Bigos is klaar en staat in de vriezer. Even geproefd en lekker! Volgende week eten.quote:
quote:Op dinsdag 27 oktober 2020 13:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
En voor de drankliefhebbers onder ons, de Polen hebben hun eigen versie van tequila: een shot wodka met een hap augurk. Dat is nog lekker ook.
Dat is ook zo ja LOL @ Mariabeeldjessklepquote:Op dinsdag 27 oktober 2020 13:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Alle winkels heten daar trouwens sklep. Je hebt een autosklep, een bankensklep, een vleessklep, een Mariabeeldjessklep, etc.
Ooh Recept?quote:Op dinsdag 27 oktober 2020 13:33 schreef Myraela het volgende:
Ik heb de boodschappen voor pierogi al op mijn lijstje. Maar verder kon ik eigenlijk niets vega's vinden. Al heb ik een poosje terug vega Krokiety gemaakt. Dat was lekker, maar geen zin in nog een keer.
[ afbeelding ]
Ik heb het zelf zo gedaan: https://www.seasonwithlove.nl/vega-poolse-krokiety/quote:
Jaquote:Op zondag 1 november 2020 13:30 schreef Lonaa het volgende:
Ik moet echt nog even zin maken. Pierogi bij de Pool spermarkt kopen is valsspelen zeker?
Ik heb ze nog steeds niet gemaakt maar ik heb via @realAIVD dit recept al jaren op de culinaire to do-lijst staan: https://hostthetoast.com/(...)-and-potato-pierogi/quote:Op dinsdag 27 oktober 2020 18:19 schreef Molo het volgende:
Heeft iemand hier nog een bazenrecept voor pierogi met vlees?
Okequote:Op zondag 1 november 2020 13:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja
Ik heb er juist helemaal zin in. Als het goed is ga ik woensdag zurek maken
Oh god. Dit wil ik. Dit moet ik.quote:Op zondag 1 november 2020 13:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb ze nog steeds niet gemaakt maar ik heb via @:RealAIVD dit recept al jaren op de culinaire to do-lijst staan: https://hostthetoast.com/(...)-and-potato-pierogi/
Welk recept ga je gebruiken?quote:Op zondag 1 november 2020 13:36 schreef minilot het volgende:
Zo, net maar even naar Rotterdam afgereisd voor:
[ afbeelding ]
Onder meer diverse worsten en Poolse zuurkool gekocht, morgen beginnen aan de bigos, dan kan -ie nog een paar dagen rijpen en dan vrijdag opeten
Ha, leuk! Ik eet het volgend weekend pas want ik ben vergeten roggemeel te kopen dus dat doe ik morgen alsnog en het moet natuurlijk wel een paar dagen pruttelen en borrelenquote:Op zondag 1 november 2020 13:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja
Ik heb er juist helemaal zin in. Als het goed is ga ik woensdag zurek maken
Die van Serious Eats denk ik, ben nu even onderweg dus geen linkje paraat -x-quote:
Ik heb toevallig vandaag precies de twee in het recept genoemde kielbasas gekocht, dus deze moet het maar worden ook! Heb alleen geen gerookte gedroogde pruimen dus dat worden gewone gedroogde pruimen die ik misschien wel en misschien niet zelf ga roken.quote:Op zondag 1 november 2020 14:26 schreef Lonaa het volgende:
Ik doe grofweg deze:
https://www.polonist.com/bigos-polish-hunters-stew/
Fijn recept zeg. Ik doe ook zoiets denk ik. Ik knal de gedroogde pruimen sowieso straks wel op de barbecue, die gaat toch aan.quote:Op zondag 1 november 2020 14:26 schreef Lonaa het volgende:
Ik doe grofweg deze:
https://www.polonist.com/bigos-polish-hunters-stew/
Oh wauwie. De boodschappenronde was verschrikkelijk en alles was op dus nog even tripje Lidl zie ik echt niet zitten atm.quote:Op zondag 1 november 2020 14:55 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik heb toevallig vandaag precies de twee in het recept genoemde kielbasas gekocht, dus deze moet het maar worden ook! Heb alleen geen gerookte gedroogde pruimen dus dat worden gewone gedroogde pruimen die ik misschien wel en misschien niet zelf ga roken.
Vlees wordt (behalve het spek en de worst dus) denk ik een mix van hert, wild zwijn en misschien konijnenbout. Jeuj voor het feestdagenassortiment van de Lidl, zien we maar zeggen
Oh slim! Hier worden het gewone gedroogde pruimen denk ik.quote:Op zondag 1 november 2020 16:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Fijn recept zeg. Ik doe ook zoiets denk ik. Ik knal de gedroogde pruimen sowieso straks wel op de barbecue, die gaat toch aan.
Jaloersch! Ik kan het morgen pas maken, grmbl..quote:
Tot nu toe ruikt het naar stamppot zuurkool met rookworst en wat extra specerijenquote:Op zondag 1 november 2020 18:53 schreef minilot het volgende:
[..]
Jaloersch! Ik kan het morgen pas maken, grmbl..
Niet helemaal wel maar ook niet helemaal niet, zeg maar. Van die rokerige worst + zuurkool geven toch wel die overbekende associatie natuurlijk, maar het ontbreken van het aardappelelement maakt toch wel dat je het gevoel hebt iets compleet anders te eten Dit op basis van de cheapass potbigos van daarnet dan hč, verder heb ik het tot dusver nooit gegetenquote:Op zondag 1 november 2020 19:00 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Tot nu toe ruikt het naar stamppot zuurkool met rookworst en wat extra specerijen
Zo smaakt het niet, toch?
De eerste natuurlijk! Roomvulling altijd +1000!quote:
Ik heb geen idee meer waar ik het recept vandaan heb, ligt nu weer in een grote stapel prints. Best kans dat die van AH is. Ik heb het wel gehalveerd en en nog 3 porties van gemaakt. Morgen maar 1 portie ontdooien, en ik neem de andere 2 even mee naar vrienden die met corona op bed liggen en nul kookpuf hebben, dit kan volgens mij zo in de magnetron.quote:Op zondag 1 november 2020 19:06 schreef minilot het volgende:
Bigostopic intussen
@:Kaatje1 vertel eens meer over jouwes in je vriezer!
Het heeft wel een meer gelaagde smaak uiteindelijk. Het hangt er ook wel van af welk vlees er verder nog in gaat en hoe lang je het laat pruttelen enzo.quote:Op zondag 1 november 2020 19:00 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Tot nu toe ruikt het naar stamppot zuurkool met rookworst en wat extra specerijen
Zo smaakt het niet, toch?
Extra vlees, beste vleesquote:Op maandag 2 november 2020 12:19 schreef Lonaa het volgende:
Misschien toch maar even snel langs de Lidl dan, voor extra vlees. Ik overdenk dit even.
Ik zit beef jerky te eten.quote:Op maandag 2 november 2020 13:46 schreef Molo het volgende:
[..]
Extra vlees, beste vlees
Nu zin in vlees
Koffie hier... En ik heb trekquote:
De champignons waren "snotterig" geworden, volgende keer geen plakjes. En geen "gewone" rookworst, maar misschien een grove, en vooral niet mee laten sudderen. Dan gaat de smaak op in het eten en proef je de rookworst ook niet. In de erwtensoep doe ik de rookworst ook altijd pas nadat het klaar is erbij.quote:Op maandag 2 november 2020 20:31 schreef Lonaa het volgende:
@:Kaatje waarom geen rookworst meer? Wat waren je bedenkingen? En ik zie verse champignons, vond je die nog terug in het eindproduct?
Klinkt goed! Helaas hier een vriend die niet van zuurkool houdt en karnemelk wordt hier niet gedronkenquote:Op dinsdag 3 november 2020 16:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik maakte een Poolse AGV uit mijn Poolse kookboek: zuurkool met champignons, met aardappels en worst.
Gedroogde paddenstoelen en champignons, gestoofd in zuurkool met paddenstoelvocht, met een bloempapje van zuurkool vocht. Daarbij gekookte aardappels met dille, boter en zoute karnemelk. En dus worst, niet Pools maar wel van Brandt en Levie.
Simpel maar lekker. De aardappels had ik op deze manier al regelmatig op in Polen en ze zijn zo ontzettend lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je moet wel ernstig van zuurkool houden bij de Poolse keuken.quote:Op dinsdag 3 november 2020 17:22 schreef Yinny het volgende:
[..]
Klinkt goed! Helaas hier een vriend die niet van zuurkool houdt en karnemelk wordt hier niet gedronken
Dit lijkt me fantastisch. Alleen geen idee hoe ik aan Brandt en Levie worsten komquote:Op dinsdag 3 november 2020 16:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik maakte een Poolse AGV uit mijn Poolse kookboek: zuurkool met champignons, met aardappels en worst.
Gedroogde paddenstoelen en champignons, gestoofd in zuurkool met paddenstoelvocht, met een bloempapje van zuurkool vocht. Daarbij gekookte aardappels met dille, boter en zoute karnemelk. En dus worst, niet Pools maar wel van Brandt en Levie.
Simpel maar lekker. De aardappels had ik op deze manier al regelmatig op in Polen en ze zijn zo ontzettend lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die zijn hier te koop bij de Marqt hebben jullie die daar?quote:Op dinsdag 3 november 2020 18:48 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dit lijkt me fantastisch. Alleen geen idee hoe ik aan Brandt en Levie worsten kom
Welnee (Amsterdam is de dichtstbijzijnde haha)quote:Op dinsdag 3 november 2020 19:29 schreef Barreltje het volgende:
Die zijn hier te koop bij de Marqt hebben jullie die daar?
Oh. en online?quote:Op dinsdag 3 november 2020 19:30 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Welnee (Amsterdam is de dichtstbijzijnde haha)
Dat is wel een ideequote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het werd zo een echte maaltijdsoep, ik weet niet of dat de bedoeling was, maar in ieder geval genoeg groentes.
Ik heb dit recept gebruikt:quote:Op dinsdag 3 november 2020 22:00 schreef Myraela het volgende:
Kluski! Dat klinkt tof.
Weet niet of ik er deze week nog tijd voor heb, maar daar ga ik eens een vega variant op proberen.
Ik zou dit etenquote:Op woensdag 4 november 2020 17:45 schreef Myraela het volgende:
Het ziet er niet uit, maar ik vond het eigenlijk wel een erg lekker en makkelijk zo. Ik vond het wel typisch Polen, erg beige en machtig, maar wel een lekker bordje comfort food.
Ik had overigens wel veel te veel. En er kwamen nog courgette en vega chicken tenders naast.
[ afbeelding ]
Champignons en pasta, kan nooit slecht zijnquote:Op woensdag 4 november 2020 17:45 schreef Myraela het volgende:
Het ziet er niet uit, maar ik vond het eigenlijk wel een erg lekker en makkelijk zo. Ik vond het wel typisch Polen, erg beige en machtig, maar wel een lekker bordje comfort food.
Ik had overigens wel veel te veel. En er kwamen nog courgette en vega chicken tenders naast.
[ afbeelding ]
Hoe bedoel je ziet er niet uit. Ziet er juist onwijs lekker uit! Echt comfortfood iddquote:Op woensdag 4 november 2020 17:45 schreef Myraela het volgende:
Het ziet er niet uit, maar ik vond het eigenlijk wel een erg lekker en makkelijk zo. Ik vond het wel typisch Polen, erg beige en machtig, maar wel een lekker bordje comfort food.
Ik had overigens wel veel te veel. En er kwamen nog courgette en vega chicken tenders naast.
[ afbeelding ]
Haha, pruimenquote:Op vrijdag 6 november 2020 18:12 schreef minilot het volgende:
Het was ook hier goed te pruimen @:Lonaa!
[ afbeelding ]
Heel fijnquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En het eindresultaat
Er lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. De volgende keer doe ik het in de slowcooker, daar is dit een meer dan geschikt recept voor. Die parelgerst smaakt stukken beter dan het er uit ziet.
De ervaring van Kaatje indachtig, wilde ik een deel van de worst op het laatst toevoegen om te kijken of dat tot een betere smaak zou leiden. Dat ben ik helaas vergeten. Maar de worst die er al vanaf het begin door zat, smaakte meer dan prima. Dat is toch wel het verschil tussen een boerenrookworst en een worst van Unox. Ik denk ook dat dit gerecht de smaak van een worst al vanaf het begin nodig heeft.Spoilers!
Hoe heb je die gemaakt? Het ziet er volledig anders uit dan de mijne.quote:Op zaterdag 7 november 2020 12:21 schreef minilot het volgende:
Zaterdag Zurekdag!
[ afbeelding ]
Erg benieuwd. Het lijkt me niet per se lekker maar het was een opdracht van de Poolse online gamematties van mijn lief
Lekker hč? Het is vreemd maar op een goede manier.quote:Op zondag 8 november 2020 14:49 schreef minilot het volgende:
Nouuu! Ik dacht dat ik het vies zou vinden maar zurek blijkt hartstikke lekker!
Mijnes. Opgegeten met Poolse mierikswortel met appel
[ afbeelding ]
Die had vast aardig wat pálenka op bij het bedenken hiervanquote:Op maandag 9 november 2020 20:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Naar aanleiding van dit volkomen onbegrijpelijke recept, besloot ik een lepeltje komijn in paddenstoelen bouillon te doen. Best lekker voor een keertje.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |