abonnement Unibet Coolblue
  Public Relations / Redactie Film woensdag 9 december 2020 @ 17:14:05 #101
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_196640059
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 12:13 schreef Momo het volgende:

[..]

Met 22 miljoen vaccins, dus 11 miljoen mensen die gevaccineerd kunnen dan zijn we er toch al eigenlijk? 1,8 miljoen kinderen, die doen niet mee. 60/70% wil het vaccin, dat is dan ongeveer 10 miljoen mensen.
Maar er wordt gezegd dat niet-risicogroepen pas in augustus aan de beurt komen. Dan zou het toch versneld moeten worden denk ik?
pi_196640180
quote:
14s.gif Op woensdag 9 december 2020 15:44 schreef Vallon het volgende:

[..]

Mag/wordt/zou Pfizer dan goedgekeurd op voorwaarde van 2 doses (omdat dit het testprogramma was) of mag het dan ook gebruik worden met één ?
Geen idee, maar het staat mensen vrij om niet de tweede prik te nemen. Bijvoorbeeld de twee die gister een allergische reactie hebben gehad zullen de tweede prik niet nemen lijkt me.

quote:
Dit even als vragende opmerking inzake test-rigiditeit als doel die ik soms (elders) tref.
Ik had bv begrepen dat "Oxford" op vertraging was gezet omdat de doses (verdeling) niet conform het testprogramma zouden zijn (geweest) dat uitging van één en men per "ongeluk ontdekte" dat met twee, er ook > 90% effectiviteit was.
//--//
Zo van "omdat een proef alleen is gedaan in de regen met met 60km/u mag de fabrikant niet zomaar zeggen dat het - zonder dit aantoonbaar te maken - het ook goed in droog weer goed is voor 30km/u". .
Als ik arts zou zijn, zou ik sws eerst één injectie doen en dan per geval/situatie afwegen of een tweede wenselijk is. In de Covid19-vaccins zit d8 ik niet iets van "kuur afmaken" zoals dat wel het geval is zijn voor sommige andere (antibiotica) die anders, half afgemaakt, voor ongewenste resistentie kan zorgen.
Het is meer omdat de proef niet uitgevoerd is zoals gepland. Waardoor je twee groepen krijgt, en in elke groep er minder deelnemers zijn dan in de oorspronkelijk beoogde groep. En de grootte van die oorspronkelijk beoogde groep is bepaald op basis van de verwachtte mogelijkheid daarmee de effectiviteit aan te tonen. Met een kleinere groep is die mogelijkheid, statistisch gezien, kleiner, en dus ook de uitkomst onzekerder (vandaar die brede confidence intervallen).

quote:
Dat de vector-Vaccins w.o.a. Oxford en Janssen zullen het met één dosis al goed doen, is te verklaren omdat die vaccins gebruik maken van de reguliere werking van ons afweerweersysteem tegen virussen.
De afweer beschermd zich tegen een - in principe ongevaarlijke - virusdrager dat en-passant ook als TroJaans paard voor Covid19 bescherming biedt. Hierbij moet iemand natuurlijk wel bevattelijk zijn voor tenminste de (adeno) virusdrager.
Alleen deed het Oxford vaccin het nog niet zo goed na een dosis, en het Pfizer vaccin juist wel...

quote:
Iemand die van nature al immuun is tegen dat drager vaccin, wat bij adeno-verkoudsheidsvirussen, best vaker zal kunnen voorkomen, zal daardoor niet dus afweer ontwikkelen tegen de Covid19 signatuur.
De effectiviteit is dan weer te bezien of dat geldt voor mensen zonder of met resistentie van het betrokken adeno-virus. Niet ondenkbaar is dat mits het vector-vaccin eenmaal beschermd, de werking daarvan lan(ger) zal gaan zijn.
Het gaat erom of je lichaam het dragervirus al kent of niet. Oxford gebruikt een adenovirus wat niet bij mensen voorkomt, maar bij chimpansees. Dus je lichaam herkend het virus niet. Een van de Chinese vaccins (CanSino of Sinovac geloof ik) gebruikt wel een menselijk adenovirus als drager, en dat is ook als kritiek naar voren gekomen. Het kan zijn dat als jouw lichaam dat virus herkend wanneer het met het vaccin wordt ingespoten, dat jouw lichaam de antistoffen tegen het virus aanmaakt, en niet tegen het SARS-Cov-2 eiwit wat ze op dat virus hebben geplakt.
Over duur is het speculeren, time will tell. Op zich zou, in theorie, de beschermingsduur van mRNA vaccins niet korter moeten zijn.

quote:
De mRNA/vaccins geven meer instructies vanuit onze cellen en zullen doorgaans moeten worden herhaald om zich vast te zetten: de eerste injectie om de reactie te (laten) veroorzaken en de tweede op een later tijdstip, om het in afweer kunnen laten bestendigen (sws onbekend hoe lang dat totaal dan zo blijft).
Of je spuit het virus in dode vorm in (klassiek vaccins), of je spuit een andervirus met daarop het eiwit van de ziektemaker waarop je een afweerreactie wilt bewerkstelligen in (de vector virus vaccins zoals Oxford), of je spuit een stukje RNA in wat je lichaam instrueert om het eiwit aan te maken waarop je lichaam een afweerreactie voor op poten moet zetten (mRNA vaccins). In alle gevallen is datgene waarop je lichaam een afweerreactie moet maken, ongeveer even lang in je lichaam aanwezig.

quote:
Los daarvan was iig in de USA (en ik meen ook EU) dat de effectiviteitsnorm van vaccins omlaag was van ik meens 60-70% gebracht naar 50% moest zijn om zo meer bedrijven kunnen laten meedoen en het toe te laten voor noodgebruik. Ik noem dit flex maken van voorwaarden. De op handen zijn vaccins zullen (vanzelfsprekend) voldoen aan de toelatingseis.
De race van nu (ver plassen) boven de 90%, lijkt mij zelf wat onzinnig
De CD heeft inderdaad aangegeven dat een vaccin wat 50% effectief is dat ze dat zouden goedkeuren (mits het aan de veiligheidsnormen voldoet). En met een 50% effectief vaccin, en voldoende gevaccineerde mensen zou de R al snel onder 1 duiken inderdaad lijkt me, en dus de epidemie uitdoven.

Die 'race' is vooral een idee van de media, de fabrikanten en wetenschappers zelf zijn daar niet mee bezig. Ze willen mensen beschermen tegen het virus, en zo goed mogelijk. De bedrijven zullen er geld aan verdienen, maar er zijn zoveel doses nodig dat niet een fabrikant in de vraag kan voorzien. Het is altijd al duidelijk geweest dat er meerdere vaccins nodig zijn. En het ontwikkelen van de vaccins zal de komende jaren ook nog wel doorgaan. Probleem wordt dan wel om vrijwilligers te vinden die mee kunnen doen met de onderzoeken. Die moeten EN nooit Covid hebben gehad en nog nooit voor Covid zijn gevaccineerd. Maar bijvoorbeeld in Cambridge zijn ze bezig met een vaccin wat tegen een hele rits coronavirussen zou moeten beschermen. Die zou je lichaam leren om coronavirussen te herkennen en effectieve antistoffen tegen coronavirussen maken, niet specifiek tegen SARS-CoV-2.
pi_196640280
quote:
6s.gif Op woensdag 9 december 2020 15:49 schreef Vallon het volgende:

[..]

Yep en te voorspellen.

Er zullen nog wel meer zg onverwachten dingen optreden die het juichen kunnen doen verstommen. Vooral een kwestie die mediaal en publicitair handig gaan verpakken dat foutjes zg. nu eenmaal heel normaal zijn want men wil/moet het vaccin.
Dat zou goed kunnen. Ik hoop vooral dat ze over 6-8 weken naar buiten zullen brengen hoeveel ouderen er zijn gevaccineerd, en hoeveel er daarvan Covid hebben gekregen en in het ziekenhuis zijn belandt. En dat vooral dat laatste cijfer erg laag is. En dat ze dat kunnen vergelijken met cijfers van ongevaccineerde ouderen of uit een periode dat er nog niet werd gevaccineerd. Of misschien is dan duidelijk aan het worden dat het percentage ouderen in het ziekenhuis met Covid behoorlijk is afgenomen. Dus niet alleen negatieve dingen delen, ook vooral de positieve dingen.
pi_196640301
quote:
14s.gif Op woensdag 9 december 2020 16:12 schreef Vallon het volgende:

[..]

Ik ga daar ms ook mij maar beter mee bezig houden. Strategisch meeleunen in winden die molens doen draaien.
Nuance is niet goed voor de bescherming die anderen met dat in mijn belang willen gaan toepassen.
Nuance is juist goed! En nuance is veelal het verschil tussen een wetenschapper en een wappie die alles in absoluutheden ziet.
  Moderator woensdag 9 december 2020 @ 17:59:17 #105
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196643321
Waar is betrouwbare informatie te vinden over de vaccines dat ook nog begrijpelijke is voor een leek?
14 SHADES OF GREY
Nothing is black or white. Nothing is wrong or right. But everything is 14 shades of grey.
pi_196644137
-edit- Xandernieuws is geen betrouwbare bron, niet meer van dat soort artikelen plaatsen, gebruik dan de echte bron

[ Bericht 79% gewijzigd door Momo op 09-12-2020 23:03:43 ]
pi_196644304
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 20:23 schreef tijnbrein het volgende:
Waar is betrouwbare informatie te vinden over de vaccines dat ook nog begrijpelijke is voor een leek?
Check die link in mijn post eens, daar staat e.e.a. best helder uitgelegd en de FDA is geen onzin organisatie.
(PS. geen complete uitleg per fabrikant overigens maar vast ook wel ergens te vinden zodra deze openbaar worden gemaakt)
pi_196644447
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 21:04 schreef SmaRTeY het volgende:

[..]

Check die link in mijn post eens, daar staat e.e.a. best helder uitgelegd en de FDA is geen onzin organisatie.
(PS. geen complete uitleg per fabrikant overigens maar vast ook wel ergens te vinden zodra deze openbaar worden gemaakt)
Tegen de tijd dat ik aan de beurt ga ik mij daar eens in verdiepen. Ik ben benieuwd wat de overheid gaat doen om de burgers te informeren
14 SHADES OF GREY
Nothing is black or white. Nothing is wrong or right. But everything is 14 shades of grey.
pi_196644484
Ik begrijp sowieso die druk op vaccineren niet, een enorme meerderheid van de bevolking wereldwijd heeft geen last van Corona en bouwt de eigen immuniteit op als ze besmet zijn geweest. Als je de cijfers nakijkt dan is Corona nog altijd weinig schokkend gelet de virussen waar we reeds bekend mee zijn.

Vaccinatie is geen oplossing voor het Corona handelen van de overheid of de enige oplossing om minder dan 10 mensen per dag op een IC te krijgen. Hoe komen ze eigenlijk bij het getal 10 en geldt dit voor alle IC's in heel NL of alleen de IC's van Rotterdam, Den Haag en Amsterdam ofzo? Ik weet namelijk dat de cijfers in andere provincies die 10 per dag niet laten zien op de ziekenhuis IC's aldaar dus hoe zit dat nou eigenlijk?
pi_196644552
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 21:15 schreef tijnbrein het volgende:

[..]

Tegen de tijd dat ik aan de beurt ga ik mij daar eens in verdiepen. Ik ben benieuwd wat de overheid gaat doen om de burgers te informeren
Nou, blijf binnen op 1,5mtr afstand van elkaar, niet knuffelen, laat je boodschappen bezorgen en als je zo nodig naar een winkel moet draag dan beschermende kleding. Ik heb nog niet gehoord van onze overheid wat je het beste qua leefstijl het beste kunt doen om jezelf weerbaar te maken tegen een mogelijke besmetting. Alle andere berichten worden volledig genegeerd, Rutte denkt dat mensen in NL niet begrijpen dat de PCR test niet deugd met de gegeven uitleg etc. Kortom, denk niet zelf na, doe wat zij zeggen, luister niet naar anderen en wacht gedwee tot je kunt worden gevaccineerd. Dat is het enige wat telt..... geloof ik.
pi_196644624
quote:
3s.gif Op woensdag 9 december 2020 20:55 schreef SmaRTeY het volgende:
Even uit nieuwsgierigheid, ik lees veel maar er wordt meer gepost dan ik allemaal kan teruglezen, hoe betrouwbaar is deze nieuws site en specifiek het artikel met betrekking tot het Pfizer bericht ??

Ik doe de aanname dat de info klopt en het klinkt niet echt lekker, zouden de Britten deze info ook hebben gelezen?
Zomaar een gekke gedachte maar als ik e.e.a. bekijk rondom vaccinatie dan lijkt het er verdacht veel op dat deze vaccins nog wel eens gevaarlijker kunnen zijn dan Corona zelf. Best wel gek.
  woensdag 9 december 2020 @ 21:52:05 #113
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_196645001
quote:
3s.gif Op woensdag 9 december 2020 20:55 schreef SmaRTeY het volgende:
Even uit nieuwsgierigheid, ik lees veel maar er wordt meer gepost dan ik allemaal kan teruglezen, hoe betrouwbaar is deze nieuws site en specifiek het artikel met betrekking tot het Pfizer bericht ??

Ik doe de aanname dat de info klopt en het klinkt niet echt lekker, zouden de Britten deze info ook hebben gelezen?
XanderNieuws is volgens mij niet de meest betrouwbare site.
https://nos.nl/artikel/23(...)s-ook-nepnieuws.html
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
pi_196645128
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 21:52 schreef Pvt.Webster het volgende:

[..]

XanderNieuws is volgens mij niet de meest betrouwbare site.
https://nos.nl/artikel/23(...)s-ook-nepnieuws.html
Nou..... kan zijn maar de info in dát artikel heb ik onderzocht en ik zie niets wat niet klopt.
Hier de link van het document van de FDA, veel leesplezier (wel in het Engels).
pi_196645285
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 21:17 schreef SmaRTeY het volgende:
Ik begrijp sowieso die druk op vaccineren niet, een enorme meerderheid van de bevolking wereldwijd heeft geen last van Corona en bouwt de eigen immuniteit op als ze besmet zijn geweest. Als je de cijfers nakijkt dan is Corona nog altijd weinig schokkend gelet de virussen waar we reeds bekend mee zijn.
Als je het vergelijkt met de pest ofzo, ~30% kwam te overlijden, dan is het inderdaad peanuts.

quote:
Vaccinatie is geen oplossing voor het Corona handelen van de overheid of de enige oplossing om minder dan 10 mensen per dag op een IC te krijgen. Hoe komen ze eigenlijk bij het getal 10 en geldt dit voor alle IC's in heel NL of alleen de IC's van Rotterdam, Den Haag en Amsterdam ofzo? Ik weet namelijk dat de cijfers in andere provincies die 10 per dag niet laten zien op de ziekenhuis IC's aldaar dus hoe zit dat nou eigenlijk?
Die 10 hebben ze op de een of andere manier vastgesteld. Maar als je 10 mensen per dag op de IC op moet nemen en die liggen er gemiddeld 2 weken, dan ligger er dus 140 man op de IC. Ik weet niet of ergens te vinden is hoe de IC bezetting per ziekenhuis of regio of provincie is, maar daar zal vast verschil in zitten.

Er zijn wel andere oplossingen om die IC opnames en besmettingen naar beneden te krijgen. China deed dat bijvoorbeeld in Wuhan. Tientallen miljoenen mensen die maanden binnen moesten blijven. Elke week mocht een iemand per huishouden 1 keertje boodschappen doen. En daarna bij elke uitbraak weer hele steden in zulke lockdowns en iedereen in zo'n stad in een paar dagen testen.
China kan dat ook, want die kunnen een hele zwik verplegend personeel uit een andere regio ff invliegen. In Nederland gaat dat wat lastiger. Je kunt natuurlijk ook het leger gebruiken, dat zal iedereen ook vast verwelkomen. Oh, en in zo'n scenario is natuurlijk wel alles dicht, alles. En niemand het land in of uit.
Cambodia heeft bijvoorbeeld op dit moment een aardig beleid als je het land binnenkomt. Paspoort inleveren en 2000 dollar aftikken als onderpand, en dan word je in een hotel (niet naar keuze) gestopt. Dan wordt je een aantal keer getest, en als er iemand uit je vliegtuig positief test, dan zit je twee weken vast op je kamer in het hotel. Anders mag je na een paar dagen je kamer af. Hotelkosten en testkosten worden van je 2000 ingehouden. Denk je dat dat zou werken in Europa?

Of had je een andere oplossing?
  woensdag 9 december 2020 @ 22:08:46 #116
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_196645424
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 21:57 schreef SmaRTeY het volgende:

[..]

Nou..... kan zijn maar de info in dát artikel heb ik onderzocht en ik zie niets wat niet klopt.
Hier de link van het document van de FDA, veel leesplezier (wel in het Engels).
Let wel: die lijst met bijwerkingen zijn niet de bijwerkingen van het Pfizer-vaccin.

Het is een lijst met mogelijke bijwerkingen waarop de FDA bij de Covid-19-vaccins gaat monitoren of die op gaan treden. Deze zal opgesteld zijn door ervaring uit het verleden van andere vaccins.
pi_196645530
quote:
3s.gif Op woensdag 9 december 2020 20:55 schreef SmaRTeY het volgende:
Even uit nieuwsgierigheid, ik lees veel maar er wordt meer gepost dan ik allemaal kan teruglezen, hoe betrouwbaar is deze nieuws site en specifiek het artikel met betrekking tot het Pfizer bericht ??

Ik doe de aanname dat de info klopt en het klinkt niet echt lekker, zouden de Britten deze info ook hebben gelezen?
Zoals al gemeld, niet betrouwbaar.
Wat ik apart vind is dat de mainstream media vaak in een verdomhoekje door zulke sites, en de aanhangers ervan, wordt gezet met als grootste verwijt dat de MSM het volk bang wilt houden. Maar als je dan zo'n artikel leest, dan is dat vrijwel helemaal gericht op het bangmaken voor een vaccin.

Het artikel verwijst naar een FDA document waarin gesteld wordt waar er tijdens de monitoring van gevaccineerde op gelet moet worden. En ze noemen daarbij logischerwijs alle dingen die ooit voorgekomen zijn. Dus het heeft helemaal niet specifiek met het Pfizer vaccin te maken.

Je kunt ook het FDA rapport lezen over het Pfizer vaccin, waarin ook uitgebreid wordt ingegaan op de veiligheid, zie hier: https://www.fda.gov/media/144246/download
  woensdag 9 december 2020 @ 22:13:55 #118
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_196645556
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 21:52 schreef Pvt.Webster het volgende:

[..]

XanderNieuws is volgens mij niet de meest betrouwbare site.
https://nos.nl/artikel/23(...)s-ook-nepnieuws.html
Klopt, het is een bekende complotgekkie-site. Niet serieus te nemen.
pi_196645568
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 22:12 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Zoals al gemeld, niet betrouwbaar.
Wat ik apart vind is dat de mainstream media vaak in een verdomhoekje door zulke sites, en de aanhangers ervan, wordt gezet met als grootste verwijt dat de MSM het volk bang wilt houden. Maar als je dan zo'n artikel leest, dan is dat vrijwel helemaal gericht op het bangmaken voor een vaccin.

Het artikel verwijst naar een FDA document waarin gesteld wordt waar er tijdens de monitoring van gevaccineerde op gelet moet worden. En ze noemen daarbij logischerwijs alle dingen die ooit voorgekomen zijn. Dus het heeft helemaal niet specifiek met het Pfizer vaccin te maken.

Je kunt ook het FDA rapport lezen over het Pfizer vaccin, waarin ook uitgebreid wordt ingegaan op de veiligheid, zie hier: https://www.fda.gov/media/144246/download
Dank!
Ik ga het meteen lezen.
pi_196645585
quote:
:o

Dat gebeurde ook toen de Oxford trial startte. Eerste vaccinatie was donderdag of vrijdag, op zondagochtend kreeg mijn vriendin van d'r zus in de VS een appje dat de persoon die als eerste gevaccineerd was in de trial zou zijn overleden. Pure bullshit, die meid mankeerde niks. Het zou strafbaar moeten zijn om zulke onwaarheden het internet op te slingeren.
pi_196645751
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 22:15 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

:o

Dat gebeurde ook toen de Oxford trial startte. Eerste vaccinatie was donderdag of vrijdag, op zondagochtend kreeg mijn vriendin van d'r zus in de VS een appje dat de persoon die als eerste gevaccineerd was in de trial zou zijn overleden. Pure bullshit, die meid mankeerde niks. Het zou strafbaar moeten zijn om zulke onwaarheden het internet op te slingeren.
Niet geheel eens, er zou juist meer informatie beschikbaar moeten komen die ook onafhankelijk wordt ge-peer-reviewt en die informatie mag best in twee versies, verkort en uitgebreid. Tevens zou onze overheid moeten kunnen uitleggen waarom het belangrijker is om minder dan 10 mensen op een IC te zien dan 99,8% van een bevolking in een thuis quarantaine gooien..... voor mij niet uit te leggen en ik vind die 10 per dag een waardeloos getal en ook niet voor de buitenwereld controleerbaar. Een middel waar slechts enkelen van kunnen stellen of het nou zo is of niet en de exacte maatstaven hiervoor hanteren. Tellen de mensen die op een IC terecht komen en dezelfde dag weer naar huis kunnen o.i.d. ook mee of houden we die er gewoon in terwijl dat eigenlijk belachelijk zou zijn?
pi_196645783
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 22:13 schreef freako het volgende:

[..]

Klopt, het is een bekende complotgekkie-site. Niet serieus te nemen.
Mmmzzz ik ga niet over 1 artikel maar waar rook is is ook vaak vuur dus goede kans dat ik deze site ga mijden voortaan.
pi_196645844
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 22:03 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Als je het vergelijkt met de pest ofzo, ~30% kwam te overlijden, dan is het inderdaad peanuts.
[..]

Die 10 hebben ze op de een of andere manier vastgesteld. Maar als je 10 mensen per dag op de IC op moet nemen en die liggen er gemiddeld 2 weken, dan ligger er dus 140 man op de IC. Ik weet niet of ergens te vinden is hoe de IC bezetting per ziekenhuis of regio of provincie is, maar daar zal vast verschil in zitten.

Er zijn wel andere oplossingen om die IC opnames en besmettingen naar beneden te krijgen. China deed dat bijvoorbeeld in Wuhan. Tientallen miljoenen mensen die maanden binnen moesten blijven. Elke week mocht een iemand per huishouden 1 keertje boodschappen doen. En daarna bij elke uitbraak weer hele steden in zulke lockdowns en iedereen in zo'n stad in een paar dagen testen.
China kan dat ook, want die kunnen een hele zwik verplegend personeel uit een andere regio ff invliegen. In Nederland gaat dat wat lastiger. Je kunt natuurlijk ook het leger gebruiken, dat zal iedereen ook vast verwelkomen. Oh, en in zo'n scenario is natuurlijk wel alles dicht, alles. En niemand het land in of uit.
Cambodia heeft bijvoorbeeld op dit moment een aardig beleid als je het land binnenkomt. Paspoort inleveren en 2000 dollar aftikken als onderpand, en dan word je in een hotel (niet naar keuze) gestopt. Dan wordt je een aantal keer getest, en als er iemand uit je vliegtuig positief test, dan zit je twee weken vast op je kamer in het hotel. Anders mag je na een paar dagen je kamer af. Hotelkosten en testkosten worden van je 2000 ingehouden. Denk je dat dat zou werken in Europa?

Of had je een andere oplossing?
Jawel, er niet zo'n punt van maken eigenlijk.
Ik heb op dit moment echt het idee dat er enorm wordt overdreven gelet cijfers en mortaliteit. Gevaar en angst krijgen ruim baan, maatregelen helpen niet maar verpesten wel en waar gaat het eigenlijk over? Als het er 11 per dag zijn dan moet het hele land maar op slot? Echt..... niet best hoe er wordt gehandeld als je het mij vraagt en dan dat gezeur over vaccins als holy grail.... iets met haastige spoed en ervaringen uit het verleden tellen voor twee wat mij betreft.
pi_196646161
Tsja, de huidige IC capaciteit in april was niet voldoende, dus maatregelen zijn echt nodig om daar niet weer tegenaan te lopen. En met oplopende gevallen kom je er nu eenmaal dichter in de buurt. Je wilt bijv niet horen dat je vader niet behandelt kan worden omdat er geen plek is en hij een onderliggend gezondheidsprobleem heeft, toch?
En 10 is het volgens mij het doel waar ze naartoe willen, en het is niet houdbaar dat ze pas bij het bereiken van dat doel restricties opheffen.

Ik vind de slechte ervaringen uit het verleden nogal overdreven eigenlijk in veel gevallen, zeker tov het huidige aantal doden per dag. Je zet zekere doden af tegen mogelijke zieken, en toch lijken veel mensen voor meer doden te kiezen, raar eigenlijk.
  Moderator donderdag 10 december 2020 @ 08:58:34 #125
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196649690
twitter

Over die bijwerkingen van het vaccin
pi_196651822
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 22:23 schreef SmaRTeY het volgende:

[..]

Niet geheel eens, er zou juist meer informatie beschikbaar moeten komen die ook onafhankelijk wordt ge-peer-reviewt en die informatie mag best in twee versies, verkort en uitgebreid. Tevens zou onze overheid moeten kunnen uitleggen waarom het belangrijker is om minder dan 10 mensen op een IC te zien dan 99,8% van een bevolking in een thuis quarantaine gooien..... voor mij niet uit te leggen en ik vind die 10 per dag een waardeloos getal en ook niet voor de buitenwereld controleerbaar. Een middel waar slechts enkelen van kunnen stellen of het nou zo is of niet en de exacte maatstaven hiervoor hanteren. Tellen de mensen die op een IC terecht komen en dezelfde dag weer naar huis kunnen o.i.d. ook mee of houden we die er gewoon in terwijl dat eigenlijk belachelijk zou zijn?
Jouw hele post stinkt naar complotwappieisme

Wat maakt het jou uit dat jij niet kunt controleren hoeveel mensen er per dag op de IC belanden? Dat maakt je alleen iets uit als je niet vertrouwt dat het gemelde aantal klopt.

En als je een poging doet om je gezonde verstand te gebruiken dan snap je vast dat op de schaal van 1e nies tot dood door corona het aantal mensen dat dagelijks op een IC beland een belangrijke indicator kan zijn om in te schatten of de zorg aan het overbelast raken is en medische hulp in het geding zal raken.
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
pi_196651874
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 22:23 schreef SmaRTeY het volgende:

[..]

Niet geheel eens, er zou juist meer informatie beschikbaar moeten komen die ook onafhankelijk wordt ge-peer-reviewt en die informatie mag best in twee versies, verkort en uitgebreid. Tevens zou onze overheid moeten kunnen uitleggen waarom het belangrijker is om minder dan 10 mensen op een IC te zien dan 99,8% van een bevolking in een thuis quarantaine gooien..... voor mij niet uit te leggen en ik vind die 10 per dag een waardeloos getal en ook niet voor de buitenwereld controleerbaar. Een middel waar slechts enkelen van kunnen stellen of het nou zo is of niet en de exacte maatstaven hiervoor hanteren. Tellen de mensen die op een IC terecht komen en dezelfde dag weer naar huis kunnen o.i.d. ook mee of houden we die er gewoon in terwijl dat eigenlijk belachelijk zou zijn?
Iemand is kerngezond en iemand anders verzint dat die dood is en gooit het op internet en jij vindt dat dat dan onafhankelijk peer-review bekeken moet worden? Ik zou zeggen dat iemand overtuigend bewijs moet hebben, of dat het eerst ingediend moet worden voor peer-review (zoals in de wetenschap dus eigenlijk) voordat je het mag publiceren op internet.
pi_196667015
Ik vermoed dat een groot deel van de vaccin weigeraars gewoon bang is voor een prikje. Die komen nu met allemaal ethische of op niets gebaseerde medische bezwaren maar ondertussen zweten ze gewoon peentjes vanwege die naald.
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
  vrijdag 11 december 2020 @ 08:10:57 #129
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_196667582
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 december 2020 06:16 schreef Multatilu het volgende:
Ik vermoed dat een groot deel van de vaccin weigeraars gewoon bang is voor een prikje. Die komen nu met allemaal ethische of op niets gebaseerde medische bezwaren maar ondertussen zweten ze gewoon peentjes vanwege die naald.
Sprak laatst iemand die klachten had maar zich niet liet testen omdat hij bang was voor een wattenstaafje.

Je hebt echt enorme pussies, niet te filmen.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_196670376
Dit zijn dingen die veel meer werden verwacht eerder dit jaar, dat producenten tegen vertragingen oplopen omdat dingen niet zo lopen als gehoopt: https://www.nu.nl/coronavirus/6096006/twaalf-miljoen-vaccindoses-voor-nederland-vertraagd-door-tegenvallend-onderzoek.html?redirect=1

De ontwikkeling van het vaccin van Sanofi heeft vertraging opgelopen en is waarschijnlijk niet klaar voor het einde van 2021. Heel jammer, hoe meer vaccins we kunnen gebruiken, hoe beter.
pi_196670455
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2020 12:08 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Dit zijn dingen die veel meer werden verwacht eerder dit jaar, dat producenten tegen vertragingen oplopen omdat dingen niet zo lopen als gehoopt: https://www.nu.nl/coronavirus/6096006/twaalf-miljoen-vaccindoses-voor-nederland-vertraagd-door-tegenvallend-onderzoek.html?redirect=1

De ontwikkeling van het vaccin van Sanofi heeft vertraging opgelopen en is waarschijnlijk niet klaar voor het einde van 2021. Heel jammer, hoe meer vaccins we kunnen gebruiken, hoe beter.
Tegen die tijd dat die klaar zijn kunnen ze hopelijk direct gedoneerd worden aan een land dat ze harder nodig heeft dan ons.

Wat mij wel tegenvalt is dat Johnson & Johnson blijkbaar pas ontzettend laat kan leveren... Het zou ideaal zijn geweest als zij ook in Q1 hadden kunnen leveren (en klaar waren met de tests + goedkeuring).
pi_196670496
En dit nieuws vind ik erg opmerkelijk, Oxford/AstraZeneca zouden willen samenwerken, het vaccin willen combineren met het Sputnik vaccin van Rusland.

https://www.independent.co.uk/news/health/coronavirus-vaccine-oxford-trial-russia-sputnik-b1769892.html

Op zich is het niet ondenkbaar dat in de toekomst meerdere vaccins in een vaccin worden gecombineerd, maar dat zal vooral gebeuren als er meerder varianten van het virus opduiken. De vaccins van Moderna en Pfizer kunnen nauwelijks nog verbeterd worden.
pi_196670863
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2020 12:13 schreef Anton91 het volgende:

[..]

Tegen die tijd dat die klaar zijn kunnen ze hopelijk direct gedoneerd worden aan een land dat ze harder nodig heeft dan ons.

Wat mij wel tegenvalt is dat Johnson & Johnson blijkbaar pas ontzettend laat kan leveren... Het zou ideaal zijn geweest als zij ook in Q1 hadden kunnen leveren (en klaar waren met de tests + goedkeuring).
Ik hoop eigenlijk dat J&J eerder klaar is, gezien de enorme aantallen van besmettingen wordwide worden de placebo’s wellicht eerder besmet dan ingeschat.
- verwijderd door admin -
  zaterdag 12 december 2020 @ 10:29:30 #134
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_196685605
Pfizer zoals verwacht goedgekeurd in de VS.
  zaterdag 12 december 2020 @ 12:20:33 #135
67174 Dos37
Come on Twente
pi_196687398
Is toch ongelofelijk dat EMA gewoon wacht tot 29 december, waar the fuck op.

Het is alsof ik een auto wil kopen alle info beschikbaar heb, proefrit gemaakt en toch zeg maar ik wacht tot 29 december.
Premier League toto winnaar 2007-2008 en [b]2008-2009[/b]
Held Blaise NKUFO [b]All time topscoorder in Enschede[/b]
[b]WE WON IT ELEVEN TIMES![/b]
pi_196687471
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2020 12:20 schreef Dos37 het volgende:
Is toch ongelofelijk dat EMA gewoon wacht tot 29 december, waar the fuck op.

Het is alsof ik een auto wil kopen alle info beschikbaar heb, proefrit gemaakt en toch zeg maar ik wacht tot 29 december.
Het is inderdaad bizar dat de EMA tot 29 december de tijd nodig heeft. Je zou toch denken dat de EMA alles uit handen laat vallen om zo snel mogelijk de beoordeling af te ronden.

Of het Britse MHRA werkt gewoon veel harder/efficiënter dan de EMA, of het Britse MHRA heeft onzorgvuldig zijn werk gedaan. Een andere verklaring is er toch niet? De EMA en de MHRA hebben op hetzelfde moment dezelfde informatie gekregen ter beoordeling.

[ Bericht 0% gewijzigd door Breekfast op 12-12-2020 12:29:34 ]
  zaterdag 12 december 2020 @ 17:10:30 #137
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_196691909
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2020 12:20 schreef Dos37 het volgende:
Is toch ongelofelijk dat EMA gewoon wacht tot 29 december, waar the fuck op.

Het is alsof ik een auto wil kopen alle info beschikbaar heb, proefrit gemaakt en toch zeg maar ik wacht tot 29 december.
Hmm, het geeft de EU landen onderling de gelegenheid 2 weken elders te kijken wat het vaccin (niet) doet en om onderling de strategie af te stemmen. Logistiek en strategisch is het niet zinnig om de feestdagen te starten met de operatie.
De gedachte dat er iets goedgekeurd moet worden is vooral een bühne verhaal als toneelstukje.

Het is als te worden uitgenodigd om je scriptie te verdedigen om vervolgens aansluitend je titel op te halen met de kans dat je zakt. Of om te gaan trouwen en je partner voor het altaar staand toch maar afziet van het huwelijk. etc.etc.

Het positieve is dat de vaccins sws voldoen* aan de eisen en de procedure perfect hebben doorlopen.
Of de eisen ansich en procedures zelf voldoende adequaat zijn/waren om baanbrekende vaccins in voldoende mare te toetsen/testen of de wenselijkheid van doelgroepen daarvan te beschouwen, is vooralsnog geen discussie.

*Ik hoef ook onder 10.000+ pagina's te worden bedolven om door te lezen anders, dan wat al in testrapporten staat die dat aantonen. Cijfers, metingen en daaruit conclusies verbinden zijn net zo flexibele als dat je wilt dat het moet bewijzen.

Ook moet worden onthouden dat er geen goedkeuring is voor gebruik maar autorisatie om het vaccin toe te mogen passen waar dat noodzakelijk wordt geacht. Regeringen, instituties en bottom-line de behandelend artsen (en niet de patiënt!!!) bepalen (en nemen de voortvloeiende schade/consequenties) dan waar wat dat met die clausule voor wie waar noodzakelijk wordt geacht.

Ik ga benieuwd zijn wie in Nederland zich als eerste als bn/man/vrouw des Vaderland's laat vaccineren. Popcorn, eeuwige roem, champagne, ridderorde en ¤2000 om online uit geven; is toch wel het minste dat ik verwacht.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zaterdag 12 december 2020 @ 17:52:47 #138
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_196692647
N.a.v.
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2020 17:11 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
quote: Op zaterdag 12 december 2020 15:48 schreef Vallon het volgende:
Inzake dat "gestructureerd antistof eiwit" ga ik benieuwd zijn of en op hoeveel manieren dit dan voor Covid19 kan worden gerealiseerd. Oftewel, heeft Covid19 verschillende "spike-eiwitten". Zijn er meer antigenen denkbaar die "elk" zouden kunnen worden gebruikt om antilichamen voor te ontwikkelen.
Het mooiste zou zijn dat ene vaccin simpelweg beschermd tegen de hele (SARS-)-Corona-familie zodat ook mutaties er niet veel meer toedoen. Ook is het dan minder nodig om misschien virusstammen te moeten gaan traceren zoals men dat doet voor Influenza.

George_of_the_Jungle: Het zwakke punt van (bijna?) alle vaccins die op dit moment in ontwikkeling zijn voor SARS-CoV-2 is dat ze zich allemaal richten op het spike-eiwit. Dit omdat dat een kansrijke route leek vanuit eerder onderzoek met SARS en MERS. Maar als dat spike-eiwit verandert door een mutatie (wat dus bij die fretten in Denemarken gebeurde) heeft dat mogelijk invloed op de effectiviteit van alle vaccins.
In Cambridge zijn ze wel bezig om een vaccin te ontwikkelen wat tegen heel veel coronavirussen zou beschermen, maar dan moet je dus een eiwitje, of structuurtje, vinden wat al die coronavirussen gemeenschappelijk hebben, maar wat ook uniek is voor coronavirussen, en waar het lichaam op getraind kan worden om te herkennen en om daar een afweer reactie tegen op te bouwen die effectief is. Dat zal mogelijk nog wel jaren duren denk ik. En het lastige wordt dan, als bijvoorbeeld 80% van de bevolking is ingeent tegen SARS-CoV-2, en de overige 20% zich niet in wilt laten enten, waar je dan genoeg vrijwilligers kunt vinden voor je studie die niet ingeent zijn tegen SARS-CoV-2.
Thx ^O^ en leuk om wat inzichten te verwerven.

Ik ga nog 's rondneuzen of er in (leesbare) vorm data is waar staat hoe precies elk vaccin zich specifiek richt op welke wijze van verschillende antigenen.
Mogelijk wordt dit lastig omdat de product(ie)formules ws niet openbaar zijn/worden. Zou best vervelend worden als vacinatie tegen "Covid19" als herkenning dan toepassing van andere vaccins gaat/kan blokkeren en geen bescherming biedt tegen een (gemuteerd) ander SARS-virus.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_196718156
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 december 2020 06:16 schreef Multatilu het volgende:
Ik vermoed dat een groot deel van de vaccin weigeraars gewoon bang is voor een prikje. Die komen nu met allemaal ethische of op niets gebaseerde medische bezwaren maar ondertussen zweten ze gewoon peentjes vanwege die naald.
Ik ben niet tegen vaccinaties wel tegen de wijze waarop deze nu door de strot worden gedrukt.
Strengere maatregelen omwille van "besmettingen" met testen waar vraagtekens bij staan en "besmettingen" maar geen extra doden en ook totaal geen bewijzen dat dit virus "zeer dodelijk" is. Even twee jaar terug, kennen we die tijd nog? Elke ziekte is in potentie dodelijk, het griepseizoen eist elk jaar duizenden slachtoffers..... de reguliere zorg draaide gewoon door, de economie draaide gewoon door en er was geen COVID hysterie.

Als je niet weet of begrijpt waarom mensen grote twijfels hebben bij de Corona aanpak dan zou je er goed aan doen om je eens wat meer te gaan verdiepen, wat meer na te gaan hoe "dodelijk" dit virus nou echt is en kijk naar de impact van de maatregelen vs de impact van het virus op onze maatschappij. De mensen die niet blind varen op wat anderen zeggen zien nou eenmaal iets anders, je moet het wel kunnen zien......
pi_196718301
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2020 11:40 schreef Multatilu het volgende:

[..]

Jouw hele post stinkt naar complotwappieisme

Wat maakt het jou uit dat jij niet kunt controleren hoeveel mensen er per dag op de IC belanden? Dat maakt je alleen iets uit als je niet vertrouwt dat het gemelde aantal klopt.

En als je een poging doet om je gezonde verstand te gebruiken dan snap je vast dat op de schaal van 1e nies tot dood door corona het aantal mensen dat dagelijks op een IC beland een belangrijke indicator kan zijn om in te schatten of de zorg aan het overbelast raken is en medische hulp in het geding zal raken.
Jahoor wat een dramatiek terwijl Corona slechts ÉÉN oorzaak is van alle mogelijke oorzaken om een beroep te doen op ONZE Zorg. Is het niet een beetje vreemd dat Corona onze maatschappij minder raakt dan de maatregelen? Is het niet een beetje vreemd dat Corona door een IC clubje wordt gebruikt om ONZE gehele zorg plat te leggen? Is het niet een beetje vreemd dat we vrijwel uit het "niets" om vrijwel niets (98+% heeft geen enkel probleem met Corona) onze maatschappij zo enorm frustreren en mensen dreigen met het stoppen van reguliere zorg? Wie maakt hier eigenlijk de afwegingen en hoe bepaal je eigenlijk wat sociaal is?!

Mensen die moeite hebben met deze bizarre in elkaar geprutste Corona periode zijn niet tegen vaccinaties in het algemeen, zijn niet bang voor een prikkie en ontkennen ook niet dat we een Corona virusje hebben rondwaaien. Deze mensen zien geen gevaar in grote besmettingen, zien dat onze zwakkeren ook door een griep of ander natuurverschijnsel omvallen, zien maatregelen hand in hand met groeiende besmettingen waaruit blijkt dat deze maatregelen enorme BULLSHIT zijn wat op voorhand ook al werd verkondigd door onze heilige OMT prutsers, zien een Gommers zonder goede reden capaciteit uitbreiding blokkeren en zien in Corona géén groter issue dan een vervelende griep of bacteriële infectie.

Iedereen zijn eigen referentiekader en intelligentie, doe er wat mee!
pi_196727634
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 08:11 schreef SmaRTeY het volgende:

[..]

Ik ben niet tegen vaccinaties wel tegen de wijze waarop deze nu door de strot worden gedrukt.
Strengere maatregelen omwille van "besmettingen" met testen waar vraagtekens bij staan en "besmettingen" maar geen extra doden en ook totaal geen bewijzen dat dit virus "zeer dodelijk" is. Even twee jaar terug, kennen we die tijd nog? Elke ziekte is in potentie dodelijk, het griepseizoen eist elk jaar duizenden slachtoffers..... de reguliere zorg draaide gewoon door, de economie draaide gewoon door en er was geen COVID hysterie.

Als je niet weet of begrijpt waarom mensen grote twijfels hebben bij de Corona aanpak dan zou je er goed aan doen om je eens wat meer te gaan verdiepen, wat meer na te gaan hoe "dodelijk" dit virus nou echt is en kijk naar de impact van de maatregelen vs de impact van het virus op onze maatschappij. De mensen die niet blind varen op wat anderen zeggen zien nou eenmaal iets anders, je moet het wel kunnen zien......
Snap jij nu werkelijk waar niet dat die maatregelen ervoor bedoeld zijn om te voorkomen dat het sterftecijfer de lucht in schiet?
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
pi_196727894
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 08:36 schreef SmaRTeY het volgende:

[..]

Jahoor wat een dramatiek terwijl Corona slechts ÉÉN oorzaak is van alle mogelijke oorzaken om een beroep te doen op ONZE Zorg. Is het niet een beetje vreemd dat Corona onze maatschappij minder raakt dan de maatregelen? Is het niet een beetje vreemd dat Corona door een IC clubje wordt gebruikt om ONZE gehele zorg plat te leggen? Is het niet een beetje vreemd dat we vrijwel uit het "niets" om vrijwel niets (98+% heeft geen enkel probleem met Corona) onze maatschappij zo enorm frustreren en mensen dreigen met het stoppen van reguliere zorg? Wie maakt hier eigenlijk de afwegingen en hoe bepaal je eigenlijk wat sociaal is?!

Mensen die moeite hebben met deze bizarre in elkaar geprutste Corona periode zijn niet tegen vaccinaties in het algemeen, zijn niet bang voor een prikkie en ontkennen ook niet dat we een Corona virusje hebben rondwaaien. Deze mensen zien geen gevaar in grote besmettingen, zien dat onze zwakkeren ook door een griep of ander natuurverschijnsel omvallen, zien maatregelen hand in hand met groeiende besmettingen waaruit blijkt dat deze maatregelen enorme BULLSHIT zijn wat op voorhand ook al werd verkondigd door onze heilige OMT prutsers, zien een Gommers zonder goede reden capaciteit uitbreiding blokkeren en zien in Corona géén groter issue dan een vervelende griep of bacteriële infectie.

Iedereen zijn eigen referentiekader en intelligentie, doe er wat mee!
Laat ik het eens omdraaien en de vraag bij jou neerleggen: wat zou het effect zijn als er geen Corona maatregelen zouden bestaan en de besmettingen zich ongecontroleerd zouden verveelvoudigen. Stel dat 1 op de 100 mensen met Corona ziekenhuiszorg nodig heeft. Wat zou dan het effect zijn als er op bepaalde momenten 40000 per dag COVID-19 krijgen? Ik hoef je toch hopelijk niet uit te leggen dat onze ziekenhuizen dan in no-time uitpuilen, verplegend en medisch personeel zelf ook besmet raken en er honderden mensen per dag niet aan de beademing kunnen of medicijnen kunnen krijgen om vervolgens dit sterftecijfer omhoog te laten schieten.

En dan de economie; vergeet niet dat 90% van de bedrijven niet geraakt wordt door de maatregelen. Met name de horeca, evenementenindustrie en daaraan gelieerde bedrijven hebben het nu zwaar. Stel dat we het virus gewoon zouden laten gaan; hoeveel bedrijven denk je dat er fatsoenlijk door kunnen blijven draaien als de helft van het personeel ziek raakt? Bedrijven die nu wél gewoon productie kunnen draaien zitten dan ineens opgescheept met enorm dalende omzetten. Is dat wat je zou willen?
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
  maandag 14 december 2020 @ 17:03:59 #143
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_196729207
In de VS zijn ze vandaag begonnen met vaccineren. Show ook daar on the road. Hopelijk volgen wij snel in januari.
  maandag 14 december 2020 @ 17:08:50 #144
67174 Dos37
Come on Twente
pi_196729318
Ben eigenlijk wel benieuwd naar de aantal gevaccineerde nu in de UK. Ik weet natuurljk dat het effect nog even op zich gaat wachten maar zijn, hopelijk begin februari, maart moet er toch wel iets zichtbaar zijn bij de risicogroepen.

Hoeveel zijn het er per dag, 1.000 10.000?
Premier League toto winnaar 2007-2008 en [b]2008-2009[/b]
Held Blaise NKUFO [b]All time topscoorder in Enschede[/b]
[b]WE WON IT ELEVEN TIMES![/b]
pi_196734399
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 08:11 schreef SmaRTeY het volgende:

[..]

Ik ben niet tegen vaccinaties wel tegen de wijze waarop deze nu door de strot worden gedrukt.
Strengere maatregelen omwille van "besmettingen" met testen waar vraagtekens bij staan en "besmettingen" maar geen extra doden en ook totaal geen bewijzen dat dit virus "zeer dodelijk" is. Even twee jaar terug, kennen we die tijd nog? Elke ziekte is in potentie dodelijk, het griepseizoen eist elk jaar duizenden slachtoffers..... de reguliere zorg draaide gewoon door, de economie draaide gewoon door en er was geen COVID hysterie.

Als je niet weet of begrijpt waarom mensen grote twijfels hebben bij de Corona aanpak dan zou je er goed aan doen om je eens wat meer te gaan verdiepen, wat meer na te gaan hoe "dodelijk" dit virus nou echt is en kijk naar de impact van de maatregelen vs de impact van het virus op onze maatschappij. De mensen die niet blind varen op wat anderen zeggen zien nou eenmaal iets anders, je moet het wel kunnen zien......
Vergeet niet dat de doden door corona vallen ondanks alle maatregelen. Zonder maatregelen was er een veelvoud aan doden geweest, en waren er ook veel meer mensen geraakt omdat reguliere zorg niet beschikbaar was (wat nu ook al soms het geval is).
pi_196734477
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 17:08 schreef Dos37 het volgende:
Ben eigenlijk wel benieuwd naar de aantal gevaccineerde nu in de UK. Ik weet natuurljk dat het effect nog even op zich gaat wachten maar zijn, hopelijk begin februari, maart moet er toch wel iets zichtbaar zijn bij de risicogroepen.

Hoeveel zijn het er per dag, 1.000 10.000?
Geen idee eigenlijk, het zou wel harder moeten gaan. Het vaccin wordt in batches van 975 geleverd, en eerste levering was 400.000 stuks. Zodra ze uit de -70C koeling zijn gekomen moeten ze binnen 5 dagen gebruikt worden. Hoorde vandaag op de radio dat er nu ook geleverd was aan 100 huisartspraktijken. Maar hoeveel elke praktijk er krijgt werd niet gezegd. 975 is heel veel voor 1 praktijk, maar het is ook niet makkelijk om ze in kleinere batches te verdelen en ze moeten binnen 5 dagen gebruikt worden.
pi_196734529
Het wordt tijd dat de EU ook eens opschiet met die beoordeling, want deze huidige situatie levert zoveel schade toe met lockdowns etc. We kúnnen naar mijn mening niet langer wachten.
Check my youtube channel with the best music and road movies: http://www.youtube.com/user/StarmanFR
pi_196734609
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 15:56 schreef Multatilu het volgende:

[..]

