abonnement Unibet Coolblue
pi_191787210
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syrië. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syrië opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syrië, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).


Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syrië verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.


Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_191787218
Oh berichten stromen binnen dat een Turks convooi zojuist is gebombardeerd door waarschijnlijk Russische vliegtuigen. Ik zal een bevestiging plaatsen als die komt.

MIG29_ twitterde op maandag 02-03-2020 om 00:54:01 Breaking , Reports from militants media that A Turkish convoy in Sarmin South #Idlib being bombed by Russian jets . reageer retweet
pi_191787266
Yup schijnt realiteit te zijn. Beelden komen eraan. Kan trouwens ook SAA zijn geweest.

Syria_Protector twitterde op maandag 02-03-2020 om 01:02:01 #BREAKING: Initial information indicate that a #Turkish military convoy was struck by #Russian bombers in #Idlib's Sarmin village left many casualties acc to opposition reports!! https://t.co/yPzhlxnhp1 reageer retweet
Edit: video toegevoegd. Meer moet nog binnenkomen.

Syria_Protector twitterde op maandag 02-03-2020 om 01:09:10 #BREAKING video footage from #Idlib emerges #Turkish choppers heading towards Sarmin to evacuate the killed/wounded Turkish soldiers following deadly #Russian airstrikes.video source from Mujahedeen media. https://t.co/5FwAoPKRHC reageer retweet


[ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 02-03-2020 02:03:02 ]
  maandag 2 maart 2020 @ 06:19:21 #4
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191788327
Rode lijn is aangegeven door Putin nu. Alleen vrees ik dat Turkije nu all out gaat :{
  maandag 2 maart 2020 @ 06:53:00 #5
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191788435
Zie er verder weinig over?
Maar ligt naast Saraqib, misschien is de M5 de rode lijn van Poetin?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 2 maart 2020 @ 07:39:50 #6
299349 KrAlex
Büyük Kaptan!
pi_191788656
quote:
1s.gif Op maandag 2 maart 2020 01:09 schreef vigen98 het volgende:
Yup schijnt realiteit te zijn. Beelden komen eraan. Kan trouwens ook SAA zijn geweest.

Syria_Protector twitterde op maandag 02-03-2020 om 01:02:01 #BREAKING: Initial information indicate that a #Turkish military convoy was struck by #Russian bombers in #Idlib's Sarmin village left many casualties acc to opposition reports!! https://t.co/yPzhlxnhp1 reageer retweet
Edit: video toegevoegd. Meer moet nog binnenkomen.

Syria_Protector twitterde op maandag 02-03-2020 om 01:09:10 #BREAKING video footage from #Idlib emerges #Turkish choppers heading towards Sarmin to evacuate the killed/wounded Turkish soldiers following deadly #Russian airstrikes.video source from Mujahedeen media. https://t.co/5FwAoPKRHC reageer retweet
Geen idee of dit klopt hoor. Zie er nog helemaal niks over op Twitter (buiten de twee tweets die jij post). Normaliter stroomt het dan binnen zoals afgelopen donderdag.
pi_191788787
quote:
1s.gif Op maandag 2 maart 2020 01:09 schreef vigen98 het volgende:
Yup schijnt realiteit te zijn. Beelden komen eraan. Kan trouwens ook SAA zijn geweest.

Syria_Protector twitterde op maandag 02-03-2020 om 01:02:01 #BREAKING: Initial information indicate that a #Turkish military convoy was struck by #Russian bombers in #Idlib's Sarmin village left many casualties acc to opposition reports!! https://t.co/yPzhlxnhp1 reageer retweet
Edit: video toegevoegd. Meer moet nog binnenkomen.

Syria_Protector twitterde op maandag 02-03-2020 om 01:09:10 #BREAKING video footage from #Idlib emerges #Turkish choppers heading towards Sarmin to evacuate the killed/wounded Turkish soldiers following deadly #Russian airstrikes.video source from Mujahedeen media. https://t.co/5FwAoPKRHC reageer retweet
Dit nieuws klopt niet. Er was een aanval op een observatiepost met artillerie. Er waren een paar gewonden.
pi_191788802
Dit is wel heel zielig als het waar is.

NoorNahas1 twitterde op maandag 02-03-2020 om 07:30:42 It seems that the regime is using brand new ambulances to move soldiers to #Idlib. Thanksto @jamlyyyyy for documenting this. Pt 1https://t.co/MYCwOlLEX0 https://t.co/obkeHpG3yM reageer retweet
  maandag 2 maart 2020 @ 08:01:28 #9
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191788815
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 07:59 schreef polderturk het volgende:
Dit is wel heel zielig als het waar is.

NoorNahas1 twitterde op maandag 02-03-2020 om 07:30:42 It seems that the regime is using brand new ambulances to move soldiers to #Idlib. Thanksto @:jamlyyyyy for documenting this. Pt 1https://t.co/MYCwOlLEX0 https://t.co/obkeHpG3yM reageer retweet
Tsja, je moet wat. Wat wil je dan, rondrijden in een convooi als sitting ducks?
  maandag 2 maart 2020 @ 08:30:47 #10
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191788998
Saraqib weer onder SAA
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 2 maart 2020 @ 08:44:12 #11
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191789157
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 08:30 schreef Szura het volgende:
Saraqib weer onder SAA
Bevestigd ook inderdaad. Toch best vreemd. Als de verliezen echt zo gigantisch waren als geclaimd, hoe kunnen ze dan überhaupt zo'n stad zo snel veroveren? Tegen een vijand die niet snel wegrent en nog zonder luchtsteun ook.
  maandag 2 maart 2020 @ 08:49:00 #12
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191789189
Rusland zit weer met wat verkapte dreigementen te strooien over dat ze de veiligheid van Turkse vliegtuigen niet kan garanderen:

https://mobile.almasdarne(...)s&utm_content=varies

Aan de andere kant kunnen ze zichzelf ook indekken zo. Als Syrië een vliegtuig neer weet te schieten, (als :') ) kan Rusland zeggen told ya.
pi_191789208
Terreuraanslag door PKK 3 km van de Iraanse grens met RPG. Geen doden.
Heeft Iran groen licht gegeven aan de PKK om vanuit Iran aanslagen te plegen in Turkije? Turkije zal er volgens mij niet voor terugdeinzen om dronestrikes in Iran uit te voeren tegen de PKK, zoals Turkije ook doet in Irak en Syrië.


https://www.cnnturk.com/a(...)cina-roketli-saldiri
  maandag 2 maart 2020 @ 08:55:19 #14
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191789237
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 08:52 schreef polderturk het volgende:
Terreuraanslag door PKK 3 km van de Iraanse grens met RPG. Geen doden.
Heeft Iran groen licht gegeven aan de PKK om vanuit Iran aanslagen te plegen in Turkije? Turkije zal er volgens mij niet voor terugdeinzen om dronestrikes in Iran uit te voeren tegen de PKK, zoals Turkije ook doet in Irak en Syrië.


https://www.cnnturk.com/a(...)cina-roketli-saldiri
Alsof Iran die lui allemaal onder controle heeft. Maar het kan natuurlijk een wraakactie zijn voor de dood van hun soldaten en Hezbollah.
  maandag 2 maart 2020 @ 09:07:59 #15
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191789346
Rusland met een Pincer-move vanaf Saraqib langs de M4 ofzo? Kennelijk zware bombardementen op Nayrab en Ariha.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191789401
Serakib is volgens mijn Twitterfeed in handen van de opstandelingen, maar er wordt erkend dat het regime alles op alles zet om die stad in handen te krijgen, ondanks zware verliezen door constante drone-aanvallen, ten koste van steden en dorpen in het Zuiden van Idlib. Het regime wil 1) het moraal onder de eigen troepen herstellen en 2) op 5 maart tijdens de Erdogan-Poetin-top een goede basis neerleggen voor de onderhandelingen.
pi_191789413
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 08:52 schreef polderturk het volgende:
Terreuraanslag door PKK 3 km van de Iraanse grens met RPG. Geen doden.
Heeft Iran groen licht gegeven aan de PKK om vanuit Iran aanslagen te plegen in Turkije? Turkije zal er volgens mij niet voor terugdeinzen om dronestrikes in Iran uit te voeren tegen de PKK, zoals Turkije ook doet in Irak en Syrië.


https://www.cnnturk.com/a(...)cina-roketli-saldiri
Zeer goed mogelijk. Het is ook niet vereist dat Iran de hele PKK onder haar controle heeft, een deal tussen Iran en de PKK is voldoende.
  maandag 2 maart 2020 @ 09:14:51 #18
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191789465
Poetin/Erdogan-top 5 maart bevestigd door Turkije
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191789535
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 08:01 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Tsja, je moet wat. Wat wil je dan, rondrijden in een convooi als sitting ducks?
Nee. Het is volstrekt logisch dat zij dit doen. Wel cynisch dat ze vechten voor iemand die geen .... zou geven en die abulanche gewoon zou bombarderen.
pi_191789868
Elizrael twitterde op maandag 02-03-2020 om 00:06:00 I asked a friend in Damascus now about the (surely false) rumors that there's a military coup. He responded "I wish. Tomorrow would be a holiday."2 days ago a different friend in Damascus told me there's a rumor Russia placed Assad under house arrest. reageer retweet
Elizrael twitterde op maandag 02-03-2020 om 00:09:07 One reason these rumors are spread is desperation, similarly to the emergence of Messianism among oppressed religious groups. People yearn for deliverance. Today, the regime hiked the prices of benzine. Everyone is struggling immensely https://t.co/pzGlqkgKZ3 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191789972
Filmpje in link

BBCSteveR twitterde op maandag 02-03-2020 om 07:26:40 Today one Russian paper calls Syria's airstrike on Turkish soldiers “a provocation by the Assad regime to drag Russia into direct confrontation with Turkey.” It claims Putin’s efforts “to recruit” Erdogan & “draw him away from the West have gone down the drain.” #ReadingRussia https://t.co/5mAsy17onL reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 2 maart 2020 @ 10:00:23 #22
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191790082
quote:
10s.gif Op maandag 2 maart 2020 09:51 schreef Slayage het volgende:
Filmpje in link

BBCSteveR twitterde op maandag 02-03-2020 om 07:26:40 Today one Russian paper calls Syria's airstrike on Turkish soldiers “a provocation by the Assad regime to drag Russia into direct confrontation with Turkey.” It claims Putin’s efforts “to recruit” Erdogan & “draw him away from the West have gone down the drain.” #ReadingRussia https://t.co/5mAsy17onL reageer retweet
Assad done fucked up. Aan de andere kant is Rusland zelf ook enigszins aan het escaleren. Zij zitten natuurlijk in dezelfde spagaat als Turkije zat met de rebellen/terroristen. Niks doen en Turkije onbeperkt laten huishouden laat ze een ongeloofwaardige partner lijken maar tegelijkertijd zijn ze niet echt geïnteresseerd in beef met Turkije en Syrië helemaal terug onder Assad.
pi_191790228
quote:
10s.gif Op maandag 2 maart 2020 09:51 schreef Slayage het volgende:
Filmpje in link

BBCSteveR twitterde op maandag 02-03-2020 om 07:26:40 Today one Russian paper calls Syria's airstrike on Turkish soldiers “a provocation by the Assad regime to drag Russia into direct confrontation with Turkey.” It claims Putin’s efforts “to recruit” Erdogan & “draw him away from the West have gone down the drain.” #ReadingRussia https://t.co/5mAsy17onL reageer retweet
Interessante video.
Als ik de video bekijk krijg ik nu de indruk dat Rusland zijn relatie met Turkije niet wil verslechteren en de schuld legt bij Assad.
pi_191790279
quote:
10s.gif Op maandag 2 maart 2020 09:51 schreef Slayage het volgende:
Filmpje in link

BBCSteveR twitterde op maandag 02-03-2020 om 07:26:40 Today one Russian paper calls Syria's airstrike on Turkish soldiers “a provocation by the Assad regime to drag Russia into direct confrontation with Turkey.” It claims Putin’s efforts “to recruit” Erdogan & “draw him away from the West have gone down the drain.” #ReadingRussia https://t.co/5mAsy17onL reageer retweet
Zeer interessant filmpje idd.

Ik twijfel er niet over dat Rusland op zijn minst het bevel gaf tot het doden van de Turkse soldaten, om te testen hoe resoluut Turkije is en hopelijk af te schrikken (mede door interne pressie van de oppositie en het volk). Het is verstandig van Turkije om de aanval toch in Assads schoenen te schuiven. De Russische media-artikelen (waarvan we kunnen vermoeden dat ze niet volledig vrij zijn van het Kremlin) schuiven niet alleen de verantwoordelijkheid van de aanval af op Assad, maar beschuldigen hem zelfs van het verpesten van de zorgvuldig door Poetin zelf gebouwde Turks-Russische relatie. Dat gaat nog een stapje verder. Ik leid hieruit af dat de Russische pers het Russische volk klaarstoomt voor grote compromissen over Syrië.
pi_191790382
Turkije moet op 5 maart eisen dat alle Iraanse en Hezbollah jihadis uit Syrië gaan.

HTS moet weg uit Idlib en Iraanse en Hezbollah jihadis moeten weg uit Syrië.

Doen ze dat niet?
Dronestrikes, overal in Syrië.

En dan steeds meer landjepik doen.
Eerst dronestrikes op shia jihadis in Aleppo. Zorgen voor een opstand etc.

Wat Assad in Idlib deed, maar dan andersom en met precisiebombardementen in plaats van het wegvagen van woonwijken.


-----------


Dit is niet wat ik echt vind, maar wat vinden jullie ervan als Turkije dit doet?
  maandag 2 maart 2020 @ 10:24:51 #26
465142 PluggieOD
LAAG = RELATIEF
pi_191790441
Rusland moet op 5 maart eisen dat alle Turkse troepen uit Syrië gaan.
pi_191790485
In Kobani zijn Rusland en Turkije gewoon vriendjes.

NPA_English twitterde op maandag 02-03-2020 om 10:18:42 BREAKINGThe start of joint Russian-Turkish military patrol in the eastern countryside of KobaniThe patrol consisting of 8 military vehicles, escorted by two Russian helicopters. https://t.co/XkZAro6CzX reageer retweet
pi_191790491
Turkije moet vrije verkiezingen eisen in Syrië.

_O-
  maandag 2 maart 2020 @ 10:28:28 #29
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191790492
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 10:14 schreef Bilge het volgende:

[..]

Zeer interessant filmpje idd.

Ik twijfel er niet over dat Rusland op zijn minst het bevel gaf tot het doden van de Turkse soldaten, om te testen hoe resoluut Turkije is en hopelijk af te schrikken (mede door interne pressie van de oppositie en het volk). Het is verstandig van Turkije om de aanval toch in Assads schoenen te schuiven. De Russische media-artikelen (waarvan we kunnen vermoeden dat ze niet volledig vrij zijn van het Kremlin) schuiven niet alleen de verantwoordelijkheid van de aanval af op Assad, maar beschuldigen hem zelfs van het verpesten van de zorgvuldig door Poetin zelf gebouwde Turks-Russische relatie. Dat gaat nog een stapje verder. Ik leid hieruit af dat de Russische pers het Russische volk klaarstoomt voor grote compromissen over Syrië.
Wellicht dat Assad door de afgelopen dagen ook ertoe bewogen moet worden dat hij compromissen moet sluiten en af moet zien van z’n ‘every inch’-benadering.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191790625
Dolksteek in de rug van Assad.

Reuters twitterde op maandag 02-03-2020 om 10:30:42 Putin says Russia does not plan to go to war with anyone - TASS https://t.co/FFXGRa3RWm https://t.co/e0SK3iQWaB reageer retweet
  maandag 2 maart 2020 @ 10:38:30 #31
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191790653
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 10:36 schreef polderturk het volgende:
Dolksteek in de rug van Assad.

Reuters twitterde op maandag 02-03-2020 om 10:30:42 Putin says Russia does not plan to go to war with anyone - TASS https://t.co/FFXGRa3RWm https://t.co/e0SK3iQWaB reageer retweet
Welnee, Rusland probeert gewoon die fragiele balans te bewaren
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191790764
Syrische vluchteling doodgeschoten toen hij Griekenland in wilde gaan.

Gruwelijke video.

SharifMugh twitterde op maandag 02-03-2020 om 09:19:28 Graphic: Syrian refugee Ahmed Abu Emad, from Aleppo, killed today by the Greek Border Guards while trying to cross into Greece along with hundreds of refugees.He was shot in his throat at 09:07 am near #Ipsala His body was taken to Turkey. https://t.co/novDEhaKfT reageer retweet
  maandag 2 maart 2020 @ 10:53:47 #33
465142 PluggieOD
LAAG = RELATIEF
pi_191790845
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 10:38 schreef Szura het volgende:

[..]

Welnee, Rusland probeert gewoon die fragiele balans te bewaren
Precies.

Erdogan mag voor het thuisvolk neergeschoten eigen ANKA-S videofilmpjes presenteren als neergeschoten Syrische Su-24MKs. Iedereen blij :P
  maandag 2 maart 2020 @ 11:02:13 #34
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191790972
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 10:36 schreef polderturk het volgende:
Dolksteek in de rug van Assad.

Reuters twitterde op maandag 02-03-2020 om 10:30:42 Putin says Russia does not plan to go to war with anyone - TASS https://t.co/FFXGRa3RWm https://t.co/e0SK3iQWaB reageer retweet
Dolksteek valt te bezien. Zonder hem was Assad allang gevallen. Hij maakt gewoon duidelijk dat hij vooral zijn eigen strategie heeft. Die kan samenvallen met die van Assad en Turkije, maar soms ook niet.
pi_191791890
Sinds gisteren 32 tanks vernietigd en 360 Assadisten/Iraanse Jihadis gedood.

Geloven jullie Turkse cijfers?

spectatorindex twitterde op maandag 02-03-2020 om 10:17:57 BREAKING: Turkey's defence minister says military destroyed two Syrian regime fighter jets, eight helicopters, two drones, 135 tanks, five air defence systems and killed 2,557 soldiers. reageer retweet
  maandag 2 maart 2020 @ 12:36:05 #36
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191792620
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 11:55 schreef polderturk het volgende:
Sinds gisteren 32 tanks vernietigd en 360 Assadisten/Iraanse Jihadis gedood.

Geloven jullie Turkse cijfers?

spectatorindex twitterde op maandag 02-03-2020 om 10:17:57 BREAKING: Turkey's defence minister says military destroyed two Syrian regime fighter jets, eight helicopters, two drones, 135 tanks, five air defence systems and killed 2,557 soldiers. reageer retweet
Voor geen meter.
pi_191792960
Erdoğan op weg naar Rusland.
Op cnn turk werd gezegd dat Erdogan met Rouhani heeft gesproken en dat Rouhani een top wil zonder Rusland.

AJENews twitterde op maandag 02-03-2020 om 11:08:15 Turkey's Erdogan to visit Russia amid tensions over Syria's Idlib https://t.co/1gpqSWhIyh https://t.co/pKOzLZ8QLg reageer retweet
pi_191793010
Ik weet niet in hoeverre dit waar is.

worldonalert twitterde op maandag 02-03-2020 om 12:50:26 Assad's most important forces and Hezbollah terrorists are all going to hell in Saraqib. ✌ reageer retweet
pi_191793056
Niet echt een neutraal account


worldonalert twitterde op maandag 02-03-2020 om 12:58:28 Assad regime threatens all Assadists who flee from the Saraqib frontline with execution. reageer retweet
pi_191793298
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 11:55 schreef polderturk het volgende:
Sinds gisteren 32 tanks vernietigd en 360 Assadisten/Iraanse Jihadis gedood.

Geloven jullie Turkse cijfers?

spectatorindex twitterde op maandag 02-03-2020 om 10:17:57 BREAKING: Turkey's defence minister says military destroyed two Syrian regime fighter jets, eight helicopters, two drones, 135 tanks, five air defence systems and killed 2,557 soldiers. reageer retweet
Nee tuurlijk niet. Je moet afgaan naar de mensen die middels de brllingcat methode statistieken bijhouden. Die komen op veel lagere cijfers, maar dat ze rake klappen hebben is een feit natuurlijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191793546
quote:
10s.gif Op maandag 2 maart 2020 13:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

Nee tuurlijk niet. Je moet afgaan naar de mensen die middels de brllingcat methode statistieken bijhouden. Die komen op veel lagere cijfers, maar dat ze rake klappen hebben is een feit natuurlijk.
Volgens SOHR zijn er in totaal 74 Assadisten omgekomen _O-
pi_191793704
YPG/PKK'ers probeerden te infiltreren in Operation peace spring gebied en zijn gedood.
Wel opvallend dat de YPG/PKK nu een actie begint.

Assad besschermt hun ten oosten van de Eufraat en ze zien de bui al hangen.

TSKgerigeldi twitterde op maandag 02-03-2020 om 12:54:08 Barış Pınarı bölgesi güneyine sızma girişiminde bulunan PKK/YPG’li terörist grubuna başarılı şekilde müdahale edilerek 32 PKK/YPG’li terörist LEŞ hale getirdi. reageer retweet
De lijken hebben de Turken meegenomen.

TSKgerigeldi twitterde op maandag 02-03-2020 om 13:16:17 Azez bölgesine sızma girişiminde bulunan çok sayıdaPKK/YPG'li terörist LEŞ hale getirildi. reageer retweet
pi_191793826
Abdurahmanhrk twitterde op maandag 02-03-2020 om 12:11:30 Turkish drone strike killed brigadier Muhammad Abdulhadi in command of the regime offensive on Saraqib, along with 20 other fighters. reageer retweet
pi_191793866
Qalamaat twitterde op maandag 02-03-2020 om 13:18:04 #IdlibReports that killed Assad/Russia militias in #Saraqib is higher then rebels have ever seen . The militias made a push to the center of saraqib in an ambush. Their bodies and destroyed trucks etc are all over the streets in Saraqib. Soon all will be clear InshaAllah reageer retweet
pi_191794009
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191794152
quote:
Helaas beschrijft hij niet dat Europa zich stil houdt over de massaslachtingen aan de Turkse grens en de ontvolking van mogelijk 3 miljoen mensen.
  maandag 2 maart 2020 @ 14:11:54 #47
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191794272
quote:
Erdogan on Idlib:

• Heavy losses for the regime? This is just the beginning
Syrian soldiers would lose their heads if they don’t leave Sochi borders
• Russia and Iran, do you still believe you could turn us back with your veiled threats?”
https://twitter.com/ragipsoylu/status/1234461667452428288?s=21

Heeft die losgeslagen sultan dit echt geroepen :') :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191794485
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 14:11 schreef Szura het volgende:

[..]

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1234461667452428288?s=21

Heeft die losgeslagen sultan dit echt geroepen :') :')
Sowieso. Je denkt van hmmm misschien komt er nog wat zinnigs uit mbt de situatie, maar eigenlijk is het ontzettend voorspelbaar wat ie zegt.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
  maandag 2 maart 2020 @ 14:28:24 #49
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191794549
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 14:11 schreef Szura het volgende:

[..]

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1234461667452428288?s=21

Heeft die losgeslagen sultan dit echt geroepen :') :')
Lol. Wat denkt Erdolf? Je zou denken dat na Hitler en Napoleon je wel beter moet weten...
pi_191795779
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 11:55 schreef polderturk het volgende:
Sinds gisteren 32 tanks vernietigd en 360 Assadisten/Iraanse Jihadis gedood.

Geloven jullie Turkse cijfers?

spectatorindex twitterde op maandag 02-03-2020 om 10:17:57 BREAKING: Turkey's defence minister says military destroyed two Syrian regime fighter jets, eight helicopters, two drones, 135 tanks, five air defence systems and killed 2,557 soldiers. reageer retweet
Grotendeels wel ja. Wanneer een Turkse soldaat sterft maakt het leger dit direct bekend, vinden allerlei ceremonies plaats en wordt de begrafenis bijgewoond door veel hoge piefen, volk en media. Gevallen MIT-medewerkers worden echter verborgen gehouden en anoniem in eigen kring begraven. De door Turkije gedode personen zijn niet altijd exact vast te stellen, als de aanval bijvoorbeeld vanuit de lucht op vijandelijk gebied plaatsvindt. Dan wordt met hoge mate van waarschijnlijkheid geschat; ik verwacht dat de werkelijke cijfers zelfs iets hoger zitten. Maar goed, de vele drone-aanvalfilmpjes bewijzen dat het Turkse leger flink aan het huishouden is, en of het exacte aantal slachtoffers nou iets meer of minder is dan het officiële cijfer, doet er eigenlijk weinig toe.

Het 'SOHR', waar veel Westerse media naar refereren, is één persoon die in Engeland woont en claimt dat hij allerlei betrouwbare contactpersonen heeft in Syrië. Ik vermoed dat hij op de loonlijst staat van een geheime inlichtingendienst en de cijfers vormt naar de belangen van die dienst.
pi_191795940
Er zijn berichten in Daraa dat opstandelingen een militaire basis hebben overgenomen.
  maandag 2 maart 2020 @ 15:52:54 #52
299349 KrAlex
Büyük Kaptan!
pi_191796010
quote:
Enig idee hoeveel soldaten er in Canakkale zijn gevallen die uit Idlib kwamen? Het is misschien niet officieel Turks grondgebied, maar de bevolking van Idlib (toen nog onderdeel van het Ottomaanse Rijk) heeft zijn steentje bijgedragen in de strijd om Canakkale.
pi_191796045
Hele groep Assadisten gevangen genomen in Daraa.
Video inside.

SonKaleTurkiye2 twitterde op maandag 02-03-2020 om 14:45:37 #SondakikaDera da bir çok esed askeri esir alındı. Bölgede muhaliflerin ele geçirdikleri alanların sayısı her geçen gün artmaya başladı. https://t.co/he07X2ZLcn reageer retweet
pi_191796140
Goed artikel over de Turkse drone oorlog tegen Assad.


https://www.bloomberg.com(...)?srnd=premium-europe
pi_191796224
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 15:52 schreef KrAlex het volgende:

[..]

Enig idee hoeveel soldaten er in Canakkale zijn gevallen die uit Idlib kwamen? Het is misschien niet officieel Turks grondgebied, maar de bevolking van Idlib (toen nog onderdeel van het Ottomaanse Rijk) heeft zijn steentje bijgedragen in de strijd om Canakkale.
Zag laatst Social media een gedenk steen met allemaal namen uit idlib langskomen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191796251
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:00 schreef polderturk het volgende:
Goed artikel over de Turkse drone oorlog tegen Assad.

https://www.bloomberg.com(...)?srnd=premium-europe
Het regime is afgeleid momenteel daraa moet even wachten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 2 maart 2020 @ 16:09:14 #57
299349 KrAlex
Büyük Kaptan!
pi_191796255
quote:
10s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

Zag laatst Social media een gedenk steen met allemaal namen uit idlib langskomen
Daarom zijn we het die mensen verschuldigd om ze te helpen tegen Assad.
pi_191796310
Turkije is nu West-Allepo met artillerie aan het bombarderen.


TSKgerigeldi twitterde op maandag 02-03-2020 om 16:11:10 Halep batısı topçularımız tarafından vuruluyor. reageer retweet
pi_191796346
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:09 schreef KrAlex het volgende:

[..]

Daarom zijn we het die mensen verschuldigd om ze te helpen tegen Assad.
Dat kan je bepaalde Turken niet wijsmaken ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 2 maart 2020 @ 16:17:39 #60
299349 KrAlex
Büyük Kaptan!
pi_191796418
quote:
10s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dat kan je bepaalde Turken niet wijsmaken ;)
Turkije zit niet in een positie om zich aan iemand te verantwoorden. Zeker niet naar het Westen die al die tijd de andere kant op hebben gekeken.

Turkije is zelf een van de grootste slachtoffers van de oorlogen in Syrië doordat er ruim 4M vluchtelingen zijn opgevangen en heeft ook het meeste recht om in te grijpen.

Ben absoluut niet pro-Erdogan, maar vind zijn acties en uitspraken gewoon dikke prima in het hele Syrië gebeuren. Kan zo 1, 2, 3 ook niet een ander aanwijzen die zulke acties had ondernomen.
pi_191796596
OneSvetla twitterde op maandag 02-03-2020 om 14:39:59 @S_vivat Почему Эрдоган не участвует в выборах президента Украины??? Он собрал бы не 73% поддержки избирателей, а все 100%. reageer retweet
In Oekraine zijn ze fan van Erdogan.
Vertaling

Why is Erdogan not participating in the presidential elections in Ukraine ??? He would collect not 73% of the support of voters, but all 100%.
pi_191796623
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:26 schreef polderturk het volgende:
OneSvetla twitterde op maandag 02-03-2020 om 14:39:59 @:S_vivat Почему Эрдоган не участвует в выборах президента Украины??? Он собрал бы не 73% поддержки избирателей, а все 100%. reageer retweet
In Oekraine zijn ze fan van Erdogan.
Vertaling

Why is Erdogan not participating in the presidential elections in Ukraine ??? He would collect not 73% of the support of voters, but all 100%.
Vijand van mijn vijand is mijn vriend
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191796724
Erdogan is nu ook Assad aan het trollen. Zie de video.

RTErdogan twitterde op maandag 02-03-2020 om 12:12:15 Her biri canımızdan birer parça olan askerlerimizin hayatına kast edenleri yerle yeksan etmek boynumuzun borcudur. https://t.co/sZ3zlVXs7C reageer retweet
pi_191797067
Nu Turkije toch bezig is, waarom niet gewoon heel Syrië bezetten en Assad laten aftreden? Old school regime change.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191797219
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:50 schreef Discombobulate het volgende:
Nu Turkije toch bezig is, waarom niet gewoon heel Syrië bezetten en Assad laten aftreden? Old school regime change.
zat ik ook aan te denken, irak is ongeveer ter grootte van frankrijk, de amerikanen hadden dat in 2 maanden veroverd, wat ongelovelijk was

ik durf niet te kijken hoe groot syrie eigenlijk is, op de kaart
  maandag 2 maart 2020 @ 17:29:47 #66
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191797817
Russische militaire politie zou zijn ingezet in Saraqib, dat is dus een rode lijn

Oh en tijgertje schijnt er ook te zijn


[ Bericht 55% gewijzigd door Szura op 02-03-2020 17:36:41 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191798416
quote:
1s.gif Op maandag 2 maart 2020 17:29 schreef Szura het volgende:
Russische militaire politie zou zijn ingezet in Saraqib, dat is dus een rode lijn

Oh en tijgertje schijnt er ook te zijn
[ afbeelding ]
Waarom heeft hij altijd jonge knappe mannen om zich heen?
En krijgt hij hierover geen backlash?
pi_191798827
quote:
1s.gif Op maandag 2 maart 2020 17:29 schreef Szura het volgende:
Oh en tijgertje schijnt er ook te zijn
Het lijkt net een neppe baard. :P
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191798915
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 18:27 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Het lijkt net een neppe baard. :P
hij heeft mijn kleur ogen btw
alleen die van hem zijn met coke, de pupillen zijn relatief klein maar fel, kan een mix zijn met opium

vraag is wie is zijn dealer?
pi_191799830
quote:
1s.gif Op maandag 2 maart 2020 17:29 schreef Szura het volgende:
Russische militaire politie zou zijn ingezet in Saraqib, dat is dus een rode lijn

Oh en tijgertje schijnt er ook te zijn
[ afbeelding ]
Oh. Dat is interssant. Van tijgertje werd gezegd dat hij het mannetje was van de Russen in tegenstelling tot die andere asad broer die meer het mannetje van Iran is. Maar tijgertje was dus een tijdje zoek en er werd zelfs gespeculeerd dat hij onder huisarrest zou zijn geplaatst door het regime.

Zou het misschien zo kunnen zijn dat de Russen het regime een lesje wilde leren door de Turken hun gang te laten gaan om zo tijgertje vrij te krijgen?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191799850
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 18:02 schreef Cubs het volgende:

[..]

Waarom heeft hij altijd jonge knappe mannen om zich heen?
En krijgt hij hierover geen backlash?
Bij de volgende gay pride in Amsterdam heeft hij zijn eigen bootje ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191799869
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 18:27 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Het lijkt net een neppe baard. :P
Die geruchten gaan al langer, nadat hij in 2015 meen ik gewond was geraakt en plastische chirurgie moest ondergaan. Hij lijkt in ieder geval totaal niet op de man uit de begindagen van het conflict.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191799950
quote:
10s.gif Op maandag 2 maart 2020 19:20 schreef Slayage het volgende:

[..]

Die geruchten gaan al langer, nadat hij in 2015 meen ik gewond was geraakt en plastische chirurgie moest ondergaan. Hij lijkt in ieder geval totaal niet op de man uit de begindagen van het conflict.
die blauwe ogen, vinden ze dat speciaal?
pi_191799974
die haakneus ziet nou niet echt westers uit, meer joods of afgaans ofzo
en hij is stoned
pi_191800046
quote:
10s.gif Op maandag 2 maart 2020 19:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

Oh. Dat is interssant. Van tijgertje werd gezegd dat hij het mannetje was van de Russen in tegenstelling tot die andere asad broer die meer het mannetje van Iran is. Maar tijgertje was dus een tijdje zoek en er werd zelfs gespeculeerd dat hij onder huisarrest zou zijn geplaatst door het regime.

Zou het misschien zo kunnen zijn dat de Russen het regime een lesje wilde leren door de Turken hun gang te laten gaan om zo tijgertje vrij te krijgen?
Kennelijk ook de Russen in saraqeb samen met tijgertje. The plot thickens. Playtime over voor de Turken?

Charles_Lister twitterde op maandag 02-03-2020 om 17:00:59 @MiddleEastInst BREAKING - #Russia says military police have been deployed to #Saraqeb -- even though the town remains contested.Even so, that's intended as a test to #Turkey. https://t.co/nquneVIvpD reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 2 maart 2020 @ 19:37:37 #76
365082 IPA35
Patriarch
pi_191800171
quote:
10s.gif Op maandag 2 maart 2020 19:31 schreef Slayage het volgende:

[..]

Kennelijk ook de Russen in saraqeb samen met tijgertje. The plot thickens. Playtime over voor de Turken?

Charles_Lister twitterde op maandag 02-03-2020 om 17:00:59 @:MiddleEastInst BREAKING - #Russia says military police have been deployed to #Saraqeb -- even though the town remains contested.Even so, that's intended as a test to #Turkey. https://t.co/nquneVIvpD reageer retweet
Terug de kennel in.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_191800452
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 19:37 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Terug de kennel in.
Nou nou nou
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191800741
:D

QalaatAlMudiq twitterde op maandag 02-03-2020 om 19:58:09 S. #Syria: insurgents accepted a reconciliation deal in Sanamayn (N. #Daraa) after #Russia|n mediation. Town witnessed unprecedented clashes yesterday after Regime tried to dislodge them. Some Regime elements killed👇 https://t.co/8qs9iKRWJj reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191800965
De Russen kunnen hooguit een handvol punten verdedigen met grondtroepen, of zich her en der mengen tussen de soldaten van het regime, omdat ze onvoldoende soldaten in Syrië hebben om de gehele linie te verdedigen. Turkije heeft die soldaten wel in Syrië, maar heeft ze tot nu toe nóg niet ingezet. Eerst moeten drones en artillerie de tegenpartij verzwakken.

Dat Rusland nu de behoefte voelt om Russische grondtroepen in te zetten is veelzeggend over de verliezen van het regime en Iraanse milities.
pi_191801640
quote:
1s.gif Op maandag 2 maart 2020 20:12 schreef Bilge het volgende:
De Russen kunnen hooguit een handvol punten verdedigen met grondtroepen, of zich her en der mengen tussen de soldaten van het regime, omdat ze onvoldoende soldaten in Syrië hebben om de gehele linie te verdedigen. Turkije heeft die soldaten wel in Syrië, maar heeft ze tot nu toe nóg niet ingezet. Eerst moeten drones en artillerie de tegenpartij verzwakken.

Dat Rusland nu de behoefte voelt om Russische grondtroepen in te zetten is veelzeggend over de verliezen van het regime en Iraanse milities.
Het zijn geen echte grondtroepen volgens mij.
Wagner was naar Saraqep gegaan.
Toen Turkije en rebellen de tegenaanval inzetten hebben ze snel hun shirt veranderd en gezegd dat ze Russische militairen zijn :)
pi_191804459
Het gaat er steeds harder aan toe. Er zijn zelfs ballistische raketten op Turkije afgevuurd.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  maandag 2 maart 2020 @ 23:35:10 #82
365082 IPA35
Patriarch
pi_191804706
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 23:11 schreef HSG het volgende:
Het gaat er steeds harder aan toe. Er zijn zelfs ballistische raketten op Turkije afgevuurd.
Ehhh, nee?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_191804725
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 23:11 schreef HSG het volgende:
Het gaat er steeds harder aan toe. Er zijn zelfs ballistische raketten op Turkije afgevuurd.
Heb je beelden? Vandaag vind ik het best welrustig aan toe gaan eerlijk gezegd. Alsof er een ''pauze dag'' is ingesteld ofzo. Want gister gingen er nog heeeeel veel assad troepen dood vandaag is het rustig.
pi_191804765
Iran stuurt 5000 Hezbollah en 12000 Iraakse milities naar Saraqib.
pi_191806914
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 23:11 schreef HSG het volgende:
Het gaat er steeds harder aan toe. Er zijn zelfs ballistische raketten op Turkije afgevuurd.
Wajowwww
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191807343
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 23:35 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Ehhh, nee?
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 23:36 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Heb je beelden? Vandaag vind ik het best welrustig aan toe gaan eerlijk gezegd. Alsof er een ''pauze dag'' is ingesteld ofzo. Want gister gingen er nog heeeeel veel assad troepen dood vandaag is het rustig.
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 07:20 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wajowwww
http://uawire.org/pro-ira(...)kish-troops-in-syria
Ô mon citoyens vous serez unis.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 08:58:18 #87
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191807780
quote:
Dat is niet op Turkije dus maar op Turkse troepen in Syrië. Belangrijke nuance. Met het één kan Iran wegkomen, het ander zou tot een oorlog tussen Iran en Turkije kunnen leiden.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 08:59:06 #88
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191807789
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 20:46 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het zijn geen echte grondtroepen volgens mij.
Wagner was naar Saraqep gegaan.
Toen Turkije en rebellen de tegenaanval inzetten hebben ze snel hun shirt veranderd en gezegd dat ze Russische militairen zijn :)
Waarom gebruik je de Turkse spelling? Is het Turks gebied in jouw ogen?
  dinsdag 3 maart 2020 @ 09:01:49 #89
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191807820
quote:
1s.gif Op maandag 2 maart 2020 20:12 schreef Bilge het volgende:
De Russen kunnen hooguit een handvol punten verdedigen met grondtroepen, of zich her en der mengen tussen de soldaten van het regime, omdat ze onvoldoende soldaten in Syrië hebben om de gehele linie te verdedigen. Turkije heeft die soldaten wel in Syrië, maar heeft ze tot nu toe nóg niet ingezet. Eerst moeten drones en artillerie de tegenpartij verzwakken.

Dat Rusland nu de behoefte voelt om Russische grondtroepen in te zetten is veelzeggend over de verliezen van het regime en Iraanse milities.
Nee hoor. De SAA heeft veel gains gemaakt ondanks de gigantische "verliezen". Dat zegt al dat ondanks dat ze echt wel een flinke klap hebben gehad, het allesbehalve een k.o. was. En Rusland consolideert het gebied nu om een onderhandelingspositie te hebben. Het gaat er niet om hoeveel troepen ze hebben. Al zetten ze er tien neer. Erdo zal nooit als eerste Russische troepen aanvallen en als. hij het wel doet zal de prijs hoog zijn.
pi_191807920
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 09:01 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nee hoor. De SAA heeft veel gains gemaakt ondanks de gigantische "verliezen". Dat zegt al dat ondanks dat ze echt wel een flinke klap hebben gehad, het allesbehalve een k.o. was. En Rusland consolideert het gebied nu om een onderhandelingspositie te hebben. Het gaat er niet om hoeveel troepen ze hebben. Al zetten ze er tien neer. Erdo zal nooit als eerste Russische troepen aanvallen en als. hij het wel doet zal de prijs hoog zijn.
Turkije moet het al jaren het lekker uitzoeken en terecht natuurlijk. Zij vielen een paar jaar geleden met een groep jihadisten het land binnen. Dan kan Erdogan wel iets gaan roepen over de NAVO maar de NAVO is een organisatie die voor je opkomt als je als lid aangevallen wordt. Niet als jij zelf aanvalt.

Dus Turkije hoeft maar iets te doen bij de Russen en je hebt gelijk gezeik met twee grootmachten en de NAVO doet dan toch niks.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 09:19:56 #91
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191808009
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 09:13 schreef HSG het volgende:

[..]

Turkije moet het al jaren het lekker uitzoeken en terecht natuurlijk. Zij vielen een paar jaar geleden met een groep jihadisten het land binnen. Dan kan Erdogan wel iets gaan roepen over de NAVO maar de NAVO is een organisatie die voor je opkomt als je als lid aangevallen wordt. Niet als jij zelf aanvalt.

Dus Turkije hoeft maar iets te doen bij de Russen en je hebt gelijk gezeik met twee grootmachten en de NAVO doet dan toch niks.
Exact. Het gevaarlijke aan Turkije is alleen wel dat Erdogan zijn eigen positie graag overschat danwel een positie voor hemzelf probeert te creëeren. Hij is een Pitbull van 40 kg die zichzelf ziet als een Kangal, maar even door een Orchavka moet worden geleerd dat er een stuk sterkere honden in de rangorde zijn. En zolang hij die les niet leert, blijft hij maar etteren en doen. Hij is één van de gevaarlijkste leiders op deze aardbol.
pi_191809014
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 09:19 schreef Richestorags het volgende:

Hij is één van de gevaarlijkste leiders op deze aardbol.
Welke wereldleiders schaar je ook onder "de gevaarlijkste leiders van de wereld"?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191809055
quote:
İs dit de enige bron?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191809070
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 10:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

İs dit de enige bron?
Men vroeg om een bron dus bij deze.

Als je meer bronnen wilt zul je toch even zelf op Google moeten zoeken.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 10:40:20 #95
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191809159
Achterlijke Syriërs die met hun prehistorische L-39 zonder verdedigingsmechanismes boven Idlib blijven vliegen :'). Laat de Russische luchtmacht dat gebied lekker bombarderen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 10:58:32 #96
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191809415
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 10:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

Welke wereldleiders schaar je ook onder "de gevaarlijkste leiders van de wereld"?
-Saudische regime vanwege hun export van extremisme.
-Amerikaanse regime vanwege hun either you are with us or you are against us houding, het destabiliseren en omver werpen van regimes en het feit dat hun militaire avontuurtjes vele gevolgen hebben. Ook voor Europa.
-Opkomend China, hoewel het gevaar van China zich met name tot Zuid-Oost en Oost-Azië beperkt. Nou ja, niet helemaal waar. De Chinezen hebben ons gewoon opgezadeld met Corona en het is geen toeval dat het weer uit China komt net als SARS. Het feit dat de overheid daar dat soort markten toestaat is gewoon een gevaar voor de wereld.

Erdogan zie ik als een gevaarlijke leider omdat hij emotioneel en wraakbelust handelt. Hij is bereid de grenzen met Europa open te gooien, het Syrische conflict maar te blijven escaleren, Turken in Europa op te stoken tegen Europa, claims te maken op olie- en gasvelden in de Middellandse Zee en hij probeert een dominante rol van Turkije te bewerkstelligen. Gebaseerd op een mix van historische nostalgie, Turkse superioriteit en Moslimbroederschap elementen. En nu doet hij het nog met een relatief zwak Turks leger op het wereldtoneel. Met relatief zwak bedoel ik dat Europa hem niet beschouwt als een Amerika, China of Rusland. Maar bij Erdogan weet je dat als Turkije atoomwapens zou hebben, twee keer zoveel defensiebudget en een heel arsenaal aan hoogwaardige, zelf ontwikkelde wapens dat zijn ballen ook meteen drie keer zo groot worden. Dat is nog het grootste gevaar denk ik. Waar hij potentieel toe in staat is als je hem de kans geeft.

Andere regimes zie ik niet echt als een gevaar voor de wereld. De scope van Iran en Rusland zijn te klein.
pi_191810659
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 10:33 schreef HSG het volgende:

[..]

Men vroeg om een bron dus bij deze.

Als je meer bronnen wilt zul je toch even zelf op Google moeten zoeken.
Gewoon standaard internet nieuws protocol is, is er een bron? Zo ja welke ? Zo ja hoeveel? Als er maar 1 bron is kan je er van uitgaan dat het fake is.

İk zag zojuist bijvoorbeeld een tweet langskomen over een neergeschoten vliegtuig in Syrië. Eerst reactie van mij was, hmm ff kijken of anderen dit gaan melden en of er foto's of video's van worden geplaatst. Zag zojuist de reactie van szura hier die een referentie maakt naar dat neergeschoten vliegtuig, maar dat zegt zegt feitelijk nog niks.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191810916
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 12:24 schreef Slayage het volgende:

[..]

Gewoon standaard internet nieuws protocol is, is er een bron? Zo ja welke ? Zo ja hoeveel? Als er maar 1 bron is kan je er van uitgaan dat het fake is.

İk zag zojuist bijvoorbeeld een tweet langskomen over een neergeschoten vliegtuig in Syrië. Eerst reactie van mij was, hmm ff kijken of anderen dit gaan melden en of er foto's of video's van worden geplaatst. Zag zojuist de reactie van szura hier die een referentie maakt naar dat neergeschoten vliegtuig, maar dat zegt zegt feitelijk nog niks.
Tsja met een Tweet als bron kom je ook niet ver.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_191810931
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 09:19 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Exact. Het gevaarlijke aan Turkije is alleen wel dat Erdogan zijn eigen positie graag overschat danwel een positie voor hemzelf probeert te creëeren. Hij is een Pitbull van 40 kg die zichzelf ziet als een Kangal, maar even door een Orchavka moet worden geleerd dat er een stuk sterkere honden in de rangorde zijn. En zolang hij die les niet leert, blijft hij maar etteren en doen. Hij is één van de gevaarlijkste leiders op deze aardbol.
Jij blijft denken dat dit met Erdogan te maken heeft.
Assad, Putin en Iran willen 3 miljoen burgers uit Idlib naar Turkije duwen. Als dit gebeurt zullen er grote maatschappelijke spanningen ontstaan in Turkije met onvoorziene gevolgen. Ik kan je bijna garanderen dat Turkije bereid is veel verder te gaan dan wat Turkije tot nu toe heeft laten zien in Idlib.


Turkije wil juist Idlib de-escaleren. Turkije heeft Syrië, Rusland en Iran meerdere malen gewaarschuwd te stoppen in Iran.


Vandaag heeft Putin weer een markt gebombardeerd in Idlib waarbij 4 kinderen zijn gedood.
Wat een helden.
Jij blijft deze walgelijke criminelen steunen.

Ik vind Erdogan 3 keer niks.
Echter, in Idlib probeert Turkije een genocide te stoppen die Assad, Putin en Iraanse jihadis willen uitvoeren.
pi_191810992
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 10:58 schreef Richestorags het volgende:

[..]

-Saudische regime vanwege hun export van extremisme.
-Amerikaanse regime vanwege hun either you are with us or you are against us houding, het destabiliseren en omver werpen van regimes en het feit dat hun militaire avontuurtjes vele gevolgen hebben. Ook voor Europa.
-Opkomend China, hoewel het gevaar van China zich met name tot Zuid-Oost en Oost-Azië beperkt. Nou ja, niet helemaal waar. De Chinezen hebben ons gewoon opgezadeld met Corona en het is geen toeval dat het weer uit China komt net als SARS. Het feit dat de overheid daar dat soort markten toestaat is gewoon een gevaar voor de wereld.

Erdogan zie ik als een gevaarlijke leider omdat hij emotioneel en wraakbelust handelt. Hij is bereid de grenzen met Europa open te gooien, het Syrische conflict maar te blijven escaleren, Turken in Europa op te stoken tegen Europa, claims te maken op olie- en gasvelden in de Middellandse Zee en hij probeert een dominante rol van Turkije te bewerkstelligen. Gebaseerd op een mix van historische nostalgie, Turkse superioriteit en Moslimbroederschap elementen. En nu doet hij het nog met een relatief zwak Turks leger op het wereldtoneel. Met relatief zwak bedoel ik dat Europa hem niet beschouwt als een Amerika, China of Rusland. Maar bij Erdogan weet je dat als Turkije atoomwapens zou hebben, twee keer zoveel defensiebudget en een heel arsenaal aan hoogwaardige, zelf ontwikkelde wapens dat zijn ballen ook meteen drie keer zo groot worden. Dat is nog het grootste gevaar denk ik. Waar hij potentieel toe in staat is als je hem de kans geeft.

Andere regimes zie ik niet echt als een gevaar voor de wereld. De scope van Iran en Rusland zijn te klein.
Saudi Amerika China eens. Echter vind ik het frappant dat je een griepje als gevaar benoemt en niet dat de Chinezen een hele bevolkingsgroep probeert te vernietigen.

İk deel deels je observaties over Erdogan, maar je geeft hem veel te veel krediet, turkije is een regionale macht at best, jouw angsten zijn deels ingebeeld over het "neo ottomanisme" dat hij schijnt te voeren, is iets wat ook jij heel vaak benoemt hier.

En de scope van Iran en Rusland is kleiner dan dat van Turkije, geloof je dat echt? Hoe Rusland onze democratien ondermijnt, alleen al is een groot gevaar op zich. Irans nucleaire ambities, hun grote impact op de regio valt niet te ontkennen. Dat is veel groter dan die van de Turken. İk bedoel Irak is ondertussen een proxy macht van de Iraniërs geworden met dank aan de Amerikanen.

Wanneer we het over gevaarlijke wereldleiders hebben moeten we modi niet vergeten uiteraard. Alleen al het opschorten van de autonomie van Kashmir brengt vreselijk veel (nucleaire) gevaar met zich mee. Zonder de laatste ontwikkelingen omtrent de "citizenship law" en de pogroms die gepleegd worden op moslims door de militante tak van zijn politieke partij.

Echt gevaar moet macht en kwade intentie omvatten. En die eerste eis ontbreekt bij Erdogan voor een groot gedeelte.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191811010
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 12:41 schreef HSG het volgende:

[..]

Tsja met een Tweet als bron kom je ook niet ver.
Wel als die foto's video's bevat.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191811322
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 10:33 schreef HSG het volgende:

[..]

Men vroeg om een bron dus bij deze.

Als je meer bronnen wilt zul je toch even zelf op Google moeten zoeken.
Over fake news gesproken, ik kreeg vandaag via whatsapp een berichtje met het relaas van "een Egyptische moslim vrouw, die een bijbel las, en hierdoor gedood werd door haar vader, vervolgens ging de vader haar lijk en haar kinderen levend te begraven. De moordenaar beschuldigde iemand anders voor de moord. twee weken later werd het graf gevonden en op wonderlijke wijze waren de kinderen nog in leven nadat ze twee weken onder de grond begraven waren. Uiteraard gingen de kinderen getuigen dat hun opa hun moeder had vermoord" hallelujah een wonder! gevolgd door bijbel citaten hoe Jezus mensen liet opstaan uit de dood.

İk vroeg hierop dus, heb je een bron voor dit verhaal? Uiteraard had hij dat niet en kon hij dat ook niet vinden, maar hij had het verhaal al vaker langs zien komen, en hij had er een filmpje over gezien, dus het moest wel waar zijn.

#SocialMediaMaaktMaaktMeerKapotDanJeLiefİs
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191811350
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 13:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

Over fake news gesproken, ik kreeg vandaag via whatsapp een berichtje met het relaas van "een Egyptische moslim vrouw, die een bijbel las, en hierdoor gedood werd door haar vader, vervolgens ging de vader haar lijk en haar kinderen levend te begraven. De moordenaar beschuldigde iemand anders voor de moord. twee weken later werd het graf gevonden en op wonderlijke wijze waren de kinderen nog in leven nadat ze twee weken onder de grond begraven waren. Uiteraard gingen de kinderen getuigen dat hun opa hun moeder had vermoord" hallelujah een wonder! gevolgd door bijbel citaten hoe Jezus mensen liet opstaan uit de dood.

İk vroeg hierop dus, heb je een bron voor dit verhaal? Uiteraard had hij dat niet en kon hij dat ook niet vinden, maar hij had het verhaal al vaker langs zien komen, en hij had er een filmpje over gezien, dus het moest wel waar zijn.

#SocialMediaMaaktMaaktMeerKapotDanJeLiefİs
Ik heb een bericht gelezen dat Turkije kernraketten op Iran heeft afgevuurd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 13:40:40 #104
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191811641
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 12:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

Saudi Amerika China eens. Echter vind ik het frappant dat je een griepje als gevaar benoemt en niet dat de Chinezen een hele bevolkingsgroep probeert te vernietigen.
Ik snap dat je het zo ziet, maar het vernietigen van de Oeigoeren is op dit moment geen gevaar voor de wereld. Ik benoemde specifiek dat het gevaar van China zich op dit moment grotendeels tot Oost en Zuid-Oost Azië beperkt. Daar behoren al hun acties toe, dus de culturele genocide op de Tibetanen, de staatsterreur (wellicht kan dit als een genocide worden betiteld) richting de Oeigoeren, de dreigementen richting Taiwan etc.

Wel is het zo dat op het moment dat China een land overneemt, iedereen in dit land die anti-CCP is natuurlijk meteen de lul is. Maar dat stadium hebben we nog lang niet bereikt.

quote:
Ik deel deels je observaties over Erdogan, maar je geeft hem veel te veel krediet, turkije is een regionale macht at best, jouw angsten zijn deels ingebeeld over het "neo ottomanisme" dat hij schijnt te voeren, is iets wat ook jij heel vaak benoemt hier.
Jep. Turkije is nu nog een regionale macht inderdaad. Maar wat als Erdogan nog 15 jaar aan het roer is en de economie weer aantrekt? Ik zie ook specifiek Erdogan als een gevaar, niet Turkije als geheel. Het probleem militair gezien is ook dat het machtscentrum van militaire macht in Europa niet naast Turkije ligt.

quote:
En de scope van Iran en Rusland is kleiner dan dat van Turkije, geloof je dat echt? Hoe Rusland onze democratien ondermijnt, alleen al is een groot gevaar op zich. Irans nucleaire ambities, hun grote impact op de regio valt niet te ontkennen. Dat is veel groter dan die van de Turken. Ik bedoel Irak is ondertussen een proxy macht van de Iraniërs geworden met dank aan de Amerikanen.
Dat van Irak is ook gewoon een gevolg van demografie natuurlijk. Daarom is de scope van Iran beperkter. Hun denkbeelden en machtsprojectie slaan niet aan buiten landen die geen Shia moslims hebben en hun scope richt zich volledig op het Midden-Oosten. Daarnaast is Iran zo in toom gehouden, dat er geen aanwijzing is dat zij zullen uitgroeien tot een veel machtigere staat dan wat ze nu zijn. En Iran staat op instorten door Corona, sancties en een regime dat weinig aansluiting heeft bij de massa. En Perzen zijn een ontwikkeld volk. Een nieuw regime zal (hopelijk) beter zijn dan het oude.

Turkije heeft een meer omvattende scope:
-Midden-Oosten
-Europa
-Op termijn wellicht ook Centraal-Azië

Rusland zie ik niet als een echt groot gevaar. De doctrine van Rusland richt zich op ondermijning van het Westen (maar niet zodanig dat onze samenlevingen lam komen te liggen) en invloed in hun oude invloedssfeer. Hun oude invloedssfeer zijn allemaal relatief onbelangrijke landen, dus vormt hun gekloot geen serieus gevaar voor de wereldvrede.

quote:
Wanneer we het over gevaarlijke wereldleiders hebben moeten we modi niet vergeten uiteraard. Alleen al het opschorten van de autonomie van Kashmir brengt vreselijk veel (nucleaire) gevaar met zich mee. Zonder de laatste ontwikkelingen omtrent de "citizenship law" en de pogroms die gepleegd worden op moslims door de militante tak van zijn politieke partij.
Modi is zeker een gevaar omdat hij een Hindu nationalist is. Er zijn al historisch veel spanningen tussen Hindoe's en moslims in India maar als de vlam in de pan slaat zullen de moslims natuurlijk het onderspit delven. De vraag is hoe Pakistan dan reageert.

quote:
Echt gevaar moet macht en kwade intentie omvatten. En die eerste eis ontbreekt bij Erdogan voor een groot gedeelte.
Dat klopt, maar geef Erdogan de helft van het wapenarsenaal van Poetin en ik zou bijzonder zenuwachtig zijn. Misschien is hij op dit moment niet de allergevaarlijkste omdat zijn handen nog enigszins gebonden zijn, maar hij moet ook niet de kans krijgen. De vraag is: Wordt Turkije binnen afzienbare tijd zo machtig? Ik denk het niet.
pi_191811665
Het lijkt me dat Erdogan moet vertrekken. Je kan zoveel militaire macht hebben als je wil, zonder vrienden ben je nergens.

Vervroegde verkiezingen aub.
pi_191811666
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 13:15 schreef HSG het volgende:

[..]

Ik heb een bericht gelezen dat Turkije kernraketten op Iran heeft afgevuurd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wajowwww
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:02:45 #107
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191811937
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 13:42 schreef polderturk het volgende:
Het lijkt me dat Erdogan moet vertrekken. Je kan zoveel militaire macht hebben als je wil, zonder vrienden ben je nergens.

Vervroegde verkiezingen aub.
Jij denkt dat een megalomane narcist, die het hele systeem heeft omgevormd om hem tot almachtige president te maken, de pers heeft gemuilkorfd, een gigantisch paleis liet bouwen en iedere mogelijke tegenstander betitelt als Gulenist/PKK’er en zonder proces op laat sluiten, vrijwillig zal vertrekken? :D
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191811941
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 13:40 schreef Richestorags het volgende:

Jep. Turkije is nu nog een regionale macht inderdaad. Maar wat als Erdogan nog 15 jaar aan het roer is en de economie weer aantrekt? Ik zie ook specifiek Erdogan als een gevaar, niet Turkije als geheel. Het probleem militair gezien is ook dat het machtscentrum van militaire macht in Europa niet naast Turkije ligt.
Erdoğan Zal nooit meer 50% plus 1 stem van het electoraat krijgen wanneer hij zich kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen en dat is in 2023.

İk hoor al jaren in mijn omgeving, waar ik mezelf ook onder schaar. "İk ben niet blij met het huidige beleid, maar er is geen alternatief voor Erdogan voor de gematigde conservatieve kiezer", dat het grootste segment vormt van de Turks bevolking. Maar nu is dat dus veranderd. 1 oud AKP er Davutoğlu (oud premier/minister van buitenlandse zaken), heeft afgelopen jaar al zijn partij gesticht en nu is een andere AKP er, babacan (oud minister van financiën en minister van economische zaken) ook bezig met het vormen van een nieuwe partij.

Ongeacht hoe succesvol deze partijen worden , het electoraat van de akp Zal fragmenteren. En als we kijken naar hoe de akp/Erdoğan in de laatste jaren hun macht wisten te behouden, was het elke keer met de hakken over de sloot, net genoeg (of net niet genoeg bij de gemeenteraadsverkiezingen) voor een mandaat. Dat betekent dus dat elke minieme verschuiving zal leiden tot een verschuiving van de macht.

quote:
Rusland zie ik niet als een echt groot gevaar. De doctrine van Rusland richt zich op ondermijning van het Westen (maar niet zodanig dat onze samenlevingen lam komen te liggen) en invloed in hun oude invloedssfeer.
Het is maar wat je verstaat onder lamleggen, maar ik vind het toch wel zorgwekkend dat Rusland met succes toch deels debet is geweest voor het in het zadel helpen van Trump evenals de brexit. Beide gebeurtenissen hebben een enorme impact gehad voor het westen. NAVO/EU. Het was gewoon feest voor het Kremlin.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:03:37 #109
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191811947
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 12:42 schreef polderturk het volgende:

[..]

Jij blijft denken dat dit met Erdogan te maken heeft.
Assad, Putin en Iran willen 3 miljoen burgers uit Idlib naar Turkije duwen. Als dit gebeurt zullen er grote maatschappelijke spanningen ontstaan in Turkije met onvoorziene gevolgen. Ik kan je bijna garanderen dat Turkije bereid is veel verder te gaan dan wat Turkije tot nu toe heeft laten zien in Idlib.
Assad wil zijn land terug. Geen irrationele wens. Ik zou graag zien dat hij het anders uitvoerde, maar ik weet ook niet direct hoe dan wel. Dan heb ik het trouwens niet over de martelingen enzo, ik heb het specifiek over de gevechtshandelingen. Wat zou jij doen als je de president van Syrië was? Je bent geen Assad, maar ook jij zou je land terug willen veroveren.

quote:
Turkije wil juist Idlib de-escaleren. Turkije heeft Syrië, Rusland en Iran meerdere malen gewaarschuwd te stoppen in Iran.
Kom op man, doe niet zo naiëf. Erdogan ziet dit ook als een mooie gelegenheid om enkele gebieden tot minimaal een soort Turkse vazalstaat te verheffen. Soort van Transnistrië achtige staten.

quote:
Vandaag heeft Putin weer een markt gebombardeerd in Idlib waarbij 4 kinderen zijn gedood.
Wat een helden.
Jij blijft deze walgelijke criminelen steunen.
Putin heeft die markt gebombardeerd ja? Kan je nog eens toelichten waarop je precies baseert dat ik Iran, Poetin en Assad steun anders dan dat het je gevoel is? Er zitten een hoop grijze gebieden tussen haten en steunen.

quote:
Ik vind Erdogan 3 keer niks.
Echter, in Idlib probeert Turkije een genocide te stoppen die Assad, Putin en Iraanse jihadis willen uitvoeren.
Zie boven.
pi_191811983
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:02 schreef Szura het volgende:

[..]

Jij denkt dat een megalomane narcist, die het hele systeem heeft omgevormd om hem tot almachtige president te maken, de pers heeft gemuilkorfd, een gigantisch paleis liet bouwen en iedere mogelijke tegenstander betitelt als Gulenist/PKK’er en zonder proces op laat sluiten, vrijwillig zal vertrekken? :D
Uiterlijk 2023 ;)

De grap is dat jarenlang de slogan heeft gebruikt, "hedef 2023", als in "ons doel is om aan de macht te blijven tot 2023". İk verwacht dat hij het zal redden tot 2023, maar dat het dan ook einde verhaal zal zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:07:06 #111
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191812003
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

[..]

Het is maar wat je verstaat onder lamleggen, maar ik vind het toch wel zorgwekkend dat Rusland met succes toch deels debet is geweest voor het in het zadel helpen van Trump evenals de brexit. Beide gebeurtenissen hebben een enorme impact gehad voor het westen. NAVO/EU. Het was gewoon feest voor het Kremlin.
Naast dat ik Ruslands capaciteit om dit voor elkaar te krijgen enigszins overschat vind, moeten we als NAVO/EU toch ook echt eens kritisch onze eigen acties richting Rusland onder de loep nemen. Het begon met het van binnenuit slopen van Rusland onder Jeltsin, Rusland omsingelen met een oprukkende NAVO, inmenging in Kiev etc. etc. etc.
pi_191812036
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:07 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Naast dat ik Ruslands capaciteit om dit voor elkaar te krijgen enigszins overschat vind, moeten we als NAVO/EU toch ook echt eens kritisch onze eigen acties richting Rusland onder de loep nemen. Het begon met het van binnenuit slopen van Rusland onder Jeltsin, Rusland omsingelen met een oprukkende NAVO, inmenging in Kiev etc. etc. etc.
Eens we hebben de zorgen van de Russen te weinig serieus genomen, zoals nu bijvoorbeeld de Europeanen doen over de migranten probleem van de Turken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:11:50 #113
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191812078
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:03 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Assad wil zijn land terug. Geen irrationele wens. Ik zou graag zien dat hij het anders uitvoerde, maar ik weet ook niet direct hoe dan wel. Dan heb ik het trouwens niet over de martelingen enzo, ik heb het specifiek over de gevechtshandelingen. Wat zou jij doen als je de president van Syrië was? Je bent geen Assad, maar ook jij zou je land terug willen veroveren.
[..]

Kom op man, doe niet zo naiëf. Erdogan ziet dit ook als een mooie gelegenheid om enkele gebieden tot minimaal een soort Turkse vazalstaat te verheffen. Soort van Transnistrië achtige staten.
[..]

Putin heeft die markt gebombardeerd ja? Kan je nog eens toelichten waarop je precies baseert dat ik Iran, Poetin en Assad steun anders dan dat het je gevoel is? Er zitten een hoop grijze gebieden tussen haten en steunen.
[..]

Zie boven.
Dat frame dat Turkije in Idlib optreedt om het lijden te stoppen is lachwekkend, als het niet zo triest was. Jarenlang hebben ze alles gedaan om maar zuurstof te geven aan deze oorlog: de grenzen wagenwijd open voor doorreizende jihadisten, materiële hulp aan extremistische groeperingen, binnenvallen in Afrin en Noord-Syrië en nu zelfs militair meevechten aan de zijde van militanten tegen het Syrische leger. Nieland moet doen alsof ze nu ineens als een ridder op het witte paard verschijnen, ze spelen al die jaren al een dubieuze rol en hebben net zoveel schuld aan het menselijk lijden als andere partijen. En dan ook nog dat cynische spel met migranten erbovenop, dat komt hier nog als een zijweg bij.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191812117
Het is werkelijk te debiel voor woorden om te zeggen dat Erdogan gevaarlijker is dan Putin.
Putin is bezig Idlib te ontvolken. Hij is bezig met een genocide.
Hij steunt oorlogsmisdadiger Assad die een miljoen mensen heeft vermoord en 10 miljoen mensen het land heeft uitgejaagd.

Erdogan is slecht, maar Poetin is nog vele malen slechter.
pi_191812160
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:11 schreef Szura het volgende:

[..]

Dat frame dat Turkije in Idlib optreedt om het lijden te stoppen is lachwekkend, als het niet zo triest was. Jarenlang hebben ze alles gedaan om maar zuurstof te geven aan deze oorlog: de grenzen wagenwijd open voor doorreizende jihadisten, materiële hulp aan extremistische groeperingen, binnenvallen in Afrin en Noord-Syrië en nu zelfs militair meevechten aan de zijde van militanten tegen het Syrische leger. Nieland moet doen alsof ze nu ineens als een ridder op het witte paard verschijnen, ze spelen al die jaren al een dubieuze rol en hebben net zoveel schuld aan het menselijk lijden als andere partijen. En dan ook nog dat cynische spel met migranten erbovenop, dat komt hier nog als een zijweg bij.
Vaak is het gewoon en en.

En de Turken hebben samen met het westen er een tering zooi van gemaakt in Syrië en hebben dw Turken de Syriërs een veilige heen komen gegeven. Naar ratio vangen de Turken 20 keer meer vluchtelingen op dan de Europese landen bij elkaar.

Vergeet niet dat de Europeanen net zo cynisch bezig zijn met het migranten vraagstuk. Niet alleen naar turkije toe maar ook onderling, zo worden met name Griekenland als Italië aan hun lot overgelaten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191812161
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:11 schreef Szura het volgende:

[..]

Dat frame dat Turkije in Idlib optreedt om het lijden te stoppen is lachwekkend, als het niet zo triest was. Jarenlang hebben ze alles gedaan om maar zuurstof te geven aan deze oorlog: de grenzen wagenwijd open voor doorreizende jihadisten, materiële hulp aan extremistische groeperingen, binnenvallen in Afrin en Noord-Syrië en nu zelfs militair meevechten aan de zijde van militanten tegen het Syrische leger. Nieland moet doen alsof ze nu ineens als een ridder op het witte paard verschijnen, ze spelen al die jaren al een dubieuze rol en hebben net zoveel schuld aan het menselijk lijden als andere partijen. En dan ook nog dat cynische spel met migranten erbovenop, dat komt hier nog als een zijweg bij.
Jaja.
Turkije moet maar accepteren dat er 3 miljoen burgers naar Turkije geduwd worden, terwijl Turkije nu al op springen staat door de miljoenen Syriërs.

Dat opengooien van de grenzen is niks anders dan een wanhoopsdaad.
Het is geen manier om Europa te pesten.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:21:34 #117
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191812207
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:18 schreef polderturk het volgende:

[..]

Jaja.
Turkije moet maar accepteren dat er 3 miljoen burgers naar Turkije geduwd worden, terwijl Turkije nu al op springen staat door de miljoenen Syriërs.

Dat opengooien van de grenzen is niks anders dan een wanhoopsdaad.
Het is geen manier om Europa te pesten.
Het is wel een manier om Europa te pesten.

Waarom gooit ie uitgerekend de grenzen weer open nadat hij dankzij z’n roekeloze politiek 33 soldaten is verloren? En roept hij daarna de NAVO-ambassadeurs bijeen? Om steun te vergaren voor z’n desastreuze Syriëbeleid. Guess what: de EU en de NAVO zullen hem niets anders dan woorden geven, ze zijn niet bereid om te vechten in Erdogans eenzijdige avontuur in Syrië en een conflict met Rusland te riskeren.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:21:37 #118
193178 Ensiferum
Met zonder usericon
pi_191812211
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:15 schreef polderturk het volgende:
Het is werkelijk te debiel voor woorden om te zeggen dat Erdogan gevaarlijker is dan Putin.
Putin is bezig Idlib te ontvolken. Hij is bezig met een genocide.
Hij steunt oorlogsmisdadiger Assad die een miljoen mensen heeft vermoord en 10 miljoen mensen het land heeft uitgejaagd.

Erdogan is slecht, maar Poetin is nog vele malen slechter.
Waar haal jij je informatie vandaan?
pi_191812225
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:18 schreef polderturk het volgende:

Dat opengooien van de grenzen is niks anders dan een wanhoopsdaad.
Het is geen manier om Europa te pesten.
Ook hier is het weer en en. Ja het is een wanhoopsdaad en het is een PR stunt om de Europeanen onder druk te zetten om hun afspraken na te komen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191812237
Erdoğan is helemaal niet slecht, hoe kom je daarbij?
Iedereen, meer dan 80% staat achter hem betreft vredesmissie in Syrie, maar goed ook, want anders kan TR zomaar 2de Irak Libie Syrie worden. Irak en Libie waren onder Saddam en Khaddafi veel socialer dan nu het geval is.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_191812274
A) waarom stuurt het regime hun piloten de dood te gemoet?
B) how halen de Turken deze vliegtuigen neer? Dit is al de derde in korte tijd.

QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 13:21:25 #Syria: Turkey shot down this morning a #SyAF L-39 over #Idlib province. Pilot dead. Video from crash site👇 https://t.co/yrnPgwTQkQ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191812304
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:21 schreef Szura het volgende:

[..]

Het is wel een manier om Europa te pesten.

Waarom gooit ie uitgerekend de grenzen weer open nadat hij dankzij z’n roekeloze politiek 33 soldaten is verloren? En roept hij daarna de NAVO-ambassadeurs bijeen? Om steun te vergaren voor z’n desastreuze Syriëbeleid. Guess what: de EU en de NAVO zullen hem niets anders dan woorden geven, ze zijn niet bereid om te vechten in Erdogans eenzijdige avontuur in Syrië en een conflict met Rusland te riskeren.
Sowieso, is chantage natuurlijk nooit een optie, als je gaat betalen aan de maffia, komen ze terug om nog meer te halen en je maakt je zelf een doelwit voor meer chanteurs
en aangezien we niet kunnen verhuizen, denk ik, dat we nu ook moeten gaan dreigen naar de erdo
gewoon sanctioneren, lijkt mij een goed begin, economisch staat turkije toch al aan de afgrond
erdo gaat dan nog meer europa de schuld geven voor de isis aanhang daar

het zal wel

die tyfus turk kan de pot op, geeft een normale turk een slechte naam

nooit maar dan ook nooit betalen aan een chanteur, dan ga je verhuizen of je vecht
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:28:05 #123
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191812307
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:26 schreef Slayage het volgende:
A) waarom stuurt het regime hun piloten de dood te gemoet?
B) how halen de Turken deze vliegtuigen neer? Dit is al de derde in korte tijd.

QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 13:21:25 #Syria: Turkey shot down this morning a #SyAF L-39 over #Idlib province. Pilot dead. Video from crash site👇 https://t.co/yrnPgwTQkQ reageer retweet
Omdat ze incompetente idioten zijn. Met die oude kisten gaan vliegen terwijl er luchtafweer staat :') :').

Aan de andere kant vallen die Baykar drones de laatste dagen ook als vliegen uit de lucht.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191812422
Zo te zien binnenkort Patriots naar Turkije.
Hoe zullen dan de verhoudingen zijn?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_191812458
de turkse Lira zat een tijd geleden in een vrije val trouwens, in 2018 ofzo, is dat ooit hersteld?

geen flauw idee hoe de lira het eigenlijk nu doet, het zou kunnen dat de staat aan het leeglopen is

en dat ze absoluut geen geld hebben voor een leger
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:44:08 #126
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191812582
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:18 schreef Slayage het volgende:

[..]

Vaak is het gewoon en en.

En de Turken hebben samen met het westen er een tering zooi van gemaakt in Syrië en hebben dw Turken de Syriërs een veilige heen komen gegeven. Naar ratio vangen de Turken 20 keer meer vluchtelingen op dan de Europese landen bij elkaar.

Vergeet niet dat de Europeanen net zo cynisch bezig zijn met het migranten vraagstuk. Niet alleen naar turkije toe maar ook onderling, zo worden met name Griekenland als Italië aan hun lot overgelaten.
Ja, dat zijn leuke cijfers als ze niet in de context worden bezien. Europa vangt vluchtelingen van over de hele wereld op en Turkije bijna alleen Syriërs en wat Oeigoeren. Het is niet alsof Europa zelf niet genoeg problemen heeft met integratievraagstukken en migratievraagstukken. Daarnaast, wat heeft Europa objectief gezien nou met Syrië van doen? Er is maar één land dat echt signifcant oppositie heeft zitten bewapenen en dat is Engeland.
pi_191812697
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:44 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja, dat zijn leuke cijfers als ze niet in de context worden bezien. Europa vangt vluchtelingen van over de hele wereld op en Turkije bijna alleen Syriërs en wat Oeigoeren. Het is niet alsof Europa zelf niet genoeg problemen heeft met integratievraagstukken en migratievraagstukken. Daarnaast, wat heeft Europa objectief gezien nou met Syrië van doen? Er is maar één land dat echt signifcant oppositie heeft zitten bewapenen en dat is Engeland.
de vraag is gewoon nog steeds, west noord europa dat is waar ze steeds naar toe willen, ik begrijp dat eigenlijk niet goed, waarom blijven ze niet in spanje of in oost-europa?

een vluchteling wil gewoon vluchten, deze mensen willen meer
en ik denk dat dat komt door social media, ze zoeken die nep wereld die ze zien en ze begrijpen niet dat het nep is,het iets cultureels en ongelovelijk naief en dom en dan worden ze pissig
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:56:09 #128
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191812756
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:37 schreef christmastsunami het volgende:
de turkse Lira zat een tijd geleden in een vrije val trouwens, in 2018 ofzo, is dat ooit hersteld?

geen flauw idee hoe de lira het eigenlijk nu doet, het zou kunnen dat de staat aan het leeglopen is

en dat ze absoluut geen geld hebben voor een leger
Die Bayraktars die bij bosjes vallen de laatste dagen, evenals in Libië, hoe duur zijn die dingen? Turkije verliest zo miljoenen en strategische winst op het slagveld = nul.

Saraqib-front is alweer volledig omgedraaid en is bezet door de Russische militaire politie. En ondertussen hebben hun jihadi-vrienden alle bergen in Zuid-Idlib opgegeven om zich vorige week op Saraqib te storten, wat een tactische onbenullen :').

Erdolf vecht een onhoudbare oorlog die alleen nog dient ter meerdere eer en glorie van z’n eigen megalomanie en de restanten van Al Qaeda.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 15:04:06 #129
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191812837
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:51 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

de vraag is gewoon nog steeds, west noord europa dat is waar ze steeds naar toe willen, ik begrijp dat eigenlijk niet goed, waarom blijven ze niet in spanje of in oost-europa?

een vluchteling wil gewoon vluchten, deze mensen willen meer
en ik denk dat dat komt door social media, ze zoeken die nep wereld die ze zien en ze begrijpen niet dat het nep is,het iets cultureels en ongelovelijk naief en dom en dan worden ze pissig
Ja op zich is het begrijpelijk, ik zou als ik zou vluchten en ik had de keuze ook liever in Nederland wonen dan in Moldavië. Het punt is dat als je die keuze maakt, je bent verworden tot een economische vluchteling. Je bent immers al veilig.
pi_191812938
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 15:04 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja op zich is het begrijpelijk, ik zou als ik zou vluchten en ik had de keuze ook liever in Nederland wonen dan in Moldavië. Het punt is dat als je die keuze maakt, je bent verworden tot een economische vluchteling. Je bent immers al veilig.
ik heb het woord vluchtelingen is opgezocht

quote:
Betekenis 'vluchtelingen'

Je hebt gezocht op het woord: vluchtelingen.
vluch·te·ling (de; m,v; meervoud: vluchtelingen), vluch·te·lin·ge (de; v; meervoud: vluchtelinges, vluchtelingen) 1iem. die op de vlucht gaat of is: politieke vluchteling iem. die zijn of haar land om politieke redenen ontvlucht; economische vluchteling migrant die zijn of haar vaderland verlaat om het elders beter te krijgen
dus 1 politieke redenen, dan hoeven we sharia hier niet toe te passen

2, om economische redenen

bij punt 2 gaat het fout de dikke van dale, is gedatteerd en nu fout

[ Bericht 0% gewijzigd door christmastsunami op 03-03-2020 15:24:25 ]
  dinsdag 3 maart 2020 @ 15:43:30 #131
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191813354
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:37 schreef christmastsunami het volgende:
de turkse Lira zat een tijd geleden in een vrije val trouwens, in 2018 ofzo, is dat ooit hersteld?

geen flauw idee hoe de lira het eigenlijk nu doet, het zou kunnen dat de staat aan het leeglopen is

en dat ze absoluut geen geld hebben voor een leger
De Lira is al tijden ontzettend instabiel. De Turkse centrale bank heeft een week of twee geleden nog en masse dollars verkocht om de boel te stabiliseren...

Zolang Erdo dit beleid voortzet zal het er niet stabieler op worden. Ik verwacht zelf weer een fikse val van de Lira op korte termijn. Experts geven aan dat het vertrouwen daalt. Zie oa ING die hun Turkse activiteiten willen stopzetten. Als die sneeuwbal eenmaal gaat rollen.....

Maar dan zal het wel de schuld van Gulen zijn, of de Koerden, of Het Westen, of Assad, of Haftar, of de oppositie, of Griekenland...etcetera, etceteraaa
pi_191813511
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 15:43 schreef GarlandBriggs het volgende:

[..]

De Lira is al tijden ontzettend instabiel. De Turkse centrale bank heeft een week of twee geleden nog en masse dollars verkocht om de boel te stabiliseren...

Zolang Erdo dit beleid voortzet zal het er niet stabieler op worden. Ik verwacht zelf weer een fikse val van de Lira op korte termijn. Experts geven aan dat het vertrouwen daalt. Zie oa ING die hun Turkse activiteiten willen stopzetten. Als die sneeuwbal eenmaal gaat rollen.....

Maar dan zal het wel de schuld van Gulen zijn, of de Koerden, of Het Westen, of Assad, of Haftar, of de oppositie, of Griekenland...etcetera, etceteraaa
meestal als je de munt ziet kelderen zie je een politieke verandering, daarom vroeg ik het me af
die gulen beweging. ik weet het niet, het had ook iets sectarisch
  dinsdag 3 maart 2020 @ 15:55:07 #133
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191813586
quote:
reddit kan wat yank overkomen en ik ken de geschiedenis van reddit, het is okee, het is niet zo'n ongecontroleerde boel als het lijkt
  dinsdag 3 maart 2020 @ 16:08:23 #135
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191813745
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 15:53 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

meestal als je de munt ziet kelderen zie je een politieke verandering, daarom vroeg ik het me af
die gulen beweging. ik weet het niet, het had ook iets sectarisch
Ik kan niet inschatten wat goed of slecht is. Wat ik wel zeker weet is dat de president van Turkije het land economisch ten gronde aan het richten is. Dat is niet meer te stoppen.
Ik hoop alleen voor het volk dat de schade niet té groot zal zijn...

[ Bericht 0% gewijzigd door GarlandBriggs op 03-03-2020 16:10:13 (Woord vergeten) ]
  dinsdag 3 maart 2020 @ 16:08:53 #136
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191813753
Dubbel

[ Bericht 99% gewijzigd door GarlandBriggs op 03-03-2020 16:09:42 (Dubbel) ]
pi_191814500
Russen trollen de Turken :D

mfa_russia twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 16:11:56 ⚔️The crucial battles of the Russo-Turkish war in 1877-1878 took place in #Bulgaria. Bulgaria declared a national holiday, National Liberation Day, to mark the date of the signing of #TreatyOfSanStefano,when the country was liberated from the Ottoman Rule➡️https://t.co/g2K3QRhJVl https://t.co/X20ZTVMRE9 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191814548
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:28 schreef Szura het volgende:

[..]

Omdat ze incompetente idioten zijn. Met die oude kisten gaan vliegen terwijl er luchtafweer staat :') :').

Aan de andere kant vallen die Baykar drones de laatste dagen ook als vliegen uit de lucht.
Dat laatste heb je een paar keer gezegd maar ik heb maar foto's beelden gezien van 1 gecrashte drone.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 3 maart 2020 @ 17:06:34 #139
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191814665
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 16:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dat laatste heb je een paar keer gezegd maar ik heb maar foto's beelden gezien van 1 gecrashte drone.
Ik wel meerdere, maar zit altijd mobiel online en op dit matige forum kun je dan geen tweets invoegen.

As we speak trouwens weer berichten van een neergehaalde drone.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191814891
Turkish strike drone M-M-M-M-Monster Kill (video):

clashreport twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 16:36:57 A #Syrian #Regime convoy consisting of tanks and armored vehicles were completely destroyed by #TB2 armed #UAVs, near #MaratAlNuman, South #Idlib. https://t.co/QvbJ5IF9Jj reageer retweet
pi_191814896
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:44 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja, dat zijn leuke cijfers als ze niet in de context worden bezien. Europa vangt vluchtelingen van over de hele wereld op en Turkije bijna alleen Syriërs en wat Oeigoeren. Het is niet alsof Europa zelf niet genoeg problemen heeft met integratievraagstukken en migratievraagstukken. Daarnaast, wat heeft Europa objectief gezien nou met Syrië van doen? Er is maar één land dat echt signifcant oppositie heeft zitten bewapenen en dat is Engeland.
Europa zit samen met de Amerikanen ondertussen decennia bommen te gooien op het midden oosten. De Amerikanen samen met de Europeanen vonden het een goed idee om in 2003 Saddam af te zetten. Evenals de kadaffi in 2011. Beide oorlogen heeft Turkije geen enkele bom gegooid.
Beide oorlogen zat/zit Turkije met de gebakken peren. Maar ik dat besef van verantwoordelijkheid van het westen zien veel westerlingen niet.

Met de gebeurtenissen in Syrië waren het de Amerikanen die vrij snel in 2011 riepen Assad has got to go, terwijl de Turken een midden positie innamen, na maanden lang tegengas gegeven te hebben tegen de Amerikanen en ik weet niet hoeveel trips van ankara naar Damascus, hebben ze nadat de pleuris ondertussen was uitgebroken , op een gegeven moment de conclusie getrokken dat Damascus geen enkele behoefte had om het probleem diplomatiek op te lossen, hebben ze zich heel natuurlijk geschaard achter hun natuurlijke bondgenoot en zijn ze all in gegaan. Samen zo'n beetje met heel het westen, inclusief vele Arabische landen. Uiteraard kan je zeggen dat de middelen dat dw Turken gebruikten dubieus waren, bv alle jihadis welkom heten, het streven was uiteindelijk exact hetzelfde als van de Amerikanen , de Fransen en Nederlanders, namelijk regime change.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 3 maart 2020 @ 17:34:00 #142
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191815059
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 17:20 schreef Slayage het volgende:

[..]

Europa zit samen met de Amerikanen ondertussen decennia bommen te gooien op het midden oosten. De Amerikanen samen met de Europeanen vonden het een goed idee om in 2003 Saddam af te zetten.
Wie is Europa? Frankrijk en Duitsland waren tegen de Irak oorlog. Ik denk dat men in heel Oost-Europa het ook geen reet kon boeien. Er zijn maar twee landen die echt heel actief betrokken zijn in de geopolitieke situatie in de wereld en dat zijn Engeland en Frankrijk. En beide landen houden zeer dubieuze praktijken erop na. Maar wat kan de gemiddelde Europese burger daaraan doen? Ik heb geen stemrecht in die landen.

quote:
Evenals de kadaffi in 2011. Beide oorlogen heeft Turkije geen enkele bom gegooid.
Beide oorlogen zat/zit Turkije met de gebakken peren. Maar ik dat besef van verantwoordelijkheid van het westen zien veel westerlingen niet.
Heel veel burgers waren tegen de Irak oorlog. Niemand had daar expliciet om gevraagd. Daar komt misschien het gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel vandaan. Het is ons letterlijk door de strot gedrukt door een gestoorde Born Again Christian en een Engelsman met grootheidswaanzin.

En die waanzin in Libië, daar heeft Turkije zich natuurlijk wel zelf in gestort.

quote:
Met de gebeurtenissen in Syrië waren het de Amerikanen die vrij snel in 2011 riepen Assad has got to go, terwijl de Turken een midden positie innamen, na maanden lang tegengas gegeven te hebben tegen de Amerikanen en ik weet niet hoeveel trips van ankara naar Damascus, hebben ze nadat de pleuris ondertussen was uitgebroken , op een gegeven moment de conclusie getrokken dat Damascus geen enkele behoefte had om het probleem diplomatiek op te lossen, hebben ze zich heel natuurlijk geschaard achter hun natuurlijke bondgenoot en zijn ze all in gegaan. Samen zo'n beetje met heel het westen, inclusief vele Arabische landen. Uiteraard kan je zeggen dat de middelen dat dw Turken gebruikten dubieus waren, bv alle jihadis welkom heten, het streven was uiteindelijk exact hetzelfde als van de Amerikanen , de Fransen en Nederlanders, namelijk regime change.
Turkije heeft zich van wel meer dubieuze en opportunistische praktijken bediend, maar goed dat had Nederland wellicht net zo goed gedaan. Kijk, ik zou liever ook zien dat Nederland soms een dikke middelvinger uitsteekt naar Amerika, maar zo werkt het kennelijk niet ofzo. Nederland als kleine handelsnatie heeft zoiets als "resistance is futile". Het is niet alsof een protest van Nederland Amerika op andere gedachten brengt. Wel kan Nederland zich neutraler opstellen in dit soort kwesties. Want wat Nederland doet is uiteindelijk zeer irrelevant voor de uitkomst, dus waarom dan toch altijd willen meespelen met de grote jongens.
pi_191815241
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 17:20 schreef Kimyonunn het volgende:
Turkish strike drone M-M-M-M-Monster Kill (video):

clashreport twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 16:36:57 A #Syrian #Regime convoy consisting of tanks and armored vehicles were completely destroyed by #TB2 armed #UAVs, near #MaratAlNuman, South #Idlib. https://t.co/QvbJ5IF9Jj reageer retweet
Binnenkort komt ook de grotere strikedrone Akinci in actie:

  dinsdag 3 maart 2020 @ 18:05:49 #144
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191815487
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 17:47 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Binnenkort komt ook de grotere strikedrone Akinci in actie:

Quote je nu jezelf maar omdat er verder niemand reageert?

Ouch...
pi_191815547
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 18:05 schreef GarlandBriggs het volgende:

[..]

Quote je nu jezelf maar omdat er verder niemand reageert?

Ouch...
Heb op quote geklikt inplaats van wijzigen. :{

Ouch.. voor de assad ratten ja. 1 way ticket hell
pi_191815699
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 17:06 schreef Szura het volgende:

[..]

Ik wel meerdere, maar zit altijd mobiel online en op dit matige forum kun je dan geen tweets invoegen.
İk plaats altijd tweets op mijn mobiel. Gewoon net zoals hoe je het doet op de desktop alleen voordat je op enter klikt moet je uit de link van de tweet, "mobiel." Verwijderen . Werkt prima, hoewel het wel enigszins gepriegel is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 3 maart 2020 @ 18:27:13 #147
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191815760
TheArabSource twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 17:56:30 Syrian Army shoots down 3rd Turkish drone in northwest #Syria https://t.co/WXnxKB3pg5 #Idlib reageer retweet
Test

quote:
10s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 18:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

İk plaats altijd tweets op mijn mobiel. Gewoon net zoals hoe je het doet op de desktop alleen voordat je op enter klikt moet je uit de link van de tweet, "mobiel." Verwijderen . Werkt prima, hoewel het wel enigszins gepriegel is.
^O^
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191815778
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 18:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

İk plaats altijd tweets op mijn mobiel. Gewoon net zoals hoe je het doet op de desktop alleen voordat je op enter klikt moet je uit de link van de tweet, "mobiel." Verwijderen . Werkt prima, hoewel het wel enigszins gepriegel is.
Jawel. Je kan gewoon op fok mobile twitterberichten invoegen. Zie het vogeltje.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 18:33:25 #149
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191815854
Turkije en Rusland loten elkaar in de Nations League, gezellig
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191816074
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 18:33 schreef Szura het volgende:
Turkije en Rusland loten elkaar in de Nations League, gezellig
En Nederland Italië, de ironie :)
pi_191816244
_O- _O- :D
ahval_en twitterde op maandag 02-03-2020 om 21:29:58 #Breaking: Turkey no longer wants EU funds for refugees, Turkish President Recep Tayyip Erdoğan said in a joint press conference following his meeting with Bulgarian PM Boyko Borissov. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 3 maart 2020 @ 19:07:24 #152
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_191816445
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 18:57 schreef Slayage het volgende:
_O- _O- :D
ahval_en twitterde op maandag 02-03-2020 om 21:29:58 #Breaking: Turkey no longer wants EU funds for refugees, Turkish President Recep Tayyip Erdoğan said in a joint press conference following his meeting with Bulgarian PM Boyko Borissov. reageer retweet
Nou dat scheelt ons vele miljarden. Kan je bijv een prachtige muur van bouwen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_191816899
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 18:27 schreef Szura het volgende:
TheArabSource twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 17:56:30 Syrian Army shoots down 3rd Turkish drone in northwest #Syria https://t.co/WXnxKB3pg5 #Idlib reageer retweet
Test
[..]

^O^
video?
pi_191816926
Een hoge generaal van Bashar Al-Assad , genaamd: Ramazan Yusuf is geliquideerd door een Turkse strike drone:

pi_191816963
FSA doet een headshot met sniper tegen soldaat van Bashar Al Assad , hij valt als een varken dood neer(video):

msugurbas twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 18:37:14 #BaharKalkanıHarekatıSMO sniperının rejim unsurunu vurduğu an. https://t.co/NbxRoUCChQ reageer retweet
pi_191816982
Turkse drone van $10 miljoen schiet weer een luchtverdedigingssysteem van $75 miljoen tot puin.


clashreport twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 19:18:14 #SonDakikaTürk #SİHA’ları #Serakib’te, #Rejim’e ait olan radarı aktif haldeki bir Rus yapımı #Pantsir #S1 (SA-22) hava savunma sistemini daha imha etti. reageer retweet
pi_191817094
Turkish technology air-to-air missiles, afstand 45km tot target:

pi_191817341
Militaire basis in Hama wordt gebombardeerd.


TSKgerigeldi twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 19:37:47 Hama askeri üssü mü patlıyor. reageer retweet
pi_191818077
Nadat een gevechtsvliegtuig van Beşşar el-Esad is neergeschoten vandaag door de Turkse luchtmacht , hebben ze de piloot geëxecuteerd:

18+

worldonalert twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 12:26:36 Turkey has shot down an Assad regime warplane in Southern Idlib today. Video shows the killed pilot. https://t.co/v6fDvfJvJ6 reageer retweet
pi_191819506
_O- :D

ragipsoylu twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 19:19:02 Russian Defense Ministry accused Turkey of driving about 130,000 refugees towards Greek border. “Turkey is squeezing those people into Greece” the ministry said • Families of HTS, and AQ-linked groups — 35,000— people crossed the Turkish-Syria border, the statement added reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191819564
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 18:27 schreef Szura het volgende:
TheArabSource twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 17:56:30 Syrian Army shoots down 3rd Turkish drone in northwest #Syria https://t.co/WXnxKB3pg5 #Idlib reageer retweet
Test
[..]

^O^
Whoohoo!!! *O*

Daarnaast pics or it didn't happen ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191819582
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 18:33 schreef Szura het volgende:
Turkije en Rusland loten elkaar in de Nations League, gezellig
_O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191819622
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 09:01 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nee hoor. De SAA heeft veel gains gemaakt ondanks de gigantische "verliezen". Dat zegt al dat ondanks dat ze echt wel een flinke klap hebben gehad, het allesbehalve een k.o. was. En Rusland consolideert het gebied nu om een onderhandelingspositie te hebben. Het gaat er niet om hoeveel troepen ze hebben. Al zetten ze er tien neer. Erdo zal nooit als eerste Russische troepen aanvallen en als. hij het wel doet zal de prijs hoog zijn.
Erdogan haalt allerlei capriolen uit de kast om maar geen Russen aan te vallen (moge God hem vergeven).
Het punt dat ik probeerde te maken is dat Rusland onvoldoende manschappen heeft in Syrië om de hele linie in Idlib te bezetten, waardoor Turkse soldaten makkelijk om Russische punten heen kunnen.
De posities die Russische soldaten wel verdedigen, zijn geen no-go areas voor Turkse soldaten. Die kunnen daar gewoon naartoe wandelen neem ik aan. En zo niet kunnen de Russen toch worden verjaagd via proxies. De aanwezigheid van enkele Russen is iets om rekening mee te houden, maar geen onoverbrugbaar obstakel.
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 19:31 schreef polderturk het volgende:
Turkse drone van $10 miljoen schiet weer een luchtverdedigingssysteem van $75 miljoen tot puin.

clashreport twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 19:18:14 #SonDakikaTürk #SİHA’ları #Serakib’te, #Rejim’e ait olan radarı aktif haldeki bir Rus yapımı #Pantsir #S1 (SA-22) hava savunma sistemini daha imha etti. reageer retweet
De Pantsir kost 14 miljoen $. De zwakke prestaties van Russische defensieproducten zal afstralen op de verkoopcijfers. Voor Rusland is dat veel belangrijker dan dode Syriërs en de controle van de M4/M5. Zelfs Westerse landen zullen de Turkse drone-filmpjes gebruiken om de Russische wapenindustrie af te kraken. Hebben de Russen überhaupt iets ontwikkeld sinds de val van de Sovjet Unie? - zal gevraagd worden. Omgekeerd zal de 'combatproven' Turkse wapenindustrie floreren.
pi_191819762
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 21:48 schreef Bilge het volgende:
Hebben de Russen überhaupt iets ontwikkeld sinds de val van de Sovjet Unie? - zal gevraagd worden. Omgekeerd zal de 'combatproven' Turkse wapenindustrie floreren.
In de jaren ´80 was 90% van de nieuwe militaire snufjes in de Soviet-Unie gestolen van het Westen :P
pi_191819781
Uit wraak voor de Turkse bombardementen valt Assad/Putin een weeshuis aan.


Charles_Lister twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 20:11:47 @MiddleEastInst @SSiminoff @LindseyGrahamSC @realDonaldTrump NEW - A #Syria/#Russia airstrike today hit an orphanage in #Idlib city.Look closely at the picture - you can see their beds lay right under the point of impact. https://t.co/XmEy58atNR reageer retweet
pi_191819828
Drones zijn zeer actief vandaag. Er is ook een BUK opgeblazen.

Zie dit account.

https://mobile.twitter.com/TSKgerigeldi
pi_191819843
Assad kondigt verkiezingen aan.
pi_191819910
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 21:55 schreef BEFEM het volgende:

[..]

In de jaren ´80 was 90% van de nieuwe militaire snufjes in de Soviet-Unie gestolen van het Westen :P
Interessant. Heb je een bron voor meer info?
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 21:59 schreef polderturk het volgende:
Assad kondigt verkiezingen aan.
Wint hij dit keer met 98% van de stemmen of 99%? Spannend.
pi_191819978
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 21:59 schreef polderturk het volgende:
Assad kondigt verkiezingen aan.
Omdat ie kritiek heeft gekregen omtrent de grote aantallen slachtoffers van de laatste dagen voelt hij zich kennelijk genoodzaakt om zijn "mandaat" te vernieuwen. Saddam vond het ook leuk om "verkiezingen" te houden :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191820107
Wat als Turkije zou zeggen "In de Alawietische steden verschuilen zich Assadistische terroristen" en dan lukraak woonwijken gaat bombarderen?

Zouden jullie dit normaal vinden?
pi_191820157
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 22:16 schreef polderturk het volgende:
Wat als Turkije zou zeggen "In de Alawietische steden verschuilen zich Assadistische terroristen" en dan lukraak woonwijken gaat bombarderen?

Zouden jullie dit normaal vinden?
Dit zou het conflict wel snel oplossen. En in de Syrische context is dit vrij normaal. :@
pi_191820220
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 22:16 schreef polderturk het volgende:
Wat als Turkije zou zeggen "In de Alawietische steden verschuilen zich Assadistische terroristen" en dan lukraak woonwijken gaat bombarderen?

Zouden jullie dit normaal vinden?
Tja.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191820370
Volgende week worden de Turkse HISAR A luchtafweerraketten afgeleverd.

Ben benieuwd hoe die gaan presteren.
pi_191820444
Beelden van de vernietigde Pantsir S1.

clashreport twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 22:22:14 #FLAŞ#Serakib’te Türk #SİHA’ları tarafından 03MAR2020 gecesi radarı aktif haldeyken vurulan #Pantsir #S1 (SA-22) hava savunma sisteminin görüntüleri. Bataryanın yanındaki termal kamera izleri sistemin Türk uçaklarına karşı ateşlendiğini gösteriyor. https://t.co/lj6F4rHxOy reageer retweet
pi_191820581
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 22:33 schreef polderturk het volgende:
Beelden van de vernietigde Pantsir S1.

clashreport twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 22:22:14 #FLAŞ#Serakib’te Türk #SİHA’ları tarafından 03MAR2020 gecesi radarı aktif haldeyken vurulan #Pantsir #S1 (SA-22) hava savunma sisteminin görüntüleri. Bataryanın yanındaki termal kamera izleri sistemin Türk uçaklarına karşı ateşlendiğini gösteriyor. https://t.co/lj6F4rHxOy reageer retweet
Wat bedoelt hij met die laatste zin?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191820685
Er komen nog 3 videos van opgeblazen pantsir's aan.

TSKgerigeldi twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 22:39:20 3. Pantsir S1 HSS imha videosu bekliyoruz 👀 reageer retweet
  dinsdag 3 maart 2020 @ 23:14:51 #177
365082 IPA35
Patriarch
pi_191820979
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 22:48 schreef polderturk het volgende:
Er komen nog 3 videos van opgeblazen pantsir's aan.

TSKgerigeldi twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 22:39:20 3. Pantsir S1 HSS imha videosu bekliyoruz 👀 reageer retweet
Ook gephotoshopped als de laatste?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  dinsdag 3 maart 2020 @ 23:16:13 #178
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191820992
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:14 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Ook gephotoshopped als de laatste?
Of uit Libië :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191821082
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 22:16 schreef polderturk het volgende:
Wat als Turkije zou zeggen "In de Alawietische steden verschuilen zich Assadistische terroristen" en dan lukraak woonwijken gaat bombarderen?

Zouden jullie dit normaal vinden?
als je je onder de burgerbevolking schuil houdt, gaat het altijd fout

dresden dusseldorf werden als wraak platgebombardeerd

de bevolking daar weet wie ze herbergen
pi_191821124
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:25 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

als je je onder de burgerbevolking schuil houdt, gaat het altijd fout

dresden dusseldorf werden als wraak platgebombardeerd

de bevolking daar weet wie ze herbergen
Dus jij keurt het platbombarderen van woonwijken, scholen en zoekenhuizen goed.
pi_191821151
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:29 schreef polderturk het volgende:

[..]

Dus jij keurt het platbombarderen van woonwijken, scholen en zoekenhuizen goed.
nee, maar als de vijand burgers gebruikt als schild, dan zit er niks anders op, uithongeren kan ook, maar ik zou die burgers willen bevrijden

ik vraag me in die regio wel af of die burgers wel zo onschuldig zijn, als ze voor isis zijn zitten ze fout
pi_191821163
islamitische staat heeft ons de oorlog verklaart, wij zijn niet begonnen
pi_191821253
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 17:20 schreef Kimyonunn het volgende:
Turkish strike drone M-M-M-M-Monster Kill (video):

clashreport twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 16:36:57 A #Syrian #Regime convoy consisting of tanks and armored vehicles were completely destroyed by #TB2 armed #UAVs, near #MaratAlNuman, South #Idlib. https://t.co/QvbJ5IF9Jj reageer retweet
Funfact: het duurt meer dan 60 seconden voordat een gelanceerde MAM-L bom het doelwit bereikt. Het is dus ook een beetje geluk/pech hebben met het uiteindelijke aantal getroffen vijanden.
pi_191821275
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:47 schreef Bilge het volgende:

[..]

Funfact: het duurt meer dan 60 seconden voordat een gelanceerde MAM-L bom het doelwit bereikt. Het is dus ook een beetje geluk/pech hebben met het uiteindelijke aantal getroffen vijanden.
dat is het altijd in oorlog, het gaat altijd een beetje mis
je kan alleen maar hopen dat getrained bent om op de automatische piloot het juiste te doen

of onder invloed van coke of meth ofzo zijn, want je schijt in je broek

je kan zoiets als dit niet plannen, de amerikanen proberen meestal als een chirurg oorlog te voeren, maar het gaat fout, ietsepietsie naar links of naar rechts en het plannetje gaat niet door

in de film werkt het vaak wel, maar de realiteit is eerder black hawk down
pi_191821443
Commandcenter van Assad in Hama vernietigd met strike drones.
Hoeveel generaals zullen er zijn omgekomen?

Waarom valt Turkije niet gelijk het presidentiële Paleis van Assad aan?


bakiyayaa twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 23:55:55 TSK'ya ait SİHA'lar Hama batısında bulunan rejim operasyon odasını imha etti. reageer retweet
pi_191821555
Een Iraanse vrouw die Turkije steunt en vindt dat het Iraanse regime moet ophoepelen.


AnnaKarenina724 twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 23:43:23 @Doranimated biz iranlilar türkiye cümhüriyetinen teşekür ediriz ki dünyayi bü büyük pislik beladan kürtariyorsünüz Repüblic Islamic defola gerek biz sizinleyiz ✌🇱🇷🇮🇱🇹🇷#IranRegimeChange#PrinceRezaPahlavi reageer retweet
pi_191821565
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:47 schreef Bilge het volgende:

[..]

Funfact: het duurt meer dan 60 seconden voordat een gelanceerde MAM-L bom het doelwit bereikt. Het is dus ook een beetje geluk/pech hebben met het uiteindelijke aantal getroffen vijanden.
Funfact? Dat is een bullshitfact. Een raket snelheid is 3 km per seconde. Een drone is max rond de 5 á 10 km hoogte. Als je klikt is die raket binnen 2 seconde bij zijn target.

Russische politie hebben zich teruggetrokken uit Seraqib na zware Turkse bombardementen in dat stad en omgeving.
pi_191821579
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 22:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

Omdat ie kritiek heeft gekregen omtrent de grote aantallen slachtoffers van de laatste dagen voelt hij zich kennelijk genoodzaakt om zijn "mandaat" te vernieuwen. Saddam vond het ook leuk om "verkiezingen" te houden :')
Assad vergelijken met Saddam :')
pi_191821590
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 00:34 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Assad vergelijken met Saddam :')
Is het zelfde. Allebei Baath partij en allebei dictator tot de dood.
pi_191821592
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 00:12 schreef polderturk het volgende:
Commandcenter van Assad in Hama vernietigd met strike drones.
Hoeveel generaals zullen er zijn omgekomen?

Waarom valt Turkije niet gelijk het presidentiële Paleis van Assad aan?


bakiyayaa twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 23:55:55 TSK'ya ait SİHA'lar Hama batısında bulunan rejim operasyon odasını imha etti. reageer retweet
Omdat Turkije dan in zijn kontje geneukt wordt door Mother Russia.
pi_191821599
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 00:34 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Is het zelfde. Allebei Baath partij en allebei dictator tot de dood.
En hoe precies is Assad een dictator?
  woensdag 4 maart 2020 @ 00:36:17 #192
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191821603
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 00:30 schreef polderturk het volgende:
Een Iraanse vrouw die Turkije steunt en vindt dat het Iraanse regime moet ophoepelen.


AnnaKarenina724 twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 23:43:23 @:Doranimated biz iranlilar türkiye cümhüriyetinen teşekür ediriz ki dünyayi bü büyük pislik beladan kürtariyorsünüz Repüblic Islamic defola gerek biz sizinleyiz ✌🇱🇷🇮🇱🇹🇷#IranRegimeChange#PrinceRezaPahlavi reageer retweet
Een Iraniër die tegen het Iraanse regime is, die zijn niet erg zeldzaam.
pi_191821614
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 00:36 schreef Harlekien het volgende:

[..]

En hoe precies is Assad een dictator?
Syrië kun je zien als een familie bedrijfje. Zijn vader kwam aan de macht vanuit een militaire coup en gaf zijn zoon alle macht na zijn dood. En Assad gaat gewoon leuk verder. Behalve als Erdogan hier een stokje voorsteekt zoals die nu doet. ^O^
pi_191821635
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 00:38 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Syrië kun je zien als een familie bedrijfje. Zijn vader kwam aan de macht vanuit een militaire coup en gaf zijn zoon alle macht na zijn dood. En Assad gaat gewoon leuk verder. Behalve als Erdogan hier een stokje voorsteekt zoals die nu doet. ^O^
Dus Assad is een dictator en Erdogan niet? En Erdogan doet dit allemaal voor het Syrische volk?
pi_191821642
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 00:32 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Funfact? Dat is een bullshitfact. Een raket snelheid is 3 km per seconde. Een drone is max rond de 5 á 10 km hoogte. Als je klikt is die raket binnen 2 seconde bij zijn target.

Russische politie hebben zich teruggetrokken uit Seraqib na zware Turkse bombardementen in dat stad en omgeving.
MAM-L wordt niet aangedreven door eem raketmotor. Hij valt. Zo kan je er meer explosieven in stoppen.
pi_191821649
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 00:41 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Dus Assad is een dictator en Erdogan niet? En Erdogan doet dit allemaal voor het Syrische volk?
Verkiezingen en dictatuur gaan niet samen. Erdogan is door het volk gekozen. Assad niet. Daarom moet Assad nu ook ongeveer 80% van zijn volk wegjagen uit Syrië , want die denken anders.

Erdogan doet dit voor Allah. Dit is pure jihad , islamitische heilige oorlog om de moslims in dat regio te bevrijden uit de handen van een tiran die christenen inhuurt om zijn eigen moslimvolk om te leggen(Rusland).
pi_191821670
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 00:43 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Verkiezingen en dictatuur gaan niet samen. Erdogan is door het volk gekozen. Assad niet. Daarom moet Assad nu ook ongeveer 80% van zijn volk wegjagen uit Syrië , want die denken anders.

Erdogan doet dit voor Allah. Dit is pure jihad , islamitische heilige oorlog om de moslims in dat regio te bevrijden uit de handen van een tiran die christenen inhuurt om zijn eigen moslimvolk om te leggen(Rusland).
het is gewoon die oorlog tussen de sjiieten, assad en de soenieten, de islamitische staat aanhang, uit saudie-arabie betaald

de joden en de christenen hebben hier niks mee te maken, de moslims doen dit zichzelf aan en willen iedereen hier in betrekken, want zielig
pi_191821693
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 00:43 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Verkiezingen en dictatuur gaan niet samen. Erdogan is door het volk gekozen. Assad niet. Daarom moet Assad nu ook ongeveer 80% van zijn volk wegjagen uit Syrië , want die denken anders.

Erdogan doet dit voor Allah. Dit is pure jihad , islamitische heilige oorlog om de moslims in dat regio te bevrijden uit de handen van een tiran die christenen inhuurt om zijn eigen moslimvolk om te leggen(Rusland).
Assad heeft goede dingen gedaan voor Syrië. Daarom is een groot deel van Syrië ook fan van hem. Maar onderdeel van deze hele oorlog is om hem als dictator neer te zetten. Een groot gedeelte van Syrië is dan ook Christen en respecteert Assad.

Rusland helpt bondgenoot Syrië tegen het agressieve Turkije. Het is tenslotte Syrisch grond.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 04-03-2020 00:51:12 ]
pi_191821711
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 00:46 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

het is gewoon die oorlog tussen de sjiieten, assad en de soenieten, de islamitische staat aanhang, uit saudie-arabie betaald

de joden en de christenen hebben hier niks mee te maken, de moslims doen dit zichzelf aan en willen iedereen hier in betrekken, want zielig
Die mensen die zo denken zijn idiooten. Lees de Koran maar. Daar komt sjiisme en soennisme niet in voor. Je bent of moslim of niet. Meer niet. Sektes etc zijn verzonnen rotzooi.

Christenen zijn hoofdprobleem binnen de islamitische landen. Overal in islamitische landen zie je christelijke legers die de boel platbombarderen en saboteren zoals Rusland en Amerika. Nog erger is dat christelijke landen , islamitische landen hebben gekoloniseerd. En dat is een nog veel groter probleem.

Want de staatsinstellingen zitten vol met verraders die graag werken voor Europa en Amerika. Bijvoorbeeld legerleiding , rechters etc. Turkije heeft zich sinds zeer kort pas ge-de-koloniseerd dankzij die selfcoup van Erdogan.

Nu probeert Erdogan Syrië te redden uit de klauwen van kolonisten zoals Rusland. Wanneer de christenen hun handen afhalen van islamitische landen alleen dan zal er vrede zijn.
pi_191821725
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 00:49 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Assad heeft goede dingen gedaan voor Syrië. Daarom is een groot deel van Syrië ook fan van hem. Maar onderdeel van deze hele oorlog is om hem als dictator neer te zetten. Een groot gedeelte van Syrië is dan ook Christen en respecteert Assad.

Rusland helpt bondgenoot Syrië tegen het agressieve Turkije. Het is tenslotte Syrisch grond.
lol. Christenen en andere groeperingen zijn een zware minderheid. Daarom is ook 80% van dat land vluchteling geworden. Die minderheids regimes in islamitische landen gaan vernietigd worden. Dit is niet alleen in Syrië zo maar eigenlijk zo goed als in elke islamitische land.

Christenen moeten hun legers laten oprotten uit islamitische landen. Zolang joden en christenen soldaten hebben in islamitische landen zal het sowieso nooit goedkomen. Erdogan moet gewoon kop tegen kop gaan tegen elke christenland die zijn leger stuurt naar islamitische landen. Daarom heb ik respect voor hem. Al is het Rusland in Idlib of Amerika in het noorden van Syrië gewoon kop tegen kop. Eruit met die christen legers.
pi_191821774
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 00:55 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

lol. Christenen en andere groeperingen zijn een zware minderheid. Daarom is ook 80% van dat land vluchteling geworden. Die minderheids regimes in islamitische landen gaan vernietigd worden. Dit is niet alleen in Syrië zo maar eigenlijk zo goed als in elke islamitische land.

Christenen moeten hun legers laten oprotten uit islamitische landen. Zolang joden en christenen soldaten hebben in islamitische landen zal het sowieso nooit goedkomen. Erdogan moet gewoon kop tegen kop gaan tegen elke christenland die zijn leger stuurt naar islamitische landen. Daarom heb ik respect voor hem. Al is het Rusland in Idlib of Amerika in het noorden van Syrië gewoon kop tegen kop. Eruit met die christen legers.
Nee. Want het gaat, in tegenstelling van wat jij denkt, niet zo zeer om religie. Maar om een belangrijke regio in Syrië. Het Syrië van Assad. Het valt me ook op dat veel mensen die de agressie van Turkije normaal vinden, zelf turken zijn van afkomst. Ik vermoed dat dit bij jou hetzelfde geval is.

Als Erdogan kop tegen kop gaat staan met Rusland dan weten we beide wat er gaat gebeuren :)

Erdogan heeft niets te zoeken in Syrië.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 04-03-2020 01:03:37 ]
pi_191821784
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:02 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Nee. Want het gaat, in tegenstelling van wat jij denkt, niet zo zeer om religie. Maar om een belangrijke regio in Syrië. Het Syrië van Assad. Het valt me ook op dat veel mensen die de agressie van Turkije normaal vinden, zelf turken zijn van afkomst. Ik vermoed dat dit bij jou hetzelfde geval is.

Als Erdogan kop tegen kop gaat staan met Rusland dan weten we beide wat er gaat gebeuren:)
Nee hoor check al jazeera arabic maar. 95% van de Arabs steunt Turkije tegen de seculiere dictator regime van Assad.

Erdogan ging ook kop tegen kop tegen Amerika in het noorden van Syrië. Opeens viel Erdogan binnen met 15k troepen waarna Amerika zijn troepen moest terug trekken. En zo hoort het ook. Christenleger binnen een islamitische land is not-done. Of vrijwillig wegwezen of je krijgt de loop van een geweer in je oog.
  woensdag 4 maart 2020 @ 01:09:49 #203
117098 Hathor
Effe niet
pi_191821813
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:05 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Nee hoor check al jazeera arabic maar. 95% van de Arabs steunt Turkije tegen de seculiere dictator regime van Assad.

Erdogan ging ook kop tegen kop tegen Amerika in het noorden van Syrië. Opeens viel Erdogan binnen met 15k troepen waarna Amerika zijn troepen moest terug trekken. En zo hoort het ook. Christenleger binnen een islamitische land is not-done. Of vrijwillig wegwezen of je krijgt de loop van een geweer in je oog.
Jij bent echt een eeuw of 5 te laat geboren.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_191821831
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:05 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Nee hoor check al jazeera arabic maar. 95% van de Arabs steunt Turkije tegen de seculiere dictator regime van Assad.

Erdogan ging ook kop tegen kop tegen Amerika in het noorden van Syrië. Opeens viel Erdogan binnen met 15k troepen waarna Amerika zijn troepen moest terug trekken. En zo hoort het ook. Christenleger binnen een islamitische land is not-done. Of vrijwillig wegwezen of je krijgt de loop van een geweer in je oog.
Je bedoelt de troepen die Amerika al aan het terugroepen was? :')

Het is Syrisch teritorium van Assad, bondgenoot van Rusland. Turkije heeft daar niets te zoeken en dat weet je dondersgoed. Je noemt Assad een dictator maar Erdogan is verantwoordelijk voor de dood van duizenden ontschuldige koerden.
pi_191821858
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:12 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Je bedoelt de troepen die Amerika al aan het terugroepen was? :')

Het is Syrisch teritorium van Assad, bondgenoot van Rusland. Turkije heeft daar niets te zoeken en dat weet je dondersgoed. Je noemt Assad een dictator maar Erdogan is verantwoordelijk voor de dood van duizenden ontschuldige koerden.
Dat land is islamitische land die door moslims bestuurd hoort te worden. Assad is een kaffir die moslims dood daarom wegwezen met hem. Erdogan is daarom goed bezig om dat gebied terug te heroveren en aan de moslims te geven. Hetzelfde lot zal bij al die landen gebeuren in het midden oosten. Stuk voor stuk zal Erdogan ze overnemen en bevrijden van de seculiere terreur en kolonialisme.
pi_191821880
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:12 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Je bedoelt de troepen die Amerika al aan het terugroepen was? :')

Het is Syrisch teritorium van Assad,
Hmmm.

Wat maakt dit Syrische 'territorium' precies van Assad?
Incelfrikandel
pi_191821882
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:05 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Nee hoor check al jazeera arabic maar. 95% van de Arabs steunt Turkije tegen de seculiere dictator regime van Assad.

Erdogan ging ook kop tegen kop tegen Amerika in het noorden van Syrië. Opeens viel Erdogan binnen met 15k troepen waarna Amerika zijn troepen moest terug trekken. En zo hoort het ook. Christenleger binnen een islamitische land is not-done. Of vrijwillig wegwezen of je krijgt de loop van een geweer in je oog.
als een paar f16's of f35's over vliegen doe je helemaal niets met je pafpaf
pi_191821892
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:22 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

als een paar f16's of f35's over vliegen doe je helemaal niets met je pafpaf
Ik zou zeggen probeer het uit.
pi_191821894
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:17 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Dat land is islamitische land die door moslims bestuurd hoort te worden. Assad is een kaffir die moslims dood daarom wegwezen met hem. Erdogan is daarom goed bezig om dat gebied terug te heroveren en aan de moslims te geven. Hetzelfde lot zal bij al die landen gebeuren in het midden oosten. Stuk voor stuk zal Erdogan ze overnemen en bevrijden van de seculiere terreur en kolonialisme.
Maar Nederland is voor origine een Christenland. Dus in jouw ogen moet iemand nu Nederland teruggeven aan de christenen en de moslims eruit werken?

Je praat te veel uit religie en te weinig uit gezond verstand. Landen en religie staan (gelukkig) los van elkaar en als je denkt dat dit conflict draait om religie dan ben je nog dommer dan je eerdere posts al deden vermoeden.
pi_191821900
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:21 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Hmmm.

Wat maakt dit Syrische 'territorium' precies van Assad?
Van wie zou anders dat gebied moeten zijn? Het is Syrisch grond.
pi_191821901
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:17 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Dat land is islamitische land die door moslims bestuurd hoort te worden. Assad is een kaffir die moslims dood daarom wegwezen met hem. Erdogan is daarom goed bezig om dat gebied terug te heroveren en aan de moslims te geven. Hetzelfde lot zal bij al die landen gebeuren in het midden oosten. Stuk voor stuk zal Erdogan ze overnemen en bevrijden van de seculiere terreur en kolonialisme.
assad is een moslim lamlul, het is alleen niet jouw soort moslim
niet elke moslim wil een ninja zijn
pi_191821903
of een moslim drol
pi_191821922
wel interessant dat je je sjiieten dus niet als moslim ziet, dus je bent een soenniet en
gezien je uitspraken een extremist een radicalist een tramschutter en je moeder is een hoer

dus ga es lekker fietsen halve zool
pi_191821942
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:25 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

assad is een moslim lamlul, het is alleen niet jouw soort moslim
niet elke moslim wil een ninja zijn
Hij is een trol die al meerdere keren gebanned is en iedere keer eem nieuw account aanmaakt.
pi_191821946
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:25 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Van wie zou anders dat gebied moeten zijn? Het is Syrisch grond.
Zeg jij het maar. Waarom heeft deze warlord precies 'recht' op dit grondgebied en niet de andere warlords? Of ipv niemand, beter gezegd.
Incelfrikandel
pi_191821968
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:30 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Zeg jij het maar. Waarom heeft deze warlord precies 'recht' op dit grondgebied en niet de andere warlords? Of ipv niemand, beter gezegd.
Wat is volgens jou een warlord? Het is Syrisch grondgebied, dus behoort aan Syrië. En niet aan agressor Turkije.
pi_191821975
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:30 schreef polderturk het volgende:

[..]

Hij is een trol die al meerdere keren gebanned is en iedere keer eem nieuw account aanmaakt.
en daar ga ik en jij dus mooi bovenopzitten

als een teek
pi_191822043
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:33 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Wat is volgens jou een warlord?
Een krijgsheer.

quote:
Het is Syrisch grondgebied, dus behoort aan Syrië.
Maar waarom behoort het specifiek aan een krijgsheer uit Damascus?

quote:
En niet aan agressor Turkije.
Dat beweer ik dan ook niet.
Incelfrikandel
pi_191822076
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:47 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Een krijgsheer.
[..]

Maar waarom behoort het specifiek aan een krijgsheer uit Damascus?
[..]

Dat beweer ik dan ook niet.
Omdat Assad president is van Syrië, en het is Syrisch grondgebied.
pi_191822084
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:56 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Omdat Assad president is van Syrië
wat maakt Assad precies president van Syrië?

quote:
en het is Syrisch grondgebied.
En waarom behoort dat dan precies aan deze specifieke krijgsheer toe?
Incelfrikandel
pi_191822104
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:58 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

wat maakt Assad precies president van Syrië?
[..]

En waarom behoort dat dan precies aan deze specifieke krijgsheer toe?
je zit te kijken naar een oorlog tussen de sjietten en de soenieten

assad is een sjiiet, zijn bevolking is omgevolkt tot de meest extremistische islam, het salafisme, die vluchtelingingen die ie het land uitjaagd zijn anti-westers anti-alles eigenlijk en hebben schijt aan je, ze zijn gehersenspoeld door de saudies

dus meneer trump, donald, wanneer gaan we die sjeik oppakken
pi_191822113
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 02:03 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

je zit te kijken naar een oorlog tussen de sjietten en de soenieten

assad is een sjiiet, zijn bevolking is omgevolkt tot de meest extremistische islam, het salafisme, die vluchtelingingen die ie het land uitjaagd zijn anti-westers anti-alles eigenlijk en hebben schijt aan je, ze zijn gehersenspoeld door de saudies

dus meneer trump, donald, wanneer gaan we die sjeik oppakken
Bedankt voor je bijdrage.
Incelfrikandel
pi_191822121
quote:
10s.gif Op woensdag 4 maart 2020 02:05 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Bedankt voor je bijdrage.
geen probleem
pi_191822126
quote:
10s.gif Op woensdag 4 maart 2020 02:05 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Bedankt voor je bijdrage.
wat bedoel je ondubbelzinnig hier nou eigenlijk mee?
pi_191822160
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 02:08 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

wat bedoel je ondubbelzinnig hier nou eigenlijk mee?
Dat de oppositie grotendeels uit religieuze gekkies bestaat weet ik ook wel. Ik ben op zoek naar een juridisch afgebakend antwoord. Harlekien lijkt het te weten en dat is best bijzonder gezien ik dat niemand anders heb durven beweren hier de afgelopen 8+ jaar.
Incelfrikandel
pi_191822180
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 01:58 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

wat maakt Assad precies president van Syrië?
[..]

En waarom behoort dat dan precies aan deze specifieke krijgsheer toe?
De verkiezingen in 2014 waar hij won met 88.7% van de stemmen.

Het gebied hoort overigens niet aan Assad toe maar aan het land waar hij president van is. Syrië dus.
pi_191822183
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 02:26 schreef Harlekien het volgende:

[..]

De verkiezingen in 2014 waar hij won met 88.7% van de stemmen.
Volgens de ongetwijfeld net zo eerlijke verkiezingen in Idlib recent zijn ze de huidige warlords daar heul eerlijk de baas en niet Assad.
Dus wat maakt Assad daar legitiem.

quote:
Het gebied hoort overigens niet aan Assad toe maar aan het land waar hij president van is. Syrië dus.
Dus toch niet aan Assad?
Incelfrikandel
pi_191822202
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 02:29 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Volgens de ongetwijfeld net zo eerlijke verkiezingen in Idlib recent zijn ze de huidige warlords daar heul eerlijk de baas en niet Assad.
Dus wat maakt Assad daar legitiem.
[..]

Dus toch niet aan Assad?
Verkiezingen? Heb ik iets gemist? Overigens lijkt het me niet fris om verkiezingen te houden op plekken waar actief oorlog gevoerd wordt.

En mag ik weten waarom je de verkiezingen van Assad niet betrouwbaar zouden zijn? Klinkt als NOS/NPO propaganda gezever.

Je snapte wel wat ik met gebied van Assad bedoelde hoop ik ;)
pi_191822248
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 02:35 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Verkiezingen? Heb ik iets gemist? Overigens lijkt het me niet fris om verkiezingen te houden op plekken waar actief oorlog gevoerd wordt.
https://www.reddit.com/r/(...)ib_and_formation_of/

quote:
En mag ik weten waarom je de verkiezingen van Assad niet betrouwbaar zouden zijn? Klinkt als NOS/NPO propaganda gezever.
Mag ik vragen waarom je de verkiezingen van Assad als legitiemer ziet dan de verkiezingen van de andere krijgsheren?

quote:
Je snapte wel wat ik met gebied van Assad bedoelde hoop ik ;)
Ik vrees van niet zolang je jezelf in dit soort vaagheden blijft begeven. Dus: waarom heeft de krijgsheer uit Damascus meer recht op Idlib dan de krijgsheren in Idlib?

[ Bericht 0% gewijzigd door Frikandelbroodje op 04-03-2020 02:57:07 ]
Incelfrikandel
pi_191822314
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 02:47 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

https://www.reddit.com/r/(...)ib_and_formation_of/
[..]

Mag ik vragen waarom je de verkiezingen van Assad als legitiemer ziet dan de verkiezingen van de andere krijgsheren?
[..]

Ik vrees van niet zolang je jezelf in dit soort vaagheden blijft begeven. Dus: waarom heeft de krijgsheer uit Damascus meer recht op Idlib dan de krijgsheren in Idlib?
Reddit? Really?

Omdat de verkiezingen van Assad internationaal geobserveerd is en valide is genoemd:
https://tass.com/world/734657

Het gebied is van Syrie, waar Assad president van is.
  woensdag 4 maart 2020 @ 03:17:02 #231
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_191822339
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 02:47 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

https://www.reddit.com/r/(...)ib_and_formation_of/
[..]

Mag ik vragen waarom je de verkiezingen van Assad als legitiemer ziet dan de verkiezingen van de andere krijgsheren?
[..]

Ik vrees van niet zolang je jezelf in dit soort vaagheden blijft begeven. Dus: waarom heeft de krijgsheer uit Damascus meer recht op Idlib dan de krijgsheren in Idlib?
Omdat Assad het grootste gedeelte van het land bezit, de Russen pal achter Assad staan. Turkije heult met radicale groeperingen en dit is van een bondgenoot zeer zorgwekkend. Ik zal nooit vergeten waar al die olietrucks uit IS gebied destijds naar toe reden.


Assad is seculier en simpelweg na bijna 10 jaar oorlog het beste alternatief voor Syrië. Wat het belangrijkste is voor Syrië is dat het vechten stopt. Wie nog wacht op een sprookjeseinde heeft niet het niet begrepen.
pi_191823788
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 03:08 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Reddit? Really?
Het klopt niet?

quote:
Omdat de verkiezingen van Assad internationaal geobserveerd is en valide is genoemd:
https://tass.com/world/734657
Dus een paar observanten bepalen wie de rechtmatige heerser in Syrië is? De lokale warlords daar kunnen echter ook nogal op wat internationale erkenning rekenen, inclusief de verkiezingen.

quote:
Het gebied is van Syrie, waar Assad president van is.
Maar wat maakt Assad nou wettelijk gezien president van Syrië? Je blijft maar in rondjes draaien.
Incelfrikandel
pi_191824923
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 08:36 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Het klopt niet?
[..]

Dus een paar observanten bepalen wie de rechtmatige heerser in Syrië is? De lokale warlords daar kunnen echter ook nogal op wat internationale erkenning rekenen, inclusief de verkiezingen.
[..]

Maar wat maakt Assad nou wettelijk gezien president van Syrië? Je blijft maar in rondjes draaien.
Goed. Als je een reddit post als betrouwbaar schat en het onderzoek van observeerders niet dan stopt voor mij hier de discussie want dat vind ik zonde van mijn tijd :)
pi_191825181
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 10:06 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Goed. Als je een reddit post als betrouwbaar schat
Oké.
https://www.al-monitor.co(...)idlib-elections.html

https://syria.chathamhous(...)eak-through-in-syria


quote:
En het onderzoek van observeerders niet
Huh? Waar heb ik dat gezegd?
Incelfrikandel
pi_191825880
quote:
Oh 2017. Voor die regio allang niet meer relevant dus aangezien hun toekomstperspectief er toen heel anders uit zag.
pi_191825904
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 11:11 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Oh 2017. Voor die regio allang niet meer relevant dus aangezien hun toekomstperspectief er toen heel anders uit zag.
Ik heb nog altijd geen antwoord op de vraag waarom de krijgsheer uit Damascus meer recht heeft op Syrië dan de andere krijgsheren :)
Incelfrikandel
pi_191826906
:Y)

AcarUmut twitterde op woensdag 04-03-2020 om 07:34:03 Dear Greek friends, welcome to the club of “EU will promise to help if you cooperate and keep refugees away and then will forget about that promise”. We were there. Good luck. https://t.co/ZHhjDHHaon reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191826922
Turkije heeft toch een hoop geld gehad :?

Volgens mij zijn ze vooral boos dat de EU(landen van EU) 'hielp' in Syrië om daar gebieden vrij te maken om Syriërs terug naar te sturen. Dat was natuurlijk helemaal geen onderdeel van de deal.
pi_191827004
50 Iraanse en Hezbollah jihadis gedood in Seraqib.

TSKgerigeldi twitterde op woensdag 04-03-2020 om 11:52:48 Seraqib'de 50 civarı rejim milisiEtkisiz hale getirildi. reageer retweet
pi_191827313
quote:
5s.gif Op woensdag 4 maart 2020 12:18 schreef BEFEM het volgende:
Turkije heeft toch een hoop geld gehad :?

Volgens mij zijn ze vooral boos dat de EU(landen van EU) 'hielp' in Syrië om daar gebieden vrij te maken om Syriërs terug naar te sturen. Dat was natuurlijk helemaal geen onderdeel van de deal.
Die cijfers mbt het geld is vaak langs gekomen, maar ik meen dat slechts de helft van het toegezegde bedrag daadwerkelijk bij de vluchtelingen is terechtgekomen. Mede door administratieve rompslomp. Europa staat er niet om bekend om snel te handelen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191827473
Er wordt weer een konvooi van Assad vernietigd.
pi_191827537
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 12:56 schreef polderturk het volgende:
Er wordt weer een konvooi van Assad vernietigd.
Dude, Dit soort posts zijn irritant en zorgen alleen voor vervulling. Graag met bron, want als iedereen op deze manier gaat post wordt het een puinzooi.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191827601
quote:
10s.gif Op woensdag 4 maart 2020 13:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dude, Dit soort posts zijn irritant en zorgen alleen voor vervulling. Graag met bron, want als iedereen op deze manier gaat post wordt het een puinzooi.
Ow. Ik had de link wel gekopieerd, maar vergeten de link te plaatsen.

TSKgerigeldi twitterde op woensdag 04-03-2020 om 12:25:59 Zawiya bölgesinde rejime ait konvoySİHA tarafından imha ediliyor. reageer retweet
pi_191827640
KenRoth twitterde op woensdag 04-03-2020 om 12:23:28 Syria's Bashar al-Assad and North Korea's Kim Jong Un are the only contemporary leaders to make this list (not HRW's) of history's most cruel dictators. https://t.co/d4rf99bJm2 reageer retweet
  woensdag 4 maart 2020 @ 13:17:05 #245
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191827758
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 13:08 schreef polderturk het volgende:
KenRoth twitterde op woensdag 04-03-2020 om 12:23:28 Syria's Bashar al-Assad and North Korea's Kim Jong Un are the only contemporary leaders to make this list (not HRW's) of history's most cruel dictators. https://t.co/d4rf99bJm2 reageer retweet
Met alle respect, maar je begint wel een beetje een lp grijs te draaien. Je hoeft niemand ervan te overtuigen dat het Baath regime en de geheime politie mensen martelen, laten verdwijnen en doden. Dat elk topic benadrukken heeft weinig toegevoegde waarde.
pi_191827904
JAAAAA !!!!!
STEUN VANUIT NEDERLAND !!!!!!
IK HOUD VAN NEDERLAND, MIJN LAND !!!


https://www.nrc.nl/nieuws(...)ofe-stoppen-a3992477
pi_191827983
Als de EU met een no fly zone komt, dan is dat een excuus voor Rusland, Assad en Iran om er zonder gezichtsverlies mee te stoppen.
pi_191828660
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 13:25 schreef polderturk het volgende:
JAAAAA !!!!!
STEUN VANUIT NEDERLAND !!!!!!
IK HOUD VAN NEDERLAND, MIJN LAND !!!

https://www.nrc.nl/nieuws(...)ofe-stoppen-a3992477
Nu Erdogan de Europeanen loopt te jennen is idlib opeens een humanitaire ramp geworden en moet er een no fly zone komen uhu :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Moderator woensdag 4 maart 2020 @ 14:20:40 #249
8781 crew  Frutsel
pi_191828722
quote:
Opnieuw Turkse en Syrische militairen gedood in Idlib
Bij vijandelijkheden tussen Turkse en Syrische troepen in Idlib zijn opnieuw doden gevallen. Turkije zegt dat het twee militairen verloor en dat zes van zijn militairen gewond zijn geraakt bij een aanval van het Syrische leger. Waar en wanneer die aanval was, is niet bekendgemaakt.

Volgens Syrische rebellen wordt er vooral hard gevochten bij de stad Saraqeb, die in handen van het regeringsleger is. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zegt dat daar negen Syrische militairen zijn omgekomen door een Turkse drone-aanval.

Het leger van de Syrische president Assad krijgt steun van de Russische luchtmacht en Russische milities. De Turkse president Erdogan reist binnenkort naar Moskou om met president Poetin tot een akkoord over een staakt-het-vuren te komen. "We denken dat we overeenstemming kunnen bereiken over de oorzaak van de crisis, de gevolgen daarvan en maatregelen om hem de baas te worden", zei de woordvoerder van Poetin.

Hij zei ook dat Turkije verantwoordelijk is voor het mislukken van een in 2018 gesloten bestand; Turkije zou er niet in geslaagd zijn om Syrische rebellen in Idlib te weerhouden van acties tegen Syrische en Russische doelen. Turkije zou ook andere afspraken niet zijn nagekomen.

Griekse agenten houden migranten tegen bij de grensplaats Kastanies EPA

Turkije maakte vorige week bekend dat het migranten die naar de EU willen niet langer tegenhoudt. De aanleiding was de dood van 33 Turkse militairen. Duizenden migranten uit onder andere Syrië, Afghanistan, Iran die in Turkije vastzaten, trokken naar de grens met Griekenland, dat de grens dichthoudt.

Volgens Griekenland zitten er nu 15.000 mensen vast in het niemandsland aan de grens in het noordoosten van het land. Vanmorgen probeerden ze Griekenland opnieuw binnen te komen. De Griekse politie hield ze tegen, onder meer door traangas in te zetten.

EU achter Griekenland
EU-president Michel bespreekt de situatie vandaag met de Turkse president Erdogan. Erdogan zei vooraf dat hij steun van de EU wil voor een politieke oplossing in Idlib.

"Alleen zo kan de migratiecrisis worden overwonnen", zei hij. "De migranten blijven komen totdat Syrië een nieuwe grondwet heeft en vrije verkiezingen kunnen worden gehouden. Als Europa het probleem wil oplossen, moet ze de politieke en humanitaire inzet van Turkije in Syrië steunen."

Michel en voorzitter van de Europese Commissie Von der Leyen bezochten gisteren het grensgebied met de Griekse premier Mitsotakis. Mitsotakis zei dat Erdogan tienduizenden vluchtelingen en migranten heeft aangemoedigd om Griekenland illegaal binnen te gaan. Von der Leyen zei vandaag volledig achter Griekenland te staan. "Zij die Griekenland binnen proberen te komen, zijn met valse beloften in deze hopeloze situatie gelokt."
Ik mis een aantal Russen op de lijst, dat is jammer, het gaat lekker hoor
pi_191828756
Volgens de VS zijn de Turkse cijfers accuraat.

Charles_Lister twitterde op woensdag 04-03-2020 om 14:10:58 @MiddleEastInst @SSiminoff @LindseyGrahamSC @realDonaldTrump @GregoryPWaters @UN I'm told that the US Government assesses these #Turkey claims to be accurate:- 3 jets- 3 UAVs- 8 helicopters- 135 tanks- 86 artillery & MRLs- 77 APCs- 9 arms depots- 5 AD systems- 16 ATGM/mortarsThat amounts to a HUGE loss for pro-#Assad forces; the effects will show. https://t.co/iufvWOh6NC reageer retweet
pi_191828851
Wanneer we het over kankercellen hebben, is het belangrijk om niet de symptomen van de ziekte te bestrijden, maar de ziektebron, dat is en blijft het baath regime en niet de mensen die reageren op de ziekte.

Maar de gek denk natuurlijk dat iedereen gek is, behalve hijzelf ;)


Generaal Jamal al-Hassan, hoofd van een van de Syrische veiligheidsdiensten.

‘Een Syrië met 10 miljoen betrouwbare, gehoorzame mensen is beter dan een Syrië met 30 miljoen vandalen’. ‘Syrië accepteert niet langer de aanwezigheid van kankercellen. Die zullen compleet worden verwijderd.’
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191828868
Tijgertje misschien gewond,

Charles_Lister twitterde op woensdag 04-03-2020 om 14:16:52 @MiddleEastInst @SSiminoff @LindseyGrahamSC @realDonaldTrump @GregoryPWaters @UN NEW - Intercepted pro-#Assad radio chatter in #Idlib suggests Tiger Force leader Suheil al-Hassan has been injured amid clashes in the #Saraqeb area. https://t.co/RUQ86ZQWgZ reageer retweet
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191828910
quote:
10s.gif Op woensdag 4 maart 2020 14:32 schreef Slayage het volgende:
Wanneer we het over kankercellen hebben, is het belangrijk om niet de symptomen van de ziekte te bestrijden, maar de ziektebron, dat is en blijft het baath regime en niet de mensen die reageren op de ziekte.

Maar de gek denk natuurlijk dat iedereen gek is, behalve hijzelf ;)


Generaal Jamal al-Hassan, hoofd van een van de Syrische veiligheidsdiensten.

‘Een Syrië met 10 miljoen betrouwbare, gehoorzame mensen is beter dan een Syrië met 30 miljoen vandalen’. ‘Syrië accepteert niet langer de aanwezigheid van kankercellen. Die zullen compleet worden verwijderd.’

Dan zijn er hier nog mensen die dit regime nog steunen. De intenties zijn duidelijk. Ze willen een genocide.
pi_191829025
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 11:13 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik heb nog altijd geen antwoord op de vraag waarom de krijgsheer uit Damascus meer recht heeft op Syrië dan de andere krijgsheren :)
Die heb je wel, als je goed terugleest
pi_191829167
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 14:32 schreef Discombobulate het volgende:
Tijgertje misschien gewond,

Charles_Lister twitterde op woensdag 04-03-2020 om 14:16:52 @:MiddleEastInst @:SSiminoff @:LindseyGrahamSC @:realDonaldTrump @:GregoryPWaters @:UN NEW - Intercepted pro-#Assad radio chatter in #Idlib suggests Tiger Force leader Suheil al-Hassan has been injured amid clashes in the #Saraqeb area. https://t.co/RUQ86ZQWgZ reageer retweet
Moet een inside jobs geweest zijn ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191829268
Assad heeft een Snickers nodig, hij is niet zichzelf :P

ragipsoylu twitterde op woensdag 04-03-2020 om 15:02:43 Syria’s Bashar Al-Assad: • Syria has not taken any hostile action against Turkey• There are common interests with Turkey and a historical ties between cultures, so it is not logical for us to have differences. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191829400
İnteressante tweet reeks on te lezen

notvladedivac twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 23:59:04 A word on Turkish electronic warfare capabilities after now a second destroyed Pantsir-S1. Given that its radar/engagement range exceeds the MAM-L missile used by Turkish Bayraktar TB2, we can be deduce that radar jamming is playing an active role. https://t.co/BoppxsMdx6 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191829916
Turkije beschermt Syriërs tegen Assad.

MGhorab3 twitterde op woensdag 04-03-2020 om 14:30:55 #BREAKING Assad regime warplanes return from their Idlib airspace to their airports, after a Turkish F16 entered the northern airspace of Syria#Syria#Idlib #BaharKalkanıHarekatı reageer retweet
  woensdag 4 maart 2020 @ 16:07:11 #260
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191830189
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 14:32 schreef Discombobulate het volgende:
Tijgertje misschien gewond,

Charles_Lister twitterde op woensdag 04-03-2020 om 14:16:52 @:MiddleEastInst @:SSiminoff @:LindseyGrahamSC @:realDonaldTrump @:GregoryPWaters @:UN NEW - Intercepted pro-#Assad radio chatter in #Idlib suggests Tiger Force leader Suheil al-Hassan has been injured amid clashes in the #Saraqeb area. https://t.co/RUQ86ZQWgZ reageer retweet
Fake
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191830701
WAT?!?!?!?!?!!?

De rebellen hebben een dorp in West Allepo bevrijd van Assad?

TSKgerigeldi twitterde op woensdag 04-03-2020 om 16:28:43 Halep Şeyh Akil köyü rejimden temizlendi. reageer retweet
  woensdag 4 maart 2020 @ 16:40:21 #262
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191830752
sahouraxo twitterde op maandag 02-03-2020 om 14:06:28 Tulsi Gabbard: “The biggest and most powerful Al-Qaeda enclave in the world today is in #Idlib, #Syria. Yet our corporate media refers to these Al-Qaeda terrorists as “rebels”, and wants to protect them.” https://t.co/tQr10aGWl1 reageer retweet
  woensdag 4 maart 2020 @ 16:54:13 #263
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191830921
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 16:40 schreef GarlandBriggs het volgende:
sahouraxo twitterde op maandag 02-03-2020 om 14:06:28 Tulsi Gabbard: “The biggest and most powerful Al-Qaeda enclave in the world today is in #Idlib, #Syria. Yet our corporate media refers to these Al-Qaeda terrorists as “rebels”, and wants to protect them.” https://t.co/tQr10aGWl1 reageer retweet
_O_

Turkije moet zich schamen voor het steunen van deze terroristen. Op Reddit zijn bijna alle Turken hier tegen. Het sentiment is YPG/PKK prima maar Al fucking Qaeda? Tyf op, ErdoKhan.
  woensdag 4 maart 2020 @ 17:25:19 #264
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191831380
dokuz8haber twitterde op woensdag 04-03-2020 om 15:40:24 🔴Meclis Genel Kurulu'nda yumruklu kavga🔗Meclis Genel Kurulu'nda AKP'li ve CHP'li milletvekilleri arasında yumruklu kavga yaşandı. 👇CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un konuşması sırasında başlayan kavga sonrası oturuma 10 dakika ara verildi. https://t.co/tV3f6cFuz7 reageer retweet
Knokken in het Turkse Parlement nadat die gekke Erdo verbaal werd aangevallen door de oppositie mbt Idlib!
  woensdag 4 maart 2020 @ 17:30:42 #265
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191831466
Afes onder SAA, daarmee weer een buffer bij de M5
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 4 maart 2020 @ 17:37:00 #266
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191831560
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 17:25 schreef GarlandBriggs het volgende:
dokuz8haber twitterde op woensdag 04-03-2020 om 15:40:24 🔴Meclis Genel Kurulu'nda yumruklu kavga🔗Meclis Genel Kurulu'nda AKP'li ve CHP'li milletvekilleri arasında yumruklu kavga yaşandı. 👇CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un konuşması sırasında başlayan kavga sonrası oturuma 10 dakika ara verildi. https://t.co/tV3f6cFuz7 reageer retweet
Knokken in het Turkse Parlement nadat die gekke Erdo verbaal werd aangevallen door de oppositie mbt Idlib!
:')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191831617
Dit is waar sommigen van jullie voor zijn:

Een genocidale maniak. De Hitler van deze tijd.


Generaal Jamal al-Hassan, hoofd van een van de Syrische veiligheidsdiensten.

‘Een Syrië met 10 miljoen betrouwbare, gehoorzame mensen is beter dan een Syrië met 30 miljoen vandalen’. ‘Syrië accepteert niet langer de aanwezigheid van kankercellen. Die zullen compleet worden verwijderd.’
  woensdag 4 maart 2020 @ 18:28:30 #268
193178 Ensiferum
Met zonder usericon
pi_191832188
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 17:39 schreef polderturk het volgende:
Dit is waar sommigen van jullie voor zijn:

Een genocidale maniak. De Hitler van deze tijd.


Generaal Jamal al-Hassan, hoofd van een van de Syrische veiligheidsdiensten.

‘Een Syrië met 10 miljoen betrouwbare, gehoorzame mensen is beter dan een Syrië met 30 miljoen vandalen’. ‘Syrië accepteert niet langer de aanwezigheid van kankercellen. Die zullen compleet worden verwijderd.’
Ik vind het altijd grappig wanneer een nationalistische Turk iets te zeggen heeft over genocide.
pi_191832212
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:28 schreef Ensiferum het volgende:

[..]

Ik vind het altijd grappig wanneer een nationalistische Turk iets te zeggen heeft over genocide.
Dit soort racistische reacties :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 4 maart 2020 @ 18:31:28 #271
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191832217
De megalomane sultan had er zin in vandaag





trouwschmidt twitterde op woensdag 04-03-2020 om 13:02:37 This looks extremely uncomfortable.President Michel meets President of Turkey #EuCouncilTVNews https://t.co/qDhsElX16X reageer retweet
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191832245
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:28 schreef Ensiferum het volgende:

[..]

Ik vind het altijd grappig wanneer een nationalistische Turk iets te zeggen heeft over genocide.
Ik vind het altijd wel grappig als mensen een genocide steunen die nu plaatsvindt door naar andere genocides te verwijzen.
  woensdag 4 maart 2020 @ 18:33:58 #273
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191832251
quote:
10s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dit soort racistische reacties :')
Sorry maar kan je mij uitleggen wat hier racistisch aan is?

Het is toch vreemd om enerzijds hoog van de toren te blazen op elke pagina van het topic hoe erg Assad wel niet is terwijl je tegelijkertijd één van de grootste genocides ooit (de Armeense Genocide) ontkent?
pi_191832267
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:31 schreef Szura het volgende:
De megalomane sultan had er zin in vandaag

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

trouwschmidt twitterde op woensdag 04-03-2020 om 13:02:37 This looks extremely uncomfortable.President Michel meets President of Turkey #EuCouncilTVNews https://t.co/qDhsElX16X reageer retweet
Tegen een regime die vrouwen en kinderen als kankercellen ziet die verwijderd moeten worden heb je niks te zeggen.
pi_191832270
Volgens mij nieuw in idlib deze buks

Charles_Lister twitterde op woensdag 04-03-2020 om 17:11:15 Despite losing multiple air-defense systems to #Turkey airstrikes, the #Assad regime continues to deploy AD into #Idlib.These images (via @warsmonitoring) show an #SAA BUK system in play: https://t.co/BCzNXlRMF2 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191832392
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:33 schreef Richestorags het volgende:

Sorry maar kan je mij uitleggen wat hier racistisch aan is?

Wat er impliciet wordt gezegd " is jij bent een turk, en daarom mag jij niet je beklag doen over genocides"

Dat is een ronduit racistische standpunt dat je inneemt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191832542
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:35 schreef polderturk het volgende:

[..]

Tegen een regime die vrouwen en kinderen als kankercellen ziet die verwijderd moeten worden heb je niks te zeggen.
Kan me herinneren dat ten tijde van de genocide in Rwanda de Hutu's over de Tutsi's zeiden "ze dienen uitgeroeid te worden als microben", dat is exact dezelfde taalgebruik dat ertoe dient om mensen te ontmenselijken en te lozen.

Feit is dat het niet eens slechts woorden zijn, mensen zijn in vernietigingskampen op industriële schaal vernietigd en in verbrandingsovens gecremeerd. Dit regime te beschuldigen van nazi praktijken is een plicht.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 4 maart 2020 @ 18:51:07 #278
193178 Ensiferum
Met zonder usericon
pi_191832554
quote:
10s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dit soort racistische reacties :')
Hoezo racistisch?

quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:33 schreef polderturk het volgende:

[..]

Ik vind het altijd wel grappig als mensen een genocide steunen die nu plaatsvindt door naar andere genocides te verwijzen.
En hoe kom jij tot die conclusie? Ik heb het immers verder nergens over gehad.
pi_191832584
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:33 schreef Richestorags het volgende:

Het is toch vreemd om enerzijds hoog van de toren te blazen op elke pagina van het topic hoe erg Assad wel niet is terwijl je tegelijkertijd één van de grootste genocides ooit (de Armeense Genocide) ontkent?

Daarnaast bgeeft polderturk meerdere malen kenbaar gemaakt wat zij. Standpunt is omtrent de Armeense genocide, dat veel Turken daar onwetend over zijn en de staatspropaganda geloven staat daar volledig los van.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 4 maart 2020 @ 18:53:31 #280
193178 Ensiferum
Met zonder usericon
pi_191832606
quote:
10s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wat er impliciet wordt gezegd " is jij bent een turk, en daarom mag jij niet je beklag doen over genocides"

Dat is een ronduit racistische standpunt dat je inneemt.
Het lijkt er op dat de definities van zowel racisme als genocide erg moeilijk zijn.
  woensdag 4 maart 2020 @ 19:00:04 #281
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191832739
quote:
10s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wat er impliciet wordt gezegd " is jij bent een turk, en daarom mag jij niet je beklag doen over genocides"

Dat is een ronduit racistische standpunt dat je inneemt.
Nee, dat wordt er niet gezegd. Dat lees jij er in. Je kan eerst vragen hoe iemand iets bedoelt toch? Ik weet waarschijnlijk wel hoe de user in kwestie het bedoelt.
  woensdag 4 maart 2020 @ 19:00:29 #282
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191832752
quote:
10s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

Daarnaast bgeeft polderturk meerdere malen kenbaar gemaakt wat zij. Standpunt is omtrent de Armeense genocide, dat veel Turken daar onwetend over zijn en de staatspropaganda geloven staat daar volledig los van.
Nou ja zijn standpunt is nog steeds dat het geen genocide is.
pi_191832777
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 17:25 schreef GarlandBriggs het volgende:
dokuz8haber twitterde op woensdag 04-03-2020 om 15:40:24 🔴Meclis Genel Kurulu'nda yumruklu kavga🔗Meclis Genel Kurulu'nda AKP'li ve CHP'li milletvekilleri arasında yumruklu kavga yaşandı. 👇CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un konuşması sırasında başlayan kavga sonrası oturuma 10 dakika ara verildi. https://t.co/tV3f6cFuz7 reageer retweet
Knokken in het Turkse Parlement nadat die gekke Erdo verbaal werd aangevallen door de oppositie mbt Idlib!
WWE fans daaro in de zaal :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191832820
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 14:45 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Die heb je wel, als je goed terugleest
Je beweert iets over de datum 2017, maar waarom vind je verkiezingen uit 2014 dan rechtsgeldiger?
Incelfrikandel
pi_191832825
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nou ja zijn standpunt is nog steeds dat het geen genocide is.
Fout.
Het is een genocide.
  woensdag 4 maart 2020 @ 19:05:06 #286
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191832862
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:03 schreef polderturk het volgende:

[..]

Fout.
Het is een genocide.
Ok, dat scheelt. Ik dacht dat je een ander standpunt had?
pi_191832954
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 16:40 schreef GarlandBriggs het volgende:
sahouraxo twitterde op maandag 02-03-2020 om 14:06:28 Tulsi Gabbard: “The biggest and most powerful Al-Qaeda enclave in the world today is in #Idlib, #Syria. Yet our corporate media refers to these Al-Qaeda terrorists as “rebels”, and wants to protect them.” https://t.co/tQr10aGWl1 reageer retweet
Eens met Tulsi.
pi_191832995
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 16:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]

_O_

Turkije moet zich schamen voor het steunen van deze terroristen. Op Reddit zijn bijna alle Turken hier tegen. Het sentiment is YPG/PKK prima maar Al fucking Qaeda? Tyf op, ErdoKhan.
İdlib is uiteraard veel gecompliceerder en daardoor veel lastiger om te verkopen aan de Turken. İdd de pkk mag van elke Turken vernietigd worden muv van de pkk fanboys, maar dat is Turkije breed een marginale groep.

Maar idlib is anders want heel veel Turken, met name de alavitiasche en seculiere Turken zijn pro Assad, omdat zij Assad zien als verwant vanwege zijn seculiere karakter. Uit polls blijkt daardoor dat er grote verdeeld heid is in Turkije omtrent deze operatie, niet omdat w doğan "terroristen beschermt* maar omdat Erdogan de vijanden van Assad steunt, dat is de echte reden waarom deze mensen tegen deze operatie zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191833014
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:08 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Eens met Tulsi.
Tulsi is een lekker wijf maar slim nee.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 4 maart 2020 @ 19:11:59 #290
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191833044
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:35 schreef polderturk het volgende:

[..]

Tegen een regime die vrouwen en kinderen als kankercellen ziet die verwijderd moeten worden heb je niks te zeggen.
Oh ik wist niet dat Charles Michel vrouwen en kinderen als kankercellen wil verwijderen, zal het even doorgeven in Brussel.

Achterlijke pannenlap die je ook bent.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191833256
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:03 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Je beweert iets over de datum 2017, maar waarom vind je verkiezingen uit 2014 dan rechtsgeldiger?
Verkiezingen in 2014 zijn voor heel Syrië nog relevant. Verkiezingen uit 2017 voor deze regio, na de gebeurtenissen van afgelopen maanden, niet.
pi_191833393
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:20 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Verkiezingen in 2014 zijn voor heel Syrië nog relevant. Verkiezingen uit 2017 voor deze regio, na de gebeurtenissen van afgelopen maanden, niet.
Dat is toch even flink wat anders dan wat je net zei. Hiervoor had je het nog over de rechtsgeldigheid en nu iets vaags over de 'relevantie' van de verkiezingen. Licht dat eens toe :)
Incelfrikandel
pi_191833557
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nee, dat wordt er niet gezegd. Dat lees jij er in. Je kan eerst vragen hoe iemand iets bedoelt toch? Ik weet waarschijnlijk wel hoe de user in kwestie het bedoelt.
Omdat hij een turk is wordt hem bepaalde standpunten in de schoenen geschoven. Omdat hij turk is wordt zijn mond gesnoerd.

Jij bent turk dus jij ontkent de Armeense genocide, dus bek houden over de genocide van Assad.

Dat is je reinste racisme.

Daarnaast heb ik vaak die anekdote van Zihni Özdil gedeeld, waarin beschrijft hoe hij wordt aangesproken over de Armeense genocide, omdat hij turk is, terwijl altijd heel helder is geweest omtrent de Armeense genocide.

Het zieke in deze hele Armeense genocide kwestie, is niet alleen dat de Turkse staat wegens politieke reden ontkent wat er gebeurd is, maar ook omdat de gehele context nooit wordt besproken , een vriend van mij die zijn doctoraal heeft gedaan over genocide studies in Canada zegt dat de Armeense genocide niet te begrijpen is als je niet meeneemt wat er op de Balkan is gebeurd met de moslims. En die genocide op de moslims op de Balkan wordt niet eens benoemd, nooit niet, door niemand niet, laat staan dat de genocide ontkent wordt.

De overwinnaars schrijven de geschiedenis. İn Turkije hebben de Turken de oorlog gewonnen en daarom hebben ze het niet over de Armeniërs, op de Balkan hebben de Bulgaren Roemenen gewonnen daarom hebben ze het niet over de Turken, en in de caucassus hebben de Russen de oorlog gewonnen, daarom hebben ze het nooit over de genocide op de circasiers, met de holomdor hebben de Russen zichzelf weer overtroffen overigens.

Om het wat dichterbij te brengen de geallieerden hebben massa's oorlogsmisdaden gepleegd tijdens de tweede wereld oorlog, zijn zij ooit berecht?

Bush en Blair hebben door de illegale oorlog in 2003 de.doos van Pandora geopend en daar vielen wij nog steeds de weeeen van ze zijn gewoon oorlogsmisdadigers, maar hoor je wel eens iemand opperen om hen berechten ? Nee want overwinnaara zij ze. Het is een zieke zieke wereld.

En wanneer mensen die zeggen dat Assad genocidaal is gehoond worden zoals hier gebeurt maakt onze wereld nog zieker en zieker.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191833581
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nou ja zijn standpunt is nog steeds dat het geen genocide is.
Turk dus moet hij wel een genocide ontkenner zijn. Je ziet echt niet het racisme in dat standpunt het?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191833607
Het Assad regime ziet miljoenen vrouwen en kinderen als kankercellen die verwijderd moeten worden. Laten we daarop focussen.
pi_191833627
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:36 schreef polderturk het volgende:
Het Assad regime ziet miljoenen vrouwen en kinderen als kankercellen die verwijderd moeten worden. Laten we daarop focussen.
Assad is het mindere kwaad. Genocidaal of niet.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 4 maart 2020 @ 19:39:20 #297
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191833670
Nu ik weet hoe je tweets moet plaatsen:

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191833699
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:26 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Dat is toch even flink wat anders dan wat je net zei. Hiervoor had je het nog over de rechtsgeldigheid en nu iets vaags over de 'relevantie' van de verkiezingen. Licht dat eens toe :)
Jij probeert me met opzet niet te begrijpen, daar heb ik niet zoveel (prio) tijd voor en ook niet zoveel zin in. Lees mijn reacties nog een keer goed en vel je eigen oordel maar ;)
  woensdag 4 maart 2020 @ 19:48:52 #299
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191833889
quote:
10s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

Turk dus moet hij wel een genocide ontkenner zijn. Je ziet echt niet het racisme in dat standpunt het?
Als dat het standpunt puur op basis van het zijn van Turk was wel. Ik meen me te herinneren dat hij zelf meerdere malen heeft ontkend dat het een genocide was. Maar het is een beetje een zinloze discussie, want ik uitte dit überhaupt niet. Ik sprak namens iemand die het wellicht wel racistisch bedoelde, alleen ik meende dat er niet in te lezen. Kwestie van perceptie.
  woensdag 4 maart 2020 @ 19:51:56 #300
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191833969
quote:
10s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

İdlib is uiteraard veel gecompliceerder en daardoor veel lastiger om te verkopen aan de Turken. İdd de pkk mag van elke Turken vernietigd worden muv van de pkk fanboys, maar dat is Turkije breed een marginale groep.

Maar idlib is anders want heel veel Turken, met name de alavitiasche en seculiere Turken zijn pro Assad, omdat zij Assad zien als verwant vanwege zijn seculiere karakter. Uit polls blijkt daardoor dat er grote verdeeld heid is in Turkije omtrent deze operatie, niet omdat w doğan "terroristen beschermt* maar omdat Erdogan de vijanden van Assad steunt, dat is de echte reden waarom deze mensen tegen deze operatie zijn.
Hmm interessant. Maarja, los van of je pro Assad bent of niet, als seculiere Turk lijkt het me gewoon lastig te verkroppen dat je zoon/klasgenoot/neef/buurjongen/whatever sterft in een gezamenlijk onderonsje met Al Qaeda. Hoe nobel het ook is wat ze eventueel voor Turkije doen.
pi_191833996
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:40 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Jij probeert me met opzet niet te begrijpen, daar heb ik niet zoveel (prio) tijd voor en ook niet zoveel zin in. Lees mijn reacties nog een keer goed en vel je eigen oordel maar ;)
Opzet? Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Als je niet meer dan twee zinnen kan besteden aan een post moet je er ook niet van opkijken dat je post niet wordt begrepen. Dat je nu zelf met beschuldigingen strooit terwijl je zelf faalt in het onderbouwen van je stelling is nogal kinderachtig :)

Dus nogmaals: waarom is de verkiezing van de krijgsheer uit Damascus rechtsgeldiger dan de verkiezing van de krijgsheren in Idlib?

En nu graag helder.
Incelfrikandel
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')