Het zou toch de voorkeur genieten als er iets op de markt is wat de smaak en textuur van spekreepjes redelijk kan evenaren.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 19:24 schreef Doedezemaar het volgende:
Zongedroogde tomaatjes passen prima in een stamppot andijvie, net als walnoten
Van de Vegetarische Slager. Je hebt ze ook van Garden Gourmet en andere merkenquote:
Nepvlees is er wel, maar dat vind ik smerige bewerkte zooi, dan pak ik liever alternatieve smaakmakersquote:Op dinsdag 24 maart 2020 19:25 schreef SebbeSwensje het volgende:
[..]
Het zou toch de voorkeur genieten als er iets op de markt is wat de smaak en textuur van spekreepjes redelijk kan evenaren.
Ja ook lekkerquote:Op dinsdag 24 maart 2020 19:24 schreef Doedezemaar het volgende:
Zongedroogde tomaatjes passen prima in een stamppot andijvie, net als walnoten
Ik moet me nog oriënteren in die scène. Nog niet zo lang geleden stond ik hompen paardenbiefstuk in te slaan op de Kanaalstraat.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 19:29 schreef ZarB het volgende:
Die van de vega slager worden ook echt knapperig.
Die van de Albert Heijn zijn niet zo slierterig en lekker gezoutenquote:Op dinsdag 24 maart 2020 19:29 schreef Declan-Harp het volgende:
Ik ben juist gek op die van de Vivera
Lidl heeft ze nu ook, smaak en structuur zijn prima, waarschijnlijk niet te vergelijken met echte spek. Ik eet dat al 15+ jaar niet meer, dus geen idee.
Toch wil ik even zeggen dat geroosterde zonnebloempitjes ook heel lekker zijn bij stamppot en aardappelpuree.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 19:25 schreef SebbeSwensje het volgende:
[..]
Het zou toch de voorkeur genieten als er iets op de markt is wat de smaak en textuur van spekreepjes redelijk kan evenaren.
Bedankt voor de tipquote:Op dinsdag 24 maart 2020 19:43 schreef Feeeeble het volgende:
[..]
Toch wil ik even zeggen dat geroosterde zonnebloempitjes ook heel lekker zijn bij stamppot en aardappelpuree.
Ik heb de boel even nagelezen en begrijp dat je veganistisch wilt, maar tegelijkertijd zo min mogelijk van je "aanpassing" wilt merken....dan ja, dan kan het inderdaad duurder zijn.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 19:48 schreef SebbeSwensje het volgende:
[..]
het nadeel aan veganistisch leven zeg, alles is gewoon nog duurder en ik vond het allemaal al zo duur.
Overal waar ik ook ga en sta is er wel één die me volgt. Het doet me deugt te zien dat het opvallende en amateuristische gestuntel in de hoop niet op te vallen in de massa, plaats heeft gemaakt voor een meer behulpzame, maar vooral transparantere houding.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 20:05 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ik heb de boel even nagelezen en begrijp dat je veganistisch wilt, maar tegelijkertijd zo min mogelijk van je "aanpassing" wilt merken....dan ja, dan kan het inderdaad duurder zijn.
Daar kan ik helaas niet zo veel aan veranderen.
Maar door die opmerking wil ik je toch een kleine tip meegeven:
probeer ietsje verder te kijken.
Vlees is baggerduur, "vleesvervangers volgens de supermarkt" ook,
maar als je gewoon geen vlees eet, dan is je eten heel erg veel goedkoper,
tegelijkertijd kun je zo allerhande nieuwe (en ontzettend lekkere) dingen uitproberen!![]()
Een van de beste keukens waar sowieso al ontzettend veel vegetarisch en veganistisch gekookt wordt is de Indiase keuken (maar sowieso is er heel erg veel te vinden zonder je toevlucht te nemen tot nepvlees....niet dat dat een probleem is, maar de prijs is gewoon niet leuk en de alternatieven zijn ongetwijfeld leuker en lekkerder)
Voor de stamppot zou ik het zoeken in het weglaten van de spekjes, maar het serveren met een mooie bak bonen:
uitje bakken, bruine bonen en sambal erbij en doorwarmen,
ik eet het als omnivoor graag bij m'n stamppot (want lekker) en als bijkomend voordeel: veel goedkoper wordt het leven niet.
Zo simpel kan het zijn.
Sowieso een mooie stap hoor, veel succes (en vooral plezier) met het aanpassen van je eetgewoontes!
Probeer zo min mogelijk bewerkt te eten, dat is allemaal duur en ongezond en zo veel mogelijk whole foods. Is makkelijker gezegd dan gedaan soms, weet ik en gezond voedsel kan ook duur zijn maar dat ligt helemaal aan hoe en wat je eet. Je voelt je dan in ieder geval wel heel veel gezonderquote:Op dinsdag 24 maart 2020 19:48 schreef SebbeSwensje het volgende:
[..]
Bedankt voor de tipgelukkig ook niet zo sterrevens duur als pijnboompitten
dat is wel het nadeel aan veganistisch leven zeg, alles is gewoon nog duurder en ik vond het allemaal al zo duur.
Dat ben ik met je eens, maar is zo makkelijk nog niet. Ik ben ook van nature uit bijzonder lui aangelegd en weet van mezelf als ik hier te rigoureus te werk ga, ik heel makkelijk terugval.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 20:11 schreef Feeeeble het volgende:
[..]
Probeer zo min mogelijk bewerkt te eten, dat is allemaal duur en ongezond en zo veel mogelijk whole foods. Is makkelijker gezegd dan gedaan soms, weet ik en gezond voedsel kan ook duur zijn maar dat ligt helemaal aan hoe en wat je eet. Je voelt je dan in ieder geval wel heel veel gezonder
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |