Al geproefd ?quote:Op donderdag 3 december 2020 17:49 schreef kwakz0r het volgende:
Mijn speculaasdeeg ligt ook in twee porties klaar
Had geen clingfilm dus maar zo stevig mogelijk in een druksluitzakje gerold.
[ afbeelding ]
ah, ik wel hoorquote:Op donderdag 3 december 2020 19:31 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Nee... ben niet zo van t rauwe deeg
Net toch even geproefd, heel lekker! En behoorlijk pittig.quote:Op donderdag 3 december 2020 19:33 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
ah, ik wel hoor
overweeg om er morgen nog wat meer specerijen door te kneden. vind 'm wat tam
is gewoon speculaas deeg En dit soort degen kan je best goed ff proeven hoor. Er zitten geen ei in of echt rauwe producten die garing nodig hebben ofzo.quote:Op donderdag 3 december 2020 19:44 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Net toch even geproefd, heel lekker! En behoorlijk pittig.
Ik heb de verhoudingen van dat recept dat jullie gelinkt hadden gebruikt, maar net als in t filmpje van holtkamp wat extra foelie, gember en anijs erdoor gedaan. Hij ruikt hartstikke lekker pittig en smaakt dat ook wel.
Kun je dit deeg ook gebruiken voor gewone gerolde speculaasjes of moet je dan een ander recept hebben?
, resultaat is misschien een iets taaier speculaasje ipv een bros koekje. Smaak zal er niet minder om zijn.quote:Heb trws geen zeeuwse bloem kunnen vinden maar er was wel bloem van zachte tarwe, deeg had uiteindelijk wel een lepeltje extra water nodig om goed te pakken.
Het was behoorlijk “short” dus wie weet wordt het toch wel bros.quote:Op donderdag 3 december 2020 19:47 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
is gewoon speculaas deeg En dit soort degen kan je best goed ff proeven hoor. Er zitten geen ei in of echt rauwe producten die garing nodig hebben ofzo.
Ik heb overigens hetzelfde gedaan en kon ook aan staartpeper komen Maar misschien te voorzichtig geweest met de foelie/gember/anijs/staartpeper
[..]
, resultaat is misschien een iets taaier speculaasje ipv een bros koekje. Smaak zal er niet minder om zijn.
Zeeuws bloem kan ik, hier in het hol van de Zeeuwse leeuw, eigenlijk ook alleen via internet/groothandel krijgen. Normaal ook bij de bakker, maar die verkoopt sinds corona liever geen grondstoffen meer.
Dat heet in 't NL ook gewoon kort Maar mooi ben benieuwd hoor Wanneer wil je bakken? Let wel op dat je door en door laat afkoelen voor je gaat snijden.quote:Op donderdag 3 december 2020 19:54 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Het was behoorlijk “short” dus wie weet wordt het toch wel bros.
ja true, snap wat je bedoelt hoor. Ik neem ook alleen ff klein hapje in deze gevallen om ff te proeven of de smaak goed is.quote:Het is ook meer het idee, ik hou niet zo van boter en feitelijk eet je boter, bloem, suiker en meel.
quote:Ik heb dinosauruskoekvormpjes in de zak zitten voor nijn zoontje en die is gek op speculaas, dus ik bewaar t restje wel om uit te proberen.
Yes. Ik ga zaterdagochtend bakken, we eten het zaterdagmiddag. Dan komt Sint pakjes brengen.quote:Op donderdag 3 december 2020 19:57 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Dat heet in 't NL ook gewoon kort Maar mooi ben benieuwd hoor Wanneer wil je bakken? Let wel op dat je door en door laat afkoelen voor je gaat snijden.
[..]
ja true, snap wat je bedoelt hoor. Ik neem ook alleen ff klein hapje in deze gevallen om ff te proeven of de smaak goed is.
[..]
Ik heb in totaal 4x het recept in de koeling liggen. Aantal staven bakken voor het grote wekelijkse bakken-voor-de-oudjes. Maar dat wordt deze keer een extra editie ofzo want ik ben een beetje laat op pad deze week. En de rest komt ook wel op Als ik me echt verveel misschien nog wat speculaasplankjes opsnorren.
Je brengt me op ideeënquote:Op donderdag 3 december 2020 20:12 schreef kwakz0r het volgende:
Maak ook een saucijzenletter (kant en klaar bladerdeeg, ben wel goed maar niet gek) met een vulling van saucijzenvlees, salie en wat maggi cheating dus maar dat is al jaren een succesrecept.
Zo maak ik ook altijd zelf saucijzenbroodjes. Krijg altijd complimentjes en van oh wat knap zeg dat je dat zelf kanquote:
Ja same here! De combi salie en een beetje maggi is wel heel smakelijk ook hoor.quote:Op donderdag 3 december 2020 23:12 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Zo maak ik ook altijd zelf saucijzenbroodjes. Krijg altijd complimentjes en van oh wat knap zeg dat je dat zelf kan
Ziet er nu al goed uit. De mijne gaat morgenochtend de oven in. (Belgie is het 6 december Sinterklaas)quote:Op zaterdag 5 december 2020 10:54 schreef kwakz0r het volgende:
Nou hij is de oven in. Beetje gerommeld met de rand want die was te hoog voor de hoeveelheid spijs, ws nu een beetje aan de dikke kant. En vergeten boter op de spijs te smeren, daardoor t gevoel dat er wat luchtbellennonder t deksel zaten dus een paar gaatjes geprikt.
Kapitein klooi altijd hier. Zullen zien hoe hij wordt!
[ afbeelding ]
Zal er vast niet minder om smakenquote:Op zaterdag 5 december 2020 10:54 schreef kwakz0r het volgende:
Nou hij is de oven in. Beetje gerommeld met de rand want die was te hoog voor de hoeveelheid spijs, ws nu een beetje aan de dikke kant. En vergeten boter op de spijs te smeren, daardoor t gevoel dat er wat luchtbellennonder t deksel zaten dus een paar gaatjes geprikt.
Kapitein klooi altijd hier. Zullen zien hoe hij wordt!
[ afbeelding ]
Gaajes zijn idd wel dicht en er zitten geen gekke bellen in. ik maak een foto als we hem hebben aangesneden.quote:Op zaterdag 5 december 2020 12:12 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Zal er vast niet minder om smaken
Ik maak de rand altijd 2-3 mm te hoog hoor. En als het hoger dan dat is gewoon ff mesje er langs. opgelost.
hoeft niet perfect he Ziet er zo al hartstikke mooi uit.
Gaten was ook niet echt nodig geweest denk ik. Speculaas deeg drijft altijd wel en had die gaten wel opgevuld door het drijven.
Ben benieuwdquote:Op zaterdag 5 december 2020 12:57 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Gaajes zijn idd wel dicht en er zitten geen gekke bellen in. ik maak een foto als we hem hebben aangesneden.
ambachtelijk / rustiek doet het altijd goedquote:Op zaterdag 5 december 2020 15:46 schreef Molo het volgende:
Die van mij is 'rustiek'
Maar ik heb dan ook gewoon weinig geduld met bakken en ben er geen held in.
Ziet er bij beide heel goed uit zeg
Wat een goed idee! Ik had laatst ergens besteld maar ik kreeg per ongeluk iets anders geleverd.quote:Op woensdag 9 december 2020 21:33 schreef kwakz0r het volgende:
Binnenkort golden syrup nodig en hier in de buurt geen Lyle’s te krijgen (buurtsuper heeft niet zoveel), maar vond een recept om t zelf te maken en volgens mij issie gelukt!
[ afbeelding ]
(Water, rietsuiker, een schijfje citroen tijdens het koken om kristalliseren tegen te gaan en ik houd wel van dat lichte citrussmaakje). Hij is lekker!
Ik heb t recept geprint en daar staat geen adres op, maar t was 1 van de eerste “hits” op google.quote:Op woensdag 9 december 2020 21:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat een goed idee! Ik had laatst ergens besteld maar ik kreeg per ongeluk iets anders geleverd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |