abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator woensdag 3 februari 2021 @ 13:54:21 #1
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197797067



Hola a todos! Welkom in dit topic over de Ronde van Spanje die met een beetje mazzel ook in het jaar 2021 verreden gaat worden. We kunnen ons waarschijnlijk allemaal nog de editie van 2020 herinneren, die wegens een of ander virusje een paar maanden later dan gepland werd afgewerkt. Tussen 20 oktober en 8 november reden we van Irun naar Madrid, tussen de vallende bladeren door. Die Vuelta kende slechts 18 etappes, omdat de Nederlandse start werd geschrapt. De zege ging voor het tweede jaar op rij naar Primoz Roglic, die op het eindpodium in een leeg Madrid geflankeerd werd door Richard Carapaz en Hugh Carthy.



Dit jaar hopen we natuurlijk op 21 etappes, zoals het hoort. Hoe het parcours er precies uit gaat zien is nog onbekend, de geruchtenmolen komt ook maar moeizaam op gang. Dankzij de onzekerheid die corona met zich meebrengt is het toch anders toeleven naar de meeste koersen. Alleen de Tour doet alsof er niets aan de hand is, alle andere koersen merken er genoeg van. Vandaar het parcours pas volgende week onthuld zal worden, 11 februari om precies te zijn. We weten alleen zeker dat de Vuelta zal beginnen in de kathedraal van Burgos. Op 14 augustus, als we een beetje mazzel hebben.



quote:
On Thursday February 11th at 12:00, Unipublic will be presenting the route of La Vuelta 21. The Fórum Evolución Burgos – Palacios de Congresos y Auditorio (Paseo Sierra de Atapuerca, 09002, Burgos) will be hosting the ceremony in which the details of the 76th edition of La Vuelta will be revealed.

In a live streamed gala that will be broadcasted on Teledeporte, the organization will be unveiling the host cities of the 21 stages of the 2021 edition, starting on August 14th in the city of Burgos, as one of the main events organized to celebrate the 800th anniversary of the Burgos Cathedral.


De eerste etappe zal een individuele tijdrit zijn in de straten van Burgos. De start is echt in de kathedraal, geen grappen. Eigenlijk hadden de renners vorig jaar door een kerk in Breda moeten fietsen, maar nu met een jaar vertraging ziet deze gimmick op een andere plaats het levenslicht. De kathedraal is werelderfgoed sinds 1984 en bestaat ondertussen dus 800 jaar. Na de korte tijdrit finishen we ook weer in de buurt van La Santa Iglesia Catedral Basílica Metropolitana de Santa María, zoals de kathedraal voluit heet. Na deze individuele tijdrit blijven we nog twee dagen in Burgos. Vervolgens gaan we een groot deel van Spanje verkennen. Het wordt dit jaar geen ronde van Noord-Spanje, we gaan uiteindelijk zelfs helemaal in het zuiden uitkomen. Via regio's als Castilië-La Mancha, Valencia en Murcia trekken we naar Andalusië. We komen vervolgens zelfs uit in Extremadura, waarna we via Castilië en Leon richting het noorden trekken. Daar gaan we van Cantabrië via Asturië naar Galicië, alwaar de ronde zal eindigen bij de volgende heilige plek, Santiago de Compostela.



Het parcours


De etappes

Etappe 1: Burgos - Burgos (ITT) 14 augustus


Etappe 2: Caleruega - Gamonal (Burgos) 15 augustus


Etappe 3: Santo Domingo de Silos - Picón Blanco 16 augustus


Etappe 4: El Burgo de Osma - Molina de Aragón 17 augustus


Etappe 5: Tarancón - Albacete 18 augustus


Etappe 6: Requena - Alto de la Montaña de Cullera 19 augustus


Etappe 7: Gandía - Balcón de Alicante 20 augustus


Etappe 8: Santa Pola - La Manga del Mar Menor 21 augustus


Etappe 9: Puerto-Lumbreras - Alto de Velefique 22 augustus


- rustdag -

Etappe 10: Roquetas de Mar - Rincón de la Victoria 24 augustus


Etappe 11: Antequera - Valdepeñas de Jaén 25 augustus


Etappe 12: Jaén - Córdoba 26 augustus


Etappe 13: Belmez - Villanueva de la Serena 27 augustus


Etappe 14: Don Benito - Pico Villuercas 28 augustus


Etappe 15: Navalmoral de la Mata - El Barraco 29 augustus


- rustdag -

Etappe 16: Laredo - Santa Cruz de Bezana 31 augustus


Etappe 17: Unquera - Lagos de Covandonga 1 september


Etappe 18: Salas - Alto de Gamoniteiro 2 september



Etappe 19: Tapia - Monforte de Lemos 3 september


Etappe 20: Sanxenxo - Mos 4 september


Etappe 21: Padrón - Santiago de Compostela (ITT) 5 september



Nutteloze statistiekjes:


Deelnemende ploegen:


Voorlopige deelnemerslijst:
https://www.procyclingsta(...)na/2021/gc/startlist

[ Bericht 23% gewijzigd door Rellende_Rotscholier op 16-02-2021 15:37:02 ]
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator woensdag 3 februari 2021 @ 13:55:03 #2
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197797081
Goed, we gaan de geruchten eens doornemen. De start is geen gerucht, er gaat een tijdrit verreden worden in en rond Burgos. De precieze lengte en het parcours zijn nog wel onbekend, maar lang zal het vermoedelijk niet zijn. Daarna gaan we van start in Burgos om te finishen in Santo Domingo de Silos, een dorpje met een kicken klooster. Is ook wel eens de revue gepasseerd in de Ronde van Burgos. Naar wij aannemen een vrij makkelijke rit. Dat mag, want de derde rit zal een stuk minder makkelijk zijn. Na een vermoedelijke start in Caleruega trekken we richting de Picón Blanco, een berg die gaat debuteren in de Vuelta. Geen debuut in het wielrennen, want de afgelopen jaren zat deze berg steevast in de Ronde van Burgos. Winnaars: Landa, Superman Lopez, Sosa en Evenepoel. Niet slecht. Deze eerste drie ritten stonden eigenlijk eind 2019 al vast, voordat we überhaupt gehoord hadden van corona.



Wat we naderhand gaan doen is eigenlijk niet echt duidelijk. Mede dankzij corona, gok ik zomaar. Het lijkt er wel op dat Unipublic het zuiden van Spanje weer eens met een bezoekje wil vereren. Dit gaan we evenwel niet doen via een omweg langs Aragón en Catalonië, die twee regio's worden naar het schijnt sowieso overgeslagen. Verder maken alle andere regio's kans om deel uit te maken van het parcours. Er zijn geruchten dat we de regio rond Malaga gaan bezoeken, dan moeten we dus op een bepaalde manier helemaal in het zuiden zien te geraken. Ergens onderweg zouden we passeren in Valencia, waar vermoedelijk de klim naar Bernia op het programma staat. Deze klim kennen we van de Ronde van Valencia, alwaar Tadej Pogacar vorig jaar de rest zijn hielen liet zien. Weer een klim die gaat debuteren in de Vuelta, maar die we dus wel kennen van een andere koers. In totaal krijgen we volgens AS te maken met acht aankomsten bergop, waarvan er zes debuteren in de Vuelta en vier in het wielrennen als geheel. Daarnaast komt er nog een aankomst op een muurtje, in totaal negen aankomsten bergop als je het op die manier bekijkt. Maar goed, Bernia zou dus een van die beklimmingen moeten zijn. Vijf kilometer aan 12%, de Vuelta hè.



Voor we naar Bernia gaan zouden we eerst passeren in de provincie Soria, om precies te zijn. De informatie begint langzaam binnen te druppen, ineens staat er dan in een lokaal krantenartikeltje dat we op 18 augustus van start zouden gaan in El Burgo de Osma. Een stadje met kathedraal en stadsmuren, kicken. Over de aankomst is evenwel niets geweten, voorlopig. Maar goed, van Burgos gaan we dus via Soria verder richting het zuiden. Het ligt in de lijn der verwachting dat we hierbij gaan passeren in Castilla la Mancha, een ietwat vergeten regio. Van die regio naar Valencia, om vervolgens een ritje mee te pikken in Murcia. Zoiets, dat zou zomaar kunnen. Speciaal voor Valverde en co. Hierna trekken we Andalusië binnen, normaal gesproken. In de regio rond Malaga zou er een nieuwe onbekende aankomst bergop op de renners wachten. Hoewel dit voor de helft waar is. In de Vuelta van 2013 werd de klim naar Peñas Blancas bedwongen, waar Leopold König als een duveltje uit een doosje zijn neus aan het venster stak. Dit jaar zouden we naar Los Reales gaan, dat is dezelfde klim als die naar Peñas Blancas, maar dan nog eens zes kilometer langer. Klinkt goed, voorlopig wel een gerucht dat verre van bevestigd is.



Iets meer dan een week voor de presentatie en we moeten het met louter geruchten doen. Erg vervelend, eigenlijk. Vooral ook vervelend dat ik nog geen enkel gerucht heb gelezen over het Baskenland. Een jaar zonder Baskisch genot, huilen met de pet op. Maar, wat dan wel? Volgens een lokale Cantabrische krant zouden we in ieder geval één volledige etappe moeten hebben in Cantabrië, terwijl er ook nog een rit van start zou gaan in Unquera. We houden het voorlopig op een rit van Laredo naar Soto de la Marina. Vermoedelijk aan het begin van de derde week. Daarna vertrekken we dus in Unquera, de kans is groot dat we daarna aan gaan komen op de onvermijdelijke Lagos de Covadonga. Uiteraard trekken we ook dit jaar weer naar Asturië, vaste prik. De afgelopen twee jaar ontbrak Lagos de Covadonga, godzijdank. Helaas kan de organisatie niet te lang zonder deze veel te vaak gebruikte berg, om de berg een bepaalde status te geven moet ie om de zoveel tijd weer terugkeren. Eens in de drie jaar is beter dan om het jaar, maar een keer in de tien jaar vind ik ondertussen ook wel prima. Enfin, Lagos de Covadonga dus. Gaap.

Gelukkig is er ook beter nieuws. Heel goed nieuws zelfs. Uitstekend nieuws. Weergaloos nieuws. Ik ben zo blij als een hond met zeven lullen. De aanhouder wint.
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 20:41 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Als je ooit in Oviedo bent moet je eigenlijk meteen naar het zuiden, richting Pola de Lena. Dat is een beetje het belangrijkste knooppunt van Spanje, als je het over het klimwerk hebt. Vanuit Pola de Lena kun je bijvoorbeeld beginnen aan de Angliru, om maar eens wat te noemen. Of aan de Alto de Gamoniteiro, een klim die nog ontdekt moet worden door de organisatie van de ronde, maar in principe niet eens veel onder hoeft te doen voor de Angliru.
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 15:44 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Bordje met Alto de Gamoniteiro. _O_ Zag je dat, Javier Guillen?
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2016 15:09 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Saai.

Eerst de Gamoniteiro, dan pas mag de Angliru weer een keer.
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 03:22 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Niet ver na de top passeren we overigens de weg die ons ook zou kunnen brengen naar de Alto de Gamoniteiro. Volgens mij kom ik zo ongeveer ieder jaar terug op dit punt, maar het blijft dan ook nog steeds onbegrijpelijk dat men dit schot voor open doel laat liggen. We rijden nu naar beneden, richting Pola de Lena. Als je vanuit deze stad weer omhoog zou rijden naar de top van de Cobertoria, maar dan vlak voor die top afslaat en deze weg pakt richting de Gamoniteiro heb je een klim van een kilometer of 15 aan 9,5%. Klinkt als iets voor de Vuelta, maar tot op heden is het er niet van gekomen.
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 03:03 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Enfin, Lagos de Covadonga kan dus wel leuk zijn. Het kan. Maar er zijn heel veel andere beklimmingen in Spanje die ook leuk kunnen zijn. Waar blijft de Alto de Gamoniteiro bijvoorbeeld? Ik wil eerst die klim zien en dan pas wens ik deze klim weer eens te zien. Met je kutcovadonga.
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 03:25 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Niet ver na de top passeren we overigens de weg die ons ook zou kunnen brengen naar de Alto de Gamoniteiro. Daar kom ik altijd op terug en ook nu weer. Het schijnt nogal ingewikkeld te zijn om daar een aankomst te organiseren, maar als ik zie op wat voor plaatsen ze de afgelopen dagen allemaal zijn aangekomen zou het daar toch ook eens een keer moeten lukken. Ik zal niet rusten voor de Gamoniteiro een keer in het parcours opgenomen wordt.
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 04:04 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Na 95 kilometer komen we boven op deze klim van de eerste categorie, in de wetenschap dat het nog erger had kunnen zijn. Je kan van de Cobertoria doorsteken naar de Gamoniteiro, een klim die stelselmatig wordt genegeerd door de organisatie. Ook dit jaar weer geen Gamoniteiro, bedrog. Ooit gaat het lukken, tot die tijd zal ik het moeten blijven vermelden.
twitter

https://www.rtpa.es/notic(...)1a_111612278752.html
https://www.marca.com/cic(...)2601d792f8b4625.html

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA *O*

Ein-de-lijk wordt de Gamoniteiro beklommen. Al een jaar of 30 roept men in Spanje om deze beul van een berg. Voor men had gehoord van de Angliru was de Gamoniteiro al bekend, maar de organisatie heeft het nooit aangedurfd. Weinig ruimte op de top, smalle weg, allemaal van dat soort smoesjes. Hoewel het technisch gezien wel klopt, er is inderdaad bijzonder weinig ruimte op de top. Maar uiteindelijk is er altijd een weg waar er ook een wil is. Die wil ontbrak, maar is nu gevonden. Perico heeft de berg al beklommen, samen met Madrazo. Daardoor weten we meteen twee dingen. Ten eerste dat de Gamoniteiro in de Vuelta zit en ten tweede dat Burgos van de partij gaat zijn.

Goed, de Gamoniteiro, waarom wil ik die klim eigenlijk zo graag zien? Nou, oordeel zelf:



Zoals vermeld is de klim in de eerste kilometers gelijk aan de Cobertoria, een klim die we dan weer praktisch ieder jaar in de Vuelta zien. In de buurt van de top van de Cobertoria kun je afslaan om vervolgens nog een kilometer of zes aan 10% te klimmen, vooral de laatste kilometer aan 13% is de moeite waard. Je komt uit bij een paar zendmasten, waar je je kont niet kunt keren. Hoewel je vanzelf weer naar beneden rol dankzij die 13%, dat scheelt dan weer. De klim ligt praktisch aan de overkant van de Angliru, hoewel ze uiteindelijk toch nog wel behoorlijk verschillen. Alleen al voor de variatie is het een uitstekend idee om de Gamoniteiro aan het repertoire toe te voegen. Het gaat een topshow worden, dat geef ik je op een briefje. Er is eventueel ook nog een alternatieve manier om de berg te beklimmen, ik geef het voor de zekerheid maar even mee.




Ik ben hier ontzettend blij mee. Welke kant we ook bedwingen, het is fantastisch dat de Gamoniteiro eindelijk aan bod komt. Er is één klein nadeel, maar dat ligt niet aan de Gamoniteiro zelf. Nee, dat nadeel komt een dag eerder. Die rit naar Lagos de Covadonga gaat dus gewoon kut worden, hè. Ik acht het vrij waarschijnlijk dat de renners zich op Lagos gaan sparen, met de Gamoniteiro in het achterhoofd. Niet heel slim, parcoursbouwtechnisch gezien. Lagos de Covadonga wordt weer ouderwets een prooi voor de vluchters, dat maakt de klim extra vervelend. Maar goed, daarna komt een dag later dus een fantastische ontlading. Ik zit te popelen, nu al. Volgens de lokale Asturische televisiezender zou de start van de rit naar de Gamoniteiro plaatsvinden in Salas. Na de loodzware klim gaan we de volgende dag speciaal voor Slobeend verder in Tapia de Casariego. Vervolgens verlaten we Asturië, waarna we de Vuelta hoogstwaarschijnlijk gaan afsluiten in Galicië. Afsluiten in Galicië, wat zeg je? Ja, afsluiten in Galicië. Waarom? Omdat het een heilig jaar is in Galicië. Een Año Xacobeo!

quote:
De Galicische (Noord Spaanse) benaming voor Jacobus de Meerdere. Het verhaal gaat dat Jacobus de Meerdere begraven ligt in Santiago de Compostella. Voor mensen al eeuwen lang een reden om de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella te aanvaarden. Het gemeenschappelijke tijdens deze tocht is de verandering; zo’n tocht doet men omdat er een verandering geweest is, men er middenin zit of op weg gaat naar de verandering.
quote:
In 2021 viert men in Santiago de Compostela een Heilig jaar of ‘año Xacobeo’. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2010 en de volgende keer zal in 2027 zijn. Een jaar wordt als Heilig gezien als de feestdag waarop Sint Jacob of Jakobus de Meerdere wordt geëerd op een zondag valt. Die feestdag is in 2021 zondag 25 juli en dus viert men in Galicië en Santiago de Compostela het ‘Año Xacobeo’.

Een Heilig jaar zorgt altijd voor tienduizenden bezoekers in Santiago de Compostela zoals in de editie 2010 meer dan 278.000 pelgrims die de tocht maakten naar de Kathedraal van Santiago de Compostela.

Maar vanwege de pandemie zal het ‘Año Xacobeo’ dit jaar plaatsvinden in twee jaren, te weten 2021 en 2022 om de pelgrims de kans te geven om toch de tocht te kunnen maken naar Santiago de Compostela.

In Santiago de Compostela viert men een Heilig Jaar (Año Jacobeo of Año Xacobeo) telkens als 25 juli op een zondag valt. 25 juli is namelijk de naamdag van Sint Jacob, zijn sterfdag en geboorte in de hemel worden dan herdacht. Het eerste Heilige Jaar werd gevierd in 1126.

Het ritme waarmee de heilige jaren in Santiago elkaar opvolgen is: zes, vijf, zes, elf enzovoort (1993, 1999 (6), 2004 (5), 2010 (6) en 2021 (11)). De laatste keer dat er een Heilig jaar werd gevierd was dus in 2010 en dan nu elf jaar later in 2021.
In 2014 was er ook een soort van Año Xacobeo, de Vuelta eindigde toen met een tijdrit in Santiago de Compostela. De verwachting is dat we dit jaar hetzelfde gaan meemaken, de Vuelta eindigt ook nu naar alle waarschijnlijkheid met een tijdrit in Santiago de Compostela. Houden we nog drie tussenliggende etappes over. Daar is niet gek veel over bekend, al zijn er wel geruchten dat we sowieso nog een aankomst bergop krijgen in Galicië. Waarschijnlijk een aankomst bergop die we nog niet eerder hebben gezien. Het terrein in Galicië is verder vrij ruig, dus als de parcoursbouwers een beetje zin hebben kunnen we nog een aantal heuvelachtige etappes voorgeschoteld krijgen. En dus alvast minstens twee tijdritten, al zullen die in het begin en aan het eind vermoedelijk niet heel lang zijn. Ergens tussendoor een lange tijdrit zou mooi zijn, daar hoor je ook wel geluiden over.

Hebben we eigenlijk vooral een groot gat in de tweede week zitten. De enige zekerheid is dat we Extremadura gaan vereren met een bezoekje. De armste en leegste regio van Spanje. Vorig jaar reden we er kort een paar kilometer doorheen, nu worden de arme mensen in Extremadura die het extreem zwaar hebben dan toch vereerd met een volledige rit. Een aankomst bergop, zelfs. We gaan naar Villuercas, als de geruchten enigszins serieus genomen mogen worden. Vanuit Guadelupe een kilometer of 16 klimmen, klinkt helemaal niet verkeerd. Een onbekende berg voor de Vuelta. Zat ooit wel in de Ronde van Extremadura, maar daar heeft niemand ooit van gehoord natuurlijk.



Dit lijken me voorlopig wel even genoeg geruchten. Er is nog veel onbevestigd. Gredos, die naam hoor je af en toe vallen. Houden we in de gaten, maar kunnen we voorlopig weinig mee. Over iets meer dan een week weten we meer. Volgens AS krijgen we in ieder geval een eerste week met meer vlakke ritten, hoewel je dus tijdens die eerste week sowieso de Picón Blanco moet beklimmen. De laatste week zou dan weer pittig moeten zijn. Dat klopt wel, met in ieder geval Lagos de Covadonga, de Gamoniteiro en vermoedelijk ook nog een aankomst bergop in Galicië. Een gebalanceerde route, vinden ze. Dat valt te betwisten, als het zwaartepunt richting de derde week verschuift. Maar goed, tot zover over het parcours voorlopig.

We kunnen het maar beter ook meteen over de deelnemende ploegen hebben. Uiteraard de 19 WT-ploegen, dat is evident. Als winnaar van de Europe Tour mag Alpecin-Fenix deelnemen aan de Vuelta, als ze willen. Het schijnt dat dit het geval is, dus kennen we eigenlijk al 20 ploegen. Daardoor blijven er slechts twee plaatsen over voor de Spaanse procontinentale ploegen, tenzij de UCI besluit dat er een extra ploeg mag deelnemen. Er schijnt een soort van lobby te zijn om dat voor elkaar te krijgen, maar we gaan voorlopig toch maar even uit van 22 ploegen. Javier Guillen heeft aangegeven dat hij gaat roteren. Er zijn inmiddels vier Spaanse procontinentale ploegen, ooit moest hij het doen met alleen Caja Rural en nu is er juist weer teveel keuze. Caja Rural is er al bijna tien jaar bij, maar lijkt nu buiten de boot te vallen. Het eerste slachtoffer van de rotatie. Daar is al op voorgesorteerd. Met Cristian Rodriguez en Gonzalo Serrano zijn twee relatief grote namen vertrokken, terwijl ze met Jokin Murguialday, Josu Etxeberria en Jon Barrenetxea drie piepjonge talenten hebben gehaald. Een overbruggingsjaar, daar heeft het alle schijn van. Mogen ook al niet meedoen in Catalonië, het wordt via de kleinere wedstrijden toewerken naar de Vuelta van 2022.

De andere Spaanse procontinentale ploeg die vorig jaar aanwezig was in de Vuelta luistert naar de naam Burgos. Waar gaan we van start? Ja, in Burgos. Die ploeg gaat sowieso aanwezig zijn. De provincie Burgos sponsort de start en is ook een van de sponsoren van de ploeg. Dit is al lang in kannen en kruiken, we gaan weer mogen genieten van de werken van Bol en Madrazo. De mus was niet voor niets op pad met Pedro Delgado op de Gamoniteiro. Burgos is van de partij, of we dat nu willen of niet. Ze gaan weer niets toevoegen, maar het wielrennen staat altijd bol van dit soort alternatieve belangen. Haha, bol, snap je 'm. Enfin, we mogen aannemen dat Burgos in 2022 zal ontbreken, toch nog iets om naar uit te kijken. Een ploeg die er in 2022 wél bij zal zijn is vermoedelijk Kern Pharma. Deze ploeg is in 2021 voor het eerst procontinentaal, na een jaartje op continentaal niveau. Gestaag gaan de mannen van Oroz groeien naar het gewenste niveau. In principe verwacht ik dat Kern Pharma in 2021 al de beste Spaanse procontinentale ploeg gaat zijn, maar wegens het gebrek aan status en een kortere aanwezigheid op dit niveau zullen ze waarschijnlijk een jaartje op hun beurt moeten wachten. Niet eerlijk, maar wel hoe het werkt. In 2022 gaan we maximaal genieten van de werken van Kiko Galvan, Roger Adria, Raul Garcia, Urko Berrade en noem ze allemaal maar op.

In 2021 zullen we dan weer mogen genieten van de werken van Mikel Bizkarra, Juan José Lobato, Antonio Angulo, Luis Angel Mate en nog een aantal nobuddies van Euskaltel-Euskadi. Volgens alle geruchten gaat Euskaltel dit jaar aanwezig zijn in de Vuelta, nadat ze vorig jaar ontbraken. Absoluut nergens op gebaseerd, behalve dan op de naam Euskaltel-Euskadi. Qua prestaties wordt het vermoedelijk weer een enorm pover jaar, maar de rotatiemethode van Guillen is Euskaltel-Euskadi gunstig gezind. We zitten er niet op te wachten en kijken er ook niet naar uit. Als ik een ranglijst zou moeten maken van de Spaanse ploegen kom ik op het volgende uit:
1. Kern Pharma
2. Caja Rural
3. Euskaltel-Euskadi
4. Burgos

En wie krijgen de wildcards naar alle waarschijnlijk? De laatste twee, maar natuurlijk. Ze willen ons beflikkeren, het is allemaal bedrog. Steek die rotatie lekker in je reet, Guillen. En UCI, steek die 19 WT-ploegen en die vaste wildcard voor de winnaar van de Europe Tour ook mooi in je reet. Allemaal onzin. Voegt werkelijk niets toe aan de koers. De Spaanse ploegen kunnen er over het algemeen ook geen reet van, maar voor die ploegen is het wel het hoogtepunt van het jaar. De 19e WT-ploeg komt met een kansloos samenraapsel van helemaal niets. Denk dat we Qhubeka-Assos nu wel als die ploeg mogen beschouwen, met wat voor een dramatisch team zullen die onbenullen wel niet afreizen naar de Vuelta? Waanzin. Bij Alpecin-Fenix zal de focus ook vooral op de Giro en de Tour liggen. Dat wordt geen hoogstaande selectie. Jammer ende zonde.

Een voorlopige startlijst slaat eigenlijk helemaal nergens op, vooral omdat er maar weinig ploegen daadwerkelijk met een plan toewerken naar de Vuelta. Maar toch, we delen de werken van Steef.

Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 4 februari 2021 @ 19:39:57 #3
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197819601
https://as.com/ciclismo/2(...)12434757_143389.html

Slecht nieuws jongens, geen Baskische etappes. :'( Dat viel te verwachten, zoals ik eerder schreef. Er waren ook totaal geen geruchten, normaal gesproken had een van de lokale krantjes anders wel iets weten te melden. Enorm jammer, vorig jaar erg genoten van de Baskische etappes. De rit naar Lekunberri bijvoorbeeld, niks mis mee. Of de dubbele passage op de Orduña, dat was genieten. Helaas kan het niet ieder jaar feest zijn. Het is blijkbaar wel de bedoeling dat we in 2022 het Baskenland weer bezoeken, een schrale troost.

In het artikel wordt wel een andere naam genoemd. Er zou een rit moeten aankomen in de provincie Guadalajara. Die naam zou bekend moeten zijn, het toneel van de epische waaierrit in de Vuelta van 2019. Een aankomst in die omgeving biedt dus kansen op waaierspektakel. Kan leuk worden, met een beetje mazzel.

https://www.elprogreso.es(...)041145121484245.html

Richting het eind van de Vuelta komen we uit in Galicië. Daar lijkt in ieder geval een etappe aan te komen in Lugo, een stad die vorig jaar ook al in de Vuelta zat. Toen vertrok er een rit uit die stad, nu zou er dus juist een rit aan moeten komen. Smeuïge roddel: ze waren in Lugo nogal verbolgen na vorig jaar, geld betaald voor het vertrek van een etappe, maar vervolgens kwam de stad geen seconde in beeld. Daarom keren we nu terug voor een aankomst, zodat de stad zeker in beeld komt. Goedmakertje van de organisatie, dus. De laatste keer dat er een rit eindigde in Lugo brak Steven Kruijswijk zijn sleutelbeen dankzij een paaltje, WE hebben er dus slechte herinneringen aan. Een andere naam die valt in dit artikel is die van Os Ancares, in deze bergketen zou mogelijk een rit aankomen. De Ancares dus, kennen we van de Vuelta van 2014 bijvoorbeeld, toen Contador fietsles gaf. We blijven waarschijnlijk vier dagen in Galicië. Met een aankomst in Lugo, een aankomst boven op de Ancares en een afsluitende tijdrit in Santiago de Compostela houden we één rit over. Waarschijnlijk door de Ribeira Sacra, volgens deze krant. De Ribeira Sacra kennen we ondertussen ook allemaal wel, zit er voor mijn gevoel ieder jaar in tegenwoordig. Riviertje, steile hellingen met veel wijnranken, heuvelachtig. Dat werk dus. Hoewel de krant zich eigenlijk nog een beetje op de vlakte houdt. 'Het is een optie.' Ja, alles is een optie. De Ancares is dus ook slechts een optie, we kunnen ook zomaar wat anders gaan doen. Alleen Lugo lijkt een zekerheidje, dus we schieten met dit stukje tekst weer weinig op. Graag gedaan.

Tot slot goed nieuws voor een van de Spaanse ploegen. In alle grote rondes dit jaar is één extra ploeg welkom. Zoals ik eerder uiteen heb gezet ligt het voor de hand dat Burgos en Euskaltel uitgenodigd worden. Caja Rural en Kern Pharma zouden dan ontbreken. Eén van die twee zou nu toch kunnen deelnemen. Maar welke van de twee? Geen idee, eigenlijk. Caja Rural lijkt de meest waarschijnlijke optie. Toch het langste aanwezig, de afgelopen negen jaar steevast de Vuelta gereden. Ze zouden nu ontbreken vanwege het roteren, maar dit verandert de zaak. Hun Vuelta van vorig jaar was wel enorm pover en de selectie is dit jaar in ieder geval op papier een stukje minder. Ik heb eigenlijk meer vertrouwen in Kern Pharma, maar ik weet niet of dat vertrouwen gedeeld gaat worden door de organisatie. Het is een buitengewoon jonge ploeg, met op Sanz na eigenlijk alleen maar jonge en onervaren renners. Wellicht dat ze nog niet rijp worden geacht. Terwijl ik ze nu wel al graag zou willen zien. Ach, Caja Rural is ook niet erg, de helft van die ploeg is ondertussen Baskisch dus vlaggetjestechnisch gezien is dat geen slechte optie. Al heeft Kern Pharma ook een aantal Basken, maar goed, de onbekendheid onder het grote publiek zal ze dit jaar nekken gok ik.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_197822816
Goed topic
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  donderdag 4 februari 2021 @ 22:10:06 #5
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_197822832
Ik heb nu al enorm veel zin in die monsterberg en ik voel me vereerd dat ik jarenlang voorbeschouwingen heb kunnen lezen waar al gewag werd gemaakt van deze, voordat die lui van de ASO het door hadden.
  donderdag 4 februari 2021 @ 22:22:57 #6
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_197823118
Zin in!
pi_197823931
Mooi dat je jarenlange lobby resultaat heeft :)
  Moderator woensdag 10 februari 2021 @ 17:10:46 #8
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197928420
Morgen is de grote dag!

twitter


Om 12:30 moeten we dus zorgen dat we in de starthouding zitten. Angel Madrazo gaat dan een geheimpje onthullen. Wij weten ondertussen dat dit over de Gamoniteiro gaat, want wij hebben ons huiswerk gedaan.

In de afgelopen dagen zijn er weer heel wat geruchten ontstaan. Oude geruchten zijn ook ontkracht, zo zal er bijvoorbeeld geen sprake zijn van een beklimming van de Ancares. Wat dan wel? We zetten het even op een rijtje.

Eigenlijk is ondertussen vooral de laatste week bijna helemaal bekend. In de eerste twee weken zitten nog steeds wat gaten, eigenlijk best knap dat er een dag voor de presentatie nog vraagtekens zijn.

Etappe 1: Burgos - Burgos (ITT)
Start in Burgos dus, in de kathedraal. Korte tijdrit, een opwarmertje.
Etappe 2: Burgos - Santo Domingo de Silos
Een redelijk vlakke rit. Hooguit wat heuvelachtig. Waarschijnlijk. Komen we vanzelf achter.
Etappe 3: Caleruega - Picón Blanco
De eerste aankomst bergop, op de derde dag al. Een nieuw klim voor de Vuelta, maar uiteraard wel bekend van de Ronde van Burgos. Niet al te lang, maar wel behoorlijk lastig. Gaat wel wat verschillen opleveren.
Etappe 4: ?
Etappe 5: El Burgo de Osma - Molina de Aragón
Ik dacht eigenlijk dat dit de vierde rit zou zijn, maar blijkbaar is het de vijfde rit. Geen idee wat dan de vierde rit is, maar zo blijft het in ieder geval tot aan de presentatie nog even spannend. Ondanks de naam ligt Molina de Aragón niet in Aragón. Nee, het is ligt in de provincie Guadalajara, in de regio Castilië-La Mancha. De provincie Guadalajara kennen we van de Vuelta van 2019, toen hadden we daar te maken met een flinke woei. Zou nu ook weer kunnen, laten we daar maar op hopen. Molina de Aragón is een fraaie plaats met een kicken kasteel en flinke muren. Je zou hier een aankomst heuvelop kunnen organiseren, hoewel het wel het idee is dat deze etappe vrij vlak wordt geloof ik.
https://eldecanodeguadala(...)de-aragon-en-agosto/
Etappe 6: ?
Etappe 7: Gandia - Sierra de Bernia
Een onbekende aankomst bergop, voor de Vuelta in ieder geval. Wel bekend van de Ronde van Valencia, maar daar heb ik eerder al over bericht. Eigenlijk nog steeds heel weinig over bekend, maar er is niets op tegen om een willekeurig ontwerp van een willekeurige twitteraar te delen.

Etappe 8: La Manga del Mar Menor (?)
Vermoedelijk een vlakke rit langs de kust in ieder geval. In het weekend. Schandalig. Weinig geruchten, maar La Manga del Mar Menor ligt in ieder geval wel in Murcia en die regio zouden we dit jaar vereren met een bezoekje. Wellicht dat de wind hier nog wat kan doen.
Etappe 9: Alto de Velefique (?)
De Velefique en Calar Alto, toch wel twee klassiekers. Volgens sommige bronnen volgt er na een aankomst op Calar Alto in 2017 nu een aankomst op de Velefique. Eigenlijk weer een vrij pover gerucht, maar zo vullen we de gaten wel mooi op. Hoewel de Velefique niet onbekend is en we missen nog een onbekende aankomst. Daarom wordt er ook gefluisterd dat we een stukje verderop finishen, bij Tetica de Bacares, zodat het alsnog een nieuwe aankomst is.

Etappe 10: Los Reales (?)
Zou leuk zijn, direct na de rustdag een aankomst bergop. Een onbekende aankomst. Peñas Blancas, maar dan nog een stukje verder. Hoewel dit nog steeds een gerucht is zonder enige vorm van bevestiging. In het zuiden van Spanje hebben ze geen journalisten, ofzo.
Etappe 11: Valdepeñas de Jaén (?)
We zouden moeten aankomen op een muurtje. Voorlopig lees je dat vooral Valdepeñas de Jaén kans maakt op een terugkeer. Die ellendig steile muur van 25% waar in het verleden onder meer Igor Anton, Joaquim Rodriguez en Dani Moreno wisten te winnen. Een erg mager gerucht voorlopig, hoewel we wel in deze regio rond zullen fietsen dus het kan.
Etappe 12: Jaén - Córdoba (?)
Geen bron bij, behalve dan dat willekeurige twitteraars dit vermoeden.
Etappe 13: Córdoba - Don Benito
Dit zou een vlakke rit moeten worden. Aankomst in Don Benito, in het altijd lege en kale Extremadura. Don Benito is voor mij vooral bekend omdat ze in deze stad altijd een koers voor amateurs organiseren. Een paar jaar geleden gewonnen door Savva Novikov, topkoers dus.
https://www.elperiodicoex(...)llegada_1268721.html
Etappe 14: Cáceres - Pico Villuercas
Een bergrit in Extremadura, hoera. Pico Villuercas wordt een van de nieuwe beklimmingen van de Vuelta, ontdekkingen zijn altijd leuk. Een stevige klim, profiel staat ergens hierboven. De rit zelf zou op basis van de geruchten verder niet heel spectaculair zijn. Paar heuveltjes onderweg en dan de slotbeklimmingen, neigt richting een unipuerto.

Etappe 15: Navalmoral de la Mata - El Barraco
El Barraco, er moet bij de wielerliefhebber nu meteen een belletje gaan rinkelen. De woonplaats van de familie Sastre. Ook van de betreurde Jose Maria Jimenez. En dan zou je Angel Arroyo nog bijna vergeten. De afgelopen jaren zijn we best wel vaak door El Barraco gefietst, nu zou er zowaar een rit gaan aankomen. Een rit met onderweg een aantal heuvels, als het goed is. Laatste rit van de tweede week, hopelijk zijn er inderdaad wat heuvels aanwezig, anders gaat de tweede week als een nachtkaars uit. Hoewel een eerbetoon aan Chava Jimenez en Carlos Sastre altijd mooi is natuurlijk. Sastre zou ook hebben meegeholpen bij het ontwerpen van de rit, naar verluidt.
https://www.diariodeavila(...)la-vuelta-a-espana21

Etappe 16: Laredo - Soto de la Marina
Een ritje in Cantabrië. Laredo en Soto de la Marina liggen allebei aan de kust, we mogen aannemen dat dit niet echt een spannende rit gaat worden.
Etappe 17: Unquera - Lagos de Covadonga
Start in Cantabrië, daarna gaan we de bergen van Asturië bedwingen. De onvermijdelijke Lagos de Covadonga, geen genot. Zoals gezegd wordt dit een slaperig ritje vermoedelijk, dankzij de volgende rit.
Etappe 18: Salas - Gamoniteiro
De Gamoniteiro, eindelijk de Gamoniteiro. De laatste aankomst bergop van de Vuelta, op een donderdag. Een mogelijk parcours deel ik toch maar even, al kan het ook zomaar anders zijn!

Etappe 19: Tapia de Casariego - Monforte de Lemos
Geen vier dagen in Galicië, het gaan er drie worden. Geen aankomst in Lugo, dat bleek fake news te zijn. Wel een passage in Lugo, voor wat het waard is. In plaats daarvan volgt er een aankomst in Monforte de Lemos, de hoofdstad van de Ribeira Sacra. In 2016 ging hier nog een rit van start en vorig jaar reden we tijdens een rit dwars door dit plaatsje dat voorzien is van een kasteel. Wordt verder niet echt een enorm boeiende rit, gok ik. Al heb je in principe in de Ribeira Sacra heuveltjes genoeg. Blijkbaar wordt er dit jaar besloten of de Ribeira Sacra werelderfgoed gaat worden. De regio neemt in ieder geval alvast een voorschot op deze beslissing en probeert met behulp van de Vuelta deze fraaie streek onder de aandacht van het volk te brengen.
https://www.lavozdegalici(...)03_202102L5C4993.htm
Etappe 20: Sanxenxo - Mos
De voorlaatste rit gaat van start in de provincie Pontevedra. Geen aankomst bergop, maar het kan alsnog een vrij lastige rit worden. De aankomst ligt waarschijnlijk in Mos, daar waar we vorig jaar ook waren. Mos is een vrij uitgestrekte gemeente die bestaat uit talloze kleine dorpjes. Uit een van die dorpjes is Oscar Peirero afkomstig, voormalig winnaar van de Tour de France. Tegenwoordig doet hij allerlei klusjes voor de Vuelta en mede daardoor komen we nu blijkbaar twee jaar achter elkaar terecht op zijn geboortegrond. Vorig jaar ging er in de gemeente een rit van start, nu zou er juist een rit aan moeten komen. Lekker, connecties hebben. De etappe is ontworpen door Oscar Pereiro zelf! Hij kent de lokale wegen natuurlijk beter dan wie dan ook. In het verleden hebben we gezien dat een renner die een rit ontwerpt iets leuks kan opleveren, zo ontwierp Purito Rodriguez een paar jaar geleden een rit in Andorra die meer dan de moeite waard was. Of dit ook een leuke rit gaat worden valt nog te bezien, her en der duiken er wel leuke suggesties op. Oscar Pereiro zelf is in ieder geval heel enthousiast. Hij heeft wat onbekende wegen uitgezocht, om de mensen de regio op een andere manier te laten zien. Nou, ja, wel mooi als je die macht hebt.
https://www.atlantico.net(...)209235754820952.html
Op basis van een andere lokale krant zou je op zoiets kunnen uitkomen:

https://www.diariodeponte(...)091214341125898.html
Maar goed, allemaal geruchten dus. Morgen weten we meer. Spannend.
Etappe 21: Padrón - Santiago de Compostela (ITT)
De Vuelta sluiten we af in Santiago de Compostela, zoals al een tijdje bekend is. Een Año Xacobeo, dus pakken we het dit jaar even anders aan. In 2014 eindigde de Vuelta ook in Santiago, maar de tijdrit toen was vrij kort. Amper tien kilometer. Deze tijdrit gaat langer worden, alleen al vanwege het feit dat de kortste weg tussen Padrón en Santiago de Compostela een kilometer of 20 lang is. Geen floptijdritje voor de show, maar een mogelijkheid om daadwerkelijk het klassement nog een beetje overhoop te halen. Helemaal prima. Finish uiteraard bij de kathedraal in Santiago de Compostela. We beginnen en eindigen bij een kathedraal. Fantastisch hoor.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 11 februari 2021 @ 09:12:47 #9
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_197939267
twitter
  Moderator donderdag 11 februari 2021 @ 10:17:23 #10
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197940401
Jeetje, normaal lekt het naar AS of Marca, dit jaar naar altimetrias. Gekke tijden.

Toch nog wat nieuwe dingen. Aankomst op een muurtje in Cullera, bijvoorbeeld. Geen Los Reales, in plaats daarvan een keer een aankomst beneden. Al ziet die rit er vrij gezapig uit. Pico Villuercas toch geen unipuerto. De rit naar El Barraco ziet er gaaf uit. Een aankomst bergop in Mos, dat is helemaal een verrassing.

Enfin, over een uur of twee de presentatie. Daarna gaan we het nog wat serieuzer onder de loep nemen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_197940759
Wat meer sprintkansen dan normaal, lijkt het
  Moderator donderdag 11 februari 2021 @ 11:57:59 #12
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197942128
twitter


Zitten we allemaal klaar?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 11 februari 2021 @ 18:59:37 #13
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197949958


Nou jongens, dat was me de presentatie wel. Geen wielrenners aanwezig, maar wel een aantal coryfeeën. Onder de bezielende leiding van Pedro Delgado en Carlos de Andres namen Oscar Freire, Miguel Indurain en Oscar Pereiro samen het parcours met ons door.

twitter


Laten we het parcours eens even grondig inspecteren.


14 augustus - Etappe 1: Burgos - Burgos (ITT)
We trappen af met een tijdrit van acht kilometer. Een korte tijdrit, maar toch een enigszins lastige tijdrit. Een proloog, zo u wilt. Starten doen we dus in de kathedraal van Burgos die 800 jaar bestaat, had iemand dat al gezegd? Tijdens de tijdrit klimmen we naar het kasteel van Burgos, bekend van de eerste etappe van de Ronde van Burgos. Tijdens die ronde eindigen we steevast bij het kasteel, een vrij lastige aankomst is dat altijd. Nu mogen de renners tijdens deze korte tijdrit omhoog. Er liggen wat bergpunten op de top, erg geinig. Daarna snel naar beneden om vervolgens na een rondje door de stad weer ergens in de buurt van de kathedraal te finishen.


15 augustus - Etappe 2: Caleruega - Gamonal (Burgos)
Lang was het verhaal dat de tweede rit van start zou gaan in Burgos en zou eindigen in Santo Domingo de Silos, maar gisteren veranderde dat verhaal ineens. 's Avonds pas, na mijn vorige post natuurlijk, klootzakken. Caleruega zou de startplaats van de derde rit zijn, maar is nu de startplaats van de tweede rit geworden. Over voornamelijk vlakke wegen rijden we daarna terug naar Burgos, waar de finish ligt in een buitenwijk. Gamonal, dus. Het zal sprinten worden. Hoewel de wind hier eventueel iets zou kunnen doen, als we mazzel hebben.


16 augustus - Etappe 3: Santo Domingo de Silos - Picón Blanco
Santo Domingo de Silos is dus uiteindelijk niet de finishplaats van de tweede rit, maar de startplaats van de derde rit. Aan de aankomst van deze derde rit zal niets veranderen, we gaan daadwerkelijk voor het eerst in de Vueltageschiedenis naar de Picón Blanco. Een redelijk eenvoudige rit, men wil het de renners klaarblijkelijk niet meteen te moeilijk maken. Een onvervalste unipuerto, al is de Alto de Bocos nog wel een vervelend obstakeltje met een tweetal steile kilometers. De Picón Blanco is lastig genoeg om voor wat verschillen te zorgen. Geen slechte berg om de Vuelta mee te beginnen. Met 203 kilometer is het wel meteen de langste rit van de Vuelta, de enige boven de 200 kilometer. Al wil de Vuelta nog wel eens wat dingen aanpassen. Er zijn nog een aantal andere ritten rond de 190 kilometer, daar kunnen zomaar een paar kilometer verdwijnen of juist weer bij gaan komen.


17 augustus - Etappe 4: El Burgo de Osma - Molina de Aragón
Toch de vierde etappe, uiteindelijk. Gisteren was het gerucht nog dat dit pas de vijfde rit zou zijn, maar nee, na de aankomst op de Picón Blanco volgt er een redelijk lange verplaatsing en gaan we verder in het fraaie El Burgo de Osma. De aankomstplaats is eveneens zeer fraai. Niet in Aragón dus, ondanks de naam. Wel in de provincie Guadalajara, daar waar het stevig kan waaien. Als dat nu ook het geval is krijgen we met een bijzonder leuke rit te maken. Als dat niet het geval is hebben we in ieder geval op z'n minst een typisch Spaanse aankomst. In de straten van Molina de Aragón loopt het nog op. Die mogelijkheden waren er, en daar maken ze uiteraard gebruik van. Deze Vuelta biedt meer mogelijkheden voor de sprinters dan normaal, in het kader van de balans, maar dit zou ook zomaar weer iets voor de puncheurs kunnen zijn. Even afwachten op het exacte parcours, dat duurt nog wel een paar maanden.


18 augustus - Etappe 5: Tarancón - Albacete
Na weer een lange verplaatsing gaan we verder in Tarancón, waarna er een vrij rechte en vlakke tocht volgt richting Albacete, de grootste stad van Castilië-La Mancha. Een klassieke stad voor de Vuelta, er kwam hier al een keer of 20 een rit aan. We bevinden ons hier in de buurt van de geboortegrond van Oscar Sevilla, altijd mooi meegenomen natuurlijk. Het kan hier ook stevig waaien. Zo niet, dan gaan we gewoon sprinten. Dit was wel een van de gaten in mijn schema, maar als je het profiel van de rit bekijkt snap je wel waarom niemand de moeite heeft genomen hier veel aandacht aan te besteden.


19 augustus - Etappe 6: Requena - Alto de la Montaña de Cullera
Nog een gat in het schema. Een iets leukere invulling dan de vorige rit, we worden na een tocht langs de kust getrakteerd op een aankomst op een heuvel bij een kasteel. Een stevig muurtje van anderhalve kilometer, ze weten het altijd wel weer te vinden in Spanje.


20 augustus - Etappe 7: Gandía - Balcón de Alicante
Gandia klopt, een aankomst in Bernia dan weer niet. Het is een andere klim in de omgeving geworden, Balcón de Alicante. Een paar jaar geleden zagen we een aankomst op Balcón de Bizkaia, nu krijgen we te maken met een ander balkon. Dit balkon is iets minder lastig, maar nog steeds vrij pittig. Bernia was een kilometer of vijf aan 11% geweest, deze klim zou een kilometer of vier aan 8% moeten zijn. In feite is het nog iets lastiger, want dat ding is zo onregelmatig als wat. Paar vlakke stukjes en stukjes in dalende lijn tussendoor. Daar waar het omhoog gaat is het ook meteen buitengewoon lastig. Onderweg komen we meer klimmetjes tegen, best een pittig ritje stiekem. De Puerto de Tudons is wel een bekende, de rest gaan we over een paar maanden nog maar eens bestuderen. In ieder geval weer een nieuwe aankomst. In deze omgeving ligt ook Xorret del Cati, je hebt talloze van dit soort grillige klimmetjes in deze regio. Escartin heeft weer lekker gegrabbeld in de grabbelton der steile puisten.


21 augustus - Etappe 8: Santa Pola - La Manga del Mar Menor
Een dag die bijna volledig langs de kust wordt afgewerkt. We beginnen in de regio Valencia en eindigen in de regio Murcia, bij Valverde thuis. Uiteraard ontbrak Valverde niet tijdens de presentatie, met een vrij matige verbinding trapte hij wat open deuren in. Het parcours is alvast muy duro, je verwacht het niet. Hij doet in principe mee aan de Vuelta en kijkt vooral uit naar deze rit en de volgende. Deze rit eindigt bijna thuis, de volgende rit is ook niet ver van de deur. Maar goed, naar wij aannemen wordt dit geen rit voor Valverde. Sprinten. Tenzij het waait, dat doet het in deze regio wel eens vernam ik tijdens de presentatie.


22 augustus - Etappe 9: Puerto-Lumbreras - Alto de Velefique
De eerste week sluiten we af met een stevige bergrit. We gaan van start in Murcia en bekijken daarna een aantal bergen in Andalusië. Startplaats Puerto Lumbreras zat blijkbaar ook in de Vuelta van 2018, mooi, dat gaat mij weer wat schrijfwerk schelen. Enfin, een flinke bergrit dus. De Alto Collado Venta Luisa is een kilometer of 30 lang, al is het gemiddelde percentage van iets meer dan vier niet direct heel aansprekend. Deze berg brengt ons in de buurt van de top van Calar Alto, maar die berg waar de Vuelta in 2017 aankwam gaan we net niet helemaal bereiken. Wel het hoogste punt van deze Vuelta, blijkbaar. Netjes onder de 2000 meter. We dalen af richting de kust en gaan daarna via een ander kort klimmetje naar de Velefique, waar voor het laatst in 2009 een rit aankwam. Toen was ONZE Robert Gesink bijna de winnaar, hij reed Valverde en de rest mooi uit het wiel. Helaas voor hem kwam hij niet meer in de buurt van Hesjedal en de grapjas David Garcia Dapena, waardoor hij het met een derde plaats moest doen. De Velefique zagen we daarna in 2017 in de Vuelta, als opwarmertje richting het observatorium van Calar Alto waar Superman Lopez richting de sterren vloog. Prima rit joh, niks meer aan doen. Warempel nog een behoorlijke lengte ook.


24 augustus - Etappe 10: Roquetas de Mar - Rincón de la Victoria
Na de eerste rustdag gaan we verder in Andalusië, waar helaas geen aankomst bergop bij Los Reales op het programma staat. In plaats daarvan rijden we de ganse dag langs de kust, waarna er pas in de finale een klimmetje op het parcours ligt. Pittig klimmetje wel, een kilometer of vijf aan 9% gemiddeld. Steile kilometer tussendoor aan 11%. Na de klim is het 15 kilometer fietsen tot de finish, voornamelijk in dalende lijn. Dit zal normaal gesproken een dag voor de vluchters zijn, niet direct heel spectaculair.


25 augustus - Etappe 11: Antequera - Valdepeñas de Jaén
Een terugkeer naar Valdepeñas de Jaén, dat gerucht berustte dus op waarheid. In 2010 debuteerde de debiel steile muur van Valdepeñas, iedereens favoriete renner Igor Antón won toen glorieus. Eén jaar later keerde de klim al terug, toen ging de zege naar Joaquim Rodriguez, toch wel de grootste specialist op dit soort debiel steile klimmetjes in die jaren. Twee jaar later volgde de voorlopig laatste aankomst in Valdepeñas de Jaén, opvallend genoeg ging die rit ook van start in Antequera. Na het steilste gedeelte in Valdepeñas de Jaén sloegen de renners toen rechtsaf in plaats van linksaf in het dorp, men had een nóg steilere straat gevonden. Dani Moreno won toen, ook wel een specialist in die jaren. Benieuwd wat we dit jaar gaan doen, naar links of naar rechts? Benieuwd ook welke Spaanse springveer dit jaar wint, het is eigenlijk wel tijd voor een laatste kunstje van Valverde. In de Vuelta van 2017 reden we onderweg naar Sierra de la Pandera ook nog even door Valdepeñas de Jaén, maar na acht jaar vond men het dus weer eens tijd voor een aankomst. Kan gewoon. Ik neem dus ook wel aan dat iedereen weet dat we het hier over klimmen aan meer dan 20% hebben. Anders kom je er vanzelf wel achter.


26 augustus - Etappe 12: Jaén - Córdoba
Hey, dit gerucht klopte dus. Van Jaén naar Córdoba, op zich niet de meest interessante rit van allemaal. Córdoba is ook wel een klassieker in de Vuelta, al dateert de laatste aankomst alweer van 2014. Toen won John Degenkolb, een renner van zijn type zal het tijdens deze rit lastiger gaan hebben. Een dubbele beklimming in de finale. De tweede klim heet blijkbaar de Alto del 14%? Creatieve naam wel. Meer hoeven we waarschijnlijk ook niet te weten. Hoewel ik na een korte zoektocht vermoed dat de 14% vooral slaat op het steilste gedeelte van de klim en zeker niet op het gemiddelde. Maarja, lijkt me een ritje voor de vluchters dus dit zoeken we later helemaal uit. Al kom ik een paar uur later tot de conclusie dat m'n geheugen me lelijk in de steek laat, want tijdens die rit in 2014 zat deze klim van 14% ook in het parcours. Toen wel slechts één keer, deze finale is door de dubbele beklimming een stuk lastiger. Ook in 2011 zat deze klim in het parcours toen we aankwamen in Córdoba, bij die gelegenheid voerde Liquigas een prachtig showtje op. Een mooi showtje nu zou ook leuk zijn, maar ik blijf bij mijn mening dat dit een rit voor de vluchters zal zijn. Na één beklimming van de Alto del 14% blijven er al praktisch geen sprinters meer over, als we twee keer zo'n klim moeten bedwingen heeft geen enkele sprinter nog zin in.


27 augustus - Etappe 13: Belmez - Villanueva de la Serena
Geen start in de stad Córdoba, maar in Belmez, een klein dorpje met een kasteel dat wel in de provincie Córdoba ligt. Deze rit zou eindigen in Don Benito, maar het is uiteindelijk Villanueva de la Serena geworden. Deze stad ligt wel in de buurt van Don Benito en we rijden tijdens de finale van de rit ook door Don Benito. We komen derhalve nog steeds aan in Extremadura, een regio die vaak genegeerd wordt. Dit jaar niet, nee, het is feest in Extremadura. In Villanueva de la Serena, waar de lokale specialiteit blijkbaar de tortilla is, komen we voor het eerst aan. Het wordt een vlakke rit, de sprintertjes hebben het behoorlijk goed voor elkaar tijdens deze Vuelta.


28 augustus - Etappe 14: Don Benito - Pico Villuercas
Toch nog Don Benito. Niet als aankomstplaats, maar plaats van vertrek. Tijdens deze rit blijven we in Extremadura, zoveel luxe hebben ze nog nooit gehad in deze armzalige regio. Een nieuwe aankomst bergop voor de Vuelta, Pico Villuercas. De klim ziet er werkelijk schitterend uit. Escartin en Kiko Garcia hebben de klim al verkend, de beelden werden getoond tijdens de presentatie. Fraaie beelden, terwijl 16 kilometer aan 6,5% op zichzelf al vrij verleidelijk klinkt. Ik was wel bevreesd voor een unipuerto, maar men heeft het parcours toch iets spannender weten te maken. We bedwingen de Pico Villuercas eerst van de andere kant, die nogal de moeite waard schijnt te zijn. Drie kilometer aan 13%, jawadde. Hormigón ook nog eens, zo'n vervelende betonweg. Dat gaat alvast pijn doen. Vervolgens rijden de renners naar beneden en gaat het via een lus die volgens mij iets korter had kunnen zijn weer omhoog. Hoe dan ook, een beter ontwerp dan verwacht. Al kan het altijd beter natuurlijk. Zo had deze rit ook best iets langer mogen zijn, maar goed. Een nieuw klim, in een gebied waar we zelden komen. Top.


29 augustus - Etappe 15: Navalmoral de la Mata - El Barraco
Dit gerucht klopte dus helemaal. Het parcours is alleen veel beter dan ik had verwacht. Amai, dit mag er zijn zenne. Een ideaal parcours voor een vroege aanval. La Centenera is een klim die blijkbaar nog nooit is gebruikt, met 15 kilometer aan iets meer dan 5% is die klim alvast de moeite waard. Na de Puerto de Pedro Benardo moeten de renners over de Puerto de Mijares, die 20 kilometer lang is, gemiddeld gaat ook deze aan iets meer dan 5% omhoog. Wellicht had de klim een paar steilere kilometers kunnen gebruik om echt ideaal terrein te vormen voor een aanval, maar we kunnen niet alles hebben. Na een vrij lange afdaling en een stukje vlak volgt er nog een klim van 7 kilometer, die niet buitengewoon lastig lijkt te zijn. Een paar kilometer aan 6%. Daarna een korte afdaling en dan komen we uit op de geboortegrond van Sastre en Jimenez. Victor Sastre, welteverstaan. De vader van Carlos, welhaast een heilige figuur in deze omgeving dankzij zijn fietsschool. Carlos groeide op in de buurt van Madrid, maar genoot later wel zijn opleiding als wielrenner in El Barraco. Nu nog steeds zijn thuisbasis, het mag daarom geen verrassing heten dat de voormalig winnaar van de Tour heeft geholpen bij het ontwerpen van deze rit. Laatste rit van de tweede week, geen enkel excuus om je in te houden. Het zou fantastisch zijn als we hier al koers zien op de Mijares, als iemand de Jimenez in zichzelf naar boven haalt. Hoewel de beklimmingen qua percentages dus niet heel schokkend zijn. Derhalve zou het ook heel goed kunnen dat we vooral naar de Sastre in de renners gaan kijken en dat het dus nogal saai wordt. Een ode aan Chava Jimenez of een ode aan Carlos Sastre? Laten we het een keer positief bekijken en uitgaan van een ode aan Jimenez. Het kan. In ieder geval sowieso prettig om een keer een bergachtige rit te hebben zonder aankomst bergop, dat zou de Vuelta in principe nog wel vaker mogen proberen. Een langere klim en daarna nog een kortere klim is ook een recept dat we vooral kennen uit de Giro, werkt daar vaak behoorlijk. Wellicht dat het in Spanje ook kan werken, in ieder geval de moeite van het proberen waard.


31 augustus - Etappe 16: Laredo - Santa Cruz de Bezana
Na de tweede rustdag bevinden de renners zich opeens in Cantabrië. We zien dit jaar zowaar een groot deel van Spanje. Geen Baskenland, dat is wel buitengewoon jammer. We zullen een jaar moeten wachten. Enfin, deze rit zou eigenlijk eindigen in Soto de la Marina maar het is Santa Cruz de Bezana geworden. Maakt verder vrij weinig uit, want we bevinden ons nog steeds aan de Cantabrische kust. In principe een rit voor de sprinters, al komen we in het binnenland wel nog een paar klimmetjes tegen. Stelt niet gek veel voor, dit wordt ondanks een paar heuveltjes onderweg een massasprint.


1 september - Etappe 17: Unquera - Lagos de Covandonga
Ja, dit gerucht klopte dus helemaal. Start in Cantabrië, daarna gaan we klimmen in Asturië. De organisatie heeft zowaar iets van deze rit weten te maken. Normaal stelt zo'n rit richting Covadonga niets voor. Mirador del Fito, hooguit. Dit jaar hebben ze warempel een andere klim gevonden. Een noviteit, naar verluidt. La Collada Llomena, om het debuut te vieren mogen de renners er meteen twee keer overheen. Een kleine acht kilometer aan 9% gemiddeld, dat is straffe kost. Eén ander probleem blijft wel bestaan: dicht bij Covadonga is er niet veel te vinden. Zelfs met de toevoeging van deze dubbele beklimming blijft dat zo, na de tweede keer op de top van de Collada Llomena is het 45 kilometer fietsen tot de voet van de klim naar Lagos de Covadonga. Daardoor gaan de eerdere beklimmingen niet veel opleveren, behalve dat de renners iets vermoeider richting de slotklim trekken. Met 181 kilometer is de rit ook nog eens relatief lang. Op zich ben ik eigenlijk best wel tevreden met deze rit. Je weet dat Covadonga een flopshow gaat worden, zeker omdat de volgende rit enorm zwaar gaat zijn. Maar met de toevoeging van een nieuwe klim en een redelijk acceptabele lengte valt deze rit te accepteren als investering. Er gaat hier helemaal niets gebeuren, maar de renners worden wel een beetje uitgeput met het oog op de volgende dag. Deze rit zelf wordt voor de vluchters, noteer maar vast. Covadonga wordt ook te vaak gebruikt. Nee, het is geen Spaanse Alpe d'Huez of wat je er ook van wil maken. Of nouja, ergens ook weer wel. We zitten er niet op te wachten en dringen er ook niet op aan. Maar goed, als het moet, dan maar zo.


2 september - Etappe 18: Salas - Alto de Gamoniteiro
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Eindelijk. _O_

De Gamoniteiro. Het is zover jongens. Het is eindelijk gelukt. Mijn leven is compleet.

Altu d’El Gamoniteiru, zo moet je dat in het Asturisch noemen, wij houden het maar gewoon op de Gamoniteiro. Een beul van een klim, dat heb ik sinds 2014 aan iedereen duidelijk proberen te maken. In 2021 gaat het dan eindelijk gebeuren, iedereen gaat deze klim ontdekken. Ik heb er zin in jongens, dat willen jullie niet weten. Ik zit te popelen. De rit zelf is ook gewoon prima. Het is eigenlijk het makkelijkste parcours, met alle voor de hand liggende klimmetjes. Helemaal niks mis mee. Precies zoals de geruchten waren, maar dat is helemaal goed. We pakken de San Lorenzo mee, die kennen we. Daarna bedwingen we de Cobertoria langs de andere kant, die klim kennen we ook allemaal. We rijden Pola de Lena binnen, waarna we via een omweg richting de voet van de Angliru rijden. Maar die klim laten we dit jaar een keer links liggen, in plaats daarvan bedwingen we de Cordal van een minder bekende kant, waarna we weer terug zijn in Pola de Lena, alwaar we beginnen aan de Cobertoria van de zwaarste kant. Vlak voor de top van de Cobertoria slaan de renners dan rechtsaf, waarna het nog eens zes kilometer loeiend steil omhoog gaat over een geitenpad. De Gamoniteiro. TOPSHOW. Is het al 2 september? Relatief korte rit, maar dat is in dit geval geen bezwaar, eerder een pluspunt. Loodzware rit, een combinatie van San Lorenzo en Cobertoria is altijd al de moeite waard, maar daarna nog de Cordal en de Gamoniteiro, dat mag er zijn hoor. Hier gaan we spektakel voorgeschoteld krijgen, al zullen we voor dat spektakel waarschijnlijk wel moeten wachten tot op de Gamoniteiro zelf. Maar dan wordt het smullen. Oh oh oh jongens. Schitterend.


3 september - Etappe 19: Tapia (@Slobeend) - Monforte de Lemos
Helaas kan het niet alle dagen feest zijn. Dit is dan weer een rit van drie keer helemaal niks. Het begint nog goed, flink wat heuveltjes in de buurt van Renato. Maar daarna, wat doen ze in hemelsnaam daarna? We rijden rechtstreeks naar Monforte de Lemos, zonder ergens ook maar één heuvel mee te pakken. Monforte de Lemos is de hoofdstad van de Ribeira Sacra, daar heb ik het al over gehad. Men wil die regio, die misschien tegen de tijd dat de Vuelta verreden wordt werelderfgoed is geworden, in de picture zetten. Hoe dan? Op deze manier in ieder geval niet. Kom op jongens, volg dan die riviertjes daar en pak een paar bergjes mee. Maar nee, rechtdoor naar school en kantoor. Gewoon een rit voor de sprinters hoor, geen genot.


4 september - Etappe 20: Sanxenxo - Mos
Dit is dan wel weer een regelrechte topshow. Van Sanxenxo naar Mos, dat wisten we al. Dat Pereiro de rit zou ontwerpen ook. Dat hij z'n best zou doen om wat onbekende heuveltjes te vinden, dat ook. Maar dit? Jeetje, hij heeft zichzelf overtroffen hoor, onze Oscar. Dit wordt een bijzonder verraderlijk ritje. Het zijn geen enorme beklimmingen, maar het wordt wel lekker explosief. Al loop je wel het risico dat mensen zich hier in gaan houden met het oog op de afsluitende tijdrit. Van de andere kant moeten de klimmers hier dan juist weer een laatste poging wagen om wat tijd te pakken met het oog op die tijdrit. In het altijd natte en gure Galicië kan het weer ook nog een rol spelen. Ik heb wel zin in deze rit. Ja, goed gedaan meneer Pereiro. Afsluiten met een klimmetje van acht kilometer, die vooral in het begin steil lijkt te zijn. Een omwenteling valt hier niet uit te sluiten. Creatief is het in ieder geval. Met de tijdrit die nog komt moet je ook niet willen afsluiten met een bergrit, dan is zo'n soort heuvelrit eigenlijk leuker. De organisatie spreekt zelf van een mini Luik-Bastenaken-Luik, toe maar.


5 september - Etappe 21: Padrón - Santiago de Compostela (ITT)
We beginnen met een tijdrit in een kathedraal en eindigen met een tijdrit richting een andere kathedraal. Een Año Xacobeo, dus is er een symbolische finish in het bedevaartsoord Santiago de Compostela. Daar zijn we al vaker aangekomen, voor het laatst in 2014. Toen was de tijdrit kort, nu is ie behoorlijk lang geworden. De kortste weg tussen Padrón en Santiago was 22 kilometer, ze hebben er nog 11 kilometer bij weten te fantaseren. Via wat heuveltjes rijden we naar de heilige plek voor vele pelgrims. Het einde van hun route en in dit geval ook het einde van de route van de renners. Door die heuveltjes kan het zomaar nog een lastige tijdrit worden. Hier kun je in principe nog wel met minuten smijten, waardoor de Vuelta spannend kan blijven tot de laatste seconde. Hoewel Pogacar van plan is om deel te nemen, dus die fietst hier iedereen naar huis natuurlijk. Als een echte mijnwerker.

Al met al ben ik behoorlijk tevreden met dit parcours. Het gemis van het Baskenland is groot, maar verder heeft de organisatie best wat mooie ritten weten te ontwerpen. Sowieso, alleen al vanwege de Gamoniteiro krijgt dit parcours minstens een 8. Er zijn meer leuke ritten, en meer leuke nieuwe beklimmingen. Weinig herhaling, dat is altijd een pluspunt. Op de onvermijdelijke Covadonga na zie ik weinig minpunten. Ja, die rit naar Monforte de Lemos is een gemiste kans. Iets meer kansen voor de sprinters is prima, wellicht trek je daardoor ook een keer wat grotere namen onder de sprinters aan. Het is wel weer een typische Vuelta, met ook weer een paar muurtjes. Nee, ik kan hier wel goed mee leven eigenlijk. Ritten zoals naar El Barraco en die naar Mos kunnen heel leuk worden. De Gamoniteiro wordt fantastisch. De Velefique is de moeite waard, Pico Villuercas wordt een leuke ontdekking. Paar ritten voor de vluchters ook, maar dat is niet erg. Een fatsoenlijke tijdrit om de boel mee af te sluiten, benieuwd hoe dat uit gaat pakken. Is het echt zoveel beter dan een parade in Madrid? Gaan we gewoon meemaken, wat een bofkonten zijn we toch. Ik zie het helemaal zitten. Met een rit in het Baskenland erbij was ik voor een 9 gegaan, nu ga ik het toch bij een 8 houden. Een paar van de vlakke ritten spelen zich ook af in gebieden waar het nog wel eens wil waaien, aangezien ik toevallig positief gestemd ben ga ik daar maar gewoon vanuit. Als het niet waait is etappe 8 wel kut natuurlijk, zit je in het weekend naar een rit voor de sprinters te kijken. Maarja, zou dus ook zomaar waaiergenot kunnen zijn. Sommige ritten hadden net wat langer mogen zijn, of hadden net iets anders ontworpen kunnen worden, maar nee, ik ben niet al te kritisch vandaag. Gewoon goed. Niks meer aan doen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Rellende_Rotscholier op 12-02-2021 01:34:31 ]
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_197950183
Mooie TT
pi_197950253
En een mooie uitleg RR. Vind het een prima parcours voor de Vuelta. Eerste tijdrit/proloog had iets langer gemogen, maar twee tijdritten is al heel wat voor de Vuelta. Afsluiten met een tijdrit in plaats van een criterium is sowieso al een grote winst.

Hopelijk het ultieme beukwerk in Valdepeñas de Jaén en uitkijken naar die nieuwe klim, loodzwaar!
pi_197952215
Qua profielen vind ik dit wel een van beste parcoursen die ik heb gezien. Mooi gevarieerd, soms vlak, vlak met een vies muurtje, venijnige heuveletappes en loodzware Alto's. Erg mooi.
pi_197954952
Prima parcours, niks meer aan doen.
  Moderator vrijdag 12 februari 2021 @ 00:35:06 #18
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197957608


Hier gaat een rit aankomen. Schitterend.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 12 februari 2021 @ 08:07:05 #19
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_197959372
Uitgebreid topic, ondanks dat we nooit meer gaan koersen.
  dinsdag 16 februari 2021 @ 12:38:34 #20
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_198032983
Het sympathieke Kern Pharma is genaaid.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator dinsdag 16 februari 2021 @ 13:57:46 #21
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_198034755
twitter


Precies zoals ik had voorspeld.

Kern Pharma is er puur niet bij omdat dit hun eerste jaar op dit niveau is, terwijl ze nu al oneindig veel beter zijn dan Burgos, Euskaltel en Caja Rural. Dat blijft lachwekkend en gaat tegen de geest van de sport in. Unipublic, min min.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator dinsdag 16 februari 2021 @ 16:16:03 #22
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_198037708
twitter


Toch nog even hoor, want de irritatie begint alle kanten op te spuiten. Vooral vanwege al die mensen die zo blij zijn dat het oranje weer terug is in de Vuelta. Dit soort gratweets bijvoorbeeld:

twitter


Allemaal gebaseerd op sentiment. Ooit was er een geweldige ploeg in het oranje, dus dan moet deze ploeg ook wel geweldig zijn. Terwijl het verschil bijna niet groter kan zijn. Kijk maar naar de ploeg die in 2013 de Vuelta reed. Samuel Sanchez, Mikel Nieve, Mikel Landa, Igor Anton... Dat was tenminste een ploeg om trots op te zijn. De enige overeenkomst met het huidige Euskaltel is dat de ploeg in het oranje rijdt. De magische marea naranja, wat uiteindelijk gewoon maar een stom truitje in een bepaalde kleur is. Met Euskaltel erop, ja, dat wel. Op basis van dit goedkope sentiment is het publiek enthousiast, en de organisatie van de Vuelta ook. Op enige sportieve prestaties is het niet gepresteerd. Kijk voor de lol maar eens naar de CQranking. Oké, ik doe het wel voor jullie, komt ie he:

31. Equipo Kern Pharma 571
35. Caja Rural - Seguros RGA 502
42. Burgos - BH 348
45. Euskaltel - Euskadi 312

Natuurlijk zegt zo'n ranking niet alles, 2020 was ook niet echt het beste jaar om de verschillende teams te beoordelen. Kern Pharma heeft bijvoorbeeld vrij veel punten gescoord in koersen in Oost-Europa, helemaal eerlijk is de vergelijking dus niet. Toch zegt het wel iets. Euskaltel is gewoon een ploeg die bijna nergens punten weet te scoren, wat kan liggen aan het feit dat ze amper fatsoenlijke renners hebben.

Ik heb er ook oprecht moeite mee om een achttal samen te stellen voor de Vuelta, die ze volgens sommige mensen eindelijk weer eens mogen rijden. Drie namen kan ik zo opnoemen, drie namen die toevallig niet Baskisch zijn. Luis Angel Maté, Juan José Lobato en Antonio Angulo. Dat zijn de kopmannen. Geen Basken. Kunnen er stuk voor stuk ook geen reet van. Maté is wel een vriendje van koersdirecteur Guillen, wat ongetwijfeld heeft geholpen bij het binnenhalen van deze wildcard. Heeft met het sportieve aspect dus letterlijk niets te maken, het is puur op basis van sentiment en sympathie. Waardeloos, waardeloos, waardeloos. Enfin, de eerste Bask die zich bij dit trio mag vormen zal Mikel Bizkarra wel zijn. Een van de weinige klimmers van de ploeg ook meteen. Als het draait kan ie wel 25e worden, ofzo. Daarna kom je hopelijk uit bij Unai Cuadrado, eigenlijk de enige renner van de ploeg waar ik voor de volle 100% achter sta. Een nieuwe Baskische wonderklimmer, als alles een beetje meezit. Vorig jaar vooral geblesseerd, dit jaar hopelijk niet. Is nog jong, als hij gezond blijft zit er een grote stap vooruit in. Nou, daarna kom je misschien uit bij Mikel Aristi ofzo, die mag dan gaan sprinten. Als hij tenminste een beetje blijft presteren dit jaar, weet je bij hem nooit zeker. Wellicht dat Julen Irizar mee mag doen als loods voor Aristi, en voor Angulo en Lobato tijdens de wat lastigere ritten. Zit ik aan 7. Vooruit, voegen we Mikel Iturria nog toe omdat hij twee jaar geleden een rit won. Acht renners, maar slechts één renner waarvan mijn hart sneller gaat kloppen. Doe uit dat licht, weg die toko. Euskaltel-Euskadi is een parodie op het echte Euskaltel-Euskadi. Stop met dat goedkope sentiment. Stop met die sympathie gebaseerd op niets. Laat ze nu eindelijk maar eens iets presteren op de weg, voor ze overal uitnodigingen en positieve tweets cadeau krijgen. Oranje is maar een kleur. Het groene Euskadi-Murias was oneindig veel beter. Odriozola > Azanza.

twitter


Dan Caja Rural, daar zijn ze uiteraard ook blij. Eigenlijk zouden ze daar zelfs enorm blij moeten zijn, want in normale omstandigheden hadden ze de Vuelta gemist. Zoals ik eerder in het topic al aangaf zouden de wildcards naar Euskaltel en Burgos gaan. Waarom ik dan alsnog geïrriteerd ben weet ik niet, want eigenlijk hing dit al maanden in de lucht, maar toch, even de boel afbranden kan nooit kwaad. Doordat er een extra ploeg uitgenodigd mocht worden was er ineens weer hoop bij Caja Rural en Kern Pharma. Mijn theorie was dat Caja Rural dan wel de uitnodiging zou krijgen omdat ze er al lang er bij zijn en de afgelopen jaren steevast de Vuelta reden. Seguros RGA is natuurlijk ook een sponsor van de Vuelta, of was dat ooit in ieder geval, dat soort belangen spelen altijd een rol. Kern Pharma komt net kijken, dus die zouden dan de lul zijn. Nou, dat klopte dus helemaal. Wielrennen is voorspelbaar. Na de schandalig slechte Vuelta van vorig jaar was het alleen wel mooi geweest als Caja Rural er dit jaar niet bij was geweest. Sowieso doen ze het eigenlijk altijd slecht in de Vuelta. Dit wordt de tiende deelname, ze hebben pas één keer een rit weten te winnen. Euskadi-Murias deed twee keer mee en won twee ritten, om maar te zeggen. In 2019 waren ze een paar keer dicht bij een ritzege, vorig jaar waren ze in geen velden of wegen te bekennen.

Dat zal dit jaar niet veel beter zijn, want de selectie is niet direct beter geworden. Al heb je natuurlijk ook geen reet aan Cristian Rodriguez en Gonzalo Serrano. Rodriguez rijdt toch alleen maar anonieme klassementen en Serrano is wel een leuke renner, maar ook niet direct iemand die garant staat voor succes. Desalniettemin, toch twee relatief grote namen. Sind Xabier Muriel, die eind 2019 overkwam van Euskadi-Murias, de scepter zwaait zet men bij Caja Rural heel duidelijk in op de jeugd. Baskische jeugd, vooral. Dat vind ik natuurlijk fantastisch. Dit jaar drie renners gehaald, drie jonge Basken. De drie grootste talenten ook meteen, met Murguialday, Exteberria en Barrenetxea. Die gaan we alleen niet in de Vuelta zien dit jaar, zo werkt dat bij Caja Rural niet. Door het roteren hadden ze eigenlijk een jaar over moeten slaan, maar nu ze er wel bij zijn gaat het puzzelen worden om een selectie samen te stellen. Jon Aberasturi en Jonathan Lastra zijn normaal gesproken zekerheidjes, verder wordt het afwachten wat het seizoen gaat brengen. Hector Saez en Aritz Bagues zijn favorieten van Muriel, nutteloze knechten die graag kansloos in de aanval gaan. Orluis Aular zal er normaal gesproken ook wel bij zijn, als hij fit is. Ik hoop verder natuurlijk op een deelname van Oier Lazkano. Heb je nog twee lege plekken over. Wellicht iemand als Amezqueta. Dan vast nog een van de kleine Zuid-Amerikaantjes. Jhojan Garcia, ofzo. Of anders toch maar weer Cepeda. Heb je allemaal niets aan, ook in 2021 gaat Caja Rural het verschil niet maken.

twitter


Ja, Burgos, ze hebben net geen... Maar deze uitnodiging stond natuurlijk al lang vast. Start in Burgos, dus dan moet de lokale ploeg van de partij zijn. Ook al hebben ze amper renners uit die streek, maakt niet uit. De provincie betaalt voor de start en voor de ploeg, 1+1 is zelfs in Spanje 2. De ploeg zal waarschijnlijk grotendeels vergelijkbaar zijn met die van vorig jaar. Angel Madrazo, dat kan niet missen. De kansloze aanvallen van Willie Smit, ik kijk er nu al naar uit. De matige act van Jetse Bol. Misschien mag Alex Molenaar ook wel meedoen. Edwin Avila is nieuw, dat zal waarschijnlijk het enige verschil zijn ten opzichte van vorig jaar. Hoewel, Diego Rubio zal ook meedoen als hij fit is. Oscar Cabedo mag natuurlijk ook niet ontbreken, de enige reden voor mij om blij te zijn met een deelname van Burgos. Vullen we het geheel nog aan met Jesus Ezquerda en dan hebben we toch maar mooi acht jongens bij elkaar die de koers absoluut niet gaan kleuren. Tenzij je het heel warm krijgt van de krampachtige pogingen van Willie Smit om op tv te komen. Jammer dat we in Burgos van start gaan, dat is eigenlijk de conclusie. Volgend jaar zijn ze er niet bij, gok ik zomaar.

twitter


De Kern PharmaGoden reageren sportief, hoewel ze hier geweldig genaaid worden. Kern Pharma is onbekend en onbeduidend, dus die ploeg kan makkelijk genegeerd worden. Terwijl ik vrij zeker weet dat iedereen het richting het einde van het seizoen met mij eens gaat zijn dat Kern Pharma de beste ploeg is van de Spaanse Keuken Kampioen Divisie. Nu lees je dit en denk je waarschijnlijk, ja, Kern Pharma, het zal wel. Waar spelen die dan? Je komt er vanzelf wel achter. Juan José Oroz is een fenomeen en heeft een prachtige ploeg in elkaar weten te draaien, waar de randvoorwaarden een stuk beter geregeld zijn dan bij de andere ploegen. Veel talent bij elkaar, en je merkt ook dat ze bij deze ploeg het talent daadwerkelijk ontwikkelen. Bij Caja Rural is er ook altijd een hoop talent, maar renners worden daar vaak niet echt beter. Bij Kern Pharma wel, dat gaat met sprongen vooruit.

We zullen een jaar moeten wachten op het grandioze debuut van Raul Garcia Pierna in een grote ronde. Hoewel ik denk dat hij er sowieso niet bij was geweest dit jaar, hij is nog piepjong immers. Vier namen die je wel met zekerheid had kunnen noteren: Roger Adria, Jaime Castrillo, Urko Berrade en de nu al iconische Kiko Galvan. Deze mooie jongens zitten nog een jaartje langer in de wachtkamer, geheel ten onrechte. Sanz was waarschijnlijk ook wel van de partij geweest, als ze bij Unipublic enig verstand van wielrennen hadden gehad. Marti Marquez, en dan nog wat jongens. In ieder geval een betere basis dan bij Euskaltel, Burgos en Caja Rural.

Hoewel we niet alleen naar de andere Spaanse ploegen moeten kijken, we mogen ook best hardop de vraag stellen waarom Alpecin-Fenix wil deelnemen aan de Vuelta. Waarom, gebroeders Roodhooft? Wat gaan jullie in de Vuelta uitspoken? Ik kan me niet voorstellen dat ze op volle oorlogssterkte gaan komen. Zit je voor je het weet te koekeloeren naar Floris De Tier, Jimmy Janssens, Philipp Walsleben en meer van dat soort figuren. Daar schieten we werkelijk niets mee op. Bedankt voor niets, UCI. Bedankt voor niets, Alpecin. Om nog maar te zwijgen over een ploeg als Qhubeka-Assos, die komen waarschijnlijk ook weer met een portie kliekjes aanzetten waar de honden geen brood van lusten.

#FreeKernPharma
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_200556881
DSM:
Thymen Arensman
Romain Bardet
Alberto Dainese
Nico Denz
Chad Haga
Jai Hindley
Michael Storer
Martijn Tusveld

Team DSM's Vuelta a España coach Matt Winston said: "We bring a strong team to the Vuelta once again this year, who are very motivated to end Team DSM's year on a high note and bring home some top results. The team have gelled really well together at altitude camp with some good workshops, as we ironed out and pre-discussed our tactical plans for the race. We'll take an offensive approach with the team, first focusing on stages and seeing where that brings us, moulding our approach to the race as we head towards Santiago de Compostela. Jai is still recovering from his injury sustained at the Giro d'Italia. There have been some ups and downs in the last period for him, so we will make the final call on whether he will take the start after as the race draws closer. After the final races that we have coming up to put the finishing touches to our hard work, we look forward to bringing our Grand Tour season to a close in Spain next month."
pi_200560085
Zoals altijd zijn er ook weer flink wat etappes (licht) aangepast qua profiel/afstand. Zo is o.a. de openingstijdrit ingekort
  maandag 26 juli 2021 @ 17:30:27 #25
194695 franklop
Fran knock
pi_200561053
Reden voor dat we niet in Madrid eindigen?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator maandag 26 juli 2021 @ 17:42:24 #26
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200561225
quote:
1s.gif Op maandag 26 juli 2021 17:30 schreef franklop het volgende:
Reden voor dat we niet in Madrid eindigen?
Als je mijn teksten niet wil lezen dan wil je misschien wel de toelichting van galiciatips.com tot je nemen.

https://www.galiciatips.c(...)eo-het-heilige-jaar/
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 26 juli 2021 @ 17:50:34 #27
194695 franklop
Fran knock
pi_200561304
quote:
9s.gif Op maandag 26 juli 2021 17:42 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Als je mijn teksten niet wil lezen dan wil je misschien wel de toelichting van galiciatips.com tot je nemen.

https://www.galiciatips.c(...)eo-het-heilige-jaar/
Ah sorry, soms sla ik een stukje over
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  dinsdag 27 juli 2021 @ 20:38:46 #28
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_200581395
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2021 18:59 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Een paar van de vlakke ritten spelen zich ook af in gebieden waar het nog wel eens wil waaien, aangezien ik toevallig positief gestemd ben ga ik daar maar gewoon vanuit. Als het niet waait is etappe 8 wel kut natuurlijk, zit je in het weekend naar een rit voor de sprinters te kijken. Maarja, zou dus ook zomaar waaiergenot kunnen zijn.
Rellende_Gouvenou :o
pi_200588684
quote:
Alleskunner Tom Pidcock gaat naar Vuelta als knecht, maar kan op termijn meedoen voor eindzege: “Zijn tempoversnellingen bergop zijn fenomenaal”

ier uur zat Tom Pidcock (21) daags na zijn olympische triomftocht op de fiets. Geen mountainbike meer, wel eentje voor de weg. Het volgende doel wordt namelijk de Vuelta, die start op 14 augustus. Tadej Pogacar ziet hem zelfs als een outsider voor de eindzege, al wil de Brit er in eerste instantie ervaring opdoen. Maar dat hij ooit een grote ronde kan winnen, daar bestaat geen twijfel over.
“Twee jaar geleden zag ik Tom Pidcock als eerstejaarsbelofte imponeren in de Tour d’Alsace. Ik dacht meteen: die moeten we in de toekomst de gaten houden voor de grote ronden.” Aan het woord: Kurt Van De Wouwer, ploegleider bij Lotto Soudal. “Aan de voet van de slotklim, de Ballon d’Alsace, viel hij en verloor veel tijd. Om dan zijn inhaalrush in te zetten. Het leek wel alsof de rest stilstond.”

Het was het begin van de ronde-ambities voor Pidcock, dat vorig jaar een verlengstuk kreeg met winst in de Baby Giro. Met Henri Vandenabeele (Team DSM) als belangrijkste tegenstander. “Hij maakte indruk, er was niks tegen hem te beginnen. Ik zag meteen: die heeft de mentaliteit van een kampioen. In de slotrit waren we met twee in de aanval. Ik was op dat moment vierde in de stand en wou op het podium eindigen. Ik ga je helpen, we gaan goed samenwerken, zei hij. Maar ik ga wel weer de rit winnen. En zo geschiedde. Ik ben echt benieuwd wat hij nu zal uitrichten in de Vuelta.”

Coach Kurt Bogaerts beseft dat iedereen Pidcock met argusogen zal volgen in Spanje, maar tempert de verwachtingen. “De Vuelta is geen doel voor Tom. Hij heeft geen klassementambities en gaat zelfs niet voor een ritzege. Al zal hij die niet laten liggen, mocht de kans zich voordoen. De bedoeling is dat hij zonder druk als knecht kan rondrijden en ervaring opdoen. Met Egan Bernal, Adam Yates en wellicht ook Richard Carapaz start Team Ineos met drie kandidaat-winnaars. Tom kan heel veel van hen leren.”

Andere mindset

Toch wordt geopperd om Pidcock een vrije rol te geven. “Ik hoop van niet, het is nog te vroeg”, zegt Bogaerts. “Dat hij maar snel eens achterblijft, zodat die klassementsdruk weg is. Hij zit nog volop in de ontwikkelingsfase, we mogen geen stappen overslaan. We willen zien hoe goed hij die drie weken doorkomt. Hij zal met een deftig basisniveau aan de start staan, meer niet. Hij zat dinsdag vier uur op de fiets en zal ook woensdag nog wat trainen in Tokio. Donderdag (daags voor zijn 22ste verjaardag, red.) vliegt hij dan naar zijn familie in Engeland en zal hij enkele dagen niet fietsen. Om dan vanaf 4 augustus in Andorra te werken naar de Vuelta. Die start al op 14 augustus en het is de bedoeling dat hij goed uit de Vuelta komt in functie van het WK op de weg.”

Allemaal goed en wel, maar wil een ambitieus winnaarstype als Pidcock zijn eerste grote ronde wel als knecht rijden? “Ik heb dat heel goed met hem doorgesproken, hij kijkt er enorm naar uit”, zegt zijn coach. “Hij is al heel het jaar voluit bezig: in het veldrijden, de voorjaarsklassiekers én op de mountainbiken. Daarom mag de mindset eens anders zijn, om hem fysiek en mentaal niet kapot te maken.”

Downhill als training

Maar dat in Pidcock mogelijk een winnaar van een grote ronde schuilt, is duidelijk. “Hij kan echt alles”, zegt Kurt Van De Wouwer. “Hij is behendig en explosief, is een uitstekend klimmer. En vooral: zijn tempoversnellingen bergop zijn fenomenaal. Dat dankt hij aan de cross. En hij heeft zijn gewicht mee. Zwakke punten zie ik in eerste instantie niet. Misschien het tijdrijden. Hij is wereldkampioen geworden bij de junioren, dus hij kan het zeker, maar op lange, vlakke wegen zal hij moeite hebben tegen de echte toppers. Tom is een alleskunner, op de weg, in het veldrijden en in het mountainbiken, maar zal toch keuzes moeten maken wil hij echt meedoen voor de zege in een grote ronde.”

Dat beseft ook Bogaerts. “Ja, maar nu moet hij nog niet kiezen. En wat zijn toekomst als ronderenner betreft: laat hem eerst maar eens voluit gaan in rittenkoersen van een week, zoals de Ronde van Zwitserland of Dauphiné en zien hoe ver hij daar geraakt. Het is de bedoeling dat hij een lange carrière maakt, er is nog tijd genoeg. We weten niet hoe ver zijn mogelijkheden liggen. Maar we moeten ervoor zorgen dat we geen fouten maken voor we aan zijn limiet komen. Want ja: als hij voluit gaat voor een klassement in een grote ronde zal er wat anders worden gewerkt. Nu focust hij op relatief korte inspanningen, in de klassiekers, cross en MTB. In grote ronden zal hij wat moeten inboeten aan explosiviteit ten voordele van het werk van langere adem. Maar daar zijn we nu al geleidelijk mee bezig. Zo traint hij meer en meer op de tijdritfiets. Maar het allerbelangrijkste blijft het plezier. Hij moet zichzelf blijven. Ook al verklaart iedereen hem gek: downhill als training vindt hij leuk. En moet hij blijven doen. Zet hem niet in een keurslijf. Dan zal hij nog hele mooie dingen laten zien.”
pi_200647035
quote:
Brute pech voor Jasper De Buyst op twee weken voor de start van de Vuelta. Hij heeft een gebroken rib en mogelijk gebroken schouder overgehouden aan een aanrijding op training in Andorra. Hij denkt zelf niet dat hij de Ronde van Spanje zal kunnen rijden.

Busje haalt in in blinde bocht
Jasper De Buyst was al meer dan een week op hoogtestage in Andorra. Halfweg zijn training van vrijdag liep het mis tijdens de afdaling van de col de la Rabassa. "Ik was bijna beneden en reed aan hoge snelheid door een blinde bocht", vertelt De Buyst aan Sporza.



"Daar haalde een bestelbusje net twee fietsers in die aan het klimmen waren en reed volledig op mijn kant van de baan. Opeens stond het busje voor me en ik kon het niet meer ontwijken, simpelweg omdat er geen plaats meer was. Ik heb met mijn linkerschouder de spiegel van het busje afgereden."



In het ziekenhuis werden foto's genomen. "Die wijzen op een breuk in de ribben. De foto's konden nog niet uitsluiten of ik een schouderbreuk heb. Het probleem is dat ik eerder al eens een schouderbreuk opliep en ze kunnen niet exact zeggen of het de oude of een nieuwe breuk is. Dat moet in België verder onderzocht worden."

"Denk niet dat Vuelta nog een optie is"
De aanrijding betekent een nieuwe domper voor Jasper De Buyst en voor Lotto-Soudal. De Buyst gaf in de Tour op in de negende rit, met aankomst in Tignes. Het heeft er alle schijn van dat hij ook geen rol van betekenis zal kunnen spelen in de Ronde van Spanje over twee weken.



Morgen rijdt De Buyst terug naar België en zullen die verdere onderzoeken gedaan worden. "Ik voel me niet schitterend natuurlijk", zegt Jasper De Buyst. "Het is de eerste keer dat ik op training een ongeval heb met een wagen en dat is niet prettig."



"Ik bleef normaal hier tot 10 dagen voor de Vuelta-start, dus tot 4 augustus om optimaal het effect van hoogte en de training te hebben. Dat zal nu anders uitdraaien."

"Ik maak me geen illusies dat de Vuelta nog zal lukken. Zelfs als blijkt dat mijn schouder oké is - en dat is niet mijn gevoel - dan is het niet ideaal om met een gebroken rib te starten aan een grote ronde. Ik denk momenteel dat dat geen optie is, maar ik zal het begin volgende week wel zien."


"Ik had al een seizoen waar ik niet super tevreden over was door blessures die maar bleven aanslepen. Na mijn exit in de Tour had ik dankzij veel rust en extra oefeningen nochtans het gevoel dat ik op punt stond. Het gevoel was goed en ik keek uit naar de herstart. Maar het is wat het is."



In een ideaal scenario zou De Buyst in de Vuelta de sprint hebben kunnen aantrekken voor Caleb Ewan, maar hij weet zelf niet of de Australiër aan de start zal staan. "Ik heb gelezen dat het fifty-fifty is. Ik heb contact met hem gehad en toen was hij nog niet helemaal overtuigd, maar ik denk dat hij deze week zou beslissen."

De Buyst zoekt de twee fietsers
Op Twitter doet Jasper De Buyst ook nog een oproep. Hij zou graag contact hebben met de twee fietsers die aan hun beklimming bezig waren, toen het busje hen voorbijstak.



"De Spaanse chauffeur heeft tegen de politie blijkbaar niet helemaal toegegeven dat hij op het andere rijvak reed. Ik zou de fietsers dus graag even bereiken om te kunnen aantonen dat dat wel zo was. Je weet nooit hoe zo een dingen lopen en dan is het goed om iets op papier te hebben."
  Moderator dinsdag 3 augustus 2021 @ 16:12:18 #31
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200717877
twitter


Ach, nee.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 5 augustus 2021 @ 11:24:25 #32
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200752148
twitter


Ciro > Matxin.
Put these foolish ambitions to rest.
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 5 augustus 2021 @ 11:33:11 #33
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200752351
twitter


pi_200757330
Klep start waarschijnlijk niet
pi_200760067
quote:
Prima ploegske. ^O^
  Moderator donderdag 5 augustus 2021 @ 22:26:09 #36
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200764275
twitter
pi_200764330
quote:
Poeh, sterk team. Niks mis mee
pi_200764353
quote:
0s.gif Op donderdag 5 augustus 2021 22:29 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Poeh, sterk team. Niks mis mee
Heerlijke gedachte dat we al in de derde etappe gaan schroeien.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_200764472
quote:
0s.gif Op donderdag 5 augustus 2021 22:30 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Heerlijke gedachte dat we al in de derde etappe gaan schroeien.
Vuelta biedt altijd wel meer spektakel (lees: renners die doorheen zakken). Wel benieuwd naar line-up van INEOS. Doet Pogchamp ook mee?
pi_200765578
quote:
0s.gif Op donderdag 5 augustus 2021 22:37 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Vuelta biedt altijd wel meer spektakel (lees: renners die doorheen zakken). Wel benieuwd naar line-up van INEOS. Doet Pogchamp ook mee?
Nee, Pogi lijkt niet van start te gaan. INEOS wel weer met een grote armada.
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 6 augustus 2021 @ 12:46:32 #41
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200773136
instagram


Leuke rubriek weer, deze aankondiging.
pi_200818080
Het wordt mensonterend warm volgende week.
  Moderator zondag 8 augustus 2021 @ 18:52:46 #43
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200818157
quote:
0s.gif Op zondag 8 augustus 2021 18:45 schreef Dale__Cooper het volgende:
Het wordt mensonterend warm volgende week.
36 graden, lekker man.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_200818188
quote:
0s.gif Op zondag 8 augustus 2021 18:52 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

36 graden, lekker man.
Het tijdritje had al een smerig parcours en dan komt er nog eens smerig weer bij ook :9~ .
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_200818309
36 klinkt voor Vuelta normen alledaags
pi_200819669
pi_200823049
quote:
Ach met Nathan, prima renner. Die heeft vorig jaar Woutje Van Aert goed geholpen
pi_200824140
Wie zijn de favorieten?
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  maandag 9 augustus 2021 @ 09:01:38 #49
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200824638
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 08:16 schreef JohnDDD het volgende:
Wie zijn de favorieten?
Roglic, Landa, hele bende van INEOS.

Vrijwel alle ploegen moeten hun team nog bekendmaken. Zal vandaag/morgen vast al een aantal komen
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 10:06:11 #50
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200825501
twitter
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_200825589
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 00:42 schreef capuchon_jongen het volgende:

[..]

Ach met Nathan, prima renner. Die heeft vorig jaar Woutje Van Aert goed geholpen
Waar precies? :o
  Redactie Sport / Supervogel maandag 9 augustus 2021 @ 11:09:42 #52
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200826310
twitter


- Bagioli
- Cerny
- Jakobsen
- Knox
- Senechal
- Stybar
- Van Lerberghe
- Vansevenant
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 11:12:23 #53
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200826344
twitter
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 11:13:29 #54
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200826363
quote:
7s.gif Op maandag 9 augustus 2021 11:09 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]

- Bagioli
- Cerny
- Jakobsen
- Knox
- Senechal
- Stybar
- Van Lerberghe
- Vansevenant
Jakobsen kan hopelijk een aantal ritten winnen, Klep doet toch niet mee?
Ik zie Philipsen, Demare, Dainese, Aranburu, Trentin, Venturini verder op de startlijst staan als eventuele sprinters.
pi_200826373
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 09:01 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Roglic, Landa, hele bende van INEOS.

Vrijwel alle ploegen moeten hun team nog bekendmaken. Zal vandaag/morgen vast al een aantal komen
Landa bij de favorieten? :D
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 11:14:31 #56
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200826376
Ik zie trouwens dat Cesare Benedetti de Poolse nationaliteit heeft aangenomen.
  maandag 9 augustus 2021 @ 11:14:52 #57
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200826381
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 11:14 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Landa bij de favorieten? :D
Niet :?
pi_200826413
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 11:14 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Landa bij de favorieten? :D
Tuurlijk hoort die bij de favorieten
pi_200826425
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 11:13 schreef Momo het volgende:

[..]

Jakobsen kan hopelijk een aantal ritten winnen, Klep doet toch niet mee?
Ik zie Philipsen, Demare, Dainese, Aranburu, Trentin, Venturini verder op de startlijst staan als eventuele sprinters.
Zullen wel duels tussen Jakobsen, Philipsen en Demare worden ja, kan Philipsen zijn aantal ereplaatsen weer verlengen na de Tour. Al verwacht ik wel dat hij hier een ritzege pakt.

En Ewan doet normaal niet mee inderdaad, al is de selectie van Lotto nog niet definitief bekendgemaakt.
pi_200826482
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 11:14 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Landa bij de favorieten? :D
Is dit het banteraccount van @wimderon ?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 11:23:38 #61
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200826487
Bahrein komt ook wel met een sterk team in de voorlopige selectie, Landa, Opperlolbroek Padun, Poels, Mader, Pernsteiner, Traknik en Buitrago. En die zijn al op de brommer dit jaar.
pi_200826521
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 11:23 schreef Momo het volgende:
Bahrein komt ook wel met een sterk team in de voorlopige selectie, Landa, Opperlolbroek Padun, Poels, Mader, Pernsteiner, Traknik en Buitrago. En die zijn al op de brommer dit jaar.
Caruso rijdt ook, als het goed is
  maandag 9 augustus 2021 @ 11:28:10 #63
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200826563
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 11:25 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Caruso rijdt ook, als het goed is
Dat is een apart team ;(
  Redactie Sport maandag 9 augustus 2021 @ 12:10:43 #64
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200827273
Landa, Padun, Caruso en Mäder rijder weer allemaal voor hun eien bv *O*
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_200827691
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 11:17 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Tuurlijk hoort die bij de favorieten
Wat een onzin. Landa heeft niet de capaciteiten om een grote ronde te winnen. Bovendien ligt zijn beste tijd wel achter hem. Ik verwacht hem eerder tussen plek 6 en 15 dan bij de beste 5, maar mocht hij de Vuelta winnen, dan zou ik dat wel een klein wonder willen noemen.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  maandag 9 augustus 2021 @ 12:38:59 #66
330914 Sherlock_Holmes
2de plaats WIDM prono 2020
pi_200827722
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 12:36 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Wat een onzin. Landa heeft niet de capaciteiten om een grote ronde te winnen. Bovendien ligt zijn beste tijd wel achter hem. Ik verwacht hem eerder tussen plek 6 en 15 dan bij de beste 5, maar mocht hij de Vuelta winnen, dan zou ik dat wel een klein wonder willen noemen.
Dit kan beter.
´ Just remember, there's a thin line between being a hero and being a memory´
pi_200827749
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 12:36 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Wat een onzin. Landa heeft niet de capaciteiten om een grote ronde te winnen. Bovendien ligt zijn beste tijd wel achter hem. Ik verwacht hem eerder tussen plek 6 en 15 dan bij de beste 5, maar mocht hij de Vuelta winnen, dan zou ik dat wel een klein wonder willen noemen.
Hier gaat iets mis
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 12:44:03 #68
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200827795
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 12:36 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Wat een onzin. Landa heeft niet de capaciteiten om een grote ronde te winnen. Bovendien ligt zijn beste tijd wel achter hem. Ik verwacht hem eerder tussen plek 6 en 15 dan bij de beste 5, maar mocht hij de Vuelta winnen, dan zou ik dat wel een klein wonder willen noemen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 9 augustus 2021 @ 12:55:33 #69
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200827990
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 12:36 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Wat een onzin. Landa heeft niet de capaciteiten om een grote ronde te winnen. Bovendien ligt zijn beste tijd wel achter hem. Ik verwacht hem eerder tussen plek 6 en 15 dan bij de beste 5, maar mocht hij de Vuelta winnen, dan zou ik dat wel een klein wonder willen noemen.
Als je serieus bent..........

Welke 10 gaan er boven Landa eindigen? Graag een lijstje.
  Redactie Sport maandag 9 augustus 2021 @ 13:15:44 #70
451829 crew  H.Vviv
pi_200828265
Normaal gezien gaat Landa geen grote ronde winnen. Komt gewoon te kort ten op zichtte van de echte toppers.
pi_200828287
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 12:41 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Hier gaat iets mis
Landa's beste prestatie in de Vuelta is 25e; in de Giro was hij 3e (6 jaar geleden) en 4e (2 jaar geleden). In de Tour was hij in 2020 nog 4e, maar wel op een kansloze 6 minuten van Pogacar, en niet ver voor Mas, Lopez en Dumoulin. Zijn tijdritcapaciteiten zijn niet voldoende om kans te maken op een eindklassement. Hij is bovendien niet echt een winnaar, meer een meerijder.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_200828289
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 12:55 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Als je serieus bent..........

Welke 10 gaan er boven Landa eindigen? Graag een lijstje.
Ik heb nog geen startlijst gezien, maar als ik die zie, zal ik je een lijstje geven!
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 13:19:37 #73
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200828328
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 13:17 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Landa's beste prestatie in de Vuelta is 25e; in de Giro was hij 3e (6 jaar geleden) en 4e (2 jaar geleden). In de Tour was hij in 2020 nog 4e, maar wel op een kansloze 6 minuten van Pogacar, en niet ver voor Mas, Lopez en Dumoulin. Zijn tijdritcapaciteiten zijn niet voldoende om kans te maken op een eindklassement. Hij is bovendien niet echt een winnaar, meer een meerijder.
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 13:17 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Ik heb nog geen startlijst gezien, maar als ik die zie, zal ik je een lijstje geven!
Landa heeft eergisteren nog de voorbereidingskoers op de Vuelta gewonnen. Ik zie hem niet meteen winnen maar wel voor podium rijden.

Maar als je de startlijst zoekt:
https://www.procyclingsta(...)na/2021/gc/startlist
  maandag 9 augustus 2021 @ 13:30:03 #74
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200828457
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 13:15 schreef H.Vviv het volgende:
Normaal gezien gaat Landa geen grote ronde winnen. Komt gewoon te kort ten op zichtte van de echte toppers.
Misschien niet winnen maar met startlijst tot nu toe lijkt me derde plaats een realistisch doel waarbij ik dan geen idee heb van vorm van INEOS-rijders.
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 13:32:34 #75
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200828505
Landa is de morele winnaar van de Giro van 2021.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport maandag 9 augustus 2021 @ 13:35:02 #76
451829 crew  H.Vviv
pi_200828545
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 13:30 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Misschien niet winnen maar met startlijst tot nu toe lijkt me derde plaats een realistisch doel waarbij ik dan geen idee heb van vorm van INEOS-rijders.
Derde plaats zal ook lastig genoeg zijn. Normaal gesproken zijn Roglic en Bernal al te sterk voor hem en dan zal Carapaz er ook nog wel bijkomen, al is het even wachten op de bekendmaking van de ploeg later op de dag. Hij won wel Burgos, maar daar was het ook niet overtuigend.
pi_200828576
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 13:17 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Landa's beste prestatie in de Vuelta is 25e; in de Giro was hij 3e (6 jaar geleden) en 4e (2 jaar geleden). In de Tour was hij in 2020 nog 4e, maar wel op een kansloze 6 minuten van Pogacar, en niet ver voor Mas, Lopez en Dumoulin. Zijn tijdritcapaciteiten zijn niet voldoende om kans te maken op een eindklassement. Hij is bovendien niet echt een winnaar, meer een meerijder.
Landa reed 4x de Vuelta in het begin van z'n carrière, waarbij hij in 2015 knecht was van Aru (die toen won) en in 2014 en daarvoor nog niet het niveau had van daarna. Dus het onzin om het daarmee te vergelijken voor deze Vuelta.

2017 werd hij 4de in de Tour (als ploeggenoot van de eindwinnaar), 2019 werd hij nog 4e en 6e in Giro en Tour, 2020 nog 4e in de Tour.

Natuurlijk hoor je dan bij de favorieten in de Vuelta waarbij het altijd afwachten is wie er nog goed is van de grote namen. En juist Landa is nog fris na zijn zware valpartij in de Giro.
pi_200828581
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 13:35 schreef H.Vviv het volgende:

[..]

Derde plaats zal ook lastig genoeg zijn. Normaal gesproken zijn Roglic en Bernal al te sterk voor hem en dan zal Carapaz er ook nog wel bijkomen, al is het even wachten op de bekendmaking van de ploeg later op de dag. Hij won wel Burgos, maar daar was het ook niet overtuigend.
Denk dat Carapaz niet start, je hebt nog wel Yates bij Ineos.
  Redactie Sport maandag 9 augustus 2021 @ 13:41:02 #79
451829 crew  H.Vviv
pi_200828635
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 13:37 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Denk dat Carapaz niet start, je hebt nog wel Yates bij Ineos.
We zullen het wel weten binnen enkele uren. Persoonlijk denk dat Carapaz wel start en Yates mag weleens weer een fatsoenlijk klassement gaan rijden in een grote ronde. Dat hij domineert in rondes van één week is wel duidelijk, maar voorlopig is het in rondes van drie weken al stukken minder.
pi_200828651
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 13:41 schreef H.Vviv het volgende:

[..]

We zullen het wel weten binnen enkele uren. Persoonlijk denk dat Carapaz wel start en Yates mag weleens weer een fatsoenlijk klassement gaan rijden in een grote ronde. Dat hij domineert in rondes van één week is wel duidelijk, maar voorlopig is het in rondes van drie weken al stukken minder.
Vorig jaar wel top-10 in de Tour en heb het idee dat hij weer een stap heeft gezet. Maar dat is wel een vraagteken inderdaad.
pi_200828653
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 13:37 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Denk dat Carapaz niet start, je hebt nog wel Yates bij Ineos.
Fenomeen Pidcock:

- Tokyo
- Vuelta
- WK
  Redactie Sport maandag 9 augustus 2021 @ 13:44:59 #82
451829 crew  H.Vviv
pi_200828692
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 13:42 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Vorig jaar wel top-10 in de Tour en heb het idee dat hij weer een stap heeft gezet. Maar dat is wel een vraagteken inderdaad.
Zakte er in de laatste week er wat doorheen. Dus dat vond ik niet echt heel sterk in vergelijking wat hij al jaren laat zien in rondes van een week
pi_200828993
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 13:19 schreef Momo het volgende:

[..]

[..]

Landa heeft eergisteren nog de voorbereidingskoers op de Vuelta gewonnen. Ik zie hem niet meteen winnen maar wel voor podium rijden.

Maar als je de startlijst zoekt:
https://www.procyclingsta(...)na/2021/gc/startlist
Ok dank je! Deze mannen schat ik sowieso hoger in dan Landa:

Roglic
Kruijswijk
Carthy
Carapaz (en Pidcock als die niet start)
Bernal
Martinez (maar zal zich wel kapot moeten rijden)
Lopez
Mas
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 14:06:36 #84
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200829020
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 14:05 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Ok dank je! Deze mannen schat ik sowieso hoger in dan Landa:

Roglic
Kruijswijk
Carthy
Carapaz (en Pidcock als die niet start)
Bernal
Martinez (maar zal zich wel kapot moeten rijden)
Lopez
Mas
Kruijswijk :D
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_200829285
Alleen Roglic, Bernal en Carapaz zou ik echt hoger inschatten dan Landa (waarbij ik verwacht dat Carapaz niet start)
pi_200829441
@Rellende_Rotscholier ben je al een beetje warmgedraaid voor de voorbeschouwingen? Is toch onderdeel van de lol van het volgen van een grote ronde geworden ^O^
  maandag 9 augustus 2021 @ 14:47:28 #87
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_200829656
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 14:06 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Kruijswijk :D
Vind ik ook een hele vreemde om nu nog te noemen idd. Die is nooit meer de oude geworden na corona. ;(
pi_200829678
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 14:06 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Kruijswijk :D
Lopez, Mas, Carthy. Daar zit flink wat overdrijving bij.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 14:53:25 #89
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_200829733
Voorspelling voor zaterdag🥵
pi_200829767
quote:
1s.gif Op maandag 9 augustus 2021 14:53 schreef Slobeend het volgende:
Voorspelling voor zaterdag🥵
[ afbeelding ]
Dank je Hans!
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 14:55:53 #91
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200829769
quote:
1s.gif Op maandag 9 augustus 2021 14:53 schreef Slobeend het volgende:
Voorspelling voor zaterdag🥵
[ afbeelding ]
De Vuelta in oktober beviel prima. Zouden ze altijd moeten doen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 14:58:37 #92
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_200829813
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 14:55 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Dank je Hans!
^p^ Dit is een nieuwe voorspelling, en weer warmer.
  maandag 9 augustus 2021 @ 14:59:08 #93
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200829825
quote:
1s.gif Op maandag 9 augustus 2021 14:53 schreef Slobeend het volgende:
Voorspelling voor zaterdag🥵
[ afbeelding ]
Ik zie 35 graden. Prima weertje voor Vuelta
pi_200829827
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 14:55 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

De Vuelta in oktober beviel prima. Zouden ze altijd moeten doen.
De lijst van vorig jaar nog eens bekeken en krijg meteen weer een warm gevoel bij het zien van de beelden van Moncalvillo.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 14:59:39 #95
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200829837
Fietsen boven de 40 graden lijkt mij niet de bedoeling. Al lijkt het 35-38 graden te worden in Burgos zaterdag (nog steeds vies warm).
pi_200829853
quote:
1s.gif Op maandag 9 augustus 2021 14:58 schreef Slobeend het volgende:

[..]

^p^ Dit is een nieuwe voorspelling, en weer warmer.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Redactie Sport maandag 9 augustus 2021 @ 15:01:44 #97
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200829884
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 16:12 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Ach, nee.
Op wie moeten we nú inzetten als rode lantaarn?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport / Supervogel maandag 9 augustus 2021 @ 15:08:36 #98
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200830003
twitter

- G. Martin
- J. Herrada
- Allegaert
- Barcelo
- Finé
- J. Herrada
- Morin
- Rochas
  Redactie Sport maandag 9 augustus 2021 @ 15:14:01 #99
451829 crew  H.Vviv
pi_200830101
twitter
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 15:15:37 #100
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_200830135
Jeetje, zelfs Heek.
pi_200830163
Geweldig team wel zeg, hopelijk blijft Landa in ieder geval op z'n fiets zitten
pi_200830827
Na de uitzonderlijke 42 integrale etappes van dit jaar gaan we nu trouwens terug naar 4:

quote:
Cuatro etapas se retransmitirán íntegramente: el viernes, 20 de agosto (Gandia-Balcón de Alicante); el domingo, 29 de agosto, Navalmoral de la Mata-El Barraco; el miércoles, 1 de septiembre, Unquera-Lagos de Covadonga y el jueves, 2 de septiembre, Salas-Alto del Gamoniteiru.
Zaterdag begint de uitzending om 17u30, de andere 16 etappes om 15u. Sporza lijkt met een standaard aanvangsuur van 15u50 met onze kloten te spelen.

Edit: Slottijdrit is net als de proloog ook laat.

[ Bericht 3% gewijzigd door showtimer op 09-08-2021 16:10:46 ]
  maandag 9 augustus 2021 @ 15:58:42 #103
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_200830846
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 15:57 schreef showtimer het volgende:
Na de uitzonderlijke 42 integrale etappes van dit jaar gaan we nu trouwens terug naar 4:
[..]

Zaterdag begint de uitzending om 17u30, de andere 16 etappes om 15u. Sporza lijkt met een standaard aanvangsuur van 15u50 met onze kloten te spelen.
Wel veel late finishes of moeten we genoegen nemen met een uurtje koers op Sporza?
pi_200830965
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 15:58 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Wel veel late finishes of moeten we genoegen nemen met een uurtje koers op Sporza?
Meh. Zaterdag en slotdag 20u30, resterende etappes circa 17u30. Bord kan nog net op schoot @maxi-mus
pi_200831600
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 14:48 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Lopez, Mas, Carthy. Daar zit flink wat overdrijving bij.
Lopez is in ieder geval al meermaals weggefladderd bij Roglic en co. Landa, nou ja, niet.

Maar hij houdt z'n stuur zo mooi vast hè.
pi_200831625
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 15:16 schreef Marcoss het volgende:
Geweldig team wel zeg, hopelijk blijft Landa in ieder geval op z'n fiets zitten
En hopen dat Haig niet zijn Dauphiné/Tourbenen heeft, anders mag hij weer met een moeilijk gezicht gaan knechten.
pi_200831638
Haig kan helemaal niet knechten
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_200831676
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 16:55 schreef Steven184 het volgende:
Haig kan helemaal niet knechten
Buiten dat Haig bij Mitchelton prima geknecht heeft voor Simon had ik het niet over Haig als knecht.
pi_200831679
Ga je Piet opstellen @Mani89?
pi_200831795
twitter


Toch wel Carapaz dus, geen Martinez
pi_200832108
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 14:06 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Kruijswijk :D
Ja, zelfs hem vind ik beter dan Landa
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_200832119
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:04 schreef Marcoss het volgende:
[ twitter ]

Toch wel Carapaz dus, geen Martinez
Wordt wel een mooi duel: Roglic, Bernal, Carapaz. Erg aan elkaar gewaagd.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 17:26:42 #113
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200832155
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:24 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Ja, zelfs hem vind ik beter dan Landa
Heb je toevallig twee jaar in een coma gelegen?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 9 augustus 2021 @ 17:28:34 #114
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_200832196
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:24 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Ja, zelfs hem vind ik beter dan Landa
Ook fan van Froome?
  maandag 9 augustus 2021 @ 17:29:58 #115
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200832219
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:24 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Ja, zelfs hem vind ik beter dan Landa
Wat zuip jij?

Kruijswijk is flink op zijn retour. Als je gewoon even zijn laatste resultaten bekijkt.

quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:04 schreef Marcoss het volgende:
[ twitter ]

Toch wel Carapaz dus, geen Martinez
Sterke ploeg. Benieuwd wat Pidcock kan en of er meerdere van de vier (Sivakov tel ik maar voor het gemak mee) erdoorheen zakken gelijk.
pi_200832857
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:26 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Heb je toevallig twee jaar in een coma gelegen?
Ik denk dat KW gewoon weer helemaal op niveau terug is en Landa keihard gaat falen. KW heeft tenminste wel bewezen dat hij echt kan meedraaien in de top van het klassement, hoewel ik van hem ook vind dat hij geen grote ronde kan winnen omdat hij mentaal niet sterk genoeg is.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_200832861
quote:
1s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:28 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Ook fan van Froome?
Zeker, groot fan. Wat niet betekent dat ik denk dat hij nog steeds op zijn oude niveau is of kan komen.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  maandag 9 augustus 2021 @ 18:20:27 #118
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_200832899
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 16:57 schreef wimderon het volgende:
Ga je Piet opstellen @:Mani89?
Geen enkele reden toe.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_200833216
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 16:56 schreef wimderon het volgende:

[..]

Buiten dat Haig bij Mitchelton prima geknecht heeft voor Simon had ik het niet over Haig als knecht.
Waarom zou ik nuance gebruiken op dit forum?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_200833836
twitter
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 19:31:25 #121
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200834008
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 19:19 schreef Marcoss het volgende:
[ twitter ]
EustanaGODEN
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 19:53:46 #122
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200834433
Dames en heren, ik sta op het punt de grap van de eeuw aan te kondigen.

twitter


Het Baskische Euskaltel-Euskadi trekt met minder Basken naar de Vuelta dan Astana.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 20:10:26 #123
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_200834795
#FreeKernPharma
  maandag 9 augustus 2021 @ 20:12:15 #124
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_200834834
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 19:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Dames en heren, ik sta op het punt de grap van de eeuw aan te kondigen.

[ twitter ]

Het Baskische Euskaltel-Euskadi trekt met minder Basken naar de Vuelta dan Astana.
Ik maak me niet druk om een vlaggetje.
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 20:16:18 #125
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200834912
quote:
1s.gif Op maandag 9 augustus 2021 20:10 schreef Slobeend het volgende:
#FreeKernPharma
#exitguillen
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 9 augustus 2021 @ 20:33:02 #126
102912 crv
Screwed up
pi_200835279
sorry vooraf, verkeerde topic... maar komt er ook een Nostradamus versie voor de vuelta of is die er enkel met de tour ?
There are 2 Situations that drives an man Crazy: With and without wife
Wanneer een man de deur van zijn auto voor zijn vrouw openhoud is of de auto nieuw of zijn vrouw
Sorry, mind closed until further notice🍷
pi_200835766
twitter
  Moderator maandag 9 augustus 2021 @ 21:04:22 #128
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_200835789
Prachtige beginwoorden van Wilco.
pi_200835943
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_200838389
Zin in. Tevens present. c_/
"The man who never alters his opinion is like standing water, and breeds reptiles of the mind." - William Blake, The Marriage of Heaven and Hell.
  maandag 9 augustus 2021 @ 23:56:05 #131
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_200838480
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 21:02 schreef Marcoss het volgende:
[ twitter ]
Zie dat Cesare Pools is geworden :D Blijkbaar al ontzettend lang een Poolse vriendin. En spreekt blijkbaar ook Pools :D
pi_200838579
quote:
1s.gif Op maandag 9 augustus 2021 23:56 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Zie dat Cesare Pools is geworden :D Blijkbaar al ontzettend lang een Poolse vriendin. En spreekt blijkbaar ook Pools :D
Niets te maken met de locatie van het EK volgende maand? :P
pi_200838839
quote:
1s.gif Op maandag 9 augustus 2021 23:56 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Zie dat Cesare Pools is geworden :D Blijkbaar al ontzettend lang een Poolse vriendin. En spreekt blijkbaar ook Pools :D
Cesare = @Koffieplanter ?
Jack does it in real time...
  dinsdag 10 augustus 2021 @ 09:15:48 #134
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_200840467
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 00:15 schreef showtimer het volgende:

[..]

Niets te maken met de locatie van het EK volgende maand? :P
Zo te horen al een hele tijd benoemd tot Polska Maffia :D :')

  dinsdag 10 augustus 2021 @ 09:23:09 #135
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_200840560
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 21:02 schreef Marcoss het volgende:
[ twitter ]
#BandOfBrothers
In de tweede aflevering vielen daarin de eerste slachtoffers. Doe er uw voordeel mee, gokmensen.
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 10 augustus 2021 @ 12:22:19 #136
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200843147
twitter
pi_200843304
Inderdaad geen Klep dus.

Ritzege zal moeten komen voor Kron of uiteraard van boer Harm
  Moderator dinsdag 10 augustus 2021 @ 12:31:01 #138
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200843305
quote:
7s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 12:22 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]
Geen Ewan dus.

Erg mooi.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_200843350
twitter

quote:
Team BikeExchange at La Vuelta a España (14th August – 5th September):
Lucas Hamilton – Debut appearance
Damien Howson – 5th appearance
Michael Matthews – 3rd appearance
Luka Mezgec – 4th appearance
Mikel Nieve – 9th appearance
Nick Schultz – 5th appearance
Robert Stannard – 2nd appearance
Andrey Zeits – 8th appearance
pi_200843393
Er komen wel heel veel klassementsrenners van naam aan het vertrek. Wie hebben er eigenlijk al uitgesproken om voor het klassement te gaan?
pi_200843431
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 12:36 schreef TheArt het volgende:
Er komen wel heel veel klassementsrenners van naam aan het vertrek. Wie hebben er eigenlijk al uitgesproken om voor het klassement te gaan?
Denk dat ze allemaal in 1e instantie wel voor klassement gaan toch? Heb in ieder geval nog niet gelezen dat iemand puur voor ritzeges wil gaan.
  Moderator dinsdag 10 augustus 2021 @ 12:52:30 #142
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200843647
twitter


Meintjes gaat ook voor het klassement!
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 10 augustus 2021 @ 12:54:46 #143
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_200843674
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 12:52 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Meintjes gaat ook voor het klassement!
Die eeuwige Van Melsen ook :') Waar is die goed voor?
pi_200843778
quote:
In the interest of the Tour of Spain, we started the season at the UAE Tour with this team. We coupled sprinter Riccardo Minali with Wesley Kreder and Kévin Van Melsen and surrounded Louis Meintjes with experienced climbers. The South-African has to chosen to leave aside the Olympic Games in order to recover well from the Tour de France.

On paper, he is our man for the general classification with the support of Jan Hirt, Simone Petilli and Rein Taaramäe. The best tactical choice for our team is to take a Grand Tour day by day and to support the climber who rises after a couple of days to achieve a top 10. After finishing his first Grand Tour this spring, Riccardo Minali is better prepared and he’s eager to achieve results with the help of Wesley Kreder and Kévin Van Melsen.

All riders have finished at least one Grand Tour so no surprises for them. I expect from this experienced group an aggressive race style like at the Giro d’Italia, because that’s our best chance on winning a stage. At the Tour of Italy we realized a dream scenario by winning the third stage, so we floated on air for a couple of weeks. With his current form and hunger for victories, I think Odd Christian Eiking is capable of repeating this for us at the Vuelta a Espana. Or maybe Rein Taaramäe can repeat his performance from 2011. The parcours of this Vuelta is well balanced and consists mainly of shorter stages with tough finals. We absolutely want to contribute to this spectacle and in this way, we can hopefully bring a victory home!
Goede teksten ook weer
  Moderator dinsdag 10 augustus 2021 @ 13:00:43 #145
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200843788
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 12:54 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Die eeuwige Van Melsen ook :') Waar is die goed voor?
Het is een Waal.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator dinsdag 10 augustus 2021 @ 13:09:29 #146
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_200843924
Hunger for victories, jawel.
  Moderator dinsdag 10 augustus 2021 @ 13:14:12 #147
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200843995
Euskaltel - Euskadi
- Xabier Mikel Azparren
- Mikel Bizkarra
- Joan Bou
- Mikel Iturria
- Juan José Lobato
- Gotzon Martin
- Luis Ángel Maté
- Antonio Jesús Soto
  Moderator dinsdag 10 augustus 2021 @ 13:15:42 #148
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_200844026
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 13:14 schreef Momo het volgende:
Euskaltel - Euskadi
- Xabier Mikel Azparren
- Mikel Bizkarra
- Joan Bou
- Mikel Iturria
- Juan José Lobato
- Gotzon Martin
- Luis Ángel Maté
- Antonio Jesús Soto
Zie post 122 ;).
  Moderator dinsdag 10 augustus 2021 @ 16:26:45 #149
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200846757
twitter


Geen Murguialday, erg teleurstellend. Verder beschikt ook Caja Rural over meer Basken dan het misselijkmakende Euskaltel-Euskadi.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_200846927
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 16:26 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Geen Murguialday, erg teleurstellend. Verder beschikt ook Caja Rural over meer Basken dan het misselijkmakende Euskaltel-Euskadi.
Ik heb nu al zin in de rant bij de ploegenpresentatie :9
pi_200847697
twitter


De laatste van het gouden koppel Michel & José of het nieuwe gouden koppel. Wat een onmogelijke keuze :{
pi_200847981
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 17:18 schreef wimderon het volgende:
[ twitter ]

De laatste van het gouden koppel Michel & José of het nieuwe gouden koppel. Wat een onmogelijke keuze :{
Als eurosport Michel in huurt krijgen we Michel met Karsten
pi_200848047
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 17:40 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Als eurosport Michel in huurt krijgen we Michel met Karsten
Wat moet Jeroen dan gaan doen?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_200848102
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 17:44 schreef Felagund het volgende:

[..]

Wat moet Jeroen dan gaan doen?
De rest van de koersen. En Karsten bij allebei als co.
pi_200848121
Jeroen en Karsten _O_
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_200848180
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 17:18 schreef wimderon het volgende:
[ twitter ]

De laatste van het gouden koppel Michel & José of het nieuwe gouden koppel. Wat een onmogelijke keuze :{
Combineren, Jeroen en Karsten moeten over het geheel van de drie weken misschien wel 24 uur meer vullen.
  Moderator dinsdag 10 augustus 2021 @ 17:55:50 #157
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200848188
Karsten en Jeroen _O_
Karsten heeft straks geen tijd meer voor die baan als ademtherapeut
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 10 augustus 2021 @ 18:44:49 #158
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200848768
twitter


Routeboek
pi_200849885
Ik dacht dat er een nieuwe puntentelling voor de puntentrui zou zijn? https://storage-aso.lequi(...)-interactif-2021.pdf zegt wat anders.

@showtimer?
pi_200850447
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 19:43 schreef wimderon het volgende:
Ik dacht dat er een nieuwe puntentelling voor de puntentrui zou zijn? https://storage-aso.lequi(...)-interactif-2021.pdf zegt wat anders.

@:showtimer?
https://twitter.com/GrootLem/status/1425067362278154245 deze heb ik ook.
  dinsdag 10 augustus 2021 @ 20:25:29 #161
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_200850675
quote:
14s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 18:44 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]

Routeboek
Hier staat dan weer helemaal niets over de punten in het puntenklassement
pi_200851280
quote:
Er circuleren dus twee versies, dat verwacht je ook niet bij de Vuelta :')
  dinsdag 10 augustus 2021 @ 20:52:36 #163
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_200851389
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 20:48 schreef wimderon het volgende:

[..]

Er circuleren dus twee versies, dat verwacht je ook niet bij de Vuelta :')
Het zijn er minstens 3
pi_200851984
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 20:25 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Hier staat dan weer helemaal niets over de punten in het puntenklassement
ASO stopt de reglementen altijd in een los document, ik kan hem wel op wetransfer gooien?
  dinsdag 10 augustus 2021 @ 21:20:29 #165
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_200852013
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 21:19 schreef showtimer het volgende:

[..]

ASO stopt de reglementen altijd in een los document, ik kan hem wel op wetransfer gooien?
Ik geloof het wel. Heb er toch geen belang bij. :P

Wel benieuwd wat het uiteindelijk nou wordt.
pi_200852144
quote:
14s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 18:44 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]

Routeboek
Met de altijd betrouwbare laatste 5 km-profielen _O_
  Redactie Sport woensdag 11 augustus 2021 @ 10:24:02 #167
451829 crew  H.Vviv
pi_200858317
De la Cruz, Dombrowski, Gibbons, Majka ,Molano, R Oliveira, Polanc enTrentin voor UAE
pi_200858455
@showtimer Hopelijk zijn Pat en Roodhooft genadig en gunnen ze de UAE-duosprint een moment van glorie.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_200858471
twitter


Aru, Henao, R Janse van Rensburg, Claeys, Sunderland, Lindeman, Armee en Brown
  woensdag 11 augustus 2021 @ 10:35:26 #170
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_200858485
Ik vraag me af of Trentin gaat sprinten. Dat heeft ie dit jaar nog maar erg weinig gedaan.

Aan de andere kant is Gibbons ook totaal niet betrouwbaar :')
pi_200858488
quote:
10s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 10:33 schreef El-Stinho het volgende:
@:Showtimer Hopelijk zijn Pat en Roodhooft genadig en gunnen ze de UAE-duosprint een moment van glorie.
Madiot moet dan ook nog wel helpen :o
pi_200858501
quote:
0s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 10:35 schreef hhh38 het volgende:
Ik vraag me af of Trentin gaat sprinten. Dat heeft ie dit jaar nog maar erg weinig gedaan.

Aan de andere kant is Gibbons ook totaal niet betrouwbaar :')
Denk niet dat Gibbons en Trentin gaan sprinten.. zullen beiden wel gaan voor de vluchtetappes, zeker Trentin
pi_200858511
quote:
0s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 10:35 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Madiot moet dan ook nog wel helpen :o
Nou ja, we weten ook niet hoe die er na zijn afschuwelijke Tour voor staat.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator woensdag 11 augustus 2021 @ 10:39:13 #174
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200858549
quote:
0s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 10:35 schreef hhh38 het volgende:
Ik vraag me af of Trentin gaat sprinten. Dat heeft ie dit jaar nog maar erg weinig gedaan.

Aan de andere kant is Gibbons ook totaal niet betrouwbaar :')
Het is vrij duidelijk dat UAE Gibbons niet als sprinter ziet. Wat ze dan wel precies met hem willen ben ik nog niet achter, behalve dan dat hij beter klimt dan ooit.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_200858843
quote:
0s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 10:39 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Het is vrij duidelijk dat UAE Gibbons niet als sprinter ziet. Wat ze dan wel precies met hem willen ben ik nog niet achter, behalve dan dat hij beter klimt dan ooit.
Die gaat volgend jaar lekker knechten voor Pogchamp in de Tour.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_200858882
quote:
0s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 10:59 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Die gaat volgend jaar lekker knechten voor Pogchamp in de Tour.
Daar is wel wat concurrentie :o
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 11 augustus 2021 @ 11:02:13 #177
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200858893
twitter
pi_200859284
Jeroen en Karsten _O_
M.i. een van de beste commentaarduo's uit de wielergeschiedenis. En ik ben opgegroeid met Mart en Jean dus dat zegt wel wat!

Ik verkies ze wel boven Michel en José, omdat ik meer en meer opmerk dat Michel zich vervelend gedraagt tegenover José. Hem niet laten uitspreken, door hem heen praten, zijn mening doordrukken, etc. Ik weet dat de rolverdeling een beetje zo is, maar ik vind het te ver gaan.

Jeroen en Karsten zijn erg prettig op elkaar ingespeeld. Bovendien zijn ze hilarisch samen, die humor hebben Michel en José niet echt.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  Moderator woensdag 11 augustus 2021 @ 12:30:56 #179
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200860160
twitter


Burgos neemt gewoon Carlos Canal mee. :D Nog net een maand jonger dan Simmons.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_200861023
Israel nog en dan kunnen ze bij EF ook eindelijk op de knop drukken
  Moderator woensdag 11 augustus 2021 @ 21:27:07 #181
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200867802
quote:
9s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 13:28 schreef Marcoss het volgende:
Israel nog en dan kunnen ze bij EF ook eindelijk op de knop drukken
Ha!

twitter


Jonathan Caicedo
Diego Camargo
Simon Carr
Hugh Carthy
Lawson Craddock
Jens Keukeleire
Magnus Cort
Tom Scully
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_200867815
twitter

EF had geen zin meer om te wachten

Jonathan Caicedo
Diego Camargo
Simon Carr
Hugh Carthy
Lawson Craddock
Jens Keukeleire
Magnus Cort
Tom Scully

Edit: oh, te laat :D
  Moderator woensdag 11 augustus 2021 @ 21:37:37 #183
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_200868072
6x een renner met een C!
pi_200868077
quote:
1s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 21:27 schreef Marcoss het volgende:
[ twitter ]
EF had geen zin meer om te wachten

Jonathan Caicedo
Diego Camargo
Simon Carr
Hugh Carthy
Lawson Craddock
Jens Keukeleire
Magnus Cort
Tom Scully

Edit: oh, te laat :D
Met Chaves hebben ze volgend jaar maar 1 extra renner nodig om alleen maar renners beginnend met een C in de Vuelta te hebben.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  woensdag 11 augustus 2021 @ 22:47:59 #185
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_200869271
quote:
3s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 21:37 schreef Slobeend het volgende:
6x een renner met een C!
Toms Cully en Jens Ceukeleire
pi_200871702
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 17:54 schreef showtimer het volgende:

[..]

Combineren, Jeroen en Karsten moeten over het geheel van de drie weken misschien wel 24 uur meer vullen.
Is dat inclusief reclames?
sig verwijderd door FA
pi_200873163
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 07:52 schreef Ambrosius het volgende:

[..]

Is dat inclusief reclames?
Welke reclames?
pi_200873212
quote:
1s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 21:27 schreef Marcoss het volgende:
[ twitter ]
EF had geen zin meer om te wachten

Jonathan Caicedo
Diego Camargo
Simon Carr
Hugh Carthy
Lawson Craddock
Jens Keukeleire
Magnus Cort
Tom Scully

Edit: oh, te laat :D
Ze hadden dit keer wel een alibi, als je Scully op maandag nog in Polen laat starten was de planning niet vlekkeloos.
  Moderator donderdag 12 augustus 2021 @ 10:17:46 #189
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200873275
twitter


Met deze waardeloze ploeg van Israël zijn we compleet.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 12 augustus 2021 @ 10:26:26 #190
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_200873367
Cimolai gaat anders wel schroeien.
pi_200873422
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 10:17 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Met deze waardeloze ploeg van Israël zijn we compleet.
Wat een ranzig slechte ploeg. Hier had Hermans op z'n minst wel tussen mogen zitten. Al presteert ie dan wellicht ook niet.
  Moderator donderdag 12 augustus 2021 @ 10:46:26 #192
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200873594
twitter
  donderdag 12 augustus 2021 @ 10:51:13 #193
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_200873657
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 10:31 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Wat een ranzig slechte ploeg. Hier had Hermans op z'n minst wel tussen mogen zitten. Al presteert ie dan wellicht ook niet.
Gefeliciteerd alvast met de eerste Israëlische etappe-overwinning in een Grand Tour _O_
pi_200873720
quote:
7s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 10:46 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Op naar de 25!
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Redactie Sport donderdag 12 augustus 2021 @ 11:25:33 #195
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200874174
Cimolai kunnen we dus negen keer opstellen.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 12 augustus 2021 @ 12:46:55 #196
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_200875443
quote:
7s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 10:46 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Keldermerckx staat bovenaan in zoveel van deze lijstjes _O-
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 12 augustus 2021 @ 12:55:19 #197
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200875548
twitter


Gouden fietsje voor Karrepats.
  donderdag 12 augustus 2021 @ 12:59:20 #198
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_200875607
quote:
7s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 10:46 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Rittenkaper Luis Leon is wel opvallend in dit lijstje.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 12 augustus 2021 @ 12:59:55 #199
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_200875617
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 12:46 schreef VoMy het volgende:

[..]

Keldermerckx staat bovenaan in zoveel van deze lijstjes _O-
Die gaat echt onbreekbare records neerzetten als ie nog een paar jaar doorgaat
  donderdag 12 augustus 2021 @ 13:01:45 #200
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_200875645
quote:
14s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 12:55 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]

Gouden fietsje voor Karrepats.
Net Bahrein.
  donderdag 12 augustus 2021 @ 13:20:44 #201
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_200875970
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 12:59 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Die gaat echt onbreekbare records neerzetten als ie nog een paar jaar doorgaat
Hij zou ook een keer kunnen winnen natuurlijk :P
  Moderator donderdag 12 augustus 2021 @ 13:35:42 #202
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200876187
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 13:20 schreef VoMy het volgende:

[..]

Hij zou ook een keer kunnen winnen natuurlijk :P
_O-
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 12 augustus 2021 @ 13:37:57 #203
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_200876220
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 13:20 schreef VoMy het volgende:

[..]

Hij zou ook een keer kunnen winnen natuurlijk :P
Goeie grap!
  Redactie Sport donderdag 12 augustus 2021 @ 14:05:54 #204
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200876613
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 12:59 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Die gaat echt onbreekbare records neerzetten als ie nog een paar jaar doorgaat
Botten én records breken, je zou voor minder.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 12 augustus 2021 @ 14:10:02 #205
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_200876670
Toch zou ik wel juichen als Keldermerkx straks een etappe wint en komend seizoen op stoom raakt en ineens (o.a.) de Classica wint :@
pi_200876687
quote:
1s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 14:10 schreef Immerdebestebob het volgende:
Toch zou ik wel juichen als Keldermerkx straks een etappe wint en komend seizoen op stoom raakt en ineens (o.a.) de Classica wint :@
Hij staat voorlopig alleen aan de start van Lombardije volgens Steef, dus het lijkt mij sterk dat het dit seizoen nog lukt.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_200877732
quote:
https://teamqhubeka.com/celebrating-fabio-aru

Team Qhubeka NextHash’s Italian star rider Fabio Aru has confirmed on the eve of the Vuelta a Espana that he will retire from professional cycling at the conclusion of the 2021 edition of the race.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tia kapt er na de Vuelta mee. 31 jaar pas.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator donderdag 12 augustus 2021 @ 15:37:49 #208
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_200877737
Wow, opmerkelijk.
  Moderator donderdag 12 augustus 2021 @ 15:45:30 #209
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200877828
Wel net nu het wat beter leek te gaan.
  donderdag 12 augustus 2021 @ 15:47:20 #210
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_200877849
Ik ga zijn gezichtsuitdrukkingen missen :{
  donderdag 12 augustus 2021 @ 15:47:30 #211
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200877853
quote:
1s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 15:37 schreef Slobeend het volgende:
Wow, opmerkelijk.
Vind je? Zijn interview met Ciro na de nationale kampioenschappen was een halve aankondiging van dit besluit. Fysiek kapot en mentaal gebroken.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator donderdag 12 augustus 2021 @ 15:48:43 #212
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200877877
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 15:47 schreef hhh38 het volgende:
Ik ga zijn gezichtsuitdrukkingen missen :{
https://www.instagram.com/facesofaru/

Zelfs een speciale instagram pagina voor.
  Moderator donderdag 12 augustus 2021 @ 15:49:55 #213
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_200877892
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 15:47 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Vind je? Zijn interview met Ciro na de nationale kampioenschappen was een halve aankondiging van dit besluit. Fysiek kapot en mentaal gebroken.
Uiteraard had jij dat wel gelezen.
pi_200878010
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 15:47 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Vind je? Zijn interview met Ciro na de nationale kampioenschappen was een halve aankondiging van dit besluit. Fysiek kapot en mentaal gebroken.
En vorige week voelde hij zich nog herboren. Nou ja, misschien helpt het zijn benen dat hij in zijn hoofd duidelijkheid heeft.
pi_200878333
https://www.tissottiming.(...)0101FFFFFFFFFFFFFF02

De starttijden voor de tijdrit, beste mensen. Rogla vertrekt als laatste om 20:47. Landa al om 18:24.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_200879767
Tijden nog weer verlaat blijkbaar, vast door de hitte die verwacht wordt.. al moet je dan alleen maar avondetappes doen waarschijnlijk..
pi_200879774
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 14:11 schreef Felagund het volgende:

[..]

Hij staat voorlopig alleen aan de start van Lombardije volgens Steef, dus het lijkt mij sterk dat het dit seizoen nog lukt.
Als hij alleen aan de start staat, moet hij wel kunnen winnen, zou je zeggen!
pi_200879863
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 18:03 schreef Marcoss het volgende:
Tijden nog weer verlaat blijkbaar, vast door de hitte die verwacht wordt.. al moet je dan alleen maar avondetappes doen waarschijnlijk..
Deze tijden zijn toch niet nieuw?
pi_200880033
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 18:10 schreef showtimer het volgende:

[..]

Deze tijden zijn toch niet nieuw?
Oh, dacht dat de bedoeling een uur eerder ofzo was, maar dat zal wel niet dan..
pi_200881780
JAAA Carlos & Perico
pi_200881796
Test test test
pi_200881853
We zijn ook live op Eurosport.

Ik zag dat de Kleik ter plekke is. 9.gif
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_200881877
Wat kan die jongen zingen.
pi_200881896
Radiohead doet dit toch beter. @Rellende_Rotscholier
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_200881916
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 20:10 schreef El-Stinho het volgende:
We zijn ook live op Eurosport.

Ik zag dat de Kleik ter plekke is. [ afbeelding ]
Kleik op pad zonder Bobbie? Spannend.
pi_200881928
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 20:13 schreef showtimer het volgende:

[..]

Kleik op pad zonder Bobbie? Spannend.
twitter
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_200881945
Gaat Jesus Herrada dit keer wat meer doen dan in de Tour?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator donderdag 12 augustus 2021 @ 20:18:00 #228
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200881978
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 20:12 schreef El-Stinho het volgende:
Radiohead doet dit toch beter. @:rellende_rotscholier
Wij wachten op La MODA.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 12 augustus 2021 @ 20:19:59 #229
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200882010
Fundacion Kutzooi.

Weg ermee.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 12 augustus 2021 @ 20:20:59 #230
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200882025
Jaa het gouden duo *O*
pi_200882039
Karsten probeert nog een vlag op de modderschuit van Israel te plaatsen.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_200882119
Knap staaltje kleinkunst weer
pi_200882123
quote:
0s.gif Op zondag 25 juli 2021 01:36 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ik heb het idee dat hij dit enorm uit gaat melleken.


Gouden fiets én helm voor Riesjard, telt dit al?
  donderdag 12 augustus 2021 @ 20:26:31 #234
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200882132
quote:
6s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 20:06 schreef showtimer het volgende:
JAAA Carlos & Perico
¿Carlos?
- Sí, Juan Carlos.
Put these foolish ambitions to rest.
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 12 augustus 2021 @ 20:27:05 #235
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200882145
@showtimer komt er nog een UxU? :@
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 12 augustus 2021 @ 20:27:29 #236
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200882155
Geen mooie jongen, die Madrazo
pi_200882164
Dit ziet er wat smerig uit.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_200882179
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 20:26 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

¿Carlos?
- Sí, Juan Carlos.
Ik kan niet wachten.
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 12 augustus 2021 @ 20:32:29 #239
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200882269
Waarom zit er politie in het publiek? :?
pi_200882282
Sympathiek ploegje van Astana.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 12 augustus 2021 @ 20:39:13 #241
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200882415
Hoezo interviewen ze alleen maar renners die Spaans spreken? :?

Zoveel vragen.
pi_200882443
Stukje amusement ;(.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_200882453
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 20:40 schreef El-Stinho het volgende:
Stukje amusement ;(.
Ze hadden Hans ook kunnen bellen.
pi_200882460
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 20:40 schreef showtimer het volgende:

[..]

Ze hadden Hans ook kunnen bellen.
Ga je naar Zomergasten kijken?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_200882472
quote:
9s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 20:41 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Ga je naar Zomergasten kijken?
Joun Hans
pi_200882484
Goochelspaans. :D
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_200882546
Nieuwe shirts :o
pi_200882548
De Bahrein-railwayssuperdupertrein _O_.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 12 augustus 2021 @ 20:46:52 #249
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200882555
Tankink :D
pi_200882561
Jan Tankink
pi_200882628
Het gouden duo is in vorm.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_200882685
Karsten _O-
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 12 augustus 2021 @ 20:52:23 #253
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 12 augustus 2021 @ 20:57:14 #254
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200882765
Oh dus de presentatoren kunnen wél Engels :o
pi_200882793
Primoz lijkt me een prima kerel.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_200883362
instagram
pi_200883562
Dat is geen heel mooi shirt..
pi_200889090
Krijgen we weer je dagelijkse previews @Rellende_Rotscholier ?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator vrijdag 13 augustus 2021 @ 10:14:43 #259
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200889141
twitter

Nog een gouden fietsje!
  Moderator vrijdag 13 augustus 2021 @ 10:31:55 #260
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200889416
Ben trouwens wel echt benieuwd naar Pidcock deze Vuelta. Supergroot talent, gaat het ook wel waar maken deze Vuelta. Maar waar eindigt dat?
  Moderator vrijdag 13 augustus 2021 @ 22:12:59 #261
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200901179
twitter
pi_200901270
Haha Sam heeft moves.
pi_200901285
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 10:31 schreef Momo het volgende:
Ben trouwens wel echt benieuwd naar Pidcock deze Vuelta. Supergroot talent, gaat het ook wel waar maken deze Vuelta. Maar waar eindigt dat?
Vraag me alleen af in hoeverre die voor eigen kans mag rijden. Denk dat ie zo 1 of 2 etappes zou meepakken als ie voor eigen kans zou mogen rijden, maar het zal nu ook wel veel op kop schroeien worden.
  Moderator zaterdag 14 augustus 2021 @ 04:55:44 #264
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200903442
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 10:11 schreef franklop het volgende:
Krijgen we weer je dagelijkse previews @:Rellende_Rotscholier ?
WLR / [Vuelta] Etappe 1: Burgos - Burgos (ITT) #1
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator maandag 23 augustus 2021 @ 15:07:44 #265
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_201042206
  Moderator maandag 23 augustus 2021 @ 15:16:00 #266
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_201042295
twitter

Nathan doet het geweldig w/.
pi_201042545
Oh ja, die fietst ook mee
pi_201042550
Vond zijn vrije trappen erg sterk.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_201042686
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 10:31 schreef Momo het volgende:
Ben trouwens wel echt benieuwd naar Pidcock deze Vuelta. Supergroot talent, gaat het ook wel waar maken deze Vuelta. Maar waar eindigt dat?
Hij doet het tot nu toe even rustig aan. Staat 110-de in het Algemeen Klassement.
Met precies een seconde voorsprong op de hierboven genoemde Van Hooydonck
pi_201042952
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 15:07 schreef Momo het volgende:
[ afbeelding ]
twitter
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Redactie Sport maandag 23 augustus 2021 @ 16:41:03 #271
274204 crew  Mexicanobakker
pi_201042985
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 10:31 schreef Momo het volgende:
Ben trouwens wel echt benieuwd naar Pidcock deze Vuelta. Supergroot talent, gaat het ook wel waar maken deze Vuelta. Maar waar eindigt dat?
Luxeknecht dus. Flopshow.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_201043911
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 16:41 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Luxeknecht dus. Flopshow.
Lijkt ook niet de vorm/conditie te hebben voor een grotere rol voorlopig. Maar misschien komt dat nog straks, zeker nu de kansen op eindwinst steeds kleiner worden.
pi_201048234
quote:
4. Is Mikel Landa weer een grote ontgoocheling?
Het is al een jaar of 8 dat ik verwacht dat Mikel Landa de hemel gaat bestormen. Hij heeft een paar keer zijn hemel laten zien, vooral dan in de Giro. Ik blijf er ook bij dat hij de mooiste klimmer in jaren is, maar hij kent zichzelf niet.

Hij heeft een heel beperkt zelfinschattingsvermogen waarbij hij altijd in de fout gaat en op zijn terrein ten onder gaat.

Het is al zo vaak gebeurd dat je je erbij moet neerleggen en moet hopen dat ze in zijn ploeg de switch maken, zoals Damiano Caruso en Jack Haig zondag deden.


Michel ++
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')