Snap jij nu werkelijk waar niet dat die maatregelen ervoor bedoeld zijn om te voorkomen dat het sterftecijfer de lucht in schiet?
Snap jij eigenlijk wel dat het normaal is dat er een piek in een sterftecijfer komt als er een ziekte rond gaat? Wat valt er niet te begrijpen?! Mensen die verzwakt zijn en/of oud en met een virus worden besmet waarbij de kans op luchtwegcomplicaties aanwezig is lopen domweg een groot risico en een % daarvan zal ook sterven, zoals het altijd het geval is geweest met bijvoorbeeld een griep jaren en jaren en jaren voor iemand Corona riep. En.... als je zorgstelsel niet in staat is om je te redden of uverbhaupt van een bed te voorzien dan weet je zeker dat het sterftecijfer gaat pieken. Alles wat we tot nu toe hebben gedaan om te voorkomen heeft die piek in geen enkel land op deze aardkloot kunnen voorkomen en dat zal ook nooit gebeuren omdat wij mensjes onderdeel zijn van een natuur die het voor het zeggen heeft. ^O^

Ik begrijp wel dat we een zorgstelsel hebben wat niet in staat is om een piek op te vangen op de IC.
Ik begrijp ook dat we een vergrijzing hebben die de pot uit rijst en dat we een massa aan zwakke ouderen hebben wiens leven al langer aan een zijden draadje hangt dat elk moment kan knappen.
Ik begrijp ook dat dit virus platslaan met een grote hamer je reinste onzin is.
Ik begrijp ook dat het niet valt uit te leggen hoe selectieve "lock-downs" het aantal besmettingen terugdringt.
Ik begrijp ik dat er een enorme angst is gezaaid voor een levensgevaarlijk virus wat totaal NIET waar is.
Ik begrijp ook dat Gommers geen zin heeft om de zorg capaciteit op te schalen, omdat hij zelf niet de capaciteit heeft om dat voor elkaar te krijgen met al die jaarlijkse uitlotingen.
Ik begrijp ook dat maatregelen zoals mondkapjes en anderhalve meter goedbedoeld en uiterst krom bedacht zijn omdat met de groeiende besmettingen dat ook wel is aangetoond lijkt me.
Ik begrijp ook dat het niet gewenst is om een andere mening erop na te houden en kritisch te zijn over deze (gecreëerde) crisis in de zorg.
Ik begrijp ook dat het leven eindig is en dat er een scala aan dreigingen is waar onze zwakkeren dagelijks mee worden geconfronteerd en dat hier weinig aan kan worden gedaan anders dan accepteren dat het leven eindig is.
Ik begrijp ook dat er mensen zijn die, met al hun vertrouwen in enkelen, volledig achter alle maatregelen staan en vinden dat die niet ver genoeg gaan.

Er zijn ook nog heel veel aspecten rond deze crisis die ik niet begrijp, wil die ook nog wel een x neerleggen maar gelet hier al maanden lang géén fatsoenlijke antwoorden op komen, er wel gecensureerd wordt en mensen monddood worden gemaakt, lijkt me dat een nutteloze verspilling van energie.

Ik kies er dus voor om mijn leven te leiden zoals IK dat wil en hoop dat anderen dat ook vooral doen, onbevreesd met begrip voor anderen maar ook met de verwachting op begrip van die anderen en zeker met de acceptatie van een einde. Als je in een beschermde bubbel wilt leven zónder sociaal contact, zonder de mogelijkheid te reizen of de mogelijkheid te hebben om met andere mensen leuke dingen te doen en met een continue angst voor het levensbedreigende, wilt leven..... be my guest. Maar die twee verschillende type mensen gaan m.i. niet samen in 1 maatschappij waar 98+ % van de mensen geen last hebben van een doodsbedreiging waar 1+% van die gehele bevolking dat wel heeft én altijd zal houden omdat ze verzakt of ziek of gewoon aan het einde van hun rit zijn.

Ik heb nooit gedacht dat een overheid, vader en moeder van álle mensen in onze maatschappij, zich op zo'n kneuterige en schofterige manier zou uiten waarbij alles en iedereen moet wijken voor een probleem in de zorg.

(Er is al gezegd dat mensen niet te redden zijn, er IS geen pilletje tegen Corona en het is nog maar de vraag of er ooit een vaccin zal zijn dat voorkomt dat deze groep mensen overlijdt. Denk ook aan de griepprik die dat nooit heeft kunnen voorkomen voor hen die alsnog ernstig ziek werden en stierven. Maar iedereen die graag dat wonder vaccin ingespoten wil krijgen moet zich maar snel melden voor het *gratis* vaccin, de campagne komt eraan hoor! :W )
pi_196734853
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 16:07 schreef Multatilu het volgende:

[..]

Laat ik het eens omdraaien en de vraag bij jou neerleggen: wat zou het effect zijn als er geen Corona maatregelen zouden bestaan en de besmettingen zich ongecontroleerd zouden verveelvoudigen. Stel dat 1 op de 100 mensen met Corona ziekenhuiszorg nodig heeft. Wat zou dan het effect zijn als er op bepaalde momenten 40000 per dag COVID-19 krijgen? Ik hoef je toch hopelijk niet uit te leggen dat onze ziekenhuizen dan in no-time uitpuilen, verplegend en medisch personeel zelf ook besmet raken en er honderden mensen per dag niet aan de beademing kunnen of medicijnen kunnen krijgen om vervolgens dit sterftecijfer omhoog te laten schieten.

En dan de economie; vergeet niet dat 90% van de bedrijven niet geraakt wordt door de maatregelen. Met name de horeca, evenementenindustrie en daaraan gelieerde bedrijven hebben het nu zwaar. Stel dat we het virus gewoon zouden laten gaan; hoeveel bedrijven denk je dat er fatsoenlijk door kunnen blijven draaien als de helft van het personeel ziek raakt? Bedrijven die nu wél gewoon productie kunnen draaien zitten dan ineens opgescheept met enorm dalende omzetten. Is dat wat je zou willen?
Dan zouden er een hoop mensen waarschijnlijk vlot uit hun lijden worden verlost. Dan zou 98+ % van de bevolking net als die 1,x% al hebben gedaan een gewoon leven kunnen leiden. Dan zou er een korte maar snelle piek in sterfte zijn, snelle groep immuniteit en misschien wel het belangrijkste, onze kinderen hoeven niet op te draaien voor deze geld verkwistende nutteloze aanpak die niet voorkomt dat mensen elke dag nog sterven.

1 op de 100 is echt bullshit en dat weet je zelf ook wel.
Covid krijgen is voor 98+% van de mensen niet echt spannend, gelukkig
Ziekenhuizen puilen nu ook niet uit, evenmin met de vorige "golf" waar het angstvallig stil in de ziekenhuizen was maar er stonden wel witte tenten en de reguliere zorg werd, ondanks ruim plek op een IC, geknepen.
Verplegend personeel wordt elke dag blootgesteld aan besmetting en ook zij leven vrolijk verder.
Die beademing is nog een dingetje las ik, er is in het begin nogal drastisch mee omgegaan met onnodige doden tot gevolg maar ik ben maar een toehoorden en hoop dat onze Zorg niet zo dom is.
Besmettingen worden gebruikt om angst te zaaien terwijl er waarschijnlijk al véél meer mensen besmet zijn (geweest) dan ooit getest met de kanttekening bij de PCR test dat die niet geschikt is om als Corona test te gebruiken.
pi_196734880
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 17:03 schreef WheeledWarrior het volgende:
In de VS zijn ze vandaag begonnen met vaccineren. Show ook daar on the road. Hopelijk volgen wij snel in januari.
Waarom?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')