abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 17 september 2020 @ 12:46:14 #1
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195108076
Een topic voor en door ouders van kinderen in de kleuterleeftijd. Voor het delen van ervaringen en meer!



En hier verder over onze kleuters O+
  donderdag 17 september 2020 @ 12:48:17 #2
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195108107
Laatste post:

quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 10:32 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Of het specifiek die leeftijd is, weet ik niet zo goed, maar onze jongste kan zichzelf ook helemaal gek maken met gedachten die beginnen met 'wat als...'. Wat als ons huis ineens in brand staat of wat als ik van de trap val? Wat als er vannacht ineens ruimtemannetjes komen en jou meenemen? Die fantasie ratelt maar door en zeggen dat dat niet gaat gebeuren (het zijn meestal totaal absurde situaties :') ) helpt ook niet. Toen A. 3,5 was denk ik zijn de jongens samen gaan slapen op 1 kamer, omdat hij niet alleen durfde te zijn en we wel een beetje klaar waren met 3x per nacht uit bed moeten voor een kind dat bang was. Dat hielp gelukkig goed. Inmiddels is hij 5,5 en gaat het wel beter. De fantasie is er nog steeds, maar hij slaapt wel echt een stuk rustiger. Binnenkort gaat hij weer naar zijn eigen kamer zelfs!
pi_195110795
Burdie, I heeft dit eigenlijk ook altijd wel een beetje, vanaf dat ze 3,5. De ene periode wat heftiger dan andere periode, soms een tijdje bijna niet, maar zeker ook als ze moe is en er veel is gebeurd of gaande is met haar en in haar leventje en dat kan ook een mentale groeispurt zijn. Het ene kind is ook gewoon gevoeliger voor dit soort gedachtes. I heeft bijv regelmatig een beetje buikpijn op school omdat ze dan bang is dat mij iets overkomt en ze mij nooit meer zal zien.
Ze heeft in de loop van de tijd de meest verschillende dingen gehad waardoor ze over haar toeren kon raken.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_195115852
Hier ook wel herkenbaar, van onze Minion, die denkt ook werkelijk overal over na.

Soms vrij concrete situaties, dat vind ik zelf makkelijker. Het helpt haar dan juist om er over te praten (vragen stellen, uitleggen).

Vaker zijn het echter nieuwe of onbekende situaties waar ze zich druk over kan maken, dat vind ik lastiger inschatten waar ik dan goed aan doe. Enerzijds wil ik dat ze zich mentaal kan voorbereiden ofzo, maar de laatste tijd merk ik dat ze er dan al snel iets negatiefs van maakt.

2 weken terug kregen we bijv. een half uur voor school te horen dat haar klas verdeeld zou worden over de andere groepen i.v.m. uitval. Daar kan ze dan dus echt van in tranen zijn. Terwijl ze deze week al 2x onverwacht (mailtje kwam om 8.29u) een vervanger had (2 verschillende ook), en daar hoor je haar dan amper over :+

Hier is het dus echt per geval aankijken wat helpt.
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  donderdag 17 september 2020 @ 20:34:11 #5
327807 Mariposas
יה&#14
pi_195116400
Mijn zoon is overal bang voor. Een minuscuul wondje (microscoop nodig) is al reden om te gaan huilen en in paniek te raken. Ik hoef denk ik niet te vertellen wat de situatie is bij een echte wond of snee met bloed... en monsters, altijd en overal. Vréselijke hoogtevrees. Hoe vaak ik al niet een speelhuis of toestel ben ingekropen om hem te redden. Donker is eng, alleen zijn is eng. Ik probeer wel begrip te tonen zonder de angst te bevestigen, maar vaak denk ik wel: stel je niet zo áán. 🙄
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_195116554
Hier ook wel deels herkenbaar. S. denkt ook over heel veel dingen na. Zijn opa is blind en hij denkt nu dat iedereen die ouder is blind wordt en daarna dood gaat. Opa is daar (in zijn gedachten) dus al best dicht bij. En hij vraagt zich af wanneer anderen blind worden.
Dit soort dingen zijn bijna niet te verklaren en uit te leggen. Moeilijk onderdeel van opvoeden vind ik dit.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  donderdag 17 september 2020 @ 20:58:08 #7
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_195116829
@Mariposas, dan moet je mijn dochter nu niet zien. Helemaal onder de schrammen en butsen van het in bomen klimmen. Ik zag vanavond een grote kras op haar been en vroeg hoe het kwam. Ze haalde haar schouders op en zei, oh dat zal wel van het bomen klimmen zijn. *) Lastig dat er zoveel angst in je kleine man zit hoor.

@LeSage, ik krijg ook vaak de vraag van kinderen wat er met mijn man aan de hand is. Die loopt natuurlijk slecht en zijn hand werkt niet volledig mee door de hersenbloeding van 5 jaar geleden. Ik leg dan uit dat de stofjes die in zijn hoofd die daarvoor zorgen niet meer zo goed werken. Zeggen dat er bloed in zijn hoofd zit, is veel te beangstigend. Misschien kun je zoiets ook aan S. uitleggen, dat het stofje wat ervoor zorgt dat je kan zien bij opa er niet meer is en dat de dokter zoiets niet kan maken, omdat zoiets te ingewikkeld is oid. Mijn E. neemt met haar 6 jaar ook daar nog echt genoegen mee..
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  donderdag 17 september 2020 @ 21:32:34 #8
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_195117471
N is niet bang voor enge dingen (ok, soms kriebelbeestjes of bloed ofzo). Klimmen en andere stoere dingen vindt ze leuk en ze is ook totaal niet verlegen in nieuwe situaties en met nieuwe mensen. Verandering trekt ze meestal ook wel. En als ze een moeilijke vraag stelt, dan probeer ik het uit te leggen en accepteert ze mijn antwoord ook wel. Fantasie en werkelijkheid kan ze ook prima gescheiden houden.

Het enige wat ze heeft is faalangst, dus ze durft niets te proberen waarvan ze niet zeker weet dat ze het kan. Dat beperkt haar soms nogal om nieuwe dingen te leren. Maargoed, dat is ook vrij normaal geloof ik.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_195117755
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 20:34 schreef Mariposas het volgende:
Mijn zoon is overal bang voor. Een minuscuul wondje (microscoop nodig) is al reden om te gaan huilen en in paniek te raken. Ik hoef denk ik niet te vertellen wat de situatie is bij een echte wond of snee met bloed... en monsters, altijd en overal. Vréselijke hoogtevrees. Hoe vaak ik al niet een speelhuis of toestel ben ingekropen om hem te redden. Donker is eng, alleen zijn is eng. Ik probeer wel begrip te tonen zonder de angst te bevestigen, maar vaak denk ik wel: stel je niet zo áán. 🙄
O was precies zo, maar van de een op andere dag was dat opeens weg. Of nouja, het begin was er opeens en al redelijk snel daarna ging hij zijn grenzen verleggen.

Bij hem hielp zijn rol als grote broer ook enorm overigens. Dingen die hij zelf eng vond, deed hij wel als stoere grote broer met zijn zusje. Dat ‘samen’ iets spannends doen werkt nog steeds goed overigens, net als benoemen dat iets spannend is en dat dat niet erg is.

Maar goed, laatst ging zijn juf trouwen maar dat was tè spannend en was huilen en gillen toen we erheen gingen. Maar uiteindelijk stond hij een half uurtje later wel lachend tussen de andere kinderen nadat hij de boel ‘verkend’ had.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  donderdag 17 september 2020 @ 22:36:30 #10
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195119077
quote:
1s.gif Op donderdag 17 september 2020 20:42 schreef LeSage het volgende:
Hier ook wel deels herkenbaar. S. denkt ook over heel veel dingen na. Zijn opa is blind en hij denkt nu dat iedereen die ouder is blind wordt en daarna dood gaat. Opa is daar (in zijn gedachten) dus al best dicht bij. En hij vraagt zich af wanneer anderen blind worden.
Dit soort dingen zijn bijna niet te verklaren en uit te leggen. Moeilijk onderdeel van opvoeden vind ik dit.
Sinds we Max gewoon eerlijk antwoord hebben gegeven over de dood, is hij er ook erg mee bezig. Ik heb een keer verteld dat je eten en drinken nodig hebt om te leven. Als we hem nu aansturen op zijn bord leeg eten en hij werkt niet mee, vraagt hij soms angstig: "ga ik nu dan dood?"

We zetten 'm niet in als dreigmiddel overigens :+
  donderdag 17 september 2020 @ 22:49:09 #11
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195119477
Wij hebben trouwens ook weer zoiets. Tijdens onze vakantie had Max een vriendje en die was 5 en een nogal brutaal jongetje. En dan heb je Max: lief, slim, sociaal en natuurlijk de beste van de wereld in onze ogen, maar ook niet bijster assertief op dat vlak. Hij was maar wát blij met zijn vriendje, die vervolgens misbruik maakte van heel veel. Pakte Max' fiets en speelgoed af, kwam bij ons zitten en at gewoon mee met wat we aten. We moesten dus met alles dat jongetje grenzen geven. We hebben Max vooral proberen te "empoweren" om verbaal van zich af te bijten: geef aan als je iets niet wil. Dat jongetje spande ook samen met Max tegenover een ander (derde) jongetje en Max deed mee en deed ook heel gemeen. Hij liet zich voor het karretje spannen. We hebben vaak moeten helpen bemiddelen. De oplossing kwam pas echt toen het jongetje naar huis ging (halleluja). Toen ging hij trouwens moeiteloos wél harmonieus spelen met het derde jongetje.

Snappen jullie het nog?

Afijn, wat horen we terug tijdens het kennismakingsgesprek met de juf gisteren? Juist. Ook in zijn klas (combinatie 1/2) zit zo'n figuur. De juf heeft Max al een keer een standje moeten geven omdat hij iets uithaalde. Gelukkig zag de juf wel hoe het zat. Ook dat jongetje is erg dominant en Max zit natuurlijk nog maar in zijn eerste/tweede schoolweek en had zich voor een karretje laten spannen.

Toen we deze eigenschap van Max dus vertelden, kon de juf dit beamen. Ik baal er wel van en hoop dat we hem daarin wat "sterker" kunnen maken. Al moeten ze dit dus ook gewoon leren. Uiteindelijk doet Max niks wat hij echt niet wil (denk ik?), maar hij is - juist nu in deze eerste periode - erg bevattelijk voor dat soort kutkinderen dominantere kinderen.

We hebben er overigens goed over gepraat met de juf. En ik verwacht/hoop ook dat zodra hij wat ouder is en ook een andere positie in de klas heeft, hij vanzelf wat assertiever wordt en dit niet meer zal laten gebeuren.

Heel verhaal. Wel erg interessant wel. Herkenbaar voor iemand?
pi_195122334
L is wat timide, heeft even tijd en vrienden nodig om zich goed verbaal te kunnen uiten. Hij durft ook niet zo veel, dus hij werd al uitgemaakt voor 'mietje'. Ik vroeg wat hij toen deed. 'jij bent ook een mietje!' had hij gezegd, en toen 'stop hou op!' dus dat vond ik wel knap van hem.
pi_195127906
Oh wat een verschil bij de zwemscholen, wij mogen er helemaal niet bij blijven.. inmiddels krijgen alle kindjes een 'kleurtje' en mogen er iedere week 1 of 2 ouders blijven kijken geloof ik. Dus om de 5 weken of zo mag je een keer komen kijken. Dat houdt nu veel mensen tegen om te starten, blijkbaar. Eva wil wel graag en heb haar uitgelegd dat ik niet mee mag door de corona.

Ah Quoi, dat zijn idd de moeilijkere dingen vind ik hoor, die peer pressure, de verschillen in opvoeding tussen kinderen waar je mee geconfronteerd word en de positieve en 'negatieve' invloeden die andere kinderen nu op jouw spruit hebben.. Eva vraagt veel, dat scheelt. En alles wat ik zeg is waarheid voor haar ;). Dus gelukkig neemt ze wel veel van me aan. Het helpt hier iig om uit te leggen waarom iets wel of niet wenselijk is. En dat is een leerproces, waarvan je dan hoopt dat ze het aannemen en de volgende keer in de praktijk brengen I guess.

Dat uit zich bij die van mij dan overigens in dat ze tegen iedereen in de speeltuin roept OHH DAT MAG NIET! als ze tegen de glijbaan opklimmen :'). En leg dan maar eens uit waarom zij het niet mag en die kindjes van die moeders wel 8)7.
pi_195127919
Van de week vroeg ze overigens hoe baby's in de buik kwamen. Toen ik ook wel even met m'n bek vol tanden. Ik had me nog niet voorbereid op dat gesprek bij een 4-jarige, die zag ik nog niet aankomen zegmaar :P :').
  vrijdag 18 september 2020 @ 14:27:04 #15
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_195129119
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 13:43 schreef hetzusjevan het volgende:
Van de week vroeg ze overigens hoe baby's in de buik kwamen. Toen ik ook wel even met m'n bek vol tanden. Ik had me nog niet voorbereid op dat gesprek bij een 4-jarige, die zag ik nog niet aankomen zegmaar :P :').
Wat heb je geantwoord? :+
KuikenGuppy
pi_195130302
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 13:42 schreef hetzusjevan het volgende:
En leg dan maar eens uit waarom zij het niet mag en die kindjes van die moeders wel 8)7.
Bij dat soort situaties zeg ik dat ík dat niet goed vind, en dat andere ouders het soms wel goed vinden.
  vrijdag 18 september 2020 @ 15:38:54 #17
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_195130450
Maar waarom vind je het eigenlijk niet goed? Het is ook maar een idee toch, dat een glijbaan maar 1 kant op bruikbaar is.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_195130480
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 13:43 schreef hetzusjevan het volgende:
Van de week vroeg ze overigens hoe baby's in de buik kwamen. Toen ik ook wel even met m'n bek vol tanden. Ik had me nog niet voorbereid op dat gesprek bij een 4-jarige, die zag ik nog niet aankomen zegmaar :P :').
Ik zeg gewoon eerlijk: papa stopt ze erin, o yeah!

Gelukkig vinden ze deze uitleg vooralsnog afdoende en vragen ze nooit door hoe dat dan precies gaat.
pi_195132736
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 15:38 schreef Lemijn het volgende:
Maar waarom vind je het eigenlijk niet goed? Het is ook maar een idee toch, dat een glijbaan maar 1 kant op bruikbaar is.
Van mij mogen de kinderen dat dus gewoon wel. Want het is een speeltoestel en ze spelen. Ze gaan vanzelf wel aan de kant als een kindje wil glijden. Ik merk dan dus dat ik heel veel boze gezichten krijg van andere ouders, omdat mijn kinderen de glijbaan ‘verkeerd’ gebruiken.
Bij Monkeytown mogen ze het niet, daar staat het heel groot geschreven.
Als het echt heel druk is in een speeltuin zeg ik het ook wel eens, dat het nu even niet mag, want dan is het wat gevaarlijker met botsingen. Accepteren ze ook prima.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  vrijdag 18 september 2020 @ 17:57:33 #20
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_195132893
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 september 2020 17:47 schreef LeSage het volgende:

[..]

Van mij mogen de kinderen dat dus gewoon wel. Want het is een speeltoestel en ze spelen. Ze gaan vanzelf wel aan de kant als een kindje wil glijden. Ik merk dan dus dat ik heel veel boze gezichten krijg van andere ouders, omdat mijn kinderen de glijbaan ‘verkeerd’ gebruiken.
Nou, hier dus niet :N.
Het feit dat iemand anders er ook af wil, maakt het extra leuk om nog een aantal keer via de glijbaan omhoog en omlaag te klimmen. Bonuspunten als er daardoor een rij ontstaat.
KuikenGuppy
pi_195133301
Mijne is allang geen kleuter meer. Maar zij vond (en vindt) het ook geweldig om andersom de glijbaan op te gaan.
Ik legde haar wel altijd uit dat afglijden voorrang heeft.
pi_195133445
Nog geen kleuter, wel een peuter en ik geloof niet dat ooit bij me is opgekomen om 'm te vertellen dat andersom de glijbaan op onwenselijk is! :D Nu ook wel benieuwd naar de mogelijke beweegredenen :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_195133916
Ik heb Sjaak geleerd dat hij alleen de verkeerde kant op mag klimmen, als er niemand wil glijden. Want ‘gewoon’ gebruik heeft voorrang, vind ik.
  vrijdag 18 september 2020 @ 19:48:42 #24
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_195134913
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 19:09 schreef MevrouwCactus het volgende:
Ik heb Sjaak geleerd dat hij alleen de verkeerde kant op mag klimmen, als er niemand wil glijden. Want ‘gewoon’ gebruik heeft voorrang, vind ik.
Kijk, dit vind ik logisch. Denk dat ik die graag overneem. Wat Omentielvo ook al zei dus.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_195134916
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 19:09 schreef MevrouwCactus het volgende:
Ik heb Sjaak geleerd dat hij alleen de verkeerde kant op mag klimmen, als er niemand wil glijden. Want ‘gewoon’ gebruik heeft voorrang, vind ik.
Dit inderdaad ja.

Al hangt het ook een beetje van de andere kinderen af. Zijn dat dreumesen of kleine peuters, dan probeer ik die van mij uit te leggen dat ze maar even het 'goede voorbeeld' moeten geven, omdat die kleintjes nog niet zo gevaarlijk en stoer kunnen klimmen ;)

Tegelijkertijd vind ik het ook wel een goed punt dat het ook gewoon een speeltoestel is en het redelijk arbitrair is wat de 'goede' manier is ja :D

Plus zo heb ik laatst het concept 'wrijving' uit kunnen leggen toen onze Minion merkte dat ze met haar slippers minder goed omhoog kon klimmen :+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_195135188
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 19:48 schreef twist02 het volgende:

[..]

Plus zo heb ik laatst het concept 'wrijving' uit kunnen leggen toen onze Minion merkte dat ze met haar slippers minder goed omhoog kon klimmen :+
Sjaak heeft een “glijbaanbroek”, zo’n lelijke, glimmende korte broek waarmee hij supersnel van de glijbaan kan :D
pi_195135269
Ik vind de glijbaan op klimmen meestal niet zo geslaagd omdat die van mij graag alles met z’n drieën doen en niet zo handig zijn. Bij een wat grotere glijbaan betekent dat dat er drie tegelijk omhoog klimmen, de bovenste uitglijdt en vervolgens ook de andere twee naar beneden kegelt en ik met drie huilende kinderen zit omdat ze op elkaar vallen. Als ze alleen klimmen heb ik er nooit zo’n moeite mee, maar dat komt dus vrijwel niet voor.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_195136073
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 20:02 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Sjaak heeft een “glijbaanbroek”, zo’n lelijke, glimmende korte broek waarmee hij supersnel van de glijbaan kan :D
Haha geweldig! :D
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  vrijdag 18 september 2020 @ 21:41:38 #29
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195137334
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 20:07 schreef FlyingFish het volgende:
Ik vind de glijbaan op klimmen meestal niet zo geslaagd omdat die van mij graag alles met z’n drieën doen en niet zo handig zijn. Bij een wat grotere glijbaan betekent dat dat er drie tegelijk omhoog klimmen, de bovenste uitglijdt en vervolgens ook de andere twee naar beneden kegelt en ik met drie huilende kinderen zit omdat ze op elkaar vallen. Als ze alleen klimmen heb ik er nooit zo’n moeite mee, maar dat komt dus vrijwel niet voor.
Ik zie dit nu voor me :D Wat superschattig trouwens dat ze dat met z'n drieën doen.

Hier geldt rekening houden met andere kindjes (en veiligheid natuurlijk). Dat doet 'ie gelukkig. Andersom geldt ook zodra er een kindje op klimt en hij wil glijden: ga maar vragen of hij of zij opzij wil gaan :P

Het is wat.
pi_195139274
In de speeltuin zeg ik altijd dat ze lief moeten zijn en als ze niet lief zijn, bijvoorbeeld 100x vanaf de glijbaan omhoog klimmen en er weer van terwijl er een klein kindje wil glijden, roep ik ze bij me en vertel ik dat het niet lief is en waarom dat niet lief is.

Voor de rest boeit het mij weinig hoe ze speeltoestellen gebruiken, zolang het maar veilig is en dus lief.
pi_195140394
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 19:09 schreef MevrouwCactus het volgende:
Ik heb Sjaak geleerd dat hij alleen de verkeerde kant op mag klimmen, als er niemand wil glijden. Want ‘gewoon’ gebruik heeft voorrang, vind ik.
Voorrang vind ik dan weer niet zo interessant, om de beurt des te meer. Dus na mijnesen geklim etc mag de volgende wachtende.
  zaterdag 19 september 2020 @ 20:18:37 #32
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195152143
Even wat anders: Max en ik waren vandaag naar Naturalis en dat is echt een leuk uitje O+

En nu zijn we een dinosaurus uit een blokje gips aan het opgraven thuis.
  zaterdag 19 september 2020 @ 20:54:18 #33
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_195152961
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 20:18 schreef Quoi het volgende:
Even wat anders: Max en ik waren vandaag naar Naturalis en dat is echt een leuk uitje O+

En nu zijn we een dinosaurus uit een blokje gips aan het opgraven thuis.
Ah, dus daar gingen jullie heen op het station :+

Naturalis is echt geweldig idd!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_195182075
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 20:54 schreef SaskiaR het volgende:

[..]

Ah, dus daar gingen jullie heen op het station :+

Naturalis is echt geweldig idd!
Onze kleuter is ook gek op dino's & Naturalis staat hoog op het lijstje :Y
Heb hier thuis onlangs dino's van gips zitten maken, waar ze zich na afloop op kon uitleven met verf. Zo leuk!
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
  zaterdag 26 september 2020 @ 15:06:56 #35
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195267822
Kleuter-update!

En tevens een Max-upgrade. Inmiddels doet hij - na een maandje school - zelf al zijn kleren aan en uit en is hij gewoon Groot. Wegbrengen gaat goed, alleen de BSO is nog hell on earth en dat snap ik heel goed. Is school klaar, moet je daarna weer ergens anders heen.

Leve de speeldate trouwens. Vanmiddag speelt er een jongetje uit de straat bij ons. Ze spelen wisselend bij de een of de ander en ik kan gewoon mijn laptop openklappen, zo braaf spelen ze O+
pi_195275452
@Quoi hier een beetje het zelfde. School is geweldig, hij wordt snel zelfstandig. Bso gaat elke keer beter maar de overgang is lastig. Hij wordt opgehaald door een medewerker en moet een stukje rijden. Dat vindt hij het lastigst. Als hij er eenmaal is, vindt hij het prima. Had van de week de hele middag buiten gespeeld.
pi_195276604
Grappig, hier is de BSO echt vanaf het eerste moment goed gegaan, terwijl school in het begin echt wennen was.
Scheelt wel dat de BSO in hetzelfde gebouw is misschien, dat is wel heel fijn. Als ik 'r op ga halen, hoor ik 'r altijd heel hard 'Nee!' roepen zodra ze door heeft dat ik het ben, omdat ze nog niet naar huis wil :+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  zaterdag 26 september 2020 @ 23:13:15 #38
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195276911
Dat is fijn!

In hetzelfde gebouw: check.
Niet willen worden opgehaald: check.

Het is echt het ertegen opzien.

En daarom zal het wel goedkomen denk ik :)

@twist02 wanneer is ze begonnen op school?
pi_195279615
Wat raar Quoi, omdat het in hetzelfde gebouw is en hij wel met veel plezier naar school gaat verwacht je dat niet. Maar wellicht komt dat ook door de drukke dag, dat hij dan gewoon naar huis wil in plaats van wat dan ook. Wij hebben kleuter bewust niet gelijk naar de BSO gedaan, die had dat ook echt niet getrokken (al verwacht ik bij z’n zusjes daar geen problemen mee eigenlijk). Hij is op eigen verzoek pas dit schooljaar begonnen.

Mijn dino-fan vond Naturalis erg tof, maar de T-Rex heel eng, wilde hij niet mee op de foto (of überhaupt naast staan). Vooral vanwege de filmpjes op de achtergrond.

O is helemaal blij in zijn nieuwe 2/3 klas. Hij gaat met veel plezier naar school, pikt al wat dingetjes op van groep 3 en heeft het vooral naar z’n zin. Hij zit erg lekker in zijn vel! Tot frustratie van man zit hij echter wel in een ‘mama is geweldig’-fase, dus ik krijg heel veel knuffels en kusjes, ik moet hem naar bed brengen en ik win al zijn denkbeeldige wedstrijden. Ik vind dat niet zo’n probleem :P
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_195292806
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2020 23:13 schreef Quoi het volgende:
Dat is fijn!

In hetzelfde gebouw: check.
Niet willen worden opgehaald: check.

Het is echt het ertegen opzien.

En daarom zal het wel goedkomen denk ik :)

@:twist02 wanneer is ze begonnen op school?
In mei vorig jaar, dus ze heeft toen nog een paar weken school gehad, en afgelopen jaar het eerste hele jaar zeg maar. School gaat echt met ups en downs, maar de BSO is eigenlijk vanaf het begin af aan al prima gegaan.
Maar ja, zoveel kinderen, zoveel verschillende verhalen zeg maar ;)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  zondag 27 september 2020 @ 20:55:27 #41
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195293569
quote:
0s.gif Op zondag 27 september 2020 08:45 schreef FlyingFish het volgende:
Maar wellicht komt dat ook door de drukke dag, dat hij dan gewoon naar huis wil in plaats van wat dan ook.
Dit is het :Y

En zoveel kinderen, zoveel verhalen inderdaad. Naast mijn optimisch gestemde post over de speeldate, stuiterde Max dit weekend van 's ochtends vroeg tot 's avonds later dan normaal rond. Reuze gezellig met leuke praatjes, maar omdat alleen (want vriend weekend weg) ben ik wel een beetje uitgeblust/gebroken rugtechnisch :{
pi_195320061
Hier is de BSO ook geen overweldigend succes. Het scheelt dat hij nu vaker naar de groep mag waar 2 klasgenootjes ook zitten.

We krijgen vermoedelijk wel een lange, lange herfst/winter. S. begon vannacht met hoesten en zit dus thuis vandaag. Op mijn kinderloze ochtend. Gelukkig is hij wel heel gezellig en lief. Hij zei het dat papa vergeten was het virus uit te zetten :')
En hij heeft de liefste juf. Ik belde school om hem ziek te melden en kreeg 5 minuten later al een berichtje in de Ouderportaal met beterschap van de juf. S. was helemaal trots O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 2 oktober 2020 @ 11:46:32 #43
269689 crew  Viv
pi_195383341
Ik ga hier alvast meelezen, ZZ gaat aanstaande maandag voor het eerst wennen op school (meteen de hele dag, is tot 14.00). Rugzakje hangt al aan de kapstok, broodtrommel komt vandaag binnen. :D O+

@Quoi hoezo rugtechnisch :* heeft de operatie wel het beoogde effect gehad?
  vrijdag 2 oktober 2020 @ 11:53:24 #44
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195383440
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 11:46 schreef Viv het volgende:
Ik ga hier alvast meelezen, ZZ gaat aanstaande maandag voor het eerst wennen op school (meteen de hele dag, is tot 14.00). Rugzakje hangt al aan de kapstok, broodtrommel komt vandaag binnen. :D O+

@:Quoi hoezo rugtechnisch :* heeft de operatie wel het beoogde effect gehad?
Ooooooooh @Viv is het al zover ja? Het is nu zó leuk om Max te zien 'groeien', nu hij gewend is O+ Succes!

De pijn is bijna een jaar weggeweest, maar ik deed ook rustig aan. Nu na de vakantie (op dun matrasje slapen, veel lichamelijke activiteit) en nu ik langzaam weer wat aan het sporten ben, ben ik blijkbaar over een grens gegaan en heb ik weer veel pijn. En dat is echt heel erg kut }:| Ik hoop dat het omkeerbaar is natuurlijk en dat ik gewoon wat rustiger aan moet doen. Dus ik ben hard op zoek naar een balans :r
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 2 oktober 2020 @ 11:58:55 #45
269689 crew  Viv
pi_195383545
@Quoi wat kut inderdaad, hopelijk gaat het weer weg en kun je de balans vinden. Dat je een jaar rustig aan gedaan hebt vind ik al heel knap van je! Tijdens je zwangerschap was je altijd net te laat met weer een stap terugdoen haha. :+
  vrijdag 2 oktober 2020 @ 12:08:11 #46
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195383731
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 11:58 schreef Viv het volgende:
@:Quoi wat kut inderdaad, hopelijk gaat het weer weg en kun je de balans vinden. Dat je een jaar rustig aan gedaan hebt vind ik al heel knap van je! Tijdens je zwangerschap was je altijd net te laat met weer een stap terugdoen haha. :+
Ja ik ken mijn valkuilen :P Wat ik doe is trouwens wandelen en af en toe een balletje slaan op de tennisbaan. Met een fysio doe ik wat oefeningen in een sportschool. Ik weet wel dat we niet vanzelfsprekend terugkeren naar onze persoonlijke 1.0 na een zwangerschap, maar het valt me zwaar dat dit nog steeds ver afstaat van hoe ik was. Ik vind het ook stom om voor Max een moeder te zijn die het af en toe lichamelijk niet redt :X

[ Bericht 0% gewijzigd door Quoi op 02-10-2020 14:11:55 ]
  maandag 5 oktober 2020 @ 15:07:54 #48
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195445019
OK. Eerste speeldate is ongoing, een vriendje over de vloer O+ Wel onwennig hoor. Max bunkert wat pitabroodjes met pesto en appelmoes, maar jongetje wil alleen maar snoep (helaas, hebben we niet :X ) en heeft al 1x gepoept en 5x geplast op de wc :') :D Ze spelen echt wel heel leuk samen.

@Viv hoe ging het vandaag?
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 5 oktober 2020 @ 15:36:01 #49
269689 crew  Viv
pi_195445541
@Quoi Het ging heel goed! O+ Juf zei dat ze meteen leuk mee heeft gedaan en vriendjes heeft gemaakt. Woensdag mag ze weer. :)
pi_195451762
Wat leuk @Viv !
pi_195467559
Gisteren 10 minuten gesprek gehad, L deed het goed, was lekker vrij en kwam voor zichzelf op. Ze had een heel rustig jongetje verwacht maar dat viel heel erg mee! (klopt, zo is het thuis ook. Lijkt een heel rustig type, totdat je hem leert kennen.)

Hoe eten jullie kleuters op school? Aan een tafel of op een bankje? Hier eten ze op een bankje en de juf vond dat hij zo knoeide. Ik vind dat niet zo vreemd zonder tafel :?

En, EINDELIJK gaat het goed met poepen, een ruime week geen ongelukjes, oké, 1 kleine maar goed. Daarvoor elke dag minstens 1 vieze onderbroek, soms wel 5. (ksst fokwet, wegwezen)
pi_195468121
@Viv : fijn dat Zz het zo leuk vond op school! :)
@Nazil : op school eten ze soms aan tafel en soms gewoon op hun stoeltjes in de kring

Gister ook 10min gesprekje gehad met de juffen van mijn kleutermeisje. Ze zit nu in groep 2 en verwacht wordt dat ze volgend schooljaar gewoon naar groep 3 gaat i.p.v. nog een jaar doorkleuteren, omdat ze laat in de herfs jarig is :)
Ze kan inmiddels ook al behoorlijk schrijven (had ik op FB laten zien :7 )

Speelafspraakjes zijn hier ook helemaal het einde. Kleuter heeft 2 vriendinnetjes op school waarmee ze gemiddeld wat meer speelt dan met de andere kinderen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 30% gewijzigd door MorganLeFay op 08-10-2020 09:29:22 ]
pi_195471248
Dat klinkt als een playdate from hell Morgan :D Ik ben een beetje huiverig voor speeldates met kleuters, ik wacht wel tot ze iets ouder en zelfstandiger zijn. Gelukkig heeft mijn kleuter daar ook weinig interesse in, waarschijnlijk omdat hij thuis al speelmaatjes heeft die hem op handen dragen. Als we in de speeltuin een vriendje tegenkomen moet ik hem ook altijd overtuigen om daarmee te gaan spelen in plaats van met zijn zusjes.

Fijn dat ze een goede start had Viv!

Nazil, Leuk dat hij zich blijkbaar al zo thuis voelt op school dat hij echt zichzelf kan zijn! Hier eten ze gewoon aan tafel, op een bank eten klinkt als een uitnodiging voor veel rommel. Eten ze dan in de kring ofzo?

Onze keuken wordt momenteel verbouwd. O gaat er s ochtends speciaal voor zitten en praat de keukenman de oren van zijn hoofd. De keukenman wordt “sterke meneer” genoemd, dus volgens mij vindt hij het niet heel vervelend. Het ochtendritueel gaat wel een stuk sneller zo, want als ze klaar zijn mogen ze bij de keuken kijken. En hij heeft sowieso een topweek daardoor. Gisteren met opa mee naar huis, vandaag BSO, morgen en overmorgen naar andere opa en oma na school (en evt vrijdag ook nog). Ik denk dat hij volgend jaar weer een nieuwe keuken wil.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_195480313
Ff ja er staan bankjes in een kring en daarop eten ze voor zover ik begrijp. Ik vind het maar raar.
  woensdag 7 oktober 2020 @ 08:58:31 #55
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_195480421
Dat eten in de kring doen ze in de kleuterklas van F ook. Volgens mij hebben ze niet eens genoeg tafels voor alle kinderen, dus is het vooral een praktische keuze. De rest van de dag spelen kinderen ook heel veel in 'hoeken' (op matten, bij de zand/watertafel), dus dan zijn al die tafels ook niet nodig, staan alleen maar in de weg.
pi_195492407
Wij hebben een kledingbijter in huis. Super vervelend, want jassen en truien gaan kapot. Vandaag op aanraden van een vriendin een bijtketting gekocht, super benieuwd of dat gaat werken.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 7 oktober 2020 @ 20:09:58 #57
269689 crew  Viv
pi_195492630
@LeSage in wat voor situaties bijt hij? ZZ bijt bijvoorbeeld vaak haar lip kapot als ze zich zit te vervelen. :)

Tweede keer wennen ging ook goed! Ook met buiten bij het hek afscheid nemen. (De eerste dag mocht ik haar tot aan het klaslokaal brengen.)
pi_195493918
Lesage, mijn oudste heeft ook periodes waarin hij dat doet. Zo'n ketting helpt maar bij buitenspelen niet. Ik heb ook bijt-dingen gehangen aan de lipjes van jasritsen, dat hielp ook.
pi_195494378
Fijn dat het zo goed gaat @Viv

Hij bijt gedurende de hele dag. Ik vermoed met zijn karakter dat het prikkelverwerking is en om een soort rust te vinden. De juf omschreef S. vorig schooljaar als ‘aan’ en dat is het inderdaad. Hij is altijd alert en onthoudt heel veel.
We zijn nu op school ook bezig met stickers omdat hij in zijn enthousiasme ooit kindjes duwt. Hij heeft zichzelf dan niet onder controle.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 17:14:53 #60
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195530139
Zit er bij jullie ook een uitgetelde kleuter op de bank? :D
In plaats dat hij alles nou een beetje doseert, maar alles ging de hele week op 200%. Primeur: we hebben een vriendenboekje ingevuld. Mijn eigen basisschooltijd lijkt net gisteren bij dat soort dingen O+

Toppunt is wel dat ik straks uit eten ga met 3 moeders van jongetjes uit de kleuterklas. Whoea.
pi_195560627
@Quoi eigenlijk is meneer helemaal niet zo moe na school. Ik laat hem altijd even uitrusten op de IPad met wat drinken en eten. En nog meer eten. En nog meer. En nog meer. En daarna gaat hij weer spelen en de hele woonkamer vol auto's zetten.

Wij gaan straks lunchen ergens en hij heeft daar zo'n zin in. Het is ook al zo lang geleden door corona.
pi_195630196
Jeetje, ik ben gisteravond en vanmorgen best geschrokken.
Na de persconferentie had S. wel meegekregen dat mijn werk (horeca) tijdelijk stil komt te liggen.
Bij het naar bed brengen ging hij ineens compleet door het lint. Heel boos, driftig. Dat ging in zijn bed over naar heel hard huilen. Hij maakte zich zorgen, vertelde hij. Ik moest bij hem blijven liggen, hij lag nog snikkend naast me met 1000 vragen.
Uiteindelijk sliep hij lekker, maar werd om 2 uur vannacht wakker omdat hij in bed geplast had. Dat was echt een jaar geleden. En vanmorgen werd hij stilletjes wakker, kleedde zich met moeite aan en rende om 8.15 net voor we naar school gingen naar de wc om te spugen.
Uiteraard thuis gebleven, maar hij is dus echt niet ziek, zegt hij zelf ook.
Net nog even een gesprekje met hem gehouden en hij is dus echt bang voor alles. Dat mama geen werk meer heeft, dat Sinterklaas zijn cadeaus niet kan kopen ( :') O+ ‘Misschien online, mama, of dat wij ze online kopen en dat Sinterklaas het terug betaalt), over of hij nog wel naar school mag.

Ik had de impact van deze situatie echt onderschat en vind het zo zielig voor S. dat hij dit blijkbaar zo goed mee krijgt en er dus ook verdrietig van wordt.
Deze zorgen horen bij ons te liggen, niet bij onze 4,5 jarige ;(
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  woensdag 14 oktober 2020 @ 13:30:38 #63
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_195632537
Ach gossie... dat is toch ook niet leuk :'(
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  woensdag 14 oktober 2020 @ 13:37:04 #64
171422 LadyBlack
paint it black
pi_195632687
Ahhhh LeSage wat sneu :'(

Ze krijgen echt veel meer mee dan je denkt inderdaad. En hebben een grote fantasie he, dus kan alles nog veel erger worden in hun hoofd.

S had het in mei of juni soms ook heeeeeeel moeilijk. Ze gingen toen nog maar heel soms naar school, geen bso en opa & oma zagen ze al heel lang niet. Toen kwam er ook een keer zo'n enorme huilbui waarbij hij alles en iedereen uitschreeuwde die hij miste ;( ik lag er huilend naast...

Sindsdien heeft hij af en toe een minder heftige variant van die huilbui. Even een uitlaatklep, ik vind het wel gezond. Lekker knuffelen en dan is ie er weer.

Hopelijk krijg je jouw S ook weer ontspannen. Ik zou vooral proberen te benadrukken wat er allemaal wél kan. Sterkte voor je jongetje!
pi_195639088
Ach LeSage, dan breekt je hart wel even ja ;(

Ja, ik probeer er ook wel op te letten, want ze pikken inderdaad meer op dan je denkt...

Vanmiddag had onze Minion een vriendinnetje te spelen en ze knutselden toverstafjes. Bij het bedenken wat ze gingen toveren kwamen eerst de te verwachte zaken aan bod ('dat ik niet meer naar bed hoef' en 'dat ik altijd pannenkoeken mag eten'), gevolgd door: "Neeee, we gaan corona weg toveren, daarmee helpen we iedereen! :o " O+

En dan ook nog heel bijdehand er achteraan: "Maar dan weten we nog niet meteen of het werkt, we moeten eerst even wachten en kijken of er niemand meer ziek wordt!"

Kleuters die al rekening houden met incubatietijd, het moet niet gekker worden :X
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_195641588
Ach wat sneu LeSage.. ik heb het in zijn bijzijn nooit over corona. Er zijn mensen ziek en daarom kunnen bepaalde dingen niet meer. Maar wij werken allebei in een vitale sector dus qua werk verandert er weinig. Hij heeft laatst van een ander kind geleerd dat het corona heet, maar hij is er verder niet mee bezig.
zijn juf was in nauw contact geweest met iemand die corona heeft, maar ik kreeg net bericht dat ze negatief getest heeft. Gelukkig.
pi_195641921
Wat sneu dat er zoveel kleutertjes al zo mee bezig zijn.
Hij was gelukkig vanmiddag al een stuk minder bezorgd. Er even over praten en gerust stellen doet wel wat.

Nu maar proberen er zo min mogelijk van te laten horen aan de jongens...
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_195657156
Ik kom deze nog even spammen, want we trekken morgen al lootjes!

OUD / OUD Secret Santa 2020 - alle lootjes verzamelen!
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 16 oktober 2020 @ 18:37:31 #69
269689 crew  Viv
pi_195679096
Even een random vraag: hoe noem je een kind dat ouder is dan de kleuterleeftijd? :?

Baby, dreumes, peuter, kleuter, en dan komt ???
pi_195679355
Kind en daarna puber.
pi_195679404
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 18:37 schreef Viv het volgende:
Even een random vraag: hoe noem je een kind dat ouder is dan de kleuterleeftijd? :?

Baby, dreumes, peuter, kleuter, en dan komt ???
Mijn ouders hadden vroeger zo'n gezondheidsgids (waarin allerhande ontwikkelingen in een mensenleven en ziektes worden besproken) uit de jaren 70 liggen. Die had ik eens gelezen en toen kwam ik erachter dat ik (toen 9) een "schoolgaand kind" was (zat tussen kleuter en puber in). Die conclusie vonden mijn ouders toen hilarisch...maar op zich klopt het :P
  vrijdag 16 oktober 2020 @ 19:13:09 #72
149959 SQ
snelle trees
pi_195679611
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 18:37 schreef Viv het volgende:
Even een random vraag: hoe noem je een kind dat ouder is dan de kleuterleeftijd? :?

Baby, dreumes, peuter, kleuter, en dan komt ???
Kutzak.
disclaimer
pi_195679851
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 19:13 schreef SQ het volgende:

[..]

Kutzak.
Ik dacht dat dat de verzamelnaam voor peuters en kleuters was...
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  vrijdag 16 oktober 2020 @ 19:39:21 #74
149959 SQ
snelle trees
pi_195679999
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 19:30 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Ik dacht dat dat de verzamelnaam voor peuters en kleuters was...
Nee dat blijft tot ze uit huis gaan.
disclaimer
pi_195680170
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 19:13 schreef SQ het volgende:

[..]

Kutzak.
:D
In mijn dagboek op mijn iPhone had ik van die tags om buien aan te geven. Ik had dreumesperikelen, peuterstreken en kleuterdrama.
Toen ze zes werd wist ik niet hoe ik de volgende fase moest benoemen.
Tot nu. Ik ga een tag kutzak aanmaken. O+
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 16 oktober 2020 @ 20:18:28 #76
269689 crew  Viv
pi_195680806
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 19:00 schreef MorganLeFay het volgende:
Mijn ouders hadden vroeger zo'n gezondheidsgids (waarin allerhande ontwikkelingen in een mensenleven en ziektes worden besproken) uit de jaren 70 liggen. Die had ik eens gelezen en toen kwam ik erachter dat ik (toen 9) een "schoolgaand kind" was (zat tussen kleuter en puber in).
Ja dit had ik ook in mijn hoofd van vroeger, maar ik heb nog nooit iemand horen zeggen van "Ik ben moeder van een schoolgaand kind, een peuter en er is nog een derde onderweg". :')
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 19:13 schreef SQ het volgende:

[..]

Kutzak.
:D O+
pi_195681110
Sjaak zegt dat hij geen kind is, maar een kleuter. Hij zegt ook dat hij pas een kind is als hij 6 jaar is.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 16 oktober 2020 @ 21:03:48 #78
269689 crew  Viv
pi_195681923
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 20:33 schreef MevrouwCactus het volgende:
Sjaak zegt dat hij geen kind is, maar een kleuter. Hij zegt ook dat hij pas een kind is als hij 6 jaar is.
Ja dat bedacht ik me ook, dat mensen na de kleuterleeftijd gewoon "Ik heb een kind van 8" zeggen. :') Of een kutzak dus.
  vrijdag 16 oktober 2020 @ 21:16:24 #79
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_195682218
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 20:33 schreef MevrouwCactus het volgende:
Sjaak zegt dat hij geen kind is, maar een kleuter. Hij zegt ook dat hij pas een kind is als hij 6 jaar is.
Kuiken zei laatst: "nu ben ik een jeugd".
Nee, dat is toch niet helemaal hoe het werkt :').
KuikenGuppy
  vrijdag 16 oktober 2020 @ 21:19:37 #80
149959 SQ
snelle trees
pi_195682284
Ik zeg ook eigenlijk nooit dat ik een kleuter en een peuter heb hoor. Ik heb gewoon 2 3 kinderen :P
disclaimer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')