Oppulregaj | zaterdag 18 juli 2020 @ 12:22 |
Wie heeft de bami in blik van de Aldi al eens gehad? Is het te vergelijken met die van het merk Kong Fu die ze bij Jumbo, AH e.d. verkopen of heel anders? De bami en nasi van Kong Fu vind ik niet te eten namelijk. Zag het vanmorgen staan toen ik in de Aldi was en dacht misschien handig om een paar blikken mee te nemen voor komende week op de camping. Maar durfde het niet aan | |
#ANONIEM | zaterdag 18 juli 2020 @ 12:24 |
het klinkt ranzig maar misschien is het makkelijk wat op te leuken met een gebakken eitje, sambal en ketjap. Of zelfs een knap satésausje | |
Oppulregaj | zaterdag 18 juli 2020 @ 12:25 |
Als het net zo smaakt als die van Kong Fu hoeft er geen ketjap in, die van Kong Fu smaakt al naar niets anders dan ketjap en is heel plakkerig. | |
Piles | zaterdag 18 juli 2020 @ 12:34 |
Probeer het een keer en doe hier een review | |
ikbennieuwopfok | zaterdag 18 juli 2020 @ 12:37 |
Er zal toch iemand het eten, anders zou het er niet staan | |
Circle.Of.Filth | zaterdag 18 juli 2020 @ 12:41 |
Haten op Kong Fu Bami Cultuurbarbaar | |
Oppulregaj | zaterdag 18 juli 2020 @ 12:43 |
Ik ga het thuis maar ff proberen maandag. Heb nog wel een maaltijdsalade liggen voor mocht het niet te eten zijn. Review volgt maandagavond. | |
anndb | zaterdag 18 juli 2020 @ 12:44 |
Indien je het toch gaat proberen: review graag. Ik zou zelf denk ik liever een frietje halen Ah net te laat, topper | |
Oppulregaj | zaterdag 18 juli 2020 @ 12:46 |
Ik vind het ranzig. Heb overigens ook eens spaghetti uit blik gehad, ranzige zure bende, volgens mij wordt dat in Nederland ook niet meer verkocht . Op het blik stond spaghetti bolognese rijk gevuld met groente en gehakt, maar het gehakt moest ik zoeken, misschien 4 korreltjes tegengekomen. | |
Harvest89 | zaterdag 18 juli 2020 @ 12:55 |
Ja dit. Gewoon een flinke scheut ketjap maggi en satesaus erover doen en dan is het misschien nog eetbaar. | |
Harvest89 | zaterdag 18 juli 2020 @ 12:56 |
Het hele idee van bami of spaghetti uit blik is al ranzig. Doet me een beetje denken aan deze ellende: | |
Watuntrik | zaterdag 18 juli 2020 @ 14:30 |
Heb het lang geleden tijdens kampeerdagen wel eens geprobeerd.. En het is echt troep... Met alle respect het is iets voor smakeloze cultuurbarbaren... De pasta alleen al ligt veel te lang te weken in zijn eigen vocht en heeft totaal geen structuur meer. Je bent gewoon geen pasta maar dikke brei naar binnen aan het schuiven. Neem dan alleen een blik saus en kook de pasta daarnaast apart. Dan kun je beter een ingeblikt rijstproduct nemen dat behoud dan nog enige structuur... Zo had je vroeger bij de Aldi van die kleine alu verpakkingen met Ćevapčići met rijst, die kon je zo bij tijdgebrek paar minuten in heet water gooien en opwarmen en die waren dan nog wel te pruimen. Maar ik heb ze al lang niet meer gezien. Er waren ook van die ingeblikte complete maaltijden van Struik, Goulash of boerenkoolstampot met worst etc. Ook gewoon paar minuten in pannetje kokend water pleuren. Die waren ook wel goed te eten, we lieten er alleen behoorlijk smerige scheten van... Struik bestaat nog steeds, geen idee of ze nog dezelfde blikken verkopen en hoe dat tegenwoordig smaakt. Al heel lang niet meer gegeten noch naar gekeken. | |
de_boswachter | zaterdag 18 juli 2020 @ 15:03 |
Ravioli uit blik | |
marc0871 | zaterdag 18 juli 2020 @ 16:03 |
Is redelijk te doen en beter dan die van Unox. Maar ik maak tegenwoordig zelf een master pannetje Guljash. | |
Scheepskok | zaterdag 18 juli 2020 @ 16:44 |
Probeer het gewoon. Ik heb het wel eens gegeten, maar ik ben niet veeleisend. Past in de categorie fastfood en de categorie The price is right. En ja, zoals je zelf al schreef, doe er iets bij. En, ik heb ze in de oorlogsvoorraad. Als er ooit iets gebeurt of je bent blut, dan ben je jezelf dankbaar. | |
#ANONIEM | zaterdag 18 juli 2020 @ 18:12 |
Lekker | |
SimonedeBeauvoir | zaterdag 18 juli 2020 @ 18:32 |
Er is hier toch een user die al die canned food probeert en een review van schrijft Weet zijn naam even niet | |
Oppulregaj | zaterdag 18 juli 2020 @ 20:53 |
Ik probeer altijd wel van alles. Had laatst een voorraad Duitse kant en klare vacuüm verpakte magnetronmaaltijden gekocht. Op de foto op de verpakking zag het er goed uit maar het was niet te eten. Had als laatst rode kool met noedels en een mini runderrollade geprobeerd maar die runderrollade was geen rollade. Het was ranzig zacht separatorvlees dat eruit zag als kattenvoer uit blik. | |
Harvest89 | zaterdag 18 juli 2020 @ 21:30 |
| |
Piles | zaterdag 18 juli 2020 @ 21:39 |
@Scheepskok, ook wel bekend als @Sigaartje toch? | |
Scheepskok | zaterdag 18 juli 2020 @ 23:27 |
Nee, dat was iemand anders. | |
marc0871 | zaterdag 18 juli 2020 @ 23:35 |
@Sicstus CUL / Sicstus' blikvoer en andere k&k zooi #2 | |
Postbus100 | zondag 19 juli 2020 @ 09:27 |
Maar waarom? Heb je geen vriezer voor je eigen restjes? | |
Oppulregaj | zondag 19 juli 2020 @ 10:23 |
Thuis wel maar ik probeer die lang houdbare maaltijden meestal uit voor als we op vakantie gaan. We kamperen altijd en dan hebben we geen vriezer of koelkast, | |
Postbus100 | zondag 19 juli 2020 @ 11:43 |
Aha... Heb ooit een keer vier (vijf?) dagen op een camping op een festivalterrein gestaan zonder koelkast (en tijdens een hittegolf). Toen werden we wel heel creatief mbt eten. Maar dat blikvoer zat er (gelukkig) niet tussen. Sommige groenten zijn goed houdbaar buiten de koelkast (paprika, uien, courgettes, prei). Blikgroenten of potgroenten kan (doperwten bijvoorbeeld). En we hadden zakjes aardappelpuree en qua vlees smac en gehaktballen uit blik (of vorgegaarde vacuüm verpakte hamburgers). Allemaal nog steeds geen culinaire hoogstandjes, maar lijkt me toch wel lekkerder dan bami uit blik | |
Oppulregaj | zondag 19 juli 2020 @ 11:53 |
Mijn vrouw is nogal een fan van de Aziatische en Surinaamse keuken dus veel rijst, bami e.d. Vandaar dat ik dacht misschien kunnen we het proberen om die bami en nasi uit blik te nemen. Als zal het vast heel anders smaken dan waneer je het met verse ingrediënten maakt. Anders wordt het elke dag naar de supermarkt om het avondeten te halen wat we nogal zonde van de tijd vinden. Bami of nasi maken met ham uit blik zou ook kunnen, hoeft niet perse stukjes varkens of kippenvlees in. Zit me dus net te bedenken dat ik ook een zakje bami speciaal kruiden kan kopen, pak mie nestjes, prei, lente uitje, knoflookpoeder, blik ham, calvé satésaus in glazen pot waar je alleen melk bij moet doen erbij en dan hebben we volgens mij best een goede bami. | |
Postbus100 | zondag 19 juli 2020 @ 12:06 |
Klinkt goed (één aanpassing: ik zou voor de satésaus gaan die moet worden aangelengd met water, aangezien melk ook een probleem kan zijn op een camping) | |
Oppulregaj | zondag 19 juli 2020 @ 12:11 |
We nemen altijd van die kleine pakjes houdbare melk mee met een rietje, dus het wordt dan de saus waar melk bij moet want die smaakt beter dan die met water worden aangelengd. | |
Oppulregaj | zondag 19 juli 2020 @ 12:11 |
Ik heb de blikken wel gekocht want wil het toch testen, volgens een buurvrouw die het vorige week heeft gehad is het heerlijk en heel anders dan de blikken van Kong Fu. Ben net terug van de Aldi. Heb de nasi en de bami gekocht. Morgen zal ik beginnen met de bami. | |
junkiesietze | maandag 20 juli 2020 @ 12:18 |
Elke keer als ik zo'n blik zie staan denk ik idd ook van "wie koopt dat in godsnaam" | |
Scheepskok | maandag 20 juli 2020 @ 12:27 |
Mensen die op vakantie gaan en mensen die voedsel in opslag in blik houden voor als er iets gebeurt. | |
junkiesietze | maandag 20 juli 2020 @ 12:28 |
when shit hits the fan wil je toch ook iets eten met smaak? | |
Scheepskok | maandag 20 juli 2020 @ 12:58 |
Het gaat er om dat het in blik zit. | |
SimonedeBeauvoir | maandag 20 juli 2020 @ 13:46 |
Preppers | |
Oppulregaj | maandag 20 juli 2020 @ 21:45 |
Heb de bami gehad, kan niet zeggen dat het heel lekker was maar het is te eten. Het ziet er ook minde ranzig uit dan die van Kong Fu en het stinkt gelukkig niet. Vind het zelfs beter smaken dan de kant en klare bami die bij de meeste supermarkten uit de koeling te koop is. Je moet niet verwachten dat het rijk gevuld is, heb er zelf nog een eitje door geroerd met wat hamblokjes. | |
Scheepskok | maandag 20 juli 2020 @ 21:48 |
Die van AH is het beste gevuld, maar dan moet je niet de Speciaal nemen, maar de gewone. Die is goed te behappen. Ik vind hem zelfs beter gevuld dan de verse bami van de slager. De speciaal komt dicht in de buurt van die van de slager, maar in de speciaal is de ham niet te vinden. | |
Oppulregaj | maandag 20 juli 2020 @ 21:50 |
Die van AH vind ik niks, heb alle soorten al gehad. Vind die van de Lidl beter. Bijna alle kant en klare maaltijden van Lidl vind ik beter smaken. Zelfs de kant en klare stamppotten zijn prima te eten, bij andere winkels zit er vaak een plastic smaak aan, dat is bij die van Lidl niet. | |
Cheeseburgert | maandag 20 juli 2020 @ 21:53 |
Die kopen dozen vol met militaire MRE's. En zoals Baas Steve demonstreerde, zijn zelfs die uit de 2e wereldoorlog nog eetbaar | |
BIGGI | dinsdag 21 juli 2020 @ 09:00 |
Let's get this out on to a tray, nice | |
Scheepskok | dinsdag 21 juli 2020 @ 10:16 |
Ik zie alleen maar heel heel veel koekjes. | |
voetbalmanager2 | dinsdag 21 juli 2020 @ 11:53 |
Die bestaan nog steeds. Struik richt zich tegenwoordig op snelle maaltijden en soepen die net iets beter en gezonder zijn dan het standaardaanbod in de supermarkt en dan vooral maaltijden en soepen met kip. Ze zijn daardoor wel duurder dan vergelijkbare producten. | |
Oppulregaj | dinsdag 21 juli 2020 @ 22:46 |
Ik heb weleens de goulash soep van Struik, goed te eten. Qua prijs niet veel verschil met Unox maar die van Struik vult beter, en er zitten zelfs vrij grote stukken rundvlees in terwijl je in die van Unox af en toe een mini stukje vlees vindt. | |
Oppulregaj | zaterdag 25 juli 2020 @ 13:57 |
Gisteren de nasi uit blik van Aldi geprobeerd maar na 2 happen is het in de vuilnisbak beland. Was net rijstepap | |
fathank | zaterdag 25 juli 2020 @ 14:01 |
Ik lees altijd 'blikvoer en andere kankerzooi' | |
Oppulregaj | zaterdag 25 juli 2020 @ 14:03 |
K&K doet mij denken aan Klaas & Kock, een Duitse supermarktketen. | |
borbit | zaterdag 25 juli 2020 @ 14:03 |
| |
borbit | zaterdag 25 juli 2020 @ 14:06 |
| |
marc0871 | zaterdag 25 juli 2020 @ 14:15 |
Schuldig | |
de_boswachter | zaterdag 25 juli 2020 @ 14:39 |
en er zijn mensen die dit eten hé..... | |
Cheeseburgert | zaterdag 25 juli 2020 @ 14:42 |
Het kan altijd erger | |
Nine. | donderdag 30 juli 2020 @ 10:07 |
Je bent niet de enige |