Lucky_Strike | dinsdag 14 april 2020 @ 17:51 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op woensdag 22 april maken we met iedereen die mee wil doen een stoofpot. Stoven Meeatal vlees maar vega of zelfs vis is ook mogelijk. Je gerecht pruttelt uren in de slowcooker, Dutch oven, oven of op je kleinste pit. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. [ Bericht 0% gewijzigd door Lonaa op 19-04-2020 15:04:35 ] | |
Cat-astrophe | zondag 19 april 2020 @ 15:00 |
Stoofvlees ![]() Met de slowcooker laat ik het eigenlijk altijd ‘s nachts pruttelen dus ik ga smokkelen met de datum ![]() | |
minilot | zondag 19 april 2020 @ 17:33 |
Ik overweeg Taiwanese speklapstoof: https://thewoksoflife.com(...)ised-pork-rice-bowl/ ![]() | |
Lonaa | zondag 19 april 2020 @ 20:04 |
Nou, ik vind het lastig. Heb best wel zin in Rendang maar ik gebruik altijd gewoon zo een kruidenmixzakje dus niet zo boeiend voor dit. Of: https://www.culy.nl/recepten/stoofpotje-van-buikspek/ want ZO LEKKER. Of iets nieuws. Keuzes. ![]() | |
Yinny | zondag 19 april 2020 @ 20:16 |
Zo jammer dat vriend geen vettig vlees lust, dus helaas geen buikspek/speklappen. Ik ga nog even broeden op een vega bonenstoofpot of iets met kippendijen en shiitake. | |
Myraela | zondag 19 april 2020 @ 20:27 |
Heee, het is aangepast naar stoofpot in plaats van stoofvlees. ![]() ![]() | |
Sarabi | zondag 19 april 2020 @ 20:28 |
Ja jammer dan had ik wel mee willen doen ![]() ![]() | |
Cheeseburgert | zondag 19 april 2020 @ 20:29 |
Dan maak je toch gewoon Stampot stoofvlees ![]() Lijkt me nog best lekker, iets ala rendang door de hutspot stampen ![]() | |
Lonaa | zondag 19 april 2020 @ 20:31 |
Dat is lekker weet ik uit ervaring. | |
marc0871 | zondag 19 april 2020 @ 22:46 |
Het is dat het mij doordeweeks, na het werk, te veel tijd kost, anders dan had ik deze maar weer eens van stal gehaald![]() Uit dit topic CUL / 'Mijn' versie van Rendang- Een fotoverslag | |
Farenji | zondag 19 april 2020 @ 23:31 |
Ik zat net te denken dat ik wel ful kan maken, middenoosterse stoofpot met tuinbonen, tahini, knoflook en limoen. Met droge tuinbonen laat men dat urenlang, soms wel een halve dag zachtjes stoven. Nu ik toch thuiswerk kan dat best. ![]() En dan met hummus, misschien wat baba ganoush en van dat lekkere egyptische flatbread. (maar dan word het meteen wel beduidend meer werk) | |
Kaatje1 | zondag 19 april 2020 @ 23:39 |
![]() | |
Kaatje1 | maandag 20 april 2020 @ 00:00 |
Ik ga wel wat “stoven” maar geen uren. Aubergine heeft niet zolang nodig | |
Sorella | maandag 20 april 2020 @ 07:04 |
Mag ik het woensdag maken en dan donderdag eten ? Dan maak ik Argentijnse stoofvlees schotel. Lekker pittig: Argentijnse stoofvleesschotel INGREDIENTEN 4 personen 750 gr runderlappen 4 rode uien (in halve ringen) 8 tenen knoflook (in dunne plakjes) 2 Jalapenopepers (in ringetjes, mocht je die niet vers kunnen krijgen, dan uit een potje 4 el ringetjes even afgespoeld) 6 vleestomaten (ontveld, in stukjes incl zaadjes) 2 el cayennepeper 2 el tomatenpuree 7 dl runderbouillon (van 2 blokjes) 1 dl Argentijnse rode wijn 2 el oregano (gedroogd) 50 gr boter 4 el olijfolie (versgemalen) peper en zeezout Voorbereiding Wrijf het vlees in met de cayennepeper en wat zeezout en laat een half uurtje intrekken. Bereidingswijze Verwarm de boter met de olie en bak hierin de runderlappen rondom bruin aan. Doe er dan de uien, knoflook, peper-ringetjes en tomaten bij en bak die een paar minuten mee tot de tomaat zacht begint te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eventjes mee. Blus alles af met de bouillon en wijn en breng dit tegen de kook, meng er de oregano door en laat dit minimaal 3 uur op een heel zacht vuur stoven tot het vlees vrijwel vanzelf helemaal uit elkaar valt, trek evt nog iets fijner met een vork. Laat dan nog een half uurtje doorstoven, en de pan kan op tafel dus Smullen maar!! Serveertips Lekker met pittig gekruide rijst, mais en doperwtjes en de gebruikte wijn niet te vergeten! P.s. Zeven uurtjes in de slowcooker kan ook | |
Sorella | maandag 20 april 2020 @ 07:05 |
Die staat ook nog steeds op mijn verlanglijstje om te maken | |
Kaneelstokje | maandag 20 april 2020 @ 07:26 |
Ik hou niet zo van tuinbonen, maar dit klinkt wel als een manier om ze smakelijker te maken. | |
Myraela | maandag 20 april 2020 @ 18:17 |
Ja, ik ben dus te vroeg, want de champignons moesten op. Maar ik ben dus vanwege het thema stoofvlees, een vegetarische versie van mijn oude stoofvlees gemaakt. Maar dan met pulled oats, champignons en oesterzwam. Oh, en ontbijtkoek en bier. Ziet het er lekker uit? Nee. Dus het lijkt in ieder geval op stoofvlees. ![]() ![]() | |
Cat-astrophe | maandag 20 april 2020 @ 22:07 |
Check en check. Iets met gekookte worteltjes is altijd goed. ![]() Ik denk dat ik eruit ben: het wordt een ragú. Zin in pasta. Die ik dan misschien zelfs vers ga kopen ![]() | |
Yinny | dinsdag 21 april 2020 @ 23:14 |
Net even gekeken in de koelkast, de schouderkarbonades moeten morgen op. Dus dat wordt op zijn Italiaans gestoofd en dan met zoete aardappel gnocchi en sugarsnaps. | |
minilot | woensdag 22 april 2020 @ 09:16 |
![]() Lu Rou Fan dus. Begonnen! Vanavond opeten. Net gedaan: gedroogde shiitakes in de week gezet, nu doen: speklappen klein snijden ![]() Happy stoofpotting iedereen! ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 22 april 2020 @ 09:25 |
Geen stoofpot voor mij vandaag. Albert komt morgen pas en ik heb niets meer in huis waar ik stoofpot van wil maken. | |
Lonaa | woensdag 22 april 2020 @ 09:26 |
Hier wordt het toch de Rendang met boemboe van de toko. Niet heel boeiend, wel heel lekker. | |
Farenji | woensdag 22 april 2020 @ 09:54 |
De tuinbonen staan sinds gisteravond in de week. Kwam er wel achter dat ze al heel oud waren (de THT datum lag al een tijdje in het verleden ![]() | |
minilot | woensdag 22 april 2020 @ 10:11 |
![]() Alles klaar voor de pan! | |
minilot | woensdag 22 april 2020 @ 10:12 |
Komt vast goed, de houdbaarheidsdatum op gedroogde bonen doet er doorgaans niet zoveel toe ![]() | |
minilot | woensdag 22 april 2020 @ 10:26 |
![]() Laters, stoofpotje! ![]() Ik realiseer me wel nu pas dat ik het hele bakje gedroogde shiitake heb gebruikt, dus de boel is straks flink paddestoeliger dan de bedoeling is. ![]() | |
Cat-astrophe | woensdag 22 april 2020 @ 10:47 |
We zijn onderweg! Het wordt ragú. Ingrediënten ![]() Oregano ipv tijm want die was uitverkocht en ik had geen zin naar een andere supermarkt te gaan. Vleesje aanbakken voor extra smaak ![]() Alles snijden, raspen, persen en wat dies meer zij en de pan in ![]() Zelfs voor een slowcook vond ik het weinig vocht, dus wat extra toegevoegd. En nu 6 uur wachten.... | |
LeSage | woensdag 22 april 2020 @ 10:54 |
Ik ga vandaag voor een makkelijke babi ketjap omdat er nog hamlappen in de vriezer lagen. Komt sambal telor en -boontjes, witte rijst en kroepoek bij ![]() Is niet zoveel helaas, maar had niet meer vlees in de vriezer ![]() Vanavond het resultaat ![]() | |
Farenji | woensdag 22 april 2020 @ 11:03 |
Ja denk het ook, maar 2018 is op zich al wel een tijdje geleden. Die zak lag dus echt al vele jaren onderin mijn kast. Ik had ze ooit gekocht om falafel te maken, maar ik kwam er pas daarna achter dat ze die bonen ook gewoon gepeld verkopen. ![]() | |
minilot | woensdag 22 april 2020 @ 11:11 |
Ik heb na een recente excursie door de diepere aardlagen van mijn voorraadkast de afgelopen tijd meerdere soorten gedroogde peulvruchten gebruikt met een houdbaarheidsdatum van vóór 2015 en afgezien van misschien een iets langere kooktijd, verder prima ![]() | |
minilot | woensdag 22 april 2020 @ 13:09 |
Woah @Cat-astrophe is al die knoflook erin gegaan? En yum, ragu ![]() ![]() ![]() | |
Kaneelstokje | woensdag 22 april 2020 @ 13:11 |
Je was goed voorbereid op een lockdown begrijp ik. | |
Cat-astrophe | woensdag 22 april 2020 @ 13:14 |
Nee, de knoflook had ik nog niet op maat gemaakt. Uiteindelijk ongeveer de helft en volgens mij was dat meer dan zat ![]() Specifieke reden voor mijn snijwerk: na anderhalve wortel was ik he-le-maal klaar met het raspen ![]() | |
Farenji | woensdag 22 april 2020 @ 13:16 |
Zo, de tuinbonen staan zachtjes te stoven, de komende 5 uur. Het is een beetje een experiment, op internet vind ik heel veel verschillende recepten voor ful, maar die gaan bijna allemaal uit van bonen uit blik. En de paar voor gedroogde bonen zeggen "eerst bonen koken, dan rest erdoor", maar ik heb er nu al komijn, tahini en knoflook bij gegooid. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt. Het ruikt in ieder geval al lekker. | |
Sorella | woensdag 22 april 2020 @ 17:09 |
![]() Vanochtend om 7 uur stond ik de argentijnse stoofpot/hachee te maken. 8 uur in de slowcooker op high kwam ik na 7 uur achter inplaats van low. Morgen lekker op eten met aaardappelpuree en geen idee wat voor groente. | |
Cat-astrophe | woensdag 22 april 2020 @ 17:41 |
Na uren pruttelpruttelpruttel...![]() Bordje ![]() ![]() | |
Cat-astrophe | woensdag 22 april 2020 @ 17:41 |
Ziet er goed uit. Ik moest ook weer even opzoeken welk standje nu high en welke low was. Ipv dat ze het op die pot zetten... | |
Lucky_Strike | woensdag 22 april 2020 @ 18:13 |
Ik heb echt trek in stoofvlees door jullie ![]() | |
LeSage | woensdag 22 april 2020 @ 18:21 |
Eindresultaat:![]() Selamat makan! Eerste keer sambal goreng telor en -boontjes, was echt super lekker gelukt. En in tegenstelling tot de rijst van de nasi van laatst was deze wel helemaal goed ![]() | |
Cat-astrophe | woensdag 22 april 2020 @ 18:28 |
Ziet er fantastisch uit. Stoofvlees mooi op de foto, het is een kunst! | |
Sigaartje | woensdag 22 april 2020 @ 18:30 |
Stoofvlees lukt nooit bij mij. Altijd taai. | |
Kaatje1 | woensdag 22 april 2020 @ 18:38 |
Wat ziet dat er lekker uit | |
Isabeau | woensdag 22 april 2020 @ 18:53 |
Hier vanmorgen al een boeuf bourguignon opgezet en dit was vanavond het resultaat (met aardappel/pastinaakpuree):![]() Omdat ik mijn kookboek met het recept niet kon vinden dit recept gebruikt: https://www.francescakookt.nl/boeuf-bourguignon/ En voor de aardappelpastinaakpuree 2:1 aangehouden wbt aardappels:pastinaak. Foodblogpost:
| |
Yinny | woensdag 22 april 2020 @ 18:55 |
Italiaans gestoofde schouderkarbonades Begint met hetzelfde als @cat_astrophe Ui, wortel, bleekselderij en knoflook ![]() Vlees bakken en in de pan met gezeefde tomaten, wat peper, zout en oregano. ![]() Eindresultaat met zoete aardappel gnocchi en broccoli. O, ja, op eind nog mozzarella erop en even laten smelten dus ![]() @Hupje zelfgemaakte gnocchi was bij mij ook een ramp😂 Heel veel extra bloem toegevoegd, en nog amper te vormen | |
Kaatje1 | woensdag 22 april 2020 @ 19:07 |
De opdracht vandaag was stoofschotel. Nou is draadjesvlees of hachee of pastasaus voor de hand loggend, maar deze (snelle) vegetarische aubergine stoof leek me ook wel lekker. De labneh (met za’atar had ik al eerder gemaakt l![]() ![]() ![]() | |
Lonaa | woensdag 22 april 2020 @ 19:13 |
Ik deed in mijn grote oranje braadpan:![]() met nog wat extra kokos op het laatst. En toen at ik zonet: ![]() Stoofvlees mooi op de foto? Nope. Lekker: Zeker wel. | |
Sorella | woensdag 22 april 2020 @ 19:39 |
Het staat er bij mij wel op maar ik heb er eigenlijk helemaal niet opgelet. | |
Sorella | woensdag 22 april 2020 @ 19:42 |
Ik doe nu wel een paar andere stoofrecepten op, het ziet er allemaal zo lekker uit ![]() | |
Farenji | woensdag 22 april 2020 @ 20:53 |
Droge (oude) tuinbonen, komijn, tahini en knoflook. ![]() Na een halve dag weken nog 7 uur zachtjes pruttelen. ![]() Het komt er niet heel fotogeniek uit, maar samen met gekookt ei, een tomaten-feta-salade en versgebakken flatbread heb ik er toch best lekker van zitten smullen! ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 22 april 2020 @ 21:18 |
Dit lijkt me enorm lekker. Welk recept heb je gebruikt? | |
minilot | woensdag 22 april 2020 @ 21:27 |
De Lu Rou Fan dus, Taiwanese buikspek/paddestoelen-stoof! Hier in donkere keuken naast sesamnoedels (de rijst bleek op) en spinazie: ![]() En hier voorzien van lao gan ma en een biertje in de tuin: ![]() Ik had zo m'n bedenkingen tijdens het maken hiervan, maar het blijkt echt verrekte smaakvol! Slechts een lepel van het spul zou een grote bak kale rijst of noedels prima op smaak brengen! Hoewel er nog maar een pietsje over is levert dat restant echt wel genoeg om zondag door de roux van een kroketje of zes te roeren ![]() | |
Farenji | woensdag 22 april 2020 @ 21:32 |
Heel simpel eigenlijk. Eerst de bonen weken in water, daarna in vers water aan de kook brengen samen met wat tenen knoflook, flinke kwak tahini en wat komijn en dan op sudderplaatje heel langzaam gaar laten sudderen. Aan het eind als ze uit elkaar beginnen te vallen een deel van de bonen goed pletten om het te laten binden. Afmaken met citroensap en zout. Het brood is 3 delen bloem, 1 deel melk, 1/3 deel olijfolie en wat zout, gebakken in een hete pan. Als ik het nog een keer zou doen laat ik het misschien *nog* langer sudderen met wat meer water. Die gedroogde tuinbonen blijven nog heel lang stevig, vooral het vliesje. En het was net iets te droog nu, het mocht wat smeuïger. | |
Farenji | woensdag 22 april 2020 @ 21:34 |
Ziet er echt prachtig uit! | |
Hupje | woensdag 22 april 2020 @ 22:11 |
Op de foto zien ze er niet heel slecht uit, hoor! Ik ben wel benieuwd wat dan de 'truc' is voor goede gnocchi... Ik heb voor het eerst stoofvlees gemaakt. Viel niet tegen, was lekker (vond het hele gezin). Niet-fotogenieke plaatjes komen (wederom) morgen. Stom gedoe met urls mobiel. | |
FutureFairytale | woensdag 22 april 2020 @ 22:29 |
Ik vind alle stoofvlees foto's mooi! Je weet toch dat het stoofvlees is? Ziet er allemaal fantastisch uit ![]() | |
Oceanonix | donderdag 23 april 2020 @ 07:45 |
Ik heb dit keer vals gespeeld. Ik was te moe en daardoor inspiratieloos. Dus mijnheer Oceanonix heeft dit keer gekookt voor de challenge. ![]() Een italiaanse stoofpot is het geworden. ![]() | |
Hupje | donderdag 23 april 2020 @ 11:27 |
Dit als basis![]() In de pan ![]() Werd uiteindelijk dit ![]() Voor een eerste keer niet slecht. Wel leuk om door Koken met CUL eens iets te doen waar ik normaal gesproken niet eens aan zou denken. | |
fathank | donderdag 23 april 2020 @ 13:20 |
Niet lang genoeg, of te lage temperatuur. | |
Lunatiek | donderdag 23 april 2020 @ 13:24 |
Azijn toevoegen (of zure appel), en echt stoofvlees gebruiken. | |
Oceanonix | donderdag 23 april 2020 @ 18:48 |
ik ben het echt niet vergeten maar werken kostte de afgelopen dag best veel tijd. Dit keer hebben 11 personen meegedaan. ![]() ![]() | |
Lonaa | donderdag 23 april 2020 @ 18:50 |
Zou allemaal eten. ![]() Ik heb vandaag overigens gewoon nog stoofpotachtig recept gemaakt. https://www.jamieoliver.c(...)-amp-crispy-chorizo/ Was de tweede keer en is nog steeds echt heul lekker. ![]() ![]() | |
minilot | donderdag 23 april 2020 @ 18:51 |
![]() | |
Cat-astrophe | donderdag 23 april 2020 @ 18:56 |
![]() | |
Sigaartje | donderdag 23 april 2020 @ 19:08 |
Prachtig! | |
Sorella | donderdag 23 april 2020 @ 19:33 |
![]() Eindresultaat met aardappelpuree en een simpele komkommer salade | |
Yinny | donderdag 23 april 2020 @ 20:20 |
Klinkt goed! Maar ik hou nooit zo veel kip over😂 | |
Yinny | donderdag 23 april 2020 @ 20:21 |
@Oceanonix dank je wel voor de mooie overzichtsfoto! | |
Lonaa | donderdag 23 april 2020 @ 20:33 |
Ik hou nooit kip over. ![]() ![]() ![]() | |
Yinny | donderdag 23 april 2020 @ 21:16 |
Is toch wel een beetje gek recept, wie houd er nou 2kg gepocheerde kip OVER? | |
Lonaa | donderdag 23 april 2020 @ 21:19 |
Ja, geen idee. ![]() Ik zie recepten vaak als een soort leidraad. ![]() | |
Lucky_Strike | vrijdag 24 april 2020 @ 15:56 |
Ik kwam woensdag dus niet aan stoofvlees toe maar kreeg wel trek van jullie berichten hier. Gisteren dus Vietnamees stoofvlees uit de vriezer gehaald. De planning liep gisteren anders. Nu heb ik een wit puntje met stoofvlees, rauwkost en srirachamayo en het is nog veel lekkerder dan ik al dacht ![]() | |
Barreltje | dinsdag 28 april 2020 @ 12:23 |
Oh! Hier wil ik het recept van! ![]() Er staat hier vandaag stoofvlees op het menu | |
Lucky_Strike | dinsdag 28 april 2020 @ 12:28 |
Dit is hem: https://www.aziatische-in(...)etnamees-stoofvlees/ Echt een aanrader. | |
Doedezemaar | dinsdag 28 april 2020 @ 12:48 |
Ja, die is heerlijk. Je hebt er wel iets fris naast nodig, zoals komkommer zoetzuur | |
Barreltje | dinsdag 28 april 2020 @ 12:49 |
Ja! Dat wordt em vanavond! ![]() |