SPOILER: Veelgebruikte, awesome, gezonde receptenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Voor een baan?quote:Op maandag 25 mei 2020 19:09 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik heb vandaag zelfgemaakte gnocchi met verbrandebotersaus en geitenkaas in mn calorieen weten te passen.
O: Kwark met warme appel
B: 12k stappen
L: Broodje bacon
T: Marsje, rijstwafel
D: Bovenstaande gnocchi met pompoen
T: Kinderchocolaatje
S: 75min krachttraining, het kan weer, lekker buiten![]()
T: Eiwitshake
En ik ben vandaag aangenomen bij de gymGratis sporten
![]()
Dat klinkt lekker! Heb je hier een recept van?quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:03 schreef Tuindier het volgende:
D: 'mac&cheese' van bloemkool, groentepasta, veganspekjes en bechamel
Uh, ik ben niet zo van de exacte recepten, maar de laatste keer was het ongeveer dit: ik kook groentepasta (ik had een half doosje erwtjescourgettepasta van Bonduelle) en bloemkool (halve bloemkool in stukjes voor 2 man). Ik bak de vegetarische spekjes. Ik maak bechamelsaus (van boter+bloem (moet je ff opzoeken als je dat principe niet kent)) en daarna half melk/half water erbij tot het genoeg saus is, eventueel bouillonblokje of nootmuskaat en peper/zout. Als dat allemaal klaar is meng ik het door elkaar in een overschaal, eventueel klein beetje kaas erover en even onder de gril.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:10 schreef Declan-Harp het volgende:
[..]
Dat klinkt lekker! Heb je hier een recept van?
En een +1 voor de Cheese Dippers van Myr
Dankjewel! Binnenkort maar eens proberen.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:13 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Uh, ik ben niet zo van de exacte recepten, maar de laatste keer was het ongeveer dit: ik kook groentepasta (ik had een half doosje erwtjescourgettepasta van Bonduelle) en bloemkool (halve bloemkool in stukjes voor 2 man). Ik bak de vegetarische spekjes. Ik maak bechamelsaus (van boter+bloem (moet je ff opzoeken als je dat principe niet kent)) en daarna half melk/half water erbij tot het genoeg saus is, eventueel bouillonblokje of nootmuskaat en peper/zout. Als dat allemaal klaar is meng ik het door elkaar in een overschaal, eventueel klein beetje kaas erover en even onder de gril.
Een bijbaantjequote:Op dinsdag 26 mei 2020 07:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Voor een baan? [ afbeelding ] Gefeliciteerd! Wat tof! Ik wist helemaal niet daar je daar mee bezig was. Wat ga je precies doen?
En lekker lijstje.
Jeetje, echt een onwijs gave prestatie.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:23 schreef emmyemmy2 het volgende:
Een bijbaantjeAchter de desk. Maar het is gewoon een ontzettend fijn idee om van 150kg naar "ja deze meid is wel representatief genoeg voor onze gym" te gaan
Gelukkig zijn alle slanke mensen gezondquote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:40 schreef Myraela het volgende:
[..] Ik werk bij het ministerie van volksgezondheid, en dat voelde toch wat vreemd als ongezond dikzakje.
Is dat moeilijk om te doen? Ik ben echt een sushi liefhebber dus wil het graag een keer proberen, maar dat saus achtig iets wat je voor de rijst moet maken klinkt altijd zo ingewikkeldquote:Op dinsdag 26 mei 2020 13:29 schreef vlindertje89 het volgende:
Ik heb voor zaterdag zelfgemaakte sushi ingepland en ik heb daar nu al zin inrollen met zalm en mango. Jammie!
De rijstazijn bedoel je? Neejoh dat verkopen ze ook gewoon kant en klaar in de winkel.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 17:57 schreef Pinuts het volgende:
[..]
Is dat moeilijk om te doen? Ik ben echt een sushi liefhebber dus wil het graag een keer proberen, maar dat saus achtig iets wat je voor de rijst moet maken klinkt altijd zo ingewikkeld
Lijstje:
O: kwark met aardbeien
T: kwark
L: pistolet met kipfilet
S: half uur hardlopen
D: ovenschotel van gisteren
T: ??
Ah thanks. Dan moet ik toch maar eens een poging gaan doenquote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:08 schreef vlindertje89 het volgende:
[..]
De rijstazijn bedoel je? Neejoh dat verkopen ze ook gewoon kant en klaar in de winkel.
Ik heb een sushi bazooka van AliExpress, soort rond buisje in twee helften, die klap je open, doe je de rijst in en aandrukken, dan druk je met een rond stokje aan beide kanten wat in zodat er een holletje komt voor de vulling, daar doe ik zalm en mango in, dan klap je hem dicht. Dan zit er een soort "aanduwer" in waarmee je hem zo uit die die buis duwt je nori-vel op, en dan is het een kwestie van nori vel erom draaien en je rol in stukjes snijden!
(Mijn beschrijving van de sushi bazooka is misschien niet zo heel duidelijk, in dat geval, google m even, op Ali staan er vaak ook filmpjes bij dat is mss duidelijker).
En de rijstazijn koop ik dus gewoon kant en klaar. AH heeft het bv van saitaku.
Protip: als je aan de sushirijst gaat zitten met je handen, doe er dan een beetje rijstazijn aan, dan plakt het niet zo aan je vingers!quote:Op dinsdag 26 mei 2020 20:16 schreef Pinuts het volgende:
[..]
Ah thanks. Dan moet ik toch maar eens een poging gaan doen
Ha, wat slim! Nooit geweten dat dat bestond. Wij hebben een rijstkoker en daarmee gaat het altijd goed, maar voor als ik een keer bij m'n schoonouders sushi ga maken klinkt dit wel ideaal!quote:Op dinsdag 26 mei 2020 21:00 schreef Myraela het volgende:
Oh, nog een tip. Als je niet zo'n kei bent in rijst koken. Je kunt in de toko sushirijst kopen die in portiezakjes zit. Die gooi je met zakje en al in ruim water. Hoef je niet precies voldoende water te gebruiken en kan het nooit fout gaan.
Planning werd uiteindelijk iets anders.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:03 schreef Tuindier het volgende:
Goed bezig Myraela! Ik heb mijn ochtendwandeling vanmorgen overgeslagen, maar dat maakt het wakker worden niet makkelijker.
Planning:
O: kwark/vanille yoghurt met muesli
T: appel 2speltrijstwafels met 100%pindakaas
L: brood, ei, tauge, tomaatjes, 2 plakjes ontbijtspek
T: Huttenkase met iets van groente op een knackebrodje
D: 'mac&cheese' van bloemkool, courgette, groentepasta, veganspekjes en bechamel
B: uur wandelen
Oh lekker! Ik probeer nu ook meer 'tussendoor' vrij te nemen, want dan kunnen we de dingen doen waarvan ik in het weekend vind dat er te veel mensen zijn.quote:Op woensdag 27 mei 2020 08:16 schreef Myraela het volgende:
Ik heb een dagje vrij. En we gaan even een dagje doen alsof we op vakantie zijn. Zin in.Ook niet te moeilijk qua eten, maar wel gewoon beschaafd houden.
O: Boterham met smeerkaas en een gebakken ei
T: Banaan
L: Picknick met zoete aadappelsalade, salade met sperziebonen en tomaat, olijven en gevulde pepers, bananenmuffens en ik neem misschien ook nog wat chips mee
D: De pizzaoven gaat aan, yay
Dat is hier ook het plan. Wij zouden nu eigenlijk drie weken op vakantie zijn, maar drie weken thuis zitten lijkt me op dit moment echt verschrikkelijk. Maar soms een keer een dagje is wel lekker. Alleen kan ik het niet echt ver vooruit plannen, beetje afhankelijk van de drukte op het werk.quote:Op woensdag 27 mei 2020 08:21 schreef Tuindier het volgende:
Oh lekker! Ik probeer nu ook meer 'tussendoor' vrij te nemen, want dan kunnen we de dingen doen waarvan ik in het weekend vind dat er te veel mensen zijn.
Hoe maak je de zoete aardappelsalade?
Goed idee ja. Ik had vorige week vrij, en moet ergens in de zomer minimaal twee weken aaneengesloten opennemen. Vorige week was lekker, maar zonder echt weg te gaan voelt 't toch niet zo als vakantie.quote:Op woensdag 27 mei 2020 08:40 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dat is hier ook het plan. Wij zouden nu eigenlijk drie weken op vakantie zijn, maar drie weken thuis zitten lijkt me op dit moment echt verschrikkelijk. Maar soms een keer een dagje is wel lekker. Alleen kan ik het niet echt ver vooruit plannen, beetje afhankelijk van de drukte op het werk.
Ik heb gisteren zoete aardappels in stukjes in de oven gedaan. En daarna gemengd met een fijngesneden paprika en ui. Halfvolle slasaus en een klein beetje koriander.
Ik vind sojayoghurt ook niet lekker, net als de melk. Maar de varianten van kokos, amandel of haver vind ik echt een stuk beter. Maar ik vind het wat duur en qua eiwitten vaak ook niet echt een alternatief, dus dan pak ik toch skyr.quote:Op donderdag 28 mei 2020 08:45 schreef Tuindier het volgende:
We hebben eergisteren/gisteren de Netflix docu Gamechangers gekeken, en uiteraard gaan we nu kijken of we vlees/zuivel grondiger kunnen schrappen/reduceren uit ons eetpatroon.
Voor lunch/diner kom ik een heel eind, maar ik momenteel vrij veel yoghurt/kwark/huttenkase en daar heb ik nog niet echt een vervangen voor gevonden. Heb nu sojayoghurt besteld, maar vorige keer dat ik dat probeerde vond ik het niet echt lekker. Maar wellicht is het een 'acquired taste', dus ik ga het gewoon nog een kans geven.
Volledig veganistisch wil ik niet gaan eten, want eieren vervangen voelt nog als een stap te ver, net als nooit kaas, maar de basis wil ik wel steeds meer plant-based gaan maken.
Succes!quote:Op donderdag 28 mei 2020 14:59 schreef Myraela het volgende:
Onverwachte oplossing voor de vreetbui is dat ik gewoon heb besloten vandaag niet meer te eten. Noem het een onverwachte IF-dag.Als ik nu namelijk uittyp wat ik heb gegeten, dan lijkt het bijna een normale dag:
Havermout met blauwe bessen, banaan en cacao
Boterham met amandelpasta
Boterham met haverspread
Leev chocochip bar
Zakje Pombar
Sperziebonen met cottage cheese en sambal, beetje aubergine curry
Bolletje goed bezig reep
Maar dan alles al voor 13:00 uur.Misschien straks nog wat meloen terwijl mijn vriend aan zijn avondeten zit. Als ik dan wel trek heb. Nu ben ik gewoon misselijk.
Ik heb juist eerder IF overwogen, maar dan altijd met vroege tijden. Ik kan in de avond veel makkelijker afleiding zoeken, maar overdag tijdens het werk niet eten, lijkt me echt heel pittig. Ik heb ook echt iets nodig om op te starten. Ik vind het altijd opvallend dat veel meer mensen ervoor lijken te kiezen om juist later op de dag een tijdsvlak te kiezen om te eten.quote:Op donderdag 28 mei 2020 15:01 schreef Sarabi het volgende:
Succes!
Lijkt me erg moeilijk om de IF laat op de dag te doen.
Grappig het verschilquote:Op donderdag 28 mei 2020 15:08 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik heb juist eerder IF overwogen, maar dan altijd met vroege tijden. Ik kan in de avond veel makkelijker afleiding zoeken, maar overdag tijdens het werk niet eten, lijkt me echt heel pittig. Ik heb ook echt iets nodig om op te starten. Ik vind het altijd opvallend dat veel meer mensen ervoor lijken te kiezen om juist later op de dag een tijdsvlak te kiezen om te eten.
Dan moet je hard werken, daar doe ik niet aan.quote:Op donderdag 28 mei 2020 15:14 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Grappig het verschilje zou zeggen dat je tijdens je werk juist afleiding hebt.
Juist in de avond wil ik snaaien
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |