Je fantasie slaat een beetje op hol.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:28 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik voorspel dat bij populaire cafe's en drukke gebieden een hoop gedoe gaat ontstaan bij de terrassen. Mensen die gaan azen op een plekje en nog voordat vertrekkende gasten afgerekend hebben al proberen die vrijgekomen plek weer ingenomen hebben.
Deze post onthoud ik even voor begin juno.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:36 schreef Da_Sandman het volgende:
[..]
Je fantasie slaat een beetje op hol.
Ja ik wacht nog op alle onthouden posts van paaspiek tot hornbachpiek dus dit kan er wel bij.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:38 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Deze post onthoud ik even voor begin juno.
Die beweringen zijn in elk geval niet van mij.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:41 schreef Da_Sandman het volgende:
[..]
Ja ik wacht nog op alle onthouden posts van paaspiek tot hornbachpiek dus dit kan er wel bij.
Zeg ik dat?quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:43 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Die beweringen zijn in elk geval niet van mij.
Met geen enkele letter impliceer ik dat. Je sluit gewoon aan in de rij, niks meer en niks minder.quote:
Ik denk dat die plekken uitsluitend op reservering zullen zijn.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:28 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik voorspel dat bij populaire cafe's en drukke gebieden een hoop gedoe gaat ontstaan bij de terrassen. Mensen die gaan azen op een plekje en nog voordat vertrekkende gasten afgerekend hebben al proberen die vrijgekomen plek weer ingenomen hebben.
Maar dat was niet bekend op 15 mei, dat is pas later meegedeeld.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:17 schreef RTR het volgende:
[..]
Het is ook gelul. Het is zonder personeel.
Een aantal cafe's zullen inderdaad ook de terrassen alleen vullen met gasten die betaald gereserveerd hebben. Maar om dat te regelen moet je heel wat regels instellen. Van gasten die komen dineren kan je veel makkelijker inschatten hoeveel tijd ze nodig hebben, maar terrassen worden op veel meer verschillende manieren gebruikt. Sommige mensen nemen 1 drankje en zijn binnen 10 minuten al weer weg terwijl andere uren blijven zitten en uitgebreid borrellen.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:48 schreef Wantie het volgende:
[..]
Ik denk dat die plekken uitsluitend op reservering zullen zijn.
Hier in de stad zijn al cafés die op reservering open gaan en waar je per uur betalen gaat. 9 euro per uur, inclusief 3 consumpties.
Tis toch ook te belachelijk voor woorden.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:55 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Maar dat was niet bekend op 15 mei, dat is pas later meegedeeld.
Dat snap ik wel, het gaat me ook niet perse om de horeca. Maar deze termen impliceren voor mij dat ze niet van tijdelijke aard zijn. Daar moeten we mee stoppen.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:12 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Het is even wennen, maar dit is voorlopig wel de realiteit. Tenzij je liever hebt dat de horeca nog een tijd dichtblijft, maar dat lijkt me neit gezien je reactie.
Het was eerst met personeel, maar omdat dat moeilijk uitvoerbaar was is dat zonder personeel geworden.quote:
deze taferelen had je in utrecht sowieso al bij een paar straaltjes zon...quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:28 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik voorspel dat bij populaire cafe's en drukke gebieden een hoop gedoe gaat ontstaan bij de terrassen. Mensen die gaan azen op een plekje en nog voordat vertrekkende gasten afgerekend hebben al proberen die vrijgekomen plek weer ingenomen hebben.
Ik doelde eigenlijk op restaurants, de gelegenheden die graag bezoek zijn altijd al druk dus ik gok dat ik nu echt ruim van tevoren moet reserveren.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:24 schreef Wantie het volgende:
[..]
Weken vooruit plannen?
Het is maar net waar je heen wilt en veel terrassen zijn zonder reservering.
Ja, dat is lastig.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 11:55 schreef Brybry het volgende:
[..]
Ik doelde eigenlijk op restaurants, de gelegenheden die graag bezoek zijn altijd al druk dus ik gok dat ik nu echt ruim van tevoren moet reserveren.
Ik wil graag een paar Euro reserveringskosten betalen als dat betekent dat de coronaregels goed nageleefd worden. Zomaar een terrasje pakken in de binnenstad ga ik voorlopig niet doen. Geen zin in de stress die ik verwacht dat daar bij komt kijken.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 12:24 schreef Jor_Dii het volgende:
Hoe denken we hier over?
https://nos.nl/l/2335056
Als dit het minder hectisch maakt met mensen die gaan lopen duwen/ruziën voor een plekje ben ik hier wel voorstander van.
Ben afgelopen weekend ruim 100 kilometer naar het oosten van het land gereden om daar in een hotel te overnachten en te dineren met 1,5 meter afstand (max. 8 tafels/16 personen in het restaurant). Ook een beetje als test voor onszelf om te ervaren hoe een restaurantbezoek straks ongeveer gaat worden en of we dat nog wel interessant vinden.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 12:16 schreef Wantie het volgende:
[..]
Ja, dat is lastig.
Misschien je horizon verbreden en andere restaurants opzoeken.
Wat dieper de provincie induiken, etc...
Er gaat niets meer op slot, dat kunnen we ons niet meer veroorloven. En sowieso weet je niet of het wel invloed gaat hebben, er zijn al zoveel pieken verspeld als het weer iets drukker werd en die zijn allemaal uitgebleven.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:39 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Precies de reden dat per 1 juli de horeca weer op slot gaat.
Eigens schuld van de terras-ratten
Ik heb het vaker gezegd; een ' tweede golf' voorspellen is makkelijk. Als deze niet komt neemt niemand je de uitspraak kwalijk want iedereen is happy dat ie niet gekomen is. Zeg je dat die niet komt en hij komt wel ben je de lul.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 13:16 schreef AQuila360 het volgende:
er zijn al zoveel pieken verspeld als het weer iets drukker werd en die zijn allemaal uitgebleven.
Redden wat er te redden valt is wat anders dan dat het daadwerkelijk verstandig zal zijn om mensen (met name binnen) weer toe te laten tot je horecazaken. Nu is dat in zuidelijke vakantielanden in de komende periode toch al veelal buiten gesitueerd, maar zeker omdat er nu ook veel mensen kiezen voor een vakantie dichter bij huis (Benelux, Duitsland), zullen er ook veel mensen binnen gaan eten/drinken. Het is afwachten hoe dat zal gaan verlopen.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 13:47 schreef Gunner het volgende:
Gaat ook niet gebeuren. Inmiddels gaan alle vakantielanden weer open om maar wat te kunnen redden wat er te redden valt dit jaar.
[..]
Ja dat is ook zo maar uiteindelijk komt het wel aan op economische motieven. Een land als Spanje is gewoon voor een best wel groot deel afhankelijk van toerisme.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 14:50 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Redden wat er te redden valt is wat anders dan dat het daadwerkelijk verstandig zal zijn om mensen (met name binnen) weer toe te laten tot je horecazaken.
Zolang dat goed blijft gaan zal er niks aan de hand zijn - vraag me wel sterk af wat er gebeurt mocht het onverhoopt wel mis gaan gedurende de komende twee maanden. Er wordt hier geroepen dat ze niet weer terug zullen gaan naar (tijdelijke) sluiting, maar wat moet je dan als blijkt dat er meer besmettingen komen door deze versoepelingen?quote:Op dinsdag 26 mei 2020 15:17 schreef Gunner het volgende:
[..]
Ja dat is ook zo maar uiteindelijk komt het wel aan op economische motieven.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |