Jij hebt ook 1/3 stemrecht over de spelregels. Misschien kan je @Muck overtuigenquote:Op donderdag 26 maart 2020 17:00 schreef Lonaa het volgende:
Hmm. Ik heb nog een recept dat ik al tijden wil proberen en op mn shortlist had staan. Maar het is meer een tarte tatin eigenlijk. .
Jammer zeg. Leuk idee om er avocado op te doen.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 18:21 schreef Myraela het volgende:
Nou, ik haak af. Ik wilde sowieso al valsspelen door een 'taartje' te maken zonder deeg. Maar ze willen ook niet ui de vormpjes, dus helaas. Plan was kleine taartjes van zoete aardappel met spinazie, met een dot avocado erop. Maar helaas. Smaak was wel prima, overigens.
[ afbeelding ]
We kunnen toch op een later tijdstip de tarte tatin doen als opdracht? Dan doe ik zeker mee!quote:Op donderdag 26 maart 2020 17:00 schreef Lonaa het volgende:
Hmm. Ik heb nog een recept dat ik al tijden wil proberen en op mn shortlist had staan. Maar het is meer een tarte tatin eigenlijk. .
Leuk recept. Pompoen uit eigen tuin, huldequote:Op maandag 30 maart 2020 18:08 schreef Oceanonix het volgende:
Ik doe mee met: https://heelhollandbakt.o(...)/quiche-met-pompoen/
Ik heb nog pompoen liggen uit eigen tuin, kan ik die mooi opmaken.
Oehhhh bastilla Echt zo ernstig lekker en zo smaakvol.quote:Op dinsdag 31 maart 2020 11:27 schreef minilot het volgende:
W00t, bijna woensdag! Ik heb al ongeveer een miljard traditionele quiches gemaakt met klassiek paté brisee-korstdeeg dus dat lukt wel met mijn ogen dicht. Daarom dénk ik morgen maar eens iets heel anders dat ik nog 'ns wilde maken: بسطيلة oftwel bastilla/pastilla, een taart van warka- of filodeeg met een vulling van ei, groene kruiden, hartig gevogelte, een zoet amandelmengsel en een topping van kaneel en poedersuiker.
Zoet en zout en kruidig en interessant!
Ik vermoed dat ik op zo'n korte termijn geen beschikking kan krijgen over het traditionele duivenvlees, dus het moet maar even met kip
Zelf deeg maken of niet hangt nog even af van hoe één en ander vandaag of morgen loopt - bij te druk pak ik wat uit de vriezer.
Oh! Dat staat al heel lang op mijn to-make-lijstje. Heb jij een goed recept?quote:Op dinsdag 31 maart 2020 11:27 schreef minilot het volgende:
W00t, bijna woensdag! Ik heb al ongeveer een miljard traditionele quiches gemaakt met klassiek paté brisee-korstdeeg dus dat lukt wel met mijn ogen dicht. Daarom dénk ik morgen maar eens iets heel anders dat ik nog 'ns wilde maken: بسطيلة oftwel bastilla/pastilla, een taart van warka- of filodeeg met een vulling van ei, groene kruiden, hartig gevogelte, een zoet amandelmengsel en een topping van kaneel en poedersuiker.
Zoet en zout en kruidig en interessant!
Ik vermoed dat ik op zo'n korte termijn geen beschikking kan krijgen over het traditionele duivenvlees, dus het moet maar even met kip
Zelf deeg maken of niet hangt nog even af van hoe één en ander vandaag of morgen loopt - bij te druk pak ik wat uit de vriezer.
Ik hou dit aan:quote:Op woensdag 1 april 2020 16:14 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Oh! Dat staat al heel lang op mijn to-make-lijstje. Heb jij een goed recept?
Applausjeeeeeeh, zelfmaakdeeg!quote:Op woensdag 1 april 2020 15:38 schreef Oceanonix het volgende:
ik ben begonnen met het eerste deel, het maken van het deeg
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
en ik maak quiche met pompoen
Niks mis mee!quote:Op woensdag 1 april 2020 18:03 schreef Yinny het volgende:
Ik ga voor de hele snelle versie!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nou, dat kan morgen (of over een kwartier ) wel weer anders zijn hoor!quote:Op woensdag 1 april 2020 17:54 schreef Oceanonix het volgende:
meestal wordt erbij korianderblad toch gatver geroepen. Een peuter die het lekker vindt.
Vang er buiten eentjequote:Op dinsdag 31 maart 2020 11:27 schreef minilot het volgende:
W00t, bijna woensdag! Ik heb al ongeveer een miljard traditionele quiches gemaakt met klassiek paté brisee-korstdeeg dus dat lukt wel met mijn ogen dicht. Daarom dénk ik morgen maar eens iets heel anders dat ik nog 'ns wilde maken: بسطيلة oftwel bastilla/pastilla, een taart van warka- of filodeeg met een vulling van ei, groene kruiden, hartig gevogelte, een zoet amandelmengsel en een topping van kaneel en poedersuiker.
Zoet en zout en kruidig en interessant!
Ik vermoed dat ik op zo'n korte termijn geen beschikking kan krijgen over het traditionele duivenvlees, dus het moet maar even met kip
Zelf deeg maken of niet hangt nog even af van hoe één en ander vandaag of morgen loopt - bij te druk pak ik wat uit de vriezer.
Oeh, mooie foto Al mijn foto's worden kiekjes heur.quote:Op woensdag 1 april 2020 18:50 schreef Oceanonix het volgende:
en hier het eindresultaat
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uitquote:Op woensdag 1 april 2020 18:50 schreef Oceanonix het volgende:
en hier het eindresultaat
[ afbeelding ]
Hoezee! Lekker?quote:Op woensdag 1 april 2020 18:50 schreef Oceanonix het volgende:
en hier het eindresultaat
[ afbeelding ]
En? Hoe was het?quote:Op woensdag 1 april 2020 18:50 schreef Oceanonix het volgende:
en hier het eindresultaat
[ afbeelding ]
Ziet er nu al goed uit!quote:Op woensdag 1 april 2020 19:01 schreef minilot het volgende:
Filodeeg + eerste laag zoet amandelgruis:
[ afbeelding ]
Toen ging deze kip-ei-brij erbij:
[ afbeelding ]
Daarna weer een laag amandel, dichtvouwen, toedekken met meer deeg, klaar voor de oven:
[ afbeelding ]
@:Isabeau Wat tof dat je dit ook maakt! Wat gaat er bij jou precies mis met filodeeg?
Dat is een indrukwekkende hoeveelheid feta!quote:Op woensdag 1 april 2020 19:00 schreef Yinny het volgende:
Ervoor
[ afbeelding ]
En na 30 minuten in de oven
[ afbeelding ]
Klaar is spinazie feta hartige taart!
Ik ben gewoon een kluns Maar geloof dat het wel goed komt. Je hebt wel een totaal ander recept. Nou ja, de ingrediënten zijn nagenoeg gelijk. Staat in de ovenquote:Op woensdag 1 april 2020 19:01 schreef minilot het volgende:
Filodeeg + eerste laag zoet amandelgruis:
[ afbeelding ]
Toen ging deze kip-ei-brij erbij:
[ afbeelding ]
Daarna weer een laag amandel, dichtvouwen, toedekken met meer deeg, klaar voor de oven:
[ afbeelding ]
@:Isabeau Wat tof dat je dit ook maakt! Wat gaat er bij jou precies mis met filodeeg?
Het was een blok van 200 g en ik vind het altijd zo'n gedoe om een restje feta te bewaren😂quote:Op woensdag 1 april 2020 19:06 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat is een indrukwekkende hoeveelheid feta!
Ik eet een restje feta (lees: driekwart blok, desnoods) altijd gewoon op tijdens het koken.quote:Op woensdag 1 april 2020 19:29 schreef Yinny het volgende:
[..]
Het was een blok van 200 g en ik vind het altijd zo'n gedoe om een restje feta te bewaren😂
https://www.bbc.co.uk/food/recipes/chicken_bastilla_07910 dit recept van de harige motorrijders.quote:Op woensdag 1 april 2020 19:28 schreef minilot het volgende:
Hoppaaaaa!
[ afbeelding ]
Wachten op afkoelen en dan nog getoast amandelschaafsel, poedersuiker en poging tot een rastertje van kaneel
@:Isabeau Welk recept gebruikte jij?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Deze moest het worden, alleen wel met spekjes toegevoegd.
https://smittenkitchen.co(...)lized-onion-galette/
Nou.. Zit ik dan, met een baksel zonder dadel en knoflook.quote:Op woensdag 1 april 2020 19:32 schreef Isabeau het volgende:
[..]
https://www.bbc.co.uk/food/recipes/chicken_bastilla_07910 dit recept van de harige motorrijders.
Ik heb geen laagjesquote:Op woensdag 1 april 2020 19:38 schreef minilot het volgende:
Nou.. Zit ik dan, met een baksel zonder dadel en knoflook.
Mooie quiche!quote:Op woensdag 1 april 2020 19:35 schreef LeSage het volgende:
Was echt heerlijk! En moet ik gewoon vaker maken, zie altijd zo op tegen het werk, terwijl dat reuze mee valt.
Wel iets meer zout ook in het deeg de volgende keer.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En hoe was de smaak?quote:Op woensdag 1 april 2020 20:06 schreef Isabeau het volgende:
Gefascineerd door de bijzondere ingrediënten in één gerecht besloot ik minilot's idee voor deze hartige taart te gebruiken.
Eerst heb ik het filodeeg uit de verpakking gehaald. Ik herinner me van eerdere filoruzies dat ik dat te laat deed, dus nu ruim op tijd klaar gelegd.
[ afbeelding ]
Ik heb heel lui gewoon kipdijfilet genomen. Hier liggen de dijen in een badje van kipbouillon, kaneel, gemberpoeder, kurkuma, ui en knoflook.
[ afbeelding ]
Terwijl dat pruttelt wrijf ik de amandelen fijn en hak de medjoul dadels in stukjes.
[ afbeelding ]
Er gaat ook de rasp in van één sinaasappel. Die ik daarna opeet. De sinaasappel, niet de rasp.
[ afbeelding ]
Vrolijke peterseliefoto (geen koriander zoals in mini's recept!), klaar om fijn gehakt te worden. Op de achtergrond ook één van de volgende ingrediënten: eieren
[ afbeelding ]
Kip uit de pan, dit alles in de pan:
[ afbeelding ]
Taartje vullen
[ afbeelding ]
Eindresultaat (ik kreeg de randjes er niet netjes ingestopt )
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oh jee, de smaak. Het is heel apart. Niet vies, maar ik zou het niet weer maken De zoete smaak gecombineerd met hartig (kip, bouillon, specerijen) is geloof ik toch niet zo mijn ding. Maar nu weet ik tenminste wat een bastilla is.quote:Op woensdag 1 april 2020 20:10 schreef Yinny het volgende:
En hoe was de smaak?
Geweldige reportage en wat ziet jouw keuken er leuk en fleurig uit!
Lekker, zuurkool!quote:Op woensdag 1 april 2020 20:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dus. Zelf deeg gemaakt. Bleek simpel en belachtelijk makkelijk uitrolbaar. Zeker voor herhaling vatbaar.
[ afbeelding ]
Blind bakken en dan de vulling vergeten heeft gekrompen deeg tot gevolg
[ afbeelding ]
Maar ik had nog een restje deeg in de koelkast en heb daar randjes mee gemaakt zodat de vulling niet langs het deeg zou gaan lekken. Viel niet tegen.
Zuurkool gebakken, eimengsel gemaakt, rookworst gesneden. Paneermeel van een korstje brood gemaakt. Quiche geassembleerd.
[ afbeelding ]
Ietsje te lang in de oven. De boerenrookworst is erg vet en het vet is een beetje gaan verbranden.
[ afbeelding ]
We hebben ontzettend lekker gegeten. Het deeg met de karwij er door was echt heel fijn. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.
Ik zal het recept ook uitschrijven voor het FOK! Kookboek.
PS, dit was dus geen pompoenquiche zoals gepland.
Ik vind dit dus veel lekkerder dan de smaak van de bastilla. Gewoon lekker hartige taart met broccoli en zo Ziet er ook goed uitquote:Op woensdag 1 april 2020 19:35 schreef LeSage het volgende:
Was echt heerlijk! En moet ik gewoon vaker maken, zie altijd zo op tegen het werk, terwijl dat reuze mee valt.
Wel iets meer zout ook in het deeg de volgende keer.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 1 april 2020 19:35 schreef Yinny het volgende:
En dan de mislukking, hoewel smaak wel goed is!Beetje zwart, maar als de smaak maar prima is dan is dat toch goedSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Deze moest het worden, alleen wel met spekjes toegevoegd.
https://smittenkitchen.co(...)lized-onion-galette/"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
Helemaal goedgekomen ja. Ik moet echt meer dingen verzinnen om met karwijdeeg te maken. Wat een geweldige combi.quote:Op woensdag 1 april 2020 20:32 schreef Isabeau het volgende:
een zuurkool quiche! Geweldig. Ik ben ook helemaal gefascineerd door karwijdeeg. Past er volgens mij super goed bij. En ik zie nu wat je bedoelde met hindernissen Goed gekomen, toch?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |