abonnement Unibet Coolblue
pi_196203758
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 14:06 schreef Noek het volgende:
Ik kan garnalen eten die 4 weken in de zon liggen dus ik offer me wel op voor het vaccin en als nu meer mensen dat doen dan moet het goedkomen.
Ik val al om van één slechte garnaal, maar ik doe met je mee.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_196203771
quote:
2s.gif Op donderdag 12 november 2020 13:33 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Ik vind het maar een enge ontwikkeling dat je steeds meer signalen tegen komt dat er serieus over na word gedacht. Denk echt dat ze ver weg moeten blijven van zulke ideeën. Dat gaat echt heel verkeerd binnen komen bij veel mensen. Je komt een beetje in de buurt van de 2e wereldoorlog; dat je enkel bepaalde vrijheden krijgt als je een bepaald item kan laten zien. Dat moet je gewoon echt niet willen als samenleving en ik snap sowieso niet dat er over word nagedacht.

De afgelopen maanden is er telkens geroepen dat we deze maatregelen hebben (wereldwijd eigenlijk), vanwege de zorg. Vanwege de ziekenhuizen. Besmettingen op zich zijn geen probleem. Op het moment dat je een bepaalde groep hebt gevaccineerd (of dat nou jongeren, of ouderen zijn) is het prima mogelijk om de maatregelen voor iedereen zwaar te versoepelen. Als je het grootste gedeelte van de ouderen vaccineert heb je meteen de groep te pakken die heel wat vaker in ziekenhuizen terecht komt. Dan maakt het heel wat minder uit dat het virus onder de jongere generatie nog rondgaat; de zorg zou het dan immers aan moeten kunnen. Want dat is de grote barricade nu - de ziekenhuizen. Als je juist een grote groep jongeren vaccineert zul je zien dat het virus veel minder snel rond gaat, gezien die groep het virus het meest verspreid. Waardoor ouderen indirect ook weer minder risico lopen, waardoor ziekenhuizen minder inloop krijgen.

Daarnaast draaide het de afgelopen maanden telkens om solidariteit. Richting de zorg, richting de risico groepen. We waren met z'n allen in strijd tegen Corona. Als één geheel. Zo word het gebracht. Het is nogal krom als je vervolgens de mensen gaat belonen die vanwege een keuze die hogerop gemaakt word (wie krijgen de eerste vaccins?) opeens veel meer mogen. Dat moet je gewoon niet willen en dat gaat echt voor heel veel rellen zorgen. Helemaal als het in het voordeel van de oudere generatie gaat - de jongere generatie is namelijk de generatie die de kosten van al deze maatregelen mag gaan betalen de komende jaren. Als je die dan ook nog eens minder vrijheden gunt...

En ik vind dat vaccinatie altijd een eigen keuze moet zijn. Een keuze die niet beinvloed word door extra bonussen (in dit geval wél toegang krijgen tot een evenement, of geen maatregelen meer). Dat recht hebben we gewoon als een volk. Het grootste gedeelte van de bevolking zal er sowieso wel een nemen, ook als je er niet zulke bonussen aan vast hangt. Laat de rest gewoon lekker zelf kiezen. En gooi de samenleving gewoon wat meer open voor iedereen als je het voor elkaar hebt gekregen om de risico groepen minder risico te laten lopen (vanwege vaccinatie bij ouderen of jongeren). Met z'n allen tegen Corona, dus ook voor iedereen tegelijkertijd minder maatregelen. Tenzij het echt over onschuldige maatregelen gaat zoals Kyran een paar dagen geleden schetste.

+ wat jij zegt inderdaad. Komt dan echt een markt voor vervalste vaccinatie bewijzen.
Ik denk dat de gescheiden samenleving pas komt zodra iedereen de kans heeft gehad zich te vaccineren. Het is niet zo dat jij nog niet naar een festival mag omdat je nog niet aan de beurt bent. Nee je zou niet naar een festival mogen als je het vaccin weigert.
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 13:33 schreef chratnox het volgende:

[..]

Ik zei gisteren ook al dat de manier waarop je dit soort posts neerzet een discussie onmogelijk maakt, het zorgt ervoor dat je iemand die het niet met je eens is gelijk wegzet als complotgekkie, dat is een beetje vervelend.

Nee, het is meer dit:

Overheid: Er gaan mensen dood aan een onbekend virus, iedereen blijft thuis
Burgers: Oke
Overheid: Er gaan minder mensen dood dan we dachten, maar mensen met een zwakke gezondheid gaan wel dood, iedereen blijft thuis
Burgers: Oke
Overheid: De hoeveelheid mensen die dood gaan valt mee, maar de ziekenhuizen kunnen het niet aan, iedereen blijft thuis.
Burgers: Oke
Overheid: Er is inmiddels een vaccin, en we willen de mensen die risico lopen beschermen, willen jullie ook een vaccin?
Burger: Mja, weet niet, ik maak me wel een beetje zorgen om de haast
Overheid: Oke, snap ik. Gaan we over nadenken
Burger: Nouja, ik voel me toch niet helemaal lekker erbij, ik denk wel dat ik een vaccinatie wil, maar kunnen we 't eventjes aankijken?
Overheid: Versoepelen kan pas als iedereen gevaccineerd is, niet alleen risicogroepen. Iedereen die niet gevaccineerd is (dus niet risicogroepen) blifjt thuis, risicogroepen mogen weer alles
Burger: Eh sorry wat? Wij moesten thuisblijven om kwetsbaren te beschermen, nu mogen die kwetsbaren weer alles en zijn zij individueel beschermd, maar wij moeten thuisblijven, hebben we straf ofzo?
Overheid: Ja, want je hebt je niet laten vaccineren, pech voor je.

Er is nu 9 maanden geschermd met solidariteit voor mensen in een risicogroep/ouderen/kwetsbaren. Dat is (soms met morren) geaccepteerd door het gros van de bevolking. Als je nu de gevaccineerden niet solidair laat zijn met de rest (omdat ze nog geen vaccin kunnen krijgen) ben je gewoon af als overheid.
Nee. De gescheiden samenleving komt pas als er een groep is die zich weigert te vaccineren. Niet omdat je nog niet aan de beurt bent. Zo heb ik het tenminste begrepen. Dus van een gescheidensamenleving is pas sprake als iedereen de kans heeft gehad zich te laten vaccineren. Tot die tijd zullen de zelfde regels gelden voor iedereen.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 12 november 2020 @ 14:08:51 #53
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_196203774
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 14:02 schreef chratnox het volgende:

[..]

Nouja, ja en nee. Het gaat er niet om dat iedereen op korte termijn gevaccineerd is, het gaat erom dat ziekenhuizen niet overspoelen en mensen niet overlijden. Normaal gesproken is een vaccin primair om de persoon die gevaccineerd is te beschermen en daarmee de besmettelijkheid afnemen, omdat de mensen er niet zo ziek van worden. Laten we daar even vanuit gaan.

Stel je hebt 10 miljoen vaccins, voor 5 miljoen mensen in een risicogroep. Iedereen heeft 2 vaccins nodig. Dat zou betekenen dat je de maatschappij weer normaal kan laten draaien als die 5 miljoen mensen gevaccineerd zijn, want de hoeveelheid mensen die daarna in het ziekenhuis opgenomen zal worden is laag, dus impact op ziekenhuis is beperkt en normale zorg kan hervat worden.

Die andere 12 miljoen mensen kun je dan prima als onderdeel van reguliere vaccinatieprogramma's meenemen, maar er is geen enkele reden dat zij niet deel zouden mogen nemen aan de maatschappij, het risico is dan namelijk weggenomen.

GGD had het (in jouw post denk ik) over een paar weken. Ik zou het prima vinden die paar weken gewoon thuis te blijven. Het risico voor mij van dit virus is beperkt, dus er is geen reden om mij (en jou) thuis te houden. Voor jou zal het wellicht anders zijn omdat je met veel mensen in een risicogroep te maken hebt in een ziekenhuis, maar ik heb dat veel minder.

Als die groep die in een risicogroep zit gevaccineerd is en daardoor nagenoeg niet ziek wordt is het toch goed? Dat is effectief die groepsimmuniteit die ze wilden bereiken.
Goede post :)

Het hangt uiteindelijk dus af wat wij gaan bereiken met het vaccineren. Als wij inderdaad heel snel genoeg vaccins kunnen krijgen om bijna alle risicogroepen te vaccineren kan je al dusdanig versoepelen dat het allemaal wel goed gaat komen.

Doe je dit niet, om wat voor reden dan ook, dan krijg je dus hele andere vraagstukken.

Dit kan bijvoorbeeld niet lukken omdat vaccin toch anders werkt, niet goed genoeg werkt, te weinig vaccins geleverd worden, te weining burgers de vaccins willen etc. etc.

Uiteindelijk is en blijft je enige doel om de ziekenhuizen niet te overbelasten. Grootste groep in de ziekenhuizen zijn risicogroepen en met name diegenen op leeftijd.

Als je die een vaccin kan geven waardoor de ziekte veel minder heftig verloopt dan kan je rustig aan de maatregelen versoepelen en kijken hoe het gaat. Vandaar dat men zo aan het hameren is om die groep als eerste te vaccineren.

Risicogroep aanpakken > minder belasting zorg > versoepelen maatregelen

De overige groepen zullen dan zo'n vaccin waar je alleen maar minder of niet ziek van kan worden nemen om een kleine risico dat je doodziek wordt te verkleinen (met de risico dat vaccin misschien toch een bijwerking heeft op lange termijn).
  Moderator / Redactie Sport donderdag 12 november 2020 @ 14:09:29 #54
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_196203778
quote:
2s.gif Op donderdag 12 november 2020 14:05 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Met dikgedrukte ben ik het niet helemaal eens alleen. Juist als je die groep hebt gevaccineerd zou ik voorstander zijn om de maatschappij gewoon meer te openen voor iedereen. Je hebt immers de groep gevaccineerd die het meeste risico loopt/het vaakst in de ziekenhuizen terecht komt. Afgelopen maanden is er telkens geroepen dat we deze maatregelen hebben om die groepen te beschermen en voor de zorg. Het is nogal onzinnig om met strenge maatregelen te blijven zitten als je de groep hebt gevaccineerd die we met de maatregelen hebben geprobeerd te beschermen de afgelopen maanden.

In het kort: als de ziekenhuizen het aan kunnen - gewoon versoepelen. Dat is immers beloofd aan de bevolking. Iedereen houd zich zoveel mogelijk aan de regels vanwege de zorg. Vanwege de ouderen. Moet je als kabinet zijnde niet achteraf gaan roepen dat de maatregelen ook blijven gelden als diezelfde groepen die we hebben proberen te beschermen rustig een vaccin hebben gekregen met meer vrijheden als resultaat.
Eens, sorry had even een kronkel in mijn hoofd. Gecorrigeerd in mijn laatste post _O- Moet ook niet werken en posten tegelijk haha.

... maar dan moet wel je vaccin dusdanig werken dat die oudere risicogroepen ook echt beschermd zijn.
  donderdag 12 november 2020 @ 14:10:09 #55
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_196203783
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 14:00 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Juist in Nederland zijn er veel opa's en oma's die oppassen, dus ik denk dat je je daar nog wel eens in kunt vergissen.

En 'goed voor de economie' staat niet gelijk aan 'werken', hè? Geld uitgeven draagt ook bij en het zijn hogere leeftijdsgroepen die meer geld uit te geven hebben.
Heb je gelijk in. Het is dan leuk dat een persoon van 73 jaar (voorbeeld) gevaccineerd is en weer het geld heeft om leuke dingen te doen, maar dan moeten die dingen wel kunnen. Als je bv enkel in de horeca aanwezig mag zijn als medewerker/klant als je gevaccineerd bent....hoop bedrijven die dan alsnog niet open kunnen/gaan. Zelfde geldt voor andere sectoren.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_196203791
quote:
6s.gif Op donderdag 12 november 2020 13:31 schreef Nielsch het volgende:
ik vind het trouwens te bizar voor woorden dat bejaarden en ouderen als eerste zo'n vaccin mogen... wat hebben die er nou aan? gaan ze een maand later alsnog dood aan iets anders... geef die vaccins aan mensen die regelmatig de horeca, concerten, theaters, clubs, feesten en festivals bezoeken zodat die sector eindelijk weer een beetje gaat leven...
In trouw stond daar een interessant artikel over

https://www.trouw.nl/binnenland/als-er-een-vaccin-is-moet-je-juist-jongeren-vaccineren~b2fe7f49/
wegmetdetestwet.nl / wegmetdetestmaatschappij.nl voor een gratis subdomain DM me.
  donderdag 12 november 2020 @ 14:11:23 #57
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_196203801
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 13:41 schreef Scrummie het volgende:
Hier een onderzoek over hoeveel 'levensjaren' er verloren zijn gegaan in de VS: https://academic.oup.com/(...)bmed/fdaa159/5901977
Vreemd dat ze het ras van de overledenen niet meegenomen hebben in het onderzoek, dat zou volgens mij nog wel eens een flink verschil kunnen maken. Lagere socio-economische klasse = lagere levensverwachting lijkt me, zeker in de VS.
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_196203807
Ik heb het niet zo gevolgd, maar waarom zou Nederland niet 80% van de bevolking binnen een maand kunnen vaccineren eigenlijk?
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  Redactie Games donderdag 12 november 2020 @ 14:12:16 #59
181272 crew  Noppie2000
pi_196203815
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 14:11 schreef Jor_Dii het volgende:
Ik heb het niet zo gevolgd, maar waarom zou Nederland niet 80% van de bevolking binnen een maand kunnen vaccineren eigenlijk?
Te weinig vaccins, te weinig capaciteit, te weinig mensen die een vaccin willen.
pi_196203817
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 14:11 schreef Jor_Dii het volgende:
Ik heb het niet zo gevolgd, maar waarom zou Nederland niet 80% van de bevolking binnen een maand kunnen vaccineren eigenlijk?
In het begin in ieder geval niet omdat we daar niet voldoende vaccins voor krijgen.
'Cause it's easier to fly
Than to face another night
In Southern Sun
And your love is all around
pi_196203818
quote:
14s.gif Op donderdag 12 november 2020 14:11 schreef MichaelScott het volgende:

[..]

Vreemd dat ze het ras van de overledenen niet meegenomen hebben in het onderzoek, dat zou volgens mij nog wel eens een flink verschil kunnen maken. Lagere socio-economische klasse = lagere levensverwachting lijkt me, zeker in de VS.
Dat laatste klopt. Ik zie de relatie met ras alleen niet.
pi_196203829
quote:
2s.gif Op donderdag 12 november 2020 14:10 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Heb je gelijk in. Het is dan leuk dat een persoon van 73 jaar (voorbeeld) gevaccineerd is en weer het geld heeft om leuke dingen te doen, maar dan moeten die dingen wel kunnen. Als je bv enkel in de horeca aanwezig mag zijn als medewerker/klant als je gevaccineerd bent....hoop bedrijven die dan alsnog niet open kunnen/gaan. Zelfde geldt voor andere sectoren.
Lekker met andere zeventigplussers shoppen in de Villa Arena in het belang van het land. *O*

Nah, ik vind dit echt een theoretische discussie. Volgens mij zal het gaan zoals jij (?) eerder al schetste: kwetsbaren worden beter beschermd, maatregelen worden voor iedereen versoepeld. En op Fok! zullen we wel weer iets anders vinden om elkaar de hersens over in te slaan.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_196203837
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 14:12 schreef Noppie2000 het volgende:

[..]

Te weinig vaccins, te weinig capaciteit, te weinig mensen die een vaccin willen.
Ah oke, was in de veronderstelling dat met name de eerste 2 punten wel op orde waren..
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  donderdag 12 november 2020 @ 14:14:45 #64
445514 DonDruiper
FOK!off met je popup a(i)ds.
pi_196203854
Dus.. cijfers gaan omlaag, we lijken het hoogtepunt van de tweede piek te hebben gehad. Mensen hebben zich de laatste maanden over het algemeen netjes gedragen.

En wat gaan we doen.... 8 maanden te laat mondkapjesplicht en anders boete invoeren.. geniaal!

Dat motiveert de mensen wel.. wat worden we beloond he mensen!
Zuiger van het FOK!-OMT
  donderdag 12 november 2020 @ 14:15:36 #65
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_196203871
Ik heb zojuist weer eens de GGD/RIVM-enquête ingevuld die me om de zoveel weken wordt gestuurd om te vragen wat ik van de pandemiebestrijding vind... en daarin zat de vraag "Bent u de afgelopen zes weken getest?" met daarbij de antwoordmogelijkheden "Ja", "Nee" en "Weet ik niet" _O-
  Moderator donderdag 12 november 2020 @ 14:16:44 #66
27107 crew  chratnox
Digitaal viroloog
pi_196203883
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 14:08 schreef Kyran het volgende:

[..]

Goede post :)

Het hangt uiteindelijk dus af wat wij gaan bereiken met het vaccineren. Als wij inderdaad heel snel genoeg vaccins kunnen krijgen om bijna alle risicogroepen te vaccineren kan je al dusdanig versoepelen dat het allemaal wel goed gaat komen.

Doe je dit niet, om wat voor reden dan ook, dan krijg je dus hele andere vraagstukken.

Dit kan bijvoorbeeld niet lukken omdat vaccin toch anders werkt, niet goed genoeg werkt, te weinig vaccins geleverd worden, te weining burgers de vaccins willen etc. etc.

Uiteindelijk is en blijft je enige doel om de ziekenhuizen niet te overbelasten. Grootste groep in de ziekenhuizen zijn risicogroepen en met name diegenen op leeftijd.

Als je die een vaccin kan geven waardoor de ziekte veel minder heftig verloopt dan kan je rustig aan de maatregelen versoepelen en kijken hoe het gaat. Vandaar dat men zo aan het hameren is om die groep als eerste te vaccineren.

Risicogroep aanpakken > minder belasting zorg > versoepelen maatregelen

De overige groepen zullen dan zo'n vaccin waar je alleen maar minder of niet ziek van kan worden nemen om een kleine risico dat je doodziek wordt te verkleinen (met de risico dat vaccin misschien toch een bijwerking heeft op lange termijn).
We zijn het met elkaar eens! :o

Het hangt inderdaad allemaal af van de werking van het vaccin en van de beschikbaarheid ervan. er vanuit gaande dat het goed werkt lijkt het me dat de prioriteit zou moeten liggen bij zorgverleners en zorgpatiënten, gevolgd door andere risicogroepen. Als de mensen die de zorgvraag verhogen gevaccineerd zijn zou je idd weer verder moeten kunnen.
Lid van de vaste commissie van het FOK!OMT
pi_196203886
quote:
10s.gif Op donderdag 12 november 2020 14:15 schreef Tijn het volgende:
Ik heb zojuist weer eens de GGD/RIVM enquête ingevuld die me om de zoveel weken wordt gestuurd om te vragen wat ik van de pandemiebestrijding vind... en daarin zat de vraag "Bent u de afgelopen zes weken getest?" met daarbij de antwoordmogelijkheden "Ja", "Nee" en "Weet ik niet" _O-
:D.
'Cause it's easier to fly
Than to face another night
In Southern Sun
And your love is all around
pi_196203890
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 13:58 schreef Kyran het volgende:

[..]

Eens. Dit hangt ook allemaal met elkaar samen en dat maakt de discussie juist zo moeilijk/lastig.

Als je alleen 70+ gaat vaccineren dan kan je sowieso weinig maatregelen opheffen. Je kan maatregelen pas echt gaan versoepelen als je de groepen met veel sociaal contact gaat vaccineren.

Zorgmedewerkers en onderwijspersoneel om twee groepen te noemen bijvoorbeeld en natuurlijk de jongere werkende bevolking over het algemeen.

Ik verwacht echter ook dat er een situatie gaat ontstaan waarbij een deel van de groep 20-60 gevaccineerd is en een deel niet. Ik zou het dan daadwerkelijk jammer, zonde en onbegrijpelijk vinden als de gevaccineerden X of Y niet mogen, omdat het te gevaarlijk is om de niet gevaccineerden ook toe te laten.

Nogmaals, dit is alleen voor de periode totdat er voldoende dekking is. Daarna moet alles, maar dan ook alles verdwijnen en is COVID-19 eindelijk het griepje geworden waar men sinds maart al om schreeuwt :P
Met de miljoenen vaccins kan je toch al een grote groep inenten, 70 plussers en met zwakke gezondheid.

Denk jij dat een langere tijd maar een deel van de bevolking gevaccineerd is en een deel niet?

Ik denk dat we niet hoeven te kiezen namelijk..
  donderdag 12 november 2020 @ 14:17:26 #69
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_196203892
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 14:08 schreef aartstyle het volgende:

[..]

Ik denk dat de gescheiden samenleving pas komt zodra iedereen de kans heeft gehad zich te vaccineren. Het is niet zo dat jij nog niet naar een festival mag omdat je nog niet aan de beurt bent. Nee je zou niet naar een festival mogen als je het vaccin weigert.

Zelfs in dat geval zou ik er geen voorstander van zijn. Vaccineren moet altijd een vrije keus zijn. Ervan uitgaande dat de meerderheid van de bevolking zich gewoon laat vaccineren (vooral de risico groepen); is er ook helemaal geen reden om mensen te weigeren als ze geen vaccinatie gehad hebben. De enige reden waarom we nu maatregelen hebben is om ervoor te zorgen dat de ziekenhuizen niet overstromen. Zodra de risico groepen gevaccineerd zijn (en daarna ook een groot deel van de rest van de bevolking) is er helemaal geen reden om mensen nog even lekker te straffen omdat ze geen vaccinatie hebben gekozen. De zorg kan het op dat moment gewoon aan.

Je moet mensen nooit willen chanteren; al helemaal niet als overheid. ''Ja, we verplichten jullie geen vaccin hoor, maar je mag alleen maar leuke dingen doen als je je wel laat vaccineren''. Dat is krom en dat moet je ook niet willen.

Onze enige prioriteit is de zorg. Als de zorg het aankan, gewoon versoepelen voor iedereen. Punt.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_196203894
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 14:14 schreef DonDruiper het volgende:
Dus.. cijfers gaan omlaag, we lijken het hoogtepunt van de tweede piek te hebben gehad. Mensen hebben zich de laatste maanden over het algemeen netjes gedragen.

En wat gaan we doen.... 8 maanden te laat mondkapjesplicht en anders boete invoeren.. geniaal!

Dat motiveert de mensen wel.. wat worden we beloond he mensen!
Het is gewoon niet uit te sluiten dat je een derde, vierde, etc. golf krijgt, dus alles wat je nu doet is ook preventief voor volgende golven.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_196203902
Stijging ;(.
'Cause it's easier to fly
Than to face another night
In Southern Sun
And your love is all around
  Moderator donderdag 12 november 2020 @ 14:18:21 #72
27107 crew  chratnox
Digitaal viroloog
pi_196203905
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 14:08 schreef aartstyle het volgende:

[..]

Ik denk dat de gescheiden samenleving pas komt zodra iedereen de kans heeft gehad zich te vaccineren. Het is niet zo dat jij nog niet naar een festival mag omdat je nog niet aan de beurt bent. Nee je zou niet naar een festival mogen als je het vaccin weigert.
[..]

Nee. De gescheiden samenleving komt pas als er een groep is die zich weigert te vaccineren. Niet omdat je nog niet aan de beurt bent. Zo heb ik het tenminste begrepen. Dus van een gescheidensamenleving is pas sprake als iedereen de kans heeft gehad zich te laten vaccineren. Tot die tijd zullen de zelfde regels gelden voor iedereen.
Wat maakt dit virus anders dan welk ander virus tot nu toe dan ook? Polio, bof, mazelen, rode hond? Waarom zou je voor dit virus een geschaiden samenleving willen terwijl je dat voor de rest niet doet? Het grootste risico van dit virus zit 'm in de zorgvraag waardoor ziekenhuizen overstromen, buiten dat is 't minder heftig dan ze in maart bang waren, dus waarom zou je dat doen?
Lid van de vaste commissie van het FOK!OMT
pi_196203907
Laat de 4.2k cijfers maar komen!

n.v.m. :o
pi_196203909
Nieuwe stijging:

Positief getest: 5658
Totaal: 430453 (+5634 ivm -24 corr.)

Opgenomen*: 220
Huidig*: 1606 (-65)

Opgenomen op IC*: 31
Huidig*: 595 (-11)
* LCPS cijfers - http://lcps.nu

Overleden: 89
Totaal: 8304
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 12 november 2020 @ 14:18:52 #75
408813 crew  trein2000
pi_196203911
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 14:08 schreef aartstyle het volgende:

[..]

Ik denk dat de gescheiden samenleving pas komt zodra iedereen de kans heeft gehad zich te vaccineren. Het is niet zo dat jij nog niet naar een festival mag omdat je nog niet aan de beurt bent. Nee je zou niet naar een festival mogen als je het vaccin weigert.
[..]

Nee. De gescheiden samenleving komt pas als er een groep is die zich weigert te vaccineren. Niet omdat je nog niet aan de beurt bent. Zo heb ik het tenminste begrepen. Dus van een gescheidensamenleving is pas sprake als iedereen de kans heeft gehad zich te laten vaccineren. Tot die tijd zullen de zelfde regels gelden voor iedereen.
Dat is zo mogelijk nog belachelijker. Dat betekent gewoon een de facto verplichting van het vaccin. Zeker voor werkenden.

Onaanvaardbaar.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')