in een nieuw huis helemaal opnieuw beginnen :P
Ohja, verhuizen. Dat staat hier ook nog op de planning. Er komt alleen heel weinig vrij wat aan onze wensen voldoet.

Ik wil graag wat meer grond (>2000m2). Mijn vriendin wil dat het veilig te fietsen moet zijn voor onze dochter vanuit het centrum (verlichte weg met huizen tot thuis).

Liefst een huis waar we zelf veel aan kunnen klussen. Dan maak ik het zelf wel naar wens.

Al een jaar aan het kijken maar tot nu toe 0 huizen die aan de wensen voldoen. :')
  Moderator woensdag 10 maart 2021 @ 09:15:38 #47
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_198422518
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 09:12 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ohja, verhuizen. Dat staat hier ook nog op de planning. Er komt alleen heel weinig vrij wat aan onze wensen voldoet.

Ik wil graag wat meer grond (>2000m2). Mijn vriendin wil dat het veilig te fietsen moet zijn voor onze dochter vanuit het centrum (verlichte weg met huizen tot thuis).

Liefst een huis waar we zelf veel aan kunnen klussen. Dan maak ik het zelf wel naar wens.

Al een jaar aan het kijken maar tot nu toe 0 huizen die aan de wensen voldoen. :')
Dit exacte issue heb ik ook. Ik wilde eerst een huis dat 'af' was, maar daar is toch altijd iets niet naar je smaak. Dus ben ik van dat idee afgestapt en inderdaad om een huis te kopen waar ik dan vervolgens iets van een ton insteek om het naar eigen wens te maken, maar iets fatsoenlijks als basis (lees: naar mijn zin) heb ik nog niet gezien.

Het geeft me wel de mogelijkheid om te plannen dat er van dit huis foto's worden gemaakt die dan nog niet online gaan komen, tot het moment dat ik iets vind. Dan kan ik dat andere kopen en vervolgens mijn huis in de verkoop gooien. Dat is wel een risico omdat ik dan 2 huizen tegelijkertijd heb voor de tijd dat mijn huis niet verkocht is, maar, ik denk dat mijn huis vrij snel verkocht zal zijn, dus het is eerst zaak om iets te vinden wat me zint.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_198437814
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 08:50 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Extender vind ik wel gekloot, maar hopelijk werkt het. Ik ben blij dat ik een unify netwerkje heb. :)
Hier ook Unifi spul hangen Heb je ook camera's of alleen netwerk?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Overig 'smart home' spul:
WAF liet niet toe om meer toe te voegen in het budget met verhuizen vorig jaar.. :7
Had toen voorzien om een Homey controller met hier en daar wat lampen en sensoren te plaatsen, maar ik mis het eigenlijk niet zo achteraf. :@
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_198548241
Zijn er hier mensen die ook Home assistant gebruiken?
Ik ben nu bezig met een overgang van Domoticz naar Home assistant maar dat is wel even wennen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  zondag 21 maart 2021 @ 17:08:19 #50
277627 Seven.
We are Borg.
pi_198621396
quote:
0s.gif Op woensdag 17 maart 2021 14:33 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Zijn er hier mensen die ook Home assistant gebruiken?
Ik ben nu bezig met een overgang van Domoticz naar Home assistant maar dat is wel even wennen.
Google home bedoel je?
Resistance is futile.
pi_198621418
quote:
5s.gif Op zondag 21 maart 2021 17:08 schreef Seven. het volgende:

[..]

Google home bedoel je?
Nee dit: https://www.home-assistant.io/ .
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  zondag 21 maart 2021 @ 18:25:50 #52
277627 Seven.
We are Borg.
pi_198622594
quote:
Geen ervaring mee zelf.
Resistance is futile.
  dinsdag 23 maart 2021 @ 13:26:37 #53
495114 Mallerd01
Roept ook maar wat.
pi_198648299
quote:
Ik gebruik Hass hier, niet de standaard installatie versie dus zonder de add-on store.
  maandag 29 maart 2021 @ 22:50:45 #54
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_198758374
quote:
14s.gif Op donderdag 25 februari 2021 14:51 schreef Mallerd01 het volgende:
Klopt, je hebt ook niet heel veel nodig, alhoewel Zigbee wel meer moeite heeft met muren dan Zwave is mijn ervaring.
Kan kloppen, Zigbee is 2.4Ghz (net als WiFi) en Zwave is 868Mhz. De lagere frequentie gaat beter door obstakels. Daarbij wordt Zigbee ook sneller gestoord door een WiFi netwerk in de buurt die op dezelfde of een overlappende frequentie zit. Dat komt de reikwijdte ook niet echt ten goede.
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
pi_198790803
In een andere vraag, heeft iemand dit ding:
pricewatch: MCO Home MCOHome Multi-Sensor A8-9

Zo ja werkt hij goed en is het scherm eventueel ook uit te zetten?
Of andere ervaringen met MCO?

Voor nu is het vooral het uitlezen van de luchtkwaliteit in de slaapkamer. Later wil ik er misschien de WTW mee gaan aansturen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  Moderator vrijdag 30 juli 2021 @ 20:00:55 #56
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_200642952
*Schop*

Nou, ik heb vanochtend een Hubitat Elevation besteld, kijken of dat wat is. If so, dan stap ik dus af van Homey.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 30 juli 2021 @ 20:34:01 #57
277627 Seven.
We are Borg.
pi_200643393
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juli 2021 20:00 schreef CoolGuy het volgende:
*Schop*

Nou, ik heb vanochtend een Hubitat Elevation besteld, kijken of dat wat is. If so, dan stap ik dus af van Homey.
Ben benieuwd!
Resistance is futile.
  vrijdag 30 juli 2021 @ 22:12:42 #58
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_200645030
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juli 2021 20:00 schreef CoolGuy het volgende:
*Schop*

Nou, ik heb vanochtend een Hubitat Elevation besteld, kijken of dat wat is. If so, dan stap ik dus af van Homey.
Waarom heb je die Hubitat besteld? Waarin is ie beter of betrouwbaarder (wat wel echt een issue is met Homey :') ) tov. Homey?
  Moderator vrijdag 30 juli 2021 @ 22:16:47 #59
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_200645093
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juli 2021 22:12 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Waarom heb je die Hubitat besteld? Waarin is ie beter of betrouwbaarder (wat wel echt een issue is met Homey :') ) tov. Homey?
Nou, omdat het kan onder andere. Hij heeft een netwerkpoort waar homey alleen wifi heeft en hubitat is volledig lokaal waar je bij homey afhankelijk bent van Athom.

Nu werkt homey hier uitstekend, dus genoemde punten heb ik geen problemen mee hier, blijft dus over 'omdat het kan', al vind ik bekabeld ipv wifi wel een voordeel omdat wifi er wel eens uit wil klappen op die ziggo modem, maar als wifi up is is homey ook up, dus dat ia geen issue van homey zelf.
Breitling - Instruments for Professionals
  zaterdag 31 juli 2021 @ 12:49:03 #60
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_200654302
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juli 2021 22:16 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nou, omdat het kan onder andere. Hij heeft een netwerkpoort waar homey alleen wifi heeft en hubitat is volledig lokaal waar je bij homey afhankelijk bent van Athom.

Nu werkt homey hier uitstekend, dus genoemde punten heb ik geen problemen mee hier, blijft dus over 'omdat het kan', al vind ik bekabeld ipv wifi wel een voordeel omdat wifi er wel eens uit wil klappen op die ziggo modem, maar als wifi up is is homey ook up, dus dat ia geen issue van homey zelf.
Ah op die manier. Sinds ik hier netwerk op gang heb via een ubiquiti mesh heb ik eigenlijk nooit meer wifi issues gehad O+ .

Wat ik bij Homey echt irritant vind is dat 1 keer per maand de HUE app eruit klapt.
  Moderator zaterdag 31 juli 2021 @ 12:51:21 #61
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_200654357
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 12:49 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Ah op die manier. Sinds ik hier netwerk op gang heb via een ubiquiti mesh heb ik eigenlijk nooit meer wifi issues gehad O+ .

Wat ik bij Homey echt irritant vind is dat 1 keer per maand de HUE app eruit klapt.
Ik heb geen enkel issue met apps op homey die het niet doen, maar ik zit wel te denken om in het nieuwe huis het modem in bridge te zetten en er zelf een router achter te zetten, maar ik zou niet weten wat goede routers zijn.
Breitling - Instruments for Professionals
  zaterdag 31 juli 2021 @ 13:02:33 #62
277627 Seven.
We are Borg.
pi_200654588
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 12:49 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Ah op die manier. Sinds ik hier netwerk op gang heb via een ubiquiti mesh heb ik eigenlijk nooit meer wifi issues gehad O+ .

Wat ik bij Homey echt irritant vind is dat 1 keer per maand de HUE app eruit klapt.
Ik heb ook Ubiquity mesh. Maar ik krijg de XYZEL router van T-Mobile niet in bridge modus.
Resistance is futile.
  zaterdag 31 juli 2021 @ 13:33:36 #63
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_200655091
quote:
18s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 13:02 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik heb ook Ubiquity mesh. Maar ik krijg de XYZEL router van T-Mobile niet in bridge modus.
Bij Ziggo moet je dat aanvragen bij Ziggo. Ze zetten em dan daar in Bridge modus. Misschien is dat bij T-mobile ook zo?
  zaterdag 31 juli 2021 @ 13:37:24 #64
277627 Seven.
We are Borg.
pi_200655155
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 13:33 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Bij Ziggo moet je dat aanvragen bij Ziggo. Ze zetten em dan daar in Bridge modus. Misschien is dat bij T-mobile ook zo?
Ik denk dat de router het helemaal niet kan. Misschien zelf een router regelen.
Resistance is futile.
  Moderator zaterdag 31 juli 2021 @ 13:42:50 #65
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_200655257
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 13:33 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Bij Ziggo moet je dat aanvragen bij Ziggo. Ze zetten em dan daar in Bridge modus. Misschien is dat bij T-mobile ook zo?
Ja, dat weet ik, maar, is dat zinnig? Wacht, ik ga hier een nieuw topic voor openen want dat hoort hier niet thuis denk ik :)
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator vrijdag 6 augustus 2021 @ 16:12:40 #66
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_200778224
Zo, de Hubitat is binnen. Érg klein apparaatje, en heb er nog niet veel mee gedaan want aangezien we de sleutel nog niet hebben van het nieuwe huis en ik dus de huidige sensoren nog allemaal in dit huis heb en die allemaal nog aan Homey hangen, heb ik alleen de hele basic dingen qua apps installeren gedaan, etc. Ik kan er ook met de telefoon bij, maar meer nog niet. Hoe dan ook, toch een paar fotootjes:







Interface is erg uitgebreid, maar vooralsnog prettig (maar ik heb ook veel tutorial video's van dit ding gekeken). Dashboards zijn er niet, die moet je zelf maken, en daartoe installeer je de dashboard app.

Voordeel is wel dat je meerdere dashboards kunt maken, die je af kunt stemmen op het apparaat waarop je dat dashboard bekijkt. Dus op je monitor kun je een erg uitgebreid dashboard hebben, maar op je telefoon kun je bijvoorbeeld een dashboard maken wat perfect op maat gemaakt is voor je telefoonscherm.

Voor 133 euro (incl verzenden) tot nu toe zeer zeker geen teleurstelling, maar, ik heb nog niets ermee gedaan waar ik het voor gekocht heb, dus wellicht dat mijn mening dan verandert.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 6 augustus 2021 @ 16:59:04 #67
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_200778911
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 augustus 2021 16:12 schreef CoolGuy het volgende:
Zo, de Hubitat is binnen. Érg klein apparaatje, en heb er nog niet veel mee gedaan want aangezien we de sleutel nog niet hebben van het nieuwe huis en ik dus de huidige sensoren nog allemaal in dit huis heb en die allemaal nog aan Homey hangen, heb ik alleen de hele basic dingen qua apps installeren gedaan, etc. Ik kan er ook met de telefoon bij, maar meer nog niet. Hoe dan ook, toch een paar fotootjes:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Interface is erg uitgebreid, maar vooralsnog prettig (maar ik heb ook veel tutorial video's van dit ding gekeken). Dashboards zijn er niet, die moet je zelf maken, en daartoe installeer je de dashboard app.

Voordeel is wel dat je meerdere dashboards kunt maken, die je af kunt stemmen op het apparaat waarop je dat dashboard bekijkt. Dus op je monitor kun je een erg uitgebreid dashboard hebben, maar op je telefoon kun je bijvoorbeeld een dashboard maken wat perfect op maat gemaakt is voor je telefoonscherm.

Voor 133 euro (incl verzenden) tot nu toe zeer zeker geen teleurstelling, maar, ik heb nog niets ermee gedaan waar ik het voor gekocht heb, dus wellicht dat mijn mening dan verandert.
Niet om je druk op te leggen, maar als je hem goedkeurt koop ik hem denk ik ook. Mooi dat het apparaat alles lokaal doet en sommige apps die ik nu gebruik (ik denk aan jullie Bosch) zijn echt TE langzaam!
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator vrijdag 6 augustus 2021 @ 17:07:08 #68
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_200778994
quote:
99s.gif Op vrijdag 6 augustus 2021 16:59 schreef XL het volgende:

[..]

Niet om je druk op te leggen, maar als je hem goedkeurt koop ik hem denk ik ook. Mooi dat het apparaat alles lokaal doet en sommige apps die ik nu gebruik (ik denk aan jullie Bosch) zijn echt TE langzaam!
Oh ja, fijn, no pressure, right? :P

Naja, maar dat gaat nog wel ruim een maand duren, als het niet langer is, want we willen e.e.a. doen aan het huis, en daar ik daarvoor afhankelijk ben van anderen duurt het nog wel even voordat internet/etc aan de beurt is, dus moet je nog even geduld hebben ;)

Wacht even, 'onze' Bosch? waar heb je het over? :P

[ Bericht 12% gewijzigd door CoolGuy op 06-08-2021 17:24:06 ]
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 6 augustus 2021 @ 17:28:38 #69
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_200779223
Voor het geval bosch meeleest. Ik heb bosch voor licht, deurbel en alarm en ben tevreden, maar de app is zeer langzaam.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator vrijdag 6 augustus 2021 @ 17:43:02 #70
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_200779382
quote:
99s.gif Op vrijdag 6 augustus 2021 17:28 schreef XL het volgende:
Voor het geval bosch meeleest. Ik heb bosch voor licht, deurbel en alarm en ben tevreden, maar de app is zeer langzaam.
Oh, ik heb Hue voor licht, Eufy voor deurbel en alarm is een combinatie van verschillende dingen (sirene, sensoren, etc is allemaal anders) die door Homey verbonden worden. Die zijn allemaal compatible met Hubitat, en (ik weet niet wat die Bosch sensoren kosten want als je alarm hebt neem ik aan ook sensoren) en mijn deursensoren zijn Xiaomi Aqara en die kosten volgens mij 18 euro per stuk.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 6 augustus 2021 @ 18:26:15 #71
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_200779906
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 augustus 2021 17:43 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Oh, ik heb Hue voor licht, Eufy voor deurbel en alarm is een combinatie van verschillende dingen (sirene, sensoren, etc is allemaal anders) die door Homey verbonden worden. Die zijn allemaal compatible met Hubitat, en (ik weet niet wat die Bosch sensoren kosten want als je alarm hebt neem ik aan ook sensoren) en mijn deursensoren zijn Xiaomi Aqara en die kosten volgens mij 18 euro per stuk.
Ja goedkoop is het niet. Maar goed, ben wel tevreden. Het lampen zijn hier ook van Hue. De schakelaars van Bosch en dan idd sensoren en rookmelders. Bij alarm gaat het licht knipperen in het huis en loeien de rookmelders.

Hangen ook goedkopere lampen in. Lidl en action enzo. Maar het betere licht komt toch van mooiere lampen.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_201016602
Ik weet even niet of dit het juiste topic is, of subforum, maar goed,

Ik heb een puzzel die ik nog niet opgelost heb voor mijn nieuwe woning. Die opgelost moet worden voor Hue/Zigbee lampen/apperatuur.

Situatie
- 1 schakelaar voor 2 lichtpunten (beide gaan aan/uit met 1 knop)
-- Boven kookeiland
-- Boven eettafel

Dit moet 'smart' worden.
- In de lamp boven het kookeiland kunnen geen Hue lampen (komen 3 segula Led floating bollampen, niet smart dus
)
- voor de 'domme' lamp moet er dus iets dimbaars in de plafonddoos komen? Zoiets?

- boven de eettafel komt een lamp waar wel een 'smart' peertje in kan.
- ik wel ze allebei kunnen dimmen, en ook nog apart van elkaar.
- schakelaar moet 'domme' schakelaar vervangen, maar liefst wel door zoiets?


Wat zouden jullie adviseren?

Ik kom er eigenlijk niet meer uit met alle bomen in het smart bos.
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
  Moderator zaterdag 21 augustus 2021 @ 21:14:26 #73
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201016972
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 augustus 2021 20:59 schreef zalkc het volgende:
Ik weet even niet of dit het juiste topic is, of subforum, maar goed,

Ik heb een puzzel die ik nog niet opgelost heb voor mijn nieuwe woning. Die opgelost moet worden voor Hue/Zigbee lampen/apperatuur.

Situatie
- 1 schakelaar voor 2 lichtpunten (beide gaan aan/uit met 1 knop)
-- Boven kookeiland
-- Boven eettafel

Dit moet 'smart' worden.
- In de lamp boven het kookeiland kunnen geen Hue lampen (komen 3 segula Led floating bollampen, niet smart dus
[ afbeelding ])
- voor de 'domme' lamp moet er dus iets dimbaars in de plafonddoos komen? Zoiets?
[ afbeelding ]
- boven de eettafel komt een lamp waar wel een 'smart' peertje in kan.
- ik wel ze allebei kunnen dimmen, en ook nog apart van elkaar.
- schakelaar moet 'domme' schakelaar vervangen, maar liefst wel door zoiets?
[ afbeelding ]

Wat zouden jullie adviseren?

Ik kom er eigenlijk niet meer uit met alle bomen in het smart bos.
Ik heb 0 verstand van elektra, dus hier zijn mensen die je hier veel beter in kunnen adviseren (@bleiblei ?) maar volgens mij kan het niet wat jij wil?

Want wil jij slimme lampen, dan moeten de lampen altijd stroom hebben, want anders kunnen ze geen signalen ontvangen. Dus die schakelaar moet altijd op 'aan' staan.

Maar aangezien die knop beide lampen bedient, zie ik als enige oplossing dat er tussen de knop en die lamp boven het kookeiland iets komt wat je kunt schakelen, zodat de knop voor beide lampen altijd aan kan staan, de 1e lamp is smart dus die kun je dan bedienen en uit zetten, en de 2e lamp, daar heb je dan die 'tussenschakelaar' voor.

maar wat je daarvoor moet hebben, en hoe je dat moet monteren (als dat al kan in jouw situatie), daar heb ik geen idee van. Het makkelijkste is die lamp boven het kookeiland vervangen :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_201017268
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 augustus 2021 21:14 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Ik heb 0 verstand van elektra, dus hier zijn mensen die je hier veel beter in kunnen adviseren (@:bleiblei ?) maar volgens mij kan het niet wat jij wil?

Want wil jij slimme lampen, dan moeten de lampen altijd stroom hebben, want anders kunnen ze geen signalen ontvangen. Dus die schakelaar moet altijd op 'aan' staan.

Maar aangezien die knop beide lampen bedient, zie ik als enige oplossing dat er tussen de knop en die lamp boven het kookeiland iets komt wat je kunt schakelen, zodat de knop voor beide lampen altijd aan kan staan, de 1e lamp is smart dus die kun je dan bedienen en uit zetten, en de 2e lamp, daar heb je dan die 'tussenschakelaar' voor.

maar wat je daarvoor moet hebben, en hoe je dat moet monteren (als dat al kan in jouw situatie), daar heb ik geen idee van. Het makkelijkste is die lamp boven het kookeiland vervangen :P
Het 'doorschakelen' van de lampen is relatief eenvoudig. Er zijn ook slimme schakelaars die dat netjes voor je kunnen doen. Daar maak ik me geen zorgen over.
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
  Moderator zaterdag 21 augustus 2021 @ 21:28:36 #75
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201017292
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 augustus 2021 21:27 schreef zalkc het volgende:

[..]
Het 'doorschakelen' van de lampen is relatief eenvoudig. Er zijn ook slimme schakelaars die dat netjes voor je kunnen doen. Daar maak ik me geen zorgen over.
Zie, dit is dus de reden waarom ik me er gewoon niet mee moet bemoeien op het moment dat het over elektra gaat :P

Ik zal me stilletjes terugtrekken en de mensen die hier wél verstand van hebben kunnen je hopelijk van advies voorzien :)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_201017346
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 augustus 2021 21:28 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Zie, dit is dus de reden waarom ik me er gewoon niet mee moet bemoeien op het moment dat het over elektra gaat :P

Ik zal me stilletjes terugtrekken en de mensen die hier wél verstand van hebben kunnen je hopelijk van advies voorzien :)
Ik zal je alvast een tip geven, de meeste slimme schakelaars kun je ook op je voorhoofd plakken, die hebben niks nodig qua stroom. Het is alleen mooier als je ze in hetzelfde raampje kan plaatsen als de oude schakelaar, anders heb je zo'n lelijk gat ;)
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
  Moderator zaterdag 21 augustus 2021 @ 21:33:47 #77
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201017396
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 augustus 2021 21:31 schreef zalkc het volgende:

[..]
Ik zal je alvast een tip geven, de meeste slimme schakelaars kun je ook op je voorhoofd plakken, die hebben niks nodig qua stroom. Het is alleen mooier als je ze in hetzelfde raampje kan plaatsen als de oude schakelaar, anders heb je zo'n lelijk gat ;)
Ja, nee, de schakelaars, maar dát bedoelde ik niet. Ik bedoelde, om slimme lampen te bedienen hebben ze stroom nodig. Als jij de normale schakelaar op 'uit' zet, doet je lamp niks. Tenminste, zo is het bij Philips Hue. Dus, die knop moet altijd op 'aan' staan.

Maar in jouw geval gaan er dan 2 lampen aan. De knop kun je dus niet meer op uit zetten want want dan reageren je lampen niet meer, maar met je huidige lamp-setup zou die lamp boven het eiland altijd aan zijn. Dat wil je niet, dus moet je 'tussen' de knop die de 2 lampen bediend en de lamp boven het eiland iets fabrieken dat je daar kunt schakelen, zodat die lamp boven het eiland uitgezet kan worden, aangezien die lamp zelf niet slim is, moet je het dus ervóór zoeken, zo dacht ik.
Breitling - Instruments for Professionals
  zaterdag 21 augustus 2021 @ 21:40:17 #78
277627 Seven.
We are Borg.
pi_201017524
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 augustus 2021 20:59 schreef zalkc het volgende:
Ik weet even niet of dit het juiste topic is, of subforum, maar goed,

Ik heb een puzzel die ik nog niet opgelost heb voor mijn nieuwe woning. Die opgelost moet worden voor Hue/Zigbee lampen/apperatuur.

Situatie
- 1 schakelaar voor 2 lichtpunten (beide gaan aan/uit met 1 knop)
-- Boven kookeiland
-- Boven eettafel

Dit moet 'smart' worden.
- In de lamp boven het kookeiland kunnen geen Hue lampen (komen 3 segula Led floating bollampen, niet smart dus
[ afbeelding ])
- voor de 'domme' lamp moet er dus iets dimbaars in de plafonddoos komen? Zoiets?
[ afbeelding ]
- boven de eettafel komt een lamp waar wel een 'smart' peertje in kan.
- ik wel ze allebei kunnen dimmen, en ook nog apart van elkaar.
- schakelaar moet 'domme' schakelaar vervangen, maar liefst wel door zoiets?
[ afbeelding ]

Wat zouden jullie adviseren?

Ik kom er eigenlijk niet meer uit met alle bomen in het smart bos.
1 schakelaar maar afzonderlijk dimmen met een dimmer is geen optie. Dat kan dan alleen in de app.
Resistance is futile.
pi_201017605
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 augustus 2021 21:33 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Ja, nee, de schakelaars, maar dát bedoelde ik niet. Ik bedoelde, om slimme lampen te bedienen hebben ze stroom nodig. Als jij de normale schakelaar op 'uit' zet, doet je lamp niks. Tenminste, zo is het bij Philips Hue. Dus, die knop moet altijd op 'aan' staan.

Maar in jouw geval gaan er dan 2 lampen aan. De knop kun je dus niet meer op uit zetten want want dan reageren je lampen niet meer, maar met je huidige lamp-setup zou die lamp boven het eiland altijd aan zijn. Dat wil je niet, dus moet je 'tussen' de knop die de 2 lampen bediend en de lamp boven het eiland iets fabrieken dat je daar kunt schakelen, zodat die lamp boven het eiland uitgezet kan worden, aangezien die lamp zelf niet slim is, moet je het dus ervóór zoeken, zo dacht ik.
Als je de oude schakelaar eruit haalt en de draden aan elkaar aansluit zodat ze altijd aanstaan heb je dat probleem niet meer. nadeel is dat er inderdaad iets moet komen voor de niet slimme lamp, anders staat die altijd aan.
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
pi_201017627
quote:
7s.gif Op zaterdag 21 augustus 2021 21:40 schreef Seven. het volgende:

[..]
1 schakelaar maar afzonderlijk dimmen met een dimmer is geen optie. Dat kan dan alleen in de app.
Jammer, ik had gehoopt dat als er 4 knoppen op zitten dat ik die dan afzonderlijk kon instellen.
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
  Moderator zaterdag 21 augustus 2021 @ 21:50:13 #81
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201017737
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 augustus 2021 21:44 schreef zalkc het volgende:

[..]
Als je de oude schakelaar eruit haalt en de draden aan elkaar aansluit zodat ze altijd aanstaan heb je dat probleem niet meer. nadeel is dat er inderdaad iets moet komen voor de niet slimme lamp, anders staat die altijd aan.
Ja, en dat laatste is dus wat ik bedoel, dan moet je ergens tussen de knop en de lamp onderbreken om daar iets te fabrieken zodat je daar kunt schakelen, maar de vraag is of dat in jouw situatie thuis makkelijk/mooi/onzichtbaar te maken is.

Dat dimverhaal van seven klopt volgens mij wel. Je kunt wél, als het beide Hue lampen zouden zijn, en je hebt een Homey (misschien ook met andere controllers) doen wat jij wil.

ik heb bv van Hue zo'n schakelaar. Daar zitten 4 knoppen op. aan, uit, feller, zwakker. Ik kan in Homey de knoppen een andere functie toewijzen, dus bv dat ik met 'aan' lamp 1 feller laat gaan, met 'uit' lamp 1 zwakker, en datzelfde voor een 2e lamp maar dan met de 'feller/zwakker' knoppen, volgens mij.

ik heb die situatie hier niet, maar volgens mij kan het wel. En anders kun je natuurlijk een schakelaar nemen waar meerdere knoppen op zitten, want dan kun je aan elke knop een andere functie toewijzen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_201018221
Ik betwijfel of het duidelijk genoeg was...
Als ik de oude schakelar verwijder en de lampen doorlus zodat ze permanent aanstaan, dan:
- Kan ik de slimme lamp gewoon via het hue systeem bedienen
- Moet ik de domme lamp 'slim' maken

Om die domme lamp slim te maken dacht ik aan de iCasa dimmer (bovenste aansluitschema). En die te monteren in de plafondaansluiting.

Omdat ik ze nu niet meer kan schakelen met de oude schakelaar, die is weg, kan ik ze alleen bedienen via het netwerk. Ik zoek daarvoor iets dat er beter uitziet dan de schakelaar van Philips zelf, en past in een 'normaal' inbouwraampje.

Dus ik wil
1. Lampen doorschakelen voor permanente stroom. Dat kan ik ;)
2. Een dimmer inbouwen in de doos voor de lamp die ik met zigbee (hue compatibel) kan aansturen. Maar ik weet niet of dit kan. Zijn er hue-compatibel dimmers die je in een contactdoos kan inbouwen?
3. Iets op de plek van de oude schakelaar plakken/plaatsen die 2 afzonderlijke lampen kan aan/uit-zetten en dimmen. Dus een schakelaar die werkt voor 2 lampgroepen.

Ik hoef dus geen fysieke schakelaar te behouden.

Het lijkt mij te doen, maar ik heb geen ervaring met de spullen :'(



En uiteraard stap ik in de oude valkuil, ik wil mijn gelijk bewijzen dat het wel kan en vind ineens wel de info die ik zocht :D, in ieder geval voor de schakelaar kan het wel blijkbaar ;) (2 groepen bedienen)


[ Bericht 12% gewijzigd door zalkc op 21-08-2021 22:17:26 ]
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
  zondag 22 augustus 2021 @ 10:04:58 #83
277627 Seven.
We are Borg.
pi_201023388
Zou de Sonos van Ikea te bedienen zijn via Google home? Ik zie wel dat Sonos normaal gesproken wel met google te koppelen is.
Resistance is futile.
  zondag 22 augustus 2021 @ 10:45:10 #84
85331 zalkc
AKA Coracle
pi_201023700
quote:
7s.gif Op zondag 22 augustus 2021 10:04 schreef Seven. het volgende:
Zou de Sonos van Ikea te bedienen zijn via Google home? Ik zie wel dat Sonos normaal gesproken wel met google te koppelen is.
https://www.ikea.com/nl/n(...)isk-hulp-pub2bc226f0
quote:
Kan SYMFONISK bediend worden via spraak? Of werkt SYMFONISK met stembesturing zoals Google Home en Amazon Alexa?
Er is geen ingebouwde spraak-functionaliteit, maar je kan het Sonos-systeem bedienen met Amazon Alexa (als je Amazon-apparaten zoals Echo of Dot gebruikt) en Google Home (met behulp van de apparaten). En als Sonos integratie van andere services mogelijk maakt, kan je deze ook gebruiken.
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
  zondag 22 augustus 2021 @ 14:57:05 #85
277627 Seven.
We are Borg.
pi_201027709
Ik vind die panelen van Sonos wel grappig, alleen jammer dat er zo'n zichtbare stroomkabel zit. Eens kijken of we daar iets mee kunnen, in de zin van 'we gaan toch verbouwen en dan kunnen we net zo goed regelen dat de stopcontacten hiervoor op de juiste plek komen'. Ik zou het wel cool vinden als dit dienst kan doen als soort van soundbar bij onze beamer in de woonkamer straks.
Resistance is futile.
pi_201029370
quote:
7s.gif Op zondag 22 augustus 2021 10:04 schreef Seven. het volgende:
Zou de Sonos van Ikea te bedienen zijn via Google home? Ik zie wel dat Sonos normaal gesproken wel met google te koppelen is.
Jazeker, wij hebben die icm Google Home.
  dinsdag 31 augustus 2021 @ 17:27:24 #87
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_201155750
Owkee, de Nest thermostaat is bij ons overleden -O- (w5 error, herstarten etc. helpt niet, lijkt een probleem met een doorgebrande wifi-chip te zijn).
Maar goed argument om dan toch voor een Homey compatible systeem te gaan waar je ook slimme thermostaatkranen op kan zetten :P .

Iemand een goed argument waarom ik voor product X moet kiezen ipv. Tado?
En voor de Tado adepten, hoe zit dat in vredesnaam met die draadloos vs. niet draadloos?
Ik heb voor de Nest geen kabel getrokken naar de CV ketel, dus verbinding naar CV ketel moet sowieso draadloos. Welke set moet ik dan hebben?
Deze:
https://www.tink.nl/tado-(...)us-4-radiatorknoppen
En wat doet die bridge nu precies? Want dat is mij niet helemaal duidelijk :') .
Is Tink trouwens een beetje betrouwbaar. Ze zijn wel veruit de goedkoopste.
  dinsdag 31 augustus 2021 @ 17:28:20 #88
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_201155760
quote:
7s.gif Op zondag 22 augustus 2021 14:57 schreef Seven. het volgende:
Ik vind die panelen van Sonos wel grappig, alleen jammer dat er zo'n zichtbare stroomkabel zit. Eens kijken of we daar iets mee kunnen, in de zin van 'we gaan toch verbouwen en dan kunnen we net zo goed regelen dat de stopcontacten hiervoor op de juiste plek komen'. Ik zou het wel cool vinden als dit dienst kan doen als soort van soundbar bij onze beamer in de woonkamer straks.
Geluid schijnt wel matig te zijn van die Sonos panelen -O- .
(Wat niet gek is natuurlijk, met zo een geringe diepte).
  Moderator dinsdag 31 augustus 2021 @ 17:54:30 #89
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201156076
quote:
99s.gif Op vrijdag 6 augustus 2021 16:59 schreef XL het volgende:

[..]
Niet om je druk op te leggen, maar als je hem goedkeurt koop ik hem denk ik ook. Mooi dat het apparaat alles lokaal doet en sommige apps die ik nu gebruik (ik denk aan jullie Bosch) zijn echt TE langzaam!
Om hier even op terug te komen...hij is goedgekeurd. Alles wat ik tot nu toe doe/connect/whatever werkt als een trein. Het is wel een iets steilere leercurve dan Homey, maar het werkt als een trein. Net geprobeerd om 'buitenshuis' lampen aan/uit te schakelen, en dat werkt gewoon instant. En dan echt instant. Bij Homey gaat er soms wat tijd overheen (bij mij dan, weet niet hoe dat voor anderen is), of het werkt niet.

Dat ligt echter niet aan Homey maar aan dat verdomde kutwifi hier (daar heb ik hopelijk binnenkort ook geen last meer van), maar als wifi onstabiel is is Homey dat logischerwijs ook.

Hoe dan ook, die Hubitat is tot nu toe een dikke aanrader. ^O^
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 31 augustus 2021 @ 18:28:06 #90
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_201156560
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 augustus 2021 17:54 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Om hier even op terug te komen...hij is goedgekeurd. Alles wat ik tot nu toe doe/connect/whatever werkt als een trein. Het is wel een iets steilere leercurve dan Homey, maar het werkt als een trein. Net geprobeerd om 'buitenshuis' lampen aan/uit te schakelen, en dat werkt gewoon instant. En dan echt instant. Bij Homey gaat er soms wat tijd overheen (bij mij dan, weet niet hoe dat voor anderen is), of het werkt niet.

Dat ligt echter niet aan Homey maar aan dat verdomde kutwifi hier (daar heb ik hopelijk binnenkort ook geen last meer van), maar als wifi onstabiel is is Homey dat logischerwijs ook.

Hoe dan ook, die Hubitat is tot nu toe een dikke aanrader. ^O^
Steile leercurve met zelf coden en configureren? Of wat bedoel je daarmee?
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 31 augustus 2021 @ 18:30:17 #91
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_201156597
quote:
7s.gif Op zondag 22 augustus 2021 14:57 schreef Seven. het volgende:
Ik vind die panelen van Sonos wel grappig, alleen jammer dat er zo'n zichtbare stroomkabel zit. Eens kijken of we daar iets mee kunnen, in de zin van 'we gaan toch verbouwen en dan kunnen we net zo goed regelen dat de stopcontacten hiervoor op de juiste plek komen'. Ik zou het wel cool vinden als dit dienst kan doen als soort van soundbar bij onze beamer in de woonkamer straks.
Ik vind ze bij sonos wel heel lelijk! Ik droom ervan ooit zoveel geld te hebben dat ik er niet meer bij na hoef te denken. Als het zover is ga ik wandspeakers halen bij Bang & Olufsen
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator dinsdag 31 augustus 2021 @ 18:39:10 #92
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201156723
quote:
99s.gif Op dinsdag 31 augustus 2021 18:28 schreef XL het volgende:

[..]
Steile leercurve met zelf coden en configureren? Of wat bedoel je daarmee?
Configureren. Zelf coden hoeft niet, maar je hebt meerdere manieren om dingen voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld. Ik heb Xiaomi Aqara sensoren. Aqara wordt niet standaard door hubitat ondersteund en daar is dus geen app voor. Iemand heeft echter ondersteuning geschreven, en die code kun je copyen, pasten in je hubitat (in het daarvoor bestemde veld) en uitvoeren, en vanaf dan werkt het.

Maar omdat sommige dingen andere namen hebben, terwijl ik met de benamingen van Homey in mijn hoofd zit is het even schakelen. Daarnaast is Hubitat veel uitgebreider, dus waar alles zit is ook even zoeken. Eenvoudige rules aanmaken is heel simpel (dat zijn flows bij Homey).
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 31 augustus 2021 @ 19:01:46 #93
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_201157036
@CoolGuy, weet jij hoe dat zit met dat Tado ding?
  Moderator dinsdag 31 augustus 2021 @ 19:20:56 #94
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201157306
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 augustus 2021 19:01 schreef bleiblei het volgende:
@:CoolGuy, weet jij hoe dat zit met dat Tado ding?
Ja, ik heb ook tado, maar ik heb dus wél draden naar de cv ketel, dus ik heb daar die tado op zitten. Die bridge maakt draadloos verbinding mt de tado thermostaat, en die bridge is je toegang naar internet. Ik moet even kijken naar de sets die jij neerzet. Moment.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator dinsdag 31 augustus 2021 @ 19:22:06 #95
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201157323
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 augustus 2021 19:20 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Ja, ik heb ook tado, maar ik heb dus wél draden naar de cv ketel, dus ik heb daar die tado op zitten. Die bridge maakt draadloos verbinding mt de tado thermostaat, en die bridge is je toegang naar internet. Ik moet even kijken naar de sets die jij neerzet. Moment.
Ja dat extra kastje heb je nodig als je geen draden naar je cv hebt volgens mij.
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 31 augustus 2021 @ 20:39:53 #96
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_201158469
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 augustus 2021 19:20 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Ja, ik heb ook tado, maar ik heb dus wél draden naar de cv ketel, dus ik heb daar die tado op zitten. Die bridge maakt draadloos verbinding mt de tado thermostaat, en die bridge is je toegang naar internet. Ik moet even kijken naar de sets die jij neerzet. Moment.
Ah, helder. Dank je! Dan ga ik denk ik voor die set op Tink ^O^ .
pi_201380439
Ik wil mijn huis ook gaan beginnen te automatiseren, maar het blijft lastig waar ik zou moeten beginnen. Alles in 1 keer doen gaat aardig wat kosten dus het zal stapje voor stapje moeten.

uiteindelijk zou ik graag:
- alle lampen via de telefoon en via schakelaars willen bedienen
-- (gedimde) halogeen plafond lampen
-- led spotjes
-- lampen die via het stopcontact gaan
- de electrische luifel
- de electrische rolluiken
- verwarming/thermostaat
- en het liefste zou ik het ook willen kunnen bedienen/bekijken als ik niet thuis ben. En eventueel zelfs een programma kunnen instellen zodat de lampen op een bepaald tijdstip aan gaan.

Het liefste wil ik 1 systeem die ik verder kan uitbreiden maar waar te beginnen.
Ik zat te kijken naar 'smartlife' via de app kan je alles besturen en ik zou kunnen beginnen met wat stop contact switches en een wand schakelaar.

Lijkt dit een goed plan of pak ik het verkeerd aan. Zie ik misschien wat over het hoofd?
Als weinig helpt, help veel meer.
Sparen is voor mensen die niet weten waar ze geld aan uit moeten geven !!!
pi_201380542
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 09:35 schreef boegschroef het volgende:
Ik wil mijn huis ook gaan beginnen te automatiseren, maar het blijft lastig waar ik zou moeten beginnen. Alles in 1 keer doen gaat aardig wat kosten dus het zal stapje voor stapje moeten.

uiteindelijk zou ik graag:
- alle lampen via de telefoon en via schakelaars willen bedienen
-- (gedimde) halogeen plafond lampen
-- led spotjes
-- lampen die via het stopcontact gaan
- de electrische luifel
- de electrische rolluiken
- verwarming/thermostaat
- en het liefste zou ik het ook willen kunnen bedienen/bekijken als ik niet thuis ben. En eventueel zelfs een programma kunnen instellen zodat de lampen op een bepaald tijdstip aan gaan.

Het liefste wil ik 1 systeem die ik verder kan uitbreiden maar waar te beginnen.
Ik zat te kijken naar 'smartlife' via de app kan je alles besturen en ik zou kunnen beginnen met wat stop contact switches en een wand schakelaar.

Lijkt dit een goed plan of pak ik het verkeerd aan. Zie ik misschien wat over het hoofd?
Homeassistant icm Shelly. Goedkoop, relatief makkelijk en helemaal in eigen beheer.
Uitvinder van de biersmiley.
  Moderator donderdag 16 september 2021 @ 09:47:55 #99
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201380586
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 09:35 schreef boegschroef het volgende:
Ik wil mijn huis ook gaan beginnen te automatiseren, maar het blijft lastig waar ik zou moeten beginnen. Alles in 1 keer doen gaat aardig wat kosten dus het zal stapje voor stapje moeten.

uiteindelijk zou ik graag:
- alle lampen via de telefoon en via schakelaars willen bedienen
-- (gedimde) halogeen plafond lampen
-- led spotjes
-- lampen die via het stopcontact gaan
- de electrische luifel
- de electrische rolluiken
- verwarming/thermostaat
- en het liefste zou ik het ook willen kunnen bedienen/bekijken als ik niet thuis ben. En eventueel zelfs een programma kunnen instellen zodat de lampen op een bepaald tijdstip aan gaan.

Het liefste wil ik 1 systeem die ik verder kan uitbreiden maar waar te beginnen.
Ik zat te kijken naar 'smartlife' via de app kan je alles besturen en ik zou kunnen beginnen met wat stop contact switches en een wand schakelaar.

Lijkt dit een goed plan of pak ik het verkeerd aan. Zie ik misschien wat over het hoofd?
Dit is verder niet spannend, wat jij wil kan met Home Assistant, kan met Homey, kan met tig andere controllers, dus de keuze is reuze. Smartlife ken ik dan weer niet, nog nooit van gehoord zelfs.

Maar met een app alles besturen kan bij vrijwel elke domotica controller. Wat je imho wil is een controller die veel verschillende protocollen 'spreekt', om te voorkomen dat je voor protocol X en Y dan steeds weer hardware moet toevoegen.

Dat is waarom ik jaren geleden heb gekozen voor de Athom Homey, maar daar ben ik inmiddels ook weer vanaf gestapt. Ik gebruik nu een ander platform, maar het principe blijft gewoon hetzelfde.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_201380621
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 09:47 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Dit is verder niet spannend, wat jij wil kan met Home Assistant, kan met Homey, kan met tig andere controllers, dus de keuze is reuze. Smartlife ken ik dan weer niet, nog nooit van gehoord zelfs.

Maar met een app alles besturen kan bij vrijwel elke domotica controller. Wat je imho wil is een controller die veel verschillende protocollen 'spreekt', om te voorkomen dat je voor protocol X en Y dan steeds weer hardware moet toevoegen.

Dat is waarom ik jaren geleden heb gekozen voor de Athom Homey, maar daar ben ik inmiddels ook weer vanaf gestapt. Ik gebruik nu een ander platform, maar het principe blijft gewoon hetzelfde.
Wat gebruik jij dan nu? En waarom weg van Homey?
  Moderator donderdag 16 september 2021 @ 10:33:30 #101
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201381212
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 09:52 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]
Wat gebruik jij dan nu? En waarom weg van Homey?
Ik gebruik nu beiden nog, maar dat is omdat ik aan het verhuizen ben dus ik wil in het nieuwe huis direct alles op het nieuwe platform gooien. Wat ik nu nieuw gebruik is een Hubitat.

De reden dat ik weg ben van Homey is een hele simpele. Homey is wifi only. Daar mijn wifi in het huidige huis niet stabiel is, en met regelmaat weg valt, valt Homey ook weg, maar waar andere devices terug online komen als wifi weer terug is (na een handmatige reboot van de modem) komt Homey dat niet. Die moet ik dus ook rebooten, wat effectief de stekker eruit trekken is want via de app is Homey dan niet meer bereikbaar.

Nou, dat vond ik irritant. Toen kwam ik Hubitat tegen. Die is hier nergens te koop dus die heb ik uit het buitenland laten komen. Dat ding is bekabeld. Ik heb nu in het nieuwe huis eigenlijk alles daar op zitten, en het werkt echt als een trein. Lampen zijn instant aan of uit. Bij Homey zat daar een vertraging in, en soms reageerden lampen gewoon niet, of van de 4 lampen gingen er maar 2 aan bijvoorbeeld, of een lamp ging aan maar ging niet naar de correcte felheid.

Om dat te omzeilen heb ik dus wachttijden van een halve sec tot een sec in moeten bouwen om zeker te weten dat alle lampen aan gaan. Maar dat betekent bij een seconde per lamp in de zitkamer met 4 lampen dus een verschil van 4 seconden tussen dat de 1e lamp aan is tot dat de 4e aan is. Nou, dat soort fratsen begon ik me steeds meer aan te irriteren.

Met Hubitat is het dus letterlijk instant. ALLE lampen gaan aan, in 1x zonder gedoe, elke keer weer. Nu zou dat met Homey wellicht ook in het nieuwe huis het geval zijn geweest omdat ik daar voor mijn netwerk niet meer afhankelijk ben van de modem van ziggo en ik m'n eigen (Unifi) netwerkspullen achter dat modem hang, maar ik heb die Hubitat inmiddels al dus die ga ik nu gewoon gebruiken.

Heeft wel een leercurve maar dat maakt het ook leuk.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_201382226
Heb je eigenlijk altijd een controller nodig of vebind je alle draadloze apparaten aan je wifi router?

Ik zie bevoorbeeld wifi stekker pluggen en schakelaars zoals:
https://www.kabelshop.nl/(...)T-i15152-t96621.html
https://www.kabelshop.nl/(...)T-i15154-t96617.html

Als ik hier de beschrijving lees zou je geen controller nodig hebben maar zou je alles met je telefoon en wandschakelaars kunnen bedienen?
Als weinig helpt, help veel meer.
Sparen is voor mensen die niet weten waar ze geld aan uit moeten geven !!!
  donderdag 16 september 2021 @ 12:55:06 #103
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_201383246
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 11:39 schreef boegschroef het volgende:
Heb je eigenlijk altijd een controller nodig of vebind je alle draadloze apparaten aan je wifi router?

Ik zie bevoorbeeld wifi stekker pluggen en schakelaars zoals:
https://www.kabelshop.nl/(...)T-i15152-t96621.html
https://www.kabelshop.nl/(...)T-i15154-t96617.html

Als ik hier de beschrijving lees zou je geen controller nodig hebben maar zou je alles met je telefoon en wandschakelaars kunnen bedienen?
Je hebt niet perse een controller nodig.
Ik ken de functionaliteit van de Nedis app niet, maar wat je ziet van de losse apps is dat flows bouwen beperkt mogelijk is. Dus uitzonderingen programmeren is wat beperkter. Communiceren tussen verschillende merken, zo goed als onmogelijk (Dus met Nedis schakelaar, HUE lamp aan/uit zetten als Fibaro sensor aangeeft dat het donker is, gaat nie gebeuren).
pi_201383852
Ok, ik begin het denk ik nu een beetje te begrijpen. Zo'n controller is vooral voor de echte automatisering en wat ik wil kan je eigenlijk nieteens automatisering noemen, het is voor draadloos maken en met de telefoon bedienen.

Maar als ik bijvoorbeeld de luifel omhoog wil laten gaan als ik een regen sensor buiten zou hebben dan praat je over automatisering en zou zo'n controller zoals bijvoorbeeld Homey?
Als weinig helpt, help veel meer.
Sparen is voor mensen die niet weten waar ze geld aan uit moeten geven !!!
  Moderator donderdag 16 september 2021 @ 13:53:18 #105
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201384017
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 13:42 schreef boegschroef het volgende:
Ok, ik begin het denk ik nu een beetje te begrijpen. Zo'n controller is vooral voor de echte automatisering en wat ik wil kan je eigenlijk nieteens automatisering noemen, het is voor draadloos maken en met de telefoon bedienen.

Maar als ik bijvoorbeeld de luifel omhoog wil laten gaan als ik een regen sensor buiten zou hebben dan praat je over automatisering en zou zo'n controller zoals bijvoorbeeld Homey?
Hmmmmmjaennee.

Laten we als voorbeeld Somfy nemen. Somfy is een merk. Somfy doet bv rolluikmotoren maar nog veel meer. Somfy heeft bijvoorbeeld een controller, dat is de Tahoma. Dan zit je vast aan (dure) Somfy producten.

Dus die regensensor buiten moet Somfy zijn en de luifel die je omhoog wil laten gaan, die motor, die moet ook Somfy zijn, want Somfy praat met Somfy (dit is wat te kort door de bocht, maar voor het voorbeeld werkt het wel).

Zo'n regensensor kost bijvoorbeeld 80 euro, terwijl ook (niet somfy) regensensoren zijn die 20 euro kosten, maar die kun jij niet gebruiken want jouw Tahoma praat alleen maar met Somfy producten. In realiteit kan hij iets meer, en volgens mij praat dat ding standaard ook met Philips Hue, dus als de sensor regen detecteert gaat je luifel omhoog, en als jij een Philips Hue lamp ergens hebt die je aan wil laten gaan, dan kan dat ook.

Maar waar je heel snel tegen aan loopt is de beperkingen van veel controllers. Die kun je dan wel uitbreiden, bijvoorbeeld, voor de Tahoma kun je volgens mij een Z-Wave usb stick kopen, maar daar ga je al, dan moet je alweer iets kopen.

Ik zeg dan, als je zo ver wil gaan dat het niet alleen maar om je luifel gaat, dan kun je beter iets kopen wat out of the box al zo veel mogelijk protocollen spreekt.

Met andere woorden, ik kan dan een regensensor van 2 tientjes kopen, die mijn luifel met somfy motor omhoog laat gaan, en tegelijkertijd mijn Hue lampen onder de overkapping aan zet maar bijvoorbeeld ook de Ikea Tradfri lampen kan bedienen.

Wil jij bijvoorbeeld een sensor op je deur dat als je de deur open maakt er een lamp aan gaat? Kan, maar die sensoren (tenzij dure van Somfy zelf) praten Zigbee of Z-Wave, en dat praat jouw Tahoma niet standaard. Dus..... zie dikgedrukte.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 16 september 2021 @ 14:03:52 #106
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_201384214
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 13:53 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Hmmmmmjaennee.

lang verhaal
Gaat niet helemaal op in de casus van Boegschroef. Die wil een Nedis Stekker & Nedis Schakelaar kopen op Wifi en daar zit een App bij :P .
Maar verder klopt het natuurlijk wel wat je typt. Tis dat Boegschroef een ITer is/was dus dat ie je verhaal wel begrijpt. Maar voor een gemiddelde Nederlander gaat je verhaal denk ik wel wat stappen te ver ;) .
  Moderator donderdag 16 september 2021 @ 14:11:04 #107
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201384308
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 14:03 schreef bleiblei het volgende:

[..]
Gaat niet helemaal op in de casus van Boegschroef. Die wil een Nedis Stekker & Nedis Schakelaar kopen op Wifi en daar zit een App bij :P .
Maar verder klopt het natuurlijk wel wat je typt. Tis dat Boegschroef een ITer is/was dus dat ie je verhaal wel begrijpt. Maar voor een gemiddelde Nederlander gaat je verhaal denk ik wel wat stappen te ver ;) .
Dat gaat te ver denk je? Nog meer Jip & Janneke denk ik niet dat ik 't uit kan leggen. :P
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 16 september 2021 @ 14:29:20 #108
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_201384548
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 14:11 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Dat gaat te ver denk je? Nog meer Jip & Janneke denk ik niet dat ik 't uit kan leggen. :P
Ik had het klaar staan, maar dacht, boegschroef heeft voldoende aan jou omschrijving :P
pi_201394721
Klopt, ik kan hier veel mee, en natuurlijk dacht ik simpel te beginnen maar ik weet van mezelf dat over een jaar waarschijnlijk alles geautomatiseerd is. Ik ben alleen op de leeftijd gekomen dat ik niet alles zelf meer wil uitvinden en er is zoveel te vinden op internet dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar ik kan zeker vooruit met de info.

Nu was ik met een bestellijstje bezig en kom ik tot het volgende probleem, ik wil de schakelaars waar nu de lampen mee bestuurd worden ook vervangen met mooie knoppen maar.....

Ik kom 2 mooie types/merken tegen: Nedis en Novo.
Nedis heeft schakelaars met 1,2 en 3 knoppen en bediening voor rolgordijnen en luifels
Novo heeft schakelaars met 1,2 en 3 knoppen en dimmers

Natuurlijk zoek ik zowel dimmers, een 2 knop plaat en bediening voor rolgordijnen. Dan zou je zeggen dan koop je toch de dimmer en knoppen van Novo en de rolluik van Nedis, maar ik heb hier een plek waar ze met z'n 3e langs elkaar zitten. Dus dan wil ik graag 1 type....

Lang verhaal kort: Waarom heeft Nedis geen dimmers??? en weet iemand een merkt die wel alle drie de types heeft?

--edit--

Ik denk dat het vooral komt omdat ik mooie touch paneeltjes wil, maar gordijn en luifel bediening zie je helemaal niet zoveel.

[ Bericht 6% gewijzigd door boegschroef op 17-09-2021 11:02:35 ]
Als weinig helpt, help veel meer.
Sparen is voor mensen die niet weten waar ze geld aan uit moeten geven !!!
  Moderator vrijdag 17 september 2021 @ 19:24:57 #110
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201403169
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 september 2021 08:38 schreef boegschroef het volgende:
Klopt, ik kan hier veel mee, en natuurlijk dacht ik simpel te beginnen maar ik weet van mezelf dat over een jaar waarschijnlijk alles geautomatiseerd is. Ik ben alleen op de leeftijd gekomen dat ik niet alles zelf meer wil uitvinden en er is zoveel te vinden op internet dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar ik kan zeker vooruit met de info.

Nu was ik met een bestellijstje bezig en kom ik tot het volgende probleem, ik wil de schakelaars waar nu de lampen mee bestuurd worden ook vervangen met mooie knoppen maar.....

Ik kom 2 mooie types/merken tegen: Nedis en Novo.
Nedis heeft schakelaars met 1,2 en 3 knoppen en bediening voor rolgordijnen en luifels
Novo heeft schakelaars met 1,2 en 3 knoppen en dimmers

Natuurlijk zoek ik zowel dimmers, een 2 knop plaat en bediening voor rolgordijnen. Dan zou je zeggen dan koop je toch de dimmer en knoppen van Novo en de rolluik van Nedis, maar ik heb hier een plek waar ze met z'n 3e langs elkaar zitten. Dus dan wil ik graag 1 type....

Lang verhaal kort: Waarom heeft Nedis geen dimmers??? en weet iemand een merkt die wel alle drie de types heeft?

--edit--

Ik denk dat het vooral komt omdat ik mooie touch paneeltjes wil, maar gordijn en luifel bediening zie je helemaal niet zoveel.
Maar, begrijp ik dan goed dat je specifiek kijkt naar gordijn- en luifelbediening van een specifiek merk? Want dan maak je het jezelf moeilijk. Ik gok (gok!) dat dat komt omdat je gordijnen en luifel(motoren) ook van dat merk zijn?
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 9 januari 2022 @ 10:36:46 #111
80382 manny
30 is best veel
pi_203106457
Goedendag.

Ik ga over een paar maanden verhuizen en wil die gelegenheid aanpakken om wat eerste stappen te zetten op Smarthome gebied. We praten de basics: lampen wat simpele sensors en een camera.

Als ik de topics zo lees dan zie ik vrij weinig (tot niets) over Apple Homekit. Is er iets erg mis met dat systeem ? Ik zie dat de dingen die ik wil hier compatible mee zijn, en ik struikel in mijn huis over de apple producten, dus ik neig dan meteen om de makkelijke weg te nemen en voor apple te gaan.

Ik heb nu letterlijk niets wat betreft starthome spullen, dus alle opties open. Gaarne wat advies.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  zondag 9 januari 2022 @ 10:51:15 #112
277627 Seven.
We are Borg.
pi_203106646
Geen idee of er iets mis mee is, denk van niet hoor. Als je veel apple producten hebt, dan zal het ongetwijfeld goed werken.
Resistance is futile.
  zondag 9 januari 2022 @ 11:01:08 #113
277627 Seven.
We are Borg.
pi_203106815
Wij nemen afscheid van onze normale TV, en in plaats daarvan kopen we een beamer. We hebben overwogen om rechtstreeks op de muur te projecteren maar dan zijn we gebonden aan een hele kille tint grijs, dus het wordt toch een scherm.

Uiteraard moet het scherm automatisch naar beneden gaan bij het aanzetten van de beamer, en weer omhoog als de beamer uitgaat. Dus er moet een zogenaamde trigger tussen.

Iemand al ervaring hiermee?
Resistance is futile.
  zondag 9 januari 2022 @ 11:38:04 #114
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_203107262
quote:
7s.gif Op zondag 9 januari 2022 11:01 schreef Seven. het volgende:
Wij nemen afscheid van onze normale TV, en in plaats daarvan kopen we een beamer. We hebben overwogen om rechtstreeks op de muur te projecteren maar dan zijn we gebonden aan een hele kille tint grijs, dus het wordt toch een scherm.

Uiteraard moet het scherm automatisch naar beneden gaan bij het aanzetten van de beamer, en weer omhoog als de beamer uitgaat. Dus er moet een zogenaamde trigger tussen.

Iemand al ervaring hiermee?
Nope, of nouja, ik heb geprobeerd om licht te dimmen bij tv aan, maar na een paar uur prutsen heb ik het opgegeven.
Al zou het wel gewoon moeten gaan. Mijn idee was een slimme stekker op de tv die verbruik meet. Gaat de tv aan dan springt verbruik naar +50w. En dan een trigger maken die bij +50w verbruik het licht dimt.

Dat zou bij de beamer ook kunnen lijkt mij. Maar het werkt bij mij dus nog niet :') .
  zondag 9 januari 2022 @ 12:10:02 #115
277627 Seven.
We are Borg.
pi_203107632
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 11:38 schreef bleiblei het volgende:

[..]
Nope, of nouja, ik heb geprobeerd om licht te dimmen bij tv aan, maar na een paar uur prutsen heb ik het opgegeven.
Al zou het wel gewoon moeten gaan. Mijn idee was een slimme stekker op de tv die verbruik meet. Gaat de tv aan dan springt verbruik naar +50w. En dan een trigger maken die bij +50w verbruik het licht dimt.

Dat zou bij de beamer ook kunnen lijkt mij. Maar het werkt bij mij dus nog niet :') .
Volgens mij is het bij een beamer redelijk simpel om het scherm op en neer te laten gaan, maar dan moet je er wel zoiets tussen zetten:

https://www.projectiesche(...)nect-rf-trigger.html

Moeten we wel een scherm kopen die compatibel is.

Lampen dimmen... dan zal ik in google home een voice commando moeten programmeren.
Resistance is futile.
  zondag 9 januari 2022 @ 12:12:13 #116
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_203107668
Heb hier een slimme fooddispenser aangeschaft voor de katten. Komt ergens aankomende week binnen. Ben benieuwd!
Wakadoodle!
  zondag 9 januari 2022 @ 12:16:45 #117
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_203107731
quote:
7s.gif Op zondag 9 januari 2022 12:10 schreef Seven. het volgende:

[..]
Volgens mij is het bij een beamer redelijk simpel om het scherm op en neer te laten gaan, maar dan moet je er wel zoiets tussen zetten:

https://www.projectiesche(...)nect-rf-trigger.html

Moeten we wel een scherm kopen die compatibel is.

Lampen dimmen... dan zal ik in google home een voice commando moeten programmeren.
Oh, maar dat volledig buiten de smarthome controller om. Ja, dat is aardig straight forward.
  Moderator zondag 9 januari 2022 @ 12:41:52 #118
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203108106
Nou, Hubitat is het toch niet. Dus, op zoek naar iets nieuws :')
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 9 januari 2022 @ 12:49:37 #119
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_203108208
Oh, kerstman is geweest. Ik heb de voordeur uitgerust met een slimme sleuteldraaier! Jongens! Ik weet echt niet waarom ik dat vroeger altijd zelf met de sleutel deed. Wat een genot!
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator zondag 9 januari 2022 @ 13:07:03 #120
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203108409
quote:
99s.gif Op zondag 9 januari 2022 12:49 schreef XL het volgende:
Oh, kerstman is geweest. Ik heb de voordeur uitgerust met een slimme sleuteldraaier! Jongens! Ik weet echt niet waarom ik dat vroeger altijd zelf met de sleutel deed. Wat een genot!
Een Nuki ofzo? Want ik heb dat een paar keer overwogen, maar, ik vind dat toch te link.
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 9 januari 2022 @ 13:43:20 #121
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_203108857
quote:
99s.gif Op zondag 9 januari 2022 12:49 schreef XL het volgende:
Oh, kerstman is geweest. Ik heb de voordeur uitgerust met een slimme sleuteldraaier! Jongens! Ik weet echt niet waarom ik dat vroeger altijd zelf met de sleutel deed. Wat een genot!
Dit vind ik ook interessant! Benieuwd wat je hebt geplaatst en hoe je verzekeringstechnisch zit op zo'n moment... Lijkt me heerlijk om niet meer met sleutels te klooien.
Wakadoodle!
pi_203108947
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 13:07 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Een Nuki ofzo? Want ik heb dat een paar keer overwogen, maar, ik vind dat toch te link.
Veel mooie oplossingen zijn heel lang niet echt compatible geweest met Europese sloten; zou die voor de voordeur ook wel willen hebben.
  Moderator zondag 9 januari 2022 @ 14:05:05 #123
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203109176
quote:
2s.gif Op zondag 9 januari 2022 13:50 schreef Citizen.Erased het volgende:

[..]
Veel mooie oplossingen zijn heel lang niet echt compatible geweest met Europese sloten; zou die voor de voordeur ook wel willen hebben.
Nee niet link qua of het gaat op de sloten, maar meer verzekeringstechnisch en toegang via BT etc. Ik vind dat gewoon te gevaarlijk.
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 9 januari 2022 @ 14:14:26 #124
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_203109309
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 13:07 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Een Nuki ofzo? Want ik heb dat een paar keer overwogen, maar, ik vind dat toch te link.
Ik heb een Yale Linus gekocht, die is wat degelijker dan een Yuki en heeft gezondere omgang met persoonsgegevens. Werkt bovendien als hij niet met het internet verbonden is.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator zondag 9 januari 2022 @ 14:23:08 #125
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203109424
quote:
99s.gif Op zondag 9 januari 2022 14:14 schreef XL het volgende:

[..]
Ik heb een Yale Linus gekocht, die is wat degelijker dan een Yuki en heeft gezondere omgang met persoonsgegevens. Werkt bovendien als hij niet met het internet verbonden is.
Ah ja, dat is een interessant ding. Maar, wel aan de prijs, en ik moet dat ding dan 4x kopen, want 4 buitendeuren. Daar heb ik wat minder trek in :P
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 9 januari 2022 @ 14:35:49 #126
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_203109626
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 14:23 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Ah ja, dat is een interessant ding. Maar, wel aan de prijs, en ik moet dat ding dan 4x kopen, want 4 buitendeuren. Daar heb ik wat minder trek in :P
Heb ook maar 1 van 3 deuren ermee uitgerust. Alle deuren is ook niet nodig, de tuin en kelder worden vrijwel nooit vanaf buiten opengemaakt.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator zondag 9 januari 2022 @ 14:38:01 #127
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203109659
quote:
99s.gif Op zondag 9 januari 2022 14:35 schreef XL het volgende:

[..]
Heb ook maar 1 van 3 deuren ermee uitgerust. Alle deuren is ook niet nodig, de tuin en kelder worden vrijwel nooit vanaf buiten opengemaakt.
Ja maar dat is niet hoe het hier werkt, want nu worden 3 van de 4 regelmatig gebruikt, de 4e zijnde de tuindeuren die in de winter niet gebruikt worden, maar ik weet dat er 4 deuren zijn, en in mijn app wil ik dan ook 4 deursloten zien, want anders 'klopt het niet' :') :P
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 9 januari 2022 @ 14:39:17 #128
80382 manny
30 is best veel
pi_203109684
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 12:12 schreef IkEetSlakken het volgende:
Heb hier een slimme fooddispenser aangeschaft voor de katten. Komt ergens aankomende week binnen. Ben benieuwd!
Watte watte
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  zondag 9 januari 2022 @ 14:41:33 #129
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_203109717
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 14:39 schreef manny het volgende:

[..]
Watte watte
Voor de katten. Kan er een schema aan hangen wanneer er wat uit moet komen. En ik krijg een push melding als het voer op is. Kan in totaal 3,7 kilo in. Als dat op dreigt te gaan krijg ik een push melding.
Wakadoodle!
  zondag 9 januari 2022 @ 14:53:51 #130
80382 manny
30 is best veel
pi_203109901
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 14:41 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]
Voor de katten. Kan er een schema aan hangen wanneer er wat uit moet komen. En ik krijg een push melding als het voer op is. Kan in totaal 3,7 kilo in. Als dat op dreigt te gaan krijg ik een push melding.
Top!
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  zondag 9 januari 2022 @ 17:14:17 #131
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_203112256
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 14:38 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Ja maar dat is niet hoe het hier werkt, want nu worden 3 van de 4 regelmatig gebruikt, de 4e zijnde de tuindeuren die in de winter niet gebruikt worden, maar ik weet dat er 4 deuren zijn, en in mijn app wil ik dan ook 4 deursloten zien, want anders 'klopt het niet' :') :P
Dan zou ik wachten tot je het hele slot smart kunt vervangen, want ze zijn best lelijk. Je begrijpt toch pas achteraf hoe omslachtig een sleutel is en hoe praktisch het is als je voordeur vergelijkbaar simpel is als de supermarktingang
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator zondag 9 januari 2022 @ 18:31:23 #132
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203113565
quote:
99s.gif Op zondag 9 januari 2022 17:14 schreef XL het volgende:

[..]
Dan zou ik wachten tot je het hele slot smart kunt vervangen, want ze zijn best lelijk. Je begrijpt toch pas achteraf hoe omslachtig een sleutel is en hoe praktisch het is als je voordeur vergelijkbaar simpel is als de supermarktingang
Ja dat kan volgens mij al wel, Bold smartlock dacht ik. Hoe praktisch het is snap ik wel, maar ik ben gewoon bang dat dat makkelijk te hacken is zonder braaksporen, waardoor de verzekering dus moeilijk gaat doen.
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 9 januari 2022 @ 18:45:16 #133
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_203113777
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 18:31 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Ja dat kan volgens mij al wel, Bold smartlock dacht ik. Hoe praktisch het is snap ik wel, maar ik ben gewoon bang dat dat makkelijk te hacken is zonder braaksporen, waardoor de verzekering dus moeilijk gaat doen.
Nou ja, dat kan ik vast ook bewijzen. Op de log van dat slot, als dat niet overeenkomt met mijn locatie? Bovendien moet je echt van goede huizen komen om alle camera’s bewegingsensoren etc allemaal te omzeilen. Zelfs als dat allemaal lukt, veel meer dan wat smart home spul valt er hier niet te halen als de auto weg is.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  zondag 9 januari 2022 @ 18:48:54 #134
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_203113825
quote:
99s.gif Op zondag 9 januari 2022 18:45 schreef XL het volgende:

[..]
Nou ja, dat kan ik vast ook bewijzen. Op de log van dat slot, als dat niet overeenkomt met mijn locatie? Bovendien moet je echt van goede huizen komen om alle camera’s bewegingsensoren etc allemaal te omzeilen. Zelfs als dat allemaal lukt, veel meer dan wat smart home spul valt er hier niet te halen als de auto weg is.
Daar heb je inderdaad wel een punt. Hier zijn ook alle hoeken van mijn kavel met een camera beschermd. En binnen hangt er inderdaad ook nog 1. Dus ook hier komen ze niet ongezien binnen.
Wakadoodle!
  zondag 9 januari 2022 @ 18:53:46 #135
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_203113891
quote:
99s.gif Op zondag 9 januari 2022 14:14 schreef XL het volgende:

[..]
Ik heb een Yale Linus gekocht, die is wat degelijker dan een Yuki en heeft gezondere omgang met persoonsgegevens. Werkt bovendien als hij niet met het internet verbonden is.
Hoe lang gaat een batterij mee bij zo'n ding? Vind t wel interessant.
Wakadoodle!
  zondag 9 januari 2022 @ 18:59:12 #136
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_203113951
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 18:53 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]
Hoe lang gaat een batterij mee bij zo'n ding? Vind t wel interessant.
Ze zijn nog niet leeg sinds kerst. 4x AA zit erin, de Nuki heeft een accu… maar ja, die is plastic en nog lelijker en luidruchtig en slechte data policy
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_203149900
Domotica topic *O*

Ben net verhuisd en heb mijn hele huis weer volgehangen met sensoren en lampen via Zigbee. Net een enorme automation geschreven in HomeAssistant om mijn gangverlichting te schakelen aan de hand van deuren die open zijn gegaan, deuren die nog open staan, beweging in de gang en de mate van zonlicht die de gang in schijnt vanuit de keuken. Werkt al leuk.

Wel nog het standaard gedonder met Xiaomi sensortjes die hun verbinding droppen als ze via een Tradfri lamp proberen te gaan. Ben nu aan het proberen om de Pi die mijn Zigbee coordinator draait te verplaatsen naar midden in het huis, hoop een beetje dat ik een apart netwerk kan opzetten voor de Xiaomi rommel en dat dat allemaal gewoon direct met de controller kan verbinden.

En de temperatuurregeling moet ik nog aanpakken. Zit hier met een Honeywell thermostaat met alleen een draaiwieltje -O- Grondplaat meegestuct ín de muur dus die verwisselen gaat ook niet zomaar. Zit nu een beetje te rommelen met een ESP chipje, servo motortje en een elastische band. Kijken of ik op die manier het instelwiel kan draaien :D
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  Moderator woensdag 12 januari 2022 @ 09:21:13 #138
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203150102
quote:
0s.gif Op woensdag 12 januari 2022 08:55 schreef BlackLining het volgende:
Domotica topic *O*

Ben net verhuisd en heb mijn hele huis weer volgehangen met sensoren en lampen via Zigbee. Net een enorme automation geschreven in HomeAssistant om mijn gangverlichting te schakelen aan de hand van deuren die open zijn gegaan, deuren die nog open staan, beweging in de gang en de mate van zonlicht die de gang in schijnt vanuit de keuken. Werkt al leuk.

Wel nog het standaard gedonder met Xiaomi sensortjes die hun verbinding droppen als ze via een Tradfri lamp proberen te gaan. Ben nu aan het proberen om de Pi die mijn Zigbee coordinator draait te verplaatsen naar midden in het huis, hoop een beetje dat ik een apart netwerk kan opzetten voor de Xiaomi rommel en dat dat allemaal gewoon direct met de controller kan verbinden.

En de temperatuurregeling moet ik nog aanpakken. Zit hier met een Honeywell thermostaat met alleen een draaiwieltje -O- Grondplaat meegestuct ín de muur dus die verwisselen gaat ook niet zomaar. Zit nu een beetje te rommelen met een ESP chipje, servo motortje en een elastische band. Kijken of ik op die manier het instelwiel kan draaien :D
Dat komt omdat die Aqara sensoren wel zigbee zijn, maar die Hue spreken een ander zigbee ofzoiets, waardoor de Hue lampen NIET als repeater kunnen dienen voor Xiaomi Aqara sensoren.

Hier zelfde situatie gehad, ook gedropte verbindingen met die sensoren. De oplossing hier was het toevoegen van de repeaters uit de IKEA tradfri lijn.

Edit; ik moet goed lezen, je verbinding dropt als ze via een Tradfri lamp gaan, niet via een Hue lamp. Ik heb geen tradfri lampen, ik heb puur die repeaters van tradfri in huis omdat ze het probleem van connection drops met die aqara sensoren oplossen. wellicht voor jou alsnog een oplossing.

[ Bericht 5% gewijzigd door CoolGuy op 12-01-2022 09:27:04 ]
Breitling - Instruments for Professionals
pi_203150352
quote:
0s.gif Op woensdag 12 januari 2022 09:21 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Dat komt omdat die Aqara sensoren wel zigbee zijn, maar die Hue spreken een ander zigbee ofzoiets, waardoor de Hue lampen NIET als repeater kunnen dienen voor Xiaomi Aqara sensoren.

Hier zelfde situatie gehad, ook gedropte verbindingen met die sensoren. De oplossing hier was het toevoegen van de repeaters uit de IKEA tradfri lijn.

Edit; ik moet goed lezen, je verbinding dropt als ze via een Tradfri lamp gaan, niet via een Hue lamp. Ik heb geen tradfri lampen, ik heb puur die repeaters van tradfri in huis omdat ze het probleem van connection drops met die aqara sensoren oplossen. wellicht voor jou alsnog een oplossing.
Hmja, ik wilde eigenlijk kijken of ik een Aqara socket kon vinden ofzo. Ik gebruik als coordinator een ConBee2 met zigbee2mqtt en ik meen dat je daarmee twee netwerken kunt draaien vanaf dezelfde stick. Dan laat ik de Aqara sensoren over andere Aqara repeaterhardware lopen en houd ik de merken gescheiden, dat is uiteindelijk toch het meest stabiele. Ik houd de Tradfri repeaters in het achterhoofd, thanks :)

De Aqara sensoren verbinden soms wel via de Tradfri lampen, maar als je dan één keer de fout maakt de Tradfri lamp te schakelen met het stroomknopje dan dropt die verbinding en kun je opnieuw gaan pairen }:| en als je dat niet doet zijn er ook af en toe disconnects trouwens. Vannacht nog op de tast naar de pot moeten navigeren omdat de boel weer plat lag. :')

Wel jammer dat dat zo'n gekut is want op zich zijn die Aqara sensoren wel superieur in precisie, batterij, omvang en prijs.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  Moderator woensdag 12 januari 2022 @ 09:47:47 #140
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203150406
quote:
0s.gif Op woensdag 12 januari 2022 09:42 schreef BlackLining het volgende:

[..]
Hmja, ik wilde eigenlijk kijken of ik een Aqara socket kon vinden ofzo. Ik gebruik als coordinator een ConBee2 met zigbee2mqtt en ik meen dat je daarmee twee netwerken kunt draaien vanaf dezelfde stick. Dan laat ik de Aqara sensoren over andere Aqara repeaterhardware lopen en houd ik de merken gescheiden, dat is uiteindelijk toch het meest stabiele. Ik houd de Tradfri repeaters in het achterhoofd, thanks :)

De Aqara sensoren verbinden soms wel via de Tradfri lampen, maar als je dan één keer de fout maakt de Tradfri lamp te schakelen met het stroomknopje dan dropt die verbinding en kun je opnieuw gaan pairen }:| en als je dat niet doet zijn er ook af en toe disconnects trouwens. Vannacht nog op de tast naar de pot moeten navigeren omdat de boel weer plat lag. :')

Wel jammer dat dat zo'n gekut is want op zich zijn die Aqara sensoren wel superieur in precisie, batterij, omvang en prijs.
Ik had continue droppende connecties met die dingen, maar dat kwam gewoon door de afstand + muren etc wat er tussen zat. 3 van die repeaters door het huis heen toegevoegd, en voila, geen centje pijn meer, al maanden niet.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_203150509
quote:
0s.gif Op woensdag 12 januari 2022 09:47 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Ik had continue droppende connecties met die dingen, maar dat kwam gewoon door de afstand + muren etc wat er tussen zat. 3 van die repeaters door het huis heen toegevoegd, en voila, geen centje pijn meer, al maanden niet.
En als je de repeaters niet wil: de tradfri stopcontacten werken ook prima daarvoor.
pi_203151818
Zijn die zo fundamenteel verschillend in hun zigbee-compatibiliteit ten opzichte van de Trasfri lampen dan? Want er is, via de lampen, gewoon een line of sight verbinding beschikbaar zelfs. De meest opstandige deursensor hangt nog geen 50 centimeter van een Tradfri lamp vandaan en die zit gewoon op 254/254 op de coordinator.

Sowieso moet de coordinator dus naar midden in het huis, want nu zit die in een hoek bij de router, waar de gamepads en koptelefoons via Bluetooth aan de TV hangen en waar achter een dun muurtje de magnetron staat. Wellicht gaat ie beter als ie in het midden staat verder weg van andere zendapparatuur. Allemaal 2.4G dus dat ie zich af en toe verslikt dat snap ik toch wel. Maar goed, het signaal zou via de lampen alsnog gewoon door moeten kunnen komen.

Dat verhuizen van de coordinator is weer een heel avontuur, want ik kan/wil hier geen kabel door de muur jassen dus ik probeer een oude router met dd-wrt zo ver te krijgen dat ie verbindt met mijn 5Ghz-only router en dat bedraad deelt met de apparaten aldaar. Alleen ik kan maximaal een half uur aaneengesloten met dd-wrt werken, want anders gaan er dingen uit het raam vliegen hier O-)
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  Moderator woensdag 12 januari 2022 @ 11:49:52 #143
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203151901
quote:
0s.gif Op woensdag 12 januari 2022 11:43 schreef BlackLining het volgende:
Zijn die zo fundamenteel verschillend in hun zigbee-compatibiliteit ten opzichte van de Trasfri lampen dan? Want er is, via de lampen, gewoon een line of sight verbinding beschikbaar zelfs. De meest opstandige deursensor hangt nog geen 50 centimeter van een Tradfri lamp vandaan en die zit gewoon op 254/254 op de coordinator.

Sowieso moet de coordinator dus naar midden in het huis, want nu zit die in een hoek bij de router, waar de gamepads en koptelefoons via Bluetooth aan de TV hangen en waar achter een dun muurtje de magnetron staat. Wellicht gaat ie beter als ie in het midden staat verder weg van andere zendapparatuur. Allemaal 2.4G dus dat ie zich af en toe verslikt dat snap ik toch wel. Maar goed, het signaal zou via de lampen alsnog gewoon door moeten kunnen komen.

Dat verhuizen van de coordinator is weer een heel avontuur, want ik kan/wil hier geen kabel door de muur jassen dus ik probeer een oude router met dd-wrt zo ver te krijgen dat ie verbindt met mijn 5Ghz-only router en dat bedraad deelt met de apparaten aldaar. Alleen ik kan maximaal een half uur aaneengesloten met dd-wrt werken, want anders vliegen er hier dingen uit het raam straks o|O
Ik kan niets zeggen over die lampen. Ik ging zoeken naar een oplossing omdat in dit huis uit 2010+ de aqara sensoren die het verste weg waren gedropt werden, terwijl mijn controller in het midden van het huis hing. Ik had al overal Hue, dus ik blijf bij Hue, vandaar dat ik nooit Tradfri lampen heb toegevoegd.

Bij zoeken bleek dus dat die Hue lampen geen zigbee signaal doorgeven voor die Aqara sensoren, dus dat was geen oplossing. Vervolgens las ik overal die tradfri repeaters, dat die dat wel deden, en voila, probleem opgelost. Verdween als sneeuw voor de zon.

Inmiddels ben ik recent ook overgestapt op HA, heb dus ook de ConBee II stick, en heb daar, toen ik alles opnieuw moest pairen want overstap, aan gehangen, en ook dat werkt als een zonnetje.

Voor mij waren die repeaters echt dé oplossing.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_203152149
Dan ga ik eerst die repeaters proberen en als de boel dan nog onstabiel is ga ik alsnog voor merkgescheiden netwerken :)

Dank voor de input!

Dit gebouw is uit 1952, dus het gaat gelukkig wat makkelijker door de muur heen allemaal. Wel een (bescheiden) flatgebouw, dus érg veel ruis op 2.4Ghz
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  Moderator woensdag 12 januari 2022 @ 12:23:26 #145
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203152483
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2022 12:04 schreef BlackLining het volgende:
Dan ga ik eerst die repeaters proberen en als de boel dan nog onstabiel is ga ik alsnog voor merkgescheiden netwerken :)

Dank voor de input!

Dit gebouw is uit 1952, dus het gaat gelukkig wat makkelijker door de muur heen allemaal. Wel een (bescheiden) flatgebouw, dus érg veel ruis op 2.4Ghz
Sure, no problem. Die dingen kosten ook maar een tientje he, en ik zie hier in mijn conbee view in HA dat de sensoren die eerst dropten ook gewoon verbonden zijn aan (een van) de repeaters, dus ik denk dat dat een weg is om te proberen voor weinig geld :)
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 14 januari 2022 @ 13:11:50 #146
495114 Mallerd01
Roept ook maar wat.
pi_203184550
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2022 12:04 schreef BlackLining het volgende:
Dan ga ik eerst die repeaters proberen en als de boel dan nog onstabiel is ga ik alsnog voor merkgescheiden netwerken :)

Dank voor de input!

Dit gebouw is uit 1952, dus het gaat gelukkig wat makkelijker door de muur heen allemaal. Wel een (bescheiden) flatgebouw, dus érg veel ruis op 2.4Ghz
Ik heb hier thuis wat gledopto dingen hangen (voornamelijk voor ledstrips), draaien ook op zigbee en die kan prima babbelen met m'n aqara vochtsensor in de plantenbak. Ik zie dat die gasten tegenwoordig ook gewone switches hebben, dus dat zou ook nog een optie kunnen zijn. ^O^
  Moderator zondag 16 januari 2022 @ 18:59:29 #147
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203225226
Ohhhh Home Assistant O+ O+ O+
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 16 januari 2022 @ 19:53:31 #148
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_203226350
quote:
0s.gif Op zondag 16 januari 2022 18:59 schreef CoolGuy het volgende:
Ohhhh Home Assistant O+ O+ O+
Zo een verademing na Homey ja?
Wat maakt het zoveel beter?
  Moderator zondag 16 januari 2022 @ 20:00:30 #149
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203226515
quote:
0s.gif Op zondag 16 januari 2022 19:53 schreef bleiblei het volgende:

[..]
Zo een verademing na Homey ja?
Wat maakt het zoveel beter?
Wat me bij HA opvalt is de snelheid waarmee sensoren etc gekoppeld worden. Dat gaat echt heel rap. Verder de gigantische ondersteuning voor zo'n beetje alles, de mogelijkheid tot customizen van...ja, eigenlijk gewoon álles (en ik bedoel echt alles). Stabiliteit is net als bij hubitat heel goed, maar de dashboards...ohhhh de dashboards O+ O+ O+ toegegeven, die moet je zelf maken, maar de mógelijkheden.

Wat ook tof is zijn de blueprints. Heel veel is al gemaakt. Dus als jij een melding wil dat je wasmachine klaar is, hoef je niet zelf te maken, blueprint downloaden, aanpassen naar jouw situatie, klaar. En echt alles wat ik heb aan devices wordt ondersteund, en zó makkelijk ook nog.

Ik zal dalijk als t me lukt een screenshotje plaatsen van wat dingen die ik heb. Is nog niet mooi want qua design ben ik niet zo'n held en de leercurve voor het maken van gelikte dashboards is er wel, maar na wat prutsen doorzie je de logica veel beter.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh ja, thema's kun je ook makkelijk veranderen. Dus dat blauw/grijze wat je op de screenshots overwegend ziet, kun je aanpassen naar welk thema dan ook (die je dus kunt downloaden en toepassen).

[ Bericht 12% gewijzigd door CoolGuy op 16-01-2022 22:14:37 ]
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 20 januari 2022 @ 09:01:41 #150
495114 Mallerd01
Roept ook maar wat.
pi_203279397
quote:
0s.gif Op zondag 16 januari 2022 19:53 schreef bleiblei het volgende:

[..]
Zo een verademing na Homey ja?
Wat maakt het zoveel beter?
Nooit met Homey gewerkt dus ben een beetje biased maar ik denk dat het grootste voordeel de add-ons zijn. Je hebt allereerst de addons die HA zelf native ondersteunt (als je het HA besturingssysteem gebruikt, krijg je zelfs de click-to-install mogelijkheid daarvoor, erg gebruiksvriendelijk) maar als je daarna tot de ontdekking komt dat HACS bestaat, dan ben je verkocht.

Nou ben ik niet van de spraakbesturing (ik wil dat alles gewoon vanzelf gaat, daar heb ik geen commando's voor nodig) maar ik denk dat Homey daarin nog wel voorloopt, alhoewel, als je privacy niet belangrijk vindt, je gewoon Google of Amazon kunt gebruiken. De native spraakassistent van HA vond ik, toen ik het probeerde, nog maar mwah.

Ik denk dat het grote verschil tussen Homey en HA in de community zit. Binnen HA is het erg eenvoudig om zelf spullen toe te voegen, blueprints te importeren of nieuwe API's aan te roepen. Daar staat tegenover dat de leercurve een stuk stijler is dan die van Homey en een beetje technische kennis, of de interesse om er in te duiken, wel van pas komt om er alles uit te halen wat er in zit. Ik denk dat dat bij Homey een stuk eenvoudiger is.
pi_203281201
Handig topic.

In mijn woning zit alle verwarming op een slim systeem. Elke kamer kan ik afzonderlijk instellen hoe warm die moet worden op welke tijdstippen.

Ook mijn ventilatie in de vochtige ruimtes is slim. Ik zie mijn de app altijd de luchtvochtigheid, CO, ...

Wat ik zelf nog wil is dat ik de tuinverlichting kan automatiseren. Bv. op weekdagen tussen 6u00 en 8u00 + 18u00 en 24u00 aan.
Tijdens de weekends enkel 's avonds tussen 18u00 en 01u00.
Cindy De Vuyst
  Moderator donderdag 20 januari 2022 @ 12:03:42 #152
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203281807
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 11:25 schreef einzeinz het volgende:
Handig topic.

In mijn woning zit alle verwarming op een slim systeem. Elke kamer kan ik afzonderlijk instellen hoe warm die moet worden op welke tijdstippen.

Ook mijn ventilatie in de vochtige ruimtes is slim. Ik zie mijn de app altijd de luchtvochtigheid, CO, ...

Wat ik zelf nog wil is dat ik de tuinverlichting kan automatiseren. Bv. op weekdagen tussen 6u00 en 8u00 + 18u00 en 24u00 aan.
Tijdens de weekends enkel 's avonds tussen 18u00 en 01u00.
Is al jouw tuinverlichting aangesloten op 1 stopcontact? ik heb bijvoorbeeld van die 24 volts tuinverlichting, die alleen maar voor de sfeer is want het is niet zo dat je er meer door ziet. Allemaal die lampen krijgen via 1 draad stroom, en die draad zit aan de andere kant weer op een trafo aangesloten, die in het stopcontact gaat.

Er zit een schemerschakelaar op, dus als het een bepaalde mate van schemering is gaan die lampen aan, en 's ochtends gaan ze weer uit. Maar ik heb daar dan wél weer een tussenstekker tussen zitten, als ik die uit zet gaan de lampen uit want ze krijgen geen stroom meer.

Als je zo'n stekker (of meerdere) er tussen kunt zetten is wat jij wil makkelijk te maken.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_203281882
Buitenlamp zit aangesloten op een trafo.
Die achteraan zitten op een schakelaar.
Cindy De Vuyst
  zaterdag 22 januari 2022 @ 22:08:21 #154
495114 Mallerd01
Roept ook maar wat.
pi_203323041
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 12:08 schreef einzeinz het volgende:
Buitenlamp zit aangesloten op een trafo.
Die achteraan zitten op een schakelaar.
Ik heb al mijn schakelaars vervangen door Zwave dimmer+pulsdrukker en kan op basis daarvan met automatisering schakelen. Door de pulsdrukker kun je alle lampen ook nog steeds "handmatig" bedienen zonder daarmee de dimmer uit te schakelen (wat je met een schakelaar wel zou hebben omdat je dan de stroom onderbreekt).

Mocht je dat niet willen/kunnen/durven, dan is een tussenstekker natuurlijk ook een prima oplossing.
  maandag 24 januari 2022 @ 19:30:45 #155
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_203349405
Ik heb een issue met m'n speaker groep. Er zijn twee jbl music speakers gekoppeld in één groep. Als ik tegen Google praat doen ze wat ik wil. Speel Radio, artiest, volume hoger lager, etc.

Met m'n telefoon werkt het echter allemaal niet meer. Beide zitten op hetzelfde WiFi maar ik kan bijvoorbeeld niet meer casten vanuit de YouTube music app. De speakers staan er niet bij, terwijl m'n Nvidia Shield er wel bij staat.

Daarnaast verdwijnt de groep uit Google Home als de speakers iets spelen. Dan staat alleen de linker speaker nog in de lijst en staat erbij dat er niets afgespeeld wordt.

Googlen heeft me geleid tot allemaal klachten over veranderingen nav de Sonos rechtzaak maar die veranderingen zijn niet waar ik last van heb volgens mij.

Iemand enig idee?
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  zaterdag 29 januari 2022 @ 13:03:23 #156
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_203416143
Opgelost door speaker paar te verwijderen. Te resetten en per speaker weer toe te voegen aan Google Home.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  woensdag 2 februari 2022 @ 11:17:07 #157
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_203470482
Wat is jullie ervaring met Tado?

Is dat zelf een beetje te doen qua installatie op een bestaande installatie...

Wou beginnen met de kit
1x Draadloze Temperatuursensor
1x Draadloze Ontvanger
1x Internetbridge

We wonen op de 1ste verdieping
dat is helemaal open muv de badkamer en het toilet

op de 2de verdieping zijn de slaapkamers maar daar staan de radiatoren altijd dicht.

Zijn die radiatorknoppen dan een meerwaarden of niet?
  Moderator woensdag 2 februari 2022 @ 11:39:16 #158
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203470744
quote:
0s.gif Op woensdag 2 februari 2022 11:17 schreef mrPanerai het volgende:
Wat is jullie ervaring met Tado?

Is dat zelf een beetje te doen qua installatie op een bestaande installatie...

Wou beginnen met de kit
1x Draadloze Temperatuursensor
1x Draadloze Ontvanger
1x Internetbridge

We wonen op de 1ste verdieping
dat is helemaal open muv de badkamer en het toilet

op de 2de verdieping zijn de slaapkamers maar daar staan de radiatoren altijd dicht.

Zijn die radiatorknoppen dan een meerwaarden of niet?
Ik heb Tado gehad, maar niet op mijn radiatoren want dat was een oude installatie en daar zaten geen thermostaatkranen op. Het schijnt heel makkelijk te zijn om ze te monteren als je dat wél hebt.

Tja, als ze altijd dicht staan, dan heeft het weinig zin, maar ik zit zelf zo in elkaar dat als ik dan iets doe, dan wil ik dat overal.

Gebruik van Tado was wel toppie trouwens.
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 2 februari 2022 @ 12:21:32 #159
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_203471206
quote:
0s.gif Op woensdag 2 februari 2022 11:17 schreef mrPanerai het volgende:
Wat is jullie ervaring met Tado?

Is dat zelf een beetje te doen qua installatie op een bestaande installatie...

Wou beginnen met de kit
1x Draadloze Temperatuursensor
1x Draadloze Ontvanger
1x Internetbridge

We wonen op de 1ste verdieping
dat is helemaal open muv de badkamer en het toilet

op de 2de verdieping zijn de slaapkamers maar daar staan de radiatoren altijd dicht.

Zijn die radiatorknoppen dan een meerwaarden of niet?
Ik heb Tado en ben er redelijk tevreden mee. Met de vloerverwarming is het nog niet optimaal. Maar de slaapkamers met de knoppen werkt goed. Sochtends open zodat je niet uit je warme bed de koude kamer in moet. Daarna gaat alles automatisch dicht. En ook tussen weekenden en door de week schakelen op wisselende momenten radiatoren aan of uit.

Maar, bij mij heb ik het wel via Homey flow werkende. De tado app gebruik ik alleen af en toe om de standaard flow te overrulen.
pi_203471328
quote:
0s.gif Op woensdag 2 februari 2022 12:21 schreef bleiblei het volgende:

[..]
Ik heb Tado en ben er redelijk tevreden mee. Met de vloerverwarming is het nog niet optimaal. Maar de slaapkamers met de knoppen werkt goed. Sochtends open zodat je niet uit je warme bed de koude kamer in moet. Daarna gaat alles automatisch dicht. En ook tussen weekenden en door de week schakelen op wisselende momenten radiatoren aan of uit.

Maar, bij mij heb ik het wel via Homey flow werkende. De tado app gebruik ik alleen af en toe om de standaard flow te overrulen.
Hoe werkt het met vloerverwarming? Ik heb beneden en in de badkamer vloerverwarming, op 2 verschillende plekken kan ik die uit en aan draaien (kelderkast en bij CV) maar volgens mij zijn ze beide aangesloten op de thermostaat in de woonkamer. Is Tado wat voor mij?
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 2 februari 2022 @ 12:47:02 #161
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_203471549
quote:
0s.gif Op woensdag 2 februari 2022 11:39 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Ik heb Tado gehad, maar niet op mijn radiatoren want dat was een oude installatie en daar zaten geen thermostaatkranen op. Het schijnt heel makkelijk te zijn om ze te monteren als je dat wél hebt.
Ik heb de kranen laten vervangen, vraag me af of ik met alléén de hoofd-thermostaat voldoende meerwaarde in het systeem zou zien. Vooral het per ruimte per moment kunnen sturen vind ik enorm handig, in mijn huis althans :)

Als je de juiste thermostaatkranen hebt is installeren inderdaad heel eenvoudig.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  Moderator woensdag 2 februari 2022 @ 13:38:58 #162
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203472234
quote:
0s.gif Op woensdag 2 februari 2022 12:47 schreef De_Hertog het volgende:

[..]
Ik heb de kranen laten vervangen, vraag me af of ik met alléén de hoofd-thermostaat voldoende meerwaarde in het systeem zou zien. Vooral het per ruimte per moment kunnen sturen vind ik enorm handig, in mijn huis althans :)

Als je de juiste thermostaatkranen hebt is installeren inderdaad heel eenvoudig.
Naja, de meerwaarde is natuurlijk dat je de verwarming kunt in/uitschakelen van waar dan ook uit, ten opzichte van een ouderwetse niet-online thermostaat.

Per ruimte kunnen sturen is inderdaad handig, maar dan had ik inderdaad alles moeten laten aanpassen en dát was het me dan niet waard. Inmiddels wonen we ook niet meer in dat huis en heb ik geen Tado meer, maar het apparaat op zich werkte meer dan prima in mijn ervaring.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_203472255
Zelfs met de huidige gasprijzen ben je volgens mij een paar decennia bezig voordat je zo'n Tado systeem eruit hebt :') dan net zo goed de hele tent opstoken.

Ik heb wel een paar van die Zigbee aan/uit radiatorknoppen liggen. Heb nog altijd wel het idee om zelf een keer zoiets in elkaar te timmeren met Python ofzo, zoveel intelligentie zit er nou ook weer niet in dat systeem.

[ Bericht 19% gewijzigd door BlackLining op 02-02-2022 13:47:36 ]
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  Moderator woensdag 2 februari 2022 @ 13:46:51 #164
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203472355
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2022 13:40 schreef BlackLining het volgende:
Zelfs met de huidige gasprijzen ben je volgens mij een paar decennia bezig voordat je zo'n Tado systeem eruit hebt :') dan net zo goed de hele tent opstoken.
Het gaat niet om de besparing, het gaat om het gemak.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_203472373
quote:
0s.gif Op woensdag 2 februari 2022 13:46 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Het gaat niet om de besparing, het gaat om het gemak.
Waarmee je dus net zo goed gewoon de hele tent kunt opstoken in plaats van ruimtegestuurd.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  Moderator woensdag 2 februari 2022 @ 13:49:06 #166
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203472386
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2022 13:48 schreef BlackLining het volgende:

[..]
Waarmee je dus net zo goed gewoon de hele tent kunt opstoken in plaats van ruimtegestuurd.
Maar als mensen dat nou wél ruimtegestuurd willen doen?
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 2 februari 2022 @ 13:50:51 #167
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_203472410
quote:
0s.gif Op woensdag 2 februari 2022 13:38 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Naja, de meerwaarde is natuurlijk dat je de verwarming kunt in/uitschakelen van waar dan ook uit, ten opzichte van een ouderwetse niet-online thermostaat.
Ja, klopt. Had er even bij moeten zeggen dat de thermostaat die vervangen werd al 'connected' was. Al had die thermostaat (een Honeywell) een erg slechte app en ook niet al te beste ondersteuning. Ik woon ook in een vrij oud huis, zonder die Tado en überhaupt zonder thermostaatkranen wisselde de temperatuur enorm van ruimte tot ruimte. Thuiswerken was dan ook een erg goede motivator om voor dat systeem te gaan :P
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  woensdag 2 februari 2022 @ 13:55:17 #168
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_203472472
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2022 13:48 schreef BlackLining het volgende:

[..]
Waarmee je dus net zo goed gewoon de hele tent kunt opstoken in plaats van ruimtegestuurd.
Nou ja, dat was (in mijn geval) dus juist minder 'gemak'. Want als ik het huis verwarm tot 19 graden werd het in de woonkamer 20, keuken 18- en kantoor 22+ ;). Maar inderdaad, als je in principe al tevreden bent met de temperatuur in huis bij normaal verwarmen of het allemaal op één plek kunt regelen zou ik geen Tado aanraden.

Maar tegen je auto kunnen zeggen 'maak het huis eens warm' terwijl je naar huis rijdt is ook een vorm van gemak ;)
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  Moderator woensdag 2 februari 2022 @ 13:56:02 #169
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203472482
quote:
0s.gif Op woensdag 2 februari 2022 13:50 schreef De_Hertog het volgende:

[..]
Ja, klopt. Had er even bij moeten zeggen dat de thermostaat die vervangen werd al 'connected' was. Al had die thermostaat (een Honeywell) een erg slechte app en ook niet al te beste ondersteuning. Ik woon ook in een vrij oud huis, zonder die Tado en überhaupt zonder thermostaatkranen wisselde de temperatuur enorm van ruimte tot ruimte. Thuiswerken was dan ook een erg goede motivator om voor dat systeem te gaan :P
Geinig. Ik woonde ook in een oud huis, daar waren die temperatuurschommelingen niet zoals bij jou, maar ik was en ben nogal van de domotica en dus moest er een oplossing komen waarmee ik de verwarming kon bedienen. Dat vond ik dan in Tado, want die werd netjes ondersteund door Homey, waar Nest de api had dichtgezet waardoor dat niet (meer) werkte.

Nu heb ik een warmtepomp en geen radiatoren meer maar vloerverwarming overal, dus Tado heb ik niet meer.
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 2 februari 2022 @ 15:05:13 #170
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_203473320
dank voor de input, hoe foolproof is het instaleren van de module aan de ketel.

Wat ik nu heb is dat de verwarming 's morgens volle bak aangaat en zodra het op temperatuur is weer afspringt... het lijkt me logischer en zuiniger dat hij zachtjes aanblijft
  woensdag 2 februari 2022 @ 15:36:23 #171
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_203473798
ik heb een cameraatje in m'n garage hangen, ik krijg daar een pushmelding van op m'n iphone/ipad maar zou graag hebben dat het automatisch streamt op m'n Google nest hub.

iemand een idee hoe ik dat voor elkaar krijg?
  Moderator woensdag 2 februari 2022 @ 16:06:25 #172
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203474168
quote:
0s.gif Op woensdag 2 februari 2022 15:05 schreef mrPanerai het volgende:
dank voor de input, hoe foolproof is het instaleren van de module aan de ketel.

Wat ik nu heb is dat de verwarming 's morgens volle bak aangaat en zodra het op temperatuur is weer afspringt... het lijkt me logischer en zuiniger dat hij zachtjes aanblijft
Dat heb ik niet hoeven doen, bij mij was dat al goed. Ik had in dat huis een ketel die Opentherm kon, en zo waren de draden al aangesloten. De Tado thermostaat heb ik gewoon aangesloten op de plek waar de oude thermostaat hing, en meer was er niet nodig.

Opentherm is wel interessant, omdat het een protocol is dat er voor zorgt dat je ketel gaat moduleren, dus zachtjes bijverwarmen etc op basis van de huidige temperatuur en de gewenste temperatuur, en dus niet meer aan/uit.

Dat moet je ketel wel kunnen uiteraard, maar als dat goed zit (en dat was in mijn geval niet meer dan 2 draadjes op 2 terminals (zo zat het dus al)) dan stelt het helemaal niks voor. Dan is de bridge en de thermostaat connected krijgen spannender :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator woensdag 2 februari 2022 @ 16:07:33 #173
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_203474184
quote:
0s.gif Op woensdag 2 februari 2022 15:36 schreef mrPanerai het volgende:
ik heb een cameraatje in m'n garage hangen, ik krijg daar een pushmelding van op m'n iphone/ipad maar zou graag hebben dat het automatisch streamt op m'n Google nest hub.

iemand een idee hoe ik dat voor elkaar krijg?
Dat zou moeten kunnen (afhankelijk van de (het merk) camera), maar hoe, dat weet ik niet, want ik heb geen Nest Hubs.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_203476858
quote:
0s.gif Op woensdag 2 februari 2022 13:49 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Maar als mensen dat nou wél ruimtegestuurd willen doen?
Nou ja, het staat iedereen natuurlijk volledig vrij, maar wat ik voor me zie is een scenario waarbij je bijvoorbeeld alleen de woonkamer of alleen de werkkamer wilt verwarmen. Ik kan er hier in huis dan voor kiezen achthonderd euro uit te geven aan Tado, of een kwartiertje langer door te stoken voor alles gewoon op temperatuur is.

Maar ja, dat zijn alleen situaties waarbij je in één of meer specifieke ruimtes een minimumtemperatuur wilt. Als je bewust andere ruimtes koeler wil houden zal het inderdaad anders zijn.


Ik vind 70+ euro voor een radiatorkraan echt bizar.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  woensdag 2 februari 2022 @ 23:05:18 #175
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_203481424
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2022 19:21 schreef BlackLining het volgende:

[..]

Ik vind 70+ euro voor een radiatorkraan echt bizar.
Ik kan niet voor anderen spreken natuurlijk, maar ik ben niet aan domotica begonnen om geld te besparen :D
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  woensdag 2 februari 2022 @ 23:08:11 #176
277627 Seven.
We are Borg.
pi_203481480
quote:
0s.gif Op woensdag 2 februari 2022 23:05 schreef De_Hertog het volgende:

[..]
Ik kan niet voor anderen spreken natuurlijk, maar ik ben niet aan domotica begonnen om geld te besparen :D
:D

Eens.

Groetjes van een tevreden Tado klant :P
Resistance is futile.
  dinsdag 22 februari 2022 @ 17:08:52 #177
277627 Seven.
We are Borg.
pi_203783109
Iemand al ervaring met automatische gordijnen?

Kom net switchbot tegen en nu wil ik het >:)
Resistance is futile.
pi_203797150
Prima ervaring hier met het Nederlandse Slide.
https://nl.slide.store/
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  zondag 6 maart 2022 @ 11:46:31 #179
277627 Seven.
We are Borg.
pi_203966730
Wij gaan afscheid nemen van Tado! Niet compatibel met de warmtepomp helaas. Dus als mensen interesse hebben, stuur maar PB. Gaat om V3 thermostaat, bridge en 5 knoppen (waarvan 2 nooit gebruikt).
Resistance is futile.
  zondag 6 maart 2022 @ 12:05:02 #180
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_203966936
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 februari 2022 17:08 schreef Seven. het volgende:
Iemand al ervaring met automatische gordijnen?

Kom net switchbot tegen en nu wil ik het >:)
SwitchBot is ‘ok’. Het werkt aardig, maar je moet ze opladen met een kabeltje in de unit zelf (loskoppelen om op te laden gaat niet) en de integratie met Apple Home is maar matig. Ik vind trouwens ook dat ze nogal ver uit elkaar stoppen.
Voordeel (voor mij) is dat ze weinig ruimte innemen, ik heb lange smalle ramen dus wil niet te veel gordijn over houden als ze open zijn ;)
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_204077501
quote:
0s.gif Op woensdag 2 februari 2022 12:30 schreef dimmak het volgende:

[..]
Hoe werkt het met vloerverwarming? Ik heb beneden en in de badkamer vloerverwarming, op 2 verschillende plekken kan ik die uit en aan draaien (kelderkast en bij CV) maar volgens mij zijn ze beide aangesloten op de thermostaat in de woonkamer. Is Tado wat voor mij?
Mooi aanbiedingen vandaag op het internet dus starterspakket + 3 radiatorknoppen aangeschaft. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_204869446
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 12:41 schreef CoolGuy het volgende:
Nou, Hubitat is het toch niet. Dus, op zoek naar iets nieuws :')
Ben benieuwd, waarom voldeed het niet?

Zit nu zelf te twijfelen tussen Homey, Hubitat of HA. Waarbij die laatste de meeste mogelijkheden heeft, maar ook de meeste energie kost om in te stellen en draaiend te houden denk ik?

Neig toch naar de Homey vanwege gebruiksgemak. Vind het wel leuk om een beetje te rommelen, maar het moet wel toegankelijk zijn en als het eenmaal ingesteld is moet het wel blijven werken.
  Moderator donderdag 26 mei 2022 @ 10:58:56 #183
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_204869676
quote:
1s.gif Op donderdag 26 mei 2022 10:44 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Ben benieuwd, waarom voldeed het niet?

Zit nu zelf te twijfelen tussen Homey, Hubitat of HA. Waarbij die laatste de meeste mogelijkheden heeft, maar ook de meeste energie kost om in te stellen en draaiend te houden denk ik?

Neig toch naar de Homey vanwege gebruiksgemak. Vind het wel leuk om een beetje te rommelen, maar het moet wel toegankelijk zijn en als het eenmaal ingesteld is moet het wel blijven werken.
Interface van Hubitat is maximaal kut. Maar dan ook maximaal. Homey heb ik gehad maar was traag. Heb nu sinds een paar maanden HA. Super uitgebreid. Interface is top. Heb ook niet het gevoel dat ik iets anders nodig heb nu.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator dinsdag 26 juli 2022 @ 15:57:15 #184
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205462968
Klein schopje.

Weer wat verder geknutseld. Deze

https://www.coolblue.nl/p(...)lor-voor-buiten.html

opgehangen richting de achtertuin en deze

https://www.bol.com/nl/nl(...)g.2_6.9.ProductTitle

opgehangen in het pad om naast het huis van de oprit naar de achtertuin te komen.

Daarnaast paar weken geleden in de keuken ook eindelijk de muurlampen opgehangen. Daar zitten dan 4 Hue GU10 spots in.

Nog 3 lampen en dan is het hele huis verhue'd :P
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 27 juli 2022 @ 10:30:28 #185
80382 manny
30 is best veel
pi_205469610
Eindelijk de knoop doorgehakt en toch maar een robotstofzuiger gekocht. Met hond in huis toch wel handig.

Na een kleine fix (drempel tussen keuken en woonkamer was net te hoog) nu tevreden en ze doet prima haar werk. En als het nodig is laat je haar los in een andere ruimte en doet ze ook haar ding. Top.

Keuze gevallen op de Roborock, geen idee of dat een goede keuze is in vergelijking met anderen, maar de reviews en mijn ervaringen tot nu toe zijn goed.

Ook wat aan het experimenteren met Hue. En toch want handige dingetjes ingebouwd, zoals een lichtstrip die aangaat 's avonds als er beweging is in de gang (we hebben een trap in een donkere hoek, en met die lichtstrip zie je precies genoeg)

Basis basis, maar als eerste stapje ben ik tevree.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  Moderator woensdag 27 juli 2022 @ 10:39:46 #186
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205469676
quote:
19s.gif Op woensdag 27 juli 2022 10:30 schreef manny het volgende:
Eindelijk de knoop doorgehakt en toch maar een robotstofzuiger gekocht. Met hond in huis toch wel handig.

Na een kleine fix (drempel tussen keuken en woonkamer was net te hoog) nu tevreden en ze doet prima haar werk. En als het nodig is laat je haar los in een andere ruimte en doet ze ook haar ding. Top.

Keuze gevallen op de Roborock, geen idee of dat een goede keuze is in vergelijking met anderen, maar de reviews en mijn ervaringen tot nu toe zijn goed.

Ook wat aan het experimenteren met Hue. En toch want handige dingetjes ingebouwd, zoals een lichtstrip die aangaat 's avonds als er beweging is in de gang (we hebben een trap in een donkere hoek, en met die lichtstrip zie je precies genoeg)

Basis basis, maar als eerste stapje ben ik tevree.
Geinig, die (toekomstige) hond is hier nou juist de reden dat ik geen robotstofzuiger heb gekocht en in het verleden hadden we 2 hele kleine hondjes in huis, en toen had ik ook met opzet geen robotstofzuiger.
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 27 juli 2022 @ 10:40:54 #187
80382 manny
30 is best veel
pi_205469691
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 10:39 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Geinig, die (toekomstige) hond is hier nou juist de reden dat ik geen robotstofzuiger heb gekocht en in het verleden hadden we 2 hele kleine hondjes in huis, en toen had ik ook met opzet geen robotstofzuiger.
Want die viervoeter eet die stofzuiger op ?

Mijn redenatie is dat je die hondenharen beter onder controle houdt als de robot dagelijks een rondje maakt.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  Moderator woensdag 27 juli 2022 @ 10:42:09 #188
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205469700
quote:
19s.gif Op woensdag 27 juli 2022 10:40 schreef manny het volgende:

[..]
Want die viervoeter eet die stofzuiger op ?

Mijn redenatie is dat je die hondenharen beter onder controle houdt als de robot dagelijks een rondje maakt.
Ligt aan de viervoeter. Nou nee, maar je hond zal maar een keer een ongelukje hebben. Dat dat nog nooit gebeurt is wil niet zeggen dat het niet een keer zou kúnnen gebeuren. En dan komt je robotstofzuiger en die trekt je de koekel door het halve optrekje heen.

Nee dank je :P
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 27 juli 2022 @ 10:46:45 #189
80382 manny
30 is best veel
pi_205469741
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 10:42 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Ligt aan de viervoeter. Nou nee, maar je hond zal maar een keer een ongelukje hebben. Dat dat nog nooit gebeurt is wil niet zeggen dat het niet een keer zou kúnnen gebeuren. En dan komt je robotstofzuiger en die trekt je de koekel door het halve optrekje heen.

Nee dank je :P
Ah. Ok. Ik snap.

Gebeurt bij ons nooit en de hond is nachts niet in de ruimte waar de robot haar ronde maakt. Dus probleem is niet van toepassing bij ons.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  Moderator woensdag 27 juli 2022 @ 10:49:17 #190
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205469755
quote:
19s.gif Op woensdag 27 juli 2022 10:46 schreef manny het volgende:

[..]
Ah. Ok. Ik snap.

Gebeurt bij ons nooit en de hond is nachts niet in de ruimte waar de robot haar ronde maakt. Dus probleem is niet van toepassing bij ons.
Ja, dat dacht ik bij de vorige 2 ook, tot er 1tje ziek werd en toen toch wel.

Ah, ja nee, kijk, ik kan vanuit de gang naar de woonkamer en naar de keuken en naar de wasruimte en naar de bijkeuken, en daar zijn of geen drempels of zo'n heel laag stripje, dus die robot kan overal komen beneden. Als ik dan ruimtes zou gaan afsluiten zodat de robot daar niet kan komen moet ik die robot dus alsnog daarheen gaan sturen op een ander moment óf ik moet die ruimte(s) handmatig gaan stofzuigen.

Dat is me teveel gedoe, dan maar geen robotstofzuiger. :P

Maar, dat gezegd hebbende heb ik er wél een paar keer naar gekeken (afgelopen week nog), maar elke keer doe ik het toch niet om genoemde redenen.
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 27 juli 2022 @ 10:53:06 #191
80382 manny
30 is best veel
pi_205469772
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 10:49 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Ja, dat dacht ik bij de vorige 2 ook, tot er 1tje ziek werd en toen toch wel.

Ah, ja nee, kijk, ik kan vanuit de gang naar de woonkamer en naar de keuken en naar de wasruimte en naar de bijkeuken, en daar zijn of geen drempels of zo'n heel laag stripje, dus die robot kan overal komen beneden. Als ik dan ruimtes zou gaan afsluiten zodat de robot daar niet kan komen moet ik die robot dus alsnog daarheen gaan sturen op een ander moment óf ik moet die ruimte(s) handmatig gaan stofzuigen.

Dat is me teveel gedoe, dan maar geen robotstofzuiger. :P

Maar, dat gezegd hebbende heb ik er wél een paar keer naar gekeken (afgelopen week nog), maar elke keer doe ik het toch niet om genoemde redenen.
ja, als je alles op 1 verdieping hebt dan is het een beetje suf om te gaan afsluiten. Van de andere kant: als je 1 keer per dag een langere wandeling maakt is dat voldoende tijd voor de robot om een rondje te doen.

Ik heb zelf ook 2 jaar in de twijfel gehangen trouwens. Het iets waar ik gevoelsmatig van zeg: wat een onzin eigenlijk. Maar ik kreeg wat centen binnen en zag ineens een aanbieding van precies mijn favoriet... impuls. Tot nu toe geen spijt.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  Moderator woensdag 27 juli 2022 @ 10:56:06 #192
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205469802
quote:
19s.gif Op woensdag 27 juli 2022 10:53 schreef manny het volgende:

[..]
ja, als je alles op 1 verdieping hebt dan is het een beetje suf om te gaan afsluiten. Van de andere kant: als je 1 keer per dag een langere wandeling maakt is dat voldoende tijd voor de robot om een rondje te doen.

Ik heb zelf ook 2 jaar in de twijfel gehangen trouwens. Het iets waar ik gevoelsmatig van zeg: wat een onzin eigenlijk. Maar ik kreeg wat centen binnen en zag ineens een aanbieding van precies mijn favoriet... impuls. Tot nu toe geen spijt.
Nee, we hebben ook nog een bovenverdieping en een zolder, maar ik ga die robot niet continue de trap op en af dragen natuurlijk :P

Maar de hond slaapt snachts in de bijkeuken. Kijk nu twijfel ik toch weer, want de bijkeuken maak ik dicht, want anders gaat dat beest ergens anders liggen, en in de bijkeuken liggen tegels, in de rest van het huis ligt parket, dus dat wil ik niet laten vernachelen.

Dus als die deur naar de bijkeuken dicht is, dan kan de robot de rest van het huis doen, maar ja, dan zal ik toch weer zelf die bijkeuken moeten doen.

Daarnaast, ander reden wat me tegenhoudt is dat die dingen niet in de hoekjes komen, dus dan moet ik de hoekjes alsnog zelf gaan doen, en dan denk ik weer 'ja, als ik dan alsnog de stofzuiger zelf moet pakken, waarom zou ik dat geld dan uitgeven aan zo'n robot'.

Zie, ik word continue op en neer gesmeten :')
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 27 juli 2022 @ 10:59:00 #193
80382 manny
30 is best veel
pi_205469828
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 10:56 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Nee, we hebben ook nog een bovenverdieping en een zolder, maar ik ga die robot niet continue de trap op en af dragen natuurlijk :P

Maar de hond slaapt snachts in de bijkeuken. Kijk nu twijfel ik toch weer, want de bijkeuken maak ik dicht, want anders gaat dat beest ergens anders liggen, en in de bijkeuken liggen tegels, in de rest van het huis ligt parket, dus dat wil ik niet laten vernachelen.

Dus als die deur naar de bijkeuken dicht is, dan kan de robot de rest van het huis doen, maar ja, dan zal ik toch weer zelf die bijkeuken moeten doen.

Daarnaast, ander reden wat me tegenhoudt is dat die dingen niet in de hoekjes komen, dus dan moet ik de hoekjes alsnog zelf gaan doen, en dan denk ik weer 'ja, als ik dan alsnog de stofzuiger zelf moet pakken, waarom zou ik dat geld dan uitgeven aan zo'n robot'.

Zie, ik word continue op en neer gesmeten :')
hehe. zo herkenbaar. luxe-dilemma's heerlijk.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  woensdag 27 juli 2022 @ 11:00:17 #194
80382 manny
30 is best veel
pi_205469836
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 10:56 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Nee, we hebben ook nog een bovenverdieping en een zolder, maar ik ga die robot niet continue de trap op en af dragen natuurlijk :P

Misschien kun je er drie kopen die met elkaar kunnen communiceren ? Een soort leger van huishoud-robots.

:)
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  Moderator woensdag 27 juli 2022 @ 11:07:15 #195
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205469889
quote:
19s.gif Op woensdag 27 juli 2022 11:00 schreef manny het volgende:

[..]
Misschien kun je er drie kopen die met elkaar kunnen communiceren ? Een soort leger van huishoud-robots.

:)
Ja, dat zou tof zijn! Maar ja, moet ik nog steeds de trappen stofzuigen. Of nou ja, daar heb ik mijn vrouw voor op zich, maar als die altijd zou doen wat ik vroeg had ik ook geen stofzuigerrobots nodig :')

Ik heb nu momenteel dus wel 3 stofzuigers in huis, maar dat is puur zodat er op elke verdieping 1 is en we dus niet hoeven te slepen naar een andere verdieping. Hoe dan ook, maximale luxe problemen dit ja. 8)7
Breitling - Instruments for Professionals
pi_205471089
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 10:56 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Nee, we hebben ook nog een bovenverdieping en een zolder, maar ik ga die robot niet continue de trap op en af dragen natuurlijk :P

Maar de hond slaapt snachts in de bijkeuken. Kijk nu twijfel ik toch weer, want de bijkeuken maak ik dicht, want anders gaat dat beest ergens anders liggen, en in de bijkeuken liggen tegels, in de rest van het huis ligt parket, dus dat wil ik niet laten vernachelen.

Dus als die deur naar de bijkeuken dicht is, dan kan de robot de rest van het huis doen, maar ja, dan zal ik toch weer zelf die bijkeuken moeten doen.

Daarnaast, ander reden wat me tegenhoudt is dat die dingen niet in de hoekjes komen, dus dan moet ik de hoekjes alsnog zelf gaan doen, en dan denk ik weer 'ja, als ik dan alsnog de stofzuiger zelf moet pakken, waarom zou ik dat geld dan uitgeven aan zo'n robot'.

Zie, ik word continue op en neer gesmeten :')
Wij hebben sinds kort de Roomba J7 met P.O.O.P. functie (geen grap)
Hij detecteert dus hondenpoep en werkt daar omheen.
Nou hebben wij geen huisdieren maar prullen met de omvang van een keutel laat hij keurig netjes liggen.

Verder zit er een camera op en kun je in de app precies zien om welke obstakels hij heen gewerkt heeft.

https://www.engadget.com/(...)ction-040152887.html
Nee.
  Moderator woensdag 27 juli 2022 @ 13:36:32 #197
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205471100
quote:
7s.gif Op woensdag 27 juli 2022 13:35 schreef Dimitri_ het volgende:

[..]
Wij hebben sinds kort de Roomba J7 met P.O.O.P. functie (geen grap)
Hij detecteert dus hondenpoep en werkt daar omheen.
Nou hebben wij geen huisdieren maar prullen met de omvang van een keutel laat hij keurig netjes liggen.

Verder zit er een camera op en kun je in de app precies zien om welke obstakels hij heen gewerkt heeft.

https://www.engadget.com/(...)ction-040152887.html
jawel, maar om urine zal hij niet heen werken denk ik?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_205474963
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 13:36 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
jawel, maar om urine zal hij niet heen werken denk ik?
Geen idee eigenlijk…
Nee.
pi_205655446
Sinds een paar dagen is mijn Busch Jaeger Free@Home koppeling verdwenen uit mijn Google Home. Wanneer ik de koppeling opnieuw probeer te maken, krijg ik de melding dat mijn free@home geen apparaten bevat :')
  Moderator woensdag 17 augustus 2022 @ 20:33:43 #200
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205668962
Zo, Homewizard watermeter aangesloten vandaag. Had ik al een week liggen maar nu pas aangesloten. Hoe dan ook, werkt als een trein. ^O^
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 17 augustus 2022 @ 20:58:57 #201
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_205669344
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 18:53 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]
Hoe lang gaat een batterij mee bij zo'n ding? Vind t wel interessant.
4 maanden, kan ik na 8 maanden zeggen. Het is wel een deur met veel bewegingen!
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  donderdag 18 augustus 2022 @ 06:43:10 #202
80382 manny
30 is best veel
pi_205672070
Volgende projectje wordt een camera om de boel buiten een beetje in de gaten te houden. Eigenlijk meer voor de lol dan dat ik het echt nodig heb / beveiligings-wensen heb.

Er komt hier niemand aan de deur, en de brievenbus staat 25 meter verderop aan de weg dus een deurbelcamera heb ik niet nodig. Dus ga voor een normale.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  Moderator donderdag 18 augustus 2022 @ 08:27:11 #203
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205672424
quote:
19s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 06:43 schreef manny het volgende:
Volgende projectje wordt een camera om de boel buiten een beetje in de gaten te houden. Eigenlijk meer voor de lol dan dat ik het echt nodig heb / beveiligings-wensen heb.

Er komt hier niemand aan de deur, en de brievenbus staat 25 meter verderop aan de weg dus een deurbelcamera heb ik niet nodig. Dus ga voor een normale.
Die heb ik ook. Meerdere. Heb t ook niet echt nodig en dus is het ook meer voor de lol maar tegelijkertijd neem ik met die camera aan de voorkant van het huis wel 24u per dag op naar mijn NAS. Just to be sure.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 18 augustus 2022 @ 08:36:16 #204
80382 manny
30 is best veel
pi_205672486
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 08:27 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Die heb ik ook. Meerdere. Heb t ook niet echt nodig en dus is het ook meer voor de lol maar tegelijkertijd neem ik met die camera aan de voorkant van het huis wel 24u per dag op naar mijn NAS. Just to be sure.
Ik heb geen NAS en geen zin een abonnement bij zo een camera fabrikant, dus moet even kijken hoe ik dit ga aanpakken. Een paar dagen terugkijktijd wil ik toch wel hebben, mocht er wat aan de hand zijn. Als dat ding er dan toch hangt....
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  Moderator donderdag 18 augustus 2022 @ 08:37:39 #205
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205672500
quote:
19s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 08:36 schreef manny het volgende:

[..]
Ik heb geen NAS en geen zin een abonnement bij zo een camera fabrikant, dus moet even kijken hoe ik dit ga aanpakken. Een paar dagen terugkijktijd wil ik toch wel hebben, mocht er wat aan de hand zijn. Als dat ding er dan toch hangt....
Genoeg camera's waar je een SD kaartje in kunt stoppen waar je dan op kunt opnemen joh :) en dat kaartje hoef je er ook niet fysiek uit te halen om beelden op terug te kijken, dat kan gewoon vanuit de app.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 18 augustus 2022 @ 09:02:15 #206
80382 manny
30 is best veel
pi_205672697
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 08:37 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Genoeg camera's waar je een SD kaartje in kunt stoppen waar je dan op kunt opnemen joh :) en dat kaartje hoef je er ook niet fysiek uit te halen om beelden op terug te kijken, dat kan gewoon vanuit de app.
Check. Thanks.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_205672815
quote:
19s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 09:02 schreef manny het volgende:

[..]
Check. Thanks.
Ik heb hier 4 Nedis camera's hangen. Allemaal met SD kaart. Kan inderdaad keurig via de app de boel terug kijken. En eventueel via een Chromecast streamen naar een tv.
Wakadoodle!
  Moderator donderdag 18 augustus 2022 @ 13:31:23 #208
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205675441
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 09:12 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]
Ik heb hier 4 Nedis camera's hangen. Allemaal met SD kaart. Kan inderdaad keurig via de app de boel terug kijken. En eventueel via een Chromecast streamen naar een tv.
Die zien er qua design gelikt uit zeg.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 18 augustus 2022 @ 13:40:14 #209
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_205675514
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 13:31 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Die zien er qua design gelikt uit zeg.
Nedis is een stickerplakker uit Den Bosch. Beetje niveautje Trust. Je kan geluk hebben met de kwaliteit, maar ook pech. Ik koop er alleen kabeltjes van als ze geen goedkopere hebben liggen (want zit in een fancy plastic blisterverpakking waardoor je meer betaald voor de verpakking dan het kabeltje dat je normaal voor 3 kwartjes kan kopen zonder merkje erop).
  Moderator donderdag 18 augustus 2022 @ 13:49:14 #210
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205675602
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 13:40 schreef bleiblei het volgende:

[..]
Nedis is een stickerplakker uit Den Bosch. Beetje niveautje Trust. Je kan geluk hebben met de kwaliteit, maar ook pech. Ik koop er alleen kabeltjes van als ze geen goedkopere hebben liggen (want zit in een fancy plastic blisterverpakking waardoor je meer betaald voor de verpakking dan het kabeltje dat je normaal voor 3 kwartjes kan kopen zonder merkje erop).
Ik ken het merk niet, ik ken de camera's op zich niet, ik ken het verhaal er achter niet. Maar ze zien er wel op de plaatjes netjes uit.

Ik doe echter de aanname dat ze geen ONVIF ondersteunen? En dat heb ik wel nodig want anders kan ik de camera's niet gebruiken in Synology Surveillance Station. Niet dat ik nog in de markt ben voor camera's, maar, kijken is altijd leuk :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_205676361
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 13:49 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Ik ken het merk niet, ik ken de camera's op zich niet, ik ken het verhaal er achter niet. Maar ze zien er wel op de plaatjes netjes uit.

Ik doe echter de aanname dat ze geen ONVIF ondersteunen? En dat heb ik wel nodig want anders kan ik de camera's niet gebruiken in Synology Surveillance Station. Niet dat ik nog in de markt ben voor camera's, maar, kijken is altijd leuk :P
Die ik heb in ieder geval niet. Maar voor mij doet het wat het moet doen tegen een leuke prijs. Heb er nu 4 hangen, maar kan er nog tal van camera's bij hangen in de app. Voordeel voor mij is dat ik vrijwel alle automatisering in mijn huis van Nedis heb en dus ook alles door die app en Google home wordt aangestuurd.
Wakadoodle!
  Moderator donderdag 18 augustus 2022 @ 15:34:14 #212
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205676435
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 15:25 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]
Die ik heb in ieder geval niet. Maar voor mij doet het wat het moet doen tegen een leuke prijs. Heb er nu 4 hangen, maar kan er nog tal van camera's bij hangen in de app. Voordeel voor mij is dat ik vrijwel alle automatisering in mijn huis van Nedis heb en dus ook alles door die app en Google home wordt aangestuurd.
Ah ja, Ik heb Home Assistant dus ik kan alles aan alles knopen. In mijn geval zijn het camera's van Foscam, en daar heb ik er dan 5 van. Die nemen overigens niét allemaal op naar mijn NAS, dat doe ik maar met 2 van de 5.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_205682151
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 08:37 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Genoeg camera's waar je een SD kaartje in kunt stoppen waar je dan op kunt opnemen joh :) en dat kaartje hoef je er ook niet fysiek uit te halen om beelden op terug te kijken, dat kan gewoon vanuit de app.
Vaak kan je de beelden op het SD kaartje niet eens bekijken zonder de camera en de app, is blijkbaar een security feature.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
  Moderator vrijdag 19 augustus 2022 @ 21:10:22 #214
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205689704
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 20:33 schreef CoolGuy het volgende:
Zo, Homewizard watermeter aangesloten vandaag. Had ik al een week liggen maar nu pas aangesloten. Hoe dan ook, werkt als een trein. ^O^
Oke, dit heb ik aangesloten, en werkt prima, maar nu ben ik me dus ook veel bewuster van het waterverbruik want als je dat in getallen ziet dan lijkt het best hard te gaan, al weet ik natuurlijk wel ongeveer wat mijn waterverbruik is van afgelopen jaar. Maar met cijfermatig inzicht ben ik er toch bewuster mee bezig.

Niet dat dat vanuit kostenoogpunt zinnig is want om de kraan 2 sec eerder dicht te doen vanwege dat ik de cijfers zie moest ik wel een watermeter van 50 euro kopen dus 'besparen' is het no way, maar, qua verbruik op zich bewuster ermee omgaan is wel een voordeel.
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 22 augustus 2022 @ 22:03:26 #215
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_205716942
Oke, hele domme vraag. Ik heb een Philips Hue appear buitenlamp. Verder geen bridge of app, dat wil ik wel doen zodra ik meer lampen heb, maar tot nu toe uitgesteld. Nu meek ik dat de kleur van de lamp af en toe verandert, meestal is het licht gewoon wit nu heb ik een groen schijnsel op mijn buitenmuur, eerder was het ook wel eens rood. 😂. Zit iemand mij nu te f5@(&cken? Kan dat?
  Moderator maandag 22 augustus 2022 @ 22:16:17 #216
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205717177
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2022 22:03 schreef Aventura het volgende:
Oke, hele domme vraag. Ik heb een Philips Hue appear buitenlamp. Verder geen bridge of app, dat wil ik wel doen zodra ik meer lampen heb, maar tot nu toe uitgesteld. Nu meek ik dat de kleur van de lamp af en toe verandert, meestal is het licht gewoon wit nu heb ik een groen schijnsel op mijn buitenmuur, eerder was het ook wel eens rood. 😂. Zit iemand mij nu te f5@(&cken? Kan dat?
Ehhh, dat kan ja. Denk ik. Want als ik een bridge heb en ik ben dicht genoeg bij jouw lamp in de buurt en ik laat zoeken naar nieuwe lampen dan kom ik jouw lamp tegen en volgens mij staat niets mij in de weg om die lamp aan mijn netwerk toe te voegen. Maar dan moet je wel heel dictlht in de buurt zijn denk ik.

Ik heb al Hue sinds het uit is gekomen en ik heb nog nooit een lamp gevonden (die dus nog niet ergens toe behoorde) die zich niet in/om mijn huis bevond en die voor mij 'onbekend' was als het ware.
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 22 augustus 2022 @ 22:20:22 #217
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_205717247
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2022 22:16 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Ehhh, dat kan ja. Denk ik. Want als ik een bridge heb en ik ben dicht genoeg bij jouw lamp in de buurt en ik laat zoeken naar nieuwe lampen dan kom ik jouw lamp tegen en volgens mij staat niets mij in de weg om die lamp aan mijn netwerk toe te voegen. Maar dan moet je wel heel dictlht in de buurt zijn denk ik.

Ik heb al Hue sinds het uit is gekomen en ik heb nog nooit een lamp gevonden (die dus nog niet ergens toe behoorde) die zich niet in/om mijn huis bevond en die voor mij 'onbekend' was als het ware.
Oke thanks … ja ik denk dat het wel kan, want tussenwoning. Even checken of de buren ook een Hue systeem hebben 😃
  Moderator maandag 22 augustus 2022 @ 22:21:51 #218
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205717275
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2022 22:20 schreef Aventura het volgende:

[..]
Oke thanks … ja ik denk dat het wel kan, want tussenwoning. Even checken of de buren ook een Hue systeem hebben 😃
Ik heb voor dit huis 2 tussenwoningen gehad maar dit issue heb ik ook daar nooit gehad. Maar het kán technisch wel dus. Denk ik.
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 10:10:55 #219
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_205719657
Ik heb me even verdiept maar de technologie die erachter zit, Zigbee, kan een signaal hebben tot 20 meter. Verder kan je je apparaat ook koppelen met het serienummer.
  Moderator dinsdag 23 augustus 2022 @ 16:29:47 #220
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205723757
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 10:10 schreef Aventura het volgende:
Ik heb me even verdiept maar de technologie die erachter zit, Zigbee, kan een signaal hebben tot 20 meter. Verder kan je je apparaat ook koppelen met het serienummer.
Ja, Hue is zigbee ja. Maar die lampen vormen wel een netwerkje samen he, dus als jij de ene lamp op 15 meter hebt hangen, en de 2e lamp op 30 meter, dan komt die bridge niet die 30 meter, die gaat via die ene lamp op 15 meter naar die 2e lamp toe (das even heel kort door de bocht).

Maar, 20 meter is natuurlijk best veel in een tussenwoning, dus het kan zomaar zijn dat iemand van jouw buren jouw lamp heeft toegevoegd aan zijn bridge. Serienummer is leuk, maar wie het ook is zal niet jouw lamp er uit hebben gedraaid om het serienummer op te schrijven.

Die liet gewoon zijn bridge zoeken naar een lamp, vond een lamp die nergens bijhoorde, en voegde die lamp toe. Dat was dan jouw lamp. Maar of dit ook écht gebeurt is, geen idee.
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 24 augustus 2022 @ 10:51:16 #221
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_205729561
Enige wat ik kan doen om de regie terug te pakken is zelf een bridge kopen en de lamp toevoegen met het serienummer 😄 Kan ik meteen kijken of ik andere apparaten kan toevoegen.
  Moderator woensdag 24 augustus 2022 @ 10:53:12 #222
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205729577
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 10:51 schreef Aventura het volgende:
Enige wat ik kan doen om de regie terug te pakken is zelf een bridge kopen en de lamp toevoegen met het serienummer 😄 Kan ik meteen kijken of ik andere apparaten kan toevoegen.
Ja, er vanuit gaande dat je lamp daadwerkelijk is overgenomen door iemand anders. Hoe je je lamp vervolgens moet koppelen aan een andere bridge weet ik eigenlijk niet? Ik ga eens zoeken.

3 manieren om het te doen:

https://www.wifiwijs.nl/hue-lamp-resetten/
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 14 september 2022 @ 10:06:42 #223
279868 Sugarsnap
Sprookjesboom...
pi_205969512
Help!

Ik woon in een appartement met blokverwarming. Nu heb ik daarvoor 3 thermostaatknoppen van Evanell aangeschaft om het wat meer te automatiseren.
Het is een systeem van Tuya met een Zigbee hub. De hub heb ik nu gekoppeld, maar op een of andere manier worden de thermostaatknoppen niet gevonden.
Wifi loopt hier via een Experiabox met 2 Experia Wifi punten en ik heb een apart 2,4ghz netwerkje gemaakt speciaal voor het smartspul.
Waarom lukt het me niet om te koppelen?

(en niet beginnen over budgetspul/overstappen naar Tado etc. Geen groot budget en gezien de gasprijzen willen we toch wat kunnen besparen)
pi_205969833
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 10:06 schreef Sugarsnap het volgende:
Help!

Ik woon in een appartement met blokverwarming. Nu heb ik daarvoor 3 thermostaatknoppen van Evanell aangeschaft om het wat meer te automatiseren.
Het is een systeem van Tuya met een Zigbee hub. De hub heb ik nu gekoppeld, maar op een of andere manier worden de thermostaatknoppen niet gevonden.
Wifi loopt hier via een Experiabox met 2 Experia Wifi punten en ik heb een apart 2,4ghz netwerkje gemaakt speciaal voor het smartspul.
Waarom lukt het me niet om te koppelen?

(en niet beginnen over budgetspul/overstappen naar Tado etc. Geen groot budget en gezien de gasprijzen willen we toch wat kunnen besparen)
Even check of ik het goed heb begrepen:
- je hebt een hub en al geinstalleerde thermostaatknoppen
- de hub hangt aan je wifi-netwerk en is goed verbonden en benaderbaar
- de hub praat met de thermostaatknoppen via het Zigbee-protocol, maar kan de thermostaatknoppen niet vinden

Klopt dat?
  woensdag 14 september 2022 @ 12:02:15 #225
279868 Sugarsnap
Sprookjesboom...
pi_205971210
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 10:34 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Even check of ik het goed heb begrepen:
- je hebt een hub en al geinstalleerde thermostaatknoppen
- de hub hangt aan je wifi-netwerk en is goed verbonden en benaderbaar
- de hub praat met de thermostaatknoppen via het Zigbee-protocol, maar kan de thermostaatknoppen niet vinden

Klopt dat?
Ja, de knoppen zitten inmiddels op de radiator, voorzien van verse batterijen, werken ook, maar de hub/app kan de knoppen niet vinden
  Moderator woensdag 14 september 2022 @ 12:04:34 #226
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205971223
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 12:02 schreef Sugarsnap het volgende:

[..]
Ja, de knoppen zitten inmiddels op de radiator, voorzien van verse batterijen, werken ook, maar de hub/app kan de knoppen niet vinden
Maar de communicatie tussen de hub en de knoppen gaat via Zigbee, dus als die elkaar niet kunnen vinden heeft dat niks met wifi te maken.

Maar verder heb ik geen ervaring met Tuya dus ik kan je verder niet helpen. ;(
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 14 september 2022 @ 13:11:10 #227
279868 Sugarsnap
Sprookjesboom...
pi_205972116
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 12:04 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Maar de communicatie tussen de hub en de knoppen gaat via Zigbee, dus als die elkaar niet kunnen vinden heeft dat niks met wifi te maken.

Maar verder heb ik geen ervaring met Tuya dus ik kan je verder niet helpen. ;(
Het is nu uiteindelijk gelukt om ze te koppelen, maar nu geven 2 van de 3 aan dat ze offline zijn... volgend puntje.... :|W
  Moderator woensdag 14 september 2022 @ 13:11:41 #228
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205972119
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 13:11 schreef Sugarsnap het volgende:

[..]
Het is nu uiteindelijk gelukt om ze te koppelen, maar nu geven 2 van de 3 aan dat ze offline zijn... volgend puntje.... :|W
Maar dát kan bereik zijn. Van het zigbee signaal dus.

Is degene die wel online is 'hemelsbreed' het dichtste bij?
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 14 september 2022 @ 13:13:46 #229
279868 Sugarsnap
Sprookjesboom...
pi_205972149
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 13:11 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Maar dát kan bereik zijn. Van het zigbee signaal dus.

Is degene die wel online is 'hemelsbreed' het dichtste bij?
Nee, dat dus niet... die zit in de keuken, terwijl de hub in de woonkamer bij de Experia Wifi is. De andere 2 zitten in de speelkamer en de woonkamer.
  Moderator woensdag 14 september 2022 @ 13:14:39 #230
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205972162
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 13:13 schreef Sugarsnap het volgende:

[..]
Nee, dat dus niet... die zit in de keuken, terwijl de hub in de woonkamer bij de Experia Wifi is. De andere 2 zitten in de speelkamer en de woonkamer.
Ik snap niet helemaal hoe dit een antwoord is want ik ken de layout van je huis niet :P . Nogmaals:

Je hebt de hub op locatie X staan. 2 van de 3 knoppen zijn offline, oftewel, 1 is online. Die ene, zit die van alle 3 het dichtste bij de hub, of niet? :P
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 14 september 2022 @ 13:16:59 #231
279868 Sugarsnap
Sprookjesboom...
pi_205972188
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 13:14 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Ik snap niet helemaal hoe dit een antwoord is want ik ken de layout van je huis niet :P . Nogmaals:

Je hebt de hub op locatie X staan. 2 van de 3 knoppen zijn offline, oftewel, 1 is online. Die ene, zit die van alle 3 het dichtste bij de hub, of niet? :P
nee, die zit juist het verste weg

sorry, kwamen net 3 kinderen thuis van school die vanalles moesten vertellen, vandaar een beetje warrig :s)
  Moderator woensdag 14 september 2022 @ 13:17:56 #232
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205972204
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 13:16 schreef Sugarsnap het volgende:

[..]
nee, die zit juist het verste weg

sorry, kwamen net 3 kinderen thuis van school die vanalles moesten vertellen, vandaar een beetje warrig :s)
No worries, we komen er wel uit :)

Ehh, oke het verste weg, maar toevallig dan wel dat het signaal niet door een muur heen moet, waar de andere 2 knoppen boven zitten ofzo, en ze dus door het plafond/muren heen moeten qua signaal? Want daar staat zigbee niet echt lekker om bekend, dat ze dat goed kunnen.
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 14 september 2022 @ 13:21:47 #233
279868 Sugarsnap
Sprookjesboom...
pi_205972245
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 13:17 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
No worries, we komen er wel uit :)

Ehh, oke het verste weg, maar toevallig dan wel dat het signaal niet door een muur heen moet, waar de andere 2 knoppen boven zitten ofzo, en ze dus door het plafond/muren heen moeten qua signaal? Want daar staat zigbee niet echt lekker om bekend, dat ze dat goed kunnen.
Open plan, dus geen muren waar het doorheen hoeft. Alles is ook gelijkvloers
  Moderator woensdag 14 september 2022 @ 13:23:28 #234
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205972262
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 13:21 schreef Sugarsnap het volgende:

[..]
Open plan, dus geen muren waar het doorheen hoeft. Alles is ook gelijkvloers
Hmm, dan wordt het al wat lastiger. Ik heb hier deur/raamsensoren op alle ramen en deuren in huis. Diegenen die helemaal niet zo ver weg zijn, maar wél boven zijn (terwijl de controller beneden staat) hebben ook geen bereik.

Dat heb ik voor 10 euro opgelost met een ding van Ikea....even zoeken.
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 14 september 2022 @ 13:26:26 #235
279868 Sugarsnap
Sprookjesboom...
pi_205972298
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 13:23 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Hmm, dan wordt het al wat lastiger. Ik heb hier deur/raamsensoren op alle ramen en deuren in huis. Diegenen die helemaal niet zo ver weg zijn, maar wél boven zijn (terwijl de controller beneden staat) hebben ook geen bereik.

Dat heb ik voor 10 euro opgelost met een ding van Ikea....even zoeken.
Laat maar!
Alles is nu verbonden en werkt!
Wat ik heb gedaan is de zigbee opnieuw laten koppelen met de knoppen en nu werkt alles zoals het hoort

Mijn grote dank voor het meedenken in ieder geval _O_

Nu nog maar eens uitvogelen hoe ik alles het beste kan instellen
  Moderator woensdag 14 september 2022 @ 13:28:14 #236
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205972318
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 13:21 schreef Sugarsnap het volgende:

[..]
Open plan, dus geen muren waar het doorheen hoeft. Alles is ook gelijkvloers
Hmm, ik kan het ding wat ik heb niet (meer) vinden, uit het assortiment ofzo? Hoe dan ook:

https://www.ikea.com/nl/n(...)tact-smart-90356166/ dit zou ook moeten werken, want het fungeert als versterker voor je zigbee signaal. Daar het gevoed wordt door het stopcontact en niet een batterijtje, is het bereik ook groter.

Wellicht, dat als je dit ding er op de helft ofzo tussen zet, dat die andere 2 wel online komen (maar dat kan tot 24 uur duren).

Nogmaals, ik heb niet déze, ik heb een andere maar die vind ik zo snel niet meer terug op hun website, maar beide dingen deden hetzelfde, want ik heb toen onderzocht wat mogelijke versterkers waren, en naast die ik heb doet dit ding hetzelfde.

De enige reden dat ik die andere heb is omdat die ander kleiner is.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator woensdag 14 september 2022 @ 13:29:05 #237
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205972330
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 13:26 schreef Sugarsnap het volgende:

[..]
Laat maar!
Alles is nu verbonden en werkt!
Wat ik heb gedaan is de zigbee opnieuw laten koppelen met de knoppen en nu werkt alles zoals het hoort

Mijn grote dank voor het meedenken in ieder geval _O_

Nu nog maar eens uitvogelen hoe ik alles het beste kan instellen
Ja godverdomme, ik hier allemaal zoeken en shit, hele posts schrijven, en dan zeg jij doodleuk dat het is opgelost. Ik zal nog eens moeite doen :{

Top dat het werkt! ^O^
Breitling - Instruments for Professionals
pi_205972390
Ik heb hier een Homey staan, die volledig in de war raakt als de router met hetzelfde SSID op 5ghz uitzendt, helemaal als het in een mesh-netwerk is. Op een gegeven moment zo klaar mee geraakt dat ik maar een ander accespoint aan heb geschaft waarbij je de 2,4 van de 5ghz kan scheiden.

Vind het wel redelijk belachelijk dat zo'n duur ding onbruikbaar wordt van zo'n basic iets. Het is nota bene hun unique selling point dat ze met allerlei verschillende protocollen om kunnen gaan!

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 14-09-2022 13:34:17 ]
  Moderator woensdag 14 september 2022 @ 14:54:06 #239
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205973188
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 13:33 schreef Heph844 het volgende:
Ik heb hier een Homey staan, die volledig in de war raakt als de router met hetzelfde SSID op 5ghz uitzendt, helemaal als het in een mesh-netwerk is. Op een gegeven moment zo klaar mee geraakt dat ik maar een ander accespoint aan heb geschaft waarbij je de 2,4 van de 5ghz kan scheiden.

Vind het wel redelijk belachelijk dat zo'n duur ding onbruikbaar wordt van zo'n basic iets. Het is nota bene hun unique selling point dat ze met allerlei verschillende protocollen om kunnen gaan!
Maar een protocol is wat anders dan 1SSID op verschillende bandbreedtes. Ik was eerst fan van Homey hoor, ook een paar jaar in gebruik gehad, maar uiteindelijk toch maar vanaf gestapt, want het werkte niet lekker genoeg.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_205973270
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 14:54 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Maar een protocol is wat anders dan 1SSID op verschillende bandbreedtes. Ik was eerst fan van Homey hoor, ook een paar jaar in gebruik gehad, maar uiteindelijk toch maar vanaf gestapt, want het werkte niet lekker genoeg.
Ja kennelijk, maar vindt het toch vreemd dat elk apparaat in mijn huis er mee om kan gaan, behalve het apparaat dat zich er op voorstaat met alles te kunnen communiceren ;)

Verder ben ik tot nu toe tevreden met Homey hoor, laag instapniveau, koppelen van apparaten gaat heel eenvoudig en de flows werken intuïtief. Waarom ben jij er vanaf gestapt?
  Moderator woensdag 14 september 2022 @ 15:04:44 #241
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205973306
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 15:01 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Ja kennelijk, maar vindt het toch vreemd dat elk apparaat in mijn huis er mee om kan gaan, behalve het apparaat dat zich er op voorstaat met alles te kunnen communiceren ;)

Verder ben ik tot nu toe tevreden met Homey hoor, laag instapniveau, koppelen van apparaten gaat heel eenvoudig en de flows werken intuïtief. Waarom ben jij er vanaf gestapt?
Nou, ik begon iets vertraging te merken. Bijvoorbeeld als je lampen aanzette, dan gingen ze niet allemaal tegelijkertijd aan, en soms gingen random lampen ook gewoon niét aan, of uit. Daarnaast kon ie alleen maar wifi, en dus als wifi uit viel kon ik er niet meer bij, en wifi viel nogal eens uit.

Nu is dat laatste natuurlijk niet de schuld van Homey, maar de consequentie bleef wel hetzelfde. Dus uiteindelijk overgestapt naar Home Assistant.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_206121306
Ik probeer nu in te stellen dat als ik en mijn vrouw van huis zijn, de verwarming automatisch uit gaat. Iemand tips hoe je dat goed in kan regelen?

Probeer het nu met geocaching op onze telefoons, maar de app die ik daar nu voor heb ingesteld (Locative) schijnt niet helemaal stabiel meer te zijn sinds IOS15. Heeft het ook al een paar keer gemist als ik van huis wegging.
  Moderator dinsdag 27 september 2022 @ 19:54:42 #243
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_206121931
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 september 2022 19:13 schreef Heph844 het volgende:
Ik probeer nu in te stellen dat als ik en mijn vrouw van huis zijn, de verwarming automatisch uit gaat. Iemand tips hoe je dat goed in kan regelen?

Probeer het nu met geocaching op onze telefoons, maar de app die ik daar nu voor heb ingesteld (Locative) schijnt niet helemaal stabiel meer te zijn sinds IOS15. Heeft het ook al een paar keer gemist als ik van huis wegging.
Met welke controller?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_206122170
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2022 19:54 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Met welke controller?
Homey en eTwist

Hoe ik het nu bedacht had:
ALS: Ik buiten straal rondom woning ben (input via webhook geocaching op iphone, flow1)
EN: vrouw buiten straal rondom woning is (input via webhook geocaching op iphone, flow2)
DAN: thermostaat op 15. En misschien later nog iets met apparaten die uitgaan en de zonneschermen

Maar misschien kan het veel eenvoudiger met een of andere sensor

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-09-2022 20:14:06 ]
  Moderator dinsdag 27 september 2022 @ 20:26:26 #245
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_206122419
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 september 2022 20:08 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Homey en eTwist

Hoe ik het nu bedacht had:
ALS: Ik buiten straal rondom woning ben (input via webhook geocaching op iphone, flow1)
EN: vrouw buiten straal rondom woning is (input via webhook geocaching op iphone, flow2)
DAN: thermostaat op 15. En misschien later nog iets met apparaten die uitgaan en de zonneschermen

Maar misschien kan het veel eenvoudiger met een of andere sensor
Zo zou ik het met Homey ook gedaan hebben, maar wellicht zijn er inderdaad slimmere manieren. Maar ik heb al lang geen Homey meer dus ik weet ook niet wat de (on)mogelijkheden nu zijn.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_206123095
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 september 2022 20:08 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Homey en eTwist

Hoe ik het nu bedacht had:
ALS: Ik buiten straal rondom woning ben (input via webhook geocaching op iphone, flow1)
EN: vrouw buiten straal rondom woning is (input via webhook geocaching op iphone, flow2)
DAN: thermostaat op 15. En misschien later nog iets met apparaten die uitgaan en de zonneschermen

Maar misschien kan het veel eenvoudiger met een of andere sensor
Probeer de smart presence app even.
https://homey.app/nl-nl/a(...)ence/Smart-Presence/

Is echt mijn aanrader voor aanwezigheidsdetectie :)
pi_206123456
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2022 21:21 schreef investeerdertje het volgende:

[..]
Probeer de smart presence app even.
https://homey.app/nl-nl/a(...)ence/Smart-Presence/

Is echt mijn aanrader voor aanwezigheidsdetectie :)
Aah dat ziet er interessant uit, thanks!
pi_206123488
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 september 2022 21:43 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Aah dat ziet er interessant uit, thanks!
Wel even opletten, als je 's nachts je telefoon aan de lader hebt is er geen issue. Maar als je telefoon in diepe slaapstand gaat gaat wifi uit. Dan kan je "afwezig" zijn.
pi_206125345
Ik heb hier op HomeAssistant een soort aggregatiesensor: als de telefoons op WiFi zitten óf als er iets gebeurd is in huis (bewegings- of deursensor getriggerd, iets op TV gedaan, etc) dan blijft die op on staan, en dat blijft ie sowieso tot de voordeur een keer open is geweest.

Voordeur open geweest en 30 minuten geen enkele activiteit geregistreerd, dan gaat ie uit.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
pi_206307916
De nieuwe homey maar besteld. Ik lees dingen als ssh enzo, matter, dacht moet ik hebben.
  Moderator donderdag 13 oktober 2022 @ 16:51:07 #251
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_206311070
quote:
1s.gif Op woensdag 28 september 2022 07:25 schreef BlackLining het volgende:
Ik heb hier op HomeAssistant een soort aggregatiesensor: als de telefoons op WiFi zitten óf als er iets gebeurd is in huis (bewegings- of deursensor getriggerd, iets op TV gedaan, etc) dan blijft die op on staan, en dat blijft ie sowieso tot de voordeur een keer open is geweest.

Voordeur open geweest en 30 minuten geen enkele activiteit geregistreerd, dan gaat ie uit.
Wat is het doel hier van?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_206311294
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2022 16:51 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Wat is het doel hier van?
Ging toch over detecteren of er iemand thuis is? Smartphone aanwezigheid is vaak wat onbetrouwbaar omdat die dingen in sleep gaan.

Gewoon een suggestie om dat probleem te tackelen. Anders geformuleerd: is er activiteit geweest sinds de laatste keer dat de voordeur open is geweest? Dan is er iemand thuis.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  Moderator donderdag 13 oktober 2022 @ 19:57:26 #253
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_206313393
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2022 17:14 schreef BlackLining het volgende:

[..]
Ging toch over detecteren of er iemand thuis is? Smartphone aanwezigheid is vaak wat onbetrouwbaar omdat die dingen in sleep gaan.

Gewoon een suggestie om dat probleem te tackelen. Anders geformuleerd: is er activiteit geweest sinds de laatste keer dat de voordeur open is geweest? Dan is er iemand thuis.
Oh zo. Naja ik heb dat inderdaad ook wel grofweg zo, maar ik heb dat dan dat áls het alarm is geactiveerd (dat moet dus handmatig) EN niemand is thuis EN er gaat een raam of een (buiten)deur open OF er wordt ergens in huis beweging gedetecteerd DAN lampen knipperen EN sirene aan EN melding dat er iets aan de hand is op mn telefoon.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_206397270
Hellup. Ik heb 3 google nest mini's in huis, nu wilt 1 van die 3 geen youtube meer spelen.
Krijg ik de melding "er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens".

Later is al lang voorbij, meerdere keren stekker erin en eruit gedaan, het vreemde is dat ie verder alles doet: nieuws afspelen, radio, dingen opzoeken. alleen youtube niet. de andere 2 doen het nog wel.

Volgens google help ligt het aan mijn internet verbinding maar gezien al het bovenstaande werkt, kan dat niet.

Iemand een idee? :'(
So rest assured I have the key to every opening
To every wishing well that's deep enough to dream
I want to show you just how fascinating kissing is
When earth collides with all the space between
pi_206406353
Na een nachtje slapen doet ie het weer :?
So rest assured I have the key to every opening
To every wishing well that's deep enough to dream
I want to show you just how fascinating kissing is
When earth collides with all the space between
pi_207049977
Aan de mensen met Tado. Is het normaal dat mijn radiatorknoppen zoveel herrie maken wanneer ze aanslaan? Ik word toch minimaal 3x per nacht gewekt door de knop op mijn slaapkamer.
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 12 december 2022 @ 10:53:16 #257
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_207050973
het licht in mijn garage blijft wel eens onbedoeld branden.

kan ik een sensor plaatsen die dan een berichtje stuurt naar mijn Google Hub wanneer het licht langer dan 10 minuten brandt?
  Moderator maandag 12 december 2022 @ 10:57:32 #258
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_207051041
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2022 09:10 schreef dimmak het volgende:
Aan de mensen met Tado. Is het normaal dat mijn radiatorknoppen zoveel herrie maken wanneer ze aanslaan? Ik word toch minimaal 3x per nacht gewekt door de knop op mijn slaapkamer.
Bij een vriend van me hoorde je 1 van de knoppen ook 'draaien' zeg maar. De anderen niet zo erg als die ene, maar ze waren allemaal niet geruisloos.

quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2022 10:53 schreef mrPanerai het volgende:
het licht in mijn garage blijft wel eens onbedoeld branden.

kan ik een sensor plaatsen die dan een berichtje stuurt naar mijn Google Hub wanneer het licht langer dan 10 minuten brandt?
Maar als die lamp 'onbedoeld' blijft branden, dan is het een slimme lamp neem ik aan? En hij gaat niet uit terwijl hij dat wel zou moeten? Ik neem aan dat je de status van die lamp kunt zien, dus de status van de lamp is AAN?

Zou je dan niet een timer kunnen maken die begint met tellen zodra de lamp aan gaat, en als er 600 seconden voorbij zijn gegaan en de lamp is nog steeds aan, dat ie dan uitgezet wordt? Dan heb je geen losse sensor nodig.

Al weet ik niet of je dergelijke timers kunt maken met Google.
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 12 december 2022 @ 11:11:11 #259
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_207051167
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2022 10:57 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Bij een vriend van me hoorde je 1 van de knoppen ook 'draaien' zeg maar. De anderen niet zo erg als die ene, maar ze waren allemaal niet geruisloos.
[..]
Maar als die lamp 'onbedoeld' blijft branden, dan is het een slimme lamp neem ik aan? En hij gaat niet uit terwijl hij dat wel zou moeten? Ik neem aan dat je de status van die lamp kunt zien, dus de status van de lamp is AAN?

Zou je dan niet een timer kunnen maken die begint met tellen zodra de lamp aan gaat, en als er 600 seconden voorbij zijn gegaan en de lamp is nog steeds aan, dat ie dan uitgezet wordt? Dan heb je geen losse sensor nodig.

Al weet ik niet of je dergelijke timers kunt maken met Google.
nee het zijn geen slimme lampen, het zijn led-tubes, issue is een beetje dat de garage 4 armaturen heeft die op 3 plaatsen aan en uitgedaan kunnen worden.
  Moderator maandag 12 december 2022 @ 11:31:46 #260
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_207051371
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2022 11:11 schreef mrPanerai het volgende:

[..]
nee het zijn geen slimme lampen, het zijn led-tubes, issue is een beetje dat de garage 4 armaturen heeft die op 3 plaatsen aan en uitgedaan kunnen worden.
Ah, maar ik lees nu nog eens goed. Ik dacht dat jij wilde dat je lamp dan uitgezet werd, maar het zijn dus lampen die je fysiek aan en uit moet doen, en wat jij wil is een melding krijgen na 10 min als een lamp nog brandt zodat je die uit kunt gaan zetten?

Tja, dan moet je inderdaad wel iets van een (licht)sensor hebben, maar ik weet niet of dat met je Google Hub werkt/of je dat kunt inrichten, maar je moet dan wel iets hebben dat je verteld dat je licht nog aan is ja. Dus iets van IF timer > 600 seconds AND lux > <Value X> THEN push message 'licht in garage is nog aan', maar dan moet je dus inderdaad een sensor hebben die je <value X> kan geven.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_207051533
Kun je dan niet beter een lamp met bewegingsdetectie ophangen daar?
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  maandag 12 december 2022 @ 12:37:49 #262
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_207052155
quote:
1s.gif Op maandag 12 december 2022 11:46 schreef BlackLining het volgende:
Kun je dan niet beter een lamp met bewegingsdetectie ophangen daar?
dat zou kunnen, maar 4 toestellen plaatsen leek me meer werk en duruder dan een sensor aankoppelen
  donderdag 19 januari 2023 @ 20:09:55 #263
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_207631525
Hier vandaag weer wat dingen aangesloten. Zigbee met daartussen een klimaatsensor voor de temperatuur en luchtvochtigheid en een sensor op de wc zodat daar automatisch het licht aan gaat _O_
Wakadoodle!
  Moderator donderdag 19 januari 2023 @ 21:58:04 #264
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_207633728
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2023 20:09 schreef IkEetSlakken het volgende:
Hier vandaag weer wat dingen aangesloten. Zigbee met daartussen een klimaatsensor voor de temperatuur en luchtvochtigheid en een sensor op de wc zodat daar automatisch het licht aan gaat _O_
Ik heb daarvoor het Netatmo weerstation met 3 binnensensoren :P daarnaast door het hele huis Hue bewegingssensoren omdat die ook temperatuur doen (maar niet in de Hue app vreemd genoeg?). Ook om het licht aan te maken maar vooral voor de temperatuur + onderdeel van alarmsysteem.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator donderdag 2 februari 2023 @ 23:44:57 #265
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_207827496
Nou, aangezien mijn vorige mini PC de geest heeft gegeven en ik stom genoeg was om de backups op dezelfde mini-PC te hebben staan die niks meer doet, moest ik én een nieuwe mini-PC kopen én alles opnieuw doen. Alle devices, alle instellingen, alle logica, alle scripts, de dashboards, alles. :')

Nou, vandaag de eerste stappen genomen want gisteren een nieuwe mini PC besteld, die is binnen gekomen, staat op zijn plek, en de eerste dingen in Home Assistant zijn gedaan, maar dat is niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat.

- Philips Hue zit er in. Dwz, alle lampen en bewegingssensoren zitten er in. De logica nog niet.
- Ubiquiti zit er in. Daarmee werkt de aanwezigheidsdetectie dus ook.
- Energie: stroommeting, watermeting, zonnepanelen zitten er in. Alle individuele tussenstekkers nog niet m.u.v. 1, om te testen hoe dat ook alweer werkte.
- Het standaard Lovelace dashboard zit er in, en ik heb een deel van wat ik er op wil zien er in zitten, ik gok dat ik daar op zo'n 20% ben.

Nog sowieso te doen:
- Raam- en deursensoren
- Logica om lampen te sturen obv beweging / aan- en afwezigheid
- Alarm
- Klimaatinformatie in- en om huis.
- Push notificaties voor alles wat ik interessant vind om te weten.

Dit geintje gebeurt me niet nog een 2e keer. :')
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator vrijdag 3 februari 2023 @ 00:10:09 #266
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_207827676
Beweging zit er ook in, als in, dat ik kan zien in welke ruimtes in huis er beweging is. Logica n.a.v. beweging zit er nog niet in.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator vrijdag 3 februari 2023 @ 01:33:00 #267
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_207828047
Tussenstekkers voor de wasmachine, droger, koelkast 2, vaatwasser, TV/Audio in de woonkamer en airfryer ( :') ) zijn weer terug, maar de stekker voor de droger is kapot, want krijg maar de helft van de entiteiten binnen. Dat is kut, want die heb ik nodig, dus daar moet ik morgen/vandaag een nieuwe voor bestellen.

Ik ben er klaar mee voor nu :')
Breitling - Instruments for Professionals
pi_207828842
Boh daar zou ik ook niet aan moeten denken. Goed dat je het zegt wel, net maar weer even een backup gemaakt.

Ik overweeg wel ook om de hele boel vanaf de grond af opnieuw op te bouwen, maar dat is vooral omdat ik ondertussen veel beter ben geworden in HomeAssistant en ik last heb van een hoop legacy meuk en namen van entities die niet logisch zijn.

Leidt weer tot allerlei rare zaken, zoals bijvoorbeeld het licht in de keuken wat uitgaat als iemand de slaapkamerdeur open doet :')
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  Moderator vrijdag 3 februari 2023 @ 11:18:22 #269
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_207830505
Nou, ik dacht slim te zijn en de Fibaro stekker voor de droger uit te wisselen met een stekker die er zit puur om als Mesh-router te fungeren op de overloop, en dat werkt, maar nu blijkt dat ik meer stekkers heb die het gewoon prima deden, geen centje pijn, maar resetten is er niet bij. :r

Als ik ze niet kan resetten kan ik ze niet opnieuw includen, maar dit is nu al de 3e stekker, je gaat mij niet vertellen dat die het perfect deden, en nu ineens niet reset kunnen worden, dat is gewoon bullshit.

- Dashboard wel wat verder uitgebreid, maar is nog 1 grote bende.
- Ikea Zigbee repeaters toegevoegd.
- Begonnen met ramen en deuren toevoegen, want dat is ook allemaal Zigbee en ik weet dat toen ik in dit huis dit aan het aanleggen was, dat de sensoren het verste weg op de 1e verdieping niet gezien werden door Home Assistant. Dat is de reden dat ik die Ikea repeaters heb toegevoegd.
- 2 Automatiseringen gemaakt (maar dat zijn de simpelste, de rest moet nog).
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator vrijdag 3 februari 2023 @ 21:02:09 #270
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_207838310
- Zo, alle ramen en deuren zijn weer toegevoegd.
- Netatmo is ook toegevoegd.
- Indeling qua dashboards is gemaakt. Ik wilde mijn dashboards die ik had nabouwen, maar schijnbaar is er in de meest recente versie(s) iets verandert waardoor het nu anders gaat, en ik kom er niet achter hoe het nu dan werkt :')
- De 3 Fibaro tussenstekkers die het niet meer deden, daarvan werken er 2 magisch weer. Maar goed dat ik nog geen nieuwe besteld heb.
- Maar dé bulk van het werk zit hem in de automatiseringen en de scripts.
- Het bijhouden van verbruiken op dag, maand, jaar, moet ik nog helemaal maken.
- De IP camera's zitten er weer in.
- Een aantal automatiseringen aan het eind van de middag gemaakt, de eenvoudige kleinere.
- Ik krijg het niet meer voor elkaar om HACS te installeren (lees: heb me de tijd niet gegund om het goed te lezen) dus ik kan vooralsnog niet van buiten mijn netwerk naar Home Assistant toe, dat is nog wel een dingetje. HACS heb ik nodig voor Duckdns. Alternatief is Nabu Casa maar ja, dat kost 75 euro per jaar voor iets wat prima werkt zónder 75 euro per jaar te moeten betalen.
- Nog 1001 dingen.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 24 februari 2023 @ 13:43:51 #271
385546 corehype
ogen uitgestoken
pi_208126108
Ik zoek een smart Thermometer / hygrometer welke ik op Google Home kan koppelen.
Iemand een idee?

Ik zal er enkel naar kijken, sinds ik sytadsverwarming heb en voor de rest elektrisch huishouden heb ik niet de behoefte om het te verhogen/verlagen alleen is het wel handig om het aan Googl te kunnen vragen.
"Geen kut is ooit nat geworden van een autist die 100 cijfers achter de komma van Pi uit zijn kop kan drummen."
corehype in KLB / Wiskundige bewijzen
  vrijdag 24 februari 2023 @ 14:15:52 #272
472044 Ghost_Buster
I aint 'fraid of no ghost
pi_208126474
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2023 21:02 schreef CoolGuy het volgende:
- Zo, alle ramen en deuren zijn weer toegevoegd.
- Netatmo is ook toegevoegd.
- Indeling qua dashboards is gemaakt. Ik wilde mijn dashboards die ik had nabouwen, maar schijnbaar is er in de meest recente versie(s) iets verandert waardoor het nu anders gaat, en ik kom er niet achter hoe het nu dan werkt :')
- De 3 Fibaro tussenstekkers die het niet meer deden, daarvan werken er 2 magisch weer. Maar goed dat ik nog geen nieuwe besteld heb.
- Maar dé bulk van het werk zit hem in de automatiseringen en de scripts.
- Het bijhouden van verbruiken op dag, maand, jaar, moet ik nog helemaal maken.
- De IP camera's zitten er weer in.
- Een aantal automatiseringen aan het eind van de middag gemaakt, de eenvoudige kleinere.
- Ik krijg het niet meer voor elkaar om HACS te installeren (lees: heb me de tijd niet gegund om het goed te lezen) dus ik kan vooralsnog niet van buiten mijn netwerk naar Home Assistant toe, dat is nog wel een dingetje. HACS heb ik nodig voor Duckdns. Alternatief is Nabu Casa maar ja, dat kost 75 euro per jaar voor iets wat prima werkt zónder 75 euro per jaar te moeten betalen.
- Nog 1001 dingen.
HACS is echt niet nodig voor DuckDNS, hoor, dat heb je enkel nodig voor niet-ondersteund custom spul. :)
DuckDNS is een integration in HA. Je kunt hem zo installeren. Denk er wel om dat je een port forward maakt zodat je van buiten erbij kunt.
Gevaccineerd.
  Moderator vrijdag 24 februari 2023 @ 14:17:33 #273
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_208126493
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2023 14:15 schreef Ghost_Buster het volgende:

[..]
HACS is echt niet nodig voor DuckDNS, hoor, dat heb je enkel nodig voor niet-ondersteund custom spul. :)
DuckDNS is een integration in HA. Je kunt hem zo installeren. Denk er wel om dat je een port forward maakt zodat je van buiten erbij kunt.
Ja, en er zijn sommige dingen die ik qua custom spul had, maar die heb ik er dus nog niet in zitten. De rest werkt wel weer vrijwel allemaal. Waar ik het meeste van baal is de verloren historie.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 24 februari 2023 @ 14:24:15 #274
472044 Ghost_Buster
I aint 'fraid of no ghost
pi_208126587
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2023 14:17 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Ja, en er zijn sommige dingen die ik qua custom spul had, maar die heb ik er dus nog niet in zitten. De rest werkt wel weer vrijwel allemaal. Waar ik het meeste van baal is de verloren historie.
Je had geen backup van de database? ik maak er wel 3 elke week. HA draait hier in VMware en ik maak een backup van de VM, van de config en van de containers. En de VM-backup wordt daarna ook nog een keer naar een andere pc gekopieerd. Ik ben 1 keer de boel kwijt geweest, dat gebeurt me niet nog een keer. :) Bovendien draait hier ook de Bitwarden passwordmanager-add-on. Hierin zitten inmiddels ruim 1000 passwords en andere zaken van meerdere mensen hier, die mag dus echt nooit kapot gaan, dan is het huis te klein. :X
Gevaccineerd.
  Moderator vrijdag 24 februari 2023 @ 14:25:26 #275
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_208126605
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2023 14:24 schreef Ghost_Buster het volgende:

[..]
Je had geen backup van de database? ik maak er wel 3 elke week. HA draait hier in VMware en ik maak een backup van de VM, van de config en van de containers. En de VM-backup wordt daarna ook nog een keer naar een andere pc gekopieerd. Ik ben 1 keer de boel kwijt geweest, dat gebeurt me niet nog een keer. :) Bovendien draait hier ook de Bitwarden passwordmanager-add-on. Hierin zitten inmiddels ruim 1000 passwords en andere zaken van meerdere mensen hier, die mag dus echt nooit kapot gaan, dan is het huis te klein. :X
Jawel, maar die backup stond op hetzelfde device :')
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 24 februari 2023 @ 14:26:17 #276
472044 Ghost_Buster
I aint 'fraid of no ghost
pi_208126619
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2023 14:25 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Jawel, maar die backup stond op hetzelfde device :')
oeps... :X
Gevaccineerd.
  vrijdag 24 februari 2023 @ 14:27:00 #277
472044 Ghost_Buster
I aint 'fraid of no ghost
pi_208126632
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2023 14:25 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Jawel, maar die backup stond op hetzelfde device :')
Ik neem aan dat je het nu anders inricht?
Gevaccineerd.
  Moderator vrijdag 24 februari 2023 @ 14:27:22 #278
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_208126637
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2023 14:26 schreef Ghost_Buster het volgende:

[..]
oeps... :X
Ja, exact. Nu heb ik dan in ieder geval wel een aantal automatiseringen verbeterd/handiger gemaakt, iets waar ik eerder geen zin in had, maar nu moest ik toch alles opnieuw doen, dus dan dat ook maar direct.

Je moet toch ergens het positieve zoeken he :')
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator vrijdag 24 februari 2023 @ 14:28:38 #279
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_208126663
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2023 14:27 schreef Ghost_Buster het volgende:

[..]
Ik neem aan dat je het nu anders inricht?
Ja :D

En dan te bedenken dat ik gewoon een paar NASsen heb draaien he, dus die backup naar een ander device is heel simpel, en dat ik dat niet heb gedaan is pure laksheid, en daar betaal ik nu dus voor (letterlijk en figuurlijk). Dat is me gewoon 100% zelf aan te rekenen.
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 27 februari 2023 @ 19:29:27 #280
169715 Mano_
Manomanoman..
pi_208169665
Mijn CV-ketel is aan vervanging toe.
Nu ben ik een beetje aan het kijken wat de opties zijn. Mogelijk gaat het plaatsen van een nieuwe ketel 4-5k kosten volgens een installateur, omdat het ding dat ik nu heb zo oud is dat er veel vernieuwd moet worden. Als ik van plan was nog 10 tot 15 jaar in dit huis te blijven wonen zou dat op zich prima zijn, maar dat weet ik nog niet zeker.

Warmtepomp zou kunnen, maar daar komen ook zonnepanelen bij dan en dan wordt het wel een erg duur grapje.

Nu zat ik naar infrarood-panelen te kijken. Voordeel van die dingen is dat ze heel gericht verwarmen en snel kunnen schakelen. Aangezien ik de enige bewoner van het huis ben kan dat voldoende zijn.

Allemaal leuk en aardig, maar dit topic gaat over domotica.
Ik kan eigenlijk helemaal geen IR-panelen vinden die geschikt zijn voor HomeKit of een ander platform. Dat zou ideaal zijn, in combinatie met de bewegingsmelders die ik al gebruik.
Is er hier iemand die daar meer van weet? Bestaan die dingen gewoon niet? Natuurlijk kan ik aan de gang met slimme schakelaars, maar dan is het aan of uit. Ik hoop dat er oplossingen zijn die regelbaar zijn en met smart spul aan te sturen zijn.
Tips?
  maandag 27 februari 2023 @ 20:11:06 #281
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
  maandag 27 februari 2023 @ 20:13:17 #282
169715 Mano_
Manomanoman..
pi_208170653
quote:
Dat zijn convectie-kachels, die zijn wel te vinden met smarthome-mogelijkheden.
Ik ben op zoek naar infrarood-panelen.
  maandag 27 februari 2023 @ 20:24:00 #283
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_208170896
quote:
80s.gif Op maandag 27 februari 2023 20:13 schreef Mano_ het volgende:

[..]
Dat zijn convectie-kachels, die zijn wel te vinden met smarthome-mogelijkheden.
Ik ben op zoek naar infrarood-panelen.
Ah touche, niet goed genoeg gekeken. Kwam omhoog toen ik googlede op homekit infrared :@ .
pi_208171019
quote:
80s.gif Op maandag 27 februari 2023 19:29 schreef Mano_ het volgende:
Mijn CV-ketel is aan vervanging toe.
Nu ben ik een beetje aan het kijken wat de opties zijn. Mogelijk gaat het plaatsen van een nieuwe ketel 4-5k kosten volgens een installateur, omdat het ding dat ik nu heb zo oud is dat er veel vernieuwd moet worden. Als ik van plan was nog 10 tot 15 jaar in dit huis te blijven wonen zou dat op zich prima zijn, maar dat weet ik nog niet zeker.

Warmtepomp zou kunnen, maar daar komen ook zonnepanelen bij dan en dan wordt het wel een erg duur grapje.

Nu zat ik naar infrarood-panelen te kijken. Voordeel van die dingen is dat ze heel gericht verwarmen en snel kunnen schakelen. Aangezien ik de enige bewoner van het huis ben kan dat voldoende zijn.

Allemaal leuk en aardig, maar dit topic gaat over domotica.
Ik kan eigenlijk helemaal geen IR-panelen vinden die geschikt zijn voor HomeKit of een ander platform. Dat zou ideaal zijn, in combinatie met de bewegingsmelders die ik al gebruik.
Is er hier iemand die daar meer van weet? Bestaan die dingen gewoon niet? Natuurlijk kan ik aan de gang met slimme schakelaars, maar dan is het aan of uit. Ik hoop dat er oplossingen zijn die regelbaar zijn en met smart spul aan te sturen zijn.
Tips?
IR panelen zijn meer bedoeld als gerichte bij-verwarming, niet als hoofdverwarming. Ze verwarmen alleen plaatselijk, de rest van je huis wordt steenkoud. Binnen een paar jaar is het een schimmelfestijn.
pi_208171106
quote:
80s.gif Op maandag 27 februari 2023 19:29 schreef Mano_ het volgende:
Mijn CV-ketel is aan vervanging toe.
Nu ben ik een beetje aan het kijken wat de opties zijn. Mogelijk gaat het plaatsen van een nieuwe ketel 4-5k kosten volgens een installateur, omdat het ding dat ik nu heb zo oud is dat er veel vernieuwd moet worden. Als ik van plan was nog 10 tot 15 jaar in dit huis te blijven wonen zou dat op zich prima zijn, maar dat weet ik nog niet zeker.

Warmtepomp zou kunnen, maar daar komen ook zonnepanelen bij dan en dan wordt het wel een erg duur grapje.

Nu zat ik naar infrarood-panelen te kijken. Voordeel van die dingen is dat ze heel gericht verwarmen en snel kunnen schakelen. Aangezien ik de enige bewoner van het huis ben kan dat voldoende zijn.

Allemaal leuk en aardig, maar dit topic gaat over domotica.
Ik kan eigenlijk helemaal geen IR-panelen vinden die geschikt zijn voor HomeKit of een ander platform. Dat zou ideaal zijn, in combinatie met de bewegingsmelders die ik al gebruik.
Is er hier iemand die daar meer van weet? Bestaan die dingen gewoon niet? Natuurlijk kan ik aan de gang met slimme schakelaars, maar dan is het aan of uit. Ik hoop dat er oplossingen zijn die regelbaar zijn en met smart spul aan te sturen zijn.
Tips?
Sowieso hebben IR panelen ook even tijd nodig voordat ze warmte geven he. Dat je bewegingssensoren noemt suggereert dat je warmte simpelweg aan en uit kunt zetten maar zo werkt het niet.

Lijkt me een doodlopende weg eerlijk gezegd.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  maandag 27 februari 2023 @ 21:02:22 #286
169715 Mano_
Manomanoman..
pi_208171435
Hmm, blijkbaar toch geen levensvatbare optie :D
Jammer, leek me wel wat.
Bedankt!
  vrijdag 3 maart 2023 @ 18:03:53 #287
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_208221494
https://www.tink.nl/hombli-smart-infrared-panel-heater-700w

Hatseflats, @Mano_ maar ze zijn er wel! Lijkt mij dat Hombli wel met dat Applespul kan praten?
  vrijdag 3 maart 2023 @ 18:31:01 #288
169715 Mano_
Manomanoman..
pi_208221855
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2023 18:03 schreef bleiblei het volgende:
https://www.tink.nl/hombli-smart-infrared-panel-heater-700w

Hatseflats, @:Mano_ maar ze zijn er wel! Lijkt mij dat Hombli wel met dat Applespul kan praten?
Oh cool, thanks!
Ik ga als het goed is dit weekend bij iemand kijken die haar hele huis verwarmt met IR-panelen. Ben benieuwd waar daar dan voor nodig is en hoeveel stroom ze daar voor gebruikt.
quote:
Ook kun je via Siri de verwarming spraakgestuurd bedienen, echter is integratie in Apple Home niet mogelijk. Je kunt de verwarming uiteraard ook via de app bedienen.
Geen Homekit dus, maar da's geen dealbreaker.
Ik was toch al van plan eens te gaan stoeien met Home Assistant :)
  Moderator vrijdag 3 maart 2023 @ 18:45:48 #289
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_208222051
quote:
80s.gif Op vrijdag 3 maart 2023 18:31 schreef Mano_ het volgende:

[..]
Oh cool, thanks!
Ik ga als het goed is dit weekend bij iemand kijken die haar hele huis verwarmt met IR-panelen. Ben benieuwd waar daar dan voor nodig is en hoeveel stroom ze daar voor gebruikt.
[..]
Geen Homekit dus, maar da's geen dealbreaker.
Ik was toch al van plan eens te gaan stoeien met Home Assistant :)
Met Home Assistant gaat alles. :P

Hombli is Tuya volgens mij, en ik heb/had 2 van die stekkers, en die zijn ruk. Integratie met HA is ook een beetje bijzonder. Ik gebruik ze niet meer, maar heb die stekkers vervangen door 2 HomeWizard stekkers. Zelfde principe, ook via Wifi net als Hombli, maar véél stabieler.

Edit: waarom die HomeWizard stekkers? Omdat die tot 3680 Watt gaan, wat prima is voor de magnetron en de oven in huis.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_208799225
Ik heb thuis 2 schakelaars op 1 contactdoos. Nu heb ik even zitten zoeken, maar als ik het goed zie is hier geen enkele Shelly geschikt voor. Klopt dit? En is hier wel wart voor te vinden?

Edit: toch wel, volgens mij moet ik dan deze hebben/

[ Bericht 35% gewijzigd door dimmak op 17-04-2023 10:45:30 ]
Uitvinder van de biersmiley.
  Moderator maandag 17 april 2023 @ 11:11:25 #291
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_208799755
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2023 10:06 schreef dimmak het volgende:
Ik heb thuis 2 schakelaars op 1 contactdoos. Nu heb ik even zitten zoeken, maar als ik het goed zie is hier geen enkele Shelly geschikt voor. Klopt dit? En is hier wel wart voor te vinden?

Edit: toch wel, volgens mij moet ik dan deze hebben/
Geen ervaring met Shelly.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_208849778
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2023 11:11 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Geen ervaring met Shelly.
Gebruik je wel smart switches? Zo ja welke?
Uitvinder van de biersmiley.
  Moderator vrijdag 21 april 2023 @ 11:17:10 #293
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_208849841
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:11 schreef dimmak het volgende:

[..]
Gebruik je wel smart switches? Zo ja welke?
Nee, ik gebruik de remotes van Hue.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 27 april 2023 @ 16:29:48 #294
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_208923018
Weet iemand of er ook slimme lampjes op batterij te verkrijgen zijn ? T moet wat kleins zijn. Ik heb een masker aangeschaft en die wil ik op de wc hangen en koppelen aan mn sensor die aan de zigbee hangt zodat zowel de wc verlichting als t masker aan gaan.... Ik kan alleen geen slimme verlichting op batterij vinden...
Wakadoodle!
pi_208923641
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2023 16:29 schreef IkEetSlakken het volgende:
Weet iemand of er ook slimme lampjes op batterij te verkrijgen zijn ? T moet wat kleins zijn. Ik heb een masker aangeschaft en die wil ik op de wc hangen en koppelen aan mn sensor die aan de zigbee hangt zodat zowel de wc verlichting als t masker aan gaan.... Ik kan alleen geen slimme verlichting op batterij vinden...
Ik heb daar aardig wat research naar gedaan maar ik kom erop uit dat luisteren naar draadloos signaal zodanig veel stroom kost, dat een dergelijke draadloze oplossing eigenlijk geen optie is.

Eventueel met een infrarood aansturing is zoiets nog wel te realiseren maar dan zul je zelf aan de slag moeten met een soldeerbout en iets als een ATtiny chipje.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  donderdag 27 april 2023 @ 21:57:25 #296
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_208927021
quote:
1s.gif Op donderdag 27 april 2023 17:41 schreef BlackLining het volgende:

[..]
Ik heb daar aardig wat research naar gedaan maar ik kom erop uit dat luisteren naar draadloos signaal zodanig veel stroom kost, dat een dergelijke draadloze oplossing eigenlijk geen optie is.

Eventueel met een infrarood aansturing is zoiets nog wel te realiseren maar dan zul je zelf aan de slag moeten met een soldeerbout en iets als een ATtiny chipje.
Dank je voor je antwoord! Ik kon het zo ook niet vinden. Dan maar gewoon mooi als kunst aan de wand. Had me leuk geleken alles er licht uit de ogen en mond was gekomen zodra je de wc binnen zou gaan, maar het zij zo
Wakadoodle!
pi_208929509
Ieder z'n ding zullen we maar zeggen :D
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  Moderator vrijdag 28 april 2023 @ 11:05:58 #298
403652 crew  ChevyCaprice
F1-watcher
pi_208930290
👹🤣
Gerieflijke groeten,
ChevyCaprice
Moderator DIG
Russell-supporter (LET'S GO GEORGE!)
pi_208943651
Zojuist Home Assistant geïnstalleerd. Lampen zitten er in, tenminste die van Wiz, de rest komt nog wel eens.

Echter probeer ik mijn Youless (P1) energiemeter toe te voegen. Daar moet ik echter verplicht een host bij invullen. Als ik dan op submit druk krijg ik na een paar seconden: Unkown error occured.

Hoor ik bij host iets willekeurigs in te vullen of moet dat een specifiek iets zijn en zo ja, wat dan?

Oeps, gewoon het ip adres dus. Ben iets te geïmponeerd door allerlei nieuwe termen.

[ Bericht 9% gewijzigd door qajariaq op 29-04-2023 15:51:01 ]
  woensdag 3 mei 2023 @ 23:06:10 #300
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_208996728
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 april 2023 09:20 schreef BlackLining het volgende:
Ieder z'n ding zullen we maar zeggen :D
Heb t uiteindelijk opgelost middels een powerbank :7 Nu nog even zien hoe lang de ledstrip op een powerbank mee gaat.
Wakadoodle!
  Moderator vrijdag 14 juli 2023 @ 21:09:40 #301
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_209896532
En dicht.
Breitling - Instruments for Professionals
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')