abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  Redactie Frontpage maandag 7 december 2020 @ 09:29:19 #1
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196594656

Bosbeetle:
quote:
Ik ben nogal van de projectjes zie: F&S / [Projectje] Alle oscar winnaars beste film kijken

Dus wordt het tijd voor een nieuw projectje, dit keer ga ik mijn platen eens beluisteren. (ik hou het eerst bij vinyl alleen) Ik zal elke plaat hier melden en er een klein tekstje bij plaatsten. Dit kan even duren :P (heb ooit al mijn mp3s achter elkaar geluisterd en daar was ik meer dan een jaar mee bezig dus wie weet hoe lang dit gaat duren heb ook wat minder tijd dus het zal niet elke dag geupdate worden)

Maar zonder verder getreuzel mijn platenkast:
BB:

Dagoducks' ouders:

En dagoduck zelf:

Gehenna:

Glad_Janus:

Pipster:

bazbo's cd's (pop/rock/jazz)

Kaasch (vriendin van BB)


Ben je ook van plan je gehele platenkast te draaien, post hier!


(hahaha platenkast gedraaid)

Het liefst alleen reageren op en over de gedraaide platen en algemene discussies over vinyl in het vinyl-topic voeren

En weer verder...
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage maandag 7 december 2020 @ 09:56:18 #2
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196594935
bazbo cd0643: Emerson Lake & Palmer - Pictures At An ExhibitionHet oorspronkelijke idee van de band was om Tarkus uit te brengen als dubbelelpee. De eerste plaat zou dan het album zijn zoals we het nu kennen en op de tweede plaat zou - op veler verzoek van het publiek - een liveregistratie van Pictures At An Exhibition staan. Nu waren ELP ondertussen wel wat groter en succesvoller geworden, maar nog niet zodanig dat de platenmaatschappij vertrouwen had in dit idee. En dus verscheen Tarkus in het voorjaar 1971 als enkele elpee en later dat jaar kwam PAAE uit voor een schappelijke prijs. Emerson stond erop dat er een goede opname zou komen en na een paar pogingen waar de band niet zo tevreden over was moest het dan toch echt gebeuren op 26 maart 1971 in de Newcastle City Hall. Het lukte. Vanaf het kerkorgelintro Promenade gaat de band los. Van de originele suite van Modeste Mussorgsky blijven een stuk of zeven delen over; de rest vult de band aan met eigen werk. The Sage is een akoestische song van Lake, in Blues Variation gooit Emerson alle registers op zijn Hammond open (absoluut hoogtepunt van de plaat) en in The Curse Of Baba Yaga ragt het trio erop los. Aan het eind van de suite zet Emerson zijn Hammond nog eens op zijn kant en teistert de feedback onze oren. Als afsluiter/toegift krijgen we dan nog Nutrocker, gebaseerd op de Notenkraker van Tsjaikovsky en de bewerking van rocker Kim Fowley. Alles bij elkaar - de virtuositeit, de rauwe opname, de mix van bestaand en nieuw werk - vind ik dit de beste ELP-plaat ooit. Ik kocht de vinylplaat in januari 1981, heb geloof ik twee eerdere cdversies ergens verstopt staan en in dit geval beluister ik de Deluxe Edition die ik bij het verschijnen kocht op 27 september 2008. Naast de gehele elpee is er nog de uitvoering van het Isle Of Wight Festival te horen en op een tweede cd staat de versie van 9 december 1970 in het Lyceum in Londen aangevuld met nog vier stukken van dat concert: The Barbarian, Knife Edge, Rondo en Nutrocker. Tijdens dat concert draaiden er ook camera's mee en de opnames van Pictures kwamen uit als bioscoopfilm en later als videoband en dvd. Helaas heeft een onverlaat in de montagekamer gemeend allerlei psychedelische effecten dwars door de concertbeelden te mixen, waardoor het resultaat enorm tegenvalt. Muziektechnisch is het allemaal van heel hoog niveau en de liefhebber likt zijn vingers af. Het album is een absoluut hoogtepunt in het oeuvre van alle drie de muzikanten. Allemensen, wat een plaat.

:Y

[ Bericht 4% gewijzigd door bazbo op 07-12-2020 11:06:56 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage dinsdag 8 december 2020 @ 11:04:54 #3
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196614906
bazbo cd0644: Emerson Lake & Palmer - TrilogyTussen het vele toeren door kruipen Emerson Lake & Palmer ook nog de studio in. Voor Trilogy nemen ze even alle tijd en aandacht en het resultaat is een complexe plaat vol technisch vernuft en enkele 'klassieke' ELP-stukken. Zo is er de driedelige opener The Endless Enigma, de Lakeballad From The Beginning, het geestige The Sherrif, de bewerking van Aaron Copland's Hoedown (dat vooral live hoge ogen gooide), het vuige Living Sin en de immense afsluitende Abbadon's Bolero (met de wagonladingen aan lagen Moogsynthesizers). Het absolute hoogtepunt is echter het meesterlijke titelnummer, dat begint met een prachtige pianoballad die ruw overgaat in een ingewikkelde loop in 5/4 en een gierende synthesizersolo. Waarlijk een huzarenstuk van studiotechniek, deze plaat. De band kwam echter voor grote problemen toen ze stukken van het album live wilde gaan spelen. De vele overdubs waren onmogelijk te vertalen naar het podium en de vooraf opgenomen tapes bleken nauwelijks te werken. Veel van de stukken van Trilogy verdwenen snel weer van de setlijst; alleen Hoedown was een blijvertje en Keith daagde de band uit om het stuk steeds sneller te spelen, hetgeen tot adembenemende vertolkingen leidde. De plaat kwam uit in 1972, ik kocht mijn vinyl ergens in 1981 en een cdversie in de jaren nul (die nu ergens verstopt staat). In 2015 kwam er een Deluxe Edition uit met twee cd's en een dvd. Op het eerste plaatje staat de originele plaat; het tweede plaatje bevat de plaat in een nieuwe mix van Jakko Jakszyk en een alternatieve versie van From The Beginning en op de dvd staan allerlei mixen van de plaat waaronder een surround. Ik kocht deze Deluxe set op 4 mei 2015. Mooie set, maar bevat net te weinig extra's om eruit te springen. Toch een goed album.
:Y

[ Bericht 0% gewijzigd door bazbo op 08-12-2020 20:56:27 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage dinsdag 8 december 2020 @ 11:59:57 #4
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196615702
bazbo cd0645: Emerson Lake & Palmer - Brain Salad SurgeryOok van dit album heb ik nogal wat versies. Een eerste vinyl kocht ik in 1981 en ik heb er nog een paar, later gekregen. Ik heb twee eerdere cd-uitgaven en die staan ergens verstopt. Dit is de Deluxe Edition uit 2008, die ik kocht op 1 november van dat jaar. Op het eerste plaatje staat de originele plaat in een voor toen nieuwe mix, op het tweede plaatje allerlei alternatieve mixen en versies, plus a- en b-kantjes van singles uit die tijd en de inhoud van de legendarische 'flexidisc' die mee kwam met een tijdschrift destijds. Volgens velen is dit dé ELPplaat aller tijden en ja, het is een zeer sterk album. Het opent met Jerusalem, de hymne van Parry en Blake, aanvankelijk zwaar door het kerkorgel maar vanaf het tweede couplet giert de Moogsynth. Het was de single van de plaat en door de BBC geboycot, want kwetsend voor de tere kerkzieltjesoren. Daarna volgt Toccata een technocratische bewerking van het vierde deel uit Alberto Ginastera's pianoconcert. Dan de gebruikelijke akoestische ballad van Lake (Still... You Turn Me On) en het gekkigheidje (Benny The Bouncer). De resterende dertig minuten zijn ingeruimd voor het almachtige Karn Evil 9 een driedelig (muziek)technisch hoogstandje: het eerste deel is een progrockklassieker, het tweede deel meer pianojazz en het derde deel schept een angstaanjagend toekomstbeeld waarin computers de wereld overheersen (met dank aan Emersons spetterende Hammond- en gillende synthesizersolo's). Waanzinnige plaat.
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  dinsdag 8 december 2020 @ 13:18:29 #5
69726 timbob
Nu ook als webicon.
pi_196616849
quote:
88s.gif Op woensdag 25 november 2020 16:31 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik twijfel of het @:timbob is, maar het is gewoon iemand met een msx icoon als ik het wel heb en dat is timbob niet..... aaargghghghg ik word oud. :@
Neen, dat was ik niet. Al zit ik wel met (onder andere) de heren van Xyce in de wereldband Ruksok.

https://ruksok.bandcamp.com/

Ik moet wel even hard denken hoe Tom ook alweer op fok heette 😅

▀█▀ █ █▀█▀█
Last.fm || 8bc.org || Timbob.nl
  Moderator dinsdag 8 december 2020 @ 13:30:05 #6
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196617056
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 december 2020 13:18 schreef timbob het volgende:

[..]

Neen, dat was ik niet. Al zit ik wel met (onder andere) de heren van Xyce in de wereldband Ruksok.

https://ruksok.bandcamp.com/

Ik moet wel even hard denken hoe Tom ook alweer op fok heette 😅
Boem_Dikkie :P
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Redactie Frontpage dinsdag 8 december 2020 @ 15:13:56 #7
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196618946
bazbo cd0646: Emerson Lake & Palmer - Brain Salad SurgeryYep, ik heb ook nog een Deluxe Edition die uitkwam in 2014. Ik kocht 'm op 11 juni van dat jaar. Jakko Jakszyk deed de remix en eerlijk is eerlijk: die studiomix valt me wat tegen. Het volume is laag, ik hoor in de rustiger passages nauwelijks wat en er komt niets 'extra's' naar boven wat mijn aandacht doet vernieuwen. Op de tweede cd staat wel wat meer extra's dan op de 2008-versie, maar daar staat dan weer tegenover dat op de dvd een/de surroundmix ontbreekt. Het betekent dat ik beide edities in de kast zal moeten houden. Hoe dan ook: het blijft een fenomenaal album. Na het debacle van de Trilogy-toer, toen bleek dat de stukken van dat op het podium niet te spelen waren, was Emerson zeer gefocust op deze nieuwe plaat die live een groots spektakel zou moeten zijn. Dat lukte. Ondanks dat het een technocratisch werk is, bleek het live een sensatie. Maar daarover hierna meer.

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage woensdag 9 december 2020 @ 10:00:31 #8
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196633222
bazbo cd0647: Emerson Lake & Palmer - Welcome Back, My Friends, To The Show That Never Ends - Ladies And Gentlemen: Emerson Lake & PalmerTsja, in 1974 bracht een progband niet zomaar een live-elpee uit. Dat moest op zijn minst een dubbelelpee zijn en als je écht over de top wilde, een driedubbelelpee. Yes had er in 1973 ook al zo een uitgebracht (Yessongs) en deze dikkerd van ELP doet daar niet voor onder. De Brain Salad Surgery-tour was nogal een tour-de-force. De band sleepte een compleet quadrofonisch geluidssysteem mee, decor- en spektakelstukken. Palmer had een metalen kit van enkele tonnen, Lake stond op een rubber mat (nadat hij een keer bijna geëlektrocuteerd was) en verborg die met een Perzisch tapijt van duizenden ponden en Emerson sleepte zijn immense Modular Moog mee en tijdens speciale shows bediende hij zich van zijn 'flying piano': een vleugel die tientallen meters boven het podium opsteeg en waaraan Emerson zat vastgeklemd; al spelend draaide het ding tientallen malen over de kop. In 1974 verscheen dus de driedubbelelpee en ik kocht een vinylversie in 1981. De plaat begint met een aankondiging, een citaat uit Karn Evil 9 - 1st Impression Part 2 en dat werd ook de titel van de elpee. Vervolgens laat opener Hoedown ons horen in welke sneltreinvaart Emerson de band aanspoorde het stuk te spelen. De opnames zijn technisch niet allemaal even goed, waardoor het spel soms rommelig lijkt. De versie van Toccata verkies ik wel boven de studioversie; allemensen, wat een vuur en die snijdende synthesizers bezorgen me tot op de dag van vandaag kippenvel. Het lange pianostuk Take A Pebble bevat een solohoekje van Lake (hij speelt Still... You Turn Me On en Lucky Man op zijn akoestische gitaar) en het gruwelijk indrukwekkende Piano Improvisations van Emerson. De eerste impressie van Karn Evil 9 lijdt duidelijk onder het mindere geluid, al blijft de tien minuten durende drumsolo amusant. De laatste plaatkant bevat een schitterende uitvoering van de 2nd & 3rd Impressions van Karn Evil 9 en klinken bijzonder goed. Maar het absolute hoogtepunt is Aquatarkus, het afsluitende deel van Tarkus. Op het leeuwendeel van dat stuk is het geluid niet zo goed, maar in Aquatarkus trekt de rommeligheid weg. De lange synthesizersolo is misschien wel het allersterkste wat Emerson ooit heeft opgenomen. Tot op de dag van vandaag kippenvel. In 1996 verscheen een remaster op een dubbelcd en die kocht ik op 26 oktober van dat jaar. Ondanks de sticker 'digitally remastered' is het geluid er niet zo heel erg op vooruitgegaan. Dat werd twintig jaar later goedgemaakt.

:Y

[ Bericht 0% gewijzigd door bazbo op 09-12-2020 15:36:47 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage woensdag 9 december 2020 @ 13:37:59 #9
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196636703
bazbo cd0648: Emerson Lake & Palmer - Welcome Back, My Friends, To The Show That Never Ends - Ladies And Gentlemen: Emerson Lake & PalmerDeze Deluxe Edition komt uit in 2016 (ik koop hem op 29 maart 2017) en ja, die klinkt veel helderder en beter dan het originele vinyl en de remaster uit 1996. Iets extra's staat er niet op, maar dat is in dit geval niet erg. De shows uit die tijd kenden vaak nog een toegift (een verkorte versie van Pictures At An Exhibition) en dat had dan misschien nog toegevoegde waarde gehad. Op 6 april 1974 speelde ELP (samen met Rare Earth, Earth Wind & Fire, Eagles, Black Sabbath en Deep Purple) op het Cal Jam festival in het Ontario Motor Speedway terrein in de VS. De televisie was erbij en maakte opnames, die legendarisch zijn geworden (ook doordat Ritchie Blackmore furieus een tienduizenden dollars kostende camera kaduuk hengstte met zijn gitaar). ELP sloot het festival af en maakte nogal indruk. De band hield het na 1974 even gezien met touren; het was tijd voor wat rust en vakantie en andere dingen.
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage woensdag 9 december 2020 @ 15:15:26 #10
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196638322
bazbo 0649: Emerson Lake & Palmer - Works Volume 1In de twee jaar pauze die ELP hield, zaten de bandleden niet stil. Ze gingen ieder wat eigen muziek maken en opnemen. Toen ze tussendoor een keer bij elkaar waren, ontdekten ze dat ze alledrie bezig waren met muziek waarin een orkest een belangrijke rol speelt. Emerson maakte een paar honkytonkachtige stukken en schreef een pianoconcert, Lake maakte een kerstsingel (I Believe In Father Christmas) en een zwik songs met orkestrale begeleiding en Palmer zocht naar de rol van percussie in allerlei stijlen, waaronder big band, rock en klassiek/orkestraal (hij componeerde een concerto voor percussie). En toen kwam de platenmaatschappij op een idee. Achteraf gezien is het een slecht idee geweest. Works Volume 1 verscheen begin 1977 en is een dubbelelpee: ieder bandlid krijgt een plaatkant en de vierde kant is voor de drie samen. We horen eerst Emersons Piano Concerto No. 1 en dat is wat mij betreft wel het hoogtepunt van het hele album. Een symfonisch eerste deel, een romantisch tweede en een derde deel dat Toccata Con Fuoco (vol vuur) is genoemd. In 1975 brandde Emersons landhuis grotendeels af; zelf wist hij een deel van zijn score voor het pianoconcert uit de vlammen te redden, maar toch ging een aanzienlijk deel van zijn opnames en scores verloren. Nazinderend schreef hij dit derde deel. Op plaatkant twee zingt Lake vijf melodieuze rocksongs met orkestrale ondersteuning; zijn C'est La Vie is de klassieker. Van Palmer horen we helaas niet zijn concerto voor percussie, maar een zestal korte stukken: The Enemy God (Dances With The Black Spirits) is een versie van Prokoffief's percussieve stuk uit zijn Scythische suite, er is verder nog een stuk van Bach, een lawaaitetterdetetstuk van Harry South, op L.A. Nights rockt Joe Walsh mee, er is een gekkigheidje New Orleans waarop leden van Back Door meedoen, maar de grote verrassing is een nieuwe versie van Tank (dat eerder op de debuutplaat stond) zonder drumsolo en waarin in het eerste deel een orkest de synthesizerpartijen van Emerson speelt en Emerson zelf de legendarische synthesizersolo in het outro komt spelen. Op de vierde kant, de band van alle drie de leden samen, slechts twee stukken. Fanfare For The Common Man is een bewerking van het klassieke stuk van Aaron Copland en die gaf persoonlijk zijn zegen aan deze versie. Na de basismelodie op een of ander luchtig shuffleritme volgt een deel waarin Emerson een lange solo speelt op de beruchte en lompe Y amaha GX-1 synthesizer die alle kanten opspringt. De plaat eindigt met Pirates, een filmisch stuk dat Emerson aanvankelijk schreef voor een film die uiteindelijk niet doorging en waar Lake een complexe tekst over zeerovers bij maakte. Al met al een zeer gespleten plaat; er staat heel veel moois op, maar als geheel slaat het nergens op. Ik kocht een vinylversie in 1981 toen ik zestien was en in 2001 verscheen deze remaster die ik aanschafte op 20 augustus van dat jaar. Op deze dubbelcd zowaar wat extra's: The Enemy God en Nutrocker, live in 1977 met orkest en die klinken allerbelabberdst. Dat de plaat 'volume 1' in de titel heeft, betekende dat er waarschijnlijk ook een deel 2 kwam.

:Y

[ Bericht 1% gewijzigd door bazbo op 09-12-2020 15:39:23 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage woensdag 9 december 2020 @ 15:52:00 #11
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196638923
bazbo 0650: Emerson Lake & Palmer - Works Volume 1Deze Deluxe Edition kwam in 2017 uit en die heb ik toen toch ook maar gekocht (op 12 juni 2017). Alles klinkt net weer een beetje beter. Geen extra's dit keer. In de loop van 1977 zon de band op een manier om het werk van de plaat live ten gehore te brengen en het was Emersons idee om een enorm orkest op sleeptouw te nemen. Drie weken toerde de meute door de Verenigde Staten, maar na drie weken moest de band het orkest naar huis sturen: de kaartverkoop bleef te veel achter en de financiële cijfers liepen steeds verder in het rood. Uiteindelijk maakten ELP de tour af als trio. Van Fanfare For The Common Man verscheen eind 1977 een singleversie en dat riep om een clipje. Dat clipje is opgenomen in het Olympisch stadion in Montreal, waar de band speelde met het orkest, en duurt net zo lang als de versie op de elpee. Leuk om de band aan het werk te zien, al is het playback.:Y

[ Bericht 0% gewijzigd door bazbo op 09-12-2020 19:40:42 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage woensdag 9 december 2020 @ 19:40:24 #12
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196642246
bazbo cd0651: Emerson Lake & Palmer - Works Volume 2Precies. Er komt nog een Volume 2. Eind 1977 verschijnt deze enkele elpee en het is een allegaartje aan stijlen, singles, band- en solostukken die door elkaar staan. Twaalf maar liefst. Emerson doet een jazz-, ragtime- en honkytonkduit in de zak met zijn Barrelhouse Shakedown en versies van Meade Lux Lewis' Honky Tonk Train Blues en Scott Joplin's Maple Leaf Rag. Lake is van de partij met slaapliedje Watching Over You en een andere versie van zijn kerstsingle I Believe In Father Christmas. Palmer doet weer een Harry South (Close But Not Touching) en een mal stuk met zijn maatjes van Back Door (Bullfrog). Van de gehele band vinden we de single Brain Salad Surgery (opgenomen in 1973 ten tijde van het gelijknamige album, maar kwam daar niet op terecht) en de b-kant ervan (het gierende en instrumentale-leuke-titel-hebbende When The Apple Blossoms Bloom In The Windmills Of Your Mind I'll Be Your Valentine), het brassorkestrale So Far To Fall, de rockende single Tiger In A Spotlight en de afsluiter is een versie van Irvin King's Show Me The Way To Go Home. Dan lijkt er niets meer op de planken te liggen van wat de heren de afgelopen drie jaar hebben gedaan. De plaat flopt verschrikkelijk en kan de financiële tekorten van de orkesttour niet ongedaan maken. Ik koop de vinylversie in 1981 en dit is een remaster uit 2001, die ik koop op30 augustus van dat jaar. Op deze cd horen we weer wat extra's: drie nummers live tijdens de tour van 1977 en ze klinken bijzonder beroerd.


:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage woensdag 9 december 2020 @ 19:52:49 #13
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196642595
bazbo cd0652: Emerson Lake & Palmer - Works Volume 2Jaja, ook van deze plaat kwam een Deluxe Edition uit in 2017. Naast een opfrisser van het geluid van de originele elpee (de live-bonusstukken van de eerdere remaster blijven gelukkig achterwege) is er een fikse bonus: het gehele album Works Live. Het is een registratie van de tour van 1977/1978. Deels met het orkest, deels als trio. Het begint natuurlijk met Peter Gunn (waarover later meer) en Tiger In A Spotlight. Verder zijn Knife Edge (met orkest) en Show Me The Way To Go Home zeer sterk. Fanfare For The Common Man is gekoppeld aan het aloude Rondo (van The Nice) en we horen hoe Emerson zijn Hammond mishandelt. Een mooie orkestrale Pictures At An Exhibition en een uitgebreide Tank moet ik hier ook noemen. In 1978 verscheen ook een VHS met de concertregistratie en veel van die opnamen zijn hier te vinden. Eigenlijk was het idee om met een orkest te gaan toeren heul niet zo gek; de beeldende en breed gearrangeerde muziek van ELP leent zich er goed voor. Het was alleen niet te betalen. Ik kocht de Deluxe Edition op 6 juni 2017 toen hij net verscheen. Die Works Live-cd had ik natuurlijk ook al, maar alles klinkt nog even wat beter (de elpeeversie van Works Live, getiteld In Concert, uit 1979 was nogal een drama).:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage donderdag 10 december 2020 @ 19:56:02 #14
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196660611
bazbo cd0653: Emerson Lake & Palmer - Love BeachNa de Works-toernee, de eerste drie weken met het orkest en de rest als trio, waren Emerson Lake & Palmer het allemaal moe. Ze wilden er graag een tijd mee stoppen en dan na een jaar of wat weer eens bij elkaar komen om te zien en te horen of de muzikale vonk onderling nog oversprong. De platenmaatschappij zwaaide echter met een contract, waarin stond dat de band nog één studioplaat moest maken. De heren hadden er helemaal geen zin in en Emerson zei tegen de anderen: 'Als het nou toch moet, laten we er dan het beste van maken.' Hij had een huis op de Bahama's en nodigde Lake en Palmer uit om daar naartoe te komen. Ze boekten een studio aldaar en bekeken wat er zoal al lag aan muzikale ideeën. Lake bracht vijf complete songs in: vijf compacte, redelijk gemakkelijk in het gehoor liggende liederen. Emerson had een soort suite gecomponeerd. Tekstmaatje Peter Sinfield (die Lake oorspronkelijk kende uit zijn tijd bij King Crimson en die ook al teksten schreef voor de albums Brain Salad Surgery en Works 1 en 2) leverde woorden aan. Een bewerking van een deel van Rodriguez' Concerto d'Aranjuez maakte het repertoire op de plaat compleet. Love Beach verscheen in 1978 en werd in de pers algeheel gekraakt. Achteraf is het misschien vooral de foto op de hoes geweest, die de heren poprecensenten heeft doen gruwelen ('They look more like the Bee Gees than a progressive rock trio!'). Toegegeven, de eerste vier liedjes van Lake zijn zo vluchtig dat ze nauwelijks beklijven, maar For You is sterk. Canario is een geweldige bewerking, maar het is vooral Emersons suite op de tweede plaatkant die indruk maakt. De thematiek van Memoires Of An Officer And A Gentleman levert dan weer niet Sinfields sterkste teksten op (later zou hij nog de succesvolle woordensmid van Bucks Fizz worden), maar instrumentaal gezien is het van hoog niveau. Hoe dan ook: de plaat werd dus erg slecht ontvangen in de pers en het publiek liep er ook niet heel warm van. Veel kon het Emerson Lake & Palmer niet schelen; zij waren ieder al hun eigen weg gegaan. Ik kocht een vinylversie ergens in 1981, tweedehands overigens, en heb hem toch zeer veel gedraaid. In 2001 kwam een remaster op cd uit en die kocht ik in dat jaar op 30 augustus. Er staan zowaar wat bonusnummers op: drie opnames van de repetities van Canario, Taste Of My Love en Letters From The Front en die zijn het beluisteren nauwelijks waard: wie zit er te wachten op een band die lickjes en loopjes aan het inoefenen is? Is een deun eenmaal net begonnen, dan legt een bandlid de muziek weer stil.
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage vrijdag 11 december 2020 @ 07:12:08 #15
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196667237
bazbo 0654: Emerson Lake & Palmer - Love BeachBen ik een completist? Vast niet. Toch wilde ik deze heruitgave ook aanschaffen en dat deed ik op 6 juni 2017 toen hij verscheen. Ja, alles klinkt weer helderder en beter, maar opnieuw voegen de extra's weinig tot helemaal niets toe: vijf alternatieve mixen van stukken van de plaat die nauwelijks verschillen van de originelen en nog weer drie stukken uit de oefenruimte (twee stonden er al op de vorige heruitgave). Het boekje is dan wel weer informatief. Gelukkig kostte deze niet zo veel, dus is het een fijne aanvulling op de verzameling. Toen de opnames van het album in 1978 klaar waren, vluchtten Lake en Palmer van de Bahama's af. Lake om zich te bezinnen op zijn carrière (hij zou in de jaren erna twee soloplaten uitbrengen met hulp van Gary Moore), Palmer om zijn rockbandje PM op te zetten en in 1981 onderdeel te worden van Asia. Emerson bleef achter met de opnames en wist alles nog te mixen tot iets zeer behoorlijks. Niet dat het commercieel een succes werd. Zelf ging hij daarna bezig met het componeren van filmmuziek en zijn eerste echte soloplaat verscheen in 1981.


:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage vrijdag 11 december 2020 @ 08:41:17 #16
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196667743
bazbo cd0655: Emerson Lake & Palmer - Works LiveVooruit. Ik zal het verhaal nog één keer kort vertellen. De wereld veranderde compleet op vrijdagmorgen 11 juli 1980. Daarvoor bestond mijn wereld voornamelijk uit The Bee Gees, Andrew Gold, Electric Light Orchestra en Supertramp en nog zo wat spul. Die vrijdagmorgen hoorde ik iets op de radio wat ik nog nooit eerder had gehoord. Het was de slag op de snaredrum die me de nieuwe wereld deed binnentreden. Wat ik hoorde was Peter Gunn van Emerson Lake & Palmer en wat ik niet wist, was dat de single op dat moment voor de tweede keer was verschenen. Gelukkig was hij die dag troetelschijf of tiptoptipvandedag of weetikveel, dus ieder uur kwam hij na het nieuws voorbij. En ieder uur vond ik hem gaver. Die morgen rende ik naar een plaatselijke platenwinkel en kocht ik de single. Een paar weken later had ik genoeg zakgeld om de hele elpee te kopen. Emerson Lake & Palmer In Concert verscheen in 1979 en was een mix van opnames van de toer met het orkest en van het trio alleen. Opener Peter Gunn kende ik natuurlijk al, daarna hoorde ik de vrolijke rocker Tiger In A Spotlight en Lake's sololied C'est La Vie (met Emerson op accordeon). The Enemy God was Palmers solospot (met het trio) en de plaatkant sloot af met Knife Edge, waarin het orkest een hoofdrol speelt. Op de tweede plaatkant het derde deel van Emersons pianoconcert en een orkestversie van Pictures At An Exhibition. De opnamekwaliteit/mix was niet heel goed, maar ik was jarenlang compleet gek met de plaat en heb hem helemaal grijs gedraaid. Eind jaren tachtig begon ik steeds meer cd's te draaien en ik was blij dat in 1993 deze remaster verscheen en nog uitgebreid ook. Ik vond en kocht hem op 12 mei 1995 in een plaatselijke platenwinkel. Op twee cd's krijgen we nu een beter beeld van beide toers, al staat het spul wel allemaal door elkaar. (Deze uitgebreide versie zit in nog weer verder opgepoetste vorm ook als bonus bij de Deluxe Edition van Works Volume 2.)

:Y

[ Bericht 0% gewijzigd door bazbo op 11-12-2020 20:53:54 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage vrijdag 11 december 2020 @ 20:24:31 #17
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196678487
bazbo 0656: Emerson Lake & Palmer - Black MoonNa de opnames voor Love Beach gaan Emerson Lake & Palmer ieder hun eigen weg. Palmer maakt faam bij Asia, Lake maakt twee soloplaten met hulp van Gary Moore en Emerson stort zich op filmmuziek en een enkele soloplaat. In 1996 hebben Emerson en Lake gelegenheid voor een reünie, maar Palmer zit vast in Asia en dus roept het duo assistentie in van Cozy Powell en onder de naam Emerson Lake & Powell komt een ijzersterke plaat uit. Na een tour houdt Lake het weer voor gezien. In 1988 heeft Palmer dan wél tijd en gelegenheid, maar Lake geen zin; samen met de jonge Robert Berry brengen Emerson en Palmer een wat poppy/AOR-plaat uit onder de naam 3. In 1991 komen de drie heren Emerson Lake & Palmer dan weer bij elkaar en zowaar, ze hebben er zin in om weer samen te werken. Emerson brengt nogal wat materiaal in (waarvan eerdere versies terecht kwamen op zijn soloplaat Changing States) en Lake heeft ook een paar liedjes. De plaat opent sterk met het titelnummer en gelijk valt het moderne geluid uit de jaren negentig op. Dat betekent ook dat de drums klinken of ze in een stadion zijn opgenomen en dat vind ik nogal jammer. Paper Blood is een stuk dat Lake heeft geschreven samen met Geoff Downes; het is afkomstig van hun nooit gelukte project Ride The Tiger, maar hier krijgt het een fikse bewerking. Het was gelijk de eerste single (en die heb ik hier ook ergens in de kast verstopt staan). Lakes akoestische ballad Affairs Of The Heart is de tweede single. Over het algemeen staat er redelijk materiaal op en de plaat deed het niet onaardig. Zelf vind ik de bewerking van Prokoffiefs Romeo & Juliet wel sterk. Ik kocht natuurlijk een eerste cd-versie bij het verschijnen in 1992, maar die staat ergens in een kast verstopt. In 2011 namelijk kwam een remaster uit met wat extra spul. Dat extra spul was de singleversie van Paper Blood en materiaal van de single (totaal overbodige edits van enkele andere stukken van de cd) en die heb ik ook al. Deze remaster klinkt net weer wat beter dan de originele cd en ik kocht hem op 12 maart 2011. Alleraardigste comeback, al spettert het niet meer zoals in de eerste helft van de jaren zeventig.
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zaterdag 12 december 2020 @ 07:49:24 #18
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196684632
bazbo cd0656: Emerson Lake & Palmer - Black MoonHet comebackalbum kreeg een mooie Deluxe Edition in 2017 en die kocht ik op 28 augustus 2017. Naast een nog weer verder opgepoetste versie van de plaat zijn er de single edits van Black Moon en nog wat stukjes (allemaal nogal overbodig); de mooie bonus bevindt zich op het tweede schijfje: de opgepoetste versie van het album Live at The Royal Albert Hall uit 1993, dat ik natuurlijk ook al in de kast had staan en daarom dus daarover later meer. Bij het herbeluisteren van het album Black Moon valt me vooral op dat de stem van Greg Lake zo gruizig is geworden (vooral in zijn sololiedjes als Footprints In The Snow is dat goed te horen. Keith kan er nog altijd wat van; ik ben niet zo weg van zijn keyboardgeluiden uit de jaren negentig, maar zijn pianospel en composities zijn nog altijd op niveau (zoals in zijn pianosolo Close To Home).
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zaterdag 12 december 2020 @ 14:41:23 #19
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196689734
cd0567: Emerson Lake & Palmer - Affairs Of The HeartOp 22 oktober 1992 kwam ik ergens deze cd-single tegen. Het is een Japanse uitgave. Naast het titelnummer vinden we drie stukken die niet op Black Moon staan: A Blade Of Grass, een solo pianostuk van Emerson dat later in een andere versie ook te horen was op zijn soloplaat Emerson Plays Emerson, een vreemde edit van Fanfare For The Common Man (de oorspronkelijke versie duurde dik negen minuten, de singleversie tweeënhalf en deze bijna zes - er is wat geknipt in de synthsolo) en Jerusalem dat we kennen van de elpee Brain Salad Surgery uit 1973. Voor de verzamelaar.


:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zaterdag 12 december 2020 @ 14:58:27 #20
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196689956
cd0658: Emerson Lake & Palmer - Live at The Royal Albert HallNa het verschijnen van de reünieplaat Black Moon gingen Emerson Lake & Palmer op tournee over de wereld. Een van hun beste shows vond plaats in The Royal Albert Hall in London en die werd opgenomen voor cd en video. Dat de band er speelde was wel bijzonder. Verhaaltje. In 1968 was Emerson nog de aanvoerder van de band The Nice, die speelde een of andere speciale show in The RAH en tijdens de uitvoering van hun versie van America (uit West Side Story, van Leonard Bernstein) stak Emerson een (papieren) Amerikaanse vlag in de fik. Groot was de verontwaardiging onder hoge lui en het leverde Emerson en The Nice een levenslange verbanning op; ze mochten nooit meer in The RAH komen spelen. Ik vermoed dat na vijfentwintig jaar de boel vergeten was. Wat de band hier neerzet, is misschien niet zo baanbrekend als tijdens hun gloriedagen in het begin van de jaren zeventig, maar het staat als een huis. De show begint met de legendarische regels 'Welcome Back My Friends To The Show That Never Ends' en een deel van Karn Evil 9 om daarna doodleuk verder te gaan met Tarkus, dat weer overloopt in Knife Edge. Dan weet je wel wat voor show het gaat worden. Veel klassiekers, al komt ook werk van de reünieplaat aan bod. Hoogtepunten zijn Emerson's pianosolo (Creole Dance van zijn held, de Argentijnse componist Alberto Ginastera), een zinderende Pirates en het afsluitende Fanfare For The Common Man / Rondo (compleet met orgelsmijterij). De stem van Lake is niet meer wat het geweest is, maar dat is dan ook het enige smetje op deze registratie. Voor de rest: de mannen brengen de show met vuur. Het hele concert is ook te zien op video (ik heb de videoband hier ergens) en ik kocht de cd bij het verschijnen op 6 februari 1993. Zoals eerder vermeld: een mooi opgepoetste versie van de cd zit als bonus bij de Deluxe Edition van Black Moon.
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zaterdag 12 december 2020 @ 15:17:24 #21
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196690330
bazbo cd0659: Emerson Lake & Palmer - The Return Of The ManticoreWelja, later in 1993 verscheen dan ook nog eens deze mooie box met op vier cd's een overzicht van de carrière van de band Emerson Lake & Palmer tot dan toe. Plaatje 1 start met zes nieuwe opnames: Touch And Go (oorspronkelijk van de Emerson Lake & Powell-elpee), I Believe In Father Christmas (oorspronkelijk een solosingle van Lake uit 1975, maar ook te vinden op Works Volume 2 van ELP) en drie stukken van de drie bands waarin de heren speelden voordat ze als ELP gingen samenwerken: Hang On To A Dream (Emersons band The Nice speelde dit stuk van Tim Hardin vaak), 21st Century Schizoid Man (van Lakes eerdere band King Crimson) en Fire (van Palmers oude werkgever The Crazy World Of Arthur Brown). Maar de meeste punten gaan naar een nieuwe uitvoering van Pictures At An Exhibition: de band is dat stuk tijdens hun gloriejaren steeds blijven spelen en dit is dan een studio-opname met wat extra muziek erin en in glorieuze surroundsound. Daarna krijgen we drieënhalf plaatje 'classic recordings'. Van alle elpees komt wat langs (vreemd genoeg met uitzondering van de elpee Pictures At An Exhibition). Veel aandacht voor de debuutplaat, het leeuwendeel van Tarkus en Brain Salad Surgery staat erop, er is ruimte voor de solowerken ten tijde van Works en zelfs van Love Beach is een en ander te vinden. Opmerkelijk is de lange Take A Pebble van het live album Welcome Back, compleet met de akoestische gitaarstukjes van Lake en de gruwelijke pianoimprovisatie van Emerson. Ook de reünieplaat komt aan bod. Daarnaast zijn er een paar (op dat moment) nooit eerder uitgebrachte werken te horen: Rondo live in het Lyceum in 1970, de Prelude & Fugue (van Friedrich Gulda) door Emerson op piano (het stuk was vaak onderdeel van die pianoimprovisatie in 1974) en Bo Didley, een instrumentaaltje uit de tijd van Brain Salad Surgery. Zeer interessante box dus. Ik had in 1993 nog geen 'oude' ELP op cd, dus schafte ik de box aan op 18 november van dat jaar, toen hij net uit was. Mijn enige kritiek op de box is: hij is niet chronologisch.

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zaterdag 12 december 2020 @ 19:19:09 #22
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196693995
bazbo cd0660: Emerson Lake & Palmer - In The Hot SeatEn als die megawereldtoernee in 1993 afgelopen is, zijn er wat problemen. Carl Palmer heeft een lastige blessure aan zijn arm en moet geopereerd. Keith Emerson tobt al jaren met een zenuw in zijn rechterarm en na heel veel dubben besluit hij om zich ook te laten opereren. Bij Palmer pakt het goed uit; Emerson heeft minder geluk: hij kan de ringvinger en pink van zijn rechterhand minder bewegen. Ze staan veelal gekromd en een lekker octaaf pakken met zijn rechterhand kan hij niet meer zonder pijn. Toch gaat de band de studio in. Niet dat ze zelf willen; het is de platenmaatschappij weer die met een contract zwaait. Keith Olsen is de producer en hij staat erop dat er kortere en toegankelijkere songs op de plaat gaan komen. Het resultaat is een draak van een album waarbij vergeleken Love Beach een meesterwerk is. Er is nogal wat hulp van sessiemuzikanten en er zijn zelfs songs waarop Emerson en Palmer helemaal niet spelen. Niet alles is bagger: Opener Hand Of Truth mag er zijn, net als de bewerking van Bob Dylans Man In A Long Black Coat (dat aanvankelijk twintig minuten duurde, maar onder druk van Olsen een kortere versie werd) en Change. Street War is zelfs echt sterk. Maar nergens horen we die typische ELP-stijl. Na vijfenveertig minuten krijgen we een bonus: de studioversie van Pictures At An Exhibition, opgenomen in 1993 voor The Return Of The Manticore box en wederom in surroundsound. Ik kocht de plaat op 23 augustus 1994 bij het verschijnen.
:Y

[ Bericht 0% gewijzigd door bazbo op 12-12-2020 19:25:29 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zondag 13 december 2020 @ 10:19:43 #23
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196702287
bazbo cd0662: Emerson Lake & Palmer - In The Hot SeatOok dit album onderging de Deluxe Edition-bewerking in 2017. Het geluid is weer mooi opgepoetst, de bonus studioversie van Pictures At An Exhibition uit 1993 zit er weer bij (maar nu niet in surround) en als extra zitten de liveopnames uit 1997 en 1998 erbij die in 1998 verschenen op het album Then & Now (samen met de spaarzame opnames van de California Jam uit 1974). Heel leuk, die bonuscd, maar die hadden we natuurlijk al (en hij komt later). Ik kocht deze Deluxe Edition bij het verschijnen op 28 augustus 2017.

:Y

[ Bericht 0% gewijzigd door bazbo op 15-12-2020 07:44:35 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zondag 13 december 2020 @ 11:16:52 #24
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196702996
bazbo cd0663: Emerson Lake & Palmer - I Believe In Father Christmas EPDit geinige hebbedingetje verscheen in 1995; ik kocht of kreeg het pas op 5 december 1997. Het is een EP, bedoeld voor de kersttijd, met daarop twee versies van Greg Lake's I Believe In Father Christmas: een singleversie uit 1975 en de albumversie (van Works Volume 2) uit 1977. Daarnaast horen we de b-kant van de single; 'Humbug' is een kort niemendalletje met sleebellen, dat nog nooit eerder op cd is verschenen. Ook klinkt Troika, een bewerking van Lieutenant Kijé Suite (Prokoffieff), afkomstig van Emerson's soloplaat The Christmas Album en het themaatje is ook te horen in I Believe In Father Christmas. Ten slotte is Nutrocker (van Pictures At An Exhibition uit 1971) van de partij en mij is een raadsel waarom. Dit EP'tje trekken we jaarlijks een keer uit de kast. Niet heel slecht uitgemikt dus.
:Y

[ Bericht 0% gewijzigd door bazbo op 15-12-2020 07:44:49 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zondag 13 december 2020 @ 11:30:25 #25
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196703221
bazbo cd0664: Emerson Lake & Palmer - King Biscuit Flower HourEmerson Lake & Palmer waren twee keer te horen in deze legendarische radioshow. De eerste keer in 1974 met opnames van het Civic Center Tulsa, Oklahoma op 3 juli 1974 en de tweede keer met een registratie van 12 november 1977 (het trio zonder orkest) in The Coliseum Wheeling, WV. Die van 1974 waren ook terechtgekomen op de driedubbelelpee Welcome Back, dus voegen niet zo veel toe; die van 1977 waren op het moment dat ik deze dubbelcd kocht (20 november 1997 toen hij uitkwam) nog niet beschikbaar. Bijna twintig jaar later zou het gehele concert uit 1977 verschijnen en dat maakt dit album voor mij overbodig. Echter, op de tweede cd zit ook een 'enhanced' gedeelte met interviewfragmenten en stukjes liveopnames, waaronder de beroemde 'flying piano'. Geinig hebbending dus ook weer.:Y

[ Bericht 0% gewijzigd door bazbo op 15-12-2020 07:45:02 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zondag 13 december 2020 @ 16:33:26 #26
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196708963
bazbo cd0665: Emerson Lake & Palmer - Live in PolandNa de flop van In The Hot Seat in 1994 duurde het drie jaar voordat Emerson zich weer fit en capabel genoeg voelde om het podium te beklimmen. De operatie aan de zenuwbanen in zijn rechterarm was mislukt en het effect was dramatisch: hij kon de pink en ringvinger van zijn rechterhand niet meer goed gebruiken. Twee jaar werkte hij aan herstel en leerde hij zich bijna helemaal opnieuw het technisch uitdagende werk te spelen, grotendeels met drie vingers van zijn rechterhand. Er zijn filmbeelden dat hij in 1997 speelt (wacht u maar even) en daarop is te zien met welk van pijn vertrokken gezicht hij een octaaf pakt met rechterduim en pink. In 1997 en 1998 tourde de band de hele wereld weer over. De eerste opnamen daarvan verschenen in 1997 al op deze cd. Het concert is opgenomen op 22 juni van dat jaar in Katowice in Polen. Ik heb hier een Oostenrijkse versie die ik kocht op 4 april 1998. De setlijst is er eentje vol klassiekers, vanzelfsprekend aftrappend met Karn Evil 9 - 1st Impression Part Two. Dan volgen Touch And Go (van de Emerson Lake & Powellplaat), From The Beginning, Knife Edge en het uit de mottenballen gehaalde Bitches Crystal. Vervolgens een soloachtig hoekje (Emersons Creole Dance en Lakes Take A Pebbel) en Lucky Man. Het concert eindigt met een medley van Tarkus en Pictures At An Exhibition. Een toegift is er ook: het inmiddels onvermijdelijke Fanfare For The Common Man / Rondo, inclusief de traditionele orgelsmijterij. Heerlijk concert. De band klinkt nergens belegen of het moet de gesleten stem van Greg Lake zijn. Het vuur is grotendeels terug en de tour van 1997/1998 was een ware triomf. Achteraf kan ik mezelf wat aandoen dat ik mijn helden heb gemist, toen ze Paradiso onveilig maakten.
(Schijnt dus dat het concert is gefilmd en op de Poolse televisie uitgezonden!)

:Y

[ Bericht 0% gewijzigd door bazbo op 15-12-2020 07:45:15 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zondag 13 december 2020 @ 19:18:20 #27
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196712040
bazbo cd0666: Emerson Lake & Palmer - Then & NowEn dit verschijnt dan in 1998. Op dat moment een verrassing, niet in het minst vanwege de inhoud. Het gedeelte 'Then' betreft opnames van het beruchte festival California Jam op de Ontario Motor Speedway in Ontario, California op 6 april 1974, waar circa 400.000 bezoekers waren. ELP speelde er als 'headliner'. Er was even sprake van dat het fout ging. Deep Purple was ook van de partij en die stond erop dat ze gingen spelen bij schemering. ELP zou dan het festival afsluiten. Het hele programma (met ook Eagles, Earth Wind & Fire, Black Sabbath en anderen) liep nogal voor op schema en het betekende dat Purple nog bij daglicht moest starten. Dat zinde meneer Blackmore niet, hij weigerde het podium op te gaan en stond erop dat ELP eerst ging. Die hadden echter een dusdanige show met vuurwerk aan het eind dat dat voor hen geen optie was. Met grote tegenzin betrad Blackmore het podium en het resultaat was een furieuze gitarist die aan het eind van het Deep Purpleconcert zijn versterker sloopte en het publiek in mikte, plus een camera kapot ramde met zijn gitaar. Dat betekende dat de filmbeelden van ELP met een camera minder zijn gemaakt. De film- en geluidsopnames zijn overigens beperkt: niet alles van het concert is gefilmd en het geluid is in een aantal stukken hondsberoerd. Op deze dubbelcd horen we slechts de Moogdrumsolo van Toccata, stukjes uit Take A Pebble (de akoestische gitaarliedjes Still... You Turn Me On en Lucky Man, Emersons piano improvisatie en het afsluitende couplet) en van Karn Evil 9 slechts de 1st Impression Part Two (met lange drumsolo) en de 3rd Impression. Leuk om te hebben. De filmbeelden van de Cal Jam verschenen in 2005 op de dvd-box Beyond The Beginning en zijn tegenwoordig gewoon te bekijken op YT. Het 'Now'-deel van de dubbelcd laat ELP horen ten tijde van de tour uit 1997 en 1998. Precies: het zijn de opnames die ook als extra op de Deluxe Edition van In The Hot Seat staan. Ik kocht Then & Now op 7 november 1998 bij het verschijnen ervan.


:Y

[ Bericht 0% gewijzigd door bazbo op 15-12-2020 07:45:28 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zondag 13 december 2020 @ 19:47:14 #28
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196712519
Oh en hier beelden van meneer Blackmore:


:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage maandag 14 december 2020 @ 20:10:05 #29
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196734298
bazbo 0667: Emerson Lake & Palmer - Live at the Isle Of Wight Festival 1970Dit is een complete registratie van het tweede concert dat Emerson Lake & Palmer ooit gaven. Het allereerste was een week ervoor in een of andere universiteitszaal. Het Isle Of Wight Festival vond plaats tussen 26 en 31 augustus en ELP speelde op zaterdagavond 29 augustus. Het concert duurde nauwelijks een uur, maar maakte desondanks grote indruk op de slechts 700.000 bezoekers. The Barbarian was de opener, gevolgd door Take A Pebble, later allebei te horen op de eerste plaatkant van de debuutelpee. Het derde stuk was Pictures At An Exhibition, de bewerking van het grote stuk door Modeste Mussorgsky. We horen een nog wat ruwe versie, de teksten kloppen nog niet helemaal (en zijn soms ook onverstaanbaar), maar het vuur en de bevlogenheid zijn al volop aanwezig. Ook laat Emerson de feedback van zijn Hammond aan het eind rondgieren. Tijdens de laatste tonen staken Emerson en Lake ieder een antiek kanon af. Een dag ervoor had Emerson wat geëxperimenteerd met de lading en vlak voor het concert gaf hij de roadie de opdracht om de lading te verdubbelen. Emerson drukte als eerste af en Lake zag tot zijn afgrijzen hoe de luchtdruk van de explosie een fotograaf van het podium deed tuimelen. Toch drukte ook hij op zijn ontstekingsknop. Er zijn zowaar twee toegiften: eerst komt Rondo, oorspronkelijk van Emersons vroegere band The Nice en hierin doet hij aan de dan al roemruchte orgelsmijterij. Ten slotte speelt de band nog Nutrocker. Deze registratie verscheen in 1998 op cd en als een soort extraatje staat er een soort interview met de band op: om de beurten vertellen de bandleden over hoe zij het festival hebben ervaren en het belang ervan voor de band en voor hun persoonlijke carrière. Ik heb een Japanse uitgave, ook uit 1998, die ik kocht op 28 december 1998. Beelden van de band tijdens het festival zijn te zien in de film Message Of Love: The Isle Of Wight Festival; naast ELP speelden ook Leonard Cohen, Jefferson Airplane, Joe Cocker, The Doors, Chicago, Ten Years After, Jethro Tull, The Moody Blues, The Who, Jimi Hendrix en noem ze allemaal maar op. Ondanks dat het geluid op deze cd niet optimaal is, is dit zeer genietbaar, zeker gezien de historische betekenis ervan voor de band. Legendarisch.:Y

[ Bericht 0% gewijzigd door bazbo op 15-12-2020 07:45:44 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage dinsdag 15 december 2020 @ 07:31:21 #30
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196739884
bazbo cd0668: Emerson Lake & Palmer - The Ultimate CollectionVerzamelaar uit 2004. Ik kocht hem op 18 juni van dat jaar. Op de dubbelcd staat een aardig overzicht van het beste werk van de band, beginnend met Fanfare, zelfs de complete Tarkus komt voorbij, een deel van Karn Evil 9, de kerstsingle van Lake, het groteske Pirates, zelfs iets van Love Beach en er is ook aandacht voor werk van de reünieplaat Black Moon. Het lied Better Days van die plaat is een wat vreemde keuze, net als All I Want Is You, een van de grote missers op Love Beach. Sommig spul is essienteel, ander weer erg niet. Niet erg. Ik heb hier een limited edition; er zit een derde plaatje bij. Het materiaal daarop is aangekondigd als 'Live in Anaheim '73/'74' en dat betekent dat het ook al op de driedubbelelpee Welcome Back staat, zij het in een heel andere mix. Na Hoedown komen de solodelen uit Take A Pebble en vervolgens bijna de gehele Karn Evil 9, zij het opgeknipt in rare stukken en zonder het eerste stuk van de 2nd Impression Maar de laatste vier stukken komen helemaal niet uit die twee jaren; het zijn opnames van de Works-triotour uit 1978: Tiger In A Spotlight klinkt alsof het afkomstig is van In Concert / Works Live, C'est La Vie is dan weer een nog niet verschenen trioversie, Tank is slechts een halve minuut durende drumsolo, The Enemy God komt duidelijk ook van In Concert / Works Live en de afsluiter is Fanfare For The Common Man (met orgelsmijterij) in een liveversie die ik op dat moment nog niet ken. Kortom: wat een zootje. Leuk hebbeding, dat dan weer wel.:Y

[ Bericht 3% gewijzigd door bazbo op 15-12-2020 07:45:56 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage dinsdag 15 december 2020 @ 10:46:05 #31
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196741932
bazbo cd0669: Emerson Lake & Palmer - From The BeginningNee, als je een mooi overzicht van de carrière van de band wilt hebben, dan is dit de absolute aanrader. Deze prachtbox met vijf cd's en een dvd verscheen in 2007. Ik kocht hem bij het verschijnen op 8 september. Op dat moment stond er veel spul op dat nog niet eerder verkrijgbaar was. Ook heel mooi is dat de doos chronologisch is. Zo krijg je in vijf keer vijf kwartier geluid en vijftig minuten video een prachtbeeld van de ontwikkeling van de band. Het eerste plaatje opent ook nog eens met drie stukken van de bands waar de bandleden uit voortkwamen. Epitaph van de legendarische debuutplaat van King Crimson (met Greg Lake) opent de collectie, daarna komt Decline And Fall van de debuutplaat van Atomic Rooster (met Carl Palmer) en vervolgens horen we Sibelius' Intermezzo from Karelia Suite van het album Five Bridges van The Nice (met Keith Emerson). De rest van het schijfje is gewijd aan het debuutalbum van Emerson Lake & Palmer. Lucky Man, Tank en Take A Pebble komen van dit album en aanvullend daarop komen The Barbarian, Knife-Edge en Rondo voorbij, van het 1970-concert uit het Lyceum in Londen (waar ook Pictures At An Exhibition werd opgenomen) en die een jaar later ook als bonus op de Deluxe Edition van Pictures zouden verschijnen. Het tweede plaatje beslaat 1971-1973: stukken van Tarkus, Trilogy en Brain Salad Surgery. Interessant is het dan nooit eerder gehoorde Lakeliedje Oh My Father, een liveversie van Hoedown en eerste mixen van Jerusalem en Still... You Turn Me On. Op het derde schijfje dan het almachtige Karn Evil 9 en aandacht voor Works Volume 1, waarbij vooral eerste versies van C'est La Vie en I Believe In Father Christmas de verzamelaar kunnen bekoren. Keiths Piano Concerto No. 1 staat er ook in zijn geheel op. Het schijfje sluit af met een liveversie van Pirates (opgenomen in 1978, dus niet met orkest maar als trio). Het vierde plaatje opent met Aaron Copland, die in een interview zijn bewondering uitspreekt voor ELP's bewerking van zijn Fanfare For The Common Man en daarna horen we natuurlijk dat stuk. Daarna komt er spul van Works Volume 2. Van Love Beach slechts een repetitiieopname van Canario. Dan stappen we over naar Emerson Lake & Powell in 1986 (de fenomenale versie van Gustav Holst's Mars - Bringer Of War), de 1988 band 3 (Desde La Vida), de ELP-reünieplaat uit 1992 en het In The Hot Seat-drama. Het plaatje eindigt met Touch And Go van Live in Poland. En dan de vijfde schijf! Daarop staat het gehele concert 'Live At Mar Y Sol Festival, Puerto Rico 4th January 1972'! Geweldig om de band live aan het werk te horen. Trilogy is dan verschenen en op de setlijst staan 'klassieke' ELP-stukken: Hoedown, Tarkus, Take A Pebble, Pictures en Rondo. Het zesde plaatje is de dvd 'The Manticore Special - Highlights From The Historic 1973 World Tour', een documentaire die de Brain Salad Surgery tour in beeld brengt. Al met al een geweldige doos. Maar dat had ik geloof ik al gezegd.
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage woensdag 16 december 2020 @ 12:20:27 #32
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196762000
bazbo cd0670: Emerson Lake & Palmer - High VoltageNa de tour van 1997/1998 wordt het weer stil rondom het trio. Lake toert met de Ringo Starr All Starr Band en Palmer start de originele lineup van Asia weer op. Emerson maakt zijn planken stofvrij door van alles wat daar nog op lag uit te brengen en treedt op met zijn Keith Emerson Band featuring Marc Bonilla. Veel geluk heeft Emerson niet en het gaat niet goed met zijn arm: de operatie van 1994 was mislukt en hij blijft problemen houden met spelen. Eind 2009 maakt hij toch plannen om samen met Greg Lake een tour te doen: bedoeling is dat ze als duo wat spul van ELP, The Nice, King Crimson en solo spelen en ondertussen verhalen vertellen. De eerste optredens zeggen ze af: zelf zeggen ze dat ze nog te weinig tijd hebben gehad om goed te repeteren, maar er gaan geruchten dat Emerson podiumvrees heeft en dat Emerson vindt dat Lake er nog niet klaar voor is. Ik heb kaarten voor het concert in Amsterdam, maar ook dat optreden gaat niet door, nu wegens ziekte. En dan in 2010 komt het bericht van een heuse reünie! Het idee is dat de band een eerste optreden geeft en daarna de wereld over gaat. Even vraag ik me af: ga ik in juli 2010 naar het Victoria Park in Londen voor het High Voltage festival, waar ELP de headliners zijn? Er komt meer leuks (Transatlantic, Steve Hacket). Ik besluit niet te gaan en de tour van het trio af te wachten; ze komen vast ook naar Nederland. Achteraf kan ik me door mijn kop schieten. Na het optreden op High Voltage besluit Palmer om niet verder te gaan. Het betekent dat dit het enige concert is. Later in 2010 komt de dubbelcd met het concert erop uit en ik koop die op 29 oktober 2011. Er is ook een video/dvd, maar die heb ik (nog) niet. De basis van het concert is de setlijst die Emerson en Lake uitvoerden tijdens hun duotour. Karn Evil 9 - 1st Impression Part Two is natuurlijk de opener, daarna volgen The Barbarian en stukken als Bitches Crystal, Take A Pebble en natuurlijk Tarkus. Lucky Man kan niet ontbreken en de afsluiters zijn Pictures At An Exhibition en het onvermijdelijke Fanfare For The Common Man / Rondo. Nu moet ik zeggen dat het enorm teleurstelt. Aan het geluid ligt het niet; het is dat de uitvoering rommelig en technisch niet sterk is. Lakes stem lijkt nergens naar en het spel van Emerson is onder de maat. Het zal echt geweldig zijn geweest om erbij te zijn (het blijven helden, hè), maar dit gaat de kant van beschamend op. Ik begrijp Palmer goed: hij vond het niveau van het optreden onvoldoende en ging liever verder met zijn Carl Palmer's ELP Legacy-concerten (drums, bas, gitaar!).
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage donderdag 17 december 2020 @ 07:23:46 #33
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196778444
bazbo cd0671: Emerson Lake & Palmer - Live at Nassau Coliseum '78Eind 1977 ging ELP op tournee door Noord-Amerika met een orkest. Mooi idee, maar financieel bleek het een ramp en na drie weken moest de band het orkest en het in totaal meer dan 150 man tellende reizende circus naar huis sturen. De band maakte de tour af als trio. Op 9 februari 1978 speelden Emerson Lake & Palmer in het Nassau Veterans Memorial Coliseum, Uniondale, New York. De setlijst was natuurlijk aangepast aan het trio. Hoedown is de korte aftrapper en daarna stort de band zich gelijk in een geweldige versie van Tarkus. Emerson had in de afgelopen jaren zijn instrumentarium wat aangepast en de brute Y amaha GX-1 speelt de hoofdrol waardoor het geluid toch anders is, al heeft hij ook een Hammond, vleugel en de beroemde Moog Modular bij zich. De sectie Aquatarkus is ook hier opvallend sterk. Take A Pebble bevat solosecties van Emerson op piano en vervolgens is het de beurt aan Lake met twee akoestische songs. Pictures At An Exhibition mag natuurlijk niet ontbreken en na wat kortere stukken is er Tank met daarin een solodrumspot voor Palmer. Nutrocker en Pirates sluiten het concert af. Natuurlijk is Fanfare For The Common Man de toegift. Pas in 2011 verschenen de opnames van het concert op een dubbelcd. Daar keek ik naar uit, want tot dan toe hadden we materiaal van de triotour 1978 alleen versnipperd gehoord op Works Live en mindere producten als King Biscuit en de limited edition van Ultimate Collection. Dan is dit een mooie productie: zeer goed geluid, de band is ondanks de tegenslag van kort ervoren fijn opdreef, waarlijk een zeer energieke show en deze staat hoog in mijn favorietenlijstje. Ik kocht het album op 29 oktober 2011.
:Y

[ Bericht 0% gewijzigd door bazbo op 17-12-2020 21:35:59 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Moderator donderdag 17 december 2020 @ 08:52:09 #34
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196778949
Ik ben benieuwd wanneer mijn cds weer beschikbaar zijn, maar we lezen wel mee bazbo :D :Y
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Redactie Frontpage donderdag 17 december 2020 @ 09:04:57 #35
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196779063
quote:
88s.gif Op donderdag 17 december 2020 08:52 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik ben benieuwd wanneer mijn cds weer beschikbaar zijn, maar we lezen wel mee bazbo :D :Y
Alles nog steeds in het afgefikte huis? :?
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Moderator donderdag 17 december 2020 @ 09:10:53 #36
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196779136
quote:
10s.gif Op donderdag 17 december 2020 09:04 schreef bazbo het volgende:

[..]

Alles nog steeds in het afgefikte huis? :?
Mijn huis is niet afgefikt, er was brand bij de bovenburen bij mij staat nu alles ingepakt en wordt er nieuw laminaat en behang gelegd en het plafond gerepareerd. Maar ik heb een slaap woonkamer dus kan er nu ook niet slapen.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Redactie Frontpage donderdag 17 december 2020 @ 09:12:32 #37
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196779154
quote:
88s.gif Op donderdag 17 december 2020 09:10 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Mijn huis is niet afgefikt, er was brand bij de bovenburen bij mij staat nu alles ingepakt en wordt er nieuw laminaat en behang gelegd en het plafond gerepareerd. Maar ik heb een slaap woonkamer dus kan er nu ook niet slapen.
Je collectie hopelijk wel onbeschadigd?

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Moderator donderdag 17 december 2020 @ 09:18:37 #38
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196779231
quote:
10s.gif Op donderdag 17 december 2020 09:12 schreef bazbo het volgende:

[..]

Je collectie hopelijk wel onbeschadigd?

:Y
LPs gelijk eruit verhuisd, en cds is volgensmij niets mee aan de hand :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Redactie Frontpage donderdag 17 december 2020 @ 09:31:39 #39
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196779404
bazbo cd0672: Keith Emerson & Greg Lake - Live from Manticore HallIn 2010 zijn Keith Emerson en Greg Lake met z'n tweetjes op tournee. Die tour startte niet fijn. De eerste concerten werden afgezegd en tot op de dag van vandaag is niet helemaal duidelijk waarom. Emerson zou podiumvrees hebben, Greg zou vinden dat Keith nog niet goed kon spelen (nadat hij opnieuw problemen met zijn arm had), Keith zou te weinig tijd gehad hebben voor repetities en zou vinden Lake zich er gemakkelijk van af maakte; geruchten genoeg. Na anderhalve week startten de concerten dan toch en op 8 mei 2010 speelden de twee in het Ridgefield Playhouse in Ridgefield, CT in de Verenigde Staten. Tijdens het concert spelen Emerson en Lake (semi-)akoestische versies van werken van King Crimson, ELP en hun beider soloplaten. Tussendoor is er ruimte voor verhalen. Lake begint met ELP's From The Beginning en King Crimson's I Talk To The Wind. Emerson pingelt er piano onder. Dan wordt het plots minder akoestisch: in Bitches Crystal en The Barbarian is er ondersteuning van een drumtape. Na Take A Pebble op piano zet Emerson de openingslick van Tarkus in en vervolgens komt het hele stuk, ook met de elektronische drums uit de trukendoos. Ten slotte is er Pirates en is Lucky Man de afsluiter. Het idee is goed, het spel is absoluut niet slecht, de (bijna) akoestische setting maakt het haast intiem, maar de synthesizerpercussie doen snakken naar de aanwezigheid van een echte drummer en dan vooral Carl Palmer. Dit soort toch veelal technocratische muziek leent zich niet zo voor een uitgeklede benadering en alleen de akoestische liedjes van Lake of de pianosolo's van Emerson zou wellicht wat eentonig worden (al lust ik wel pianopap van Emersons solo-escapades). Niettemin een mooi document. Deze cd kwam pas uit in 2012 en ik kocht hem bij het verschijnen op 29 juli. Ik had destijds kaarten voor het concert van het duo in Paradiso, maar helaas ging dat niet door. Zelf hadden beide heren ook wel door dat het zonder echte drummer niet echt een succes was en het duurde niet lang of de gesprekken met Carl Palmer kwamen opgang. In juli 2010 kwamen Emerson Lake & Palmer weer bijeen en speelden ze een reünieconcert in Londen op het High Voltage festival. Daar moest Palmer helaas constateren dat zowel Keith als Greg niet meer konden spelen op het niveau dat hij van ze verwachtte en hij liet het bij een eenmalige gelegenheid. Greg Lake zou het concept van de semi-akoestische show meenemen naar zijn eigen soloconcerten en in 2013 verscheen een album met een zo'n optreden erop: Songs Of A Lifetime (tot over een jaar).
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage donderdag 17 december 2020 @ 09:36:00 #40
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196779460
quote:
88s.gif Op donderdag 17 december 2020 09:18 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

LPs gelijk eruit verhuisd, en cds is volgensmij niets mee aan de hand :D
Pfeeeeeewwwwwww. :D

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Moderator donderdag 17 december 2020 @ 09:44:13 #41
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196779552
quote:
10s.gif Op donderdag 17 december 2020 09:36 schreef bazbo het volgende:

[..]

Pfeeeeeewwwwwww. :D

:Y
Inderdaad ik zag al een drijvende platenkast voor me toen ik woorden waterschade hoorde.... :D Maar dat viel mee dus.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Redactie Frontpage donderdag 17 december 2020 @ 14:04:26 #42
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196784111
bazbo cd0673: Emerson Lake & Palmer - Live at Montreux 1997In 2015 verschijnt deze dubbelcd. Elf jaar ervoor was dit concert al te zien op dvd. Die heb ik natuurlijk ook, maar ik ben sinds 21 september 2015 blij dat ik het concert nu ook op cd via de stereo door het huis kan knallen. Want wat is dit weer goed. Op 6 juli 1997 spelen Emerson Lake & Palmer op het Montreux Jazz Festival en de band is dan technisch weer als vanouds vol vuur. Greg Lake is zowaar aardig bij stem en de band klinkt fris en energiek. De setlijst bevat slechts hoogtepunten, van opener Karn Evil 9 - 1st Impression Part Two tot Touch And Go , van klassiekers Knife-Edge tot Take A Pebble en van Lucky Man tot aan Tarkus. Tussendoor is er ruimte voor wat solootjes: Lakes From The Beginning en Emersons Honky Tonk Train Blues en Creole Dance. Emerson is overigens het bekijken waard: hij heeft zichzelf het materiaal opnieuw moeten aanleren te spelen met een aangedane rechterhand, waarvan de ringvinger en pink meestentijds gekromd staan en bij gebruik pijnlijk zijn. Op de dvd zien we hem met veel moeite de octaven pakken en zijn uitvoering van Creole Dance is dan ook waanzinnig, zeker gezien de omst(onh)andigheden. Gelukkig beschikt hij over een fenomenale linkerhandtechniek, zoals je in Bitches Crystal goed kunt zien. Emerson is sowieso lekker op dreef. Afsluiter Fanfare For The Common Man / Rondo bevat dan ook weer de nodige orgelsmijterij. Bijzonder fijne registratie die ik regelmatig beluister en me voor de zoveelste keer voor mijn kop doen slaan dat ik het trio destijds niet in levenden lijve ben gaan bekijken.

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage donderdag 17 december 2020 @ 16:14:13 #43
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196786970
bazbo cd674: Big Big Train - Empire - Live at the Hackney EmpireDeze kocht ik vandaag een week geleden, vandaar dat ik 'm even tussendoor prop. Big Big Train zit niet stil. Een tour is gelijk nogal een tour-de-force, omdat de achtkoppige band nogal internationaal is (een Zweed, een Amerikaan, zes verspreid door de UK wonende Britten) en erop staat een blazerssectie van vijf man mee te slepen. Toch doet de band in het najaar van 2019 een ronde door Groot-Brittannië en in november staan ze in The Hackney Empire in Londen. Er is weer een fikse film- en opnameploeg aanwezig om alles vast te leggen. Het concert lijkt op cd wat kort met honderd minuten, maar de aankondigingen zijn weggelaten. Die staan wel op de meegeleverde bluray en dan klokt de hele boel toch ruim boven de twee uur. Dat compacte maakt het ook wel behappelijk; eerdere liveregistratie waren een lange zit. Niet dat het werk van de band ooit verveelt, verre van dat, maar je mag er toch wel een avondje voor uittrekken. De setlijst bestaat dit keer voor de helft uit materiaal van de studioplaat Grand Tour van 2019. Dat spul klinkt wonderbaarlijk vertrouwd. Opener Alive voelt alsof het nooit anders is geweest dan de opener van een BBT-concert, The Florentine profiteert van de dubbele leadzang (David Longdon én Nick d'Virgilio) en Voyager en Homesong veroorzaken kippenvel. Klassiekers zijn er ook: Hedgerow (wonderschoon), Brave Captain (dit keer de volledige versie) en de afsluitende meezinger Wassail. En wat dachten we van het bijna vijfentwintig minuten durende East Coast Racer als afsluiter? Ik dacht: p-r-a-c-h-t-i-g. Big Big Train klinkt en oogt weer als een rockorkest-van-jewelste (fluit, viool, twee gitaren, twee toetsenisten, bas, drums, de blazerssectie). Zangert David Longdon is een podiumdier met een uitstekende, warme en toegankelijke stem. Steeds als er wat nieuws uitkomt, verlang ik alweer naar het volgende. In dit geval zal het volgende écht anders worden, want vier bandleden (violiste Rachel Hall, gitarist Dave Gregory en toetseneurs Robin Armstrong en Danny Manners) zullen op een volgende plaat niet meer meedoen en dat betekent dat Empire een historisch document is geworden.:Y

[ Bericht 0% gewijzigd door bazbo op 17-12-2020 16:24:19 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage vrijdag 18 december 2020 @ 08:18:53 #44
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196797573
bazbo cd0675: various - Encores Legends & Paradox - A Tribute To The Music Of ELPDat Magna Carta label bracht eind jaren negentig een paar bijzonder vermakelijke tributeplaten uit. Zo ook deze uit 1999, die ik kocht op 3 juni 1999. Tien vertolkingen van ELP-stukken, verdeeld over twee 'kampen', twee producers. De eerste is Trent Gardner (componist en toetsenist van de band Maghellan), die gasten inschakelt als Pat Mastelotto, Igor Khoroshev, John Wetton, Peter Banks, Doane Perry, Martin Barre, James Labrie, Mike Portnoy, Geoff Downes en zijn Maghellan-broer Wayne Gardner. De andere is Robert Berry (die in 1988 met Emerson en Palmer de band 3 vormde, een plaat maakte en een tour deed), die op zijn muzikantenlijst Simon Phillips, Jordan Rudess, Marc Bonilla, Erik Norlander, Glenn Hughes, Jerry Goodman, James LaBriie en Derek Sherinian heeft gezet. Geen onaardige lijst, maar wel een die een pompeuze krachtpatserij doet verwachten. Dat is geenszins het geval. We krijgen een paar zeer mooie vertolkingen voor onze kiezen. Zelf vind ik de producties van Berry het sterkst: Karin Evil 9 - 1st Impression, Knife Edge, Hoedown (de inzet van Jerry Goodman op viool maakt dat deze versie weer dichter bij het op een volksmelodie gebaseerde origineel van Aaron Copland komt), The Barbarian en Tarkus. Die van Trent Gardner klinken misschien wat meer overgeproduceerd en ietwat over-the-top (net zoals zijn band Maghellan): Bitches Crystal, Toccata, A Time And A Place, The Sherrif en The Endless Enigma. Gelukkig wisselen de twee stijlen elkaar af en juist door de gastbijdragen van zovelen blijft de plaat boeien. Leuk project en gaaf om weer eens te horen.

:Y

[ Bericht 0% gewijzigd door bazbo op 18-12-2020 17:23:09 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage vrijdag 18 december 2020 @ 08:36:03 #45
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196797678
bazbo cd0676: Emerson Lake & Powell - Emerson Lake & PowellIn 1979 waren Emerson Lake & Palmer niet meer. Emerson ging filmmuziek maken, Lake startte een solocarrière en Palmer begon de band Asia. In 1986 kwamen Emerson en Lake weer bijeen en zij zagen een reünie erg zitten. Palmer koos voor het succes met Asia en bedankte. Emerson belde zijn vriend Cozy Powell, drummer van onder andere Rainbow, en die wilde graag meedoen. Toen ze bijna klaar waren met de plaat, viel het hen op dat ze de naam ELP konden blijven gebruiken. Mazzeltje. Cozy Powell is een heel andere drummer dan Palmer en dat hoor je goed op deze plaat. Ik kocht de vinylversie toen hij verscheen en dit is een heruitgave uit 1991, die sinds 2 april 2010 in de kast staat en er regelmatig uit komt. Want het is een zeer sterke plaat. Emersons toetsenwerk is als vanouds, de stem van Lake is formidabel en Powell ramt zijn stadiondrums (al blijkt hij in sommige passages ook wat subtieler te kunnen spelen). The Miracle vind ik gaaf, Touch And Go bleek een klassieker (dat Palmer later graag speelde) en een heuse single, Step Aside een geinig jazzy nummerke, maar het absolute hoogtepunt is de groteske bewerking van Mars - The Bringer Of War uit The Planets van Gustav Holst. Op deze heruitgave staan twee extra stukken. The Locomotion kennen we natuurlijk als compositie van Goffin en King in de uitvoering van Little Eva en de versie van ELP was eerder te vinden op de B-zijde van de 12" van de single Touch And Go (ik heb 'm hier in de kast). Vacant Posession komt van de opnamesessies en is (terecht) op de plank blijven liggen.

:Y

[ Bericht 5% gewijzigd door bazbo op 18-12-2020 08:59:31 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage vrijdag 18 december 2020 @ 09:31:11 #46
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196798114
bazbo cd0677: Emerson Lake & Powell - The Sprocket Sessions - An Official BootlegEn dus gingen Emerson Lake & Powell op tournee. Omdat niet alles van de recente plaat gespeeld kon, moest er extra materiaal ingeoefend en daarom boekte de band een repetitieruimte en ging een show in elkaar zetten. Tijdens die repetities in The Sprocket Studio in Londen liep een taperecorder mee en ja hoor, in 2006 (twintig jaar later) verschenen er opnames op deze 'officiële bootleg'. Nog weer vier jaar later kwam er zelfs een heruitgave van en die cd heb ik hier nu; ik kocht hem op 1 oktober 2010. Het geluid is niet echt heel goed, maar wat we te horen krijgen geeft een leuk beeld van de setlijst van de concerten. De hele eerste kant van de ELPowellplaat en verder nog Touch And Go, Love Blind en Mars. Interessanter om te horen is hoe de klassiekers van Emerson Lake & Palmer gaan klinken: Knife Edge, Pictures, Pirates, Lucky Man en Tarkus. In sommige gevallen staat het complete lied op de cd, in andere horen we slechts een deel. Blijft een groepje in de oefenruimte. Maar de band klinkt gedreven en je zou zeggen dat het een succesvolle tour zou moeten gaan worden...
:Y

[ Bericht 0% gewijzigd door bazbo op 18-12-2020 17:22:55 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage vrijdag 18 december 2020 @ 11:32:00 #47
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196799713
bazbo cd0678: Emerson Lake & Powell - Live In Concert & More...Deze dubbelcd kwam uit in 2012. Naast The Sprocket Sessions was er ook nog een In Concert-bootleg van Emerson Lake & Powell en die had ik nooit kunnen grijpen. Toen ik deze dubbelaar op 17 juli 2012 in een plaatselijke platenwinkel zag, nam ik hem mee. Hierop staat zowel In Concert als The Sprocket Sessions. Voor mij was dus vooral het concertdeel interessant. Helaas niet het hele concert, slechts een dik uur. Het geluid is zeer goed te pruimen en we horen een drietal dat lekker op dreef is. The Score van de ELPowellplaat is de opener van het concert, daarna krijgen we een mix van nieuw en oud. Pirates is wel een opvallende en tegelijkertijd ook niet; het was het stuk waar Emerson en Lake zeer trots op waren. Lake krijgt de spotlichten met zijn From The Beginning en Lucky Man. Mars is ook hier het hoogtepunt, een furieuze uitvoering met een drumsolo van Powell erin. Een medley met Rondo (en de gebruikelijke orgelsmijterij) is de toegift. Na deze tour besloot Powell dat deze muziek toch niet zo goed bij hem paste. Bovendien bleek de tour financieel geen succes (de enorme zalen in de VS raakten niet uitverkocht) en daarmee was het afgelopen voor Emerson Lake & Powell. Twee jaar later was Palmer weer beschikbaar, maar zag Lake geen reden om aan te sluiten en dus maakten Emerson en Palmer de elpee To The Power Of Three... onder de naam 3 met Robert Berry op bas en zang. Maar daarover heel veel later meer.
:Y

[ Bericht 0% gewijzigd door bazbo op 18-12-2020 20:51:08 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_196800328
Ook maar weer eens een paar posten hier.

De eerste van vandaag: Beak> - Beak>

1 van de projecten van Geoff Barrow die we natuurlijk allemaal van Portishead kennen.Met Beak maakt hij fijne wonky door krautrock geinspireerde electronica. Deze plaat is in 12 dagen opgenomen zonder overdubs.

Semi0n is dead, long live Stress Techniques. New project: LLB - JG
http://http://llbinc.bandcamp.com/
  Redactie Frontpage vrijdag 18 december 2020 @ 17:22:09 #49
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196805541
bazbo cd0679: Emerson Lake & Palmer - The Original Bootleg Series From The Manticore Vaults Vol OneVanuit het niets verscheen in 2001 deze doos met vier bootlegs, onofficieel spul, dus. Ik trof hem op 28 oktober 2001 aan in mijn plaatselijke platenwinkel en kocht hem. De vier concerten zijn verdeeld over zeven schijven. De eerste is Gaelic Park, New York op 1 september 1971, een redelijk klinkend concert als de elpee Tarkus net uit is. De setlijst bestaat uit Barbarian, Tarkus, Take A Pebble, Knife Edge, Rondo en Hoedown. De overige drie concerten komen uit 1972: Louisville Town Hall, KT op 21 april 1972, Long Beach Arena, CA op 28 juli 1972 en Performing Arts Center in Saratoga Springs, NY op 13 augustus 1972. Barbarian is dan niet meer de opener en op de setlijst en ook Knife Edge speelt de band niet meer; het is Hoedown dat vanaf dan de concerten aftrapt. De plaat Trilogy is inmiddels verschenen en in Louisville probeert de band Abaddon's Bolero uit; Lake speelt mee op mellotron, maar het lukt niet goed het immense geluid van de vele overdubs te benaderen en dus verdwijnt het snel weer van de setlijst. In Long Beach en Saratoga Springs horen we The Endless Enigma, maar ook dat is geen succes. Voor de rest is de setlijst nagenoeg hetzelfde: Hoedown, Tarkus, Take A Pebble, Pictures, Rondo. Ook niet veranderd is het ongekende vuur en de gedrevenheid waarmee de band op het podium tekeer gaat. Jammer natuurlijk dat deze opnamen lijden onder de slechte geluidskwaliteit, maar voor de liefhebber/freak valt er veel te genieten en o als er een Vol One is, dan komt er vast ook nog een Vol Two.


:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zaterdag 19 december 2020 @ 20:32:21 #50
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_196827317
bazbo cd0680: Emerson Lake & Palmer - The Original Bootleg Series From The Manticore Vaults Vol TwoKlopt. Later in 2001 komt de tweede doos met bootlegs uit. Dit keer opnieuw vier concerten, maar nu op acht cd's. Ik koop die doos op 20 november 2001. We horen de concerten van Hammersmith Odeon in Londen op 26 november 1972 (waarvan de setlijst niet afwijkt van eerdere shows uit de vorige doos), de Henry Lewit Arena in Witchita, KA op 26 maart, 1974 (met zo goed als dezelfde setlijst als op de driedubbelelpee Welcome Back), in het Rich Stadium in Buffalo, NY op 26 juli 1974 (ook dezelfde set als Welcome Back) en van New Haven Civic Centre in New Haven, CT op 30 november 1977 (een wijdverspreide bootleg van de triotour, dus zonder orkest). Het tweede en derde concert lijken wat dubbel en overbodig (omdat het veel lijkt op Welcome Back), maar het is interessant om te horen hoe strak de band is en hoe het laatste deel van Tarkus zich steeds verder ontwikkelt tot het meesterwerk dat inderdaad op Welcome Back is te horen. Zou er ook nog een Vol Three komen?

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')