abonnement Unibet Coolblue
  maandag 2 november 2020 @ 13:57:40 #51
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196000393
quote:
2s.gif Op maandag 2 november 2020 13:47 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik zit beef jerky te eten. :7
Koffie hier... En ik heb trek :')
Zo maar even wat fuet scoren ofzo, wilde wat warms maken voor lunch maar niet gelukt tot nu toe :')

Wursttttt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196008055
Door een foutje in de planning had ik de Bigos vorige week al gemaakt. Toen wel ingevroren om nu pas te eten.
Het was een redelijk simpel recept, geloof van AH. Ik vond het best lekker maar had tijdens het koken al m'n bedenking bij het meestoven van de plakjes rookworst.
De volgende keer (jazeker) ga ik een ander recept zoeken, en vooral een vervanging van de rookworst.
Ik had het recept gehalveerd (en in 3 porties ingevroren) en wilde er aardappel puree bij doen. Maar zowel de puree als 2 bakjes heb ik vanmiddag naar vrienden met corona gebracht zodat zij makkelijk kunnen eten. Vandaar het brood erbij.








We have far more in common than that which devides us..
pi_196008114
@Kaatje waarom geen rookworst meer? Wat waren je bedenkingen? En ik zie verse champignons, vond je die nog terug in het eindproduct?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_196008219
quote:
2s.gif Op maandag 2 november 2020 20:31 schreef Lonaa het volgende:
@:Kaatje waarom geen rookworst meer? Wat waren je bedenkingen? En ik zie verse champignons, vond je die nog terug in het eindproduct?
De champignons waren "snotterig" geworden, volgende keer geen plakjes. En geen "gewone" rookworst, maar misschien een grove, en vooral niet mee laten sudderen. Dan gaat de smaak op in het eten en proef je de rookworst ook niet. In de erwtensoep doe ik de rookworst ook altijd pas nadat het klaar is erbij.
We have far more in common than that which devides us..
pi_196008578
@minilot, sorry, de appeltaart kreeg thuis meer stemmen

Szarlotka

Begonnen met deeg, appelcompote en eiwitschuim
Als je dit dan combineert en 50 minuten in de oven doet, is dit het resultaat

Was een lekker toetje!
pi_196017767
Volgend gerecht staat ook al op het vuur: Rosķł van kip, later komt er ook nog kluski in...
pi_196024467
Ik maakte een Poolse AGV uit mijn Poolse kookboek: zuurkool met champignons, met aardappels en worst.

Gedroogde paddenstoelen en champignons, gestoofd in zuurkool met paddenstoelvocht, met een bloempapje van zuurkool vocht. Daarbij gekookte aardappels met dille, boter en zoute karnemelk. En dus worst, niet Pools maar wel van Brandt en Levie.

Simpel maar lekker. De aardappels had ik op deze manier al regelmatig op in Polen en ze zijn zo ontzettend lekker.





[ Bericht 2% gewijzigd door Lucky_Strike op 03-11-2020 17:20:32 ]
Spoilers!
pi_196025283
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 november 2020 16:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik maakte een Poolse AGV uit mijn Poolse kookboek: zuurkool met champignons, met aardappels en worst.

Gedroogde paddenstoelen en champignons, gestoofd in zuurkool met paddenstoelvocht, met een bloempapje van zuurkool vocht. Daarbij gekookte aardappels met dille, boter en zoute karnemelk. En dus worst, niet Pools maar wel van Brandt en Levie.

Simpel maar lekker. De aardappels had ik op deze manier al regelmatig op in Polen en ze zijn zo ontzettend lekker.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Klinkt goed! Helaas hier een vriend die niet van zuurkool houdt en karnemelk wordt hier niet gedronken
pi_196025433
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 november 2020 17:22 schreef Yinny het volgende:

[..]

Klinkt goed! Helaas hier een vriend die niet van zuurkool houdt en karnemelk wordt hier niet gedronken
Je moet wel ernstig van zuurkool houden bij de Poolse keuken.

Ik heb een halve liter karnemelk gekocht. Een deel door appelbeignets, een deel hier door. Dan is het weer op. Ik vind het erg lekker maar ik heb een lactoseprobleempje dus ik heb het verder ook niet in huis.
Spoilers!
pi_196027178
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 november 2020 16:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik maakte een Poolse AGV uit mijn Poolse kookboek: zuurkool met champignons, met aardappels en worst.

Gedroogde paddenstoelen en champignons, gestoofd in zuurkool met paddenstoelvocht, met een bloempapje van zuurkool vocht. Daarbij gekookte aardappels met dille, boter en zoute karnemelk. En dus worst, niet Pools maar wel van Brandt en Levie.

Simpel maar lekker. De aardappels had ik op deze manier al regelmatig op in Polen en ze zijn zo ontzettend lekker.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dit lijkt me fantastisch. Alleen geen idee hoe ik aan Brandt en Levie worsten kom -O-
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 3 november 2020 @ 19:29:36 #61
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_196028643
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 18:48 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dit lijkt me fantastisch. Alleen geen idee hoe ik aan Brandt en Levie worsten kom -O-
Die zijn hier te koop bij de Marqt hebben jullie die daar?
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_196028667
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 19:29 schreef Barreltje het volgende:

Die zijn hier te koop bij de Marqt hebben jullie die daar?
Welnee :+ (Amsterdam is de dichtstbijzijnde haha)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 3 november 2020 @ 19:34:27 #63
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_196028839
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 19:30 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Welnee :+ (Amsterdam is de dichtstbijzijnde haha)
Oh. -O- en online?
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_196028892
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 19:34 schreef Barreltje het volgende:

Oh. -O- en online?
Dat is wel een idee :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_196030631
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 19:35 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat is wel een idee :Y
Crisp verkoopt ze.
Spoilers!
pi_196033067
Tadaaaa!

Ik vind de meeste sufgekookte groentes niet lekker, dus ik had de soep gezeefd en daarna verse groentes toegevoegd: savooiekool, knolselderij, wortel, prei. De pastinaak had ik heel meegetrokken, die mocht in blokjes terug in de soep. Geen peterselie in de vriezer, maar wel dille
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het werd zo een echte maaltijdsoep, ik weet niet of dat de bedoeling was, maar in ieder geval genoeg groentes.
pi_196033239
Kluski! Dat klinkt tof.

Weet niet of ik er deze week nog tijd voor heb, maar daar ga ik eens een vega variant op proberen.
pi_196043559
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 22:00 schreef Myraela het volgende:
Kluski! Dat klinkt tof.

Weet niet of ik er deze week nog tijd voor heb, maar daar ga ik eens een vega variant op proberen.
Ik heb dit recept gebruikt:
https://www.dishcover.be/kluski-zoals-babcia-ze-maakte/
Ze geeft aan dat je na het koken ook kan opbakken in boter en bestrooien met suiker. Een snelle vega versie
pi_196045875
Thanks! Ik ga voor champignonsaus.
pi_196055892
Het ziet er niet uit, maar ik vond het eigenlijk wel een erg lekker en makkelijk zo. :D Ik vond het wel typisch Polen, erg beige en machtig, maar wel een lekker bordje comfort food.

Ik had overigens wel veel te veel. En er kwamen nog courgette en vega chicken tenders naast.

pi_196056137
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2020 17:45 schreef Myraela het volgende:
Het ziet er niet uit, maar ik vond het eigenlijk wel een erg lekker en makkelijk zo. :D Ik vond het wel typisch Polen, erg beige en machtig, maar wel een lekker bordje comfort food.

Ik had overigens wel veel te veel. En er kwamen nog courgette en vega chicken tenders naast.

[ afbeelding ]
Ik zou dit eten :9
Beige is wel een goede omschrijving voor Pools voer.

Hier staat de bigos voor morgen op. Dat wordt best een succes denk ik. Het ruikt lekker hier maar dat komt ook omdat ik brood aan het bakken ben voor de zurek die we straks eten.
Spoilers!
  woensdag 4 november 2020 @ 19:15:51 #72
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196057737
Beige dumplings kool en gebakken varkensvlees. Als ik niet al zo'n episch avondmaal op had net zou ik er een moord voor doen

Ik ga die kluski ook eens maken ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196058429
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2020 17:45 schreef Myraela het volgende:
Het ziet er niet uit, maar ik vond het eigenlijk wel een erg lekker en makkelijk zo. :D Ik vond het wel typisch Polen, erg beige en machtig, maar wel een lekker bordje comfort food.

Ik had overigens wel veel te veel. En er kwamen nog courgette en vega chicken tenders naast.

[ afbeelding ]
Champignons en pasta, kan nooit slecht zijn
pi_196059685
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2020 17:45 schreef Myraela het volgende:
Het ziet er niet uit, maar ik vond het eigenlijk wel een erg lekker en makkelijk zo. :D Ik vond het wel typisch Polen, erg beige en machtig, maar wel een lekker bordje comfort food.

Ik had overigens wel veel te veel. En er kwamen nog courgette en vega chicken tenders naast.

[ afbeelding ]
Hoe bedoel je ziet er niet uit. Ziet er juist onwijs lekker uit! Echt comfortfood idd O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_196079154
Waar blijven de bigos en zurek foto's?

Ik heb vandaag deze gemaakt: https://www.thespruceeats(...)cipe-golabki-1136771

Beginnen met koolbladeren

En ui bakken, rijst koken

Dan mag het vullen gaan beginnen

Een schaal vol

Na een uur zijn ze wel een beetje bruin

Dan maar eens proeven, opgediend met zure room, puree en appelmoes

De andere rolletjes waren echt beter gevuld, het was lekker. Ik zal het echter niet snel weer maken. Het was namelijk veel werk voor wat ik wel oké vond smaken.

Na aanleiding van jullie enthousiaste bigos verhalen staat er hier een vegetarische bigos te pruttelen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')