abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 27 december 2020 @ 12:45:03 #101
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_196986518
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2020 12:30 schreef Holyme het volgende:
De winkel had gister niet het gevraagde meel, dus ging voor speltbloem. En ze zijn gelukt *O* Nog genoeg ruimte voor verbetering (oven leren kennen, meer bloem aan handen bij vouwen, dat soort) en de oven spring zat aan de onderkant :') Maar fluffy en lekker wel :D
Mooi. En met spelt ligt de lat denk ik wel een stukje hoger dan met tarwebloem.
pi_196991637
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 12:45 schreef qltel het volgende:

[..]

Mooi. En met spelt ligt de lat denk ik wel een stukje hoger dan met tarwebloem.
Geen idee. Maar de vries hebben ze niet gehaald :D Nu eens inlezen in ovenstanden, ik had boven en onder aan, en begrijp dat ik beter alleen onder kan doen.
pi_198095597


Cemitas! https://www.seriouseats.c(...)ich-buns-recipe.html
Met dank aan @minilot
Fijn recept en heerlijke broodjes. Heel fijn dat dit in een foodprocessor kan
pi_198254813
Garlic knots
  vrijdag 9 april 2021 @ 20:48:19 #106
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_198938033
Schaamteloze ego post O+ Ik heb éindelijk weer een desem gemaakt *O*

Tadaaaah!

  vrijdag 9 april 2021 @ 20:51:01 #107
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_198938091
Oh en het derde broodje wat niet goed op spanning bleek, dus te plat, maar wel heel lekker en best mooi kruim
pi_198939412
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 april 2021 20:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oh en het derde broodje wat niet goed op spanning bleek, dus te plat, maar wel heel lekker en best mooi kruim [ afbeelding ]
Instant zin in brood met boter :9
  vrijdag 16 april 2021 @ 20:25:05 #109
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_199032092




De gesneden is semolina, rozemarijn, rozijn
En de de andere twee rozijn, pecannoten, koekkruiden O+

Beide 100% desem
  zaterdag 1 mei 2021 @ 12:04:23 #110
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_199230983
Ook weer wat gebakken na een pauze van 3 weken. Zuurdesembrood (combinatie van spelt, volkoren en patent) met een hydratatie van 76%.



Ik maak nog een crumb shot straks :D
pi_200947149
Dag allen,

Ik ben sinds enige tijd op zoek naar een semi-professionele oven maar wordt er niet echt veel wijzer op. Sinds een aantal jaar ben ik fanatiek in het bakken van broden en ik zou graag de stap willen zetten om, op kleine schaal, broodjes te gaan maken. Mijn grote probleem is het ontbreken van krachtstroom in mijn bij-keuken en moet derhalve genoegen nemen met een kleine model. In principe geen probleem gezien ik geleidelijk aan wil beginnen met broodjes bakken en verkopen maar het maakt de zoektocht wel lastiger. Zijn er hier mensen met een semi-professionele oven? Raden jullie iets aan?
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
pi_200947831
Mijn kleine oventje kan 250 graden aan en ik vind dat wel prima. Ik weet ook waar de wat "koelere" plekken zijn en waar het juist snel te hard kan gaan. Is dat niet iets waar je op moet letten bij een nieuwe oven? Dat de temperatuur goed hoog kan? Ik weet niet wat precies iets een semi-prof oven maakt...
pi_200948237
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 07:35 schreef Mike-The-Situation het volgende:
Dag allen,

Ik ben sinds enige tijd op zoek naar een semi-professionele oven maar wordt er niet echt veel wijzer op. Sinds een aantal jaar ben ik fanatiek in het bakken van broden en ik zou graag de stap willen zetten om, op kleine schaal, broodjes te gaan maken. Mijn grote probleem is het ontbreken van krachtstroom in mijn bij-keuken en moet derhalve genoegen nemen met een kleine model. In principe geen probleem gezien ik geleidelijk aan wil beginnen met broodjes bakken en verkopen maar het maakt de zoektocht wel lastiger. Zijn er hier mensen met een semi-professionele oven? Raden jullie iets aan?
http://www.rofco.be/ovens.html

Kutwebsite maar ik denk dat het is wat je zoekt
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_200949368
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 09:22 schreef Qunix het volgende:
Dat de temperatuur goed hoog kan? Ik weet niet wat precies iets een semi-prof oven maakt...
Waarschijnlijk stoominjectie. Die wil je graag hebben als je serieus brood gaat bakken. Helaas peperduur.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_200949671
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:16 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Waarschijnlijk stoominjectie. Die wil je graag hebben als je serieus brood gaat bakken. Helaas peperduur.
Ach welnee bestaat al op verschillende bosch Siemens neff ovens
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_200949859
Volgens mij had @FranticDJ eens een tip voor een betaalbare broodbakoven thuis.
Geen idee of hij nog actief fokt!?
#lokquote
pi_200949874
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:52 schreef AnneX het volgende:
Volgens mij had @:FranticDJ eens een tip voor een betaalbare broodbakoven thuis.
Geen idee of hij nog actief fokt!?
#lokquote
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-220v

Rofco is leuk, maar verliest tering veel warmte. En eigenlijk ook alleen leuk als je meerdere baksessies achter elkaar doet.

pas als je echt 2 niveaus nodig hebt zou ik voor Rofco gaan.

Stoom productie is bij rofco en bovenstaande oven gelijk: dmv bakjes in de oven waar je water in giet.

Voor de serieuze thuisbakker zou ik eens kijken naar de Anova Precision Oven.
https://anovaculinary.com/anova-precision-oven/
pi_200949917
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:52 schreef FranticDJ het volgende:

[..]
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-220v

Rofco is leuk, maar verliest tering veel warmte. En eigenlijk ook alleen leuk als je meerdere baksessies achter elkaar doet.

pas als je echt 2 niveaus nodig hebt zou ik voor Rofco gaan.

Stoom productie is bij rofco en bovenstaande oven gelijk: dmv bakjes in de oven waar je water in giet.
Het werkt 😎
pi_200949924
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:56 schreef AnneX het volgende:

[..]
Het werkt 😎
Ben (nog) niet weg van fok hoor :7
pi_200949943
Ik bak nu gewoon met mijn reguliere oven en naast dat deze inderdaad tot maximaal 250 graden celsius gaat is temperatuurbeheersing moeilijk omdat er direct veel warmte ontsnapt bij het openen van de deur en het opwarmen teveel tijd kost. Hiervoor zoek ik dus naar een iets professionelere oven! Stoominjectie zou tof zijn maar niet noodzakelijk overigens. Rofco is de droom trouwens maar erg prijzig!
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
pi_200949956
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:52 schreef FranticDJ het volgende:

[..]
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-220v

Rofco is leuk, maar verliest tering veel warmte. En eigenlijk ook alleen leuk als je meerdere baksessies achter elkaar doet.

pas als je echt 2 niveaus nodig hebt zou ik voor Rofco gaan.

Stoom productie is bij rofco en bovenstaande oven gelijk: dmv bakjes in de oven waar je water in giet.

Voor de serieuze thuisbakker zou ik eens kijken naar de Anova Precision Oven.
https://anovaculinary.com/anova-precision-oven/
Super zeg, dank je wel! Dit ziet er goed uit en lijkt te passen binnen het budget!
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
pi_202228658
Klein kickje, ik ben ook begonnen met wat commerciële broden te bakken in een dutch oven.
Mijn recept bevat 52% water.. Alleen merkte ik eerste 2 keer dat het brood niet helemaal gelukt was. Na t kneden vond ik t deeg wel beetje droog, als ene kauwgumpje.
Hoeveel % water voegen jullie altijd toe?
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 18 november 2021 @ 15:39:03 #123
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_202231604
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 12:18 schreef ThePlaneteer het volgende:
Klein kickje, ik ben ook begonnen met wat commerciële broden te bakken in een dutch oven.
Mijn recept bevat 52% water.. Alleen merkte ik eerste 2 keer dat het brood niet helemaal gelukt was. Na t kneden vond ik t deeg wel beetje droog, als ene kauwgumpje.
Hoeveel % water voegen jullie altijd toe?
Dat ligt helemaal aan het recept.

Maar als het als kauwgum aanvoelt is het te droog. Meer water dus. Ik zou beginnen met die 52% en als het te droog aanvoelt gewoon nog wat erbij en nog even kneden.
  dinsdag 23 november 2021 @ 19:04:10 #124
277985 tanteklara
fly farfaraway
pi_202308254
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 12:18 schreef ThePlaneteer het volgende:
Klein kickje, ik ben ook begonnen met wat commerciële broden te bakken in een dutch oven.
Mijn recept bevat 52% water.. Alleen merkte ik eerste 2 keer dat het brood niet helemaal gelukt was. Na t kneden vond ik t deeg wel beetje droog, als ene kauwgumpje.
Hoeveel % water voegen jullie altijd toe?
Dit is te weinig water. Ik zit meestal rond 65% water.
Op deze blog is veel te lezen over broodbakken en veel recepten. En echte dummy-proof recepten. Goed geteste recepten. Daar zou ik eens rondkijken.
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
pi_202344870
Ooit heb ik de no knead broodjes gebakken van @minilot.
Dat is nu een niet-werkende link.
Is er een betere link? Kan ook voor een groter brood in een dutch oven zijn.
Dank alvast.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')