Geen slaboontjes, wel sperziebonen. Ik ga straks weer oogsten, ze blijven maar groeien.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 09:35 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Lijkt op sperzieboontjes. Mensen kweken ze zelf nog wel eens. @:Lucky_Strike had jij ze?
Hou je er niet van omdat je er maagpijn van krijgt, of gewoon helemaal niet van de smaak/textuur?quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 09:50 schreef Myraela het volgende:
Ik vind ragout stiekem veel lekkerder op een boterham. Maar ik hou dan ook niet van bladerdeeg. Krijg ik altijd maagpijn van.
Het is me gaan tegenstaan door de maagpijn. Maar ik heb het altijd verleidelijk gevonden, maar het valt ook gewoon tegen na de eerste hap. Ik vind een worstenbroodje bijvoorbeeld ook veel lekkerder dan een saucijzenbroodje.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 09:51 schreef Candaasje het volgende:
Hou je er niet van omdat je er maagpijn van krijgt, of gewoon helemaal niet van de smaak/textuur?
Zou dat niet nog steeds gourmetten zijn?quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 09:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Al heb ik eigenlijk ook geen idee wat nu het gemiddelde (niet bijzonder geïnteresseerd in koken/eten) kerstdiner bij mensen thuis zou zijn.
Op een pannekoekquote:Op dinsdag 13 oktober 2020 09:50 schreef Myraela het volgende:
Ik vind ragout stiekem veel lekkerder op een boterham.
Of rollade, als je kijkt naar wat de Allerhande ieder jaar aanraadt. Mijn tante doet ieder jaar rollade iig.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 09:53 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Zou dat niet nog steeds gourmetten zijn?
Dat is vooral met kinderen, denk ik. Al doe ik het stiekem ook regelmatig alleen met m'n vriend.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 09:53 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Zou dat niet nog steeds gourmetten zijn?
Ah. Nee, ik ben echt dol op bladerdeegquote:Op dinsdag 13 oktober 2020 09:53 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het is me gaan tegenstaan door de maagpijn. Maar ik heb het altijd verleidelijk gevonden, maar het valt ook gewoon tegen na de eerste hap. Ik vind een worstenbroodje bijvoorbeeld ook veel lekkerder dan een saucijzenbroodje.
Dat vinden veel mensen nog spannendquote:Op dinsdag 13 oktober 2020 09:56 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Of rollade, als je kijkt naar wat de Allerhande ieder jaar aanraadt. Mijn tante doet ieder jaar rollade iig.
Kerstdiners ken ik pas hier van Fok!quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 10:03 schreef Kaatje1 het volgende:
Met kerst gourmetten vond ik altijd handig omdat iedereen zijn eigen voorkeur kon eten. Zus en ik worden ziek van vis, dus geen optie, de vegetarier in het gezelschap kan ook eigen dingen kiezen, mijn vader at echt geen kaas.
Maar bij kerst diners hadden we toch altijd wel vlees wat je niet op een donderdagavond op tafel zette, vaak wat meer soorten groenten op tafel, een gang extra, meer moeite voor een dessert.
Een van de lekkerste kerstdiners: Mijn moeder had pannenkoeken gebakken en mijn vader had een heerlijke ragout gemaakt. En een ander, gewoon draadjesvlees, rode kool en puree. Ik was toen een paar jaar uit huis, en maakte dat zelf nooit, at het alleen bij m'n ouders. Broer en zus net zo dus op ons verzoek. We hebben zo gesmuldquote:Op dinsdag 13 oktober 2020 10:06 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Kerstdiners ken ik pas hier van Fok!
Sinds een paar jaar maak ik op kerstavond meerdere gangen maar daarvoor was het gourmetten of gewoon normaal avondeten zoals elke dag.
Vind het allemaal heerlijk, mag ook als het niet kerst isquote:Op dinsdag 13 oktober 2020 09:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, ik keek meer naar de lijstjes van Isa. Al klinkt het nog steeds wel kleiner en minder bijzonder. Kippenpasteitjes is wel vlees, maar vind ik ook een beetje een restverwerking. Al heb ik eigenlijk ook geen idee wat nu het gemiddelde (niet bijzonder geïnteresseerd in koken/eten) kerstdiner bij mensen thuis zou zijn. Ik denk een beenhammetje, sperziebonen met spek, pommes duchesse en stoofperen ofzo? Ik denk dat best veel mensen nog steeds een pasteitje vooraf eten trouwens.
Dat is fijn terug thuis komenquote:Op dinsdag 13 oktober 2020 10:11 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Een van de lekkerste kerstdiners: Mijn moeder had pannenkoeken gebakken en mijn vader had een heerlijke ragout gemaakt. En een ander, gewoon draadjesvlees, rode kool en puree. Ik was toen een paar jaar uit huis, en maakte dat zelf nooit, at het alleen bij m'n ouders. Broer en zus net zo dus op ons verzoek. We hebben zo gesmuld
Zondag kwam iemand hier een bak stoofpeertjes halen, is hij dol op. Zijn vriendin was er ook bij, en zij zijn ook altijd aanwezig bij de Iftar etentjes die ik organiseer. Zij is vegetarier, en hij (volgens haar) nu ook. Op mijn opmerking, dan hoef ik jou ook niet te vragen voor draadjesvlees kwam de reactie "als je dat woord zegt loopt het water in m'n mond, daarvoor maak ik een uitzondering"quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |