abonnement Unibet Coolblue
pi_194472641
Voor de verandering eens een heus opinietopic in MUZ, naar aanleiding van een radiocolumn. In het programma De Nieuws BV op Radio 1 las "druktemaker" Cesar Majorana vrijdag deze column voor:


Beknopte samenvatting: Spotify is de speelbal van de grote platenlabels en de topartiesten, die precies weten hoe ze maximale aantallen afspeelbeurten moeten genereren. Korte liedjes, standaard-formulepop, voorgekookte playlists. Dit alles gaat ten koste van creatieve, vernieuwende muziek en de onbekende bandjes en artiesten.

Ik vind het een sterke column die een heel terecht punt agendeert, namelijk de dodelijk saaie eenheidsworst die tegenwoordig populair is. Komt dit uitsluitend door streaming-diensten als Spotify? Of spelen er ook andere factoren mee?

Hoewel de column een goede voorzet is, denk ik dat het probleem breder is. Ten eerste is de muziekconsument lui. Voor muziek wordt amper nog betaald. De aanwezigheid van muziek is een vanzelfsprekendheid geworden. Muziek is een zogeheten commodity. Als je weinig moeite wenst te doen, schotelen diensten als Spotify je met alle liefde de grote hits van de grote labels voor.

Ten tweede is er nog de factor radio. Als je op Spotify niet zelf actief naar muziek op zoek gaat, is radio de enige manier om met iets nieuws of anders in aanraking te komen. Van commerciële zenders hoeven we niks te verwachten. Die spelen op safe en niet zelden ook onder één hoedje met de grote labels. Q Music is het ultieme voorbeeld, met 24 uur per dag veilige formulepop. Maar 538 begint ook steeds meer als Q Music te klinken.

Ondertussen is 3FM hopeloos de weg kwijt en totaal onluisterbaar, met een historisch dieptepunt qua marktaandeel: 2,1 procent. Hoewel 3FM zichzelf graag laat voorstaan op kreten als "de eerste met nieuwe muziek" zie je daar in de praktijk weinig van. En dan heb je nog Radio 2, de grote succeszender van dit moment. Hoewel de luistercijfers geweldig zijn, komt er steeds meer commentaar op die zender.

Voor NRC schreef recensent Vincent Bijlo recent een kritisch artikel over Radio 2:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)gezellig-is-a4006447

Bijlo stelt terecht vast dat Radio 2 steeds meer trekken van een commerciële zender kreeg. Juist bij de publieke omroep zou baanbrekende, vernieuwende muziek van minder bekende artiesten prominent in de programmering aanwezig moeten zijn. Maar helaas, ook deze zender is extreem middle of the road. Typerend dieptepunt was vorige week de zoveelste Topsong voor Guus Meeuwis, met het zoveelste generieke popliedje.

Alles en iedereen speelt op safe. De hitlijsten staan vol met veilige popliedjes op basis van dezelfde uitgemolken akkoordenschema's (het 1 5 6 4-syndroom, voor de liefhebbers). Het verschil in kwaliteit met bijvoorbeeld de 70s, 80s en zelfs de 90s is enorm. Treffend voorbeeld: Luister voor de aardigheid eens naar de titelsong van de remake van de tekenfilm Watership Down (2018) en luister na dat gekrakeel naar de titelsong van de originele film uit 1978...

Welke muziek van nu hoor je over 20-30 jaar nog steeds op de radio? Bar weinig, vrees ik. We zwelgen in nostalgie; meezingen met muziek van toen (zie alle seniele quizjes, feelgood-programma's en talentenshows die louter om zangtalent draaien), zonder dat er noemenswaardige nieuwe muziekgeschiedenis wordt geschreven. Wordt er anno 2020 dan echt geen goede muziek mee gemaakt? Natuurlijk wel; het barst ervan. Maar je moet dan moeite willen doen om zelf op zoek te gaan, omdat radiozenders het vertikken om écht op kwaliteit en originaliteit te selecteren.

Er zal echt iets moeten veranderen. Om te beginnen bij de publieke omroep, die verzaakt in z'n taak. Meer variatie op Radio 2? Nadrukkelijker selecteren op kwaliteit en originaliteit, bewust de formulepop terzijde schuiven. Een extra muziekzender erbij naar het voorbeeld van BBC Radio 6 Music?

Maar ook de commerciële zenders kunnen een aandeel hebben. We hebben nu de bizarre situatie dat kavels voor FM-frequenties met allerlei voorwaarden gepaard gaan. Zo moeten Radio 10 en Veronica verplicht oude muziek draaien. Slechts een paar procent van de gedraaide platen mag van recente datum zijn. Waarom zou je in godsnaam zo'n voorwaarde willen? Laat deze zenders vrij in hun muziekkeuze; geef ze de vrije hand om zo veel mogelijk actuele en nieuwe muziek te draaien. Als de muziekredacties daar andere keuzes maken dan bij Q Music of Radio 2, houden de zenders elkaar scherp én krijgt meer muziek airplay en dus aandacht.
  zondag 9 augustus 2020 @ 13:33:08 #2
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_194472689
Met 3 muisklikken krijg je de meest obscure Noorse trash metal uit je speakers of een Braziliaanse sambaband waarvan je nog nooit gehoord hebt.

Er is meer aanbod dan ooit en kleine bands hebben een groter potentieel bereik dan ooit. Wat een gezeik om bijna niks.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_194472732
quote:
4s.gif Op zondag 9 augustus 2020 13:28 schreef DJ11 het volgende:
Komt dit uitsluitend door streaming-diensten als Spotify? Of spelen er ook andere factoren mee?

Misschien is dat wel wat mensen willen. Ik gooi maar een balletje op. Ik zit ook niet op elk prutsamateurbandje te wachten.
pi_194472831
Popmuziek is niet voor niets een samentrekking van "populaire" en "muziek".

Wil je iets anders luisteren dan is Spotify juist heel toegankelijk.

Voorheen moest je wachten tot er iets op de radio werd uitgezonden of je moest de platenbakken door en vragen of je die plaat / CD mocht luisteren in de plantenzaak. Ofwel: je moest naar buiten of geduldig aan de tune-knop van je radio draaien.

Nu is het een paar muisklikken en ik heb binnen de kortste keren iets in de stijl die ik zoek.
En met de "Fans vinden dit ook leuk" optie bij die artiest ben ik al tientallen nieuwe artiesten tegen gekomen die ik anders nooit ontdekt zou hebben.

Muziek is springlevend, is makkelijker toegankelijk dan ooit tevoren en iedere beginnende band of artiest heeft met internet een platform, zie het verhaal van Davina Michelle (ongeacht wat je van haar muziek vindt).
  zondag 9 augustus 2020 @ 13:58:40 #5
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_194473003
Deze man weet niks van ook maar iets. Ik heb nog nooit iemand 3 minuten zien praten waarvan de volle 100% van de zinnen zo compleet fout zijn.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  zondag 9 augustus 2020 @ 14:01:36 #6
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_194473052
Terecht verhaal wel, maar kon echt korter.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  zondag 9 augustus 2020 @ 14:05:09 #7
203089 Scuidward
Vleugje cynisme, vol verstand
pi_194473113
quote:
4s.gif Op zondag 9 augustus 2020 13:28 schreef DJ11 het volgende:
Dit alles gaat ten koste van creatieve, vernieuwende muziek en de onbekende bandjes en artiesten.
Spotify als dienst is een voorportaal van muziek in de breedste zin van het woord. Als je er een aantal maanden actief gebruik van maakt, playlists gaat volgen, het algoritme voor je laat werken, nummerradio gebruikt, dan kom je met zoveel onbekends in aanraking waar elk commercieel en publiek radiostation een puntje aan kan zuigen.
quote:
4s.gif Op zondag 9 augustus 2020 13:28 schreef DJ11 het volgende:
Als je weinig moeite wenst te doen, schotelen diensten als Spotify je met alle liefde de grote hits van de grote labels voor.
En blijkbaar is een grote groep consumenten die exact dat verlangt.
quote:
4s.gif Op zondag 9 augustus 2020 13:28 schreef DJ11 het volgende:
Als je op Spotify niet zelf actief naar muziek op zoek gaat, is radio de enige manier om met iets nieuws of anders in aanraking te komen
Vriendjes en vriendinnetjes, forums, festival line-ups, in enkele gevallen televisie.
quote:
4s.gif Op zondag 9 augustus 2020 13:28 schreef DJ11 het volgende:
Ondertussen is 3FM hopeloos de weg kwijt en totaal onluisterbaar
Toevallig zet ik de laatste tijd van 10:00 tot 14:00 juist weer 3FM op, maar niet vanwege de nieuwe muziek. Juist omdat het beter te pruimen is dan Radio 2 die inderdaad muzikaal maximaal op safe speelt. Vanaf 14:00 tot 18:00 hebben die echter weer prima programmering waardoor het geen straf is hier alsnog op terug te schakelen.
quote:
4s.gif Op zondag 9 augustus 2020 13:28 schreef DJ11 het volgende:
Welke muziek van nu hoor je over 20-30 jaar nog steeds op de radio?
Ik denk niet heel veel als het moet concurreren met alles wat voorheen is uitgebracht. Tame Impala waarschijnlijk wel, Muse, Racoon, Drake, Lady Gaga. Maar er zijn nu ook minder artiesten die in het collectieve geheugen zitten juist omdat ook de consument luistert wat hij wilt en niet wat populair is (gemaakt) door labels en zenderbazen. Als ik zeg artiest A dan zegt iemand anders al snel "Huh?".
quote:
4s.gif Op zondag 9 augustus 2020 13:28 schreef DJ11 het volgende:
houden de zenders elkaar scherp én krijgt meer muziek airplay en dus aandacht.
Probleem is dat luistercijfers belangrijk zijn, en dat de ether-frequentie natuurlijk niet ongelimiteerd is. Meer muziek airplay krijgen werkt averechts en is naar mijn mening ook niet het doel van radiozenders vandaag de dag.
  zondag 9 augustus 2020 @ 15:39:27 #8
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_194474981
Muziek waar ik me van voor kan stellen dat het over 20, 30 jaar nog op 'gewone' radiozenders komt?

De nummers van The Weeknd blijf je sowieso horen, ook in 2040 nog.

[ Bericht 28% gewijzigd door Eightyone op 09-08-2020 22:12:18 ]
  zondag 9 augustus 2020 @ 15:47:43 #9
492092 IxOdysseus
Drugs are bad m'kay
pi_194475151
quote:
14s.gif Op zondag 9 augustus 2020 13:33 schreef fathank het volgende:
Met 3 muisklikken krijg je de meest obscure Noorse trash metal uit je speakers of een Braziliaanse sambaband waarvan je nog nooit gehoord hebt.

Er is meer aanbod dan ooit en kleine bands hebben een groter potentieel bereik dan ooit. Wat een gezeik om bijna niks.
Ik ben het met je eens, maar veel mensen weten niet waar en hoe te beginnen met zoeken. Toegegeven vind ik zelf een hoop van de aangeboden nummers in de discover weekly ook 13 in het dozijn.
  zondag 9 augustus 2020 @ 15:53:20 #10
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_194475305
Spotify heeft mijn muziekwereld geopend. Letterlijk. Ik kan elke artiest die op Spotify staat vinden en luisteren. Ik ben niet meer afhankelijk van wat radiozenders of heel vroeger zelf MTV/TMF draaien.

En idd laat de algoritmes voor je werken en je krijgt vanzelf nieuwe artiesten te horen.

Wat mij wel opvalt is het zogenaamde playlisting waarbij sommige artiesten gepusht worden door ze op te nemen in verschillende playlists. Dat is de moderne pushing van de radio.
Het officiële liefje van @Monitor O+
Woont samen met de man van haar dromen: Robbie de robotstofzuiger
They think she is fragile like a flower, but she is fragile like a bomb
pi_194475524
Ik denk dat deze mening zich vooral baseert op wat iemand te zien en horen krijgt als hij nul moeite doet om muziek te ontdekken. Ja, als je de radio aanzet of het eerste de beste lijstje van spotify aanzet, krijg je generieke troep te horen. Easy listening. Maar dat is van alle tijden, of is er daadwerkelijk iemand die Horse with no name een goede plaat vind?

Als je er moeite voor wilt doen, en nieuwe en bijzondere dingen wilt horen, is dat makkelijker dan ooit. In de jaren '80 was ik overgeleverd aan wat de jongens van de lokale platenzaak zelf graag wilden horen, nu klik ik me een slag in de rondte.

Kijk, ik vind heel veel moderne muziek die ik op youtube voorbij zie komen ook echt verschrikkelijk kut. Six9nine ofzoiets, nicki minaj, kensington, al die standaard pop-troep, verschrikkelijk. Maar de jeugd vind het geweldig. En zo is het altijd geweest. Clone radio, we play the songs till you like them.
-nee-
  zondag 9 augustus 2020 @ 16:08:14 #12
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_194475763
quote:
1s.gif Op zondag 9 augustus 2020 15:47 schreef IxOdysseus het volgende:

[..]

Ik ben het met je eens, maar veel mensen weten niet waar en hoe te beginnen met zoeken. Toegegeven vind ik zelf een hoop van de aangeboden nummers in de discover weekly ook 13 in het dozijn.
Ik gebruik Spotify voor podcasts, om een heel (waarschijnlijk al elders ontdekt) album achter elkaar te luisteren, om te grasduinen in playlists die juist níet door het Spotify-team zijn samengesteld (gewoon door Jan-Met-De-Pet of een of ander bekend figuur waar ik wat bij voel), en verder vooral om reeds elders ontdekte nummers op te zoeken. Die zijn dan al gevonden via internetzenders, gemist-uitzendingen, muzikale podcasts of een andere niet-algoritme-methode - cq het ouderwetse handwerk in een hedendaags wifi-jasje.

Discover Weekly? Release Radar? Voorgeprogrammeerde lijstjes (nogal irritante, er te dik bovenop liggende feel good-vormgeving hebben die 'playlists voor jouw stemming' vaak, btw)? Dat laat ik aan mensen met een meer eenduidige smaak over.
  zondag 9 augustus 2020 @ 16:08:23 #13
80382 manny
30 is best veel
pi_194475768
Denk aan een eindeloze winkel met muziek. Tja als je dan alleen naar de bestsellers, of top 25 in de etalage kijkt dan lijkt het niets. Loop dan drie stappen die winkel in.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  zondag 9 augustus 2020 @ 16:09:27 #14
492092 IxOdysseus
Drugs are bad m'kay
pi_194475795
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 16:08 schreef Eightyone het volgende:

[..]

Ik gebruik Spotify voor podcasts, om een heel (waarschijnlijk al elders ontdekt) album achter elkaar te luisteren, om te grasduinen in playlists die juist níet door het Spotify-team zijn samengesteld (gewoon door Jan-Met-De-Pet of een of ander bekend figuur waar ik wat bij voel), en verder vooral om reeds elders ontdekte nummers op te zoeken. Die zijn dan al gevonden via internetzenders, gemist-uitzendingen, muzikale podcasts of een andere niet-algoritme-methode - cq het ouderwetse handwerk in een hedendaags wifi-jasje.

Discover Weekly? Release Radar? Voorgeprogrammeerde lijstjes (nogal irritante, er te dik bovenop liggende feel good-vormgeving hebben die 'playlists voor jouw stemming' vaak, btw)? Dat laat ik aan mensen met een meer eenduidige smaak over.
Pfoe keiharde vernietigende feedback. Met den figuurlijke staart tussen mijn benen verlaat ik in schaamte deze toppa....
  zondag 9 augustus 2020 @ 16:28:27 #15
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
  zondag 9 augustus 2020 @ 17:36:59 #16
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_194477539
Programma's als De Hitquiz en de Big Music Quiz zijn trouwens inderdaad om te huilen. Ook voor de massa kan je best iets maken met iets meer uitdaging (en iets minder kunstmatigheid).
pi_194478088
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 13:46 schreef TheFreshPrince het volgende:
Popmuziek is niet voor niets een samentrekking van "populaire" en "muziek".

Wil je iets anders luisteren dan is Spotify juist heel toegankelijk.

Voorheen moest je wachten tot er iets op de radio werd uitgezonden of je moest de platenbakken door en vragen of je die plaat / CD mocht luisteren in de plantenzaak. Ofwel: je moest naar buiten of geduldig aan de tune-knop van je radio draaien.

Nu is het een paar muisklikken en ik heb binnen de kortste keren iets in de stijl die ik zoek.
En met de "Fans vinden dit ook leuk" optie bij die artiest ben ik al tientallen nieuwe artiesten tegen gekomen die ik anders nooit ontdekt zou hebben.

Muziek is springlevend, is makkelijker toegankelijk dan ooit tevoren en iedere beginnende band of artiest heeft met internet een platform, zie het verhaal van Davina Michelle (ongeacht wat je van haar muziek vindt).

Dit is ook mijn ervaring.

In de jaren 90’ werd meer voorgekauwd dan nu. Toen hoordje alleen muziek van de radio en verzamel-cd’s.

Met spotify kun je juist heel snel vreemde muziek ontdekken en luisteren.

Verder valt er ook genoeg te verdienen als je naar de auto’s van Roelvink, Lil kleine, Hazes en Boef kijkt. En die spreken ook maar 10-20% van de luisteraars aan.
.
pi_194478644
quote:
14s.gif Op zondag 9 augustus 2020 15:59 schreef Marsenal het volgende:
Ik denk dat deze mening zich vooral baseert op wat iemand te zien en horen krijgt als hij nul moeite doet om muziek te ontdekken. Ja, als je de radio aanzet of het eerste de beste lijstje van spotify aanzet, krijg je generieke troep te horen. Easy listening. Maar dat is van alle tijden, of is er daadwerkelijk iemand die Horse with no name een goede plaat vind?

Als je er moeite voor wilt doen, en nieuwe en bijzondere dingen wilt horen, is dat makkelijker dan ooit. In de jaren '80 was ik overgeleverd aan wat de jongens van de lokale platenzaak zelf graag wilden horen, nu klik ik me een slag in de rondte.

Kijk, ik vind heel veel moderne muziek die ik op youtube voorbij zie komen ook echt verschrikkelijk kut. Six9nine ofzoiets, nicki minaj, kensington, al die standaard pop-troep, verschrikkelijk. Maar de jeugd vind het geweldig. En zo is het altijd geweest. Clone radio, we play the songs till you like them.
Ventura highway is wel een beter nummer inderdaad.
pi_194478915
quote:
14s.gif Op zondag 9 augustus 2020 15:59 schreef Marsenal het volgende:
Ik denk dat deze mening zich vooral baseert op wat iemand te zien en horen krijgt als hij nul moeite doet om muziek te ontdekken. Ja, als je de radio aanzet of het eerste de beste lijstje van spotify aanzet, krijg je generieke troep te horen. Easy listening. Maar dat is van alle tijden, of is er daadwerkelijk iemand die Horse with no name een goede plaat vind?

Als je er moeite voor wilt doen, en nieuwe en bijzondere dingen wilt horen, is dat makkelijker dan ooit. In de jaren '80 was ik overgeleverd aan wat de jongens van de lokale platenzaak zelf graag wilden horen, nu klik ik me een slag in de rondte.

Kijk, ik vind heel veel moderne muziek die ik op youtube voorbij zie komen ook echt verschrikkelijk kut. Six9nine ofzoiets, nicki minaj, kensington, al die standaard pop-troep, verschrikkelijk. Maar de jeugd vind het geweldig. En zo is het altijd geweest. Clone radio, we play the songs till you like them.
Clone radio, LA’s infinite repeat. We play the songs that sound more like anyone else, than anyone else.

Aldus een van de beste cd’s ooit gemaakt.

Overigens zouden ze op de radio zelf eerst eens naar zichzelf moeten kijken. En niets meer draaien waar auto tune nodig was om het luister naar te maken.

Op spotify kun je zat leuke dingen vinden. Luister de juiste muziek en je ontdekt vanzelf nieuwe dingen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Spanky78 op 09-08-2020 19:29:55 ]
Whatever...
pi_194479133
quote:
1s.gif Op zondag 9 augustus 2020 19:24 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Clone radio, LA’s infinite repeat. We play the songs that sound more like anyone else, than anyone else.

Aldus een van de beste cd’s ooit gemaakt.
Van begin tot eind :Y

Je zou denken dat ze bij 3FM nu wel de vrijheid voelen om gewoon alles los te laten en een écht alternatief programma te maken. Ska, punk, rock, genres die we veels te weinig horen op de radio. En nee dat is niet voor een breed publiek, maar dat hebben ze toch al kansloos verloren.
-nee-
pi_194479336
quote:
14s.gif Op zondag 9 augustus 2020 19:42 schreef Marsenal het volgende:

[..]

Van begin tot eind :Y

Je zou denken dat ze bij 3FM nu wel de vrijheid voelen om gewoon alles los te laten en een écht alternatief programma te maken. Ska, punk, rock, genres die we veels te weinig horen op de radio. En nee dat is niet voor een breed publiek, maar dat hebben ze toch al kansloos verloren.
Ze draaien daar echt alleen de allerslechtste urban shitzooi. 3FM was succesvol met alternatieve muziek. Maar daar doen ze niet aan. Ze draaien muziek voor een kleine niche en doen dat matig. Terwijl er in de hoogtijdagen begin 2000 behoefte was aan iemand die niet de standaard commerciële zooi draaide.

3FM is nu de zender voor de BLM, queer genderdysforische niet menstruerende vrouw geworden. En ondanks de vele herrie die daar gemaakt wordt is dat een niche van 0,01% van de luisteraars. De meeste mensen die radio luisteren zitten in de auto of staan ergens in een hal te werken.
Whatever...
  zondag 9 augustus 2020 @ 20:03:52 #22
203089 Scuidward
Vleugje cynisme, vol verstand
pi_194479441
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 19:58 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ze draaien daar echt alleen de allerslechtste urban shitzooi. 3FM was succesvol met alternatieve muziek. Maar daar doen ze niet aan. Ze draaien muziek voor een kleine niche en doen dat matig. Terwijl er in de hoogtijdagen begin 2000 behoefte was aan iemand die niet de standaard commerciële zooi draaide.

3FM is nu de zender voor de BLM, queer genderdysforische niet menstruerende vrouw geworden. En ondanks de vele herrie die daar gemaakt wordt is dat een niche van 0,01% van de luisteraars. De meeste mensen die radio luisteren zitten in de auto of staan ergens in een hal te werken.
Ze draaien naar mijn mening juist (te) breed. Maar misschien dat ik tijdens de happy hour waar jij naar refereert al in bed lag.

Eens verder met dat het vroeger alternatief was en nu niet (meer).
  zondag 9 augustus 2020 @ 20:13:56 #23
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_194479633
Zeker waar, er komt weinig interessants meer bovendrijven. Zenders die daar iets mee zouden kunnen zoals Radio2 laten het helemaal afweten. Die draaien gewoon alle nieuwe shit van Miss Montreal, Marco Borsato, Armin van Buuren, Guus Meeuwis alsof het een klompje goud is dat hen wordt aangereikt. Het is te slecht voor woorden.
"Jouw iedere beweging is bij mij vandaan" :')

En bij Spotify wordt de artiest betaald per nummer en kortere nummers kun je nou eenmaal vaker luisteren dan langere nummers. Dan krijg je van die suffe concepten van 2 minuten en 8 seconden. Het is nauwelijks muziek meer, het is gewoon een ideetje in een formule gegoten. Liedje klaar en weer verder.
  zondag 9 augustus 2020 @ 20:18:41 #24
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_194479690
Ik snap ook wel, er is genoeg goede muziek, maar ik neem niet de tijd en de moeite dat op te zoeken. Ik zou wel willen, maar het gebeurt toch niet.

En ook die trend van het opnieuw uitbrengen van nummers die 20/30 jaar geleden een hit waren is zo armoedig. Al die 'DJ's' maken muziek voor het snelle geld, waarom zou je inspiratie op doen en iets uitwerken als je gewoon een oud nummer kunt remixen? Uiteindelijk geeft zoiets ook geen voldoening.
pi_194480500
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 20:13 schreef BasEnAad het volgende:
Zeker waar, er komt weinig interessants meer bovendrijven. Zenders die daar iets mee zouden kunnen zoals Radio2 laten het helemaal afweten. Die draaien gewoon alle nieuwe shit van Miss Montreal, Marco Borsato, Armin van Buuren, Guus Meeuwis alsof het een klompje goud is dat hen wordt aangereikt. Het is te slecht voor woorden.
"Jouw iedere beweging is bij mij vandaan" :')

En bij Spotify wordt de artiest betaald per nummer en kortere nummers kun je nou eenmaal vaker luisteren dan langere nummers. Dan krijg je van die suffe concepten van 2 minuten en 8 seconden. Het is nauwelijks muziek meer, het is gewoon een ideetje in een formule gegoten. Liedje klaar en weer verder.
Song2 was lang zo slecht niet!
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')