abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_197569804


Hartelijk welgekomen bij alweer de vijfde editie van de FPCL, de FOK! Premier Cycling League. Na een raar jaar, een vreemde tijd, gaan we weer met goede moed een nieuw wielerseizoen in. Wie laat zich niet gek maken door de corona en gaat ervandoor met de kampioensschaal, speciaal voor dit vijfjarig jubileum een plastic editie?!

Wie heeft de beste microanalyse (DRT'ers vinden dit een leuke verwijzing) gemaakt van de wielerwereld en kan dit koppelen aan de beste strategie tijdens het bieden? Dat gaan we allemaal meemaken het komende wielerseizoen.

De FPCL wordt afgewerkt in competitievorm; elke week neemt jouw team het op tegen het team van een andere user. Met een beetje geluk scoor je met een team vol kneuzen een vijfde plaats, waar een team vol toppers geen topklassering garandeert. Maar een goed team is op zich toch ook wel handig. Ik zou de managers dan ook willen adviseren om uren, zo niet dagen, te investeren in het samenstellen van het ultieme team, dat elke week weer mondjes kan gaan snoeren!

Met de opzet van het spel onderscheidt de FPCL zich van de normale wielerpoule, waar na een paar etappes of wedstrijden 95% van de deelnemers al kansloos is of waarbij je afhankelijk bent van een slecht genomen bocht in een massasprint of een afgelopen ketting in volle finale.

De vraag is natuurlijk welke strategie eenieder gaat volgen tijdens de biedrondes. En wie heeft er Matxin aangesteld als scout? Wie moet het doen met de adviezen van Thijsje Zonneveld? Wie krijgt een schansspringer die hij of zij niet kent in de schoot geworpen door een opdringerige zaakwaarnemer? Wie betaalt de hoofdprijs voor de nieuwe Pecharroman? Spannend! Wie kroont zich uiteindelijk tot de Patrick Lefevere van Fok?

Je zou kunnen zeggen dat het leven draait om het maken van keuzes. Bij elke keuze twijfel je, want je moet er goed over nadenken. Hetzelfde als dat je een auto gaat kopen, moet je ook over nadenken. Doe je leren bekleding? Pak je een automaat?

Dit geldt ook voor de FPCL. Heb je na lang wikken en wegen je lijstje klaar, ga je toch weer twijfelen. Heb je je lijstje eenmaal verstuurd dan lijken de minuten wel uren en de uren wel dagen en zit je met klotsende oksels te wachten totdat de deadline verstreken is.

Eindstand vorig jaar (afgebroken na 11 speelrondes):


Hoe werkt het spel?
• Voordat de competitie begint is het de taak van de manager om een team bij elkaar te krijgen. Dit gebeurt middels een draft waarbij gewerkt wordt met blinde biedingen.
• De draft werkt als volgt: Met een budget van 100 miljoen dien je een team van 14 renners samen te stellen in verschillende biedrondes. Het minimumbod voor een renner bedraagt 0,10 miljoen en biedingen mogen tot twee cijfers achter de komma precies zijn. Na een biedronde worden alle biedingen naast elkaar gelegd, waarbij de persoon met het hoogste bod op een renner deze in zijn team kan verwelkomen. Voor een voorbeeldje verwijs ik naar vier jaar geleden: SPT / FOK! Premier Cycling League, bij vragen of onduidelijkheden kun je uiteraard ook in het topic terecht.
• De teams nemen het vervolgens tijdens het seizoen elke speelronde tegen elkaar op in onderlinge confrontaties, waarbij het vooraf gepubliceerde speelschema gevolgd wordt. De winnaar krijgt 3 punten, een gelijkspel levert 1 punt voor beiden op en de verliezer staat met lege handen.
• Deze resultaten worden verwerkt in een stand, die de uitslag van het spel uiteindelijk bepaalt. Bij een gelijk puntenaantal in de totale tussenstand geeft het aantal gescoorde punten de doorslag. Is dit ook gelijk dan wordt er geloot.
• Elke wedstrijd van het niveau .1 en hoger telt mee (met uitzondering van ploegen- en duotijdritten), voor een volledig overzicht verwijs ik u door naar de kalender. Wordt een wedstrijd toegevoegd aan de kalender dan wordt deze toegevoegd aan de speelronde waar deze qua datum in valt. Wordt een wedstrijd verplaatst dan geldt hiervoor hetzelfde. Uitzonderingen hierbij vormen koersen die (gaan) vallen na de laatste wedstrijd die op de oorspronkelijke kalender staat.
• Als er een renner wordt betrapt op doping, al dan niet mechanisch, dan krijgt het team waar hij voor rijdt drie punten in mindering. De gescoorde punten van deze renner in de speelronde die bezig is vervallen, eerder gescoorde punten en resultaten van het team blijven wel staan.
• Transfers werken als volgt: voor aanvang van de transferperiode maak je kenbaar welke renner(s) je wilt verkopen. Hiervoor ontvang je de helft van het bedrag dat je voor deze renner hebt betaald terug. Dit bedrag kun je samen met je nog resterende budget gebruiken om je team weer aan te vullen tot het aantal van 14, met renners die nog op de markt zijn. Ook dit gebeurt middels blinde biedrondes.

Coronanoot:
Ik ga gewoon uit van de normale opzet. Mochten er koersen verplaatst worden of alsnog een plek op de kalender weten te vinden, dan schuiven die gewoon in de speelronde waar ze qua datum in vallen. Mochten er een enkele volledige ronde wegvallen dan noteren we daar een reeks brilstanden, maar dat moeten er niet te veel worden. Mochten we er weer een half jaar ofzo uit gaan dan zitten we wederom met een groot probleem.


Teams:
Aguero - Team Overal Pijn p/b Fizik
baggerbaas - Bitumineuze Voegvullingsmassa
Bill_Hillie - Skoekeloen Cycling
Chiappucci - De Dommekrachten p/b Feltet
Dale__Cooper - TeamKoers
DecoAoreste - Balance Boys p/b Random.org
El-Stinho - Naastenliefde > Vlaggetjesliefde
Faraday01 - Faraday's Fiets Fanatici
Felagund - Wielerclub Als het draait p/b Hela Curry
franklop - Team Marginal Gains powered by Sky & Rondere Wielen
Fretwork - Wuyts' Worst Nightmare
Frozen-assassin - Met Vallen en Opstaan empowered by Hansaplast
GotenSSJ - Texas Forever
heywoodu - De Veluwse Vélo
hhh38 - De Sprinttrein p/b HTC/Highroad
I.R.Baboon - Bavianen Op Rolletjes
ijs_beer - Pau is een mooie stad
Immerdebestebob - Team Altijd Koers
knijn1985 - Grosu mannenfinishers
Koffieplanter - Team Diederik Gommers van de Diederik Gommers Show p/b Diederik Gommers
Mani89 - Altijd Tegen Mij
Max23 - Belonna
maxi-mus - Team Teflon
Mexicanobakker - De billenknijpers
Momo - PatLef's AlchoholistenPack
noodgang - Team Kneuzenkermis-Pfizer
Rellende_Rotscholier - AlaPhilipsen in laatste wiel
Sabata - 801 Harriers by Schönbacher Cycling
showtimer - Einde tijdperk
Slobeend - Primoz & the Pacemakers
Steven184 - Ed, Eth & Eddie ft. Down met Dylan
wimderon - Het Outbreak Management Team

Speelschema:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://tournamentscheduler.net/schedule/MTA4ODg1ODYyODY

Kalender:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
FPCL Croky Cup:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Puntentelling:


[ Bericht 19% gewijzigd door Rellende_Rotscholier op 28-01-2021 10:40:08 ]
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  vrijdag 22 januari 2021 @ 12:01:04 #2
209676 knijn1985
Grosu mannenfinishers
pi_197569825
Voor de mensen die het nog niet gelezen hadden. Voorproefje op die van R_R

Wij wensen alle vrienden van de show een goedenavond, welkom bij de teampresentatie van Grosu Mannenfinishers
Afgelopen seizoen heeft “Les Herbiers is nog ver” een zeer verdienstelijk debuutjaar gehad in toch wel vreemde omstandigheden. Onder de bezielende leiding van Knijn1985 ontpopt het team zicht tot een ware kweekvijver voor prestaties. Of het nu jonge aanstormende talenten zijn die hun eerste stappen zetten in het circuit of ervaren rotten die zichzelf opnieuw uitvinden. Het resulteert in elk geval in een zeer net, jammergenoeg niet te herinvesteren rendement van 24.8%.
We moeten daarom van een aantal dappere strijders afscheid nemen. Allereerst van onze grootste puntenpakker van vorig seizoen. Arnaud Demare wist in ons team maar liefst 16 eentjes voor zijn naam te plaatsen, waaronder 4 etappes en de maglia ciclamino in de giro. Vorig jaar telden we 20 miljoen neer voor de Frans kampioen, helaas zien we hem dit seizoen voor bijna 40 miljoen richting Faraday01 vertrekken.
2020 was ook het jaar dat een vrolijke Russische jongen zichzelf in de schijnwerpers zette. Het begon met een etappewinst en een tweede plaats in het eindklassement in de Tour de la Provence. Enkel Nairoman was onze Alexandr Vlasov te snel af. Hierna volgden overwinningen in de Mont Ventoux challenge en de Giro dell’Emilia, terwijl hij tussendoor naar een podiumplek reed in Il Lombardia. Zijn giro was minder fortuinlijk, waar hij door maagproblemen al in de tweede etappe moest afstappen. Er volgde in Spanje alsnog een grote ronde waar hij zichzelf naar een plaatsje net buiten de top 10 reed. Met spijt in het hart zien we Alexandr vertrekken naar GotenSSJ die er maar liefst 30 miljoen voor over had. Dat is bijna een vertienvoudiging van het bedrag dat wij afgelopen jaar voor hem moesten neertellen.
Gek genoeg hebben we Bob Jungels voor een bedrag van 9 miljoen weten te slijten aan Steven 184. Met recht een prestatie, aangezien dit fors meer is dan de 5 miljoen die er vorig jaar voor betaald is en dit bovendien het jaar was dat hij niet eens zijn Luxemburgse titel wist te prolongeren. Dat was sinds 2014 geleden. Wellicht dat een nieuwe omgeving hem goed doet en naar het schijnt heeft ie een nieuwe motor gevonden. Benieuwd of dat opweegt tegen het verliezen van de Patbonus.
Stefano Oldani stak zijn neus aan het venster in de giro van afgelopen jaar, in zijn eerste grote ronde wist hij zich tweemaal in de top 10 te rijden. Het blijft een renner om in de gaten te houden als er onderweg geklommen is en de pure sprinters het lastig hebben gehad. Toch hebben we ervoor gekozen om door te selecteren en hij gaat komend seizoen rijden voor noodgang. Met een kleine 6 ton winst doorverkocht zijn de gemaakte kosten van afgelopen jaar gedekt.
Op de valreep van de transferdeadline werd ook nog bekend dat Jonas Koch gaat fietsen voor mexicanobakker. De Duitser die in 2020 liet zien het fietsen volledig verleerd te zijn wisselt voor een bedrag van 5,23 van eigenaar. Een serieus rendement aangezien Jonas begin 2020 voor slechts 0,21 werd binnengehengeld.
Net als ieder ander team moet je soms verlies nemen, waarbij het verlies van Denjel het zwaarst weegt. Vorig jaar betaalden we 17 miljoen voor het Ierse hobbelpaard die de reputatie heeft nog wel eens tegen het asfalt te kwakken. Dit seizoen deed ie dat enkel met gevolgen in de Dauphine, alwaar hij zijn heiligbeentje brak. Het bleek een onderbreking van een goede start in Valencia en de Algarve, en tijdens de tour kwam je hem pas op pagina 2 van de uitslagen tegen. Maar het bleek een opwarming voor een geweldig slotakkoord te zijn. Sterk finishend in Huy met een 5e plek, 11e in Luik en uiteindelijk net naast het podium in de Vuelta. Wij denken dat Max23 heel veel plezier gaat beleven van deze sympathieke Ier die hem slechts 8 miljoen kost.
Daarnaast nemen we afscheid van Marc Soler (-2 mlijoen), Ruben Guerreiro (-3 miljoen) en Phil Bauhaus (-4 miljoen). Renners die gedurende het seizoen flarden lieten zien van wat ze kunnen, Guerreiro won op uiterst lelijke wijze een etappe in de Giro en bovendien het bergklassement. Hij zit echter gewoonweg te weinig op zijn fiets om een plekje in ons team te bemachtigen, hij mag het nu gaan laten zien bij hhh38. Sterke Phil probeerde zich in de Saudi tour nog wel te tonen, maar deed dat met iets teveel spierballengeweld. Braafste jongetje van de klas, Bouhanni, maakte misbaar en protesteerde bij de jury, maar die ging daar niet in mee. Toch kunnen wij van Grosu Mannenfinishers dit soort gedrag niet tolereren en hebben hem van de hand gedaan aan baggerbaas. Tot slot is er eigenwijze vos binnen de movistararmada Marc Soler. Vorig jaar op de korrel genomen door Mani89 die daar later over verklaarde: “Al had ik Marco Soler er graag bij gehad. Wie biedt daar nou 20 miljoen voor wtf.” Dit jaar is zijn bod van 18 miljoen ruimschoots voldoende om de spanjool binnen te harken. Nochtans een mooi seizoen gedraaid met ondermeer 3 top 5 plaatsen in de Vuelta. Succes in het team Van Mani89.
Clement Russo heeft vanwege het uitblijven van resultaten vooralsnog een vrije transfer gekregen.
Dat betekent dat het team er voor dit jaar daadwerkelijk anders uit gaat zien.
Een viertal renners hebben contract verlenging gekregen. Lucas Hamilton ging in de giro van afgelopen jaar net op tijd naar huis om bij het grote publiek echt bekend te raken. Deze topper in wording heeft zijn contract opgewaardeerd zien worden van 8 miljoen naar 18 miljoen. De verwachting is dat hij dit jaar zeker kopman gaat worden in een grote ronde.
Ook Clement Champoussin zag zijn contract van een upgrade voorzien worden, hij ging van 3 miljoen vorig jaar naar 9 miljoen dit jaar. Hoewel de resultaten nog enigszins op zich laten wachten, liet hij wel een attractieve stijl van koersen zien en tevens is er een stijgende lijn zichtbaar. Bij Grosu Mannenfinishers geloven we in hem en hopen we dat hij dat vertrouwen dit jaar gaat omzetten in klinkende resultaten.
Over klinkende resultaten gesproken, Eduard Michael Grosu heeft net zo vaak top 10 gereden in 2020 als dat ie er buiten finishte. Een echte klepper die bovendien een schitterend programma van 2. koersen heeft gereden. Broodnodig voor het puntenverzamelwerk tussendoor.
Als laatste hebben we op de valreep van de eerste ronde een contractverlenging van Miguel Eduardo Florez bewerkstelligt. Hij vertegenwoordigt ondertussen een waarde van ongeveer 3 miljoen, mede dankzij zijn overwinning op de Alto Colorado waar hij Remco Evenepoel wist te kloppen. Daarna volgde nog een top 5 in het eindklassement van de ronde van Colombia.

Ook zijn er een aantal nieuwe jongens gehaald, waarvan er 7 transfervrij de overstap maken en drie klasbakken hebben we van andere teams overgenomen. Allereerst presenteren wij Valentin Madouas, voor een bedrag van 13 miljoen overgenomen van Mani89. Valentin viel op door zijn prestaties in de eendagskoersen in 2020 en dan met name in de breedte. Top 25 in de Waalse pijl, in LBL, in Parijs-Tours en in de Ronde. Deze man kan alles en vooral nog heel veel beter worden.
Als tweede verwelkomen we Ilan van Wilder, die overkomt van Koffieplanter. Koffieplanter kennen van ons stekje aan de vijver waar we gezamenlijk in vissen en heeft een goed oog voor talent. We betalen hem 8 miljoen voor de Belg die vooral opviel door niet eens de eerste etappe van de Vuelta te voltooien. Is dat dan niet schromlijk overbetaald voor een renner die voor de rest weinig uitslagen heeft gereden tot zo ver? De tour de L’Avenir van 2019 biedt perspectief en het feit dat de pas 20 jarige wel al mocht debuteren in een grote ronde afgelopen jaar geeft te denken dat er flink wat rek zit op de capaciteiten van de jonge renner.
De laatste die we verwelkomen vanuit een andere ploeg is Luca Pacioni. Hij heeft afscheid moeten nemen van hhh38, die een bedrag van 3 mlijoen euro ontvangt. 14 top 10 plaatsen op 32 koersen, dat is een gemiddelde waarmee je mag thuiskomen. Bovendien rijdt hij een programma waar onze andere klasbakken niet altijd van start gaan.
De grootste slag is geslagen bij de renners die transfervrij overkomen, zo is er 3 mlijoen vrij gemaakt om vriend van de show Stanislaw Aniolkowski voor de neus van Immerdebestebob weg te kapen. De handtekening stond al onder het contract voordat andere managers er aan dachten om een aanbieding te doen. Stanislaw fietste afgelopen seizoen maar liefst driemaal buiten de top 10, waaronder een afstapbeurt tijdens het wk.
Er zijn nog twee snelle jongens binngen gehaald, waaronder Gerben Thijssen. Gerben maakte afgelopen Vuelta zijn debuut in een grote ronde en bekroonde dat met een tweede plaats in de 9e etappe. Hij kreeg daarvoor wel een klein beetje hulp van de jury vanwege diskwalificatie van Sam Bennett. Thijssen, die we eerder kenden vanwege een zware val tijdens de zesdaagse in ’t Kuipke in Gent in 2019, heeft zijn pijlen gericht op verdergaan waar hij mee bezig was: Zich jaar na jaar verbeteren.

De andere snelle jongen is de pas 21 jarige Arne Marit. Marit wordt dit seizoen nog redelijk in de schaduw gehouden al zal vooral uitkomen in de kleinere koersen. Hij krijgt hierin wel gelijk een vrije rol en mag doen en laten wat hij wil. De eerstejaars prof komt in elk geval Jordi Meeus, zijn eeuwige rivaal een stuk minder vaak tegen.
Tijdens deze zeer korte onderbreking ontvangt Jeroen, commentator van dienst, een lekkere versnapering, maar weet hij deze niet gelijk thuis te brengen. Hij omschrijft het als een cake met een hard plakkaat aan de bovenkant, roze van kleur. Als hij de naam mocht bedenken zou hij het een roze koek noemen. Wel lekker!
Stefan Bissegger is de volgende die het podium mag beklimmen. De Zwitser overtuigde in 2019 door een tweede plaats in het wk onder 23. De nog altijd maar 22 jarige coureur maakte afgelopen de overstap naar een world tour team en baarde opzien door in zijn eerste koers gelijk op het podium te eindigen. Tel daar een goed optreden in de Binck bank tour bij op en hij heeft zijn plekje voor dit seizoen verdiend.
Vergeet de naam Andreas Leknessund, Soren Waerenskjold is the next big thing uit Noorwegen. Twintig jaar jong pas, maar let op hij was de enige die Remco Evenepoel wist te verslaan in een tijdrit in zijn laatste jaar als junior. Dan sta je bij onze zuiderburen al in een encyclopedie onder de categorie halfgoden. Naast een goede tijdrit, liet hij in de tour of Rhodos ook zien over een paar snelle benen te beschikken. Voor een wielrenner is dat een mooie combinatie.
Andreas Kron is de volgende nieuweling die zichzelf komt voorstellen. De tweeentwintig jarige Deen wist afgelopen seizoen achter Kasper Asgreen beslag te leggen op de tweede plaats in het nationaal kampioenschap. In 2019 had hij zijn neus al aan het venster gestoken door op het wk -23 in de kopgroep te finishen met onder meer Batistella, Bissegger, Pidcock en Higuita. Dit jaar maakt Kron zijn debuut op world tour niveau en hij wil graag schitteren in de heuvelachtige klassiekers en de kleinere ritterkoersen.
Last but not least betreed dan Alessandro Covi het podium. De jonge Italiaan van 22 maakte een zeer gretige en goede indruk in de Brabantse pijl van afgelopen seizoen. Knijn1985 was dan ook zeer stellig na afloop, daar maak ik een plekje voor vrij in mijn ploeg. In 2018 al wist Covi een etappe te winnen in de Tour de l’Avenir en hij werd in 2019 4e in de giro ciclistico d’Italia. In 2020 heeft hij een jaartje kunnen wennen aan de pro tour en daar worden komend seizoen de vruchten van geplukt.
Het winnende bod op Georg Zimmermann was er een voor spek en bonen. Voor hem was geen plaats meer in het team.

Met een gemiddelde leeftijd van nog geen 23 is het een zeer jonge ploeg, maar toch denkt Knijn1985 vooral in mogelijkheden. Deze groep kan overal meedoen, met Lucas Hamilton kunnen we een klassement rijden in het rondewerk, we zijn er van overtuigd dat Madouas en Covi in de klassiekers gaan laten zien van voor mee te kunnen doen. Maar ook aan de onderkant van het circuit in bijvoorbeeld de Heylen Vastgoed Heistse Pijl hebben we iemand aan de start staan die punten gaat kunnen pakken. De doelstelling is in elk geval helder: “Wij willen Europees voetbal halen, om vervolgens de hele reutemeteut weer met winst te kunnen verkopen.”
Dan rest mij niets anders dan jullie hartelijk te bedanken voor de aandacht tijdens de presentatie van Grosu Mannenfinishers.
pi_197569855

Hooggeëerd publiek, welkom bij de ploegpresentatie van ‘Met Vallen en Opstaan empowered by Hansaplast’.

Waar kan je het beste reclame maken voor producten als spierzalf, pleisters, wondspray en sporttape? In het wielrennen natuurlijk moet ook onze hoofdsponsor Hansaplast hebben gedacht. Maar dan moeten de producten ook wel echt zichtbaar zijn en daarvoor hebben we een uitgekiende inkoopstrategie bedacht. De volgende veertien renners gaan zorgen voor uitstekende exposure voor HansaplastŠ!

We hebben diverse renners die graag kopman genoemd willen worden. Omdat hij als eerste zijn contract tekende krijg hij hem. Vallen in een simpele bocht, hij doet het. Alles voor een pleistertje erbij! Ilnur Zakarin!

Als u dacht dat hij daar genoeg van had, natuurlijk niet. Even later in zelfde ronde. Hoe hij daar beland is weet niemand maar daar gaat het niet om.

Ilnur krijgt wel flinke concurrentie van diverse befaamde piloten op de weg. Deze man heeft ondertussen alles gebroken wat er te breken valt, maar komt ALTIJD terug. Philippe geeft niet op, met een gebroken knieschijf rijdt ie gewoon een koers uit. Bij uitstek een fantastische uithangbord voor Hansaplast!

Wat zullen we over deze man zeggen? In principe MOET ik hem hebben maar als je zo vaak valt dat je bijna geen koers gaat rijden... Kon ook niet anders dat hij uitgerekend in voorbereiding tegen een auto aan rijdt, of andersom. Een fotocollage speciaal voor u!

Als je dan je plek wil verdienen in deze ploeg moet je van goede huize komen. Als je je wil bewijzen moet je het ook goed doen moet Miguel Angel Lopez hebben gedacht. Van harte welkom Miguel!


In het klassieke voorjaar heb je ook een mannetje nodig die in kasseienkoersen met wat pleisters rondrijdt, het liefst een beetje voorin en dan wat pech hebben om in beeld te worden genomen. Daarvoor hebben we een domme kracht in dienst genomen die dat klusje uitstekend kan klaren, Vanmarcke!

Bloed, dat is wat we willen zien. Het mag er ook uit gutsen. Alles voor schokkende schitterende beelden! Deze jongen kan verder ook een sloot punten gaan binnenhalen. Tao!


Als je teamgenoot valt is het natuurlijk netjes om hulp in te roepen zodat er zo snel mogelijk een spraytje tevoorschijn kan worden getoverd en pleisters geplakt kunnen worden zodat Hansaplast zoveel mogelijk airtime krijgt. Elk seconde telt! Daarom hebben we deze renner in dienst genomen; bewierrookt door Israel Start-Up Nation vanwege zijn uitstekende signalering.


En verder in onze ploeg;
Sam Oomen
Odd Christian Eiking
Benjamin Thomas
Marcel Meisen
Cyril Gautier
Davide GabburoEn tot slot de man die zwaarste crash heeft gehad afgelopen jaar. Fabio Jakobsen. U kent zijn verhaal inmiddels wel. De beelden laten we maar achterwege. Op weg terug, net mee op trainingskamp, lovende woorden van Mark Cavendish. Deze man moet toonbeeld worden van wederopstanding van de wielrenners. Hoe harder je valt, hoe sterker ze terugkomen!

Heb ik al reclame gemaakt voor Hansaplast? HANSAPLAST HANSAPLAST HANSAPLAST HANSAPLAST HANSAPLAST AFFILIATE LINK GRAAG DANNY!!!
  vrijdag 22 januari 2021 @ 12:08:38 #4
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_197569943
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 12:03 schreef Frozen-assassin het volgende:
Heb ik al reclame gemaakt voor Hansaplast? HANSAPLAST HANSAPLAST HANSAPLAST HANSAPLAST HANSAPLAST AFFILIATE LINK GRAAG DANNY!!!
_O-
  vrijdag 22 januari 2021 @ 12:25:28 #5
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_197570191
Bij deze presenteer ik u graag Wuyts' Worst Nightmare

Tadej Pogacar
João Almeida
Richard Carapaz
Florian Vermeersch
Olav Kooij
Brandon McNulty
Jakub Mareczko
Emmanuel Morin
Alexander Krieger
Nicolas Roche
Natnael Tesfatsion
Juan Sebastian Molano
Anton Palzer
Lorenzo Rota

Evenepoel durft z'n fiets nog niet aan te kijken, van Aert zit nog 4 jaar lang vast in z'n knechtenrol en nen Greg rijdt in een Burger King outfit. Het jaar had niet slechter kunnen beginnen voor Michel Wuyts (64). Waar dit het jaar had moeten worden waarin hij ongegeneerd met zijn blinde chauvinisme had kunnen zwaaien, ziet Michel het somber in. Deze depressie wordt verder aangewakkerd door het nieuwe FPCL team; WWN. Bovenstaande 14 jongens gaan Michel het leven zuur maken in 2021, 13 doordat ze alles van de Belgen afpakken, en 1 doordat hij steeds Gianni genoemd wordt. ...Gęnant[ Bericht 1% gewijzigd door Fretwork op 22-01-2021 15:29:01 ]
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_197570515
Uitstekende fotosoep @Fretwork, gelachen
pi_197571170
Met veel trots stel ik u voor aan team Alles Doet Pijn p/b Fizik, we zijn zeer content met de steun van dit prachtige Iraanse dorpje en haar 172 inwoners.

Al jaar en dag wordt onze team geleid door alleskunner Oliver Naesen, dit jaar bevrijd van Romain Bardet en met goede vriend Greg aan zijn zijde komt hij moeiteloos de Tiegem over op weg naar de beloofde grote overwinningen.

Dumoulin, Onze Tom, een groot kampioen. Behalve als het niet draait en de demonen in zijn hoofd (en/of achterwerk) het koersen onmogelijk maken. Dit is het jaar van glorieuze terugkeer naar de top. De beste ronderenner van 2018 zal dit jaar de grootste koers ter wereld winnen. Opvolger van Joop, 30 years of hurt. Et cetera.

Alberto Bettiol gaat dit jaar bewijzen geen eendagsvlieg te zijn, hoop ik. Misschien hadden die journalisten toch gelijk.

Er wordt wel een gefluisterd dat Egan Bernal ons naar het beloofde land zal brengen, wie ''ons'' is of waar het beloofde land ligt wordt er dan niet bij verteld maar als Egan niet meer met de rug van een bejaarde rond fietst komt het vast goed.

Zielsgelukkig met Elena Cecchini maar toch heeft Elia Viviani pijn in het hart. In ieder geval is de oorzaak van zijn mindere jaar nu bekend en het had niks te maken met het inwisselen van Lefevre en co voor Cofidis.

Gino Mäder rijdt dit jaar voor Bahrain-Victorious, eerlijk gezegd had ik dat helemaal gemist maar het is vast beter dan NTT.

Lilian Calmejane heeft het vorig jaar kalm aan gedaan maar bij de hernieuwde equipe van Lavenu kan hij zichzelf opnieuw uitvinden.

Lawrence Naesen en Attilio Viviani zijn hele gezellige jongens en zitten bij de ploeg vanwege hun enorme kwaliteiten op en naast de fiets. Toevallig vinden ze allebei ook een achternaamgenoot in de ploeg. Huh, toevallig.

Taco van der Hoorn werd niet begrepen bij het grote Jumbo-Visma en deed twee stapjes terug en vervolgens weer een stapje vooruit richting het gezellige Wanty. Bij Hilairio ben je van succes verzekerd. Zelfs als je geblesseerd bent en pijn aan je knie hebt en daarom mag ook Baptiste Planckaert dit jaar weer gaan proberen om zijn resultaten uit het legendarische 2016 te gaan herhalen.

Terug van weggeweest, João Rodrigues, samen wonnen we in 2019 de Volta maar vanwege een onbegrijpelijk puntensysteem en een overwinning van fucking Loic Vliegen leverde dat 0 punten op in de FPCL. João's resultaten in 2020 wijzen erop dat deze gebeurtenis een diepe wond heeft achtergelaten, 2021 is het jaar van de comeback.

And last but not least, de tropische verrassing du jour: Santiago Umba. Colombiaan, jong, Gianni Savio, alleskunner, succes gegarandeerd. Rijdt nu al de sterren van de hemel in Venezuela. Gisteren voor Oscar Sevilla geëindigd, dan kan je wat.

Oh, Kevin Rivera was ik nog vergeten, rijdt op dit moment ook rond in Venezuela. Sorry Kevin, ik geloof in je!
Citius, Altius, Fortius.
  Moderator vrijdag 22 januari 2021 @ 13:38:05 #8
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_197571235
Jongens, ik ben lekker aan het painten nu!
  Moderator vrijdag 22 januari 2021 @ 14:13:14 #9
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_197571744
Leuk dat je er bent, pak er een drankje bij! Want dit is de teampresentatie van PatLef's AlcoholistenPack!

Felix Grossschartner
Fernando Gaviria
Fausto Masnada
Dion Smith
Josef Cerny
Clement Venturini
Patrick Konrad
Simon Geschke
Damiano Caruso
Alexis Vuillermoz
Toms Skujins
Greg Van Avermaet
Manuel Belletti
Matteo Pelucchi

pi_197571834
Team Marginal Gains p/b Sky & Rondere Wielen stelt zich aan u voor

Teammanager franklop was na een 2e plaats in de FOK! Premier Cycling League in 2019 op zoek naar een nieuw succesformule. In 2020 werd er gekozen voor de Franse slag, maar pardoes brak het Coronavirus uit en werd het seizoen afgebroken. Op dat moment stonden de Franse troepen op plek 8 in het klassement.

Dat kon beter aldus franklop en dus ging hij op zoek naar een succesverhaal. “Weken, nee maanden heb ik erover nagedacht”, zei franklop bij de teampresentatie in Dover, alwaar hij wacht of hij door alle lockdowns in Europa weer naar Nederland toe mag. “Toen hoorde ik op TV tijdens 1 van de journaals iets over een ‘Britse variant’ en toen wist ik het; ik ga een Brits team kopen.”

En zo geschiedde, het plan werd gesmeed om een volledig Brits team op te stellen. Echter om nog enigszins een fatsoenlijk team te krijgen, is het spectrum verbreed naar Engels sprekende renners. Franklop: “We moeten het wel serieus houden natuurlijk. Om nou alleen Dan Mclay als sprinter in mijn ploeg te hebben kan natuurlijk niet. En als ik dan toch Caleb Ewan koop, dan kan ik net zo goed ook andere Australiërs binnen halen als Simon Clarke, Jack Haig en Jay Hindley”.

Het team, dat de iconische naam Team Marginal Gains p/b Sky & Rondere Wielen heeft gekregen bestaat nu dus volledig uit Engels sprekende renners. Er zijn 4 Australiërs binnen de ploeg, 1 Amerikaan en liefst 9 Britten.

De Australische kern
Simon Clarke
Jai Hindley
Jack Haig
Caleb Ewan

De Amerikaanse eenling
Larry Warbasse

De Britse talentjes
James Knox
Daniel Mclay
Alex Dowsett
Simon Carr* is sinds kort blijkbaar Fransoos
Scott Thwaites
Mark Donovan
Alfred Wright
Luke Rowe
Simon Yates

Meest opmerkelijke uit deze selectie is natuurlijk de aanwezigheid van Simon Carr. Deze aanwinst van EF Education – Nippo stond tot begin dit jaar nog als Brit te boek. Geboren en getogen in Hereford was hij al op jonge leeftijd in de Franse Pyreneeën te vinden. Het is dan ook niet gek dat hij vorig jaar in Spaans Baskenland (dat zal @Rellende_Rotscholier met name waarderen) een mooie zege boekte in de Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika en hij werd 19e in de altijd zwaar volgespoten Ronde van Portugal.

Wat dus wel gek is, is dat hij nu dus een Fransoos is volgens de site van Steef en de UCI. Nader onderzoek leert dat hij zich ‘Europees’ voelt, maar dat hij wel bewust voor de Franse nationaliteit kiest. Dit is te lezen in een interview met The British Continental;

quote:
And you are applying for French nationality. Do you see yourself as French, having lived so long out there?

Coming from an extended family that has taken full advantage of freedom of movement, I consider myself to be European. In truth I can appear completely French or British at will, however on balance I feel more at home in France because the older I get the more I have come to realise that I love the French culture and way of life best of all.
Gelukkig is hij nog steeds wel Engels sprekend en voldoet hij met mitsen en maren aan de selectie eisen van franklop. “Gelukkig wel, anders had dit team gelijk in de pullenbak gekund”, aldus een trotse teammanager die toch minstens de top 5 wil halen met zijn team.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_197572079
Goed, laat mij ook eens even van leer trekken en mijn ploeg introduceren. Dit heb ik nog nooit gedaan en waarom ik het nu doe weet ik ook niet, want er is toch niemand die dit leest en eigenlijk is dit spelletje na de wervingsperiode wel voorbij. Desalniettemin stel ik graag de mooie jongens van Team Diederik Gommers van de Diederik Gommers show p/b Diederik Gommers aan u voor. Allereerst is er de mooiste jongen van allen. Mijn buitenechtelijke zoon, Remco Evenepoel. Remco is het Godenkind, de gids in het donker, de redder van een natie. Meer geliefd dan Boonen en Vandenbroucke bij elkaar. Hij die België weer samenbrengt. Hij die mij de punten levert.

Remco wordt gesteund door zijn twee opvolgers in de juniorencategorie. Marco Brenner, nog een lieveling van mij. Zijn eerste jaar bij de junioren was van een ongekende klasse. Zelfs beter dan dat van Remco. De nieuwe Jan. Bij het immer sympathieke Team Diederik Gommers van de Diederik Gommers show p/b Diederik Gommers krijgt hij alle ruimte die hij nodig heeft uit te groeien tot een van de groten der aarde. Hij zal de harten en de punten gaan veroveren. Die andere opvolger werd wereldkampioen in Yorkshire: Skin Quimmons. Trumpist en daarmee, behalve schandalig hard fietsend, ook politiek in orde. De stenen van Roubaix, de keien van de Ronde. Hij zal die, en zijn tegenstanders, opvreten, om vervolgens de concurrentie op het eindpodium te leren dat Biden, een absoluut fossiel, niet de juiste keuze was. Zijn steun en toe verlaat in Yorkshire, Magnus Sheffield, is ook van de partij in Team Diederik Gommers van de Diederik Gommers show p/b Diederik Gommers. Zo sterk als een beer, zo sterk als een os. Klassiek type, snel, veldrijder en skiër. Dit wordt ook een grote meneer.

We gaan door naar iemand die vorig seizoen, als eerstejaars, al schitterde onder mijn leiding: Andrea Bagioli. De nieuwe Bettini. Bagio kan vele kanten op, maar hij zal het sterkst zijn ginder bij ons, in de Ardennen. Vorig jaar een revelatie met meerdere overwinningen en indicaties van grootheid. Alaphilippe zal op zijn allerbest moeten zijn, want Bagio staat klaar om finales mee te kleuren. Zijn debuut in de Giro lonkt, alwaar hij, samen met Remco, de sterren gaat veroveren. Ook David Dekker, de zoon van de altijd cleane Erik, zal in deze ronde zijn debuut gaan maken op het allerhoogste niveau. Hier krijgt hij alle ruimte van de ploeg om zich te smijten bij de massasprints, maar Dekker kan zoveel meer dan dat. De Vlaamse klassiekers zijn op zijn lijf geschreven, want hij is een gigant. Als SEGN1Fan kon hij niet ontbreken in mijn lijst der mooiste jongens.

Jordi Meeus, nog maar eens SEG, nog maar eens een sprinter. Ook Jordi krijgt alle ruimte van zijn ploeg in kleine koersen, ideaal voor Team Diederik Gommers van de Diederik Gommers show p/b Diederik Gommers. Noorwegen, Almeria, Kuurne, Duinkerke. Dit is een puntenpakker pur sang. Hij is razendsnel, onze Jordi. Let goed op hem. Jake Stewart, voor de zoveelste keer een sprinter. Dit keer een sprinter plus. Van Stewart ben je niet snel af, want een drempel deert hem niet. Bij de beloften deed hij mee in Roubaix én in Luik, om pardoes her en der ook te winnen in massasprints.

Tijd voor weer eens wat anders, voor nog zo'n ongekende topper. Het draagt de naam Tom Pidcock, een absoluut fenomeen. Pidcock is rauw, maar er zullen er weinigen zijn die meer talent hebben. Dit seizoen maakt hij, bij Team Diederik Gommers van de Diederik Gommers show p/b Diederik Gommers, zijn echte debuut als prof. Hij weet heel goed wat hij wil, maar hij weet net zo goed wat hij niet wil. Pidcock is een joker tot en met. Ga er maar aanstaan, als je Van Aert of Alaphilippe bent, om met hem een finale in te gaan in de Strade. In de zomer zal een hiatus volgen om zich te focussen op de mountainbike, maar daarvoor en daarna een probleem. Biniam Ghirmay is nog best vergelijkbaar. Schandalig snel en op ieder terrein van waarde. In 2020 leek hij weer een stap te hebben gezet en in 2021 zal hij vlammen namens ons, Team Diederik Gommers van de Diederik Gommers show p/b Diederik Gommers. Frankrijk is niet veilig voor deze veel te zwarte raket.

Om ook nog eens wat klimmers te introduceren: Diego Camargo. Niet iedereen zal hem kennen, maar in korte tijd is hij rap beter geworden. Vorig seizoen kreeg hij het voor elkaar zowel de beloften als de professionele versie van de Vuelta a Colombia te winnen. Dat is geen kattenpis. Hij heeft voldoende ervaring in Europa en met een vertrek van Daniel Martinez zal hij kansen zien en grijpen. Dit wordt een ijzersterk coureur, te beginnen dit jaar. Tobias Bayer is er ook een die klassementen kan neerzetten. Bayer is geen pocketklimmer, het is vooral een tijdrijder, maar hij staat bergop zijn mannetje. Hoewel hij moest opgeven in een loodzware Girobio, reed hij in de schaduw van Pidcock en Vandenabeele een bizarre ronde. Halverwege de koers was, eerlijk waar, zijn hele ploeg naar huis, behalve hij. In plaats van kopje onder te gaan, werd hij alleen maar sterker, tot het noodlot toesloeg. Met de bonus van Roothoofd zal hij ook dit jaar weer grootse dingen gaan doen.

Last, but zeker not least, nog twee fenomenen van kerels. Abner, oh mooie Abner. Een Puerto Ricaan? Inderdaad, een Puerto Ricaan. Al tijden op de scoutingslijsten van Team Diederik Gommers van de Diederik Gommers show p/b Diederik Gommers, nog ver voor Eus een kansje zag. In de eerste plek een klimmer, maar vooral een hele sympathieke jongen. Import Bask, trainend met jongens als Bilbao en Castroviejo, moreel winnaar op Arrate. Alle ogen op hem. Tenslotte nog Jonathan Milan, misschien beter te omschrijven als de jongere tweelingbroer van Ganna. Dit gevaar uit Tolmezzo is niet alleen sterk in de tijdrit, maar ook snel. In tegenstelling tot Pippo, die zijn snelheid wel verloor, is hij nog altijd bijzonder rap en zal hij namens Team Diederik Gommers van de Diederik Gommers show p/b Diederik Gommers gaan schitteren.
  Moderator vrijdag 22 januari 2021 @ 14:47:15 #12
351614 crew  ijs_beer
14 jarige cultureel matige mod
pi_197572263
We rijden met ‘t peloton over een hob’lig pad
Het regent dat het giet, t'is voorjaar en vrij nat
De schijfremmen knersen in de koude stroom
't Is koers in Vlaand’ren en ’t publiek leeft z’n droom

We rijden voor d’n Terpstra, al is ie al wat oud
Door ’t Vlaams land hopen we van het goud
Een heuvelig en zeer onoverzichtelijk terrein
Waarin men zich gelukkig prijst dat er geen Ineos-coureurs mee zijn

Op weg naar Oudenaarde, maar de weg daarheen is lang
En daarom vullen wij de koers met Wuyts gedramg :')
Intussen gaat zich iets bewegen in de achtergrond:
Iets Geels en iets Zwarts en het lijkt me ongezond

Ze zijn nog vrij ver achter ons, ik zie ze echter wel
Het is een hele massa en ze fietsen nogal snel
En door ons achterna te fietsen halen zij ons in
Wat onvoordelig uit kan pakken voor een nieuwe win

De Gele gedaanten zijn bijzonder rap erbij
Ze rijden voor d’n Wout, ons breekpunt lijkt nabij
Ze hebben betere vorm, dat is duidelijk te zien
We zijn d’r afgereden en halen niet eens de top tien

Al is de toestand zorgelijk, ik raak niet in paniek
Ik houd de moed erin door middel van zo’n leuke rubriek
We kennen ons zomerdoel en we trainen heel wat af
Terwijl deTour nader komt in gestrekte draf

Het is van hier naar Pau nog een kleine honderd werst
't Is prettig dat ‘t parkours ontzettend vlak is geperst
Dit keer trekken we Ackermann als onze troefkaart
Men ziet de flinke ambitie die we hebben uiteraard

We koersen onbekommerd en we rijden continu’
Toch komt Jumbo eroverheen non-de-ju
En zonder op te vallen overleg ik via ‘t oor
"Wie moet er aan geloven," vraag ik, "Toe, wie fungeert als boor"

"Moet Frank het maar wezen?", "Nee, want Matthias is geen slaper"
"Wat vind je van De Gendt?", "Maar da’s zonne goede rittenkaper!"
"En Storer dan?", "Nee, Michael niet, die het eerder al verknald"
Zodat de keus op lompe kracht Politt valt

Dus onder ferme druk stuur ik Nils rap naar de kop
Daar klaart hij niks, het is een enorme flop
De gelen zitten op ’t gemak, allen er nog bij
Nog vierentachtig werst en o, wij zijn niet blij

We zien de finish naderen en zijn in paniek
We bellen met Wimderon voor een briliante tactiek
Helaas blijkt hij te druk met tellen voor een of ander spel
We moeten nu iets gaan doen, en het liefst snel

We zien weer dat geel en onze hoop is weer verscheurd
De Jumbo’s zijn op kop en nu is Tony aan de beurt
Daar gaat het tempo omhoog, onze trein blijft amper bij
Nog 5 werst en onze is afgang is nabij

Ik zit nog te peinzen en stort al menig traan
En plots waait mij een briljant idee aan
D’n Roosen, hebben ze dat eigenlijk wel door, die rijd nu voor ons?
Die moet zich laten vallen, da’s net een spons!

Daar in de Jumbo trein, komt Timo nu op kop
Wout d’r net achter, nog onbekend met de komende flop
De smak van de twee snijdt ons pijnlijk door de ziel
Nog 2 werst en in blauwgeruite kiel

Kanter en Ackerman zijn over, dus zien we een lead-out
En als 't even mee wil zitten dan gaat het niet meer fout
Jawel! Hahaha! Ackerman wint roepen wij in koor
Net voor nummer 2, typisch genoeg d’n Mohoor

Ik ben nu weer wat lustiger want het doel is behaald
Ik maak een sprong van blijdschap en Ackermann straalt
Terwijl Wout over finish komt gebold, denk ik "Dat is pech
Ja Pau is een mooie stad, maar voor Wout net iets te ver weg"

(Pau hier, Paur daar)
Ja, je ziet er veel dit jaar
(Pau hier, Pau daar)
Koers zit vol gevaar
(Pau hier, Pau daar)
Finish aan de boulvard
(Pau hier, Pau daar)
Heus ook wel een dopingzondaar
(Pau hier, Paur daar)
Oh, bij R_R staat het schuim op de bek nu, ik ben nu wel klaar…

Hierbij presenteren wij u graag: Pau is een mooie stad
Pascal Ackermann
Nils Politt
Max Kanter
Michael Storer
Gianni Vermeersch
Niki Terpstra
Jens Keukeleire
Alexandre Geniez
Thomas De Gendt
Timo Roosen
Jens Debusschere
Kristian Sbaragli
Cristian Raileanu
Mathias Frank

Ploegleider van dienst Drs. IJs_beer
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door ijs_beer op 22-01-2021 15:04:35 ]
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  vrijdag 22 januari 2021 @ 14:56:14 #13
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_197572408
Jullie hebben je weer overtroffen dit jaar _O_
  vrijdag 22 januari 2021 @ 14:56:42 #14
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_197572416
Zijn we al klaar? -O-
pi_197572473
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 14:56 schreef maxi-mus het volgende:
Zijn we al klaar? -O-
Die van mij moet nog komen, ik heb het Volle Penske in Borgloon al afgehuurd. ^O^
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  vrijdag 22 januari 2021 @ 15:01:03 #16
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_197572483
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 14:47 schreef ijs_beer het volgende:
....
Netjes _O_

Extra fijn met de karoakeversie
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  vrijdag 22 januari 2021 @ 15:10:09 #17
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_197572590
Like voor ijs_beer ook, danny zn kutforum doet raar met likes

AFFILIATE LINK VOOR HANSAPLAST DANNY? KOM DAN
pi_197574318
Team 801 Harriers by Schönbacher Cycling"jullie kunnen nog geen pakje sigaretten over een voetbalveld dragen" kreeg Nigel Ward in zijn tijd als testpiloot voor de Royal Navy te horen. Toch moest hij in 1982 als leider van een ongewild squadron met ongeliefde vliegtuigen en piloten die tezamen waren geraapt uit de krochten van de luchtmacht, de testpiloten van British Aerospace en zelfs een paar verdwaalde US Marines op een helikoptercarrier een paar prutseilandjes gaan heroveren. Alles en iedereen schreef hem en zijn 14 Sea Harriers van te voren al af, maar met een beetje geluk, een beetje kunde en een paar star performances kwam 801 Squadron als een van de winnaars van de South Atlantic terug. Hun beloning: ze werden verder volkomen genegeerd, de Royal Air Force claimde het succces van de Navy voor zichzelf en de Harriers werden door iedereen weggekocht, vooral de US Marines die het een geweldig idee vonden.

In een beetje in dezelfde situatie zaten we met Schönbacher Cycling ook, in de geest van onze oprichter Gerhard Schönbacher probeerden we vooral achterin te eindigen en de lucratieve nummer laatst positie te gelde te maken, om af en toe eens de lachers op onze hand te krijgen met een onverwachtse overwinning ergens in de ronde van Slovenië of zo. Primoz Roglic is twee jaar lang een prima vaandeldrager van onze organisatie geweest en wist zelfs vorig jaar 80% van alle punten te halen. Dan weet je dat het grote geld aanklopt en dat gebeurde ook met een schuimbekkende slobeend die luid kwakend bijna 70 miljoen op tafel gooide (zou hij nog steeds boos zijn over die 5 miljoen die hij tekort kwam in 2019?). Behalve hem zwaaiden we ook Nairo Quintana met een mooie salaris verhoging uit, van 1 naar 14 miljoen, niet slecht, al pakte hij na de coronastop weinig punten meer. De altijd vervelende Dennis Rohan deed zijn werk goed in Italië en ook Roglic' superknecht Sepp Kuss sleepte nog aardig wat binnen. Het leverde tot onze redelijke verbazing de meeste punten in dat gekke coronajaar op >:O Daar moet op gedronken worden, hi ha ho


Twee "Oddballs" samen leidde tot een samenwerking met dit ietwat miskende squadron der Royal Navy (al heeft Ward in een aantal boeken, podcasts en tv optredens een aardige reputatie als troublemaker opgebouwd, Schönbacher mocht m gelijk) Heeft de invloed van de Royal Navy tot een ommezwaai in teamtactiek geleid? Neuh, eigenlijk niet, af en toe een leuke uitschieter en een zucht naar de onderste regionen van het klassement zal nog steeds de boventoon voeren. Met een beetje ondersteuning van de wielerfans in de Royal Navy (voor het merendeel toch al brokkenpiloten) hebben we best wat leuks bij elkaar geschraapt. Al ben ik een beetje nijdig dat Marc Hirschi zn neus voor een goed bod ophaalde en voor 900k méér de wijk nam naar de Veluwe om voor heywoodu te gaan fietsen (het management van Spartacus kan blijkbaar keihard onderhandelen |:) )

Superknecht Sepp Kuss is wel gebleven en hoewel hij vooral als schaduw van zijn kopmannen zal moeten fungeren heeft hij ook landgenoot Neilson Powless zo gek gekregen mee te komen doen. Deze rare mix van een Tropische Verrassing (zijn moeder is triatlete in dienst van Guam) en Winnetou (zijn vader is een Oneida Native American) liep ooit met zn ziel onder de arm de deur uit bij de voorganger van Jumbo Visma en kwam terecht in het vrijbuiterscollectief van Vaughters. Een bod op pechvogel Keldermans mislukte, maar zijn veel goedkopere ploeggenoot Ide Schelling was wel bereid tot een overstap: zijn inbreng in de klassiekers wordt op waarde geschat. "Wer oder was ist ein Ide Schelling" mopperde Schönbacher. Die dacht zeker aan Gt coureur Enzo Ide of zijn Japanse neef Yuji Ide


Wie ons gimmickteam uit de 2019 nog kent weet dat we toen een volledig pak tijdrijders opstelden: daar van is er een altijd uit zichzelf teruggekomen. Nelson Oliveira, superknechtje van Valverde en soms ook aanwezig in een paar Vlaamse klassiekers (boy wat moet die met zijn leven als Piti er mee stopt?). De Portugese chronospecialist wees ons op Harry Tanfield die zat weg te kwijnen bij Africa's Puinzooi en in de altijd lastige ronde 4 op voormalig werelduurrecord eigenaar Matthias Brändle. Ik heb er Pöstlberger voor laten lopen dus we eisen wel een korte klassering in minstens één tijdrit dit jaar 8)7

Dan komen we bij de vier heren van wie ik eigenlijk hoop dat ze de meeste punten kunnen sprokkelen voor ons gezelschap brokkepiloten. Stiekem heb ik er drie van uitgekozen omdat ze net als een Harrier vaker neerstortten dan zegevierden. Steven Kruijswijk heeft van zijn dromen vorig jaar alleen het ouder en wijzer worden verwezenlijkt na een val en een positieve coronatest die hem de Tour en de Giro kostten. Pavel Sivakov ging al in de eerste etappe van de Tour onderuit, Wout Poels deed ongeveer hetzelfde. Zdenek Stybar mag dan een Pat-bonus aan zijn kont hebben, iedereen haalde er zijn neus voor op in ronde 2 (zeker teveel pilsner gedronken met Pat's Alcoholisten). Geef maar hier dan. Een gokje namen we met Ben O'Connor, die zowaar in de Giro even boven kwam drijven met een etappezege en een 2e plek. Zijn 'geheimtipp' om ploeggenoot Dorian Godon mee te pakken was helaas niet zo geheim en strandde dan weer in een bidding war waar de Roaring Forties rond Vuurland niets bij voorstellen. Als schipbreukeling wist daar Angel Madrazo als illegale bootvluchteling aan boord te kruipen, nu maar hopen dat De Mus ook iets te fietsen heeft dit jaar, anders kan hij net zoals Jerome Cousin vorig jaar beter heel Spanje en Portugal door gaan fietsen om alle legendarische plaatsen waar Frankrijk veldslagen uitvocht in de Peninsular War te gaan bezoeken.


De fietsende exploration officer heb ik laten lopen, maar hij had wel een leuk idee voor de jaarlijkse "naam-transfers". Twee renners die altijd gekozen worden omdat ze een opvallende naam hebben. Soms leidt dat tot een diamond als Sören Kragh Andersen (eerste editie 2017) of tot een onverwachte puntenpakker als Kuss (2020). Maar ook dit kan helemaal foutlopen (zie Julen Amezqueta die meer pizzakoerier dan wielrenner was) of Odd Kristian Eiking die helemaal nergens indruk maakte, maar nu wel een Pleisterplaats (haha graptje) heeft gevonden bij Frozen Assassin's Hansaplast Rostock gezelschap. De eerste 'naamtransfer' ging naar Hermann Pernsteiner, ploeggenoot van Poels die tot zijn eigen verbazing even op papier kopman van Bahrein in de Giro was (tot de realiteit en Pello Bilbao m inhaalde natuurlijk), de tweede naar neoprof Thomas Champion, een van de twee namen die ik in een van de slowchats langs heb zien komen. Aangezien mn Frans om te huilen is kan ik me bij de beste wil ter wereld niet meer herinneren of iemand iets goeds of slechts over hem te melden had. En aangezien de andere "Fransman" (lees Brexit-vluchteling) Simon Carr al bij franklop's Saksenpak heeft getekend, nemen we gewoon een gokje. Vliegbasis Yeovilton is vanwege de Coronapandemie tot priklocatie omgedoopt en daarom zijn we tijdelijk naar de nog redelijk Coronavrije omgevingen Ascension Island, Paaseiland en Tierra del Fuego uitgeweken (na een beetje lobbyen bij de Chileense en Argentijnse luchtmacht collega's). On les Aura (We'll Get Them!!)[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 22-01-2021 18:32:41 ]
Eh, amico. C'e Sabata. Hai chiuso 8)
pi_197575579
Wielerclub Als het draait p/b Hela Curry


Welkom allemaal in cafetaria Penske Vol, in het pittoreske Borgloon, net over de grens in België. Voordat er gefietst gaat worden door de Limburgse heuvels moet er natuurlijk eerst een stevige bodem gelegd worden. Alles tegen de hongerklop.We zien hier op de foto al een sfeerverslag van dit trainingskamp met al onze kopmannen voor aanvang. De moed zit er vooral bij Kasper al goed in zo te zien. Op de achtergrond overigens nog Alexander Kristoff (Het Outbreak management team), ex-renner van ons team, en Mads Pedersen (Skoekeloen Cycling), die ook van dit soort culinaire hoogstandjes kunnen genieten.

Maar goed, wie zitten er nu allemaal in het team, en wat zijn de doelen van dit jaar? Een overzicht van ons team:

Rudy “Mr Gourmet” Molard
De kopman van het team, gaat dit jaar definitief doorbreken. Is zijn 27 miljoen meer dan waard. Zal niet alleen voor punten zorgen in de heuvelklassiekers, zowel in de Ardennen als wel in Italië, maar is ook gemaakt voor de kleinere Franse rittenkoersen. Was overigens niet heel content met de keuze van de locatie van de ploegenpresentatie, maar met een “Croque Monsieur” hebben we hem toch tevreden kunnen stellen.

Alejandro "Piti" Valverde
De ervaren man in het team, zal zich dit jaar vooral op de Ardennenklassiekers, Olympische Spelen en de Vuelta. Maar met zijn ervaring is hij natuurlijk ook een ideale wegkapitein. Wordt als het goed is zijn laatste jaar in het profpeloton, maar je weet natuurlijk nooit of hij nog vier jaar doorgaat als blijkt dat de Olympische spelen niet doorgaan vanwege Corona.

Emanuell "Emoe" Buchmann
De klassementsrenner van de ploeg, zal zich dit jaar richten op de Giro, maar ook in kleinere rittenkoersen eindigt deze klasbak vaak in de top 5.

George “Sjors” Bennett
Terug van weg geweest, mag voor zijn eigen kans gaan in de Giro. Zal in de Tour vooral ten dienst rijden van renners in andere teams (uiterst sympathieke gozer). Vorig jaar ook goed in Lombardije, dus wellicht kan hij ook in andere heuvelklassiekers als Luik-Bastenaken-Luik verrassen.

Tejay “Halve Nederlander” Van Garderen
Nog een renner voor ereplaatsen in de kleinere rittenkoersen. Matige prestaties vorig jaar, maar hij heeft mij beloofd dat hij er dit jaar weer gewoon gaat staan.

Mattia Cattaneo
Kon vorig jaar niet zo goed van de Patbonus profiteren, mede door zijn val in Emilia. Reed nog wel een verdienstelijke Vuelta, waar hij uiteindelijk op de 17e plaats eindigde. Zal God moeten bijstaan tijdens de Giro, maar mag hopelijk oook in de kleinere rittenkoersen voor eigen kans gaan.

Damien Howson
Winnaar van de ronde van Tsjechië vorig jaar, in het verleden wist hij ook de Herald Sun Tour te winnen, waarin hij o.a. Froome en Hindley versloeg.

Kasper Asgreen
Kopman in de Vlaamse klassiekers, won vorig jaar op indrukwekkende wijze Kuurne-Brussel-Kuurne, en het jaar daarvoor eindigde Kasper als 2e in de ronde van Vlaanderen. Kan ook nog goed tijdrijden en wist ook al op het podium te eindigen bij de ronde van Californie. Zeer veelzijdig inzetbaar dus, deze Deen.

Aime de Gendt
Erkende puntenpakker. Mag zorgen voor vuurwerk in de wat kleinere Vlaamse klassiekers. Al twee jaar tweede in GP le Samyn.

Max Walscheid
Onze topsprinter. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Kan misschien nog voor wat ereplaatsen zorgen in Langwaki, als hij op de fiets blijft tenminste en niet verliest van Taj “wie kent hem niet” Jones.

Niklas Arndt
Nog een Duitse semi-sprinter. Kan er eigenlijk niet heel veel van, maar je moet wat met ons budget wat nog over was na het kopen van Molard. Kan ook nog een beetje tijdrijden.

Victor “Vocsnor” Campenaerts
Vooral goed in tijdrijden en de Baloise ronde van Belgie. Kan ook vrij ver fietsen in een uur tijd, maar daar heb ik dan weer weinig aan.

Andreas Leknessund
Een jong Noors talent, erkende hardrijder, daardoork vooral een talent in het tijdrijden. Eindigde vorig jaar al in de top 15 van het WK tijdrijden, dat kan dit jaar alleen nog maar beter.

Rune Herregodts
Noors Vlaams supertalent, als we Koffieplanter mogen geloven. Won vorig jaar Parijs-Tours bij de beloften, na een mooie solo. Mag hopelijk voor zijn eigen kans gaan in de kleinere Vlaamse en Franse koersjes.

Kortom, als het draait een verrekte lastig team om tegen te rijden. Het probleem is alleen dat het vaak niet draait.

[ Bericht 0% gewijzigd door Felagund op 22-01-2021 18:30:02 ]
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  vrijdag 22 januari 2021 @ 18:41:38 #20
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_197575928
Welke teams zien jullie als favoriet? En welke teams gaan degraderen?
  vrijdag 22 januari 2021 @ 18:45:22 #21
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_197576008
@wimderon, is het een idee om de kalender iets te updaten? Dat je enigszins herverdeeld. We hebben nu ronde 1, maar die worden allemaal niet gereden. Nu kan je nog wel aanpassen.
  vrijdag 22 januari 2021 @ 19:21:56 #22
209676 knijn1985
Grosu mannenfinishers
pi_197576743
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:41 schreef Immerdebestebob het volgende:
Welke teams zien jullie als favoriet? En welke teams gaan degraderen?
favs : Bill, Fret, Goten.
KKD: Sabata, Momo, IJsbeer
  vrijdag 22 januari 2021 @ 19:22:14 #23
209676 knijn1985
Grosu mannenfinishers
pi_197576746
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:45 schreef Immerdebestebob het volgende:
@:wimderon, is het een idee om de kalender iets te updaten? Dat je enigszins herverdeeld. We hebben nu ronde 1, maar die worden allemaal niet gereden. Nu kan je nog wel aanpassen.
Mee eensch!
  vrijdag 22 januari 2021 @ 19:47:32 #24
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_197577349
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 19:21 schreef knijn1985 het volgende:

[..]

favs : Bill, Fret, Goten.
KKD: Sabata, Momo, IJsbeer
Het is moeilijk voorspellen, ik ben op sommige punten echt wel wat zwakker. De gokjes gaan het verschil maken.

Verder vind ik Faraday, heywoodu en R_R ook in potentie erg sterk
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_197577394
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:41 schreef Immerdebestebob het volgende:
Welke teams zien jullie als favoriet? En welke teams gaan degraderen?
Ik zie mezelf als favoriet.
  vrijdag 22 januari 2021 @ 20:14:02 #26
209676 knijn1985
Grosu mannenfinishers
pi_197578219
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 19:48 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Ik zie mezelf als favoriet.
Logisch anders had je wel andere renners gekozen he
pi_197580302
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:45 schreef Immerdebestebob het volgende:
@:wimderon, is het een idee om de kalender iets te updaten? Dat je enigszins herverdeeld. We hebben nu ronde 1, maar die worden allemaal niet gereden. Nu kan je nog wel aanpassen.
Ik denk dat het wel handig is om een nieuwe kalender te maken ja (en ook om daar nog een week mee te wachten). Met eventueel de mogelijkheid om in de transferperiode te kijken of er voor de tweede helft ook gewijzigd moet worden.

Eens @iedereen?
pi_197580320
Dat gezegd hebbende moet er ook nog geloot worden. Dat lijkt me een dezer dagen wel een klusje voor @showtimer
pi_197580714
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 21:26 schreef wimderon het volgende:
Dat gezegd hebbende moet er ook nog geloot worden. Dat lijkt me een dezer dagen wel een klusje voor @:showtimer
Gaan we richting 62 of 31 rondes?
  vrijdag 22 januari 2021 @ 21:43:43 #30
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_197580767
Ik vertrouw de organisatie volledig op hun inschattingsvermogen
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  vrijdag 22 januari 2021 @ 21:44:09 #31
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_197580775
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 21:43 schreef Fretwork het volgende:
Ik vertrouw de organisatie volledig op hun inschattingsvermogen
Ik ben het ook met alles eens ja.
  vrijdag 22 januari 2021 @ 21:44:26 #32
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_197580782
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 21:41 schreef showtimer het volgende:

[..]

Gaan we richting 62 of 31 rondes?
Ja.
pi_197581145
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 21:44 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Ja.
:D Klopt! Maar moet je met een onzekere/compactere kalender nog aan een dubbel programma beginnen?
  vrijdag 22 januari 2021 @ 22:03:17 #34
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_197581176
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 22:01 schreef showtimer het volgende:

[..]

:D Klopt! Maar moet je met een onzekere/compactere kalender nog aan een dubbel programma beginnen?
Als er een ronde op nul koersen dreigt te eindigen dan trekken we een wedstrijd van de volgende ronde een ronde naar voren :7

Zou zelf voor 62 gaan. Daar hebben we renners voor gekocht :7
  vrijdag 22 januari 2021 @ 22:07:56 #35
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_197581282
Wat je kunt doen als er veel uit valt is of de grote rondes splitsen of dat je in een ronde tegen 2 teams speelt
pi_197582283
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 21:41 schreef showtimer het volgende:

[..]

Gaan we richting 62 of 31 rondes?
Uitgangspunt blijft 62 wat mij betreft.

We wachten alleen nog even op enkele teamnamen voordat de balletjes in de bak kunnen.
  zaterdag 23 januari 2021 @ 01:12:04 #37
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_197584213
Teamnaam verstuurd.

Alvast genoten van de toffe teampresentaties vorige pagina _O_ Mijne volgt zondag denk ik.
pi_197589421
Kan ik Dumoulin nog ruilen?
Citius, Altius, Fortius.
  zaterdag 23 januari 2021 @ 13:29:30 #39
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_197589450
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 13:28 schreef Aguero het volgende:
Kan ik Dumoulin nog ruilen?
hahaha.
pi_197589532
Las het ook net ja

https://www.wielerflits.n(...)lijk-met-wielrennen/

NL wielrennen krijgt klop nog voor het begint |:)
Eh, amico. C'e Sabata. Hai chiuso 8)
  Redactie Sport zaterdag 23 januari 2021 @ 13:41:20 #41
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_197589654
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 13:28 schreef Aguero het volgende:
Kan ik Dumoulin nog ruilen?
Hoeveel eurie heb je hieraan uitgegeven?
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_197589738
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 13:41 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Hoeveel eurie heb je hieraan uitgegeven?
Zeuven miljoen.
Citius, Altius, Fortius.
pi_197595992
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 13:46 schreef Aguero het volgende:

[..]

Zeuven miljoen.
Dat valt nog wel mee voor een renner als Dumoulin.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  zaterdag 23 januari 2021 @ 20:32:15 #44
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_197596102
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 20:27 schreef Felagund het volgende:

[..]

Dat valt nog wel mee voor een renner als Dumoulin.
Je had nu nog Kudus op kunnen pikken :P :P
pi_197596435
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 20:32 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Je had nu nog Kudus op kunnen pikken :P :P
Dat is weer Bob-logica, wat heeft dat met Dumoulin te maken? Ik had sowieso het hoogste bod op Kudus, maar hij stond niet hoog genoeg in mijn lijstje.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_197596527
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:41 schreef Immerdebestebob het volgende:
Welke teams zien jullie als favoriet? En welke teams gaan degraderen?
Ik denk dat mijn team niet gebalanceerd/goed genoeg is voor het linkerrijtje. Buiten de teams die knijn al opnoemt vind ik Aguero ook een goed team hebben (al heeft die pech dat Dumoulin nu voorlopig niet in actie komt).
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  zaterdag 23 januari 2021 @ 20:55:08 #47
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_197596698
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 20:45 schreef Felagund het volgende:

[..]

Dat is weer Bob-logica, wat heeft dat met Dumoulin te maken? Ik had sowieso het hoogste bod op Kudus, maar hij stond niet hoog genoeg in mijn lijstje.
Als je nu nog mag kiezen is dat de beste die over is.
pi_197596962
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 23:01 schreef wimderon het volgende:

[..]

Uitgangspunt blijft 62 wat mij betreft.

We wachten alleen nog even op enkele teamnamen voordat de balletjes in de bak kunnen.
Mijn teamnaam wordt:

Belonna
pi_197596963
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 20:55 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Als je nu nog mag kiezen is dat de beste die over is.
Ik weet niet of die echt een betere keuze is dan de renners die ik al heb.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  zaterdag 23 januari 2021 @ 22:18:26 #50
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_197599342
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 21:03 schreef Max23 het volgende:

[..]

Mijn teamnaam wordt:

Belonna
Dat is al jaren je teamnaam toch? Waar staat het eigenlijk voor?
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')