abonnement Unibet Coolblue
  Vis een optie? dinsdag 25 januari 2022 @ 00:41:35 #76
70532 loveli
N
pi_203353701
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 januari 2022 09:07 schreef Serinde het volgende:
nog aan het uitproberen welke bonen ik het lekkerste vind
De dure van de speciaalzaak :'(
crap in = crap out
pi_203353718
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 00:41 schreef loveli het volgende:

[..]
De dure van de speciaalzaak :'(
Niet als je niet in staat bent eruit te halen wat erin zit.

Zal aan mij liggen, maar heb wel eens dure bonen besteld. Vond het maar niks. Dan waren de Fascino mild bonen 10 keer beter.

Ik zit in ieder geval nog niet op het niveau dat ik al die smaakjes als chocola, fruit enz kan proeven.
pi_203354820
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 00:26 schreef Glider76 het volgende:
Supermarkt bonen zijn over het algemeen niet zo denderend. En niet versgebrand. Kijk eens bij Fascino koffie.
Ze hebben ook budget bonen, rond de 13 euro de kilo. De Mild is echt superlekker. Nadeel is dat je online moet bestellen. Wordt wel snel geleverd. En je ziet dat het dan pas 2 dagen ervoor is gebrand. Supervers dus.
Deze besteld. Alleen omdat het een hele kilo is zal dat vers gebrande maar van zeer tijdelijke aard zijn. Een kilo doe ik maanden mee denk ik. Dank voor de tip.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 09:31:30 #79
20720 brother52
Dus..........
pi_203355069
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 09:02 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Deze besteld. Alleen omdat het een hele kilo is zal dat vers gebrande maar van zeer tijdelijke aard zijn. Een kilo doe ik maanden mee denk ik. Dank voor de tip.
Dan zou ik die kilo gaan portioneren in wat je ongeveer per week gebruikt, dat in ziplockbags (wel even zoveel mogelijk lucht er uit halen) in de vriezer gooien.
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty at my foot and I want to touch it
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 25 januari 2022 @ 09:33:22 #80
74056 crew  ToT
pi_203355087
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 09:31 schreef brother52 het volgende:

[..]
Dan zou ik die kilo gaan portioneren in wat je ongeveer per week gebruikt, dat in ziplockbags (wel even zoveel mogelijk lucht er uit halen) in de vriezer gooien.
Koffiebonen invriezen? :D Whut? Is dat echt aan te raden?

Ik ga binnenkort ook een nieuwe koffiemachine kopen. Grind 'n brew gehad, maar die beviel me niet. Teruggegaan naar Senseo waarbij ik het zelfde merk koffie nam als van de bonen die ik in de Grind 'n Brew gebruikte (Gran Maestro Italiano Celeste).Beviel best wel voor een aardig tijdje, maar het staat me nu toch wat tegen.

Ik denk sowieso dat ik voor wat milders wil gaan qua koffie; met deze koffie krijg ik steeds meer last van m'n slokdarm, tenzij ik er een flinke lading melk doorheen gooi.
Ik kan wel allerlei andere pads gaan uitproberen, maar tot nu toe eigenlijk weinig fatsoenlijks ontdekt.

[ Bericht 29% gewijzigd door ToT op 25-01-2022 09:39:04 ]
  dinsdag 25 januari 2022 @ 09:41:51 #81
20720 brother52
Dus..........
pi_203355176
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 09:33 schreef ToT het volgende:

[..]
Koffiebonen invriezen? :D Whut? Is dat echt aan te raden?
Ja, als je al weet dat je ze niet binnen 14 dagen gaat gebruiken, kun je ze het beste gewoon in de vriezer gooien. Ze behouden dan veel meer smaak.
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty at my foot and I want to touch it
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 25 januari 2022 @ 09:50:38 #82
74056 crew  ToT
pi_203355268
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 09:41 schreef brother52 het volgende:

[..]
Ja, als je al weet dat je ze niet binnen 14 dagen gaat gebruiken, kun je ze het beste gewoon in de vriezer gooien. Ze behouden dan veel meer smaak.
Weer wat nieuws geleerd, thanks! :D
  Vis een optie? dinsdag 25 januari 2022 @ 10:01:03 #83
70532 loveli
N
pi_203355381
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 00:49 schreef Glider76 het volgende:

[..]
Niet als je niet in staat bent eruit te halen wat erin zit.

Zal aan mij liggen, maar heb wel eens dure bonen besteld. Vond het maar niks. Dan waren de Fascino mild bonen 10 keer beter.

Ik zit in ieder geval nog niet op het niveau dat ik al die smaakjes als chocola, fruit enz kan proeven.
Een pond koffie van deze toko https://www.singleestatecoffee.nl was wel even een eye-opener (nose-opener?). Voor huis-tuin-keuken gebruik is Lavazza Oro mijn no-brainer, niet te zwaar gebrand, kan weinig fout doen als ik half wakker 'vriendelijke' koffie nodig heb. Met m'n 30 euro Delonghi espressoapparaat of ouderwetse opgietkoffie zit ik ook niet op het niveau fijnproever, maar kan goede koffie wel heel erg waarderen.
crap in = crap out
pi_203355957
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 09:02 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Deze besteld. Alleen omdat het een hele kilo is zal dat vers gebrande maar van zeer tijdelijke aard zijn. Een kilo doe ik maanden mee denk ik. Dank voor de tip.
Graag gedaan. Spread the word denk ik maar.

Heb al vele kilo's daar besteld. Altijd heel snel geleverd en branddatum is dan maar 1 of 2 dagen ervoor. Voorheen was die kilo 10.90 maar ze zijn iets omhoog gegaan.

Een andere koffie daar die goed schijnt te zijn is de Espresso Grande Alta. 1 kilo voor 21.49. Die ga ik de volgende keer proberen.

De laatste 2 keer een kilo bij CasaBarista opgehaald. Op zich lekkere koffie, maar bijna geen crema wat een indicatie kan zijn dat het toch al oude koffie is. Dus ga ook weer terug naar Fascino.

De meningen zijn verdeeld over koffiebonen in de vriezer bewaren. Het schijnt eigenlijk niet heel erg uit te maken.

Luchtdicht is belangrijk. En donker. En gewoon niet te lang bewaren. Ik bestel ook altijd een kilo, en dat gaat er in een maand wel doorheen.
pi_203356004
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 10:01 schreef loveli het volgende:

[..]
Een pond koffie van deze toko https://www.singleestatecoffee.nl was wel even een eye-opener (nose-opener?). Voor huis-tuin-keuken gebruik is Lavazza Oro mijn no-brainer, niet te zwaar gebrand, kan weinig fout doen als ik half wakker 'vriendelijke' koffie nodig heb. Met m'n 30 euro Delonghi espressoapparaat of ouderwetse opgietkoffie zit ik ook niet op het niveau fijnproever, maar kan goede koffie wel heel erg waarderen.
Ja ik heb ook een keer een zakje van 250 gram besteld in die prijs catagorie. Maar ik proef het niet.

Of ik proef het wel maar registreer het niet. In ieder geval proef ik niet al die smaakjes die ze beschrijven.
Of ik kan wat ik proef niet op die manier onder woorden brengen.

Hetzelfde met rode wijn. Ik kan wel proeven wat een lekker wijntje is, maar wat er dan precies lekkerder aan is in woorden beschrijven zou ik niet weten.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 16:43:23 #86
20720 brother52
Dus..........
pi_203360439
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 10:50 schreef Glider76 het volgende:

[..]
De meningen zijn verdeeld over koffiebonen in de vriezer bewaren. Het schijnt eigenlijk niet heel erg uit te maken.

Luchtdicht is belangrijk. En donker. En gewoon niet te lang bewaren. Ik bestel ook altijd een kilo, en dat gaat er in een maand wel doorheen.
Als je de koffie binnen een maand gebruikt maakt het inderdaad niet uit (1 tot 4 weken na het branden zijn ze op hun best geloof ik) maar doe je maanden over een kilo, dan ga je het verschil wel zien en proeven. (Er vanuitgaande dat alle koffie in dezelfde bus zit)

Ik koop altijd meerdere pakken van 250g of 500g tegelijk. Wat ik niet meteen ga gebruiken prop ik altijd in de vriezer, heb er nog net geen aparte la voor.
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty at my foot and I want to touch it
  dinsdag 25 januari 2022 @ 16:58:59 #87
20720 brother52
Dus..........
pi_203360648
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 10:01 schreef loveli het volgende:

[..]
Een pond koffie van deze toko https://www.singleestatecoffee.nl was wel even een eye-opener (nose-opener?). Voor huis-tuin-keuken gebruik is Lavazza Oro mijn no-brainer, niet te zwaar gebrand, kan weinig fout doen als ik half wakker 'vriendelijke' koffie nodig heb. Met m'n 30 euro Delonghi espressoapparaat of ouderwetse opgietkoffie zit ik ook niet op het niveau fijnproever, maar kan goede koffie wel heel erg waarderen.
De goedkopere Delonghi’s zijn nog best redelijke machines. Ik heb een tijdje zo’n combigeval gehad met filterkoffie en iets wat op espressoapparaat moest lijken. Niet echt ideaal om mee te werken want het portofilter was irritant (bakje zat er veel te los in), er was een draaiknop om de sterkte in te stellen wat ik raar vind en ik vraag me af of dat ding wel genoeg druk kon leveren maar de koffie die je er uit kon halen was best aardig.

Opgieten blijf ik de toch beste manier vinden om filterkoffie te maken.
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty at my foot and I want to touch it
pi_203361251
Ik ga die kilo wel in vijven verdelen en dan vier vacuüm trekken en daarvan drie in de vriezer. :-)

Malen doe ik vlak voor het zetten in een hario met een elektrische schroefmachine. Zetten de laatste tijd veel filter, maar ook wel met de meta. Vroeger deed ik iets grovere maling en dan gewoon in het kopje waarbij je de laatste slok laat staan Turks, Pools, Indonesisch en vast nog wel wat culturen die dat doen.. Dat ga ik binnenkort weer eens proberen. Zolang het maar niet te veel gedoe is en weinig investering vergt wil ik best iets proberen.
pi_203361573
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 16:43 schreef brother52 het volgende:

[..]
Als je de koffie binnen een maand gebruikt maakt het inderdaad niet uit (1 tot 4 weken na het branden zijn ze op hun best geloof ik) maar doe je maanden over een kilo, dan ga je het verschil wel zien en proeven. (Er vanuitgaande dat alle koffie in dezelfde bus zit)

Ik koop altijd meerdere pakken van 250g of 500g tegelijk. Wat ik niet meteen ga gebruiken prop ik altijd in de vriezer, heb er nog net geen aparte la voor.
Probeer eens 1 zakje goed luchtdicht in een keukenkastje te bewaren, en test dan of die slechter of beter zijn als wat je in de vriezer hebt bewaard.
pi_203375086
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 18:14 schreef Glider76 het volgende:

[..]
Probeer eens 1 zakje goed luchtdicht in een keukenkastje te bewaren, en test dan of die slechter of beter zijn als wat je in de vriezer hebt bewaard.
Wil ik dat goed testen, dan ben ik zo een jaar en 9 kilo* bonen verder en dat is me iets te veel van het goede. Want dan wil ik ook weten wanneer er verschil is. Na een of 2 maand zal er geen tot weinig verschil zijn maar hoe is dat dan na 6 maanden of na een jaar? En is er meteen verschil wanneer je de verpakking open maakt of is dat pas na een paar dagen?
Ook al is de koffie luchtdicht verpakt, het zal co2 blijven afgeven. Zolang de verpakking dicht is, is er niet zo veel aan de hand omdat er nog niks voor die co2 in de plaats kan komen maar wanneer er lucht bij komt, zal het oxidatieproces gaan beginnen en dat zal sneller gaan dan bij koffie uit de vriezer want daar is de afgifte van co2 aanzienlijk vertraagd.


* elke eerste week van de maand elke dag testen met espresso en pour over. Voor vriezer, luchtdicht (beide per maand verpakt) en controle (luchtdichte pot waar de voorraad voor het hele jaar in zit). (16+20)*3*7*12 is ruim 9 kilo
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty at my foot and I want to touch it
pi_203375454
Ik kom trouwens overal tegen dat je koffie voor niet in de koelkast of vriezer moet bewaren. Gewoon de verpakking zo dicht mogelijk houden en op een donkere niet al te warme plek. Geen temperatuur wisselingen is een pre maar dat ga ik niet redden in huis.

Een derde van mijn kilo is grijpvoorraad, de rest zou ik vacuümtrekken en dicht sealen maar er zit een ventiel in de verpakking dus dat vacuüm ging niet en het ventiel zal er niet voor niets zitten. Dus de zak zoveel mogelijk van lucht ontdaan en dicht geseald in het aanrechtkastje.

Nogmaals, vriezen of zelfs koelen van je koffie is dus een nog go. Dat koelen maakt je koffie vatbaar voor vocht en met vriezen maak je alles stuk is de redenatie die ik overal vindt.
pi_203376027
Koelkast is inderdaad een no-go. De omgeving is daar te vochtig en omdat koffie vrij poreus is, neemt het heel gemakkelijk geuren op.

En je hebt bewaren en bewaren. De koffie waarvan je elke dag gebruikt in de vriezer bewaren (zak steeds open en dicht en weer terug in de vriezer) is inderdaad niet aan te raden want je krijgt dan condensvorming op je koffie die gaat aanvriezen wat niet goed is voor de kwaliteit van je koffie.

Koffie die je voorlopig niet gebruikt kun je juist beter in de vriezer bewaren omdat het veel minder snel zal oxideren want de vrijgave van co2 wordt drastisch verminderd (dat ventiel in de zak is er voor om de co2 er uit te laten). Met vriezen maak je juist niets stuk maar vertraag je het het proces waardoor je koffie muf wordt.

Pak maar eens 2 zakken met verse koffie die op dezelfde dag gebrand is. Doe er eentje in de vriezer en leg er eentje in je keukenkastje.
Na 1 of 2 weken zal het pak in je keukenkast behoorlijk bol gaan staan van de co2 die vrij gekomen is en de daarmee ook vrijgekomen geur en smaak (die dan gewoon in de lucht verdwijnt in plaats van in je kop). Wanneer het ventiel niet goed werkt, wat wel eens voor komt, kan het pak zelfs gaan scheuren.
Het pak in de vriezer zul je weinig verschil aan zien. Heb hier een pak nu ruim 3 maand in de vriezer liggen en dat ziet er nog net zo uit als toen ik het er in gooide.
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty at my foot and I want to touch it
pi_203376061
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 00:26 schreef Glider76 het volgende:

[..]
Een Jura is een mooie machine. Ik had hiervoor een Jura, wel een beetje goedkope versie. Wat mij vooral tegenviel is hoevaak dat ding in storing ging vanwege allerlei rotzooi binnenin. En als het weer eens tijd om schoon te maken was om het gangbaar te krijgen zag ik de schimmel van binnen op de koffieresten staan.

Verder hoef ik niet 20 verschillende progamma's en drink ik graag capuchino, maar bij die automaten gaat de melk dan door een heel slagenstelsel wat goed en regelmatig reinigen me zich mee brengt.

En het is ook een beetje hobby ja. Dus andere machine gekocht en aparte bonenmaler en de Jura alleen nog op vakantie meegenomen.

Maar bonen maken het verschil, en de kwaliteit van de maler. Speel eens met de maalgraad in je jura.

Supermarkt bonen zijn over het algemeen niet zo denderend. En niet versgebrand. Kijk eens bij Fascino koffie.
Ze hebben ook budget bonen, rond de 13 euro de kilo. De Mild is echt superlekker. Nadeel is dat je online moet bestellen. Wordt wel snel geleverd. En je ziet dat het dan pas 2 dagen ervoor is gebrand. Supervers dus.

Dat is duurder dan normale supermarkt bonen, maar wel goedkoper dan Illy bonen, en nog beter van smaak ook.

Vermijdt dark roast bonen. is misschien wel sterk, maar alle smaak is eruit gebrand. Vooral om te verbloemen dat minder goede bonen zijn, of om verschillende partijen bonen bij elkaar te gooien.
Met de melk valt wel mee, ik heb de S8 waarbij de melkuitloop rechts zit en makkelijk af te spoelen is. Het slangetje is ook eenvoudig speelbaar en het reinigen is nog makkelijker (en sneller!) dan ik had gedacht. Het reinigen van de machine valt tot nu toe ook mee. Hoop dat dit zo blijft :)

Ik heb nu medium roast Australian bonen.
Zal eens bij Fascino kijken.
pi_203376617
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2022 16:08 schreef brother52 het volgende:

[..]
Wil ik dat goed testen, dan ben ik zo een jaar en 9 kilo* bonen verder en dat is me iets te veel van het goede. Want dan wil ik ook weten wanneer er verschil is. Na een of 2 maand zal er geen tot weinig verschil zijn maar hoe is dat dan na 6 maanden of na een jaar? En is er meteen verschil wanneer je de verpakking open maakt of is dat pas na een paar dagen?
Ook al is de koffie luchtdicht verpakt, het zal co2 blijven afgeven. Zolang de verpakking dicht is, is er niet zo veel aan de hand omdat er nog niks voor die co2 in de plaats kan komen maar wanneer er lucht bij komt, zal het oxidatieproces gaan beginnen en dat zal sneller gaan dan bij koffie uit de vriezer want daar is de afgifte van co2 aanzienlijk vertraagd.


* elke eerste week van de maand elke dag testen met espresso en pour over. Voor vriezer, luchtdicht (beide per maand verpakt) en controle (luchtdichte pot waar de voorraad voor het hele jaar in zit). (16+20)*3*7*12 is ruim 9 kilo

Op Youtube is dit vaak genoeg onderzocht en getest. Is er maar weinig verschil tussen het keukenkastje of de vriezer. Met een licht voordeel voor de vriezer. Maar de originele, gesloten verpakking wint het weer van de vriezer.

De smaak raakt na verloop van tijd aangetast, net als met alle koffie die oud wordt.

Het best is nog steeds je koffie dusdanig te kopen dat je deze gewoon in een redelijke tijd opmaakt en dan weer versgebrandde te kopen.

En waarom moet die test 9 kilo en een jaar kosten? Je kunt dan toch 100 gram luchtdicht verpakken in een keukenkastje en 100 gram in de vriezer?

En na bv. 6 weken de smaak ervan uittesten. En als je dan niks verschil proeft kun je het nog een keer herhalen na 3 maanden bv.
pi_203376883
quote:
0s.gif Op woensdag 26 januari 2022 18:03 schreef Glider76 het volgende:

[..]
Op Youtube is dit vaak genoeg onderzocht en getest. Is er maar weinig verschil tussen het keukenkastje of de vriezer. Met een licht voordeel voor de vriezer. Maar de originele, gesloten verpakking wint het weer van de vriezer.

De smaak raakt na verloop van tijd aangetast, net als met alle koffie die oud wordt.

Het best is nog steeds je koffie dusdanig te kopen dat je deze gewoon in een redelijke tijd opmaakt en dan weer versgebrandde te kopen.

En waarom moet die test 9 kilo en een jaar kosten? Je kunt dan toch 100 gram luchtdicht verpakken in een keukenkastje en 100 gram in de vriezer?

En na bv. 6 weken de smaak ervan uittesten. En als je dan niks verschil proeft kun je het nog een keer herhalen na 3 maanden bv.
Nee, dat is geen goede test. Als je zoiets wilt testen moet je dat met regelmatige intervallen doen en niet lukraak wat kiezen. Want je wilt weten wanneer er smaakverschillen optreden en of het verschil ook groter wordt na verloop van tijd. En je wilt ook weten wat het effect van oxidatie na 1 dag is maar ook na bijvoorbeeld 6 dagen.

Het is maar net hoe ze dat op YouTube getest hebben… beide zakken tegelijk open, testen en dat was het? Of hebben ze ook naar de volgende dag gekeken en die daarna? Want die dagen zijn juist het veel interessanter. Treedt er meer of minder oxidatie op na een paar dagen en bij welke koffie treed dat op. Als je beide zakken meteen open maakt, zal er wel iets verschil zijn maar niet veel want de koffie heeft in beide gevallen nog geen tijd gehad om te oxideren dus kun je op dat moment ook niet zeggen wat beter is.

En als je de theorie volgt… vriezer is lagere temperatuur, processen lopen allemaal een stuk trager, dat heeft als gevolg behoorlijk minder afgifte van co2 waardoor er, wanneer er lucht bij kan komen, er minder plek is voor de lucht in de koffie zelf, waardoor het minder snel oxideert, wat beter is voor de smaak in je kopje.
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty at my foot and I want to touch it
pi_203379176
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2022 18:26 schreef brother52 het volgende:
En als je de theorie volgt… vriezer is lagere temperatuur, processen lopen allemaal een stuk trager, dat heeft als gevolg behoorlijk minder afgifte van co2 waardoor er, wanneer er lucht bij kan komen, er minder plek is voor de lucht in de koffie zelf, waardoor het minder snel oxideert, wat beter is voor de smaak in je kopje.
Je kan natuurlijk ook beweren dat het kleine beetje vocht wat in de bonen aanwezig bij bevriezen alle structuren gaat openbreken. Dus na ontdooien heb je opeens veel meer oppervlak waar oxidatie plaats kan vinden.

Ik weet het oprecht niet maar als ik ongeveer overal lees dat invriezen niet slim is dan ga ik daar voorlopig maar even van uit.

Jij hoeft die negen kilo test niet te doen, dat is al diverse keren gedaan namelijk.
pi_203379210
Ik zie ook op internet dat het invriezen wel zou kunnen, maar dan treedt de werking van het stoppen van de achteruitgang pas bij -40 op.
pi_203380322
quote:
0s.gif Op woensdag 26 januari 2022 20:38 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Je kan natuurlijk ook beweren dat het kleine beetje vocht wat in de bonen aanwezig bij bevriezen alle structuren gaat openbreken. Dus na ontdooien heb je opeens veel meer oppervlak waar oxidatie plaats kan vinden.
Dat klopt helemaal maar het vochtgehalte in gebrande bonen is vrijwel nihil. Daarom moet je de zak in de vriezer niet elke dag open en dicht doen want dan komt er elke dag een beetje vocht bij waardoor dat proces op gaat treden.
Als je het portioneert in hoeveelheden die je in 1 of 2 weken gebruikt en dat laat eerst goed laat ontdooien voordat je de zak open maakt, heb je daar geen last van. Nog beter is het in zakken van een hoeveelheid te kopen die je in 1 of 2 weken gebruikt omdat die al luchtdicht verpakt zijn en meestal behandeld zijn met stikstof waardoor er bijna geen zuurstof in de zak zit.
quote:
0s.gif Op woensdag 26 januari 2022 20:39 schreef Glider76 het volgende:
Ik zie ook op internet dat het invriezen wel zou kunnen, maar dan treedt de werking van het stoppen van de achteruitgang pas bij -40 op.
Bij -40 stopt het proces helemaal maar bij elke 10 graden lager dan kamertemperatuur, vertraagt het al met factor 2.
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty at my foot and I want to touch it
pi_203772702
Ik drink altijd slow koffie. (Water uit de waterkoker en dan opgieten op de gemalen koffie in het papieren filter.)

Maar op de één of andere manier smaakt mij het niet meer...
Nu giet ik het water in een steelpan en doe er de hoeveelheid gemalen koffie bij... roer het rond en daarna giet ik het alsnog in het filter... Tada... de koffie smaakt stukken beter...

Wat zegt dit? Moet ik misschien naar een Cafetiere of iets dergelijks?... of z'n ding op het gas... hoe heet dat ook alweer... Percolator!

Onze vrienden van Coolblue hebben daar ook een stuk over!
https://www.coolblue.nl/advies/percolator-vs-cafetiere.html
  maandag 21 februari 2022 @ 22:42:05 #100
20720 brother52
Dus..........
pi_203774630
quote:
0s.gif Op maandag 21 februari 2022 20:53 schreef Bocaj het volgende:
Ik drink altijd slow koffie. (Water uit de waterkoker en dan opgieten op de gemalen koffie in het papieren filter.)

Maar op de één of andere manier smaakt mij het niet meer...
Nu giet ik het water in een steelpan en doe er de hoeveelheid gemalen koffie bij... roer het rond en daarna giet ik het alsnog in het filter... Tada... de koffie smaakt stukken beter...

Wat zegt dit? Moet ik misschien naar een Cafetiere of iets dergelijks?... of z'n ding op het gas... hoe heet dat ook alweer... Percolator!

Onze vrienden van Coolblue hebben daar ook een stuk over!
https://www.coolblue.nl/advies/percolator-vs-cafetiere.html
Je zou ze gewoon beide eens kunnen proberen want zo duur zijn een mokkapotje of French press niet maar afgaande op hoe je nu je koffie maakt, kom je denk ik uit bij de French press. Alleen heb je dan wel een metalen filter wat ook weer wat invloed heeft op de smaak.
En geen idee hoeveel koffie je per keer drinkt maar als het gewoon voor 1 mok koffie is, zou je in plaats van een French press ook een aeropress kunnen overwegen.

Ik zou trouwens niet te veel af gaan op je vrienden van cool blue. Ze slaan de plank een paar keer mis… Uit een mokkapotje krijg je namelijk geen espresso. De koffie is best wel sterk maar druk die er opgebouwd wordt is veel te laag om het espresso te noemen.
En koffie verbrand niet wanneer je er kokend water op gooit. Het roosteren gebeurt bij veel hogere temperaturen dus waarom zou het dan verbranden bij 100 graden?
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty kitty kitty kitty kitty kitty touch it
Kitty at my foot and I want to touch it
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')