abonnementen ibood.com bol.com
pi_191633570
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_191634263
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 18:58 schreef Bilge het volgende: [..] Waarom speel je in een computerspel met Turkije, als je in het echte leven steeds tegen Turkije speelt?
Turkije of de Islamitische republiek Turkije van Erdogan?
Dat is voor mij niet hetzelfde, die laatste mag van mij vooral zo doorgaan.
pi_191635661
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 19:47 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Turkije of de Islamitische republiek Turkije van Erdogan?
Dat is voor mij niet hetzelfde, die laatste mag van mij vooral zo doorgaan.
Zoals bekend kan Nancy Pelosi het bloed van Donald Trump opdrinken. Maar wanneer zij buiten de VS is, en de media vragen wat haar mening is over de Amerikaanse president, zegt ze steevast “I don’t talk about the president while I’m out of the country. That’s my principle.” Ik zou persoonlijk niet juichen voor gevallen Turkse soldaten onder een CHP-regering. Verder vind ik niet dat Erdogan de naam Islamitisch verdient. Ik kan me niet 1 beleidsregel herinneren die daaruit voortvloeit.
pi_191637962
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 20:50 schreef Bilge het volgende:
Verder vind ik niet dat Erdogan de naam Islamitisch verdient. Ik kan me niet 1 beleidsregel herinneren die daaruit voortvloeit.
Dit inderdaad.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_191639000
Ik zal ff samenvatten waar je hier naar zit te kijken

je kijkt naar een hele oude nog steeds gaande oorlog tussen de sjiieten en de soenieten
en jij raakt ervan in de war, geeft niet want het duurt ongeveer al een paar honderd jaar
en europa heeft daar niks mee te maken

en hou er maar rekening mee dat die klootzak assat, vecht tegen het salafisme, die vluchtelingen uit syrie zijn schuldig, want die zijn voor islamitische staat
assat jaagt die omvolking tot salafisme het land uit
en terecht, het sjiitisme is dus de gematigde/verlichte islam, het zijn de soenies die als een een soort fanatieke leugenachtige jehova getuiges, de cultuur liever anders zien, zoals in saoudiearabie/sharia
“Every normal man must be tempted, at times, to spit on his hands, hoist the black flag, and begin slitting throats.” H. L. Mencken
pi_191639555
Ik las trouwens het woordje 'ondemocratisch' in je post

dat is eigenlijk de crux, een klein groepje wil dat iedereen zoals hen denkt
ik zelf heb besloten dat ik mijn schoenen niet uit trek voor niemand, maar jij mag willen wat je wil, dan laat je me maar buiten
“Every normal man must be tempted, at times, to spit on his hands, hoist the black flag, and begin slitting throats.” H. L. Mencken
  zondag 23 februari 2020 @ 06:53:01 #7
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191641004
LindseySnell twitterde op zaterdag 22-02-2020 om 17:27:46 From FSA source: HTS stormed Harbnoush camp, N. Idlib, and forced many IDPs to leave at gunpoint. HTS claims the IDPs registered with more than one aid organization. FSA source said, "HTS controls aid distribution, and the fighters take most of it." https://t.co/PBXAozSdu7 reageer retweet
Hier vecht Turkije mee samen dan.
  zondag 23 februari 2020 @ 09:30:38 #8
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191641654
Waarschijnlijk gaat SAA de gehele regio ten zuiden van de M4 inclusief Jisr as Shugur pakken. De safezone van ErdoKhan wordt dan alles daarboven. Het Turkse leger kan zich in de tussentijd beter even gaan richten op het aanpakken van HTS met de TFSA.

De vraag is of eventuele onderhandelingen volgend op deze stappen dan een vruchtbaar resultaat opleveren.
  zondag 23 februari 2020 @ 16:27:42 #9
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_191647688
mohmad_rasheed twitterde op zondag 23-02-2020 om 14:50:56 A number of Turkish forces soldiers were injured due to artillery and missile shelling from Asaad camps, which directly targeted a Turkish military convoy in the town of Al-Barah in Idlib countryside.#syria #Idlib https://t.co/8NVoWoFuoa reageer retweet
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_191649837
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 23:30 schreef christmastsunami het volgende:
Ik zal ff samenvatten waar je hier naar zit te kijken

je kijkt naar een hele oude nog steeds gaande oorlog tussen de sjiieten en de soenieten
en jij raakt ervan in de war, geeft niet want het duurt ongeveer al een paar honderd jaar
en europa heeft daar niks mee te maken

en hou er maar rekening mee dat die klootzak assat, vecht tegen het salafisme, die vluchtelingen uit syrie zijn schuldig, want die zijn voor islamitische staat
assat jaagt die omvolking tot salafisme het land uit
en terecht, het sjiitisme is dus de gematigde/verlichte islam, het zijn de soenies die als een een soort fanatieke leugenachtige jehova getuiges, de cultuur liever anders zien, zoals in saoudiearabie/sharia

Ach soooo
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_191649972
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2020 16:27 schreef vigen98 het volgende:
mohmad_rasheed twitterde op zondag 23-02-2020 om 14:50:56 A number of Turkish forces soldiers were injured due to artillery and missile shelling from Asaad camps, which directly targeted a Turkish military convoy in the town of Al-Barah in Idlib countryside.#syria #Idlib https://t.co/8NVoWoFuoa reageer retweet
Wellicht heeft onder het betreffende konvooi zich de tram bevonden waarmee Erdokhan zich begeeft naar Damascus om aldaar te bidden en de overwinning van zijn jihadisten te vieren.
  zondag 23 februari 2020 @ 20:48:50 #12
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191652697
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2020 18:19 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Wellicht heeft onder het betreffende konvooi zich de tram bevonden waarmee Erdokhan zich begeeft naar Damascus om aldaar te bidden en de overwinning van zijn jihadisten te vieren.
Deze man weet :7
pi_191658610
Men laat HTS in Turkse uniformen rondlopen, dus moet men ook niet verbaasd doen als straks soldaten het doelwit worden.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_191659446
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 09:09 schreef IPA35 het volgende:
Men laat HTS in Turkse uniformen rondlopen, dus moet men ook niet verbaasd doen als straks soldaten het doelwit worden.
Dat zal de TFSA zijn en niet HTS.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  maandag 24 februari 2020 @ 10:41:46 #15
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191659763
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 10:20 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Dat zal de TFSA zijn en niet HTS.
Ook HTS is gespot.
  maandag 24 februari 2020 @ 10:42:49 #16
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191659779
Volgens een topic op Reddit heeft Rusland SyriŽ groen licht gegeven om de S300 tegen buitenlandse vliegtuigen te gebruiken na het telefoongesprek tussen ErdoKhan en Putin.
pi_191660617
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 10:41 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ook HTS is gespot.
Klinkt meer als propaganda. Misschien dat Turkije ze wat gear heeft gegeven, maar dat is standaard Navo gear.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191660630
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 10:42 schreef Richestorags het volgende:
Volgens een topic op Reddit heeft Rusland SyriŽ groen licht gegeven om de S300 tegen buitenlandse vliegtuigen te gebruiken na het telefoongesprek tussen ErdoKhan en Putin.
Turkije kan ze jammen. Die dingen werkten ook niet tegen IsraŽl. En, hou eens op om Erdogan Erdokhan te noemen. We noemen Putin ook niet Pudel en Assad Asboy.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  maandag 24 februari 2020 @ 11:53:04 #19
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191660679
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 11:50 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Turkije kan ze jammen. Die dingen werkten ook niet tegen IsraŽl.
Ze zijn aan het Russische netwerk gehangen. Veel succes met jammen. Rusland heeft SyriŽ nooit toestemming gegeven IsraŽlische jets neer te schieten. IsraŽl handelt niet echt tegen het belang van Rusland en SyriŽ in, meer tegen Irans belang.
pi_191660713
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 11:53 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ze zijn aan het Russische netwerk gehangen.
Dat is ook de test. De S400 zijn makkelijke doelwitten, als je geen uitgebreid luchtafweersysteem hebt.
quote:
Veel succes met jammen. Rusland heeft SyriŽ nooit toestemming gegeven IsraŽlische jets neer te schieten. IsraŽl handelt niet echt tegen het belang van Rusland en SyriŽ in, meer tegen Irans belang.
Dus SyriŽ is geen soevereine staat?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  maandag 24 februari 2020 @ 11:58:56 #21
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191660780
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 11:55 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Dat is ook de test. De S400 zijn makkelijke doelwitten, als je geen uitgebreid luchtafweersysteem hebt.
Mits ze een statische positie hebben.

quote:
Dus SyriŽ is geen soevereine staat?
Jawel, maar SyriŽ kan het zich niet veroorloven de confrontatie met IsraŽl aan te gaan, zeker omdat Rusland ze daarin niet zal ondersteunen en IsraŽl erom bekend staat hard terug te slaan. De acties van IsraŽl staan het doel van Assad niet weg. De acties van Turkije staan het doel van Assad (heroveren van heel SyriŽ) rechtstreeks in de weg. Daarnaast is Rusland bereid SyriŽ bij te staan, omdat een heroverd SyriŽ in lijn is met de strategische doelen van Putin.

Turkije is weer keihard aan het falen, je ziet het alleen niet.
pi_191660870
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 11:58 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Mits ze een statische positie hebben.
Niet echt. Russen hebben 2 S400 in SyriŽ. De Russische doctrine is om korte- en middelafstand luchtafweer eromheen te zetten. Maar een S400 heeft maar 4 salvo's, dus het is onverdedigd voor een zwerm hoogvliegende UAV's, met een golf van f16's of snel vliegende projectielen erachteraan.
quote:
[..]

Jawel, maar SyriŽ kan het zich niet veroorloven de confrontatie met IsraŽl aan te gaan, zeker omdat Rusland ze daarin niet zal ondersteunen en IsraŽl erom bekend staat hard terug te slaan. De acties van IsraŽl staan het doel van Assad niet weg. De acties van Turkije staan het doel van Assad (heroveren van heel SyriŽ) rechtstreeks in de weg. Daarnaast is Rusland bereid SyriŽ bij te staan, omdat een heroverd SyriŽ in lijn is met de strategische doelen van Putin.
De doel van Turkije en Rusland is om geen gezichtsverlies te lijden in SyriŽ. De dingen waar je het overhebt zijn inmiddels van secundair belang.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191660922
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 11:58 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Turkije is weer keihard aan het falen, je ziet het alleen niet.
Niet echt, je ziet dat Rusland blufpoker aan het spelen is. Waarom zou je het openbaar maken dat SyriŽ S300 mag gebruiken?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  maandag 24 februari 2020 @ 12:08:48 #24
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191660929
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 12:04 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Niet echt. Russen hebben 2 S400 in SyriŽ. De Russische doctrine is om korte- en middelafstand luchtafweer eromheen te zetten. Maar een S400 heeft maar 4 salvo's, dus het is onverdedigd voor een zwerm hoogvliegende UAV's, met een golf van f16's of snel vliegende projectielen erachteraan.
Daarom heb je een gelaagde defensie met Pantsirs e.d. eromheen. Daarnaast ga je er -nogmaals- vanuit dat de posities statisch en dus te allen tijden bekend zijn.

quote:
De doel van Turkije en Rusland is om geen gezichtsverlies te lijden in SyriŽ. De dingen waar je het overhebt zijn inmiddels van secundair belang.
Nee, dat is niet het doel. Sorry.
pi_191660979
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 12:08 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Daarom heb je een gelaagde defensie met Pantsirs e.d. eromheen. Daarnaast ga je er -nogmaals- vanuit dat de posities statisch en dus te allen tijden bekend zijn.
Zodra ze schieten, is de positie bekend. Luchtafweersystemen zijn niet bedoeld om een luchtoorlog te winnen.
quote:
[..]

Nee, dat is niet het doel. Sorry.
Dan snap je de Turkse en Russische geest niet. Dit al voorbij een rationeel spel.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mathemaat op 24-02-2020 12:25:08 ]
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  maandag 24 februari 2020 @ 13:12:23 #26
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191662094
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 12:12 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Zodra ze schieten, is de positie bekend. Luchtafweersystemen zijn niet bedoeld om een luchtoorlog te winnen.
In SyriŽ zijn uitgebreide ondergrondse netwerken ontstaan. Deze kunnen benut worden door de S300 / S400 om op te duiken en weer terug onder de grond te gaan.

quote:
Dan snap je de Turkse en Russische geest niet. Dit al voorbij een rationeel spel.
De Turkse geest zal ik wel nooit snappen. De Russische hand is duidelijker en die is zeker niet "geen gezichtsverlies lijden".
pi_191662640
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 24 februari 2020 @ 13:53:47 #28
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191662752
En weer een escalatie. Als dit klopt, heeft Turkije wederom een harde stoot gekregen van Rusland en SyriŽ.

https://www.almasdarnews.(...)air-attack-in-idlib/
pi_191663331
Kkenlijk loopt er een programma om vluchtelingen terug naar SyriŽ te krijgen , vraag me af wat hier het verhaal achter is en of hij straks ook opeens verdwenen is of opeens verschijnt in pro Assad propaganda filmpjes zoals cantlie dat deed voor Isis. Hij had kennelijk een vluchtelingen status hier in Nederland.

putintintin1 twitterde op zondag 23-02-2020 om 16:20:01 former detainee Mazen al-Hummada arrested in #Syria after he came back following reconciliation\settlement agreement with the regime, Mazen appeared in Syria’s Disappeared documentary and participated in cases against mukhabarat officials in Europe M https://t.co/H3KnQNHsEz reageer retweet
putintintin1 twitterde op zondag 23-02-2020 om 16:20:02 Mazen, originally from Deir Ezzor, was arrested 3 times between 2011&2013, according to many of his friends and HIS FB account he was struggling with mental health issues and depression, some friends said he came back to live peacefully in #Syria & try to release other detainees reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_191666983
Wat is er overigens gebeurd met suhail "tijgertje" Hassan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 24 februari 2020 @ 18:20:57 #31
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191667394
quote:
10s.gif Op maandag 24 februari 2020 17:59 schreef Slayage het volgende:
Wat is er overigens gebeurd met suhail "tijgertje" Hassan?
Beetje op de achtergrond gedrukt. Mogelijk onder arrest geplaatst. Wie weet zelfs vermoord. Net als Zhukov onder Stalin werd gemarginaliseerd. De golden boy werd iets te populair.

Het derde artikel maar ook berichten op Reddit spreken over dat de Russen hem mogelijk wilden klaarstomen als opvolger voor Assad.

https://syrianobserver.co(...)sans-reputation.html

https://syrianobserver.co(...)uhail-al-hassan.html

https://www.qasioun-news.(...)_is_Suhail_Al_Hassan
pi_191667690
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2020 18:20 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Beetje op de achtergrond gedrukt. Mogelijk onder arrest geplaatst. Wie weet zelfs vermoord. Net als Zhukov onder Stalin werd gemarginaliseerd. De golden boy werd iets te populair.

Het derde artikel maar ook berichten op Reddit spreken over dat de Russen hem mogelijk wilden klaarstomen als opvolger voor Assad.

https://syrianobserver.co(...)sans-reputation.html

https://syrianobserver.co(...)uhail-al-hassan.html

https://www.qasioun-news.(...)_is_Suhail_Al_Hassan
Allah bashar suriya *O* wat een zegen voor vriend en vijand is dat regime ook _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_191667719
quote:
10s.gif Op maandag 24 februari 2020 17:59 schreef Slayage het volgende:
Wat is er overigens gebeurd met suhail "tijgertje" Hassan?
Wie is dat? :P
pi_191667904
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 18:37 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Wie is dat? :P
Dat was/is 1 van de helden van de assadisten. Zahreddin in deir ezzor, de irgc commandant suleimani, en tijgertje. Die werden op handen gedragen jaren lang door de assadisten. Zahreddin is opgeblazen in deir ezzor door Isis. Suleimani opgeblazen door de Amerikanen. En suhail Hasan is/was "de opper tiger forces" commandant", maar die heb ik al een tijdje niet langs zien in de media vandaar mijn vraag. Volgens bovenstaande stuk misschien te populair geworden en geŽindigd als op de Cesar foto's? Wie weet?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 24 februari 2020 @ 21:56:42 #35
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191671591
quote:
10s.gif Op maandag 24 februari 2020 18:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dat was/is 1 van de helden van de assadisten. Zahreddin in deir ezzor, de irgc commandant suleimani, en tijgertje. Die werden op handen gedragen jaren lang door de assadisten. Zahreddin is opgeblazen in deir ezzor door Isis. Suleimani opgeblazen door de Amerikanen. En suhail Hasan is/was "de opper tiger forces" commandant", maar die heb ik al een tijdje niet langs zien in de media vandaar mijn vraag. Volgens bovenstaande stuk misschien te populair geworden en geŽindigd als op de Cesar foto's? Wie weet?
Vorige week kwam hij op Twitter voorbij. Hij zat op een dak naar de frontlinie te koekeloeren. Zal kijken of ik hem nog kan vinden.
pi_191671766
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 24 februari 2020 @ 22:10:22 #37
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191671784
pi_191671855
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 22:10 schreef GarlandBriggs het volgende:
Nietszeggende vage foto wel.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 24 februari 2020 @ 22:19:40 #39
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191671956
quote:
10s.gif Op maandag 24 februari 2020 22:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

Nietszeggende vage foto wel.
Kan oud zijn maar er staan op dat account nog wel wat meer recentere posts met foto's van hem. :-D
pi_191673063
Nog 5 daagjes slapen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_191673088
Je hebt nu zelfs geen prijzig visum meer nodig om je te lavelen aan de bron van zoveel goedheid.

https://www.nu.nl/buitenl(...)nederlanders-af.html
  dinsdag 25 februari 2020 @ 01:43:09 #42
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191673340
quote:
10s.gif Op maandag 24 februari 2020 22:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

Nietszeggende vage foto wel.
Ongeloofwaardig ook, er staat geen toy boy naast
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191675488
Was deze leuke tango al langskomen?

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_191675534
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 22:19 schreef GarlandBriggs het volgende:

[..]

Kan oud zijn maar er staan op dat account nog wel wat meer recentere posts met foto's van hem. :-D
ik zag inderdaad een selfie met een andere dude met gebleekte tanden. Maar dat is ook nikszeggend. Dit is een man die we kennen als iemand die altijd op het front was met zijn mannen. Deze foto's zijn op zijn minst "unusual".
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_191675543
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2020 01:43 schreef Szura het volgende:

[..]

Ongeloofwaardig ook, er staat geen toy boy naast
Dat is inderdaad een give away
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 26 februari 2020 @ 00:05:30 #46
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_191689712
Turkse militaire drone neergehaald door SyriŽ.

aldin_ww twitterde op dinsdag 25-02-2020 om 17:10:04 Turkish Air Force TAI Anka combat UAV downed in Idlib Province by Syrian Government Forces. https://t.co/ZaUYkGF7yT reageer retweet
21965474_0.jpg
21965474_1.jpg
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  woensdag 26 februari 2020 @ 07:07:47 #47
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191690796
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2020 00:05 schreef vigen98 het volgende:
Turkse militaire drone neergehaald door SyriŽ.

aldin_ww twitterde op dinsdag 25-02-2020 om 17:10:04 Turkish Air Force TAI Anka combat UAV downed in Idlib Province by Syrian Government Forces. https://t.co/ZaUYkGF7yT reageer retweet
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
LOL! Zo te zien maken ze die drones van oude schuimkussens..het is eigenlijk een wonder dat ze zover komen!
pi_191690965
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2020 00:01 schreef Bilge het volgende:
Nog 5 daagjes slapen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die laatste foto slaat nergens op.

Al is het maar omdat Turkije geen ottomanen meer zijn in dat opzicht en natuurlijk dat ze nauwelijks voorbij hun eigen grenzen zullen kunnen komen als puntje bij paaltje komt.

Toen lukte het al niet, nu al helemaal niet meer.
  donderdag 27 februari 2020 @ 09:33:41 #49
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191709005
Waarom offeren de terroristen alle bergen in Zuid-Idlib ťn daarmee de vlakten van Al-Ghab en de zuidflank van Jisr al-Shughour op voor een gehaktmolenoffensief en tijdelijke vooruitgang in Saraqib?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191709426
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 09:33 schreef Szura het volgende:
Waarom offeren de terroristen alle bergen in Zuid-Idlib ťn daarmee de vlakten van Al-Ghab en de zuidflank van Jisr al-Shughour op voor een gehaktmolenoffensief en tijdelijke vooruitgang in Saraqib?
Ik vind het vooral opvallend dat de SAA Saraqib zo makkelijk teruglaat veroveren. De M5 was toch zo belangrijk?
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')