abonnement Unibet Coolblue
pi_191633570
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syrië. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syrië opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syrië, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).


Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syrië verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.


Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_191634263
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 18:58 schreef Bilge het volgende: [..] Waarom speel je in een computerspel met Turkije, als je in het echte leven steeds tegen Turkije speelt?
Turkije of de Islamitische republiek Turkije van Erdogan?
Dat is voor mij niet hetzelfde, die laatste mag van mij vooral zo doorgaan.
pi_191635661
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 19:47 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Turkije of de Islamitische republiek Turkije van Erdogan?
Dat is voor mij niet hetzelfde, die laatste mag van mij vooral zo doorgaan.
Zoals bekend kan Nancy Pelosi het bloed van Donald Trump opdrinken. Maar wanneer zij buiten de VS is, en de media vragen wat haar mening is over de Amerikaanse president, zegt ze steevast “I don’t talk about the president while I’m out of the country. That’s my principle.” Ik zou persoonlijk niet juichen voor gevallen Turkse soldaten onder een CHP-regering. Verder vind ik niet dat Erdogan de naam Islamitisch verdient. Ik kan me niet 1 beleidsregel herinneren die daaruit voortvloeit.
pi_191637962
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 20:50 schreef Bilge het volgende:
Verder vind ik niet dat Erdogan de naam Islamitisch verdient. Ik kan me niet 1 beleidsregel herinneren die daaruit voortvloeit.
Dit inderdaad.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191639000
Ik zal ff samenvatten waar je hier naar zit te kijken

je kijkt naar een hele oude nog steeds gaande oorlog tussen de sjiieten en de soenieten
en jij raakt ervan in de war, geeft niet want het duurt ongeveer al een paar honderd jaar
en europa heeft daar niks mee te maken

en hou er maar rekening mee dat die klootzak assat, vecht tegen het salafisme, die vluchtelingen uit syrie zijn schuldig, want die zijn voor islamitische staat
assat jaagt die omvolking tot salafisme het land uit
en terecht, het sjiitisme is dus de gematigde/verlichte islam, het zijn de soenies die als een een soort fanatieke leugenachtige jehova getuiges, de cultuur liever anders zien, zoals in saoudiearabie/sharia
pi_191639555
Ik las trouwens het woordje 'ondemocratisch' in je post

dat is eigenlijk de crux, een klein groepje wil dat iedereen zoals hen denkt
ik zelf heb besloten dat ik mijn schoenen niet uit trek voor niemand, maar jij mag willen wat je wil, dan laat je me maar buiten
  zondag 23 februari 2020 @ 06:53:01 #7
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191641004
LindseySnell twitterde op zaterdag 22-02-2020 om 17:27:46 From FSA source: HTS stormed Harbnoush camp, N. Idlib, and forced many IDPs to leave at gunpoint. HTS claims the IDPs registered with more than one aid organization. FSA source said, "HTS controls aid distribution, and the fighters take most of it." https://t.co/PBXAozSdu7 reageer retweet
Hier vecht Turkije mee samen dan.
  zondag 23 februari 2020 @ 09:30:38 #8
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191641654
Waarschijnlijk gaat SAA de gehele regio ten zuiden van de M4 inclusief Jisr as Shugur pakken. De safezone van ErdoKhan wordt dan alles daarboven. Het Turkse leger kan zich in de tussentijd beter even gaan richten op het aanpakken van HTS met de TFSA.

De vraag is of eventuele onderhandelingen volgend op deze stappen dan een vruchtbaar resultaat opleveren.
pi_191647688
mohmad_rasheed twitterde op zondag 23-02-2020 om 14:50:56 A number of Turkish forces soldiers were injured due to artillery and missile shelling from Asaad camps, which directly targeted a Turkish military convoy in the town of Al-Barah in Idlib countryside.#syria #Idlib https://t.co/8NVoWoFuoa reageer retweet
pi_191649837
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 23:30 schreef christmastsunami het volgende:
Ik zal ff samenvatten waar je hier naar zit te kijken

je kijkt naar een hele oude nog steeds gaande oorlog tussen de sjiieten en de soenieten
en jij raakt ervan in de war, geeft niet want het duurt ongeveer al een paar honderd jaar
en europa heeft daar niks mee te maken

en hou er maar rekening mee dat die klootzak assat, vecht tegen het salafisme, die vluchtelingen uit syrie zijn schuldig, want die zijn voor islamitische staat
assat jaagt die omvolking tot salafisme het land uit
en terecht, het sjiitisme is dus de gematigde/verlichte islam, het zijn de soenies die als een een soort fanatieke leugenachtige jehova getuiges, de cultuur liever anders zien, zoals in saoudiearabie/sharia

Ach soooo
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191649972
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2020 16:27 schreef vigen98 het volgende:
mohmad_rasheed twitterde op zondag 23-02-2020 om 14:50:56 A number of Turkish forces soldiers were injured due to artillery and missile shelling from Asaad camps, which directly targeted a Turkish military convoy in the town of Al-Barah in Idlib countryside.#syria #Idlib https://t.co/8NVoWoFuoa reageer retweet
Wellicht heeft onder het betreffende konvooi zich de tram bevonden waarmee Erdokhan zich begeeft naar Damascus om aldaar te bidden en de overwinning van zijn jihadisten te vieren.
  zondag 23 februari 2020 @ 20:48:50 #12
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191652697
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2020 18:19 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Wellicht heeft onder het betreffende konvooi zich de tram bevonden waarmee Erdokhan zich begeeft naar Damascus om aldaar te bidden en de overwinning van zijn jihadisten te vieren.
Deze man weet :7
pi_191658610
Men laat HTS in Turkse uniformen rondlopen, dus moet men ook niet verbaasd doen als straks soldaten het doelwit worden.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_191659446
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 09:09 schreef IPA35 het volgende:
Men laat HTS in Turkse uniformen rondlopen, dus moet men ook niet verbaasd doen als straks soldaten het doelwit worden.
Dat zal de TFSA zijn en niet HTS.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  maandag 24 februari 2020 @ 10:41:46 #15
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191659763
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 10:20 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Dat zal de TFSA zijn en niet HTS.
Ook HTS is gespot.
  maandag 24 februari 2020 @ 10:42:49 #16
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191659779
Volgens een topic op Reddit heeft Rusland Syrië groen licht gegeven om de S300 tegen buitenlandse vliegtuigen te gebruiken na het telefoongesprek tussen ErdoKhan en Putin.
pi_191660617
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 10:41 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ook HTS is gespot.
Klinkt meer als propaganda. Misschien dat Turkije ze wat gear heeft gegeven, maar dat is standaard Navo gear.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191660630
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 10:42 schreef Richestorags het volgende:
Volgens een topic op Reddit heeft Rusland Syrië groen licht gegeven om de S300 tegen buitenlandse vliegtuigen te gebruiken na het telefoongesprek tussen ErdoKhan en Putin.
Turkije kan ze jammen. Die dingen werkten ook niet tegen Israël. En, hou eens op om Erdogan Erdokhan te noemen. We noemen Putin ook niet Pudel en Assad Asboy.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  maandag 24 februari 2020 @ 11:53:04 #19
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191660679
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 11:50 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Turkije kan ze jammen. Die dingen werkten ook niet tegen Israël.
Ze zijn aan het Russische netwerk gehangen. Veel succes met jammen. Rusland heeft Syrië nooit toestemming gegeven Israëlische jets neer te schieten. Israël handelt niet echt tegen het belang van Rusland en Syrië in, meer tegen Irans belang.
pi_191660713
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 11:53 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ze zijn aan het Russische netwerk gehangen.
Dat is ook de test. De S400 zijn makkelijke doelwitten, als je geen uitgebreid luchtafweersysteem hebt.
quote:
Veel succes met jammen. Rusland heeft Syrië nooit toestemming gegeven Israëlische jets neer te schieten. Israël handelt niet echt tegen het belang van Rusland en Syrië in, meer tegen Irans belang.
Dus Syrië is geen soevereine staat?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  maandag 24 februari 2020 @ 11:58:56 #21
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191660780
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 11:55 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Dat is ook de test. De S400 zijn makkelijke doelwitten, als je geen uitgebreid luchtafweersysteem hebt.
Mits ze een statische positie hebben.

quote:
Dus Syrië is geen soevereine staat?
Jawel, maar Syrië kan het zich niet veroorloven de confrontatie met Israël aan te gaan, zeker omdat Rusland ze daarin niet zal ondersteunen en Israël erom bekend staat hard terug te slaan. De acties van Israël staan het doel van Assad niet weg. De acties van Turkije staan het doel van Assad (heroveren van heel Syrië) rechtstreeks in de weg. Daarnaast is Rusland bereid Syrië bij te staan, omdat een heroverd Syrië in lijn is met de strategische doelen van Putin.

Turkije is weer keihard aan het falen, je ziet het alleen niet.
pi_191660870
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 11:58 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Mits ze een statische positie hebben.
Niet echt. Russen hebben 2 S400 in Syrië. De Russische doctrine is om korte- en middelafstand luchtafweer eromheen te zetten. Maar een S400 heeft maar 4 salvo's, dus het is onverdedigd voor een zwerm hoogvliegende UAV's, met een golf van f16's of snel vliegende projectielen erachteraan.
quote:
[..]

Jawel, maar Syrië kan het zich niet veroorloven de confrontatie met Israël aan te gaan, zeker omdat Rusland ze daarin niet zal ondersteunen en Israël erom bekend staat hard terug te slaan. De acties van Israël staan het doel van Assad niet weg. De acties van Turkije staan het doel van Assad (heroveren van heel Syrië) rechtstreeks in de weg. Daarnaast is Rusland bereid Syrië bij te staan, omdat een heroverd Syrië in lijn is met de strategische doelen van Putin.
De doel van Turkije en Rusland is om geen gezichtsverlies te lijden in Syrië. De dingen waar je het overhebt zijn inmiddels van secundair belang.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191660922
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 11:58 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Turkije is weer keihard aan het falen, je ziet het alleen niet.
Niet echt, je ziet dat Rusland blufpoker aan het spelen is. Waarom zou je het openbaar maken dat Syrië S300 mag gebruiken?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  maandag 24 februari 2020 @ 12:08:48 #24
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191660929
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 12:04 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Niet echt. Russen hebben 2 S400 in Syrië. De Russische doctrine is om korte- en middelafstand luchtafweer eromheen te zetten. Maar een S400 heeft maar 4 salvo's, dus het is onverdedigd voor een zwerm hoogvliegende UAV's, met een golf van f16's of snel vliegende projectielen erachteraan.
Daarom heb je een gelaagde defensie met Pantsirs e.d. eromheen. Daarnaast ga je er -nogmaals- vanuit dat de posities statisch en dus te allen tijden bekend zijn.

quote:
De doel van Turkije en Rusland is om geen gezichtsverlies te lijden in Syrië. De dingen waar je het overhebt zijn inmiddels van secundair belang.
Nee, dat is niet het doel. Sorry.
pi_191660979
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 12:08 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Daarom heb je een gelaagde defensie met Pantsirs e.d. eromheen. Daarnaast ga je er -nogmaals- vanuit dat de posities statisch en dus te allen tijden bekend zijn.
Zodra ze schieten, is de positie bekend. Luchtafweersystemen zijn niet bedoeld om een luchtoorlog te winnen.
quote:
[..]

Nee, dat is niet het doel. Sorry.
Dan snap je de Turkse en Russische geest niet. Dit al voorbij een rationeel spel.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mathemaat op 24-02-2020 12:25:08 ]
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  maandag 24 februari 2020 @ 13:12:23 #26
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191662094
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 12:12 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Zodra ze schieten, is de positie bekend. Luchtafweersystemen zijn niet bedoeld om een luchtoorlog te winnen.
In Syrië zijn uitgebreide ondergrondse netwerken ontstaan. Deze kunnen benut worden door de S300 / S400 om op te duiken en weer terug onder de grond te gaan.

quote:
Dan snap je de Turkse en Russische geest niet. Dit al voorbij een rationeel spel.
De Turkse geest zal ik wel nooit snappen. De Russische hand is duidelijker en die is zeker niet "geen gezichtsverlies lijden".
pi_191662640
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 24 februari 2020 @ 13:53:47 #28
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191662752
En weer een escalatie. Als dit klopt, heeft Turkije wederom een harde stoot gekregen van Rusland en Syrië.

https://www.almasdarnews.(...)air-attack-in-idlib/
pi_191663331
Kkenlijk loopt er een programma om vluchtelingen terug naar Syrië te krijgen , vraag me af wat hier het verhaal achter is en of hij straks ook opeens verdwenen is of opeens verschijnt in pro Assad propaganda filmpjes zoals cantlie dat deed voor Isis. Hij had kennelijk een vluchtelingen status hier in Nederland.

putintintin1 twitterde op zondag 23-02-2020 om 16:20:01 former detainee Mazen al-Hummada arrested in #Syria after he came back following reconciliation\settlement agreement with the regime, Mazen appeared in Syria’s Disappeared documentary and participated in cases against mukhabarat officials in Europe M https://t.co/H3KnQNHsEz reageer retweet
putintintin1 twitterde op zondag 23-02-2020 om 16:20:02 Mazen, originally from Deir Ezzor, was arrested 3 times between 2011&2013, according to many of his friends and HIS FB account he was struggling with mental health issues and depression, some friends said he came back to live peacefully in #Syria & try to release other detainees reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191666983
Wat is er overigens gebeurd met suhail "tijgertje" Hassan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 24 februari 2020 @ 18:20:57 #31
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191667394
quote:
10s.gif Op maandag 24 februari 2020 17:59 schreef Slayage het volgende:
Wat is er overigens gebeurd met suhail "tijgertje" Hassan?
Beetje op de achtergrond gedrukt. Mogelijk onder arrest geplaatst. Wie weet zelfs vermoord. Net als Zhukov onder Stalin werd gemarginaliseerd. De golden boy werd iets te populair.

Het derde artikel maar ook berichten op Reddit spreken over dat de Russen hem mogelijk wilden klaarstomen als opvolger voor Assad.

https://syrianobserver.co(...)sans-reputation.html

https://syrianobserver.co(...)uhail-al-hassan.html

https://www.qasioun-news.(...)_is_Suhail_Al_Hassan
pi_191667690
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2020 18:20 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Beetje op de achtergrond gedrukt. Mogelijk onder arrest geplaatst. Wie weet zelfs vermoord. Net als Zhukov onder Stalin werd gemarginaliseerd. De golden boy werd iets te populair.

Het derde artikel maar ook berichten op Reddit spreken over dat de Russen hem mogelijk wilden klaarstomen als opvolger voor Assad.

https://syrianobserver.co(...)sans-reputation.html

https://syrianobserver.co(...)uhail-al-hassan.html

https://www.qasioun-news.(...)_is_Suhail_Al_Hassan
Allah bashar suriya *O* wat een zegen voor vriend en vijand is dat regime ook _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191667719
quote:
10s.gif Op maandag 24 februari 2020 17:59 schreef Slayage het volgende:
Wat is er overigens gebeurd met suhail "tijgertje" Hassan?
Wie is dat? :P
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191667904
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 18:37 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Wie is dat? :P
Dat was/is 1 van de helden van de assadisten. Zahreddin in deir ezzor, de irgc commandant suleimani, en tijgertje. Die werden op handen gedragen jaren lang door de assadisten. Zahreddin is opgeblazen in deir ezzor door Isis. Suleimani opgeblazen door de Amerikanen. En suhail Hasan is/was "de opper tiger forces" commandant", maar die heb ik al een tijdje niet langs zien in de media vandaar mijn vraag. Volgens bovenstaande stuk misschien te populair geworden en geëindigd als op de Cesar foto's? Wie weet?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 24 februari 2020 @ 21:56:42 #35
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191671591
quote:
10s.gif Op maandag 24 februari 2020 18:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dat was/is 1 van de helden van de assadisten. Zahreddin in deir ezzor, de irgc commandant suleimani, en tijgertje. Die werden op handen gedragen jaren lang door de assadisten. Zahreddin is opgeblazen in deir ezzor door Isis. Suleimani opgeblazen door de Amerikanen. En suhail Hasan is/was "de opper tiger forces" commandant", maar die heb ik al een tijdje niet langs zien in de media vandaar mijn vraag. Volgens bovenstaande stuk misschien te populair geworden en geëindigd als op de Cesar foto's? Wie weet?
Vorige week kwam hij op Twitter voorbij. Hij zat op een dak naar de frontlinie te koekeloeren. Zal kijken of ik hem nog kan vinden.
pi_191671766
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 24 februari 2020 @ 22:10:22 #37
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191671784
pi_191671855
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 22:10 schreef GarlandBriggs het volgende:
Nietszeggende vage foto wel.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 24 februari 2020 @ 22:19:40 #39
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191671956
quote:
10s.gif Op maandag 24 februari 2020 22:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

Nietszeggende vage foto wel.
Kan oud zijn maar er staan op dat account nog wel wat meer recentere posts met foto's van hem. :-D
pi_191673063
Nog 5 daagjes slapen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_191673088
Je hebt nu zelfs geen prijzig visum meer nodig om je te lavelen aan de bron van zoveel goedheid.

https://www.nu.nl/buitenl(...)nederlanders-af.html
  dinsdag 25 februari 2020 @ 01:43:09 #42
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191673340
quote:
10s.gif Op maandag 24 februari 2020 22:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

Nietszeggende vage foto wel.
Ongeloofwaardig ook, er staat geen toy boy naast
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191675488
Was deze leuke tango al langskomen?

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191675534
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 22:19 schreef GarlandBriggs het volgende:

[..]

Kan oud zijn maar er staan op dat account nog wel wat meer recentere posts met foto's van hem. :-D
ik zag inderdaad een selfie met een andere dude met gebleekte tanden. Maar dat is ook nikszeggend. Dit is een man die we kennen als iemand die altijd op het front was met zijn mannen. Deze foto's zijn op zijn minst "unusual".
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191675543
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2020 01:43 schreef Szura het volgende:

[..]

Ongeloofwaardig ook, er staat geen toy boy naast
Dat is inderdaad een give away
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191689712
Turkse militaire drone neergehaald door Syrië.

aldin_ww twitterde op dinsdag 25-02-2020 om 17:10:04 Turkish Air Force TAI Anka combat UAV downed in Idlib Province by Syrian Government Forces. https://t.co/ZaUYkGF7yT reageer retweet



[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2020 00:05:44 ]
  woensdag 26 februari 2020 @ 07:07:47 #47
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191690796
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2020 00:05 schreef vigen98 het volgende:
Turkse militaire drone neergehaald door Syrië.

aldin_ww twitterde op dinsdag 25-02-2020 om 17:10:04 Turkish Air Force TAI Anka combat UAV downed in Idlib Province by Syrian Government Forces. https://t.co/ZaUYkGF7yT reageer retweet
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
LOL! Zo te zien maken ze die drones van oude schuimkussens..het is eigenlijk een wonder dat ze zover komen!
pi_191690965
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2020 00:01 schreef Bilge het volgende:
Nog 5 daagjes slapen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die laatste foto slaat nergens op.

Al is het maar omdat Turkije geen ottomanen meer zijn in dat opzicht en natuurlijk dat ze nauwelijks voorbij hun eigen grenzen zullen kunnen komen als puntje bij paaltje komt.

Toen lukte het al niet, nu al helemaal niet meer.
  donderdag 27 februari 2020 @ 09:33:41 #49
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191709005
Waarom offeren de terroristen alle bergen in Zuid-Idlib én daarmee de vlakten van Al-Ghab en de zuidflank van Jisr al-Shughour op voor een gehaktmolenoffensief en tijdelijke vooruitgang in Saraqib?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191709426
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 09:33 schreef Szura het volgende:
Waarom offeren de terroristen alle bergen in Zuid-Idlib én daarmee de vlakten van Al-Ghab en de zuidflank van Jisr al-Shughour op voor een gehaktmolenoffensief en tijdelijke vooruitgang in Saraqib?
Ik vind het vooral opvallend dat de SAA Saraqib zo makkelijk teruglaat veroveren. De M5 was toch zo belangrijk?
pi_191709504
Onontplofte Russische clusterbom op kinderdagverblijf. Heel moedig.


https://twitter.com/s_Allahverdi/status/1232935470910394368?s=20
pi_191709533
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 10:02 schreef Coppi het volgende:

[..]

Ik vind het vooral opvallend dat de SAA Saraqib zo makkelijk teruglaat veroveren. De M5 was toch zo belangrijk?
185 doden aan SAA kant inclusief Russen. 50 gewapende voertuigen van SAA vernietigd. Ze hebben dus niet zomaar opgegeven.
pi_191709581
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 10:09 schreef polderturk het volgende:

[..]

185 doden aan SAA kant inclusief Russen. 50 gewapende voertuigen van SAA vernietigd. Ze hebben dus niet zomaar opgegeven.
Ah oké. Pittig offensief dus. Vreemd eigenlijk. Alles wat SAA aan de zuidkant wint verliezen ze rond Saraqib.
  donderdag 27 februari 2020 @ 10:23:03 #54
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191709672
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 10:02 schreef Coppi het volgende:

[..]

Ik vind het vooral opvallend dat de SAA Saraqib zo makkelijk teruglaat veroveren. De M5 was toch zo belangrijk?
Beste troepen zijn niet aan dat front. Na zoveel jaar oorlog heeft de SAA gewoon een groot probleem met capabele manschappen, zeker als de jihadi’s hun beste stormtroepen inzetten.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 27 februari 2020 @ 10:27:46 #55
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191709731
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 10:14 schreef Coppi het volgende:

[..]

Ah oké. Pittig offensief dus. Vreemd eigenlijk. Alles wat SAA aan de zuidkant wint verliezen ze rond Saraqib.
Je reageert op Turkse cijfers he..dus ga uit van 31 doden, 3 kapotte voertuigen en een Rus met een gebroken teen.
pi_191709782
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 10:07 schreef polderturk het volgende:
Onontplofte Russische clusterbom op kinderdagverblijf. Heel moedig.

https://twitter.com/s_Allahverdi/status/1232935470910394368?s=20
ik veroordeel dat twitter kanaal dus als gif

het is propoganda, beter sla je die link over
pi_191710678
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 10:27 schreef GarlandBriggs het volgende:

[..]

Je reageert op Turkse cijfers he..dus ga uit van 31 doden, 3 kapotte voertuigen en een Rus met een gebroken teen.
:')
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191711317
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 10:07 schreef polderturk het volgende:
Onontplofte Russische clusterbom op kinderdagverblijf. Heel moedig.

https://twitter.com/s_Allahverdi/status/1232935470910394368?s=20
Niks nieuws dit natuurlijk dat scholen worden getarget, maar deze foto is wel kenmerkend voor de Russen/het regime
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191711754
Dus Erdogan gaat aan het einde van de maand los?

https://nos.nl/artikel/23(...)elangrijke-stad.html

quote:
...

Belangrijke overwinning
Drie weken geleden had het Syrische leger Saraqeb juist veroverd op de rebellen, wat gold als een belangrijke overwinning. Idlib is de enige regio in Syrië die nog gedeeltelijk in handen is van de rebellen, die met Turkse steun opereren in wisselende coalities van strijdgroepen.

Turkije heeft geëist dat het leger zich voor het eind van de maand uit Idlib terugtrekt en dreigt anders zijn militaire activiteit in Syrië op te schroeven.

De Turken hebben al duizenden manschappen en vrachtwagens vol materieel ingezet in Noordwest-Syrië. Het Syrische leger krijgt in zijn strijd tegen de rebellen niet alleen hulp van Russische luchtmacht, maar ook van Iraanse milities.

A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191711860
quote:
10s.gif Op donderdag 27 februari 2020 12:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

Niks nieuws dit natuurlijk dat scholen worden getarget, maar deze foto is wel kenmerkend voor de Russen/het regime
het is ook kenmerkend dat die laffaards zich daar schuil houden
ze vechten tegen doorgesnoven salafisten/wahabisten, die kinderen interesseren hen ook niet
en zonder training moeten ze wel drugs gebruiken en zich schuil houden tussen onschuldige mensen
pi_191711913
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 12:47 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

het is ook kenmerkend dat die laffaards zich daar schuil houden
ze vechten tegen doorgesnoven salafisten/wahabisten, die kinderen interesseren hen ook niet
en zonder training moeten ze wel drugs gebruiken en zich schuil houden tussen onschuldige mensen
Badumtsss
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191712679
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 10:27 schreef GarlandBriggs het volgende:

[..]

Je reageert op Turkse cijfers he..dus ga uit van 31 doden, 3 kapotte voertuigen en een Rus met een gebroken teen.
Tja, geflatteerd of niet, het is toch een gevoelig verlies. In het zuiden gaat het overigens wel hard.
pi_191712735
RT_com twitterde op donderdag 27-02-2020 om 11:48:41 Syrian troops repel all militant attacks on strategic #Saraqib city in #Idlib – militaryhttps://t.co/xoHkwXPSqW https://t.co/zCOOakWLVI reageer retweet
Russia stronk _O_
pi_191712894
Na de verdrijving van burgers in een veroverde woonplaats maken Assadisten niet alleen koelkasten en ovens tot oorlogsbuit, maar ook pannen. Pannen.

Ik kan niet 1 verschil bedenken tussen Assad en een willekeurige piraat/ warlord.
pi_191713045
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 13:36 schreef Coppi het volgende:

[..]

Tja, geflatteerd of niet, het is toch een gevoelig verlies. In het zuiden gaat het overigens wel hard.
Dat is een tactische terugtrekking. Laat zien dat de rebellen binnen de Turkse
commandostructuur opereren.

Ik snap alleen de afwezigheid van Rusland op dit moment niet.

[ Bericht 3% gewijzigd door Mathemaat op 27-02-2020 14:08:09 ]
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191713282
Ik weet niet hoe betrouwbaar deze bron is. Er wordt gezegd dat SAA en de Iraanse Jihadis twee keer zo veel mensen verliezen als de rebellen.


https://twitter.com/jacks(...)008968685047810?s=20
pi_191713312
Waiting for a documented stat, I estimate the number of Assad regime armoured vehicles captured by Syrian rebel groups in the past 3 days east Idlib 👇

< 10 Tanks
< 10 BMPs
< 4 Shilkas
~ Stocks of ammunition, ATGMs and small arms

https://twitter.com/NorthernStork/status/1233006587775717379?s=20
  donderdag 27 februari 2020 @ 14:41:20 #68
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191713731
Weer wat Turkse bezettingssoldaten naar hun maagden gebombardeerd door Rusland. En ondertussen elders in Syrië gezamenlijk patrouilleren _O- :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191713962
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 14:01 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Dat is een tactische terugtrekking. Laat zien dat de rebellen binnen de Turkse
commandostructuur opereren.

Ik snap alleen de afwezigheid van Rusland op dit moment niet.
De Turkse manpads (Stingers met een max hoogte van 5 km) dwingen Russische vliegtuigen om vanaf hogere vlakten te bombarderen, waardoor hun nauwkeurigheid afneemt. Turkije heeft overigens ook de Rapier (max 6.8km) en Hawk (max 18km) in zijn arsenaal, maar heeft deze nog niet ingezet.
pi_191714191
Wanneer gaan al die christenen met hun legers weg uit islamitische landen? Russen Amerikanen Europeanen allemaal 1 pot nat.
pi_191714355
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 14:41 schreef Szura het volgende:
Weer wat Turkse bezettingssoldaten naar hun maagden gebombardeerd door Rusland. En ondertussen elders in Syrië gezamenlijk patrouilleren _O- :').
Turkije is een islamitische land en die mag daar zeker weten een interventie doen integenstelling tot de christenextremisten en de joden die daar juist eropuitzijn om moslim bloed te laten vloeien.
  donderdag 27 februari 2020 @ 15:51:36 #72
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191714927
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 14:01 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Dat is een tactische terugtrekking.
Van de SAA en Rusland uit Saraqeb, bedoel je...dat klopt!

[ Bericht 0% gewijzigd door GarlandBriggs op 27-02-2020 15:52:29 (Zin vergeten) ]
pi_191715317
quote:
1s.gif Op donderdag 27 februari 2020 15:51 schreef GarlandBriggs het volgende:

[..]

Van de SAA en Rusland uit Saraqeb, bedoel je...dat klopt!
Als je ziet hoeveel zware wapens het regime in Seraqib heeft achtergelaten, lijkt het vertrek uit Seraqib niet bewust en zorgvuldig gepland, maar meer noodgedwongen met de staart tussen de benen redden wat er te redden valt ieder voor zich het vege lijf redden:

CalibreObscura twitterde op woensdag 26-02-2020 om 16:02:54 A [THREAD] on captures from the SyAA on the #Nayrab/#Saraqib axis yesterday- this will be updated if further captures appear.Firstly let's cover smaller stuff & ATGM:- 6x 9M113 Konkurs ATGM, hundreds of rounds of ammunition- PG-7VL, PG-7V, PG-7VM rounds, more ammo crates1/ https://t.co/rJSDY74v18 reageer retweet
  donderdag 27 februari 2020 @ 16:21:37 #74
131800 Tarado
capô de fusca
pi_191715375
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 15:06 schreef BoxtothaX het volgende:
Wanneer gaan al die christenen met hun legers weg uit islamitische landen? Russen Amerikanen Europeanen allemaal 1 pot nat.
als de olie op is
pi_191715407
Het Syrische regime had meer tijd kunnen steken in de verdediging van Seraqib, maar het plunderen van de woningen geniet kennelijk een hogere prioriteit:
Kyruer twitterde op donderdag 27-02-2020 om 16:10:33 #Syria #IdlibMore pics showing what #SAA soldiers were looting in Saraqib (aka Saraqeb): pots, furnitures and chairs.https://t.co/RtUozpi9NN https://t.co/r7TXcyLeHv reageer retweet
pi_191715523
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 16:21 schreef Tarado het volgende:

[..]

als de olie op is
Dit
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191715597
quote:
1s.gif Op donderdag 27 februari 2020 16:23 schreef Bilge het volgende:
Het Syrische regime had meer tijd kunnen steken in de verdediging van Seraqib, maar het plunderen van de woningen geniet kennelijk een hogere prioriteit:
Kyruer twitterde op donderdag 27-02-2020 om 16:10:33 #Syria #IdlibMore pics showing what #SAA soldiers were looting in Saraqib (aka Saraqeb): pots, furnitures and chairs.https://t.co/RtUozpi9NN https://t.co/r7TXcyLeHv reageer retweet
Paar weken terug waren er beelden vanuit een drone dat ze aan het looten waren waardoor ze een SVİED over het hoofd zagen :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191715758
Waarom voeren turken eigenlijk oorlogje daar in iemand anders zijn land?

Even blatant landjepik proberen te doen.

Hopelijk snel uit de navo.
pi_191715779
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 16:50 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Waarom voeren turken eigenlijk oorlogje daar in iemand anders zijn land?

Even blatant landjepik proberen te doen.

Hopelijk snel uit de navo.
Zodat er niet een miljoen vluchtelingen NL binnenstromen.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191715799
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 16:51 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Zodat er niet een miljoen vluchtelingen NL binnenstromen.
Hoezo Nederland?

Turkije dwingt Syrië qua leger in actie komen door zelf land in proberen te nemen en/of terroristische groepen te steunen die het namens Turkije doen.

Anders had je die vluchtelingenstroom ook niet.

Turkije vangt dat maar lekker zelf op.
Veilig land dus niks aan de hand toch?
pi_191715804
quote:
10s.gif Op donderdag 27 februari 2020 16:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

Paar weken terug waren er beelden vanuit een drone dat ze aan het looten waren waardoor ze een SVİED over het hoofd zagen :')
Ergens is het benijdenswaardig, sterven tijdens je favoriete bezigheid.
pi_191715830
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 16:51 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Zodat er niet een miljoen vluchtelingen NL binnenstromen.
De bussen staan klaar no worries ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191715864
quote:
10s.gif Op donderdag 27 februari 2020 16:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

De bussen staan klaar no worries ;)
De grenzen van de Balkan landen zitten dicht dus dat lijkt me problematisch.

Misschien kan Turkije Griekenland om hulp vragen in ruil voor een stuk terug van Cyprus.
pi_191715871
quote:
1s.gif Op donderdag 27 februari 2020 16:53 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

Turkije vangt dat maar lekker zelf op.
Veilig land dus niks aan de hand toch?
Deze reactie is wel kenmerkend voor het standpunt van de Europeanen, kop in het zand steken en wanneer de vluchtelingen het land binnenstromen komen ze in actie.
We hebben het gezien in 2015. Opeens hadden ze een deal met de Turken. Zoiets zou nu ook weer kunnen gebeuren
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191715953
quote:
10s.gif Op donderdag 27 februari 2020 16:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

Deze reactie is wel kenmerkend voor het standpunt van de Europeanen, kop in het zand steken en wanneer de vluchtelingen het land binnenstromen komen ze in actie.
We hebben het gezien in 2015. Opeens hadden ze een deal met de Turken. Zoiets zou nu ook weer kunnen gebeuren
Mwah al die vluchtelingen van 2015 en zeker voorheen was ook in bepaalde mate de schuld van de EU die dezelfde fout maakte als Turkije nu.

Namelijk elders bombarderen, de verkeerde groepen steunen en doen alsof we ergens recht op hebben in een ander soeverein land.

Dus ja die partij vluchtelingen, hoewel ook een hoop neppers met gekochte valse paspoorten, moesten wij wel deels opvangen, niet meer dan terecht.

Deze nieuwe potentiële stroom is puur voor de rekening van Turkije.
pi_191716658
Er is mogelijk een SAA of Russisch vliegtuig neergehaald.


https://twitter.com/metesohtaoglu/status/1233054102244020231?s=20
pi_191716763
Russian state TV: Turkish army is firing on Russian planes in Syria's Idlib



MOSCOW - Russian state television said on Thursday Turkish military specialists in Syria's Idlib region were using shoulder-fired missiles to try to shoot down Russian and Syrian military aircraft.

The assertion, aired during a report from Idlib on the Rossiya 24 channel, came as Turkish and rebel officials said Syrian rebels, backed by the Turkish military, had seized the town of Nairab in Idlib.

"Their own and Russian planes are saving the lives of Syrian troops in a literal sense," said the Rossiya 24 report. "Syrian and Russian planes are stopping the rebels again and again. But the sky above Idlib is also dangerous. The rebels and Turkish specialists are actively using portable air defence systems."

It said Russian and Syrian planes were therefore being forced to take counter-measures after carrying out bombing runs on rebel positions. REUTERS

Read more at https://www.todayonline.c(...)-planes-syrias-idlib
pi_191717495
Erdogan durft het gewoon serieus tegen Rusland op te nemen. :')
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191717788
Syria’s carnage nears a horrific climax

Western governments have been exhausted by the seemingly endless civil war in Syria. Many are distracted by polarizing domestic political conflicts. The result is a tragically muted reaction as the Syrian war approaches a horrific climax in the northern province of Idlib.

According to the United Nations, some 900,000 people have fled a new offensive by forces of the regime of Bashar al-Assad and its Russian and Iranian allies since December. That includes an estimated 500,000 children. Most of these civilians are crammed into a narrow strip of territory near the Turkish border, which is sealed. Many have no shelter from bitterly cold weather. “Mothers burn plastic to keep children warm,” U.N. official Mark Lowcock said last week. “Babies and small children are dying because of the cold.”

Russian and Syrian planes have deliberately triggered this exodus by relentlessly bombing civilian targets in Idlib, which has been the largest remaining stronghold of anti-Assad forces. The dominant rebel groups in the area are extremists with links to al-Qaeda and are regarded as terrorists by Western governments. But the offensive has made no distinction between them and the more than 3 million civilians in the province, hundreds of thousands of whom are refugees from other parts of Syria.

The only defender of these desperate people is Turkey, which has dispatched thousands of troops, tanks and artillery into the region in recent weeks. Turkish President Recep Tayyip Erdogan has threatened to launch an offensive against the Assad forces unless they pull back by the end of this week. Already there have been heavy clashes between Turkish and Syrian troops in which dozens have been reported killed. According to the Syrian Observatory for Human Rights, Russian and Syrian aircraft this week were bombing Turkish positions in the southern Idlib countryside, while Turkish artillery was supporting an offensive by rebel fighters.

Talks between Turkey and Russia resumed on Wednesday, and Mr. Erdogan appears to be hoping he can establish a safe zone stretching some 20 miles from the border and including the provincial capital, Idlib city. That would allow civilians to receive humanitarian aid and prevent the refugees from spilling into Turkey, which already harbors 3.6 million Syrians. The Russian government seems inclined to allow some kind of safe zone; at stake for President Vladimir Putin are the warm relations he has fostered with Mr. Erdogan, at the expense of Turkey’s alliance with the United States and NATO.

The Assad regime, however, is bent on recapturing all of Idlib, whatever the human cost. And the relentless pattern of the Syrian war has been unfulfilled Russian promises to control Damascus. That’s why it is urgent that the United States and European governments apply concerted pressure on Mr. Putin now to curtail the offensive, enforce a cease-fire and allow full humanitarian access to Idlib. They should make clear to Moscow that it will pay a substantial price — in the form of new sanctions and a reversal of European moves toward better relations — if the carnage does not cease.
pi_191717838
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 18:40 schreef Discombobulate het volgende:
Erdogan durft het gewoon serieus tegen Rusland op te nemen. :')
Wat gaan ze doen dan? Gaan ze tegen 83 miljoen Turken vechten? Dan staat hen nog heel wat te wachten. Rusland kan beter eerst zijn voortuin schoonmaken met betrekking tot #Ukraine.

Ik denk dat het beter is voor Putin om een deal te sluiten met Erdogan inplaats van een oorlog tegen het Turkse leger. Inplaats van the hard way kun je ook de easy way kiezen.
  donderdag 27 februari 2020 @ 19:13:18 #91
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191718112
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 19:01 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Wat gaan ze doen dan? Gaan ze tegen 83 miljoen Turken vechten? Dan staat hen nog heel wat te wachten. Rusland kan beter eerst zijn voortuin schoonmaken met betrekking tot #Ukraine.

Ik denk dat het beter is voor Putin om een deal te sluiten met Erdogan inplaats van een oorlog tegen het Turkse leger. Inplaats van the hard way kun je ook de easy way kiezen.
Erdogan moet zijn deel van Astana eens nakomen en de terroristen opruimen in Idlib, maar nee hij werkt liever met ze samen. Daarom zullen SAA en Rusland gewoon doorgaan met het werk doen voor Turkije.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191718909
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 19:01 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Wat gaan ze doen dan? Gaan ze tegen 83 miljoen Turken vechten? Dan staat hen nog heel wat te wachten. Rusland kan beter eerst zijn voortuin schoonmaken met betrekking tot #Ukraine.

Ik denk dat het beter is voor Putin om een deal te sluiten met Erdogan inplaats van een oorlog tegen het Turkse leger. Inplaats van the hard way kun je ook de easy way kiezen.
Lijkt me niet dat Rusland dit accepteert. Natuurlijk gaan ze Turkije niet direct aanvallen, maar ze kunnen als ze willen het hele Turkse offensief tot poeder bombarderen. Turkije heeft helemaal niets te zoeken daar. Hopelijk druipt Erdolf dan af.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191718918
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 19:13 schreef Szura het volgende:

[..]

Erdogan moet zijn deel van Astana eens nakomen en de terroristen opruimen in Idlib, maar nee hij werkt liever met ze samen. Daarom zullen SAA en Rusland gewoon doorgaan met het werk doen voor Turkije.
Idlib is vanaf nu Turks islamitisch grondgebied. Elke plek die nu wordt ingenomen is van Turkije. Daar komen geen Russen of Assad ratten.
pi_191718938
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 19:45 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Lijkt me niet dat Rusland dit accepteert. Natuurlijk gaan ze Turkije niet direct aanvallen, maar ze kunnen als ze willen het hele Turkse offensief tot poeder bombarderen. Turkije heeft helemaal niets te zoeken daar. Hopelijk druipt Erdolf dan af.
Turkije neemt zelfs Damascus in als het zover zou komen. Russen gaan niets doen. Enige wat ze gaan doen is beetje onderhandelen en toekijken hoe de Assad ratten wordt vernietigd.
pi_191718948
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 19:47 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Turkije neemt zelfs Damascus in als het zover zou komen. Russen gaan niets doen. Enige wat ze gaan doen is beetje onderhandelen en toekijken hoe de Assad ratten wordt vernietigd.
Lol
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_191718994
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 19:47 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Turkije neemt zelfs Damascus in als het zover zou komen. Russen gaan niets doen. Enige wat ze gaan doen is beetje onderhandelen en toekijken hoe de Assad ratten wordt vernietigd.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_191719010
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 19:47 schreef marsan het volgende:

[..]

Lol
Extremistische christen russen kunnen alleen vrouwen en kinderen bombarderen. Ze hebben veel moslim burgers gedood zonder genade. Ze bombarderen alles tot moes. Nu is het ander verhaal en gaan ze terug naar hun hokje. Net zoals dat ze terug moesten in hun hokje na de Afganistan fiasco.
pi_191719025
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 19:49 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Extremistische christen russen kunnen alleen vrouwen en kinderen bombarderen. Ze hebben veel moslim burgers gedood zonder genade. Ze bombarderen alles tot moes. Nu is het ander verhaal en gaan ze terug naar hun hokje. Net zoals dat ze terug moesten in hun hokje na de Afganistan fiasco.
Jaja turkije is groot en gaat de wereld overnemen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_191719085
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 19:50 schreef marsan het volgende:

[..]

Jaja turkije is groot en gaat de wereld overnemen.
Dat gaat weer een stapje te ver. Turkije zal alle islamitische landen die onder christen bewind is bevrijden. Afrin Al Bab Idlib , Libië , Qatar , Somalië zijn allen kleine stapjes richting die totale bevrijding.
pi_191719117
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 19:52 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Dat gaat weer een stapje te ver. Turkije zal alle islamitische landen die onder christen bewind is bevrijden. Afrin Al Bab Idlib , Libië , Qatar , Somalië zijn allen kleine stapjes richting die totale bevrijding.
Bezetting bedoel je?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_191719181
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 19:53 schreef marsan het volgende:

[..]

Bezetting bedoel je?
Het is het volk die Turkije daar wilt hebben. Qatar , Somalië , Libië etc allemaal landen waar Turkije vrijwillig is uitgenodigd.

In Syrië is er een tiran aan de macht die zijn eigen volk bruut uitmoord. Turkije luistert naar het volk , niet naar de minderheids regime tiran Assad. Moslimvolk van Syrië nodigt Turkije uit om die tiran tegen te houden dus in naam van de islam zal dat dan ook gebeuren. Dat noemen ze de jihad. Met als uiteindelijke doel om een plekje te bemachtigen in de hemel , inplaats van de hell.
pi_191719785
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 19:56 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Het is het volk die Turkije daar wilt hebben. Qatar , Somalië , Libië etc allemaal landen waar Turkije vrijwillig is uitgenodigd.

In Syrië is er een tiran aan de macht die zijn eigen volk bruut uitmoord. Turkije luistert naar het volk , niet naar de minderheids regime tiran Assad. Moslimvolk van Syrië nodigt Turkije uit om die tiran tegen te houden dus in naam van de islam zal dat dan ook gebeuren. Dat noemen ze de jihad. Met als uiteindelijke doel om een plekje te bemachtigen in de hemel , inplaats van de hell.
Syrie ook uitgenodigd zeker.

In naam van de islam geldt mss bij je lokale haatbaard. Niet in de normale wereld.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_191719947
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 19:52 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Dat gaat weer een stapje te ver. Turkije zal alle islamitische landen die onder christen bewind is bevrijden. Afrin Al Bab Idlib , Libië , Qatar , Somalië zijn allen kleine stapjes richting die totale bevrijding.
En daarom gaan Assad en Putin vrouwen en kinderen afslachten.
pi_191720277
Geruchten dat de Russen een krachtige luchtaanval hebben uitgevoerd bij grens Hatay.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_191720320
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 20:22 schreef polderturk het volgende:

[..]

En daarom gaan Assad en Putin vrouwen en kinderen afslachten.
Jaja moet jij niet een paar posts plaatsen met afbeeldingen over de armeense genocide?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_191720613
Turken gaan helemaal apeshit nu.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_191720808
Overigens beelden van afvuren Stinger

"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_191721924
quote:
Erdogan says developments in Idlib now in Ankara's 'favour' as opposition fighters regain northwestern town of Saraqeb.
https://www.aljazeera.com(...)200227071603602.html


Waarvan akte.


pi_191722513
Blijkbaar verkiest Rusland het ontvolken van Idlib boven de warme banden met Turkije.
pi_191722596
Ben wel benieuwd wat Rusland gaat doen. Erdogan zal gewoon door blijven beuken is mijn voorspelling.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191723048
quote:
Verouderde kaart. Inmiddels:

"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_191723213
De confrontatie lijkt compleet zo te lezen op twitter, mogelijk veel soldaten gedood in Idlib.
  donderdag 27 februari 2020 @ 21:59:48 #113
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191723381
30+ Turken naar verluidt de vernieling in gebombardeerd ja
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191723419
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 21:59 schreef Szura het volgende:
30+ Turken naar verluidt de vernieling in gebombardeerd ja
9
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_191723475
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 21:59 schreef Szura het volgende:
30+ Turken naar verluidt de vernieling in gebombardeerd ja
Je kan je toch niet voorstellen dat de situatie zo blijft escaleren en er over drie maanden stranden vol Russen in Turkije lekker chillen terwijl de dienstplichtige zoon van de schoonmakers aldaar Russische bommen mag koppen in Syrië.
Maar, enfin.
  donderdag 27 februari 2020 @ 22:06:56 #116
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191723587
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 22:02 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Je kan je toch niet voorstellen dat de situatie zo blijft escaleren en er over drie maanden stranden vol Russen in Turkije lekker chillen terwijl de dienstplichtige zoon van de schoonmakers aldaar Russische bommen mag koppen in Syrië.
Maar, enfin.
Dit is Syrië, ik sta na al die jaren nergens meer van te kijken.

Erdogan die z’n soldaten met MANPADS en Stingers op Russische vliegtuigen laat schieten terwijl alle Turken in Idlib sitting ducks zijn :') :') :'). En allemaal om Al Qaeda te redden :') :') :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 27 februari 2020 @ 22:10:36 #117
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191723699
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 22:00 schreef IPA35 het volgende:

[..]

9
Dat is wat er tot nu toe bevestigd is.

Turkije zal de schuld wel weer aan Assad geven of wat Koerden gaan beschieten om een grote confrontatie met Rusland te vermijden.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191723930
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 22:10 schreef Szura het volgende:

[..]

Dat is wat er tot nu toe bevestigd is.

Turkije zal de schuld wel weer aan Assad geven of wat Koerden gaan beschieten om een grote confrontatie met Rusland te vermijden.
Nog eens 7 in Libië.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_191724072
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 22:19 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Nog eens 7 in Libië.
Waar heb je dat vandaan?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191724275
Netjes
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_191724370
Zoals ik zei

ragipsoylu twitterde op donderdag 27-02-2020 om 22:15:47 SOURCE: Turkey will open the Syria border for free passage and won’t stop Syrian refugees from going to Europe reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191724405
Gaat erdolfje de miljarden ook terugstorten? De ouwe bedelaar.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_191724533
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 22:00 schreef IPA35 het volgende:

[..]

9
22 ondertussen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191724585
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 22:06 schreef Szura het volgende:

En allemaal om Al Qaeda te redden :') :') :').
İs dat hoe jij het ziet? Srsly?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191724813
quote:
10s.gif Op donderdag 27 februari 2020 22:34 schreef Slayage het volgende:
Zoals ik zei

ragipsoylu twitterde op donderdag 27-02-2020 om 22:15:47 SOURCE: Turkey will open the Syria border for free passage and won’t stop Syrian refugees from going to Europe reageer retweet
Europa is fucked.
pi_191724968
quote:
1s.gif Op donderdag 27 februari 2020 22:51 schreef xminator het volgende:

[..]

Europa is fucked.
Europa :')

Zo groot, zo rijk, zo veel mensen, zo veel know how maar toen er wat mensen deze kant op gingen in 2015 had men het over het uitelkaar vallen van de EU.

Hoe bedoel je geen ruggengraat :')

Overigens weer en win voor Putin als se Turken inderdaad de poorten naar Europa opengooien. En weer krijgen de Europeanen het resultaat voorgeschoteld voor het struisvogelen.

Als het probleem maar ergens anders is heb ik er geen last van.

Vergeten dat de global village een feit is :Z
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191724981
Ben echt benieuwd hoe het gaat lopen tussen Rusland en Turkije. Turkije zal gewoon door blijven beuken, maar Rusland komt ook niet met halve maatregelen.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191725024
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 22:58 schreef Discombobulate het volgende:
Ben echt benieuwd hoe het gaat lopen tussen Rusland en Turkije. Turkije zal gewoon door blijven beuken, maar Rusland komt ook niet met halve maatregelen.
Turkse beleidsmakers zweren wraak. Ik zie toch echt een totale oorlog opkomst. Jammer dat het zo ver moest komen maar dat is wat er gaat gebeuren. Vanaf nu is het all-out.
pi_191725144
Abdurahmanhrk twitterde op donderdag 27-02-2020 om 22:07:57 Turkish soldiers firing man-pads at Russian warplane in Idlib https://t.co/momeDmQfYc reageer retweet
pi_191725149
Samenvattend

Charles_Lister twitterde op donderdag 27-02-2020 om 22:42:39 @LindseyGrahamSC @realDonaldTrump @JackDetsch_ALM It ought to be stating the obvious, but developments tonight might equal nothing short of an #Assad-#Russia dream scenario.- Hit #Turkey hard- #Ankara lashes out at #Europe- #Idlib begins to empty of IDPs- #NATO & #Europe suffer- SAA-#Russia march forward & conquer #Idlib. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191725378
.

[ Bericht 98% gewijzigd door Houtenbeen op 27-02-2020 23:17:56 ]
pi_191725384
DailySabah twitterde op donderdag 27-02-2020 om 23:08:43 MORE — Turkish military fires missiles at targets in Syria's central Hama, northwestern towns of Nubl and Zahraa, as well as in regime and Russian bastion, Latakia, in response to regime airstrike reageer retweet
pi_191725409
Wat een rommeltje :{
pi_191725419
Geruchten dat erdolfje binnen een aantal uren een statement gaat maken.

https://mobile.twitter.com/Qalamaat/status/1233154389042442240
pi_191725464
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 23:18 schreef Jojoke het volgende:
Wat een rommeltje :{
Understatement van jewelste
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191725481
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 23:19 schreef theNull het volgende:
Geruchten dat erdolfje binnen een aantal uren een statement gaat maken.

https://mobile.twitter.com/Qalamaat/status/1233154389042442240
Shortly? Zijn dat minuten? Of binnen een aantal uren?
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191725510
1:30 am local
pi_191725511
WOIII over 7 minuten
pi_191725538
CivilWarMap twitterde op donderdag 27-02-2020 om 23:22:20 The Turkish Parliament will officially issue a declaration of war on Syria tomorrow according to several Turkish sourceshttps://t.co/49Hh6dZ1GA https://t.co/Ib7CK9mFJv reageer retweet
pi_191725540
Ik zie Erdogan ook nog wel all out war gaan...
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
  donderdag 27 februari 2020 @ 23:29:00 #142
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191725608
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 23:24 schreef theNull het volgende:
CivilWarMap twitterde op donderdag 27-02-2020 om 23:22:20 The Turkish Parliament will officially issue a declaration of war on Syria tomorrow according to several Turkish sourceshttps://t.co/49Hh6dZ1GA https://t.co/Ib7CK9mFJv reageer retweet
Want de Russen durven ze niet aan
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191725627
Turkse raketten zouden afgeschoten zijn op Latakia, werkt de S-400 van de Russen daar niet :?
pi_191725894
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 23:24 schreef theNull het volgende:
CivilWarMap twitterde op donderdag 27-02-2020 om 23:22:20 The Turkish Parliament will officially issue a declaration of war on Syria tomorrow according to several Turkish sourceshttps://t.co/49Hh6dZ1GA https://t.co/Ib7CK9mFJv reageer retweet
:') _O-

Economie van Turkije zal hard geraakt worden.
pi_191726022
quote:
UPDATE: "All known" Syrian government targets are under fire by Turkish air and land support units, according to Turkish official https://t.co/K9gXYs9IAz
pi_191726215
Op cnn türk

- Israel bombardeert vanuit het zuiden
- Turkije heeft luchtverdedingssystemen ingezet
- Turkse gewapende drones en Turkse F16's bombarderen doelen binnen en buiten Idlib.

Ik vind het maar niks.
Hopelijk kunnen ze een deal maken.
pi_191726231
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 00:06 schreef polderturk het volgende:
Op cnn türk

- Israel bombardeert vanuit het zuiden
- Turkije heeft luchtverdedingssystemen ingezet
- Turkse gewapende drones en Turkse F16's bombarderen doelen binnen en buiten Idlib.
Israël?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 28 februari 2020 @ 00:10:17 #148
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191726261
Ahja, hoe groter de verzonnen bombardementen die via CNN Turk aan het volk worden gevoed, hoe kleiner de daadwerkelijke actie zal zijn
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191726284
CNN T*rk :') Post maar gelijk Anadolu News als je toch bezig bent :')

[ Bericht 41% gewijzigd door #ANONIEM op 28-02-2020 00:12:01 ]
pi_191726291
Op twitter dikta.46 staat een filmpje van de mogelijke aanslag. Ik krijg het mobiel hier niet in geplakt.
pi_191726334
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 00:12 schreef Adrie072 het volgende:
Op twitter dikta.46 staat een filmpje van de mogelijke aanslag. Ik krijg het mobiel hier niet in geplakt.
Je kan de link wel plaatsen?
pi_191726433
GforGilgo twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 00:06:19 Erdogan’s AKP spokesman says “appropriate response has been given”, a sign of backtracking from all the heated threats. Looks like all the telephone traffic with NATO countries didn’t turn up a tangible support for a larger turkish war on Syria. reageer retweet
  Moderator vrijdag 28 februari 2020 @ 00:26:10 #153
8781 crew  Frutsel
pi_191726447
quote:
12s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 00:24 schreef vigen98 het volgende:
GforGilgo twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 00:06:19 Erdogan’s AKP spokesman says “appropriate response has been given”, a sign of backtracking from all the heated threats. Looks like all the telephone traffic with NATO countries didn’t turn up a tangible support for a larger turkish war on Syria. reageer retweet
Haha erdo
pi_191726486
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 00:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

Israël?
Turken betrekken die altijd overal bij, traditie!
  vrijdag 28 februari 2020 @ 00:35:03 #155
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191726509
Cavusoglu heeft ook nog om steun gebedeld bij Stoltenberg. Die kreeg ie. In woorden.


.@NATOpress: NATO "Secretary General @jensstoltenberg spoke to Turkish foreign minister Cavusoglu this evening about the situation in Syria. Mr. Stoltenberg condemned the continued indiscriminate air strikes by the Syrian regime and its backer Russia in Idlib province..."

"and called on them to stop their offensive, to respect international law and to back UN efforts for a peaceful solution. He urged all parties to deescalate this dangerous situation and avoid further worsening of the horrendous humanitarian situation in the region.“
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191726546
ynms79797979 twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 00:35:34 Russia, in agreement with the Syrian government, allowed the bodies of Turkish army soldiers to be withdrawn through medical helicopters, which will enter the atmosphere of Idlib tonight. reageer retweet
  vrijdag 28 februari 2020 @ 01:06:07 #157
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191726690
Turkije heeft even geleerd hoe onbelangrijk het is op het wereldtoneel. Een les die ze zich beter zullen heugen, voor hun eigen bestwil. Helaas heeft het over de ruggen van vele onschuldige Turkse zonen moeten zijn. Die zijn gestorven voor het beschermen van fucking Al Qaeda.

Erdogan zijn politieke carrière zal hier wel eindigen. Laat het leger alsjeblieft een coup uitvoeren tegen die gek en anders wordt hij niet herkozen. Nu terugtrekken zal hem verlies opleveren, de oorlog aangaan ook. Dat kan de Turkse economie ook niet eens aan en het leger zal de pan in worden gehakt door Rusland.
pi_191726740
Op CNN Turk zeker 10 nieuwe dronebeelden gezien van doelen die zijn geraakt in Syrië. Zowel gebouwen als gepantserde voertuigen.

Er moet zo snel mogelijk een de-escalatie komen.
pi_191726837
33 doden aan de Turkse kant.

msugurbas twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 01:45:43 #SonDakikaHatay Valisi Rahmi Doğan: "33 mehmetçiğimiz şehit oldu. Hiçbir yaralımızın hayati tehlikesi yoktur." reageer retweet
Gouverneur Hatay Rahmi Dogan: "33 van onze Mehmets werden gemarteld. Geen gewonde mensen zijn levensbedreigend."

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 28-02-2020 01:54:20 ]
pi_191726888
Zie deze video. Allemaal nieuwe beelden. In een van de beelden worden 10 Assadisten opgeblazen.
Ik ben zeer ongerust over deze escalatie. Hopelijk komen ze zo snel mogelijk tot een oplossing.


https://twitter.com/TSKMap/status/1233187751798935555?s=20
pi_191726930
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 02:28 schreef polderturk het volgende:
Zie deze video. Allemaal nieuwe beelden. In een van de beelden worden 10 Assadisten opgeblazen.
Ik ben zeer ongerust over deze escalatie. Hopelijk komen ze zo snel mogelijk tot een oplossing.


https://twitter.com/TSKMap/status/1233187751798935555?s=20
Heb je ook beelden van de erdofielen na de aanval op hen?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_191726942
Een video van 12 minuten.
Hopelijk is de escalatie voorbij als we wakker worden.

https://twitter.com/AACanli/status/1233181957971902465?s=20
pi_191726977
Dr Bashar _O_
pi_191727363
quote:
Turkije vergeet even dat het Syrische leger inmiddels na 9 jaar oorlog bikkelhard is geworden. Dan kan het nog heel lastig gaan worden.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  vrijdag 28 februari 2020 @ 07:45:44 #166
342001 Osvaldo2
To boldly go...
pi_191727594
[..]

Turkije vergeet even dat het Syrische leger inmiddels na 9 jaar oorlog bikkelhard is geworden. Dan kan het nog heel lastig gaan worden.
[/quote]

En duur... Na jarenlang Europa en Amerika te hebben lopen afzeiken want Rusland was hun nieuwe vriend...
Wie gaat al dat wapengekletter nu betalen? Hun laatste vrienden uit China?
Misschien hebben die nu wel andere dingen belangrijker dan Turkije... :{
Photoshop your own reality...
pi_191727657
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 06:57 schreef HSG het volgende:

[..]

Turkije vergeet even dat het Syrische leger inmiddels na 9 jaar oorlog bikkelhard is geworden. Dan kan het nog heel lastig gaan worden.
Het is Rusland die de Turken hebben vermoord. Syrische leger is speelgoed.
pi_191727692
TitusMichaeleus twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 01:51:38 Looking at what Turkey destroyed via drone strikes in the last few days, and adding that to ATGM strikes (circa 42) and captures (circa 25), the regime has lost around 100 vehicles from its operational pool of armour since the start of February -perhaps as much as 5% of the total reageer retweet
NoorNahas1 twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 02:00:01 Man the footage on CNN Turkey and AA of Turkish strikes on the regime are absolutely bonkers. https://t.co/T4cYnqr1JN reageer retweet
NoorNahas1 twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 02:01:55 The crazy thing is too that, while all this was all happening, neither the regime nor Russia was saying it was happening to their forces like this. reageer retweet
NoorNahas1 twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 02:04:44 Regardless of what happens between Turkey, US, Russia, or whatever other actor in Syria, anyone who ever tells you that the SAA has "military" experience or even comes close to being a competitor to Turkey should simply be shown this be laughed out of any room they are in. reageer retweet
  vrijdag 28 februari 2020 @ 08:01:31 #169
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191727746
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 07:56 schreef Bilge het volgende:
TitusMichaeleus twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 01:51:38 Looking at what Turkey destroyed via drone strikes in the last few days, and adding that to ATGM strikes (circa 42) and captures (circa 25), the regime has lost around 100 vehicles from its operational pool of armour since the start of February -perhaps as much as 5% of the total reageer retweet
NoorNahas1 twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 02:00:01 Man the footage on CNN Turkey and AA of Turkish strikes on the regime are absolutely bonkers. https://t.co/T4cYnqr1JN reageer retweet
NoorNahas1 twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 02:01:55 The crazy thing is too that, while all this was all happening, neither the regime nor Russia was saying it was happening to their forces like this. reageer retweet
NoorNahas1 twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 02:04:44 Regardless of what happens between Turkey, US, Russia, or whatever other actor in Syria, anyone who ever tells you that the SAA has "military" experience or even comes close to being a competitor to Turkey should simply be shown this be laughed out of any room they are in. reageer retweet
Ja leuk, ik snap dat je al paga zit te slaan. Alleen de beste oplossing is dat Erdogan zichzelf in check houdt en HTS eindelijk eens gaat opruimen.

Waarom laat hij het conflict doorbloeden en houdt hij soldaten tegen die hun eigen land aan het bevrijden zijn van HTS? Met een massale exodus als gevolg. Als hij HTS had opgeruimd, had het lot van Idlib aan de onderhandelingstafel besloten kunnen worden en had Baath misschien concessies moeten maken. Nu escaleert het in een totale oorlog die Turkije niet kan winnen noch financieel aankan en ze staan er nog alleen voor ook. Wat een mongool is Erdogan toch ook.

En weet je, natuurlijk is dat Baath een kut regime. Maar de realiteit is dat ze gewonnen hebben en Erdogan houdt dat niet meer tegen. Waarom niet? Alle andere invloedrijke spelers behalve Rusland en Iran hebben hun handen ervanaf getrokken en de rebellen en terroristen zijn dusdanig verzwakt dat ze zonder Turkse steun in een paar dagen zijn opgerold. Hun "land" is inmiddels ongeveer even klein als de Ghouta pocket. Wat voor kans is er om Assad nog omver te gooien? Nul.

En de machtspositie van Turkije is niet zodanig dat ze Rusland Syrië uit bluffen. Zelfs Amerika probeerde dat niet.
pi_191727806
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:01 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja leuk, ik snap dat je al paga zit te slaan. Alleen de beste oplossing is dat Erdogan zichzelf in check houdt en HTS eindelijk eens gaat opruimen.

Waarom laat hij het conflict doorbloeden en houdt hij soldaten tegen die hun eigen land aan het bevrijden zijn van HTS? Met een massale exodus als gevolg. Als hij HTS had opgeruimd, had het lot van Idlib aan de onderhandelingstafel besloten kunnen worden en had Baath misschien concessies moeten maken. Nu escaleert het in een totale oorlog die Turkije niet kan winnen noch financieel aankan en ze staan er nog alleen voor ook. Wat een mongool is Erdogan toch ook.

En weet je, natuurlijk is dat Baath een kut regime. Maar de realiteit is dat ze gewonnen hebben en Erdogan houdt dat niet meer tegen. Waarom niet? Alle andere invloedrijke spelers behalve Rusland en Iran hebben hun handen ervanaf getrokken en de rebellen en terroristen zijn dusdanig verzwakt dat ze zonder Turkse steun in een paar dagen zijn opgerold. Hun "land" is inmiddels ongeveer even klein als de Ghouta pocket. Wat voor kans is er om Assad nog omver te gooien? Nul.

En de machtspositie van Turkije is niet zodanig dat ze Rusland Syrië uit bluffen. Zelfs Amerika probeerde dat niet.
Realiteit is nu dat er minstens 10 miljoen vluchtelingen deze kant op komt. Geen steun voor Turkije in Idlib betekend feitelijk gezien 10 tot 20 miljoen vluchtelingen die richting de EU marcheren.

Volgens mijn eigen mening , om dit probleem op te lossen is een safezone creeëren in Idlib. Turkije samen met de EU landen. Zo niet mag je al die vluchtelingen hebben.
  vrijdag 28 februari 2020 @ 08:09:52 #171
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191727831
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:06 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Realiteit is nu dat er minstens 10 miljoen vluchtelingen deze kant op komt. Geen steun voor Turkije in Idlib betekend feitelijk gezien 10 tot 20 miljoen vluchtelingen die richting de EU marcheren.

Volgens mijn eigen mening , om dit probleem op te lossen is een safezone creeëren in Idlib. Turkije samen met de EU landen. Zo niet mag je al die vluchtelingen hebben.
Nee, als Turkije HTS had opgeruimd had het lot van Idlib diplomatiek besloten kunnen worden. Zonder offensieven. Dat is waar Rusland altijd op heeft aangestuurd.
pi_191727889
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:09 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nee, als Turkije HTS had opgeruimd had het lot van Idlib diplomatiek besloten kunnen worden. Zonder offensieven. Dat is waar Rusland altijd op heeft aangestuurd.
Je kan linksomdraaien rechtsomdraaien , je krijgt die 10 miljoen vluchtelingen. Ze komen eraan.
  vrijdag 28 februari 2020 @ 08:16:32 #173
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191727908
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:14 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Je kan linksomdraaien rechtsomdraaien , je krijgt die 10 miljoen vluchtelingen. Ze komen eraan.
Lol. De zelfoverschatting van Turken blijft fascinerend.
pi_191727943
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:14 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Je kan linksomdraaien rechtsomdraaien , je krijgt die 10 miljoen vluchtelingen. Ze komen eraan.
Heb jij nog ruimte over in je sociale huurhuis waar je er een paar op kunt nemen?
Land of the free. Home of the brave.
pi_191727983
g_christides twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 07:58:00 I am told so far there is no recorded spike of migrant arrivals from #Turkey at Greece‘s land border points in #Evros or at the region’s migrant registration center. So far. Still unclear if reports of 100s of illegal crossings elsewhere along the river have basis reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191728013
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:01 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja leuk, ik snap dat je al paga zit te slaan. Alleen de beste oplossing is dat Erdogan zichzelf in check houdt en HTS eindelijk eens gaat opruimen.

Waarom laat hij het conflict doorbloeden en houdt hij soldaten tegen die hun eigen land aan het bevrijden zijn van HTS? Met een massale exodus als gevolg. Als hij HTS had opgeruimd, had het lot van Idlib aan de onderhandelingstafel besloten kunnen worden en had Baath misschien concessies moeten maken. Nu escaleert het in een totale oorlog die Turkije niet kan winnen noch financieel aankan en ze staan er nog alleen voor ook. Wat een mongool is Erdogan toch ook.
Turkije beschouwt HTS als een terreurorganisatie, waarvan sommige leden in dienst staan van buitenlandse inlichtingendiensten. Nu zijn er 2 manieren om daar mee om te gaan: het brute Russische 'Grozny'-model of het subtiele Turkse geheime inlichtingen model. Door willekeurig vatenbommen te strooien op civiele woonplaatsen, zal een groot deel van de bevolking wegvluchten, en een klein deel zich juist aansluiten bij HTS, waar de aanhang van HTS dus toeneemt.

Assad leunt op een demografische minderheid en heeft opgeschept dat dankzij de burgeroorlog de Syrische maatschappij een gezondere homogenere samenstelling heeft gekregen. Hij wil het grondgebied van Idlib zonder de bevolking. Ook Rusland heeft er belang bij dat miljoenen vluchtelingen Europa bereiken, en rechtse Rusland-gezindte partijen aan de macht komen, zodat o.a. het huidige embargo jegens Rusland stopt.

Het Turkse model jegens HTS houdt in dat Syrische HTS-ers worden afgesplitst van de buitenlandse HTS-ers en dat buitenlandse HTS-ers worden geëlimineerd. Dit is een traag proces, maar dit zorgt er wel voor burgers in Idlib kunnen blijven en de aanwas van nieuwe HTS-ers beperkt blijft. Turkije wil dat de bewoners van Idlib in Idlib kunnen blijven.
quote:
En weet je, natuurlijk is dat Baath een kut regime. Maar de realiteit is dat ze gewonnen hebben en Erdogan houdt dat niet meer tegen. Waarom niet? Alle andere invloedrijke spelers behalve Rusland en Iran hebben hun handen ervanaf getrokken en de rebellen en terroristen zijn dusdanig verzwakt dat ze zonder Turkse steun in een paar dagen zijn opgerold. Hun "land" is inmiddels ongeveer even klein als de Ghouta pocket. Wat voor kans is er om Assad nog omver te gooien? Nul.

En de machtspositie van Turkije is niet zodanig dat ze Rusland Syrië uit bluffen. Zelfs Amerika probeerde dat niet.
Het Turkse doel is niet meer om Assad te verdrijven (althans, tot gisteren, ik weet niet of daar verandering is gekomen, maar verwacht het niet). Turkije beoogt een politiek klimaat waarin de 4 miljoen Idlib-bewoners zonder angst hun leven kunnen voortzetten, en dat een deel van de 4-miljoen Syrische vluchtelingen in Turkije terug kan keren. De onderhandelingen voor een nieuwe Syrische grondwet zijn hierop gericht.
pi_191728073
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:09 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nee, als Turkije HTS had opgeruimd had het lot van Idlib diplomatiek besloten kunnen worden. Zonder offensieven. Dat is waar Rusland altijd op heeft aangestuurd.
Badumtsss
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191728135
Ja net alsof er geen offensief was geweest als HTS was 'opgeruimd'... Dit gevecht was er hoe dan ook gekomen.
pi_191728180
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:09 schreef Richestorags het volgende:
Nee, als Turkije HTS had opgeruimd had het lot van Idlib diplomatiek besloten kunnen worden. Zonder offensieven. Dat is waar Rusland altijd op heeft aangestuurd.
Hoe dan diplomatiek opgelost worden?

Assad wil gehele land terug.

Erdogan weet dat dat betekent dat alle vluchtelingen in Turkije sowieso nooit teruggaan om onder Assad te leven + er een gigantische nieuwe stroom uit Idlib Turkije binnenkomt en nooit meer teruggaat naar Assad’s heerschappij in Idlib.

Uitgangspunten zijn onverenigbaar. HTS staat daar buiten.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_191728278
quote:
0s.gif [b]Op vrijdag 28 februari 2020 08:27 schreef Bilge het volgende:]
Turkije wil dat de bewoners van Idlib in Idlib kunnen blijven.
Dit kan alleen als Assad Idlib niet herovert.
Assad accepteert dat nooit.

De vraag is welke kant Rusland kiest als Turkije en Syrië nu elkaar te lijf gaan. Gaat Ome Poetin voor een tussenoplossing en gedeeltelijke knieval naar Erdo inzake Idlib en omgeving, soort free zone of gewoon “alles terug naar Assad abe. Klaar”. En of dat dan betekent dat Rusland bereid is Assad militair te backen tegen de Turken. Wat ik betwijfel. Zo niet, dan zal Erdo zelf een free zone af willen dwingen militair gezien. “Laat mij het met Assad uitvechten Vladimir, je hoeft alleen niets te doen.”

Erdogan zit in een hele moeilijke positie ja.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_191728285
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:39 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Hoe dan diplomatiek opgelost worden?

Assad wil gehele land terug.

Erdogan weet dat dat betekent dat alle vluchtelingen in Turkije sowieso nooit teruggaan om onder Assad te leven + er een gigantische nieuwe stroom uit Idlib Turkije binnenkomt en nooit meer teruggaat naar Assad’s heerschappij in Idlib.

Uitgangspunten zijn onverenigbaar. HTS staat daar buiten.
Dit inderdaad. HTS is een makkelijk excuus. Zelfs als HTS op wonderlijke wijzen "geëlimineerd" zou worden door de Turken, hadden we exact hetzelfde gezien als wat we nu zien gebeuren.

Daarnaast sinds wanneer maken de assadisten onderscheid tussen Nusra / isis / "fsa"? Dat hebben ze nooit gedaan. Voor het regime zijn ze allemaal terroristen die vernietigd dienen te worden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 28 februari 2020 @ 08:46:23 #182
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191728309
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:44 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Dit kan alleen als Assad Idlib niet herovert.
Assad accepteert dat nooit.

De vraag is welke kant Rusland kiest als Turkije en Syrië nu elkaar te lijf gaan. Gaat Ome Poetin voor een tussenoplossing en gedeeltelijke knieval naar Erdo inzake Idlib en omgeving, soort free zone of gewoon “alles terug naar Assad abe. Klaar”. En of dat dan betekent dat Rusland bereid is Assad militair te backen tegen de Turken. Wat ik betwijfel. Zo niet, dan zal Erdo zelf een free zone af willen dwingen militair gezien. “Laat mij het met Assad uitvechten Vladimir, je hoeft alleen niets te doen.”

Erdogan zit in een hele moeilijke positie ja.
Volgens mij willen Rusland en Syrië met name het gebied tot en met de M5 en M4. Pas als dat heroverd is (ze zijn een heel end op weg) zie ik het tot nieuwe diplomatieke afspraken komen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191728366
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:46 schreef Szura het volgende:

[..]

Volgens mij willen Rusland en Syrië met name het gebied tot en met de M5 en M4. Pas als dat heroverd is (ze zijn een heel end op weg) zie ik het tot nieuwe diplomatieke afspraken komen.
Assad en Putin willen geheel Idlib overnemen. Dat betekend feitelijk gezien 3 miljoen vluchtelingen richting Turkije en dus richting de EU.
  vrijdag 28 februari 2020 @ 08:52:22 #184
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_191728395
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:50 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Assad en Putin willen geheel Idlib overnemen. Dat betekend feitelijk gezien 3 miljoen vluchtelingen richting Turkije en dus richting de EU.
Ze doen wel hun best dat aantal wat te verkleinen zag ik.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_191728436
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:27 schreef Bilge het volgende:

Het Turkse model jegens HTS houdt in dat Syrische HTS-ers worden afgesplitst van de buitenlandse HTS-ers en dat buitenlandse HTS-ers worden geëlimineerd. Dit is een traag proces, maar dit zorgt er wel voor burgers in Idlib kunnen blijven en de aanwas van nieuwe HTS-ers beperkt blijft. Turkije wil dat de bewoners van Idlib in Idlib kunnen blijven.

True. De Turken proberen Nusra al jaren te ondermijnen, daarom is het zo frappant dat de Turken door sommigen worden geportretteerd als matties van Al Qaida. Echter is de Turkse aanpak weinig succesvol gebleken Nusra is altijd heer en meester geweest in idlib en toen er een open confrontatie kwam tussen Nusra en de door de Turken gebackte milities werden de mensen van oa. Ahrar binnen no time in de pan gehakt. Dat de Turken Nusra zouden elimineren was altijd al een illusie geweest. Het maximale wat de Turken konden bewerkstelligen was containment, maar zelfs dat zou een uitdaging geweest zijn. Wat we nu zien gebeuren was gewoon een kwestie van tijd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191728440
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:46 schreef Szura het volgende:

[..]

Volgens mij willen Rusland en Syrië met name het gebied tot en met de M5 en M4. Pas als dat heroverd is (ze zijn een heel end op weg) zie ik het tot nieuwe diplomatieke afspraken komen.
Net als al die vorige diplomatieke afspraken... Hij wil natuurlijk gewoon heel Syrië terug hebben en zal daar ook voor gaan zorgen.
pi_191728459
quote:
9s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:52 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ze doen wel hun best dat aantal wat te verkleinen zag ik.
Nee want Putin zei dat hij de tactiek zou gebruiken die hij ook in Tsjetenië had gebruikt. Dus alles tot moes plat bombarderen. Dus alles en iedereen in Idlib. En al die mensen willen niet onder de bewind van slager Assad vallen want dan worden ze uitgemoord. Dus gaan zij vluchten.
pi_191728465
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:46 schreef Szura het volgende:

[..]

Volgens mij willen Rusland en Syrië met name het gebied tot en met de M5 en M4. Pas als dat heroverd is (ze zijn een heel end op weg) zie ik het tot nieuwe diplomatieke afspraken komen.
Badumtsss
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 28 februari 2020 @ 08:58:06 #189
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_191728487
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:56 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Nee want Putin zei dat hij de tactiek zou gebruiken die hij ook in Tsjetenië had gebruikt. Dus alles tot moes plat bombarderen. Dus alles en iedereen in Idlib. En al die mensen willen niet onder de bewind van slager Assad vallen want dan worden ze uitgemoord. Dus gaan zij vluchten.
Ik bedoelde die bombardementen.. zijn toch best dodelijk.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_191728536
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:55 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Net als al die vorige diplomatieke afspraken... Hij wil natuurlijk gewoon heel Syrië terug hebben en zal daar ook voor gaan zorgen.
Wanneer de vijand gebroken en op de vlucht is ga je diplomatieke gesprekken voeren kennelijk :%
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191728551
quote:
9s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:58 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ik bedoelde die bombardementen.. zijn toch best dodelijk.
Kinderen vriezen dood in de openlucht. Bombardementen heb je niet eens nodig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191728627
anadoluagency twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 08:29:51 [VIDEO] Drone footage shows migrants flock to #Turkey-#Greece border Irregular migrants are walking towards northwestern Turkey to cross into Europe after airstrike by Assad regime in Syria’s Idlib https://t.co/BmoEzAQDn0 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 28 februari 2020 @ 09:05:58 #193
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_191728643
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 09:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wanneer de vijand gebroken en op de vlucht is ga je diplomatieke gesprekken voeren kennelijk :%
Logisch.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_191728688
Turkse leger vernietigd vele gepantserde voertuigen/tanks etc van Assad. Als het zo doorgaat houdt Assad niets over:

ssysfakb twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 08:50:27 İdlip'te Türk ordusunun rejim hedeflerini vurduğu anların İHA görüntüleri https://t.co/03FZcPJ2B3 reageer retweet
pi_191728705
Dus de Turken mogen met hun drones gewoon vliegen boven idlib?

ragipsoylu twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 08:54:16 Footage released by Turkish military clearly shows why Assad regime collapsed near Sarakib They hit everything from tanks to howitzers to infantry with armed drones https://t.co/pPRplpg5l7 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 28 februari 2020 @ 09:12:53 #196
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191728761
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:39 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Hoe dan diplomatiek opgelost worden?

Assad wil gehele land terug.

Erdogan weet dat dat betekent dat alle vluchtelingen in Turkije sowieso nooit teruggaan om onder Assad te leven + er een gigantische nieuwe stroom uit Idlib Turkije binnenkomt en nooit meer teruggaat naar Assad’s heerschappij in Idlib.

Uitgangspunten zijn onverenigbaar. HTS staat daar buiten.
Het kan toch ook niet tot in de lengte der dagen een Turks protectoraat blijven met sharia wetgeving? De VN willen zich daar ook niet aan branden, no way dat je daar permanent de blauwhelmen zou zien. De enige opties die er dan zouden zijn is dat Turkije het gebied gewoon annexeert of het wel naar Assad gaat. Of zie ik een alternatief over het hoofd?
pi_191728852
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 09:09 schreef Slayage het volgende:
Dus de Turken mogen met hun drones gewoon vliegen boven idlib?

ragipsoylu twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 08:54:16 Footage released by Turkish military clearly shows why Assad regime collapsed near Sarakib They hit everything from tanks to howitzers to infantry with armed drones https://t.co/pPRplpg5l7 reageer retweet
Misschien zijn drones te subtiel voor oude S300's, of misschien vliegen de drones laag (omdat de aarde bol is, kunnen radars laagvliegende objecten niet opmerken).
pi_191728902
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 09:16 schreef Bilge het volgende:

[..]

Misschien zijn drones te subtiel voor oude S300's, of misschien vliegen de drones laag (omdat de aarde bol is, kunnen radars laagvliegende objecten niet opmerken).
Questions questions
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191728948
Over de nieuwe beelden (van een half uur terug):
GregoryPWaters twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 09:09:07 This new footage is insane. Turkey methodically wiping out entire armor units, not to mention the huge numbers of killed SAA. Only thing holding the front right now is airpower, otherwise rebels would be walking into Maaret al-Numan. https://t.co/PKHKxbuSWm reageer retweet
THE_47th twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 09:17:46 I have never seen such levels of damage and obliteration of regime soldiers and equipment since 2014-2015. https://t.co/wBYz1FuflL reageer retweet
pi_191728959
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 09:12 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het kan toch ook niet tot in de lengte der dagen een Turks protectoraat blijven met sharia wetgeving? De VN willen zich daar ook niet aan branden, no way dat je daar permanent de blauwhelmen zou zien. De enige opties die er dan zouden zijn is dat Turkije het gebied gewoon annexeert of het wel naar Assad gaat. Of zie ik een alternatief over het hoofd?
Het zo laten, zoals Gaza.
pi_191728992
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 09:21 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Het zo laten, zoals Gaza.
Gaza-ficatie is de minst slechte oplossing.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191729010
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 09:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

Gaza-ficatie is de minst slechte oplossing.
Voor nu, op termijn niet. Hoewel ze wel makkelijker met Turkije kunnen handelen dan Gaza met Israel/Egypte.
  vrijdag 28 februari 2020 @ 09:25:20 #203
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_191729041
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 09:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

Gaza-ficatie is de minst slechte oplossing.
Gaza, wie neemt dat nu als een
nastrevenswaardig voorbeeld :{
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_191729115
Ondanks de flinke troepenopbouw in Idlib hield Turkije zich enigszins in, uit angst dat de YPG/PKK zou profiteren van een sterk verzwakt centraal bestuur en uit hoop dat het enkele tonen van de troepen afdoende zou zijn. Na de dood van 33 Turkse soldaten zit er niks anders op dan zowel Assad als de YPG/PKK in de pan te hakken.
  Moderator vrijdag 28 februari 2020 @ 09:32:08 #205
8781 crew  Frutsel
pi_191729186
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 09:28 schreef Bilge het volgende:
Ondanks de flinke troepenopbouw in Idlib hield Turkije zich enigszins in, uit angst dat de YPG/PKK zou profiteren van een sterk verzwakt centraal bestuur en uit hoop dat het enkele tonen van de troepen afdoende zou zijn. Na de dood van 33 Turkse soldaten zit er niks anders op dan zowel Assad als de YPG/PKK in de pan te hakken.
is not gonna happen...
pi_191729206
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 09:25 schreef Perrin het volgende:

[..]

Gaza, wie neemt dat nu als een
nastrevenswaardig voorbeeld :{
Moet je voorstellen hoe slecht de opties zijn...

Als we de Gaza analogie verder doortrekken. İs de keuze dus a) de Israëlisch nemen Gaza over de bevolking blijft er als tweede rangsburgers. B) Israel neemt Gaza over en verdrijft alle Palestijnen omdat ze niet willen leven onder Israëlsche bezetting c) het blijft zoals het is.

Israël neemt het liefst Gaza over zonder de bevolking. Evenals dat de assadisten idlib het liefst overnemen zonder de bevolking.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191729246
GregoryPWaters twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 09:09:07 This new footage is insane. Turkey methodically wiping out entire armor units, not to mention the huge numbers of killed SAA. Only thing holding the front right now is airpower, otherwise rebels would be walking into Maaret al-Numan. https://t.co/PKHKxbuSWm reageer retweet
GregoryPWaters twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 09:22:36 1500 Tigers mobilized in Dec for this offensive. They had 160 CONFIRMED deaths (explicitly listed as Tigers). That’s minimum 30% of mobilized force killed or wounded.SAA took their place over past 2 weeks, supported by shit militias (SSNP, Palestinians etc) reageer retweet
GregoryPWaters twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 09:22:37 Bulk of tigers went off line or moved to south Idlib for easy victories. Aleppo units are spent, they went the short but fierce offensive w/ little to no rotation (plus 4th Div just came off 8 months in Kabani) reageer retweet
GregoryPWaters twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 09:22:37 Now a force that’s never faced air power is losing entire armored companies in a night. If the Turks keep this up a couple more days the front is gone. These units will not stand & fight, they’re only hope is air power knocking out advancing rebels (like the failed Nayrab attack) reageer retweet
GregoryPWaters twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 09:30:00 TAF/TSK just produced in one night the amount of precision strike footage ANNA collects over a month plus. There is no comparing Turkey’s capacity for precision strikes to Russia’s in Syria. reageer retweet
Als ik me niet vergis schreef een of andere malloot in dit topic een poosje terug dat drones niks voorstellen op het slagveld.
pi_191729279
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 09:20 schreef Bilge het volgende:
Over de nieuwe beelden (van een half uur terug):
GregoryPWaters twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 09:09:07 This new footage is insane. Turkey methodically wiping out entire armor units, not to mention the huge numbers of killed SAA. Only thing holding the front right now is airpower, otherwise rebels would be walking into Maaret al-Numan. https://t.co/PKHKxbuSWm reageer retweet
THE_47th twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 09:17:46 I have never seen such levels of damage and obliteration of regime soldiers and equipment since 2014-2015. https://t.co/wBYz1FuflL reageer retweet
Dit heeft wel wat van die avond dat de assadisten/Russen in de pan werden gehakt door de Amerikanen toen ze de Eufraat overstaken om de olievelden in handen te krijgen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Moderator vrijdag 28 februari 2020 @ 09:38:57 #209
8781 crew  Frutsel
pi_191729325
Mooie beelden... jammer dat we nooit 100% zeker zijn dat ze echt zijn... :{
  vrijdag 28 februari 2020 @ 09:39:56 #210
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191729341
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 09:34 schreef Bilge het volgende:
GregoryPWaters twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 09:09:07 This new footage is insane. Turkey methodically wiping out entire armor units, not to mention the huge numbers of killed SAA. Only thing holding the front right now is airpower, otherwise rebels would be walking into Maaret al-Numan. https://t.co/PKHKxbuSWm reageer retweet
GregoryPWaters twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 09:22:36 1500 Tigers mobilized in Dec for this offensive. They had 160 CONFIRMED deaths (explicitly listed as Tigers). That’s minimum 30% of mobilized force killed or wounded.SAA took their place over past 2 weeks, supported by shit militias (SSNP, Palestinians etc) reageer retweet
GregoryPWaters twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 09:22:37 Bulk of tigers went off line or moved to south Idlib for easy victories. Aleppo units are spent, they went the short but fierce offensive w/ little to no rotation (plus 4th Div just came off 8 months in Kabani) reageer retweet
GregoryPWaters twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 09:22:37 Now a force that’s never faced air power is losing entire armored companies in a night. If the Turks keep this up a couple more days the front is gone. These units will not stand & fight, they’re only hope is air power knocking out advancing rebels (like the failed Nayrab attack) reageer retweet
GregoryPWaters twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 09:30:00 TAF/TSK just produced in one night the amount of precision strike footage ANNA collects over a month plus. There is no comparing Turkey’s capacity for precision strikes to Russia’s in Syria. reageer retweet
Als ik me niet vergis schreef een of andere malloot in dit topic een poosje terug dat drones niks voorstellen op het slagveld.
Drones stellen in dit gedeelte van de oorlog natuurlijk niks voor. Het leid nergens toe..geen verovering van grondgebied, niks.
Alleen de Amerikanen kunnen die dingen gericht gebruiken om specifieke targets aan te vallen. Bv de aanvallen op hooggeplaatste warlords zoals Shishani e.g.
  Moderator vrijdag 28 februari 2020 @ 09:47:52 #211
8781 crew  Frutsel
pi_191729450
AFP twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 09:47:09 #UPDATE Turkish reprisals kill 16 Syrian soldiers in Idlib after an air strike Ankara blames on Damascus killed 33 Turkish soldiers, monitor sayshttps://t.co/mCBUPBLQg5📸 Turkey-backed Syrian fighters drive through Saraqib in Syria's Idlib province https://t.co/cKdgODiFqg reageer retweet
pi_191729463
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 09:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dit heeft wel wat van die avond dat de assadisten/Russen in de pan werden gehakt door de Amerikanen toen ze de Eufraat overstaken om de olievelden in handen te krijgen.
Dat incident was zo tekenend voor de machtsverhouding tussen de VS en Rusland. In een avond veranderde de VS zo'n 300 Russen in houtskool, en de Russen zeiden er niets eens iets van, laat staan dat ze hetzelfde terug zouden doen. De Russen opereren binnen de door de Amerikanen gestelde lijnen. De deelname van Rusland aan het Syrische conflict was zelfs op uitnodiging van Obama. Daarom valt ook niet te verwachten dat de Amerikanen Turkije zullen helpen tegen Rusland. Alleen Groot-Brittannië en Duitsland misschien.
pi_191729513
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 01:06 schreef Richestorags het volgende:
Turkije heeft even geleerd hoe onbelangrijk het is op het wereldtoneel. Een les die ze zich beter zullen heugen, voor hun eigen bestwil. Helaas heeft het over de ruggen van vele onschuldige Turkse zonen moeten zijn. Die zijn gestorven voor het beschermen van fucking Al Qaeda.

Erdogan zijn politieke carrière zal hier wel eindigen. Laat het leger alsjeblieft een coup uitvoeren tegen die gek en anders wordt hij niet herkozen. Nu terugtrekken zal hem verlies opleveren, de oorlog aangaan ook. Dat kan de Turkse economie ook niet eens aan en het leger zal de pan in worden gehakt door Rusland.
_O-
pi_191729713
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 09:12 schreef Richestorags het volgende:
Het kan toch ook niet tot in de lengte der dagen een Turks protectoraat blijven met sharia wetgeving? De VN willen zich daar ook niet aan branden, no way dat je daar permanent de blauwhelmen zou zien. De enige opties die er dan zouden zijn is dat Turkije het gebied gewoon annexeert of het wel naar Assad gaat. Of zie ik een alternatief over het hoofd?
Nee. Geen alternatief. Of Assad neemt de boel over, of Turkije maakt er een vrijstaat van waar Syriërs safe zijn van Assad. Dat is mijn punt. Deze patstelling valt niet te doorbreken. HTS is internationaal relevant, maar eigenlijk voor deze patstelling niet.

De vraag is wat Rusland kiest when the shit is hitting the van (militaire confrontatie tussen Turkije en Assad rondom Idlib). Daar gaan we snel achter komen. Want Assad zelf tegen de Turken kan niets beginnen.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_191729764
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:06 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Realiteit is nu dat er minstens 10 miljoen vluchtelingen deze kant op komt. Geen steun voor Turkije in Idlib betekend feitelijk gezien 10 tot 20 miljoen vluchtelingen die richting de EU marcheren.

Volgens mijn eigen mening , om dit probleem op te lossen is een safezone creeëren in Idlib. Turkije samen met de EU landen. Zo niet mag je al die vluchtelingen hebben.
Gewoon de grens tussen Turkije en EU dicht houden. Turkije enige troefkaart zijn deze vluchtelingen. Zonder dat was Turkije niks.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_191729792
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:46 schreef Szura het volgende:
Volgens mij willen Rusland en Syrië met name het gebied tot en met de M5 en M4. Pas als dat heroverd is (ze zijn een heel end op weg) zie ik het tot nieuwe diplomatieke afspraken komen.
Assad wil het gehele land terug. Turkije wil een free zone ergens daar waar men vrij is van Assad. Assad krijgt gehele land tot nu toe beetje bij beetje terug. Dus heb je diplomatie voor tijdelijke wapenstilstanden. Tot je weer zover bent.

Wat de Russen precies willen wanneer de Turken echt slaags raken met Assads troepen is nog niet duidelijk.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_191729803
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 10:08 schreef HSG het volgende:

[..]

Gewoon de grens tussen Turkije en EU dicht houden. Turkije enige troefkaart zijn deze vluchtelingen. Zonder dat was Turkije niks.
Succes met het dicht houden van de ontelbare Griekse eilandjes op steenworp afstand van Turkije.
pi_191730168
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:01 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja leuk, ik snap dat je al paga zit te slaan. Alleen de beste oplossing is dat Erdogan zichzelf in check houdt en HTS eindelijk eens gaat opruimen.

Waarom laat hij het conflict doorbloeden en houdt hij soldaten tegen die hun eigen land aan het bevrijden zijn van HTS? Met een massale exodus als gevolg. Als hij HTS had opgeruimd, had het lot van Idlib aan de onderhandelingstafel besloten kunnen worden en had Baath misschien concessies moeten maken. Nu escaleert het in een totale oorlog die Turkije niet kan winnen noch financieel aankan en ze staan er nog alleen voor ook. Wat een mongool is Erdogan toch ook.

En weet je, natuurlijk is dat Baath een kut regime. Maar de realiteit is dat ze gewonnen hebben en Erdogan houdt dat niet meer tegen. Waarom niet? Alle andere invloedrijke spelers behalve Rusland en Iran hebben hun handen ervanaf getrokken en de rebellen en terroristen zijn dusdanig verzwakt dat ze zonder Turkse steun in een paar dagen zijn opgerold. Hun "land" is inmiddels ongeveer even klein als de Ghouta pocket. Wat voor kans is er om Assad nog omver te gooien? Nul.

En de machtspositie van Turkije is niet zodanig dat ze Rusland Syrië uit bluffen. Zelfs Amerika probeerde dat niet.
Weet je wat Syrië het beste kan doen?
Alle voorwaarden van Erdogan accepteren en terugtrekken uit Idlib.
Erdogan kan de verkiezingen niet meer winnen. Zijn populariteit is lager dan ooit in Turkije. Mensen zijn Erdogan beu. Dat heeft vooral met de miljoenen Syriërs in Turkije te maken.
De grootste oppositiepartij CHP heeft al meerdere keren aangegeven dat er terroristische elementen in Idlib aanwezig zijn. CHP is een links seculiere partij. Ze willen het Turkse leger uit Syrië terugtrekken en de vluchtelingen terugsturen. Ze willen met Assad aan tafel zitten.
Het enige wat Assad hoeft te doen is nog een paar jaar niks doen. Dan is Erdogan weg.

Erdogan kan beter nu zelf vertrekken of aangeven dat hij niet meer aan de volgende verkiezingen meedoet om geen gezichtsverlies te leiden. Als hij dan ook nog eens wat democratische hervormingen doorvoert, dan kunnen de banden met het westen weer aangehaald worden.

Voor Assad is dit ook geen prettige situatie. Hij verliest heel veel manschappen. Een kolonel vertelde gisteren op de Turkse tv o.a. dat Turkije van plan alle gepantserde voertuigen van Assad te vernietigen. Is dat goed voor Assad?
pi_191730257
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 09:28 schreef Bilge het volgende:
Ondanks de flinke troepenopbouw in Idlib hield Turkije zich enigszins in, uit angst dat de YPG/PKK zou profiteren van een sterk verzwakt centraal bestuur en uit hoop dat het enkele tonen van de troepen afdoende zou zijn. Na de dood van 33 Turkse soldaten zit er niks anders op dan zowel Assad als de YPG/PKK in de pan te hakken.
Turkije heeft niets te zoeken in Idlib. In het geval van het noorden (Aleppo, Raqqa, Hasakah) kun je nog zeggen dat de YPG/PKK daar zit en dat op zich een reden zou kunnen zijn een Turkse actie/ingrijp in Syrië. Maar in Idlib heeft Turkije echt niets te zoeken.

Turkije kan Assad (vooral nu in zijn verzwakte stand) vast makkelijk aan, maar Assad, Rusland en Iran zijn toch echt een paar maten te groot voor Turkije; vooral als je het resultaat van het Turkse politiek erbij haalt - geen bondgenoot zal zijn vinger uitsteken en naast Turkije vechten (en terecht).

Deze 33 doden konden voorkomen worden.

Het is inmiddels gewoon een trieste zaak, het beleid van Turkije in Syrië. Assad heeft gewonnen, of je dat nou wil of niet. Hem krijg je niet meer weg, eromheen werken gaat ook niet. Het hele herstelproces kan versneld worden door wél rekening te houden met Assad, in plaats van doen alsof er geen rekening met hem hoeft gehouden te worden.

Het enige wat je nu krijgt is meer Turkse doden, voor en in een stukje land waar Turkije simpelweg niets heeft te zoeken. En dan kun je wel tof gaan doen met 'kijk, we hebben zoveel van de andere kant gedood', netto houdt Turkije er geen klote aan over.
pi_191730262
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 10:36 schreef polderturk het volgende:

[..]

Weet je wat Syrië het beste kan doen?
Alle voorwaarden van Erdogan accepteren en terugtrekken uit Idlib.
:').
pi_191730309
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 09:32 schreef Frutsel het volgende:

[..]

is not gonna happen...
De regering en de generalen van de TAF zijn al sinds gisterenavond aan het vergaderen en de ministers zijn alle diplomatieke kanalen aan het afgaan: VN, Navo, VS etc. Dus dit gaat richting een oorlogsverklaring.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191730358
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 10:41 schreef zarGon het volgende:

[..]

Turkije heeft niets te zoeken in Idlib. In het geval van het noorden (Aleppo, Raqqa, Hasakah) kun je nog zeggen dat de YPG/PKK daar zit en dat op zich een reden zou kunnen zijn een Turkse actie/ingrijp in Syrië. Maar in Idlib heeft Turkije echt niets te zoeken.

Turkije kan Assad (vooral nu in zijn verzwakte stand) vast makkelijk aan, maar Assad, Rusland en Iran zijn toch echt een paar maten te groot voor Turkije; vooral als je het resultaat van het Turkse politiek erbij haalt - geen bondgenoot zal zijn vinger uitsteken en naast Turkije vechten (en terecht).

Deze 33 doden konden voorkomen worden.

Het is inmiddels gewoon een trieste zaak, het beleid van Turkije in Syrië. Assad heeft gewonnen, of je dat nou wil of niet. Hem krijg je niet meer weg, eromheen werken gaat ook niet. Het hele herstelproces kan versneld worden door wél rekening te houden met Assad, in plaats van doen alsof er geen rekening met hem hoeft gehouden te worden.

Het enige wat je nu krijgt is meer Turkse doden, voor en in een stukje land waar Turkije simpelweg niets heeft te zoeken. En dan kun je wel tof gaan doen met 'kijk, we hebben zoveel van de andere kant gedood', netto houdt Turkije er geen klote aan over.
Dat is gewoon niet waar. Turkije is nu gedwongen om zijn tanden te laten zien om serieus genomen te worden. Turkije moet laten zien dat Rusland Turkije niets kan afdwingen en dat er geen autonoom Koerdisch land mogelijk is.

Dit gaat verder dan alleen een provincie in Syrië.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191730555
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 10:47 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Dat is gewoon niet waar. Turkije is nu gedwongen om zijn tanden te laten zien om serieus genomen te worden. Turkije moet laten zien dat Rusland Turkije niets kan afdwingen en dat er geen autonoom Koerdisch land mogelijk is.

Dit gaat verder dan alleen een provincie in Syrië.
Als Turkije geen autonoom Koerdisch land wil, kan het beter samenwerken met Assad. Als er één bindend middel is, is het het tegenwerken van de Koerden wel.

En door de manier waarop Turkije als een henkie kortzichtige keuzes maakt in plaats van een visie voor de langere termijn... Niemand neemt Turkije nog serieus, hoor. Waarom zou je ook, als je afgesnauwd en afgestoot wordt door Turkije; vriend, vijand, het maakt niet uit.

En laten we alsjeblieft even realistisch zijn: Rusland kan Turkije heel veel afdwingen, het is gewoon de harde realiteit dat Rusland militair gewoon simpelweg veel machtiger is dan Turkije. Vooral een Turkije die in z'n eentje staat, omdat Turkije één voor één zijn bondgenoten wegduwt.
pi_191730578
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 10:43 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

De regering en de generalen van de TAF zijn al sinds gisterenavond aan het vergaderen en de ministers zijn alle diplomatieke kanalen aan het afgaan: VN, Navo, VS etc. Dus dit gaat richting een oorlogsverklaring.
De VS en de NAVO gaan geen fuck doen. En de VN is een papieren tijger.

Als er een oorlogsverklaring komt, is het Turkije vs. de rest. Niemand - echt niemand - gaat z'n vinger uitsteken voor Turkije. Wellicht Pakistan, maar daar kom je ook niet verder mee.
pi_191730613
Hierbij de nieuwe beelden.

https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1233318651836669952?s=20


Since Russian/Regime strike on #TAF base.

In one night, Turkish Military destroyed,

5 Syrian military helicopter
23 tanks, 23 howitzers
2 air defense systems (SA-17, SA-22)
309 Syrian regime soldiers “neutralized”

Turkish Defense Minister Akar
pi_191730697
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 10:57 schreef zarGon het volgende:

[..]
En laten we alsjeblieft even realistisch zijn: Rusland kan Turkije heel veel afdwingen, het is gewoon de harde realiteit dat Rusland militair gewoon simpelweg veel machtiger is dan Turkije. Vooral een Turkije die in z'n eentje staat, omdat Turkije één voor één zijn bondgenoten wegduwt.
Rusland heeft geen offensief leger. Ze zijn geen Amerika.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  Moderator vrijdag 28 februari 2020 @ 11:03:48 #227
8781 crew  Frutsel
pi_191730698
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 10:43 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

De regering en de generalen van de TAF zijn al sinds gisterenavond aan het vergaderen en de ministers zijn alle diplomatieke kanalen aan het afgaan: VN, Navo, VS etc. Dus dit gaat richting een oorlogsverklaring.
We zullen zien. Van mij mogen ze hoor. Denk alleen niet dat er steun komt van de NAVO/EU en de vraag zal blijven wat de Russen doen.
  Moderator vrijdag 28 februari 2020 @ 11:04:58 #228
8781 crew  Frutsel
pi_191730726
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 11:00 schreef polderturk het volgende:
Hierbij de nieuwe beelden.

https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1233318651836669952?s=20

Since Russian/Regime strike on #TAF base.

In one night, Turkish Military destroyed,

5 Syrian military helicopter
23 tanks, 23 howitzers
2 air defense systems (SA-17, SA-22)
309 Syrian regime soldiers “neutralized”

Turkish Defense Minister Akar
Ziet er mooi uit :) Hoop voor ze dat het waar is :)
pi_191730756
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 11:03 schreef Frutsel het volgende:

[..]

We zullen zien. Van mij mogen ze hoor. Denk alleen niet dat er steun komt van de NAVO/EU en de vraag zal blijven wat de Russen doen.
Hulp is ook niet nodig. Turkije hoeft alleen te laten zien dat ze alle diplomatieke oplossingen zijn afgegaan om een oorlog te rechtvaardigen.

Maar als de VS zijn voet erin doet (hoogstwaarschijnlijk), dan zal iedereen aan de tafel moeten.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191730801
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 11:04 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Ziet er mooi uit :) Hoop voor ze dat het waar is :)
Ze zijn waar.

Iemand heeft de beelden van google earth erbij gezet.


https://twitter.com/john_marquee/status/1233230847601344512?s=20
  Moderator vrijdag 28 februari 2020 @ 11:09:44 #231
8781 crew  Frutsel
pi_191730859
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 11:06 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Hulp is ook niet nodig. Turkije hoeft alleen te laten zien dat ze alle diplomatieke oplossingen zijn afgegaan om een oorlog te rechtvaardigen.

Maar als de VS zijn voet erin doet (hoogstwaarschijnlijk), dan zal iedereen aan de tafel moeten.
Er komen verkiezingen aan in de VS... Trump zei destijds toch dat het niet meer hun probleem was?. Hij mag dan wel eens uitleggen waarom hij er nu weer opnieuw instapt. Betwijfel of de VS zomaar weer mee gaat doen en partner Rusland tegen zich in het harnas zou jagen.
pi_191730869
Dronebeeld vergezeld met beeld van google earth.

https://twitter.com/john_marquee/status/1233230847601344512?s=20
  Moderator vrijdag 28 februari 2020 @ 11:11:52 #233
8781 crew  Frutsel
pi_191730902
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 11:07 schreef polderturk het volgende:

[..]

Ze zijn waar.

Iemand heeft de beelden van google earth erbij gezet.

https://twitter.com/john_marquee/status/1233230847601344512?s=20
Nice.
Zijn het dan alleen Syriers die geraakt zijn of ook Russen?
pi_191730936
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 11:09 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Er komen verkiezingen aan in de VS... Trump zei destijds toch dat het niet meer hun probleem was?. Hij mag dan wel eens uitleggen waarom hij er nu weer opnieuw instapt. Betwijfel of de VS zomaar weer mee gaat doen en partner Rusland tegen zich in het harnas zou jagen.
Dat is waar. Maar VS is de enige die een oorlog kan voorkomen. Laten we daarop hopen.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  Moderator vrijdag 28 februari 2020 @ 11:14:20 #235
8781 crew  Frutsel
pi_191730955
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 11:13 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Dat is waar. Maar VS is de enige die een oorlog kan voorkomen. Laten we daarop hopen.
De vraag is: Willen ze dat voorkomen.. :)
pi_191731087
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 11:14 schreef Frutsel het volgende:

[..]

De vraag is: Willen ze dat voorkomen.. :)
De VS hoeft alleen een paar patriots in Adana te plaatsen en te zeggen dat het luchtruim boven Idlib gesloten is.
Dan is de oorlog voorbij.
pi_191731593
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 11:21 schreef polderturk het volgende:

[..]

De VS hoeft alleen een paar patriots in Adana te plaatsen en te zeggen dat het luchtruim boven Idlib gesloten is.
Dan is de oorlog voorbij.
Hadden ze geen S400 moeten kopen...

Turkije kan ook Nederland vragen voor de Patriots :+
pi_191731842
quote:
Russia sends warships to Syria, blames Ankara for killing of Turkish troops

The killing of the Turkish soldiers on Thursday and the wounding of 32 others, announced by the governor in Turkey’s Hatay province bordering Syria, raised the Turkish military death toll in the region to 54 this month.

Turkey has sent thousands of troops and heavy military hardware into Syria and Erdogan has warned that Turkey will launch a full-scale offensive to repel Syrian forces unless they pull back from Turkish observation posts in the region.

Though trying to coordinate their efforts on Syria, Russia backs Syrian President Bashar al-Assad, while Turkey backs rebel forces opposing Assad.

https://www.reuters.com/a(...)troops-idUSKCN20M0LO
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191731945
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 10:41 schreef zarGon het volgende:

[..]

Turkije heeft niets te zoeken in Idlib. In het geval van het noorden (Aleppo, Raqqa, Hasakah) kun je nog zeggen dat de YPG/PKK daar zit en dat op zich een reden zou kunnen zijn een Turkse actie/ingrijp in Syrië. Maar in Idlib heeft Turkije echt niets te zoeken.

Turkije kan Assad (vooral nu in zijn verzwakte stand) vast makkelijk aan, maar Assad, Rusland en Iran zijn toch echt een paar maten te groot voor Turkije; vooral als je het resultaat van het Turkse politiek erbij haalt - geen bondgenoot zal zijn vinger uitsteken en naast Turkije vechten (en terecht).

Deze 33 doden konden voorkomen worden.

Het is inmiddels gewoon een trieste zaak, het beleid van Turkije in Syrië. Assad heeft gewonnen, of je dat nou wil of niet. Hem krijg je niet meer weg, eromheen werken gaat ook niet. Het hele herstelproces kan versneld worden door wél rekening te houden met Assad, in plaats van doen alsof er geen rekening met hem hoeft gehouden te worden.

Het enige wat je nu krijgt is meer Turkse doden, voor en in een stukje land waar Turkije simpelweg niets heeft te zoeken. En dan kun je wel tof gaan doen met 'kijk, we hebben zoveel van de andere kant gedood', netto houdt Turkije er geen klote aan over.
Goed bericht.
Ik ben dat Ottomanisme van Erdogan beu.
Atheïsme, Deïsme en seculariteit zijn de toekomst.
Turkije moet een deal sluiten met Syrië. Terugtrekken uit alle gebieden en proberen de Syriërs terug te sturen.
Daarna alleen maar met eigen zaken bezig houden.
  vrijdag 28 februari 2020 @ 12:09:13 #240
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191732071
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 11:43 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Hadden ze geen S400 moeten kopen...

Turkije kan ook Nederland vragen voor de Patriots :+
Rusland heeft ze aardig schaakmat met die S-400: between a rock and a hard place
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191732415
tobiaschneider twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 11:44:31 Alright, having had a look at some of the air-tracking data and observer reports, I am going to row back a little and consider the possibility that this was, in fact, a Syrian and not a Russian airstrike. Still uncomfirmed - at least until Americans start leaking radar readouts. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 28 februari 2020 @ 12:55:35 #242
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_191732850
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 09:48 schreef Bilge het volgende:
Daarom valt ook niet te verwachten dat de Amerikanen Turkije zullen helpen tegen Rusland. Alleen Groot-Brittannië en Duitsland misschien.
GB doet niks zonder dat de Amerikanen expliciet mee doen (helemaal nu de Brexit een feit is) en de staat van het Duitse leger is nog een pak slechter dan de onze. Dan heb je nog de Fransen maar die zijn denk ik niet blij dat Turkije nu ook nog in Noord-Afrika zit te roeren (de Fransen steunen Haftar), van oudsher een gebied waar Frankrijk graag zeggenschap over heeft.
  vrijdag 28 februari 2020 @ 13:07:51 #243
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191733058
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 12:55 schreef Twiitch het volgende:

[..]

GB doet niks zonder dat de Amerikanen expliciet mee doen (helemaal nu de Brexit een feit is) en de staat van het Duitse leger is nog een pak slechter dan de onze. Dan heb je nog de Fransen maar die zijn denk ik niet blij dat Turkije nu ook nog in Noord-Afrika zit te roeren (de Fransen steunen Haftar), van oudsher een gebied waar Frankrijk graag zeggenschap over heeft.
Daarnaast heeft Erdogan zich te veel vervreemd van alle Europese landen dat die bereid zijn hem te helpen tegen Rusland. Hoe zou dat er überhaupt uitzien? Ik kan me niet voorstellen dat Europese landen een confrontatie met Rusland willen over een nietszeggende provincie in Syrië. Want dat is waar het om draait. Er staat te weinig op het spel om een oorlog voor te riskeren. Zeker met de uitgeklede legers.
pi_191733418
Wat nu gedaan kan worden:
Stoppen met vechten in Idlib
Assad trekt zich terug uit Idlib
Russische en Turkse troepen gaan patrouilleren op M4 en M5 snelweg en ze gaan ervoor zorgen dat de snelwegen veilig zijn.
HTS moet binnen een jaar de wapens inleveren. Doen ze dat niet, dan gaat Turkije hen met geweld ontwapenen.
  vrijdag 28 februari 2020 @ 13:42:28 #245
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191733662
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 13:27 schreef polderturk het volgende:
Wat nu gedaan kan worden:
Stoppen met vechten in Idlib
Assad trekt zich terug uit Idlib
Russische en Turkse troepen gaan patrouilleren op M4 en M5 snelweg en ze gaan ervoor zorgen dat de snelwegen veilig zijn.
HTS moet binnen een jaar de wapens inleveren. Doen ze dat niet, dan gaat Turkije hen met geweld ontwapenen.
Zie jij Erdogan als rationeel genoeg om dit te doen?
pi_191733708
Hts zal wel denken van waarom de ypg/pkk de wapens niet neerlegt en hts wel?
en waarom assad wel werk maakt van Idlib en van de ypg/pkk gebieden niet.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_191733803
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 12:01 schreef polderturk het volgende:

[..]

Goed bericht.
Ik ben dat Ottomanisme van Erdogan beu.
Atheïsme, Deïsme en seculariteit zijn de toekomst.
Turkije moet een deal sluiten met Syrië. Terugtrekken uit alle gebieden en proberen de Syriërs terug te sturen.
Daarna alleen maar met eigen zaken bezig houden.
Atheisten zijn verraders zoals die mustafa put kamal.
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 13:42 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zie jij Erdogan als rationeel genoeg om dit te doen?
Hij is een ongelovige kaffir. Turkse volk neemt dit soort troep niet serieus.
  Moderator vrijdag 28 februari 2020 @ 13:55:33 #248
8781 crew  Frutsel
pi_191733852
bianet_eng twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 13:36:27 NATO Secretary General Stoltenberg: “We condemn the attack. Today's meeting is a sign of solidarity with Turkey. NATO continues to support Turkey with a range of measures, including by augmenting its air defences” https://t.co/wOLqcR6F1F reageer retweet
ragipsoylu twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 13:44:19 NEW — Erdogan told Putin that Syrian govt’s every unit is a legitimate target for Turkey and they would be fired upon since they directly attack TurkeyErdogan said this type of attacks aren’t changing Turkey’s view on Idlib, on the contrary, they are making Ankara more decisive reageer retweet
pi_191733994
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 13:42 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zie jij Erdogan als rationeel genoeg om dit te doen?
Nee.
Maar ik hoop dat iemand hem dit wijs kan maken.
Met die precision strikes wordt HTS binnen een mum van tijd opgeruimd.
Weinig burgerdoden en geen grote vluchtelingenstromen.
pi_191734727
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 14:05 schreef polderturk het volgende:

[..]

Nee.
Maar ik hoop dat iemand hem dit wijs kan maken.
Met die precision strikes wordt HTS binnen een mum van tijd opgeruimd.
Weinig burgerdoden en geen grote vluchtelingenstromen.
- Erdo ruimt HTS op.
- Erdo vertrekt uit Idlib.
- Erdo en Assad praten over het gebied van de Koerden.
- Erdo en Assad praten over het Syrisch grondgebied dat de Turken nu bezetten.
- Syrische territoriale integriteit wordt hersteld.

En als je hier nou de VN of zo bij betrekt, kun je er ook wellicht nog eens voor zorgen dat Assad in ruil ervoor zorgt dat het land vrijer wordt en bepaalde rechten beter worden beschermd/bewaakt.

Hoe sneller Syrië herstelt, hoe sneller er meer stabiliteit in de regio komt.

Er is gevochten om de macht, de winnaars zijn duidelijk; het heeft geen nut meer om het verder uit te rekken (behalve dat de regio onstabiel blijft en voor meerdere generaties verneukt wordt). Onstabiliteit en oorlog in de regio = slecht voor iedereen in die regio.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-02-2020 15:05:19 ]
  vrijdag 28 februari 2020 @ 15:04:34 #251
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191734907
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 14:55 schreef zarGon het volgende:

[..]

- Erdo ruimt HTS op.
- Erdo vertrekt uit Idlib.
- Erdo en Assad praten over het gebied van de Koerden.
- Erdo en Assad praten over het Syrisch grondgebied dat de Turken nu bezetten.
- Syrische territoriale integriteit wordt hersteld.

En als je hier nou de VN of zo bij betrekt, kun je er ook wellicht nog eens voor zorgen dat Assad in ruil ervoor zorgt dat het land vrijer wordt en bepaalde rechten beter worden beschermd/bewaakt.

Hoe sneller Syrië hersteld, hoe sneller er meer stabiliteit in de regio komt.

Er is gevochten om de macht, de winnaars zijn duidelijk; het heeft geen nut meer om het verder uit te rekken (behalve dat de regio onstabiel blijft en voor meerdere generaties verneukt wordt). Onstabiliteit en oorlog in de regio = slecht voor iedereen in die regio.
Maar hoe kan Erdo hiertoe worden gezet? Hij lijkt me niet iemand die dit zelf bedenkt. En dwang vanuit Rusland lijkt ook niet te werken.
pi_191734943
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 14:55 schreef zarGon het volgende:

[..]

- Erdo ruimt HTS op.
- Erdo vertrekt uit Idlib.
- Erdo en Assad praten over het gebied van de Koerden.
- Erdo en Assad praten over het Syrisch grondgebied dat de Turken nu bezetten.
- Syrische territoriale integriteit wordt hersteld.

En als je hier nou de VN of zo bij betrekt, kun je er ook wellicht nog eens voor zorgen dat Assad in ruil ervoor zorgt dat het land vrijer wordt en bepaalde rechten beter worden beschermd/bewaakt.

Hoe sneller Syrië herstelt, hoe sneller er meer stabiliteit in de regio komt.

Er is gevochten om de macht, de winnaars zijn duidelijk; het heeft geen nut meer om het verder uit te rekken (behalve dat de regio onstabiel blijft en voor meerdere generaties verneukt wordt). Onstabiliteit en oorlog in de regio = slecht voor iedereen in die regio.
En dan de Assad sympathisanten uit hoek van Haydar Bas sturen als diplomatieke delegatie.
pi_191735971
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 14:55 schreef zarGon het volgende:

[..]

- Erdo ruimt HTS op.
- Erdo vertrekt uit Idlib.
- Erdo en Assad praten over het gebied van de Koerden.
- Erdo en Assad praten over het Syrisch grondgebied dat de Turken nu bezetten.
- Syrische territoriale integriteit wordt hersteld.

En als je hier nou de VN of zo bij betrekt, kun je er ook wellicht nog eens voor zorgen dat Assad in ruil ervoor zorgt dat het land vrijer wordt en bepaalde rechten beter worden beschermd/bewaakt.

Hoe sneller Syrië herstelt, hoe sneller er meer stabiliteit in de regio komt.

Er is gevochten om de macht, de winnaars zijn duidelijk; het heeft geen nut meer om het verder uit te rekken (behalve dat de regio onstabiel blijft en voor meerdere generaties verneukt wordt). Onstabiliteit en oorlog in de regio = slecht voor iedereen in die regio.
Check de diplomaat yo!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191736178
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 14:55 schreef zarGon het volgende:
- Erdo ruimt HTS op.
- Erdo vertrekt uit Idlib.
HTS regeert grotendeels in Idlib (provincie). Hen militair aanpakken gaat Erdo niet willen doen. Kan je moeilijk bombarderen als je burgers wil ontzien. En bevriende gewapende milities van HTS gaan HTS niet bevechten om later het gebied aan Assad te geven als Erdo de boel heeft schoongeveegd. Wees je er ook van bewust dat bij zo een guerilla-strijd Turkse militairen sterven. Worden huis aan huis gevechten als je niet wil bulldozeren a-la Russische luchtmacht.

Daarnaast, eenmaal schoongeveegd; waar gaat de bevolking naartoe die niet durven te leven onder Assad? Massaal grenzen dichthouden wetende dat Assads regime arrestaties gaat verrichten onder bijv jonge mannen? En de gewapende fracties die de Turken steunden? Waar laat je die? En hoe krijg je die mee tegen HTS te vechten? De kritiek van veel pro-revolutie Syriërs is juist dat ze heel goed weten dat Erdogan hen (steun aan hen) heeft geruild voor Russische samenwerking. Ze weten dat Idlib hetzelfde lot staat te wachten.

Als de Russen erop staan dat geheel Syrië uiteindelijk teruggaat onder Assad’s heerschappij zonder enige concessie dan zit Erdogan in een onmogelijke positie. Je kan weer tijd winnen, maar daarmee is het slechts uitstel van confrontatie.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  vrijdag 28 februari 2020 @ 16:24:00 #255
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191736262
Alle mooie filmpjes en aanvallen van Turkije en z’n proxies ten spijt, ligt de hele zuidflank van de M4 open.


Erdogan faalt in alle opzichten.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 28 februari 2020 @ 17:01:17 #256
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
  vrijdag 28 februari 2020 @ 19:07:20 #257
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191738907
quote:
Ondertussen groep Assad ratten naar de hell gestuurd @Turkish Strike Drone (video) :

clashreport twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 18:20:45 Moments of Turkish #UAVs targetting Syrian #regime forces regrouping for an assault in southeast #Idlib. #İdlib’in güneydoğu bölgesinde saldırı hazırlığı yapan Suriye rejim askerleri TSK’ya ait SİHA tarafından hedef alındı. https://t.co/AZVKobxIhl reageer retweet
pi_191738976
Wel karig dat de Russen en Syriërs een drone niet kunnen detecteren en neerhalen.
pi_191739018
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 19:20 schreef WammesWaggel het volgende:
Wel karig dat de Russen en Syriërs een drone niet kunnen detecteren en neerhalen.
Turkse strike drones hebben al 100de en misschien zelfs meer als 1000 assad ratten naar de hell geknalt. Ook een behoorlijke deel van de pantser die Assad bezit is volledig vernietigd door die strike drones.

pi_191739329
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 19:21 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Turkse strike drones hebben al 100de en misschien zelfs meer als 1000 assad ratten naar de hell geknalt. Ook een behoorlijke deel van de pantser die Assad bezit is volledig vernietigd door die strike drones.

[ afbeelding ]
En alleen gisteren al dertig jonge Turken morsdood, het is niet alsof het allemaal ter glorie van Turkiye verloopt.
pi_191739624
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 19:35 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

En alleen gisteren al dertig jonge Turken morsdood, het is niet alsof het allemaal ter glorie van Turkiye verloopt.
Het is oorlog waarbij Rusland meedoet aan de kant van Assad. Turkse soldaten blijven mensen die ook zullen sterven bij een kogel of bom. Dat is wel zo normaal. Er zijn nog ruim 700.000 soldaten over en 100.000 Syrische oppositie.

Aan de kant van Assad/Putin zijn er al meer als duizend(en) doden. Het is vreemd dat men doet alsof Turkije de oorlog heeft verloren nu er 30 soldaten zijn omgekomen lol.
pi_191739730
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 19:50 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Het is oorlog waarbij Rusland meedoet aan de kant van Assad. Turkse soldaten blijven mensen die ook zullen sterven bij een kogel of bom. Dat is wel zo normaal. Er zijn nog ruim 700.000 soldaten over en 100.000 Syrische oppositie.

Aan de kant van Assad/Putin zijn er al meer als duizend(en) doden. Het is vreemd dat men doet alsof Turkije de oorlog heeft verloren nu er 30 soldaten zijn omgekomen lol.
Lol 30 dode Turken maar, er zijn er nog 700.000.
LOL.
pi_191739810
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 19:55 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Lol 30 dode Turken maar, er zijn er nog 700.000.
LOL.
Einde van de wereld is gekomen nu er 30 ervan is gedood door Rusland :D . Oorlog gaat gewoon door. Tijdens de oorlog in Gallipoli 1915 gingen er bijvoorbeeld 250.000 Turkse soldaten dood. De balans staat nog steeds in het voordeel van het Turkse leger aangezien aan de kant van Assad een veel groter dodental is.
pi_191739895
Sinds dit ochtend heb ik dankzij die getoonde drone strike video's van het Turkse leger meer als 300 doden geteld aan de kant van Assad. Ook heb ik ruim 100 tanks en andere gepantserde voertuigen geteld die tot moes zijn gebombardeerd.

Ik denk dat je wel kunt rekenen toch? c_/ Want ik heb al die ground-to-ground bombardementen zoals raket beschietingen en artillerie beschietingen niet eens geteld nog.
pi_191739927
En weer een groep Assad ratten de hell in geknalt dankzij Turkish strike drones:

RudawEnglish twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 19:16:17 #BREAKING: Turkish drones target a Syrian regime forces meeting in Aleppo, killing several soldiers including Brigadier Burhan Rahmun commander of the 124th Republican Guard - Rudaw reporter https://t.co/LOlF836VKm reageer retweet
Kill confirmed

pi_191740161
Putin heeft Assad verkocht. Turkije mag zonder enig tegenstand Assadisten tot moes bombarderen met strike drones. Er zijn teveel strike drones in de lucht in Idlib terwijl een Russische S-400 alles met gemak kan tegenhouden.
pi_191740683
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 20:12 schreef BoxtothaX het volgende:
Putin heeft Assad verkocht. Turkije mag zonder enig tegenstand Assadisten tot moes bombarderen met strike drones. Er zijn teveel strike drones in de lucht in Idlib terwijl een Russische S-400 alles met gemak kan tegenhouden.
De Russen hebben geen enkele belang bij om Assad te verkopen, maar waarom/hoe de Turken zo veel dronestrikes hebben kunnen doen zonder onderschept te worden is open voor speculatie. İk heb nergens een verklaring kunnen lezen hierover.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191740786
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 20:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

De Russen hebben geen enkele belang bij om Assad te verkopen, maar waarom/hoe de Turken zo veel dronestrikes hebben kunnen doen zonder onderschept te worden is open voor speculatie. İk heb nergens een verklaring kunnen lezen hierover.
Russen en Turken hebben al onderhandeld. Turkije wou ook F-16's gebruiken maar dat wou Rusland niet toestaan. Strike drones is gewoon toegestaan zover ik het zie.

Wat ik wel vreemd vind is dat bij deze nieuwe video een Assad S1 luchtverdediging tot moes wordt gebombardeert door een Turkse strike drone:

yasiremres twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 20:30:19 Esed rejimine ait Rus yapımı Pantsir S-1 hava savunma sisteminin TSK tarafından vurulduğu anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı. via- @clashreport https://t.co/b5bVod81JL reageer retweet
Dat is notabene een luchtverdedigingsapparaat gemaakt door de Russen , die ding heeft een radarstation erop :? .
pi_191741583
Pantsir S1 luchtverdediging de lucht in geblazen.

Erdogan en Putin.
MAAK DIE DEAL

Kan er trouwens een deal gemaakt worden met die HTS gekkies?
Dat ze bijvoorbeeld wapens inleveren in ruil voor gratie en geld?

https://twitter.com/TSKgerigeldi/status/1233478416944553985?s=20
pi_191741745
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 21:08 schreef polderturk het volgende:
Pantsir S1 luchtverdediging de lucht in geblazen.

Erdogan en Putin.
MAAK DIE DEAL

Kan er trouwens een deal gemaakt worden met die HTS gekkies?
Dat ze bijvoorbeeld wapens inleveren in ruil voor gratie en geld?

https://twitter.com/TSKgerigeldi/status/1233478416944553985?s=20
Deal is er al. Assad wordt eruit geknalt, uit Idlib. Enige voorwaarde van de Russen is dat de Turken geen straaljagers/F-16's mogen gebruiken. Strike drones is toegestaan.
pi_191741996
Nog meer beelden van Turkse strike drones in Idlib:

aldin_ww twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 21:14:28 More footage of Turkish Air Force strikes on Syiran Government in Idlib Province https://t.co/LEfo9iI8wl reageer retweet
pi_191742084

Deze man is een levende legende.
pi_191742106
Erdogan heeft goed werk geleverd door vol in te zetten op onbemande strike drones. Die dingen doen al het werk. Rustig vanuit een computertje in Ankara eventjes in Idlib Assad ratten plat bombarderen terwijl je rustig koffie drinkt.

Turkse kids krijgen les om een onbemande strike drone te besturen:



pi_191742878
Ik weet niet hoe betrouwbaar deze bron is. Maar volgens deze bron gaat de VS Turkije steunen zonder het inzetten van gevechtstroepen.


#NEW - Senior State Dept official tells reporters U.S. looking at ways to support #Turkey. It will not involve combat troops. "We have various information sharing & equipment relationships with the Turks, we’re looking at what we can do on an urgent basis right now to help them"

https://mobile.twitter.co(...)/1233487982319063042
pi_191742965
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 21:24 schreef BoxtothaX het volgende:
Nog meer beelden van Turkse strike drones in Idlib:

aldin_ww twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 21:14:28 More footage of Turkish Air Force strikes on Syiran Government in Idlib Province https://t.co/LEfo9iI8wl reageer retweet
Hoe kunnen ze zo goed mikken dat de bom net onder het gebouw valt?
  vrijdag 28 februari 2020 @ 22:15:34 #277
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191743477
Ze houden allebei nog niet op, want ook weer een paar Turken gebombardeerd.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191745714
Syrische commandant en twee Iraanse Jihadi leiders gedood.


https://twitter.com/AliBakeer/status/1233518172701065225?s=20

Ik lees net dat in Idlib de Russen de rebellen bombarderen en de Turken de Assadisten/Iraanse Jihadis bombarderen en dat ze elkaar met rust laten. Er wordt gezegd dat er een deal is.
pi_191745820
Wel interessant dat filmpje met die pantsir die kennelijk de Turkse drone niet herkent, jammers misschien? Dat zou een mogelijke reden zijn dat die dingen vliegen boven idlib.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191745836
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 23:36 schreef polderturk het volgende:
Syrische commandant en twee Iraanse Jihadi leiders gedood.

https://twitter.com/AliBakeer/status/1233518172701065225?s=20

Ik lees net dat in Idlib de Russen de rebellen bombarderen en de Turken de Assadisten/Iraanse Jihadis bombarderen en dat ze elkaar met rust laten. Er wordt gezegd dat er een deal is.
Gekke deal zou dat zijn .
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191745859
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 23:41 schreef Slayage het volgende:
Wel interessant dat filmpje met die pantsir die kennelijk de Turkse drone niet herkent, jammers misschien? Dat zou een mogelijke reden zijn dat die dingen vliegen boven idlib.
Drones maken geen enkel kans tegen Russische S-400. Putin en Erdogan hebben een deal gemaakt. Turkse drones mogen acties uitvoeren in en rondom Idlib. Putin heeft Assad verkocht. F-16 straaljagers is echter wel verboden en zit niet in het deal. Daarom zien we overal alleen maar drone strikes.
pi_191745906
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 23:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

Gekke deal zou dat zijn .
Op zich niet een slechte deal als HTS en de Iraanse Jihadis opgeruimd worden.

Dan kunnen de 10 miljoen vluchtelingen misschien terugkeren.
pi_191745919
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 23:43 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Drones maken geen enkel kans tegen Russische S-400. Putin en Erdogan hebben een deal gemaakt. Turkse drones mogen acties uitvoeren in en rondom Idlib. Putin heeft Assad verkocht. F-16 straaljagers is echter wel verboden en zit niet in het deal. Daarom zien we overal alleen maar drone strikes.
Hoe kom je daarbij over die deal?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191745976
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 23:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

Hoe kom je daarbij over die deal?
Hulusi Akar sprak vandaag nog dat Turkije bezig is met een deal met Putin. Erdogan zei gister ook dat binnenkort de Idlib luchtruim vrij zal worden voor Turkse toestellen. Hulusi Akar zei dat de deal deels rond is , maar niet helemaal omdat F-16's Idlib niet mogen betreden van Putin. Alleen drones.
pi_191746014
AndrewBritani is vandaag zeer teleurgesteld. Gisteren vierde hij nog de aanval op de Turken.


AndrewBritani:

What a mess


https://mobile.twitter.co(...)/1233500498864623618


Een paar reacties

I'm sorry to say it but Syria is lost and can't recover any time soon. The damage Turkey has done to the SAA is huge.
Russia has let your down and your obey them.
What Syria should do atm is using anti air and targeting the observation posts.


----

That pretty much sums this up.

I wonder if Russia is actually going to fully defend the SAA. So far Russia not giving much response to Turkish artillery.
pi_191746076
Assad is een idioot. Hij denkt dat Putin hem overal zal redden maar dat is niet het geval. Putin spoelt Assad door de plee in Idlib , net zoals Putin dat had gedaan met de Koerden in Afrin. En Assad als een malloot blijven snuiven aan de kontgat van Putin. Onderdanige hond dat die is. Dit alles gebeurt terwijl Turkije de Assad leger helemaal totallos maakt binnen 1 dag tijd.
pi_191746081
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 23:50 schreef polderturk het volgende:
AndrewBritani is vandaag zeer teleurgesteld. Gisteren vierde hij nog de aanval op de Turken.

AndrewBritani:

What a mess

https://mobile.twitter.co(...)/1233500498864623618

Een paar reacties

I'm sorry to say it but Syria is lost and can't recover any time soon. The damage Turkey has done to the SAA is huge.
Russia has let your down and your obey them.
What Syria should do atm is using anti air and targeting the observation posts.

----

That pretty much sums this up.

I wonder if Russia is actually going to fully defend the SAA. So far Russia not giving much response to Turkish artillery.
Waarom plaats je steeds links naar Tweets? Je kunt de Tweets direct embedden door op het blauwe vogeltje te klikken.
pi_191746090
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 23:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

Hoe kom je daarbij over die deal?
Het zijn maar geruchten.

#RuAF Flag of Russia currently obliterating Terrorist positions in #Saraqib, #Syria. Ignoring Turkish drones firing at #SAA at the same time. Only in Syria..

https://twitter.com/ASBre(...)509038052270084?s=20


https://twitter.com/CanisArctos/status/1233509013716860928?s=20


Hmmm, there are rumors that #Russia has given #Turkey "a giant green light" to operate UAVs & drones in #Syria against #SAA and the #SyAF & #SyDF are not allowed to fire at Turkish drones and UAVs. Meanwhile, Turkey is devastating #SAS in #Idlib, causing a huge material damage.
pi_191746097
KyleWOrton twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:48:32 Displeasure spreading in regime-held areas (and it has been visible online too), particularly about #Russia's unwillingness [I would say inability] to prevent #Turkey killing dozens of pro-Asad soldiers and militiamen in #Idlib today. https://t.co/LA9Y8hxBzd reageer retweet
SaiyanSyrian twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:38:39 Pro Assad Facebook groups are going mental. In one Latakia page, Admins are mass deleting posts by citizens.Common theme is asking why their sons are being sent to die by drones? why can't Russia fight turkey? Where is my nephew? Etc etc etc reageer retweet
pi_191746161
WithinSyriaBlog twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:13:53 Turkey is preparing to carry out a massive "shock and awe" attack. reageer retweet
Souria4Syrians twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 21:39:40 The level of Turkish regime strikes and military activity indicate a large ground operation is pending in Idlib reageer retweet
NorthernStork twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:53:34 Al Mayadeen Hezbollah-linked TV reporting that the TAF strikes targeted 2 regime army command centers in #Aleppo. https://t.co/3IESLHy7vL reageer retweet
KyleWOrton twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:47:00 #Turkey reportedly droned a militia headquarters in #Idlib, killing 10 #Hizballah/#IRGC jihadists and wounding 50 more. https://t.co/S9q2etfKVb reageer retweet
w/
pi_191746202
Turkije gaat gewoon door met drone strikes en artillery strikes tot Assad weg is uit Idlib. Frontlinie is nergens voor nodig. Laat die seculiere alawieten uit Latakia hun zonen naar de frontlinie sturen zodat Turkse drones bestuurd vanuit Ankara hen kan barbecueën.
pi_191746246
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 23:54 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het zijn maar geruchten.

#RuAF Flag of Russia currently obliterating Terrorist positions in #Saraqib, #Syria. Ignoring Turkish drones firing at #SAA at the same time. Only in Syria..

https://twitter.com/ASBre(...)509038052270084?s=20

https://twitter.com/CanisArctos/status/1233509013716860928?s=20

Hmmm, there are rumors that #Russia has given #Turkey "a giant green light" to operate UAVs & drones in #Syria against #SAA and the #SyAF & #SyDF are not allowed to fire at Turkish drones and UAVs. Meanwhile, Turkey is devastating #SAS in #Idlib, causing a huge material damage.
İkke niet begrijp.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191746257
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

İkke niet begrijp.
Putin Erdogan deal. Turkse strike drones mogen alles plat bombarderen in en rondom Idlib.
pi_191746333
Assad baft Putin. Putin spoelt Assad door de plee. Zo ga je om met toiletpapier. Erdogan is een sterke leider die goed heeft gehandelt. _O_ ^O^

Slaven zoals Assad komen nergens. Die krijgen wat ze verdienen en verder ook niks.
pi_191746404
markito0171 twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:01:27 Turkish youth try to storm border crossing to Syria (northern Aleppo)to fight against Regime troops https://t.co/UWmsYBadKK reageer retweet
g8sin twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:03:17 @markito0171 They have been watching too much Ottoman on Netflix reageer retweet
Check ook het filmpje in de 1e tweet.
pi_191746406
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:07 schreef BoxtothaX het volgende:
Assad baft Putin. Putin spoelt Assad door de plee. Zo ga je om met toiletpapier. Erdogan is een sterke leider die goed heeft gehandelt. _O_ ^O^

Slaven zoals Assad komen nergens. Die krijgen wat ze verdienen en verder ook niks.
Niet te vroeg juichen.
Morgen kan Putin zomaar een paar kruisraketten afvuren van de twee oorlogsschepen die hij heeft gestuurd. Hij is totaal niet te vertrouwen.
pi_191746420
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

İkke niet begrijp.
Het zijn maar geruchten. Il vertrouw het niet.

Morgen kan Putin zomaar een paar kruisraketten afvuren van de twee oorlogsschepen die hij heeft gestuurd. Hij is totaal niet te vertrouwen.
pi_191746463
AndrewBritani twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:23:03 Rest in Peace to the Hezbollah Martyrs 💔🌹 https://t.co/dXHFkGRrH4 reageer retweet
pi_191746559
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:16 schreef polderturk het volgende:
AndrewBritani twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:23:03 Rest in Peace to the Hezbollah Martyrs 💔🌹 https://t.co/dXHFkGRrH4 reageer retweet
Turkse bommen koppen was niet in de lijn der verwachting voor deze jongens
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191746577
quote:
11s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:12 schreef Bilge het volgende:
markito0171 twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:01:27 Turkish youth try to storm border crossing to Syria (northern Aleppo)to fight against Regime troops https://t.co/UWmsYBadKK reageer retweet
g8sin twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:03:17 @:markito0171 They have been watching too much Ottoman on Netflix reageer retweet
Check ook het filmpje in de 1e tweet.
Too much Ertuğrul diriliş
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191746605
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:13 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het zijn maar geruchten. Il vertrouw het niet.

Morgen kan Putin zomaar een paar kruisraketten afvuren van de twee oorlogsschepen die hij heeft gestuurd. Hij is totaal niet te vertrouwen.
Hey klopt gewoon niet dat de Russen de Turken vrijspel hebben gegeven. Waarom zouden ze? Met welk doel?

İk denk gewoon dat ze die drones niet herkennen ofzo.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')