abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 03:25:29 #1
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188856483
registreer om deze reclame te verbergen
Etapa 16: Pravia - Alto de la Cubilla. Lena, 144,4 km

De zware bergrit met onderweg twee keer de beklimming van de Acebo kende een vrij spectaculair begin. Vroeg op de dag reden er vijf renners weg, maar dat was niet naar de zin van Movistar. Tijdens de eerste beklimming van de Acebo besloten ze hard op kop te rijden, waardoor het gat met de koplopers vrij snel gedicht werd en er achteraan een hoop renners moeten afhaken. Het leek een leuke rit te gaan worden, maar schijn bedriegt. Uiteindelijk maakte Movistar alleen maar tempo om Marc Soler de oversteek te laten maken. Soler kreeg Geoghegan Hart en Guerreiro met zich mee, waarna even later ook Ion Izagirre, Sepp Kuss, Oscar Rodriguez en Sergio Samitier aansloten. Met de hervormde kopgroep reden we verder, terwijl het peloton liet begaan. Jumbo-Visma mocht weer controleren, Tony Martin reed de rest van de rit op kop. De voorsprong van de koplopers liep gestaag omhoog, maar niet voordat er nog een klein groepje de oversteek had gemaakt vanuit het peloton. Het werd daarna een vrij saaie rit, er gebeurde niet veel meer. Op de Puerto del Pozo de las Mujeres Muertas reed Samitier weg uit de kopgroep, later gingen Ben O'Connor en Dani Navarro in de achtervolging. Met anderhalve minuut voorsprong op de achtervolgende groep kwamen ze boven op deze voorlaatste klim, terwijl de achterstand van het peloton op begon te lopen naar vijf minuten. In de afdaling en de vallei richting de tweede en laatste beklimming van de Acebo werd het gat tussen de achtervolgers en de koplopers steeds kleiner, waarna een samensmelting volgde. Niet lang na die samensmelting ging de altijd actieve Samitier nog eens in de aanval, samen met Kiryienka.

Dit duo begon met een voorsprong van 40 seconden aan de beklimming naar Santuario del Acebo. Dankzij een sprintje in het peloton zakte de voorsprong van de koplopers richting vier minuten. Vooraan reed Samitier snel weg van Kiryienka, waarna we vanuit de achtervolgende groep Sepp Kuss meteen zagen demarreren. Niemand volgde de Amerikaan, hij reed snel naar Samitier toe en even later had hij al 20 seconden voorsprong op de eerste achtervolgers. De meesterknecht van Roglic leek zodoende op weg naar persoonlijk succes. Ruben Guerreiro kwam zwoegend in beeld, heel even leek hij dichter te komen maar een tijdje later begon de voorsprong van Kuss weer toe te nemen. Geoghegan Hart sloot zich aan bij Guerreiro en met z'n tweeën kregen ze het niet voor elkaar om dichter te komen. Het tempo leek eerder te stokken, waardoor Oscar Rodriguez zijn karretje kon aanhaken bij deze twee. Vanuit het peloton zagen we vrij ver van de top Alejandro Valverde in de aanval gaan, Primoz Roglic ging met hem mee. De rest kon niet reageren. Quintana, Lopez, Pogacar en Majka, ze bleven allemaal zitten. Roglic en Valverde liepen snel uit, de samenwerking tussen die twee liep ook eindelijk een keer gesmeerd. Vanuit de voormalige kopgroep zakte Marc Soler terug, hij mocht een tijdje op kop gaan rijden voor Valverde. Ion Izagirre zakte dan weer terug tot de groep Lopez, waar Fuglsang ook al een tijd op kop had gereden. Het dichten van het gat lukte geenszins, de achterstand liep alleen maar op.

Kuss kwam solo aan bij het heiligdom en had alle tijd van de wereld om iedereen netjes een hand te geven, een toch wel redelijk indrukwekkende prestatie van de Amerikaan die de afgelopen weken voor het eerst laat zien dat hij constant op een hoog niveau kan presteren. Guerreiro won het sprintje voor de tweede plaats, op een seconde of 40. Hart werd derde, voor Rodriguez. De eerste klassementsrenner was Roglic, hij werd 8e. Valverde zat in zijn wiel, Lopez en Pogacar strompelden 40 seconden later binnen. Quintana verloor nog veel meer, de kleine Colombiaan staat nu op meer dan vijf minuten in het klassement. Alles bij elkaar opgeteld een vrij saaie rit. Vooral het middenstuk was erg saai en ook de slotklim zorgde voor weinig spektakel. Vooraan reed Kuss heel snel weg en we wisten eigenlijk meteen dat hij ging winnen. Daarachter reden Valverde en Roglic ook heel snel weg, ook daar was er weinig spanning. Valverde staat nog steeds op 2:25 in het klassement, de rest staat inmiddels op zo'n enorme achterstand dat we vermoedelijk gaan toewerken naar een enorm saaie slotweek. Zeker als Jumbo-Visma zo sterk blijft fietsen, op de tegenvallende Bennett na stijgt iedereen daar boven zichzelf uit. Ze mogen hun kunsten vandaag nog een keer vertonen. Normaal zouden we nu een rustdag hebben, maar in Asturië wilden ze graag nog een rit. Dus gaan we nog een keer klimmen, weer naar een voor de Vuelta onbekende aankomst. Een korte rit met drie lange beklimmingen, aankomst boven op Alto de la Cubilla.

9a2c4
89b3d

De laatste rit voor de tweede rustdag was in eerste instantie tien kilometer langer, met in het begin twee extra beklimmingen. Het had dus nog wat zwaarder kunnen zijn, maar zelfs zonder die extra klimmetjes komen we ook vandaag weer aan meer dan 4000 hoogtemeters. We gaan die hoogtemeters verzamelen na het vertrek vanuit Pravia, een stadje met 9000 inwoners in het noorden van Asturië. Lang geleden was Pravia een belangrijke plaats, het was zelfs ooit de hoofdstad van het Koninkrijk Asturië. Dat had men te danken aan Silo van Asturië. Hij was afkomstig uit deze omgeving en door verstandige huwelijkstactieken kon hij uiteindelijk koning van Asturië worden. Zijn eerste actie als koning? Pravia de hoofdstad van Asturië maken, ten nadele van Cangas de Onis. Ter ere van deze bijzondere historische figuur staat er in het centrum van Pravia heden ten dage nog steeds een standbeeld. In de gemeente Pravia komen we enkele restanten van het rijke verleden tegen, de kerk San Juan Evangelista bijvoorbeeld. Een van de oudste Asturische kerken, met een bijzondere steen op de deur. La piedra laberíntica del Rey Silo, een steen volledig gevuld met de woorden Silo princeps fecit. Een verwijzing naar het verleden, al kijk je bij de kerk wel naar een kopie. Van de originele steen, die minstens 1000 jaar oud is, is maar een klein deel bewaard gebleven. Vroeger was er blijkbaar ook een hele omwalling, maar daar is niets meer van over. Tegenwoordig moet men het vooral van de vruchtbare gronden hebben. Pravia ligt daar waar de Nalón en de Narcea in elkaar opgaan, het groene land is hier dus nog een stukje groener. Het zorgt ervoor dat de gemeente ook wel wordt gezien als de boomgaard van Asturië. Ze verbouwen hier zelfs kiwi's, lekker man. In het centrum van Pravia komen we op het centrale plein naast een beeld van Silo ook enkele mooie gebouwen tegen. Naast een paar oude paleizen staat hier ook de kerk Santa María La Mayor, de belangrijkste kerk van de gemeente. En dan is er natuurlijk nog Heno de Pravia, blijkbaar een bekend soort zeep. Een paar Basken die zich gespecialiseerd hadden in het produceren van parfum en aanverwante producten kwamen tijdens een reis door Asturië uit in Pravia. Hier viel vooral de geur van hooi erg op. Het inspireerde ze, er zou zeep moeten komen met de geur van vers gesneden hooi. Zo geschiedde, dit zeep werd geproduceerd en het werd een doorslaand succes. Men vernoemde het naar Pravia, de naam werd dus Heno de Pravia. Hooi van Pravia, tegenwoordig in alle mogelijke vormen beschikbaar, van zeep tot deo en van shampoo tot luchtverfrisser.

3591g.jpg

In de naar hooi ruikende plaats werken de renners vandaag een iets kortere neutralisatie af. Ze rijden kort door Pravia, waarna het net buiten dit plaatsje meteen los zal gaan. De eerste tien kilometer van de rit rijden we langs de Narcea, over een brede weg. Het is hier enorm groen, en vrij heuvelachtig. De eerste kilometers komen we gelijk weer een paar korte klimmetjes tegen, deze weg is nogal vergelijkbaar met de weg door de vallei in en rond Cangas del Narcea. Het is dus geen volledig vlakke aanvangsfase, al blijven de langere beklimmingen voorlopig uit. Na tien kilometer rijden we een keer over de Narcea en daarna komen we uit in La Rodriga. Vlak voor dit dorpje komen we zowaar een rotonde tegen, een van de weinige momenten waarop er gestuurd moet worden tijdens het begin van de rit. Twee kilometer later komen we nog een keer een rotonde tegen, wow. Verder is het vijf kilometer eigenlijk gewoon praktisch vlak, op heel veel bomen en een verdwaald dorpje na komen we niets tegen. Een van die verdwaalde dorpjes is Requejo, buiten dit nietszeggende plaatsje rijden we nog eens zes kilometer verder over een zo goed als vlakke weg. Aan het eind van deze weg slaan de renners linksaf, ze rijden daarna af op de kerk van San Martín de Lodón. Voorbij de kerk begint de weg wat meer stelselmatig omhoog te lopen, op weg naar een van de favoriete dorpen van Alejandro Valverde. We gaan naar Belmonte, wat toevallig ook de achternaam van zijn moeder is. Voor we Belmonte bereiken moeten de renners de komende tien kilometer wel wat hoogtemeters overwinnen, toch al snel 300. Het is vooral veel vals plat, met af en toe een kleine steilere strook omhoog en ook wat stukjes in dalende lijn. We rijden inmiddels niet meer over de hoofdweg door de vallei, een feit dat af te lezen valt aan de staat van het asfalt. De weg kent meer scheuren dan een gemiddelde woning in Groningen, het is echt heel erg pover. Uiteindelijk komen we na 30 kilometer koers uit in Belmonte, een dorpje gelegen aan de rivier Pigueña.

asturias-belmonte-de-miranda.jpg

Buiten Belmonte rijden de renners 20 kilometer verder over dezelfde weg langs de Pigueña, op zoek naar de voet van de eerste klim van de dag. Door een overdaad aan groen werken we ons langzaam een weg omhoog. De voet van de klim ligt 300 meter hoger dan Belmonte, er moet dus sowieso wat hoogteverschil overwonnen worden. Aangezien het tussendoor ook een aantal keer kort naar beneden gaat pakken we zelfs nog meer hoogtemeters mee, in totaal bijna 600 zelfs in dit stuk van 20 kilometer. Toch gaat dat allemaal wel op een vrij geleidelijke manier, we komen voorlopig nog geen steile klimmetjes tegen. We komen vooral mooie natuur tegen, al rijdende over de redelijk bochtige weg langs de rivier. Af en toe zien we de rivierbedding, dan weer fietsen we tussen wat rotswanden door. Tussendoor komen we een paar keer een leeg dorpje tegen, het lijkt me ook niet direct heel praktisch om in dit ruige gebied te wonen. Een van die dorpjes is Aguasmesta, hier slaan we linksaf en dan begint de weg iets serieuzer omhoog te lopen. Richting de voet van de Puerto de San Lorenzo gaat het alvast vier kilometer aan 3% omhoog. We rijden onderweg door een tunneltje en komen we vervolgens uit in La Riera, een dorpje omsloten door allerlei bekende bergen. Een van die bergen luistert naar de naam San Lorenzo. Die berg is vanuit La Riera tien kilometer lang, aan 8,5% gemiddeld. Na een minimaal stukje vlak buiten La Riera slaan we linksaf en rijden we over de rivier Somiedo. Vervolgens gaat het gelijk aan 9,5% omhoog tijdens de eerste kilometer van de klim, met stroken tot 16%. De Puerto de San Lorenzo is voorzien van een vrij brede en goede weg, waardoor het makkelijker lijkt dan het is. Nochtans gaat het na de eerste lastige kilometer twee kilometer aan 11% omhoog, na de lange aanloop zal dat hard aankomen. Ook dit stuk van de klim kent weer pieken tot 16%, dat stemt niet tot vrolijkheid als je eigenlijk een rustdag in gedachten had. In de buurt van het gehucht Las Morteras vlakt de klim wel tijdelijk af, na een kilometer aan 5% volgt er een kilometer waar het eigenlijk gewoon helemaal plat is. De eerste helft van de klim eindigt dus op een makkelijke manier, de tweede helft gaat dan weer op een enorm stevige manier verder. Met gestrekt been vliegt de San Lorenzo in de strijd, opnieuw gaat het twee kilometer aan 11% omhoog. We blijven pieken houden tot 16%, terwijl het in de volgende kilometer gemiddeld aan 10% blijft stijgen. Na een iets makkelijkere voorlaatste kilometer van de kilometer waarin het aan 5% stijgt gaat het richting de top verder aan 9,5%.

SanLorenzo2.gif
puerto-san-lorenzo-la-riera.jpg

Na 60 kilometer komen de renners boven op de Puerto de San Lorenzo, een beklimming van de eerste categorie. Een buitengewoon pittige klim, die we kennen uit het verleden. In 2012 zat de klim bijvoorbeeld in een rit met aankomst boven op Cuitu Negru, waar Cataldo uiteindelijk De Gendt zou verslaan. Op de top is er een prachtig uitzicht over de omgeving, de renners zien heel wat lager de weg liggen waar ze straks overheen gaan rijden. Een afdaling van 11 kilometer richting San Martín de Teverga begint direct na het passeren van de top. Ook de andere kant van de San Lorenzo is behoorlijk lastig, het gaat vijf kilometer enorm steil naar beneden aan meer dan 10%. De weg naar beneden is behoorlijk bochtig, het is dus automatisch een technische en lastige afdaling. Meteen in het begin komen de coureurs een aantal haarspeldbochten tegen, later zullen het meer korte en snelle bochtjes zijn. Het wegdek maakt de afdaling nog wat lastiger, er staan in ieder geval een paar bordjes langs de kant van de weg die waarschuwen voor gaten in de weg. Op het oog lijkt dat mee te vallen, maar zo'n bord zal er niet zomaar staan. Na het lastige eerste deel van de afdaling komen we een klein stukje in stijgende lijn tegen, waarna het nog eens vier kilometer aan ongeveer 6% naar beneden gaat. Het wordt een stuk minder lastig, de bochten nemen in hoeveelheid af. De laatste twee kilometer voor we San Martín bereiken wordt het zelfs nog wat makkelijker, het wordt bijna vlak. Op de achtergrond zien we ondertussen allerlei fraaie bergtoppen verschijnen, het is een prettige omgeving om te vertoeven. In San Martín slaan we bij een rotonde linksaf, daarna rijden we rechtdoor het plaatsje uit. Buiten het dorp gaat het nog tien kilometer verder in licht dalende lijn, richting de bevoorrading. In tien kilometer tijd komen we 200 meter lager uit, maar dat gevoel bekruipt je niet als je hier fietst. Dat het tussendoor ook nog een keer een halve kilometer omhoog gaat valt evenmin op. Het valt vooral op dat we hier door een werkelijk prachtige omgeving rijden. We fietsen dwars door de kloof die de rivier Teverga in de loop der jaren heeft uitgesleten. Een aantal keer fietsen we precies tussen de rotswanden door, een schitterend zicht. Langs de brede weg zien we een smaller weggetje liggen, de Senda del Osa. Het berenpad, als ik dat zo vrij mag vertalen. Een populair fiets- en wandelpad, nog dichter langs de langs de randen van de kloof. Veel tunneltjes onderweg, en de kans om een echte beer te tegen te komen. De naam is niet zomaar gekozen, er schijnen hier echt beren te zijn. Al is er laatst een overleden, RIP beer. Ook mensen sterven hier naar het schijnt met enige regelmaat, niet het meest veilige pad van allemaal. Enfin, na 81 kilometer koers slaan de renners rechtsaf en verlaten ze de kloof van de Teverga. De komende kilometers rijden ze verder langs de Trubia.

DSC_0150.JPG

We gaan op weg naar de volgende klim van de dag, de overbekende Alto de la Cobertoria. De weg door de vallei is elf kilometer lang en kent een glooiend karakter. In de komende elf kilometer gaan we ongeveer 250 meter hoger uitkomen, het loopt vooral vaak wat zeurend vals plat omhoog. Een vervelende weg, waar maar geen einde aan lijkt te komen. Een ideale weg voor wat snode plannetjes, maar daar lijken bepaalde ploegen niet sterk genoeg voor te zijn. Wel een mooie weg, de natuur blijft hier van een ongekende pracht. Uiteindelijk komen de renners, na onderweg nog door een tunneltje gereden te hebben, na 92 kilometer uit in Santa Marina. In dit dorpje slaan we linksaf en dan zijn we vertrokken, de Alto de la Cobertoria begint. Deze klim, vaste prik in de Vuelta, is van deze kant 8,1 kilometer lang. In deze kilometers gaat het aan 8,6% gemiddeld omhoog, een gemiddelde dat wat omlaag wordt gehaald door de eerste kilometer. In het begin gaat het slechts aan 6,6% omhoog, de klim gaat op een minder brutale manier van start dan de San Lorenzo. In de volgende kilometers wordt het wel steeds lastiger, Drie kilometer aan ongeveer 8%, met daarin ook een aantal stroken boven de 10%. Toch wordt het na vier kilometer klimmen pas echt lastig, want in de laatste kilometers naar de top gaat het aan 9% of meer omhoog. Er is zelfs nog een kilometer aan 10%, met uitschieters richting 14%. Een uiterst zware klim, waarvan de top na 100 kilometer wordt bereikt. De Alto de la Cobertoria is een klim van de eerste categorie die bijna jaarlijks in het parcours wordt opgenomen. Er was zelfs ooit een finish boven op de berg, dat was tijdens de Vuelta van 2006. De man die recentelijk wereldkampioen Ironman in de leeftijdscategorie 45-49 werd wist toen te winnen, ik heb het natuurlijk over Alexandre Vinokourov. Het meest recent zagen we de Cobertoria in de Vuelta van 2017, onderweg naar de Angliru. Dat was de rit waar Alberto Contador op een heroïsche manier zou winnen. In de jaren daarvoor zagen we de Cobertoria vooral van de andere kant beklommen worden, maar dit is dezelfde kant als in 2017.

Cobertoria2.gif
15307959439_3a4f61b7f8_b.jpg

De afdaling van de Cobertoria is tien kilometer lang en behoorlijk steil. Deze kant van de Cobertoria is zo mogelijk nog lastiger dan de andere kant, maar het voordeel is dat de weg altijd breed blijft. Niet ver na de top passeren we overigens de weg die ons ook zou kunnen brengen naar de Alto de Gamoniteiro. Daar kom ik altijd op terug en ook nu weer. Het schijnt nogal ingewikkeld te zijn om daar een aankomst te organiseren, maar als ik zie op wat voor plaatsen ze de afgelopen dagen allemaal zijn aangekomen zou het daar toch ook eens een keer moeten lukken. Ik zal niet rusten voor de Gamoniteiro een keer in het parcours opgenomen wordt. Enfin, we rijden verder naar beneden, richting Pola de Lena. De afdaling van de Cobertoria is steil en bochtig, maar dankzij de brede weg is dit in het verleden altijd een afdaling zonder heel veel gevaar gebleken. Het gaat een aantal kilometer aan 11% naar beneden, maar er zijn weinig écht lastige bochten en het gaat ook een aantal keer lang rechtdoor. Daarom moet iedereen tien kilometer later veilig kunnen aankomen in Pola de Lena, de stad die ik altijd bestempel als het hart van Asturië. Vanuit Pola de Lena kun je aan veel beklimmingen beginnen, daarom komt de Vuelta hier ook ieder jaar langs. Niet alleen de Vuelta, ook de Vuelta a Asturias komt hier bijna altijd wel een keer aan. De laatste jaren leverde dat minder leuke winnaars op, zoals Weimar Roldan en Julian Quintero, maar in het verleden zagen we hier absolute eindbazen als Amets Txurruka en Igor Antón de handjes in de lucht steken. Pola de Lena is dus een topstad, waar aan het eind van de afdaling een linke bocht naar rechts volgt. Na deze bochten gaat het twee keer naar rechts en dan rijden we door de vallei naar het zuiden. Het is nog zes kilometer fietsen tot aan de tussensprint en in deze zes kilometer gaat het steeds een beetje vals plat omhoog. Tussendoor komen de renners een paar rotondes tegen, verder loopt de brede weg vooral rechtdoor. We volgen een tijd de snelweg en rijden door wat kleine dorpjes, waar er vrij veel opvallend gekleurde huizen staan. Ook in Campomanes hadden ze verf op overschot. De renners slaan linksaf en rijden over een wat smallere brug, waarna ze zich in dit plaatsje bevinden. Hier ligt na 116 kilometer de tussensprint van de dag, op 28 kilometer van de finish.

img_2624-28t29.jpg

Na de tussensprint slaan de renners rechtsaf en rijden ze rechtdoor Campomanes uit. Over een slechte weg fietsen we verder naar het zuiden, richting de Alto de la Cubilla. Officieel begint de slotklim volgens de organisatie pas op 18 kilometer van het eind, maar je zou net zo goed kunnen beweren dat de klim direct buiten Campomanes begint. In dat geval spreken we over 28 kilometer klimmen aan 4,6% gemiddeld. Een eindeloze klim, zeker voor Spaanse begrippen. Buiten het dorp gaat het een aantal kilometer vals plat omhoog, funest voor het gemiddelde. Daarom laat de organisatie de klim liever wat later beginnen, dat komt het gemiddelde ten goede. Na een kilometer aan 2,5% gaat het vervolgens drie kilometer aan 1,5% omhoog, dat maakt niet direct veel indruk. We rijden over een bochtige weg die wel vrij breed is, met asfalt dat op de meeste punten te wensen overlaat. De tocht naar de top van La Cubilla brengt ons ook langs allerlei dorpjes, zoals Sotiello en Espinedo. In en rond Espinedo loopt de klim drie kilometer aan 2% omhoog, het echte werk laat nog even op zich wachten. Buiten Espinedo fietsen de coureurs door een vrij donker bos, waar het nog wat bochtiger wordt. Iets steiler ook, er volgt zowaar een kilometer aan 6%. Het steilere werk is slechts een klein voorproefje, we dalen in de volgende kilometer vooral af. Een kilometer in dalende lijn, met een paar scherpe bochtjes onderweg. Vervolgens rijden we over een klein riviertje, passeren we een van de vele silo's die deze regio rijk is en gaat het weer omhoog. Aan 3% gemiddeld slechts, ook deze kilometer valt nog mee. We hebben nu tien kilometer afgewerkt en voorlopig valt La Cubilla erg mee. Toch gaat daar heel snel verandering in komen. We slaan rechtsaf, rijden over een smal bruggetje en slaan daaran weer linksaf, waarna we over een iets smallere weg verder gaan rijden. Deze weg begint eindelijk serieus omhoog te lopen, de Alto de la Cubilla kan nu echt beginnen.

Cubilla.gif
riospaso-puerto-de-la-cubilla.jpg

Beginnen doen we met twee kilometer aan 6%, in de buurt van het dorpje Telledo. Voorbij dit dorpje gaat de bochtige weg zelfs een kilometer aan 8% omhoog, met stroken tot 10%. Bijzonder ruw asfalt, dat maakt de klim nog wat lastiger. In de volgende kilometer gaat het aan 5,5% omhoog, waarna er een wat makkelijkere kilometer volgt aan 3,5%. De Alto de la Cubilla is onregelmatig, die conclusie kan nu al getrokken worden. Al stabiliseert de klim de komende drie kilometer wel een beetje, na een kilometer aan 5% volgen er twee aan ongeveer 6%. We bevinden ons inmiddels op het punt waar het grootste geheim van La Cubilla zich langzaam aan het ontluiken is: het uitzicht. De eeuwigdurende klim voert door een een prachtig natuurgebied, waar enkele bofkonten mogen wonen. De mensen in Rospaso bijvoorbeeld, wat een mazzelaars. Iedere dag ontwaken met zo'n uitzicht, je zou voor minder. De weg kronkelt ondertussen vrolijk verder, in de buurt van Tuiza de Abajo bereiken we een steiler stuk van de klim. Op ongeveer tien kilometer van de streep is dat, we gaan nu een kilometer aan 8% omhoog. Het terrein begint ondertussen steeds ruiger te worden, we passeren de nodige rotswanden en in de verte zien we een aantal kale bergtoppen liggen. Voorbij Tuiza de Abajo slaan we een keer scherp rechtsaf, het loopt daarna nog een tijdje verder vrij steil omhoog aan 7%. Terwijl er twee kilometer aan 7% wordt geklommen verdwijnt de vegetatie een beetje. De renners kunnen nu naar links kijken, daar zien ze ergens beneden de weg liggen waar ze net nog reden. Een buitengewoon idyllisch beeld, vooral door al het natuurgeweld dat hier om je aandacht vraagt. Je komt ogen tekort, gelukkig is er dan nog altijd de weg om je op te focussen. Een makkelijke kilometer is een aantocht, het gaat tijdelijk slechts aan 4% omhoog. Daarna gaat het weer vrij steil omhoog aan 7%, aan het eind van die kilometer bevinden we ons op vijf kilometer van het eind.

a94b0
img_7862.jpg

De eerste van die vijf laatste kilometers is een makkelijke, het gaat opnieuw slechts aan een procent of vier omhoog. De klim lijkt alleen maar mooier te worden als het vervolgens weer aan 7% omhoog gaat, tot op drie kilometer van het eind. Het lastigste werk is nu eigenlijk wel aan de rug, zo steil wordt het tot aan de top niet meer. Na een kilometer aan 6,3% gaat het in de voorlaatste kilometer aan 5,9% omhoog. Als we daarna de vod passeren gaat het tot de top weer omhoog aan 6,3%. Daarna bereiken we na 144 kilometer koers en 28 kilometer klimmen de top van de klim, op de grens tussen Asturië en Castilië en Leon. De onmeunig lange klim wordt richting het eind nog behoorlijk bochtig, terwijl het landschap steeds kaler wordt. Op de top blijft er qua vegetatie niet veel over, maar het uitzicht is daardoor des te mooier. De Puerto de la Cubilla, een berg om van te houden. Net als de Gamoniteiro stond deze beklimming al een paar jaar op mijn verlanglijstje. Vooral vanwege de lengte, om eerlijk te zijn. Spanje heeft een schrijnend gebrek aan lange beklimmingen, terwijl je dit soort beklimmingen ook juist nodig hebt in een grote ronde. Iedere keer een klim van vier kilometer aan 10% wordt ook niemand meer wijzer van na een tijd, ter variatie heb je dit soort werk nodig. Daarom wilde ik graag dat ze naar La Cubilla gingen, vooral omdat ze ieder jaar toch naar deze omgeving trekken. Dat de Cubilla bovendien een hoop natuurpracht te bieden heeft is een bijzonder mooie bijkomstigheid. De Alto de La Cubilla ligt in het natuurpark Las Ubiñas-La Mesa, een van de biosfeerreservaten in Asturië. Gelegen in de Huerna-vallei wordt de klim omgeven door majestueuze bergen zoals La Tesa, La Mesa en La Almagrera, die tijdens een groot deel van de beklimming aan de linkerkant liggen. Aan de rechterkant komen we dan weer een paar andere bergen tegen, zoals El Fariñentu, Los Fontanes en de witte koningin, Peña Ubiña, die met zijn 2.417 meter een van de hoogste bergen in het Cantabrische gebergte is. Voor fietstoeristen is deze misschien wel mooiste klim van Asturië al jaren een populaire bestemming, voor koersen bleek dat een ander verhaal te zijn. De Vuelta was hier nog nooit, maar ook de Vuelta a Asturias is hier nog niet geweest. Alleen wat amateurwedstrijdjes zijn ooit geëindigd op La Cubilla. Nu is het een keer tijd voor het echte werk, op deze berg om van te houden.

a94b0
Puerto-Alto-de-la-Cubilla-Lena.jpg

De Puerto de la Cubilla wordt vergeleken met beroemde Alpencols zoals de Galibier. Vooral het bovenste deel van de klim heeft daar wel wat van weg, al ligt de vergelijking voor het grootste deel in de lengte van de klim. Ook Pedro Delgado spreekt van een klim die doet denken aan de Alpen. Ja, we hebben weer een nieuwe Periocpuerto. Perico heeft dit keer gezelschap gekregen van Alicia Gonzalez, wielrenster van Movistar Team. Ze is afkomstig uit Asturië en kent deze omgeving dus een beetje. Haar vriend mocht ook mee, een of andere Jonathan Lastra ofzo? Van Caja Rural? Nooit van gehoord. Perico lijkt ook te denken dat ie Lastras heet, Michel Wuyts vindt dit leuk. Het filmpje maakt duidelijk wat we al weten, dat dit een mooie klim is. Verder valt vooral op dat hier normaal veel koeien rondlopen, die niet zomaar aan de kant gaan voor fietsers en motorrijders. Dani Navarro is hier trouwens de boel ook komen verkennen, voor wat het waard is.

cubilla.jpg?w=300

De rit begint in Pravia, voor de mensen die dat ondertussen alweer vergeten zijn. In Pravia schijnt het een beetje een sombere dag te worden, al blijft het 's middags wel droog. Veel warmer dan 19 graden wordt het niet, terwijl de wind overdag grotendeels afwezig is. In Pola de Lena, in de buurt van de slotklim, zal het ongeveer hetzelfde verhaal zijn. Veel bewolking, weinig regen. Een graad of 18 in de middag en een klein beetje wind vanuit het noorden. In de nieuwe aflevering van Pericopuerto zien we dat het weer zomaar ineens om kan slaan op La Cubella. Onderaan was het nog prachtig weer, richting de top begon het flink te regenen. Zoiets kan nu ook gebeuren, er zal immers genoeg bewolking zijn. Toch wordt er pas in de avond regen verwacht, normaliter blijft het droog. Boven op de top zal het 13 graden zijn, terwijl er wat meer wind zal staan. Best wat wind vanuit het noorden, dit houdt in de dat de renners de wind in de laatste kilometers redelijk in de rug zullen hebben. Al is het veel draaien en keren, dus dan staat ie soms ook tegen. De laatste rit voor de tweede rustdag begint om 13:28, het is immers maar een korte rit. De rit wordt weer integraal uitgezonden, ja! Eurosport 1 is er meteen om 13:25 bij, Sporza sluit aan na het onvermijdelijke journaal. Dat wordt dus rond 13:40. De aankomst wordt weer verwacht tussen 17:22 en 17:50, voor wat het waard is.

DSC_2988-c.jpg?resize=723%2C484&ssl=1

Volgens Karsten Kroon is wielrennen een moeilijk te voorspellen sport, en wie ben ik om het met hem oneens te zijn? Het blijft natuurlijk een merkwaardige sport, dat wielrennen. Dus heb ik geen zin in deze voorspelling, dit wordt weer een lastig verhaal. In principe zeg je: laatste dag voor de rustdag, enorm lange aankomst bergop, klassementsrenners. Maarja, principes. Welke ploeg gaat controleren? Gaan Astana en Movistar nog wat ondernemen? Het lijkt allemaal niet veel zin te hebben, Roglic is te sterk. Quintana en Lopez zijn dan weer niet sterk genoeg. Goed, dit is wel een andere klim natuurlijk. Een veel langere klim met wat lagere percentages, een heel ander verhaal. Zou kunnen dat Astana en Movistar willen zien wat Roglic waard is op zo'n langere klim. De Cubilla wordt wel eens vergeleken met de Galibier en in de Tour van 2017 won Roglic een rit met onderweg de Galibier. Ik denk dus niet dat deze klim hem minder goed ligt, maar als je Valverde heet moet je natuurlijk iedere gelegenheid aangrijpen. Als Astana en Movistar geen snode plannen hebben gaat Tony Martin vandaag weer de hele dag op kop rijden en dan wint een kopgroep. Het cynisme en de berusting nemen langzaam de overhand, we gaan weer voor wat vluchters.
1. Nieve. Nu wel dan, pannenlap.
2. Gebreigzabhier. Of jij dan, lelijke windturbine.
3. Higuita. Gaan we nog wat doen René? Ouwe droogtrommel.
4. Fuglsang. Gisteren mocht Ion, nu is het de beurt aan deze boterletter.
5. Poels. Deze koeienvlaai mag ook wel eens wat laten zien.

DSC_2087-copia-1024x685.jpg
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188856952
Wat een landschap, boh boh boh.
Jack does it in real time...
  maandag 9 september 2019 @ 08:00:12 #3
213134 Momo
Geen puntjes
pi_188856973
Weer een ontsnapping of zouden Movistar en Astana nog wat proberen?
pi_188857127
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 08:00 schreef Momo... het volgende:
Weer een ontsnapping of zouden Movistar en Astana nog wat proberen?
Djumbo trein schroeit alles terug en Gesink wint ook nog eens vanuit de kopgroep. #samenalleswinnen w/
Jack does it in real time...
pi_188857308
quote:
14s.gif Op maandag 9 september 2019 07:53 schreef DeeBee het volgende:
Wat een landschap, boh boh boh.
Dat gevoel kreeg ik ook van die plaatjes.
pi_188857742
De mogelijkheden lijken me wel uitgeput. Bruggenhoofden vooruit sturen werkt niet aangezien Jumbo dan ook iemand mee stuurt. Verder zijn Lopez en Quintana gewoon te zwak om Roglic onder druk te zetten.
pi_188858021
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 08:00 schreef Momo... het volgende:
Weer een ontsnapping of zouden Movistar en Astana nog wat proberen?
De grootste kans op een ritzege hebben die 2 misschien ook wel via een ontsnapping..

Al was Piti gisteren ook wel echt sterk.
pi_188858164
lekker man dagje vrij vandaag dus vanmiddag vanaf 13.30 op het bankje met joggingbroekje aan. Zakje dubbeldekkers drop ernaast en lekker graaien
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
pi_188858946
Het zou toch fijn zijn om vandaag eens een aanval van vroeg in de etappe te zien. Desnoods een Wielco of Majka die meeschuift in de kopgroep, maar bij voorkeur rijdt Movistar de ondertussen minderende knechten van Jumbo er op de eerste berg al af en dan kijken we wel.
pi_188859033
Wivco die aanvallend gaat rijden. _O-
Jack does it in real time...
pi_188859071
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 11:40 schreef VoMy het volgende:
Het zou toch fijn zijn om vandaag eens een aanval van vroeg in de etappe te zien. Desnoods een Wielco of Majka die meeschuift in de kopgroep, maar bij voorkeur rijdt Movistar de ondertussen minderende knechten van Jumbo er op de eerste berg al af en dan kijken we wel.
Want de knechten van Movistar en Astana zijn alleen maar beter geworden?
pi_188859104
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 11:50 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Want de knechten van Movistar en Astana zijn alleen maar beter geworden?
Nja, Soler in ieder geval wel.
Bennett kwam gisteren op een half uur binnen zowat en Gesink moest ook vroeg lossen. Dan wordt de spoeling wel dunner.
pi_188859108
quote:
9s.gif Op maandag 9 september 2019 11:47 schreef DeeBee het volgende:
Wivco die aanvallend gaat rijden. _O-
Zat gewoon in de aanval in de Andorra-etappe?
pi_188859165
Asturië O+
pi_188859611
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 11:53 schreef VoMy het volgende:

[..]

Zat gewoon in de aanval in de Andorra-etappe?
Moet dan een vergissing zijn, uit de protocollen geschoten.

Wilco koerst nou niet echt aanvallend meestal, al zal hij nu ook vooral aan z'n klassement denken (en ervoor moeten rijden van Sunwep).
Jack does it in real time...
  maandag 9 september 2019 @ 12:54:38 #16
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_188859866
quote:
2s.gif Op maandag 9 september 2019 10:39 schreef Evertjan het volgende:
lekker man dagje vrij vandaag dus vanmiddag vanaf 13.30 op het bankje met joggingbroekje aan. Zakje dubbeldekkers drop ernaast en lekker graaien
in de joggingbroek
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
pi_188859957
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 11:53 schreef VoMy het volgende:

[..]

Nja, Soler in ieder geval wel.
Bennett kwam gisteren op een half uur binnen zowat en Gesink moest ook vroeg lossen. Dan wordt de spoeling wel dunner.
Waarbij ze nog wel Kuss hadden die zich altijd terug kon laten zakken. Denk dat ze Jumbo niet kunnen pakken op de sterkte van de ploeg dit keer.
pi_188859995
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 12:54 schreef Jumparound het volgende:

[..]

in de joggingbroek
ik ben geen Al Bundy
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 9 september 2019 @ 13:03:35 #19
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188860003
quote:
2s.gif Op maandag 9 september 2019 13:03 schreef Evertjan het volgende:

[..]

ik ben geen Al Bundy
Nee, dat ben je inderdaad niet. Niemand kan tippen aan Al Bundy.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_188860070
heb je in zo een etappe(behalve de eerste 50 kilometers) wel wat aan een peloton, vraag ik mij af.
tijdens het dalen in ieder geval niet
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_188860074
quote:
2s.gif Op maandag 9 september 2019 13:03 schreef Evertjan het volgende:

[..]

ik ben geen Al Bundy
If only
pi_188860474
JetseBol twitterde op maandag 09-09-2019 om 10:44:38 Vandaag een slotklim op van ruim 20km en dan met de auto terug naar beneden naar de start vd klim waar de bussen staan geparkeerd. Is het puur in logistiek opzicht niet handiger om bij de bus te finishen? Ik vraag dit voor een vriend @lavuelta reageer retweet
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 13:25:53 #23
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188860503
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 13:24 schreef Frozen-assassin het volgende:
JetseBol twitterde op maandag 09-09-2019 om 10:44:38 Vandaag een slotklim op van ruim 20km en dan met de auto terug naar beneden naar de start vd klim waar de bussen staan geparkeerd. Is het puur in logistiek opzicht niet handiger om bij de bus te finishen? Ik vraag dit voor een vriend @:lavuelta reageer retweet
Wat een ludieke tweet weer van Bolle Jetsers. Die jongen heeft talent, zou ie iets mee moeten doen.

Kan ie gelijk stoppen met fietsen.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188860529
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2019 12:33 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Moet dan een vergissing zijn, uit de protocollen geschoten.

Wilco koerst nou niet echt aanvallend meestal, al zal hij nu ook vooral aan z'n klassement denken (en ervoor moeten rijden van Sunwep).
Die aanval was ook een poging om zijn klassement te verbeteren, niet om de rit te winnen.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 13:27:35 #25
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188860545
We zijn live!
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 9 september 2019 @ 13:28:23 #26
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188860560
Ik sta alweer volledig achter Godffrey.
pi_188860620
Sam Bennett achterin, snel CM aanpassen
pi_188860748
Hopelijk rijdt er niet een kopgroep nobuddies weg op het vlakke.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 13:40:04 #29
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188860797
Ach nee, Sjors is ziek.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188860802
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 13:40 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ach nee, Sjors is ziek.
Daar gaat zijn klassement ;(
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 13:40:30 #31
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188860804
Oei als Roglic maar niet aangestoken is.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 13:49:57 #32
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188860963
Inspirerende kopgroep wel.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188860965
De 4 aanvallers die Sporza nu geeft zijn lachwekkend
pi_188860985
Laat maar gaan deze groep.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_188861062
Naar de reclame gaan tijdens het gevecht om de vlucht is ook een no-go natuurlijk
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 13:58:09 #36
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188861085
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 13:57 schreef franklop het volgende:
Naar de reclame gaan tijdens het gevecht om de vlucht is ook een no-go natuurlijk
Sporza.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188861093
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 13:58 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Sporza.
I know I know. Meer ter feedback voor ES. we weten allemaal dat Jeroen hier meeleest.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 13:59:27 #38
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188861107
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 13:58 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Sporza.
Jeetje ik wist niet dat ze al live waren.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:00:37 #39
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188861132
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2019 13:59 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Jeetje ik wist niet dat ze al live waren.
Mensen die de OP niet lezen. :')
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188861135
Maar QS, CCC, Sunweb hebben toch ook niks aan deze kopgroep?
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:01:30 #41
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188861149
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:00 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Mensen die de OP niet lezen. :')
Ik heb je beschrijving van de cols gelezen!
pi_188861151
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:00 schreef VoMy het volgende:
Maar QS, CCC, Sunweb hebben toch ook niks aan deze kopgroep?
Als ze 12 minuten krijgen kunnen ze voor ritwinst gaan :+
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_188861157
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:01 schreef franklop het volgende:

[..]

Als ze 12 minuten krijgen kunnen ze voor ritwinst gaan :+
Dan wint Padun?
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:02:34 #44
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188861170
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2019 14:01 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Ik heb je beschrijving van de cols gelezen!
Heel goed van joun.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188861192
Ik verzoek Mikel Nieve Iturralde om in aanval te gaan
pi_188861218
De boel nog een kilometer of 15 gesloten houden bij voorkeur.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:05:33 #47
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188861219
Knox mooi.
pi_188861275
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:05 schreef Dale__Cooper het volgende:
De boel nog een kilometer of 15 gesloten houden bij voorkeur.
Ja wachten tot de klim en met wat echte klimmers ervandoor gaan.
pi_188861415
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:07 schreef VoMy het volgende:

[..]

Ja wachten tot de klim en met wat echte klimmers ervandoor gaan.
idd op het vlakke kom je toch niet weg en kost teveel energie
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
pi_188861555
Prima tactiek om met Cavagna voorsprong te sprokkelen, maar te kleine groep dit
  maandag 9 september 2019 @ 14:25:25 #51
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188861582
De strontvervelende De Gendt
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:25:31 #52
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188861584
Ja, Jakob, goedzo.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188861592
Roglic in het 2e peloton lees ik bij de NOS?
pi_188861617
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:25 schreef Max23 het volgende:
Roglic in het 2e peloton lees ik bij de NOS?
Daar zijn ze dan dronken.
pi_188861624
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:25 schreef Max23 het volgende:
lees ik bij de NOS?
giphy.gif
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:30:06 #56
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188861662
Nee Hart, jij mag oprotten.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:31:57 #57
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188861695
Het is gedaan.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:32:06 #58
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188861696
Ja, Amanuel!
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188861722
Blijft toch bijzonder hoe een Movistar 'tactiek' staat of valt bij Erviti.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:37:04 #60
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188861769
Ik stel voor dat deze kopgroep 100 minuten voorsprong krijgt en dat Amanuel wint.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188861775
Doe normaal Wuyts
pi_188861781
quote:
10s.gif Op maandag 9 september 2019 14:37 schreef showtimer het volgende:
Doe normaal Wuyts
Wat zegt ie?
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:37:42 #63
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188861782
quote:
10s.gif Op maandag 9 september 2019 14:37 schreef showtimer het volgende:
Doe normaal Wuyts
José is niet mee.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 9 september 2019 @ 14:37:57 #64
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188861788
Jose heeft niks uit te brengen over de selectie van Evenepoel _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:38:15 #65
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188861796
Daar is Bouchard.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188861812
Pierre Latour is er ook wel klaar mee?
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:39:52 #67
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188861814
Vohters heeft de slag gemist.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:40:00 #68
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188861815
Nu nog aanvallen, terwijl je al drie minuten achterstand hebt. (lol)
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:40:12 #69
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188861816
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:39 schreef Frozen-assassin het volgende:
Pierre Latour is er ook wel klaar mee?
Die lijkt me ziek ofzo.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188861829
Wat een matige groep aanvallers.
  maandag 9 september 2019 @ 14:41:38 #71
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188861838
Wat een chaos
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_188861842
Peloton wordt zo wel goed uiteen gereden.
  maandag 9 september 2019 @ 14:42:15 #73
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188861844
Het is koers.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_188861847
wat een kut koers die vuelta

tdf>giro>vuelta
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:42:27 #75
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188861848
Het spel is op de wagen.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188861855
Higuita ontploft :D
  maandag 9 september 2019 @ 14:43:00 #77
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188861859
Stop hier eens mee ofzo, doe dit op de laatste klim als de kopgroep een half uur vooruit rijdt oke.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:43:02 #78
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188861861
René is echt een ambetanterik.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 9 september 2019 @ 14:43:08 #79
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188861862
Primoz zat niet op te letten?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_188861867
Lekker joh
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:43:34 #81
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188861870
Madrazo :D
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 9 september 2019 @ 14:43:36 #82
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188861871
Rot op met die Madrazo joh
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:43:38 #83
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188861872
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:42 schreef PSVCL het volgende:
wat een kut koers die vuelta

tdf>giro>vuelta
:')
pi_188861875
Minuutje eraf al.
sig verwijderd door FA
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:44:30 #85
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188861885
Oke bedankt EF.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:44:44 #86
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188861887
Het valt weer stil.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188861888
Haha EF fietst alles stuk om te trollen?
pi_188861891
Niet veel meer over van Djumbo
  maandag 9 september 2019 @ 14:45:08 #89
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188861894
Wat heeft EF nu bereikt?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 9 september 2019 @ 14:45:13 #90
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188861896
BLOK

ER

OP
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_188861909
Het peloton mist nu het type Contador dat deze chaos zou proberen uit te melken.
pi_188861911
Pauwels geeft niet thuis als het moet

Daar issum!
pi_188861929
genot om de Gees weer zo te zien rijden.
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:48:59 #94
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188861948
Wat zijn ze driest allemaal.
pi_188861994
Verzoek aan de kopgroep om Madrazo geen bergpunten te gunnen.
  maandag 9 september 2019 @ 14:51:37 #96
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188861996
Wat is de situatie?!?!?!????
  maandag 9 september 2019 @ 14:52:11 #97
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188862004
Deze patattenrapers :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 9 september 2019 @ 14:54:06 #98
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188862033
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:51 schreef Koffieplanter het volgende:
Wat is de situatie?!?!?!????
Als het blok er nu op gaat hebben we goud in handen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_188862041
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2019 14:43 schreef Slobeend het volgende:

[..]

:')
Klopt wel,lijkt 3 maanden te duren en allemaal van die half zware etappes
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 14:55:20 #100
164004 crew  TargaFlorio
pi_188862049
JumboVismaRoad twitterde op maandag 09-09-2019 om 14:53:12 🇪🇸 #LaVuelta19 Back in control as we are 4 km away from the top of the Puerto de San Lorenzo. https://t.co/i82qGXQkru reageer retweet
Niets over technisch malheur of zo.
pi_188862052
Roglic ziet er toch raar uit
  maandag 9 september 2019 @ 14:55:43 #102
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188862054
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:54 schreef PSVCL het volgende:

[..]

Klopt wel,lijkt 3 maanden te duren en allemaal van die half zware etappes
Je trollpogingen worden steeds minder succesvol
  maandag 9 september 2019 @ 14:55:49 #103
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188862057
Dommie Navarro. _O-
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_188862063
Jumbogoden!!
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
  maandag 9 september 2019 @ 14:56:20 #105
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188862067
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:55 schreef Mani89 het volgende:
Dommie Navarro. _O-
Die wilde Slob nog opstellen hahaha.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:57:00 #106
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188862072
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:55 schreef showtimer het volgende:
Roglic ziet er toch raar uit
Toch niet de ziekte van Sjors he.
pi_188862077
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:55 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Je trollpogingen worden steeds minder succesvol
Is geen trollpoging maar mijn mening ^O^
pi_188862078
Gebre ziet er niet bepaald goed uit daar voorin.
pi_188862081
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:56 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Die wilde Slob nog opstellen hahaha.
toch altijd wel goed voor een goede ontsnapping
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
  maandag 9 september 2019 @ 14:58:16 #110
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188862093
Robert doe eens rustig aan ofzo.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:58:18 #111
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188862094
Rene :')
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 14:58:27 #112
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188862099
René en Twan :')
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 9 september 2019 @ 14:58:34 #113
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188862100
Higuita heeft zich overschat
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 9 september 2019 @ 14:58:43 #114
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188862102
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:57 schreef TheArt het volgende:
Gebre ziet er niet bepaald goed uit daar voorin.
Misschien was het toch niet zo slim om elke bergetappe aan te klampen voor een top 30 notering.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_188862107
thijszonneveld twitterde op maandag 09-09-2019 om 14:58:20 Michel Wuyts die Luis Leon Sanchez een voorbeeldprof noemt... reageer retweet
Gelachen.
pi_188862115
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:59 schreef showtimer het volgende:
thijszonneveld twitterde op maandag 09-09-2019 om 14:58:20 Michel Wuyts die Luis Leon Sanchez een voorbeeldprof noemt... reageer retweet
Gelachen.
Thijs is echt permanent ziedend en een vermoeiende zuigbal aan het worden. En dan maar klagen over Bruyneel, Pat en consorten die boos over hem worden.
pi_188862121
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:59 schreef showtimer het volgende:
thijszonneveld twitterde op maandag 09-09-2019 om 14:58:20 Michel Wuyts die Luis Leon Sanchez een voorbeeldprof noemt... reageer retweet
Gelachen.
Dominee Zonneveld is geen liefhebber van het oude wielrennen
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:00:24 #118
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188862122
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:59 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Thijs is echt permanent ziedend en een vermoeiende zuigbal aan het worden. En dan maar klagen over Bruyneel, Pat en consorten die boos over hem worden.
Jij bent allergisch voor Thijs of niet?
pi_188862130
Lekker Sjors
pi_188862140
Blauw tegen geel zwart
pi_188862159
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:01 schreef Houtenbeen het volgende:
Blauw tegen geel zwart
FC Den Bosch tegen NAC?
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
  maandag 9 september 2019 @ 15:03:00 #122
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188862160
Is Niejeevee nou alweer niet mee?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 9 september 2019 @ 15:03:12 #123
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188862163
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 9 september 2019 @ 15:03:45 #125
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188862167
Bosch
Ziggo
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 9 september 2019 @ 15:03:49 #126
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188862168
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 9 september 2019 @ 15:04:05 #128
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188862177
Stormfront
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 9 september 2019 @ 15:04:11 #129
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188862178
Danny :')
Ted _O_
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_188862181
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2019 15:00 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Jij bent allergisch voor Thijs of niet?
Thijs is iets teveel bezig met laten zien dat hij de goede strijd voert.
  maandag 9 september 2019 @ 15:04:45 #131
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188862185
Wordt dit alweer ONZE dag?
pi_188862188
Roglic ziekjes, of lijkt dat maar zo?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:05:07 #133
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188862191
Bouchard tegen Madrazo, de lamme tegen de blinde.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188862200
Deze bergtrui is een aanfluiting.
pi_188862202
Ik juich voor de Decathlon.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:06:04 #136
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188862208
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:05 schreef showtimer het volgende:
Ik juich voor de Decathlon.
Kadri, Bouchard, grootheden daar hoor.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 9 september 2019 @ 15:06:15 #137
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188862210
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:04 schreef Felagund het volgende:
Roglic ziekjes, of lijkt dat maar zo?
Bennett heeft hem aangestoken :r

#ExitSjors
  maandag 9 september 2019 @ 15:06:16 #138
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188862211
We krijgen echt een gehandicapte bergkoning zo
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_188862224
Dit is niet best
  maandag 9 september 2019 @ 15:07:19 #140
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188862225
Rustig Bouchard, jij moet de rit nog winnen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:07:39 #141
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188862229
De mus is een vogel voor de kat.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188862233
Madrazo :')
pi_188862236
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:07 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
De mus is een vogel voor de kat.
leuk
  maandag 9 september 2019 @ 15:08:13 #144
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188862239
Dit is wel meest waardeloze bergkoning van afgelopen jaren
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:08:27 #145
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188862243
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:07 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
De mus is een vogel voor de kat.
14.gif
pi_188862268
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:08 schreef Frozen-assassin het volgende:
Dit is wel meest waardeloze bergkoning van afgelopen jaren
Troll
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:14:21 #147
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188862299
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:08 schreef Frozen-assassin het volgende:
Dit is wel meest waardeloze bergkoning van afgelopen jaren
Mountain King Joffrey.
  maandag 9 september 2019 @ 15:18:26 #148
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188862334
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:08 schreef Frozen-assassin het volgende:
Dit is wel meest waardeloze bergkoning van afgelopen jaren
Geen kwaad woord over Godffrey.
pi_188862339
QS kan gaan schroeien.
pi_188862341
Waarom rijdt Jumbo nu precies? De zwakte van de ploeg was op de vorige klim wel redelijk opzichtig aangetoond en door de kopgroep zo kort te houden, zijn eventuele bruggenhoofden als Vogelenzang en LLS een stuk effectiever dan als ze 10 minuten voor hadden.
pi_188862368
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:19 schreef VoMy het volgende:
Waarom rijdt Jumbo nu precies? De zwakte van de ploeg was op de vorige klim wel redelijk opzichtig aangetoond en door de kopgroep zo kort te houden, zijn eventuele bruggenhoofden als Vogelenzang en LLS een stuk effectiever dan als ze 10 minuten voor hadden.
Ik denk dat ze niet heel hard rijden nu, maar door de aard van het parcours maken ze alsnog redelijk tempo. Probleem is dat mochten ze het helemaal stil laten vallen dat er dan weer aanvallen gaan komen en dat wil je ook niet. Ik denk dat ze het in de vallei gecontroleerd op proberen te laten lopen tot 5/6 minuten.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:25:59 #152
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188862424
GPS is stuk?
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:26:45 #153
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188862441
Jonathan Martinez? Wiesda, Wuyts?
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188862461
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:19 schreef VoMy het volgende:
Waarom rijdt Jumbo nu precies? De zwakte van de ploeg was op de vorige klim wel redelijk opzichtig aangetoond en door de kopgroep zo kort te houden, zijn eventuele bruggenhoofden als Vogelenzang en LLS een stuk effectiever dan als ze 10 minuten voor hadden.
Incorrect. Helpers kunnen gewoon wachten bij 10 minuten he, terwijl je ze bij twee minuten gewoon voorbij rijdt.
pi_188862490
Juichen voor Geoghegan en Fuglsang trouwens.
pi_188862513
Heeft mooie Tao überhaupt nog tegenstanders op FOK!?
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:33:04 #157
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188862535
quote:
11s.gif Op maandag 9 september 2019 15:31 schreef showtimer het volgende:
Heeft mooie Tao überhaupt nog tegenstanders op FOK!?
Die rol neem ik graag op me.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:34:28 #158
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188862560
Arme Lastra en Mate.
pi_188862564
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:33 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Die rol neem ik graag op me.
Spelbreker. -O-
pi_188862572
quote:
11s.gif Op maandag 9 september 2019 15:31 schreef showtimer het volgende:
Heeft mooie Tao überhaupt nog tegenstanders op FOK!?
Ik ook, want ik heb hem na week 1 uit mijn team gegooid van het AD spel. Daar heb ik een beetje spijt van gekregen.
pi_188862610
Op Eurosport nu beelden van 2006, met de Kazachse combine.
  maandag 9 september 2019 @ 15:39:41 #162
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188862650
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:33 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Die rol neem ik graag op me.
Hij is voor Arsenal.
  maandag 9 september 2019 @ 15:39:56 #163
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188862655
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:37 schreef Dale__Cooper het volgende:
Op Eurosport nu beelden van 2006, met de Kazachse combine.
TkL7FNW.png
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_188862657
Vraag me af waarom Jumbo het niet helemaal laat oplopen naar meer dan 6 minuten.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:40:35 #165
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188862669
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:39 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Hij is voor Arsenal.
Wereldgozer.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 9 september 2019 @ 15:41:09 #166
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188862677
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:40 schreef TheArt het volgende:
Vraag me af waarom Jumbo het niet helemaal laat oplopen naar meer dan 6 minuten.
Heb jij toevallig vluchters opgesteld vandaag?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:41:12 #167
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188862680
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:37 schreef Dale__Cooper het volgende:
Op Eurosport nu beelden van 2006, met de Kazachse combine.
De Vuelta van 2006 was fantastisch.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188862705
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:41 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Heb jij toevallig vluchters opgesteld vandaag?
Zekers. 6 waarvan er 2 in de kopgroep zitten. Ik zei dat dan ook niet geheel onbevooroordeeld.
  maandag 9 september 2019 @ 15:44:36 #169
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188862741
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:42 schreef TheArt het volgende:

[..]

Zekers. 6 waarvan er 2 in de kopgroep zitten. Ik zei dat dan ook niet geheel onbevooroordeeld.
Nu snap ik ook de post over Werkilul haha.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 9 september 2019 @ 15:45:31 #170
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188862754
Vinden jullie het verrassend dat iemand met dit hoofd en die "John Stegeman" heet zijn auto om een lantaarnpaal vouwt met zijn zatte hoofd?

zLggZel.jpg
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_188862757
Knox gaat vandaag winnen. Het plan van QuickStep is te goed om zonder succes te blijven, en hij is de beste renner voorin.
pi_188862769
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:45 schreef Mani89 het volgende:
Vinden jullie het verrassend dat iemand met dit hoofd en die "John Stegeman" heet zijn auto om een lantaarnpaal vouwt met zijn zatte hoofd?

[ afbeelding ]
Met ook nog drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op. John is een ongeleid projectiel, een ontzettende debiel en een walgelijke klootzak.
pi_188862780
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:45 schreef VoMy het volgende:
Knox gaat vandaag winnen. Het plan van QuickStep is te goed om zonder succes te blijven, en hij is de beste renner voorin.
Jakobus lijkt mij sterker.
  maandag 9 september 2019 @ 15:46:58 #174
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188862785
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:45 schreef VoMy het volgende:
Knox gaat vandaag winnen. Het plan van QuickStep is te goed om zonder succes te blijven, en hij is de beste renner voorin.
Nou dan gaat ie niet winnen vandaag haha
pi_188862788
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:45 schreef Mani89 het volgende:
Vinden jullie het verrassend dat iemand met dit hoofd en die "John Stegeman" heet zijn auto om een lantaarnpaal vouwt met zijn zatte hoofd?

[ afbeelding ]
Waarom begin uitgerekend jij over voetjebal?
  maandag 9 september 2019 @ 15:47:25 #176
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188862790
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:46 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Met ook nog drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op. John is een ongeleid projectiel, een ontzettende debiel en een walgelijke klootzak.
Ik had het ook wel iets voor John van den Brom gevonden, die heeft ook zo'n uit de klei getrokken mongolenharses.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:47:26 #177
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188862791
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:45 schreef Mani89 het volgende:
Vinden jullie het verrassend dat iemand met dit hoofd en die "John Stegeman" heet zijn auto om een lantaarnpaal vouwt met zijn zatte hoofd?

[ afbeelding ]
Nee want hij komt uit Epe.
pi_188862797
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:46 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Jakobus lijkt mij sterker.
Mobistar neemt nog wel over.
pi_188862811
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2019 15:47 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Nee want hij komt uit Epe.
Zijn dat louter drinkers?
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:48:15 #180
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188862812
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:47 schreef showtimer het volgende:

[..]

Mobistar neemt nog wel over.
Nee hoor.
  maandag 9 september 2019 @ 15:49:00 #181
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188862826
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:48 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Zijn dat louter drinkers?
Marc Netto komt daar ook vandaan, die drinkt meestal koffie.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:50:57 #182
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188862854
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:48 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Zijn dat louter drinkers?
En snuivers.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:55:35 #183
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188862935
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:47 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Ik had het ook wel iets voor John van den Brom gevonden, die heeft ook zo'n uit de klei getrokken mongolenharses.
bK0IJye.gif
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188862943
Dat Jumbo Visma zo'n kopgroep onder controle houdt met Powless en Hofstede doet denken aan de tijd dat Sunweb met Roy Curvers en Albert Timmer een half Tour de France-peloton op de slachtbank legde. Dit is er toch wel over.
pi_188862949
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:49 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Marc Netto komt daar ook vandaan, die drinkt meestal koffie.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_188862979
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:56 schreef Dale__Cooper het volgende:
Dat Jumbo Visma zo'n kopgroep onder controle houdt met Powless en Hofstede doet denken aan de tijd dat Sunweb met Roy Curvers en Albert Timmer een half Tour de France-peloton op de slachtbank legde. Dit is er toch wel over.
Ongelovige Tomas :{w
  maandag 9 september 2019 @ 15:58:04 #188
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_188862983
quote:
:D
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 15:58:08 #189
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188862985
quote:
Sebas is een likker.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188862992
quote:
Nee, dit kan niet.
  maandag 9 september 2019 @ 15:59:04 #191
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188863006
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 15:56 schreef Dale__Cooper het volgende:
Dat Jumbo Visma zo'n kopgroep onder controle houdt met Powless en Hofstede doet denken aan de tijd dat Sunweb met Roy Curvers en Albert Timmer een half Tour de France-peloton op de slachtbank legde. Dit is er toch wel over.
Stel je voor waar Piet Rooijakkers en Floris Goesinnen toe in staat waren geweest met ketonen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 9 september 2019 @ 15:59:30 #192
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188863014
quote:
Ze hadden nog een lul nodig.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_188863026
quote:
Die selectie die je plaatste, is dat een grap?
pi_188863058
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:00 schreef VoMy het volgende:

[..]

Die selectie die je plaatste, is dat een grap?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_188863080
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:59 schreef showtimer het volgende:
thijszonneveld twitterde op maandag 09-09-2019 om 14:58:20 Michel Wuyts die Luis Leon Sanchez een voorbeeldprof noemt... reageer retweet
Gelachen.
@Rellende_Rotscholier was het in 2013 roerend met Wuyts eens.
  maandag 9 september 2019 @ 16:03:51 #196
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188863087
Dames gaan voor een clean sweep.
pi_188863105
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 14:33 schreef showtimer het volgende:
Blijft toch bijzonder hoe een Movistar 'tactiek' staat of valt bij Erviti.
Met wat dommekrachten op kop kan Alejandro toch ook een ritzege oprapen nu?

Zou ik ook niet erg vinden verder.
pi_188863107
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:03 schreef wimderon het volgende:

[..]

@:Rellende_Rotscholier was het in 2013 roerend met Wuyts eens.
Is hier wetenschappelijk overtuigend bewijs voor?
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 16:05:42 #199
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188863112
Nee nee nee we willen geen Astana plan.
pi_188863132
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:05 schreef showtimer het volgende:

[..]

Is hier wetenschappelijk overtuigend bewijs voor?
SPT / Wielrennen #142 - Voeckler gaat niet winnen
  maandag 9 september 2019 @ 16:08:57 #201
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_188863158
Minstens 10 vluchters die vooruit blijven aub
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 16:09:36 #202
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188863169
Bouchard, stop met krachten verspillen.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 16:09:46 #203
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188863172
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:08 schreef hhh38 het volgende:
Minstens 10 vluchters die vooruit blijven aub
Stuk of 5 voldoet.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188863183
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:09 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Stuk of 5 voldoet.
Alleen Noks voldoet.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 16:12:07 #205
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188863203
Eg kam aan.
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 16:14:33 #206
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188863236
Ik juich overigens vooral voor een mooie koers.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  maandag 9 september 2019 @ 16:14:58 #207
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188863240
Hofstede > Latour
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 16:16:02 #208
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188863256
Nou, nu nog als eerste boven komen op die laatste klim.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188863300
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:14 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik juich overigens vooral voor een mooie koers.
Fijn dat er ook nog mensen niet geobsedeerd zijn door een spelletje.
  maandag 9 september 2019 @ 16:21:06 #210
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188863314
Toeristentempootje in peloton
pi_188863352
Oke Eus gaat voor Erviti, gewaagd.
pi_188863358
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:14 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik juich overigens vooral voor een mooie koers.
  maandag 9 september 2019 @ 16:23:28 #213
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188863367
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:20 schreef Chiappucci het volgende:

[..]

Fijn dat er ook nog mensen niet geobsedeerd zijn door een spelletje.
Het is geen spelletje, het is een kwestie van leven of dood. Wel of geen bandana. Dan is de keuze een makkelijke.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 16:23:48 #214
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188863372
Rustig aan Knox.
pi_188863400
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2019 16:23 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Het is geen spelletje, het is een kwestie van leven of dood. Wel of geen bandana. Dan is de keuze een makkelijke.
Was het maar een bandana.
  maandag 9 september 2019 @ 16:25:13 #216
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188863408
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:10 schreef wimderon het volgende:

[..]

Alleen Noks voldoet.
Waarom ben je weer in je schulp getrokken na je glorieuze overwinning gister?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 9 september 2019 @ 16:25:39 #217
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188863415
Johnny Knox, stop hier mee.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_188863419
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:25 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Waarom ben je weer in je schulp getrokken na je glorieuze overwinning gister?
Dennis Schulp?
  maandag 9 september 2019 @ 16:27:02 #219
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188863436
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:26 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dennis Schulp?
De nieuwe Bergkamp, daar gaan we nog veel van horen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 16:27:47 #220
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188863448
Bekijk ondertussen even de werken van @Mani89 WLR / Aziatisch wielrennen #1
  maandag 9 september 2019 @ 16:28:14 #221
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188863454
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2019 16:27 schreef Slobeend het volgende:
Bekijk ondertussen even de werken van @:Mani89 WLR / Aziatisch wielrennen #1
Ik vind er nauwelijks een touw aan vast te knopen maar oke.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 9 september 2019 @ 16:28:38 #222
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188863460
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:24 schreef showtimer het volgende:

[..]

Was het maar een bandana.
Met jouw subleague hoef je helemaal nergens op te hopen hahahaha.
pi_188863474
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:28 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Met jouw subleague hoef je helemaal nergens op te hopen hahahaha.
Die grijze kop van Krachtwijk ligt hier al.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 16:33:40 #224
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188863541
Mikel is iets verloren.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188863566
Knoks virtueel top 10!!!
  maandag 9 september 2019 @ 16:37:05 #226
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188863584
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:35 schreef showtimer het volgende:
Knoks virtueel top 10!!!
Baggerijn kan beter beginnen rijden dan.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 16:37:19 #227
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188863589
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:35 schreef showtimer het volgende:
Knoks virtueel top 10!!!
Het is wachten op de werken van Lotto en Cofidis
  maandag 9 september 2019 @ 16:39:54 #228
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188863622
Flip rijdt niet voor Knox?
pi_188863665
Heuvels ipv bergen deze vuelta :')
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 16:43:39 #230
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188863691
En het klagen van Wuyts. _O_
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 16:43:48 #231
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188863697
Wuyts klaagt.
pi_188863892
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2019 16:43 schreef Slobeend het volgende:
Wuyts klaagt.
En FOK! klaagt over Wuyts die klaagt.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 16:57:30 #233
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188863925
Waar is Eg gebleven?
  maandag 9 september 2019 @ 16:57:45 #234
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_188863931
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2019 16:57 schreef Slobeend het volgende:
Waar is Eg gebleven?
wEg
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 16:57:56 #235
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188863934
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2019 16:57 schreef Slobeend het volgende:
Waar is Eg gebleven?
Die is gebarsten.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 9 september 2019 @ 16:57:59 #236
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188863935
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:55 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

En FOK! klaagt over Wuyts die klaagt.
En Stijn klaagt over FOK! die klaagt over een klagende Wuyts.
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 16:58:10 #237
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188863940
Welke heren zitten nog in de kopgroep?
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188863954
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 16:39 schreef Frozen-assassin het volgende:
Flip rijdt niet voor Knox?
Flip rijdt altijd voor zichzelf .
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 17:00:44 #239
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188863988
Ach nee, een lekke band voor Wielco.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 17:00:53 #240
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188863992
Kevoerman lek (lol)
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188864006
Greenways _O_
Djumbo-goden *O*
  maandag 9 september 2019 @ 17:02:29 #242
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188864025
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2019 17:01 schreef Houtenbeen het volgende:
Greenways _O_
Djumbo-goden *O*
:?
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 17:02:53 #243
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188864031
Dat deed Jezus expres.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  maandag 9 september 2019 @ 17:03:37 #244
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_188864051
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:02 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

:?
Tour of Brittannië
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
pi_188864055
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:02 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

:?
Ovo tour
  maandag 9 september 2019 @ 17:04:08 #246
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188864058
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:03 schreef Jumparound het volgende:

[..]

Tour of Brittannië
Maar we zijn hier aan het fietsen in Spanje
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 17:05:47 #247
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188864086
Meintjes in laatste wiel!
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188864090
Ach nee, Tjaves.
  maandag 9 september 2019 @ 17:06:36 #249
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188864103
Jammer Tjabbes
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 9 september 2019 @ 17:07:01 #250
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_188864115
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:04 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Maar we zijn hier aan het fietsen in Spanje
Nee hoor. Ik zit lekker thuis
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
pi_188864140
Ik meen toch hier voor aanvang van de Vuelta gelezen te hebben dat Chaves in supervorm was.
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 17:08:37 #252
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188864149
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:08 schreef Chiappucci het volgende:
Ik meen toch hier voor aanvang van de Vuelta gelezen te hebben dat Chaves in supervorm was.
Je moet niet te vaak de posts van Koffieplanter geloven als het over Columbiaantjes gaat.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  maandag 9 september 2019 @ 17:09:36 #253
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188864169
Pensioensgerechtigde leeftijd is bereikt voor Sjaaves.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 17:09:39 #254
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188864171
Kelderman is weer terug. Hoera.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188864178
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:08 schreef Chiappucci het volgende:
Ik meen toch hier voor aanvang van de Vuelta gelezen te hebben dat Chaves in supervorm was.
Ja, ik heb daar nog vertrouwen in gehad en derhalve fouten gemaakt.
  maandag 9 september 2019 @ 17:10:22 #256
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188864179
Dat klassement van Kelderman lijkt wel wat op die van Boekman vorig jaar, hele Vuelta aanklampen en allerlaatste staan van de klassementsrenners.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 9 september 2019 @ 17:10:31 #257
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188864182
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:08 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Je moet niet te vaak de posts van Koffieplanter geloven als het over Columbiaantjes gaat.
Maar het kwam van Cyclingnews.
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 17:12:31 #258
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188864206
Wel een mooie kopgroep.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 17:12:33 #259
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188864207
Komaan Amanuel.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188864212
Hala madrid
  maandag 9 september 2019 @ 17:14:21 #261
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188864238
Kom op Geoffrey, doorrijden.
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 17:14:53 #262
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188864246
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:14 schreef Koffieplanter het volgende:
Kom op Geoffrey, doorrijden.
Retweet.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188864248
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:10 schreef Mani89 het volgende:
Dat klassement van Kelderman lijkt wel wat op die van Boekman vorig jaar, hele Vuelta aanklampen en allerlaatste staan van de klassementsrenners.
Hij staat oa voor Higuita.
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 17:15:27 #264
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188864258
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:14 schreef VoMy het volgende:

[..]

Hij staat oa voor Higuita.
Die is dan ook geen schim van de Higuita van eerder dit jaar. Beetje op denk ik, en 3 weken is nog wat veel voor hem.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  maandag 9 september 2019 @ 17:15:42 #265
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188864264
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:14 schreef Koffieplanter het volgende:
Kom op Geoffrey, doorrijden.
Top tien volstaat.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_188864269
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:14 schreef VoMy het volgende:

[..]

Hij staat oa voor Higuita.
Uran was kopman
  maandag 9 september 2019 @ 17:16:05 #267
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188864271
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:15 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Top tien volstaat.
Wat zijn wij geweldig zeg.
pi_188864283
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:15 schreef showtimer het volgende:

[..]

Uran was kopman
Maar Higuita klampt ook al 2 weken aan waar mogelijk, maar met minder succes dan Kelderman. Chaves rijdt hier in feite ook een klassement (wat doet ie anders?) en dat lijkt nog minder ergens naar.
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 17:17:06 #269
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188864286
Fuglsang _O_
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 17:17:14 #270
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188864288
Waar haalt Brambilla dit ineens vandaan?
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 17:17:36 #271
451829 crew  H.Vviv
pi_188864293
Brambilla doet dit goed
pi_188864294
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:17 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Waar haalt Brambilla dit ineens vandaan?
Ketonengenot?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 17:18:15 #273
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188864304
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:17 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Waar haalt Brambilla dit ineens vandaan?
Die was in de etappe met Latour ook al goed.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188864314
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:17 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Waar haalt Brambilla dit ineens vandaan?
Dit is nog niks. Die Vuelta-etappe uit 2016 vergeten waarin hij zomaar even Quintana klopte bergop?
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 17:19:28 #275
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188864319
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:18 schreef VoMy het volgende:

[..]

Dit is nog niks. Die Vuelta-etappe uit 2016 vergeten waarin hij zomaar even Quintana klopte bergop?
Die etappe vergeten we nooit meer.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188864325
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:19 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Die etappe vergeten we nooit meer.
Ik mis Alberto.
Citius, Altius, Fortius.
pi_188864338
Top dat deze tot nu toe optimale kluns nu eindelijk gaat scoren.
  maandag 9 september 2019 @ 17:20:34 #278
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188864340
En Tao is gewoon alweer een paard hahaha.
pi_188864343
De loper voor Lopez wordt uitgerold.
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 17:21:00 #280
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188864344
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:20 schreef Koffieplanter het volgende:
En Tao is gewoon alweer een paard hahaha.
Ik dacht dat ie een snipperdagje zou nemen, had ik niet goed ingeschat.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188864347
Naiero in het laatste wiel al.
pi_188864357
Dit is wel een klim die superman prettig vindt.
  maandag 9 september 2019 @ 17:22:08 #283
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188864360
Nairo richting Arkea-plaatsing
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 17:22:13 #284
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188864363
Marco Solero moet 'm al helpen.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188864364
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:21 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Ik dacht dat ie een snipperdagje zou nemen, had ik niet goed ingeschat.
Is ook de enige renner die zich uit de misere van Ineos weet te worstelen, had ik ook niet verwacht.
pi_188864366
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:22 schreef Mexicanobakker het volgende:
Marco Solero moet 'm al helpen.
Dat is niet zo leuk.
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 17:22:44 #287
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188864372
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:22 schreef VoMy het volgende:

[..]

Dat is niet zo leuk.
Zou het wat uitmaken?
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188864373
RIP Nairoman
Citius, Altius, Fortius.
pi_188864378
Jammer
pi_188864380
Gesink klimt goed vandaag.
  Moderator maandag 9 september 2019 @ 17:23:14 #291
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188864381
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:23 schreef showtimer het volgende:
Jammer
De UI he.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188864383
Goeijen regie.
pi_188864385
Nairo is bijzonder wisselvallig
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 17:23:25 #294
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188864386
Leo heeft Brambilla gelost.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  maandag 9 september 2019 @ 17:23:30 #295
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188864387
Leo Vogelzang gaat winnen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_188864401
Dit is binnen
  Redactie Sport / Supervogel maandag 9 september 2019 @ 17:24:16 #297
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_188864403
Fuglsang had ik gisteren i.p.v. vandaag _O_
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  maandag 9 september 2019 @ 17:24:28 #298
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188864405
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 17:20 schreef Koffieplanter het volgende:
En Tao is gewoon alweer een paard hahaha.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_188864410
Rip Wielco
pi_188864411
Wielco moet lossen. :'(
Citius, Altius, Fortius.
  Redactie Sport maandag 9 september 2019 @ 17:24:50 #301
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188864416
quote:
14s.gif Op maandag 9 september 2019 17:24 schreef Pino112 het volgende:
Fuglsang had ik vandaag i.p.v. gisteren _O_
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')