Er zit een verschil tussen een pc en een server. Namelijk de aangesloten diensten. De inrichting maakt het verschil. het txt bestand gaat google niet op je pc vinden. Ook op je server niet. Tenzij je het in je web root set en er naar linkt.quote:Op woensdag 16 september 2020 14:20 schreef Oversight het volgende:
ja kan je vast wel voorstellen hoeveel mensen er ergens een .txt bestandje hebben staan, op dezelfde pc die ook online staat, en google ziet echt geen verschil.
Met het verschil dat gestolen data bezitten strafbaar is.quote:Op woensdag 16 september 2020 14:20 schreef Mr_Belvedere het volgende:
[..]
Je kunt het dus niet.
Je verwijst naar servers van bedrijven die (wellicht per ongeluk) hun informatie publiekelijk aan het internet aanbieden.
Dat is ongeveer hetzelfde van een foto te maken van je gezicht, een afdruk hiervan tegen je raam houden en dan boos zijn dat iemand op de openbare weg daar weer een foto van maakt en publiceert.
quote:Op woensdag 16 september 2020 14:20 schreef Mr_Belvedere het volgende:
[..]
Je kunt het dus niet.
Je verwijst naar servers van bedrijven die (wellicht per ongeluk) hun informatie publiekelijk aan het internet aanbieden.
Als je op een net punt begint met spideren en je netjes aan de gedragsnormen houd rondom spideren heb jij dezelfde rechten als Google. Zolang je maar netjes linkjes blijft volgenquote:Op woensdag 16 september 2020 14:24 schreef Oversight het volgende:
[..]En zo precies dus ook pc's die via (zeer waarrschijnlijk per ongeluk ) via internet bereikbaar zijn.
De vraag is simpel heeft google meer rechten om in jouw pc te zoeken en de gevonden bestanden daar te indexeren, EN die index te pucliceren met een winstoogmerk,... dan ik ?
google, en internet, en ik, maken dus geen onderscheid of je het nou op een server zet of op een pc, online bereikbaar is bereikbaar, ik zou niet eens weten hoe ik het verschil moet zien aan de ontvangende kant.
Moet je de boel maar beter beveiligen. Als je openbaar bereikbaar bent dien je daar rekening mee te houden. Met een eenvoudige opdracht kun je ook tig printers online vinden met allemaal onbeveiligde webpagina's. Dat is gewoon dom en de handleidingen niet lezen.quote:Op woensdag 16 september 2020 14:24 schreef Oversight het volgende:
En zo precies dus ook pc's die via (zeer waarrschijnlijk per ongeluk ) via internet bereikbaar zijn.
Nee hoor. Ook jij mag een zoekmachine beginnen. Veel succes.quote:De vraag is simpel heeft google meer rechten om in jouw pc te zoeken en de gevonden bestanden daar te indexeren, EN die index te pucliceren met een winstoogmerk,... dan ik ?
Credentials zou al een goede eerste stap zijn.quote:google, en internet, en ik, maken dus geen onderscheid of je het nou op een server zet of op een pc, online bereikbaar is bereikbaar, ik zou niet eens weten hoe ik het verschil moet zien aan de ontvangende kant.
De vergelijking gaat wel op. Mijn huis is mijn netwerk, de buitenwereld is het internet.quote:Op woensdag 16 september 2020 14:08 schreef Oversight het volgende:
[..]Vergelijking gaat niet op, internet is niet je huis, eerder een rommelmarkt waar we beide komen.
We kunnen beiden dingen beschikbaar maken, en iedereen mag kijken naar wat er beschikbaar is toch ?
quote:Op woensdag 16 september 2020 14:26 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Als je op een net punt begint met spideren en je netjes aan de gedragsnormen houd rondom spideren heb jij dezelfde rechten als Google. Zolang je maar netjes linkjes blijft volgen
quote:Op woensdag 16 september 2020 14:28 schreef investeerdertje het volgende:
Een dienst als shodan is vaak al wat twijfelachtiger en heeft ook te maken met de reden waarom je iets doet
quote:Op woensdag 16 september 2020 14:29 schreef Sjemmert het volgende:
[..]
De vergelijking gaat wel op. Mijn huis is mijn netwerk, de buitenwereld is het internet.
Ik kan dingen vanuit mijn huis/netwerk beschikbaar maken voor de buitenwereld/internet. Om jouw voorbeeld aan te houden kan ik mijn spullen uit mijn huis aanbieden op een rommelmarkt. Dat is wat anders dan dat ik ergens een raam of deur op een kiertje heb laten staan waarna jij bij mij naar binnen komt, mijn spullen meeneemt en vervolgens aanbied op een rommelmarkt.
De verdediging dat ik mijn raam/deur niet op een kier had moeten laten staan gaat niet op vermoed ik.
Juridisch kolder.quote:Op woensdag 16 september 2020 14:28 schreef Mr_Belvedere het volgende:
[..]
Moet je de boel maar beter beveiligen. Als je openbaar bereikbaar bent dien je daar rekening mee te houden. Met een eenvoudige opdracht kun je ook tig printers online vinden met allemaal onbeveiligde webpagina's. Dat is gewoon dom en de handleidingen niet lezen.
[..]
Dat is niet expliciet toegestaan, ik hoop dat je bereid bent een tijdje voor hacking te gaan zitten. De wetgever heeft expliciet niet de verantwoordelijkheid voor beveiligen opgenomen in de delictsomschrijving of de mvt van 138abquote:Op woensdag 16 september 2020 14:30 schreef Oversight het volgende:
[..]Laat nu even webinhoud en google los, kijk naar het grote idee erachter, internet.
Jij zet een machine online, die kan dingen.
Ik tref jouw machine online aan, omdat ie zichzelf als bereikbaar staat te melden.
Ik vraag aan jouw machine om verbinding en ik krijg die zonder morren.
ik klik op knopjes en aan jouw kant gebeuren er dingen die jij niet hebt voorzien, en zeker niet wilde...
Ik heb het niet over de juistheid van de info. Ik heb het over de dienst.quote:Op woensdag 16 september 2020 14:31 schreef Oversight het volgende:
[..]Waar je je info haalt, zegt niets over de juistheid daarvan.
Op shodan kom je niet te staan als je je machine niet op ons internet aansluit.
Ah je bent niet bekend met deze user ?quote:Op woensdag 16 september 2020 14:34 schreef investeerdertje het volgende:
En kan je astjeblieft met al die smileys en witregels stoppen 😂
quote:Op woensdag 16 september 2020 14:34 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Juridisch kolder.
[..]
Dat is niet expliciet toegestaan, ik hoop dat je bereid bent een tijdje voor hacking te gaan zitten. De wetgever heeft expliciet niet de verantwoordelijkheid voor beveiligen opgenomen in de delictsomschrijving of de mvt van 138ab
[..]
Ik heb het niet over de juistheid van de info. Ik heb het over de dienst.
En kan je astjeblieft met al die smileys en witregels stoppen 😂
Neequote:Op woensdag 16 september 2020 14:36 schreef Oversight het volgende:
[..]als jij een remote desktop naar buiten open zet, zonder authenticatie, en ik kom hem tegen, mag ik er dan op of niet?
Vandaar.quote:Op woensdag 16 september 2020 14:36 schreef Sjemmert het volgende:
[..]
Ah je bent niet bekend met deze user ?
FOK!ker Oversight voor de rechter
138ab strafrecht en de memorie van toelichting. Niemand heeft jou gezegd dat je het mag. Lees de jurisprudentie en de mvt. Of je advocaatquote:Op woensdag 16 september 2020 14:38 schreef Oversight het volgende:
[..]Waarom niet, en hoe moet ik dat constateren?
Dat is strafrecht. De vraag naar eigendom is iets civielrechtelijksquote:Op woensdag 16 september 2020 13:58 schreef investeerdertje het volgende:
Geen zaak, maar met 138c is wel eea verandert op dit vlak.
Het is niet stoffelijk en ook geen vermogensrecht en dus geen zaak.quote:Op woensdag 16 september 2020 14:05 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Omdat het een drager is van hetgeen wel een eigenaar kan hebben?
Elektriciteit is een goed.quote:Op woensdag 16 september 2020 13:59 schreef Oversight het volgende:
[..]stroom ook niet, toch is dat wettelijk geregeld.
Ja klopt. Het is strafrecht maar in dat kader ligt het niet meer zo simpel. Informatie kan je nu immers ook "stelen"quote:Op woensdag 16 september 2020 14:44 schreef trein2000 het volgende:
[..]
Dat is strafrecht. De vraag naar eigendom is iets civielrechtelijks
quote:Op woensdag 16 september 2020 14:40 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
138ab strafrecht en de memorie van toelichting. Niemand heeft jou gezegd dat je het mag.
Met een site is het, bij normaal gebruik, impliciet de bedoeling. Daarom haalde ik de idor aan.quote:Op woensdag 16 september 2020 14:46 schreef Oversight het volgende:
[..]Jouw computer zei dat het wel mocht, en er was niemand anders om het aan te vragen.
Op het moment dat jij je computer aansloot op internet gaf je expliciet toestemming dat hij met andere computers mocht communiceren en bestanden uitwisselen, anders zou je hem niet aansluiten op dat netwerk.
Daar is het immers voor gemaakt.
Als jij een site bezoekt, ga je ook geen toestemming vragen, je haalt je toestemming uit het feit dat ie je wordt gegeven als je erom vraagt.
Nou ja niet terzake... Er is eerder aangifte tegen je gedaan voor hacken. Volgens eigen zeggen om aan te tonen dat er gaten in de beveiliging zaten. Hoe pakte dat vorige keer voor je uit ?quote:Op woensdag 16 september 2020 14:39 schreef Oversight het volgende:
[..]oud nieuws, en niet terzake.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |