abonnement Unibet Coolblue
pi_194413585
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2020 15:18 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

Die sousvide is meer zodat de worst niet kletsnat word. Dus gewoon een beschermzak terwijl je hem kookt.
Vervolgens haal je het rookvelletje eraf en dan grill je de worst.

In de slagerij tenminste
Ja maar waarom dat koken? Ik kan hem toch ook onder lage temperatuur op de BBQ garen en daarna afgrillen?
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 5 augustus 2020 @ 15:43:21 #127
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_194413614
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2020 15:40 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ja maar waarom dat koken? Ik kan hem toch ook onder lage temperatuur op de BBQ garen en daarna afgrillen?
Omdat je een temperatuur makkelijk kan beheersen met sousvide zodat het velletje niet knapt.
Je zou het kunnen proberen zoals je het beschrijft. Weet alleen niet of het velletje nog makkelijk verwijderd ^O^
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_194413666
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2020 09:38 schreef _VoiD_ het volgende:
porchetta is inderdaad echt een showstuk.

om een beetje te kunnen presenteren heb je wel echt een kilo of anderhalf nodig. Als je een stuk met de lende doet (zoals het hoort) is zelfs anderhalve kilo te klein. dat wordt dan een raar kort rolletje heb ik ervaren.

Het is wel een erg vettig stuk vlees, dus je gasten moeten daar wel van houden. vandaar ook de lende erin, dat is puur vlees.
Het leek mij vooral ook erg smakelijk ;-) ach als ik iets teveel heb dan gaat dat wel naar de buren. Maar een heen varken raak ik dan niet kwijt hehe
pi_194413737
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2020 15:43 schreef Erosjuhhh het volgende:
Je zou het kunnen proberen zoals je het beschrijft. Weet alleen niet of het velletje nog makkelijk verwijderd ^O^
Ik maak het klaar in vershoudfolie en laat het dan even stijven in de koelkast.

Ik probeer het wel en laat dan wel weten of het gelukt is. :P
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194414985
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2020 15:55 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ik maak het klaar in vershoudfolie en laat het dan even stijven in de koelkast.

Ik probeer het wel en laat dan wel weten of het gelukt is. :P
Graag, ik ben erg benieuwd.
Spoilers!
  donderdag 6 augustus 2020 @ 14:31:14 #131
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_194428400
Tijd om maple cured bacon te maken.

Vanavond ff wat standaard meuk bbq-en, dit weekend gaan we wel los met wat leukers, nog even denken wat precies.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_194435201
Morgen hier even cajun dry rub kip voor een Ceasar salade maken
  vrijdag 7 augustus 2020 @ 08:10:45 #133
146003 RodenCity
Professioneel Proefdier
pi_194439255
Spareribs liggen hier al te ontdooien op dit moment, om vanavond in de rub te gaan en morgen in 4.5 uur ongeveer te bereiden.
The Admirals......1995-2007
  vrijdag 7 augustus 2020 @ 08:15:26 #134
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_194439281
Hele kip en bavette net uit de vriezer gehaald *O*
.
pi_194441259
Vaniddag beginnen met de kipgrillworst. Hoop dat het wat stijft in de koelkast, maar is wel heel slap momenteel. :P

Als de grillworst klaar is gaat er een picanha op.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194444679
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 augustus 2020 08:15 schreef Yankee het volgende:
Hele kip en bavette net uit de vriezer gehaald *O*
Hoe zorg jij voor een krokant velletje bij de kip? :7
pi_194448869



Ik had een mix met kip gehakt, kaas, jalepeno, grillworstmix en een dry-rub. Had eigenlijk net wat teveel voor 1 worst. Gewicht kwam uit op 500gr per worst, maar had beter 300/400 gram kunnen zijn. Hij was verder wel geslaagd. Eerst langzaam naar 70 graden brengen en daarna afgrillen.



Daarna nog picanha, helaas geen foto gemaakt toen het af was.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194449035
Ik vind het maar veel werk met deze hitte. Ik doe alleen salades boven de dertig graden!
Whatever...
pi_194449084
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 augustus 2020 20:08 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind het maar veel werk met deze hitte. Ik doe alleen salades boven de dertig graden!
In de schaduw blijven en je goed nat houden. :9B
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194449106
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 augustus 2020 20:13 schreef dimmak het volgende:

[..]

In de schaduw blijven en je goed nat houden. :9B
Goed idee, ik pak er een koude hele weisse bij. Geen trek in bbq, maar als iemand me een stuk vlees komt brengen eet ik het op. 😋
Whatever...
  vrijdag 7 augustus 2020 @ 20:52:11 #141
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_194449527
Maple cured bacon voorbereidingen gestart.

Over een week het resultaat :D
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_194451242
Cajun kip was op voordat ik er een foto van kon maken
pi_194451675
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 augustus 2020 19:53 schreef dimmak het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Ik had een mix met kip gehakt, kaas, jalepeno, grillworstmix en een dry-rub. Had eigenlijk net wat teveel voor 1 worst. Gewicht kwam uit op 500gr per worst, maar had beter 300/400 gram kunnen zijn. Hij was verder wel geslaagd. Eerst langzaam naar 70 graden brengen en daarna afgrillen.

[ afbeelding ]

Daarna nog picanha, helaas geen foto gemaakt toen het af was.
O+
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 augustus 2020 20:52 schreef Scorpie het volgende:
Maple cured bacon voorbereidingen gestart.

Over een week het resultaat :D
Ik ben erg benieuwd naar dit proces.
Spoilers!
  zaterdag 8 augustus 2020 @ 14:50:52 #144
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_194458148
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 augustus 2020 15:00 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Hoe zorg jij voor een krokant velletje bij de kip? :7
Goede vraag, gisteren in ieder geval niet. Verder wel helemaal top
.
pi_194541596
Vandaag een variant op de Bloemkoolbom van Mele Best

Bloemkool 8 minuten voorgekookt
Gehakt gekruid zoals ik normaal de gehaktbal bij de gekookte bloemkool gekruid zou hebben.
Spek er creatief omheen gevlochten ipv het matje uit het recept.
Alvast een eerste laagje BBQ-Saus erop; ik wil het spek niet knapperig hebben.

Dan krijg je dit:



Vervolgens indirect gegrilld, tussen de 200 en 250 graden. Een klein uurtje.

Eerste half uur had ik een "schotje" van alufolie tussen het vuur en de bol, om m te beschermen tegen verbranding.



Tijdsindicaties uit een recept zijn leuk, maar ik heb mn timing gewoon laten afhangen van of iedeeen die zou mee eten ook thuis was, en even had kunnen douchen.
Er kwam een halve bol met een fijn kleurtje op tafel.



Doorgesneden heeft dat het volgende resultaat:



De bloemkool is nog lekker stevig, met een lichte bite; het weinige vet wat in het gehakt zat is door de bloemkool heen in de lekbak van de BBQ terecht gekomen, zo ook een deel van het vet van het spek.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_194542492
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 19:31 schreef fietsie het volgende:
Vandaag een variant op de Bloemkoolbom van Mele Best

Bloemkool 8 minuten voorgekookt
Gehakt gekruid zoals ik normaal de gehaktbal bij de gekookte bloemkool gekruid zou hebben.
Spek er creatief omheen gevlochten ipv het matje uit het recept.
Alvast een eerste laagje BBQ-Saus erop; ik wil het spek niet knapperig hebben.

Dan krijg je dit:

[ afbeelding ]

Vervolgens indirect gegrilld, tussen de 200 en 250 graden. Een klein uurtje.

Eerste half uur had ik een "schotje" van alufolie tussen het vuur en de bol, om m te beschermen tegen verbranding.

[ afbeelding ]

Tijdsindicaties uit een recept zijn leuk, maar ik heb mn timing gewoon laten afhangen van of iedeeen die zou mee eten ook thuis was, en even had kunnen douchen.
Er kwam een halve bol met een fijn kleurtje op tafel.

[ afbeelding ]

Doorgesneden heeft dat het volgende resultaat:

[ afbeelding ]

De bloemkool is nog lekker stevig, met een lichte bite; het weinige vet wat in het gehakt zat is door de bloemkool heen in de lekbak van de BBQ terecht gekomen, zo ook een deel van het vet van het spek.

GROOOTE BTVP :9~ :9~
pi_194543536
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 19:31 schreef fietsie het volgende:
Vandaag een variant op de Bloemkoolbom van Mele Best

Bloemkool 8 minuten voorgekookt
Gehakt gekruid zoals ik normaal de gehaktbal bij de gekookte bloemkool gekruid zou hebben.
Spek er creatief omheen gevlochten ipv het matje uit het recept.
Alvast een eerste laagje BBQ-Saus erop; ik wil het spek niet knapperig hebben.

Dan krijg je dit:

[ afbeelding ]

Vervolgens indirect gegrilld, tussen de 200 en 250 graden. Een klein uurtje.

Eerste half uur had ik een "schotje" van alufolie tussen het vuur en de bol, om m te beschermen tegen verbranding.

[ afbeelding ]

Tijdsindicaties uit een recept zijn leuk, maar ik heb mn timing gewoon laten afhangen van of iedeeen die zou mee eten ook thuis was, en even had kunnen douchen.
Er kwam een halve bol met een fijn kleurtje op tafel.

[ afbeelding ]

Doorgesneden heeft dat het volgende resultaat:

[ afbeelding ]

De bloemkool is nog lekker stevig, met een lichte bite; het weinige vet wat in het gehakt zat is door de bloemkool heen in de lekbak van de BBQ terecht gekomen, zo ook een deel van het vet van het spek.

heb hem ook wel is overwogen maar ben geen enorme bloemkool fan
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_194543545
quote:
8s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 21:22 schreef Joene het volgende:

[..]

heb hem ook wel is overwogen maar ben geen enorme bloemkool fan
Oow ja dan is t denk geen aanrader; hier eten we zeker eens in de twee weken bloemkool, dus was het eens een leuke andere aanpak.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  donderdag 13 augustus 2020 @ 21:25:48 #149
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_194543593
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 augustus 2020 15:00 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Hoe zorg jij voor een krokant velletje bij de kip? :7
Pekelen
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_194556429
Sinds vanmorgen vroeg al procureur op de Q liggen. Vanavond kan ik het denk ik opeten
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')