abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 20 januari 2021 @ 09:07:26 #1
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_197522513
quote:
'Wild Wednesday': Trump-supporters bestormen Capitool Washington, zitting Senaat afgebroken

Vice-president Mike Pence en anderen overgebracht naar veilige locatie

WASHINGTON - Het Capitool in Washington is in een noodgebied veranderd nadat een woedende menigte Trump-supporters het politieke centrum van de hoofdstad bestormde. Een zitting van de Amerikaanse Senaat waarin de verkiezingsuitslag zou worden vastgesteld, is afgebroken. Volgens Amerikaanse media worden de politici naar een veilige locatie weggeleid. Tal van demonstranten hebben zich naar binnen gewerkt, zelfs tot binnen de ruimte waar de Amerikaanse Senaat normaal gesproken vergadert. De burgemeester heeft een avondklok ingesteld.

Trump-supporters betreden de trappen van het Capitool, het politiek centrum in Washington waar woensdag de verkiezingsuitslag wordt bevestigd.

Mogelijk willen de Trump-supporters het Capitool bezetten. De Amerikaanse vicepresident Mike Pence en de prominente senator Chuck Grassley worden overgebracht naar een veilige locatie. Dat zegt een senator tegen het Amerikaanse NBC News. Pence is als vicepresident ook de voorzitter van de Senaat. Grassley is de zogeheten 'president pro tempore', die optreedt als senaatsvoorzitter als de vicepresident afwezig is.

Volgens persbureau Reuters zijn aanhangers van president Trump voor het gebouw slaags geraakt met de politie. Het Huis van Afgevaardigden en de Senaat hebben onverwacht een noodpauze ingelast. Op beelden is te zien dat Trump-supporters het Capitool al filmend binnenwandelen met vlaggen. Ook is er rook te zien, maar waarvan is onduidelijk.

Ook zijn er harde botsingen tussen ordetroepen en Trump-supporters. Woensdag hoorden ze slecht nieuws: de Democraten krijgen door de verkiezingen in Georgia vermoedelijk de controle in zowel het Huis als de Senaat.

Terwijl zijn aanhangers het Amerikaanse Congres bestormden, kwam president Donald Trump niet met een oproep aan hen om te vertrekken en tot rust te komen. In plaats daarvan uitte hij kritiek op zijn eigen vicepresident, Mike Pence. Die ,,had niet de moed om te doen wat had moeten worden gedaan om ons land en onze grondwet te beschermen", schreef Trump op Twitter. ,,De Verenigde Staten eisen de waarheid!", voegde hij eraan toe. Later riep Trump wel op de politie en handhavers te respecteren en vredelievend te blijven. ,,Zij staan aan de kant van ons land."

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence weigerde op eigen houtje de ceremonie te saboteren waarmee officieel wordt vastgesteld dat Joe Biden de winnaar is van de presidentsverkiezingen in november. Trump had van tevoren zijn plaatsvervanger opnieuw opgeroepen een stokje te steken voor de officiële winst van Biden.
quote:
Welke consequenties heeft de bestorming van het Capitool voor Trump?
De bestorming van het Amerikaanse Capitool door Trump-aanhangers op woensdag roept in de Verenigde Staten vragen op over de betrokkenheid van president Donald Trump. Hij trekt de legitimiteit van de verkiezingsuitslag in twijfel en zweepte de betogers op. Welke consequenties kan dat voor hem hebben?

President Trump sprak woensdag de duizenden aanhangers toe die zich verzameld hadden in het park aan de zuidkant van het Witte Huis en moedigde hen aan naar het Capitool te gaan. "We gaan onze dappere senatoren en afgevaardigden toejuichen," zei hij, "en waarschijnlijk gaan we niet zo hard juichen voor sommigen van hen, want jullie kunnen ons land nooit terugveroveren met zwakte!"

Na zijn speech, waarin hij zo'n zeventig minuten lang brieste over verkiezingsfraude en gestolen winst, keerde de president terug naar zijn ambtswoning. De Trump-aanhangers trokken de heuvel naar het parlementsgebouw op en ontketenden daar de complete chaos.

Volgens bronnen binnen het Witte Huis weigerde Trump de Nationale Garde op te roepen om de overspoelde politie in het Capitool te ontzetten en moest vicepresident Mike Pence dat uiteindelijk doen. In een videoboodschap riep de president zijn aanhangers later wel op naar huis te gaan, maar herhaalde hij in dezelfde adem zijn ongefundeerde claims.

"Dit is wat je krijgt als een heilige monsterzege in de verkiezingen zo zonder ceremonie en op wrede wijze wordt afgenomen van geweldige patriotten, die al zo lang zo slecht en oneerlijk behandeld zijn", schreef hij op Twitter.

Vervolging zit er niet in
Juridische consequenties voor de rol die de president speelde rond de bestorming zijn onwaarschijnlijk. Trump droeg zijn aanhangers niet letterlijk op het Capitool te bestormen, wat strafrechtelijke vervolging ingewikkeld maakt - de complicaties rond het vervolgen van een zittend staatshoofd nog buiten beschouwing gelaten.

De Democratische afgevaardigde Ilhan Omar uit Minnesota liet woensdagavond weten een afzettingsprocedure voor te bereiden, maar zo'n politieke rechtszaak zou op dezelfde juridische problemen stuiten. Bovendien is het onwaarschijnlijk dat de leiders van haar partij daar veel voor voelen: het zou de immense verdeeldheid in het land nog verder aanwakkeren, en over minder dan twee weken treedt Joe Biden al aan als Trumps opvolger.

Schok bij de Republikeinen
Democraten zijn niet de enigen die tot op het bot geschokt zijn door de gebeurtenissen die zich woensdag voltrokken. Trump-loyalisten in het Congres braken publiekelijk met de president en veroordeelden zijn optreden.

Verschillende medewerkers van het Witte Huis, onder wie adjunct-nationale veiligheidsadviseur Matthew Pottinger en adjunct-perschef Sarah Matthews kondigden hun vertrek aan. Bronnen voorspellen dat anderen hun voorbeeld zullen volgen.

De onvrede is ook doorgedrongen tot het kabinet. Amerikaanse media melden dat daar wordt gepraat over de tijdelijke afzetting, door het 25ste amendement van de grondwet aan te roepen en te verklaren dat Trump niet langer in staat is zijn functie uit te voeren. Die geruchten zijn nog niet erg concreet.

Wel staat vast dat de instemming van vicepresident Pence en een meerderheid van de ministers noodzakelijk zou zijn. Dat is een hoge drempel.

Trump roept ene na andere storm op
De bestorming van het Capitool, een politiek heiligdom voor veel Amerikanen, en de rol die Trump daarbij speelde zijn historisch. Op veel fronten zal hij kunnen blijven vasthouden aan zijn imago als de man die de ene na de andere storm oproept en wonderwel ongedeerd blijft tussen het rondvliegende puin.

De vraag is vooral in hoeverre het chaotische en gewelddadige einde van zijn presidentschap invloed zal hebben op zijn macht over en nalatenschap binnen de Republikeinse Partij.

Liveblogs
https://nos.nl/liveblog/2(...)dklok-ingesteld.html

https://www.nu.nl/verkiez(...)dklok-ingesteld.html

https://www.telegraaf.nl/(...)ng-senaat-afgebroken
  woensdag 20 januari 2021 @ 09:08:24 #2
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_197522522
quote:
2s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 18:38 schreef OllieA het volgende:

[..]

Ik geef je drie voorbeelden:
1
June 19, 2020 – Twitter added a warning
label to a doctored video that Trump tweeted, saying
it went against the company’s policies. The
heartwarming video, shared by many in 2019,
showed a black and white child running to each other,
then hugging. The manipulated version posted by
Trump included a fake CNN headline that read,
“Terrified toddler runs from racist baby. … Racist baby
probably a Trump voter.

2
July 14, 2019 – In a series of tweets,
Trump attacked four congresswomen of color:
Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Rashida Tlaib
and Ayanna Pressley. He said they “originally came
from countries whose governments are a complete
and total catastrophe, the worst, most corrupt and
inept anywhere in the world (if they even have a
functioning government at all).” Trump suggested
that they “go back and help fix the totally broken and
crime-infested places from which they came.” Ocasio-
Cortez was born in New York, Tlaib in Detroit, and
Pressley in Cincinnati.

3
October 7, 2016 – Donald
Trump reiterated his false claim that the young men
known as the “Central Park Five” were guilty of
sexually assaulting a jogger in 1989,
despite DNA evidence that exonerated them.

Als je dit geen voorbeelden vindt van racisme, tja, dan zullen wij het niet eens worden.
https://heavy.com/news/2020/06/trump-tweets-racist-toddler-video/

quote:
resident Donald Trump tweeted out a fake meme video on Thursday to take down the “fake news” media. The video, which was created by pro-Trump comedian Carpe Donktum, whose real name is Logan Cook, shows a black toddler running away from a white toddler. While scary, suspenseful music plays in the background, the fake CNN ticker tape reads, “Breaking News: Terrified Todler Runs From Racist Baby.”

The next headline on the video reads, “Racist Baby Probably A Trump Voter,” and then the screen cuts to black with the text: “WHAT ACTUALLY HAPPENED.” The two toddlers once again appear on the screen, but there’s happy music playing in the background this time.

The video is edited to then show what happened just before the black toddler was seen running from the white toddler, and they’re shown running toward each other for a big hug. After they embrace, they’re happy checking out the white child’s toy and then start running with joy down the street — showing the exact same scene that opened the video but in a much different, “real” context.

pic.twitter.com/vnRpk0zl5y

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 19, 2020

The video closes with another fade to black with text that reads: “AMERICA IS NOT THE PROBLEM. FAKE NEWS IS. IF YOU SEE SOMETHING SAY SOMETHING.”

“ONLY YOU CAN PREVENT FAKE NEWS DUMPSTER FIRES,” flashes on the screen before the video comes to an end.


[ Bericht 6% gewijzigd door the-eye op 20-01-2021 09:22:22 ]
pi_197524819
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2021 08:29 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Er schijnen daar enkele Magnoliabomen te staan en die zijn wintergroen.
Dat zal best, maar dit zijn geen magnolia's. Nu herken ik niet elke boom op dit soort video, dus weet niet wat het wel is. Maar de bladeren van een magnolia zijn groter en die heeft ook een andere groei met minder afhangende takken.

De meeste wintergroene loofbomen hebben ook groter blad met een andere kleur, vaak wat glimmender.

Natuurlijk kan het allemaal prima dat dit een winterharde boom is en dat ook de varens rechts van een winterharde soort zijn.

Dan nog blijft het punt dat dit gewoon mensen zijn die andere kleren aantrekken. Het is wel heel vergezocht om daar deze conclusies uit te trekken.
pi_197526273
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 11:20 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Dat zal best, maar dit zijn geen magnolia's. Nu herken ik niet elke boom op dit soort video, dus weet niet wat het wel is. Maar de bladeren van een magnolia zijn groter en die heeft ook een andere groei met minder afhangende takken.

De meeste wintergroene loofbomen hebben ook groter blad met een andere kleur, vaak wat glimmender.

Natuurlijk kan het allemaal prima dat dit een winterharde boom is en dat ook de varens rechts van een winterharde soort zijn.

Dan nog blijft het punt dat dit gewoon mensen zijn die andere kleren aantrekken. Het is wel heel vergezocht om daar deze conclusies uit te trekken.
Je weet dat magnolia's bestaan in vele variaties? Van struikachtigen tot enorme bomen. Bladverliezende soorten en groenblijvende. Denk dat jij ze niet allemaal uit elkaar kan houden en herkennen op een bewegend korrelig filmpje.

Ben het met je eens dat we onmogelijk af kunnen leiden uit dit filmpje dat het antifa aanhangers zijn.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_197526634
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 12:30 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Je weet dat magnolia's bestaan in vele variaties? Van struikachtigen tot enorme bomen. Bladverliezende soorten en groenblijvende. Denk dat jij ze niet allemaal uit elkaar kan houden en herkennen op een bewegend korrelig filmpje.

Ben het met je eens dat we onmogelijk af kunnen leiden uit dit filmpje dat het antifa aanhangers zijn.
Ow zeker. Ik denk dat er tegen de 400 (onder)soorten zijn. Maar van de soorten die uitgroeien tot dit soort enorme bomen ken ik er geen die met klein blad groenblijvend zijn. Maar goed, er verder op doordenkend is de verklaring van een wintergroene loofboom en wintergroene varens(?) ernaast best een plausibele optie.

Maar inderdaad, dat maakt het nog geen Antifa.
pi_197532913
FBI denkt dat de aanval op het capitool mogelijk al op 1 januari was gepland:


En even voor alle duidelijkheid, ik post dit filmpje alleen maar. Ik pretendeer niet de waarheid te kennen.

Edit:

Artikel van de Washington Post:

Self-styled militia members planned on storming the U.S. Capitol days in advance of Jan. 6 attack, court documents say

Self-styled militia members from Virginia, Ohio and other states made plans to storm the U.S. Capitol days in advance of the Jan. 6 attack, and then communicated in real time as they breached the building on opposite sides and talked about hunting for lawmakers, according to court documents filed Tuesday.

While authorities have charged more than 100 individuals in the riot, details in the new allegations against three U.S. military veterans offer a disturbing look at what they allegedly said to one another before, during and after the attack — statements that indicate a degree of preparation and determination to rush deep into the halls and tunnels of Congress to make “citizens’ arrests” of elected officials.

U.S. authorities charged an apparent leader of the Oath Keepers extremist group, Thomas Edward Caldwell, 66, of Berryville, Va., in the attack, alleging that the Navy veteran helped organize a ring of dozens who coordinated their movements as they “stormed the castle” to disrupt the confirmation of President-elect Joe Biden’s electoral college victory.

Artikel gaat verder:

https://www.washingtonpos(...)7871c819d_story.html

[ Bericht 9% gewijzigd door Probably_on_pcp op 20-01-2021 17:38:35 ]
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_197533003
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 16:48 schreef Probably_on_pcp het volgende:
FBI denkt dat de aanval op het capitool mogelijk al op 1 januari was gepland:


En even voor alle duidelijkheid, ik post dit filmpje alleen maar. Ik pretendeer niet de waarheid te kennen.
Dat vind ik dan vrij laat.

Ik twijfel er niet over dat er een klein groepje doorgedraaide mongolen is die dit geplant heeft, zelfs (ver) voor 1 janauri eigenlijk.
pi_197533052
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 16:48 schreef Probably_on_pcp het volgende:
FBI denkt dat de aanval op het capitool mogelijk al op 1 januari was gepland:


En even voor alle duidelijkheid, ik post dit filmpje alleen maar. Ik pretendeer niet de waarheid te kennen.
John Solomon is een bekende figuur die conspiracy onzin verspreidt. Dat doet hij altijd zeer bedreven door echt nieuws zo te vermengen dat het lijkt alsof er meer gaande is dan er is, zoals bijvoorbeeld door het Uranium One verhaal jaren geleden op te blazen toen hij nog werkte voor The Hill waar hij later moest vertrekken.

Dus ik verwacht volledig een mengseltje van echte zaken vermengd met ongerelateerde zaken of weggelaten zaken om een leuk verhaaltje te vertellen.

Waarom laat je bronnen als deze niet lekker in BNW als je er zelf toch niks mee wil zeggen?
pi_197533906
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 16:56 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]

John Solomon is een bekende figuur die conspiracy onzin verspreidt. Dat doet hij altijd zeer bedreven door echt nieuws zo te vermengen dat het lijkt alsof er meer gaande is dan er is, zoals bijvoorbeeld door het Uranium One verhaal jaren geleden op te blazen toen hij nog werkte voor The Hill waar hij later moest vertrekken.

Dus ik verwacht volledig een mengseltje van echte zaken vermengd met ongerelateerde zaken of weggelaten zaken om een leuk verhaaltje te vertellen.

Waarom laat je bronnen als deze niet lekker in BNW als je er zelf toch niks mee wil zeggen?
Is dit een betere bron voor je?

Self-styled militia members planned on storming the U.S. Capitol days in advance of Jan. 6 attack, court documents say

Self-styled militia members from Virginia, Ohio and other states made plans to storm the U.S. Capitol days in advance of the Jan. 6 attack, and then communicated in real time as they breached the building on opposite sides and talked about hunting for lawmakers, according to court documents filed Tuesday.

While authorities have charged more than 100 individuals in the riot, details in the new allegations against three U.S. military veterans offer a disturbing look at what they allegedly said to one another before, during and after the attack — statements that indicate a degree of preparation and determination to rush deep into the halls and tunnels of Congress to make “citizens’ arrests” of elected officials.

U.S. authorities charged an apparent leader of the Oath Keepers extremist group, Thomas Edward Caldwell, 66, of Berryville, Va., in the attack, alleging that the Navy veteran helped organize a ring of dozens who coordinated their movements as they “stormed the castle” to disrupt the confirmation of President-elect Joe Biden’s electoral college victory.

Artikel gaat verder:

https://www.washingtonpos(...)7871c819d_story.html
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  donderdag 21 januari 2021 @ 13:31:53 #10
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_197549795

Shirtless man kwam wel redelijk over maar het overgrote deel is wel gekkies.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  donderdag 21 januari 2021 @ 13:38:58 #11
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_197549950
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 16:48 schreef Probably_on_pcp het volgende:
FBI denkt dat de aanval op het capitool mogelijk al op 1 januari was gepland:


En even voor alle duidelijkheid, ik post dit filmpje alleen maar. Ik pretendeer niet de waarheid te kennen.

Edit:

Artikel van de Washington Post:

Self-styled militia members planned on storming the U.S. Capitol days in advance of Jan. 6 attack, court documents say

Self-styled militia members from Virginia, Ohio and other states made plans to storm the U.S. Capitol days in advance of the Jan. 6 attack, and then communicated in real time as they breached the building on opposite sides and talked about hunting for lawmakers, according to court documents filed Tuesday.

While authorities have charged more than 100 individuals in the riot, details in the new allegations against three U.S. military veterans offer a disturbing look at what they allegedly said to one another before, during and after the attack — statements that indicate a degree of preparation and determination to rush deep into the halls and tunnels of Congress to make “citizens’ arrests” of elected officials.

U.S. authorities charged an apparent leader of the Oath Keepers extremist group, Thomas Edward Caldwell, 66, of Berryville, Va., in the attack, alleging that the Navy veteran helped organize a ring of dozens who coordinated their movements as they “stormed the castle” to disrupt the confirmation of President-elect Joe Biden’s electoral college victory.

Artikel gaat verder:

https://www.washingtonpos(...)7871c819d_story.html
Als dat al voor 1 januari gepland stond hoe kan Trump dan verantwoordelijk worden gehouden aangezien z'n speech waarin hij zgn hiertoe zou opgeroepen hebben op 6 januari was?
pi_197550314
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 13:38 schreef the-eye het volgende:

[..]

Als dat al voor 1 januari gepland stond hoe kan Trump dan verantwoordelijk worden gehouden aangezien z'n speech waarin hij zgn hiertoe zou opgeroepen hebben op 6 januari was?
ALS het bekend was dan moet Trump er van geweten hebben. Hij is dan als president er over ingelicht.

Dan mag je van een president verwachten dat hij de zaak gaat dimmen en niet nog meer olie op het vuur gaat gooien.

Dus ja, als het op 1 januari al duidelijk was dat het nog wel eens uit de hand kon gaan lopen dan is ie nog heel veel meer schuldig dan tot nog toe werd aangenomen. Of hij snapte het niet en dan is ie kennelijk al seniel geworden.
pi_197550665
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 13:56 schreef qajariaq het volgende:

[..]

ALS het bekend was dan moet Trump er van geweten hebben. Hij is dan als president er over ingelicht.

Dan mag je van een president verwachten dat hij de zaak gaat dimmen en niet nog meer olie op het vuur gaat gooien.

Dus ja, als het op 1 januari al duidelijk was dat het nog wel eens uit de hand kon gaan lopen dan is ie nog heel veel meer schuldig dan tot nog toe werd aangenomen. Of hij snapte het niet en dan is ie kennelijk al seniel geworden.
Trump wist er van en was ook een duidelijke actor in het geheel. Maandenlang die mensen ophitsen op twitter, en vervolgens op die dag middels een propaganda speech uit het boekje de woedende menigte tot vervoering brengen.

Grappige was dat veel van die mensen dachten dat Trump echt mee zou lopen naar het Capitool, maar Trump dook snel in zijn limousine om in het Witte Huis tv te kijken. Jammer voor hem deed de politie en het leger niet mee met zijn staatsgreep waardoor het mislukte.
pi_197550728
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 14:14 schreef Homey het volgende:

[..]

Grappige was dat veel van die mensen dachten dat Trump echt mee zou lopen naar het Capitool, maar Trump dook snel in zijn limousine om in het Witte Huis tv te kijken. Jammer voor hem deed de politie en het leger niet mee met zijn staatsgreep waardoor het mislukte.
Ja, hij heeft zijn achterban wel erg laten vallen (gelukkig). Oproepen, niet meelopen en dan achteraf foei zeggen. Niet eens gratie verlenen aan deelnemers ook nog. Die mensen zouden zich wel bedrogen kunnen voelen.
pi_198269874
twitter


Kan iemand dit logisch verklaren, waarom Pelosi dat zou weigeren?
pi_198269927
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 16:06 schreef Scrummie het volgende:
[ twitter ]

Kan iemand dit logisch verklaren, waarom Pelosi dat zou weigeren?
Daar staat niet dat Pelosi het weigerde -als dit uberhaupt al waar is wat Trump zei-, die houdt zich immers ook niet bezig met de dagelijkse beveiliging van het Capitool.
pi_198269952
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 16:09 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]

Daar staat niet dat Pelosi het weigerde, die houdt zich immers ook niet bezig met de dagelijkse beveiliging van het Capitool.
Goed, haar onderdanen dan.
  maandag 1 maart 2021 @ 16:12:42 #18
8369 speknek
Another day another slay
pi_198269978
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 16:06 schreef Scrummie het volgende:
[ twitter ]

Kan iemand dit logisch verklaren, waarom Pelosi dat zou weigeren?
"Trump confirms"
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_198269983
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 16:10 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Goed, haar onderdanen dan.
Wat heeft Pelosi uberhaupt ermee te maken? Lijkt erop dat Posobiec een agenda heeft.

Inhoudelijk verder is dit te summier om er wat mee te kunnen. Het is niet eens bekend of Trump de waarheid spreekt in dit geval.
pi_198270003
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 16:13 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]

Wat heeft Pelosi uberhaupt ermee te maken? Lijkt erop dat Posobiec een agenda te verkopen heeft.

Inhoudelijk verder is dit te summier om er wat mee te kunnen. Het is niet eens bekend of Trump de waarheid spreekt in dit geval.
Ik probeerde een 'stel dat', maar dat lukt niet schijnbaar.

Stel dat Trump de waarheid spreekt, is het dan logisch te verklaren?
pi_198270207
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 16:14 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Ik probeerde een 'stel dat', maar dat lukt niet schijnbaar.

Stel dat Trump de waarheid spreekt, is het dan logisch te verklaren?
Als de dienstdoende persoon die de call maakte dacht dat er voldoende capaciteit was, omdat hij het gevaar van (extreem-)rechtse Trump-wappies onderschatte dan zou hij zoiets geweigerd kunnen hebben.

Als de dienstdoende persoon die de call maakte kwaadwillend was en Trump steunde in zijn matige coup poging, dan zou hij zoiets geweigerd kunnen hebben.

Als de dienstdoende persoon die de call maakte kwaadwillend was en antifa steunde en de groep bestond uit allemaal antifa' ers, wat in sommige vreemde gekrochten van het internet serieus genomen wordt, dan zou hij zoiets geweigerd kunnen hebben.

Dus ja, "logische" scenario's genoeg, hoewel je je dan wel moet afvragen hoe die persoon zo ontzettend verkeerd de boel beoordeeld kan hebben.
  maandag 1 maart 2021 @ 17:03:32 #22
8369 speknek
Another day another slay
pi_198270771
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 16:14 schreef Scrummie het volgende:
Ik probeerde een 'stel dat', maar dat lukt niet schijnbaar.

Stel dat Trump de waarheid spreekt, is het dan logisch te verklaren?
Wellicht waren ze dan bang voor een staatsgreep, en/of dat Trump het stemmen onmogelijk wilde maken door martial law uit te roepen.
Maar goed, het is niet waar want de onderdanen van Pelosi hebben daar vrij weinig over te vertellen zo weten we uit het verloop van de dag, en dit zou zeker naar voren gekomen zijn tijdens de impeachmentverdediging, in plaats van het gerommel wat we echt kregen. Dus dit is gewoon leugen 30.357 + 1.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  maandag 1 maart 2021 @ 17:42:31 #23
8369 speknek
Another day another slay
pi_198271311
(Wat het waarschijnlijker is, Trump zou van tevoren gezegd hebben--zo werd althans achteraf gezegd--dat acting secretary of defense Miller mocht doen wat hem goeddunkte om het Capitol te beschermen. Het Pentagon heeft in samenspraak met het Capitol besloten geen NG in te zetten. In Trumps hoofd is dat veranderd in ik heb wel 10 miljoen miljard troepen in willen zetten maar mijn aartsvijand Pelosi heeft mij tegengewerkt)

(Waarom het Pentagon op de dag zelf inzet van troepen tegenwerkte ookal zou Trump vantevoren hebben gezegd dat ze alles moesten doen en Trump op de dag zelf er geen reet aan deed, en hoe dat rijmt met de eerdere uitspraak wordt vervolgens in het midden gelaten. Trump works in mysterious ways.)
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_198271759
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 16:14 schreef Scrummie het volgende:


Stel dat Trump de waarheid spreekt, is het dan logisch te verklaren?
Iemand die 30.000 leugens in 4 jaar verspreid heeft moet je gewoon nooit meer geloven. 8)7 _O-
  maandag 1 maart 2021 @ 18:21:45 #25
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_198271976
Donald J. Trump, the 45th president of the United States won the 2020 elections again, by a landslide.
pi_198272543
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 18:10 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Iemand die 30.000 leugens in 4 jaar verspreid heeft moet je gewoon nooit meer geloven. 8)7 _O-
Er a priori vanuit gaan dat een uitspraak van Trump onwaar is lijkt me op zich een vrij veilige aanname inderdaad.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_198272592
Oke, bedankt heren.
pi_198272856
quote:
1s.gif Op maandag 1 maart 2021 18:21 schreef Ixnay het volgende:
Donald J. Trump, the 45th president of the United States won the 2020 elections again, by a landslide.
8)7 Kleine psychose?
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 4 maart 2021 @ 19:20:52 #29
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_198323891
quote:
Politie VS: ‘nieuwe aanval op Capitool dreigt’

De politie van het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington heeft aanwijzingen voor een nieuwe aanval op het gebouw. Een voor donderdag geplande vergadering van het Huis van Afgevaardigden, het Amerikaanse lagerhuis, is geschrapt.



Amerikaanse veiligheidsdiensten melden ‘significante veiligheidsmaatregelen’ te treffen, zoals de inzet van meer agenten. Wie achter de dreiging zit, wordt vanwege de ‘gevoelige aard’ van de informatie niet bekendgemaakt. Vermoedelijk gaat het om groepen gelieerd aan de QAnon-beweging. Zij geloven dat internationale elites samenspannen in de uitvoering van een satanistisch, pedofiel plan. Hun held, Donald Trump, zou volgens hen aanblijven als president om hen te redden van het gevaar.

Groot was dan ook de klap toen dat niet het geval bleek. Direct werd alle hoop gevestigd op een nieuwe datum: 4 maart, de datum waarop tot 1933 nieuwe Amerikaanse presidenten werden beëdigd.
Geen herhaling

Het is niet duidelijk hoe ernstig de dreiging is. Terwijl het Huis van Afgevaardigden voor de zekerheid niet bijeenkomt, gaat een vergadering van de Senaat wel gewoon door. Veiligheidsdiensten zullen er in elk geval alles aan doen om een herhaling van de gebeurtenissen van 6 januari te voorkomen. Bij een bestorming van het gebouw vielen toen vijf doden, onder wie één politieagent.

Uit een uitgebreide reconstructie blijkt dat relschoppers die dag enkele hooggeplaatste politici, onder wie toenmalig vicepresident Mike Pence, op een haar na hebben gemist. De Capitool­politie werd later verweten dat ze te laat in actie was gekomen.

FBI-baas Christopher Wray vertelde dinsdag bij een senaatscommissie over de voortgang van het onderzoek, dat nog in volle gang is. Hij sprak voor het eerst openlijk over de bestorming. “Die aanval, die belegering, was crimineel. Zo simpel is het. Wij beschouwen het als binnenlands terrorisme.”

Wray vertelde dat 55 van de 56 lokale FBI-bureaus bezig zijn met de zaak. Meer dan 270 personen zijn al aangeklaagd.

https://www.parool.nl/wer(...)ool-dreigt~b70b42d5/
----------------

Daar gaan we weer :|W :|W :|W
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_198323970
56 lokale FBI bureaus. WTF. Hoe lokaal hebben we het dan over?
-nee-
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 4 maart 2021 @ 19:25:03 #31
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_198324014
quote:
14s.gif Op donderdag 4 maart 2021 19:23 schreef Marsenal het volgende:
56 lokale FBI bureaus. WTF. Hoe lokaal hebben we het dan over?
55 van de 56. Dat is gewoon een landelijk onderzoek inderdaad :P
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_198324076
quote:
14s.gif Op donderdag 4 maart 2021 19:23 schreef Marsenal het volgende:
56 lokale FBI bureaus. WTF. Hoe lokaal hebben we het dan over?
Dat zijn er net iets meer dan 1 per staat. Niet helemaal gelijk verdeeld natuurlijk aangezien er een paar grote staan zijn:
https://www.fbi.gov/contact-us/field-offices

In de Dakota's, Montana, Wyoming en Idaho hebben ze geen trek kennelijk. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_198324092
Staat het Capitool er nog ?
"You can call me Susan if it makes you happy"
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 4 maart 2021 @ 19:45:03 #34
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_198324571
quote:
0s.gif Op donderdag 4 maart 2021 19:27 schreef Monolith het volgende:

[..]

Dat zijn er net iets meer dan 1 per staat. Niet helemaal gelijk verdeeld natuurlijk aangezien er een paar grote staan zijn:
https://www.fbi.gov/contact-us/field-offices

In de Dakota's, Montana, Wyoming en Idaho hebben ze geen trek kennelijk. :P
Daar wonen ook amper mensen :T Als je alle inwoners van deze staten bijelkaar optelt kom je op iets meer dan een kwart van het aantal inwoners van Nederland :T
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_198324652
quote:
84s.gif Op donderdag 4 maart 2021 19:45 schreef Starhopper het volgende:

[..]

Daar wonen ook amper mensen :T Als je alle inwoners van deze staten bijelkaar optelt kom je op iets meer dan een kwart van het aantal inwoners van Nederland :T
Klopt, al kan ik me toch voorstellen dat daar best wat potentiële verdachten wonen. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_198324668
quote:
84s.gif Op donderdag 4 maart 2021 19:25 schreef Starhopper het volgende:

[..]

55 van de 56. Dat is gewoon een landelijk onderzoek inderdaad :P
Oh zo, ok. Ik dacht even 55 van de 56 in de regio van Washington
-nee-
pi_198350822
It's not fair!' Capitol suspect who put feet on Pelosi's desk has court outburst

Meneer is boos op een rechter dat hij voorlopig nog vast moet zitten. _O-

De law en order waar de GOP voor staat zou voor hem niet moeten gelden wat is anders de logica die deze mensen aanhouden om hun overtredingen zo ver te kunnen downplayen dat het in hun optiek nog steeds een vreedzame demonstratie op openbaar toegangkelijk terrein was.
pi_198352281
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 maart 2021 07:44 schreef Basp1 het volgende:
It's not fair!' Capitol suspect who put feet on Pelosi's desk has court outburst

Meneer is boos op een rechter dat hij voorlopig nog vast moet zitten. _O-

De law en order waar de GOP voor staat zou voor hem niet moeten gelden wat is anders de logica die deze mensen aanhouden om hun overtredingen zo ver te kunnen downplayen dat het in hun optiek nog steeds een vreedzame demonstratie op openbaar toegangkelijk terrein was.
Geen idee waar de straf op uit gaat komen maar vier maanden in voorarrest voor iets wat niet een grote juridische strijd hoeft op te leveren lijkt mij inderdaad wel wat aan de lange kant.

Geen idee waarom die rechtszaak zo lang moet duren. Ook je vijanden hebben recht op een eerlijke rechtsgang.
pi_198358751
Federal investigators are examining communications between US lawmakers and Capitol rioters

Federal investigators are examining records of communications between members of Congress and the pro-Trump mob that attacked the US Capitol, as the investigation moves closer to exploring whether lawmakers wittingly or unwittingly helped the insurrectionists, according to a US official briefed on the matter.

"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_198359998
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 maart 2021 10:15 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Geen idee waar de straf op uit gaat komen maar vier maanden in voorarrest voor iets wat niet een grote juridische strijd hoeft op te leveren lijkt mij inderdaad wel wat aan de lange kant.

Geen idee waarom die rechtszaak zo lang moet duren. Ook je vijanden hebben recht op een eerlijke rechtsgang.
Alleen voor het stelen van dat poststuk kan hij al 5 jaar krijgen en dan noet het nog gewone post zijn ook zit er iets in waar een veiligheidsverklaring bijzit komt er tijd bij.
Ook het feit dat hij vanuit een andere staat komt is extra celstraf.
En dat is maar 1 van de aanklachten tegen hem er zijn nog 6 of 7 andere aanklachten.
Best kans dat hij in een kist de gevangenis verlaat.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 15 maart 2021 @ 22:32:56 #41
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_198521625


Met z'n donzige hitler snorretje :')
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_198695363
Het doj is alle mobiele telefoon informatie aan het gebruiken om de meesten op te sporen. :D

https://www.businessinsid(...)pitol-rioters-2021-3
pi_198695382
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 maart 2021 07:28 schreef Basp1 het volgende:
Het doj is alle mobiele telefoon informatie aan het gebruiken om de meesten op te sporen. :D

https://www.businessinsid(...)pitol-rioters-2021-3
Goede zet, had men afgelopen zomer (na alle rellen, pyromanie en plunderingen) ook moeten doen. Prima manier om mensen op te sporen. Hopelijk kan elke (agressieve) vandaal om deze manier worden gepakt :).
  vrijdag 26 maart 2021 @ 09:10:48 #45
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_198696186
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 maart 2021 07:44 schreef Basp1 het volgende:
It's not fair!' Capitol suspect who put feet on Pelosi's desk has court outburst

Meneer is boos op een rechter dat hij voorlopig nog vast moet zitten. _O-

De law en order waar de GOP voor staat zou voor hem niet moeten gelden wat is anders de logica die deze mensen aanhouden om hun overtredingen zo ver te kunnen downplayen dat het in hun optiek nog steeds een vreedzame demonstratie op openbaar toegangkelijk terrein was.
Helaas voor die meneer behoort hij tot het verkeerde kamp, dus hij zal flink gaan bloeden. Was hij lid geweest van de DNC, had er niks aan de hand geweest.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  vrijdag 26 maart 2021 @ 09:16:48 #46
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_198696249
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 16:06 schreef Scrummie het volgende:
[ twitter ]

Kan iemand dit logisch verklaren, waarom Pelosi dat zou weigeren?
Het was de bedoeling dat het verkeerd zou gaan. Zo kon er weer een nieuwe hoax en impeachment worden gefrabiceerd, zodat men Trump kon verhinderen zich ooit nog ergens verkiesbaar te stellen.

Tot op de dag van vandaag is DC een soort van Bagdad; overal rondom de regeringsgebouwen staan roadblocks, hekken met prikkeldraad en duizenden gewapende leden van de National Guard.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  vrijdag 26 maart 2021 @ 09:19:51 #47
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_198696289
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 maart 2021 07:28 schreef Basp1 het volgende:
Het doj is alle mobiele telefoon informatie aan het gebruiken om de meesten op te sporen. :D

https://www.businessinsid(...)pitol-rioters-2021-3
Het Biden regime begint behoorlijk fascitische trekjes te krijgen.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_198696703
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 maart 2021 09:19 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Het Biden regime begint behoorlijk fascitische trekjes te krijgen.
Jou fantasie begint op hol te slaan. Dat men mensen die een aanval gepleegd hebben op het capitool wilt vervolgen heeft niets met facsime te maken.

Het hele amerikaanse systeem met hun 3 strikes youre out , de deals dat men maar schuld bekent voor strafvermindering heeft idd wel wat facsistische trekjes waardoor de VS het land is met het hoogste percentage van hun burgers in de gevangenis zit. :D
  vrijdag 26 maart 2021 @ 12:41:23 #49
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_198698877
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 maart 2021 09:59 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Jou fantasie begint op hol te slaan. Dat men mensen die een aanval gepleegd hebben op het capitool wilt vervolgen heeft niets met facsime te maken.

Nee, het opsporen van mensen die alleen maar in de buurt geweest zijn van het Capitool op die datum en daar lijsten van maken, zorgt ervoor dat je mensen kunt blacklisten en intimideren. Vreedzame betogers die opkwamen voor democratie en zich nergens schuldig aan gemaakt hebben, zullen vervolgens flink aangepakt worden. Wie weet wordt hen wel 'deelname aan een criminele organisatie' of 'medeplichtigheid aan gewapende opstand' of zoiets ten laste gelegd.
quote:
Het hele amerikaanse systeem met hun 3 strikes youre out , de deals dat men maar schuld bekent voor strafvermindering heeft idd wel wat facsistische trekjes waardoor de VS het land is met het hoogste percentage van hun burgers in de gevangenis zit. :D
Men heeft in de VS inderdaad een compleet gecorrumpeerd juridisch systeem waarbij het de verdediging noch de officier van justitie uitmaakt of de verdachte het echt gedaan heeft, het gaat er alleen om of ze hun client er uit kunnen lullen of aan de andere kant, de verdachte te veroordeeld te krijgen. Zie ook het streven van de SDNY om de belastinggegevens van Donald Trump in handen te krijgen, zodat men kon gaan zoeken naar iets waar mogelijk een strafzaak van te maken viel, zonder dat er van te voren gegronde redenen waren van strafbare feiten.

En wat de bizar hoge gevangenenratio van de VS betreft; in de VS hebben particuliere partijen een hele dikke vinger in de pap, die belang hebben bij een zo groot mogelijke gevangenispopulatie omdat ze de overheid daarvoor kunnen factureren en omdat gevangenen dwangarbeid doen, waar ook heel veel aan te verdienen valt. En zelfs de vakbond van gevangenispersoneel ageerde tegen de vernieuwingen die onder Trumps presidentschap werden aangenomen. En verder is het natuurlijk ook zo dat jongemannen uit mindere milieus veel sneller hard gestraft worden dan hun leeftijdsgenoten met rijke ouders. Men probeert hier vaak de racismekaart te spelen, maar blanke paupers worden net zo hard genaaid.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_198699902
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 maart 2021 12:41 schreef EdvandeBerg het volgende:
Vreedzame betogers die opkwamen voor democratie en zich nergens schuldig aan gemaakt hebben, zullen vervolgens flink aangepakt worden
Is dat zo.
Als men buiten het capitoolterrein bleef staan, dan is er geen overtreding geweest.
Zij die na het met geweld verjagen van de politieblokkades wel het terrein betraden, waren in overtreding.
Wel of niet vreedzaam alleen buiten het capitool op het terrein rondhangen.
Zij die het gebouw betraden kan men zien als steun geven aan de lynchmob. Dat is niet zo vreedzaam, ook al wandelde men wat gewoon in de lobby en gangen. zonder in te breken in de kantoren en zalen.

Ook deze "vreedzame" betreders in kaart brengen kan leiden tot een beter beeld van de netwerken, en identificeren van de minder vreedzame trumpfans
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')