Kosten stuccen? Spanplafond ken ik niet uit eigen ervaring, maar een collega van mij, is er dik tevreden over.quote:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Spanplafondquote:
Als je kwaliteitsspul (gipsvezel) neemt en wat stempeltjes kun je volgens mij prima met 1 persoon gipsplaten plaatsen. Wel even handigheid krijgen in het op maat maken inderdaad. En afwerken.quote:Op donderdag 13 augustus 2020 21:31 schreef cempexo het volgende:
Ik heb hier veel gewerkt met gipsplaten, wanden en plafond.
Gipsplaten op maat maken (snijden) en monteren vraagt toch wel wat kennis hoe dat te doen. Informeer je eerst even over de methodiek en bv hoe te snijden en de randen glad te maken. Gipsplaten plafond moet je met 2 mensen zijn om te kunnen monteren, is nogal breekbaar.
Neejoh. Ik heb 200m2 dubbellaags gipsplafond geschroefd.... in mijn eentjequote:Op donderdag 13 augustus 2020 21:31 schreef cempexo het volgende:
Ik heb hier veel gewerkt met gipsplaten, wanden en plafond.
Gipsplaten op maat maken (snijden) en monteren vraagt toch wel wat kennis hoe dat te doen. Informeer je eerst even over de methodiek en bv hoe te snijden en de randen glad te maken. Gipsplaten plafond moet je met 2 mensen zijn om te kunnen monteren, is nogal breekbaar.
Ik zou voor optie 3 gaanquote:Op donderdag 13 augustus 2020 22:02 schreef Underdoggy het volgende:
Optie 3: Huur iemand in om een gips plafond te maken voor je...
Want? Heb je het ooit gezien dan?quote:Op donderdag 13 augustus 2020 22:45 schreef spinazieruiker het volgende:
[..]
Ik zou voor optie 3 gaan
Zo'n spanplafond is typisch zoiets dat er op tv of op een plaatje fantastisch uit ziet maar in je eigen huis wil je dat echt niet
Waarom zou je gipsplaten ophangen als je gaat stucen, neem dan stucplaten die zijn dunner en hoef je niet voor te strijken. En waarom zou je de naden vullen voor je gaat stucen, die pak je dan toch mee?quote:Op donderdag 13 augustus 2020 22:37 schreef Fer het volgende:
Gipsplaten stucen is helemaal niet moeilijk. Je hoeft alleen de naden te vullen met uniflot of flot 45 en gaasband. Glad schuren en daarna kun je gevulde naden of hele gipsplaat afwerken met een dun laagje kant en klare stuc of finisher uit de emmer.
Ik heb het daarna nog wel voorgestreken en geschilderd voor een egaal resultaat.
Ik heb het over platen van 244x122 cm. Wanden plaatsen in je eentje is geen probleem, maar plaatsen tegen het plafond wel.quote:Op donderdag 13 augustus 2020 21:55 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
[..]
Als je kwaliteitsspul (gipsvezel) neemt en wat stempeltjes kun je volgens mij prima met 1 persoon gipsplaten plaatsen. Wel even handigheid krijgen in het op maat maken inderdaad. En afwerken.
Nu ik er zo over nadenk zou ik dit alleen gaan doen als je klussen leuk vindt enzo. Doe je dit voor het 'moeten' dan zou ik liever een bedrijfje ergens vandaan halen
Optie 3 is op zich een optie, echter probeer ik de kosten wat aan de lage kant te houden. Ik heb overigens wel hulp. Mijn "wel handige" vader komt mij helpen. Dus het wordt niet helemaal stuntelen.quote:Op donderdag 13 augustus 2020 22:02 schreef Underdoggy het volgende:
Optie 3: Huur iemand in om een gips plafond te maken voor je...
Tja, grote AK platen zijn niet relaxt nee. Maar daar hebben ze stucplaatjes voor uitgevonden.quote:Op vrijdag 14 augustus 2020 06:47 schreef cempexo het volgende:
[..]
Ik heb het over platen van 244x122 cm. Wanden plaatsen in je eentje is geen probleem, maar plaatsen tegen het plafond wel.
Dat kan heel goed, heb ik veel gedaan. Maar dan wel AK-platen gebruiken, de naden 2x opvullen met MP45, schuren met fijn schuurgaas en latexen met Sikkens latex. Perfect.quote:Op vrijdag 14 augustus 2020 08:00 schreef Pro_Shifty het volgende:
Maar is het NIET stuccen ook een optie?
Dus gewoon alleen gipsplaten ertegen, gaatjes dicht maken, voorstrijken en daarna schilderen.
Of ziet dat er niet uit?
Dit. Maar waarom geen voorstrijk?quote:Op vrijdag 14 augustus 2020 08:19 schreef blomke het volgende:
[..]
Dat kan heel goed, heb ik veel gedaan. Maar dan wel AK-platen gebruiken, de naden 2x opvullen met MP45, schuren met fijn schuurgaas en latexen met Sikkens latex. Perfect.
Kan.quote:Op vrijdag 14 augustus 2020 08:22 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
Dit. Maar waarom geen voorstrijk?
Daar heb je liftjes voor. Of stempelsquote:Op vrijdag 14 augustus 2020 06:47 schreef cempexo het volgende:
[..]
Ik heb het over platen van 244x122 cm. Wanden plaatsen in je eentje is geen probleem, maar plaatsen tegen het plafond wel.
Krijg je dan die lengte met een stempel tegen het plafond?quote:Op vrijdag 14 augustus 2020 08:24 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
Daar heb je liftjes voor. Of stempels
Ik zou zelf een liftje nemen. Daar kan dat prima meequote:Op vrijdag 14 augustus 2020 08:30 schreef blomke het volgende:
[..]
Krijg je dan die lengte met een stempel tegen het plafond?
Is in eerste plaats vanwege het gewicht iddquote:Op vrijdag 14 augustus 2020 11:18 schreef Vonkenboer het volgende:
Wat jaren geleden heb ik op een schip wat elektra moeten installeren, daar had men ook spanplafonds.
Al had dat in die omgeving er meer mee te maken dat het materiaal veel lichter is dan een traditioneel gipsplaten plafond, en die besparing telt natuurlijk wel aan wanneer je +/- 200 hutten aan boord hebt![]()
En zo leer ik alle dagen weer bij, de ruimtes waren niet vrij hoog. Geloof dat het een meter 2.20 was of iets dergelijks. Heb even wat foto's terug gekeken uit 2012 en inderdaad in de hutten voor de passagiers en grote verblijven zijn het allemaal spanplafonds. Benedendeks waren het meer een soort van systeemplafond-achtige panelen.quote:Op vrijdag 14 augustus 2020 11:58 schreef FranticDJ het volgende:
Is in eerste plaats vanwege het gewicht idden dan met name op 'hoge plaatsen' wat een ongewenst effect heeft op de stabiliteit (kapseis gevaar
) Al wil je, om mensen te stuwen, ook weer niet te weinig gewicht op hoge plaatsen hebben (gaat je boot harder van slingeren)
En span plafonds rammelen in principe niet.
Gipsplaat zal je ook niet zien, dat zal een vorm van een stalen systeemplafond zit dat geschroefd/gebout zit. Dat gaat na verloop van tijd hoe dan ook rammelen door trillingen. Gipsplaat komt dan gewoon naar beneden gevallen omdat het verbrokkelt rond de schroeven door trillingen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hij is nu ergens aangemeerd op de Donau zie ik![]()
quote:Op vrijdag 14 augustus 2020 12:43 schreef Vonkenboer het volgende:
[..]
En zo leer ik alle dagen weer bij, de ruimtes waren niet vrij hoog. Geloof dat het een meter 2.20 was of iets dergelijks. Heb even wat foto's terug gekeken uit 2012 en inderdaad in de hutten voor de passagiers en grote verblijven zijn het allemaal spanplafonds. Benedendeks waren het meer een soort van systeemplafond-achtige panelen.
Heb even wat foto's geupload, ik plaats ze wel even in een spoiler tag hieronderSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hij is nu ergens aangemeerd op de Donau zie ikrivier amateurs
Maarja stabiliteit van t schip is ook op hun van toepassing
![]()
Met bloemetjesbehang.quote:Op vrijdag 14 augustus 2020 19:08 schreef boertie het volgende:
Ik heb het zelf ook gedaan en met wat handigheid is het behangen van een plafond best wel goed te doen
Vliesbehang icm sauzen heeft bij mij een snaarstrak plafond opgeleverdquote:
quote:Op vrijdag 14 augustus 2020 19:36 schreef boertie het volgende:
Vliesbehang icm sauzen heeft bij mij een snaarstrak plafond opgeleverd
monnikenwerk maar mooi resultaat jaquote:Op vrijdag 14 augustus 2020 19:36 schreef boertie het volgende:
[..]
Vliesbehang icm sauzen heeft bij mij een snaarstrak plafond opgeleverd
Ik gebruik geen voorstrijk meer. Soms toen ik nog Flexa/Histor "yoghurtsmurrie" gebruikte, deed ik dat in 2 lagen en in de eerste deed ik een kopje water per 5 liter latex, met een eetlepel behangplaksel. Nog een beetje verdunnen, en dat was de voorstrijklaag op kleur. Daarna de definitieve laag onverdund.quote:Op zondag 16 augustus 2020 14:41 schreef Pro_Shifty het volgende:
Als we het dan toch hebben over het vullen van de naden, wat is een goede voorstrijk/primer? Wanneer ik daar naar zoek zegt elk merk dat ze de beste zijn. "Wij van wc eend, raden wc eend aan."
Dus wat is jullie ervaring? Welke latex voor het texen en welke voorstrijk voor het voorbehandelen gebruiken jullie?
dat is idd wel de beste optie ja. Ook handelbaar in je eentjequote:Op zondag 16 augustus 2020 19:27 schreef derLudolf het volgende:
Wat denk je van Agnes platen TS? Dat is makkelijk zelf te doen en het is in een keer afgewerkt
Wat ik laatste gebruikte. Naden gevuld met gaasband en uniflot. Daarna afgewerkt met stucpasta. Sigmafix erop en 2 lagen Sikkens latex.quote:Op zondag 16 augustus 2020 14:41 schreef Pro_Shifty het volgende:
Als we het dan toch hebben over het vullen van de naden, wat is een goede voorstrijk/primer? Wanneer ik daar naar zoek zegt elk merk dat ze de beste zijn. "Wij van wc eend, raden wc eend aan."
Dus wat is jullie ervaring? Welke latex voor het texen en welke voorstrijk voor het voorbehandelen gebruiken jullie?
Jup en je kunt ook wel meters maken. Laatst 25 pakken vertrekt op anderhalve zaterdag.quote:Op zondag 16 augustus 2020 19:28 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
dat is idd wel de beste optie ja. Ook handelbaar in je eentjeen veel afwerk materiaal in dezelfde serie als in de plaatjes zelf.
quote:Op zondag 16 augustus 2020 19:36 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Jup en je kunt ook wel meters maken. Laatst 25 pakken vertrekt op anderhalve zaterdag.
Met veel zaagwerk en tegelijkertijd spotjes aanleggen en bekabelen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |