abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_192253146
Geachte imitatoren van de altijd goedlachse en culinair gecultiveerde Iwanius,

In lijn met een aantal ontwikkelingen waar ik mee bezig ben en in verkeer, heb ik mijzelf ook voorgenomen op termijn veganistisch door het leven te gaan. Discussie over eventuele noodzaak hiervan graag achterwege laten.
Mijn zusje eet al enige tijd veganistisch, maar ik kies er bewust voor stapsgewijs mijn vleesconsumptie terug te dringen. Varken is de eerste die het veld moet ruimen, aangezien ik buiten varkenshaas toch niet zo weg ben van varkensvlees.

Kom ik wel direct op één probleem. Stamppot (vooral andijvie en zuurkool) is nogal eens het menu hier. Het is lekker, voedzaam en je hebt relatief gemakkelijk een volle pan met vreten op t fornuis. Essentieel onderdeel van de stamppot zijn natuurlijk de door en door krokante spekjes. Hoe meer hoe beter, ik ben immers toch ecto. Ik besef dat ik nu dus naar een alternatief moet uitwijken.

Suggesties?
pi_192253241
Speckreepjes?
Op dinsdag 25 februari 2020 12:55 schreef Pumpalov het volgende:
een beetje zo'n lichtgetinte inteeltkop als dat filosoofert heeft.
pi_192253264
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 19:21 schreef Filosoofert het volgende:
Speckreepjes?
Wat is dat?
pi_192253299
Zongedroogde tomaatjes passen prima in een stamppot andijvie, net als walnoten
pi_192253332
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 19:24 schreef Doedezemaar het volgende:
Zongedroogde tomaatjes passen prima in een stamppot andijvie, net als walnoten
Het zou toch de voorkeur genieten als er iets op de markt is wat de smaak en textuur van spekreepjes redelijk kan evenaren.
pi_192253346
Ik zou voor de krokante feel denken aan croutons, al dan niet zelf gemaakt. Misschien kun je experimenteren om de croutons op te leuken met gerookt zout.

Echt bacon is onvervangbaar. Maar dat vind ik

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 24-03-2020 19:27:01 ]
  dinsdag 24 maart 2020 @ 19:26:57 #7
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_192253357
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 19:22 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Wat is dat?
Van de Vegetarische Slager. Je hebt ze ook van Garden Gourmet en andere merken ^O^

En anders heb je deze nog

Te consumeren met dropjus ;)
  dinsdag 24 maart 2020 @ 19:27:37 #8
338319 ZarB
Piña colada
pi_192253367
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_192253372
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 19:25 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Het zou toch de voorkeur genieten als er iets op de markt is wat de smaak en textuur van spekreepjes redelijk kan evenaren.
Nepvlees is er wel, maar dat vind ik smerige bewerkte zooi, dan pak ik liever alternatieve smaakmakers
  dinsdag 24 maart 2020 @ 19:28:17 #10
487645 SimonedeBeauvoir
Sicker than your average
pi_192253383

Niet die van vivera kopen die zijn niet te vreten
Once we've both said our goodbyes
Let's just let it go
Let me let you go
  dinsdag 24 maart 2020 @ 19:28:17 #11
338319 ZarB
Piña colada
pi_192253385
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 19:24 schreef Doedezemaar het volgende:
Zongedroogde tomaatjes passen prima in een stamppot andijvie, net als walnoten
Ja ook lekker
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_192253394
Gebakken stukjes haloumi, of evt paneer is lekker. Ik heb ook wel eens de speckjes van de vegetarische slager geprobeerd maar dat vond ik maar raar spul.
  dinsdag 24 maart 2020 @ 19:29:38 #13
338319 ZarB
Piña colada
pi_192253405
Die van de vega slager worden ook echt knapperig.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_192253407
Ik ben juist gek op die van de Vivera O+
Lidl heeft ze nu ook, smaak en structuur zijn prima, waarschijnlijk niet te vergelijken met echte spek. Ik eet dat al 15+ jaar niet meer, dus geen idee.
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_192253468
Dank jullie wel lieverds _O_ ben heel erg benieuwd of het wat is. Ik kreeg laatst een vegan frikandel in m'n snufferd gedauwd, maar ik merkte totaal geen verschil met het echte werk.

Als ik het niet vergeet, zal ik een update geven 😘
pi_192253486
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 19:29 schreef ZarB het volgende:
Die van de vega slager worden ook echt knapperig.
Ik moet me nog oriënteren in die scène. Nog niet zo lang geleden stond ik hompen paardenbiefstuk in te slaan op de Kanaalstraat.
  Moderator / Miss SHO dinsdag 24 maart 2020 @ 19:41:24 #17
22592 crew  Ole
pi_192253630
Heb keer een seitanburger in kleine stukjes gesneden. Dat werd lekker knapperig !
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  dinsdag 24 maart 2020 @ 19:43:33 #18
487645 SimonedeBeauvoir
Sicker than your average
pi_192253671
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 19:29 schreef Declan-Harp het volgende:
Ik ben juist gek op die van de Vivera O+
Lidl heeft ze nu ook, smaak en structuur zijn prima, waarschijnlijk niet te vergelijken met echte spek. Ik eet dat al 15+ jaar niet meer, dus geen idee.
Die van de Albert Heijn zijn niet zo slierterig en lekker gezouten
Once we've both said our goodbyes
Let's just let it go
Let me let you go
pi_192253680
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 19:25 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Het zou toch de voorkeur genieten als er iets op de markt is wat de smaak en textuur van spekreepjes redelijk kan evenaren.
Toch wil ik even zeggen dat geroosterde zonnebloempitjes ook heel lekker zijn bij stamppot en aardappelpuree.
pi_192253791
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 19:43 schreef Feeeeble het volgende:

[..]

Toch wil ik even zeggen dat geroosterde zonnebloempitjes ook heel lekker zijn bij stamppot en aardappelpuree.
Bedankt voor de tip _O_ gelukkig ook niet zo sterrevens duur als pijnboompitten }:| dat is wel het nadeel aan veganistisch leven zeg, alles is gewoon nog duurder en ik vond het allemaal al zo duur.
pi_192254160
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 19:48 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

het nadeel aan veganistisch leven zeg, alles is gewoon nog duurder en ik vond het allemaal al zo duur.
Ik heb de boel even nagelezen en begrijp dat je veganistisch wilt, maar tegelijkertijd zo min mogelijk van je "aanpassing" wilt merken....dan ja, dan kan het inderdaad duurder zijn.
Daar kan ik helaas niet zo veel aan veranderen.

Maar door die opmerking wil ik je toch een kleine tip meegeven:
probeer ietsje verder te kijken.
Vlees is baggerduur, "vleesvervangers volgens de supermarkt" ook,
maar als je gewoon geen vlees eet, dan is je eten heel erg veel goedkoper,
tegelijkertijd kun je zo allerhande nieuwe (en ontzettend lekkere) dingen uitproberen! :)

Een van de beste keukens waar sowieso al ontzettend veel vegetarisch en veganistisch gekookt wordt is de Indiase keuken (maar sowieso is er heel erg veel te vinden zonder je toevlucht te nemen tot nepvlees....niet dat dat een probleem is, maar de prijs is gewoon niet leuk en de alternatieven zijn ongetwijfeld leuker en lekkerder)

Voor de stamppot zou ik het zoeken in het weglaten van de spekjes, maar het serveren met een mooie bak bonen:
uitje bakken, bruine bonen en sambal erbij en doorwarmen,
ik eet het als omnivoor graag bij m'n stamppot (want lekker) en als bijkomend voordeel: veel goedkoper wordt het leven niet.
Zo simpel kan het zijn.

Sowieso een mooie stap hoor, veel succes (en vooral plezier) met het aanpassen van je eetgewoontes!
pi_192254234
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 20:05 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Ik heb de boel even nagelezen en begrijp dat je veganistisch wilt, maar tegelijkertijd zo min mogelijk van je "aanpassing" wilt merken....dan ja, dan kan het inderdaad duurder zijn.
Daar kan ik helaas niet zo veel aan veranderen.

Maar door die opmerking wil ik je toch een kleine tip meegeven:
probeer ietsje verder te kijken.
Vlees is baggerduur, "vleesvervangers volgens de supermarkt" ook,
maar als je gewoon geen vlees eet, dan is je eten heel erg veel goedkoper,
tegelijkertijd kun je zo allerhande nieuwe (en ontzettend lekkere) dingen uitproberen! :)

Een van de beste keukens waar sowieso al ontzettend veel vegetarisch en veganistisch gekookt wordt is de Indiase keuken (maar sowieso is er heel erg veel te vinden zonder je toevlucht te nemen tot nepvlees....niet dat dat een probleem is, maar de prijs is gewoon niet leuk en de alternatieven zijn ongetwijfeld leuker en lekkerder)

Voor de stamppot zou ik het zoeken in het weglaten van de spekjes, maar het serveren met een mooie bak bonen:
uitje bakken, bruine bonen en sambal erbij en doorwarmen,
ik eet het als omnivoor graag bij m'n stamppot (want lekker) en als bijkomend voordeel: veel goedkoper wordt het leven niet.
Zo simpel kan het zijn.

Sowieso een mooie stap hoor, veel succes (en vooral plezier) met het aanpassen van je eetgewoontes!
Overal waar ik ook ga en sta is er wel één die me volgt. Het doet me deugt te zien dat het opvallende en amateuristische gestuntel in de hoop niet op te vallen in de massa, plaats heeft gemaakt voor een meer behulpzame, maar vooral transparantere houding.

Tevens ook bedankt voor je advies natuurlijk.
pi_192254261
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 19:48 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Bedankt voor de tip _O_ gelukkig ook niet zo sterrevens duur als pijnboompitten }:| dat is wel het nadeel aan veganistisch leven zeg, alles is gewoon nog duurder en ik vond het allemaal al zo duur.
Probeer zo min mogelijk bewerkt te eten, dat is allemaal duur en ongezond en zo veel mogelijk whole foods. Is makkelijker gezegd dan gedaan soms, weet ik en gezond voedsel kan ook duur zijn maar dat ligt helemaal aan hoe en wat je eet. Je voelt je dan in ieder geval wel heel veel gezonder :)
pi_192254290
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 20:11 schreef Feeeeble het volgende:

[..]

Probeer zo min mogelijk bewerkt te eten, dat is allemaal duur en ongezond en zo veel mogelijk whole foods. Is makkelijker gezegd dan gedaan soms, weet ik en gezond voedsel kan ook duur zijn maar dat ligt helemaal aan hoe en wat je eet. Je voelt je dan in ieder geval wel heel veel gezonder :)
Dat ben ik met je eens, maar is zo makkelijk nog niet. Ik ben ook van nature uit bijzonder lui aangelegd en weet van mezelf als ik hier te rigoureus te werk ga, ik heel makkelijk terugval.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')