abonnement Unibet Coolblue
pi_197261771
Ah.. ik had een heel antwoord verwacht eigenlijk :D

Ik je gaan zeggen dat de mensen langer moeten werken dan ze het nu al doen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 21:02 schreef Zwolsboy het volgende:
Eigenlijk zouden ze de babyboomers langer moeten laten werken gezien zij nog steeds redelijk gezond zijn, terwijl hun ouders vaak al lang overleden zijn op hun leeftijd nu...
Maar nu zeg je eigenlijk dat ze korter moeten werken, maar sommige mensen doen dat al,
tenminste... als ze zich dat kunnen veroorloven.

Ik weet niet hoe oud jij bent maar ik ben geboren in de jaren 60, maar is kom uit een groot gezin dus mijn oudste broer is iets van 15 jaar jonger dan ik, dus dan heb je al een heel groot verschil, niet alleen qua leeftijd en je zou zeggen dan zou je eerder kunnen denken dat hij minder fitter en minder gezonder is dan ik, maar niets minder waar is dat.

Dus leeftijd zegt niet zoveel hoor, die kan makkelijk 95 jaar worden als dat zo dat gaat..

Maar ik ga en wíl geen 80 jaar worden, alsjeblieft niet zou in bijna zeggen en dat meen ik serieus, maar als je het aan de andere broers en zussen vraagt dan krijg je verschillende antwoorden, maar de meeste willen toch écht wel oud worden hoor, er zitten er een paar bij die makkelijk 25 km per dag kunnen lopen en dan noemen ze een wandelingetje ... :P

quote:
1s.gif Op woensdag 6 januari 2021 22:23 schreef Zwolsboy het volgende:Qua pensioen is/was mn mening.
Je mag op op zn vroegst op je 60e stoppen, je krijgt 10 jaar de volle mep daarna bouwt het af en blijft alleen de AOW over, dus 10% pj leef je op je 80e nog dan heb je alleen je AOW nog, zo kunnen we ook delen.

Veel ouderen van voor de oorlog hebben serieus kei en keihard gewerkt en hebben/hadden alleen AOW en misschien een piepklein pensioentje, vaak geen koophuis gehad dus geen overwaarde gratis geld.

Terwijl een babyboomer gauw 1500 pm alleen al aan pensioeninkomen heeft daar komt de AOW nog overheen, en gezien hoe laag de premies waren in de jaren 70/80/90 tov wat wij nu moeten afslaan van ons inkomen ?

Ja de échte ouderen, zoals mijn vader en zijn vader hadden het nog zwaar, mijn vader omdat ie 9 kinderen
moest voeden, dus dat was bijna iedere avond overwerken, de anticonceptiepil kwam pas in 1964 in Nederland https://nl.wikipedia.org/wiki/Anticonceptiepil dus daarom had je vaak grote gezinnen, dus dan was de vrouw alleen ''maar'' huisvrouw en moeder, dus die konden dan niet ook nog eens een baan erbij hebben natuurlijk.

Bovendien had je ook nog de kerk die wilde juist ''meer zieltjes'' dus tja..

Lees dit maar eens.. en huiver :+

https://kro-ncrv.nl/katholiek/encyclopedie/h/humanae-vitae

en dan zeg je ook nog dit...

quote:
1s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 13:08 schreef Zwolsboy het volgende:

Weetje? De ouderen laten we zeggen 70-75+ hebben al zeer veel vrijheid gehad nooit beperkingen meegemaakt, alleen de extreem ouderen welke ver voor de oorlog geboren zijn en in de oorlog minstens 15 jaar waren.

De huidige jeugd, welke generatie dan ook verzet gewoon er tegen ze willen door gaan met hun oude leven zoals het was, ja dan gaan ze gekke en illigale feestjes en protesten doen.

Geef hun vrijheid gewoon terug maar voer dan een verbod in dat ze in contact komen met hun opa en oma en bij betrapt zeer hoge boetes.

Deed men in de jaren 60 trouwens ook, wat de jeugd toen deed flowerpower tijdperk, hadden toen ook schijt aan de regels en vochten voor meer vrijheid.

1 ding blijf ik vreemd vinden, in supermarkten waarom gaan ouderen vaak samen boodschappen doen? Dit mag helemaal niet en het zijn niet eens de hele oude ouderen... niemand zet ze er uit of bekeurd ze ? Er is duidelijk een regel max 1 per huishouden.

Net als samen in de koffiehal op t bankje zitten een oliebol eten dat mag ook niet... dus welke generatie dan ook je ziet gewoon men is het zat.

Ga je dingen beperken dan stijgt de illigale kant, waarom verbieden ze roken niet? Enig idee hoe schadelijk en gevaarlijk dat is? Ook voor de meeroker...
Tja als je er over roken hebt... schrik niet...

https://www.trimbos.nl/kennis/cijfers/cijfers-roken

Leeftijd van rokers
Jongeren tussen 20 en 29 jaar roken relatief het vaakst. In de leeftijd van 25 tot 30 jaar bevinden zich het meeste dagelijkse rokers.


En ik weet niet of veel ouderen sámen boodschappen doen... misschien kunnen ze het niet alleen?
Stel dat je géén auto hebt en je moet als oudje voor 2 mensen boodschappen tillen misschien zou
dat een misschien een probleem kunnen zijn denk je?

Sámen met een oliebol eten kan toch ook gewoon op een bankje buiten?
Ja het is leuker als je lekker warm kan zitten dat is waar.. precies wat je zegt...

quote:
1s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 13:08 schreef Zwolsboy het volgende:
dus welke generatie dan ook je ziet gewoon men is het zat.
Maar het is niet anders... -O-

Maar nu maar terug naar het vraag van TS

Hoe ga je op covid-19 terugkijken?
pi_197262505
Even los van de directe gevolgen en de verhitte discussies het volgende:

covid-19 heeft mijn vertrouwen in de bevolking in zijn geheel doen dalen.
En ik heb geleerd dat je vrijheden moet koesteren en niet al vanzelfsprekend moet beschouwen zoals ik dat jarenlang gedaan heb.

Ik vind het zeer beangstigend hoe bevolkingen van democratische landen zich zo laten manipuleren en vrijheden als makke schappen laten inperken. Sterker nog, ze roepen zelfs om strengere maatregelen die basis bewegingsvrijheden aan banden leggen alsof het oorlogstijd is. En dat alleen omdat de zorg niet op orde is.

Ik besef dat mensen helemaal niet opkomen voor hun vrijheid, ja een handjevol mensen die alles ontkennen (wat ook onzin is natuurlijk). Men laat het gewoon gebeuren. Dat het middel veel erger is dan de kwaal mag niet gezegd worden anders ben je een complotdenker.
pi_197262955
Dee eerste Lock down was voor mij persoonlijk zwaar, niemand wist wat er ging gebeuren.
De media vond het heerlijk elke uur te melden hoeveel doden, besmettingen etc
Werd vergeleken met ebola , dus kon je ter plekke dood neervallen . Ben ook tijden niet of nauwelijks buiten geweest of ergens op bezoek gegaan.

Mijn werk kon in prima vanuit huis doen

Na 1 juni is het voor mij in me hoofd veel rustiger geworden, gewoon geen nieuws meer horen en vooral niet de oeverloze ouwehoer shows op TV die maar over een ding gingen.

Op fok het positieve topic veel gelezen en dat beviel enorm.

Veel gelopen en veel gefietst ook nog weekje op vakantie geweest gelukkig.

Deze tweede Lock down doet me niet zoveel in de winter maanden ging ik toch al minder vaak winkelen etc

Tis voor de ondernemers natuurlijk bar en boos.

Of de politiek goed doet aan alle maatregelen heb ik zo nu en dan mijn twijfels , deze zijn vaak niet helder en ook nog wel eens tegenstrijdig, ook worden ze aangekondigd en na 1 dag bij gesteld dat is soms erg vaag.

Hoop dat we snel van dit gedoe afzijn.
pi_197264750
Over werken en babyboomers bedoel ik mee je mag op je 60e stoppen maar je krijgt maximaal 10 jaar de volle mep aan pensioen, daarna bouwt die af, zodat de kas niet leeggezogen wordt terwijl ze het geld niet nodig hebben.

voer een leeftijd grens in en dan niet een spuitje en opruimen ermee maar in de vorm dure zorg met weinig nut, bijv een nieuwe knie op je 75e terwijl er zat andere mogelijkheden er zijn.


Wat ik raar vind is dat Rutte elke keer zegt over volle ICs, zeer veel mensen overlijden.
Maar hij zegt niet ja deze mensen waren al (zeer) oud, wat js er dan erg aan overlijden? Het is een onderdeel van het leven de dood komt elke dag steeds dichterbij, zijn ze er zo bang voor tegenwoordig?

Van de lockdown merken wij niet echt veel, wel mn dochter veel thuis maar dat vinden we juist gezellig, het jaar 2020 was voor ons mega veel creativiteit en knutselen en klussen geen seconden verveeld.

Ik snap dan niet waarom men zo zeikt van ja vakantie naar Tokio gaat niet door en komende jaren ook niet, verwend varken dat je bent een huisje in Limburg of Texel is net zo gezellig, maar dat wil men tegenwoordig niet meer, de ouderen van voor de oorlog hebben dan ook geen goed woordje voor de generatie na de oorlog tm nu, verwende, zeurende, klagende mensen.

Zelfs met eten hoor je het, ik lust het niet.
Ik wil geen vlees
Ik wil geen groente
Ik wil geen volkoren brood

In en na de oorlog waren ze BLIJ met eten! Verdiep daar maar es in, je bord eet je gewoon leeg punt, gelijk had mn oma.

Corona kan ook een positief effect geven op ons, beseffen hoe extreem verwend we zijn.

Ook de stokoude mensen zijn verwend, gezien de zorg welke ze nu krijgen dat bestond niet in 1930, zeer oud worden is ook een luxe.
Interessant he ?
  vrijdag 11 juni 2021 @ 16:12:49 #105
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_199832948
Wat me bij zal blijven is dat verschillende mensen in mijn omgeving (van wie ik dat totaal niet had verwacht) complete wappies zijn geworden, fake news delen, en elke aanleiding aangrijpen om over complotten te beginnen.
… En als het eropaan komt verzinnen ze een smoes om zich toch maar te laten prikken.
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
pi_199834821
Als een tijd waarin iedereen gek is geworden.
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_199845308
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2020 16:03 schreef Domnivoor het volgende:
Nu het jaar bijna voorbij is, en er ook voor de pandemie een einde in zicht is, vraag ik me af: hoe kijken we hier over 5, 10, 20 etc. jaar op terug?
Welke gevolgen heeft dit voor jou gehad?
Of pakken we de draad gewoon weer op, en zijn we dit over een paar jaar bijna vergeten?
VERGETEN.
  zaterdag 12 juni 2021 @ 13:21:37 #108
405562 Erno-BE
Greatest virgin in the world
pi_199846376
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2021 19:35 schreef CR7 het volgende:

[..]

Overdrijf niet. Die ouderen waren hoe hard ook vroeg of laat toch dood gegaan. We hebben de hele economie om zeep geholpen zodat die paar duizend ouderen nog een half jaar uit het raam kunnen staren.
Als je ziet hoe snel de economie herstelt nu, lijkt het mij dat de coronacrisis voor weinig permanente schade aan de economie heeft gezorgd.
Uitspraak van 2016, gedaan op donderdag 17 maart 2016 @ 22:35:23:
Ik kies nooit voor de makkelijkste oplossing. Ik wil de top bereiken en gaan voor de premium girls, elke vrouw kunnen krijgen die IK zou willen.
pi_199942143
Heb heel wat mensne kunnen lozen die gewoon scheit hadden aan alles ne iedereen en nog steeds hun handen niet wasten of hoesten zonder hand voor de mond
Op maandag 26 juli 2021 17:30 schreef Ixnay het volgende:[/b]
Van alle terechte klachten ooit is deze het meest terechte.
pi_199943275
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juni 2021 16:12 schreef Domnivoor het volgende:
Wat me bij zal blijven is dat verschillende mensen in mijn omgeving (van wie ik dat totaal niet had verwacht) complete wappies zijn geworden, fake news delen, en elke aanleiding aangrijpen om over complotten te beginnen.
… En als het eropaan komt verzinnen ze een smoes om zich toch maar te laten prikken.
Herkenbaar

Ik denk dat corona samen met de verkiezingen in de vs de eerste stap is naar betere regulering van social media.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  maandag 27 februari 2023 @ 01:22:42 #111
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_208160768
Grappig om dit topic nu weer terug te lezen. Het heeft allemaal langer geduurd dan we toen dachten.
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
pi_208160795
Blijkbaar te optimistisch ja. :P

De woede die er was onder mensen die voelden dat anderen achteloos omspringen met hun gezondheid, die was zo tastbaar, dat overheerste lange tijd het publieke debat. Dat is wat mij het meeste bij zal blijven staan, de maatregelen en dergelijke waren strontvervelend, maar niet onmenselijk. Die ergernis overal, en de manier waarop veel mensen ook daar iedere dag helemaal geen ene kloot zin meer in hadden, dat beklijft.
-nee-
pi_208160974
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2020 16:16 schreef vipergts het volgende:
Gelukkig weinig invloed gehad. Maar het valt me zwaar tegen hoe egoïstisch mensen zijn. Alleen voor de bühne staan ze te klappen maar simpele maatregelen opvolgen is voor een deel van de mensen dan weer te veel gevraagd.
Nou ja ik heb wel gelachen om de demonstranten staan ze daar terwijl de schapen al lang verder zijn gegaan met hun leven. Nu zijn de vaccins dodelijk, zijn ze massaal overgeschakeld op het volgende onderwerp om kwaad over te zijn.
Mijn voorspelling voor de volgende pandemie als die niet al te lang op zich laat wachten veel meer doden omdat niemand zich aan de regels houdt of zich laat vaccineren. Er zijn namelijk ook een hele berg Nederlanders die nu denken was het niet allemaal wat overdreven dus dat wordt lachen de volgende keer.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_208164920
Wij waren op 18 Februari 2020 in de auto gestapt om onze emigratie naar Portugal voor te bereiden. Ons huis was verkocht dus we gingen wat dingen regelen. De overdracht van ons huis was in begin April gepland.

Na een paar weken begon de eerste lockdown. Was niet zo heel erg, mijn vriendin is teruggevlogen om de rest van de inboedel in te pakken en de volmacht voor de overdracht te tekenen.

Via kennis bij KLM kon ze nog met de laatste vlucht begin April 2020 uit Nederland naar Portugal terug. Alle spullen gingen in opslag in de Rotterdamse haven want verhuiswagens mochten de grens in Spanje niet over. Pas in Augustus kwam de verhuizer onze spullen brengen.

Wat me vooral bij is gebleven is December 2020, we zagen alle bejaarden in ons dorp richting Lissabon naar famillie gaan en vroegen ons af wat de gevolgen daar van zouden zijn (die zijn inmiddels wel bekend).

Het meest fantastische vond ik de anti-vax bedden die de eerste vaccinatie zouden kunnen verwijderen voor de luttele som van 1500 euro.
pi_208164969
Ik kijk er op terug als een tijd waarin we veel tijd hebben doorgebracht met onze kinderen. Anders was dat nooit gebeurd, dus ik ben er zeer dankbaar voor.

Voor ons was de timing perfect, twee kleine kinderen waardoor we toch al in een soort lockdown zaten. Nu de wereld weer open is, kunnen we veel reizen en leuke dingen doen met onze iets oudere kinderen. Ideaal.
  maandag 27 februari 2023 @ 13:26:41 #116
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_208165323
Ik ben vast een luxepaardje, maar ik herinner het me vooral als een periode waarin ik nog nooit zo gehunkerd heb naar willen reizen, juist omdat het niet kon.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_208168764
Ik herinner me het achteraf vooral als een hele positieve periode. Alles een versnelling lager, niet elk weekend compleet volplempen met allerlei sociale dingen, eindeloze fietstochten door de regio, thuiswerken, niet meer het hele land door voor een vergadering van een uur.

Ik probeer het er een beetje in te houden.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter maandag 27 februari 2023 @ 19:06:58 #118
485843 crew  Jippie
pi_208169316
De tijd van smetvrees :@
  maandag 27 februari 2023 @ 20:08:44 #119
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_208170558
Altijd netjes aan de regels gehouden , mondkapje in winkels en OV.
Niet laten vaccineren , (zover ik weet) nog geen Corona gehad.
Voor de rest veranderde er niet veel voor me , voor Corona zat ik ook bijna 24/7 op m'n zolderkamer
Ik ben inmiddels overleden
pi_208171916
Persoonlijk totaal geen hinder van gehad.
Je leert alleen de wappies in je schoonfamilie kennen :D
  maandag 27 februari 2023 @ 22:08:44 #121
338319 ZarB
Piña colada
pi_208172409
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2023 13:26 schreef SEMTEX het volgende:
Ik ben vast een luxepaardje, maar ik herinner het me vooral als een periode waarin ik nog nooit zo gehunkerd heb naar willen reizen, juist omdat het niet kon.
Hier idem.

De eerste paar maanden was nog wel spannend, nieuwig. En was het schrappen van sociale activiteiten nog wel chill. Na de zomer van 2020 was ik er wel klaar mee dus dat herinner ik me vooral als een periode waarin mensen van gekkigheid niet meer wisten hoe ze met maatregelen om moesten gaan, mondkapjes droegen op de fiets en vooral herinner ik me de mensen die heeeel hard moesten roepen hoe groot de haat voor wappies was. Wappie dit wappie dat. En zichzelf heel wat vonden omdat ze keurig met 3 man en 1.5 meter aan het kerstdiner zaten. Met 5 ramen open.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_208173379
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2023 18:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Ik herinner me het achteraf vooral als een hele positieve periode. Alles een versnelling lager, niet elk weekend compleet volplempen met allerlei sociale dingen, eindeloze fietstochten door de regio, thuiswerken, niet meer het hele land door voor een vergadering van een uur.

Ik probeer het er een beetje in te houden.
Grotendeels hetzelfde inderdaad. Niet elke dag meer naar kantoor met 2,5-3 uur reizen per dag. Rustige weken en weekenden, minder nutteloze tijdverspilling door reizen naar werk en minder zinloos geouwehoer in vergaderingen (die gingen wel door maar dan kon je al thuiswerkend gewoon doorwerken en het geluid op de achtergrond door laten lopen, lekker dubbel tijdschrijven dat wel). Oftewel meer aandacht voor introverte zaken/manier van leven en daar ben ik als introvert erg blij mee. Wel zo rustig als je niet vanalles “moet” en overal heen “moet”. Het thuiswerken en weinig verplichtingen zijn gebleven. Ik zeg vaker nee tegen dingen die ik onzin vind en sociale afspraken maak ik alleen als ik er echt zin in heb. Ga niet meer pootjes ophouden overal hoor, die tijd is wel voorbij. Als ik geen zin heb zal je het gewoon horen en projecteer je onzekerheden alsjeblieft niet op me.
pi_208181976
Als de tijd waarop duidelijker werd dan ooit tevoren dat er meer geïnvesteerd moet worden in beter onderwijs.
  Moderator dinsdag 28 februari 2023 @ 19:55:04 #124
236264 crew  capricia
pi_208182188
Ik ben er blij mee geweest.
Mijn dochter (inmiddels 11) die twee niveaus omhoog gegaan is met thuisonderwijs. We hebben nu zicht op een heel ander niveau middelbaar onderwijs dan voor deze periode.

Ook al heeft het ons als gezin iedereen veel goeds gebracht. Ik weet ook dat er heel veel mensen gewoon boos zijn. Of dat mensen een depressie in gingen.
Definitely not CIA
  dinsdag 28 februari 2023 @ 20:48:47 #125
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_208183335
Ik zie het als het startschot voor het op grote schaal geaccepteerde thuiswerken. Erg blij mee.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')