abonnement Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 02:17:41 #1
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194857805
Etappe 6: Le Teil - Mont Aigoual, 191 km


Ja, dat was vreemd. Niemand had er zin in, die dagen zijn zeldzaam. Asgreen probeerde het wel een keer, in een poging Deceuninck-Quick Step een keer geen kopwerk te laten doen. De Gendt sprong mee, dat had een mooi duo kunnen zijn. Het bleek alleen dat De Gendt in het wiel ging zitten om vervolgens nee te schudden, hij was niet van plan om de hele rit op kop te rijden. Bora haalde de twee mannen terug en toen gebeurde er niets meer, helemaal niets. Of, om Renaat te quoten: er gebeurde geen reet. Een geschiedenisloze rit. Bennett won de tussensprint, waardoor hij virtueel het groen overnam van Sagan. Spannend! De Gendt reed heel kort weg, maar toch ook weer niet. De kilometers tikten nog nooit zo langzaam weg, het was werkelijk waar niet om aan te gluren. Ik kijk al behoorlijk lang naar wielrennen, maar zoiets heb ik volgens mij nog nooit gezien. Een dag lang geen enkele vluchtpoging van belang, 2020 wordt vreemder en vreemder, en dan nog net een tikje vreemder. Het duurde tot Montélimar voordat er wat gebeurde. Wat nervositeit in het peloton, omdat de wind misschien gunstig zou staan voor wat waaiergeweld. Sepp Kuss werd daarvan het slachtoffer, hij ging onderuit. Buiten Montélimar werd er een voorzichtige poging gewaagd, maar de wind bleek niet sterk genoeg te zijn en niet bepaald gunstig te staan. Daardoor kalmeerde de boel weer een beetje. Op een kilometer of twintig van het eind leek Ineos even iets te willen proberen, maar die poging strandde al snel door een lekke band voor Carapaz. Het viel weer helemaal stil, zodoende kregen we alleen de laatste tien kilometer met koers te maken. In de finale zagen we vooral een sterk treintje van Sunweb, ze kregen het voor elkaar om Cees Bol perfect af te zetten. Bol ging aan, maar in zijn wiel zat Van Aert. De beste renner van het moment. Wereldcoureur. Daar doet niemand iets aan af. De rest stond niet op de foto. Goed, het scheelde maar een wiel, maar met overslaande stem beleefde Michel Wuyts een waar hoogtepunt. Ook José haalde nog even zijn gram, al dat ophemelen van Van Aert was natuurlijk buitengewoon gerecht. Uiteraard, zeker en vast. Weer een overwinning voor Jumbo, weer een overwinning voor Van Aert. Zelfs terwijl hij dagelijks moet werken en iedereen bergop laat lossen heeft hij nog tijd en energie over om een rit te winnen, niet te doen, niet te doen, niet te doen. Bol werd netjes tweede, in de schaduw van de aanstaande alleenheerser van België. Bennett werd derde, hij neemt definitief de groene trui over van Sagan. Toch een apart zicht, Sagan niet in het groen in de Tour. Ook vandaag kwam hij er weer niet echt aan te pas, enigszins pijnlijk. Bij Quick Step waren ze enorm blij, de gele én de groene trui in dezelfde ploeg! Of nee wacht, toch niet. Een bidon aannemen op minder dan 20 kilometer van het eind, slim is anders. 20 seconden tijdstraf, geen gele trui voor Alaphilippe. Yates neemt over, daar zit verder ook echt niemand op te wachten.

De kans is aanwezig dat Yates de trui meteen weer gaat verliezen, want er komt een nieuwe aankomst bergop aan. Na een behoorlijk vlakke aanloop krijgen we richting het eind de Col de la Lusette voorgeschoteld, een bijzonder zware klim. Daarna rijden we verder naar Mont Aigoual, een berg die praktisch iedere Nederlander kent zonder er ooit geweest te zijn. We rijden naar de Cevennen, daar waar De Renner van Tim Krabbé zich afspeelt. Allez Poupou! En vergeet niet: courir c'est mourir un peu. Jezes Kristes.




Le Teil, Ardèche, 3 september 2020. Warm, onbewolkt weer. De renners pakken hun spullen niet uit de auto en zetten hun fiets zeer zeker niet zelf in elkaar. Vanaf terrasjes zouden toeristen en inwoners normaal toekijken, daar is door corona een stuk minder sprake van. Al is er altijd nog het hotelpersoneel. Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt ons. Gaan we zo het hele boek van Tim Krabbé herschrijven? Nee, laten we dat maar niet doen. Alsnog is dit natuurlijk een rit die onlosmakelijk verbonden is met misschien wel het bekenste wielerboek ooit, al vermelden ze er in het roadbook helemaal niets over. Ik hoef er voorlopig ook niets over te vermelden, we zijn nog lang niet in de buurt van de Mont Aigoual. Nee, we gaan van start in een plaatsje met 8.750 inwoners waar we tijdens de vorige rit al passeerden. Le Teil, een plaats waar nog nooit een Tourrit aankwam of vertrok, al is de Dauphiné hier wel ooit gepasseerd. In 2014 was dat, toen won Nikias Arndt in de sprint voor Kris Boeckmans en Reinardt Janse van Rensburg. Bijzondere uitslag wel. Eind vorig jaar werd Le Teil getroffen door een vrij zware aardbeving met een 5.4 op de schaal van Richter. Doden vielen er gelukkig niet, maar de schade was aanzienlijk. Dit terwijl de stad al niet veel te bieden had, zit ook niet echt mee dan. We moeten het doen met een paar aardige kerkjes, waarvan er een nog gerestaureerd wordt ook. Het meest opvallende bouwwerk van Le Teil is zonder enige twijfel de brug, tijdens de vorige rit reden de renners al over deze fraaie constructie. Voor de Jan Boskampjes van deze wereld vinden we in het centrum van Le Teil een museum, het Musée de la Résistance et de la Déportation en Ardèche, zelfs zonder een woord Frans te spreken zal het duidelijk zijn wat voor soort museum dit is. In de heuveltjes boven Le Teil heb je een uitzichtpunt, ook leuk. Kun je de Rhône zien, enzo. De renners gaan van start langs het lokale rugbyveld, want dat is hier de populairste sport. Alhoewel, tegenover het rugbyveld ligt de boulodrome. Een overdekte plaats waar men jeu des boules kan spelen. Geen grap. Een stuk of acht banen naast elkaar, ze nemen dat spelletje wel serieus hier. Petanque zal het hier vast wel heten, ook prima.



We eindigen weer met een aankomst bergop, maar verder had de rit door de jongens van Unipublic ontworpen kunnen zijn. _________/. Na de start langs de boulodrome rijden we een tijdje door Le Teil, even de schade die de aardbeving heeft aangericht opmeten. Uiteraard fietsen we ook nog even langs de brug, maar deze keer rijden we er niet over. Na de tocht door het stadje gaat de rit pas een eind buiten Le Teil van start. Het blijkt meteen dat ik toch lichtelijk heb gelogen, volledig vlak is de aanloop ook weer niet. In de eerste echte kilometers van de rit gaat het toch omhoog. Drie kilometer aan drie procent, zo ongeveer. Wellicht wordt de strijd om in de vlucht van de dag te geraken daardoor iets interessanter, de vluchters zullen toch ooit gaan denken dat ze kans maken om een ritje mee te pakken. Moet alsnog snel gebeuren dan, want na die drie kilometer gaat het twee kilometer licht naar beneden. We rijden over een brede weg door een redelijk lege omgeving. Al zien we ook wel weer redelijk veel wijnranken, maar die houden de wind niet tegen in het geval dat het weer eens hard waait. Na het afdalinkje gaat het nog eens acht kilometer vals plat omhoog, met de nadruk op plat. Stelt weinig voor, maar een type De Gendt kan hier natuurlijk wel de wattages flink de hoogte in laten gaan. Het voorlopig hoogste punt bereiken we vlak na Saint-Jean-le-Centenier, daarna is het een kilometer of twee zo goed als vlak. Vervolgens gaat het een tijdje heel minimaal naar beneden, terwijl we op een paar rotondes na weinig tegenkomen. Bij een van die rotondes gaan we linksaf, waarna we de hoofdweg even achter ons laten. Via een weg die nog steeds breed is maar net wat minder rijden we even verderop door Saint-Germain, waar het grootste gevaar van een paar vluchtheuvels komt. Het is inmiddels vlak geworden en dat zal het voorlopig ook blijven. De tocht wordt vrij saai, terwijl de mooie Ardèche nochtans dichtbij is. De rivier ligt even verderop, maar komt voor de renners nog niet in zicht. We rijden door wat dorpjes, waar we wat rotondes en ander verkeersmeubilair tegenkomen. Het is pas in de buurt van Balazuc dat we wat natuurschoon tegenkomen, in de verte zien we de kloof van de Ardèche verschijnen. Het blijft voorlopig wel bij de verte, we volgen de doorgaande weg die ons niet naar de rivier brengt. Een paar rechte en vlakke kilometers later komen we uit in Pradons, waar we de Ardèche eigenlijk ook weer negeren. Je hoeft maar een paar meter naar rechts te gaan om het water te zien, maar we gaan stug rechtdoor.



Van Pradons rijden we naar Ruoms, ook daar geen Ardèche. Wel een paar rotondes. Bij een rotonde een eind buiten het dorp slaan we linksaf, daarna rijden we rechtdoor richting, jawel, de rivier. Vijf kilometer na Ruoms rijden we via een van de twee hierboven afgebeelde bruggen over de Ardèche, daarna laten we die rivier heel snel achter ons. De komende 12 kilometer rijden we vooral rechtdoor, over een brede en vlakke weg. Veel campings hier, veel wijnranken en af en toe een dorpje. Af en toe wat open velden ook, met wat wind erbij is dat eventueel interessant. Na 60 kilometer koers komen we uit in Saint-Paul-le-Jeune, een paar kilometer voor de renners dit dorp bereiken gaat er zowaar iets gebeuren. De weg wordt wat bochtiger en het gaat ongeveer drie kilometer omhoog aan 3% gemiddeld. Na dit niet al te boeiende klimmetje fietsen de renners in licht dalende lijn Saint-Paul-le-Jeune binnen. We komen een paar bochten tegen, maar al snel gaat het weer een aantal kilometer volledig rechtdoor, over een weg die nog een keer een kilometer of twee licht omhoog loopt. Boven op dit stukje vals plat komen de renners een rotonde tegen, waar ze linksaf zouden kunnen slaan. Als het net zo'n wandeletappe wordt als de vorige rit kunnen ze even op het gemak naar de Grotte de la Cocolière, volgens de eigen site wordt deze grot aangekondigd als een verbazingwekkende reis buiten de tijd. De ondergrondse bezichtiging van la Cocalière, rondleiding van ongeveer een uur langs een beveiligde route, is geschikt voor alle leeftijden. De temperatuur is hier constant rond 14 graden, en u ontdekt hier een levende grot, die nog steeds in ontwikkeling is. Behalve de concreties van calcieten, stalagmieten en stalactieten in diverse vormen en maten (waaronder structuren en kolommen), kunt u de chemin les disques (het schijvenpad) zien – cirkelvormige concreties die de zwaartekrachtwetten verbreken. Die van la Cocalière worden gerekend tot de mooiste en origineelste. Dunne gordijnen (of calcietgalonnen) met half doorzichtige verdikkingen hangend aan het gewelf, maar ook vreemde uitlopende kristallen en lange, zeer dunne fistels of macaroni. Al deze geologische bezienswaardigheden weerspiegelen meestal in het heldere of blauwige water van de natuurlijke gours of bassins met door calciet gevormde randen. Deze van de Salle des Gours, in trapvorm, zijn opmerkelijk. De blinde grotgarnalen zijn soms in het water te zien, bijvoorbeeld in de zaal Camp du Bivouac. Tussendoor vraagt een grotparel in ontwikkeling uw aandacht, te meer daar dit natuurlijke fenomeen zelden zichtbaar is. Ik vind deze teksten zó fantastisch dat ik ze integraal overneem. Kan ook aan het feit liggen dat we verder niet veel meemaken, maar oké. Misschien ben ik ook wel klaar met de koers, een feest was het de afgelopen rit niet. Nouja, goed, na de grotten gaat het een kilometer of zes lichtjes naar beneden, over een weg die iets bochtiger wordt. Stelt allemaal niet veel voor, al weet je dat met jongens als Benoot in het peloton maar nooit. Via Saint-Brès rijden we naar Saint-Ambroix.



In Saint-Ambroix hebben de renners inmiddels 71 kilometer afgelegd. Ze zien bij het binnenrijden van het dorp een aantal huisjes liggen die half in de rivier hangen, dat vind ik altijd wel lachen. In het centrum zelf spotten we op de rotsen een vestinkje, met een kapelletje. Heel fraai allemaal natuurlijk. Buiten Saint-Ambroix rijden we over de Route d'Alès naar, echt waar, Alès. Het is een kilometer of 20 fietsen tot in deze stad, de eerste twee daarvan gaat het zowaar enigszins daadwerkelijk omhoog aan een procent of vier. Het blijft nu wel even glooiend, na een paar hectometer in dalende lijn gaat het nog eens omhoog, weer naar beneden en dan volgt er weer een stuk van twee kilometer in stijgende lijn. Veel maakt het niet uit, maar goed, dan valt er nog wat te melden. De weg is wel heerlijk breed en niet bijzonder bochtig. Wel rijden we door een aantal dorpjes waar er uiteraard weer heel wat vluchtheuvels te vinden zijn. Als we in de buurt van Alès zijn komen we ook steeds meer rotondes tegen, dat zijn tegen die tijd de grootste obstakels. Het is inmiddels weer gewoon helemaal vlak, voorlopig zou je deze rit ook kunnen beschouwen als een nieuwe snipperdag. Eenmaal in Alès rijden we een aantal kilometer kriskras door het dorp. Van de ene rotonde naar de volgende, terwijl we niet echt door het mooiste deel van de stad rijden. Alès kennen we vooral van de Ster van Bessèges, steevast een van de eerste koersen van het jaar. Vaak eindigt die wedstrijd hier, in de hoofdstad van de Cevennen. Dit jaar won Alberto Bettiol de afsluitende tijdrit met aankomst op een heuvel boven Alès, ongeveer een maand voordat corona het seizoen wist te blokkeren. In deze stad met 40.000 inwoners passeert de Tour met enige regelmaat, vorig jaar bijvoorbeeld nog. Toen reden we van Nîmes naar Nîmes, weer eens wat anders dan Nice - Nice. De laatste aankomst in Alès dateert ondertussen alweer van 1991, bij die gelegenheid wist Moreno Argentin te winnen. Niet echt de leukste stad verder, valt ook niet te verwachten als een gek als Laurant Blanc hiervan afkomstig is. Vorig jaar gooide ik er een foto van de stad in, nu doen we maar een foto van de heuvel boven de stad, de Montée de l'Ermitage. Gewoon, omdat het dan nog ergens op lijkt.



Een paar bochten later verlaten we Alès weer, over een licht glooiende weg rijden we naar Anduze. Na de laatste rotonde in Alès gaat het een halve kilometer wat steviger omhoog, daarna rijden we over een vrij rechte en tijdelijk vlakke weg richting Saint-Christol-lès-Alès. In Saint-Christol slaan we bij een rotonde rechtsaf, daarna zal de weg een kilometer of vier vooral vals plat omhoog lopen. Volledig rechtdoor, dat dan weer wel. In Bagard komen de renners wel een rotonde tegen en wat vluchtheuvels, maar het blijft vrij nietszeggend allemaal. Aan het eind van dit stukje in stijgende lijn gaat het kort naar beneden, waarna we op een rotonde stuiten. Voorbij deze rotonde zijn we al bijna in Anduze, maar voor we dat schattige dorpje bereiken moet er geklommen worden. Een echt klimmetje. Eén kilometer aan 6%, jawel. Vervolgens dalen we af richting Anduze, een afdalinkje met een paar pittige bochten zowaar. Een haarspeldbocht zelfs, amai. We komen uit bij een rotonde, waar het schuin naar rechts gaat. Daarna rijden we via een brug over de Gardon d'Anduze, alwaar we de wondermooie omgeving eens even goed kunnen bekijken. In Anduze, dat blijkbaar bekend is vanwege de vazen die ze hier maken, hebben we ondertussen 104 kilometer afgewerkt. We zijn over de helft van de rit. Tijd voor een stukje uit De Renner? Moet kunnen, zeker omdat Tim Krabbé een tijd in Anduze verbleef.
Ik kan er werkelijk helemaal niets van. Ik rem te vaak en op de verkeerde momenten. Mijn achterwiel wil onder me weg, hoekig wrik ik mij door de bochten. Ik ben te oud met deze sport begonnen. Mijn spieren hebben zich nog kunnen richten naar mijn fiets, die vonden het juist leuk, spieren zijn gezeglijk, snel te dresseren. Maar dalen is een kwestie van zenuwen, en mijn zenuwen hebben vanaf het begin gedacht: krijg jij de kolere maar met je wielrennen.

Krijg maar lekker de kolere met je wielrennen, dachten de renners gisteren ook.



Aan de andere kant van Anduze slaan we linksaf, waarna we even door het centrum rijden. We fietsen onder meer langs een leuk torentje, verder zien we in de winkelstraat vooral veel winkeltjes vol prullaria. Buiten Anduze fietsen de renners over een brede en glooiende weg naar Tornac. De komende kilometers gaat het steeds een beetje op en af, we zouden hier kunnen spreken van Frans vlak. Voorbij Tornac is het vijftien kilometer fietsen tot aan de tussensprint, het blijft voorlopig op en af gaan. Drie wat langere klimmetjes, al wordt het nooit heel steil. Paar korte afdalinkjes ook, maar de weg is nog steeds breed genoeg. Richting Tornac hebben we de hoofdweg verlaten, maar dit wat meer landelijke weggetje biedt ook genoeg ruimte aan de renners. We gaan toch vooral rechtdoor, al komen we ook wat dorpjes tegen zoals Durfort. In zo'n dorpje ligt dan altijd een rotonde, wat vluchtheuvels en meer van dat soort werk. Kan toch gevaarlijk zijn, vraag dat maar aan Sepp Kuss. De renners rijden over het algemeen door beschut gebied, veel bomen langs de kant van de weg. Het is hier vrij makkelijk fietsen, de volgende wandelrit is in aantocht. Uiteindelijk komen we ook weer wat wijnranken tegen, na de vorige rit zou ik bijna een wijndrinker geworden zijn. Vlak voor Saint-Hippolyte-du-Fort gaat nog even kort omhoog, daarna dalen we af richting de eerste rotonde in heel wat kilometers. Bij deze rotonde gaan we schuin naar links, vervolgens wordt het vlak. Bij de volgende rotonde naar rechts en dan volgt vrij snel de tussensprint, na 125,5 kilometer. Voorbij de tussensprint rijden we Saint-Hippolyte-du-Fort binnen, via een aantal rotondes. Het valt op dat Saint-Hippolyte-du-Fort het vooral van de hippe naam moet hebben, er valt niet veel te beleven. Een oude brug, dat dan nog wel. Vooral veel versleten gebouwen verder, ik denk niet dat je hier moet zijn voor al je feesten en partijen. In het centrum van dit verlaten gat loopt het zowaar even steil omhoog, maar na een bocht naar rechts wordt het al snel weer wat vlakker. Aan de rand van het dorp kun je met wat fantasie nog wel een leuke foto schieten, overigens. Al komen we daar niet langs, dus ik speel weer even vals.



De weg loopt buiten Saint-Hippolyte-du-Fort na een vlak stuk nog even drie kilometer vals plat omhoog, terwijl we vooral rechtdoor rijden. We zijn bijna in de buurt van de eerste gecategoriseerde klim van de dag, richting deze klim gaat het eigenlijk tien kilometer rechtdoor. We passeren wel weer een aantal dorpjes, met de bijbehorende obstakels. Na het vals platte stuk is het voor de rest zo goed als vlak, tot een rotonde aan de rand van Ganges komen we niets van enig belang tegen. Ja, we komen uit in Ganges. Niet in de Ganges gelukkig, dat was vervelend geweest. Een beetje een gekke rotonde ligt er in dit dorp, we moeten hier schuin naar rechts. Voorbij de rotonde gaat het kort naar beneden, waarna we even later over de Rieutourd rijden. Hierna volgt er nog een rotonde, vervolgens begint het klimmen bijna. Het loopt een beetje vals plat omhoog terwijl we naar Sumène rijden, waar de voet van de klim naar Cap de Coste ligt. Na een kilometer of vijf afwisselend vals plat en helemaal plat richting Sumène fietsen we door het centrum van dit pittoreske dorpje, waar het toch even opletten is. We slingeren door het centrum en rijden onder meer twee keer over de Rieutort, een rivier die in de zomer weinig water bevat. Het eerste bruggetje is behoorlijk smal en bevat paaltjes, aan de zijkant. De tweede brug is een stuk breder gelukkig, daarna gaan we direct twee kilometer omhoog aan 7%, de Cap de Coste is begonnen. Een klimmetje van de derde categorie, die redelijk makkelijk begint en eindigt. Tussendoor gaat het blijkbaar bijzonder steil omhoog, we gaan richting de 9% zelfs. Een bochtig klimmetje, je kan in twee kilometer nog behoorlijk wat haarspeldbochten stoppen. Op de top komen we na 146 kilometer een aantal verlaten en vervallen gebouwen tegen, daarna duiken we meteen naar beneden.




De klim was kort maar krachtig, hetzelfde kan gezegd worden over de afdaling. Het gaat slechts twee kilometer naar beneden, maar meteen in het begin zitten er een paar scherpe bochten in. Even verderop ook nog twee haarspeldbochten, daarna nog drie listige bochten en dan zijn we weer beneden. We komen uit bij de Hérault, weer eens een andere rivier. De brede en vlakke weg langs deze rivier volgen we slechts twee kilometer, daarna slaan we linksaf om vervolgens de stroom van de Arre een aantal kilometer te volgen. Dat doen we tot in Le Vigan, een stuk van zeven kilometer lang. Overwegend vlak, met een paar kleine stukjes in stijgende lijn. In het begin is de weg niet al te breed, we rijden dan ook nog door een dorpje. Buiten het dorp rijden we over een brug, daarna wordt de weg heel breed. Het gaat nu ook vooral rechtdoor, waarbij we vlak voor Le Vigan een kicken bruggetje c.q. aquaduct tegenkomen. Na 155 kilometer komen we uit in Le Vigan, een dorpje in het departement Gard. We bevinden ons inmiddels in het zuiden van de Cevennen, Le Vigan is met een kleine 4000 inwoners het grootste dorp van dit nationaal park. Na een rotonde vlak voor het dorp houden we rechts aan, de weg wordt hier even gesplitst. Even verderop rijden we na de volgende rotonde het centrum binnen, waar een bocht naar rechts volgt. Na die bocht staan er in het midden van de weg een bloembak en een standbeeld, aparte keuze. Enfin, een bocht later begint de weg omhoog te lopen, we gaan aan de volgende klim van de dag beginnen. Weer een beklimming van de derde categorie, al is ie niet te vergelijken met de vorige klim. We pakken nog een paar bochten mee en rijden dan ineens over de smallere Route Neuve naar de top van de Col des Mourèzes, een klim van zes kilometer aan 5% gemiddeld. De bochtige klim is wel behoorlijk gelijkmatig, veel steiler dan 6% wordt het nooit. De col, voorzien van veel groen langs de kant van de weg debuteert in de Tour. Geen verrassing, we komen überhaupt niet enorm vaak langs in deze regio. Op 28 kilometer van het eind, na 163 kilometer koers, bereiken we de top van de Col des Mourèzes.




De afdaling van de Col des Mourèzes is bijzonder kort, het gaat slechts drie kilometer naar beneden. We rijden richting Mandagout, maar dat dorp bereiken we niet. Ook in de afdaling is de weg nog steeds niet enorm breed, maar wel bochtig. Het asfalt is redelijk, maar ook niet echt fantastisch. De meeste bochten zijn vrij kort en geniepig, waardoor het ondanks de geringe lengte toch nog lastig is. Door de bomen zie je niet alle bochten meteen, soms staan er ook ineens stenen muurtjes langs de kant of zelfs huizen. Niet te gek doen hier, er moet nog lang geklommen worden hierna. Na de korte afdaling begint de weg in het dorpje Beaulieu weer voorzichtig omhoog te lopen. In het dorp slaan we scherp linksaf, een beetje een terugdraaiende bocht. Na deze curve zijn we vertrokken, de Col de la Lusette is begonnen. De weg was al niet breed, maar na de bocht is het nog een stuk smaller. De Col de la Lusette wordt een smalle klim, positionering richting deze klim is dus ook niet onbelangrijk. Het asfalt is bovendien behoorlijk matig, naar het zich laat aanzien hebben ze niet de moeite genomen om er speciaal voor de Tour een nieuw laagje neer te leggen. De klim begint meteen met een aantal bochten en een stijginspercentage van zes. Na een makkelijkere kilometer aan 5,4, onder meer dankzij een vlak stukje, gaat het daarna verder aan 6,4%. In totaal gaan we bijna 12 kilometer omhoog aan 7,3%, het zwaarste stuk zit dus zeker niet in het begin. In het begin is de klim vrij grillig, het lijkt zelfs een paar keer kort naar beneden te gaan. Dat is na een tijd wel voorbij, de beklimming van de eerste categorie gaat verder met een kilometer aan 7,7%, het begint ergens op te lijken. Na deze kilometer volgt de voorlopig laatste makkelijke kilometer van de klim, al gaat het nog steeds aan 7% omhoog. Hierna maken we wel wat mee hoor, een blokje van vijf loodzware kilometers. Het wordt bochtiger en bochtiger en de percentages blijven stijgen. Twee kilometer aan 9%, voor de gezelligheid. Alsof dat nog niet zwaar genoeg was krijgen de renners in het vervolg twee kilometer aan 11% voorgeschoteld. De renners moeten tijdens dit deel van de klim maar aan de woorden van Krabbé denken:
Al het leiden verandert na de eindstreep in een herinnering aan genot, en hoe groter het leiden is geweest hoe meer genot. Dat is de wederdienst van de natuur aan de renners voor de hommage die ze haar brengen door te lijden. Fluwelen kussens, safariparken, zonnebrillen, de mensen zijn wollen muizen geworden. Ze hebben nog steeds de lichamen waarmee ze vijf dagen en vier nachten door een sneeuwwoestijn zouden kunnen lopen, zonder voedsel, maar ze laten zich schouderklopjes geven als ze een fietstochtje van een uur hebben gemaakt. 'Goed van jou.' In plaats van zich erkentelijk te tonen voor de regen door nat te worden lopen de mensen met paraplu's. De natuur is een oude dame met weinig aanbidders meer, wie nog van haar charmes gebruik wil maken, die beloont zij hartstochtelijk.
Daarom zijn er renners.
Lijden heb je nodig, literatuur is een uitwas.




De debuterende Col de la Lusette is een bijzonder serieuze klim. Volgens Krabbé is je bewustzijn klein op de fiets. Hoe zwaarder de inspanning, hoe kleiner. We kunnen wel stellen dat de renners momenteel nog weinig bewustzijn over zullen hebben. Via een aantal haarspeldbochten ploeteren we ons een weg door een bos naar boven. Richting de top wordt het terrein ineens behoorlijk open, zodra de bomen uit het zicht verdwijnen blijft de omgeving behoorlijk mooi te zijn. Een prachtig uitzicht over de omgeving, al is er weinig tijd om daarvan te genieten. Een paar haarspeldbochten later fietsen we weer tussen de bomen door, waar het lood- en loodzwaar blijft. Drie kilometer voor de top bereiken we de tweede Cap de Côte van de dag, een gîte en een bordje markeren deze plek. Het zal een zucht van verlichting voor de renners zijn, hierna is het ergste werk geweest. Er zal nog een kilometer geklommen moeten worden aan 8%, maar daarna gaat het vals plat verder tot aan de top.




Na 177,5 kilometer, op 13,5 kilometer van het eind, bereiken de renners de top van de loodzware Col de la Lusette. Op de top kan er nog gesprint worden voor bonificatieseconden. Na de klim volgt er een korte maar pittige afdaling. De weg blijft smal en het blijft ook bochtig. Direct komen we een stuk of drie lastige bochten tegen, waarna het gelukkig wat makkelijker wordt. Eigenlijk gaat het ook maar twee kilometer echt naar beneden, maar dat er direct na zo'n lastige klim heftig gestuurd moet worden valt als een risico te omschrijven. Even verderop wordt het weer wat vlakker, als we op weg gaan naar L'Espérou. Richting dit dorp gaat het zelfs kort vals plat omhoog, terwijl we nog een keer scherp rechtsaf moeten slaan. In het dorp komen we een rotonde tegen, met in het midden een mooie houten beer. Voorbij de beer gaat het omhoog, de klim naar de Mont Aigoual begint. En waarom zou ik daar zelf iets over zeggen als Tim Krabbé het zelf al kort en bondig heeft samengevat?
De Mont Aigoual is de hoogste berg van de Cevennen, maar hoogte zegt niet alles: de Cauberg is steiler dan de Ventoux. De Aigoual is zwaar, maar gelijkmatig. Hij bestaat uit drie gedeelten. Eerst drie kilometer naar de Col de la Sereyrède, dan drie kilometer naar het skistation van Col de Pra Peirot en dan twee naar de Aigoual zelf.
Om er toch maar wat percentages aan te koppelen, het gaat in de laatste acht kilometer aan 4% omhoog. Eerlijkheidshalve moeten we wel toegeven dat Krabbé van de andere kant kwam. Hij benaderde de Col de la Sereyrède op een andere manier, een gendarme gebood hem naar links te gaan. Dat zou voor ons een slecht idee zijn, dan gaan we naar beneden. Nee, we moeten juist naar rechts. Voorbij het Maison de l'Aigoual werken we de resterende zes kilometer wel voor een deel op dezelfde manier af. Door het zwarte en geluidsloze bos fietsen de renners verder, over de weg waar Krabbé een demarrage plaatste. Solo reed hij naar het skistation van Pra Peirot. Het was nat, koud. Mist, damp. Het heeft er alle schijn van dat we dat soort weer tijdens de rit niet mee gaan maken, desalniettemin blijft het advies staan: Niet meer achteromkijken. Rijden! Als er mist zou zijn doemt er ineens een gebouw op naast de weg. Col de Pra Peirot, we zijn bijna binnen. De weg richting de finish staat niet op Streetview, maar als we op het kaartje van de organisatie mogen afgaan zit het zwaarste werk er wel op. We wijken vermoedelijk ook wel wat af van de route van de Ronde van de Mont Aigoual, omdat we helemaal naar het weerstation op de top gaan en niet kiezen voor de pasovergang. Na twee kilometer onder de drie procent gaat het in de slotkilometer wel weer iets steviger omhoog, we sluiten af met een stuk rond de vijf procent.
Ik weet dat we het bos uit zijn. Dit zijn de laatste kale hellingen van de Mont Aigoual. Nog een halve kilometer naar de top. Niets zien we. Een ijzige wind waait tegen mijn wangen, onaangetast door jeugdsentiment of journalisten - precies zoals hij hier honderdduizend jaar geleden al was, klaar als decor voor mijn overwinning.




Na 191 kilometer zit de rit er op. De tweede aankomst bergop is achter de rug. We finishen bij het weerstation van de Mont Aigoual, een klim die pas voor de tweede keer voorkomt in de Tour. In 1987 zat de Mont Aigoual onderweg in een rit tussen Millau en Avignon, Silvano Contini kwam als eerste over de top. Je zou verwachten dat een klim die een rol speelt in een van de bekendste wielerboeken ooit vaker voorkomt in de Tour, maar niets is minder waar. Daar is wel een verklaring voor, De Renner is nooit vertaald in het Frans. Het boek is in praktisch alle bekende talen te lezen, behalve het Frans. Men waagde wel ooit een poging om het boek te vertalen, maar Krabbé had daar niet veel vertrouwen in. Hij vroeg om een proefversie, las met grote teleurstelling het broddelwerk van de Fransen en het hele zooitje werd in de prullenbak gesmeten. Uitgerekend in Frankrijk is De Renner dus een totaal onbekend boek, de lokale burgemeester had er zelfs nog nooit van gehoord. Nadat hij er door een journalist over werd gevraagd vielen allerlei puzzelstukjes ineens wel op hun plaats. Oh, vandaar zijn hier zoveel wielertoeristen te vinden, terwijl de klim verder niet bijster interessant is. Het is misschien nogal een statement, maar het bijzondere van De Renner is dat de Mont Aigoual eigenlijk niet eens zo'n grote rol speelt in het boek. De wedstrijd heet toevallig de Ronde van de Mont Aigoual, maar het had ook zomaar een andere naam kunnen hebben. In de finale wordt de Mont Aigoual zeker beklommen, maar daarna volgt er nog een afdaling richting Meyrueis, alwaar Krabbé als een boerenlul sprint. Zoveel informatie valt er dus niet uit het boek te halen, zeker ook omdat Krabbé en co voor een groot deel een andere route afwerken.

In het boek wordt het skistation van Pra Peirot genoemd, al hanteren de Fransen zelf de spelling Prat Peyrot. Een van de redenen waarom deze locatie een populaire toeristische bestemming is. De Mont Aigoual zelf staat bekend als de 'regenberg'. Van aigoual kan je met een beetje fantastie aqua maken, de rest spreekt voor zich. Dat bleek ook wel in De Renner, het kan hier flink spoken. De warme vochtige lucht uit het zuidelijke Rhônedal stijgt op tegen de Cevennen en leidt tot neerslag op de berg. Boven op de top van de berg is sinds 1887 een observatorium van de Franse meteorologische dienst gevestigd. Dit centrum is te bezoeken en documenteert weersverwachtingen en informatie over het weer. Ondanks het feit dat het een oud observatorium is zijn ze wel bezig met de actualiteit, zo kun je hier nu ook informatie opdoen over klimaatverandering. Als het een keer niet mistig of regenachtig is op de regenberg blijkt het uitzicht enorm weids te zijn. Volgens de - sterke - verhalen kun je in de verte zelfs de Mont Blanc zien liggen, meer dan 300 kilometer verderop. Moet ik verder eigenlijk nog iets over De Renner zeggen? Hoort eigenlijk wel, al hoort het ook zo te zijn dat iedere lezer het boek kent. Maar goed, voor de volledigheid: een boek uit 1978. Een verslag van een wedstrijd die Tim Krabbé ooit reed. Hij was een schaker en een schrijver, die zich op latere leeftijd omschoolde tot wielrenner. Hij kwam terecht in Frankrijk, waar hij als amateur veel wedstrijden reed. Honderden in totaal. Hij besloot om een van die koersen om te zetten in een verhaal. Een koers waarin hij wel een rol speelde, maar niet won. Het boek had dus over praktisch iedere wedstrijd kunnen gaan, maar het werd de Ronde van de Mont Aigoual. Een vrij straffe koers van Krabbé, we gaan gedurende de 150 pagina's door een achtbaan van emoties. Alles zit er wel in, zo ongeveer. Aanvallen, een lekke band, lossen, weer aanpikken. Het wielrennen is niet vaak op zo'n manier beschreven en juist dat maakt het boek uniek. Tijdens de beklimming van de Mont Aigoual gaat Krabbé in de aanval, maar hij wordt richting de top toch weer bijgehaald door Kléber en Reilhan, terwijl Lebusque ergens in de achtergrond hangt. Hebben we veel aan die informatie? Nee, niet echt. Het is wel een boek dat ik met veel plezier heb gelezen, zo nu en dan staan er ook geweldige quotes in. Een willekeurig voorbeeld:
Tegen je verlies kunnen is een verachtelijke uitvlucht, een belediging voor de geest van de sport. Wie tegen zijn verlies kan dienst van sportbeoefening te worden uitgesloten.
Of:
Wielrennen imiteert het leven zoals het zou zijn zonder de corrumperende invloed van de beschaving. Als je een vijand op de grond ziet liggen, wat is dan je meest natuurlijke reactie? Hem op de been helpen.
Bij wielrennen schop je hem dood.

Ach, zo kun je wel aan de gang blijven.



Het kan spoken op de regenberg. Dat gaat het blijkbaar deze nacht ook doen, er staat een straffe wind. Overdag gaat daar wel minder sprake van zijn, hooguit een licht briesje. Het zou droog moeten blijven, met een graadje of 17 op de top. In startplaats Le Teil wordt het overdag een stuk warmer, 27 graden. Ook geen kans op regen, maar wel wat meer wind. Die staat in de rug of schuin in de rug in het begin, kan eventueel wel interessant worden. Er is best wat open terrein tijdens de rit. Ik zet m'n waaieralarm nog niet helemaal op scherp, omdat het wel vooral vol in de rug zal zijn. Maar, je weet het nooit. Het waait ook niet overal even hard, in Alès en omstreken zou het weer behoorlijk windstil moeten zijn. Wind of geen wind, we beginnen om 12:00. Na een neutralisatie van tien minuten gaat de rit om 12:10 echt van start. Is Eurosport er weer meteen live bij? Oh jazeker, maar dat mag allemaal. Sporza is er na het onvermijdelijke nieuws, omstreeks 13:30. De blijkbaar gespannen relatie van Stef Clement en Joris van den Berg kunt u rond 13:15 weer volgen. Maar dat moet u niet doen, want u verdient beter. De finish wordt verwacht tussen 16:45 en 17:14, voor de verandering een keer behoorlijk vroeg. Met die rugwind in het begin zou het sowieso een keer een vroegertje kunnen worden, al staat het dan op de slotklim wel behoorlijk tegen.



Wielrennen is vervelend, ik herinner me ineens dat ik dat de vorige keer ook al vond. Waarom doe ik het dan? Waarom beklimt u die berg? Omdat hij er staat, zegt de alpinist.
Ik vind wielrennen vooral vervelend als ik weer aan een voorspelling moet beginnen, al zit ik er wel al twee dagen achter elkaar boenk op. Eerst Roglic en dan Van Aert, misschien moet ik vanaf nu dagelijks voor jongens van Jumbo gaan. Dit is wel een rit die echt lastig te voorspellen is, ik heb geen idee wat de mannen in het peloton van plan zijn. Alaphilippe is de gele trui kwijt, daardoor komt de druk van het controleren ineens bij Mitchelton-Scott te liggen. Een ploeg die daar niet echt op is voorbereid, vooral ook niet omdat ze hier eigenlijk alleen maar zijn om ritten te kapen. Gaan ze de moeite doen om de boel vandaag te controleren? Zo'n lange en vlakke aanloop voor je rekening nemen? Het kan natuurlijk wel, laat jongens als Juul Jensen, Mezgec en Impey maar lekker op kop boren. Heb je wel de kans dat je het geel alsnog verliest door de bonificatieseconden op de top van de Lusette. Misschien toch maar een ongevaarlijke kopgroep laten rijden dan. Moet die kopgroep wel echt ongevaarlijk zijn, je kan dan niet iedereen zomaar een voorgift geven. Veel onzekerheden, ik weet het derhalve echt niet. Als het voor de favorieten is krijgen we waarschijnlijk hetzelfde scenario als in Orcières-Merlette. Dan rijden onze jongens van de Jumbo iedereen het snot voor de ogen op de Lusette, waarna Roglic het uiteraard weer in de sprint afmaakt. Dan heeft ie waarschijnlijk wel meteen geel, is de vraag of ze dat überhaupt willen. Aanvallen moet je zo laat mogelijk doen, maar wel voor de anderen. Het is alleen de vraag of het nu al de tijd is. Ik denk dat ik daarom toch maar de gok neem en voor de vluchters ga. Zonder vluchters wordt het praktisch dezelfde uitslag als dinsdag. Echt weer een aankomst voor Roglic, die toch een bijzondere erelijst bij elkaar aan het fietsen is. In iedere grote ronde waaraan je deelneemt een rit winnen, dat doen er niet veel. Al is Wout daar ondertussen ook mee bezig, leve Wout.
1. Herrada. Vooral gekozen vanwege zijn overeenkomsten met Reilhan. Waarschijnlijk mag Jesus niet, want ploeggenoot Martin heeft wonderbenen en staat er bijzonder goed voor in het klassement. Trekt Herrada zich misschien niet veel van aan, want Jesus denkt over het algemeen vooral aan Jesus. En Jesus is wel een wieltjeszuiger. Denk maar aan de Vuelta van vorig jaar, toen hij mooi het bord van Dielon Teuns leegat, waarna hij mooi demarreerde richting de ritzege. Of die wedstrijd op de Mont Ventoux vorig jaar, waar hij Bardet het merendeel van het werk liet doen om hem vervolgens lachend achter te laten. Ja, wieltjeszuiger Jesus Reilhan. Zo mogen we hem wel noemen. Steekt er in de laatste 50 meter snel zijn wiel nog voor. Jammer dat Rui Costa er niet is, dat was pas een echte Reilhan geweest.
2. Kämna. Krabbé, Kämna, dat kan wel toch? Ik heb geen idee hoe het met Lenny gaat na zijn valpartij van een tijd geleden, maar in principe zou het plan voor hem sowieso moeten zijn om ritjes te kapen. Als hij eenmaal in de kopgroep zit kan hij de hele dag denken aan de sprint, te vroeg aangaan en op het laatst geklopt worden. 'Je had later moeten gaan. Dan vreet je hem op. Die winnaar heeft zich honderd meter kapot zitten lachen aan jouw wiel en toen pakte hij je. Als jij vijftig meter wacht...' - Dan gaat hij. 'En dan win jij, want voor hem is dat te vroeg maar voor jou niet. Dat zie ik toch. Je hebt gesprint als een boerenlul.'
3. Zakarin. Toch wel een beetje een type Lebusque. Staat al op 12 minuten, wat waarschijnlijk wil betekenen dat hij totaal geen benen heeft. Of heeft ie het bewust gedaan zodat ie ritjes kan gaan kapen? Er moet nog wel een nieuw contract versierd worden, aangezien CCC waarschijnlijk niet door zal gaan. Ploeggenoot De Marchi zou ook kunnen, vind ik ook wel een Lebusque. Kleine klootzak. Geen meter kop. Geen méter. Dat is toch geen koersen. Laat mij al het werk doen. (Vieren)dertig ben ik! Zakarin en De Marchi hebben (vieren)dertig jaar moeten worden zonder te begrijpen dat Herrada met al zijn wieltjeszuigerij meer wielrenner is dan hen, met al hun kopwerk.
4. Elissonde. Moeten we dit dan als een Kléber beschouwen? In ieder geval een kleine klimmer zonder eindschot. Dat hij in de finale een zwieper krijgt van Zakarin klinkt ook wel als een reële mogelijkheid.
5. B&B Hotels - Vital Concept p/b KTM. Toch wel een beetje de Cycles Goff van dit peloton, wie zijn al die gasten?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194858355
Als je vandaag weer goed zit met je voorspelling begint het ongeloofwaardig te worden, dan lijkt het alsof je er zowaar nog verstand van hebt!

Elke ochtend weer heerlijk: koffie erbij en even de dag beginnen met de R_R voorbeschouwing. _O_
Jack does it in real time...
pi_194858429
RaarGOD _O_

Nu even verder lezen.
pi_194858549
Respect voor het integreren van De Renner trouwens. Ik moet bekennen dat het nog op m'n leeslijst moet, beschamed. Ik zal uitloggen op WLR.
Jack does it in real time...
pi_194858673
quote:
10s.gif Op donderdag 3 september 2020 06:44 schreef DeeBee het volgende:
Als je vandaag weer goed zit met je voorspelling begint het ongeloofwaardig te worden, dan lijkt het alsof je er zowaar nog verstand van hebt!

Elke ochtend weer heerlijk: koffie erbij en even de dag beginnen met de R_R voorbeschouwing. _O_
Ja heerlijk.
pi_194858739


Echt een prima colletje.
  donderdag 3 september 2020 @ 07:51:13 #7
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_194858819
Wellicht is het nog te vroeg voor een grote kopgroep, maar ik neig ook naar dit scenario.

Hoe klimt Hirschi?
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 3 september 2020 @ 08:03:28 #8
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_194858953
quote:
9s.gif Op donderdag 3 september 2020 07:23 schreef DeeBee het volgende:
Respect voor het integreren van De Renner trouwens. Ik moet bekennen dat het nog op m'n leeslijst moet, beschamed. Ik zal uitloggen op WLR.
Boeiend, ik ken het ook niet.
pi_194859028
De Renner genot

Bedankt RR!
pi_194859069
mooi verhaal weer
U MAD?
pi_194859228
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 07:51 schreef Fretwork het volgende:
Wellicht is het nog te vroeg voor een grote kopgroep, maar ik neig ook naar dit scenario.

Hoe klimt Hirschi?
Hirschi is een prima klimmer, kan best zijn dat hij gisteren tijd verloor om vandaag wat ruimte te krijgen. Al staat hij nog steeds wel redelijk dichtbij.
pi_194859239
En _O_ R_R _O_
pi_194859386
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 07:43 schreef Lucyintheafternoon het volgende:
[ afbeelding ]

Echt een prima colletje.
Dit. Lekker onregelmatig, van vals plat tot 12%. Dit gaan veel mannen niet leuk vinden (jammer Tom). Denk dat KOES op de steile stukken doorramt en overblijft met 4 man (Hijzelf, Jody, Roog en Kientana). Dit gaat wederom voor de skivlieger worden.
pi_194859401
Misschien dat toch Lollerflip geel terug pakt?
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_194859412
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 02:17 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Tegen je verlies kunnen is een verachtelijke uitvlucht, een belediging voor de geest van de sport. Wie tegen zijn verlies kan dienst van sportbeoefening te worden uitgesloten.
Of:
Wielrennen imiteert het leven zoals het zou zijn zonder de corrumperende invloed van de beschaving. Als je een vijand op de grond ziet liggen, wat is dan je meest natuurlijke reactie? Hem op de been helpen.
Bij wielrennen schop je hem dood.
_O_
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 3 september 2020 @ 08:54:43 #16
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_194859506
Nog nooit van dat hele boek gehoord :@
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_194859559
quote:
10s.gif Op donderdag 3 september 2020 06:44 schreef DeeBee het volgende:

Elke ochtend weer heerlijk: koffie erbij en even de dag beginnen met de R_R voorbeschouwing. _O_
Precies dit _O_
pi_194859641
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 08:45 schreef Godshand het volgende:
Misschien dat toch Lollerflip geel terug pakt?
Dat kan alleen als er en bloc wordt gereden op de Lusette. Mag hopen dat er iets harder wordt gereden en er een beetje afgezien wordt. Godverdomme.
pi_194859720
Ik verwacht trouwens weinig van de W-W-W-Wind, max 18 per uur.
pi_194859897
Kamna is toch niet in goede doen door zijn val? Verloor 10 min bij zijn val, terwijl hij schaduw kopman was.

Ik denk (hoop) dat Higuita wint vandaag
pi_194860262
1. Dumoulin
2. Roglic
3. Van Aert

met zijn drieën over de streep

schrijf maar op
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_194860313
quote:
7s.gif Op donderdag 3 september 2020 08:03 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Boeiend, ik ken het ook niet.
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 08:54 schreef heywoodu het volgende:
Nog nooit van dat hele boek gehoord :@
"De leegte van die levens schokt me."
Citius, Altius, Fortius.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 09:58:38 #23
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194860422
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 09:49 schreef Aguero het volgende:

[..]


[..]

"De leegte van die levens schokt me."
Die mensen weten gewoon niet wat Batüwü Griekgriek is. _O-
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194860462
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 09:19 schreef Belgosome het volgende:
Kamna is toch niet in goede doen door zijn val? Verloor 10 min bij zijn val, terwijl hij schaduw kopman was.

Ik denk (hoop) dat Higuita wint vandaag
Higuita was dinsdag ook niet heel bijzonder anders ;)
  donderdag 3 september 2020 @ 10:02:35 #25
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_194860468
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 09:58 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Die mensen weten gewoon niet wat Batüwü Griekgriek is. _O-
Permban?
pi_194860486
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 09:44 schreef JohnDDD het volgende:
1. Dumoulin
1. Roglic
2. Van Aert

  donderdag 3 september 2020 @ 10:17:42 #27
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_194860637
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 08:44 schreef Bugno3 het volgende:

[..]

Dit. Lekker onregelmatig, van vals plat tot 12%. Dit gaan veel mannen niet leuk vinden (jammer Tom). Denk dat KOES op de steile stukken doorramt en overblijft met 4 man (Hijzelf, Jody, Roog en Kientana). Dit gaat wederom voor de skivlieger worden.
Het zijn eigenlijk 3 cols en ik denk dat dit nog wel te doen is voor ONZE Tom. Er is maar 1 echte col (vanaf km 9 tot 19 in dat plaatje) en die lijkt vrij constant ietsje steiler te worden. :P
  donderdag 3 september 2020 @ 10:19:13 #28
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_194860650
Gemiddeld vermogen van Gesink was gisteren 185W. Op een goede dag moet dat nog wel haalbaar zijn. _O-
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 10:20:43 #29
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194860667
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 10:02 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Permban?
Je zou voor minder.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194860771
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 09:44 schreef JohnDDD het volgende:
1. Dumoulin
2. Roglic
3. Van Aert

met zijn drieën over de streep

schrijf maar op
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 09:44 schreef JohnDDD het volgende:
1. Dumoulin
2. Roglic
3. Van Aert

met zijn drieën over de streep

schrijf maar op
Nee maar even serieus, ik schrijf Roglic en Pogacar op als nummers 1 en 2 van de favorieten (om het even of er een groepje wegblijft of niet). Ik schat Pogacar ook heel hoog in, misschien bergop nog wel hoger dan Roglic. Van Aert zal er wel niet bij kunnen blijven gok ik, Dumoulin misschien ook niet. Dus als ik even een serieuze inschatting van 1, 2 en 3 moet maken:

1. Pogacar
2. Roglic
3. Alaphilippe
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  donderdag 3 september 2020 @ 10:38:18 #31
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194860836
Lollerflip is getergd.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  donderdag 3 september 2020 @ 10:52:19 #32
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194861055
quote:
9s.gif Op donderdag 3 september 2020 07:23 schreef DeeBee het volgende:
Respect voor het integreren van De Renner trouwens. Ik moet bekennen dat het nog op m'n leeslijst moet, beschamed. Ik zal uitloggen op WLR.
Ik heb het ook niet gelezen. Maar het zal lastig zijn om Ventoux te overtreffen, dat is echt een mooi boek _O_
pi_194861316
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 08:54 schreef heywoodu het volgende:
Nog nooit van dat hele boek gehoord :@
:o

Enige boek wat ik daadwerkelijk heb gelezen van mijn literatuurlijst op de middelbare school :D
  donderdag 3 september 2020 @ 11:07:06 #34
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194861343
Zou dit niet ook een etappe kunnen zijn waar Alaphilippe meespringt met de kopgroep waardoor de kopgroep niet genoeg ruimte krijgt en het alsnog voor de toppers gaat zijn?
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 11:13:42 #35
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194861543
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 08:54 schreef heywoodu het volgende:
Nog nooit van dat hele boek gehoord :@
Ah, iemand van de Mavo aanwezig zie ik.
U MAD?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 3 september 2020 @ 11:18:06 #37
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_194861587
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:15 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Ah, iemand van de Mavo aanwezig zie ik.
Ik ben nog nooit bij een MAVO binnen geweest.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_194861604
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:18 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ik ben nog nooit bij een MAVO binnen geweest.
Waarom ken je dat boek dan niet?
U MAD?
pi_194861641
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:19 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Waarom ken je dat boek dan niet?
Ben je zo oud dat je bent opgegroeid met Tim Krabbe zn boeken?
pi_194861670
Ik denk dat Van Avermaet in ieder geval in de vlucht zit.
leven zoals het leven is
pi_194861733
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:21 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Ben je zo oud dat je bent opgegroeid met Tim Krabbe zn boeken?
Die zal toch nog wel op 'de boekenlijst' staan of hebben ze die tegenwoordig ook al aangepast naar de lage standaarden van de huidige generatie? Boekje van Ali B op die lijstje. Of het kookboek van Rens Kroes? Geen idee eigenlijk.
U MAD?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 3 september 2020 @ 11:39:11 #42
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_194861997
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:19 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Waarom ken je dat boek dan niet?
Waarom wel?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_194862083
Wel van het boek gehoord. Nooit gelezen.

Ga ik nu bestellen, zodat ik het op vakantie kan lezen.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_194862112
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:39 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Waarom wel?
'Eindredactie Sport'

Je kijkt naar bobsleeën, langlaufen en kleiduifschieten. Pretendeert een hogere opleiding genoten te hebben dan de Mavo. Dan moet een boekje zoals dat van Krabbé er toch wel ingegaan zijn als zoete koek. Of was jij meer van Multatuli ?
U MAD?
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 3 september 2020 @ 11:46:46 #45
426493 crew  PippenScottie
pi_194862141
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 08:54 schreef heywoodu het volgende:
Nog nooit van dat hele boek gehoord :@
De bijbel voor wielerfans, maar een niemendalletje in de Nederlandse literatuurgeschiedenis.
pi_194862154
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:39 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Waarom wel?
Het is in ieder geval een aanrader. Mensen die nooit lezen vinden het zelfs een fantastisch boek ;)
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 3 september 2020 @ 11:47:37 #47
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_194862159
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:46 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

De bijbel voor wielerfans, maar een niemendalletje in de Nederlandse literatuurgeschiedenis.
Ik lees liever boeken over daadwerkelijke sport, dan verzonnen verhaaltjes erover. Maar goed, wie weet. Ooit.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 3 september 2020 @ 11:48:00 #48
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194862169
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:45 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

'Eindredactie Sport'

Je kijkt naar bobsleeën, langlaufen en kleiduifschieten. Pretendeert een hogere opleiding genoten te hebben dan de Mavo. Dan moet een boekje zoals dat van Krabbé er toch wel ingegaan zijn als zoete koek. Of was jij meer van Multatuli ?
@heywoodu heeft de laatste tijd naar het schijnt veel gelezen van Krischnamurti, maar ook van de filosoof Carlos Casteneda. Hij heeft ook veel andere psychologische boeken gelezen, zoals De Kracht van Nu van Eckhart Tolle.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_194862171
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:47 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ik lees liever boeken over daadwerkelijke sport, dan verzonnen verhaaltjes erover. Maar goed, wie weet. Ooit.
Maar dit is een puur autobiografisch boek :o
pi_194862199
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:47 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ik lees liever boeken over daadwerkelijke sport, dan verzonnen verhaaltjes erover. Maar goed, wie weet. Ooit.
Maar dit is waargebeurd.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 3 september 2020 @ 11:50:46 #51
426493 crew  PippenScottie
pi_194862229
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:47 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ik lees liever boeken over daadwerkelijke sport, dan verzonnen verhaaltjes erover. Maar goed, wie weet. Ooit.
Oei... :@
pi_194862248
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:48 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

@:heywoodu heeft de laatste tijd naar het schijnt veel gelezen van Krischnamurti, maar ook van de filosoof Carlos Casteneda. Hij heeft ook veel andere psychologische boeken gelezen, zoals De Kracht van Nu van Eckhart Tolle.
Wilfred Genee vindt dit leuk
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 11:52:03 #53
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194862259
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:46 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

De bijbel voor wielerfans, maar een niemendalletje in de Nederlandse literatuurgeschiedenis.
Op zich klopt dit ook wel weer. :D Krabbé is geen W.F. Hermans. Maar De Renner is wel een enorm vermakelijk boek, dat vlot leest.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 3 september 2020 @ 11:52:17 #54
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_194862267
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:48 schreef Max23 het volgende:

[..]

Maar dit is een puur autobiografisch boek :o
Ik zie het ja, een of ander lokaal rondje in de jaren zeventig? Of een serieuze koers en Tim Krabbé was zowaar een echte wielrenner voor hij werd wat hij nu ook moge zijn? :o
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_194862275
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:07 schreef hhh38 het volgende:
Zou dit niet ook een etappe kunnen zijn waar Alaphilippe meespringt met de kopgroep waardoor de kopgroep niet genoeg ruimte krijgt en het alsnog voor de toppers gaat zijn?
Alles kan
There are 2 Situations that drives an man Crazy: With and without wife
Wanneer een man de deur van zijn auto voor zijn vrouw openhoud is of de auto nieuw of zijn vrouw
Sorry, mind closed until further notice🍷
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 3 september 2020 @ 11:53:04 #56
426493 crew  PippenScottie
pi_194862280
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:47 schreef Max23 het volgende:

[..]

Mensen die nooit lezen vinden het zelfs een fantastisch boek ;)
Ik weet niet of dit een goede aanbeveling is..

Mensen die nooit uit eten gaan vinden McDonalds lekker..
Mensen die nooit naar concerten gaan genieten wel van Marco Borsato.
pi_194862285
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:52 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ik zie het ja, een of ander lokaal rondje in de jaren zeventig? Of een serieuze koers en Tim Krabbé was zowaar een echte wielrenner voor hij werd wat hij nu ook moge zijn? :o
Daar ergens tussenin. Een sterke amateur.
pi_194862287
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:07 schreef hhh38 het volgende:
Zou dit niet ook een etappe kunnen zijn waar Alaphilippe meespringt met de kopgroep waardoor de kopgroep niet genoeg ruimte krijgt en het alsnog voor de toppers gaat zijn?
Denk dat Jumbo en Ineos (en waarschijnlijk Mitchelton) dan al reageren als de kopgroep 10 seconden heeft ;)

Vooral de vraag of een ploeg voor de ritzege wil gaan vanuit het peloton. Roglic zou dan de grootste kandidaat zijn, maar de vraag is of Jumbo de trui al wil. Dan heb je Pogacar en G Martin nog die dinsdag sterk waren en misschien hun ploeg kunnen laten achtervolgen.. En ploegen als Astana/Arkea/Ineos/Mitchelton die 1 op 1 normaal gesproken tekort komen voor de ritzege, maar misschien wel de kopman een kans willen geven op de ritzege.

Een groep met klimmers (die al redelijk ver staan) geef ik dan toch de grootste kans vandaag.
pi_194862314
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:48 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

@:heywoodu heeft de laatste tijd naar het schijnt veel gelezen van Krischnamurti, maar ook van de filosoof Carlos Casteneda. Hij heeft ook veel andere psychologische boeken gelezen, zoals De Kracht van Nu van Eckhart Tolle.
Maar niets is belangrijker dan iets anders!
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 3 september 2020 @ 11:54:44 #60
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_194862317
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:53 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Ik weet niet of dit een goede aanbeveling is..

Mensen die nooit uit eten gaan vinden McDonalds lekker..
Mensen die nooit naar concerten gaan genieten wel van Marco Borsato.
Ik ga wel eens uit eten en vind McDonald's zo nu en dan ook best lekker.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 3 september 2020 @ 11:55:04 #61
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_194862327
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:48 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

@:heywoodu heeft de laatste tijd naar het schijnt veel gelezen van Krischnamurti, maar ook van de filosoof Carlos Casteneda. Hij heeft ook veel andere psychologische boeken gelezen, zoals De Kracht van Nu van Eckhart Tolle.
Dit soort vage shit doe ik niet aan hoor :{
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 3 september 2020 @ 11:55:46 #62
268491 fetX
Al bezig met volgend seizoen
pi_194862335
Ik verwacht eigenlijk de klassementsmannen vandaag.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 11:57:35 #63
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194862370
Mijn buitengewone complimenten voor deze OP.

Dit is overigens wel een aanrader
  donderdag 3 september 2020 @ 12:00:53 #64
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194862429
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:57 schreef Slobeend het volgende:
Mijn buitengewone complimenten voor deze OP.

Dit is overigens wel een aanrader
Kap met deze shit en antwoord in de Discord.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:02:47 #65
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194862461
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:57 schreef Slobeend het volgende:
Mijn buitengewone complimenten voor deze OP.

Dit is overigens wel een aanrader
Danku.

Stiekem best genoten van die docu, die sidekick was niet eens zo enorm vervelend aanwezig dit keer.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:03:27 #66
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194862471
Ik ben weer aan het genieten van Jan en Bobbie.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194862522
De Gendt op eerste rij. Snel rennen naar CM jongens
pi_194862525
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:06 schreef Frozen-assassin het volgende:
De Gendt op eerste rij. Snel rennen naar CM jongens
Hem niet opgesteld hebben :')
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  donderdag 3 september 2020 @ 12:07:50 #69
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_194862544
LL cool S achteraan
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_194862545
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:06 schreef Frozen-assassin het volgende:
De Gendt op eerste rij. Snel rennen naar CM jongens
Die had sowieso al gezegd het vandaag te willen proberen ja
pi_194862568
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:06 schreef franklop het volgende:

[..]

Hem niet opgesteld hebben :')
Allang opgesteld. Dit wordt echt de dag van De FOK! WLR Subleague p/b Danny
pi_194862592
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:09 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Allang opgesteld. Dit wordt echt de dag van De FOK! WLR Subleague p/b Danny
Roche ook?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:12:24 #73
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194862616
Oh, toch iets meer pogingen vandaag.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194862618
De Sjach! Columbiafan staat op de banken.
pi_194862632
4 man zou ik acceptabel vinden.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:14:26 #76
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194862638
GEZOES
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194862651
Die groep mag groter.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:15:02 #78
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194862653
MEER MEER MEER
pi_194862660
quote:
11s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:10 schreef franklop het volgende:

[..]

Roche ook?
Rootsj, Krek, Cosnefroy, je kunt het zo gek niet verzinnen
  donderdag 3 september 2020 @ 12:16:09 #80
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_194862668
Gogl of Hagen?
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_194862690
Eus is alweer in paniek om het ploegenklassement.
pi_194862691
Gesink rijdt iedereen naar huis vandaag!
pi_194862695
De Luts!!
pi_194862700
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:03 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ik ben weer aan het genieten van Jan en Bobbie.
Het lijkt mij Valgreen.
-Ja, het is Valgreen ook.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:18:17 #85
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194862705
Blok erop en ze dermate binnen schot houden zodat alleen net de echte klimmers nipt vooruit blijven zou ik een acceptabele situatie vinden.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_194862711
Het is Oss die mee is.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:18:33 #87
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194862713
Gladiatoren in een theater :')
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:19:18 #88
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194862725
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:18 schreef wimderon het volgende:

[..]

Het lijkt mij Valgreen.
-Ja, het is Valgreen ook.
Daar moest ik ook om lachen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  FOK!fotograaf donderdag 3 september 2020 @ 12:19:29 #89
842 Zorro
Z
pi_194862728
Kopgroep zonder de Gendt.
Flopgroep.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_194862731
Thomas niet mee. Thomas is een lul.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:20:21 #91
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_194862745
Volgens mij lopen ze nog te boren in het peloton
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:20:25 #92
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194862749
Het is gedaan.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194862766
quote:
10s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:19 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Daar moest ik ook om lachen.
De stelligheid ook waarmee ze het brengen. Haha, die domme regie. Wij weten wel beter.
pi_194862769
Ze proberen het weer eens stil te leggen in het peloton door breeduit te gaan rijden, maar de weg is daarvoor te breed _O-
pi_194862789
Overzicht van het groepje? Kan ik zo snel op werk niet zien
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:22:13 #96
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194862792
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:20 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Het is gedaan.
Oh nee toch niet.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194862803
quote:
14s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:21 schreef franklop het volgende:
Overzicht van het groepje? Kan ik zo snel op werk niet zien
Oss
Lutsenko
Jesus Herrada
Roche
Van Avermaet
Cavagna
Boasson Hagen
Powless
  donderdag 3 september 2020 @ 12:22:42 #98
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194862804
LAAT ZE RIJDEN
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:22:56 #99
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194862809
LAAT GAAN JOH LAAT GAAN PRIMA GROEPJE NIKS MIS MEE
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_194862813
quote:
14s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:21 schreef franklop het volgende:
Overzicht van het groepje? Kan ik zo snel op werk niet zien
Van Avermaet, Roche, Cavagna, Lutsenko, EBH, Oss, Powless en Herrada.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:23:11 #101
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194862816
GEEF ZE DE RUIMTE
Put these foolish ambitions to rest.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:23:58 #102
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194862826
LAAT DEZE GROEP HUN VLEUGELS SPREIDEN
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:24:00 #103
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194862827
Roche doet ook mee aan het verkooppraatje. @showtimer
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:24:15 #104
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194862833
Meer renners graag, kan niet genoeg zijn eigenlijk
pi_194862834
Ze gaan teruggepakt worden.
pi_194862836
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:23 schreef TheArt het volgende:

[..]

Van Avermaet, Roche, Cavagna, Lutsenko, EBH, Oss, Powless en Herrada.
Dank u.

3 mee. Niks mis mee.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  donderdag 3 september 2020 @ 12:24:34 #107
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194862838
RIJE JONGENS RIJE
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_194862840
Ga dan Thomas
  donderdag 3 september 2020 @ 12:24:55 #109
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194862849
BLOK EROP NU
Put these foolish ambitions to rest.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:25:10 #110
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194862853
TONY MARTIN OP KOP MET JE ARMEN IN DE LUCHT NU NU NU
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:25:35 #111
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194862859
Bijna op het wiel en dan valt het weer stil. _O-

Blijft een merkwaardige sport.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194862869
Marten laat Thomas niet gaan
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 12:26:17 #113
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194862870
Ik zie het al. Dit is niet voor de vluchters.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 3 september 2020 @ 12:26:24 #114
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194862872
KOM OP JONGENS HET MOET HARDER
Put these foolish ambitions to rest.
  FOK!fotograaf donderdag 3 september 2020 @ 12:26:43 #115
842 Zorro
Z
pi_194862879
De Gendt en Benoot, laat ze rijden! Op naar de kop!
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:26:58 #116
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194862884
Ik kijk nu ook
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  donderdag 3 september 2020 @ 12:27:10 #117
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194862888
quote:
14s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:26 schreef naatje_1 het volgende:
Ik kijk nu ook
Goeie timing, net reclame
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:27:30 #118
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194862893
Goed moment wel weer voor de reclame. We pakken de PLAYER erbij.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:27:38 #119
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194862894
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:27 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Goeie timing, net reclame
Niet bij mij
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  donderdag 3 september 2020 @ 12:27:45 #120
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194862896
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:27 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Goed moment wel weer voor de reclame. We pakken de PLAYER erbij.
Daar zie je alleen kastelen op het moment.
Put these foolish ambitions to rest.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:28:15 #121
102912 crv
Screwed up
pi_194862907
Sporza comments _O-

quote:
We doen aan gezinsuitbreiding. Dankzij Powless (EF) en Hagen (NTT) gaan we van 4 naar 6 leiders. Maar in het peloton wordt nog altijd stevig geboord.
There are 2 Situations that drives an man Crazy: With and without wife
Wanneer een man de deur van zijn auto voor zijn vrouw openhoud is of de auto nieuw of zijn vrouw
Sorry, mind closed until further notice🍷
  donderdag 3 september 2020 @ 12:28:28 #122
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194862914
Blok erop. *O*
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:28:36 #123
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194862916
Lijkt er wel op dat het nu echt gedaan is.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194862917
Het valt stil.
pi_194862921
Peloton op 30 sec. Nu is het wel klaar denk ik.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:29:22 #126
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194862931
Nou, dat was het dan weer
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:29:46 #127
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194862935
Tijd om de was op te hangen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194862944
Dit was ‘m. Nu kijken of er een ploeg het enigszins gaat controleren. Van Avermaet staat wel al op 3 minuten, dus als Mitchelton die trui wil behouden, kunnen ze de kopgroep ook niet te ver laten rijden.
pi_194862952
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:30 schreef TheArt het volgende:
Dit was ‘m. Nu kijken of er een ploeg het enigszins gaat controleren. Van Avermaet staat wel al op 3 minuten, dus als Mitchelton die trui wil behouden, kunnen ze de kopgroep ook niet te ver laten rijden.
Yates zei gisteren andermaal dat hij voor ritzeges wil gaan dus als hij slim is laat hij deze groep lopen.
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 12:31:02 #130
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194862956
Wel een paar aardige hardrijders.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 3 september 2020 @ 12:31:07 #131
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194862958
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:31:35 #132
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194862961
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:30 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Yates zei gisteren andermaal dat hij voor ritzeges wil gaan dus als hij slim is laat hij deze groep lopen.
En dan?
Put these foolish ambitions to rest.
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 12:32:08 #133
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194862970
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:30 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Yates zei gisteren andermaal dat hij voor ritzeges wil gaan dus als hij slim is laat hij deze groep lopen.
Hij zei juist dat ie voor het geel had willen gaan vandaag en de rit wilde pakken en dat daar niets aan is veranderd.

Fijn dat iedereen totaal iets anders zegt.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194862971
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:31 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

En dan?
Pakt ie zelf ook nog wat minuten achterstand :) Lijkt me zeer verstandig.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:32:59 #135
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194862977
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:30 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Yates zei gisteren andermaal dat hij voor ritzeges wil gaan dus als hij slim is laat hij deze groep lopen.
Het gaat dan natuurlijk meer om de afstand ten opzichte van de andere favorieten. Als ie straks 5 minuten achter Van Avermaet staat krijgt ie niet ineens meer ruimte
pi_194862996
Dit wordt geen goede dag.

Of de juiste vluchters moeten voorop blijven. Liefst alle 8
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_194863020
Zeer grappig Vohters.
pi_194863035
De voorsprong gaat nu rap toenemen naar 5 minuten.
sig verwijderd door FA
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 12:37:48 #139
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194863040
Ben benieuwd.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194863047
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:24 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Roche doet ook mee aan het verkooppraatje. @:showtimer
Welk?
  donderdag 3 september 2020 @ 12:38:57 #141
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194863055
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:37 schreef Ambrosius het volgende:
De voorsprong gaat nu rap toenemen naar 5 minuten.
Doe maar gelijk 10
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:43:05 #142
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194863099
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:38 schreef showtimer het volgende:

[..]

Welk?
Het nieuwe pakje! Heeft al heel wat schaafwonden gescheeld.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194863111
Zijn wel een aantal goede renners bij elkaar. Die zullen niet al hun kruid verschieten voor de klimmetjes.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 12:49:31 #144
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194863200
Dit zal wel naar de 5 gaan, misjelton alleen is niet genoeg tegen deze erkende hardrijders.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194863269
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:46 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

De bijbel voor wielerfans, maar een niemendalletje in de Nederlandse literatuurgeschiedenis.
Precies dit. En denkt eraan als men hier weer eens ziedend is op een do-re-mi-fa-sol column van Thijsje: allemaal mogelijk gemaakt door De Renner.
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 12:57:03 #146
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194863299
De derde week van Kruijswijk!
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194863303
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:48 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

@:heywoodu heeft de laatste tijd naar het schijnt veel gelezen van Krischnamurti, maar ook van de filosoof Carlos Casteneda. Hij heeft ook veel andere psychologische boeken gelezen, zoals De Kracht van Nu van Eckhart Tolle.
Van Heywoodu is sindsdien ook de uitspraak: "Niets is belangrijker... dan iets anders!"
pi_194863315
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:49 schreef Mexicanobakker het volgende:
Dit zal wel naar de 5 gaan, misjelton alleen is niet genoeg tegen deze erkende hardrijders.
Ze hebben ook een geblokte Noor bij zich dus het peloton is bij voorbaat kansloos.
pi_194863319
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:43 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Het nieuwe pakje! Heeft al heel wat schaafwonden gescheeld.
Ze rijden er dus wel mee? Of gaf hij geen demo?
pi_194863325
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:57 schreef Mexicanobakker het volgende:
De derde week van Kruijswijk!
En Mollema? :') Die wordt juist altijd slechter richting het einde van de ronde. Traxel is echt viesslecht. Gewoon een domme boer die geen zin normaal kan formuleren maar wel in zijn eigen expertise is gaan geloven.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:59:14 #151
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_194863335
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:57 schreef Mexicanobakker het volgende:
De derde week van Kruijswijk!
Bij Eurofaal beginnen ze ook over de derde week van Mollema. Maar die is helemaal niet zo best. Meerdere malen flink door het ijs gezakt in de slotweek, o.a. in de befaamde 'Tour van Bau en Lau'.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 12:59:19 #152
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194863336
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:57 schreef showtimer het volgende:

[..]

Ze rijden er dus wel mee? Of gaf hij geen demo?
Naar eigen zeggen draagt Roche het vandaag, ja.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 12:59:31 #153
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194863339
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:57 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Van Heywoodu is sindsdien ook de uitspraak: "Niets is belangrijker... dan iets anders!"
Zijn meest legendarische uitspraak naast “iedereen kan winnen behalve Balandin”.

Die kan zo naast “Ziyech komt niet”, “Bol rijdt geen enkele rit top 10” en “Zoet of Onana is om het even”
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 13:00:06 #154
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194863353
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:59 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Bij Eurofaal beginnen ze ook over de derde week van Mollema. Maar die is helemaal niet zo best. Meerdere malen flink door het ijs gezakt in de slotweek, o.a. in de befaamde 'Tour van Bau en Lau'.
Vond ik ook raar ja, twee keer flink weggegeven in de slotweek.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 3 september 2020 @ 13:00:10 #155
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194863354
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:58 schreef eentwee het volgende:

[..]

En Mollema? :') Die wordt juist altijd slechter richting het einde van de ronde. Traxel is echt viesslecht. Gewoon een domme boer die geen zin normaal kan formuleren maar wel in zijn eigen expertise is gaan geloven.
Treksel is echt de bodem van de wielercommentatoren.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 3 september 2020 @ 13:01:33 #156
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194863383
Treksel heeft nog nooit een kritische noot in zijn leven gekraakt, alles is fantastisch en iedereen is goed.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_194863402
Waarom luisteren we eigenlijk niet naar lieve Jeroen en arrogante Karsten?
pi_194863406
Mollema is een geharde Groninger, dag in dag uit fietste hij door de provincie, zijn 52e week is zijn beste week.
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 13:03:50 #159
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194863434
Nog maar iets meer dan een half uur EuroAids gelukkig
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 13:04:18 #160
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194863445
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:02 schreef johannes_vermeer het volgende:
Mollema is een geharde Groninger, dag in dag uit fietste hij door de provincie, zijn 52e week is zijn beste week.
Rechtdoor naar school en kantoor.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 3 september 2020 @ 13:04:40 #161
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_194863453
Ik heb via de GCN stream Kelly en Hatch, dat is geen straf
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 13:04:58 #162
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194863459
Zou Mollema het vroeger ook allemaal hebben gedaan op een dieet van pizza met melk?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194863469
Sporza kan toch beter het eerste uur van de etappe uitzenden, dan vijf afleveringen van Buren en dan de koers weer oppakken als het interessant wordt.
  donderdag 3 september 2020 @ 13:05:29 #164
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_194863475
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:04 schreef Mexicanobakker het volgende:
Zou Mollema het vroeger ook allemaal hebben gedaan op een dieet van pizza met melk?
Roze koeken en euroshopper chips
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_194863477
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:02 schreef eentwee het volgende:
Waarom luisteren we eigenlijk niet naar lieve Jeroen en arrogante Karsten?
Die houden we exclusief.
pi_194863482
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:05 schreef johannes_vermeer het volgende:
Sporza kan toch beter het eerste uur van de etappe uitzenden, dan vijf afleveringen van Buren en dan de koers weer oppakken als het interessant wordt.
Je overschat de Belgen
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 13:05:46 #167
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194863484
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:04 schreef Fretwork het volgende:
Ik heb via de GCN stream Kelly en Hatch, dat is geen straf
Kelly lijkt me wel een straf.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 3 september 2020 @ 13:06:23 #168
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_194863500
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:05 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Kelly lijkt me wel een straf.
Houdt vrij veel zn bek, Hatch praat het allemaal wel vol
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  donderdag 3 september 2020 @ 13:06:25 #169
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194863503
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:04 schreef Fretwork het volgende:
Ik heb via de GCN stream Kelly en Hatch, dat is geen straf
Rob Hatch begint zijn enthousiasme te acteren.
Put these foolish ambitions to rest.
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 13:06:31 #170
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194863508
Dat Froome toen die tijd terug kreeg sloeg nergens op, dat doen ze bij allerhande ander malheur ook niet.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194863511
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:05 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Je overschat de Belgen
Als er een stilte valt kunnen de Belgen altijd nog over Wout gaan praten dus die drie weken komen wel vol.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 13:07:25 #172
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194863524
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:06 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Rob Hatch begint zijn enthousiasme te acteren.
Altijd al.
pi_194863525
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:06 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Als er een stilte valt kunnen de Belgen altijd nog over Wout gaan praten dus die drie weken komen wel vol.
Ongetwijfeld. Bij Vive le Velo gaat er geen minuut voorbij zonder dat Karl heel hard WOUT roept
  donderdag 3 september 2020 @ 13:08:53 #174
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_194863552
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:06 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Rob Hatch begint zijn enthousiasme te acteren.
Zeker, al is hij meer een liefhebber dan de Nederlandse commentaarselectie
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 13:09:12 #175
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194863559
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:07 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Altijd al.
Inderdaad.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 13:09:24 #176
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194863563
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:07 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Ongetwijfeld. Bij Vive le Velo gaat er geen minuut voorbij zonder dat Karl heel hard WOUT roept
Leve Wout.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 13:11:30 #177
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194863596
Ik hoor Carlton Kirby en Kelly op de Engelse audiostream?
  donderdag 3 september 2020 @ 13:11:58 #178
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194863606
De slurf van Wout.
Put these foolish ambitions to rest.
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 13:12:41 #179
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194863616
6 minuten zo, dan hebben de vluchters misschien een klein kansje als het peloton er echt geen zin in heeft later vandaag.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 3 september 2020 @ 13:13:37 #180
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194863632
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:59 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Zijn meest legendarische uitspraak naast “iedereen kan winnen behalve Balandin”.

Die kan zo naast “Ziyech komt niet”, “Bol rijdt geen enkele rit top 10” en “Zoet of Onana is om het even”
"Boëtius is een groter talent dan Depay"
pi_194863634
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:11 schreef Slobeend het volgende:
Ik hoor Carlton Kirby en Kelly op de Engelse audiostream?
Ik heb ook Kirby
pi_194863638
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:12 schreef Mexicanobakker het volgende:
6 minuten zo, dan hebben de vluchters misschien een klein kansje als het peloton er echt geen zin in heeft later vandaag.
Ik geef deze groep sowieso een grote kans, tenzij een ploeg volle bak gaat achtervolgen
  donderdag 3 september 2020 @ 13:14:32 #183
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_194863647
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:11 schreef Slobeend het volgende:
Ik hoor Carlton Kirby en Kelly op de Engelse audiostream?
Ik vrees dat ik dan een fout heb gemaakt
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 13:14:55 #184
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194863651
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:13 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Ik geef deze groep sowieso een grote kans, tenzij een ploeg volle bak gaat achtervolgen
Het zijn wel prima hardrijders, maar het blijft een kopgroep die een zware klim over moet na 150 km. Waarbij het 'leuke' klimmers zijn, maar niet meer dan dat.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 3 september 2020 @ 13:14:57 #185
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194863652
Mitchelton hoeft het ook niet volledig terug te halen, Greg staat op +/- drie minuten en die wappert er waarschijnlijk toch wel weer af uit de vlucht straks.
Put these foolish ambitions to rest.
  donderdag 3 september 2020 @ 13:15:57 #186
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194863663
Ergo, degene die vooruit mogen blijven zijn Lutsenko, Herrada en Roche. De rest mag weg.
Put these foolish ambitions to rest.
  donderdag 3 september 2020 @ 13:16:28 #187
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194863669
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:14 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Het zijn wel prima hardrijders, maar het blijft een kopgroep die een zware klim over moet na 150 km. Waarbij het 'leuke' klimmers zijn, maar niet meer dan dat.
Ze hebben wel met z'n achten rondgereden, scheelt toch een hoop ten opzichte van 3 of 4. Maar ik ben er pas gerust op bij 10 minuten
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 13:17:08 #188
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194863685
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:15 schreef Koffieplanter het volgende:
Ergo, degene die vooruit mogen blijven zijn Lutsenko, Herrada en Roche. De rest mag weg.
Lutsenko staat op 5.50, dus denk dat ze niet veel meer gaan geven dan dit. (En Jezus er ook kort achter)
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 13:21:09 #189
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194863754
Ik ben niet voor Jesus, want Jesus is niet sympathiek, maar ik ben wel voor Jesus, want ik heb gezegd dat Jesus gaat winnen.

Toch moeilijk.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194863765
Mag wel richting 8 minuten dit wat mij betreft
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 13:22:24 #191
362868 crew  Slobeend
of all places
  donderdag 3 september 2020 @ 13:22:49 #192
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194863778
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:21 schreef Frozen-assassin het volgende:
Mag wel richting 8 minuten dit wat mij betreft
Als alleen Mitchelton rijdt is het 8 tegen 4 à 5. Dan zou je denken dat verschil rustig oploopt
pi_194863779
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:17 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Lutsenko staat op 5.50, dus denk dat ze niet veel meer gaan geven dan dit. (En Jezus er ook kort achter)
Denk dat Jumbo en Ineos dan weer geen problemen hebben met Lutsenko of Jesus in het geel, Mitchelton zal dat niet willen inderdaad.
pi_194863784
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:15 schreef Koffieplanter het volgende:
Ergo, degene die vooruit mogen blijven zijn Lutsenko, Herrada en Roche. De rest mag weg.
Ze mogen alle 8 vooruit blijven, zoals de Luts, Herrada en Roche maar in de top 3 finishen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  donderdag 3 september 2020 @ 13:24:24 #195
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194863806
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:22 schreef franklop het volgende:

[..]

Ze mogen alle 8 vooruit blijven, zoals de Luts, Herrada en Roche maar in de top 3 finishen
Nee, nee, nee.
Put these foolish ambitions to rest.
  donderdag 3 september 2020 @ 13:24:59 #196
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194863814
1. Lutsenko
2. Herrada
3. Roche
4. Bardet
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 13:26:34 #197
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194863836
Ik heb een beetje bang voor Roche.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194863858
Koffieplanter komt enigszins geagiteerd over
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 13:27:54 #199
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194863859
Die vervelende Cavagna had thuis moeten blijven.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194863894
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:22 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Als alleen Mitchelton rijdt is het 8 tegen 4 à 5. Dan zou je denken dat verschil rustig oploopt
Rijden er maar 3. Twee Kiwi's en een Ierse Deen.
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 13:31:22 #201
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194863909
ZAP naar Sporza.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194863921
Onderschat Greg niet. Die vervelende Belg gaat vandaag 1 van de sterkere/ zo niet de beste van de kopgroep zijn.
  donderdag 3 september 2020 @ 13:34:17 #203
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194863971
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:21 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ik ben niet voor Jesus, want Jesus is niet sympathiek, maar ik ben wel voor Jesus, want ik heb gezegd dat Jesus gaat winnen.

Toch moeilijk.
Wat is er niet sympathiek aan Geesoes?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 13:35:30 #204
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194863996
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:34 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Wat is er niet sympathiek aan Geesoes?
Ouwe profiteur.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194864010
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:47 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ik lees liever boeken over daadwerkelijke sport, dan verzonnen verhaaltjes erover. Maar goed, wie weet. Ooit.
Dit is niet verzonnen. Je krijgt er geen spijt van, echt.
U MAD?
pi_194864028
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ouwe profiteur.
De winst is onvermijdelijk.

Prachtige voorbeschouwing weer. Je hebt het mooi verweven :)
pi_194864030
Docerende Wiggo, het moet niet gekker worden.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 13:39:55 #208
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194864096
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:36 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

De winst is onvermijdelijk.

Prachtige voorbeschouwing weer. Je hebt het mooi verweven :)
Danku. :)

Ik heb m'n best gedaan.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 3 september 2020 @ 13:40:05 #209
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194864099
Ik ben een pot Nutella aan het leeg scheppen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_194864116
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:40 schreef Mani89 het volgende:
Ik ben een pot Nutella aan het leeg scheppen.
Grote of kleine pot?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  donderdag 3 september 2020 @ 13:40:49 #211
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194864126
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:40 schreef franklop het volgende:

[..]

Grote of kleine pot?
Die grootste.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 3 september 2020 @ 13:44:13 #212
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194864200
Is Sosa een coup aan het plegen in Coppi e Bartali?
Put these foolish ambitions to rest.
  donderdag 3 september 2020 @ 13:49:28 #213
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194864317
Wat een hoop gezwets weer om uiteindelijk niets te zeggen.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_194864357
Iedereen kan winnen Carl.
  donderdag 3 september 2020 @ 13:51:52 #215
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194864376
Misschien gaat de ontsnapping het halen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_194864380
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:49 schreef Koffieplanter het volgende:
Wat een hoop gezwets weer om uiteindelijk niets te zeggen.
Zonder te kijken kon dit maar om 1 persoon gaan natuurlijk
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_194864394
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:51 schreef Mani89 het volgende:
Misschien gaat de ontsnapping het halen.
Je bent goed in voorspellingen.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 13:55:35 #218
362868 crew  Slobeend
of all places
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 13:59:44 #219
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194864517
De vlucht kan het halen maar kan het ook niet halen allen!
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 14:02:05 #220
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194864555
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 13:59 schreef Mexicanobakker het volgende:
De vlucht kan het halen maar kan het ook niet halen allen!
De wielen zijn rond.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 3 september 2020 @ 14:02:46 #221
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194864563
Berekenende rondes, blergh. Maak die etappes maar twee keer zo lang dan.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_194864564
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:02 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

De wielen zijn rond.
Maar die bij Ineos zijn ronder dan die van de rest.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 14:03:08 #223
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194864569
Ik heb wel de Luts en Roche in de cyclingmaster
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 14:03:16 #224
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194864571
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:02 schreef franklop het volgende:

[..]

Maar die bij Ineos zijn ronder dan die van de rest.
Voorlopig lijken die wielen nog in de kluis te liggen hoor.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194864604
Autoracen :')
pi_194864612
quote:
10s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:03 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Voorlopig lijken die wielen nog in de kluis te liggen hoor.
Misschien pas bij de OS beschikbaar. Kan ook natuurlijk
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_194864617
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:05 schreef Bill_Hillie het volgende:
Autoracen :')
Zet Wout in een auto en hij wint dan ook! WOUT WOUT WOUT!
pi_194864619
Ik word eigenlijk niet zo warm van deze kopgroep.
pi_194864625
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:06 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Zet Wout in een auto en hij wint dan ook! WOUT WOUT WOUT!
Leve Wout,

15 september is vanaf nu Wout-dag.
pi_194864628
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:06 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Zet Wout in een auto en hij wint dan ook! WOUT WOUT WOUT!
En weer slaagt Wout, daar waar anderen falen.
pi_194864633
Ik hoop van ganser harte dat dit kopgroepje wordt ingehaald.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 14:08:10 #232
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194864646
Wout kan ALLES
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 14:08:12 #233
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194864648
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:07 schreef El-Stinho het volgende:
Ik hoop van ganser harte dat dit kopgroepje wordt ingehaald.
Is daar nog een speciale reden voor?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194864652
De Nier bijna dood
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 14:08:51 #235
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194864659
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:06 schreef Columbiafan het volgende:
Ik word eigenlijk niet zo warm van deze kopgroep.
Mijn CM ook niet. (Verder zou ik alleen Powless of Roche wel een leuke winnaar vinden, de rest is meh, wint al zo vaak of gewoon een lul)
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 3 september 2020 @ 14:09:00 #236
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194864661
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:07 schreef El-Stinho het volgende:
Ik hoop van ganser harte dat dit kopgroepje wordt ingehaald.
Ik dronk gister nog een Goose biertje. Komt wel dichtbij zo.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_194864669
Ik heb tissues nodig na deze speech van Wout.
pi_194864678
twitter


Zou Steef weten dat er meer dan 1 bron is ter wereld?

Staat dat soort info per renner ook gewoon in rondeboek
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  donderdag 3 september 2020 @ 14:10:26 #239
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194864685
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:09 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ik heb tissues nodig na deze speech van Wout.
Geen vriendin in de buurt?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_194864692
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:10 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Geen vriendin in de buurt?
Die zet ik zo buiten voor een nachtje met Wout.
pi_194864693
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Is daar nog een speciale reden voor?
Cyclingmaster.
Koffieplanter en Mani89 pijn zien lijden.
Lutsenko liever eergisteren gezien dus dan moet hij Gods toorn ook voelen.
Het is donderdag.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  donderdag 3 september 2020 @ 14:11:34 #242
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194864700
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:11 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Cyclingmaster.
Koffieplanter en Mani89 pijn zien lijden.
Lutsenko liever eergisteren gezien dus dan moet hij Gods toorn ook voelen.
Het is donderdag.
Jullie hebben Pauwels dankzij de werken van @showtimer, niet zo zeuren.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 3 september 2020 @ 14:11:36 #243
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194864701
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Is daar nog een speciale reden voor?
Het zweet loopt hem nu al over de rug haha.
Put these foolish ambitions to rest.
  donderdag 3 september 2020 @ 14:12:12 #244
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194864714
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:11 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Jullie hebben Pauwels dankzij de werken van @:showtimer, niet zo zeuren.
Heb je niet zoveel aan als drievierde van je subleague de geheel andere kant opgaat hahaha.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 14:12:52 #245
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194864725
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:11 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Cyclingmaster.
Koffieplanter en Mani89 pijn zien lijden.
Lutsenko liever eergisteren gezien dus dan moet hij Gods toorn ook voelen.
Het is donderdag.
En Wout?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 14:14:15 #246
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194864747
Ik vind de Luts, Jezus en Van Avemaet geen leuke renners in zo'n kopgroep.

Mag ik dat vinden?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194864771
Op werk zei iemand net dat hij alleen enthousiast wordt van een Nederlander in de kopgroep.

@El-Stinho is het daar vast niet mee eens.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 14:16:07 #248
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194864783
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:15 schreef franklop het volgende:
Op werk zei iemand net dat hij alleen enthousiast wordt van een Nederlander in de kopgroep.

@:El-Stinho is het daar vast niet mee eens.
Dan wordt hij de komende weken niet enthousiast, tenzij Poels er nog doorheen komt.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194864785
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:15 schreef franklop het volgende:
Op werk zei iemand net dat hij alleen enthousiast wordt van een Nederlander in de kopgroep.

@:El-Stinho is het daar vast niet mee eens.
Heb je hem gezegd dat het dan een schrale Tour wordt?
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 14:16:38 #250
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194864793
Nja, of Mollema moet afhaken wat betreft het klassement, dan kan die nog vrijbuiten.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194864795
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:12 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

En Wout?
Het is aannemelijk dat Wout in 2021 pas weer wint en specifiek op een vrijdag.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_194864802
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:16 schreef showtimer het volgende:

[..]

Heb je hem gezegd dat het dan een schrale Tour wordt?
Ik heb op de negeer knop gedrukt en spreek niet meer met hem.

Maar nee, verder maar niet op in gegaan, dat soort mensen snap ik niet.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_194864805
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:15 schreef franklop het volgende:
Op werk zei iemand net dat hij alleen enthousiast wordt van een Nederlander in de kopgroep.

@:El-Stinho is het daar vast niet mee eens.
Heb je wel doorgevraagd of het met een ''Uh, oké?'' afgedaan?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  donderdag 3 september 2020 @ 14:17:37 #254
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194864815
Heb je de Chell outfit al gekocht? @Mani89
Put these foolish ambitions to rest.
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 14:18:40 #255
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194864835
Het blijft hangen op 6 minuten allen.

Hopelijk durft een Arkea ofzo nog wat te doen
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 3 september 2020 @ 14:18:58 #256
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194864840
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:18 schreef Mexicanobakker het volgende:
Het blijft hangen op 6 minuten allen.

Hopelijk durft een Arkea ofzo nog wat te doen
Wat hebben die hier precies te doen dan?
Put these foolish ambitions to rest.
pi_194864848
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:17 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Heb je wel doorgevraagd of het met een ''Uh, oké?'' afgedaan?
Uh ok vond ik wel genoeg. Zelf wel gezegd dat het mij uiteraard niks uitmaakt

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 14:20:43 #258
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194864876
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:18 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Wat hebben die hier precies te doen dan?
Misschien heeft Kientena wel wonderbenen vandaag.

(UAE lijkt mij het meest waarschijnlijk)
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 3 september 2020 @ 14:23:28 #259
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194864930
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:17 schreef Koffieplanter het volgende:
Heb je de Chell outfit al gekocht? @:Mani89
Gelijk. Jij ook @Slobeend ?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 3 september 2020 @ 14:23:32 #260
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_194864935
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:10 schreef franklop het volgende:
[ twitter ]

Zou Steef weten dat er meer dan 1 bron is ter wereld?

Staat dat soort info per renner ook gewoon in rondeboek
twitter
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_194864949
Steef luistert naar Bobbie en Jan :')

Wat een sukkel
pi_194864952
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:23 schreef heywoodu het volgende:

[..]

[ twitter ]
Ok, maar toch niet ondenkbaar dat ze dat soort info ook ergens anders beschikbaar hebben dan op PCS?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  donderdag 3 september 2020 @ 14:25:39 #263
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194864974
Mooie bochtbeelden.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  donderdag 3 september 2020 @ 14:26:40 #264
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194864991
Voorsprong daalt, dit is goed.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_194865025
Vanochtend de podcast van Christophe Vandegoor en Serge Pauwels geluisterd. Nou ja, Serge kwam niet echt aan het woord door de immer babbelzieke Christhophe die elk antwoord van Serge onderbrak.
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 14:28:26 #266
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194865033
Hopelijk straks wat gebakkelei in de kopgroep! :)
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 3 september 2020 @ 14:29:39 #267
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194865054
Met deze voorsprong gaan ze nooit alle 8 vooruit blijven ;(
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 3 september 2020 @ 14:30:13 #268
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_194865069
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:24 schreef franklop het volgende:

[..]

Ok, maar toch niet ondenkbaar dat ze dat soort info ook ergens anders beschikbaar hebben dan op PCS?
Uiteraard niet.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_194865107
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:26 schreef Koffieplanter het volgende:
Voorsprong daalt, dit is goed.
En welke theorie zit hier achter?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  donderdag 3 september 2020 @ 14:32:48 #270
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194865122
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:32 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

En welke theorie zit hier achter?
Zorgen dat er drie vluchters overblijven (Lutsenko, Roche en Herrada) en de rest wordt ingerekend. Goh.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_194865129
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:32 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Zorgen dat er drie vluchters overblijven (Lutsenko, Roche en Herrada) en de rest wordt ingerekend. Goh.
Ja, leuk voor je. Maar hoe erg vertrouw je hierop?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_194865156
Als je het eenmaal hoort, dan hoor je nooit meer iets anders.
  donderdag 3 september 2020 @ 14:35:38 #273
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_194865165
In principe is het groepje te klein om voorop te blijven.
pi_194865194
Letterlijk elk gesprek, elk interview bij Sporza komt uiteindelijk aan op een gesprek over Van Aert.
  donderdag 3 september 2020 @ 14:37:18 #275
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194865197
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:33 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Ja, leuk voor je. Maar hoe erg vertrouw je hierop?
Enorm, daarom is mijn team zo ingericht.
Put these foolish ambitions to rest.
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 14:37:18 #276
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194865198
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:35 schreef Van_Poppel het volgende:
In principe is het groepje te klein om voorop te blijven.
Als er een ploeg mee gaat achtervolgen, lijkt het mij boeken toe voor de kopgroep ja. Vraag is of die ploeg er komt. Alleen Misjelton lijkt me niet voldoen.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194865204
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:37 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Enorm, daarom is mijn team zo ingericht.
Geweldig voor je, hoor.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 14:38:03 #278
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194865213
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:37 schreef TheArt het volgende:
Letterlijk elk gesprek, elk interview bij Sporza komt uiteindelijk aan op een gesprek over Van Aert.
Zou bij ons ook zo zijn mocht Mathieu dezelfde vorm hebben.
  donderdag 3 september 2020 @ 14:38:34 #279
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194865224
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:37 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Geweldig voor je, hoor.
Dankje!
Put these foolish ambitions to rest.
pi_194865253
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:35 schreef Dale__Cooper het volgende:
Als je het eenmaal hoort, dan hoor je nooit meer iets anders.
Sowieso.
  donderdag 3 september 2020 @ 14:42:52 #281
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_194865286
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:37 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Als er een ploeg mee gaat achtervolgen, lijkt het mij boeken toe voor de kopgroep ja. Vraag is of die ploeg er komt. Alleen Misjelton lijkt me niet voldoen.
Ligt er aan hoeveel Mitchelton-Scott er nog van kan afrijden de komende vlakke kilometers...als ze het terug weten te brengen tot 3 minuten dan zal er nog wel een ploeg instappen denk ik. Vooraan zullen er straks wel een paar gaan linkenballen.
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 14:43:33 #282
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194865297
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:42 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Ligt er aan hoeveel Mitchelton-Scott er nog van kan afrijden de komende vlakke kilometers...als ze het terug weten te brengen tot 3 minuten dan zal er nog wel een ploeg instappen denk ik. Vooraan zullen er straks wel een paar gaan linkenballen.
Normaal gesproken zou misjelton ook gewoon 'op' moeten zijn, het is ongeveer 4/5 tegen 8 natuurlijk.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194865338
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:43 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Normaal gesproken zou misjelton ook gewoon 'op' moeten zijn, het is ongeveer 4/5 tegen 8 natuurlijk.
Ik verbaas me er vaak over dat twee renners van een ploeg een kopgroep regelmatig binnenschot kunnen houden.
pi_194865351
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:46 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Ik verbaas me er vaak over dat twee renners van een ploeg een kopgroep regelmatig binnenschot kunnen houden.
Omdat ze in de kopgroep dan ook niet de hele tijd 100% geven.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  donderdag 3 september 2020 @ 14:47:06 #285
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_194865354
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:46 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Ik verbaas me er vaak over dat twee renners van een ploeg een kopgroep regelmatig binnenschot kunnen houden.
Die rijden volle bak terwijl men vooraan toch een beetje met de handrem op rijdt.
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 14:47:13 #286
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194865359
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:46 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Ik verbaas me er vaak over dat twee renners van een ploeg een kopgroep regelmatig binnenschot kunnen houden.
Nouja, dan gaat het vaak om 4 Franse krabbelaars tegen Declercq en Cavagna. Bovendien ligt voor de knechten in het peloton de finish op, laten we zeggen, 30 km van de streep.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 3 september 2020 @ 14:47:34 #287
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194865366
Ook Thomas de Gendt wordt naar Van Aert gevraagd. @TheArt
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_194865391
Wout-adoratie loopt echt de spuigaten uit bij Sporza
pi_194865394
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:47 schreef Mani89 het volgende:
Ook Thomas de Gendt wordt naar Van Aert gevraagd. @:TheArt
Je kon erop wachten.
pi_194865410
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:42 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Ligt er aan hoeveel Mitchelton-Scott er nog van kan afrijden de komende vlakke kilometers...als ze het terug weten te brengen tot 3 minuten dan zal er nog wel een ploeg instappen denk ik. Vooraan zullen er straks wel een paar gaan linkenballen.
Als Mitchelton de trui wil houden, is het juist verstandiger om het verschil wat groter te houden, denk ik. Op de slotklim wordt het verschil automatisch klein genoeg om Greg van het geel te houden, terwijl er geen "gevaar" is dat hij de trui kwijtraakt als hij er gewoon bij blijft.
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 14:50:52 #291
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194865431
Wat doet Kluge?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194865444
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:50 schreef Mexicanobakker het volgende:
Wat doet Kluge?
Cashen.
  donderdag 3 september 2020 @ 14:52:19 #293
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194865453
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:49 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Als Mitchelton de trui wil houden, is het juist verstandiger om het verschil wat groter te houden, denk ik. Op de slotklim wordt het verschil automatisch klein genoeg om Greg van het geel te houden, terwijl er geen "gevaar" is dat hij de trui kwijtraakt als hij er gewoon bij blijft.
De kans dat Jumbo het tempo omhoog gooit is ook veel groter als de kopgroep al bijna gepakt is.
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 14:52:45 #294
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194865460
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:49 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Als Mitchelton de trui wil houden, is het juist verstandiger om het verschil wat groter te houden, denk ik. Op de slotklim wordt het verschil automatisch klein genoeg om Greg van het geel te houden, terwijl er geen "gevaar" is dat hij de trui kwijtraakt als hij er gewoon bij blijft.
Tsja, Yates had ook wat ambities om de rit te winnen.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 3 september 2020 @ 14:53:02 #295
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_194865463
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:49 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Als Mitchelton de trui wil houden, is het juist verstandiger om het verschil wat groter te houden, denk ik. Op de slotklim wordt het verschil automatisch klein genoeg om Greg van het geel te houden, terwijl er geen "gevaar" is dat hij de trui kwijtraakt als hij er gewoon bij blijft.
Goed punt :Y Mitchelton hoeft het niet helemaal dicht te rijden en Krek gaat sowieso veel verliezen op die steile stroken.
pi_194865465
Tranten doet ook mee terwijl hij zich nooit in eindsprints mengt.
  donderdag 3 september 2020 @ 14:53:47 #297
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194865470
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:53 schreef Frozen-assassin het volgende:
Tranten doet ook mee terwijl hij zich nooit in eindsprints mengt.
In rit 3 wel
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 14:53:50 #298
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194865472
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:53 schreef Frozen-assassin het volgende:
Tranten doet ook mee terwijl hij zich nooit in eindsprints mengt.
Jawel?
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 14:53:55 #299
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194865474
Nee, dit kan niet.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport donderdag 3 september 2020 @ 14:54:08 #300
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194865480
Mooie chute van Quintana wel.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 3 september 2020 @ 14:54:44 #301
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194865493
Wauw.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')