Je moet het jezelf nu ook niet te moeilijk maken inderdaad. Eet gewoon lekker hoe jij wilt en langzaamaan wen je wel aan eten klaarmaken en ontwikkel je vanzelf een manier van eten die je prettig vindt. En dat kan ook vrij lui maar toch gezondquote:Op dinsdag 24 maart 2020 20:13 schreef SebbeSwensje het volgende:
[..]
Dat ben ik met je eens, maar is zo makkelijk nog niet. Ik ben ook van nature uit bijzonder lui aangelegd en weet van mezelf als ik hier te rigoureus te werk ga, ik heel makkelijk terugval.
Ik zet m'n geld inderdaad ook in op de gulden middenweg. Het mag me niet substantieel meer tijd en moeite kosten, maar ik heb genoeg winst te behalen tov m'n huidige eetgewoonten.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 20:27 schreef Feeeeble het volgende:
[..]
Je moet het jezelf nu ook niet te moeilijk maken inderdaad. Eet gewoon lekker hoe jij wilt en langzaamaan wen je wel aan eten klaarmaken en ontwikkel je vanzelf een manier van eten die je prettig vindt. En dat kan ook vrij lui maar toch gezond
Ik bak vaak uitjes tot ze bijna zwart zijn voor de rokerige smaak in vegetarische gerechtenquote:Op dinsdag 24 maart 2020 19:43 schreef Feeeeble het volgende:
[..]
Toch wil ik even zeggen dat geroosterde zonnebloempitjes ook heel lekker zijn bij stamppot en aardappelpuree.
Dat zei je moeder vannacht ookquote:Op dinsdag 24 maart 2020 22:00 schreef SebbeSwensje het volgende:
Ik moet vaker in CUL komen, wat een liefdesnest vergeleken met KLB zeg
Ja toen was ik er nog niet, dus dat kan. Lijkt me heel stug dat ze dat nu nog steeds zou zeggen.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 22:11 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Ik bak vaak uitjes tot ze bijna zwart zijn voor de rokerige smaak in vegetarische gerechten
En stamppot met cashewnoten
[..]
Dat zei je moeder vannacht ook
Dat is misschien wel lekker ja, ik ga het proberen, bedankt voor de tipquote:Op dinsdag 24 maart 2020 22:11 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Ik bak vaak uitjes tot ze bijna zwart zijn voor de rokerige smaak in vegetarische gerechten
En stamppot met cashewnoten
Dit moet ik ook nog steeds eens een keer maken, zag het laatst nog bij Edgy Veg en je kan het gewoon proeven als ze een hap neemtquote:
Holy shit dat komt wel dichtbij zo. Ik heb daar jarenlang zo'n beetje tegenover gewoond.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 19:34 schreef SebbeSwensje het volgende:
[..]
Ik moet me nog oriënteren in die scène. Nog niet zo lang geleden stond ik hompen paardenbiefstuk in te slaan op de Kanaalstraat.
Ik herinner me opeens dat ik een keer een zeewier heb gegeten, dat qua smaak (niet qua uiterlijk) best in de buurt kwam van de spek-beleving, was ook goed knapperig: https://www.metronieuws.n(...)bacon-smaakt-het-kanquote:Op donderdag 26 maart 2020 16:06 schreef Nine. het volgende:
Maar even serieus.
Er bestaat geen écht vegetarisch alternatief voor spek. Niets kan de smaak en structuur van (uit)gebakken spek imiteren.
Leuk hoor hoor van die reclamelinkjes. Maar erg overtuigend is het allemaal niet.quote:Op donderdag 26 maart 2020 16:39 schreef Farenji het volgende:
Ik herinner me opeens dat ik een keer een zeewier heb gegeten, dat qua smaak (niet qua uiterlijk) best in de buurt kwam van de spek-beleving, was ook goed knapperig: https://www.metronieuws.n(...)bacon-smaakt-het-kan
https://seamorefood.com/iseabacon-3/
Die fout heb ik vorige week dus gemaaktquote:Op dinsdag 24 maart 2020 22:25 schreef FutureFairytale het volgende:
Als je maar nooit de vegetarische spekjes van Vivera haalt
Voordeel tov die andere gefabriceerde nep spek is dat dit gewoon zo in de zee groeit. Maar nee ook dit is geen echte spek, maar er bestaat natuurlijk ook geen vleessoort die eruitziet en smaakt als broccoli.quote:Op donderdag 26 maart 2020 16:55 schreef Nine. het volgende:
[..]
Leuk hoor hoor van die reclamelinkjes. Maar erg overtuigend is het allemaal niet.
Nee, het lijkt totaal niet op spek. Die imitaties zijn gewoon onzin. Je houdt alleen jezelf voor de gek. Dat laatste komt wellicht doordat vleeseters (i.t.t. vegetariërs) geen prangende behoefte hebben om allerhande voedsel te imiteren.quote:Op donderdag 26 maart 2020 17:45 schreef Farenji het volgende:
Voordeel tov die andere gefabriceerde nep spek is dat dit gewoon zo in de zee groeit. Maar nee ook dit is geen echte spek, maar er bestaat natuurlijk ook geen vleessoort die eruitziet en smaakt als broccoli.
Ik heb helemaal niet zo'n prangende behoefte om dingen te vervangen maar er werd door iemand hier gevraagd naar alternatieven voor spek. Gewoon iets zouts / hartigs / knapperigs voor in stamppot ofzo.quote:Op donderdag 26 maart 2020 18:26 schreef Nine. het volgende:
[..]
Nee, het lijkt totaal niet op spek. Die imitaties zijn gewoon onzin. Je houdt alleen jezelf voor de gek. Dat laatste komt wellicht doordat vleeseters (i.t.t. vegetariërs) geen prangende behoefte hebben om allerhande voedsel te imiteren.
Dat klopt, neemt niet weg dat ik wel vega-vrienden en kennissen heb waar ik dit soort dingen voorgeschoteld krijg.quote:
Exactquote:Op donderdag 26 maart 2020 18:38 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik heb helemaal niet zo'n prangende behoefte om dingen te vervangen maar er werd door iemand hier gevraagd naar alternatieven voor spek. Gewoon iets zouts / hartigs / knapperigs voor in stamppot ofzo.
Jij bent geen vegetarier he?
Och arme, het is wat! Neem je toch voortaan lekker je eigen vlees mee?quote:Op donderdag 26 maart 2020 18:41 schreef Nine. het volgende:
[..]
Dat klopt, neemt niet weg dat ik wel vega-vrienden en kennissen heb waar ik dit soort dingen voorgeschoteld krijg.
Gossie. Gevoelige snaar geraakt? Ik zeg toch niet dat het niet eetbaar is? Ik zeg alleen dat het niet op spek lijkt, en dat ik snap niet waarom vegetariërs alles zo graag willen imiteren. Verzin eens wat origineels.quote:Op donderdag 26 maart 2020 18:46 schreef Farenji het volgende:
Och arme, het is wat! Neem je toch voortaan lekker je eigen vlees mee?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |