Ja maar waarom dat koken? Ik kan hem toch ook onder lage temperatuur op de BBQ garen en daarna afgrillen?quote:Op woensdag 5 augustus 2020 15:18 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
Die sousvide is meer zodat de worst niet kletsnat word. Dus gewoon een beschermzak terwijl je hem kookt.
Vervolgens haal je het rookvelletje eraf en dan grill je de worst.
In de slagerij tenminste
Omdat je een temperatuur makkelijk kan beheersen met sousvide zodat het velletje niet knapt.quote:Op woensdag 5 augustus 2020 15:40 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ja maar waarom dat koken? Ik kan hem toch ook onder lage temperatuur op de BBQ garen en daarna afgrillen?
Het leek mij vooral ook erg smakelijk ;-) ach als ik iets teveel heb dan gaat dat wel naar de buren. Maar een heen varken raak ik dan niet kwijt hehequote:Op woensdag 5 augustus 2020 09:38 schreef _VoiD_ het volgende:
porchetta is inderdaad echt een showstuk.
om een beetje te kunnen presenteren heb je wel echt een kilo of anderhalf nodig. Als je een stuk met de lende doet (zoals het hoort) is zelfs anderhalve kilo te klein. dat wordt dan een raar kort rolletje heb ik ervaren.
Het is wel een erg vettig stuk vlees, dus je gasten moeten daar wel van houden. vandaar ook de lende erin, dat is puur vlees.
Ik maak het klaar in vershoudfolie en laat het dan even stijven in de koelkast.quote:Op woensdag 5 augustus 2020 15:43 schreef Erosjuhhh het volgende:
Je zou het kunnen proberen zoals je het beschrijft. Weet alleen niet of het velletje nog makkelijk verwijderd
Graag, ik ben erg benieuwd.quote:Op woensdag 5 augustus 2020 15:55 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ik maak het klaar in vershoudfolie en laat het dan even stijven in de koelkast.
Ik probeer het wel en laat dan wel weten of het gelukt is.
Hoe zorg jij voor een krokant velletje bij de kip?quote:Op vrijdag 7 augustus 2020 08:15 schreef Yankee het volgende:
Hele kip en bavette net uit de vriezer gehaald
In de schaduw blijven en je goed nat houden.quote:Op vrijdag 7 augustus 2020 20:08 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind het maar veel werk met deze hitte. Ik doe alleen salades boven de dertig graden!
Goed idee, ik pak er een koude hele weisse bij. Geen trek in bbq, maar als iemand me een stuk vlees komt brengen eet ik het op. 😋quote:Op vrijdag 7 augustus 2020 20:13 schreef dimmak het volgende:
[..]
In de schaduw blijven en je goed nat houden.
quote:Op vrijdag 7 augustus 2020 19:53 schreef dimmak het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik had een mix met kip gehakt, kaas, jalepeno, grillworstmix en een dry-rub. Had eigenlijk net wat teveel voor 1 worst. Gewicht kwam uit op 500gr per worst, maar had beter 300/400 gram kunnen zijn. Hij was verder wel geslaagd. Eerst langzaam naar 70 graden brengen en daarna afgrillen.
[ afbeelding ]
Daarna nog picanha, helaas geen foto gemaakt toen het af was.
Ik ben erg benieuwd naar dit proces.quote:Op vrijdag 7 augustus 2020 20:52 schreef Scorpie het volgende:
Maple cured bacon voorbereidingen gestart.
Over een week het resultaat
Goede vraag, gisteren in ieder geval niet. Verder wel helemaal topquote:Op vrijdag 7 augustus 2020 15:00 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Hoe zorg jij voor een krokant velletje bij de kip?
GROOOTE BTVPquote:Op donderdag 13 augustus 2020 19:31 schreef fietsie het volgende:
Vandaag een variant op de Bloemkoolbom van Mele Best
Bloemkool 8 minuten voorgekookt
Gehakt gekruid zoals ik normaal de gehaktbal bij de gekookte bloemkool gekruid zou hebben.
Spek er creatief omheen gevlochten ipv het matje uit het recept.
Alvast een eerste laagje BBQ-Saus erop; ik wil het spek niet knapperig hebben.
Dan krijg je dit:
[ afbeelding ]
Vervolgens indirect gegrilld, tussen de 200 en 250 graden. Een klein uurtje.
Eerste half uur had ik een "schotje" van alufolie tussen het vuur en de bol, om m te beschermen tegen verbranding.
[ afbeelding ]
Tijdsindicaties uit een recept zijn leuk, maar ik heb mn timing gewoon laten afhangen van of iedeeen die zou mee eten ook thuis was, en even had kunnen douchen.
Er kwam een halve bol met een fijn kleurtje op tafel.
[ afbeelding ]
Doorgesneden heeft dat het volgende resultaat:
[ afbeelding ]
De bloemkool is nog lekker stevig, met een lichte bite; het weinige vet wat in het gehakt zat is door de bloemkool heen in de lekbak van de BBQ terecht gekomen, zo ook een deel van het vet van het spek.
heb hem ook wel is overwogen maar ben geen enorme bloemkool fanquote:Op donderdag 13 augustus 2020 19:31 schreef fietsie het volgende:
Vandaag een variant op de Bloemkoolbom van Mele Best
Bloemkool 8 minuten voorgekookt
Gehakt gekruid zoals ik normaal de gehaktbal bij de gekookte bloemkool gekruid zou hebben.
Spek er creatief omheen gevlochten ipv het matje uit het recept.
Alvast een eerste laagje BBQ-Saus erop; ik wil het spek niet knapperig hebben.
Dan krijg je dit:
[ afbeelding ]
Vervolgens indirect gegrilld, tussen de 200 en 250 graden. Een klein uurtje.
Eerste half uur had ik een "schotje" van alufolie tussen het vuur en de bol, om m te beschermen tegen verbranding.
[ afbeelding ]
Tijdsindicaties uit een recept zijn leuk, maar ik heb mn timing gewoon laten afhangen van of iedeeen die zou mee eten ook thuis was, en even had kunnen douchen.
Er kwam een halve bol met een fijn kleurtje op tafel.
[ afbeelding ]
Doorgesneden heeft dat het volgende resultaat:
[ afbeelding ]
De bloemkool is nog lekker stevig, met een lichte bite; het weinige vet wat in het gehakt zat is door de bloemkool heen in de lekbak van de BBQ terecht gekomen, zo ook een deel van het vet van het spek.
Oow ja dan is t denk geen aanrader; hier eten we zeker eens in de twee weken bloemkool, dus was het eens een leuke andere aanpak.quote:Op donderdag 13 augustus 2020 21:22 schreef Joene het volgende:
[..]
heb hem ook wel is overwogen maar ben geen enorme bloemkool fan
Pekelenquote:Op vrijdag 7 augustus 2020 15:00 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Hoe zorg jij voor een krokant velletje bij de kip?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |