FOK!forum / Culinesse à gogo / Kook mee met CUL: stoofpot op woensdag 22 april
Lucky_Strikedinsdag 14 april 2020 @ 17:51
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op woensdag 22 april maken we met iedereen die mee wil doen een stoofpot.

Stoven
Meeatal vlees maar vega of zelfs vis is ook mogelijk. Je gerecht pruttelt uren in de slowcooker, Dutch oven, oven of op je kleinste pit.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lonaa op 19-04-2020 15:04:35 ]
Cat-astrophezondag 19 april 2020 @ 15:00
Stoofvlees :9
Met de slowcooker laat ik het eigenlijk altijd ‘s nachts pruttelen dus ik ga smokkelen met de datum :P
minilotzondag 19 april 2020 @ 17:33
Ik overweeg Taiwanese speklapstoof:
https://thewoksoflife.com(...)ised-pork-rice-bowl/ :)
Lonaazondag 19 april 2020 @ 20:04
Nou, ik vind het lastig. Heb best wel zin in Rendang maar ik gebruik altijd gewoon zo een kruidenmixzakje dus niet zo boeiend voor dit.

Of:
https://www.culy.nl/recepten/stoofpotje-van-buikspek/

want ZO LEKKER.

Of iets nieuws. Keuzes. ;(
Yinnyzondag 19 april 2020 @ 20:16
Zo jammer dat vriend geen vettig vlees lust, dus helaas geen buikspek/speklappen.
Ik ga nog even broeden op een vega bonenstoofpot of iets met kippendijen en shiitake.
Myraelazondag 19 april 2020 @ 20:27
Heee, het is aangepast naar stoofpot in plaats van stoofvlees. :D Dan had ik wel iets toffers kunnen bedenken dan m'n poging tot m'n oude stoofvlees namaken maar dan vega. Wat ik overigens ook morgen al ga eten, want m'n champignons halen de woensdag niet. :@
Sarabizondag 19 april 2020 @ 20:28
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 20:27 schreef Myraela het volgende:
Heee, het is aangepast naar stoofpot in plaats van stoofvlees. :D Dan had ik wel iets toffers kunnen bedenken dan m'n poging tot m'n oude stoofvlees namaken maar dan vega. Wat ik overigens ook morgen al ga eten, want m'n champignons halen de woensdag niet. :@
Ja jammer dan had ik wel mee willen doen -O- nu is de bestelling al gedaan. Maar nu al zin in de kroketten van volgende week *O*
Cheeseburgertzondag 19 april 2020 @ 20:29
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 20:27 schreef Myraela het volgende:
Heee, het is aangepast naar stoofpot in plaats van stoofvlees. :D
Dan maak je toch gewoon Stampot stoofvlees :7
Lijkt me nog best lekker, iets ala rendang door de hutspot stampen :9
Lonaazondag 19 april 2020 @ 20:31
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 20:29 schreef Cheeseburgert het volgende:

[..]

Dan maak je toch gewoon Stampot stoofvlees :7
Lijkt me nog best lekker, iets ala rendang door de hutspot stampen :9
Dat is lekker weet ik uit ervaring.
marc0871zondag 19 april 2020 @ 22:46
Het is dat het mij doordeweeks, na het werk, te veel tijd kost, anders dan had ik deze maar weer eens van stal gehaald

RzEUGQf.jpg

Uit dit topic

CUL / 'Mijn' versie van Rendang- Een fotoverslag
Farenjizondag 19 april 2020 @ 23:31
Ik zat net te denken dat ik wel ful kan maken, middenoosterse stoofpot met tuinbonen, tahini, knoflook en limoen. Met droge tuinbonen laat men dat urenlang, soms wel een halve dag zachtjes stoven. Nu ik toch thuiswerk kan dat best. :D
En dan met hummus, misschien wat baba ganoush en van dat lekkere egyptische flatbread.
(maar dan word het meteen wel beduidend meer werk)
Kaatje1zondag 19 april 2020 @ 23:39
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 23:31 schreef Farenji het volgende:
Ik zat net te denken dat ik wel ful kan maken, middenoosterse stoofpot met tuinbonen, tahini, knoflook en limoen. Met droge tuinbonen laat men dat urenlang, soms wel een halve dag zachtjes stoven. Nu ik toch thuiswerk kan dat best. :D
En dan met hummus, misschien wat baba ganoush en van dat lekkere egyptische flatbread.
(maar dan word het meteen wel beduidend meer werk)
:9~ Waar woon jij?
Kaatje1maandag 20 april 2020 @ 00:00
Ik ga wel wat “stoven” maar geen uren. Aubergine heeft niet zolang nodig
Sorellamaandag 20 april 2020 @ 07:04
Mag ik het woensdag maken en dan donderdag eten ?
Dan maak ik Argentijnse stoofvlees schotel.

Lekker pittig: Argentijnse stoofvleesschotel
INGREDIENTEN 4 personen

750 gr runderlappen
4 rode uien (in halve ringen)
8 tenen knoflook (in dunne plakjes)
2 Jalapenopepers (in ringetjes, mocht je die niet vers kunnen krijgen, dan uit een potje 4 el ringetjes even afgespoeld)
6 vleestomaten (ontveld, in stukjes incl zaadjes)
2 el cayennepeper
2 el tomatenpuree
7 dl runderbouillon (van 2 blokjes)
1 dl Argentijnse rode wijn
2 el oregano (gedroogd)
50 gr boter
4 el olijfolie
(versgemalen) peper en zeezout

Voorbereiding
Wrijf het vlees in met de cayennepeper en wat zeezout en laat een half uurtje intrekken.
Bereidingswijze
Verwarm de boter met de olie en bak hierin de runderlappen rondom bruin aan. Doe er dan de uien, knoflook, peper-ringetjes en tomaten bij en bak die een paar minuten mee tot de tomaat zacht begint te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eventjes mee. Blus alles af met de bouillon en wijn en breng dit tegen de kook, meng er de oregano door en laat dit minimaal 3 uur op een heel zacht vuur stoven tot het vlees vrijwel vanzelf helemaal uit elkaar valt, trek evt nog iets fijner met een vork. Laat dan nog een half uurtje doorstoven, en de pan kan op tafel dus Smullen maar!!
Serveertips
Lekker met pittig gekruide rijst, mais en doperwtjes en de gebruikte wijn niet te vergeten!

P.s. Zeven uurtjes in de slowcooker kan ook
Sorellamaandag 20 april 2020 @ 07:05
quote:
Die staat ook nog steeds op mijn verlanglijstje om te maken
Kaneelstokjemaandag 20 april 2020 @ 07:26
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 23:31 schreef Farenji het volgende:
Ik zat net te denken dat ik wel ful kan maken, middenoosterse stoofpot met tuinbonen, tahini, knoflook en limoen. Met droge tuinbonen laat men dat urenlang, soms wel een halve dag zachtjes stoven. Nu ik toch thuiswerk kan dat best. :D
En dan met hummus, misschien wat baba ganoush en van dat lekkere egyptische flatbread.
(maar dan word het meteen wel beduidend meer werk)
Ik hou niet zo van tuinbonen, maar dit klinkt wel als een manier om ze smakelijker te maken.
Myraelamaandag 20 april 2020 @ 18:17
Ja, ik ben dus te vroeg, want de champignons moesten op. Maar ik ben dus vanwege het thema stoofvlees, een vegetarische versie van mijn oude stoofvlees gemaakt. Maar dan met pulled oats, champignons en oesterzwam. Oh, en ontbijtkoek en bier.

Ziet het er lekker uit? Nee. Dus het lijkt in ieder geval op stoofvlees. :')
IMG_0829.jpg?w=1000&ssl=1
Cat-astrophemaandag 20 april 2020 @ 22:07
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2020 18:17 schreef Myraela het volgende:
Ja, ik ben dus te vroeg, want de champignons moesten op. Maar ik ben dus vanwege het thema stoofvlees, een vegetarische versie van mijn oude stoofvlees gemaakt. Maar dan met pulled oats, champignons en oesterzwam. Oh, en ontbijtkoek en bier.

Ziet het er lekker uit? Nee. Dus het lijkt in ieder geval op stoofvlees. :')
[ afbeelding ]
Check en check.
Iets met gekookte worteltjes is altijd goed. :9

Ik denk dat ik eruit ben: het wordt een ragú. Zin in pasta. Die ik dan misschien zelfs vers ga kopen :+
Yinnydinsdag 21 april 2020 @ 23:14
Net even gekeken in de koelkast, de schouderkarbonades moeten morgen op. Dus dat wordt op zijn Italiaans gestoofd en dan met zoete aardappel gnocchi en sugarsnaps.
minilotwoensdag 22 april 2020 @ 09:16
Yek33UO.jpg

Lu Rou Fan dus. Begonnen! Vanavond opeten.

Net gedaan: gedroogde shiitakes in de week gezet, nu doen: speklappen klein snijden :)

Happy stoofpotting iedereen! O+ :W
Lucky_Strikewoensdag 22 april 2020 @ 09:25
Geen stoofpot voor mij vandaag. Albert komt morgen pas en ik heb niets meer in huis waar ik stoofpot van wil maken.
Lonaawoensdag 22 april 2020 @ 09:26
Hier wordt het toch de Rendang met boemboe van de toko. Niet heel boeiend, wel heel lekker.
Farenjiwoensdag 22 april 2020 @ 09:54
De tuinbonen staan sinds gisteravond in de week. Kwam er wel achter dat ze al heel oud waren (de THT datum lag al een tijdje in het verleden :')) maar ik gok erop dat gedroogde bonen in een afgesloten zak wel even houdbaar blijven. Zo niet, RIP aan de nabestaanden.
minilotwoensdag 22 april 2020 @ 10:11
pRT5EkD.jpg

Alles klaar voor de pan!
minilotwoensdag 22 april 2020 @ 10:12
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 09:54 schreef Farenji het volgende:
De tuinbonen staan sinds gisteravond in de week. Kwam er wel achter dat ze al heel oud waren (de THT datum lag al een tijdje in het verleden :')) maar ik gok erop dat gedroogde bonen in een afgesloten zak wel even houdbaar blijven. Zo niet, RIP aan de nabestaanden.
Komt vast goed, de houdbaarheidsdatum op gedroogde bonen doet er doorgaans niet zoveel toe :)
minilotwoensdag 22 april 2020 @ 10:26
2WyhLPq.jpg

Laters, stoofpotje! :W

Ik realiseer me wel nu pas dat ik het hele bakje gedroogde shiitake heb gebruikt, dus de boel is straks flink paddestoeliger dan de bedoeling is. 8)7 Ach ja.
Cat-astrophewoensdag 22 april 2020 @ 10:47
We zijn onderweg! Het wordt ragú.

Ingrediënten
MULPhIH.jpg
Oregano ipv tijm want die was uitverkocht en ik had geen zin naar een andere supermarkt te gaan.

Vleesje aanbakken voor extra smaak
f3GrNgl.jpg

Alles snijden, raspen, persen en wat dies meer zij en de pan in
ajYDqZe.jpg
Zelfs voor een slowcook vond ik het weinig vocht, dus wat extra toegevoegd.

En nu 6 uur wachten....
LeSagewoensdag 22 april 2020 @ 10:54
Ik ga vandaag voor een makkelijke babi ketjap omdat er nog hamlappen in de vriezer lagen.
Komt sambal telor en -boontjes, witte rijst en kroepoek bij :9
Is niet zoveel helaas, maar had niet meer vlees in de vriezer :')

SPOILER
Alle ingrediënten samen.
FWbuVsU.jpg

Uitjes, knoflook en vlees gesneden.
E26rAIA.jpg

Uitjes en vlees in de pan.
mwhteMh.jpg

Alles in de pan, klaar om lekker lang te sudderen :9
epnhVqT.jpg
Vanavond het resultaat :D
Farenjiwoensdag 22 april 2020 @ 11:03
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 10:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Komt vast goed, de houdbaarheidsdatum op gedroogde bonen doet er doorgaans niet zoveel toe :)
Ja denk het ook, maar 2018 is op zich al wel een tijdje geleden.
Die zak lag dus echt al vele jaren onderin mijn kast. Ik had ze ooit gekocht om falafel te maken, maar ik kwam er pas daarna achter dat ze die bonen ook gewoon gepeld verkopen. :D
minilotwoensdag 22 april 2020 @ 11:11
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 11:03 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja denk het ook, maar 2018 is op zich al wel een tijdje geleden.
Die zak lag dus echt al vele jaren onderin mijn kast. Ik had ze ooit gekocht om falafel te maken, maar ik kwam er pas daarna achter dat ze die bonen ook gewoon gepeld verkopen. :D
Ik heb na een recente excursie door de diepere aardlagen van mijn voorraadkast de afgelopen tijd meerdere soorten gedroogde peulvruchten gebruikt met een houdbaarheidsdatum van vóór 2015 en afgezien van misschien een iets langere kooktijd, verder prima ^O^
minilotwoensdag 22 april 2020 @ 13:09
Woah @Cat-astrophe is al die knoflook erin gegaan? En yum, ragu O+ :9 Specifieke reden voor het wat groter houden van de groenten in plaats van brunoise snijden? :)
Kaneelstokjewoensdag 22 april 2020 @ 13:11
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 11:11 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb na een recente excursie door de diepere aardlagen van mijn voorraadkast de afgelopen tijd meerdere soorten gedroogde peulvruchten gebruikt met een houdbaarheidsdatum van vóór 2015 en afgezien van misschien een iets langere kooktijd, verder prima ^O^
Je was goed voorbereid op een lockdown begrijp ik.
Cat-astrophewoensdag 22 april 2020 @ 13:14
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 13:09 schreef minilot het volgende:
Woah @:Cat-astrophe is al die knoflook erin gegaan? En yum, ragu O+ :9 Specifieke reden voor het wat groter houden van de groenten in plaats van brunoise snijden? :)
Nee, de knoflook had ik nog niet op maat gemaakt. Uiteindelijk ongeveer de helft en volgens mij was dat meer dan zat :D
Specifieke reden voor mijn snijwerk: na anderhalve wortel was ik he-le-maal klaar met het raspen _O- En bleekselderij brunoise... neuh, zoveel passie en geduld heb ik niet.
Farenjiwoensdag 22 april 2020 @ 13:16
Zo, de tuinbonen staan zachtjes te stoven, de komende 5 uur. Het is een beetje een experiment, op internet vind ik heel veel verschillende recepten voor ful, maar die gaan bijna allemaal uit van bonen uit blik. En de paar voor gedroogde bonen zeggen "eerst bonen koken, dan rest erdoor", maar ik heb er nu al komijn, tahini en knoflook bij gegooid. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt. Het ruikt in ieder geval al lekker.
Sorellawoensdag 22 april 2020 @ 17:09
QIBRq9C.jpg

Vanochtend om 7 uur stond ik de argentijnse stoofpot/hachee te maken.
8 uur in de slowcooker op high kwam ik na 7 uur achter inplaats van low.
Morgen lekker op eten met aaardappelpuree en geen idee wat voor groente.
Cat-astrophewoensdag 22 april 2020 @ 17:41
Na uren pruttelpruttelpruttel...
tLERsic.jpg

Bordje :9
eRiKlga.jpg
Cat-astrophewoensdag 22 april 2020 @ 17:41
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 17:09 schreef Sorella het volgende:
[ afbeelding ]

Vanochtend om 7 uur stond ik de argentijnse stoofpot/hachee te maken.
8 uur in de slowcooker op high kwam ik na 7 uur achter inplaats van low.
Morgen lekker op eten met aaardappelpuree en geen idee wat voor groente.
Ziet er goed uit. Ik moest ook weer even opzoeken welk standje nu high en welke low was. Ipv dat ze het op die pot zetten...
Lucky_Strikewoensdag 22 april 2020 @ 18:13
Ik heb echt trek in stoofvlees door jullie :9~
LeSagewoensdag 22 april 2020 @ 18:21
Eindresultaat:

aNiT8mP.jpg

Selamat makan!

Eerste keer sambal goreng telor en -boontjes, was echt super lekker gelukt. En in tegenstelling tot de rijst van de nasi van laatst was deze wel helemaal goed :')
Cat-astrophewoensdag 22 april 2020 @ 18:28
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 18:21 schreef LeSage het volgende:
Eindresultaat:

[ afbeelding ]

Selamat makan!

Eerste keer sambal goreng telor en -boontjes, was echt super lekker gelukt. En in tegenstelling tot de rijst van de nasi van laatst was deze wel helemaal goed :')
Ziet er fantastisch uit. Stoofvlees mooi op de foto, het is een kunst!
Sigaartjewoensdag 22 april 2020 @ 18:30
Stoofvlees lukt nooit bij mij. Altijd taai.
Kaatje1woensdag 22 april 2020 @ 18:38
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 18:21 schreef LeSage het volgende:
Eindresultaat:

[ afbeelding ]

Selamat makan!

Eerste keer sambal goreng telor en -boontjes, was echt super lekker gelukt. En in tegenstelling tot de rijst van de nasi van laatst was deze wel helemaal goed :')
Wat ziet dat er lekker uit
Isabeauwoensdag 22 april 2020 @ 18:53
Hier vanmorgen al een boeuf bourguignon opgezet en dit was vanavond het resultaat (met aardappel/pastinaakpuree):

dFlukYk.jpg

Omdat ik mijn kookboek met het recept niet kon vinden dit recept gebruikt: https://www.francescakookt.nl/boeuf-bourguignon/
En voor de aardappelpastinaakpuree 2:1 aangehouden wbt aardappels:pastinaak.

Foodblogpost:
SPOILER
Boeuf bourguignon was het eerste gerecht dat ik als 19-jarige Isa maakte in mijn nieuwe huisje voor mijn schoonouders die op bezoek zouden komen. Ik was van huis uit vooral AGV'tjes gewend, dus dit was echt heel wat qua culinair bezig zijn. Voor mijn moeder was nasi of macaroni al heel exotisch, zeg maar. Maar goed, sch.ouders kwamen. Overhandigden bloemetje. Schoven eten naar binnen. Vertrokken weer. En ik dacht dat ze dus op visite kwamen, maar we waren gewoon een tussenstop voor de visite waar ze naar onderweg waren. Vanuit Nieuw-Vennep richting Groningen zaten we mooi op de route om even snel te eten. Ik was enorm teleurgesteld. Maar de boeuf bourguignon was desalniettemin toen al zalig en vanavond wederom heerlijk :7
Yinnywoensdag 22 april 2020 @ 18:55
Italiaans gestoofde schouderkarbonades
Begint met hetzelfde als @cat_astrophe
Ui, wortel, bleekselderij en knoflook
eMHbwFt.jpg
Vlees bakken en in de pan met gezeefde tomaten, wat peper, zout en oregano.
JttYp7Y.jpg
Eindresultaat met zoete aardappel gnocchi en broccoli.
O, ja, op eind nog mozzarella erop en even laten smelten dus
JHhzkNt.jpg
@Hupje zelfgemaakte gnocchi was bij mij ook een ramp😂 Heel veel extra bloem toegevoegd, en nog amper te vormen
Kaatje1woensdag 22 april 2020 @ 19:07
De opdracht vandaag was stoofschotel. Nou is draadjesvlees of hachee of pastasaus voor de hand loggend, maar deze (snelle) vegetarische aubergine stoof leek me ook wel lekker. De labneh (met za’atar had ik al eerder gemaakt l94134359_1625672934261808_3253045158119211008_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQnywTLuxJ_3jjvllJpq6TGhTP6rIZY7B59o5WpY3-rVJ_uOKtUaotAFFMwCAbJTfQI&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=2ac7602778ad73fd1e283edfd85c63c8&oe=5EC55DFE

94378909_1625673440928424_8674817954816196608_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQlErM_ri_82TIOn10GqfA0LuLm-3ln2b3scoK92IefXZi4ElmBH4CaIygeknml8oxs&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=7d0cdfecd5d172805936b14b74011f3b&oe=5EC4E751

94525974_1625673120928456_6969513074113904640_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQmt8I9oOb1EXES5DpFLAbpwd10bVan0kiXz6nJWNmmwMBE86wum8rfRbUL8PFkxwsA&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=30b1ceb4812af978f5ec1b43fe1a3e92&oe=5EC7692D
Lonaawoensdag 22 april 2020 @ 19:13
Ik deed in mijn grote oranje braadpan:
QcKPFVQ.jpg
met nog wat extra kokos op het laatst.

En toen at ik zonet:
nUBs4wF.jpg

Stoofvlees mooi op de foto? Nope.
Lekker: Zeker wel.
Sorellawoensdag 22 april 2020 @ 19:39
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 17:41 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Ziet er goed uit. Ik moest ook weer even opzoeken welk standje nu high en welke low was. Ipv dat ze het op die pot zetten...
Het staat er bij mij wel op maar ik heb er eigenlijk helemaal niet opgelet.
Sorellawoensdag 22 april 2020 @ 19:42
Ik doe nu wel een paar andere stoofrecepten op, het ziet er allemaal zo lekker uit :)
Farenjiwoensdag 22 april 2020 @ 20:53
Droge (oude) tuinbonen, komijn, tahini en knoflook.

kyRJIgvh.jpg

Na een halve dag weken nog 7 uur zachtjes pruttelen.

senxKvr.jpg

Het komt er niet heel fotogeniek uit, maar samen met gekookt ei, een tomaten-feta-salade en versgebakken flatbread heb ik er toch best lekker van zitten smullen!

NREaImg.jpg
Lucky_Strikewoensdag 22 april 2020 @ 21:18
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 20:53 schreef Farenji het volgende:
Droge (oude) tuinbonen, komijn, tahini en knoflook.

[ afbeelding ]

Na een halve dag weken nog 7 uur zachtjes pruttelen.

[ afbeelding ]

Het komt er niet heel fotogeniek uit, maar samen met gekookt ei, een tomaten-feta-salade en versgebakken flatbread heb ik er toch best lekker van zitten smullen!

[ afbeelding ]
Dit lijkt me enorm lekker. Welk recept heb je gebruikt?
minilotwoensdag 22 april 2020 @ 21:27
De Lu Rou Fan dus, Taiwanese buikspek/paddestoelen-stoof!

Hier in donkere keuken naast sesamnoedels (de rijst bleek op) en spinazie:
8O61P0W.jpg

En hier voorzien van lao gan ma en een biertje in de tuin:
BR15Htm.jpg

Ik had zo m'n bedenkingen tijdens het maken hiervan, maar het blijkt echt verrekte smaakvol! Slechts een lepel van het spul zou een grote bak kale rijst of noedels prima op smaak brengen!

Hoewel er nog maar een pietsje over is levert dat restant echt wel genoeg om zondag door de roux van een kroketje of zes te roeren *O*
Farenjiwoensdag 22 april 2020 @ 21:32
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 21:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dit lijkt me enorm lekker. Welk recept heb je gebruikt?
Heel simpel eigenlijk. Eerst de bonen weken in water, daarna in vers water aan de kook brengen samen met wat tenen knoflook, flinke kwak tahini en wat komijn en dan op sudderplaatje heel langzaam gaar laten sudderen. Aan het eind als ze uit elkaar beginnen te vallen een deel van de bonen goed pletten om het te laten binden. Afmaken met citroensap en zout.

Het brood is 3 delen bloem, 1 deel melk, 1/3 deel olijfolie en wat zout, gebakken in een hete pan.

Als ik het nog een keer zou doen laat ik het misschien *nog* langer sudderen met wat meer water. Die gedroogde tuinbonen blijven nog heel lang stevig, vooral het vliesje. En het was net iets te droog nu, het mocht wat smeuïger.
Farenjiwoensdag 22 april 2020 @ 21:34
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 21:27 schreef minilot het volgende:
De Lu Rou Fan dus, Taiwanese buikspek/paddestoelen-stoof!

Hier in donkere keuken naast sesamnoedels (de rijst bleek op) en spinazie:
[ afbeelding ]

En hier voorzien van lao gan ma en een biertje in de tuin:
[ afbeelding ]

Ik had zo m'n bedenkingen tijdens het maken hiervan, maar het blijkt echt verrekte smaakvol! Slechts een lepel van het spul zou een grote bak kale rijst of noedels prima op smaak brengen!

Hoewel er nog maar een pietsje over is levert dat restant echt wel genoeg om zondag door de roux van een kroketje of zes te roeren *O*
Ziet er echt prachtig uit!
Hupjewoensdag 22 april 2020 @ 22:11
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 18:55 schreef Yinny het volgende:
@:hupje zelfgemaakte gnocchi was bij mij ook een ramp😂 Heel veel extra bloem toegevoegd, en nog amper te vormen
Op de foto zien ze er niet heel slecht uit, hoor! Ik ben wel benieuwd wat dan de 'truc' is voor goede gnocchi...

Ik heb voor het eerst stoofvlees gemaakt. Viel niet tegen, was lekker (vond het hele gezin). Niet-fotogenieke plaatjes komen (wederom) morgen. Stom gedoe met urls mobiel.
FutureFairytalewoensdag 22 april 2020 @ 22:29
Ik vind alle stoofvlees foto's mooi! Je weet toch dat het stoofvlees is? Ziet er allemaal fantastisch uit O+
Oceanonixdonderdag 23 april 2020 @ 07:45
Ik heb dit keer vals gespeeld. Ik was te moe en daardoor inspiratieloos. Dus mijnheer Oceanonix heeft dit keer gekookt voor de challenge. :D

Een italiaanse stoofpot is het geworden.

CFI61cUl.jpg
Hupjedonderdag 23 april 2020 @ 11:27
Dit als basis
3wtgRqi.jpg

In de pan
kJbpkLs.jpg

Werd uiteindelijk dit
EXnbmKT.jpg
Voor een eerste keer niet slecht. Wel leuk om door Koken met CUL eens iets te doen waar ik normaal gesproken niet eens aan zou denken.
fathankdonderdag 23 april 2020 @ 13:20
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 18:30 schreef Sigaartje het volgende:
Stoofvlees lukt nooit bij mij. Altijd taai.
Niet lang genoeg, of te lage temperatuur.
Lunatiekdonderdag 23 april 2020 @ 13:24
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 18:30 schreef Sigaartje het volgende:
Stoofvlees lukt nooit bij mij. Altijd taai.
Azijn toevoegen (of zure appel), en echt stoofvlees gebruiken.
Oceanonixdonderdag 23 april 2020 @ 18:48
ik ben het echt niet vergeten maar werken kostte de afgelopen dag best veel tijd.
Dit keer hebben 11 personen meegedaan. *O*

eNQP7Ph.jpg
Lonaadonderdag 23 april 2020 @ 18:50
Zou allemaal eten. :9

Ik heb vandaag overigens gewoon nog stoofpotachtig recept gemaakt.
https://www.jamieoliver.c(...)-amp-crispy-chorizo/

Was de tweede keer en is nog steeds echt heul lekker. :9 Misschien dat iemand tzt deze nog een keer wil doen. Aanrader. :Y
minilotdonderdag 23 april 2020 @ 18:51
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:48 schreef Oceanonix het volgende:
ik ben het echt niet vergeten maar werken kostte de afgelopen dag best veel tijd.
Dit keer hebben 11 personen meegedaan. *O*

[ afbeelding ]
O+
Cat-astrophedonderdag 23 april 2020 @ 18:56
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:48 schreef Oceanonix het volgende:
ik ben het echt niet vergeten maar werken kostte de afgelopen dag best veel tijd.
Dit keer hebben 11 personen meegedaan. *O*

[ afbeelding ]
_O_
Sigaartjedonderdag 23 april 2020 @ 19:08
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:48 schreef Oceanonix het volgende:
ik ben het echt niet vergeten maar werken kostte de afgelopen dag best veel tijd.
Dit keer hebben 11 personen meegedaan. *O*

[ afbeelding ]
Prachtig!
Sorelladonderdag 23 april 2020 @ 19:33
n8ANtrX.jpg

Eindresultaat met aardappelpuree en een simpele komkommer salade
Yinnydonderdag 23 april 2020 @ 20:20
quote:
2s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:50 schreef Lonaa het volgende:
Zou allemaal eten. :9

Ik heb vandaag overigens gewoon nog stoofpotachtig recept gemaakt.
https://www.jamieoliver.c(...)-amp-crispy-chorizo/

Was de tweede keer en is nog steeds echt heul lekker. :9 Misschien dat iemand tzt deze nog een keer wil doen. Aanrader. :Y
Klinkt goed! Maar ik hou nooit zo veel kip over😂
Yinnydonderdag 23 april 2020 @ 20:21
@Oceanonix dank je wel voor de mooie overzichtsfoto!
Lonaadonderdag 23 april 2020 @ 20:33
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 20:20 schreef Yinny het volgende:

[..]

Klinkt goed! Maar ik hou nooit zo veel kip over😂
Ik hou nooit kip over. :') Ik bak gewoon kip voor dit recept. :D :')
Yinnydonderdag 23 april 2020 @ 21:16
quote:
2s.gif Op donderdag 23 april 2020 20:33 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik hou nooit kip over. :') Ik bak gewoon kip voor dit recept. :D :')
Is toch wel een beetje gek recept, wie houd er nou 2kg gepocheerde kip OVER?
Lonaadonderdag 23 april 2020 @ 21:19
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 21:16 schreef Yinny het volgende:

[..]

Is toch wel een beetje gek recept, wie houd er nou 2kg gepocheerde kip OVER?
Ja, geen idee. :') Ik kwam het recept ooit tegen omdat ik een stukje chorizo had wat op moest. Heb t recept nu 2 keer gemaakt maar wat ik eigenlijk doe is uh chorizo uitbakken, uit de pan, dan in diezelfde pan kip bakken, kip shredden. ui en knof bakken in diezelfde pan, paprika erbij, kip terug in de pan, passata en oregano erbij, pruttelen. Op smaak brengen met balsamico en peper, opscheppen, chorizo erop, creme fraiche erop, opeten.

Ik zie recepten vaak als een soort leidraad. :7
Lucky_Strikevrijdag 24 april 2020 @ 15:56
Ik kwam woensdag dus niet aan stoofvlees toe maar kreeg wel trek van jullie berichten hier. Gisteren dus Vietnamees stoofvlees uit de vriezer gehaald. De planning liep gisteren anders. Nu heb ik een wit puntje met stoofvlees, rauwkost en srirachamayo en het is nog veel lekkerder dan ik al dacht :9
Barreltjedinsdag 28 april 2020 @ 12:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 15:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik kwam woensdag dus niet aan stoofvlees toe maar kreeg wel trek van jullie berichten hier. Gisteren dus Vietnamees stoofvlees uit de vriezer gehaald. De planning liep gisteren anders. Nu heb ik een wit puntje met stoofvlees, rauwkost en srirachamayo en het is nog veel lekkerder dan ik al dacht :9
Oh! Hier wil ik het recept van!
:+

Er staat hier vandaag stoofvlees op het menu
Lucky_Strikedinsdag 28 april 2020 @ 12:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2020 12:23 schreef Barreltje het volgende:

[..]

Oh! Hier wil ik het recept van!
:+

Er staat hier vandaag stoofvlees op het menu
Dit is hem: https://www.aziatische-in(...)etnamees-stoofvlees/
Echt een aanrader.
Doedezemaardinsdag 28 april 2020 @ 12:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2020 12:28 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dit is hem: https://www.aziatische-in(...)etnamees-stoofvlees/
Echt een aanrader.
Ja, die is heerlijk. Je hebt er wel iets fris naast nodig, zoals komkommer zoetzuur
Barreltjedinsdag 28 april 2020 @ 12:49
Ja! Dat wordt em vanavond! ^O^