abonnement Unibet Coolblue
pi_194923218
Sorry heel druk vandaag, ben er morgen weer. Balen van het slechte aantal nieuwe besmettingen
pi_194924234
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 19:38 schreef GereDathan het volgende:
Sorry heel druk vandaag, ben er morgen weer. Balen van het slechte aantal nieuwe besmettingen
Tis voor nu niet anders

Gelukkig heel weinig opnames op IC en de overlijdens zijn gelukkig nog niet schrikbarend
pi_194926106
quote:
Onderzoekstijd tot aan een kandidaatvaccin verkort van één tot anderhalf jaar naar 2 maanden. En het kan sneller.


Sinds de uitbraak van SARS-CoV-2 zoeken bedrijven wereldwijd koortsachtig naar een vaccin dat beschermt tegen dit virus. In crisistijd verloopt vaccinontwikkeling anders dan normaal. Viroloog Hanneke Schuitemaker: ‘We gaan alvast beginnen met de productie van een vaccin, terwijl we nog niet zeker weten of het werkt.’

Updates

30 maart 2020 – Er is een sterke kandidaat voor een werkend vaccin tegen het coronavirus gevonden.
27 juli 2020 – Start van de eerste klinische tests bij gezonde volwassenen.
In een normale situatie zou ik Hanneke Schuitemaker, viroloog en hoofd van de afdeling virale vaccinontwikkeling bij Janssen Vaccines, persoonlijk opzoeken in het laboratorium in Leiden. Vanwege alle maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus, spreek ik haar via Skype. Sinds half januari is haar team druk doende om een vaccin tegen het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) te ontwikkelen. Dat gaat in deze crisistijd iets anders dan normaal.

“Normaal gesproken nemen we ruim de tijd om te bekijken welke ziektes een hoge behoefte hebben aan een vaccin en welk eiwit we het beste kunnen gebruiken om een zo sterk mogelijke immuunrespons op te wekken”, vertelt ze. “Daar was nu geen tijd voor. Op het moment dat de eerste berichten vanuit China binnen druppelden, wisten we gelijk dat dit belangrijk was. Op 12 januari kwam de genetische sequentie van het virus online. Een dag later zijn we hier in ons laboratorium mee aan de slag gegaan.”

Het vaccin moest vanaf nul worden ontwikkeld, maar voorkennis was er wel. SARS-CoV-2 bleek grote gelijkenissen te vertonen met het eerste SARS-virus, dat in 2003 zorgde voor een uitbraak in Azië. “De virussen hebben een vergelijkbaar oppervlakte-eiwit, het spijkereiwit of S-eiwit”, legt Schuitemaker uit. “Beide virussen gebruiken dit eiwit om onze cellen binnen te kunnen dringen. Daarmee is het dus een aannemelijk doelwit voor een vaccin.”

Kandidaatvaccin

Janssen Vaccines werkt met een methode die eerder is gebruikt bij het ontwikkelen van vaccins tegen bijvoorbeeld hiv en ebola. Die methode gaat uit van genetisch veranderde verkoudheidsvirussen. Virussen bevatten, net als menselijke cellen, genetisch materiaal dat codeert voor alle onderdelen die geproduceerd moeten worden. “Onderzoekers maken het verkoudheidsvirus onschuldig door een belangrijk deel van het genetisch materiaal te verwijderen. Op die lege plek stoppen ze dan een stukje genetisch materiaal van een ander virus, in dit geval dus SARS-CoV-2”, vertelt Schuitemaker. Het resultaat is een verkoudheidsvirus dat niet zorgt voor ziekte, maar wel stukjes van het coronavirus aan het afweersysteem laat zien.

“Welke stukjes dat zijn, kun je zelf kiezen”, gaat de viroloog verder. “Wij kozen voor genetisch materiaal van het S-eiwit. Maar dan ben je er nog niet. Want welk deel heb je nodig voor een goede respons? Het hele S-eiwit of slechts een deel daarvan? En welk deel dan? Om die vragen te kunnen beantwoorden, ontwierpen we allerlei verschillende constructen. Die zijn in de afgelopen weken, in samenwerking met Beth Israel Deaconess Medical Centre (Harvard Medical School) getest. We hebben onder andere bekeken of de constructen goed groeien en of ze een afweerreactie opwekken. We zijn nu bezig de laatste preklinische data te verzamelen. Eind maart beslissen we welk van de constructen het meest geschikt is als kandidaatvaccin.”


Productie op grote schaal

De onderzoekstijd tot aan een kandidaatvaccin is normaal gesproken één tot anderhalf jaar. In Leiden hebben ze er nu twee maanden over gedaan, maar het kan nog sneller. Half maart meldde het Amerikaanse bedrijf Moderna al dat het kon starten met klinische tests op menselijke vrijwilligers. Schuitemaker: “Daar zijn we heel blij mee. Het is van belang dat er een vaccin komt en wie dat dan maakt, doet er niet zoveel toe. Wij lopen inderdaad iets achter, maar ik denk dat we een enorm voordeel hebben bij de tweede slag; het op grote schaal produceren van het vaccin.”

Dat is namelijk niet zo eenvoudig. Om grootschalige productie op gang te krijgen, laten onderzoekers het aangepaste verkoudheidsvirus groeien in cellen. “Wij hebben op dit gebied al ervaring opgedaan met ons ebolavaccin”, legt Schuitemaker uit. “We maken gebruik van een humane cellijn, PER.C6, afkomstig van embryonale retina-epitheelcellen. Die cellen zijn in staat om heel dicht op elkaar te groeien en raken makkelijk geïnfecteerd met het verkoudheidsvirus. Er zijn dus veel geïnfecteerde cellen per milliliter, waardoor we met een klein volume toch veel product kunnen maken.” Uit een bioreactor van 20 liter kwamen in eerder onderzoek 180 duizend doses ebolavaccin. Inmiddels staat er in de productiefaciliteit van Janssen Vaccines een bioreactor van 1000 liter, waar naar schatting 300 miljoen doses vaccin per jaar uit kunnen komen.

“We gaan in de komende maanden alvast beginnen met de productie van het vaccin. Dat gaat nu een stuk sneller dan eerst, omdat we niet hoeven te wachten tot de cellen goed groeien. We hebben nog een grote hoeveelheid cellen in de vriezer die we nu kunnen gebruiken en die we gelijk met het verkoudheidsvirus kunnen infecteren. Vaccinontwikkeling en -productie lopen dan dus parallel. Daarmee nemen we een risico, want het zou natuurlijk kunnen dat we iets maken dat helemaal niet werkt. Aan de andere kant, als het wel werkt, kunnen we het daarna hopelijk ook snel inzetten.”

Urgentie

Of het vaccin beschikbaar komt voordat deze uitbraak onder controle is, is moeilijk te zeggen. Volgens Schuitemaker is dat helemaal afhankelijk van hoe de uitbraak van het coronavirus zich ontwikkelt. Neemt de verspreiding van het virus af bij hogere temperaturen, net zoals het griepvirus en verkoudheidsvirussen? Hebben we dan te maken met een seizoensvirus dat volgend jaar terug komt? Hoe ziek worden mensen er dan nog van en in hoeverre bouwen mensen op een natuurlijke manier immuniteit op tegen dit virus?

Op dit moment zijn de autoriteiten enorm proactief, merkt de viroloog. “Vragen worden snel beantwoord en het is vrij makkelijk om extra overleg in te plannen. Ik maak me wel een beetje zorgen over hoe dat straks gaat, als de urgentie voorbij is. Heeft vaccinontwikkeling tegen SARS dan nog steeds prioriteit of raakt het op de achtergrond?”

Praktische problemen

In het laboratorium spelen een aantal praktische problemen die het vaccinonderzoek belemmeren. “We werken samen met een Amerikaanse groep, maar omdat het vliegverkeer nu grotendeels stilligt, is het niet eenvoudig om snel kennis en producten uit te wisselen. Bovendien komen veel grondstoffen uit Amerika en China. We merken nu gelukkig dat ze in China langzaam weer online gaan.”

En hoewel er enorm veel werk is, is niet iedereen in het laboratorium op zijn post. Een deel van het personeel zit thuis en komt pas in actie op het moment dat de teams op de werkvloer uitvallen. Schuitemaker is zelf ook al een tijdje niet meer naar het lab geweest. Ze werkt vanuit huis. “Ik wil de onderzoekers die zo hard bezig zijn niet voor de voeten lopen”, zegt ze. “In een crisis zoals deze merken we heel duidelijk hoe sterk de focus is en hoe toegewijd mensen zijn.”
Bron:
https://www.nemokennislin(...)eling-in-crisistijd/
  maandag 7 september 2020 @ 08:24:11 #154
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_194929458
Goeiemorgen,

In deze post meld ik wekelijks, op de maandagochtend:
1) het aantal Nederlandse patiënten met een COVID-19-infectie op een Nederlandse of Duitse IC, gebaseerd op de cijfers van Stichting NICE[1], en de wijzigingen ten opzichte van eerdere weken;
2) het aantal Nederlandse patiënten met een COVID-19-infectie op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen, gebaseerd op de cijfers van Stichting NICE[1] , en de wijzigingen ten opzichte van eerdere weken; en
3) de belangrijkste informatie van het Dashboard coronavirus, van de Rijksoverheid.

1) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP EEN NEDERLANDSE OF DUITSE IC
44 Nederlandse patiënten met een COVID-19-infectie liggen er momenteel op een Nederlandse of Duitse IC. Het is een daling van 2 ten opzichte van vorige week maandag (een daling van 4,5%), en vorige week was een daling van 7 ten opzichte van eerverleden week maandag (een daling van 13,2%). De daling is dus afgenomen.

Dit zijn de aantallen Nederlandse patiënten met een COVID-19-infectie op een Nederlandse of Duitse IC van de afgelopen twintig weken, beginnend op maandag 20 april (met daarachter vanaf week 18 de absolute en de relatieve wijziging ten opzichte
van de week ervóór):
[2]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De totale daling over de laatste 20 weken is (1.040 -/- 44 =) 996. De gemiddelde daling per dag over de laatste 20 weken is (996 : 20 =) 49,8. Dat is in totaal een daling van (996 -/- 1.040 x 100% =) 95,8%. De gemiddelde daling per week over de laatste 20 weken is 4,8%.

Het totaalaantal Nederlandse IC’s met ten minste één bewezen of verdachte COVID-19-patiënt is gedaald van 33 naar 31, een absolute daling van 2 en een relatieve daling van 6,1%.

Archief van de aantallen Nederlandse patiënten met een COVID-19-infectie op een Nederlandse of Duitse IC van 18 april tot en met 30 juni 2020.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
2) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
249 Nederlandse patiënten met een COVID-19-infectie liggen er momenteel op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen. Het is een stijging van 6 ten opzichte van vorige week maandag (een stijging van 2,4%), en vorige week was een daling van 43 ten opzichte van eerverleden week maandag (een daling van 15,0%). De daling is dus een stijging geworden.

Dit zijn de aantallen Nederlandse patiënten met een COVID-19-infectie op de Nederlandse verpleegafdelingen van de afgelopen zeventien weken, beginnend op maandag 20 april (met daarachter vanaf week 21 de absolute en de relatieve wijziging ten opzichte van de week ervóór):[2]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De totale daling over de laatste 17 weken is (703 -/- 249 =) 454. De gemiddelde daling per dag over de laatste 17 weken is (454 : 17 =) 26,7. Dat is in totaal een daling van (454 -/- 703 x 100% =) 64,6%. De gemiddelde daling per week over de laatste 17 weken is 3,8%.

Archief van de dagelijkse aantallen Nederlandse patiënten met een COVID-19-infectie op de Nederlandse verpleegafdelingen van 15 mei 2020 t/m 30 juni 2020.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
3) DE BELANGRIJKSTE CIJFERS UIT HET DASHBOARD CORONAVIRUS, VAN DE RIJKSOVERHEID
Wat je op dit moment (stand van zaken zondag 6 september 2020) in het Dashboard ziet, is dat onder meer het aantal:
1) IC-opnames per dag, gemiddeld over de afgelopen 3 dagen, 2 is;
2) ziekenhuisopnames per dag, gemiddeld over de afgelopen 3 dagen, 5,7 is;
3) positief geteste mensen per 100.000 inwoners per dag, 5,3 is (en dat het totaalaantal positief geteste mensen 925 is);
4) mensen met COVID-19 per 100.000 inwoners dat besmettelijk is voor anderen 169,9 is (en dat het totaalaantal mensen met COVID-19 dat besmettelijk is voor anderen 29.583 is) (dit is de waarde van 28 augustus – wordt wekelijks berekend);
5) mensen dat besmet wordt door één besmettelijke person (het reproductiegetal) 0,99 is (dit is de waarde van 1 september – wordt wekelijks berekend).

Mochten jullie ergens een fout menen te zien, DM me dan s.v.p. even.

Voetnoten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_194934321
quote:
Status 07-09

Positief getest 75.584, toename: 797
Ziekenhuisopnames 12.219 (16,2% van positief getest), toename: 9
IC-opnames 3.048 (4,0% van positief getest)
Overleden 6.243 (8,3% van positief getest), toename: 0
797 is hoog, maar in ieder geval een stuk prettiger dan de 925 van gisteren. Laten we hopen dat die vervelende groei niet doorzet van de laatste dagen, maar dat we gewoon weer richting de 500 gaan zakken.

Aantal ziekenhuisopnames is met 9 nog steeds prima. Liever 0, maar dat is niet realistisch natuurlijk.

Wel goed nieuws, geen overlijdens!
  Moderator maandag 7 september 2020 @ 14:39:27 #156
27107 crew  chratnox
Digitaal viroloog
pi_194934387
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 14:34 schreef GereDathan het volgende:

[..]

797 is hoog, maar in ieder geval een stuk prettiger dan de 925 van gisteren. Laten we hopen dat die vervelende groei niet doorzet van de laatste dagen, maar dat we gewoon weer richting de 500 gaan zakken.

Aantal ziekenhuisopnames is met 9 nog steeds prima. Liever 0, maar dat is niet realistisch natuurlijk.

Wel goed nieuws, geen overlijdens!
Ik zag een paar keer voorbij komen dat die 925 een aantal correcties had van eerdere dagen. Ik weet niet of dat zo is, dat heb ik zo snel niet kunnen vinden, maar dat zullen we morgen wel weten.

Indien dat zo is is dat iets waar echt iets aan gedaan moet worden. Rutte zegt telkens: "Met 50% van de informatie moeten we 100% van de beslissingen nemen". Als die 50% dan niet klopt, loop je nog harder achter de feiten aan.

Het goede nieuws is wat mij betreft dat de hoeveelheid mensen op de IC echt netjes laag blijft, en al weken niet echt stijgt.
Lid van de vaste commissie van het FOK!OMT
pi_194934616
Maar ik hoor steeds meer dat het soms twee dagen kan duren voor je je kunt laten testen, dus die dagresultaten zeggen dan niet zoveel.

Gisteren waren er veel besmettingen in Den Haag en ook hier in het dorp, en vandaag een stuk minder, dus je kunt er niets mee.
Tap tap tap
pi_194935693
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 14:34 schreef GereDathan het volgende:

[..]

797 is hoog, maar in ieder geval een stuk prettiger dan de 925 van gisteren. Laten we hopen dat die vervelende groei niet doorzet van de laatste dagen, maar dat we gewoon weer richting de 500 gaan zakken.

Aantal ziekenhuisopnames is met 9 nog steeds prima. Liever 0, maar dat is niet realistisch natuurlijk.

Wel goed nieuws, geen overlijdens!
Zeker weer mooi

Heb zelf idee dat de 900+ toch een optelling is geweest van paar dagen
pi_194936886
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 14:39 schreef chratnox het volgende:

[..]

Ik zag een paar keer voorbij komen dat die 925 een aantal correcties had van eerdere dagen. Ik weet niet of dat zo is, dat heb ik zo snel niet kunnen vinden, maar dat zullen we morgen wel weten.

Indien dat zo is is dat iets waar echt iets aan gedaan moet worden. Rutte zegt telkens: "Met 50% van de informatie moeten we 100% van de beslissingen nemen". Als die 50% dan niet klopt, loop je nog harder achter de feiten aan.

Het goede nieuws is wat mij betreft dat de hoeveelheid mensen op de IC echt netjes laag blijft, en al weken niet echt stijgt.
Zover ik weet, en gelezen heb, was het geen correctie, helaas.

Wel is het zo dat er weer bijna 20.000 testen meer zijn gedaan, dan vind je logischerwijs ook meer. Ik las net ergens dat we met de besmettingen en testen deze week zo rond de 2,8% positieve uitslagen komen. Dat was vorige week 2,2, de week daarvoor 2,5 en de weken daarvoor 3,5 en 3,7.

Als dat klopt, dan is er dus weinig aan de hand.
pi_194936907
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 16:27 schreef AlwaysConnected het volgende:

[..]

Zeker weer mooi

Heb zelf idee dat de 900+ toch een optelling is geweest van paar dagen
Ik ben bang dat dat niet zo is:
quote:
Een grote stijging in het aantal ziektegevallen eerder deze week bleek deels te komen door een technische storing, maar daarvan is nu geen sprake, laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weten.

Bron: https://www.telegraaf.nl/(...)e-aantal-sinds-april
pi_194936921
Ik quote mezelf :@
pi_194936996
Het aantal patiënten dat met corona op de intensive care ligt, is nu 31. Dat zijn er twee minder dan gisteren. Er liggen 552 mensen om andere redenen op de ic, 24 minder dan de voorgaande dag. In totaal verblijven 583 mensen op de ic, 26 minder dan een dag eerder.

Het aantal mensen dat met corona is opgenomen maar niet op de ic ligt, bedraagt 109, vier meer dan zondag. Het zijn de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

,,Het aantal opgenomen COVID-patiënten is nog vrij stabiel laag, ondanks het stijgend aantal nieuwe infecties in de afgelopen week. De overall ic-bezetting is daarbij terug op het laagste niveau van de afgelopen maand", zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
Tap tap tap
pi_194937179
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 17:48 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ik ben bang dat dat niet zo is:
[..]

Bron: https://www.telegraaf.nl/(...)e-aantal-sinds-april
Nah ja tis dan niet anders de komende dagen dan maar weer hopen op minder positieve personen
  Moderator maandag 7 september 2020 @ 20:20:32 #164
27107 crew  chratnox
Digitaal viroloog
pi_194939679
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 18:09 schreef AlwaysConnected het volgende:

[..]

Nah ja tis dan niet anders de komende dagen dan maar weer hopen op minder positieve personen
In een ideaal scenario niet natuurlijk. We zagen de hele tijd ergens tussen de 5 en 10 ziekenhuisopnames bij 500 à 600 besmettingen. Indien we naar 900 positieve tests gaan ipv 500/600 en de ziekenhuisopnames groeien niet in de komende weken is dat misschien wel een beter signaal. Meer mensen immuun, betere behandelingen bij huisartsen al, eerdere signalering, en weet ik 't welke andere scenario's er zijn.

Met de informatie van maart/april denken we dat meer positieve tests/besmettingen automatisch meer ziekenhuisopnames betekenen zal, wat voor een deel denk ik waar is, maar het is niet per definitie zo te stellen. Als er totaal 1000 besmettelijke personen rondlopen is de kans dat er iemand besmet raakt die in een risicogroep zit kleiner dan wanneer er 30.000 besmettelijke personen rondlopen.

Wat mij betreft blijft wel waar dat we waakzaam moeten zijn, maar dingen als ingelastte persconferenties, extra maatregelen en dat soort dingen zouden er naar mijn idee niet in moeten zitten.
Lid van de vaste commissie van het FOK!OMT
pi_194939873
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 17:48 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ik ben bang dat dat niet zo is:
[..]

Bron: https://www.telegraaf.nl/(...)e-aantal-sinds-april
Heerlijk, nu vergelijken met april. Toen je alleen werd getest als je met een dubbele longontsteking het ziekenhuis binnen kwam rochelen en het virus bijna van binnenuit in grote rode letters COVID op je voorhoofd had getatoeëerd.
In het artikel wel even terloops vermelden dat de opnames en doden laag zijn, maarja wat is dat toch voor nutteloze statistiek.
Wat een debieltjes bij de telegraaf.
I'll give you something to do
pi_194947994
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 20:29 schreef galantis het volgende:

[..]

Heerlijk, nu vergelijken met april. Toen je alleen werd getest als je met een dubbele longontsteking het ziekenhuis binnen kwam rochelen en het virus bijna van binnenuit in grote rode letters COVID op je voorhoofd had getatoeëerd.
In het artikel wel even terloops vermelden dat de opnames en doden laag zijn, maarja wat is dat toch voor nutteloze statistiek.
Wat een debieltjes bij de telegraaf.
April was echt bizar als je daaraan terugdenkt. Ik weet nog hoe lastig het was om toen positief te blijven, nu voelt dat bijna als vanzelfsprekend *O*
pi_194948021
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 20:20 schreef chratnox het volgende:

[..]

In een ideaal scenario niet natuurlijk. We zagen de hele tijd ergens tussen de 5 en 10 ziekenhuisopnames bij 500 à 600 besmettingen. Indien we naar 900 positieve tests gaan ipv 500/600 en de ziekenhuisopnames groeien niet in de komende weken is dat misschien wel een beter signaal. Meer mensen immuun, betere behandelingen bij huisartsen al, eerdere signalering, en weet ik 't welke andere scenario's er zijn.

Met de informatie van maart/april denken we dat meer positieve tests/besmettingen automatisch meer ziekenhuisopnames betekenen zal, wat voor een deel denk ik waar is, maar het is niet per definitie zo te stellen. Als er totaal 1000 besmettelijke personen rondlopen is de kans dat er iemand besmet raakt die in een risicogroep zit kleiner dan wanneer er 30.000 besmettelijke personen rondlopen.

Wat mij betreft blijft wel waar dat we waakzaam moeten zijn, maar dingen als ingelastte persconferenties, extra maatregelen en dat soort dingen zouden er naar mijn idee niet in moeten zitten.
Helemaal mee eens. Je ziet ook duidelijk dat de politiek er weinig aandacht aan geeft. De laatste persco was een update waar we staan zonder noemenswaardige nieuwe informatie. Een volgende persco lijkt ver weg. Zelfs na een piek van 925 (wat in april gegarandeerd een persco had opgeleverd) hoor je niets van eigenlijk. Heerlijk!
  dinsdag 8 september 2020 @ 09:35:58 #168
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_194948309
Worldometers meldt voor gisteren onder de 200K nieuwe gevallen wereldwijd, en ook relatief weinig doden.

Is het in b.v. Brazilië langzaam een beetje onder controle of is er weer een andere wijze van cijfers doorgeven?
pi_194948558
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2020 09:35 schreef WheeledWarrior het volgende:
Worldometers meldt voor gisteren onder de 200K nieuwe gevallen wereldwijd, en ook relatief weinig doden.

Is het in b.v. Brazilië langzaam een beetje onder controle of is er weer een andere wijze van cijfers doorgeven?
Zover ik kan beoordelenhebben landen als Amerika en Brazilië het inderdaad langzaam wat meer onder controle. India daarentegen gaat niet al te goed.

Maar er is wereldwijd al een tijdje afvlakking, het hobbelt een beetje maar schiet niet meer omhoog. Dat is erg fijn!
pi_194952422
Wekelijkse update van het RIVM (samenvatting):

quote:
Update 2 september t/m 8 september 2020

Afgelopen week zijn er 5.427 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 1.830 meldingen meer dan het aantal meldingen van vorige week. Er zijn in de afgelopen week 43 patiënten door de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 14 minder dan vorige week. Deze week zijn 17 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 7 minder dan in de week er voor. Zie het nieuwsbericht stijging aantal nieuw gemelde COVID-19 besmettingen.

In de afgelopen week hebben ruim 180.182 mensen zich laten testen in de GGD teststraten, vorige week waren dit nog 163.572 mensen. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week toegenomen van 2,2% in de voorgaande week naar 2,8%, deze week. Het reproductiegetal is gestegen en ligt op 1,17. Dat betekent dat 100 mensen die besmet zijn samen 117 anderen besmetten.

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld. Omdat het de kans groot is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.
Stijging van 2,2 naar 2,8 is niet zo spannend, dat is in de marge. Aantal testen wel weer fors hoger. Minder overledenen, top!

Al met al best een prima week, ondanks dat we opgeschrikt werden door veel nieuwe besmettingen.
  dinsdag 8 september 2020 @ 14:20:22 #171
432997 Ven1972
Man met humor
pi_194952519
#COVID19 in the Netherlands (08-09)

cases: 76.548 (+964)
fatalities: 6.244 (+1)
hospitalisations: 12.225 (+6)

(differences w.r.t. yesterday in parenthesis)

source RIVM
#coronavirusNL #COVID19NL
Humor, serieus en vrolijk!
pi_194952660
964, bah.

+1 overledenen en +6 ziekenhuis zijn natuurlijk wel erg positieve cijfers!
pi_194952785
Hier in het dorp gaat het ook snel :{
Tap tap tap
  dinsdag 8 september 2020 @ 14:39:43 #174
432997 Ven1972
Man met humor
pi_194952803
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2020 14:38 schreef CherryLips het volgende:
Hier in het dorp gaat het ook snel :{
In welke dorp dan wel?
Humor, serieus en vrolijk!
pi_194952811
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2020 14:39 schreef Ven1972 het volgende:

[..]

In welke dorp dan wel?
Ede
Tap tap tap
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')