abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 1 juni 2020 @ 23:23:36 #1
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_193428496
quote:
Bomvolle Dam in Amsterdam voor protest tegen Amerikaans geweld


Amsterdam - Op de Dam in Amsterdam hebben zo'n 5000 betogers zich verzameld die protesteren tegen wat zij noemen het politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU. Volgens onze verslaggever is de anderhalve metermaatregel 'ondoenlijk' en wordt deze massaal geschonden.

48e29010-a42b-11ea-acc6-0217670beecd.jpg

Onze verslaggever Mike Muller is erbij. Zijn tweets vindt u in dit bericht.

De betogers dragen wel bijna allemaal mondkapjes, zoals vooraf werd gevraagd. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de betoging vreedzaam verloopt. De politie is aanwezig en spreekt mensen aan op de corona-regels.

Een woordvoerder liet maandagmiddag voor de demonstratie nog aan De Telegraaf weten dat de gemeente zo'n 250 tot 300 demonstranten verwachtte.

Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed en wat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden.

De betogers hebben borden mee met daarop teksten als ,,Black lives matter,, en ,,The future is coloured." De demonstratie is een initiatief van het collectief Kick Out Zwarte Piet in samenwerking met Black Queer & Trans Resistance NL.

490a843a-a42b-11ea-acc6-0217670beecd.jpg

Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam bevestigde zondag aan De Telegraaf dat er geen maximumaantal demonstranten is vastgelegd. Burgemeester Femke Halsema kan op grond van de Wet openbare manifestaties vooraf voorschriften of beperkingen opleggen aan de demonstratie, bijvoorbeeld om de gezondheid te beschermen, in het belang van het verkeer en om wanordelijkheden te bestrijden of te voorkomen.

Halsema heeft aan AT5 laten weten dat ze niet van plan is om de demonstratie te stoppen. ,,Demonstratievrijheid is een heel groot goed. De driehoek ziet geen grond om de demonstratie te ontbinden. Daarvoor is de demonstratie tť belangrijk en bovendien zijn mensen zelf verantwoordelijk."

492ac98e-a42b-11ea-acc6-0217670beecd.jpg

Geweld in het buitenland
Ook in het buitenland wordt geprotesteerd. In Berlijn kwamen volgens de politie zondag circa 1500 mensen bijeen om tegen Amerikaans politiegeweld te demonstreren. In de Duitse hoofdstad was er zaterdag al een demonstratie voor de Amerikaanse ambassade, in MŁnchen een kleine betoging zondag voor het consulaat.

In Londen hebben betogers volgens de BBC de grootste betoging sinds de invoering van de lockdown vanwege het coronavirus gehouden op Trafalgar Square. Ze blokkeerden de weg naar de Amerikaanse ambassade. Er zijn enkele aanhoudingen verricht. In Toronto hebben volgens de deelnemers zeker 4000 mensen in optocht tegen het politieoptreden in het buurland betoogd. In Amsterdam wordt maandag een demonstratie gehouden.

De dood van Floyd, na een chaotische en uiterst hardhandige arrestatie door vier agenten in Minneapolis, heeft in de VS tot enorme protesten, plunderingen en brandstichtingen geleid. Er zijn sinds woensdag naar schatting wel 4000 relschoppers of betogers gearresteerd. In meer dan twintig staten is de Nationale Garde te hulp geroepen om het geweld de kop in te drukken. Vlakbij het Witte Huis in Washington is op meerdere plaatsen brand gesticht.

De broer van George Floyd is bang dat het geweld van de laatste dagen de boodschap van de protesten en de herinnering aan zijn overleden broer overschaduwt. Dat zegt Terrence Floyd in een interview met ABC News.

,,Het is goed om boos te zijn, maar gebruik die woede voor positieve dingen", aldus Floyd. ,,Want we hebben deze weg al eens bewandeld. Uit woede je eigen stad kapotmaken is niet wat mijn broer zou willen. Het is goed om gerechtigheid te eisen, maar kanaliseer je woede op een andere manier."

https://www.telegraaf.nl/(...)en-amerikaans-geweld
quote:
Politici verbijsterd over situatie Dam: 'Hoe leg je dit uit aan ondernemers'

AMSTERDAM - Op de Dam in Amsterdam hebben duizenden mensen zich verzameld om te protesteren tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten. Het plein is overvol en de anderhalve metermaatregel lijkt door bijna iedereen genegeerd te worden. Maar ingegrepen wordt er niet, zo laat burgemeester Femke Halsema weten.

7bfa0c5a-a438-11ea-9f60-0218eaf05005.jpg

Halsema laat aan AT5 weten dat ze begrijpt dat de anderhalve meter afstand niet altijd gehandhaafd wordt bij de protesten. ,,Demonstratievrijheid is een heel groot goed. De driehoek ziet geen grond om de demonstratie te ontbinden. Daarvoor is de demonstratie tť belangrijk en bovendien zijn mensen zelf verantwoordelijk." Volgens haar is de sfeer op de Dam heel goed.

,,Demonstreren is een grondrecht", zo vindt ook de fractievoorzitter van de Amsterdamse VVD Marianne Poot. ,,Dus het is goed dat deze demonstratie door kan gaan. We zitten echter in een volksgezondheidscrisis met als regel dat je 1,5m afstand houdt. Als dat niet kan dan verwacht ik van de organisatie en van de burgemeester dat opgeroepen wordt om de demonstratie af te breken. Met als uiterste consequentie dat de politie ingrijpt. We vragen van horecaondernemers dat ze alles doen om de 1,5 meter te handhaven, dan mag je van organisatoren van een demonstratie hetzelfde verwachten."

7c5aef66-a438-11ea-9f60-0218eaf05005.jpg

'Hoe leg je dit uit?'
Ook fractievoorzitter van Forum voor Democratie Amsterdam Annabel Nanninga benadrukt dat demonstreren een grondrecht is. ,,Maar het kan niet zo zijn dat de burgemeester het Vondelpark afsluit bij drukte, boetes laat uitdelen en horeca zich in bochten moet wringen en dat een evenement als dit alle coronaregels met voeten treedt." Nanninga benadrukt net als Poot dat ze het vreemd vindt dat de regels in de horeca zo streng zijn ,,en men hier opeengepakt staat en er geen handhaving te bekennen is." De politica laat weten dat ze een spoeddebat wil.

VVD-Kamerlid Dilan YesilgŲz zegt: ,,Ik steun de strijd voor vrijheid en gelijkwaardigheid, maar deze beelden in coronatijd vind ik echt heel ingewikkeld. Hoe leg je dit uit aan ondernemers en aan al die mensen in de zorg die zo hard hebben gewerkt voor onze gezondheid? Ik zie foto's waarop de burgemeester nota bene doodleuk tussen de mensenmassa staat. Wat is dit in hemelsnaam?"

'Corrupt'
Net als Poot en Nanninga benadrukt ook PVV-leider Geert Wilders de verschillen tussen de grote groep mensen bij de demonstratie en het beleid in de horeca. Hij noemt de gang van zaken ,,corrupt." ,,Ben je horecaondernemer dan moet je met een meetlat 1.5 meter afstand tussen de tafeltjes op de terrassen realiseren op straffe van §4000 boete, maar ben een je linkse demonstrant dan geldt de anderhalve meter ineens niet meer. Halsema zet links boven de wet en dat is corrupt."

Halsema laat aan AT5 weten dat ze begrijpt dat de anderhalve meter afstand niet altijd gehandhaafd wordt bij de protesten. ,,Demonstratievrijheid is een heel groot goed. De driehoek ziet geen grond om de demonstratie te ontbinden. Daarvoor is de demonstratie tť belangrijk en bovendien zijn mensen zelf verantwoordelijk." Volgens haar is de sfeer op de Dam heel goed.

CDA-Kamerlid Chris van Dam laat weten dat hij hoopt dat iedereen 'zijn verstand erbij houdt'. ,,Zo veel mensen zo dicht bij elkaar: dat is op dit moment absoluut niet wat we willen. Burgemeester Halsema moet hier veiligheid vooropstellen. Zo nodig moeten de regels er op aangepast worden om het aantal demonstranten weer te maximeren."

Fractiegenoot Julius Terpstra spreekt van een ,,klap in het gezicht van de zorgverleners" die juist op adem hoopten te komen nu het coronavirus voorlopig beteugeld lijkt. En CDA'er Madeleine van Toorenburg noemt de drukte ,,compleet gestoord."

ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers noemt het ,,nooit gerechtvaardigd" om ,,met jouw gedrag tijdens die demonstratie het leven van anderen in gevaar te brengen." Hij wijst op ,,de hartekreet" van ic-artsen die vrezen dat de demonstranten de corona-epidemie weer doen opleven.

,,De een ziet het voortbestaan van zijn bedrijf bedreigd. Een ander kan haar demente moeder niet bezoeken. Onze kinderen kunnen opa en oma niet knuffelen. En soms moet je een demonstratie stoppen omdat het te druk wordt. We zouden dit allemaal samen doen", aldus VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff.

D66-europarlementariŽr Samira Rafaela was zelf bij de demonstratie, maar hield het voor gezien. ,,Het werd echt te druk, waardoor 1,5 meter afstand houden lastig werd. Daarom ben ik weggegaan. En ik roep iedereen om 1,5 meter afstand te houden."

https://www.telegraaf.nl/(...)-uit-aan-ondernemers
op1npo twitterde op maandag 01-06-2020 om 21:30:46 En ook onderweg naar de studio: de burgemeester van #Amsterdam Femke Halsema. Vandaag kwamen duizenden mensen samen op De Dam om te demonstreren tegen #racisme. Dat leverde kritiek op, omdat het ook Corona-tijd is. Femke Halsema reageert in
#Op1 https://t.co/5KwUsBcTxR reageer retweet
EZcvRErXsAI4t_Y?format=jpg&name=large
Ik ben een Nikon :-)
  maandag 1 juni 2020 @ 23:23:59 #2
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_193428502
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:16 schreef maryen65 het volgende:
GdenAantrekker twitterde op maandag 01-06-2020 om 22:05:14 Als de politiek er niet voor zorgt dat Halsema aftreedt, ga ik daar persoonlijk voor zorgen. Enough is enough. Alle tegels die gelicht kunnen worden, zullen gelicht worden. Het 100% schijt hebben aan alles buiten haar grachtengordel - het is nu mooi geweest #promise #mediaoorlog reageer retweet
NICE! *O* *O* DAG HALSEMA :W :W :W
Ik ben een Nikon :-)
pi_193428505
Is ze al weg?
Land of the free. Home of the brave.
pi_193428514
Halsema gaat echt volledig af bij Op1

Complimenten voor dit interview van Willemijn en Erik _O_
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  maandag 1 juni 2020 @ 23:25:28 #5
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_193428525
RonVergouwen twitterde op maandag 01-06-2020 om 22:38:04 Ik schaam mij als Amsterdammer voor mijn burgemeester. Dat je zo'n ernstige bestuurlijke fout maakt is al heel erg, maar als je dan in #Op1npo ook nog stug volhoudt dat je helemaal geen fout hebt gemaakt is bij mij alle sympathie verdwenen. #Halsema reageer retweet
Ik ben een Nikon :-)
pi_193428538
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:16 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

In de VS heb je ook veel donkere rijke sporters, dus daar ook geen sprake van racisme?
Als je puur en alleen vanwege je huidskleur door een agent doodgewurgd wordt lijkt me dat wel een gevalletje racisme ja. Maar waarom dan duizenden rastakapsels en bakfietsmoeders in Amsterdam moeten protesteren is me een raadsel...
Waat ein waer, waat ein waer” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
  maandag 1 juni 2020 @ 23:26:57 #7
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_193428545
Suzanne87380940 twitterde op maandag 01-06-2020 om 22:25:41 @SvensTweet Ze liegt. Gisteravond stond het FB evenement al op 2700 aanwezigen. Vandaag op meer dan 4000. https://t.co/c3C5QEDlHZ reageer retweet
EZdAoYoXkAYnbZg?format=jpg&name=large
Ik ben een Nikon :-)
  maandag 1 juni 2020 @ 23:26:59 #8
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193428546
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:17 schreef the-eye het volgende:

[..]

Tuurlijk.
Je kent het verhaal over die buitenbar in Oostenrijk, het aantal bezoekers en hoeveel besmettingen die opgeleverd heeft?
Ja dat gebeurde in een tijd dat niemand er nog mee bezig was en er overal dat soort bijeenkomsten waren. Nu is het een eilandje in een land dat verder niet dicht op elkaar zit.

Dus ik denk dat het wel losloopt, net als we ook nog altijd op het paaseffect zitten te wachten.

Maar wel duidelijk dat Halsema haar baan niet snapt.
pi_193428566
quote:
6s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:26 schreef Nikonlover het volgende:
Suzanne87380940 twitterde op maandag 01-06-2020 om 22:25:41 @:SvensTweet Ze liegt. Gisteravond stond het FB evenement al op 2700 aanwezigen. Vandaag op meer dan 4000. https://t.co/c3C5QEDlHZ reageer retweet
[ afbeelding ]
ze zei ook dat uit eerdere ervaringen veel minder mensen komen dan dat er wordt opgegeven door de aanvragers
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
  maandag 1 juni 2020 @ 23:28:37 #10
251549 SpaceOddity
#Alllivesmatter.
pi_193428568
quote:
6s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:23 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

NICE! *O* *O* DAG HALSEMA :W :W :W
Ik mag het hopen.

''De anderhalve meter? Ja, daar had iedereen een beetje schijt aan, maar het was ook mooi.''

Even tussendoor; wat vind jij eigenlijk hiervan;
robertjensen twitterde op maandag 01-06-2020 om 20:53:57 Had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen: HALSEMA BEDANKT! Dit toont aan dat die 1,5 m bullshit niet werkbaar is en ik voorspel nu al dat we door dit GEEN piek gaan zien in de Cojona ‘besmettingen’. Einde lockdown, geen 1,5 m nonsens. Back to normality! NU! reageer retweet
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  Moderator / Redactie FP + Sport maandag 1 juni 2020 @ 23:28:46 #11
408813 crew  trein2000
pi_193428570
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:26 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Ja dat gebeurde in een tijd dat niemand er nog mee bezig was en er overal dat soort bijeenkomsten waren. Nu is het een eilandje in een land dat verder niet dicht op elkaar zit.

Dus ik denk dat het wel losloopt, net als we ook nog altijd op het paaseffect zitten te wachten.

Maar wel duidelijk dat Halsema haar baan niet snapt.
En ze maakt het zichzelf alleen maar moeilijker met deze verdediging. Zo lek als een mandje.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_193428579
Halsema heeft wel wat op haar hals gehaald..
Laten we er geen halszaak van maken.
Welterusten.
  maandag 1 juni 2020 @ 23:29:47 #13
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_193428591
quote:
4s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:28 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Ik mag het hopen.

''De anderhalve meter? Ja, daar had iedereen een beetje schijt aan, maar het was ook mooi.''

Even tussendoor; wat vind jij eigenlijk hiervan;
robertjensen twitterde op maandag 01-06-2020 om 20:53:57 Had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen: HALSEMA BEDANKT! Dit toont aan dat die 1,5 m bullshit niet werkbaar is en ik voorspel nu al dat we door dit GEEN piek gaan zien in de Cojona ‘besmettingen’. Einde lockdown, geen 1,5 m nonsens. Back to normality! NU! reageer retweet
Ik kijk al een paar weken niet meer naar die gast. Dat corona gelul komt mn strot uit
Ik ben een Nikon :-)
pi_193428594
Ik had zelf eigenlijk ook verwacht dat dit klein zou blijven in NL aangezien die situatie in de VS helemaal 0.0 niks met ons hier te maken heeft. Maarja zelfs de burgemeester van de hoofdstad vindt dit blijkbar een 'extreem belangrijke kwestie'. _O- _O-

Waarom stemmen domme schapen op een extreme gekkie als dit. Schaf de democratie alsjeblieft ook af.
  maandag 1 juni 2020 @ 23:30:12 #15
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_193428600
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:29 schreef quirina het volgende:
Halsema heeft wel wat op haar hals gehaald..
Laten we er geen halszaak van maken.
Welterusten.
Mevrouw Oey
Ik ben een Nikon :-)
  maandag 1 juni 2020 @ 23:30:27 #16
251549 SpaceOddity
#Alllivesmatter.
pi_193428604
quote:
6s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:29 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Ik kijk al een paar weken niet meer naar die gast. Dat corona gelul komt mn strot uit
Ow okee. Ja ik was gewoon even benieuwd. :)
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  maandag 1 juni 2020 @ 23:30:53 #17
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_193428615
No Justice, No Peace.

Praat Nederlands met me...
Haters everywhere but I don't really care.
pi_193428616
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:28 schreef trein2000 het volgende:

[..]

En ze maakt het zichzelf alleen maar moeilijker met deze verdediging. Zo lek als een mandje.
Dat is inderdaad nog haar grootste probleem, ze spreekt zich vanavond al 180 graden tegen ten opzichte van haar teksten van vanmiddag en het hele verhaal rammelt aan alle kanten....
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  maandag 1 juni 2020 @ 23:31:40 #19
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193428626
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:28 schreef trein2000 het volgende:

[..]

En ze maakt het zichzelf alleen maar moeilijker met deze verdediging. Zo lek als een mandje.
Je vraagt je inderdaad af of ze uberhaupt adviseurs heeft
  maandag 1 juni 2020 @ 23:32:26 #20
80690 hooibaal
Be prepared.
pi_193428639
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:31 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Je vraagt je inderdaad af of ze uberhaupt adviseurs heeft
Haar man waarschijnlijk. Die is expert verstandige media-uitspraken.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
  maandag 1 juni 2020 @ 23:32:46 #21
374936 RensAjacied
VI Hooligans
pi_193428642
Valse tegenstelling van Halsema dat je alleen met harde hand kon beŽindigen. Je had na 300 man op de Dam ook de toegangswegen kunnen sluiten.
AFCA!
pi_193428644
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:31 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Je vraagt je inderdaad af of ze uberhaupt adviseurs heeft
Of die adviseurs hebben zo hun buik vol van d'r dat ze haar nu vakkundig voor de bus duwen en in hun vuistje lachen dat ze het zelf alleen maar erger maakt :Y
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  maandag 1 juni 2020 @ 23:33:14 #23
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_193428652
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:28 schreef trein2000 het volgende:

[..]

En ze maakt het zichzelf alleen maar moeilijker met deze verdediging. Zo lek als een mandje.
De verdediging van dat pistool was ook al zo'n succes :T
Ik ben een Nikon :-)
  Moderator / Redactie FP + Sport maandag 1 juni 2020 @ 23:33:54 #24
408813 crew  trein2000
pi_193428666
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:32 schreef RensAjacied het volgende:
Valse tegenstelling van Halsema dat je alleen met harde hand kon beŽindigen. Je had na 300 man op de Dam ook de toegangswegen kunnen sluiten.
Of de politie laten omroepen dat men weg moet. Of op social media oproepen om weg te blijven.

Dan geef je iig een signaal af en voorkom je precedentwerking. Dit is geen onmacht maar onwil
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Redactie Sport maandag 1 juni 2020 @ 23:33:59 #25
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_193428667
Halsema maakt zichzelf hier totaal belachelijk
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  maandag 1 juni 2020 @ 23:34:13 #26
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_193428671
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:26 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]

Als je puur en alleen vanwege je huidskleur door een agent doodgewurgd wordt lijkt me dat wel een gevalletje racisme ja. Maar waarom dan duizenden rastakapsels en bakfietsmoeders in Amsterdam moeten protesteren is me een raadsel...
Het is een dieptriest incident. Mensen kunnen nu wel gaan janken over Trump, maar dit soort zaken kwam ook onder Obama voor.

Dat hele land heeft een serieus probleem. Alleen jammer dat mensen dit misbruiken met een-op-een vergelijkingen met Europa.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  maandag 1 juni 2020 @ 23:34:37 #27
80690 hooibaal
Be prepared.
pi_193428675
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:33 schreef Mexicanobakker het volgende:
Halsema maakt zichzelf hier totaal belachelijk
En maakt het regeringsbeleid onmogelijk uitvoerbaar. Dit is niet te tolereren.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
pi_193428682
quote:
'Het is belangrijk om zo voorzichtig mogelijk te doen, maar we moeten onze stem laten horen', zegt een demonstrant. 'Daar had iedereen een beetje schijt aan, maar het was ook mooi. Het was voor een hoger doel vandaag', zegt een ander.
Dit is dus exact hetzelfde als terroristen roepen. Jamaar we dienen een hoger doel... kutvolk.
pi_193428690
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:34 schreef hooibaal het volgende:

[..]

En maakt het regeringsbeleid onmogelijk uitvoerbaar. Dit is niet te tolereren.
Yup die gaat dit politiek niet overleven, er zijn burgemeesters voor minder weggestuurd
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  maandag 1 juni 2020 @ 23:36:02 #30
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_193428698
En slaakt een diepe zucht :O

Het moge duidelijk zijn dat hierover voorlopig het laatste woord niet gezegd is! Tevens volgende week, met inachtneming van geldende veiligheidsmaatregelen, wederom besprekingen op toplocatie de Zuidas.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  maandag 1 juni 2020 @ 23:36:12 #31
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_193428703
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:35 schreef Alfje het volgende:
'Het is belangrijk om zo voorzichtig mogelijk te doen, maar we moeten onze stem laten horen', zegt een demonstrant. 'Daar had iedereen een beetje schijt aan, maar het was ook mooi. Het was voor een hoger doel vandaag', zegt een ander.
Smerige hypocrieten.
  maandag 1 juni 2020 @ 23:36:12 #32
374936 RensAjacied
VI Hooligans
pi_193428704
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:33 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Of de politie laten omroepen dat men weg moet. Of op social media oproepen om weg te blijven.

Dan geef je iig een signaal af en voorkom je precedentwerking. Dit is geen onmacht maar onwil
Het is gewoon een politieke keuze en daarmee politieke zelfmoord. Ze moet zich doodschamen.
AFCA!
pi_193428711
Hebben we al een reactie van Jesse Klaver eigenlijk :?
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  maandag 1 juni 2020 @ 23:37:09 #34
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_193428713
We dachten dat er 200 mensen zouden komen.
uZuuKEv.jpg
Haters everywhere but I don't really care.
pi_193428717
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:34 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Het is een dieptriest incident. Mensen kunnen nu wel gaan janken over Trump, maar dit soort zaken kwam ook onder Obama voor.

Dat hele land heeft een serieus probleem. Alleen jammer dat mensen dit misbruiken met een-op-een vergelijkingen met Europa.
Dit ja.

Zei laatst nog tegen iemand in Europa is het lang niet zo erg. Kwam er een antwoord van "ja een vriend van me is zwart en die werd nooit uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek".

Niemand word uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Ik ben zelf blank en kan ook 10 sollicitaties versturen voordat er Łberhaupt een reactie komt van hun kant.
pi_193428720
Ik hoop dat ze afstapt van haar functie, aan de andere kant heeft Utrecht een nieuwe burgemeester nodig, het zal toch niet... :'(
pi_193428727
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:33 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Of de politie laten omroepen dat men weg moet. Of op social media oproepen om weg te blijven.

Dan geef je iig een signaal af en voorkom je precedentwerking. Dit is geen onmacht maar onwil
Eens inderdaad. Ik geloof ook niet in zoveel onvermogen.
pi_193428733
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:37 schreef ReplaR het volgende:
Ik hoop dat ze afstapt van haar functie, aan de andere kant heeft Utrecht een nieuwe burgemeester nodig, het zal toch niet... :'(
Als ze hier sneuvelt gaat ze voorlopig niet meer in een politieke functie terugkomen
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  maandag 1 juni 2020 @ 23:38:31 #39
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_193428736
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:37 schreef ReplaR het volgende:
Ik hoop dat ze afstapt van haar functie, aan de andere kant heeft Utrecht een nieuwe burgemeester nodig, het zal toch niet... :'(
Als Halsema weg gaat, dan is het wat politiek betreft klaar.
Ik ben een Nikon :-)
  maandag 1 juni 2020 @ 23:38:54 #40
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_193428745
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:24 schreef TheVulture het volgende:
Halsema gaat echt volledig af bij Op1

Complimenten voor dit interview van Willemijn en Erik _O_
Mevrouw Halsema is duidelijk met haar prioriteiten. Van de week nog in het nieuws:
quote:
PvdO: ’Halsema liever naar talkshow dan in raad moties oplezen’
https://www.telegraaf.nl/(...)-raad-moties-oplezen
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  maandag 1 juni 2020 @ 23:39:01 #41
237554 Holograph
Compay Segundo
pi_193428747
Als Pauline Krikke moet aftreden om het debacle in Scheveningen, waarom zou Femke dat nu niet hoeven? Fijn dat ze het afwimpelt als een inschattingsfout -- die inschattingsfout is haar politieke verantwoordelijkheid. Aftreden!
pi_193428756
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:38 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Mevrouw Halsema is duidelijk met haar prioriteiten. Van de week nog in het nieuws:
[..]

https://www.telegraaf.nl/(...)-raad-moties-oplezen
Dat is nu wel definitief voorbij denk ik.
  maandag 1 juni 2020 @ 23:39:56 #43
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_193428757
Nee, de burgemeester v
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:38 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Als ze hier sneuvelt gaat ze voorlopig niet meer in een politieke functie terugkomen
nee, Nijmegen gaat naar Utrecht hoorde ik vandaag uit interne achtertuin bronnen.

Die wilde naar Den Haag, maar te groen dus Utrecht.
pi_193428761
Je bent ook alle draagkracht als burgemeester kwijt. Niet alleen onder de bevolking, want hoe woest zullen de horeca ondernemers en sportschool eigenaren zijn. Hoe kwaad zijn de zorgmedewerkers? Maar ook onder je ambtenaren. Hoe kan Femke dit uitleggen aan de politie, boa’s, OV medewerkers en anderen die morgen weer de 1.5 meter mogen handhaven?

Met zulke inschattingsfouten ben je dus niet geschikt. Wegwezen dus.
  maandag 1 juni 2020 @ 23:41:05 #45
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_193428772
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:29 schreef DeZevendeGeit het volgende:
Ik had zelf eigenlijk ook verwacht dat dit klein zou blijven in NL aangezien die situatie in de VS helemaal 0.0 niks met ons hier te maken heeft. Maarja zelfs de burgemeester van de hoofdstad vindt dit blijkbar een 'extreem belangrijke kwestie'. _O- _O-

Waarom stemmen domme schapen op een extreme gekkie als dit. Schaf de democratie alsjeblieft ook af.
Een burgemeester wordt benoemd, niet gekozen. Wat wil je in de plaats van democratie?
  maandag 1 juni 2020 @ 23:41:39 #46
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193428779
Maar sowieso ook wel raar om uit te gaan van 300. In deze context zou ik met alle scenario's rekening hebben gehouden
  maandag 1 juni 2020 @ 23:42:03 #47
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_193428785
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:29 schreef DeZevendeGeit het volgende:
Ik had zelf eigenlijk ook verwacht dat dit klein zou blijven in NL aangezien die situatie in de VS helemaal 0.0 niks met ons hier te maken heeft. Maarja zelfs de burgemeester van de hoofdstad vindt dit blijkbar een 'extreem belangrijke kwestie'. _O- _O-

Waarom stemmen domme schapen op een extreme gekkie als dit. Schaf de democratie alsjeblieft ook af.
Als je een mishandelde homoseksueel bent in Amsterdam, dan sta je inderdaad lager op de prioriteitenlijst.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_193428793
Eindelijk, Nederland zal worden verlost.

Dat de getroffenen over 1-2 weken geridderd mogen worden.
pi_193428804
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:33 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Of de politie laten omroepen dat men weg moet. Of op social media oproepen om weg te blijven.

Dan geef je iig een signaal af en voorkom je precedentwerking. Dit is geen onmacht maar onwil
En er zijn natuurlijk nog wel meer voorbereidingen die je kan treffen om de maatregelen na te kunnen leven. Bijvoorbeeld trams niet laten rijden en meerdere plekken aanwijzen om de drukte te verspreiden.
pi_193428807
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 23:42 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Als je een witte mishandelde homoseksueel bent in Amsterdam, dan sta je inderdaad lager op de prioriteitenlijst.
Fixed
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')