abonnement Unibet Coolblue
pi_196099187
Hier zijn de zurek-foto's *O*

Ik heb qua recept een beetje van diverse recepten gebruikt:
500ml water
200g roggemeel

1 liter water
Soepgroenten
1/2 Kippenbouillonblokje
100ml room
2el bloem/maizena
100g Spekjes
Een halve rookworst

Afgelopen zaterdag heb ik het water en het meel gemengd.


Toen was het een paar dagen wachten tot het interessant ging ruiken. Dinsdag was het goed, toen heb ik het in de koelkast gezet tot ik het woensdag ging gebruiken.



Eerst bakte ik brood uit de pan (pan in de oven). 1/3 roggemeel, 2/3 witte bloem. Het wilde natuurlijk weer niet rijzen. Maar toch kwamen er erg lekkere en Pools smakende broodjes uit.




Ik maakte een bouillon en lief deze iets inkoken. Daarna roerde ik met een garde 2 cups van het roggeprutje door de bouillon. Het vlees werd ook gebakken.



Ik maakte een bloempapje om de soep wat in te dikken. Volgende keer doe ik dat met maizena, dan maar niet Pools. Het vlees ging in de soep. Toen bleek dat de smaak nog niet helemaal goed genoeg was. Ik heb er een half bouillonblokje in gedaan en ineens smaakte het exact zoals het in Polen altijd smaakte :9



Er werd ook nog een ei gekookt. Het bovenste stuk werd van het brood gesneden. Het brood werd uitgehold.


Er paste niet veel soep in het brood. Maar we hebben de pan op tafel gezet en steeds weer opgeschept. Uiteindelijk was bijna de hele pan leeg. De soep wordt doordat je steeds wat brood uitschraapt nog troebeler en dikker :9

Dit is eigenlijk een enorm simpel en snel recept, zeker als je niet zelf je brood en bouillon maakt. Het is dat je moet plannen met het roggeprutje. Ik moet dit echt vaker maken. En dan ook voor in de vriezer.
Spoilers!
pi_196099395
Bigos dus!
Maandag gemaakt, elke dag even opgewarmd met scheutje wijn en runderfond en weer teruggekoeld, straks dan eindelijk opeten met een stuk brood erbij. Net al een portie afgeleverd bij mijn moeder, want die was erg benieuwd :)



Het recept van Polonist dus, met als vlees erin: wild zwijn, hert, jagersworst en spek. Zo benieuwd!

Straks ook eens op zolder kijken hoe het er inmiddels voorstaat met de zakwas voor de zurek morgen. Wat een geinige kookweek zo O+ Straks hier eens bijlezen :9

(Wilde deze week eerder al de krokiety van @Myraela maken maar avondeten was die dag onverwacht cake 8)7 Mogelijk zondag herkansing :) )
Let me see you stripped down to the bone
pi_196099405
Ik had Bigos, woensdag. Het was ontzettend lekker, absoluut niet fotogeniek en veel te veel. O+

Sterkheidsbaas van alles.
pi_196101243
Het was ook hier goed te pruimen @Lonaa! :9

Let me see you stripped down to the bone
pi_196101369
Over een uur of twee weet ik ook hoe mijn bigos smaakt. Hij staat weer te pruttelen met een extra scheut wijn, zuurkoolvocht en water.
Spoilers!
pi_196101378
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2020 18:12 schreef minilot het volgende:
Het was ook hier goed te pruimen @:Lonaa! :9

[ afbeelding ]
Haha, pruimen :D
Spoilers!
pi_196114088
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 november 2020 18:21 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Haha, pruimen :D
|:)

Hoe was je bigos? *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_196114103
Zaterdag Zurekdag!



Erg benieuwd. Het lijkt me niet per se lekker maar het was een opdracht van de Poolse online gamematties van mijn lief :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_196115386
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2020 12:20 schreef minilot het volgende:

[..]

|:)

Hoe was je bigos? *O*
Heel fijn :9

Ik heb het woensdag gemaakt en vrijdag gegeten. Het kan ook best op de eerste dag gegeten worden. Het is leuk om als een echte Poolse mama steeds het gerecht te blijven tweaken maar of het nou echt nodig is, betwijfel ik.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En het eindresultaat :Y)

Er lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. De volgende keer doe ik het in de slowcooker, daar is dit een meer dan geschikt recept voor. Die parelgerst smaakt stukken beter dan het er uit ziet.

De ervaring van Kaatje indachtig, wilde ik een deel van de worst op het laatst toevoegen om te kijken of dat tot een betere smaak zou leiden. Dat ben ik helaas vergeten. Maar de worst die er al vanaf het begin door zat, smaakte meer dan prima. Dat is toch wel het verschil tussen een boerenrookworst en een worst van Unox. Ik denk ook dat dit gerecht de smaak van een worst al vanaf het begin nodig heeft.
Spoilers!
pi_196115397
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2020 12:21 schreef minilot het volgende:
Zaterdag Zurekdag!

[ afbeelding ]

Erg benieuwd. Het lijkt me niet per se lekker maar het was een opdracht van de Poolse online gamematties van mijn lief :)
Hoe heb je die gemaakt? Het ziet er volledig anders uit dan de mijne.
Spoilers!
pi_196131428
Vandaag dan toch de zurek in wording, het kwam er gister niet meer van. Maar eens beginnen met Pools spek uitbakken :)



Lucky, volgens deze:
https://www.polonist.com/polish-zurek-soup/ :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_196134961
Nouuu! Ik dacht dat ik het vies zou vinden maar zurek blijkt hartstikke lekker!

Mijnes. Opgegeten met Poolse mierikswortel met appel :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_196142522
Bijna vergeten, een vegetarische bigos, met heel veel paddenstoelen: gedroogde morieljes/eekhoorntjesbrood/shiitake, verse kastanjechampignons, shiitake, cantharellen en oesterzwammen.

Gebruikt recept: https://www.polishyourkit(...)-kapusta-z-grzybami/


Na dag 1 miste ik toch wel wat smaken, dus nog een appel en wat pruimen erin gedaan. Ik ben gek op paddenstoelen en zuurkool, maar dit was toch niet een geweldige combinatie. Helaas heb ik nu nog ruim 3 porties over...
pi_196143219
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 14:49 schreef minilot het volgende:
Nouuu! Ik dacht dat ik het vies zou vinden maar zurek blijkt hartstikke lekker!

Mijnes. Opgegeten met Poolse mierikswortel met appel :)
[ afbeelding ]
Lekker hè? Het is vreemd maar op een goede manier.

Jammer van je bigos @Yinny -O-
Spoilers!
pi_196157794
Naar aanleiding van dit volkomen onbegrijpelijke recept, besloot ik een lepeltje komijn in paddenstoelen bouillon te doen. Best lekker voor een keertje.



Spoilers!
  maandag 9 november 2020 @ 20:05:01 #91
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196157915
quote:
1s.gif Op maandag 9 november 2020 20:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Naar aanleiding van dit volkomen onbegrijpelijke recept, besloot ik een lepeltje komijn in paddenstoelen bouillon te doen. Best lekker voor een keertje.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Die had vast aardig wat pálenka op bij het bedenken hiervan :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')