quote:
Op vrijdag 12 februari 2021 15:24 schreef Drekkoning het volgende:[..]
Ik ga dit later nog even rustig bekijken, maar voor mijn gevoel is dat wel iets anders dan vrijblijvend producten apart leggen bij de winkel zelf.
Wat ik tot dusverre heb gevonden:
quote:
BW7 Artikel 5 lid 1
In deze titel wordt verstaan onder consumentenkoop: de koop met betrekking tot een roerende zaak die wordt gesloten door een verkoper die handelt in het kader van zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit en een koper, natuurlijk persoon, die handelt voor doeleinden buiten zijn bedrijfs- of beroepsactiviteit.
Waarbij koop is gedefinieerd als:
quote:
BW7 Artikel 1
Koop is de overeenkomst waarbij de een zich verbindt een zaak te geven en de ander om daarvoor een prijs in geld te betalen.
Zoals ik dit lees is er in het geval van de action nog geen verbintenis aangegaan. De verkoper hoeft nog niks te leveren en de koper niks te betalen. Het gaat puur om het reserveren van een of meerdere producten.
Als we dan naar de definitie van koop op afstand kijken:
quote:
BW6 Artikel 230g lid 1e
overeenkomst op afstand: de overeenkomst die tussen de handelaar en de consument wordt gesloten in het kader van een georganiseerd systeem voor verkoop of dienstverlening op afstand zonder gelijktijdige persoonlijke aanwezigheid van handelaar en consument en waarbij, tot en met het moment van het sluiten van de overeenkomst, uitsluitend gebruik wordt gemaakt van een of meer middelen voor communicatie op afstand;
Dan is dat geen koop op afstand. De overeenkomst wordt gesloten in persoonlijke aanwezigheid van de handelaar.
quote:
Dit is dan wel koop op afstand, want daar is geen sprake van "gelijktijdige persoonlijke aanwezigheid van handelaar en consument."