abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  donderdag 17 september 2020 @ 12:46:14 #1
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195108076
Een topic voor en door ouders van kinderen in de kleuterleeftijd. Voor het delen van ervaringen en meer!En hier verder over onze kleuters O+
  donderdag 17 september 2020 @ 12:48:17 #2
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195108107
Laatste post:

quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 10:32 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Of het specifiek die leeftijd is, weet ik niet zo goed, maar onze jongste kan zichzelf ook helemaal gek maken met gedachten die beginnen met 'wat als...'. Wat als ons huis ineens in brand staat of wat als ik van de trap val? Wat als er vannacht ineens ruimtemannetjes komen en jou meenemen? Die fantasie ratelt maar door en zeggen dat dat niet gaat gebeuren (het zijn meestal totaal absurde situaties :') ) helpt ook niet. Toen A. 3,5 was denk ik zijn de jongens samen gaan slapen op 1 kamer, omdat hij niet alleen durfde te zijn en we wel een beetje klaar waren met 3x per nacht uit bed moeten voor een kind dat bang was. Dat hielp gelukkig goed. Inmiddels is hij 5,5 en gaat het wel beter. De fantasie is er nog steeds, maar hij slaapt wel echt een stuk rustiger. Binnenkort gaat hij weer naar zijn eigen kamer zelfs!
pi_195110795
Burdie, I heeft dit eigenlijk ook altijd wel een beetje, vanaf dat ze 3,5. De ene periode wat heftiger dan andere periode, soms een tijdje bijna niet, maar zeker ook als ze moe is en er veel is gebeurd of gaande is met haar en in haar leventje en dat kan ook een mentale groeispurt zijn. Het ene kind is ook gewoon gevoeliger voor dit soort gedachtes. I heeft bijv regelmatig een beetje buikpijn op school omdat ze dan bang is dat mij iets overkomt en ze mij nooit meer zal zien.
Ze heeft in de loop van de tijd de meest verschillende dingen gehad waardoor ze over haar toeren kon raken.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_195115852
Hier ook wel herkenbaar, van onze Minion, die denkt ook werkelijk overal over na.

Soms vrij concrete situaties, dat vind ik zelf makkelijker. Het helpt haar dan juist om er over te praten (vragen stellen, uitleggen).

Vaker zijn het echter nieuwe of onbekende situaties waar ze zich druk over kan maken, dat vind ik lastiger inschatten waar ik dan goed aan doe. Enerzijds wil ik dat ze zich mentaal kan voorbereiden ofzo, maar de laatste tijd merk ik dat ze er dan al snel iets negatiefs van maakt.

2 weken terug kregen we bijv. een half uur voor school te horen dat haar klas verdeeld zou worden over de andere groepen i.v.m. uitval. Daar kan ze dan dus echt van in tranen zijn. Terwijl ze deze week al 2x onverwacht (mailtje kwam om 8.29u) een vervanger had (2 verschillende ook), en daar hoor je haar dan amper over :+

Hier is het dus echt per geval aankijken wat helpt.
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  donderdag 17 september 2020 @ 20:34:11 #5
327807 Mariposas
יה&#14
pi_195116400
Mijn zoon is overal bang voor. Een minuscuul wondje (microscoop nodig) is al reden om te gaan huilen en in paniek te raken. Ik hoef denk ik niet te vertellen wat de situatie is bij een echte wond of snee met bloed... en monsters, altijd en overal. Vrselijke hoogtevrees. Hoe vaak ik al niet een speelhuis of toestel ben ingekropen om hem te redden. Donker is eng, alleen zijn is eng. Ik probeer wel begrip te tonen zonder de angst te bevestigen, maar vaak denk ik wel: stel je niet zo n. 🙄
No hay mal que dure cien aos ni cuerpo que lo aguante
pi_195116554
Hier ook wel deels herkenbaar. S. denkt ook over heel veel dingen na. Zijn opa is blind en hij denkt nu dat iedereen die ouder is blind wordt en daarna dood gaat. Opa is daar (in zijn gedachten) dus al best dicht bij. En hij vraagt zich af wanneer anderen blind worden.
Dit soort dingen zijn bijna niet te verklaren en uit te leggen. Moeilijk onderdeel van opvoeden vind ik dit.
  donderdag 17 september 2020 @ 20:58:08 #7
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_195116829
@Mariposas, dan moet je mijn dochter nu niet zien. Helemaal onder de schrammen en butsen van het in bomen klimmen. Ik zag vanavond een grote kras op haar been en vroeg hoe het kwam. Ze haalde haar schouders op en zei, oh dat zal wel van het bomen klimmen zijn. *) Lastig dat er zoveel angst in je kleine man zit hoor.

@LeSage, ik krijg ook vaak de vraag van kinderen wat er met mijn man aan de hand is. Die loopt natuurlijk slecht en zijn hand werkt niet volledig mee door de hersenbloeding van 5 jaar geleden. Ik leg dan uit dat de stofjes die in zijn hoofd die daarvoor zorgen niet meer zo goed werken. Zeggen dat er bloed in zijn hoofd zit, is veel te beangstigend. Misschien kun je zoiets ook aan S. uitleggen, dat het stofje wat ervoor zorgt dat je kan zien bij opa er niet meer is en dat de dokter zoiets niet kan maken, omdat zoiets te ingewikkeld is oid. Mijn E. neemt met haar 6 jaar ook daar nog echt genoegen mee..
The only way to go, is the one on your own!
  donderdag 17 september 2020 @ 21:32:34 #8
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_195117471
N is niet bang voor enge dingen (ok, soms kriebelbeestjes of bloed ofzo). Klimmen en andere stoere dingen vindt ze leuk en ze is ook totaal niet verlegen in nieuwe situaties en met nieuwe mensen. Verandering trekt ze meestal ook wel. En als ze een moeilijke vraag stelt, dan probeer ik het uit te leggen en accepteert ze mijn antwoord ook wel. Fantasie en werkelijkheid kan ze ook prima gescheiden houden.

Het enige wat ze heeft is faalangst, dus ze durft niets te proberen waarvan ze niet zeker weet dat ze het kan. Dat beperkt haar soms nogal om nieuwe dingen te leren. Maargoed, dat is ook vrij normaal geloof ik.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_195117755
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 20:34 schreef Mariposas het volgende:
Mijn zoon is overal bang voor. Een minuscuul wondje (microscoop nodig) is al reden om te gaan huilen en in paniek te raken. Ik hoef denk ik niet te vertellen wat de situatie is bij een echte wond of snee met bloed... en monsters, altijd en overal. Vrselijke hoogtevrees. Hoe vaak ik al niet een speelhuis of toestel ben ingekropen om hem te redden. Donker is eng, alleen zijn is eng. Ik probeer wel begrip te tonen zonder de angst te bevestigen, maar vaak denk ik wel: stel je niet zo n. 🙄
O was precies zo, maar van de een op andere dag was dat opeens weg. Of nouja, het begin was er opeens en al redelijk snel daarna ging hij zijn grenzen verleggen.

Bij hem hielp zijn rol als grote broer ook enorm overigens. Dingen die hij zelf eng vond, deed hij wel als stoere grote broer met zijn zusje. Dat ‘samen’ iets spannends doen werkt nog steeds goed overigens, net als benoemen dat iets spannend is en dat dat niet erg is.

Maar goed, laatst ging zijn juf trouwen maar dat was t spannend en was huilen en gillen toen we erheen gingen. Maar uiteindelijk stond hij een half uurtje later wel lachend tussen de andere kinderen nadat hij de boel ‘verkend’ had.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
  donderdag 17 september 2020 @ 22:36:30 #10
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195119077
quote:
1s.gif Op donderdag 17 september 2020 20:42 schreef LeSage het volgende:
Hier ook wel deels herkenbaar. S. denkt ook over heel veel dingen na. Zijn opa is blind en hij denkt nu dat iedereen die ouder is blind wordt en daarna dood gaat. Opa is daar (in zijn gedachten) dus al best dicht bij. En hij vraagt zich af wanneer anderen blind worden.
Dit soort dingen zijn bijna niet te verklaren en uit te leggen. Moeilijk onderdeel van opvoeden vind ik dit.
Sinds we Max gewoon eerlijk antwoord hebben gegeven over de dood, is hij er ook erg mee bezig. Ik heb een keer verteld dat je eten en drinken nodig hebt om te leven. Als we hem nu aansturen op zijn bord leeg eten en hij werkt niet mee, vraagt hij soms angstig: "ga ik nu dan dood?"

We zetten 'm niet in als dreigmiddel overigens :+
  donderdag 17 september 2020 @ 22:49:09 #11
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195119477
Wij hebben trouwens ook weer zoiets. Tijdens onze vakantie had Max een vriendje en die was 5 en een nogal brutaal jongetje. En dan heb je Max: lief, slim, sociaal en natuurlijk de beste van de wereld in onze ogen, maar ook niet bijster assertief op dat vlak. Hij was maar wt blij met zijn vriendje, die vervolgens misbruik maakte van heel veel. Pakte Max' fiets en speelgoed af, kwam bij ons zitten en at gewoon mee met wat we aten. We moesten dus met alles dat jongetje grenzen geven. We hebben Max vooral proberen te "empoweren" om verbaal van zich af te bijten: geef aan als je iets niet wil. Dat jongetje spande ook samen met Max tegenover een ander (derde) jongetje en Max deed mee en deed ook heel gemeen. Hij liet zich voor het karretje spannen. We hebben vaak moeten helpen bemiddelen. De oplossing kwam pas echt toen het jongetje naar huis ging (halleluja). Toen ging hij trouwens moeiteloos wl harmonieus spelen met het derde jongetje.

Snappen jullie het nog?

Afijn, wat horen we terug tijdens het kennismakingsgesprek met de juf gisteren? Juist. Ook in zijn klas (combinatie 1/2) zit zo'n figuur. De juf heeft Max al een keer een standje moeten geven omdat hij iets uithaalde. Gelukkig zag de juf wel hoe het zat. Ook dat jongetje is erg dominant en Max zit natuurlijk nog maar in zijn eerste/tweede schoolweek en had zich voor een karretje laten spannen.

Toen we deze eigenschap van Max dus vertelden, kon de juf dit beamen. Ik baal er wel van en hoop dat we hem daarin wat "sterker" kunnen maken. Al moeten ze dit dus ook gewoon leren. Uiteindelijk doet Max niks wat hij echt niet wil (denk ik?), maar hij is - juist nu in deze eerste periode - erg bevattelijk voor dat soort kutkinderen dominantere kinderen.

We hebben er overigens goed over gepraat met de juf. En ik verwacht/hoop ook dat zodra hij wat ouder is en ook een andere positie in de klas heeft, hij vanzelf wat assertiever wordt en dit niet meer zal laten gebeuren.

Heel verhaal. Wel erg interessant wel. Herkenbaar voor iemand?
pi_195122334
L is wat timide, heeft even tijd en vrienden nodig om zich goed verbaal te kunnen uiten. Hij durft ook niet zo veel, dus hij werd al uitgemaakt voor 'mietje'. Ik vroeg wat hij toen deed. 'jij bent ook een mietje!' had hij gezegd, en toen 'stop hou op!' dus dat vond ik wel knap van hem.
pi_195127906
Oh wat een verschil bij de zwemscholen, wij mogen er helemaal niet bij blijven.. inmiddels krijgen alle kindjes een 'kleurtje' en mogen er iedere week 1 of 2 ouders blijven kijken geloof ik. Dus om de 5 weken of zo mag je een keer komen kijken. Dat houdt nu veel mensen tegen om te starten, blijkbaar. Eva wil wel graag en heb haar uitgelegd dat ik niet mee mag door de corona.

Ah Quoi, dat zijn idd de moeilijkere dingen vind ik hoor, die peer pressure, de verschillen in opvoeding tussen kinderen waar je mee geconfronteerd word en de positieve en 'negatieve' invloeden die andere kinderen nu op jouw spruit hebben.. Eva vraagt veel, dat scheelt. En alles wat ik zeg is waarheid voor haar ;). Dus gelukkig neemt ze wel veel van me aan. Het helpt hier iig om uit te leggen waarom iets wel of niet wenselijk is. En dat is een leerproces, waarvan je dan hoopt dat ze het aannemen en de volgende keer in de praktijk brengen I guess.

Dat uit zich bij die van mij dan overigens in dat ze tegen iedereen in de speeltuin roept OHH DAT MAG NIET! als ze tegen de glijbaan opklimmen :'). En leg dan maar eens uit waarom zij het niet mag en die kindjes van die moeders wel 8)7.
pi_195127919
Van de week vroeg ze overigens hoe baby's in de buik kwamen. Toen ik ook wel even met m'n bek vol tanden. Ik had me nog niet voorbereid op dat gesprek bij een 4-jarige, die zag ik nog niet aankomen zegmaar :P :').
  vrijdag 18 september 2020 @ 14:27:04 #15
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_195129119
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 13:43 schreef hetzusjevan het volgende:
Van de week vroeg ze overigens hoe baby's in de buik kwamen. Toen ik ook wel even met m'n bek vol tanden. Ik had me nog niet voorbereid op dat gesprek bij een 4-jarige, die zag ik nog niet aankomen zegmaar :P :').
Wat heb je geantwoord? :+
KuikenGuppy
pi_195130302
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 13:42 schreef hetzusjevan het volgende:
En leg dan maar eens uit waarom zij het niet mag en die kindjes van die moeders wel 8)7.
Bij dat soort situaties zeg ik dat k dat niet goed vind, en dat andere ouders het soms wel goed vinden.
  vrijdag 18 september 2020 @ 15:38:54 #17
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_195130450
Maar waarom vind je het eigenlijk niet goed? Het is ook maar een idee toch, dat een glijbaan maar 1 kant op bruikbaar is.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_195130480
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 13:43 schreef hetzusjevan het volgende:
Van de week vroeg ze overigens hoe baby's in de buik kwamen. Toen ik ook wel even met m'n bek vol tanden. Ik had me nog niet voorbereid op dat gesprek bij een 4-jarige, die zag ik nog niet aankomen zegmaar :P :').
Ik zeg gewoon eerlijk: papa stopt ze erin, o yeah!

Gelukkig vinden ze deze uitleg vooralsnog afdoende en vragen ze nooit door hoe dat dan precies gaat.
pi_195132736
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 15:38 schreef Lemijn het volgende:
Maar waarom vind je het eigenlijk niet goed? Het is ook maar een idee toch, dat een glijbaan maar 1 kant op bruikbaar is.
Van mij mogen de kinderen dat dus gewoon wel. Want het is een speeltoestel en ze spelen. Ze gaan vanzelf wel aan de kant als een kindje wil glijden. Ik merk dan dus dat ik heel veel boze gezichten krijg van andere ouders, omdat mijn kinderen de glijbaan ‘verkeerd’ gebruiken.
Bij Monkeytown mogen ze het niet, daar staat het heel groot geschreven.
Als het echt heel druk is in een speeltuin zeg ik het ook wel eens, dat het nu even niet mag, want dan is het wat gevaarlijker met botsingen. Accepteren ze ook prima.
  vrijdag 18 september 2020 @ 17:57:33 #20
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_195132893
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 september 2020 17:47 schreef LeSage het volgende:

[..]

Van mij mogen de kinderen dat dus gewoon wel. Want het is een speeltoestel en ze spelen. Ze gaan vanzelf wel aan de kant als een kindje wil glijden. Ik merk dan dus dat ik heel veel boze gezichten krijg van andere ouders, omdat mijn kinderen de glijbaan ‘verkeerd’ gebruiken.
Nou, hier dus niet :N.
Het feit dat iemand anders er ook af wil, maakt het extra leuk om nog een aantal keer via de glijbaan omhoog en omlaag te klimmen. Bonuspunten als er daardoor een rij ontstaat.
KuikenGuppy
pi_195133301
Mijne is allang geen kleuter meer. Maar zij vond (en vindt) het ook geweldig om andersom de glijbaan op te gaan.
Ik legde haar wel altijd uit dat afglijden voorrang heeft.
pi_195133445
Nog geen kleuter, wel een peuter en ik geloof niet dat ooit bij me is opgekomen om 'm te vertellen dat andersom de glijbaan op onwenselijk is! :D Nu ook wel benieuwd naar de mogelijke beweegredenen :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_195133916
Ik heb Sjaak geleerd dat hij alleen de verkeerde kant op mag klimmen, als er niemand wil glijden. Want ‘gewoon’ gebruik heeft voorrang, vind ik.
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
  vrijdag 18 september 2020 @ 19:48:42 #24
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_195134913
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 19:09 schreef MevrouwCactus het volgende:
Ik heb Sjaak geleerd dat hij alleen de verkeerde kant op mag klimmen, als er niemand wil glijden. Want ‘gewoon’ gebruik heeft voorrang, vind ik.
Kijk, dit vind ik logisch. Denk dat ik die graag overneem. Wat Omentielvo ook al zei dus.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_195134916
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 19:09 schreef MevrouwCactus het volgende:
Ik heb Sjaak geleerd dat hij alleen de verkeerde kant op mag klimmen, als er niemand wil glijden. Want ‘gewoon’ gebruik heeft voorrang, vind ik.
Dit inderdaad ja.

Al hangt het ook een beetje van de andere kinderen af. Zijn dat dreumesen of kleine peuters, dan probeer ik die van mij uit te leggen dat ze maar even het 'goede voorbeeld' moeten geven, omdat die kleintjes nog niet zo gevaarlijk en stoer kunnen klimmen ;)

Tegelijkertijd vind ik het ook wel een goed punt dat het ook gewoon een speeltoestel is en het redelijk arbitrair is wat de 'goede' manier is ja :D

Plus zo heb ik laatst het concept 'wrijving' uit kunnen leggen toen onze Minion merkte dat ze met haar slippers minder goed omhoog kon klimmen :+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_195135188
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 19:48 schreef twist02 het volgende:

[..]

Plus zo heb ik laatst het concept 'wrijving' uit kunnen leggen toen onze Minion merkte dat ze met haar slippers minder goed omhoog kon klimmen :+
Sjaak heeft een “glijbaanbroek”, zo’n lelijke, glimmende korte broek waarmee hij supersnel van de glijbaan kan :D
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_195135269
Ik vind de glijbaan op klimmen meestal niet zo geslaagd omdat die van mij graag alles met z’n drien doen en niet zo handig zijn. Bij een wat grotere glijbaan betekent dat dat er drie tegelijk omhoog klimmen, de bovenste uitglijdt en vervolgens ook de andere twee naar beneden kegelt en ik met drie huilende kinderen zit omdat ze op elkaar vallen. Als ze alleen klimmen heb ik er nooit zo’n moeite mee, maar dat komt dus vrijwel niet voor.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_195136073
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 20:02 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Sjaak heeft een “glijbaanbroek”, zo’n lelijke, glimmende korte broek waarmee hij supersnel van de glijbaan kan :D
Haha geweldig! :D
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  vrijdag 18 september 2020 @ 21:41:38 #29
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195137334
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 20:07 schreef FlyingFish het volgende:
Ik vind de glijbaan op klimmen meestal niet zo geslaagd omdat die van mij graag alles met z’n drien doen en niet zo handig zijn. Bij een wat grotere glijbaan betekent dat dat er drie tegelijk omhoog klimmen, de bovenste uitglijdt en vervolgens ook de andere twee naar beneden kegelt en ik met drie huilende kinderen zit omdat ze op elkaar vallen. Als ze alleen klimmen heb ik er nooit zo’n moeite mee, maar dat komt dus vrijwel niet voor.
Ik zie dit nu voor me :D Wat superschattig trouwens dat ze dat met z'n drien doen.

Hier geldt rekening houden met andere kindjes (en veiligheid natuurlijk). Dat doet 'ie gelukkig. Andersom geldt ook zodra er een kindje op klimt en hij wil glijden: ga maar vragen of hij of zij opzij wil gaan :P

Het is wat.
pi_195139274
In de speeltuin zeg ik altijd dat ze lief moeten zijn en als ze niet lief zijn, bijvoorbeeld 100x vanaf de glijbaan omhoog klimmen en er weer van terwijl er een klein kindje wil glijden, roep ik ze bij me en vertel ik dat het niet lief is en waarom dat niet lief is.

Voor de rest boeit het mij weinig hoe ze speeltoestellen gebruiken, zolang het maar veilig is en dus lief.
pi_195140394
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 19:09 schreef MevrouwCactus het volgende:
Ik heb Sjaak geleerd dat hij alleen de verkeerde kant op mag klimmen, als er niemand wil glijden. Want ‘gewoon’ gebruik heeft voorrang, vind ik.
Voorrang vind ik dan weer niet zo interessant, om de beurt des te meer. Dus na mijnesen geklim etc mag de volgende wachtende.
  zaterdag 19 september 2020 @ 20:18:37 #32
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195152143
Even wat anders: Max en ik waren vandaag naar Naturalis en dat is echt een leuk uitje O+

En nu zijn we een dinosaurus uit een blokje gips aan het opgraven thuis.
  zaterdag 19 september 2020 @ 20:54:18 #33
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_195152961
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 20:18 schreef Quoi het volgende:
Even wat anders: Max en ik waren vandaag naar Naturalis en dat is echt een leuk uitje O+

En nu zijn we een dinosaurus uit een blokje gips aan het opgraven thuis.
Ah, dus daar gingen jullie heen op het station :+

Naturalis is echt geweldig idd!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  Moderator maandag 21 september 2020 @ 16:57:54 #34
28442 crew  Natalie
Northern Light(s)
pi_195182075
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 20:54 schreef SaskiaR het volgende:

[..]

Ah, dus daar gingen jullie heen op het station :+

Naturalis is echt geweldig idd!
Onze kleuter is ook gek op dino's & Naturalis staat hoog op het lijstje :Y
Heb hier thuis onlangs dino's van gips zitten maken, waar ze zich na afloop op kon uitleven met verf. Zo leuk!
"Misschien moet je je even laten testen."
  zaterdag 26 september 2020 @ 15:06:56 #35
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195267822
Kleuter-update!

En tevens een Max-upgrade. Inmiddels doet hij - na een maandje school - zelf al zijn kleren aan en uit en is hij gewoon Groot. Wegbrengen gaat goed, alleen de BSO is nog hell on earth en dat snap ik heel goed. Is school klaar, moet je daarna weer ergens anders heen.

Leve de speeldate trouwens. Vanmiddag speelt er een jongetje uit de straat bij ons. Ze spelen wisselend bij de een of de ander en ik kan gewoon mijn laptop openklappen, zo braaf spelen ze O+
pi_195275452
@Quoi hier een beetje het zelfde. School is geweldig, hij wordt snel zelfstandig. Bso gaat elke keer beter maar de overgang is lastig. Hij wordt opgehaald door een medewerker en moet een stukje rijden. Dat vindt hij het lastigst. Als hij er eenmaal is, vindt hij het prima. Had van de week de hele middag buiten gespeeld.
pi_195276604
Grappig, hier is de BSO echt vanaf het eerste moment goed gegaan, terwijl school in het begin echt wennen was.
Scheelt wel dat de BSO in hetzelfde gebouw is misschien, dat is wel heel fijn. Als ik 'r op ga halen, hoor ik 'r altijd heel hard 'Nee!' roepen zodra ze door heeft dat ik het ben, omdat ze nog niet naar huis wil :+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  zaterdag 26 september 2020 @ 23:13:15 #38
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195276911
Dat is fijn!

In hetzelfde gebouw: check.
Niet willen worden opgehaald: check.

Het is echt het ertegen opzien.

En daarom zal het wel goedkomen denk ik :)

@twist02 wanneer is ze begonnen op school?
pi_195279615
Wat raar Quoi, omdat het in hetzelfde gebouw is en hij wel met veel plezier naar school gaat verwacht je dat niet. Maar wellicht komt dat ook door de drukke dag, dat hij dan gewoon naar huis wil in plaats van wat dan ook. Wij hebben kleuter bewust niet gelijk naar de BSO gedaan, die had dat ook echt niet getrokken (al verwacht ik bij z’n zusjes daar geen problemen mee eigenlijk). Hij is op eigen verzoek pas dit schooljaar begonnen.

Mijn dino-fan vond Naturalis erg tof, maar de T-Rex heel eng, wilde hij niet mee op de foto (of berhaupt naast staan). Vooral vanwege de filmpjes op de achtergrond.

O is helemaal blij in zijn nieuwe 2/3 klas. Hij gaat met veel plezier naar school, pikt al wat dingetjes op van groep 3 en heeft het vooral naar z’n zin. Hij zit erg lekker in zijn vel! Tot frustratie van man zit hij echter wel in een ‘mama is geweldig’-fase, dus ik krijg heel veel knuffels en kusjes, ik moet hem naar bed brengen en ik win al zijn denkbeeldige wedstrijden. Ik vind dat niet zo’n probleem :P
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_195292806
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2020 23:13 schreef Quoi het volgende:
Dat is fijn!

In hetzelfde gebouw: check.
Niet willen worden opgehaald: check.

Het is echt het ertegen opzien.

En daarom zal het wel goedkomen denk ik :)

@:twist02 wanneer is ze begonnen op school?
In mei vorig jaar, dus ze heeft toen nog een paar weken school gehad, en afgelopen jaar het eerste hele jaar zeg maar. School gaat echt met ups en downs, maar de BSO is eigenlijk vanaf het begin af aan al prima gegaan.
Maar ja, zoveel kinderen, zoveel verschillende verhalen zeg maar ;)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  zondag 27 september 2020 @ 20:55:27 #41
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195293569
quote:
0s.gif Op zondag 27 september 2020 08:45 schreef FlyingFish het volgende:
Maar wellicht komt dat ook door de drukke dag, dat hij dan gewoon naar huis wil in plaats van wat dan ook.
Dit is het :Y

En zoveel kinderen, zoveel verhalen inderdaad. Naast mijn optimisch gestemde post over de speeldate, stuiterde Max dit weekend van 's ochtends vroeg tot 's avonds later dan normaal rond. Reuze gezellig met leuke praatjes, maar omdat alleen (want vriend weekend weg) ben ik wel een beetje uitgeblust/gebroken rugtechnisch :{
pi_195320061
Hier is de BSO ook geen overweldigend succes. Het scheelt dat hij nu vaker naar de groep mag waar 2 klasgenootjes ook zitten.

We krijgen vermoedelijk wel een lange, lange herfst/winter. S. begon vannacht met hoesten en zit dus thuis vandaag. Op mijn kinderloze ochtend. Gelukkig is hij wel heel gezellig en lief. Hij zei het dat papa vergeten was het virus uit te zetten :')
En hij heeft de liefste juf. Ik belde school om hem ziek te melden en kreeg 5 minuten later al een berichtje in de Ouderportaal met beterschap van de juf. S. was helemaal trots O+
pi_195383341
Ik ga hier alvast meelezen, ZZ gaat aanstaande maandag voor het eerst wennen op school (meteen de hele dag, is tot 14.00). Rugzakje hangt al aan de kapstok, broodtrommel komt vandaag binnen. :D O+

@Quoi hoezo rugtechnisch :* heeft de operatie wel het beoogde effect gehad?
  vrijdag 2 oktober 2020 @ 11:53:24 #44
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195383440
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 11:46 schreef Viv het volgende:
Ik ga hier alvast meelezen, ZZ gaat aanstaande maandag voor het eerst wennen op school (meteen de hele dag, is tot 14.00). Rugzakje hangt al aan de kapstok, broodtrommel komt vandaag binnen. :D O+

@:Quoi hoezo rugtechnisch :* heeft de operatie wel het beoogde effect gehad?
Ooooooooh @Viv is het al zover ja? Het is nu z leuk om Max te zien 'groeien', nu hij gewend is O+ Succes!

De pijn is bijna een jaar weggeweest, maar ik deed ook rustig aan. Nu na de vakantie (op dun matrasje slapen, veel lichamelijke activiteit) en nu ik langzaam weer wat aan het sporten ben, ben ik blijkbaar over een grens gegaan en heb ik weer veel pijn. En dat is echt heel erg kut }:| Ik hoop dat het omkeerbaar is natuurlijk en dat ik gewoon wat rustiger aan moet doen. Dus ik ben hard op zoek naar een balans :r
pi_195383545
@Quoi wat kut inderdaad, hopelijk gaat het weer weg en kun je de balans vinden. Dat je een jaar rustig aan gedaan hebt vind ik al heel knap van je! Tijdens je zwangerschap was je altijd net te laat met weer een stap terugdoen haha. :+
  vrijdag 2 oktober 2020 @ 12:08:11 #46
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195383731
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 11:58 schreef Viv het volgende:
@:Quoi wat kut inderdaad, hopelijk gaat het weer weg en kun je de balans vinden. Dat je een jaar rustig aan gedaan hebt vind ik al heel knap van je! Tijdens je zwangerschap was je altijd net te laat met weer een stap terugdoen haha. :+
Ja ik ken mijn valkuilen :P Wat ik doe is trouwens wandelen en af en toe een balletje slaan op de tennisbaan. Met een fysio doe ik wat oefeningen in een sportschool. Ik weet wel dat we niet vanzelfsprekend terugkeren naar onze persoonlijke 1.0 na een zwangerschap, maar het valt me zwaar dat dit nog steeds ver afstaat van hoe ik was. Ik vind het ook stom om voor Max een moeder te zijn die het af en toe lichamelijk niet redt :X

[ Bericht 0% gewijzigd door Quoi op 02-10-2020 14:11:55 ]
  maandag 5 oktober 2020 @ 15:07:54 #48
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195445019
OK. Eerste speeldate is ongoing, een vriendje over de vloer O+ Wel onwennig hoor. Max bunkert wat pitabroodjes met pesto en appelmoes, maar jongetje wil alleen maar snoep (helaas, hebben we niet :X ) en heeft al 1x gepoept en 5x geplast op de wc :') :D Ze spelen echt wel heel leuk samen.

@Viv hoe ging het vandaag?
pi_195445541
@Quoi Het ging heel goed! O+ Juf zei dat ze meteen leuk mee heeft gedaan en vriendjes heeft gemaakt. Woensdag mag ze weer. :)
pi_195451762
Wat leuk @Viv !
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')