abonnement Unibet Coolblue
pi_196535458
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 17:49 schreef kwakz0r het volgende:
Mijn speculaasdeeg ligt ook in twee porties klaar :9

Had geen clingfilm :|W dus maar zo stevig mogelijk in een druksluitzakje gerold.

[ afbeelding ]
Al geproefd :9?
pi_196537140
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 18:00 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Al geproefd :9?
Nee... ben niet zo van t rauwe deeg :@
Kwak
pi_196537173
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 19:31 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Nee... ben niet zo van t rauwe deeg :@
ah, ik wel hoor :9

overweeg om er morgen nog wat meer specerijen door te kneden. vind 'm wat tam :@
pi_196537394
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 19:33 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

ah, ik wel hoor :9

overweeg om er morgen nog wat meer specerijen door te kneden. vind 'm wat tam :@
Net toch even geproefd, heel lekker! En behoorlijk pittig.

Ik heb de verhoudingen van dat recept dat jullie gelinkt hadden gebruikt, maar net als in t filmpje van holtkamp wat extra foelie, gember en anijs erdoor gedaan. Hij ruikt hartstikke lekker pittig en smaakt dat ook wel.

Kun je dit deeg ook gebruiken voor gewone gerolde speculaasjes of moet je dan een ander recept hebben?

Heb trws geen zeeuwse bloem kunnen vinden maar er was wel bloem van zachte tarwe, deeg had uiteindelijk wel een lepeltje extra water nodig om goed te pakken.
Kwak
pi_196537492
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 19:44 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Net toch even geproefd, heel lekker! En behoorlijk pittig.

Ik heb de verhoudingen van dat recept dat jullie gelinkt hadden gebruikt, maar net als in t filmpje van holtkamp wat extra foelie, gember en anijs erdoor gedaan. Hij ruikt hartstikke lekker pittig en smaakt dat ook wel.

Kun je dit deeg ook gebruiken voor gewone gerolde speculaasjes of moet je dan een ander recept hebben?
:Y is gewoon speculaas deeg :) En dit soort degen kan je best goed ff proeven hoor. Er zitten geen ei in of echt rauwe producten die garing nodig hebben ofzo.

Ik heb overigens hetzelfde gedaan en kon ook aan staartpeper komen :9 Maar misschien te voorzichtig geweest met de foelie/gember/anijs/staartpeper

quote:
Heb trws geen zeeuwse bloem kunnen vinden maar er was wel bloem van zachte tarwe, deeg had uiteindelijk wel een lepeltje extra water nodig om goed te pakken.
^O^ , resultaat is misschien een iets taaier speculaasje ipv een bros koekje. Smaak zal er niet minder om zijn.

Zeeuws bloem kan ik, hier in het hol van de Zeeuwse leeuw, eigenlijk ook alleen via internet/groothandel krijgen. Normaal ook bij de bakker, maar die verkoopt sinds corona liever geen grondstoffen meer.
pi_196537619
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 19:47 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

:Y is gewoon speculaas deeg :) En dit soort degen kan je best goed ff proeven hoor. Er zitten geen ei in of echt rauwe producten die garing nodig hebben ofzo.

Ik heb overigens hetzelfde gedaan en kon ook aan staartpeper komen :9 Maar misschien te voorzichtig geweest met de foelie/gember/anijs/staartpeper
[..]

^O^ , resultaat is misschien een iets taaier speculaasje ipv een bros koekje. Smaak zal er niet minder om zijn.

Zeeuws bloem kan ik, hier in het hol van de Zeeuwse leeuw, eigenlijk ook alleen via internet/groothandel krijgen. Normaal ook bij de bakker, maar die verkoopt sinds corona liever geen grondstoffen meer.
Het was behoorlijk “short” dus wie weet wordt het toch wel bros.

Het is ook meer het idee, ik hou niet zo van boter :P en feitelijk eet je boter, bloem, suiker en meel.

Ik heb dinosauruskoekvormpjes in de zak zitten voor nijn zoontje en die is gek op speculaas, dus ik bewaar t restje wel om uit te proberen.
Kwak
pi_196537667
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 19:54 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Het was behoorlijk “short” dus wie weet wordt het toch wel bros.
Dat heet in 't NL ook gewoon kort ;) Maar mooi ^O^ ben benieuwd hoor :Y Wanneer wil je bakken? Let wel op dat je door en door laat afkoelen voor je gaat snijden.
quote:
Het is ook meer het idee, ik hou niet zo van boter :P en feitelijk eet je boter, bloem, suiker en meel.
ja true, snap wat je bedoelt hoor. Ik neem ook alleen ff klein hapje in deze gevallen om ff te proeven of de smaak goed is.
quote:
Ik heb dinosauruskoekvormpjes in de zak zitten voor nijn zoontje en die is gek op speculaas, dus ik bewaar t restje wel om uit te proberen.
^O^

Ik heb in totaal 4x het recept in de koeling liggen. Aantal staven bakken voor het grote wekelijkse bakken-voor-de-oudjes. Maar dat wordt deze keer een extra editie ofzo want ik ben een beetje laat op pad deze week. En de rest komt ook wel op :Y Als ik me echt verveel misschien nog wat speculaasplankjes opsnorren.
pi_196538081
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 19:57 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Dat heet in 't NL ook gewoon kort ;) Maar mooi ^O^ ben benieuwd hoor :Y Wanneer wil je bakken? Let wel op dat je door en door laat afkoelen voor je gaat snijden.
[..]

ja true, snap wat je bedoelt hoor. Ik neem ook alleen ff klein hapje in deze gevallen om ff te proeven of de smaak goed is.
[..]

^O^

Ik heb in totaal 4x het recept in de koeling liggen. Aantal staven bakken voor het grote wekelijkse bakken-voor-de-oudjes. Maar dat wordt deze keer een extra editie ofzo want ik ben een beetje laat op pad deze week. En de rest komt ook wel op :Y Als ik me echt verveel misschien nog wat speculaasplankjes opsnorren.
Yes. Ik ga zaterdagochtend bakken, we eten het zaterdagmiddag. Dan komt Sint pakjes brengen.

Maak ook een saucijzenletter (kant en klaar bladerdeeg, ben wel goed maar niet gek) met een vulling van saucijzenvlees, salie en wat maggi :7 cheating dus maar dat is al jaren een succesrecept.
Kwak
pi_196541728
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 20:12 schreef kwakz0r het volgende:
Maak ook een saucijzenletter (kant en klaar bladerdeeg, ben wel goed maar niet gek) met een vulling van saucijzenvlees, salie en wat maggi cheating dus maar dat is al jaren een succesrecept.
Je brengt me op ideeën :)
pi_196541802
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 23:07 schreef Elleska het volgende:

[..]

Je brengt me op ideeën :)
Zo maak ik ook altijd zelf saucijzenbroodjes. Krijg altijd complimentjes en van oh wat knap zeg dat je dat zelf kan _O-
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_196555815
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 23:12 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Zo maak ik ook altijd zelf saucijzenbroodjes. Krijg altijd complimentjes en van oh wat knap zeg dat je dat zelf kan _O-
Ja same here! De combi salie en een beetje maggi is wel heel smakelijk ook hoor.
Kwak
pi_196561380
Nou hij is de oven in. Beetje gerommeld met de rand want die was te hoog voor de hoeveelheid spijs, ws nu een beetje aan de dikke kant. En vergeten boter op de spijs te smeren, daardoor t gevoel dat er wat luchtbellennonder t deksel zaten dus een paar gaatjes geprikt.

Kapitein klooi altijd hier. Zullen zien hoe hij wordt!

Kwak
pi_196561823
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 10:54 schreef kwakz0r het volgende:
Nou hij is de oven in. Beetje gerommeld met de rand want die was te hoog voor de hoeveelheid spijs, ws nu een beetje aan de dikke kant. En vergeten boter op de spijs te smeren, daardoor t gevoel dat er wat luchtbellennonder t deksel zaten dus een paar gaatjes geprikt.

Kapitein klooi altijd hier. Zullen zien hoe hij wordt!

[ afbeelding ]
Ziet er nu al goed uit. De mijne gaat morgenochtend de oven in. (Belgie is het 6 december Sinterklaas)
pi_196562511
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 10:54 schreef kwakz0r het volgende:
Nou hij is de oven in. Beetje gerommeld met de rand want die was te hoog voor de hoeveelheid spijs, ws nu een beetje aan de dikke kant. En vergeten boter op de spijs te smeren, daardoor t gevoel dat er wat luchtbellennonder t deksel zaten dus een paar gaatjes geprikt.

Kapitein klooi altijd hier. Zullen zien hoe hij wordt!

[ afbeelding ]
Zal er vast niet minder om smaken ^O^

Ik maak de rand altijd 2-3 mm te hoog hoor. En als het hoger dan dat is gewoon ff mesje er langs. opgelost.

hoeft niet perfect he :+ Ziet er zo al hartstikke mooi uit.

Gaten was ook niet echt nodig geweest denk ik. Speculaas deeg drijft altijd wel en had die gaten wel opgevuld door het drijven.
pi_196563087
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 12:12 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Zal er vast niet minder om smaken ^O^

Ik maak de rand altijd 2-3 mm te hoog hoor. En als het hoger dan dat is gewoon ff mesje er langs. opgelost.

hoeft niet perfect he :+ Ziet er zo al hartstikke mooi uit.

Gaten was ook niet echt nodig geweest denk ik. Speculaas deeg drijft altijd wel en had die gaten wel opgevuld door het drijven.
Gaajes zijn idd wel dicht en er zitten geen gekke bellen in. O+ ik maak een foto als we hem hebben aangesneden.
Kwak
pi_196563427
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 12:57 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Gaajes zijn idd wel dicht en er zitten geen gekke bellen in. O+ ik maak een foto als we hem hebben aangesneden.
Ben benieuwd ^O^

hier overigens hetzelfde. Superkort deeg volgens Holtkamp recept. Heb er nog aardig wat water doorheen moeten gooien om het enigszins uit te kunnen rollen. (ja was gewoon normaal op temp om uit te kunnen rollen) Heb er idd ook nog wat water doorheen gedaan.
  zaterdag 5 december 2020 @ 14:56:38 #92
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196564958
Oh dat uitrollen ging hier prima net weer. Is je deeg dan niet te koud?

Zo uit de oven trekken, hadden half uur geleden al weg moeten gaan naar vrienden maar dat wordt dus iets later :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196565066
Mja dat dacht ik ook eerst. Maar het was volgens mij wel aardig op temp. Ach heb nog deeg over. Volgende keer nog eens kijken. ^O^

Staven staan te koelen.



net nog even het restant van vandaag voor mezelf in een vorm gekieperd en gebakken :9 die lucht :9~
pi_196565108
Bij mij was t ook maar netaan te rollen. Had dan ook geen zeeuwse bloem, maar Tipo 00 van zachte tarwe.

Net aangesneden. Hij voelt wel echt goed bros met aansnijden O+ ben benieuwd naar de smaak, maar moet nog even wachten op de visite...
Kwak
  zaterdag 5 december 2020 @ 15:46:53 #95
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196565649
Die van mij is 'rustiek' :+
Maar ik heb dan ook gewoon weinig geduld met bakken en ben er geen held in.

Ziet er bij beide heel goed uit zeg _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196565781
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2020 15:46 schreef Molo het volgende:
Die van mij is 'rustiek' :+
Maar ik heb dan ook gewoon weinig geduld met bakken en ben er geen held in.

Ziet er bij beide heel goed uit zeg _O_
ambachtelijk / rustiek doet het altijd goed :9
Die van jou ziet er ook goed uit hoor :Y

Ik heb zelf alleen veel te kritisch op m'n eigen werk, in alles ;) 1 plekje wat ik opgevuld heb zie je nog te goed :+ En die 'scheur' is door het bakken gekomen. Maarja, ooit in en (banket)bakkerij gewerkt he :P
pi_196577116


Poah lekker hoor :9

Er zit een beetje sailor Jerry door de spijs. Lekker man :9 Had voor mij nog wel iets meer kruiden door gemogen denk ik. Iig wel een diepe specerijen nasmaak.
pi_196644699
Binnenkort golden syrup nodig en hier in de buurt geen Lyle’s te krijgen (buurtsuper heeft niet zoveel), maar vond een recept om t zelf te maken en volgens mij issie gelukt!



(Water, rietsuiker, een schijfje citroen tijdens het koken om kristalliseren tegen te gaan en ik houd wel van dat lichte citrussmaakje). Hij is lekker!
Kwak
pi_196644751
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 21:33 schreef kwakz0r het volgende:
Binnenkort golden syrup nodig en hier in de buurt geen Lyle’s te krijgen (buurtsuper heeft niet zoveel), maar vond een recept om t zelf te maken en volgens mij issie gelukt!

[ afbeelding ]

(Water, rietsuiker, een schijfje citroen tijdens het koken om kristalliseren tegen te gaan en ik houd wel van dat lichte citrussmaakje). Hij is lekker!
Wat een goed idee! Ik had laatst ergens besteld maar ik kreeg per ongeluk iets anders geleverd.
Spoilers!
pi_196644869
quote:
1s.gif Op woensdag 9 december 2020 21:36 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Wat een goed idee! Ik had laatst ergens besteld maar ik kreeg per ongeluk iets anders geleverd.
Ik heb t recept geprint en daar staat geen adres op, maar t was 1 van de eerste “hits” op google.
Kwak
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')