Lucky_Strike | dinsdag 14 april 2020 @ 18:20 |
En alweer is er een boek dat we weg mogen geven. Dit keer geven Kosmos Uitgevers en FOK! het boek Easy Vegan weg.![]() Blogster Sanne van Rooij van Living the Green Life laat zien hoe je lekker, bewust en gezond veganistisch kunt eten. Het boek voorziet je van recepten voor de gehele dag. Er staan een aantal fijne basisrecepten in om onder meer je eigen notenpasta of kokosyoghurt te maken. Sanne legt uit wat een vegan nou echt in zijn of haar keukenkastje moet hebben. Naast ontbijt, lunch en avondeten komen ook tussendoortjes voor onderweg, dips en toetjes aan bod. Ik vind het boek een groot hipheidsgehalte hebben. De teksten boven de recepten zijn geschreven als een post op social media. Maar toch, als je verder kijkt zie je toch een compleet boek met gevarieerde en leuke recepten. Hoewel je regelmatig wel veel ingrediënten nodig hebt en deze ingrediënten niet in ieders keukenkastje staan (teffmeel, probioticacapsules of kokosbloesemsuiker zijn voorbeelden), zijn de gerechten bijna altijd binnen een half uur klaar. We zijn zo gewend aan het maken van bijna al ons eten met dierlijke producten. Het kan helemaal geen kwaad om ook eens out of the box te denken, ook als je geen vegan bent. Ik vond het erg leuk om te lezen over de verschillende bereidingswijzen. Zo kan je roomsaus maken van cashewnoten en aardappels, who knew? ![]() Hoe win je dit boek? Laat in dit topic weten dat je wilt winnen. Het is extra leuk als je je favoriete veganistische recept met ons deelt want op woensdag koken we met Kook met met CUL veganistisch. Crew is uitgesloten van deelname. De winnaar wordt vrijdag 17 april bekend gemaakt. [ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 16-04-2020 17:20:31 ] | |
Vimbavimba | dinsdag 14 april 2020 @ 18:27 |
Ik wil dit boek graag winnen. Meer gevarieerd leren eten, want ben autistisch en vegetarisch dus dan is dit boek een mooie extra | |
Myraela | dinsdag 14 april 2020 @ 18:34 |
Ik zag je bericht in het vegan topic voor morgen, en een vegan kookboek ben ik wel benieuwd naar. ![]() | |
Tuindier | dinsdag 14 april 2020 @ 18:53 |
Oh! Deze wil ik zeker ook wel winnen! | |
TLC | dinsdag 14 april 2020 @ 19:08 |
Ik laat in dit topic weten dat ik wil winnen ![]() | |
LeSage | dinsdag 14 april 2020 @ 19:10 |
Ik zou graag mijn vleesliefhebbende vriend willen overtuigen van het feit dat het heus niet erg is om af en toe wat meer plantaardig te eten ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 14 april 2020 @ 19:34 |
Ik wil deze graag winnen. Mijn gebrek aan creativiteit weerhoudt mij van het op tafel zetten van lekkere en interessante vegan gerechten ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 14-04-2020 19:34:43 ] | |
Friday12 | dinsdag 14 april 2020 @ 19:43 |
Ben altijd wel benieuwd of vegan eten mij aanspreekt! Zou het boek graag willen winnen om het te proberen ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 14 april 2020 @ 19:45 |
Probeer dan voor de gein eerst eens die vleesimitaties ![]() | |
Friday12 | dinsdag 14 april 2020 @ 19:45 |
Ja dat lijkt mij dus niets ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 14 april 2020 @ 19:46 |
Was ooit ook mijn gedachte. Je moet even losbreken van die vooringenomenheid. | |
Friday12 | dinsdag 14 april 2020 @ 19:48 |
Zoals welke? Heb je een voorbeeld? | |
#ANONIEM | dinsdag 14 april 2020 @ 19:50 |
Ik ben zelf ook nog maar een amateur, maar de kipstuckjes van de vegetarische slager en de kaasschnitzels van Vales bevielen mij bijvoorbeeld al prima. De veganistische speckreepjes van de vegetarische slager zijn prima voor de stamppot, maar bak ze er wel los naast ivm verlies van textuur. | |
potjecreme | dinsdag 14 april 2020 @ 19:51 |
Ik doe weer mee. | |
fleuril | dinsdag 14 april 2020 @ 19:57 |
Ik heb nog geen recepten want nog nieuw op het Vegan vlak Benieuwd naar de recepten in het boek | |
Arizona | dinsdag 14 april 2020 @ 19:59 |
Ik ken maar één (heerlijk) veganistisch recept en ben benieuwd naar dit boek! Mijn recept: Groene Groentensoep - 1 ui - 1 courgette - 400 gram verse spinazie - 1 prei - 2 groentebouillonblokjes - teentje knoflook - scheutje olijfolie - eventueel lente-uitjes Gesnipperde ui fruiten in een beetje olijfolie, fijngesneden knoflook erbij. Gesneden prei, gesneden courgette toevoegen en eventjes zacht mee laten garen. Spinazie erbij, ongeveer 400 ml water erbij en de bouillonblokjes. Niet teveel water, je kunt beter na het pureren nog wat extra toevoegen als de soep te dik is. Kwartiertje laten pruttelen, pureren met de staafmixer en klaar! Eventueel wat fijngesneden lente-uitjes eroverheen. | |
ootjekatootje | dinsdag 14 april 2020 @ 20:19 |
Beste start voor beginnende vegans: Patatje pinda met een kaas soufflé ![]() En veel succes allen met deze leuke actie van Fok! ik heb vorige week gewonnen, een prachtig tuinboek ![]() | |
ootjekatootje | dinsdag 14 april 2020 @ 20:21 |
ja lekker! Je kunt de courgette en spinazie inwisselen voor bijna elke andere groente, zoals bloemkool of asperges. De rest van de ingrediënten hetzelfde houden. | |
Kanaroe | dinsdag 14 april 2020 @ 20:22 |
Graag zou ik dit kookboek 'winnen' ![]() | |
Crientj | dinsdag 14 april 2020 @ 20:30 |
Super leuk! Deze wil ik graag winnen. En smoothiebowls zijn altijd goed. ![]() | |
sjonhetplatenkanon | dinsdag 14 april 2020 @ 20:46 |
Ik zou graag winnen. | |
banana0015 | dinsdag 14 april 2020 @ 20:47 |
Yes please, ik wil dit boek graag in de wacht slepen. Een favoriet vegan recept heb ik niet echt. | |
Hupje | dinsdag 14 april 2020 @ 21:03 |
Ja, die wil ik wel winnen! Vanwege een allergie kook ik zonder zuivel, en ik flexitarie sowieso. Ditlijkt me een tof boek voor nieuwe ideeën. Ik maak morgen (simpele) vegan lasagne. | |
Regilio_ | dinsdag 14 april 2020 @ 21:03 |
-gedraag je eens volwassen ajb- [ Bericht 45% gewijzigd door Lucky_Strike op 14-04-2020 21:39:18 ] | |
Guppy | dinsdag 14 april 2020 @ 21:03 |
Ik heb dit boek (en de twee opvolgers) en het is een aanrader ![]() En ik mag toch niet meedoen ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 14 april 2020 @ 21:09 |
Ondanks dat jij hem toch al hebt, is het knap lullig dat crew niet mee mag doen. Ik snap het willen voorkomen van belangenverstrengeling wel, maar crew zou eigenlijk niet uitgesloten moeten worden. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-04-2020 21:09:49 ] | |
girlnextdoor. | dinsdag 14 april 2020 @ 21:12 |
Ik wil het boek graag winnen. Ik eet al vegetarisch, maar ik probeer steeds meer vegan te koken omdat ik het idee he dat mijn lichaam met veganistische leefstijl het beste functioneert/aanvoelt. Helaas vind ik het nog steeds moeilijk om vegan te koken. | |
Piles | dinsdag 14 april 2020 @ 21:21 |
Altijd leuk voor nieuwe ideeën. Ik doe graag mee! | |
Guppy | dinsdag 14 april 2020 @ 21:22 |
Maar we krijgen er zoveel voor terug ![]() Nee, dat is de discussie niet hoor ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Guppy op 14-04-2020 21:33:04 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 14 april 2020 @ 21:24 |
![]() ![]() | |
Holyme | dinsdag 14 april 2020 @ 21:26 |
Ik doe ook graag mee ![]() | |
LPFAN | dinsdag 14 april 2020 @ 21:29 |
Ik doe graag mee! | |
Alexxxxx | dinsdag 14 april 2020 @ 21:40 |
Ja ik wil! ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 14 april 2020 @ 21:41 |
Bazige username. | |
Anne | dinsdag 14 april 2020 @ 22:06 |
Oef, ik heb zoveel lactosevrije recepten, fructose-arme recepten en heel veel tips qua vegan-producten, maar geen recept! Daarom wil ik dit boek winnen 😎 | |
Tele6 | dinsdag 14 april 2020 @ 22:08 |
Ik doe ook graag mee! Ik eet sinds een jaar of 4 (grotendeels) veganistisch, maar ik eet eigenlijk bijna altijd dezelfde paar dingen ![]() Mijn favoriete recept? Ik eet heel vaak iets wat hierop lijkt: https://veganchallenge.nl/recepten/thaise-gele-curry/
| |
Isabeau | dinsdag 14 april 2020 @ 22:14 |
Morgen bezorgen lukt zeker niet meer? ![]() Doe graag mee om het boek te winnen. Ben benieuwd ![]() | |
Cause_Mayhem | dinsdag 14 april 2020 @ 22:27 |
Meer variatie is altijd fijn! Daarom wil ik dit boek graag winnen. Recept: Mayhem's vega lasagna. Ingredienten: Pompoen Courgette Broccoli Ui Paprika Wortel Tomaat Knoflook (veel, helft voor roosteren, rest 'rauw' erin) Spinazie Prei Basilicum Rozemarijn Tijm Peterselie Oregano Laurier Bloem Olijfolie Lenteui Groente boullion Wijn (rood doe ik meestal, maar wit is ook lekker) Kaas (evt veganistische kaas, maar ik ben een zondaar mbt kaas, vandaar dat ik dit boek goed kan gebruiken ![]() Pepper Zout Evt een rode peper naar smaak Schil de wortel, haal de zaadlijsten uit de paprika (door de helft is prima voor nu). Haal het harde buitenste velletje van de ui, pak de helft van een knoflookbol, laat lekker bij elkaar zitten. Snij plakken van de pompoen, een flespompoen is makkelijk, maar probeer eens wat met andere pompoenen. Bestrooi met zout, peper en besprenkel met geschikte olijfolie. Zet in de oven en grill het tot het klaar is. Ontvel ondertussen de tomaat en haal het binneste eruit. Op een paar na, beetje is lekker, maar maakt niet te nat. Snij courgette, prei en broccoli fijn, snij de grootste spinazie bladen wat kleiner. Bind een bosje van de kruiden, maar snij ook een beetje van het blad fijn. De Laurier enkel voor het kruidenbosje. Snij de lente ui fijn, ook het groene stuk! Wees voorzichtig met de pompoen plakken, hou ze heel en hou ze apart, die komen pas bij de laatste stap! Ontvel de geroosterde paprika, snij de geroosterde wortel en ui. Maak een roux met olijfolie en bloem. Gaar, maar niet bruin. Voeg de gesneden rauwe groente toe, bak aan op halfhoog vuur. Voeg de geroosterde groente toe, pers de geroosterde knoflook eroverheen. Voeg de tomaat toe en laat voor een deel 'uitsmelten' onder regelmatig roeren. Voeg dan boullion toe en wijn toe, netjes langs de rand, tot alles netaan onder staat. Leg het kruidenbosje erop en laat alles minstens een half uur op laag vuur kennis maken met elkaar. En uur of langer is beter. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op een 180 graden. Zet het vuur uit. Voeg rauwe knoflook toe, voeg de lente ui toe, voeg de verse kruiden toe. Voeg naar smaak rode peper toe. Leg een dun laagje van dit mengsel in de ovenschaal. En wissel daarna af met pompoenplakken, mengsel, kaas. Tot als laatste mengels en (ruim) kaas erboven op. Zet in oven en geef het tot de kaas 'knapperig' is. Voor de kleintjes (gelukkig ben ik best klein) erg lekker met appelmoes. Dit laatste hoeft niet, wil je enkel gezond dan geen appelmoes, maar ik hou wel van een beetje slechtheid ![]() | |
Sushilover | dinsdag 14 april 2020 @ 22:49 |
Oh wauw wat leuk!! Ik zou dit boek graag willen winnen, want ik ben een beetje inspiratieloos de laatste tijd. Ik eet nog wel vis, maar geen vlees meer. Uiteindelijk zou ik helemaal vegan willen gaan. Een super easy gerecht die ik zelf heb samen gesteld is: In een koekenpan: Knoflook Sambal (zoet) Cashewnoten Kokosmelk Laurierbladen In een steelpan: Pandanrijst Samen super lekker!! | |
Kreator | dinsdag 14 april 2020 @ 22:53 |
Ik wil dit wel winnen want ik kook normaal gesproken 7 dagen per week 100% vlees gerechten. ![]() | |
karr-1 | dinsdag 14 april 2020 @ 23:53 |
Vegetarisch is niet echt mijn ding, maar ik wil er wel meer over weten. Misschien kan dit boek als inspiratie dienen om eens wat te proberen ! | |
Bond | woensdag 15 april 2020 @ 06:59 |
Wil ook wel winnen! Zus is vegan en als die na corona maatregelen weer mag langskomen, kan ik ook eens iets maken wat ze “mag” eten. ![]() | |
Lunatiek | woensdag 15 april 2020 @ 07:16 |
Kaassoufflé is vegetarisch, niet veganistisch ![]() Hoef het boek niet te winnen, maar voor niet-veganisten zal het interessant zijn omdat er andere kooktechnieken worden gebruikt dan je gewoonlijke, en dan leer je meer smaken kennen ![]() | |
sadebo | woensdag 15 april 2020 @ 07:22 |
Benieuwd naar de recepten,nog geen recept want ik heb nog nooit Vegan gekookt | |
ootjekatootje | woensdag 15 april 2020 @ 08:04 |
inderdaad. Nasibal wel goed? | |
just me | woensdag 15 april 2020 @ 08:39 |
Nooit te oud om (vegan) te leren ![]() | |
amaranta | woensdag 15 april 2020 @ 08:55 |
Voor mijn 12 jarige dochter die nu al een jaar vegetarisch eet. | |
Lunatiek | woensdag 15 april 2020 @ 09:01 |
Dat ligt eraan wat er in zit. De korst bevat vaak ei. Er kan ham in zitten. | |
Uhmmpie | woensdag 15 april 2020 @ 09:07 |
hmm laatst week op pad geweest met iemand die nog wat extremer veganistisch at (liefst zo puur mogelijk.. tegen raw food diet aan zegmaar) ben heel benieuwd naar dit boek dus | |
Zo-is-dat | woensdag 15 april 2020 @ 09:21 |
Heel leuk! Ons lievelings recept hier thuis is toevallig vegan! Zelf onze zoon van 2 smult hier altijd van en veel makkelijker dan dit wordt het niet! Geroosterde groente: Men neme, naar wens, een courgette, paprika’s, (rode) ui, aubergine, tomaatjes. Snij alles in blokjes behalve de tomaatjes. Meng alles door elkaar met knoflook, olijfolie en een flinke scheut balsamico azijn. Rooster alles in de oven op 200-220 graden afhankelijk van je oven. Serveer met brood met lekkere smeersels, tapenade bijvoorbeeld. Restjes ook lekker door een pasta(saus) of eet er een vegan broodje hamburger bij, met vegan mayo, ketchup en een pluk rucola. Wij eten vegetarisch met voor mij en zoonlief af en toe een uitzondering, vaak is wat we eten toevallig al vegan, super leuk om op dat gebied nog meer inspiratie te krijgen! ![]() | |
MissyMK | woensdag 15 april 2020 @ 09:54 |
die is leuk. en als ik niet win, ga ik m reserveren bij de bieb (zodra die weer open is) | |
Elvi | woensdag 15 april 2020 @ 09:57 |
Oeh ik wil ook meedoen! Ik ben sinds kort wat meer vega en vegan aan het koken! Mijn favoriete vegan recept is denk ik de vegan kapsalon ![]() ![]() Voor een gezonder recept maak ik ook wel eens een rode linzensoep. 200 gr rode linzen rode peper (half of heel, naar smaak) 1 ui 2 tenen knoflook 1 cm gemberwortel fijn gesneden 2 kleine aardappels (ik gebruik soms 1 grote zoete aardappel) 1 wortel of 1/2 winterwortel 1 tl kurkuma 1/2 tl komijn 700 ml groentebouillon blikje tomatenpuree zout/peper De ui, peper, knoflook, gemberwortel aanfruiten. Kurkuma en komijn erbij. Daarna de bouillon, aardappelstukjes en wortelstukjes erbij. Als de aardappel en wortel gaar zijn pureer ik het geheel, en daarna gaan de tomatenpuree en de linzen erbij. Net zo lang koken tot de linzen wat uit elkaar vallen. Je kan met de soep best makkelijk variaties maken door de verhoudingen te veranderen dus de soep smaakt nooit hetzelfde. | |
ikbennieuwopfok | woensdag 15 april 2020 @ 11:45 |
Ik wil dit wel winnen, ik kaant toch alles | |
Lange_Lans | woensdag 15 april 2020 @ 12:47 |
Benieuwd of er recepten voor de airfryer in staan. @Caland Een vega kapsalon (of 2) zou ik ook wel beschreven willen zien. @onlogisch | |
Muck | woensdag 15 april 2020 @ 12:49 |
Kijk eens twee posts boven je ![]() | |
Lange_Lans | woensdag 15 april 2020 @ 12:49 |
WTF. ![]() | |
Tink89 | woensdag 15 april 2020 @ 12:59 |
Ooeh, nice! Dat wil ik - als lactose-intolerante... - wel winnen. Mijn favoriete vegan producten noemen is niet zo moeilijk (b&j's vegan cookiedough, de vegan hotdogs van Ikea, vegan haverroom in plaats van kookroom voor in de keuken), maar een vegan recept... *denkdenk Oeh ik weet het, al is het recept gejat en aangepast, dus niet helemaal van mezelf: Vegan ijskoffie Ingrediënten: 2 kopjes espresso goede pure chocolade, een halve kleine reep (zo'n 50 gram dus) een stuk of wat ijsblokjes of... als je echt gek wil doen... vegan ijs van bijvoorbeeld B&J. vegan slagroom (sojatopping van de ah is wel te doen, maar ik ga liever voor niet-vegan-maar-wel-zo-goed-als-lactosevrije MInusL-slagroom) Suiker of een siroopje naar smaak. Toffee-nootsiroop van Levelt is <3 300 ml haverdrink of amandelmelk, net wat je lekkerder vindt. Ik vind de oatly barista het lekkerste. Smelt de chocolade Roer de suiker of siroop door je espresso en laat afkoelen IJs in de glazen, dan 2/3 van de gesmolten chocolade erover. Koffie erbij, haver/amandeldrink erbij (ik schuim de oatly baristo koud op van tevoren) Slagroomspul erop, afmaken met rest van de chocolade. [ Bericht 64% gewijzigd door Tink89 op 15-04-2020 13:06:18 ] | |
HerrFritz | woensdag 15 april 2020 @ 14:22 |
Deze zou ik wel willen winnen. Wij zijn een tijdje al aan het Vegan-en en het is heerlijk om een hoop zelf te maken eergisteren nog Vegan Andijvie Stamppot gemaakt. Van te voren Tofu drogen in een theedoek met iets zwaars erop of in een tofupers als je dat hebt. Zoete aardappels in blokjes snijden en stomen. Dan snij je de tofu in kleine spek reepjes en marineren met liquid smoke en paprika poeder, beetje knoflook peper erbij. Na even marineren kan je deze knapperig bakken in kokosolie of vegan bakboter, wat je zelf prettig vind. Crux is wel dat ze goed droog zijn geperst, anders kunnen ze wel eens niet knapperig worden, na 4 keer waren ze bij mij pas lekker knapperig! In de tussentijd als die 2 pannen op staan, bak je 2 gesnipperde uien in een koekenpan met 2 laurierblaadjes en wat Agavestroop/maplesyrup. Tot de uitjes bruin zijn en je het geheel blust met een scheut water. Dit even laten staan en dan kan je er 2/3 eetlepels bloem bij doen ( ik gebruik altijd speltbloem even door het zeefje). Dit roer je goed door elkaar en laat het even bakken terwijl je het blijft door roeien. Hierna doe je er water bij tot het de dikte heeft naar wens. Als dit zo ver is, gooi je er nog 3 eetlepels sojasaus doorheen(Ik gebruik hierzelf liquid aminos voor van Bragg). Als de aardappels gaar zijn, even prakken/stampen en in een grote pan/wok en daar de rauwe andijvie bij. Het stoomvocht kan je gebruiken om de stamppot nog een beetje wat smeuïger te maken. Als de andijvie goed genoeg geslonken is kan je dit opdienen op bord, gebakken spekjes er dan pas doorheen anders verliezen ze structuur en dan de Jus appart opdienen. Vergeet niet de laurierblaadjes uit de jus te halen! Eetsmakelijk! Voor een goede pan : 2 grote zoete aardappelen 2 uien sojasaus zout peper liquid smoke 250gr tofu 500gr andijvie bloem agavesiroop Eet smakelijk! | |
-Bubseltje- | woensdag 15 april 2020 @ 15:45 |
Ik wil het boek wel winnen. Mijn dochter is allergisch voor ei, melk en soja. En vooral toetjes zijn lastiger. Ik ben benieuwd wat voor recepten er in dit boek staan. | |
Document1 | woensdag 15 april 2020 @ 15:49 |
Ik wil graag dit boek winnen voor mn chickie. | |
Candaasje | woensdag 15 april 2020 @ 16:08 |
Leuke actie! ![]() (ik doe niet mee, ik eet altijd al veganistisch dus ik denk dat het leuker is dat iemand anders dit boek wint ![]() | |
NutKees | woensdag 15 april 2020 @ 16:36 |
- [ Bericht 50% gewijzigd door Muck op 15-04-2020 17:34:58 (Ik zou met jou graag de bbq aansteken.) ] | |
Budabuddumbam | woensdag 15 april 2020 @ 17:14 |
ik wil deze heel graag winnen ![]() | |
Markesh | woensdag 15 april 2020 @ 17:16 |
Ik zou dolgraag dit boek winnen. Ik eet nu 2 jaar veganistisch en dat bevalt heel goed. Mijn gezondheid is beter geworden. Ik had altijd last van hoge bloeddruk en die is sinds ik vegan ben gaan eten perfect. Ook heb ik altijd last gehad van moeilijke stoelgang, ging voorheen soms dagen niet, ook dat is over nu en ga nu gewoon dagelijks. Er is zoveel heerlijk vegan eten en aangezien ik hou van eten en lekkere gerechten maken zou ik heel blij zijn met dit boek [ Bericht 0% gewijzigd door Markesh op 15-04-2020 17:28:53 ] | |
Markesh | woensdag 15 april 2020 @ 17:26 |
![]() Vegan Fluffy Bananenbrood (te lekker) Fluffy Bananabread Ingrediënten Droge ingrediënten 250 gram speltmeel of havermeel 1/2 theelepel bakpoeder snufje zout Vloeibare ingrediënten 4 rijpe bananen 2 el zachte kokosolie 3 el kokosbloesemsuiker of 5 ontpitte medjool dadels De TRUC voor luchtigheid 1/2 theelepel baking soda (zuiveringszout) 1/2 eetlepel appel azijn Optioneel: bevroren blauwe bessen en frambozen Methode Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je bakblik in met kokosolie of gebruik bakpapier. Mix alle droge ingrediënten in een grote bak. Mix alle vloeibare ingrediënten in je sterke blender of keukenmachine en voeg deze mix toe bij de droge ingrediënten. Mix voorzichtig zodat alles goed gemengd wordt. Dit is belangrijk: Als alles gemengd is (en je voor het eerst dit trucje gebruikt) pak je een apart glaasje. Meng de baking soda met de appelazijn en nu gaat het schuimen!! Dit zorgt voor de luchtigheid in het beslag. Voeg dit mengsel toe aan je beslag en meng nog een extra keer door. Doe het beslag in het bakblik en bak voor 40-45 minuten totdat hij goudbruin is. Steek een satéprikker erin en kijk of hij er schoon uitkomt, then you are ready to go! Laat het bananenbrood helemaal afkoelen in het bakblik (dan zakt hij niet uit) en eet hem als ontbijt, snack of lunch!! (of als avondeten, whatever you feel like;) Eet smakelijk! | |
H0D3NPYL | woensdag 15 april 2020 @ 17:44 |
Ja graag zou ik deze winnen! | |
#ANONIEM | woensdag 15 april 2020 @ 17:53 |
Ik zou ook graag winnen. Ons eerste vegan recept, en lekker simpel (dus we kunnen wel een kookboek gebruiken). Bloemkoolsoep. - bloemkool - kokosmelk (blik) - 3 dl groentebouillon - kruiden naar smaak Bloemkool in stukjes even met wat olie aanbakken. Kokosmelk en bouillon er bij. Tot aan de kook brengen. Ondertussen zout, peper en welke kruiden je nog meer lekker lijken (wij kurkuma en paprika) naar smaak. Uiteindelijk goed pureren en opdienen in een kommetje. Als je nog peterselie ergens hebt liggen kun je dat gebruiken als versiering. Ondertussen gebruiken wij dit als basis en voegen we steeds weer andere zaken toe, maar het is een start. | |
kanovinnie | woensdag 15 april 2020 @ 18:03 |
Ik ben alles behalve een goede kok, dus elke bron van inspiratie is welkom. In alle eerlijkheid ben ik niet echt opzoek naar vegan dingen, maar wellicht haal ik er wat uit. Mijn favoriete zelfgemaakte gerecht waarvan ik zeker weet dat het vegan is, is zoeteaardappelsoep. Uiteraard met zoete aardappel, maar ook wortel, ui, gember en knoflook. En dat is toevallig ook wat ik nu aan het eten ben ![]() | |
papernote | woensdag 15 april 2020 @ 19:03 |
Hopelijk is het ook voor de lazy vegan. | |
Helsinki | woensdag 15 april 2020 @ 20:28 |
Ik doe graag mee! Leuk om weer eens iets nieuws te proberen ![]() | |
Farenji | woensdag 15 april 2020 @ 21:17 |
Ik wil dat boek ook wel hebben! Voorlopig is dit mijn favoriete vegan recept: gobi Manchurian | |
TwinkleStar001 | woensdag 15 april 2020 @ 21:28 |
Oh, deze wil ik wel graag winnen. Ik eet vegetarisch, maar zou eigenlijk een paar dagen per week vega willen gaan eten. En dat vind ik dus heel moeilijk, want eet veel kaas en room ed. Dit boek zou me daar goed bij kunnen helpen. | |
Noek | donderdag 16 april 2020 @ 07:06 |
Ja, alleen is kaas niet vegan. | |
Guppy | donderdag 16 april 2020 @ 08:30 |
Sterker nog, kaas is eigenlijk niet eens vegetarisch ![]() | |
arvensis | donderdag 16 april 2020 @ 08:50 |
Jaaa! Ik wil dit boek! Mijn zoon heeft koemelkallergie, dus wij zitten beiden al 2 jaar op een koemelkvrijdieet omdat ik borstvoeding geef. Vegan is dan altijd een makkelijke oplossing buiten de deur. Maar ik wil ook thuis vaker veganistische recepten klaarmaken. Hierbij een vegan baklava-recept die ik onlangs heb gemaakt en gedeeld in een vegan-groep op fb. ![]() ![]()
| |
Lafoy | donderdag 16 april 2020 @ 09:02 |
Ik heb een nieuwe keuken, en daar horen ook wel wat meer culinaire gerechten bij dan de 10 standaard dingen die ik normaal maak. ![]() | |
Maringo | donderdag 16 april 2020 @ 09:15 |
Als iemand met koemelkallergie is Vegan vaak een way-to-go voor veel producten. Dus het boek lijkt me een erg leuke toevoeging! Nu had ik al eens de welbekende Aquafaba Chocolademousse in het Fok! Kookboek laten zetten: CUL / [FOK!-kookboek] Toetjes Gevolg van dit vaker eten is dat er een kind blij is als we kikkererwten eten. ![]() Maar ook deze Mac n Cheese variant doet het thuis erg goed. Hieronder is het basisrecept die met diverse groente en kruiden naar keuze uit te breiden is: Ingredienten: 200 gram macaroni 4 eetlepels edelgist ~100 ml kokosmelk Bereidingswijze: 1. Kook de macaroni zoals je zelf het fijnst vind. Al dente vind ik erg lekker, maar er schijnen mensen te zijn die kapotgekookt lekker vinden. 2. In een kommetje doe je de helft kokosmelk en het edelgist. Dit meng je tot het stevig wordt, daarna de je langzaam de rest van de kokosmelk erbij tot het een saus structuur heeft. 3. Meng dit samen en zorg dat de saus warm genoeg is en dan serveren! Dit hierboven is natuurlijk wel erg saai en zo maak of serveer ik het nooit. Ik maak zelf vaak een van deze combinaties: 1. Kerriepoeder, zout en peper bij de saus. Zongedroogde tomaatjes en ui door de macaroni 2. Italiaanse kruiden bij de saus. (Zongedroogde) tomaten, olijven en ui door de macaroni 3. Diverse groente wat verder door koken en door de saus heen blenderen. Daarnaast ook andere groente als bijvoorbeeld broccoli beetgaar door de macaroni. | |
essnhills | donderdag 16 april 2020 @ 09:47 |
Ik doe mee ![]() | |
GerritDeSlak | donderdag 16 april 2020 @ 10:23 |
Ik wil graag winnen! Sinds ik door India heb gereisd, eet ik vegetarisch en bij momenten veganistisch, ![]() ![]() | |
Debsterr | donderdag 16 april 2020 @ 11:42 |
Dit lijkt me een heel tof boek! Sinds een paar weken eten we vegetarisch en het lijkt me heel fijn om ook wat goede vegan opties te leren kennen. | |
dud0r | donderdag 16 april 2020 @ 11:45 |
Ik wil ook winnen. Eens kijken of hier betere vegan recepten in staan dan degene die bij de vegan box komen. | |
#ANONIEM | donderdag 16 april 2020 @ 12:30 |
Lijkt me een top boek. Als echte linkse sandaaldragende boomknuffelaar zou ik dit werk met veel enthousiasme in ontvangst willen nemen. [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 16-04-2020 12:31:55 ] | |
#ANONIEM | donderdag 16 april 2020 @ 12:31 |
kan weg sr mod [ Bericht 96% gewijzigd door #ANONIEM op 16-04-2020 12:31:20 ] | |
Nine. | donderdag 16 april 2020 @ 14:01 |
-Off topic- [ Bericht 98% gewijzigd door Lucky_Strike op 16-04-2020 14:10:57 ] | |
papert | donderdag 16 april 2020 @ 15:41 |
Ik zou dit boek leuk vinden om te winnen, maar ik vind het sowieso leuk dat er aandacht is voor vegan/vegetarisch koken. En het is natuurlijk het beste als zoveel mogelijk mensen dit doen. Dus heb ik liever dat iemand anders hem wint ;-) Bij deze wel een veganistisch recept, wat makkelijk om te maken is, gezond, en goedkoop. Ik vind het ook nog heel lekker. https://www.smulweb.nl/recepten/1425374/Chakalaka-zuid-afrikaans | |
Crutch | donderdag 16 april 2020 @ 16:37 |
Geef. | |
Lucky_Strike | donderdag 16 april 2020 @ 17:20 |
Die heb ik opgeslagen. Ik ga trouwens even in de OP zetten dat ik vrijdag de winnaar bekend maak. Dat was ik er vergeten bij te zetten ![]() | |
Patroon | donderdag 16 april 2020 @ 18:49 |
Deze willen wij graag winnen! Sinds een jaar vegetarisch en sinds kort langzamerhand steeds meer vegan. Deze zal mooi naast het boek Heel veel VEG staan. | |
kleinvogelijn | donderdag 16 april 2020 @ 22:22 |
Leuk, daar zou ik wel heel blij mee zijn! Mijn veganistische kookkunsten staan nog in de kinderschoenen, maar ik maak voor het gemak wel eens vegan ijs 1 bevroren banaan in plakjes 1 eetlepel cacaopoeder 1 eetlepel mesquitepoeder Scheutje kokosmelk De hele handel blenden en voila, heerlijk zuivelvrij ijs :-) | |
KapiteinCupcake | vrijdag 17 april 2020 @ 11:06 |
Oh leuk, mag ik meedoen? Ik zou dit boek graag winnen omdat ik vaker vegan wil koken voor mijn gezin vol carnivoren. Mijn vriend eet het liefst twee keer per dag vlees, dat kan niet meer in deze tijd vind ik. Dus voor de afwisseling zou ik graag wat inspiratie willen. ![]() | |
Lucky_Strike | vrijdag 17 april 2020 @ 11:46 |
*tromgeroffel* De winnaar is @Elvi ![]() Stuur je adres naar mij, dan stuur ik het door naar Kosmos. Zij zorgen dat het boek naar je toe komt. | |
#ANONIEM | vrijdag 17 april 2020 @ 11:57 |
Gefeliciteerd @Elvi ![]() | |
Elvi | vrijdag 17 april 2020 @ 12:46 |
Waaaah wat tof ![]() ![]() |