Muck | maandag 3 augustus 2020 @ 11:53 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op woensdag 5 augustus maken we met iedereen die mee wil doen wereldgerechten zonder pakje. Wereldgerechten zonder pakje Iedereen kent ze wel: de Wereldgerechten van Knorr. Ze zijn ontworpen om op een laagdrempelige manier kennis te maken met gerechten van over de hele wereld. Voor de volgende opdracht in de Kook mee met CUL-reeks gaan we één van de gerechten maken, maar dan zónder de pakjes van Knorr. Zie ook dit topic (uit 2004 ) voor inspiratie: CUL / Knorr Wereldgerechten - De ECHTE recepten! Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. Overlegtopic: CUL / Kook mee met CUL: overlegtopic #2 De meedoe-topics op een rijtje: Topicreeks: Kook mee met CUL Verzameltopic: CUL / Kook mee met CUL: verzameltopic [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 04-08-2020 22:18:00 ] | |
Hupje | maandag 3 augustus 2020 @ 13:38 |
Ik ga voor kip madras. Een van de eerste gerechten die ik (mét pakje) ooit zelf maakte. | |
Sarabi | maandag 3 augustus 2020 @ 13:43 |
Lasagnette staat op het programma | |
DJMO | maandag 3 augustus 2020 @ 13:43 |
Ik moet even zien dat ik het red, want woensdag hele dag op pad. Maar als ik meedoe wordt het uiteraard risotto | |
Lonaa | maandag 3 augustus 2020 @ 14:18 |
Oh ja fack. Ik deed net de weekboodschappen. | |
DJMO | maandag 3 augustus 2020 @ 14:43 |
Dan doe je morgen de woensdagboodschappen | |
Kaatje1 | maandag 3 augustus 2020 @ 14:49 |
Het gaat geen wereldgerecht worden maar een pakjesloze versie van roerbakpasta met romige kip (van maggi) | |
douche-eendje | maandag 3 augustus 2020 @ 14:53 |
Ik gisteren, ze worden vanavond bezorgd . Dus deze sla ik helaas even over. | |
SiGNe | maandag 3 augustus 2020 @ 14:57 |
Misschien Jambalaya maken, al heeft Knorr die helaas niet meer in pakjes zitten. Erg jammer is dat want dat was het enige wereldgerecht van Knorr waar behoorlijk wat groenten in zaten (tomaat, paprika, chamipgnons, ui..) Ook nog eens een eenpansgerecht dus ook dat was wel makkelijk. Kan ook nog groene curry worden, dat was een Wereld Special maar ook die verkopen ze helaas niet meer. Was een goede curry, de droge kruiden die erbij zaten waren ook een goede toevoeging en die kan ik nergens anders vinden. Je hebt wel van Jonnie de Boer groene curry kruiden maar die is anders en grover van samenstelling. | |
Lonaa | maandag 3 augustus 2020 @ 15:02 |
Mogelijk. Ik ga er eens even op broeden. | |
dimmak | maandag 3 augustus 2020 @ 15:12 |
Mag het ook een anders kant en klaar pakket zijn, dus bijv. Chicken Tonight? | |
Lucky_Strike | maandag 3 augustus 2020 @ 15:18 |
Ja, dat mag zeker | |
Lucky_Strike | maandag 3 augustus 2020 @ 15:19 |
Ik wilde Beef Shanghai of Portugese Fornello maken maar waarschijnlijk eten we niet thuis. | |
dimmak | maandag 3 augustus 2020 @ 15:26 |
Dan ga ik voor de Chicken Tonight Tomaten-room. Zo makkelijk, maar ook zo lekker. | |
BE | maandag 3 augustus 2020 @ 16:44 |
Heb je een recept? | |
Cat-astrophe | maandag 3 augustus 2020 @ 16:50 |
Tijd voor bobotie Denk ik. | |
dimmak | maandag 3 augustus 2020 @ 17:18 |
https://www.lifesabout.nl(...)ikante-tomaten-room/ Deze gebruik ik als basis en met beetje van dimmak. | |
BE | maandag 3 augustus 2020 @ 18:36 |
Tx! | |
Fernweh | maandag 3 augustus 2020 @ 21:15 |
Ik maak wel eens die Griekse Kofta zonder pakje, maar dat is geloof ik geen echt wereldgerecht maar een verzinsel. | |
Kaatje1 | maandag 3 augustus 2020 @ 21:16 |
Ik heb ook geen wereldgerecht genomen, | |
Fernweh | maandag 3 augustus 2020 @ 21:18 |
Ja ik moet kijken hoe ver ik het niet eten volhou. Wilde eigenlijk een week vasten, maar hieraan meedoen is ook wel leuk. | |
Kaatje1 | maandag 3 augustus 2020 @ 21:24 |
Maken en alles in de vriezer en volgende week opeten | |
Fernweh | maandag 3 augustus 2020 @ 21:51 |
Ik ben misschien een beetje verwend Maar alles wat ik heb ingevroren en dan weer maak, smaakt me gewoon niet zo goed. | |
Kaatje1 | maandag 3 augustus 2020 @ 22:00 |
Dan volgende week vasten | |
stavromulabeta | maandag 3 augustus 2020 @ 22:17 |
Ik ga voor de Mexicaanse Enchilladas | |
SiGNe | maandag 3 augustus 2020 @ 22:28 |
Vasten (om af te vallen) werkt sowieso maar heel tijdelijk. Dan kan je beter kleinere borden gebruiken en minder opscheppen (we hebben geleerd om ons bord leeg te eten, kleiner bordje is minder caloriën). Wat ook helpt is kleiner bestek gebruiken, na zo'n 25 minuten eten krijg je een verzadigd gevoel, met kleiner bestek krijg je ook minder binnen in die tijd. | |
Fernweh | maandag 3 augustus 2020 @ 22:30 |
Ik vast om de zoveel tijd. Het is een beetje mijn levenstijl geworden. Ik eet ook gewoon in periodes. Ik wissel voeding vooral af en probeer een beetje dat te eten wat goed voor me is. | |
SiGNe | maandag 3 augustus 2020 @ 22:36 |
Als 't werkt werkt 't Plus ik moet me er ook niet mee bemoeien eigenlijk | |
marc0871 | dinsdag 4 augustus 2020 @ 19:48 |
Dan ga ik voor een familiegerecht van Honig; Oosterse wraps. | |
Sorella | dinsdag 4 augustus 2020 @ 19:54 |
Het nadeel van deze manier van eten is dat je koud eten zit te eten | |
SiGNe | dinsdag 4 augustus 2020 @ 20:30 |
Dat went opzich maar je kan 't in de magnetron natuurlijk ook weer even opfluffen. | |
Yinny | dinsdag 4 augustus 2020 @ 20:35 |
Ik heb zoiets best wel vaak gegeten toen ik net op mijzelf ging wonen Dus nu goedmaken door er een verse versie van te maken! https://www.lifesabout.nl(...)sta-carbonara-maggi/ | |
Scheepskok | woensdag 5 augustus 2020 @ 09:01 |
Ik zou graag mee willen doen met gerechten uit mijn homeland. Carni stoba, bijvoorbeeld, maar dat kost teveel tijd. Ik heb het ontzettend druk op mijn werk, ik ben ook betrokken bij de Coronacrisis, dus om de hele dag groente te gaan snijden en in de pan te gaan roeren, helaas, een volgende keer. Dacht ook aan pastechi, maar daar heb je een frituurpan voor nodig, die heb ik niet. Ik ga het natuurlijk wel volgen hier, uiteraard. | |
Isabeau | woensdag 5 augustus 2020 @ 09:03 |
Ik ga voor deze: Klaar in 30 min gaat hem nu niet worden. Eigenlijk had ik gisteravond al moeten beginnen met de marinade, maar ik voelde me gesloopt | |
mascara-klodder | woensdag 5 augustus 2020 @ 09:24 |
Wat een leuke site. Wilde die van jou ook wel maken maar geen kookroom in huis Nu gekozen voor deze https://www.lifesabout.nl(...)rinaamse-nasi-maggi/ Kom ik er gelijk achter welke kruiden/specerijen ik inmiddels mis die normaal standaard in het kruidenkastje staan Kipfilet maar even uit de vriezer halen dus [ Bericht 0% gewijzigd door mascara-klodder op 05-08-2020 09:51:50 ] | |
Kaatje1 | woensdag 5 augustus 2020 @ 09:25 |
Ik ga deze maken. Ook nog nooit in het echt gehad, dus ben benieuwd | |
Postbus100 | woensdag 5 augustus 2020 @ 09:27 |
Koken met Karin heeft veel wereldgerechten omgezet in een recept zonder pakjes en zakjes | |
Kaatje1 | woensdag 5 augustus 2020 @ 09:28 |
Volgens mij is ze daar ook mee begonnen, eerst de wereld gerechten omgezet in smaakvol pakjesloos eten | |
Postbus100 | woensdag 5 augustus 2020 @ 09:32 |
Dat klopt. Ik volg haar daarom ook al een behoorlijke tijd. | |
FutureFairytale | woensdag 5 augustus 2020 @ 09:45 |
Wat duur zeg, zo'n instant zakje. Degene die jij gaat maken is roerbak van maggi, en plaatje is van knorr ;-) Je maakt nu bijna dezelfde als wat Kaatje gaat maken. Ik eet vanavond bij ouders maar ben benieuwd want hou van dit soort eten in het echt maken. Succes allemaal! | |
minilot | woensdag 5 augustus 2020 @ 09:58 |
Ik overweeg dit: https://www.knorr.com/nl/(...)en/turkse-durum.html Even kijken nog of ik de platbroden ook zelf maak, anders toch in elk geval de kip (dij, geen kipfilet) marineren in eigen specerijen mix en straks alvast even Griekse yoghurt in een doek laten uitlekken voor een dikke tzatziki voor erbij | |
Isabeau | woensdag 5 augustus 2020 @ 10:02 |
Ik heb dus k&k naanbrood gehaald...èn ingrediënten om het zelf te maken. Ik zie nog wel | |
mascara-klodder | woensdag 5 augustus 2020 @ 10:14 |
Lekker, dit maak ik weleens naar recept van RobinOok | |
stavromulabeta | woensdag 5 augustus 2020 @ 11:25 |
De vulling voor de enchilladas, gekookte kievitsbonen, mais, komkommer, tomaat. En voor er boven op tomatensaus met kaastopping. Vals gespeeld. De wraps komen wel uit een pakje... En nu nog even onder de grill [ Bericht 8% gewijzigd door stavromulabeta op 05-08-2020 11:32:26 ] | |
1inamelon | woensdag 5 augustus 2020 @ 11:54 |
Ahh ik heb voor morgen köfte op de planning staan. Misschien kan ik nog ruilen. Dan wordt het een heel vrije vertaling van deze: Wel ook met lekker veel groente | |
minilot | woensdag 5 augustus 2020 @ 13:05 |
Voor het geval ik te lui ben om vanmiddag platbrood te maken, even langs de Turk gewipt: Kip al in een eigen mix van olie, zoet paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, piment, pul biber en zout gestopt: Wat er verder zoal in de 'Turkse durum' van Knorr gaat: En min of meer bijpassend voor erna: | |
mascara-klodder | woensdag 5 augustus 2020 @ 16:58 |
De Surinaamse nasi met wat aanpassingen: -de roerbakgroenten lagen in de hoogste overvolle diepvrieslade laat daar maar lekker liggen dus, kousenband als groenten gebruikt en komkommer met rode ui in zoetzuur gemaakt erbij voor het frisse. -van de kruiden/specerijen heb ik samen met de ketjap een boemboe gemaakt. Ook wat tomatenpuree erbij. Was helaas dubbel geconcentreerd, opgelost met wat suiker. -Liet een stuk knoflook vallen. Ik had niet in de gaten dat de hond achter me stond nadat ik eerder al op een pootje van haar was gaan staan. Ze ruikt nu naar knoflook uit haar bek. -Pannenlappen, zulks een handige uitvinding.....als je ze gebruikt. -Ik wilde een eitje erbij bakken. Had het ei in mijn hand terwijl ik het fornuis aandraaide..... Rijst afgegoten in vergiet terwijl schuursponsje in gootsteen lag. Wilde gelijk vergiet afwassen, pak het schuursponje.....nog meer AU aan mijn hand. Volgens mij is het niet echt mijn dag Maaaaaaaar, had een prima maaltje wat weinig met Surinaamse nasi te maken heeft van zoals ik het ken | |
golfer | woensdag 5 augustus 2020 @ 17:06 |
Koken voor gehandicapten met met hindernissen door @mascara-klodder | |
Cat-astrophe | woensdag 5 augustus 2020 @ 18:15 |
Ik jatten een idee van @minilot want ik vond het te warm voor bobotie. Durum werd het! Kipje in een mix van kaneel, komijn, gerookte paprika, korianderpoeder, tijmpoeder en nog wat kruidjes. Voor groenten ging ik door de k.oelkast heen dus dat werd courgette, paprika en ui (niet uit k.oelkast). Tatziki gemaakt met komkommer en lente ui (zie hoofdstuk k.oelkast). En dat leverde deze praktisch gezien haast niet eetbare* monsters op Plaatjes van hoe ik het naar binnen werkte zijn er niet *is niet hetzelfde als oneetbaar | |
marc0871 | woensdag 5 augustus 2020 @ 18:48 |
Goed, Honig Oosterse Wraps, dus De ingrediënten Alles in de pan. Kip aanbakken, Uitje, knoflook, prei en pepertje erbij, Paprika erbij, Gember, kurkuma, citroengras, laos en kaneel erbij, Taugé erbij, Scheutje kokosmelk om er een sausje van te maken, Beetje korianderblad om het af te maken. Zout naar smaak. Op een wrap, Ongeveer 3/4 van boven naar beneden Het onderste flapje klap je naar boven en de zijflappen naar binnen X4 | |
Isabeau | woensdag 5 augustus 2020 @ 18:53 |
Ik maakte een tikka masala. Daar gingen veel ingrediënten in (ook nog een limoentje, heeft de foto niet gehaald): Lekker veel kruiden ook: En toen had ik geen zin meer om foto's te maken en was het uren later klaar: Curry's zijn doorgaans niet zo fotogeniek Was super lekker linkje naar recept | |
marc0871 | woensdag 5 augustus 2020 @ 18:56 |
Stamp- en stoofpotten doorgaans ook niet. Maakt ze niet minder lekker. | |
Isabeau | woensdag 5 augustus 2020 @ 18:57 |
We moeten eens een 'bietjesstamppot fotowedstrijd' houden Dat krijg je gewoon niet smakelijk op de foto. | |
marc0871 | woensdag 5 augustus 2020 @ 19:04 |
Nou ben ik niet zo van de bietjes, maar ik kan me iets voorstellen van; 'welk diertje moest hiervoor door de shredder?' Godver Ik keek Net zulk werk en erger | |
DJMO | woensdag 5 augustus 2020 @ 19:09 |
Wedden van wel? | |
Doedezemaar | woensdag 5 augustus 2020 @ 19:16 |
Dat recept ziet er geweldig uit, dat ga ik binnenkort maken, de specerijen heb ik wel staan en ik heb inmiddels standaard een pasta van gember en knoflook in een bakje in de diepvries voor Indiase recepten. | |
AnneX | woensdag 5 augustus 2020 @ 19:25 |
OK. Het kwam wel in een grote hello fresh doos: groentenpaëlla. https://www.hellofresh.nl(...)e6772379086f4167481c Halloumi in plakken is minder lastig met draaien in de pan. Zoals iedere keer: smakelijk. | |
Kaatje1 | woensdag 5 augustus 2020 @ 19:39 |
Pakjes en zakjes zonder pakjes en zakjes. Ik wilde roerbakpasta met romige kip maken. Ik heb geen idee hoe dat met pakje smaakt, maar ik moet nog even wat smaak toevoegen voor wat is overgebleven. Ik had geen gedroogde peterselie (bestaat dat) en geen uienpoeder ( dus een echte ui gebruikt), maar kan me niet voorstellen dat dat de wat laffe smaak zou opheffen. Het is niet vies maar komt zeker niet bovenaan mijn “oh wat lekker” lijst. | |
DJMO | woensdag 5 augustus 2020 @ 19:51 |
Ik heb een ietsiepietsie vals gespeeld, want ik wist al bij voorbaat dat ik vandaag te moe zou zijn om te koken én dat ik geen trek zou hebben in een warme maaltijd. Dus ging ik voor een koude risotto, gisteren gemaakt en, tegen mijn gewoonte in, in twee dagen opgegeten. Kipblokjes, gemarineerd met een zooi random kruiden die ik uit de kast heb gevist: Aanbraden: Gesnipperde ui, verse knoflook, champignons en paprika erbij in de pan: Tauge erbij, Rijst meebakken, half flesje witte wijn van 250cc en een kuipje groentebouillon toevoegen: Afkoken met kruiden/knoflookbouillon in ca 20 25 minuten en dan dit op je bord hebben Gisteren de warme variant gehad, vanavond de rest koud naar binnen gewerkt. | |
Sarabi | woensdag 5 augustus 2020 @ 20:22 |
Ik heb losjes dit recept gevolgd: https://www.lifesabout.nl(...)sagnette-napoletana/ Chorizo ipv van spekjes Heb alleen een foto van voor hij de oven in ging. | |
dimmak | woensdag 5 augustus 2020 @ 20:56 |
Dit heb je snel in elkaar. Ideaal voor als je niet zoveel tijd hebt. Bijna net zo snel als die pot zelf. | |
Hupje | woensdag 5 augustus 2020 @ 21:05 |
De foto van mijn kip Madras komt morgen. Ik kan echt niks met die app van Imgur | |
DJMO | woensdag 5 augustus 2020 @ 21:08 |
Zo lastig is die echt niet hoor. Foto uploaden, wachten tot hij klaar is, op view klikken, vervolgens de foto aantikken en op de sharebutton rechtsonderin klikken. Dan krijg je de jpg link die je kunt invoegen hier dmv de img tags of het icoontje boven het invoerveld. | |
minilot | woensdag 5 augustus 2020 @ 21:13 |
Einddurum, pre-oprollen: | |
Tegan | woensdag 5 augustus 2020 @ 21:29 |
Eerste keer dat ik meedoe en ik heb deze gemaakt: Ik heb volgens mij nog nooit een Knorr Wereldgerecht pakje op!
| |
Yinny | woensdag 5 augustus 2020 @ 21:29 |
Mijn versie van spaghetteria carbonara. Eerst spekjes uitbakken, plakjes champignons erbij en wat knoflook. Dan een bouillonblokje en water erbij. Melk en kruiden uit de diepvries mee laten koken, wat peper en dan pasta erbij (ja, speciaal deze pastavorm als nostalgie gekocht, deze leken het meest op wat er toen in de zakjes zaten) Ook nog een courgette in stukjes erbij gedaan en dan 10 minuten laten sudderen. Om af te maken beetje roomkaas en geraspte kaas erdoor. Het was lekker! Deed denken aan de zakjes, maar dan beter. Door kind en vriend goedgekeurd. Slechts 1 pan vies. Dit gaan we vaker maken. | |
Lucky_Strike | woensdag 5 augustus 2020 @ 22:03 |
Roti Is zelf de pannenkoekmaken goed te doen? | |
Blues | woensdag 5 augustus 2020 @ 22:06 |
Wat een leuke opdracht was dit! Ik zag lekkere creatieve gerechten voorbij komen! | |
Tegan | woensdag 5 augustus 2020 @ 22:27 |
Het viel me erg mee. Op de manier hoe ik rol ontstonden er regelmatig kleine gaatjes waar vulling uit kwam. Dat was een beetje jammer/vergt meer oefening, voor de smaak maakt dat totaal niet uit gelukkig. Verder duurt het roti bakken vooral lang. Wel een uur voor 8 stuks. De rest van de gerechten was slechts 20 minuten snijden, 40 minuten wachten o.i.d. Helaas was alles dus al eerder klaar en stond ik nog 30 minuten roti te bakken. Een volgende keer zou ik 2-3 pannen roti tegelijk bakken. Maar dat staat het komende jaar zeker niet op de planning haha . | |
minilot | woensdag 5 augustus 2020 @ 22:29 |
Een welgemeend applausje voor @Tegan! | |
Lucky_Strike | woensdag 5 augustus 2020 @ 22:32 |
Zeker | |
Yinny | woensdag 5 augustus 2020 @ 22:32 |
Ik vind roti maken maken echt een 2persoonsklusje. Een rollen en de ander bakken. Ik kon het niet alleen. De uitgerolde platen plakten aan elkaar vast, het rollen kostte meer tijd dan het bakken en dan nog olie erover smeren... Ik doe nu eens in de zo veel tijd een roti bakochtend met mijn zus. Maken we er 30 ofzo... | |
Tegan | woensdag 5 augustus 2020 @ 22:59 |
Lief . | |
Hupje | vrijdag 7 augustus 2020 @ 10:35 |
Tnx, ik kreeg het eerder niet voor elkaar Alsnog mijn kip Madras: |